Új privát üzeneted érkezett!

Szombatra bejelentkezett két család is babalátogatóba. Az egyik család Iminek a kereszteszülei,de a másik is elég közeli. A keresztszülők Szögligetről jönnek,ahol látogatóba kötelező vinni: süteményt, tortát, valamilyen italt, főtt ételt vagy annak megfelelő nyersanyagot, plusz a babának valamit. Ez az alap,ebből indulnak ki! :D :D :D Már hívták az anyóst, hogy milyen sütiket szeretünK :!: :roll:
A másik család sokkal egyszerűb,ők azt mondták besteszik boritékba amit ránk illetve Lilire szántak! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja,az előző felsorolásból kihagytam a virágot! :wink: :lol:

Edina,kibújt már Lilinek a foga?

Orsi,Eni! Köszi a tanácsot a sudocremmel kapcsolatban.Egy helyen bekentem Lilinek a bőrét vele este és tényleg jó volt rá! :lol: :lol: :lol:

KépKép
editmaci
 
 


Jó reggelt!
Nem, Lili még mindig kétfogú. :lol: Pedig a fogzás összes tünetét mutatja mostanában, kivéve a nyálfolyást - amit nem is bánok. Úgy sajnálom szegény gyerekeket akiknek a mama partedlit akaszt a nyakába, mert annyira folyik a nyála. :shock:
Remélem a beteg babák meggyógyultak, most én vagyok dögrováson: fáj a torkom... :? Bízom benne, hogy Lili nem kapja el. Lassan lefektetem, mert fél 7 óta kukorékol megint. Aztán megyünk plázázni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Most tartunk ott, hogy semmit se tudok szinte csinálni tőle, mert jön-megy, borít, pakol. :lol: :lol:

KépKép
pedina
 
 


Edi, tök jó, hogy visszatértetek "ide is". Lili baba nagy tudományossággal rámol, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle... :roll:

Mara, engem is addig kötöttek le látványosan a könyvek, amíg a babára készültem. Azóta leginkább praktikusságból célszerűek. Mámint, ha pl valaminek utána akarok nézni. Egyébként túl sokat olvasni sem jó. :mrgreen: Úgyhogy most húzz bele, ha bele szeretnél mélyedni a témába... :wink:

Edit, nem lesz rossz a hétvégétek! :D
vbea
 
 

 
 

Edina,nem fogtok menni a Kabócába? Ha igen nem néznéd meg, hogy vannak-e már nadrágok? Lili kinőtte szinte az összeset de a múltkor még nem voltak,azt mondta a csaj, hogy fognak kapni.
Készülünk délután vásárolni Lilinek mi is. Szinte egyik napról a másikra kinőtt egy raklap ruhát! :wink:

KépKép
editmaci
 
 


Edit! Oda is tervezek benézni ma. :wink: Milyen gatyót akarsz? Mert ha inkább ilyen otthoni "szaladgálósat", akkor a Tégelben megint akciósak ugyanazok a gatyók, mint a múlt hónapban. Kertészgatyit lehet veszek még Lilinek vagy kettőt, csak olyan szar színekben voltak a múltkor. Így, hogy mászik, azok sokkal jobbank, mert van olyan, hogy a sima melegítőt elhagyja. :lol: Anyám szerint tipegőt kéne ráadnom... :? Majd kinézünk a Tégelbe is ma vagy holnap, mert venni akarok neki harisnyákat. A szar cérnaharisnya, ami tiszta műszál 1200 volt az Intersparban, a T-ben meg most 700-ért van pamut.
A Kabócában az anyós vett Lilinek egy kertészgatyit, nagyon cukor, bordó kordbársony, bélelt, de valami 3500 Ft volt. Szóval nem az az ár, amiből én feltankolnék...De nagyon szép, és jó minőségű, nagyon szeretem. Most még egy darabig rohamosan nőnek, aztán állítólag fél éves koruktól lelassulnak. Mondjuk Lili olyan negyed és fél kiló között hízik havonta, de az utóbbi hetekben pl. rengeteget nyúlt.

