Sziasztok!
Ildi
ezt az oldalt én sem ismertem, de van rajta bóklásznivaló bőven
Én szép sablonokat itt találtam:
http://www.ingyenkifestokonyv.lap.hu
A gyerekeknek innen kifesthető mintákat is szoktam nyomtatni
Timi
A sima üvegfestéshez nem kell sablon, az közvetlen a festendő dologra kened. nekünk 10 színű készlet van, még anyu vette Adrikának a Tescoban azt hiszem.
Üvegmatricázáshoz érdemes valamilyen készlettel kezdeni, mert úgy olcsóbban kijön. Ilyenkor karácsony környékén amúgy is rengeteg félét lehet kapni. Utána amilyen szín szükséges olyan külön is kapható, különböző kiszerelésekben.
Ezekhez kell kontúr még külön, az sűrűbb állagú.
Ezt fóliára vagy kemény átlátszó műanyag lapra kell csinálni.
Kontúrozni kell először a mintát ami pár órát szárad, és utána lehet festeni.
Egyébként vannak ilyen kis színes füzetek amik nagyon hasznosak, mert sablonok is vannak benne, és a módszer is le van konkrét írva.
Volt egy kiadó címem ahonnan én egy csomó ilyen jellegű könyvet rendelten nagyon jó áron, majd utánanézek fel van e írva valahová
Anyasági támogatás eltörléséről egyenlőre nincs szó, de hát ki tudja. Valahogy az aki gyereket vállal nem nézik annyira mint az idősebb korosztályt, de mindegy
lehet, hogy belőlük több van, de nem ők alakítják majd a jövőt.
Egyszer valaki remélhetőleg erre is rá fog jönni, és akkor a gyerekvállalást is többre nézik, a gyes-t pl. nem a minimálnyugdíjhoz nézik, mert ebből az összegből gyereket nevelni eléggé nehéz.
Szóval a balassagyarmati kórház sem valami jó? Arról még nem sokat hallottam
Ugye innen Starjánba küldenek ha valami olyan gond van, viszont gyerekeket utalnak oda is.
Hálapénz: szerintem nem is a létével a legnagyobb gond, hanem azzal, hogy mekkora egyes részeken az összege.
Babás forumokon olvasgatva elég szép összegekért vállalják egyes helyeken el a szülést.
Nekem 100 000 ft.-om nem lenne arra, hogy ezeknél az orvosoknál szüljek.
Én nagyon szerettem volna ezzel a picivel elmenni 4D-s uh.-ra, de pl. erre is azt mondta a párom, hogy fölösleges pénzkidobás. Azt a pénzt költsem a már meglévő gyerekekre, a kicsire meg miután kibújt.
Szóval mi kintről fotózzuk szorgalmasan a pici alakulását, vagy az enyémet
Egyébként én Adrit ügyeletes orvosnál szültem. Magával a szüléssel nem is volt semmi gont. Maximálisan odafigyelt rám a doki, kellemes "csalódás" volt.
Előtte az persze rossz, hogy a különböző vizsgálat, nálam pl. az utolsó heti másnaponkénti magzatvízvétel az kellemetlen volt, hogy mindíg más vizsgált
Talán a legutolsó álláspont szerint a szülészeteknél meg fog maradni a szabad orvosválasztás.
Te egyébként mind a két fiút egy dokinál szülted? Arra emlékszem, hogy Gyarmaton születtek
A mosóport azért kérdeztem, mert pl. én amióta Krisztiánnal voltam terhes azóta érzékenyebb bőrű vagyok.
Nekem a Persil mosópor nagyon nem jó, attól iszonyatosan viszkedek
Valahol olvastam, hogy van aki nem is használ öblítőt mert állítólag abban nagyon sok allergiát kiváltó anyag van, hanem 10%-os ecetet tesz helyette. Ugyanúgy az öblítőtartály harmadáig. Állítólag nem marad szaga, és a színeket sem bántja
és egészségesebb.
Nem tudom, én még nem próbáltam.
Amúgy allergiamentes mosószereket az Amway gyárt, de eléggé drágák.
Nekem Adrinak a feneke nagyon érzékeny
Volt régebben a LOvelle sensitive mosópor, ami kimondottan érzékeny bőrüeknek volt, de nem vettem észre a különbséget. Külön kéz-közt mostam a bugyijait, többször öblítettem de ugyanolyan maradt, azóta nem kísérletezek.
Benit viszed mikuláskor be az oviba? Vagy nálatok nem lehet?
Én vasárnapra "rendelni" akartam mikulást, a postán foglalkoznak vele 850 ft-ért jön ki. Jó lett volna, mert vasárnap itt vannak a sógornőmék ugye ott is 2 gyerek van, de vasárnap meg nem jön ki
Pedig olyan jó lett volna.
Sajnos anyuéknál sem sikerült mikulást összehozni, pedig volt két jelölt is, meg megvolt a ruha is, de nem jött össze
nem baj a jövő hétre is jó időt mond, majd megkeressük a városba. Az ismerősünket is megkérdezem náluk a bababoltban is szokott lenni egy, majd elnézünk oda is, legalább az úton hadd lásson Krisztike is
Na, most adtam olvasnivalót
Gabi