Új privát üzeneted érkezett!

Hali
Fincsi lehet a sós naska receptje ,holnap megcsinálom!

Most jővünk a fogdokitól ,apa +én gyökérkezelésen vagyunk!Párban szép az élet nem igaz?

Van egy felfujható gumi cethal(mint az uszógumi )amiben van egy csörgőke, pink rózsaszín/Kolos éppen azzal küzd és kiakadt mert ellőkte és neméri el.Édike!!!!!!!!!!!!!!!

Képzeljétek a párom főnőke éppen most irta holnap du.14.00tól nelegyen senki a tv.ben csak az ügyeletes =naggyűlés hatása.Igazat megmondva én őrülők,h hazajöhet hamarabb.
B.

Kép
beataa

Pogi!
Mi történt a konyhátokkal? :shock:
A neten is van a borostyánról, külföldön nagyon rég óta használják.
Nem kell mindenkinek hinni benne és használni.

Bea!
Megkérhetnélek, hogy a ne és a nem szavak után tegyél egy szóközt mert egy csomószor egybe írod és én van amikor nem értem a szöveget amit írsz.
Fogorvos miatt :( de legalább nem kellett kihúzni.

Kép

Kép
katus73

Halihó!
Képzeljétek, mit csináltam.. :) na jó.. Olivér ma megint sokat alszik.. :) a régen- most sorozatba.. mert annyira egyformán mozdul mindkét képen..

Kép

Ja, amit jó fagyasztani, azt leírnátok? Az az igazság, hogy 6hónapos kora előtt nem szeretném elkezdeni a hozzátápit, hiszen így is ismerkedik az ízekkel, ami az anyatejbe is átjut.. De szeretnék majd főzni Olivérnek.. csak nem tudom, hogy mit lehet, és hogyan fagyasztani.. Nekem dumsztom sincs.. :(
Puszi!

satuk

Akit esetleg érdekel bemásoltam ide a borostyán nyakláncról szóló írást:

Nagyon kérem azokat, hogy akik nem hisznek benne ne olvassák nehogy vitatkozni kezdjünk rajta.

Bébi-borostyánlánc a fogzás nehéz időszakára (is). Mindegyik szín eredeti borostyán kő, fenyőgyantából, de eltérő hatások közepette jött létre. A lánc - eredeti, balti borostyánból készült - minden kő gondosan lekerekített, hogy ne szúrjon - a nagyobb biztonság érdekében minden kő külön van az amúgy erős szálra felcsomózva. - hossza kb. 34cm - a láncon fémmentes csavarzár található, így fémallergiát sem okozhat Vigyázat, a bébiláncokat sokhelyen vacak borostyántörmelékből készítik és nem ügyelnek a szemek gondos lekerekítésére! Nálam csak igényesen kidolgozott, gondosan lekerekített szemekből fűzőtt borostyánláncokat találsz. „A borostyánkő 35-55 millió éve Skandinávia magaslati szárazföldjén és a hozzá csatlakozó sík vidékek erdőit alkotó tűlevelű fenyők kérgéből kifolyt és évmilliók alatt fosszíliává kövült gyantája. Puha, szerves eredetű ásvány. Gyógyítóereje közismert, fájdalomcsillapító, nyugtató hatását évszázados tapasztalatok bizonyítják. Kitűnően alkalmazható menstruációs, szülési fájdalmak enyhítésére és kisgyermekek fogzásának könnyítésére. „ (Blikk) A borostyán a népi gyógyászat szerint támogatja a szervezet saját immunképességét, így számos bőrbetegségre (neurodermitis, ekcéma), allergiára, bronchitisre is alkalmazzák. A bébi-borostyánláncnak Ausztriában, Németországban és Svájcban régóta nyugtató, fájdalomcsillapító hatást tulajdonítanak (ott még gyógyszertárakban is kapható), ezért a kisgyerekek fogzásakor is használják. Állatólag egyéb lázzal járó betegségeknél is segít. A kívánt hatás érdekében a borostyánt közvetlenül a bőrön kell viselni, mert a testhő hatására illóolajok válnak ki a fosszilis fenyőgyantából.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!

Vajon mire elküldöm még enyém lesz az első hely? :lol:

Ma és holnap igazoltan távol leszek.Nemsokára megyünk a védőnőhöz,aztán 1-kor peti hazajön értünk és megyünk vácon csavarogni,meg vásárolni.Holnap meg megyünk Szikszóra anyuékhoz,és csak este jövünk haza.

A GM eddig nem csinált több tejcsit,de azért még reménykedek!

KAtus:én már sokszor és nagyon régen is hallottam ezt a borostyánköves dolgot,és akik használták mindenek igaz volt.Nekem egy bajom van vele,soha nem tennék éjszakára semmit Ameli nyakába,igaz nappal sem,de éjszakára főleg nem.Igy meg akkor hogy?Valami más megoldást kitalálhatnának rá.

Satuk:nagyon jó a két kép,Olivér nagyon helyes kiscsávó lett.
Utánajárok majd én ennek a Bogyesz csajozásának.........

Remélem nem értitek félre hogy ennyi képet teszek fel.........

Harisnyás pipi---------A Laza(itt is billentyűzik)
Jólakottan,jókedvűen-----Nagy munkában(levelet ir apának,minden nap szoktunk)

Kép

KépKép

KépKép
pilchard

Pil!
Tied az első hely de én már nézegettem hamarabb is csak vártam, hogy írjon valaki.
A www.nlc.hu van egy topic ahol arról írnak, hogy éjjelre leveszik a nyakláncot (egyébként nem is szabad rajtuk hagyni) és így is használ.
Neked sem ment tegnap óta a babanet?

Van valami csodakapszula is a tejmennyiség növelésére a 2006. őszieknél olvastam róla, netem keresztül is lehet rendelni.

Kép

Kép
katus73

Most hogy mondod,leesett,nekem sem ment tegnap,gondolom másnak sem,én meg csodálkoztam hogy este 7 óta miért nem irt senki.

Igen én is olvastam a kapszulát,de máshol szedte valaki akinek nem használt.de gondolom ez is egyéni.