KépKép
pedina
 
 


Olyat akarok amiben itthon van,de a Tégeles színek nekem sem tetszettek! :wink: :roll: Vettünk ugyan egy sötétlilát, de nem éppen az a kedvencem. Egy kartészgatyója van Lilinek is de még egy kicsit nagy rá! Olyan kis dögös,alíg várom, hogy ráadjam majd! :lol:

Nekem is mondta tegnap a doktornő, hogy ne parázzak, hogyha 3 hónapos korától nem fog ilyen ütemben hízni Lili,mert egy kicsit le fog lassulni ez az iram, de ő is sokat nyúlt az utóbbi 1-2 hétben. :) Sajnálom azt a sok szép bodyt eltenni a szekrény mélyére, de nem gyömöszölhetem bele a gyereket, ha egyszer már kinőtte :lol: :lol: :lol: :!:

KépKép
editmaci
 
 


Edina, a Brendonban is van jó harisnya. 749 az eredeti ára. Múlt hónapban volt kuponos. Akkor vettem Marcinak. Nem tudom lesz-e rajta valaha is.

Tegnap modelleset játszotunk. Ő volt a modell én pedig az öltöztető. Persze nem annyira élvezte már a negyedik öltözést, de én hánytam le magam, én pisiltem össze magam?

Ma nagyon jót értekezett a szekrényre ragasztott macijával ( Kriszti láttam nektek is van!) és a lámpával. Kivételesen az éjjel "elfelejtett" enni kétszer, így jót aludtam. De ez az idő! Remélem kijavul vasárnapra! Nem akarom keresztelni szakadó esőben. Bár akkor be sem kell menni a templomba! :lol:

Edit, Lili nagyon ügyes! Marci nem tudja így tartani a fejét. Már simán megtartja percekig is, ha ölben van, rendesen forgatja is. Nem tudon egy percig sem hasra tenni, egyből sír!

Most éppen az overállt látott neki enni odakint. Anyukám vett neki egy véknyabbat. Ma volt rajta először és utoljára. Egyrész kb. a gyerek köldökéig van cipzár ( biztos nem olyan tervezte, akinek van gyereke, mert kész művészet belevarézsolni), másrészt kicsi...

Kép
tokajkincse
 
 


Akkor az jó befektetés volt az overall! :lol:
Most van a Tégelben azt hiszem 6000 -ért bundazsákká alakítható,nem tudom milyen lehet :!: :?: Mennyivel nagyobbat vegyek, hogy télen felöltözve is kényelmesen beleférjen? Meg az sem lenne hátrány, hogyha egy telet kihúzna benne! :roll: :oops:

Orsi,eleinte Lili is ordított hason mint a sakál, főleg amíg nem tudta egyik oldalról a másikra átfordítani a fejét! hú,de mérges volt! :evil:
Aztán ahogy felelmelte a fejét és rájött milyen ügyes,milyen jókat tud így nézelődni azóta élvezi! :D

Meddig kell a hajlatok olajozását csinálni? Én szívesen csinálom minden fürdetés előtt,de azt hiszem Lili már nem élvezi annyira! :wink: :roll:

KépKép
editmaci
 
 


Edit, mi 80-t vettünk, de ez a C&A elég normálisan méretez. Mi beletettük Marcit és kb 8-10 cm maradt még üresen + a lábfej része. Most akarom kimosni. Nem tudom össze fog-e menni. Remélem nem.
Szerencsére amit anya vett nagyon olcsó volt, így nem sajnálom annyira.
Majd akkor próbálkozom a hason fekvéssel Marcinál is.

Kép
tokajkincse
 
 


Edit! Lili most hord 74-es méretet, overallból vagy 80-as vagy 86-ost veszek. De mondom:ő most nem olyan gyorsan nő. Az overallból amúgy nem kell sokkal nagyobbat venni, mint a tényleges mérete, mert a téli cuccokba belekalkulálják, hogy úgyis aláöltözteted. Lili 68-as tavaszi kabátja pl. most még simán jó rá. Biztam benne, hogy nem 10-szer lesz rajta...
Lili 7 hónap alatt 23 centit nőtt...Ha ez ad valami támpontot a vásárláshoz :lol: . Egyre szarabb a torkom. CSak Lili el ne kapja. 1,5 órája alszik :lol:

KépKép
pedina
 
 


Edina, a Babyluuf-ot patikában lehet venni?

Nekem Zsombor tegnap óta nagyon taknyos, szerencsére láza nincs, meg semmi egyéb. 1-2 óránként szívom az orrát, vizszerű váladék (fehér színű szerencsére, mert ha sárga lenne akkor az már bakteriális fertőzést jelentene). Az apja hozta haza, aztán én is elkapta, mos meg Zsombor is.

KépKép
sz.szilvia
 
 


Mi Lilink 8 után aludt el,azóta mozdulatlanul alszik! :lol: Azt hiszem neki még mindig első az alvás,és csak második az evés! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Apja lánya. :lol: Szerencsére! :wink:
Remélem Lilitek nem kapja el a torokfájásodat,biztos megviselné még szegénykét! :(

Nem is akarok még venni neki vastag overallt,majd csak ha tényleg bejön a rossz idő. :( Addig még tudom rétegesen öltöztetni,meg lehet, hogy még nő is. Sőt biztos, hogy fog. :wink: Remélem még sokáig marad ilyen enyhe az idő! 8)

KépKép
editmaci
 
 


Szilvi! Patikában biztosan van, de asszem, hogy a DM-ben is láttam. Lili is 2 órát aludt most délelőtt, nem nagyon szokott ennyit, de nagyon jókedvűen ébredt.
Lilinek volt már torokgyuszija 2 hónaposan... :cry:
Amúgy én egyelőre harisnyát, gatyát, kombidresszt meg kabátot adok Lilire, meg van a babakocsiban egy pléd is, ha hűvösebb lenne. Ja, meg sapka, cipő. :lol: Lassan veszek neki keménytalpú cipőt...folyton menne....Én 10 hónapos koromban jártam, de anyámat lenyűgözi, hogy Lili milyen ügyes, tehát sanszos, hogy ő akár még hamarabb is... :shock: Van egy ismerős kislány, 3 héttel idősebb Lilinél és már magától áll :shock: :shock:

KépKép
pedina
 
 


Nekem hétvégén azt mondta anyu, hogy járni hamar elkezdte,de a fogaim nagyon későn,majdnem egyévesen kezdtek kinőni. :roll: :( Ráadásul a hugomnak is elég későn bújtak ki, így lehet, hogy Lili sokáig fogatlan marad! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tegnap azt mondta a doktornő, hogy ne erőltesek semmilyem mozgást,majd jön minden időben,ha akar oldalra fordulni,majd meg fogja csinálni.Mondjuk én nem is sietetek semmit, hason fejemelgetős produkciójában szoktunk gyönyörködni mindennap! :lol: :lol: :lol:

KépKép
editmaci
 
 


Csajok, melyik fogacska bújik ki legelőször? Marci most mindent rág, egyre többet folyik a nyála és már szopi közben is ordít, rángatja a fejét. Meglestem a száját és a felső ínye kicsit duzzadt és látszódik két kis fehérség. Gondolom a fogak. A védőnő szerint már van, akinek 3 hónaposan kibújik az első fogacska. Biztos, hogy megint fáj valamilye, mert egyik pillanatban nevet, aztán keservesen ordít, majd ismét nevet. Foga lenne?

Kép
tokajkincse
 
 


Szerintem az alsó kettő bújik ki először. Bár ettől függetlenül lehet, hogy a felső! :roll: Na jó,ezzel nem sokra mentél. :wink: :mrgreen:
A nyála Lilinek is folyik rendesen,de még nem vettem észre rajta semmi fogakra utaló jelet,de még korai is lenne! :shock:
Tegnap Lili is elkezdett gagyogni az anyósnak,aztán egyszer csak legörbítette a száját,és olyan keservesen elkezdett sírni. :cry: :cry: :cry: Alíg lehetett megvigyasztalni. Pedig ismeri az anyóst,mert jön minden nap :!: :wink: Szerencsére csak 1-2 percig tartott!

KépKép
editmaci
 
 


Orsi! ezt a Babaszobán találtam:

Az első fogzás menete, a tejfogak megjelenési sorrendjében.

Időpont Fogak

6 hó - két alsó középső metsző
8-12 hó között - két felső középső metsző
10-12 hó között - két felső szélső metsző
13-14 hó között - két alsó szélső metsző
15-16 hó között - négy első zápfog
20-24 hó között - négy szemfog
36 hó - négy hátsó zápfog

KépKép
editmaci
 
 


Az alsó két fog jön ki először az esetek 90%-ában, de olyan is van, akinek a felső két szemfoga, úgy néznek ki, mint a minidrakulák. :lol: :lol:
Átlagban 6 hónapos korban jön ki az első, de olyan is van, hogy 2-3 hónappal hamarabb vagy akár egy fél évvel később is lehet. Szóval nagy az intervallum, de ez nagyon korai lenne még. Sajnos a fogzási folyamat hónapokkal hamarabb kezdődik, mint a fogak tényleges kibújása.
Amúgy azt mondják az öregek, hogy ha egy gyereknek hamar jön a foga, érkezik a kistesó. :wink: :wink: :D
Ha jól emlékszem Lili 3 hónaposan fordult meg hasról hátra és hátról hasra 4 hónaposan.
Szarul vagyok, nem mentünk sehová a nővel, majd délután elmegyünk kocsival.
Edit! Tegnap néztem, hogy milyen klassz kis játszótér van ott majdnem veletek szemben.
Szilvi! Mindig elfelejtem megkérdezni: milyen a suli? Én jövőre szeretnék belekezdeni egy másoddiplomába, de már most frászt kapok a gondolattól, hogy Lilit másra hagyjam, bár néha meg úgy vagyok vele, hogy vigye aki akarja, mert annyira lefáraszt. :lol: :lol: Persze 10 perc után hiányzik. :lol: :lol: :lol:

KépKép
pedina
 
 


Tényleg jó a játszótér,és még aránylag rendbe is tartják,mert a mászókák alatt műfű van,és az minden reggelre rendbe van téve,nem szemetes. :wink: Igaz a körülötte lévő padokból már valakinek sikerült egyet kitépnie a betonból! :twisted:

Jaj,engem is kiráz a hideg a gondolattól, hogy másra hagyjam Lilit,én még oviba sem akarom adni. :lol: Még most. :wink: Lehet, hogyha majd már nem bírok utána kavarni akkor örülök majd, hogy valaki elviszi néhány órára! :roll:

KépKép
editmaci
 
 


Sulival kapcsolatban én is frászt kapok, hogy másra kell hagynom, ezért okt.15-ig el kell döntenem, hogy halasztok-e. + elkezdtem tanulni a római jogot, de nagyon nehéz gyerkőc mellett, pláne hogy már most okt. végétől ZH-k vannak folyamatosan. Meglátom.
Az az igazság hogy nyelvet is szeretnék tanulni (az angolt kéne tovább nyomatni, + mellé még vmielyet) és lehet, hogy azzal jobban járnék.......
És megmondom az igazat: nincs kedvem itt hagyni senkire. Jövőre szerintem már jobban viselném, ugye akkor már 1,5 éves lesz.

Edina, miben gondolkodsz suli terén?

Sógornőm most hoz a patikából ott készített mellkasbedörzsölőt, majd beszámolok róla

KépKép
sz.szilvia
 
 


Tényleg római jog, az nagyon húzós... :shock: Anno laktam együtt jogászokkal, ők arra a vizsgáta tanultak, mi meg a harmadéves szigorlatra, de mind a négyen vért izzadtunk.
Fél évet tanítottam drámatagozatos osztályban, azóta nagy szerelmem a drámapedagógia, de ott hétvégeken vannak általában a képzések. Szóval ez a szerelem. A másik a realitás: minőségbiztosítás. Valószínűleg azzal még állásom is lenne.
Edit! Mindenhol vannak erős emberek. Itt nálunk nagyon pipec játszótér van, és csodák csodája: még egyben. Persze Lili még csak bébihintázni tud, remélem majd a csúszdát és egyebeket is ki tud használni. Mármint, hogy addigra se teszik tönkre.

