Új privát üzeneted érkezett!

Ja, meg a piskótáját. És már nem akar megfulladni tőle. Tudja mikor kell rágni és nyelni :D Mondtam már, hogy zseni gyerekem van? Tudom itt minden gyerek átlagon felüli. Ebből következik, hogy minden anyuka átlagon felüli. Aminek végeredménye, hogy MI MIND ZSENIK VAGYUNK!
Hja, már jobb lett az amúgy sem szar napom :wink:
N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Petra bealudt, így most nekiállhatok egy kicsit takarítani, de valami miatt mégis a géphez ültem le, nem értem miért. :twisted:

Mancs Petrát még a must sem hajtja meg. :shock:
Amúgy most szilvás almát kap napközben, amit musttal öblít le, de így is 2-3 naponként kakil.

Natasa milyen piskótát kap Szonja?

Ilba a 0-18 kg-os babaülést javasolja a 9-36 helyett. Amúgy mi is Römert vettünk végül.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Sziasztok!

Nekünk is a 0-18-as ülést ajánlották a boltban, olyat is vettünk. 3 éves korig jó a leírása szerint. Nevére nem emlékszem, de valami ismeretlen márka.

Megyek megint kotyvasztani, majd jövök.

Ja, Petrára már nem lehet jelzőket találni, nem is próbálkozom. Gyönyörű!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 

 
 

Vuka, Szonja is bealudt. Juhé!
Lehet nekem is takarítani kellene? :shock:
Milupa - Biskotti a piskóta. Ez olyan nyáltól gyorsa olvadó fajta :wink: Egyébként nem gluténmentes, de mi már erre nem figyelünk :D

Csak ámulok és bámulok milyen vasakaratú bélrendszere van Petrának!

Kép Kép
natasa1975
 
 


Petike 3 testes cikk barackot nyomott be :shock: Tátogatta a száját, ha közelítettem a kanállal. Azt hittem, megzabálom! Csak az a gáz, hogy a keze állandóan a szájában van, így képzelhetitek, hogy hogy néz ki utána minden... Ti ezt hogy oldjátok meg? Minden egyes kanál után megtörlitek az arcát? Mert én ezt csinálom, és még így is mint egy kismalac :lol: Bőségesen szopizott is utána. Hát én nem vagyok semmi jónak az elrontója, ha ennyit akar enni én nem állok az útjába :lol:

Vuka,
ez nem semmi, nekem még a gondolatától is csikar a hasam :lol: Szilvás alma, must... Kép Van kép a gyerekülésről? Mik a tapasztalataid ezzel kapcsolatban?

Natasa,
én is a Römerrel szemezek, de konkrét még nincs. Itt szoktam nézegetni: http://www.roemer.hu/index.html Úgy vagyunk vele, hogy a hordozónk Pierre Cardin. Nincs vele semmi gond, de vhogy nem érzi magát jól benne Petike, nyáron meg nagyon beleizzadt, sőt még most is nyirkos a háta ha kivesszük. Úgyhogy azt mondtuk, hogy rendes ülésből viszont veszünk egy tutijót, mert azt már hosszabb ideig fogja használni. A mostani Kismamában pont üléseket tesztelnek, ott is vannak szimpik. Bár az áruk elég húzós, a Römerrel egyetemben.

Nekem is takarítani kellene, Petike bealudt (ma már másodszor-juhéééé!). Bár porszívózni most tuti nem fogok, mert felébred. Pedig pormacskák randalíroznak a hülye parkettán (utálom), és velük együtt hancúrozik néhány száz hajszálam is :shock: 1 hét alatt olyan dzsuva tud lenni, hogy iszonyat. :shock: A mosógép már megy, asszem nekiállok vasalni.

Kép
mancs
 
 


Mancsi,
én is minden falat után törlöm a száját és a kezét is. Míg teszem a kanalat a szájába, addig belenyúl a kajába, aztán menne a maszatos mancsával a hajába, úgyhogy nincs mese... Meg már neki is kell egy kanál a kezébe, mert próbálkozik a szájába tenni, de sokszor a szemén vagy a fülén landol. :lol: Szóval jó móka! :?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Mancs, látom Petikének sincs gond az étvágyával! Egészségére! Szonja se hagyná ki a szopit bármennyit egyen is előtte :lol:

Ülés,...mi a 9-18 kilósat néztük ki :oops: Az izzadás ismerős, az anyaga miatt van. Én mindig pelust rakok alá, de csak akokr segít ha a gyerek meg a ruhája közé tettem és ezt csak nyáron lehetett. A haja is csurom víz szokott lenni :evil:

Maszatolás:....hááát, én hagyom a gyereket kibontakozni :D Az elején szonja csak tátogott és nyelt. Így elég tisztán megúsztuk. Most meg nyúkál a kanál után, mócsingolja a piskótáját,...de nem gátolom meg benne, mert egyszer eljön az az idő, hogy neki kell a kezével falatokat tömködni a szájába. Elsőre mégsem ehetnek késsel, villával :wink: Szóval, nálunk most már disznóól van kajálás után. Csak az este a kivétel, mert akor már nem virgonckodik csak nyel és pislog.

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Petike is ma kivette a kanalat a kezemből. Persze nála ez még nem tudatos, csak mindent meg akar fogni.

Mi még nem néztünk konkrét ülést, de nekem is szimpibb a 9-18-as. De majd úgyis belepróbáljuk Petikét, és akkor döntünk. Nekem is megfordult a fejemben, hogy pelust tegyek alá, de mivel az üléshuzat miatt izzad, ezért az sem segítene rajta sztem. Meg csak összegyűrné maga alatt. Előre fosok, hogy télen mi lesz. Mert felöltöztetem, hogy megyünk vhova, de a hordozóba beleizzad, meg a kocsiban nincs olyan hideg mint kint. Öltöztessem fel kevésbé melegen, és csak jól takargassam be? Vagy mi a szösz? Fogalmam sincs...

Köcsög krumpli-alma-hagymaárus itt ordít a ház előtt. Ezt minden héten eljátsza. Legközelebb megdobom az ablakból egy jókora rohadt krumplival! :evil:

Kép
mancs
 
 


:D ezek szerint nem csak itt kajabálnak? Hozzánk reggel szoktak jönni,.... KRUMPLIT VEGYENEK! KRUMPLIT!

A pelenka tényleg csak akkor segít ha közvetlenül a bőréhez ér, mert akkor kiszáláskor az kihúzod és nem marad semmi nedvesen. Amikor már body van rajta meg minden bizgentyű akkor az nem megoldott.

Én amikor Szonja még mini volt egy idő után télen/tavasszal lefejtettem róla egy réteg ruhát. És volt hogy betakartam. Mi elég gyakran indulunk több órás útakra és hát,....figyelni kell.

Nekünk max okt.4-ig kell ülést venni :lol:

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Jézus, ennyire rossz helyesíró nem vagyok csak gyorsan gépelek :oops:


NatAsa hívja CoolAsát. CoolAsa jelentkezz!
Lehet a sok vállveregetéstől nem tudja megemelni a kezét és most csak olvas minket? :shock:

Kép Kép
natasa1975
 
 


Natasa,
mi is gyakran megyünk hosszú útra :wink:
Itt: Krumplit, hagymát vegyenek!!!!! Fel is ébredt rá Petike. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Megyek.

Kép
mancs
 
 


Sziasztok!

Sajnos elég ritkán tudok jönni,mert Szilvi csak 1 órát alszik napközben és ez arra elég,hogy főzőcskézzek és rendet tegyek.

Mancs:

Nagyon jók a barackot evős sorozatképek! :D
De látom irod,hogy most már lelkesebben fogadja a gyümit.

Coolasa:

Nagyon ügyes vagy,hogy elintézted a téli talihelyet!Vállon vagy veregetve! :D

Bubek:

Csütörtökön mi kihagyjuk a talit,mert Szilvi mára tökre berekedt,szerintem fáj is a torka,igy holnap elviszem a dokihoz.
A nadrágodról nem irtál semmit!Hol vetted mennyi volt?

Vuka:

Nagyon jók a szüretelős képek!Láthatólag Petra is jól érezte magát.

Vanilia:

Jobbulást Ádinak!Milyen torokfertőtlenitőt irt fel a doki?Ilyen kicsiknél még nem hallottam erről.Nekünk mindig a Panadolt momdja a doki néni.

Én is teszek fel képet tegnapról: Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
novum
 
 


Hahóóó!

Csajom ébredezik...

Natasa, én azért nem hagyom "kibontakozni", mert egyszerűen kivitelezhetelen, hogy minden evés után kipucoljam a bútorok huzatát és a szőnyeget. Sajna akkorát repül a főzelék, ha belemártja a kezét és lendít egyet rajta! Meg moshatnám a haját is. Így is porszívóznom kell utána, hogy folyton törölgetek evés közben...
Pontosítok: addig hagyom kibontakozni, amíg a kanállal turkál, nem a kezével és a kanalat a szájába (vagy mellé :lol:) rakja, de ez kb. az első 2 percebn van így, utána már elszabadul a pokol.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


No halihó!

Gabus, Timi mikor jöttök le? Nekünk úgy négyig jó lenne. A játszótérre nem jöttök?

Timi torokfertőtlenítő a Tantum Verde nevő csoda.

Patika! Én utálok oda járni. Egyszer megkérdeztem van-e ilyen kicsiknek valami ami oldja a taknyot. Azt mondták á nincs Sterimar meg ilyenek. De ez csak víz tul. képpen. Tegnap a doki néni meg mondta már, hogy ne lenne. :)
A Sinlac pépet az itteni gyógyiban már hozzák, fel vannak rám készülve. Ha netán máshol próbálnám meg kiváltani tuti csak rendelésre van. Amúgy meg ne tüntessenek a patikusok, mert a patikábab lassan minden szart lehet kapni. De gyógyszert sokszor csak rendelésre. Bocs a politizásáért! :(

Kép
vanília
 
 


Igen, egyelőre olvasó üzemmódban vagyok, de mindjárt visszamegyek a tegnap estéhez, és onnan reagálok dolgokra. Nyilván tűkön ülve várjátok, ne is tagadjátok. Úgyhogy sietek is, mert az kényelmetlen. Mármint tűkön ülni. (Úgy érzem, ma szokatlanul szellemes vagyok.)

Újabb kiállhatatlan pont bennem és gyermekemben: Noki csak akkor lesz maszatos, ha én rosszul egyensúlyoztam a kanalat a szájához, és lecsöpögtettem. Az anya, aki leeszi gyermekét. Az első 2 kanalas evéskor még anno ő is belenyúlt, aztán mutattam, hogy a keze nem képezi étrendje szerves részét, és nyugodtan félreteheti… és azóta nem is nyúlkál bele…. Izé… na jó, nem biztos, hogy ezért nem nyúlkál bele, a végeredmény szempontjából ez közömbös is..

Krumplit vegyenek, meg télálló almát előadás nálunk is van, hétvégén itt cirkált a furgon a környéken, emelt hangon buzdította a lakosságot heves vásárlásra a kihalt utcákon abban a napszakban, amikor mindenki vagy ebédel vagy sziesztázni óhajt. Nos, Nokicsalád épp rendes heti közös sétáját eresztette meg követhetetlen cikkcakkban a szomszédos kis nevesincs utcácskákban, de a furgonos jóember kiszagolta a rafinált stratégiát, és vagy követett bennünket, vagy a legváratlanabb pillanatokban ugrott elő egy-egy bozótból a dolby sztereo hangszórójával. A 4. találkozás után Nokipapa vetett rá egy kicsi-ez-a-város-kettőnk-számára pillantást, azóta úgy hallom, Natasáék és Mancsék környékén túlórázik…

Kép Kép
coolasa
 
 


Szemét krumplis megtette a hatását, Petike itt ücsörög az ölemben. Beraktam neki a Diszkópatkányok zenéjét, azt nagyon szereti. Látta valaki ezt a filmet?

Vanília,
gyógyszerészek: igazad van!!!

Jedi Mesterem,
én néha ott tartok séta közben, hogy kinyírnám az összes ugató kutyát az utcában, vagy ha egy-egy ordító gyerek jön felénk (persze csak akkor, ha P. épp elaludt) gyilkos pillantásokat vetek felé. Azaz kedves anyukája felé. Szemét vagyok, tudom, de ez van :twisted:

Kép
mancs
 
 


Mancs láttam este a Mega Táncos műsort. A csaj szerintem elvágta magát. Ezt a szemtelenséget! Én a helyében így utólag elsűllyednék! :oops: Bár rá lehet fogni a stresszre.

Na Hali Mizu! Ez a film nem ?

Kép
vanília
 
 


Nos, Szonja nézett nagy szemekkel miközben én felnyaltam a lakást :!: Remélem hamarosan lehet tanítani és majd ő csinálja helyettem :wink:
Gabus, szerintem Szonja annyira még nem érdeklődő mint Livicsek. Egyébként meg szerintem ez is gyerek meg anyafüggő /vagy aki éppen etet/. Gondolom Coolasáéknál nincs probléma, mert a pince után /ahol lehet maszatolni/ a kádba kötözi Nokit még le nem oldódik róla a maszat :D
Szonja egyenlőre csak az utcában lakó babáknak mutatja meg olykor-olykor, hogy nálunk a csótányok mindennapi látogatók. Én ugyanis nem öltöztetem át minden nyálcseppenésnél, mert így is a pokolba kíván amikor a pelenkázóra teszem.
Amúgy napközben én a konyhában etetek és ott minden lemosható. DE ha egyszer /Mikor is?!/ elköltözünk ott az étkező-nappali köves lesz így nem fog érdekelni 1-2 kajatócsa. A fal már más kérdés, de majd kimérem a legideálisabb távolságot :)

Lassan megyünk sétálni,.....Lehet ma kipróbáljuk a közelben felújított játszótéren a babahintát :wink:

Patika + politika: a közeli patikában annyira szakértenek a gyógyszerekhez, hogy ilyen erővel a benzinkutas is adhat tanácsot. A legjobb az volt, amikor terhességi tesztért mentem és megkérdeztem melyik mekkora érzékenységgel bír. Mire a csajszi közölte, hogy "ezt" vegyem, mert olyan szép rajta a virág :shock:

No, léptem.
Coolasa, remélem lesz kisregény mire visszajövök :D

Ikeás időpontok, javaslat :?: :?: :?:

Kép Kép
natasa1975
 
 


Vanília,
3-kor megyünk a játszóra. :wink:

Sztem lehessen kapni gyógyszereket máshol is, mint a patikában, de csak az alapokat. Láz- és fájdalomcsillapító, vitamin, meg olyasmik, hogy terhességi teszt pl. Szal amik nem olyan gyógyszerek, eszközök, amiket csak orvosi felügyelet mellett szabad szedni, használni. És a 8 általánost végzett Szabó Cöhömér ne lehessen patikatulajdonos, csak azért, mert sok zséje van. :roll: UFF!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Kedves Gabuska!
Elnézésedet kel kérjem a játszóréri invitálás miatt. Gyermekem sajna álomra hajtotta fejét -a tartam még nem meghatáozott- és momentán nem áll módunkban követni. De mihelyst felébred uzsi, és irány a játszi. :lol:
Ha nem baj csörgök. :lol:

Kép
vanília
 
 


Gabus, az „isten vagy”-ot kicsit erősnek találtam (márhogy rám), nem akartam belegyalogolni mások esetleg érzékeny lelkébe ennek a bóknak az elfogadásával, pedig neveltetésemből adódóan kb annyira áll hozzám közel ez a fajta életszemlélet, mint a jediség…. Éééérted. (de persze nagyra értékeltem, és számomra a megtiszteltetés…)

Bubek, nekünk e hét nem jó talira, és én kintire nem is merészkednék már el Nokival, mert mi ugye kengurúsok vagyunk, kényelmetlen volna őt egész idő alatt abban tárolni, nem is beszélve az idő vasfoga által megtépázott gerincoszlopomról, földre le meg nem akarnám. Nade a benti talik, most hogy megnyílt előttünk az édenkert a cserepesházzal (vagy a „csepépház”-zal, csak hogy te is értsd, miről beszélünk, hihi), oda kéne szervezni már valamit. Mivel Natasa jógán már tesztelte a terem kiváló minőségét, azt javaslom, kezdjünk el egyezkedni egy mindenkinek okés időpontról, amit én jelzek a hölgyike felé. És teljesen igaza van Jumamnak, hogy utána testületileg át is vonulhatunk az ikeába közös lakmározásra…. akarom mondani tartalmas beszélgetésre. (Vuka, ha jól sejtem, azért adják ki csak 10-12ig nekünk a termet, mert amúgy fizetős tanfolyamokat, rendezvényeket tartanak ott… A korai időpont okán viszont több mint kedvezményes az ár.)

Mancs, na az ilyen mísz gyógyszertárakat és egyéb nemtörődöm szolgáltatókat szoktam én némileg ironikusabban kezelni. Rendszeresen vásároltam a Keletinél egy nagy apotékában egy olyan krémet, amit készíttetni kell, és a 20-as éveiben járó gyógyszertáros fiatalember, aki pedig koránál fogva lehetne kissé rugalmasabb is, minden egyes alkalommal elmondta nekem, hogy hiányzik az egyik szükséges összetevőjük. Ilyenkor udvariasan megkérdezem, hogy én tehetek-e valamit az ügy fellendítése érdekében, finoman utalva arra, hogy a pultnak a másik oldalán állok, ez pedig egy szolgáltatás volna vagy mi, és még fizetnék is érte, erre ő a kötelező forgatókönyv szerint mindig megkérdezi tőlem, hogy megrendelje-e a hiányzó összetevőt, mire én készségesen válaszolok, hogy ha e nélkül is ki tudja keverni a krémet, akkor az istenért, nehogy fáradjon. Aztán nem találja a gépben a kódot hozzá, amiért is odahívja a vezető gyógyszerészt, aki gyanakodva megérdeklődi tőlem, hogy mit is szeretnék, mire készségesen jelzem neki, hogy egy rakás pénzt otthagyni náluk, amennyiben nincs ellene kifogása. Eddig még sosem volt, de a népi játék ismétlődik, és a szereplők közül,úgy tűnik, csak én akarok belevinni néha egy kis színt.

Jumam, tényleg szépségdíjas az a fisher price etetőszék, amit becserkésztél, csak azért nem licitáltam rá, mert láttam, hogy érdeklődsz iránta, és én erkölcsileg ennyire kőszikla vagyok, miközben intenzíven törölgetem csorgó nyálam annak a bútornak már a merő gondolatára is.

Kormi, ha ennek a hsz-nek egyszer a végére érek, elküldöm neked a fogorvos elérhetőségét, kisdobos becsszóra. (Persze erről most senki nem értesül, mert a 2. bekezdésnél már rutinosan átugrottátok szösszenetemet. Álnok banda.) És wow, FP tanító kutyus, Benedek már csak angolul hajlandó a számokat tanulni?

Vuka, a „Petra szüreti arcai”- témakörben a többiek lelkendező nyilatkozatával teljesen egyetértek, és csak egész kicsit mosolyogtam azon, hogy a szüreti arcok teljesen egyformák, továbbmegyek, megegyeznek az eddigi összes Petra-fotóarccal, ő ugyanis mindig sokatmondóan mosolyog. Szóval a „Petra szomorú”, a „Petra vidám” és a „Petra dühösen sikítozik” képek közt annyi a különbség, hogy más-más ruhában somolyog lányod kígyóbűvölő tekintettel a lencsébe, megjegyzem rendkívül kamera-érzékenyen.

Mancs, láttam a megatáncot, és hozzád hasonlóan vélekedem a hangoskodó csajsziról. Mellesleg nekem nem jön be az olyan attitűd, amikor valaki az első pillanattól fogva kifogásokat gyárt (betegség, sérülés, ez az amaz), nálam ez max. az „ócska trükk” kategóriáját meríti ki. És hát persze utólag fogadkozik, hogy jó kislány lesz. Ha van véleménye, akkor ahhoz tartsa magát az ember legalább látszólag következetesen, mert különben a karaktere csúnyán ködbe tud veszni (és ez csak az egyik gondom ezzel a viselkedéssel..)

Na, befejeztem. Natasát kell záptojásokkal megdobálni, ő provokálta ki a kisregényt…

Kép Kép
coolasa
 
 


Kedves Cool!
Köszönöm neked a hsz-od! Még azt is elolvastam, ami nem nekem szólt. Mert, nekem semmi sem szólt :cry: Vagy mégis? :shock:
Így mindez tovább tartott mint Szonja délutáni uzsonnáztatása holott az sem volt fél perc :wink:

PS: Gyere el egyszer a mi kis gyógyszertárunkba is krémet kevertetni!

Üdvözlettel:
Natasa

Kép Kép
natasa1975
 
 


Helló!

Coolasa!
Remélem a tűk nem szurkálták meg nagyon azt a bizonyos részedet.

Kormi!
Te írtad azt hiszem, ill. kérdezted, hogy milyen eladó gyerekülésünk van. Nos 9-18 kg-ig használatos ülés ami Brevi és sötétkék-fehér kockás, meg néhol csak sötétkék. 5 pontos biztonsági övvel rendelkezik, nekem teccik. Délelőtt kerestem róla képet, mert tuti van, de egyszerűen nem találom. A huzata rendben van, de az, hogy már ki lett mosva, az látszik. Majd készítek róla képet, már úgyis aktuális, ha el szeretném adni.
Én 20.000 vettem. Mennyit adnál érte?

Mancs!
Ehhem. Majd megtudod te is milyen amikor megpróbálnak meggyilkolni a szemükkel a kedves első gyerekes anyukák, akik nem hiszik el, hogy a későbbiekben, rá is fognak vetni megzabolázhatatlan gyermeke miatt hasonló tekintetet... főleg mivel az a bizonyos megzabolázhatatlan utód egy idegrencert már tönkretett... a bizonyos anyukáét. De én kivárok, aztán majd emlékeztetlek. :wink: :twisted:

Gabuska!
Cöhömér :lol: :lol: :lol: Be kéne jegyeztetni... vagy van ilyen név? Sose hallottam, de ezen nem kell meglepődni.

Kép
sasha
 
 


Sasha,
a Cöhömért aputól hallottam (meg a Balambért), szerintem nincs ilyen név, bár ki tudja. :roll:

Aranyos a Danci babszem feliratod. :)

Képzeljétek, mi is feliratkozunk a fogdömpingre, mára két új fogacska is kibújt, egy fent, egy lent, így már 4 van fent, 3 lent. Éjjel sírt is egy negyed órát Livicsek, nem fogadott el fájdalomcsillapítót, a dentinoxot is pankráció után sikerült rákenni az ínyére (pedig azt még szereti is). De azért olcsón megúsztuk, 2 fogra 15 perc bömbi, az nem is olyan vészes.

Megyek lemosom magamról a fél homokozót, pusssssz!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ja, még annyi, hogy nagyon szerencsések vagyunk, hogy közel lakunk egymáshoz Vaníliával és Timivel, mert eszméletlen jó együtt játszózni, még akkor is, ha ritkán futunk össze ugyanannál a játéknál. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sehun senki?

Sajtiné,
milyen volt a szülinapi buli?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska letörölgettem 3 szobát, porszívóztam, mostam, mosogattam, viszont nem vasaltam. Most hulla vagyok, hugom vigyáz Petrára. Szóval ezért nem jöttem.

Petra TV-t néz
Kép

Gabuska ez a ruha olyan aranyos Petrán!

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Sasha,
:lol: azért kicsit másabb volt a helyzet. Anyuka előtt már másodszor haladtam el az utcában, bömbölő P.-vel a babakocsiban, ugyanis őkelme nem volt hajlandó aludni. Anyuka mind2 alkalommal sajnálkozó pillantásokat vetett felém, hallván, hogy P. nyűglődik. Amikor harmadszor elhaladtam előtte, épp üvöltött a kislánya. Az egy dolog, hogy nem hallgattatta el, nem is várom el. De azt igen, hogy legalább ő ne álljon neki átordítani az utca másik oldalán lévő szomszédaszzonyának, pláne ne pont akkor, amikor előtte haladok épp elszunnyadt gyermekemmel. Ez az én gondom, az ilyeneket rühellem, nem úgy általánosságban a gyerekeseket! :wink:

Most csak ennyire futotta, megyek nézni a feleségeket.

Igaz, hogy nincs rossz idő, de nem szívesen teszem le a gyerkőcöt, sőt én se szívesen ülök le, mert már a gondolatától is felfázom sajna. Úgyhogy mi maradnánk a csepépháznál :lol:

Kép
mancs
 
 


Vuka,
tegyél fel még képet a ruciban, ahol jobban lácccik!

Mancsi,
ugyanez a helyzet nálam is a figyelmetlen, érzékelten emberekkel. Házbeliek csinálják meg rendszeresen, hogy 10 méterről kiabálnak, hogy alszik? Aha. Aztán ha ingerültebben válaszolok, hogy igen, eddig aludt, még én vagyok a hülye. A másik nr. 1 szitu, mikor a közértben épp elhaladok a bevásárlókocsik mellett, jön egy eladó, látja, hogy a gyerek alszik a babakocsiban, még rá is mosolyog, a következő pillanatban meg odab....szarint egy pár kocsit, bele a sorba. Gondolom, tudod milyen és mekkora hangja van annak. Persze ezek csak kiragadott példák, van még ezer.
Volt olyan is, mikor egy kisgyerek szaladt oda sikoltozva a babakocsihoz, de olyankor ált. rászólnak az anyukák, vagy odaszólnak, hogy bocsánat. És ez nagyon sokat számít. Én legalább is sokkal nyugodtabban vettem tudomásul, hogy ez van, majd Livi is fog ilyet csinálni, mint amikor szarik rá anyuka vagy aki épp a gyerekkel van. Szóval a figyelmesség nem elsőgyerekesség vagy többgyerekesség kérdése. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska ennél jobb most nincs, de holnap megyünk vendégségbe és akkor is ezt a ruhát vesszük fel, talán holnap lesznek jó képek.
Kép

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Juj, de ari!!!!!! Livinek a szőke hajához nem nagyon illett, de Petrának telitalálat!!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Nos jó estét!

Ádusz alszik és álmában köhög. nem hangzik túl jól. Lehet visszaviszem a dokihoz.
A nem odafigyelést illeti én igyekszem gondos és nagyon türelmes odafigyelő anyuka lenni, de estére már nekem is néha sok a gyerekből. :oops:

Mi gyerekülést 0-18 kg-osat vettünk.
Szerintem a 9-36 kg azé nem jó, mert az szétszedhető és az ütközésnél az igen gyenge pont lehet. Általában nem lehet alvó pozicióba dönteni.
A 0-18 annyiban másabb mint a 9-18, hogy van benne újszülött szűkítő is. És a döntési (alvási poz.) szöge ugyanakkora mint a baba hordozóé. Nos ennyit az ülés ismereteimről. :lol:

Gabus tényleg jó, hogy ilyen közel lakunk. A baj csak az, hogy Ádusz általában akkor alszik amikor ti lent vagytok. :cry:

Kép
vanília
 
 


Szerintem, hogy kienk mi a sok és figyelmetlenség az viszonytás kérdése. Mindenki a saját mércéjéhez méri, de a másé nem ugyanakkora. Nem tudom értitek-e mire akarok kilyukadni. :oops:

Vuka Petra nagyon csajszi. Vigyázz vele! :lol:

Kép
vanília
 
 


Vanília,
igazad van! :wink:
Csak egy szintén kisgyerekkel rendelkező anyukának illik tudni, hogy mit nem kéne, hogy nem kéne. Ahogy írod, hogy Te is odafigyelsz. Nem sül el mindig minden jól, de azért az látszik, hogy igyekszik az ember.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Mancsi,
mi azt csináltuk télen, hogy melegítő szerkóban+takaróban levittük Livit a kocsiba, ott a takarót levettük az útra. Mikor ki kellett szállni, akkor adtuk rá az overállt. Ha egyből lakásba mentünk, akkor meg újra a takaróba tekertem bele. Lehet, hogy kicsit macerás, de a fázok-melegem van kérdést megoldotta.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Vanília az autósülésre még annyit írnék, hogy a különbség még a 0-18-ig és a 9-18-ig között: a 0-tól ... valóban jól be lehet dönteni, viszont nem lehet annyira felültetni, mint a másikat. A gyerekek meg egy idő után kíváncsiskodva nézelődnének.

Vanília a köhögés ált. a nátha végét szokta jelezni.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Vuka,
a mi 0-18-asunkat fel lehet ültetni. Nyáron már úgy ült benne Livicsek. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabus, Balambér név létezik, egy ismerősöm marconatestű, ámde ultramafla kutyája erre a névre hallgat.

Vuka, ezúttal nem vasaltááááááááál???? Pedig már legalább 2 óra eltelt az előző vasalási mega-kampányod óta. Ejnye-ejnye… Amúgy nálatok fejjel lefelé van a tv felszerelve? Nyilván, hisz mindent a gyerekért.

Gyerekülésvevők: Ilba nem azért nem szerette a 9-36 kilóig szólót, mert lötyög benne a belevaló? Ilbaaaaaaaaaa, gyerevisszaaaaaaaaaaaaaa, nélküled félkarú óriás vagyunk! Kivéve Gabus, aki gyárilag óriási. Hihi.

Gabus, a mérce szerintem is egyedi, és pont ahogy írod, én is gyakorlatilag bármit meg tudok bocsátani, ha látom a másik félen az igyekezetet. Pl ha vki átgázol rajtam a metróban, zokon veszem, ellenben ha elnézést kér érte, megjegyzem magamban, milyen szimpatikus, intelligens ember, és még egy bátorító mosolyt is küldök felé, hogy megerősítést nyerjen eme jó szokásában.

Natasa, na lehet, hogy nem voltál néven nevezve az előző, Háború és Béke terjedelmú hsz-emben, nade mi ASA-k fél szavakból is értjük egymást, ugyebár...

Kép Kép
coolasa
 
 


Petra végre bealudt. A foga miatt visszatért a rossz korszak. Megint nem tudom elaltatni az ágyában. Ordít, közben teljesen leizzad, felül és ki akar jönni a helyéről. Ma és tegnap aránylag könnyű volt a dolgom, mert nincs apa és a helyén el tudtam altatni. Nem tudom mi lesz, ha visszajön a párom, dönteni kell, hogy kit rakjak ki az ágyból. Gabuska olyan mákotok van, hogy nem szenvedtek a fogzás miatt, nekem már k....ra elegem van. Miért kell szegénynek ennyit szenvednie miatta, meg persze mi is miért nem tudunk normálisan aludni.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Sziasztok,

akkor ezennel jelentem hogy a csütörtöki tali kilőve, és csepépházi tali lesz ezentúl amikorra megdumcsizzuk. Jövő héten esetleg valamelyik nap? Nekünk a kedd ill a csütörtök lenne megfelelő....ami elég jól megegyezik a helyszínt szerző egyik Asánk megfelelő időpontjaival - ha emlékeim nem csalnak - és bár ez nem stréberségnek szánom, akármennyire is annak tűnik, tényleg ekkor lenne nekünk jó. :wink:

Jedi Asa,
nem látok semminemű változást a vonalzón....hát hiába firkálok én éjnek évadján??? Magamat cseppet sem kímélve???? Nohát!!!!

Vanília,
látom rád azért hatottak Jedinkhez intézett szavaim...Jó Ádusz vonalzós képe!!! :wink:
És mi is boldog 10 hós kapcsford-ot kívánunk!

Tücsi, küldtél képeket? Nem láttam.... :(
Pénteken állítólag nem lesz jó idő, és bár másik Asánk (aki nem a Jedi - bár sose lehet tudni, lehet, csak titkolja, mert végülis övé volt a csepépházi tipp) nagyonis helyénvaló érveket hozott fel a minap arra vonatkozóan, hogy menjünk, de a most pénteket tuti kihagyjuk. Kéne még egy-két csábítás, vagy mi.... :wink: Hátha hatna rám... :oops:
Ti mikor jöttök el hozzánk? Itt is jól eljátszanának ám a fiúk...bizony...

Ma nem voltunk játszóházban mert MArci 3/4 10h- fél 12h-ig aludt, azután pedig du negyed 2h-től fél5h-ig. Ilyen már nem is emlékszem mikor volt, hogy ennyit aludt volna. Igaz a délutáni közben azért felkelt egyszer, de a szopi valahogy visszaaltatta, és egyszer meg csak úgy felült, és utána visszadőlt, és aludt továb....nem is értettem hogy tudott így eldőlni...vicces volt, mert nyitva volt a szeme, de tök kómában csinálta. Aztán ahogy leért a feje az ágyra, azonnal becsukta a szemét, egy nagyot szusszant, és már aludt is tovább. Ilyet sem látok minden nap.

Vuka,
Petra egy édibébi kis fotómodell....

Eszti,
Milyen volt a fotózás? Vannak képek? Nem akarsz megosztani velünk párat?

Ja még a maszatoláshoz akartam:

Mancsi,
Nálunk az egész kajálás (hozzátápi) úgy indult - mert akkor volt az a nagy meleg, így meg lehetett csinálni - hogy Marci egy szál pelusban, alatta egy lepedő kiterítve (akkor még nem volt etetőszék meg asztal, meg tálca, meg ilyen luxuscikkek, csak a puszta föld, ami jelen esetben a szőnyegre terített régi lepedő volt) és azon ücsörgött, a két lába közé tettem a tányérját, én szembe vele a földre leültem általában egy rossz erre kinevezett pólóban), és akkor ő matatott a tányérban, én pedig kanalaztam a kaját. Utána fürödtünk mind a ketten, a lepedő (vagy volt még nagy neylon is) meg ment a mosásba. 2 db lepedőt használtam váltásban, és kint a kertben gyorsan meg is száradtak mindig. :lol:
Ezt két hétig kellett csinálni (Marci csak úgy volt hajlandó megenni bármit az elején, ha megfoghatta ő is, és megnézhette, hogy milyen tapintásra a jó kis pépes gyümi, meg főzi. :lol: :roll: ), de azután simán át tudtunk táérni a rendes evésre, és már nem kellett a pacsmagolás sem neki. Azóta már rendesen eszünk, és nem is nyúlhat a tányérjába. (Bár néha még most is nagyon szeretne, és néha meg is engedem... olyankor megintcsak jókat mosaksunk együtt utána. :oops:)

Autósülés:
Nekünk is az a Römmer van 9-36 kg-ig. Németországból kaptuk, használtan. Nem látszik dönthetőnek, de MArci simán alszik ülve is. Most fogom kimosni a huzatot, és hétvégén beüzemeljük, mert annyira kilóg MArci a mostani hordozóból, hogy nagyon. Már tök bénán kibicsaklik, amikor elalszik. És persze az autóban mindig alszik.

Kormi,
én is csak szülés utánra javaslom a szemműtétet. Ha előbb csináltatod meg, cserintem akkor tuti csaszi lenne...

Na, akkor megyek szunyálni, mert most már késő van.

Ja Timi, neked akartam írni, voltam bent a munkahelyen, és láttam az ovit, és annyira jó volt anyaszemmel látni. Amikor ott dolgoztam a Tüzér u-ban, akkor tök másképp néztem azt az ovit. És még mindig nagyon szeretném ha Marci hozzád járhatna... :lol:
Ja, és azt is akartam írni, hogy látod, én is csak iylenkor tudok jönni, mert amikor MArci alszik, akkor főzök, rámolok, néha takarítok is kcisit, meg eszem, meg iylenek. Délután meg én is alszom egy kicsit vele. :oops:

Zsódajumam,
régen láttunk tőled képeket. Nem akarsz feltenni párat? A nagyokról is, meg Julcsiról is.

Milyenek a kezeslábasok? Én mostanában nem is láttalm a teszveszen olyat amit esetleg Marcin el tudnék képzelni. pedig nem szívesen vennék újat milliókért, inkább a használt cucc óccsóért.
Linket tennél be, csak hogy megnézzem? (eskem beskem nem licitálok rá, én is olyan vagyok mint Jedi Asa... :wink: )

Na jó éjt!

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Bubek, nahát, ezen a kedd-csütörtök észbentartáson egyik ámulatból a másikba estem. Nyugodtan valld csak be, hogy titokban jegyzetelsz...

Kép Kép
coolasa
 
 


Mi jövőhéten csütörtökön repülünk nagypapihoz, szóval így a csütörtök kilőve. :?

Na megyek, mert már ideje lenne nekem is ágyba bújni.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Sziasztok!
Vuka, tényleg nagyon jól áll Petráak a rucit, de nem ártana róla egy láthatóbb kép is. No, majd a vendégéségben :wink:
Bubek, Tücsimamira hagyom a meggyőzésed. Én csak szimplán örülnék ha pénteken élőbe látnám a fejed :!: Tuti nem lehet dönteni az ülésetek???? Csak azért, mert az általunk kinézett 9-18-as fekvő poz-ba dönthető még menet közben is. Aztán az is Römer :roll:
A nyári etetős banzájt megnéztem volna :D

Itt más sokatok szájából elhangzott, ami akár az enyémből is elhangozhatik. Szóval a mércét embere válogatja és az igyekezet nem árt ha látszik. Viszont, én is megjegyezném, hogy sajnos nagyon sok olyan emberrel lehet találkozni aki leszar mindenki mást és csak magát ill. a saját csemetéjét látja. És megenged mindent. Olyat is, amit ha az ő gyereke ellen/mellett/gyerekével csinálnának akkor ő lenne az, aki a legjobban ordítana. Szerintem ez neveltetés kérdése. Egyszer már megjegyeztem, hogy szeretem az eleven gyerekeket, de irtó idegesítenek a neveletlenek noha ez utóbbi nem a gyerek hibája. Ez szerintem sem a gyerekek mennyiségétől függ.

Tegnap egy csomót evett Szonja. Igaz 2x gyümit és 1x tejpépet. Most azon töprengek, hogy ma próbálkozzak e főzivel vagy várjak még egy kicsit?! ÉÉÉS új taktikát vetettünk be az esti keléseknél, főleg a koraiaknál. Ha apa megy oda hozzá akkor két simi a fejére és Szonja alszik tovább. Ha én közelítek akkor addig sír, amíg cicit nem kap :? Így hát apa megy őt nyugtatni, amíg ébren van. Hajnalban meg már jön a cici, mert apa nem ébred anya meg majd kidurran 8)

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Ez nem ér!!! :x
Mancs az első írásában mégcsak nem is sejttette, hogy anyuka is ordítozott, csak, hogy a gyerek tette és izé! Azt hittem az írása alapján, hogy a gyereke ordítot, hisztizett vagy mifene.
Legközelebb egy történetet tessék részletekbe kimenően teljesen leírni a félreértések elkerülése végett!
Így már persze, hogy csúnyán néztél. A fene.
:twisted:

Kép
sasha
 
 


Ja,

Gabuska!
Van még Gabcsi-babcsi, meg Gergő-bergő és igazából néha Danci-manci. :lol:

Kép
sasha
 
 


Jó reggelt,

Natasa, ma csináltam először sütőzacsis kaját Benyónak, ajánlom, szuper illat a lakásban, és nagyon fincsi kaja!!!! :) Ezentúl én így fogom csinálni a bébikaját, és sokkal jobb, mert így párolódik a cucc, nem fő. :)

Hű, a fotózás jól sikerült, szerintem nagyon klassz lett a fotó, ami végülis majd lesz a borítón. Vasárnap még folyt. köv., mert benti illusztrációkhoz is kell még készíteni párat.
Sajna nincs még képem, de ha lesz, teszek fel, tuti. Ja, még tesóm kislánya is rajta van, az ő ölében ül Bence, és Pannika vizsgálja gyereksztetoszkóppal Bencét. :) Amúgy aranyos nagyon. :)

Most mennem is kell, puszi
Vendég
 


Hali!
Eszti, örülök, hogy elégedett vagy a sütőzacsival :wink: Én is tegnap sütőzacsiztam, de csak magunknak.
Remélem hamar lesz képed és nem kell várnunk sokáig! Már igen kíváncsi vagyok :!:

Akartam már egy ideje kérdezni,....van az úgy néha, hogy liheg a gyerek? No, nem azért mert nem kap levegőt csak úgy poénból?! Szonja mostanában van hogy liheg és a nyelvét is kidugja. Igaz, kidugott nyelvvel még beszélni is szokott /no, olyankor nem néz ki zseninek/. A párom meg izgul, hogy nincs e neki vmi baja :roll:

Tegnap rendeltem számos habtapit. Mert nálunk Szonja mellett apuka is ezen terpeszkedik és hát így, kettejükenk már elég pici a mostani. Hamarosan az egsz lakást habtapi borítja majd. Mi leszünk a Habtapiország 8)

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Natasa, Bence is szokott lihegni, kifejezetten viccességből. :)
Vendég
 


Eszti, köszi! Akkor ezt a hsz-od kinyomtatom és apa orra elé dugom :wink: Bár, van egy olyan érzésem, hogy legközelebb velünk jön a dokihoz :roll:

No, mégis próbálok ma egy kis főzit /brokkoli/,....hátha,....

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Natasa, én is ráerősíthetek Esztire, 2 barátnőm is (mindkettő ruhadíler, így nagyon rendes emberek) említette kislányuk egy éves kora előtta lihegést, fújtatást, mintha gyermekük egy gőzmozdonnyal kersztezett kiskutya volna. Úgyhogy nálatok még nem is olyan igazi a helyzet..

Nade mi az a sütőzacsi????? Hiába vagyok ASA, ezt nem értem. Bosszantó!

Kép Kép
coolasa
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?