Irtam Neked pü-t

KépKép

KépKép
pilchard

Prenáta, Szrogon Renikéje!

Nagyon boldog névnapot kívánok nektek!

Pil!
Elolvastam.

Kép

Kép
katus73

Helló lányok!

Megpróbálok gyakrabban jelentkezni.
Egy kicsit problémásak voltak az elmúlt hónapok, de szerencsére nem a babussal, hanem Jankával. Új csoportba került az oviba és egy kicsit megsínylette minden szempontból. Hát mit mondjak nem vagyok megelégedve az óvónénikkel. Már nagyon gondolkodom rajta, hogy elviszem másik oviba. Bár jövőre iskolába megy, de nem akarok idegbeteg lenni. Meg most abszolúte nem is hiányzik.

Pilchard! Mi ez a tejtermelő milk?? Itt nincs nálunk??
Sajna már éjszakára pótolni kell táppal. Pedig iszom a laktoherbet, szedem az urticát és még az alkoholmentes sört is, pedig már attól undorom van. Hol lehet ezt beszerezni? Nagyon érdekel. Ha megírnád köszi.

Katus! A férjem nincs kinnt az utcán, de a zavargásoknál neki is kinnt kellett lennie az állományával. Nem úszta meg. Ma Ő tart ügyeletet a kapitányságon.
Most lennt vagyon Nyíregyházán, úgy volt, hogy jön ma haza, de sajna nem, ha minden igaz, és nem lesz balhé, akkor holnap reggel megérkezik.

Ja egyébként nagyon jó gyerek Balázs, és már átalussza az éjszakát kb. 2 hete. Este 10-kor leteszem és reggel 7-8 óra között ébred. De addig sem volt problémám, mert egyszer ébredt fel éjszaka.

Puszi Mindenkit!
jurem

Sziasztok!

Na, vagyok ám!!!! :)
Tegnap még olvasó üzemmódban sem voltam, barátnős nap volt.

Mindjárt csinálom Julcsinak a bari-alma koktélt, utána jövök! Tegnap kapott először barackot, és egy felet be is nyomott belőle.:)

Katus, szóval leszek ám! Már magamnak is hiányoztam. :lol:

Satuk, írjad nyugodtan! :) soos.adam2@chello.hu a mail címem. Itthon is foglalkozom néha munkával, van, hogy a férjem hazaküldi, hogy nézzek ét neki ezt-azt. Mert hát ő is szintén zenész... :)

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!

Hát tegnap este én sem tudtam belépni,ezekszerint sehol nem működött a babanet.

Reni:én a rossmanoss pelust nem ismerem,mi még anno a tescosat vettük,ami olcsóbb,mint,amit rendelek,csak az a baj vele,hogy nejlonos a boratása,és beleaszalódik a gyerek,ami meg nem nejlonos az meg drágább.
A rossmanoss milyen?

Ma van a párom szülinapja,de nincs itthon,mert szolágálkatban van,ma sütök egy tortát(csak még nme tudom milyet),az lesz a meglepi.

Ma be kellett kapcsolnom reggel a fűtést 21 fok volt a lakásban.
Kint sincs valami meleg,de szépen süt a nap.

Alexának meg nem tudom mi a baja,már napok óta megfigyeltem,hogy sokszor a száján veszi a levegőt,mintha meg lenne fázva,sé nem kapna levegőt,de ha szívom neki,szinte semmi ne jön,félek,nehogy ne tudjon kiürülni a trutyi és arcüreggyulladást kapjon.Persze dokihoz is csak holnap tudom elvinni,mert nem ide járunk,itt gyerekorvsos sincs.

Nálunk is jól alszik Vencel éjjel,remélem így is marad !

Pil:irigy vagyok a csavargás miatt,nekünk sajnos kevés időnk jut rá.
Mondjuk holnap itthon van a párom,de még nem tudom mit csinálunk,lehet megfűzöm menjünk el az állatkertbe,ha nem lesz nagyon hideg.

Szép napot mindenkinek!

Niki
Vendég

Katus!

Köszi a köszöntést!

Niki!
A Rossmann-os pelusból a mini és midi nem, de a maxi már nejlonos. Azt még nem próbáltuk, csak már spájzolok előre. Mi min. napi 8 pelussal járunk, szóval gyakran cserélem, remélem nem lesz majd semmi baja!
Boldog szülinapot a párodnak!
Én még sosem porszivóztam ki Peti orrát, eddig kihapcizott mindent, de már ideje lenne kipróbálni! Rám ijesztettél az arcüreggyuszival! Nehogy visszamenjen neki a kaka az orrába! Ideje lesz akor porszivóznom.

Na megyek, mert sül egy adag süti!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Reni:mi már a maxit hasznákjuk.Alexa meg juniort.végül is nála a nejlonost használtuk,ami mondjuk nyáron a kánikulában nagyon gáz volt,kikezdte az oldalát,meg bele volt dunsztolódva.Végül is azért rendelek pelust,mert elég jó minőség,és azért mégsem annyi mint a pampers,a múltkor a gyógyszertárban vettem Alexának,mert elfogyott a másik,és 64Ft-ra jött kidb-ja,azt hittem elájulok.
Amit rendelek annak 44 db-ja,amíg meg tudjuk venni,inkább ilyet veszek.

Ja az orrszívás miatt nyugi,nem a kicsiről írtam,hanem Alexáról,ő a nagyobb,a ki csi nálunk is simán kihapcizza,vagy kipiszkálom neki.

Niki
Vendég

Üdv!

Niki, a Tescos lila csomagos épp a múlt hétvégén volt akciós, abból minden nemnejlon borításos. Így a maxinak 34 Ft-ra jött ki darabja.
De tegnap épp vettem Petinek egy bababoltban pelenkát (midit, habár igaz, hogy ez kisebb, mint az eddigiek, de most ezt elhasználjuk, a többi marad talonban), 30 Ft/db áron. És teljesen jónak tűnik, ja, és extra is van rajta: vizeletjelzős! :D
Egyébként a bnőm azt mondta, hogy az ő doktornénijük szerint a nejlonos is jó, de télire. Én késő nyáron használtam ilyet, de szigorúan csak abban az időszakban, amikor gyakori csere volt, estére nem adtam rá.