KépKép
pedina
 
 


Ez az egyetlen hibája ennek a játszótérnek: nincs benne bébihinta. :( :cry:

Elindultunk délután a Plázába.Éppen hogy odaértünk olyan eső kezdett esni, hogy nem is tudtunk hazajönni, mert persze gyalog mentünk. :? :wink: Nem tudtam csak egy gatyót venni Lilinek,mert a többi elég nagy méret volt. :( Kapott még harisnyát meg zoknikat,meg azért,nehogy kevés legyen egy bodyt is. :mrgreen:

Szilvi,hogy vált be a kenőcs?

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!

Zsombi teljesen meggyógyult! És én sem szedem már az augmentint. Most épp küzd az elemekkel a nagyszobában. Kis Tombolka! :)

KépKép
KépKép
anittik
 
 


De szar éjszakám volt! :cry: Most kivételesen nem Lili, hanem óránként keltem fel a torokfájás, orrfolyás és hidegrázás miatt. Utána meg hallottam, hogy Lili orra is szortyog, akkor amiatt voltam ideges. Mondjuk nem meleg, kicsit taknyosnak tűnik, de amúgy jókedvű.
Szerintem pillanatok választják el a 3. fogtól. Reggel úgy beleharapott a cicimbe, hogy azt hittem megjavítom Szergej Bubka világcsúcsát... :shock: Éreztem is valamit, úgyhogy megtapiztam fenn az ínyét (persze az ujjamba is beleharapott :lol: ), és már érezni a fogak recéit az ínye alatt.
Tegnap óta új játékunk van: megkérdezem tőle, hogy "hogy csinál a boci?" Mire vigyorogva közli, hogy "búúúúúúúúú". Persze a bú spontán is megy, de a kérdésemre mindig válaszol, és marhára élvezi, hogy nekem tetszik.
Voltunk a Tégelben, vettünk harsinyát meg egy piros kertészgatyót. Aztán a Corában Sanyi meglátott egy "Princess Lili" felíratú pólót, naná, hogy meg kellett vennünk.
Ja, néztem az overallt, amit leakcióztak a Tégelben:szerintem nagyon jól néz ki.
Edit! Az itteni anyukák a hintázást úgy oldják meg, ha a baba még nem tud ülni, hogy ők ülnek a hintába és ölbeveszik a gyereket. Mondjuk ne tudom hány kilóra vannak hitelesítve ezek a hinták, de ahogy elnézem némelyik 12-13 éves "kislányt" - van akkora mint én, simán, és ha alatta nem szakad le, amikor az égbe löki magát, akkor is anyukás tingli-tanglitól sem fog szerintem.

KépKép
pedina
 
 


Hát,ez nem valami jó hír Edina, remélem hamarosan rendbe jön a torkod.Ez még az allergiád mellé párosul,vagy azon már túl vagy?

KépKép
editmaci
 
 


Ma ismét született egy ismerős bébi! :D :D :D 10.20-kor az egyik kolléganőméknek császárral megszületett a kisfiuk! :lol: :lol: :lol:
Egy kicsit irigylem a mostani pillanatokért,amit átél, de már nem cserélnék vele! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép
editmaci
 
 


És még mondják, hogy nincs elég gyerek...A barátnőméknél is már úton van a harmadik is, és a nagyobbik még csak 3 éves. :shock:
Edit! Szerintem ez a gethesség az allergiám következménye, mert ilyen tájban mindig kidőlök. Tavaly az esküvő előtt hangom nem volt.
:lol: Akkor mindenki azzal szívatott, hogy hogy fogom kimondani az igent-t. Mondtam, hogy majd bólogatok.
Mennünk kéne a popsikrémért a Plázába a gyógyszertárba, az én magzatom meg alszik, mintha fizetnék érte, apánk meg azt mondta jó, ha este 8-ra hazaér. :? Mondjuk amúgy is betettem egy tököt sülni.

KépKép
pedina
 
 


Hello!

Edina, jobbulást!

Holnaphozzánk is jönnek, apósom unokatestvére a családjával. Szeretem őket, a lagzin az ő kislányuk kapta el a csokromat! :)

Teszek fel néhány képez: Zsombi és a harisnya 4 részes története :):):) Kép Kép Kép Kép

puszi

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok,

egy ideig nem voltam, azt mindjárt leírom miért, de elötte egy pár dolog.

Edina, a terhességed alatt, hogy bírtad az allergiát? Én ezzel szenvedek, ráadásul asztmám is van. A doki pedig nem engedi, hogy szedjek valamit. Persze nem is szednék, nem vagyok bolond.

Zsombi bébi pedig iszonyú cuki. :lol: :lol: Nagyon kis inteligens arca van.

ÉS, hogy miért nem voltam. Néha a világ olyan igazságtalan!!!! A legjobb barátnöm férjéröl 1.5 nap alatt kiderült, hogy leukémiás. És csak 35 éves. Egyszerüen iszonyat, hogy az elmúlt napban mit éltek át. Ráadásul átszállitották egy rákkutató klinikára 120 km távolságra. Így fogtam a barátnömet, összepakoltam és egyenlöre itt van nálunk. Mert különben éhezne, nem eszek. Ráadásul a kemoterápiától a férje nemzöképtelen lesz. Ez 100%-ra biztos.
Lett volna fél nap esélye arra, hogy a spermáját lefagyasszák, de a körülmények miatt egyszerüen képtelen volt bármit is produkálni. A terápiával pedig nem várhattak egy napot se.
Nagyon szomorú ez az egész. Mi próbáljuk a barátnömbe tartani a lelket, de nagyon nehéz. Néha szörnyü ez a világ..... ezt azt hiszem senki nem érdemli meg.
Én is olyan pesszimista lettem, és nem akartam rontani a hangulatotokat. De nagyon vacakul érzem magam....

Kép
gabcsi76
 
 


Gabi! Én haematológián dolgoztam,ahol a leukémiás betegeket kezeltük. Tudom, hogy ebben a helyzetben nem nagy vigasz, de nálunk is volt egy srác,akit kezeltünk,sikeresen meggyógyult,és idén tavasszal megszületett a fia is.
Kitartást a barátnődnek,mert nehéz napok várnak rájuk,de van esélye a gyógyulásra, főleg hogy ilyen hamar elkezdték a kemót.
Hogy derült ki nála?

KépKép
editmaci
 
 


Hétfön vért talált a vizeletében.
Kedden pedig vért vettek töle, és még aznap este be kellett feküdnie a kórházba. Szerdán délután pedig már vitték a rákkutató intézetbe. Szóval nagyon nagyon gyorsan történt minden. Még fel kell nekik ezt dolgozni.
Sanos akut leukémiájavan, egy olyan fajta, mi nem csak a vérsejteket, hanem a kromoszómákat is pusztítja. Éppen ezért nagyon nagy dózis kap.
Sajna náluk tutira nem lesz baba... mondjuk most nem is ez a legfontosabb. A legfontosabb az, hogy meggyógyuljon.
Hát reménykedünk.....

Kép
gabcsi76
 
 


Így van,az a lényeg, hogy ő meggyógyuljon, utána majd gondolkodnak a továbbiakon.

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!

Raktunk fel új képeket a honlapra! :D

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!

Túlvagyunk a látogatókon, holnap megyünk a vásárba (mihálynapi!) elkölteni, amit zsombi kapott :):):)

Puszi

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok!
Tegnap mi is túlestünk a látogatókon. Mind a két család két óra körülre igérkezet.Az egyik fél négykor jött,a másik meg fél hétkor :!: :!: :x Nem is lett volna gond,de próbáltam úgy etetni Lilit, hogy ne akkor legyen éhes amikor itt vannak,de így nem jött össze! :? :shock: Négy órakkor már nagyon éhes volt, este meg már alíg látott a fáradtságtól! Én megpróbáltam :!: :wink: :lol:

Kaptunk egy raklap süteményt, két nagy tortát,ezeket soha nem fogjuk megenni,ha egy hétig süteményt eszünk süteménnyel akkor sem. :wink: :roll: Délutánra már iderendeltem a hugomat meg a pasiját, mert nagyon édesszájú mind a kettő, koptassák egy kicsit a sok sütit! :lol: :lol: :lol:

Tegnap egyébként nem tudom mi volt vele,alíg aludt.Nem sírt, nem volt nyűgös csak éppen nem aludt. Igaz este már beájult a cicin, :wink: :lol: kilenctől aludt fél hétig :!: :D Utána evett,megnézte a Forma-1 rajtját és visszaaludt! Kis kómás. :wink: :mrgreen:

KépKép
editmaci
 
 


Hello!
Edit! Én az ilyenektől mentem a falnak. Amikor igyekszem alkalmazkodni, erre késnek...
Milyen jó alvókája van Lilinek... :shock:
Gabi! A terhesség alatt sokkal kevésbé voltak tüneteim, szinte csak rohamszerűen. Mondjuk nekem időszakos allergiám van; parlagfű- ami szerencsére időben behatolja a tüneteket.

KépKép
pedina
 
 


Voltunk kint a baba-expon.Nem volt valami nagy durranás. :?Azért találtam Lilinek néhány nadrágot meg harisnyát.:mrgreen: :mrgreen: Ami nagyon megérte szerintem az a Liberós sátornál a pelenka,de most azt nem vettünk,mert a héten bevásároltunk belőle.Kint volt a Tégel is,de az ami kellett volna -harisnya- nem volt. :? :(Inkább a turisok hozták ki a gyereruháikat.Volt aki a saját gyerekének a ruháit árulta,de volt közöttük olyan is amit én már törlőrongynak sem használnék.:shock:

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!

Marci reggel hattól van fent... Még nem aludt, nagyon kis nyűgös már, de nem is csodálkozom rajta. Megy a hasa is. Nem tudom mitől lehet. A keresztelő jól sikerült, igaz kicsit unta a gyerek és sírdogált. Majd mesélek. Most megpróbálom megetetni és hátha elalszik!

Kép
tokajkincse
 
 


Sziasztok!
Olyan jó hosszú volt most ez a hétvége! Néha olyan gyorsan eltelik,de most olyan sok mindenkivel találkoztunk,sok minden történt. :D :lol: Csak azt utálom, hogy Iminek mennie kell dolgozni! :cry: :cry: :cry: Még jó, hogy ő korán megy, és korán van itthon. :wink:

Lili jól van,megint aludt 9-től fél 7-ig.Újabban kimarad a négy órai kajcsi,és ez az első. Délelőtt még mindig sokat alszik,de délután egyre kevesebbet.Tegnap a tesóm el volt ájulva tőle,mert vigyorgott rá végig,amíg itt voltak. :D :D :D

KépKép
editmaci
 
 


edit,

hogy álltok a sütihalom pusztításával? :lol: én is úgy ennék valami fini sütit! :roll: :roll:

szilvi, orsi, feladtam nektek a kuponokat!

k

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Jaj,még mindig rengeteg van,pedig adtam a tesóméknak,az anyóséknak meg még Imi is vitt be a munkahelyére, de egy nagy tálca még tele van. :shock:
Küldök neked belőle:
Kép

KépKép
editmaci
 
 


Köszike! Kár, hogy csak így virtuálisan. Asszem az egész tortát be bírnám venni, annyira kiéheztem a sütire... :):):)

K

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Gyermekeink száma miként változtatja meg szokásainkat:



Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.



Felkészülés a szülésre
1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.



Babakelengye
1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!



Aggódás
1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.



Cumi
1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.



Pelenkázás
1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.



Pelenka tisztítás
1.: Mosás, szárítás, vasalás.
2.: Mosás, szárítás.
3.: Szárítás.



Babaprogramok
1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2.: Eljártok babatornára.
3.: Eljártok a közértbe. Mert, kell a kimozdulás!



Kimozdulás
1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.



Otthonlét
1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.



Lenyelt pénzérmék
1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből

Kép
tokajkincse
 
 


Tök jó! :D :D :D

KépKép
editmaci
 
 


Helló!
Sehol senki. :( :( :(
Mi újság veletek és a gyerkőcökkel :?: :?: :?:

KépKép
editmaci
 
 


mi vagyunk. Marci beteg... :( Már vasárnaptól köhög, de azt hittem csak a por vagy valami ilyesmi zavarja. Most viszont már éjjel is kínozta szegénykét. Nem tudott rendesen aludni. A pocakja is megy. Legalábbis szerintem. A kakija nagyon anyatejes. Csak nagyon nagy darabok vannak benne. Már elvettem tőle az emésztést elősegítő gyógyszert. Nem tudom attól-e vagy mástól. Sokkal többször eszik és kevesebbet. Majd mond valamit a doki.

Éjjel már garázdálkodott a cicivel. Most oldalt aludtam és arra ébredtem, hogy valaki nagyon matat a cicinél! Drágám úgy gondolta nem kelt fel és megoldja maga a szopizást, csak az a fránya poló megakadályozta tervében! A kis Drága! :lol:

Kép
tokajkincse
 
 


De aranyos lehetett,ahogy ott matatott! :D Jobbulást neki,remélem nem lesz semmi komoly vele. Láza is volt?
Orsi,te adod még az Infacolt Marcinak? Én arra gondoltam, hogy lassacskán el kellene hagynom Lilinél,néhány szopizás előtt már nem adtam neki,mert nem akarom egyik napról a másikra megszüntetni neki. Eddig nem vettem észre, hogy probléma lenne az után a kajcsi után amikor nem kapta meg. :wink:

KépKép
editmaci
 
 


hello,

tegnap babás találka vot itt. ha látnátok a lakást... :!: :!: :!: mindenhol kex, ropi és egyebek a földön. csináltunk sajtos kolbászos muffint, annak a papírdarabjai is ott díszelegnek a szőnyegen :!: de jól éreztük magunkat :D
zsombi tegnap délután megint hozta a formáját. nem aludt, és vinnyogott, mint a bagzó macska... most éppen a kezemet eszi...

k

KépKép
KépKép
anittik
 
 


orsi, jók a keresztelős képek. marci jól bírta a kiképzést... :lol: :lol: teát adsz marcinak? mert zsombóknak a kamillától ment a hasa.

edit, zsombi be sem vette az infakolt. szerintem, ha fokozatosan csökkented, akkor nem lehet baj.

k

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Edit, Marci már rég nem kapja az Infacolt, mert attól is lehet székrekedésük. Mindenképpen fokozatosan vedd el tőle. Úgyis látod majd, hogy szükséges-e.

Nincs semmi komolyabb baja Marcinak, csak a foga, ahogy gyanítottam. A túlzott nyálképződés miatt van a köhögés ( rosszul nyeli le) és a hasmenés is a foga miatt van. Mérnem kell majd a lázát. A kis gazember a dokinak persze megmutatta az ínyét. Alsó és felsó egyaránt duzzadt neki.

Voltam én is dokinál, mert elég szépséges aranyerem van. Persze nem akartam orvoshoz menni, de már vérzik is, így nem halogathattam tovább. Kaptam jó erős kúpot és kenőcsöt is. Remélem segít. Gyógyszerész szerint nem lehetne szoptatás alatt használni, doki szerint igen. Úgy szeretem az ilyet! Ha nem múlik el 5-6 napon belül, akkor műteni kell. Gondolhatjátok hogy örülök neki egy 3 hónapos gyerek mellett....

Kép
tokajkincse
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?