Barbamami!
Üdv közöttünk!
Barbus!
Gratula Emma babához!
Általában én nem hiszek a megérzéseknek, de pl most a második terhességemet megéreztem, és azt is, hogy kislány.
Lehet az ember egy idő után megtanulja mit is akar jelezni a szervezete. Nekem nagyon tetszik az Emma név.
Timi:
Jó hallani felőletek! Gyerek gyakrabban, ha tudsz. Orvossal kapcsolatban szerintem keress olyat akiben teljesen megbízol. Ez így nem hangzik jól. A szülészorvossal egy igazán bizalmi kapcsolat kell hogy legyen, mert gondolj bele, életed pár legintimebb óráját fogod megosztani majd vele, arról nem is beszélve hogy a saját és babád életét is rábízod. Szerintem interjúvolj meg egy pár dokit, és menj ahhoz, amelyik szimpatikus.
Swenson!
Zsuzsa sem szeleburdi igazából, de azért nála már több nagyobb esés is volt. Főleg ha fáradt, akkor ügyetlenkedik. A legnagyobb ez az orrhorzsolás volt a játszón. De tegnap pl a fürdőkádban csúszott el, nem is tudom, hogyan, mert ott voltam mellette és az egész alján csúszásgátló van. Szerintem a keze csúszott meg amivel oldalt támaszkodott, és jól beverte a buksiját.
Egy csomó szülésbeinditó módszer alapoz a bélmozgásra. A csípős kajás is, a ricinus olajos is, és szerintem a málnalevél tea is (engem legalábbis meghajtott). Minden ami bélmozgást okoz elvileg beindithatja a szülést, ha már érett rá a méh.
Kami:
Hajrá terhesbugyi.
Én végig a rendes bugyijaimat hordtam, amúgy is csak kényelmes pamutot hordok (a tangákat nem bírom, se a műszálat), és nekem végig jók voltak. Szoptatós hálóinget én is kerestem mint az őrült szülés előtt, és sehol nem találtam olyat, ami mondjuk hasig kigombolható. Az volt a tapasztalatom, hogy nem nagyon használtam végül a szopis hálóingnek kikiáltott cuccokat, hanem félmeztelenül manővereztem én is és a másik két anyuka is a szobában. Otthon meg pláne.
Brendon:
Pont most néztem a kuponokat (a Baba magazinban és az Anyák lapjában vannak), és 18e forint egy olyan Graco babakocsi, mint ami nekünk van. Melegen ajánlom, nagyon könnyű és jól manőverezhető, kicsire csukható, még az én VW Polóm miniatűr csomagtartójában is kényelmesen elfér kettő (egyszer kipróbáltuk egy ismerős anyukával akinek szintén ilyen babakocsija van). Igaz, a babát csak háton lehet belefektetni, mert nem dönthető teljesen vízszintesbe. Vagy belerak az ember egy vastagabb plédet és kész. Van hozzá egy autósülés amit rá lehet kattintani, de ebben az árban az most nincs benne. Én anno 25e-ért vettem autósüléssel együtt, és még mindig használjuk a babakocsit. Az autósülést egy-két hete váltottuk egy nagyobbra. Szóval ez itt a reklám helye.
Ja, és nézzétek mit találtam:
http://www.amby-baby-europe.com/
Gondolom azon az elven működik, hogy a baba legkisebb rezdülésére is himbálózik és ezért jobban alszik benne. Bevallom, nekem nagyon izgatja a fantáziámat, mivel nekünk sose vált be a kiságy. Bár elég borsos az ára, és ahogy nézem, a méretei alapján 6 hónapos koron túl biztos nem jó. És akkor megint ott van az ember ahol a part szakad, mert át kell szoktatni valami másba a gyereket. Mi 6 hónapos korban váltottunk a bölcsőről (a mi szobánkban) a matracra a földön (az ő szobájában). Zsuzsát nem érdekelte, hol alszik, amíg cicit kapott elalváshoz. De ahogy egyre nagyobb lett, egyre könnyebben ébredt fel ha elalvás után megmozgattam, úgyhogy mi ezért vetettük be a fekveszopi fegyverét, így miután elaludt a saját ágyában, egyszerűen felkeltem és otthagytam, ő meg aludt tovább. Volt egy pár necces hét amikor elkezdett mászni, de még nem volt túl ügyes, egyszer-kétszer megpróbált lemászni a matracról is jól orra bukott.
De hamar megtanulta, hogy kell lemászni róla. Most is ezen alszik, de pár napja, büszkén jelentem, az apja rakja le aludni, és neki is elalszik. Ami hatalmas teher a vállamról, mert nagyon aggódtam, nehogy torlódás legyen a cicinél ha két gyereket kell egyszerre altatni majd.