Szilvi, tegnap kimaradt: igen, ha épp olyanunk van, akkor hangosan nevetünk. De ehhez nagyon jó kedv kell ám.
Renit isten éltesse sokáig.

Reni, neked is nagyon boldog névnapot.

Na most ennyi, mert még el kell mosni Peti cuclisüvegjét - képzeljétek, csak 65-70 ml evett tízóraira úgy, hogy előtte fél hatkor kapott 2 dl anyatejet...

Tegnap megvolt a fodrász, szép rövid lett a hajam, olyan Pistikés.

Na megyek, mert hamarosan indulunk dédizni.
Ja, tegnap tényleg nem volt jó a bnet, pedig jönni akartam, du. megírom a sütireceptet is.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Kimaradt: tegnap második napja volt, hogy a férjem szenved a fürdőszobai csappal.
Amit tegnap előtt vettünk, csöpögött, ráadásul, mikor a férjem cserélte, eltört a szifon. De mindegy, tusolni tudtunk, csak a kézmosás történt lavórba (mármint abba folyt a víz bele).
Tegnap kicseréltük a csaptelepet a boltban, kétszer annyiba került, ennek meg rossz :evil: az a toldó része, ami ahhoz kell, hogy rá lehessen kötni a gégecsövet... Szóval most már kezet mosni tudunk, csak tusolni nem...
Ma mi lesz?????? :roll:

Ági és
KépKép
exdeus

Minden Reninek boldog névnapot kívánunk!

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok

Kicsit zsufi hetem volt.
Hétfőn anyum volt itt, kedden-szerdán nagyon nyügi volt Kende ölbebabás volt. Szinte 1 percre se tudtam letenni. Tegnap meg barátnős napom volt. Ma du. megint anyum jön át. Szóval este megpróbálok visszaolvasni, ha Kende drágám is úgy gondolja.

A szopi dili újra kezdődött :( Már nagyon fárasztó.

Na este megpróbálok reagálni az irományokra.

Nagy PUSZI mindenkinek
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30

Preni:

Kép

KépKép

KépKép
pilchard

venczkone!
Blanka születése óta szörcsög és legtöbbszöt semmi sem jön. Volt 1 hét amikor minden nap jött valami, akkor meg volt fázva. A gyerekorvos azt mondta, hogy csak a nyálkahártya és párologtassunk. Ő salvus vizet ajénlott forralt vízbe az ágy mellé párologtatni fele-fele arányban, de a patikában azt mondták egy vizes lepedő is megteszi az ágya felett.
esetleg próbáld ki

Kép

KépKép
nyanya67

ex!
nejlonost én nem adnék rá még télen sem

Honnan lehet tudni, hogy nejlonos e? Én még nem láttam, hogy rá lenne írva.
Egyszer a fiamnál vettem véletlen nejlonost, hát akkor szinte fél óránként pelenkáztam, csak hogy elfogyjon.

Kép

KépKép
nyanya67

venzkone!
Most látom csak, hogy a nagyobbról írtál. Akkor viszont a forró víz sem jó, max ha alszik és ott vagy nehogy magára rántsa. Lehet hogy valami párologtató kéne

Kép

KépKép
nyanya67

Köszönöm szépen a névnapi köszöntéseket! Nagyon aranyosak vagytok!

Hát, most ezzel a nejlonos pelussal a frász jött rám! Kibontottam egy csomag maxi Rossmann-os pelust, hát elég gáz a külső borítás! Még jó, hogy csak két csomaggal vettem. Pedig a midi tök jó belőle! Akkor maradunk a lila tescosnál. Egyébként valóban nincs ráírva, hogy nejlonos. A midi után a maxi lehet, hogy más márkánál is meglepi lesz! :roll:
Pil!
Ti a Huggies-t hol veszitek, mert azt még nem próbáltuk. Nálunk csak Tesco van, de ott nem láttam, vagy lehet, hogy vaksi vagyok!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok,

BOLDOG RENATA NAPOT KIVANUNK!!!!

Tegnap este en sem tudtam jonni,pedig el akartam dicsekedni, hogy van egy uj mutatvanyunk! Andris megtanult az oldalara fordulni, es ezzel egyutt kb. 10 perc alatt megtesz 180 fokos fordulatot a jatszoalvanya alatt. :) Hihetetlen tornazas megy. :) Ja, es most mar nem a kezevel utogeti a jatekokat, hanem a labaval. :lol:

Kép

Ma voltunk kontrollon a nyaka miatt, es most mar nem kell gyogytornaszhoz jarnunk, szepen tartja a kis fejecskejet.

Pil: nekem is le kell meg adnom 10 kilot, en is be fogok szallni a versenybe! Csak azt tudnam hogyan, amikor annyira szeretek enni! :) :oops:

Most megyek, udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Jaj, bocsi csajok, kicsit sűrűek lettek a napjaink... szóval az történt, h meggyulladt a platnin az olaj, mert közben nekiálltam teregetni és tök elfelejtettem, h felraktam.

Satuk, hééééé, Ameli az első számú jelöltünk, nem lecsapni ám!!! ;)

Katus, bocs, nem bírom ki, sztem ami gyógyászat az nem hit kérdése egy kisgyerek esetén, ahogy te is írtad. És sajnos elég sokminden marhaságról írnak a neten meg használják emberek (pl PI víz meg mágneses takaró) pedig nagy átverés, legfeljebb pszichológiai pozitív visszacsatolás ami miatt "hat" ("magyarul" placebo). Ugye te sem gondolod, h a Blikk hiteles forrás?
Ne érts félre, nem gondolom, h amit nem tud a tudomány megmagyarázni az nincs, mert pl Istenben is hiszek, de sajnos nagyon sokan régi babonákra alapozva akarják kihasználni az embereket.

Fagyasztós infó nekem is jöhet, bár sztem ami az én fagyasztómba befér azzal nem nagyon leszek kisegítve... :)

Jaaaaj, képzeljétek, vééégre oldalra fordult Bogyesz is!!! Juhéééé!!!

pogacsa

Hali! Pogi, gratula Gergőnek!! Ez kemény dió, mondom is mindig Olivérnek..
Olivér egyébként Atlasznak készül.. bár lehet, hogy Amelire gyúr.. mármint, hogy izmos pasi legyen :lol:

Kép

Macsek.. lassan járókát kell vennetek..
Tényleg, ki lesz az első manó, a topikban, aki feláll?? :lol:
Preni! Boldog névnapot! Mi szerintem a Tescoban vettünk Huggiest..

satuk

Helló!

Na, voltunk úszni, a végén már élvezte, az elején azt sem tudta hova vitte az anyja. A gyakorlatok is ugyanazok voltak mint a fiammal. Azért abban nagyon hasonlítanak, hogy a Noi se vette ki az öklét a szájából egy pillanatra sem. És itthon aludt utána 3 és fél órát, amit nem tudom mikor csinált már.

Mozgás: ha már itt tartunk a lányzó már gyanúsan pucsít a popsijával, lassan elindul fókába. A hasra, meg a hátra forgás már megy. Persze semmit se írtam le mikor kezdte. Máténál még körmöltük az ilyeneket.

Kisvirág: Szopidili miatt :cry: Noi se semmi, fél éjszaka fekve szoptatva aludtunk megint, mert állandóan öklözve sír. Kibújhatna az a fog.

Reniknek én is :D

Szgoron: Hogy tetszett neki az úszás?

Satuk: Édik a képek az Olivérről!

Na, férjem megint bealudt az altatásba, ennyit a házas életről! :oops:

KépKép
KépKép
colett77

Akinek van olyan nagy labdája, mint Satuk képén, mire használja?

Voltunk ma csípő uh-on Blankával és már nem kell a terpeszpelus :)

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Arik vagytok, hogy hiányoltatok. Ahogy reggel írtam kicsit zsufi volt a hetem.

Na szóval most visszaolvastam:

Niki: nagyon jók lettek a keresztelős képek. Köszönöm mi meggyógyultunk.
Örülök, hogy rendben van a csípőtök :)
Mi is bekapcsoltuk ma esete a csöppnél a fűtést.
A párodnak boldog szülinapot.

Katus: igaz mi már adunk időnként tápit, de még mindig többségbe van az anyatej és mi még kelünk hozzá 4 óra körül. Néha olyan 2-3 között is.

Nyanya: nagyon csini volt az esküvőn Blanka :) Klassz, hogy már nem kell a terpeszpelus.
Nekünk van ilyen labdánk, de én nem használom semmire. Tényleg mire lenne jó?

Norwell: tényleg szépen nőttök. Mi 62,5 cm és 5900 grammok voltunk múlt héten.
Az elmúlt éjszaka miatt :( Iszonyat lehetett. Jobban vagytok már? Te egyébként háton altatsz?

Amandi: én nem adok cipőt rá.

Ex: édes ez a tükrös kép. Csaptelep miatt :(
Felteszem a tappancsos képet.

Bea: kocsi miatt és a fogad miatt :(

Marcy: tök, jó hogy jártok babamasszázsra. Nálunk sajna nincs ilyen, illetve nem tudok róla.
Én a rugi alá mindig adok bodyt.
Lehet, hogy írtad már, de mit tanulsz?

Macsek: látom már te sem igazodsz ki Andrison. De jó, hogy már okés a nyakinca :)

Pil: én mindent vasalok neki. Kivéve a plüss cuccokat.

Colett: Kende ezer puszit küld Noinak. Pótolja a heti lemaradást :) A fogacskára külön küld még ezret, hátha segít. Én is arra gondoltam, hogy Noi lesz a kis menyem :)

Reni: szopi dili miatt :( Úgy látom mindenkinél bekövetkezik előbb-utóbb :(
Kár, hogy nem írogattál januártól nekünk. Kíváncsiak lettünk volna a te pocakosodásodra is.
Tényleg nejlonos a maxi roosmanos??? De kár. Nekünk tök jól bejött a mini és a midi. De akkor már a maxit nem vesszük meg.

Satuk: édes Oliver ahogy pancsizik. Nagyon király az előtte-utána kép.

Szilvi: én is hasonlóan gondolkodom, így én is fogok kekszet adni a babának. (darált kekszet)
Reméljük tényleg nem reflux. Drukkkkkkkkkk ezzerrrrrrrel!

Hello: de jó, hogy te is írtál. Épp a minap gondoltam rátok, hogy mi lehet veletek. Szép súlyba vagytok már. Édes a kép.

Ruha: Én szoktam rugit és naci + póló / pulcsit is ráadni. De minden alá én adok hosszú / rövid ujjú bodyt.

Oldalra fordulás: néha megcsinálja, de csak, ha nagyon érdekes dolgot szeretne megnézni.

Mi a zsemlemorzsit és a tojást keverjük össze és mi sütikének hívjuk.

2. baba: én csajszit szeretnék, de tuti fiú lesz az is.

7végén nem bizti, hogy tudok jönni, mert holnap megyünk egy barátnőmhöz babázni, vasárnap + itt lesz anyum.

Puszi és szép éjszakát mindenkinek
Kisvirág

ja és a tappancsos kép:
Kép

Kép Kép
kisvirág_30

Katus, Pil: Ausztirában dolgoztam, és még alkalmazásban vagyok, ezért onnan kapom a juttatásokat. Illetve még nem, mert a magyar és az osztrák szervek egy kicsit lassan működnek együtt, és még ca. 3 hónapig egy vasat sem kapok. Tegnap hívtam fel az államkincstár nemzetközi osztályát. Azt mondák, csak szeptember közepén kapták meg a papírjaimat, és 90 nap az elbírálás. Még jó, hogy június közepén leadtuk. :evil: :evil:

Pil: Érdekes ez a kanalas etető. Az üvegbe van benne a kaja, és belefolyik a kanálba?

Marcy: Nem, itthon lakom Magyarországon, Pesten. A párom is magyar, csak kint dolgoztam. Tényleg, még nem is dolgoztam soha itthon. Hm. :?
Nekünk is van ilyen labdánk. Nagy kedvenc. Folyamatosan rázza, meg tömi a szájába. :)

Irigykedek a fürdetés miatt. Máté „sajnos” olyan hosszú, hogy már 2 hónapos korunkban kinőttük a kiskádat. Azóta megy a hajlongás ezerrel. Illetve én letérdelek a kád mellé, így nem megy szét a derekam. Azt meg majd meglátjuk, hogy az új házba beleérek-e a kádba, vagy sem.

Én szinte nem is merem leírni, hogy csak 1,5 kg plusz van rajtam a terhesség elejéhez képest, pedig Máté csak szopik. :oops:

Bea: Kocsi miatt :( :evil:

Emese: Mi van veletek! Örülök, hogy hallok rólatok! Bazsi egy tündér!

Veczkone: Boldog szülinapot a párodnak! Az enyémek meg holnap van!

Reni boldog névnapot! A Huggies-t a Tescoba veszem. Pl. a Sparba még nem is láttam. De lehet, hogy nem mindegyikbe van.

A salvus vizet én is tudom ajánlani. Nekünk nagyon bejött, mikor Máté taknyos volt.

Kriszta: a nagylabda jó játéknak, fej emelést gyakorolni, később ülést, tök jó hátizomerősítő feladatokat lehet vele csinálni, egyensúly érzéket fejleszt, és még a felnőttek is tudnak vele tonázni. Mi is használjuk a terápiában. Jó kis találmány én nagyon szeretem, de Mátét ritkán teszem rá, mert folyamatosan az a kényszerképzetem támad, hogy terápiázom, pedig nem akartam. :roll:

Mozgás: Máté szépen fordul az oldalára, át tud fordulni hátról hasra, meg hasról hátra, de az utóbbi kettőt csak akkor csinálja, ha nagyon muszáj. Inkább ordít, hogy fordíts át! :D Próbál szegényem kúszni is, de mindíg kicsúszik a lába, és a második próba után feladja. Édes nagyon.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az az érzésem, hogy Máté egy kicsit soványka. 6,84kg, és 69cm. Ma már elő kellett vennem a 74-es ruhákat, mert a 68-asok közül több mint a fele kicsi. :shock:

Na, azt hiszem megyek aludni, mert holnapra kicsit nyúzott leszek. Ez a szakdoli tönkre tesz. :roll:

Kép
Kép
szõkemelinda

Ez most a kedvenc képem! A hétvégén a nyaralónkba voltunk.
Kép

Kép
Kép
szõkemelinda

Szőkemelinda!

Milyen terápiában? Jól emlékszem Te foglalkozol gyógytornával? Én fiam terápiájához használom a nagylabdát, csak azon gondolkodtam, hogy mire lenne jó Blankánál. Ha már itt foglalja a helyet legalább használjuk ki.
Miért baj ha terápiázol Mátéval? Attól, hogy nem kell még hasznos lehet és fejlesztő. Nem tudom, hogy honnan tudnék feladatsort szerezni nagylabdához Blankának. Engem az se érdekel, hogy terápia, ha ez hasznos és a gyerek élvezi akkor miért ne. Te tusdsz nekem gyakorlatokat mondani? Olyasmire gondolok, hogy jobbra/balra, előre/hátra, balra körbe, jobbra körbe mozgások. Csak a sorrend meghatározása gondolom nem mindegy és a gyakorlatok száma. Ehhez kéne valami segítség. Van valami álltalános feladatsor egészséges kisbabák számára?

Kép

KépKép
nyanya67

Szőkemelinda!
A képen nem látszik túl soványnak. Szerintem nem baj, ha karcsú. Blanka meg dagi 6,1kg, de a hosszát nem tudom, viszont csupa hurka az egész gyerek :)

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Bocs, hogy ilyen sokáig nem voltam, akartam írni, de nem volt jó a bnet… :evil:
Köszi az érdeklődést, most már jól vagyunk. Eddig nem volt ilyen gond, igaz, Kendém elég sokszor bukik, szerintem csak nagyon mohócin eszik és azért. Borzalmas volt, hogy látom, venné a levegőt, de nem tudja, mert közben büfiznie is kell… :( Egyébként éjjel teszem a hátára, illetve az oldalára fordul közben, és úgy alszik, de ezek szerint a büfi nem bírt kijönni így sem…
Légzésfigyelőnk nincs, mert mellettem van a kiságya, igazából nem az volt a gond, hogy nem vett levegőt, hanem hogy bukott egyet, és visszanyelte. Szerencsére a tüdejére nem ment rá, a szomszéd kissrácot ugyanez miatt kellett kórházba vinni… Amúgy épp mellettem aludt a nagyágyban, amikor ez történt...

RENIKÉKNEK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!

Hello!
Édesek a gyerkőcök! :)

Pil!
Nagyon szupi fotókat tudsz csinálni Ameliről! :)

Szilvi!
Sajnálom a refluxot… :(

Marcy!
Nagyon édes a fiad! :)

Jurem!
Jó hallani Rólatok is! Sajnálom az ovit, leírod, mi a baj? Nem szeretnék okoskodni, de ha jövőre suli Jankának, akkor biztos, hogy váltani akarsz? Csak amiatt, hogy nagyon nagy stressz egy ekkora gyereknek a váltás, új közösségbe kerül, új felnőtteket kell megszoknia, teljesen más szokásaik vannak stb. :roll: Persze Te tudod, hiszen Te látod, mekkora a gond.

Pogi!
Hogy van a konyhád? :twisted: Grat az oldalra forduláshoz! :)

Katus!
A szomszéd csaj is használja a borostyánkövet a kisfia fogzása miatt, nem tudom, mennyit ér nála, majd rákérdezek.

Satuk!
Tényleg tök egyformán mozdul a két képen Olivér! :)

Macsek!
Kende is forgolódik ezerrel, már nem merem sehol egyedül hagyni, mi lesz, ha át is tud majd fordulni??? :wink:

Kisvirág!
Szopidili miatt :( Mit takar konkrétan? Édes a tappancs-kép!

Melinda!
Nagyon édes Máté! :)

Mi is nagyon sokat ügyesedtünk az utóbbi időben. Kende fordul az oldalára, nyúl a dolgokért, meg is fogja őket szépen, és jóóóóóó alaposan megrág mindent... :D Nagyon jókedvű baba, sokat vigyorog és beszélget, főleg apával. :D
A hét elején nekünk is akadt egy kis gondunk a tejcsivel, úgy éreztem, kevesebb, és Dugóka is másfél óránként cicizni akart. Soha nem tudtam, mennyit evett, de a lefejt tejet nem fogadta el. Ezért kölcsönöztünk egy mérleget, hogy tudjam, eleget eszik-e. Szerencsére igen, és a tejcsi mennyisége is újra elég.
Amúgy még mindig kétszer ébred éjjel, pedig este van, hogy 180-at eszik... :roll:

Most megyek, mert vár a porszívó, meg a vasaló, meg a mosogató...

Pusszancs!

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Látom kitört a hétvége! Senki nincs. :) Mi apukánk sajna még tréningezik a munkahelyével csak délután jön.

Kriszta: Valami olyasmivel. Konduktor vagyok. A nagylabda tényleg nagyon jó. Persze nem baj, hogy terápiázok Mátéval, csak megfogadtam magamnak, hogy nem akarom „túl fejleszteni” szegény gyereket. Szakmai ártalom, hogy mindig azt lesem, hogy rendben van-e minden. Ha 2x többször fordítja a fejét jobbra mint balra, már belelátom, hogy aszimmetrikus, és mindent átpakolok neki a másik oldalra, meg próbálom masszírozni a nyakát, már a mikor hagyja. :oops:

Pektor Gabriellának van egy nagyon jó könyve: (Nagy) Labdás könyv. Én kb. 1 éve vettem, akkor 790 ft-ért. Nagyon jó kis feladatok vannak benne. Talán az Alexandrában lehet kapni, de már nem emlékszem.

Norwell: szopi miatt :( De jó, hogy ilyen gyorsan rendbe jött. :)

A kis főnök. Felügyeli a családot, hogy rendesen dolgoznak-e. Még a lábát is feltette az "asztalra" :)
Kép

Kép
Kép
szõkemelinda

sziasztok!

Van egy doboz teljesen bontatlan carazette tablettám. 2008.09 a lejártata, pár hete váltottam ki, de úgy alakult, hogy a szoptatást abba kellett hagynom, így egy darabot sem szedtem be belőle:( . Aki szedi, tudja hogy nem olcsó, ezért is próbálom meg átadni valakinek. Akit rdekel, kérem írja meg, hogy mennyit érne meg neki. Köszi
Bbea (bbea55@vipmail.hu)
bbea55

Üdv!

Elolvastam mindent, próbálok reagálni, közben várom az ebédemet, és fél óra múlva indulok az ötéves középiskolai osztálytalimra...

Szóval a csap rendben lett, a nyolcezer forintos helyett kaptunk egy hiperjó 5000 Ft-osat, a maradékot levásároltuk, csak hirtelen nem tudtuk mire, de azért sikerült. :)

Képek nagyon édesek.

Nekünk van nagylabdánk, jelenleg leeresztve. Akinek kell, mert szimpi neki, a mostani Rossmannos katalógusban van 75 cm-es pumpával, asszem 2000 Ft körüli áron.

Nálunk már van hasról hátra, és hátról hasrafordulás is, és "kúszni" is tud. :) Édibédi...

Na most ennyi, ha lesz időm, és lesz mit, akkor este még olvasok.

Ja, nálunk a férjem magától alszik be, még altatnia sem kell. :oops: Én meg... :roll:

Pusz. Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Úgy látom ma megint nagyon elfoglalt mindenki. Nálunk ma nagy vendégjárás volt. Peti nagyon élvezte, hogy folyamatosan ölben volt. A legújabb tudományunk a nyáleregetés. Berregtettem neki a számat, ami nagyon tetszett neki. Próbálta ő is csinálni és nyáleregetés lett belőle. Tök aranyos volt! Kapott egy csomó szép ajándékot. Csini harásnyanadrágokat, két kötött meleg sapit, szabadidőruhát, plüsmacit. Már ott tartunk, hogy anyukám már hetente meglepi őt valamivel. Lelkes nagyszülő!

Két napja nagyon nehezen megy az elalvás nálunk. Nem tudom miért van. Idáig a fél9-es szopi után szinte azonnal elaludt. Most meg szenved a kiságyában!

Végre megszületett az első közös képünk Petivel. Nem a legjobb, de végre van!

Kép

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

A F..... kivan a Mindenféle Sz.......-nál Sz....abb orrszivókkal.Ne haragudjatok de olyan mérges vagyok hogy törni-zúzni tudnék.
Már 3 orrszivóval és két porszivóval is kinozzuk szegény kis Amelibabámat,és nem jön le a trutyi ,de hallani hogy ott van és szörcsög ezerrel,plusz tegnap anyuéknál olyan köhögő rohamot levágott,hogy még az ügyeletre is elvittük.Persze tudjuk hogy azért köhög mert csorog hátra a takony,de nem lehet leszivni.
Van Sterimar orrspénk,nasivin csepp,barna orrcsepp,és semmi nem jó:
HA VALAKINEK VAN MÉG EZEN KIVÜL ÖTLETE VAGY EGYÉB BEVÁLT MÓDJA KÉREM IRJA MEG!!!

Reggel indultunk haza Szikszóra,1x megálltunk vhol mert pisilnem kellett,akartam adni Amelinek Szentkirályi baracklevet,hát tojt rá nagy ivben :lol: :lol: ,okos lyány,inkább a vizet itta.Nem bántam.
Nagyon jó volt egész nap,sokat aludt,vigyirgott,alig sirt.Még reggel kiderült hog yitthonhagytam a pulcsiját,gyorsan felszaladtunk a városba venni egyet,otthon sokkal olcsóbb minden,és vettem még egy kantáros gatyót is ,persze anyu ragaszkodott hozzá hogy ő fizesse,igy végül is kapta,anyósom meg vett neki egy sapit ami kendős,azt én néztem ki csak azt meg ő vette meg,szóval jól járt a csaj.De az nagyo nvagány,majd dobok róla képet.
Aztán hazafelé bepótolta a sirást,mert megint ahogy kezdett sötétedni elkezdett rémülten nézni és orditott.Szerencsére bementünk még hazafelé Peti keresztanyjához,igy ott evett és amig hazaértünk addig aludt.Itthon meg ahogy beérünk a házba elkezd vigxorogni meg dumálni,ez mindig igy van.nagyon ismeri az otthonát. :lol:

Ma megyünk Pestre mert Petinek van egy kis melója,én meg úgy döntötem megyünk mi is,ott is van egy kisbaba,úgyhogy
biztos nem fogok unatkozni.

Bocsi hogy most nem irok külön senkinek,pótolom majd igérem.Puszi

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Pil:két ötletem van,az egyik,hogy a fürdővizébe tegyetek kamillát,és estleg párologtassatok mellette,Nyanya is ezt írta nekem.
a másik,hogy hallottam valami kenőcsről,amivel a hátukat és a mellkasukat is lehet kenni,kifejezetten babáknak,nem mentolos,de nem tudom mi a neve,patikában biztos tudják.
Szerintem ha nagyon nem jön semmi ne kínozzátok.

Nálunk is meg van fázva mindkét gyerek,Alexán jött ki előbb,neki is ez volt,hogy alig kapottt levegőt,de nem jött semmi,végül beindult, de nem folyik ki csak ha fújja,szerencsére ki tudja fújni,de nem mindig akarja.A péntek éjjelem katasztrófális volt,Alexa nem tudott aludni,mert nem kapott levegőt.Vencel szerencsére aludt,és most először hajnali 5-ig.Tegnap már jobb volt,éjjel végig aludt Alexa.
Vencel meg reggelre elkezdett szörcsögni,kiszívtam neki,jött is egy adag,azóta el van,picit hallani,hogy liftezik nekia trutyi,remélem nem lesz komolyabb dolog.

Nyanya:köszi az ötleteket.Tök jó,hogy már nem kell a terpeszpelus.

Reni:utólag is Boldog Névnapot!!!!

Szőkemelinda:a Te párpodnak is Boldog Szülinapot.Szerintem sem néz ki soványnak Máté.biztos most hosszában nő.

Végül tiramisu tortát csináltam a páromnak,már el is fogyott.

Macsek:gratula az oldalra forduláshoz!

Ex:milyen volt az osztálytali?

Na megyek,mert Alexa szétkapta a szobáját,amíg én itt írogatok.

Szép napot!

Niki
Vendég

Üdv!

Osztálytali jó volt, habár szvsz lehetett volna jobb is...igazából én mindig olyan osztálytalira vágytam, ahol a családjaink, párjaink is ott vannak, de most csak mi voltunk, és igazából, akit érdekelt, az tudott a másikról, a többi meg... :roll:

Pil., anyatejet cseppenteni, és orrszívásnál az egyik orrlyukat befogni. Jobb ötletem nekem sincs...nálunk ha szívom, általában kijön, amit szeretnék.

Venczkóné, a gyerekeidnek jobbulást!

Petinek viszket az ínye, a kiságy fölötti játékai között van egy cica, aminek jó nagy a fogója, most épp azt rágcsálja. Ha műxik a képtár, akkor felteszek egy képet, tegnap az apja odaadta neki a szempillaspirálomat, azzal játszott...meg kellett zabálni.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Pilchard!
Ugye befogod a másik orrjukat? Bocsi, ha ez természetes. De lehet, hogy nincs is trutyi, csak ilyen szörcsögős fajta, mint Blanka és akkor Te is párologtass.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Képzeljétek milyen meglepit okozott Peti és Sanyi.Ugyanis Szilviékhez mentünk gépet szervizelni :lol: :lol: Mondjuk nekem abszolút nem tünt fel,mivel nem tudtam hol laknak,csak amikor Sanyi lejött elénk és egy járda melett integetett ezerrel akkor esett le a dolog.Nagyon örültünk!!Tök jó volt ,amig Peti szervizelt addig mi Szilvivel meg a csajokkal elmentünk a pólusba csavarogni ,ahol összetalálkoztunk Nyanyával.Tök véletlenül.
Aztán elmentünk az Ázsia centerbe is,ahol tök kalandos volt az egész,mert először is irtunk a panaszkönyve egy boltba,aztán szoptattunk állva egy pelenkázó helyiségben ahol persze nem volt szék,se ablak amitől én fulladni kezdtem igy folytattuk egy lépcsőházban,ahol aztán én szoptattam,Szilvi tápit kutyult egy lépcsőn,aztán pelenkáztam a babakocsiban,szóval jól elvoltunk.

Fényképező nem volt nálam,minek után nem tudtam hová megyünk,de Sanyi telcsijével azért csináltunk pár fotót,ha átküldik akkor felteszem a képeket.

Nyanya:igen befogom,nem baj hogy kérdezed.Biztos hopgy nem szörcsögős alapból,mert ez csak most van hogy náthás lett,előtt e nem volt ilyen.

Ex:tejcsivel is próbáltuk,az sem használt.

Niki:tiramisu torta:nyami,imádom!!Jobbulást a lurkóknak!

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Pil!
Izgi lehetett állva szoptatni! Jó kis karizomfejlesztő gyakorlat! :lol:

Nálunk ma megint vendégjárás volt.(Anyósomék voltak itt!). Mi is voltunk vendégségben sógoroméknál, akik kb 300 méterre laknak tőlünk, így Petit ölben vittük. Hazafel bealudt, így gyorsan kitoltuk a babakocsit és keringtünk vele 2órát, de már majd megfagytunk, ezért hazajöttünk, pedig Peti még aludt, amit itthon is folytatott! Most meg nem akar elaludni, pedig már 10 óra. Ha odamegyek a kiságyához, ezerrel el kezd mosolyogni. Azt hiszi, hogy játszani akarok vele!

Csajok!
A ti babáitok, hogy bírják a sapkát! Az enyém tisztára idegbeteg lesz tőle. Egy hete szenvedünk, azelőtt kapucnis felsőt adtam rá, így megúsztuk a sapit, de most már elkerülhetelen!

Látom, nagyon nagy pangás van ezen a hétvégén!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok,

Voltunk ma a Zeneakademian, a regi zenekaromnak volt foprobaja. Andris nagyon elvezte, hogy a csajok korbeudvaroltak a szunetben. :) Beultunk a proba masodik felere, az is tetszett neki, ult az olemben es nezgelodott, aztan felvettem a vallamra, bofi pozba, na akkor elkezdte megint enni az oklet hatalmas csamcsogas kisereteben. :)

Reni: nalunk is szokott ilyen "bulizos" hangulat lenni, de leginkabb az ejszakai szopi alkalmaval. Azt hiszi tenyleg, hogy jatszani megyek oda hozza, sot meg szopi helyett is inkabb csak fekszik az olemben, jatszik a cicimmel, es vigyorog. En meg persze mar majd' leesek a fotelrol, annyira aludnek. :)

Pil: kalandos napotok lehetett! :lol: , gondolom, ezt egy darabig nem felejtitek el!!! :lol: :lol: :lol:
En is meg vagyok fazva egy kicsit, de szerencsere Andris meg nem kapta el, drukkolok, hogy megussza a dolgot. Tenyleg, Te adsz valami gyogyszert Amelinek?

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Jó reggelt!

Hát nem volt túl jó az éjszakánk,most Vencel orrát kellett szívogatni.Beszereztem erre a célra egy elektromos szívót,hogy éjjel ne kelljen porszívózni,meg utazáshoz is lehet vinni.
De tök mindegy ,mert így nem a porszívóra ébredt fel Alexa,hanem a sírásra.Nagyon megviseli Vencelt az orrszívás.Alexa amikor ilyen kicsi volt,még nem tiltakozott,később annnál jobban.
Egyébként nelem nem volt egyértelmű,hogy be kell fogni az egyik orrlyukat,mert a porszívós simán kihozza akkor is ha nem fogom be.
Viszont az elektromos csak úgy szívja ki,ha befogom.

Pil:jó lehetett a meglepi tali. :lol:
Miért írtatok a panaszkönyvbe?
Én is szoktam járni az Ázsia centerbe,mert apukámékhoz közel van,és ott szoktam beszerezni a ruháimat.
A barna orrcsepp milyen?
Ameli hogy van?

Reni:hogy bírja Peti a vendégsereget?Nálunk Vencel elég rosszul,nem szereti,ha sokan vagyunk,még akkor sem,ha ismeri akik itt vannak.Azt meg,hogy kézről kézre jár kifejezetten utálja.Nerég volt Alexa szülinap,meg a keresztelő,hát mindkettőtől kivolt,annyira sajnáltam,mert nem tudtam mindig ott lenni,mert teríteni kellett ilyesmi,de ha meglátott,akkor majd kiugrott annak a kezéből,aki épp fogta.Olyan édi volt.
Alexa ilyen kicsinek nem csinált ilyet,vagy legalábbis nem emlékszem.

Ti ki szoktátok vinni levegőre a kicsiket,ha náthásak?Mert én kivittem,végül is nem lázas,csak félek,nehogy rosszat tegyek.
Alexánál még olyan parás voltam,ha már egy kicsit fújt a szél akkor ki sem mertem vinni.

Szép napot mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek gratulálok a kisbabájához és a nagyokhoz is. Nagyon szépek a gyerkőcök. Nekünk is megszületett Marcell Milán július 21-én 3870 grammal és 53 centivel. Nagyon hasfájós volt (még mindig az :( ), meg ugye ott vannak a nagyok ezért nem nagyon van időm netezni.
A terhességem alatt olvastalak titeket és majd mostantól talán megint lesz időm néha-néha benézni.
Mindenkinek kitartást kívánok és élvezzétek a babázás minden örömét!

Esztianyó Kép

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo

Sziasztok!

Niki!
Peti eddig nagyon jól bírta a vendégeket. Bár szinte mindenkivel találkozott már, akik itt voltak a hétvégén. Ő alapból nevet mindenkire, aki kedvesen beszél hozzá. Tegnap csak akkor tört el a mécses, amikor öltöztettem és a sapit adtam fel rá. Nagyon utálja. Mint egy kis idegbeteg, úgy forgolódik a babakocsiban, hátha lejön a fejéről! :evil:

Ti mit adtok a babákra, ha kimentek most, hogy már ilyen hűsi van kint!
Én harisnyát, nadrágot, bodyt és egy szörmebéléses farmerdzsekit. Bár valami kezeslábasféleség jobb lenne, de csak a bundazsák van. Már arra is gondoltam, hogy az itthoni rugira húzom rá a nacit, ne legyen ekkora macera az öltöztetés. A kutya nem lát bele a babakocsiba.

HOL VAGYTOK CSAJOK :?:

Reni
Kép
prenata

Szia Esztianyó!

Üdv közöttünk! Mesélj magadról és a gyerekeidről! Látom külföldön élsz. Oda mentél férjhez?

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Eszti, megint itt? De szuper! :D Gondoltam ám rád sokszor, emléxem, mindig arról beszélgettünk, hogy itt rengeteg vizsgálat van, nálatok meg...mindegy, az eredmény szép lett. Kis kerek fejű Marcell, édes! :)

Pil., tényleg kalandos lehetett a vásárlás...

Venczkóné, nem törvényszerű az orrlyuk befogása, csak így hatékonyabb a szívás még porszívós orrszívás esetén is.
Én tuti kivinném, ha beteg, akkor is, hiszen nem zárhatod a négy fal közé! Max. kevesebb időre.

Reni, én ma egy hosszú ujjú kombidresszt, egy pólót, és egy melegítőnacit és zoknit adok Petire.
Azért túlöltöztetni sem kell őket szerintem...
Ja, és a babakocsiba is ebbe teszem, ha majd megyünk du. sétálni, és csak egy félbe hajtott vékony valamit teszek rá.

Sapi: Peti jól elvan vele, igaz, a megkötősért nem rajong, illetve azt is képes elficeregni. A nem megkötősről nem is beszélve, mert ráadom mintával előre, és kb. 1 perc múlva már oldalt van. :D

Most hirtelen ennyi.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Kimaradt:

Reni, a kisfiadnak boldog hófordulót!

Peti új tudománya: lerúgja magáról a zoknit. :roll:

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint