Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Most Apa felmentett pár percre az egész napos bevetés alól. Mindkét fiú tiszta nátha, ráadásul egyik sem aludt egy percet sem ma még. Most meg már ki akarom velük húzni estig.

Panu, Ez a nyaralás nagyon jól hangzik. Gondolom Liza élvezte a vízet! :) Pelussal hogy álltok?

Dorki, De jó, hogy Nikit ott tudod hagyni a bölcsiben. És csak az ovónénik mondják, hogy megváltozott, vagy szerinted is egy másik Nikid van?
És utólag is BOLDOG NÉVNAPOT Nikinek.

Andi, Nálatok hogy megy az ovi? Boga élvezi még mindig?

Krisz, Kriszti, Ti mikor kezditek az ovit. (Gondolom volt róla szó, de fél év lemaradást lehetetlen behozni :))

Zsuzsi, A rácsot nagyon megköszönném. Nektek már nem kell? Így legalább WC-re nyugiban el tudnék jutni, mert most épp a lépcső a sláger a Barnusnál. Ahogy nem figyelek oda már indul fel/lefelé.

Nálunk egész nap áll a bál. A Marci egész nap a Barnust szekálja. Már teljesen el vagyok keseredve. Múltkor voltunk a Brendonban játszani. A Marci szépen csúszdázgatott, mikor hozzám odajött egy csaj, hogy milyen aranyos a Barnus meg mennyi idős stb. Erre a Marci 1 percen belül ott termett és szó nélkül ráütött egyet a Barnusra :( És képzeljétek pár napja figyeltem meg, hogy bizony most már a Barnus is visszaüt a maga módján. Csak remélem az idegen gyerekekkel nem így fog játszani.

Azért tudnak ők ilyen angyalkák is lenni :D
Kép

Brigi
b_brigi
 
 


Itt vagyunk,megvagyunk.Hogy jól,az enyhe túlzás,Eszti-hiszti megy ezerrel,néha már azt sem tudja,miért....
Most valami hihetetlen korszakba lépett,nem alszik d.u.,napjában 1x rájön valami dilihopp és nem bírom megzabolázni,idegrendszerem romokban.
Ezután nagy átéléssel angyalt játszik és imád és kölyökkutyaként bámul. :shock:
Ja!A két legnagyobb ellensége a fúró és a kutya.Szabályszerűen retteg mindkettőtől.Tegnap mentünk a könyvtárba és az egyik kapu mögöl kivauzott egy kutya.Káosz.Felmászott rám,ordított(mármint Eszti,nem az eb),így mentünk tovább:gyerek rajtam lóg,gyermekbiciklit tolom kacskaringózva,könyvtári könyvek(merugye' hatot kellett kölcsönözni)+hátizsák.
Pedig próbálkozok.Nézegetünk kutyás könyveket,mesélek róluk...de a para nem múlik.

Brigi!
Totálisan együttérzek veled.Én ettől az egy kölöktől a falnak megyek.Front van vagy nem tudom.
Ettől eltekintve gyönyörűségesek a fiúk a kádban,nem is hasonlítanak :wink: .....nagyon :P

Megpróbálkozom az alvással.Utcánk végén a háromnapos váci búcsú :roll: ezt megpróbálja elrontani.Diszkófíling cigányzenével meg körhintanénózással.
mbori
 
 


Bori,

Mintha csak rólunk írtál volna, egy kivétellel, hogy nálunk nem "csak" napi 1 dilihopp van. Ráadásul mindenféle bődületes hülyeségen tud hisztizni a Marci. Ma pl kint voltunk a vasúttörténeti parkban. Alig találtunk parkolóhelyet, mi a Marcival beálltunk a sorba apa addig elment parkolni. Mikor indultunk haza pont a kijárattal szemben épp akkor indult el egy autó. Erre a Marci: "akkor most ide parkolhatunk" Én: "de Marcika már nem kell parkolnunk." Marci: "ÁÁÁÁÁÁ ŰŰŰŰ ÁÁÁÁÁ " :x :x :x És mindezt tiszta beleéléssel, mint aki komolyan azt gondolta, hogy mi most oda fogunk parkolni. Persze erre anya is áááűűűááá-zott csak magában. És ez naponta 50x fordul nálunk elő.

Én a tesóérkezésre fogtam eddig mindent, de most már kezdek rájönni, hogy életkorral is jár. Persze Barnuska még rárakott egy lapáttal.

Diszkófíling cigányzenevel meg körhintanénózással - nagggyon jó! Mármint a szöveg, maga az élmény már nem hiszem hogy annyira lenyűgözne.
b_brigi
 
 

 
 

És kedves többiek! Tessék írni, mi van veletek?
b_brigi
 
 


Kösz,Brigi,akkor megnyugtattál,hogy nem csak az én kölyköm klimaxol háromévesen.
Mikre nem figyel a Marci!!!Tiszta férfi!! :D
Én ma sztrájkolok,úgy döntöttem és pihenek és nem csinálok semmit.Ebéd van,a többi megvár.
Mék és nézem a Pinokkiót 8)

Bori
mbori
 
 


Hi,
hiszti: most van itt az ideje a dac és az akarat kifejezésének. Nehéz elviselni, én csak arra figyelek, hogy mindig tudassam vele, hiába nem értünk egyet, akkor is imádom. Ez persze csak hosszú távon válik be.
Gyerekem rájött, hogy ha az anyám jön hozzánk, akkor én nem vagyok teljes mértékben elérhető számára. Igy aztán most haragszik a nagyira, és rendelkezik, hogy mit és mit ne csináljon. Nevezetesen közli vele (az én parancsoló stilusomban :lol: ), hogy ne legyen mellette, ne etesse, ne simogassa, stb. Emellett kisbabát játszik: bebújik a pulcsim alá, majd hangos oázással kimászik onnan.

Bori, valamelyikőtök fél a kutyáktól? Történt valami, hogy Eszter fél tőlük? Mi az oka ennek a félelemnek??

Brigi, Marci 8) Nagyon helyes a két srác a kádban :D Barni továbra is tiszta apja...

Dorki, hogy birta a csaj nélküled? és Te?

Panu
panu
 
 


Hiszti :) :) :) Szomorúan olvasom, hogy mindenki ezzel küszködik.

Panu, Totál egyetértek a hiszti kezeléssel. Nálunk is minden hisztinek egy nagy "összeborulás" a vége. Persze van, hogy pár perc telik csak el és minden kezdődik előről. :(úú


Viszont nem akarom elszólni, de 4 napja minden du alszik a Marci is. Most ebben is nagyon következetes vagyok :lol: Ebéd után a Barnus kis szopival elalszik (már ő is csak 1-et alszik). Őt felviszem az ágyába, lemegyek a Marcihoz, lehúzzuk a redőnyöket, 1-2 mese és utána addig fekszünk ott, amíg ő el nem alszik. Eddig bejött. Mondjuk sok szabadidőm így sincs, mert mire őt felviszem lassan ébred a Barnus. Mint pl most is itt ül már az ölemben. De így is könnyebb ha egy kicsit csak egy gyerekkel kell lenni.

Zsuzsi, Holnap 4-re megyünk a Brendonba zenebölcsibe. Nem akartok jönni?

Brigi
b_brigi
 
 


Sziasztok!
épp csak bekukk :)
elkezdtük az ovit :D

Krisz
krisszie
 
 


Sziasztok!

Brigi ,
oké benne vagyunk,
ott találkozunk vagy megyünk innen tőlünk együtt?
Nekünk még bérletett is kell venni.

Zsuzsi

Majd írok már de az utobbi időben nem volt egyszerű az életünk sajnos.
szuszoka
 
 


Krisz, Ovi :) :) :) Dorkának hogy tetszik? És mész vissza dolgozni?

Zsuzsi, Szerintem találkozzunk ott, mert nekünk van bérletünk és ált utolsó pillanatban esünk be. :lol:

Brigi
b_brigi
 
 


Brigi!

OK ,ott találkozunk!

Zsuzsi
szuszoka
 
 


Sziasztok Mindenkinek!
Nem vagyunk ám elveszve, csak a gépünk a szokásos havi megérdemeltjét piheni mostanság.
Nagyon úgy áll a dolog, hogy alaplap-csere kell, mert sajnos csak nem akar meggyógyulni. Többet van szerelőnél, mint itthon a kicsike... :twisted:

Mi megvagyunk, köszönjük szépen. Voltam csoportszülőin is, itt ismertették a napi tevékenységet. Nagyon édes, minden nap más foglalkozásuk lesz:

H: Vizuális nevelési nap: gyurma, festés, vágás, tépés, ilyesmi
K: Ének nap: zenehallgatás, dalok, mondókák tanulása,
Sz: Testnevelés
Cs: Környezetismeret, matematika (betojok tőle, olyan édes :o )
P: Irodalom: mese, vers
Úgyhogy hamarosan (december 9.) kezdődik a nagybetűs ÉLET az én csajomnak is :).
Külön kaját fog kapni, amit az itteni szemészeti klinikáról hoznak neki és a többi ételallergiás Prücsöknek. Kérdeztem az ovónőtől, h mennyire ízletes ez a koszt, mire azt mondta, h finomabb, mint a normál. Ennek örülök.

Voltunk ovinézőben is, ami sajnos nem a legjobban sült el, Esztert ugyanis nagyon váratlanul érte a hirtelen ingergazdag környezet, emiatt pedig visszavonult és a lábam mellett marad.
Öltözés közben az egyik csoporttársa elvette a bukósisakját (olyan katicás, biztos láttatok már ilyet) és elkezdte ütögetni, mondván, hogy ez milyen erős és mennyit kibír. Én eközben mág az ovónénivel beszéltem, csak arra lettem figyelmes, hogy Eszter sír ezerrel.
Mondta, hogy a kisfiú bántotta a bukósisakját. Szegénykém, 2 kislány is vigasztalta, simogatta meg megölelte, majdnem el is bőgtem magam én is :).
Azóta (1 hete) nem voltunk, mert náthás lett és azóta sem tudunk kivergődni belőle.

Krisz,
ovi: mesélj, nagyon kíváncsi vagyok!!! Dorka mikor tölti a hármat?

panu,
Lizának nem 12-én volt a szülinapja???
Ha igen, bocsánat, hogy elfelejtettük, utólagosan is a legjobbakat a Nagylánynak!!!

Ez a hiszti nagyon gáz, mi is vívjuk a harcainkat ezerrel... Remélem, hamar túl leszünk rajta, mert különben belerokkanunk :lol:

Brigi,
szépek a skacok nagyon!!!

Dorki,
Te is eltűntél, mi van veletek?

Bori,
ti mikor kezditek az ovit?

További szép napokat!

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Amit kihagytam: addig ütötte a gyerek a bukósisakot, hogy el is tört a katica rajta :(

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


ejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, sehol senki :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


hello,
Kriszti, köszi, 18-a :)
Az új helyet is és a sok gyereket is meg kell szoknia Eszternek. Már elkezded a beszoktatást, vagy csak látogatóban jártok ott néha.

Ovit mi halasztjuk egyelőre, mert még pelenka van, emiatt csúnyán kikaptam az ovonőtől, lehordott, hogy félrenevelem a gyereket, és béna vagyok, menjek pszichológushoz. Vagy ha biztos vagyok magamban, akkor a gyerekem beteg. Mivel éppen rossz lelki állapotban kapott el, teljesen kiakadtam, főleg utána. Ott csak annyit mondtam csendesen. hogy mások a nevelési elveim, mint az övé, de ettől még normálisak vagyunk. Amikor Lizát megkérdezte, hogyan szólitjuk, azt felelte a kistök, hogy "kukatóni"nak. a kérdés a Liza Júlia nevekre vonatkozott. :wink: gondolom, ezzel nem tettünk jót az "imidzsünknek". Ja, és csak azért mentünk, hogy megkérdezzük, tartják-e a helyét, mert ahhoz képest kell szervezni az életünket. Ez az óvónő annak a tagovinak a vezetője és a leendő ovonője a csajnak. Most azon mesterkedünk, hogyan vihetnék el onnan.
Közben betegek is voltunk, sorban mindenki.

Panu
panu
 
 


hello,
Kriszti, köszi, 18-a :)
Az új helyet is és a sok gyereket is meg kell szoknia Eszternek. Már elkezded a beszoktatást, vagy csak látogatóban jártok ott néha.

Ovit mi halasztjuk egyelőre, mert még pelenka van, emiatt csúnyán kikaptam az ovonőtől, lehordott, hogy félrenevelem a gyereket, és béna vagyok, menjek pszichológushoz. Vagy ha biztos vagyok magamban, akkor a gyerekem beteg. Mivel éppen rossz lelki állapotban kapott el, teljesen kiakadtam, főleg utána. Ott csak annyit mondtam csendesen. hogy mások a nevelési elveim, mint az övé, de ettől még normálisak vagyunk. Amikor Lizát megkérdezte, hogyan szólitjuk, azt felelte a kistök, hogy "kukatóni"nak. a kérdés a Liza Júlia nevekre vonatkozott. :wink: gondolom, ezzel nem tettünk jót az "imidzsünknek". Ja, és csak azért mentünk, hogy megkérdezzük, tartják-e a helyét, mert ahhoz képest kell szervezni az életünket. Ez az óvónő annak a tagovinak a vezetője és a leendő ovonője a csajnak. Most azon mesterkedünk, hogyan vihetnék el onnan.
Közben betegek is voltunk, sorban mindenki.

Panu
panu
 
 


panu,
istenem.. Ez borzasztó :(((
És még ő tartja magát pedagógusnak...
Nem is tudok mit írni erre, csak csúnya lenne. Nagyon sajnálom, én is másik helyet keresnék.

MÁS:
Szülinapi buli volt? Esetleg tortás képet dobjál már fel a csajról, okés?

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Az ovival egyenlőre ismerkedünk csak, tényleges beszokás majd december 9-től lesz, miután betöltötte a hármat.

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Szia Panu!

Utólag nagyon sok boldog szülinapot Lizának!!!!

Ovi téma egyszerűen a bicska forgolódik a zsebembe bocsánat a kifejezésért de ez nagyon felháborító. :twisted:

Panu elhiszem ,hogy nem szívesen mentek ezek után ebbe az oviba. :cry: ,

Én velem közölték vigyem Fannit majd bölcsibe mert náluk nincs itt most helyük max. kerület más ovijába tudnák felvenni.
Megkérdeztem ,hogy és akkor jövőre fölveszik ide hozzánk azt mondták talán de azt se biztos.Nagyon sok Dunakeszis gyerekük van így Káposztásmegyeri óvodából a Káposztásmegyeri gyerekek kiesnek.
Mellesleg mellettük lévő bölcsőde fele le van zárva azt nem üzemeltetik. Jelen pillanat bölcsődei elhelyezésre durván hatvan gyerek várólistán vár.
Így bölcsibe se veszik fel.

Ma voltunk Brigiékkel zeneoviba Fanni próbált nyomulni Marcira ő viszont ennek nagyon nem örült.

Nekem is sok néha Fanni egyszerűen képtelen lemerülni pörög ezerrel hisztizik be nem áll a szája csak mondja és mondja .Nem az a típusú kislány aki szépen egy helybe ül és nyugodtan játszik.
Egész nap kérdezősködik beszállunk a liftbe valaki bent van akkor biztos megkérdezi ő ki hova megy mért megy oda ????

Sajnos nagymamám hosszan tartó betegség után két héttel ezelőtt meghalt az utolsó hetekbe már kétnaponta jártam hozzá így Fanni tisztába volt vele ,hogy a dédi kórházba van.
Nem úgy fogta fel,hogy beteg és azért van ott hanem ő azt mondta megsérült .
Mikor meghalt a mama akkor ugye ő is tudomást szerzet erről .
Ha találkozik valakivel sőt csak úgy napközbe is eszébe jut neki és akkor mondja "dédi megsérült kórházba volt elment angyalkákhoz".

Dorki,
merre vagy mióta apa haza jött nagyon nem jársz felénk!!!!

Andi,
ti is nagyon eltüntetek????

Zsuzsi
szuszoka
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk :D

Panu,
hát ezt el sem hiszem!!! komolyan megdöbbentő ez a hozzáállás!! :cry:
Liza pedig olyan vagány, úgy birom :D :D :D

Mi 2 hete járunk az oviba, vagyis Dorka, mert csak az első nap maradtam ott vele :lol: mivel még nem töltötte be a 3-at félnaposban nyomul. Mi is ovit váltottunk, sajnos a körzeti ovi mégsem jött be és találtunk ugyan messzebb... egy nagyon meghitt, kedves ovit, tündéri ovónénikkel, így ide jár most Dorka :D
nálunk nincsenek még ilyen tematikus napok, az első héten énekeltek, mondókáztak ezen a héten rajzolnak, festenek és gyurmáznak főleg.
ja Dorka nov-ben tölti a 3-at akkor kezdhetjük az ottalvást....

közben eladtuk a lakást és a jövő héten megvesszük a másikat szóval zajlik az élet
:D

Kép

Krisz
krisszie
 
 


Kriszie,
gratula a lakás eladáshoz!!!!
És milyet vesztek?

Zsuzsi
szuszoka
 
 


Panu,
hát teljesen kiakadtam.Így,ezekkel a szavakkal nyomatta az óvónéni,szégyen-gyalázat.Adnék én neki pszichológust... :evil:
A "kukatóni" nagyon jó!! :P Az imidzsetek miatt ne aggódj,neten keresztül is megérzem a jó aurát :D :D

Zsuzsi,
részvétem...Fanni drága volt!
Ovi :(
Pörgés és hiszti Eszternél is most nagyon van,meg a miértnek a miértje.

Kriszti,
katicás bukó :(
Esztit két hét múlva szándékozom vinni,szóltam is tesómnak,hogy dolgozzon helyettem 8) mert én ugyan nem megyek,amíg Esztit biztos kezekben nem látom......

Krisz,
milyen a másik lakás??Nagyobb?Jobb helyen van?Gratulálok hozzá!!

Dorki,Andi,
hol vagytok??

Csajok!Nálatok az apukák sokat vannak a kölkökkel?Eszter nagyon igényli mostanában az apját,jó nézni.

Bori
mbori
 
 


Hello,
Dorka nagyon édes, tiszta nagylány :D :D
konkrétan azt mondta a nőci, hogy "félrenevelem", de ha mégsem, akkor beteg a gyerek, mert még hord pelust, és már 7 hónapos!!! kortól kezdődhet a szobatisztaság, ami 2 éves korig bezárólag meg KELL történjen! Szerinte sürgősen menjek pszichológushoz, aztán vár minket, illetve a csajt a saját csoportjában :shock:
elég sokkoló volt.

Pelusról: napközben már nincs, pisi oké, kakit csak nekem mondja meg, az apját takaritásra szoritja :roll:

Az óvónő már a nyári szülőin is gáz volt, mert csak kinyilatkoztatott, véleménye senkinek nem lehetett, merevnek éreztem. Azt hangsúlyozta pl., hogy minden gyereknek egyforma az alvásigénye, nincs különbség (persze, meg kockafejük is van!!). Most aztán menekülünk tőle, mert ezt hosszú távon én sem birom, nemhogy a gyerek. Most jól kibosszankodtam magamat mégegyszer :twisted:

Krisz, mesélj a lakásról! Mekkora, kertes, vagy teraszos? Mikor költöztök? Dorka jól birja az ovit, ügyes a csaj :D

Zsuzsi azért olyan nincs, hogy a körzeti ovi nem veszi fel, amikor betölti a 3-at és a szülők dolgoznak. Csak kérhet, hogy vidd máshova, de ha nem sikerül, akkor muszáj felvenni. Persze, ha akarod. OFF: vasárnap délelőtt megyünk Káposztásra az ÁLlatszigetre, rendezvényre, délelőtt 10-re. Állatok Világnapi buli lesz, játékkal, koncerttel, állatsimogatással, stb. Ha van kedvetek... Brigi, ezt nektek is szól.

Kriszti, bukót sajnálom, remélem, lesz hangulata a lányodnak az ovihoz és ez nem szegte kedvét. Meddig kell a "diétás" kaját ennie??

Bori, szép is ez a korszak, nálunk is hasonló van. eddig birtam a válaszadást...

Dorkiék jól vannak, csak a modem miatt lassan jön be neki az oldal. Még nem végeztek a fürdővel, legalábbis a berendezés még hátravan. Tanulnak is, mármint a szülők, ezért a nagy havazás. Niki is nagylány, hosszabb a haja, komolyabb lett. Találkoztunk az ikeában.
panu
 
 


Köszi Panu ,hogy szóltál a vasárnap miatt de nincsenek itthon a gyerekek tegnap átvittük őket anyuékhoz majd csak holnap délután jönnek haza.
Ha ikeás tali lesz viszont szóljatok megpróbálunk elmenni.

Zsuzsi
szuszoka
 
 


Halihó Nektek!

panu,
a tojásmentes étrendet mindaddig kell enni, amíg 100 %-osan tünetmentes lesz (nem lesz ekcémás a tojásos kajától).
Nemrég azt olvastam, hogy csak 60 százalék növi, remélem, mi is ezt az arányt fogjuk növelni.
Bukót Apa megragasztotta, de nem visszük az oviab többet Eszter kérésére. Szerencsére ez az incidens nem szegte kedvét az ovitó, holnap elmegyünk, mert már nem náthás (basszus, több, mint 1 hétig folyt az orra! ilyen még nem volt :roll: ).
Liza le fog szokni a pelusról, 1 év múlva már semmire nem mlékszik.
Ez az ovi ott van nálatok? Vagy a fővárosban?

Bori,
Apuka: Eszter nemrég kezdett érdeklődni Apa iránt :), remélem, bővül a kereslet és engem hagynak kicsit majd :P magamra.
Most éppen a jáccón összeszedett mogyoró törik mellettem. 4 órája takarítottam... :twisted: . Mindegy, csak engem hagyjanak... :D
Esztered hogyhogy mehet oviba, meg Krisz, Dorka is. Amíg nem tölti be a 3-mat????

Dorki,
légyszíves gyere kicsit Te is!!!

További szépeket!

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


ez tegnap készült, éppen katicát nézett és maszatos is volt a pofika :)

Kép

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Kriszti,
meddig alszik az Eszter délután??Csakhogy ilyen "korán" már mogyorót tör :D
Enyim nem hajlandó rögvest ebéd után aludni,így ő még szunyál,de keltem mingyá...mennénk valahová együtt.Kivételes alkalmak egyike,amikor egyszerre vagyunk mindannyian itthon.
Én Eszterem 19.-én tölti a hármat,elvileg akkortól hordhatnám beszoktatni,de szeretném megboltolni,hogy egy héttel hamarabb kezdjük a beszokit.Csakis magam miatt,mert onnantól nem dolgozok jó sokáig és szemét módon erre fogom :D ...és tovább maradhatok itthon.(Már nagyon fáradtnak érzem magam mostanában..)

Ja,lestoppoltátok már a katica jelet? :wink:
mbori
 
 


Bori,
Eszter mindig megy lefeküdni. Amikor jóllakott ebéd után, felkel, köszöni szépen az ebédet és megy aludni.
Az alvás változó: 1,5 - 3 órahosszáig terjed.

A jele napocska lesz :).
Katica nekem volt, nem akartam, h neki is az legyen. Nem tudom, miért :).
Így aztán a napocskát választottam a szülőin, ezt könnyű berajzolni mindenbe :lol: .
A szomszédasszonyom a repülőt választotta. Kérdeztem a végén, h tud rajzolni repülőt? Azt mondja, nem. Mondom, akkor gyorsan kezdje el magtanulni :D .
Nektek mi lesz a jeletek?

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Hójember :lol:
Nem semmi azért,hogy ilyen frankón,magától elalszik Eszter!!A 3 év alatt kb.5* aludt el magától...kell neki mesélnem,amibe hamarabb bealudnék,mint ő...

Szép napot!
Bori
mbori
 
 


Sziasztok!

Dorka illegálisan jár oviba :D :D :D
olyan rendik, hogy felvették, de mivel nincs létszámban, nem kajálhat ott, vagyis tízórait kap a többiekkel ( mert rendik) de az ebéd már nem fér bele...szóval délelőttre teljes jogú ovis, de ebéd előtt hazajövünk. Pillangó lett a jele :):)

az alvás most nekünk is nehezen megy, gondolom a sok élmény miatt... néha 1 órát is elmegyaráz magában lefekvés után.
Mondjuk ez a jobbik eset, mert persze a pisilnikell, szomjasvagyok, hajszálmentaszámba, anyatakarjbe, mégegyetmesélj műsor is elő szokott fordulni :lol:

Krisz
krisszie
 
 


Kriszti, Ez az ovis órarend nagyon komolyan hangzik. :D Eszter is ilyen nagy lány lett már! Katicás bukó :( Eszter bringázik már?

A Marci biciklit kért a szülinapjára. Már meg is vettük neki. Remélem még a nagy hó előtt megtanul vele menni, hogy egy kicsit élvezze is. Én is néztem a bukósisakokat és többe kerülnek mint ez a bringa volt. (babaszobán vettem használtan). Azt mondják kb 4 éves korukig jó ez a méret. Sajnáltam volna tizenezer forintot kiadni rá, mikor egyelőre még hajtani sem tudja :?

Panu, Hogy álltok ovi ügyben. Elviszitek máshova Lizát? Az óvónő beszólása nem semmi. :x Ha ezt komolyan is gondolja, akkor leginkább őt sajnálom! Kukatóni :D Liza nem hazudtolta meg magát!

Voltatok állatszigeten? Nálunk itt voltak a tesómék a hétvégén és a gépet be sem kapcsoltam. Sajnálom, hogy lemaradtunk, mert jó lett volna már veletek is összefutni. Viszont egy IKEAzásban mi is benne lennénk.

Krisz, Lakás :lol: Hova mentek? Nagyobb, kertes? Dorka is igazi nagylány lett. Nagyon vagány ez a kézazsebben kép. És örülök, hogy az ovi nálatok ilyen jól megy. Ez tök jó, hogy így járhattok. Mire Dorka betölti a 3-at már ő fog könyörögni neked, hogy hagy alhasson ott. :lol:

Bori,

Ne aggódj. Magától alvás nálunk sem megy. Csak melyik oviban fogják vállalni, hogy egy óvónő a gyerek mellé fekszik. Mesél, közben a gyerek össze-vissza birizgálja a fülét, a kezét, a könyökét mire végre elalszik. A kedvencem amikor már azt hiszem hogy alszik, szép lassan próbálok mellőle felkelni, erre halkan suttogja, anya mégegyszer mondd el ezt a mesét. :?

Akkor ti is hamarosan ovisok lesztek :D

A Marci teljesen elhatárolódik ettől az ovi kérdéstől - mint anno a bilizéstől. Ha szóba jön a téma egyszerűen megjegyzi: "Anya, látod én még alacsony vagyok az ovihoz". Azért fifikás, mert ugye egy nagyfiú "kicsinek" mégsem titulálhatja magát. Hogy ezt honnan vette nem tudom :D

Megyek mert kijött a két fiú a kádból.

Brigi
b_brigi
 
 


Idekerültem én is, bár nem olvastam még vissza. (legalább most van mit :lol: )

Ma is voltunk csempenézőben és végre megrendeltük a konyhábavalót. Végülis kompromisszumot kellett kötnöm apával, mert ő nem vállalta be a szineset én meg nem akartam nagyon "naturálisat". Szóval most valami sárgás féle lesz. A wc már kész van, nagyon jó lett. A problémám igazán a kosz... Csinálják előttünk az utat, a bejárati ajtó előtt felszedték a csempét (2 hete, azóta porzik a beton :evil: ) + még apa itthon veri le a régi csempét meg csinál ezt-azt, ami ugye megint poros. Tényleg olyan idegesítő, hogy bármihez nyúlok, poros...

A gépünk is csereérett lett...

A kocsi valszeg holnap kész lesz (így 2 hónap után) :?

Apa is jár suliba én is, ráadásul mind a ketten kedd-csüt. délután. Akkor Nikit elviszem anyuékhoz, de anyu még dolgozik és csak fél 6-ra ér haza, az meg nekem már késő. Na mindegy.... ,ez van.

Nitus most már 3x jár játszó bölcsibe délelőtt és szépen ott is marad. ebéd után meg jön haza. Okos nagyon ( hát persze az én gyerekem... :lol: ) Minden nap rácsodálkozunk. Ugyanennyire hisztis és akaratos is, amin szintén el szoktam csodálkozni... :wink:

Próbálok gyakrabban jönni, de jövő kedden vizsgázom jogból, arra meg igazán kell(ene) tanulnom !
jó éjt Dorki
dorki
 
 


Sziasztok!

Ezer éve nem voltam. NAgyon el vagyok havazva, no meg hűtlenkedtem is egy kicsit... :lol:
Boga tök ügyes ovis, már bent is alszik, és az esetek nagy részében tényleg alszik is!!!
Csilluson közben átment egy kis megfázás, lázas is volt. Aztán hétvégén Boga ugyanúgy... Szerencsére hétfőre semmi baja se volt, úgyhogy vihettem oviba.
Tominak elkezdődött a főiskola, tanul állandóan, ha van ideje (most is), én meg próbálom a gyerekeket lefoglalni, kivinni sétálni, stb, hogy ne zavarjuk. Ez mellett egy csomót tanultam már vele matekot, meg közgázt, segítettem megírni a házikat... :wink:
Közben az emeleten az ablakokat is kicseréltettük műanyagra, de még nincs kész teljesen, még egy üveget ki kell cseréljenek, mert repedten hozták :evil: ... , meg még redőnyt, szúnyoghálót, párkányt kell hozzanak, úgyhogy még kissé szét vagyunk esve odafönt. :?
Ja és azok a hetek, mikor Tomi délutános, az nagyon gáz. A két gyerek este... hááát. no comment.
Majd próbálok visszaolvasni is.

Lizának utólagosan is boldog szülinapot!

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


BARNINAK!


1.szülinapja alkalmából nagyon sok boldogságot kívánunk!


Zsuzsi,Fanni
szuszoka
 
 


Zsuzsi, De aranyos vagy. Köszönöm szépen az ünnepelt nevében, aki most már alszik.

Mi meg Lizának kívánunk utólag is Boldog Szülinapot! :oops: (Az ilyen névnap-szülinap dolgokban elég béna vagyok)

Brigi, Marci, Barnus
b_brigi
 
 


Nagyon boldog szülinapot kívánunk Barninak!

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


Barninak mi is BOLDOG SZÜLINAPOT kivánunk! Most szembesültem vele, hogy már ő is 1 éves, azt a hétszázát, de gyorsan megy az idő :)
Brigi, jöhet egy ikea. Du. 4-5-től jó általában, de megkockáztatom, hogy egy-egy délelőtti időszak jóval nyugisabb lenne, és nem utolsósorban a forgalom is jobb. Viszont délelőtt csak a keddek jöhetnek számitásba nekünk. Persze, ez Dorkinak (fő-fő ikeatalizónak :wink: ) is szól, meg Zsuzsinak, meg Andinak... csakhogy a közelieket emlitsem.

Bori, hogy vagytok? Mivel készültök az ovira?

Krisz, arra a lakásra már nagyon kiváncsi vagyok, irj részleteket!

Kriszti, nem is kérdeztem, hogy ha mindjárt megy oviba a csaj, te mész vissza dolgozni?? vagy csak titkolsz valamit??? :oops:

Ági, vajon nem olvas bennünket? jó lenne hallani róluk...

Mi jól, bár az utóbbi időben sokat morgok a csajjal, és utálom is magamat érte. Biztos csak fáradt vagyok. Az anyám is mondta, hogy már vinné egy kis nyaralásra Lizit, majd okt. végén.
Ja, és a pelus: pisi tükéletesen megy, mindig szól, visszataetja, ha utazunk, oviban sem kell neki a pelus, de a kakit még nem akarja elengedni, de akkor is kér pelust, vagy visszatartja, most ezen dolgozunk.

panu
panu
 
 


Sziasztok,

Köszönjük szépen a szülinapi jókívánságokat.

Panu, Na látod, lassan Liza is eldobja a pelust. IKEA nekünk is jobb délelőtt. Jövő hét kedd?

Andi, Te hogy állsz a házimunkával? Nálunk hadiállapotok uralkodnak. Egyszerűen nagyon béna vagyok ebben. Lent próbálok azért összepakolni, de takarítani nem nagyon tudok. Fent viszont nagyon gáz a helyzet. :oops: Mindig azt gondoltam, hogy minnél nagyonn lesz a Barnus annál könnyebb lesz. Lassan kezdem belátni, hogy nem. Azért most arra várok, hogy 1,5 éves legyen (eddig a bűvös 1-et vártam!) :D
Te hogy oldod ezt meg?

Na megyek is, mert így tényleg soha nem fog javulni a helyzet. Azért még egy kép a két mikimanóról ami engem mindenért kárpótol. :D

Kép


Brigi
b_brigi
 
 


nagyonn=nagyobb
b_brigi
 
 


Isten éltesse Barnust!
Ez a kép....ilyenkor azért elfelejti az ember a napi gondokat és szembesül a lényeggel :)

Hétfőn kezdjük az ovit.

Bori

Kép
Bori
mbori
 
 


Brigi

boldog szülinapot Barninak !
Nagyon aranyos ez a tesós kép !
Én egy gyerekkel sem tudom megoldani sokszor a házimunkát :oops: És még csak most jön a konyha csempézése. A kosztól meg kuplerájtól meg már rosszul vagyok....... :?

nekem nem jó a kedd délelőtt, mert akkor vizsgázom, de következő alkalommal már igen.

Panu
most akkor szobatiszta lesz Liza nappalra ? Ne már, ezt nem engedheted. Tessék szépen elrontani, ahogy az óvonő is mondta ! Ha eddig sukerült , talán ezután is menni fog. :wink: Pszihomókus is tényleg kéne (az óvonőnek)


Az én lányom is egyébként azon kívül, hogy okos, édes, kedves, aranyos... átkapcsol néha (gyakran) toporzékolós hiszti üzemmódba. Nyávog, vonyít, visít... irgalmatlanul idegesítő tud lenni. A csakazértsecsinálomaztamitmondasz műsor naponta 200x lemegy és mindíg kiprovokálja , hogy kiabálni kelljen vele. Engem meg annyira zavar. És ilyenkor ártatlan kiskutya szemekkel kérdezi, hogy anya mérges vagy ??? Annyira el tudom veszíteni a türelmemet, hogy csak na. Már mondtam az apjának, hogy borzalmasz kamaszkor elé nézünk........ :shock:

a kocsinkat megcsinálták, de egy nyomott lökhárítót tettek fel. Gondolom úgy tervezték, hogy jó ez ide, csak nem veszik észre. Na de apa jól megvizsgálta az autóját (nagyon nem kellett) és vitte is vissza. Jövőhéten cserélik ki megint. Annyira amatőrök. És csináltak más marhaságot is. (ford márkaszervíz :evil: )
Dorki
dorki
 
 


Sziasztok!

csak gyors bekukk :)

Brigi,
ez a tesós kép annnyira jóóó! :) :) :)

Gratula minden peluselhagyónak! :D
Nálunk elég kaotikus a helyzet mert jövő héten költözni kéne, de szétbombáztuk a fürdőszobát mert szörnyű béna színű volt, a falak szintúgy szóval festés és felújítás kellős közepén vagyunk.
Szép nagy lakást vettünk 3 szoba étkezős. Dorka imádja, hogy körbejárható és rohangál kergén körbe-körbe :lol:

ja hisztihelyzet nálunk is elég húzós, engem végülis nem idegesít, ki szoktam nevetni olyankor, mert annyira hülyeségeken gurul be, gondolom ez pedagógiailag nem túl helyes :roll:

Krisz
krisszie
 
 


Sziasztok,
megvolt az eslő ovis élményünk: pénteken volt a Szüreti mulatság az oviban.
Volt műsor, ugrálóvár, motorozás, agyagozás, kukacfűzés, töklámpás készítés, szőlőpréselés, arcfestés.
Eszterem tündöklött és sziporkázott, rettentően jól érezte magát, aminek külön örülök, mert így sokkal közelebb került az ovistársakhoz is és az ovónőkhoz is.
Csodás napsütés is volt, remekül éreztük magunkat. Készültek képek is, ha nem zavar benneteket, teszek fel, jó? Végre van gépünk :).
Találkoztam azzal a nőgyógyásszal is, aki éppen ügyeletes volt, amikor mentünk be szülni. A gyereke Eszter ovistársa :).
Ja, egyszerlátott ovónéninek akkora puszi csattant búcsúzáskor, hogy csak na :). (ma is, amikor jöttünk el)

Holnap megyünk fel Pestre, valószínű Állatkertezünk is egyet. Apának van még 6 nap szabija, felmegyünk a nekünk járó olcsó dolgozói sörért és összekötjük egy kis Állatkertezéssel.

Krisz,
körbelakás remek, a szomszédé is az, gyermekei imádnak körbekörbe rohangálni ;). Meg Eszter is, amikor ott van :) és én is szerettem anno! Sztem CSAK ezért vettétek meg. Ugye ;)?

Dorki,
mit is tanulsz?
Azt mondják, hogy amikor 2 gyerek lesz és az egyik ovis, akkor jön rá az ember, hoyg 1 gyerekkel tényleg mennyi mindent meg lehet csinálni.
Hát nem tudom... Biztos lenne mit tanulnunk :).

Bori,
mesélj, mi volt az oviban?

Brigi,
édes fiúk!!! Nagyon-nagyon kis drágák!
Az egyik barátnőm azt mondta, hogy amikor a kicsi másfél éves lesz (1,5 év van a 2lánya között), akkor kezdik élvezni egymás társaságát.
Szóval kitartás!!! ;)
És utólag is Isten éltessen sokáig Benneteket!

panu,
sajnos nem titkolok semmit, megyek vissza dolgozni :(.
Bár nem így terveztem, mert szerettünk volna egy tesót a Kiccsajnak a 3 éves szülinapjára, de nem jön össze...
Szóval hamarosan beállok én is a dolgozó (munkahelyen is) anyukák csapatába :).

Andi,
ovisBoga tündér, örülök, hogy sikerült mégis és felvették.

Mentem, ma 3/4 órai alvás után köszöni elég, kialudta magát :roll: ...
Azt hiszem, betekrünk a városba és csavargunk egy jót ebben a szép időben.

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


kukacfűzés:
Kép


Kismaci
Kép

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Helló,
a legfrissebb ovis anyukája jelentkezik :D
Szóval megkezdődött a beszoktatás.A gyerekem egyetlen problémája,hogy nincs húsz keze és nyolc szeme,mert akkor tán sikerülne mindent egyszerre megnézni és megfogni.Vegyes csoportba jár,na,ezt majd meglátjuk,milyen lesz.Itt szeretik és a nagyobbak is vigyáznak a kicsikre.
Tegnap voltunk először,nem volt beszari a gyerekem,mert vagy két "Grillmuszvilmusz" dalt is előadott és mindenki megtapsolta és ennek úgy örültünk(én jobban!).
Arra kéne majd rávennem,hogy ugye itt már minden gyerek(legalábbis a többség) kivárja a sorát,ő meg mindenben első akart lenni.Az óvónéni el is nevezte "Énisénis kislánynak" :D
Az ovisok azé maguk közé fogadtak.
-"Te ugye az Eszter unokatestvére vagy??" :shock:
-"Azt hittem ,te is ide fogsz majd járni..."

És mindezt azért csak,mert a nagycsoportosok simán a vállamig értek...kis szenyák. 8)

Mindent összevetve nagyon jó a kezdés.Ma csak azért ordított,mert ott akart maradni.Itthon az ebédnél már alig bírta nyitva tartani a szemét és kidőlt,mint a zsák.

Kriszti!
Drusza nagyon helyes,mint maci és örülök,hogy a katicás affér nem vette el a kedvét az ovitól.Mikortól mégy dolgozni?Én most ott tartok,hogy sohasoha többé nem akarok visszamenni,itthon akarok maradni családot ellátni,gyerekkel játszóterezni ,ráérő időben pedig számítógépezni és olvasni és magam elé nézni.Ezt most nagyon szeretném!!!

Krisz,
irigylem a nyugalmad hiszti esetén,hát ez nekem nem megy.Eszter nem is adja fel könnyedén a tervei megvalósítását.Én már nagyon kivagyok azon,hogyha következetes akarok lenni és nem engedek,akkor hülyére sírja magát(utcán a leghelyesebb :? ),de ha meg engedek,az sem jó hosszútávon.Nekem.
Lakáshoz gratulálok mégegyszer meg irigykedek is ,mivel nekem csak egy fél szoba kéne a mennybemenetelhez(mostani kérónk egy azaz 1 szobás,szörnyű)

Panu,
Eszti ugyanúgy szobatiszta,mint Liza,kakit csak pelenkába hajlandó nyomni.Én ezt mondtam az oviban is,senki nem akadt ki rajta.Inkább,mint hogy székrekedése legyen.

Na,mék kávézni :)

Bori
mbori
 
 


ezt már ígértem

Kép
panu
 
 


ez a ráadás :D

Kép

Eszter gyönyörű maci 8)

Bori, gratula az ovihoz, "dolgozó anya"-dologban egyetértek :wink:

bocs, most rohanok, ennyit engedett a csaj

panu
panu
 
 


Brigi, nagyon helyesek a fiúk, elhiszem, hogy ilyenkor elfelejted, mennyire nehéz a 2vel együtt :)

Lányok, valakit érdekel egy hétvégi bábszínház. A V. ker.ben a Fabula színházban Mazsola van szombaton 10kor és 16kor, a Bábszínházban pedig "Mi újság a Futrinka utcában?" Mi a Mazsolát szeretnénk, megyek csüt, vagy péntek jegyet venni. Ha valakit érdekel, szóljon. A jegy 1.500 a Mazsolára, a másikat nem tudom, de gondolom az is egy ezres minimum.

Gyerekem társalog a játékaival a fürdőben:
-Elefánt, gyere pisilni!
- Nem megyek, mert alszom... :roll:
2 napja pisilt be a délutáni alvás végére, és könnyek között, meleg pisiben nyávogott utánam az ágyában... :?
panu
 
 


Szia Panu!

Minket érdekel !!!!!
Mindegy melyik idő pont és mindegy melyik előadás.


Zsuzsi
szuszoka
 
 


Brigi!

Boldog névnapot!!!!

Zsuzsi
szuszoka
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: