Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma nagyon el voltam havazva. Délelőtt boltokba rohangáltam, főztem, mostam, tűzhelyt tisztítottam. Délben elmentünk sétálni és 1 órája jöttünk meg. A nagy legény 4,5 órát kibírt kaja nélkül. A jó levegő hatása.
Képzeljétek, beszélgettem egy kismamával, akinek most lesz 5 hós a babája. Nevetve mesélte, hogy hogy kitolt a gyerekkel: a húslevesben főtt zöldséget a húslevessel turmixolta össze tápszer helyett és szegény babának 3 napig ment a hasa. És mindezen nevetett, nem normális!
Egy másik anyuka, akinek most féléves babája, két hónapja azt mondta nekem, hogy 4 hó előtt el ne kezdjem a hozzátápit, erre ő meg májas hurát adott a gyereknek. :roll: No comment!

Eszti!
Én cserélem a pelust éjszaka. Egyszer eszik Peti hajnalban és előtte mindig kicserélem. Még így is előfordul nagy ritkán, hogy reggelre kifolyik a pisi. De mi alapból sok pelussal járunk, mert sokat termel a gyermekem. Meg egyébként sem hagynám 4-5 órát egy pelusban, hogy bepáljon a sejhaja.

Most kezdi Peti a nyelvét nyújtogatni:


Kép

Itt pedig már nagyon álmos:

Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Csajok!

Mi az a Sinlac?

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni, a sinlac rizs- és szentjánoskenyérmag alapú pép. Tehéntej mentes, gluténmentes, tehát speckó dolog főleg allergiás gyerekeknek. 4 hónapos kortól lehet adni, nem anyatej helyettesítő, tehát nem az a funkciója, mint a tápszernek. Nagyon finom, híg tejbegríz állagú, és nagyon tápláló. Nekünk azért írták fel, hogy ezt is adhatom pótlásnak, ha kell, ne csak tápszert. Nekünk a tápszer is speckó az allergia miatt. Így most este, naponta egyszer kap sinlacot Julcsika a szopi után. Napközben a barackkal próbáltam, mert gyümivel is lehet adni, de nem jött be neki, meg asszem nem is fogom többször adni neki, mint egy alkalom, mert elég tápláló, és Julcsi így is jó kondiban van. :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 

 
 

hahó!

Katus, no para, Panna nagy! Vagyis pont jó! :D

Marcy, engem meg is büntettek amikor hasonló volt a vonatos szitu. Ketten mentünk Ákossal, két jegy, két helyjegy, és az EGYIK jegy rossz dátummal volt. Dehát könyörgöm, egyben volt mind a négy papír, nyilvánvaló volt, h a pénztáros bénázott. De nyulak voltunk. :( Fú de ideges voltam. Én is fejtem wc-ben a CEU-n, hát, nem volt vmi jó :(.

Norwell, gratula a fogacskához!!!! :D


Képzeljétek, annyira szenilis vagyok még mindig :(. Elfelejtettem, h pénteken volt az osztálytalálkozónk. És a hülye barátnőm meg utólag hív föl, h ja, amúgy tök jó volt a tali. Mondom dejó, h eszedbe nem jutott volna rámcsörögni, h hol vagyok... nam indegy, leginkább magamra vagyok pipa.
Nyílt nem messze egy gyerekruhabolt. Apropó, ruha, még mindig nemtaláltam semmi jót a keresztelőre...

Na folyt köv, most mennem kell!

pogacsa
 
 


Reni, az előbb kimaradt, hogy tök édi az ásítós kép! :)
Én meg nem tudok képet feltölteni, valami gebasz van nálunk... :( Tök mérges vagyok!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Mézgombi!

Köszi a választ! Akkor nem lehet rossz dolog a sinlac!

Reni
Kép
prenata
 
 


Üdv!

Reni, édesek a fiadról a képek.

Pogi, én biztosan nem fogok semmi extrát adni Petire jövőre a keresztelőn... :D

Szücsi, az előbb kimaradt, hogy nagyon ügyi vagy! Nálunk szerintem a férjemnek jobban menne, de tényleg. De Petinek rengeteg a ruhája.
Később meg még több lesz, ha anyósom varr majd neki... :)

Na megnézem, megy-e a képfeltöltés. Hát nem...talán legközelebb...ill. felteszem a képtárba, talán az sikerül...alszok mappába fog menni.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Szücsi!
Nagyon ügyi vagy. Ha ezt is kinövi az ujjából még varrhatsz toldást a lábához, miután a lábfej részt levágtad és zoknival tovább hordható.

Marcy!
Én tuti beírnám a sztorit a panaszkönyvbe. Én ilyen panaszkönyv kitöltő vagyok :)
Ma is írtam a photo hall-nak. Előre megérdeklődtem, hogy hány nap az előhívás és mondták, hogy ha fél4-ig odaérek 2 egyébként 3. Ehhez képet 3 órakor közölték, hogy 3 munkanap, mert aznap előbb elvitték a megrendeléseket. Na bumm, gondoltam belefér, mondták, hogy csütörtökön fél 4-re mehetek érte. Mentem is, de kép sehol. Másik eladó volt és közölte, hogy 4-től van a kollega rosszul tályékoztatott. Még ekkor is nyugodt voltam és gondoltam bevásárolok és utána visszamegyek. fél 5-kor még mindig nem érkezett meg a futár, mondván, hogy dugóba került. Na ekkor már marha pipa voltam. Ki a fenét érdekel, hogy dugó vagy egyéb ok ez magán ügy, mint ahogy az is, hogy két kisgyereket hagytam otthon anyukámra és rohantam volna vissza. Miközben írtam a panaszkönyvbe megérkezett a futár, úgyhogy lett kép, amit a holnapi osztálytalálkozóra rendeltem és ha nem írok be, akkor nem tudom magammal vinni, mert pont elkerülöm a futárt. Úgyhogy írjatok csak mindenhol ha sérelem ér, mert csak így lehet visszavágni. Különben a képetekbe röhögnek és legközelebb újból átvernek.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Reni
Nagyon édes a kisfiad :D

KrisztaNyanya
Épp ez a következő ötletem... legközelebb épp a lábánál gondoltam megtoldani. De lehet hogy a lábfejet is visszavarrom, a zoknis megoldást nem nagyon szeretem. Ha a talprészt addig ki nem növi.

Ex
Nem tudom milyen ruhát tervezel a keresztelőre, szerintem fehér illik. Én vettem egy fehér rugit és csináltam hozzá egy fehér, csipkés plüss kabátkát, csipkés sapit, meg egy arany kereszttel hímzett réklit - ez utóbbit a pap kérte, csak rá kellett teríteni a megtisztulást jelképezve:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!

Milyen aranyosak a képek a babákról! :)

Hát én sem tudom, hogy tudnék WC-ben fejni... Még otthon is, kitapasztaltam egy kényelmes helyet és pózt, és ha nem ott csinálom, akkor kevesebbet tudok fejni. Azért előbb-utóbb biztos rászorulok majd, hogy máshol is fejjek.

Nyanya, a panaszkönyvbe beírással sajnos van, hogy nem az illetékesnél csapódnak le a dolgok. Nekünk papír-írószer boltunk van, és nálunk is van fotóelőhívás, meg bélyegzőkészítés. Ez persze mindkettő olyan, amit nem mi csinálunk, mi csak felvesszük a rendelést, meg kiadjuk az árut, a többit egy másik cég(ek) végzi. Sajnos nekünk is sokszor volt már vitánk a vevőkkel, olyan dolgok miatt amire nekünk igazából nincs kihatásunk, amiről nem tehetünk, de hát mi vagyunk a frontvonal. Mások helyett kell szabadkoznunk, sajnos igen gyakran, pedig próbáljuk az igéreteket úgy tenni, hogy már beleszámoljuk ezeket a bakikat, és ha hamarabb jön, hát az csak szerencse.

Gyerekruha-ügyben meg a múltkor a párom jó kis kellemetlen helyzetet alakított ki. Az egyik barátnőnknek most 9 hónapos a kisfia, és a múltkor, mikor látta, hogy a másik barátnőnk mindig hoz pár kinőtt ruhát félve megkérdezte, hogy hát tudja, hogy biztos el vagyunk látva bőven ruhával, de ő szívesen nekünk adja az övéket is. Mondtam neki, hogy köszönjük szépen adja csak. Legközelebb a párom volt náluk egyedül, és a lány meg 2 nagy szatyor ruhával várta. Erre a párom mit mondott neki? Hogy Van egy rahedli ruhánk, nem tudnánk elhasználni. :twisted: Ez így elég kellemetlen, mert hát a barátnőnk sem akart minket megsérteni, azért is kérdezte olyan félve, és hát én meg azt mondtam, adja nyugodtan. Lökött ez a pali.
Most meg, a másik kényelmetlen helyzet: egy gyerekruhagyártó családi barát amolyan pótunokának tekinti Márkot, ezért folyton elhalmoz ruhákkal. Kaptunk most tőle egy rahedli (legalább 15) bodyt. A baj csak az, hogy ez amolyan magasnyakú, és hát nincs rajta semmi nyílás, hogy könnyebben fel lehessen húzni. Az egy dolog, hogy valahogy átpasszírozom a fején, mert jó nyúlós anyag, de szegény fiam olyan tokás, hogy szinte nincs is nyaka. Attól félek hogy ez a magas nyak eléggé zavarná őt, úgy hogy ez a halom ruha lehet használatlan marad.

A héten tanultunk új trükköt: hasonfordítva már nem csak a hiszti megy, már tudja fenntartani a fejét akár 1 percig is, és olyankor boldogan nézelődik :)

Alvás ügyben Márknál is volt némi visszafejlődés, hiszen ő 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát, most viszont volt 1 hét hogy mindig felkelt egyszer. Szerencsére ez már elmúlt.

A pelenkát én sem cserélem éjszaka, egyrészt mivel átalussza az éjszakát, másrészt mindig hajnalban hallom, hogy dolgozik rajta, és utána egyből édesdeden elalszik. Nincs szívem felkelteni.

Akartam még írni pár dolgot, de most nem jut eszembe, mert olyan álmos vagyok, hogy mindjárt lefejelem a billt.

Jóéjt

Andi

amandi
 
 


Sziasztok!

Nálunk ma is nyügi volt, bár apa itthon volt és ő foglalkozott a gyerekkel én meg főztem, mostam, vasaltam stb...

Kádba-kiskád téma: nekem a tesóm csinált annó maguknak egy fakeretet és azt tették a nagykádra, és abba a kiskádat. Így nem kell akkorát hajolni. Én mondjuk még nem tartok ott, de majd elkérem tőlük.

Plusz kilók: lehet utálni nagyon, mert én már mínuszba vagyok. (alig vagyok 50 kg) Szerintem ez már nagyon gebe. Szeretnék pár kilót felszedni, de nem megy.

A salvus víz mire jó? Lehet, hogy volt róla szó, de biztos átsiklottam felette.

Mozgás: Kende már nagyon szépen fordul az oldalára. Viszont azt vettem észre, hogy jobboldalra sűrűbben fordul.

Body: nekünk nincs gond a fejen áthúzással és mi nem voltunk császárosok.

Fűtés: én a pancsihoz már bekapcsolom, meg a szobájába is egy kicsit.

Éjszakai alvás: legtöbbször visszaalszik cici után, de ha nem akkor otthagyjuk a kiságyba és elgügyög magának. Ha sír akkor még visszateszem cicire és ott bealszik. Érdekes éjjel nincs szopi dili.

Fogigátló: a cerazettet csak szopi alatt lehet szedni, vagy utána is? Azaz van hatása akkor is?

Melinda: Nagyon édes a kép Mátéról. Nem csodálom, hogy ez a kedvenced.

Norwell: Örülök, hogy már jól vagytok. A szopi dili annyit jelent nálam, hogy 5 percig szépen szopizik, utána egyszer csak abbahagyja és üvölt. Utána nem kell neki a cici. Ilyenkor próbálkozom a tápival, teával és most már a gyümölcslével is. Ezeket általában elfogadja. Főleg a teát meg a gyümilevet. Az a furi, hogy még van a cicimbe tejcsi mikor abbahagyja, de egyszerűen nem kell neki. Próbáltam a másik cicire is tenni, de az sem kell ilyenkor. Ja és van amikor a tápiból még megeszik 50-60 ml-t. Szóval nem értem már őt. Na és a legjobb az egészben, hogy 2-2,5 óránként kér kaját. Tehát egyszerre keveset eszik. (kb. 100-120-at) Ezt tápival mértem le.
Nagyon ügyi a ti kis Kendétek. Nálunk is már megfog-megrág mindent. És nálunk is apa a favorit.
Éjszaka már megint kelünk hozzá. Pedig rászokott, hogy reggel 4-kor kel, viszont pár napja visszatért a 2 órás kajára is. (visszafejlődünk)
Gratula a fogacskához. Elég jól átvészeltétek :)

Reni: ez a nyáleregetés nálunk is már van. Olyan kis édesek ilyenkor. Nagyon helyesek vagytok a képen.
Kende is utálja a sapit. Tegnap a séta közbe rá akartam tenni és olyan bőgést rendezett, hogy ki kellett vennem a kocsiból és megnyugtatnom.
Én nem öltöztetem be őt ennyire. Bodyra a rugi, arra egy kisnadrág és egy vastagabb pulcsi. Én a szörmés cuccokat meghagyom télre, mert akkor mit adok rá?
Olyan érdekes, hogy nézik nálatok, hogy milyen a baba feje. Nálunk sosem nézte senki. Esetleg kérdezzek rá a dokimra?

Pil: én kecskeméti őszilevet adtam ma Kendének és beszippantotta :) Jó kis kaland lehetett a vasárnapi nap :)

Niki: jobbulást a gyerkőcöknek. Én vittem sétálni mikor náthás volt. Akkor nem viszem, ha esetleg lázas.

Macsek: jobbulást neked. Reméljük Andris nem kapja el.
Kengurut mi is kipróbáltuk újra és most tesztet neki. Csak az ember háta bírja a kiképzést.

Esztianyó: gratula Marcelhez. Kár, hogy nem tudtál jönni mikor pocakosok voltunk.
Csak akkor teszem tisztába éjjel, ha nagyon sok pisi van benne.

Szücsi: én is így vagyok. Alig van időm gépezni. Én szopi alatt sem tudok olvasni, mert a gép előtt kényelmetlen lenne ülni. Így én is csak este jutok ide, de legtöbbször már olvasni sincs erőm.
Ma örültem, hogy itthon van a párom, és ő babázik. Na erre én behoztam a háztartásbeli lemaradást. És most jutottam géphez.
Én orrszívásnál jó szorosan magamhoz ölelem. Nekünk tűri a kis drága.
Nagyon ügyin tudsz varrni. Irigyellek érte.

Csibemanó: örülök, hogy meggyógyultatok. Jó kis vírus lehetett. :( Éjszakai visszaalvás miatt :(

Ex: hűtő miatt :(
Te mit és mennyit teszel a tápszerbe Petinek? Én is elkezdem a hozzátápit, de nem nagyon boldogulok.

Mári: sajnálom, hogy ennyi minden összejött nálatok. A hasfájás bizti elmúlik 3 hósan. Igaz én már azon merengek, hogy nálunk mégse múlt el.

Katus: hú akkor nemsoká lesz fogacskátok :) Adsz neki homeos bogyót?

Marcy: tök jók a masszázsos képek. Jó, hogy tudtok ilyenre járni.
Vicces lehetett a WC-s kaland. :lol: A kalauz meg nagyon kekec lehetett. :evil: A pénztáros hibázhat és az utas nem??? Vicces...

Nyanya: jobbulást Balásznak. A photo hall-osok nem semmik. Jó hogy beírtál.

Colett: Máténak jobbulást. Kende köszöni Noi pusziját :) Ő is küld neki :)

Satuk: tök jó lett a plakát :)

Mézgombi: hogy adod neki a krumplipürét és a tököt? 8 kg??? Az már nagyon szép.

Azt hiszem most kitettem magamért :)

Jó éjt mindenkinek!
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok,

Szucsi: tenyleg nagyon ugyes vagy varrasban. En sose tudta, pedig megorokoltem az Anyukam varrogepet, de azt se tudom, hogy kell szetszedni, osszerakni. Igy osszecsukott allapotaban olyan, mint egy kis szekrenyke. Kezimunka marad nekem a himzes.

Nyanya: mi ugyanigy jartunk a multkor, mert a Saturnban megrendeltunk kepeket, atkuldte ferjem a neten, aztan masnap jott az e-mail ertesites, hogy kesz van, lehet menni erte. Ferjem ment is, de kepek sehol. :twisted: :twisted: :twisted:

Body: nalunk sincs gond a fejen athuzassal. En mindig azt csinalom, amikro athuzom a fejecskejen, hogy viccesen mondom neki, hogy KUKUCS!!! :D
Sapkaval sincs gond szerencsere. :D
A sok macerat nem szereti. Ma pl. nyugoskodott, na gondoltam megszelcsovezem. Persze akkor jott pisi is, es kozben meg bukott is egy nagyot, jott a teljes atoltoztetes. :cry:

Kepzeljetek, Andris mostanaban nem birja elviselni, ha massal foglalkozom, mialatt szopizik. Ma hajnalban szemrehanyoan nezett ram, hogy ki mertem fujni az orromat! Egyebkent, ha Ferjecskem maszkal mellettunk, akkor is rogton cici ki a szajbol, es koveti a mozgast a fejevel. (Legalabb mar elengedi a cicimet, mert eddig azzal egyutt ment a nezelodes, en meg lattam a csillagokat!) Minden erdekli olyankor, csak a kajalas nem. Ma szerintem alig evett, olyan keves pisit ereztem a pelusokban. :shock:

Ejjel en is csak akkor teszem tisztaba, ha ugy erzem nagyon tele van, mert kulonben reggelre kifolyik.

Udv mindenkinek: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Hallo Lányok!

Kisvirág!
Még nem adtam neki homeos bogyeszt , dentinoxal kenegetem az ínyét.

Pogi!
Keresztelő ruhát még én sem találtam Pannának , szeretnék valami különlegeset és az sem utolsó szempont, hogy olcsó legyen.
Természetesen fehér ruhát kell keresnem abba kell, hogy megkereszteljék.

Macsek!
Pannát teljes csendben kell szoptatni még az orromat sem vakarhatom meg mert rögtön abba hagyja a szopit.Szerencsére kiköpi a cicit és nem azzal együtt fordul a hang irányába.

Csajok akik csak szoptattok!
Hányszor szopik a babátok egy nap és egyszerre mekkora mennyiséget.mert az enyémnek eddig 180 g volt a csúcsa ( átlagban pedig 130-150 szopik egyszerre) Most 6-7x szopik egy nap.
Kata ennyi idős korába 5x szopott és volt, hogy 200-250 g-ot is megevett anyatejből.Persze nála pótolni is kellett délután és este.

Kép

Kép
katus73
 
 


Amandi!
Nem értek egyet veled. Éppen hogy az egyetlen lehetőség, hogy a boltra való következményekkel reklamáljak. Az hogy Ti milyen alvállalkozóval álltok kapcsolatban nem a vevőre tartozik. Ezt majd a bolt lerendezi. Amúgy nem kötelező 3 napot megadni határidőnek, ha tudják, hogy necces és akkor nincs vitára alap. A határidő megadása meg már a bolt sara. Én beadom előbb vagy nem ott hívatom elő. Ennyi. Az alvállalkozót nem a vevő bérelte fel nem vele kötöttem üzletet. Gondolom érthető. Rúgd ki az alvállalkozódat, ha nem vagy vele megelégedve vagy viseld a következményeit. Vagy törvény kötelez, hogy vele dolgoztass?

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Reni, a sinlac tényleg nem rossz dolog, és nem büdi műszagú, mint a tápszerek! És nem utolsó szempont, hogy fini, még nekem is ízlett. :)

Amandi, Ti vagytok a másik oldal a panaszkönyvbe írással kapcsolatban. Már én is tapasztaltam, hogy pl. az eladók mondják, mikor panaszkodik az ember, hogy ők csak alkalmazottak, vagy jelen esetben Ti csak közvetítitek a szolgáltatást, de a vevőknek viszont csak így van lehetőségük elmondani a véleményüket. Az eladón keresztül, vagy Rajtatok keresztül jut el az illetékeshez, ha probléma van.
Julcsa utál hason lenni, de néha úgy rakom, hogy erősödjön, egy ideig nézelődik, aztán elkezd nyekeregni, hogy fordítsam meg.


Katus, Julcsinak is már 200-250 körül van az adagja, ez általában vegyesen anyatej és tápi, este meg Sinlac. Bár néha még ezt is túl tudja zabálni...

Kisvirág, úgy csináltam, hogy megsütöttem a tököt, meg megfőztem a krumplit, utána összeturmixoltam őket botmixerrel. Tettem hozzá egy kicsit a krumpli főzőlevéből is, hogy ne legyen túl sűrű. Annyira nem volt favorit kaja. :) De nem adom fel! :)
Tegnap én is vettem Kecskeméti bébiitalt, először vágta a fintorokat, viszont mikor már éhesebb lett, megitta.
Tenap le akartam mérni Julcsit, de nem igazán jött össze, mert egyrészt olyan riadt fejet vágott, mikor ráraktam meztelenül a mérlegre, hogy majdnem elsírta magát, másrészt már a fele gyerek lelóg róla. De 8 kg fölött volt, az biztos, kb 10 dekával. :)
Jó nehéz, a kendőzés már egyre rosszabb, majd leszakad a hátam, pedig még 27-én kell mennünk csípőultrahangra, és addig még mennyit gyarapodik...

Macsek, Julcsi utálja, ha valaki orrot fúj, mindig összerezzen, és riadtan néz, nem tetszik neki az a hang. Ezt már egész pici korában észrevettük, és a közelében úgy fújjuk az orrunkat, hogy közben a fejünket beledugjuk a párnába. :)

Most sem tudok képet feltenni... :(

Na megyek, megetetem a kiscsajt, utána megyünk csavarogni.
Ma is 5-kor kelt, ez már a második étkezése lesz. Nagyon nem tetszik ez nekem, régebben sokkal tovább aludt... :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Katus!
Peti 6X szopik egy nap, de nem tudom mennyit, mert nem mérjük. :oops: A mérleget már rég visszaadtuk a védőnőnek. Van úgy, hogy 3-4 perc után kiköpi a cicit és ezerrel magyaráz. Ha vissza próbálom rakni a cicit, teljesen össze szorítja a száját. De van úgy ,hogy fél órát szopizik!
Egyébként őt semmi nem zavarja szopi közben. Talán csak arra figyelünk oda, hogy az esti szopinál csend legyen körülötte, mert akkor könnyebben elalszik.

Reni
Kép
prenata
 
 


Macsek!
Remélem a férjed is beírt. Csak így lehet megállítani az átveréseket, ha rájönnek a boltosok, hogy következményekkel jár. Márpedig a panaszkönyvet a fogyasztóvédelem ellenőrzi és büntet.

Katus!
Mi kb 5x szopizunk, de nem mérem, mert hétről hétre szépen gyarapszunk és rendesen tokásodunk :)

Kisvirág!
köszi, most homeopátiával próbálkozunk, hátha meggyorsul a gyógyulás. Amúgy jó a hangulata, csak szipákol és köhög, de egyik sem zavarja.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Ma reggel az én kisfiam, aki 8- fél9-ig szokott aludni, már fél7-kor folyamatosan dumált. 7-kor kikászálódtam az ágyból, gondolván már biztos nem alszik vissza. Szegény gyermekem nyakig pisis volt "csupáncsak" ezért dumált annyira.Ilyenkor úgy szégyellem magam! :oops: De máskor is megébred 6-7 között, de szinte mindig visszaalszik, amikor rásegítek egy kis cumival.

Kisvirág! Nálunk a doki mindig jól megforgatja Petit, hasra rakja. Szóval jól megnézi minden oldalról, sőt a torkát is mindig megsasolja. A védőnő pedig kedden "nem bírta tovább", belecsókolt Peti combján a hurkákba! :lol:

Tegnap majdnem elkezdtem a hozzátápit, olyan szép almákat kaptunk, hogy kísértést éreztem! De végül elnapoltam még legalább egy hónappal. Az alma csak éretebb és édesebb lesz később. Legalábbis remélem.

Kisvirág! Ha van időd, olvasgasd a 2006 tavasziakat! Pont a múlt héten írtak egy csomó okosságot a hozzátápiról. Valaki ott azt írta, hogy sütőzacsiba belerakja a krumplit, húst , almát, na meg mikor mit, s egy füst alatt párolódnak meg és a kifőtt lével turmixolja össze! Nekem nagyon szimpi ez a sütőzacsis megoldás!
Az 50 kiló miatt irigy-irigy vagyok!!! Én "csak" az elmúlt 10 évben felszedett 15-20 kg-tól szeretnék megszabadulni!!!

Valamelyik nap írtam, hogy káposztás bablevest ettem. Utána két napig ömlött a tejem ( szószerint). Még séta közben is "baleset" ért. Szerintem a szervezetem már nagyon ki volt éhezve egy kis hüvelyesre! :lol:

Na, megyek. Kihasználom, hogy Peti alszik és csinálok valami hasznosat!

Reni
Kép
prenata
 
 


Szűcsi!
Ügyes vagy, hogy ilyen szépen tudsz varrni. Mindig irigyeltem az ilyen ügyes emberkéket! ( Én a mennyasszonyruhámat is varrattam!).
Én még meg sem próbáltam varrógéppel ügyködni. Viszont keresztszemezésben nagyon benne vagyok. Imádom! Csak most nincs időm ilyesmire!

Iyeneket csinálok:

Kép Kép
Kép Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!


Reni:nagyon-nagyon szépek ezek a hímzések.Nekem is kedvenc elfoglaltságom a keresztszemezés,de most nincs rá időm sajnos.
Szalvátatechnikázni nem szoktál?

Peti nagyon édes.

Hozzátáplálás:tényleg nem beleszólni akarok,de érdekel,hogy akinek van elég teje miért kezdi el hat hónapnál korábban.Én úgy vagyok vele,hogy amíg jól hízik a baba,addig inkább kivárok,lehetőleg hat hónapos koráig,de ez csak az én véleményem.

A sütőzacsis dolgot én is hallottam már,tényleg jó lehet,ki fogom próbálni.Így lehet,hogy töb hasznos anyag marad az ételekben,mint főzéssel.

Alvás:most nálunk egy kis visszafejlődés van,mert most már jó ideje 5-ig aludt Vencel,de most három napja újra beiktatta a 3 órás evést,de utána simán visszaalszik.Pisi miatti felébredés nekünk is volt,én is szégyelltem magam,hogy erre nem is gondoltam.

Szopi:nálunk 6x eszik,de van,hogy 7x is,de a mennyiséget nem tudom,mert egyszer sem mértem.
Akik csak szoptattok,szoktatok adni inni valamit a babának?Én nem,nyáron a nagy melegben próbáltam,de nem fogadta el.Alexánál meg úgy jártam annó,hogy ő is csak cicizett,aztán baromi nehezen akart cumisüvegből inni,amikor elkezdtük a hozzátáplálást,és az evések után kínálgattam.Aztán lehet,hogy Vencel simán fog,gondoltam megkínálom egy kis teával,de csak a gondolatig jutottam egyenlőre.


Már joban vannak a gyerekek,bár Alexa még kicsit taknyos,Vencel meg szörcsögős,reggelente kell neki leszívni,de lehet hogy visszabukik és az orrába megy,mert éjjel mostanában nem hajlandó böfizni,elkezd sírni ha felveszem a vállamra,így a böfi elmarad,és lehet hogy visszabukik kicsit.


Keresztelő ruha:Alexának fehér volt,de Vencelre nem akartam fehéret adni,és csipkéset fodrosat meg egyáltalán nem,így lett vajszinű a ruha.Én nem is vagyok megkeresztelve és nme is vagyok mélyen vallásos,én úgy vagyok vele,hogy nem akarom a gyerekre eröltetni,majd ő eldönti,hogy miben hisz.Itt a faluban nagy a katolikus nyomás mindenkit kötelezni akarnak,hogy járassa a gyerekét hittanra,én ezzel nem értek egyet.Főleg úgy,hogy tudom,aki hittant tanít,meg még egy jó páran csak látszat vallásosak.Persze minden vasárnap ott vannak a templomban,közben meg milyen életet élnek....


Öltöztetés:én most,hogy ilyen jó idő van adok rá egy hosszú ujjú bodyt,egy vékony pulcsit,egy vastagabb kisnadrágot,és agy melegítőfelsőt,meg sapkát, plusz takaró,de ha nem alszik akkor lerúgja magáról.


Na megyek ,mert felébredt.

NIki
Vendég
 


Preni
Gyönyörűek a kézimunkáid :D :!:
Én meg mindig azokat irigyeltem akiknek ehhez türelmük van, mert nekem nincs... a varrás viszonylag gyorsan halad...persze most a baba mellett nem, mert folyton abba kell hagyni, főleg ha nyűgös.
Menyasszonyi ruha: én is varrattam... saját magammal :lol: :lol: :lol: és büszke is voltam rá, egyszerű elegáns fazon volt és mindenkinek tetszett. Még én is meg voltam elégedve vele

Szopi
Mi általában 6x eszünk de már nem mérem, visszavittük a mérleget. De Anna szépen gömbölyödik, kb. 20-25 dkg-ot hetente, úgyhogy gond nem lehet.
Én vizet is szoktam adni cumisüvegből, mert a nyári kánikulában fontosnak éreztem. Mostmár kevésbé adom. Eleinte féltem is hogy a cumisüveg bezavar a szopiba de szerencsére nem lett baj.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!!!

Most értünk haza a babaúszásról!Tök jó volt majd ha Sanyi ráér akkor dobok képeket!!!:)

a gépünk a beszarás határán áll,így van hogy 10-perc alatt 3x fagy le,aminek én nagyon tudok örülni!:)

Szücsi:
nagyon szép a keresztelő ruha!

Reni!nagyon ügyes vagy,gyönyörűek a kézimunkák!!!

Mi is nyomjuk ezerrel a kaját,már 3-om napja répa -krumpli!nagyon bejön neki!!!!Van hogy anyatejjel,van hogy ki s tápszerrel hígítom,és csak kanállal!!!

Holnap paradicsom-krumpli a menü!!!!:)
Kivi leszek hogy néz ki majd a gyerek utánna! :shock: :D

Colett!most nem futottunk össze kár,mert a könyvecskét hoztam magammal!!!:)

Ma Sanyi pancsizott a manóval!Szegénykém sírt is egyet!!!!:(

Ex:Mizújs?Mit eszetek már,vagy miken vagytok túl????
Jó a séród!:)

Kisvirág!Tudtok cicizni még???Sokat dilizi Kende?Jól vagytok ennek ellenére ugye?

Méz!Én még sütőtököt nem adtam Reninek,de az lesz az egyedüli amit megveszek neki ,mert utálom még a szagát is,és nem eszi senki,de a babóknak kell!jó sok a vitamin!!!:)

No,majd jövök még!!!

Sok puszi:


Szilvi

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok!

Én is nagyon eltűntem, bocsi. Misinek a pocakjára húzódott a múltkori takonykór, és nagyon ki volt borulva szegény. Sötétzöld, sűrű, rossz szagú csúnyaságot kakilt, napjában egyszer és nagy erőlködések árán... Meg megint bukni kezdett, ami zavarja az alvásban, mert szinte csak hason tud aludni. Így minden este (és néha napközben is) ment a 1,5-2 órás küzdés, hogy tudjon szegény aludni, éjszaka volt többszöri felkelés a néhányszor már átaludt éjjel után, és közben úgy látszott rajta, hogy fáj neki, nincs jól, nagyon sajnáltam. Most már kezd jobban lenni, javult a kakija, kevesebbszer jön vissza kaja, kicsit türelmesebb is már. Talán megint tudok néha jönni. Meg én is elég sz@rul voltam, szerintem elállítódott a hormonszintem, tök belassultam, állandóan sírhatnékom volt, és ha időm volt, akkor is csak nyűglődtem... Most én is jobban vagyok, és hétfőn megyek dokihoz, hogy adjon vérvételes papírt és nézzék meg a TSH-mat.
De most először is visszaolvastalak titeket, hogy legalább valamennyire képben legyek.
Szücsi - szuperül varrsz!!! én is szeretném megtanulni, egyelőre kézzel szoktam, ami nem olyan szép és nem olyan tartós, legalábbis az én esetemben. Remélem, egyszer hozzájutok, hogy megtanuljak rendesen varrni, mert szeretnék majd Misinek is varrni ha ovis lesz, meg még később is, már ameddig hajlandó felvenni saját készítésű cuccot :-)
Reni - nagyon szépek a keresztszemeseid! nálunk anyám szokott hímezni, én csak régebben kézimunkáztam, főleg recehorgolást.

Korábban volt téma a főzés: Pil, rizottó nem menő nálatok? én imádom, és elég gyorsan megvan.

Nekem hosszú hajam van, de nagyon vékony szálú, így egy pici kontyba össze lehet fogni hátul. Mondjuk Misi azért tudja tépni így is, ha oldalt belekapaszkodik. Egyszer vágták le a hajamat 12 éves koromban, hgoy erősödjön, és nem hagyták visszanőni (hülyeség, de ezt anyámék nem tudták), és úgy éreztem, hgoy elveszett az identitásom. Persze akkor még nem így fogalmaztam meg :-) Amikor gimibe mentem, megtagadtam az engedelmességet és nem mentem el a fodrászhoz, így szép lassan visszanőtt. De sajnos még mindig rajtam van 10 felesleges kiló, úgyhogy most eléggé utálom magam...

Lenne egy kérdésem: most hallottam olyan ismerősről, aki még másfél éves korában is adott egyszer tápszer a kislányának - ez miért jó? akinél van már nagyobb babó, ti is adtok tápszert? kezdek gondolkodni az elválasztáson (persze hosszabb távon), hogy mit is kéne és hogy is kéne, melyik étkezésnél adjak majd a 6. hónapban mást is, és hogy tápszer vagy bébikaja, vagy főzzek én... van elképzelésetek, hogy ti hogyan fogjátok csinálni?

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok !

Nyanya67 :nemtudok privit küldeni mert a gép hibát jelez!Neked megy?

Tiszta rohanás az élet amióta Kolost cipelem a hordozóba ,mindenkit meglátogatok akit eddig nemtudtam a babakocsival!


Már 2*éjjel Kolos 03.00 felébred és sír h éhes!Vajon mitől van ez,hiszen már hetek óta nemcsinálta!

B.

Kép
beataa
 
 


Bea!
Én küldtem hármat is, de akkor lehet, hogy egyiket sem kaptad meg. A telszámomat is megírtam, de akkor az se ment át ezek szerint. Most mindjárt indulok osztálytalálkozóra, aztán elutazunk, csak kedden jövünk haza, majd akkor egyeztetünk.

Wkata!
Én 2 éves koráig adtam a fiamnak tápszert, napi 1x tehéntej helyett.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Niki!
Régen már 2 hónapos korban elkezdték a hozzátápit. Most 6 hónap körül ajánlják. Érdekes, hogy hogy kitolódtak a nézetek! Én ezért is gondoltam, hogy a kettő között 4-5 hó körül kezdem legalább a gyümölcsöt. Persze tejfüggő. Mert most úgy tűnik, hogy van bőven!

Folyadék: Petinek nem kell a tea, sem a forralt víz. Bár lehet, hogy a cumisüveg miatt. Olyan egy hónapos koráig kapott néha-néha cumisüvegből lefejt tejet, de mostmár nem. Csak a cicit fogadja el. Szóval csak két szopi között "csavaroghatok".

Reni
Kép
prenata
 
 


Pil!

A fórum nélküled nem az IGAZI! (Bocs csajok!)

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,

Ma megkaptuk a 4 honapos oltas. Andris meg sem nyikkant, mintha meg se erezte volna!

Prenata: en is inkabb a keresztszemest szeretem, de inkabb teritoket csinaltam eddig, most meg nincs semmire idom:((( Ha nem nagy gond at tudnad kuldeni a mintakat, amiket kiraktal, meg a szinkodokat? Ha egyszer lesz idom, en is szeretnek ilyen kepeket csinalni.

Katus: mi mar nem merjuk Andrist, szoval nem tudom mennyiket eszik. Az utobbi hetekben altalaban 150-200 hizott, mar nem is erdekel az, hogy egyszerre mennyit eszik. A lenyeg, hogy ugy tunik, nem marad ehes. :)

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


sziasztok!

Macsek, Bogyesz is egyre inkább figyel mindenre szopi közben.
Kisvirág, ő is elkezd sírni úgy 3 p után, akkor adom neki a másik cicit, aztán ha megint kiköpi és sír akkor vissza az elsőt. Általában az a baja, h már nem jön olyan könnyen és éééhes.

Amandi, küldd szét a bodykat ;).

Katus, halovány ötletem sincs, h mennyit eszik, nincs már mérlegünk. De 5x eszik egy nap, kb 3 óránként nappal.

Prenata, miért táplálsz már hozzá? Vagy akár egy hónap múlva? Akkor még csak 4 hós lesz!!!! :O Nem véletlen, h most 6 hóra ajánlják, fejlődött a tudomány. Persze ez csak azokra vonatkozik akiknek elég a teje.
Nagyon szépek a hímzések!
Nekem van varrógépem, bár varrni nagyon minimálisan tudok csak. Amit kell, azt megcsinálom, függönyök, nacik felhajtása, ilyesmi, de csak egy hosszú szoknya volt amit én csináltam magamnak.

Niki, én se akarok fodrosat. Hittantanárról meg :(.

Szilvi, paradicsomot már lehet adni? Az nem aprómagvasnak számít?

pogacsa
 
 


Sziasztok!!

Preni,nagyon aranyos vagy,köszi amit irtál!!!de annyira rossz kedvem volt tegnap hogy be sem néztem a bnetre,csak későn olvastam ,akkor meg már nem volt erőm irni.
Mert csütörtökön éjszaka is annyiszor kelltünk,hogy már összefolytak az órák,azt sem tudtam mikor eszik,mikor meg csak cumit kapott,én aki mindig kijár inni meg pisilni éjszaka,mindig csak azt vártam hogy bedőlhessek az ágyba,aztán megint mire elaludtam már fel is kellt megint.És nem tudok még mindig rájönni hogy a foga vagy a hasa miatt van e ez.Mert rág meg harap ezerrel,ugyanakkor meg fesziti magát mint akinek a hasa fáj.
Tegnap vettem Nurofent,mert más hatóanyagú mint a panadol,este adtam neki belőle,éjfélig 2x felsirt,egyszer szopizott is,és aztán reggel 5-ig nem sirt,igaz én fél 3-kor megébredtem,de már igy is jobb volt az éjszaka.

Ma meg megyünk a lagziba amihez semmi kedvem,nincs is mit felvennem,meg nincs most lagzis hangulatom.

Preni:emberem vagy,én is imádom a keresztszemest,nekem is van pár kész munkám,meg pár amit be kellene fejeznem,de most ugye nem megy.De imádom csinálni!!!

Méz:ez a kép oltári nagy!!!Először is tuti ahogy besüt a napocska!másodszor szerintem olyan a képen Julcsika mint egy játékbaba!!Nézd meg az ujjait,a ajátékbabáknak szokott igy állni,nagyon szenzációs ez a kép!!Harmadszor pedig ,nem kicsi neki ez az ágy lassan??????? :lol: :lol: Persze nyilván hosszában még nem..

Katus:Te is merre vagy?Ameli mostanában délelőtt és kora délután 4 óránként eszik,este felé meg 3-De hogy mennyit az passz.Viszont most 3 hét alatt 5 dekát hizott csak.

Wkata:bocsi,de én nem értem a kérdésedet. :oops: Elválasztás,6.hónap,tápszer,bébikaja?Nem tudom ezeket igy összeilleszteni.Miért kéne tápszer? 6hónaposan meg hozzátáplálásról beszélünk nem elválasztásról.Az hogy főzöl e vagy bolti babaételt veszel meg sokmindentől függ szerintem.
Légyszi ird már meg részletesebben hogy gondoltad,és tényleg bocsi ha csak én vagyok ilyen nehézfelfogású és én nem értem.


KEDVES MINDENKI!!Küldjetek friss kedvenc képet,hogy frissithessem a képtárat!!!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Ja és azt elfelejtettem irni hogy kapott este tápit,amit már két hete nem kért,most meg megivott 90 ml-t.Lehet azért sirt meg ébredt fel hamarabb pár napja mert éhes volt?De nem értem hogy akkor miért alszik el,ha éhes akkor sirna nem?Már 5 hónapos elmúlt és még mindig nem tudom sokszor hogy mi van.Milyen anya vagyok én? :oops: :oops:

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Most bepótolom a tegnapi kimaradást!! :lol:

Még jó hogy idő előtt eszembe jutott,hogy utálom télen a rövid hajat,mert én sapkát hordok(anélkül ki se dugom a fejem)és akkor az elnyomja,ha meg bemegyek valahová és leveszem akkor meg úgy nézek ki mint egy idióta,igy aztán ma nem vágatok belőle,csak beszárittatom!

NA megyek összeszedem a Tapicska cuccát!peti persze ma is dolgozik,igaz ma csak délig!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil! nem te vagy nehéz felfogású, hanem tökéletesen levetted, hogy össze vagyok zavarodva :P
Sejtésem szerint a szoptatás megzavarta a hormonháztartásomat, ezért elkezdtem gondolkodni, hogy meddig szabad szoptatnom. Mindent Makiért, de neki sem árt egy normális anya, és eddig nagyjából anyatejes volt, tehát lehet hogy itt azt kéne néznem, hogy én is helyrejöjjek. Emiatt kezdtem gondolkodni, hogy mikortól kezdjek hozzáadni gyümölcsnél bonyolultabbat, illetve a tápszert bevezetni állandóra tej helyett részben, és hogy az egész milyen menetrend szerint menjen. Meg hogy a hozzáadott kaja konzerv legyen-e vagy főzzek, persze valszeg vegyesen lesz. Na, ezek kavarognak a fejemben és sikerült kavargó kérdést is feltennem a jelek szerint. :-)
Katus! vannak ilyen korra való tápszerek, vagy korábbi időre valót adtál a 2. évben? ezek szerint Kata tehéntejet csak 2. szülinapja után kapott?
Mári! remélem, rendeződtök, szorítok nagyon!!!

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


sziasztok!
Wkata, én még mindig nem értem. Hormonok miatt akarsz hamarabb nemszoptatni??? Hát nem tom te hogy vagy vele, de én sokkal hülyébb vagyok amikor menstruálok... :shock: :shock: :shock:

pogacsa
 
 


Pogi!
Van egy betegségem, állandó hormonpótlást kapok, és nem tudom, hogy van-e összefüggés, de mintha ingadozna a pótolt hormonom szintje. Ha van összefüggés, akkor talán jobb, ha nem szoptatok tovább, mert így nagyon gáz a helyzet.

Kép
wkata
 
 


Mézgombi!

Ti mennyiért veszitek a SINLAC-ot?
hello
 
 


Üdv!

Pil., ha holnap eljutok odáig, küldök képet. Most tesóm gépe előtt ülök, itt nincs. :)
Mi is megyünk lagziba, ma lesz a keresztszüleim ezüstje. :D Nekem sincs sok kedvem, de muszáj.

Szücsi, hát fehérnek valszeg fehér lesz Peti keresztelőrucija, de ez egyáltalán nem biztos! Ő már több, mint egyéves lesz valszeg, mire ezt megejtjük, és nem szeretném habos-babosan öltöztetni. Szerintem ing+nadrág lesz a valóságos összeállítás.

Kisvirág, Peti konzervkaját kap. A gyümiseket csípi leginkább, de abból bármi jöhet.
Nem tudom, ki írta, de Peti már kapott alma+málna (eper) összeállítást is, nem lett tőle pöttyös.
Ahogy lentebb írom, mivel Peti nem eszik, csak cumisüvegből, én úgy csinálom, hogy kisebb adag tápszer, és a maradék bébikaja. Tehát pl. ebédre 200 ml kaját kap, ami csak tápszerből 6 kanalas lenne, így meg csinálok olyat, hogy 4 kanál tápszer, ebből 135 ml lesz, és bébikaját teszek 200 ml-ig, ami kb. egy fél doboz bébikaja.

Szilvi, kanalas evés miatt irigy-irigy. Petinek nem pálya. Sebaj, egyszer muszáj lesz megtanulja.
Így viszont mindent eszik, igaz, rájöttem, hogy a sárgarépa valamiért nem a szívügye. Megeszi, de elég sok vissza is jön. Valamelyik nap kapott zöldborsót, na azt megette, igaz, két részletben.

Hello, ritkán jössz. :(

Na bocsika, de megyek, mert felsírt a gyerek, és az apja, köszönhetően az állandó pesti melónak, nem bír vele...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy eddig nem jöttem de megint itt vannak a férjem fiai és ilyenkor nincs időm netezni meg nem is nagyon férek a géphez.

Wkata!
Azt Nyanya írta, hogy tápit adott a fiának 2 éves koráig.Egyébként én is azt adtam ha jól emlékszem 1,5 éves koráig Katának tehéntej helyett. ( 7 hón korig szopott)

Pil,Ex!
Érezzétek jól magatokat a lagzikba!!!Tessék egy kicsit kikapcsolódni.

Pil!
Szerintem éhes Ameli azért kel föl éjjel.

Holnapra lesz meglepetésem mert vettünk egydigitális fényképezőt és végre megláthatjátok Pannust és az én nagy tokás fejemet.

Mindenkinek köszönöm a válaszokat szopi ügyben.
Jövő héten én is vissza adom a mérleget a kölcsönzőbe.

hozzátápi: úgy tervezem, hogy 6 hónapos koráig csak anyatejet kap, de ha nem fog rendesen gyarapodni akkor elkezdem a hozzátápit gyümölccsel ésazután ami következimk ( krumpli stb.)

Ex!
Én azért nem adnék ilyen pici babának aprómagvast még akkor is ha az van ráírva, hogy 4 hónapos kortól.
Nem akarok beleszólni de szeinted nem kellene lassan elkezdeni kanálból etetni Petikét?
Kata ennyi idősen már nagyon szépen tudott enni kanálból.Lásd Szilvi Renikéjét.

Szilvi!
Mi a helyzet van Reflux?

Kép

Kép
katus73
 
 


Hellóka!

Lassan túl a náthán, persze a Noi is elkapta. Az éjszakák elég fárasztóak voltak, nem részletezem. Viszont nekünk is kibújt a fogunk!!!! Holnap meg keresztelő, gyerekek rucija édes lesz. Máté fehér ing+s. kék k. bársony gatyó, és mellény, még csokornyakkendője is lesz. Noi fehérbe, nem túl habosba öltözik. Képet nem ígérek, ismerve magunkat ezügyben.

Szgoron: Bocs, de a nátha miatt nem mentünk. Nem gond ha jövő héten is elcipeled a könyvet? Reni, hogy eszik mást, előtte szopik, és úgy?

Pil: Lehet, hogy a foga Amelinek? Noi is csinált ilyeneket, és mégis csak a cici nyugtatja meg. Ő is sokszor felébred még mindig. Néha azt hiszem reggelre kidurrantom...

Reni: Tök ügyes vagy! Nekem a gombfelvarrás is gondot okoz...

Megyek, írjatok!
colett77
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, mert mindjárt vacsizunk. Ma egész nap ügyködtünk, még ablakot is takarítottunk, elég fáradt vagyok.

Pil, :) Ez az ágy anyukáméknél van, ebben csak akkor szokott aludni, ha lemegyünk hozzájuk. Az itthoni ágy szélesebb. :)
Egyébként azért nincs kommentár a képhez, mert Ádám próbálgatta, hogy sikerül-e feltenni, és ezek szerint összejött. :)

Megpróbálok még feltenni.

Hello, én 290 körül veszem, 90%-osra írják fel az allergia miatt.


Kép

Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


sziasztok!
most sem tudok olvasni, írni. lehet, hogy a tejcsim kevés és azzal van a baj, lökte ki a cicit már jóideje és adtam neki fagyasztottat és jóízüen befalta. tudnék mit írni és olvasni is jó lenne. remélem hamarosan. puszi mindenkinek!
Mári
mári
 
 


Sziasztok,

Ma nem volt netem egesz nap, mert Ferjecskem polcokat csinal az iroasztala fole, ezert minden szet volt-van kapva. Jo nagyokat sziv, mert nagyon rossz a fal, es meg egy nagy pocak is van benne. :((((
Meg az a "szerencse", hogy nincs sok visszaolvasni valo, persze ez nem jo, de igy legalabb lepest tudok tartani a mai nappal.

Ex: nalunk amikor nagy ritkan probalok Andrisba belediktalni egy kis teat, mi mindig kiskanallal adjuk, sot, meg nagyon az elejen, volt, hogy annyira faradt volt este, hogy nem birt szopizni, de ehes volt, en lefejtem, es kis kaves cseszebol zsupsz megitta. :) Teat en pl. cumisuvegbol nem tudom megitatni vele.

Majd jovore a keresztelore en is megprobalok valami szep feher cuccot venni, kivancsi vagyok, mekkora kell majd. 74-es meretben vettem a multkor a borzen ket gyonyoru hofeher rugit, de addigra biztos kicsi lesz ra, amilyen mertekben nyulik ez a gyerkoc. :) 4 honap alatt 10 cm-t nott!

Katus: varjuk a kepeket!

Pil: meselj majd, milyen volt a lagzi, megjott a kedved hozza? Jol erezted magad?

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Pil, az uj kedvenc kepem: 3 honaposan keszult, de lesz majd 4 honapos is.

Kép

Kép

Kép
macsek7
 
 


Méz! És hogy adod neki? Kiskanállal? Vagy annyira higítod, hogy cumisüvegből igya meg?

Macsek! Nagyon édes ez az Andris! Ti mikorra tervezitek a keresztelőt?

Ex, köszi a megállapítást. :) Sajnos nincs túl sok időm a 3 gyerkőc mellett, pláne úgy, hogy még segítségem sincs. :( Se nagyszülő, se semmi. Azért néha bekukkantok, amint látod. :)

Szilvi, én is akartam kérdezni, hogy mi van reflux-ügyben? Nóriból is elég sok visszajön, néha még kaja után 2-2,5 órával is! És elkezdett sokat köhécselni, bár nem tudom, lehet, hogy azt figyelemfelkeltés céljából csinálja, mert ha felveszem, abbahagyja. De olyan is van, hogy büfizik utána, tehát lehet, hogy ezért.

Képzeljétek, Nóri is kel most már többször minden éjjel. :( Lehet, hogy jön a foga? A tejem szerintem elég kell, hogy legyen neki, mert szépen gyarapszik, és mint mondtam, még jön is vissza belőle. Nem úgy néz ki szopi után, mint aki éhes maradna. Használ már valaki Dentinoxot? Használ??? Én jókat hallottam róla, de még nem próbáltam.

Tegnap csináltam rántott sajtot, duplán is paníroztam, mélyhűtőbe is tettem, mégis kifolyt :( Üres panírokat ettünk, a sajt meg valahol az olaj alján sült meg, külön... :lol: Mi lehetett a baj?

Szép napot mindenkinek, Hello
hello
 
 


Helló!

én használom Pannának a dentinoxot és úgy veszem észre, hogy enyhíti a fájdalmát ami szerintem nem kicsi mert a 2 alsó szemfoga jön és az állítólag a legfájdalmasabb.

A sajtot nagyon forró olajba kell sütni és csak minimális ideig.

Macsek!
Andriska gyönyörű kisfiú!!!

Képzeljétek a mai naptól nem mérem Panna szopizását.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!
Bocsi, hogy mostanában nem vagyok, csak Olivérnek jön a foga, ami nyügössé teszi piszkosul, meg én elkezdtem tanítani-- :shock: lehet, hogy túl vagány vagyok, nem tudom, de így pl. a tanításból meg tudunk venni rögtön Olivérnek olyan dolgot, amin sokáig gondolkodnék, hogy megengedhetjük-e.. pl, most egy pihenőszéket vettünk 18ezer ftér, nem kis pénz, de szeretjük. Ezért heti 2szer kibírom a reggel 2 óra tanítást, nem ? :) Akkor
ált. Olivér alszik, és max. a lakás marad hátra, az meg nem fut el. Meg a párom is itt van, csak furcsa, bár jó nem csak gyerekről beszélgetni, hanem :lol: :lol:

Csajok, fontos!!! Az egyik hugomat (5en vagyunk tesók, van pár.. :lol: :lol: ) nem vették fel fősuliba, és most pesten egy 1 éves nappali suliba jár, ezért nem kapha diákhitelt. Mivel nagy tapasztalata van gyerekekkel, ideje van, de pénze nincs, szívesen foglalkozna gyerekekkel, mind bébiszitter.. ált. iskolásoknak kikérdezni a leckét, ill. együtt tanulni velük, kicsikkel meg foglalkozni, meg minden. Németül tud, tehát még ebbe az irányba is lehet menni. Ha véletlenül tudtok valakit, akinek kell a segítség, akkor írjatok privit nekem. Természetesen vállalom afelelősséget érte, nagyon kedves lány, most lesz 19 éves. Nekem is igen sokat segített Olivér mellett.. :lol: Bocs, hogy ezzel zaklatlak benneteket!!

Pill, öröm volt olvasni Téged!!
Méz! Annyira komoly Julcsika, hogy.. :) Bocs, hogy eddig nm írtam, de még kivárunk, köszi a lehetőséget.. fölöslegesen nem akarlak tehelni..
Hello! Hello! nem semmi lehet tényleg 3 klambóval.. nem csodálom, hgoy nem tudsz jönni..
Mári!!! pihenjél, az sokat segít tejci ügyben! Drukkolok!


Ja, mondtam már, hgy vettünk olyan cumit, ami maszírozza Olivér ínyét, kicsit segít, mikor a foga nyomja, bár nyügi azért rendesen van tőle.. szegénykém..

Mentem, futás van puszi!

satuk
 
 


Sziasztok!

Ma déleőtt hatalmasat sétáltunk ebben a gyönyörű időben! Nekem tök piros lett az arcom, nagyon jól sütött a nap. Végül apósomnál kötöttünk ki, ott is maradtunk ebédre. Julcsit meg úgy elnyomta a szopi meg a jó levegő, hogy még mindig szunyál a babakocsiban. :)

Hello, én üvegből adom, és úgy hígítom, ahogy a dobozon van. Napközben adtam neki kanállal is, meg a többi kajcsit úgy is kapja, de most már csak este kapja fürcsi után a Sinlacot, és üvegből gyorsabban megeszi.

Ex, én is furcsállom, hogy nem kanállal eteted Petit... Julcsi az első almáját is kanállal kapta, meg azóta is minden kajcsit. Persze meg kell tanulniuk azzal enni, nem megy azonnal. Én pl. most vettem neki babylove-os műanyag kanalat, azzal sokkal jobban szeret enni, sokszor kiszippantja a kanálból. Egyelőre hagyom neki, úgy egyen, ahogy tudja, majd megszokja, és rájön, hogy kell kanállal kajcsizni. De szerintem jobb előbb elkezdeni, hamarabb jön bele! :)

Apósom ma odaadta a keresztelős képeket, sajnos csak négy lett jó, de felteszem őket, mert még adós vagyok a hosszú hajú papunk és Jucsi hajdíszeinek a megmutatásával is. :)

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Marcell már majdnem 3 órája alszik az udvaron. :P :P
Igaz, hogy délelőtt csak fél órát aludt.
Azért kérdeztem az éjjeli tisztába tevést, mert mi szinte minden reggel arra ébredünk, hogy oldalt csupa pisi a ruhája, ha az oldalán alszik. Néha napközben is előfordul. A pelenkája meg majdnem száraz. Norbival nem volt ilyen gondom. Nem tudom, hogy mi a gond.
Hajnalban már nincs erőm visszavinni, ezért köztünk alszik. Ma ki kellett mennem wc-re és mire visszajöttem hasrafordult és elfoglalta a helyemet.

Macsek, Mézgombi: nagyon édesek a kicsik és mekkora hajuk van! Marcell majdnem kopasz és szőke. Tiszta finn gyerek. Kép Kép

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Sziasztok!!!

No, végre Kendém beájult, miután 200-at bevágott két ciciből, csak lestem... :shock:

Satuk!
Megkérdezhetem, milyen az a cumi, ami masszírozza Olivér ínyét? Lehet, hogy nekünk sem ártana, amióta van fogacska, imád mindent rágni… :D

Méz!
Nagyon jók a képek! Julcsi baba nagyon édes!

Esztianyó!
Nálunk is van ilyen elég gyakran, és hihetetlen, de a pampers ázott át legtöbbször… :? Attól van, hogy oldalt fektében elmászik, a kis lábával nyomja magát, a pelus meg lecsúszik rajta, akármit csinálok… Nagyon szorosan nem akarom pelusozni, mert az meg a pocinak nem jó. Marad a szerencse… :wink:

Macsek!
Andris nagyon édes ezen a képen! :)

Mári!
Kitartás, nálunk is volt holtpont! Kendém meg nem is nagyon itta meg a fagyasztott tejcsit, más az íze, és az már nem kellett neki… :P

Pil!
Jó anyuka vagy, első gyerekkel! Nálunk is volt olyan, hogy felolvasztottam a tejet, mert a gyerek ordított cicizés után, aztán meg egy nagy büfi volt a vége a dolognak, azért bőgött szegényem… :wink: És lehet, hogy tényleg a foga jön Amelinek, Kende is kétszer-háromszor kel újabban, pedig hathetesen aludt hat órákat is egyben. Meg mostanában hajnalban úgy kell elringatnom, mert nem bír visszaaludni… :roll: Szóval mi is visszafejlődünk... De épp délután beszéltem a barátnőmmel, 11 hónapos a kisfia, és éjjel még mindig szopizik egyszer...

Kisvirág!
Sajnálom a dilit, ha váltva teszed cicire, az sem segít? Lehet, hogy csak türelmetlen, mert nem jön olyan erősen a tej.

Reni!
Gasztroenterológusok szerint azért kell hat hónapig csak szopiztatni, mert addigra érik meg a bélrendszerük az egyéb táplálék befogadására. Épp a múltkor olvastam, hogy ha csak egy kanálnyi almát is adsz az egyébként kizárólag anyatejes babának, akkor az teljesen tönkreteszi azt a védőréteget, amit az anyatej képez a gyomorfalon és a bélrendszerben, és ahhoz, hogy ez újra helyreálljon, két hét kizárólagos anyatejes táplálás kell. Szóval ha van tejed, szerintem várd ki a hat hónapot nyugodtan! :)
Nagyon jók a keresztszemes munkáid! :)

Bea!
Növekedési ugrásban van Kolos, három hónaposan teljesen természetes!

Szilvi!
Már a múltkor is akartam kérdezni, hogy kevés a tejed, azért adsz tápit és egyebeket? :wink: Paradicsom aprómagvas, vigyázz vele, mert allergizálhat!

Mi jól vagyunk, Kendém szenved a fogzástól egy kicsit, na meg attól, hogy már öt napja nem kakilt… :roll: Remélem, éjjel jól telepakolja a bugyrot, hadd könnyebbüljön meg kicsit… :wink: És képzeljétek, már hasra próbálkozik fordulni, de még azért nem sikerül neki teljesen, mert alatta marad a kis keze, és olyankor bepörög, és hisztizik, hogy segítsek már rajta!!! Meg kell olyankor zabálni! :D

Most megyek, késő van, és még zuhi vár rám. Bocsánat, ha valaki kimaradt (bizti van ilyen…)

Pusszancs mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?