Új privát üzeneted érkezett!

Na sziasztok!
Tegnap itt ültem a gép előtt mert "ráértem", amikor ma meg nem akkor pörögtök? Hát hogy van ez?

Éva, üdv közöttünk. Helyes kicsi fiad van. A háttérben az micsoda? Ilyen műanyag összerakható "gyerekelszeparáló"?

Márti, és hogyan csináltad céklát? Mert Barbi mesélte, hogy Ádámnak nem jött be. Hátha te máshogy csinálod. Merthogy én is tervezem...

Iza, nyugodtan írd ki magadból ha mélyponton vagytok. És Dénes is nyugodtan írhat, ha van kedve. Tudod a barátok nem csak jóban...

Edith, boldog 6. hót. Ugyan már! Tessék minket NEM elhagyni!!! Majd ha lesz kis időm elolvasom amit mondtál. Amúgy meg, meg van hova mentek jövőre nyaralni. Hát errefelé. És akkor a tali is meglesz.

Timi, mizújs? Remélem csak lefoglal a sok gyerek, de már mindenki meggyógyult. Csak jelenkezz be, hogy jól vagytok.

Zsu, tudom kicsit későn, de szerintem se adj még túl fűszeres kajcsit Katicának. Én már adtam nekik grillcsirkét DE csak a nyelvük hegyére, hogy szokják. A kajájukba még én sem raknék.

Drev, ejnye de ráért ma valaki... És a főnök tudja?

Zsuzsi, tetszik a kép! Tündéri! A kövi talira gyertek ám.

Barbi, kedvet kaptál már a kistesóhoz? Milyen volt a nagy cula fiad után olyan kis töpörtyűt fogni?

Igen a mai napon voltunk a 4. hós ortopédiai ellenőrzésen. Nem kell kiakadni a 6. hetesre is 3 hósan mentünk. Minden okés. Viszont fogzunk. Mármint nem én, hanem a csajok. Dorka tiszta dilis. Gynaús volt már nekem napok óta, hogy nyugtalanul alszik, de most már dühös is. Szegénykére olyan kis dürohamok jönnek. Livinek is bújik már felül rendesen.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Olyan kedvesen biztattok,hogy megprobalom en is a babanettezest.Ma tenyleg nehez nap volt de azt hiszem ez most meg termeszetes.Elolvastam Iza naplojat amelyet tegnap irt,a mi kis tortenetunket majustol mostanaig,hat ez egy kicsit tenyleg nehez volt.Igaz nekunk a munkank is segit a feldolgozasban,a zeneben annyi erzelem van.Es a babak is segitenek.Annyi szepseget adtak olyan sok szeretetet kaptunk toluk es altaluk.Nektek meg nagyon gratulalok a gyonyoru gyerekekhez.A hatterbol en is figyeltem am a torteneseket a kezdetektol fogva.Sziasztok Denes
rillisz
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok,köszönöm a hiányolást,csak olvasó módban voltam!
Hanna már egy kicsit jobban van,hétfőn megint fel kellett szúrni a jobb fülét,kapott új antibiotikumot.Remélem most már tényleg kifele jövünk a betegségből.
Szerencsére a többiek nem betegek(kopp-kopp)!
Zsoltika szereti az ovit,jövőhéten megyünk a nev.tanácsadóba.Remélem történik már vmi,mert szerintem így is késve vagyunk,ami a beszédtanulást illeti.

Majd jövök ám,de már fáradt vagyok!

Jó éjszakát!

pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 

 
 

Na ezt már szeretem, hazaérünk és csak itt kapkodom a fejem, hogy hol is tartottam??!!!! :lol:
Tessék csak írogatni ügyesen!!!!Boldogságos dolgokat, szomorú napokat, van ilyen is mindenkinek, csak nyugodtan azért vagyunk !!!!!

Ja Zsombi tegnap édespofa volt(amúgy mindíg), én épp a Timivel msn-eztem itt a babók meg apukámmal a másik szobában, párom tanult.Erre kis idő múlva jön apukám a Zsombival , ő meglát elkezdi , hogy hehehehe szinte repült a kezembe mikro ideért hozzám úgy lecsólolt hogy csak pislogtam!!!!!Ennyit arról Barbikám, hogy mikor hiányzol a gyereknek:szerintem észre fogod venni ha anyahiánya van!!!!

Ma meg hallom hogy csattog a mancsával a kövön, megyek megnézni merre cirkál, nem találtam :shock: .....hát a kisbetyár egyből az asztal alá kanyarodott!!!!Én úgy nevettem , lefotóztam azt is!!!!

Iza, Dénes:nyugodtan gyertek tényleg, hátha tudunk segíteni, nekem nem probléma ha panaszkodtok!!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Julcsi nem adtam! Bár szvsz nem ment a husira sok fűszer, de mind1...végülis inkább nem:)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Hogy csináltam a céklát?????Az úgy volt, hogy lementem a kertbe, becserkésztem a céklát, :lol: aztán jól megfőztem minta a többit, kicsit tovább tartott, de nekem is ízlett, sőt a Szonónak is!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsombi az asztal alatt 1.
Kép

Zsombi az asztal alatt 2.
Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Cékla téma: én is múlt héten adtam Samunak először, és imádta. Én a céklát egészben, hámozatlanul megsütöttem egy kis jénai tálban (egy pici vizet öntöttem alá és 200 foko kb 20 perc alatt készen lett), és nagyon puha-édes ízű finomságot kaptunk.

kgiulia: a fotón Samu mögött látható "kütyü" az általunk játszótérnek nevezett műanyag elemekből álló tér, tulajdonképpen egy nagyon nagy járóka (2ésfélX nagyobb mint a járóka területe), csak az alja a szobapadló. Van kapuja, vannak benne szórakoztató cuccok (tükör, csörgők, játéktelefon, maci - beépítve az oldalsó elemekbe) - és Samu imádja.

Iza: bár nem ismerjük egymást, de nagyon sok kitartást kívánok nektek. A streptococus szűrés sajnos Magyarországon tényleg nem kötelező vizsgálat a terhesség alatt, az én dokim sem csinálta meg - pedig rá is kérdeztem, mikor találtam erről infot valahol a neten. Egy barátnőmnél megcsinálták ugyan a szűrést a 36.hét környékén, de a pozitív teszt ellenére nem csináltak semmit, illetve a szülés után a baba kapott antibiotikumot.

Barbi: Ádám is kopaszon született? Samunak akkor még volt egy kis haja - bár akkor sem sok és teljesen szőke. Aztán az is kihullott :)
Üdv:
Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Jó estét mindenkinek!

Nagyon fáradt vagyok már, ma nagyon sokat sétáltunk, mert gyönyörű volt az idő: 27 fok!!!!! :D :D :D

Köszönöm a meleg szavaitokat, és azt, hogy közétek tartozónak tekintetek, ma nem is jöhettek volna jobbkor.

Hát igen, Barbie, én ilyen buta vagyok, hogy egyszer nagy magabiztosan megteszek valamit, és utána elbizonytalanodok. Szerencsére elég ritkák ezek a gyengébb pillanatok, a közeli ismerőseim meg is lepődnek olyankor, mert általában én vagyok az, akire mindig mindenki számíthat és furcsa nekik azt látni, hogy én "szorulok segítségre". Na, de nekem is szabad, nem?

Márti: Gyönyörű a fiacskád mindegyik képen (nem mintha más gyerkőc nem lenne az!) d eaz a Drakulás az nagyon tetszett. Már ne haragudj, de olyan jó szöveged van (rozoga, Drakula) hogy csak állok olykor és gondolkozom, milyen találóan és mégis pajkosan mondod! Baj, ha átveszek egyet-mást a szókincsedből? :wink: :wink: :wink:
Köszönöm, hogy elolvastad, amit ajánlottam, és jólesik olvsani, hogy nekem adzs igazat, bár azárt tudtam, hogy mégsem élhetek akkora tévedésben, hogy ne tudjam mi a jó a gyerekemnek. És ne félj, egyelőre eszem ágában sincs tojássárgáját adni Krisztának.

Zsu: Most már amúgy is késő, de szerintem jól tetted, hogy nem adtál abból a husiból Katicádnak, még várhatsz ezekkel, mert úgy is beleivódik a fűszer a husiba, ha csak a bőrét is szórod meg vele.

Azért, ha többiek is elolvassátok, nem muszáj nekem adni igazat, csak ha valóban úgy gondoljátok. :)

Barbie: Nagyon jól néz ki a kis szöszi fiad a mégkisebb barna Majával. Aranyos kislány. Már van vagy két hetes, ugye?

Julcsi.: Örülök, hogy minden rendben a csajokkal csípőügyileg, lányoknál általában 2-3 hónap között ajánlják (nálunk) a vizsgálatot, de mi is 4 és fél hósan voltunk. Tudom, ti már jóval nagyobbak vagytok, de ha eddig gond lett volna, akkor valamelyik orvos úgyis észreveszi és akkor sürgették volna a dolgot. Amúgy mi az oltásokkal vagyunk elmaradva, mer nálunk csak kéthavonta kapnak 6 hós korukig a babák, majd egyévesen, de mi most kaptuk be a 4 hónaposat. Egyszer nem volt oltóanyag, majd rá egy hónapra Kriszta volt náthás, így nem kapta be. Ez van. Annyi, hogy ő így 8 hónaposan is kap majd egy szurit. És az egyéveset már kaphatja időben.

Köszönöm mindenkinek a hófordulós köszöntést. Az én lányomnak is szép méretei vannak ám: 7570 g és 72 cm. A fölöttünk lakó 1 éves 3 hónapos kislány 3 ujjnyival magasabb Krisztánál!!! :shock: :shock: :shock:
Múlt héten csütörtökön kapta be a szurit, és egész pénteken lázas volt, 38,7-ig felment. Én Paracetamol kúpot adtam neki, és szombatra már nem volt gond. De azóta is folyik az orra, már nem erősen, de még mindig. Úgyhogy lehetett egy kis hűlés a szervezetében, amit aztán a szuri még jobban kiváltott. Amúgy én is azt vettem észre, hogy mostanában kezd "őrjöngeni". Csak úgymorog egyet-egyet, vagy inkább kiabál, de úgy, hogy belepirul. Nem tudtam, mire vélni, de most, hogy említetted Julcsi a fogzást, valóban lehet ezzel összefüggésben. Már nagyon régóta duzzadt az ínye a két alsó fogacska mellett, de még semmi sehol. kenegetem neki. Calgel a kenőcs neve.

Ja és Márti milyen az a hűtőfürdő? Rendesen hideg vízbe dugod, amikor lázas? Én féltem még melegben is füröszteni, nehgy még jobban megnáthásodjék. Írd le légyszíves hogyan csinálod, mert nem szeretném fölöslegesen gyógysezerrel, kúppal tömködni!

Na, ne haragudjatok, hosszúra is nyúltam, és már nem is tudom, hoyg leírtam-e mindent!? Mindenesetre jó össze-vissza írtam, de sokminden összegyűlt ezalatt a pár nap alatt, amíg nem írtam.

Ja, Éva, üdvözöllek én is itt, bár csak vagy 2 hete vagyok én is tagja a topiknak. Az én Krisztám is kis szöszi, és még mindigalig van haja. Különben április 1-jén azületett! :D

Na, mentem aludni. Holnap mutatok képeket is. :)
Aludjatok ti is jól!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Jééé, a Mártihoz is odaért a mikro a Zsombi meg lecsólolta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zsombi a kiskutya, bujócskázik. Majd ha a terítőt rángatja lefelé.

Edith, érdekes nálatok ez az oltás dolog. A hűtőfürdő nem olyan, hogy hideg vízbe lógatod a gyereket. Én úgy csináltam, hogy normál fürcsivizet fokozatosan hűtögettem. Persze amikor már benne volt a gyerek.

Erpé, a Fecsegő tipegőkben is valami ilyesmi volt.

Timi, szegény Hanna még mindig a fel kell szúrni a fülét. Sajnálom.

Iza, Dénes. Gyertek bármikor. A fájdalmat és a szomorúságot csak a szeretettel lehet feloldani valamelyest. Ti közénk tartoztok és szeretünk titeket. Ha tudunk segíteni bármiben csak szóljatok. És várunk a talikra is, ha úgy érzitek majd...

KépKép
kgiulia
 
 


Hűtőfürdő:megméred milyen lázas, annak megfelelő vízbe kell tenni(olyan 38 körül) aztán szép lassan mindíg kis hideget engedni bele.10-15 percnél ne tartson tovább,mert megfázhat és 36 foknál(testhő) ne legyen hűvösebb!!!Szonival prizniceltük mikor ő beteg volt, ez langyos vízzel átitatott pelust kell a testére tekerni plusz rá 1 szárazat , a végtagjaira is lehet, és kb. 10 percenként cserélni.Vele azért már lehet beszélni, mert ez nagyon vacak ugyebár, hogy amikor már kezd fincsi meleg lenni a borogatás, épp akkor kell lecserélni.És ha engem kérdezel, (már párszor elmondtam :oops: ): a láz az jó dolog, ha kordában tartjuk!!!Mert ugye így jelez a szervezet, hogy valami gond van és ilynekor küzdi le a betolakodó bacikat, vírusokat!Én bízom abban hogy a természet jól van kitalálva!!!38-ig hűtőfürdő vagy priznicelés és 39 fölött adok én lázcsillapítót.

Nekem is volt a Zsombival streptococcus szűrés a végén, pozitív lett, de a doki azt mondta ha bemegyek szülni egyből antibiotikumot kapok....na én nem mentem be!!!! :lol: :lol: :lol: De nem csak ezért!!!! :wink: Kikezeltem magam bioinformációs szerrel és én úgy tudom, hogy ez csak a koraszülött, éretlen babákra veszélyes, azt már a szülés előtt is sejtettük hogy a kicsi fiam nem ilyan picike!!!!!(4900 gr és 56 cm volt!!!! :lol: )

edith:köszönöm a dícsérő szavakat arra vonatkozóan, hogy milyen választékosan "beszélek" ez egy újságírótól nagyon jól esik. :P

Drága Julcsi!!!!Tudom ezt nem hagyhattad ki :lol: :lol: :lol: , DE arról ne is beszélkünk, hogy amikor msn-en értekezünk , akkor már lassan külön szótár kell , hogy megértsem a szövegedet!!!! 8)
CSÓLOLLAK TÉGED!!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó reggelt! NA, teszek fel képeket!Ezeket hétvégén készítettem! :)

Kép Egyedül csücsülök fogódzva, de nem egyedül ültem fel! :)

Kép Mászni próbálok, de még elég \"rozoga\" vagyok! :P

Kép Fogacskák! :) Ne nézzétek, hogy ilyen mérges vagyok, ti sem szeretitek, ha a fogaitokat bámulják! :P

Kép Moll és dúr akkord egyszerre: hiába, meg kell mutatnom Apunak, mit hogyan kell, mert ha nem, sosem fogja megtanulni!!! :o

Kép És ez a ritmus, meg a hangszín sem tetszik! Jajjj, mindent nekem kell kicserélni!

Most meg egy kép magamról, hogy tudjátok, kivel "álltok szóba"!:) Ezt találtam egyedül, amelyen látszom szemből, de ez épp hajmelírozás után van, amikor a húgom kamerája előtt bohóckodtam-pózoltam, úgyhogy tekintsetek el attól, hogy ilyen hülyén vigyorgok! :D :D :D
Kép ...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith:szépséges a lánykád és milyen muzikális!!!!! :lol: :wink:
Ki zenél a családban????A párod????
Szimpatikus vagy a kép alapján is, meg eddig az írásaid alapján is. 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Szia, Márti!

A családban mindketten zenészek (is) vagyunk, bár én már régen nem gyakorlom a hegedülést (mert azt tanultam). Kiskoromban járatott anyukám órákra, majd az iskolazenekarban és később egy együttesben is zenéltem (esküvőkre jártunk), de az az igazság, hogy én megtanultam hegedülni, de tehetségem nem volt hozzá és egy bizonyos szinten meg leblokkoltam. Ez nem is baj, részemről, arra úgyis jó volt egy ideig, hogy némi pénzt szereztem vele, és főleg, hogy ezáltal ISMERTEM MEG ISTVÁNT, a férjemet. :)
Ő is kiskorától tanult zongorázni és most ugyanabban az együttesben zenél, ahol anno én is, de már csak 3-an vannak, és egy abszolút minőségi zenét tudnak produkálni. Azért a hallásom nekem is jó, énekelni is szépen tudok (nem dicsekvésnek szánom :oops: ) és nagyon reméljük, hogy Kriszta is örököl valamit tőlünk ilyen téren. Kettőből valahogyan csak ki kell jönnie egy jónak! :D
Különben egész zenekarra való hangszerünk van itthon, mert István sok mindenen játszik. Hegedülni azért nem tanult még meg. És szerintem nem is fog. :P
Krisztának sokat énekelek és nagyon szereti. Mindig hangosan nevet, ha énekelek, és sokszor, ha nyűgös és már nem tudom, mit csináljak vele, ölbeveszem és énekelni kezdek. Mindegy mit, ami éppen eszembejut: általában népdalokat, de gyerekdalokat, sőt templomi énekeket is szoktam. :? És eddig még nem volt alkalom, hogy ne használt volna. Olyan is van, amikor ő is belefeledkezik és énekel: eeeeeeeee-ááááaaaáaa-eehhhheeeee. :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Jó reggelt nektek!

Timi, nagyon sajnálom, hogy megint fel kellett szúrni a picilány fülét. Most már gyógyúljatok meg! (mondom én, akik 2 hete kínlódnak) :wink:

Edith, igen, Maja baba 2 hetes. És pont az Ádám ellentéte. Az Ádám szöszi és fehér bőrű, a Maja kreolos és sötét hajú. De tüneményes. :)

Éva, hát... volt haja mikor megszületett, de inkább csak nagy jóindulattal lehet azt a pihét hajnak nevezni. :lol: De a pihe egyértelműen szőke volt.
Szerencsére nem húllott ki, csak nőtt!
Miért, a képek alapján nem úgy tűnik, mint egy hajasbaba? :lol: :twisted: (séró báró :lol: )

Márti, örülök, hogy legalább a Zsombinak bejött a cékla, az Ádám meg sem ette. :?

Na ki alszik a legtöbbet? Az Ádámot leraktam 1/4 7-kor este, mert már nagyon álmos volt. Ilyenkor fél órát szokott aludni. Hát... fel sem ébredt fürdésnél, vacsinál, simán aludt volna reggelig.
Persze mikor 11 körül elkezdett forgolódni, azért tisztába tettem és megetettem, de már aludt is vissza.
Ja, és még mindig egy csomószor felsír álmában. Ilyenkor odaadom a dudit és már alszik is. De miért kelhet fel? Még mindig az a nyavalyás fog?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!
Nekünk borzalmas éjszakánk volt. Legalábbis nekem. Jó ha egyhuzamban aludtam 3 órát... Livi állandóan felsírt és nem akart megnyugodni. Tele volt az orra, de alig tudtam leszívni úgy beszáradt neki. Még a tenegrvizes oldat is csak keveset oldott ki. Filóztam, hogy mi lehet a baja. Mert amikor a kezemben volt mindig megnyugodott de olyan zaklatottan vette a levegőt és ahogy nézegettem a pofiját mintha rosszat álmodott volna, mert újra és újra felsírt. Lehetett akár a foga is, mert ha jól láttam hajnalban zseblámpával a szájába kukucskálva KETTŐ is jön egyszerre felül. Szóval csak alig van lehetőség, hogy mi lehetett a baj. Itt legyek okos. Reggel is sírva ébredt, most meg éppen jól elvan. Játszik. Dorka is taknyos nagyon és mintha köhécselne is. Szerintetek hogyan tudnám gőzfürdővé alakítani a szobát? A védőnő szerint a kiságy alá tegyem a cuccot és takarja le a kiságyat mint egy kuckót. Azt mondjuk nem mondta, hogy hogyan szögeljek le két áldogáló gyereket. Meg mondta a hagymateát még, hogy csináljak nekik. Amit ugyan már ettek hogy szokják, de ekkora mennyiségben, hogy kifőzöm a levét... kicsit félek tőle. Mondta még a mézet, amire rávágtam hogy szó sem lehet. Ja és mondta még, hogy a kényszeresen felálló Livinek adjak citromfű teát vagy homeos nyugibogyót. Dokinéni meg azt mondta, hogy majd elmúlik most még gyakorolgatja, ez egy nehezebb időszak. A védőnő szerint meg "szedáljam" le a gyereket. Amúgy kedden volt a védőnő csak mindig elfelejtettem írni, miket mondott. Kicsit zaza.

KépKép
kgiulia
 
 


Ja Márti valóban NEM tudtam kihagyni!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Az meg, hogy MSN közben hohgyan írok... Tudod ez is az én sajátságom, csak hogy ne unatkozz. :wink:

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi:most akkor tőlünk kaptátok el????? :shock: :( :cry: Sajnálom.
Mikor Zsombi betaknyosodott hétfőre, mi sem tudtunk leszívni semmit, szörcsögött ugyan de kapott levegőt én sem értettem miért ébred olyan sűrűn!!!! :shock:
Persze az összes illóolaj kifogyott tegnapra, úgyhogy feltankoltunk,az Auchanban van a cserépváros ott olcsóbb mint az aromax itt csak 290.Én eukaliptuszt,meg citromot párologtatok és szerintem jó, vettünk lándzsás utifű szirupot is-KÖSZI BARBI AZ ÖTLATAT A PÁRODNAK, mert kicsit köhécsel!!!!
Mossál ki és teregesd oda ahol a csajok vannak.Citromfüvet max. párologtatnék én azt is raktam most éjszakára, hogy nyugodtabban aludjon.De miért kéne leszedálni???Azért mert feláll????Had csináljon már azt amit akar!!!! :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, szerintem nem tőletek kapták el. Akkor miért szerdára jött volna ki? A lándzsás utifű szirup tuti jó, de én arra allergiás vagyok. Mi van ha azt adom nekik és előhozom a hajlamot? Mi van még ami bioköptető? És esetleg nem allergén? Kérdés, hogy van-e még másfajta is. Az a Vironal vagy mi az mire való pontosan? Kicsit félek a gyógyfüveketől, mert én elég sokmindenre vagyok allergiás. Szerinted akkor jobb a homeos? A védőnöm nem normális. Legalábbis kicsit fura... Most a kamillás gőzőlés előkészítését próbálgatom, erre asszem a fürdőszoba a legjobb. Kicsi gőzfürdő.

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi:az a gond, hogy ezeket a bioinformációs készítményeket(Vironal) nekem is az Ildikó szokta mondani hogy miből mennyit.Tudom ez nem vígasz de jövő 7 kedden megyek hozzá és akkor kifaggatom, hogy mit lehet ilyenkor adni és mennyit.
A homeós könyvedben nincs valami erről a megfázásról????
www.natursziget.com itt van homeós szerkereső, de passzolom, mert nagyon sok féle van!!!! :( Mi mikor Szoni náthás volt a régi dokink Ambroxolt írt fel,az köptető de az gyógyszer! :( Nem tudom, hogy így merjed-e adni a lándzsás utifüvet, hogy te allergiás vagy rá???!!!! :shock:
Még gondolkozom, lemegyek a kölykökkel felhívom a nővéremet és majd jelentkezem!!!!Addig is kitartás, csinálj gőzfürdőt, én mindíg kamillát inhaláltam a nagymamámmal :lol: !!!!Tudom a csajok még kicsik ahhoz.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Julcsi, igen én is hallottam a lándzsás utifűről, hogy figyelni kell a gyereket, mert annyi sok gyógynövény van benne, hogy esetleg allergiát okoz.
Van akinek segít és van akinek nem. De ha te már eleve allergiás vagy rá, akkor szerintem se adj neki. Nehogy...
Mintha a mi éjszakánkat írad volna le, csak azzal a különbséggel, hogy az Ádám visszaalszik, ha odaadom a cumit. De kb. 2 óránként kel. :?

A ti védőnőtök sem sokkal értelmesebb, mint a miénk! :?
Miért kéne neki a gyereknek nyugtató, ha egyszer állni akar? Normális ez?

Edith, az előbb elfelejtettem írni, hogy elolvasta az egész oldalt, amit tegnap írtál a hozzátáplálásról.
Szerintem nem voltál sem kioktató, sem fellengzős. De az, hogy a szoptatással vág vissza azt ostobának tartom, de inkább nem is minősítem. :evil:

És milyen ügyes már Kriszta, hogy mászik! (nagyon szépek vagytok)

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Na akkor csak nem csinálok hülyeséget:
A letapadt kóros váladék elfolyósításában a szaponinokat tartalmazó növényi részeknek (ilyen pl. az ökörfarkkóró-virág) és az illóolajoknak (pl. eukaliptusz, borsmenta, kamilla, édeskömény, kakukkfű) van elsősorban jelentőségük. Ez utóbbiakat fogyaszthatjuk gyógyteaként, de forró gőzüket inhalálva is bejuttathatjuk a légutakba az egyes illóolaj-alkotórészeket. Az utóbbi esetben a légutak fertőtlenítése mellett javíthatjuk azok átjárhatóságát is. Emellett megelőzhetjük azt is, hogy a baktériumokkal teli váladék az orr- és homloküregekben lerakódhasson.


Nem mondott hülyeséget a védőnő:
A tünetek enyhítésére többféle, teaként fogyasztható vagy fürdőnek elkészíthető gyógynövény, különféle gyógynövényes készítmények és illóolajok, valamint egyszerű, táplálékként is fogyasztott növények (pl. fokhagyma, vöröshagyma, torma) és “házi orvosság” (pl. mézes torma, mézes fekete retek, pirított és cukorral karamellizált édesköménymag, mézes hagymatea) állhathatók szolgálatunkba.

A tünetek enyhítésére többféle, teaként fogyasztható vagy fürdőnek elkészíthető gyógynövény, különféle gyógynövényes készítmények és illóolajok, valamint egyszerű, táplálékként is fogyasztott növények (pl. fokhagyma, vöröshagyma, torma) és “házi orvosság” (pl. mézes torma, mézes fekete retek, pirított és cukorral karamellizált édesköménymag, mézes hagymatea) állhathatók szolgálatunkba. A meghűlés és influenza okozta panaszok kezelésében fontos

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok Lányok!

Sajnálom, h más is beteg. Mi is.:( Velem az élen. Alex is taknyol szép zöldeket, én is. Csak nekem még fáj a fogam, fejem, fülem, hátam beszakad. :( Ő hála az égnek vigyorog, mint nyúl a vadalmára.
Nálunk is szerda reggelre jött ki. Ma viszem dokihoz, de lehet az apja, mert jelenleg, meghalni sincs erőm. :(

Gyógyuljon meg már mindenki! Mennek a gyógymanók oda is!
Puszmák!

Kép

Kép
nancsika
 
 


Julcsi:áááá már másolni sem tudok!!!! :lol: Amúgy nem arra akartam cáélozni, hogy tömd a mézet a csajokba!!!!! :roll:

Nancsika:sajnálom, hogy titeket is ledöntött ez a kórság, gyógyuljatok meg hamar!!!!!! :(

Lehet hogy a fiamba be van építve valami duracell elem????? :shock: :shock: :shock: Reggel 6 óta aludt 40 percet és mászik mint akit felhúztak!!!!Most épp kaja idő van, de még nem említette hogy korogna a pocakja!!!! :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Na végre ideértem! Szóval Apa még Olaszban, én tartom a frontot szombat reggelig! Már hulla vagyok! A szervezés akaszt ki legjobban, azaz reggel oviba menetel, délután hazahozni, közben ne épp akkor egyen és aludjon a csaj! Az estékről már nem is beszélek!

Márti! Virág most 7650 gramm, 66 cm. Született 2650, 47 cm. Ez 5 kiló szaporodás 6,5 hónap alatt. Zsombi 4 kilót szaporodott, de a doki nem érti, hogy mennyiről indult?
Andinál mi lett Flóra vizsgálati eredménye? Mit mondott a doki?

Takonykór: Mi kb. három hete voltunk, de mindenki a családban. Én voltam a legrosszabbul, gondolom a két gyerek összes baciját én kaptam meg. Használ, ha a hálóruha nyakrészéhez menta vagy eukaliptusz olajat csöpögtetünk éjjelre. Este érdemes a fürdőt jól felfűteni, majd tussal forró vizet engedni, így jó nagy pára lesz, majd a fürdővízbe is eukaliptusz olajat tenni. Segít, ha fürdés ellőtt tengervizes sóoldattal befújjuk az orrukat, a fürcsi végén pedig leszívatni. Több tippem nincs. Ha az orrszívók beszélni tudnának, nálunk csak panaszkodnának, hogy mennyit használjuk takonykór esetén.

Éjjeli alvás: Virág nem beteg, és mégis kriminális, amit csinál. Elalszik este kb. 8-kor, majd 11-kor üvöltve ébred. Odakap a fogához, szinte visít, majd hatalmasat pukizik. Komolyan mondom, nem tudom, mi baja, a hasa fáj, vagy a foga. Ezt 11 után ismétli másfél óránként. Kénytelen vagyok megetetni éjfél, majd öt körül, mert nem bírom lecsendesíteni. Nem tudom, meddig megy még így! A nappali alvás is ilyen. Alszik jó esetben 45 percet, majd sír, visszaaltatom, alszik, megint sír. Csak azt nem értem, hogyha fáj a hasa, vagy a foga, akkor ébredés után miért nem fáj? Felébred, és nem nyűgös, vigyorog, mint a tejbetök. Már megvettem a Suttogó hármat, de szerintem hülyeség, amit leír.

A tavasziaknál jól összefoglalta egy anyuka a könyv lényeget, bocsi tőle, de bemásoltam Nektek is:

Az egésznek az a lényege, hogy ki kell zárni azt, hogy éhség miatt ébred fel a baba. Mi 8-kor fektetjük le aludni, Pötyi magától elalszik, de ez is azért van, mert pár hetesen megtanítottuk elaludni. Akkor szopizik. Korábban felébredt már 2-3 között, és soha nem tudtam, hogy most éhes vagy nem. A könyv szerint, ha mindig ugyanabban az időpontban ébred fel, akkor az nem éhség, hanem megszokás. A könyv azt javasolja, hogy 23 órakor ki kell venni az ágyból és úgy, hogy fel sem ébred, cicire tenni és megszoptatni. Pötyi fel sem ébred, hihetetlen a szopi reflex... Ezek után persze az első éjjel ugyan úgy felébredt 2.30-kor. Be kell menni és ha nem sír, csak nyekereg, akkor simogatni a hátát és suttogni neki. Hülyén hangzik elsőre, mert én sem hittem benne. De ott görnyedtem az első éjjel az ágya felett és ssss-ssss-ssss mintha a szél fújna, meg suttogva meséltem neki. 5 perc után visszaaludt, de tudnod kell, hogy minden gyerek más. Lehet, hogy Boglárka sír, a nehezebb dió. Akkor a könyv a felvesz/letesz módszert javasolja. Felvenni ha sír, de amint abbahagyja letenni és jöhet a suttogás. Nem szabad sírni hagyni. Ha kell 100x kivenni, letenni, egy idő után elfáradnak.
A szerző szerint van, hogy 100-szor is meg kell csinálni, neki a legtöbb 2 óra volt. Másnap Pötyi már csak fél 4-kor kelt... megint 5 perc volt, míg visszaaltattam. Harmadik éjjel 4-kor kelt, aztán már csak reggel.
Most hogy idáig jutottam, nehéz ennyi szóban leírni, amiről egy egész fejezet szól. És az is eszembe jutott, hogy Boglárkád nem-e fogzik, stb... mert abban az esetben nem hiszem, hogy hatásos lenne a módszer és ebben az esetben a gyógyító cici a hatásosabb. A könyv külön felhívja a figyelmet a KITARTÁSRA és TÜRELEMRE, sőt azt javasolja ketten csináljátok felváltva, de nálunk dolgozik a férjem épp eleget, nem akartam kitenni ennek. A szerző szerint a leghosszabb leszokatás 2 hétig tartott, ha betartották az utasításokat.

Én lassan ott tartok, hogy hagyom sírni, de nincs szívem hozzá. Napirendünk semmi, mert van, hogy vissza bírom altatni napközben, van hogy nem, így a kaják is összevissza vannak.

Készülünk a keresztelőre, 22-én lesz. Már meg van a nagylány ruhája, sikerült végre olyat venni, amit megálmodtam! Majd lefotózom és felteszem. Már előre félek az előkészületektől, még jó, hogy Anyu segít főzni.

Lépek, mert felébredt, altathatom vissza a változatosság kedvéért megint!

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:azt mondták a Zsandiéknak, hogy nincs gond vele, már múlóban van, de egy éves kora után lehet vinni lézeres kezelésre, ezt ajánlotta a doki.
És akkor hányszor eszik kicsi Virágod??????Nem elég neki a tea éjjel????
Tartsál ki már csütörtök van!!! :roll: Hányan lesztek a keresztelőn????Mitől félsz a sok melótól???? :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Megjottunk a dokitol,ahol ujfent jol kibogtem magam.Ugyanis a hetfon levett kenet alapjan minden negativ lett.Se gomba,se bakterium...Vagyis 10 napos antibiotikum (olyan ami nem art a babaknak)eleg volt ahhoz,hogy eltunjon a szervezetembol minden koros tunet,pedig nem volt semmi a zarojelentesem....

Kozben el kezdtunk beszelgetni egy lannyal,aki 7 eve szulte a kisfiat.35.hetre koraszulottkent,szinten a streptococcus miatt.A gyerek tudogyulladassal es epilepsziaval szuletett...
Ot sem lehetett mar csaszarozni a fertozes miatt,nagyon veszelyes a vagas az anyara nezve.Ezt kinnt nekunk is elmagyaraztak.
A lanynak azota egy pokol az elete.Olyan sulyos petefeszek problemai vannak,hogy minden 2. honapban 4 petesejt erik meg oriasi mereture,majd mivel nem tudnak tavozni,egyszeruen szetdurrannak.Igy allando antibiot kell szednie+sulyos servei alakultak ki.Mar azon van hogy kiszedeti az egyik petefeszket...

Ha belegondolok,hogy ellenorzes nelkul mondjuk kihuzom a 30-ik hetig a terhesseget ,,normalisan'' majd megindul a szules es megcsaszaroznak lehet hogy total eletveszelybe kerulok(bar egyesek szerint most is abban voltam)+ a babak lehet hogy mar megkaptak volna a fertozest es nagyon koraszulottek lehettek volna,ami mindannyian tudjuk milyen szornyusegekkel jarhat...

Ha viszont rajonnek hogy bakterium van bennem es meg kell szulnom termeszetes uton 3 babat,megint csak el lehet kepzelni mivel jarhat ez a babaknak es normal uton meg nagyobb a fertozes veszely...

Hat,megis HOL ELUNK A 21.SZAZAD ELEJEN.Eletveszelyes Magyarorszagon gyereket szulni?Milyen lelkiismeretlen es hozza nem erto orvosok kezeben vagyunk???????
Ez minket melysegesen felhaborit,mert ha mi nem a kritikusnak tetszo modon jatszunk egy koncertet,megnezhetjuk mit irnak rolunk a kritikak,es ez csak egy szubjektiv velemeny,es nem emberek eletet koveteli.
Az orvosok meg csak meghuzzak a vallukat egy ilyen dolog utan,es ennyi??????

Ugyhogy ma este megis intezunk egy telefont hozzajuk.(ez egy hazaspar volt)Legalabb egy kicsit erezzek at ennek a jelentoseget,ha egyaltalan ismerik azt hogy mit jelent erezni.....

Es ne hivatkozzanak a magyar szakmai protokollra,mert ha ez azt jelenti akkor az SZAR,ES MEG KELL VALTOZTATNi!!!!!!!!!!!

Bocs hogy igy kitortem,de ennyi nekem is jar ezek utan,es legszivesebben az orszag osszes kismamajanak felhivnam erre a figyelmet,es teszem is folyamatosan!En eddig csak a Deveny Anna altal ismert torteneteket tudtam,es az sem mindennapi lista...

Kulonben a mostani orvosom nagyon megbizhatonak tunik,es mar azt varta hogy 2 honap mulva ujra ellenorzes es utana ismet probalkozhatunk.
Hihetetlenul emberi es korultekintonek tunik.Mondtuk Neki hogy azert mi nyarig varnank,aztan majd meglatjuk.

Na jol kiduhongtem magam,bocsi.
Alig varom hogy talalkozzunk es jo hogy nem hallgattok feltetlen a vedonokre,hat hadd mozogjanak mar ezek a gyerekek,az a dolguk nem?

Millio puszi es kosz mindenert,Denesnek is nagyon jot tesztek!!lehet hogy kuldok magamrol majd egy kepet olyan rossz igy ,,arc '' nelkul.Kicsit kicsinaltak vannak a gepunkben,mert koncert fuzetbe keszultek,de legalabb a talinal lehet jokat rohogni a szomoru valosag lattan.. :wink: Puszi:Iza
Ja,nem kuldok kepet,mert nem tudom hogy kell.... :lol:
rillisz
 
 


Iza:küld át nekem én már "profi" vagyok!!!!! :lol: :lol: :lol:
Dühöngj csak azért vagyunk és TELJES MÉRTÉKBEN IGAZAT ADOK NEKED!!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti!

Szóval hatszor eszik:

23-24 óra körül
4-5
8-9
12-13
16-17
20-21

Teát fürdés után már nem kap, akkor letisztítom gumisörtés fogkefével a fogát, utána csak vizet vagy tápszert iszik. kb. 15 fő lesz. Tea csak reggeli ébredés után van. Féltem fogait, a Milupa is tartalmaz kevés szénhidrátot.

A melótól tartok, mert lesz tyúkhúsleves, pörkölt, köret hozzá, sült csirke, hozzá burg. saláta, + sütik.

Drága Iza!

Nem is tudom, mit mondjak! Talán Isten tudja, miért történt így! Kívánom, hogy a következő sikerüljön minden gond nélkül! Írd ki magadból nyugodtan a dühödet, az sokszor segít. Örülnék, ha láthatnám az arcodat is.

Nincs valami tippeket, mit csináljak az én nem alvós bogárkámmal, hogy végre megtanuljon aludni?

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:kedden megyek a természetgyógyászhoz, majd megkérdezem, hogy miért nem alszanak jól a babóink!!!! :wink:

Íme Iza:
Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó reggelt

Ma úgy látszik mi keltünk elsőnek. Szandi 5-kor ébred először :cry: :cry: , bedugtam a szájába a cumit és aludt tovább kb. 20 percet, és kezdtük, előröl az egészet. 7-kor meguntam, és végső elkeseredésemben megetettem. Naná, hogy nem volt éhes kb. 30 ml-et evett és vigyorgott tovább. Most újra alszik, de én már nem tudok visszaaludni.
Komolyan mondom, már ötletem sincs, hogy mit csináljak. Nem is igazán sir, amikor felébred, csak nyöszörög.
Próbáltam a Chamommillát, de nem sokat használ.
Ráadásul most reggel olyan volt, mintha be lenne dugulva az orra. Tegnap már köhögött, lehet, hogy megint visszaesett?

Edit: akkor nem érdemes megvenni a Suttogó könyvet? Már én is gondolkoztam rajta.

Iza: nagyon csini vagy!!

Edith: nagyon szép Kriszta és nagyon jól látszanak a képen a fogacskák is!

Minden babának és mamának jobbulást. Jó lenne, ha végre megint mindenki egészséges lenne.

Most egy kicsit rendet rakok, mert ha minden igaz, jön a kolléganőm. Két héttel később szült, mint én, de azóta sem sikerült összehoznunk egy találkozást. Remélem most el tud jönni.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok! nem is hiszem, hogy én ébresztelek titeket! (Bár amíg írok, lehet, hoyg valaki megelőz!)

Közepes éjszakánk volt, de nem volt vészes. Szerencsére Kriszta nem szokott megébredni, csak nyöszörögni, olyankor egy kis vizet kap és a cumikáját. Ha már sír, akkor meg is ébred és olyankor tudom, hogy éhes. Azért az a jó, hogy eddig sosem volt úgy, hogy ne aludjék vissza!
Sajnálom azokat, akiknek sokkal rosszabbak az éjszakáik, mint nekünk, merthát akkor én ezért nincs amilért panaszkodjak.
Edit, druszám ( :) ), nagyon sajnlom, hogy kicsi Virág most ennyire rossz passzban van, és tudom, hogy az a legrosszabb, amikor nem tudjuk, pontosan mi a bajuk. Kitartás, hátha ez valóban csak egy ilyen rossz passz, és hamarosan elmúlik!

Rillisz: Mi még nem "szóltunk" egymáshoz, de az elmúlt napokban-hetekben olvastam a topikot, így tudom, hogy mi történt veletek. A többiekhez hasonlóan én sem tudom, mit mondjak (sőt ezek az utó-dolgok, az orvosi vizsgálatok, a szakemberek hozzáállása is kiábrándító és minősíthetetlen) de az a lényeg, hoyg próbáljatok pozitívan hozzáálni a dologhoz és akkor a jóisten megsegít. Sok erőt, kitartást kívánok nektek, és szeressétek egymást! :)

Julcsi, köszönöm a jövő nyári nyaralásintézkedésedet :D :D , nincs kizárva, hogy nem utazunk majd oda, de ezt még korántsem jelenthetem ki és nehogy készpénznek vegyétek. Az az igazság, hogy az anyagiakon sok múlik, és meglátjuk, hogy jövő nyárára sikerül-e visszazökkenni a normális kerékvágásba! (Most veszünk fel egy közepesebb kölcsönt, hogy tudjunk autót venni, mert a mostani Trabantunk (igen, Trabant) már kezd életveszélyessé válni. Ha megvettük, majd szólok.) És még az is meghatározó lesz a dologban, hogy ha tavasszal sikerül a második babócát útnak indítani :) , akkor mennyire fogom bírni a hsszú utazásokat, mert Krisztával nem igazán indulhattunk el, októberig! Szóval, még egyszer köszi a tippet, kilátásba van helyezve, de majd csak akkor dől el, hogy mi lesz! :) És kösz (Mártinak is) a hűtőfürdős tanácsokat!

Barbie: Örülök, hogy elolvastad azt az oldalt és jólesik, hogy te is nekem (és az ottani többségnek) adsz igazat. Én sem minősíteném a csajt, csak annyit, hogy képzeljétek, neki azért nkellett abbahagyni a szoptatást, merta babája allergiás lett az anyatejére!!! :shock: :shock: :shock: Igen, ilyen is van, én sem hallottam eddig ilyet. De ha elgondolom, hogy egész terhessége alatt szedte a görcsoldókat, nyugtatókat és még mit tudom mit, és hogy a babóca a 31. héten és egyszer azután is ki akart bújni, már nem is csodálkozok semmin. Nagyon sajnálom szegényt, hogy ilyen problémával kell szembesülnie, de azért szerintem nem kellene bántania olyanokat, akiknek egészséges a babája!

Tegnap én is céklát készítettem Krisztának, sütőben, alufólia alatt, pindurka vízzel pároltam meg héjastól, majd lereszeltem és szitán áttörtem (nem lett elég puha, még hagynom kellett volna pár percet) és úgy vegyítettem össze a vele egyszerre párolódott krumplival. Imádta a kiscsaj, még nem is volt elég neki! De aztán a kaki színe! :roll: :roll: :roll: Arról jobb nem beszélni! :P :P :P

Íme Céklaevő Kicsi Kriszta:

Kép Így eszem a céklát, és mivel nagyon jószívű vagyok, az arcomnak meg az előkémnek is adok belőle :D

Kép Így tátogok

Kép Olllllyan fincsi!!!!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


ZSuzsi: Mondtam én, hogy mire a kisregényemet befejezem, megelőz valaki! :)

Sajnálom az ébredéseteket, én most mérgelődtem épp fel, mert Kriszta visszaaludt (a 6 óra 10 perc régen volt már nálunk), kinyitottam az ablakot és egy hülye épp most dudált vagy fél percet előtte. persze, hogy megébredt a kicsim, de úgy néz ki, visszaalszik.
Jók az ilyen talik, képzeld, van egy csaj, akivel két és fél óra!!! különbséggel szültem, egyszerre értünk a kórházba, csak ő már előrehaladottabb volt, majd ugyanazon a napon ugyanazzal a problémával mentünk vissza, egyszerre gyógyultunk és egynapon engedtek ki véglegesen. és azóta is csak babatornán találkoztunk, és mindig elhatározzuk, hogy na, összehozunk egy látogatást, és mégsem sikerül rendesen egyeztetni! :roll: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!
Edith: Kriszta nagyon bájos kiscsaj! Hány foga bújt eddig elő? Samu még fogatlan, de a küzdés már elkezdődött - legalábbis azt hiszem, mert több mint 2 hete megkergült éjszaka. Az addig tök nyugodtan alvó babócánk 2-3-4x ébred éjjel, felsír kétségbeesetten és csak a cicin nyugszik meg. És megy az ínydörzsölés, nyáladzás, kicsi hasmenés - de a fogaknak még nincs nyoma.

Akik már túl vannak a fogzáson - meddig tart ez a nyűglődős időszak? Vagy készüljek a következő 1,5 évre? :wink:

kgiulia: nálunk van egy homeopátiás gyógyszertár, ahol a köhögésre a STODAL szirupot ajánlották. Tkp ez is egy gyógynövénygyűjtemény - szóval allergiaveszély esetén nem biztos h tuti.

És íme egy fotó Samuról - aki most állandóan csak álldogál:
Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!
Este nem volt babanetem.

Nancsika, mára mi a helyzet? Jobban vagy/vagytok?

Edit, tarts ki! Minggyá' szombat. Nagyon jó dolgokta írtál a takonyra. Aszerint fürdettünk. Tiszat gőzfürdőt csináltam. És még jó, hogy egyszer okosan vettem Gabi fürdetőt eukaliptuszost. Érdekes amit Virágod csinál. A homeós bogyó sem használ? Ne irigyellek. És Barnival mizújs? Olyan régen írtál róla. A keresztelőruát feltennéd? Nekem is van elképzelésem, de még nem az igazi. Mondjuk szerintem nem nem tud aludni, hanem bántja a foga, nem? Hiszen eddig nem volt ezzel gondja. És mi van ha a gyerek 5 éves koráig sorban növeszti a fogakat? Ez már mindig ilyen sz..r lesz?

Iza, teljesen felháborított ami veletek történt. Így, hogy TALÁN megelőzhető lett volna. Megírnád, hogy mi volt a telefonban? Egyébként a régi dokid elismerte, hogy az ő keze is benne lehetett a dologban? Még mielőtt ez kiderült volna, Árpival beszélgettünk, hogy reméljük váltotok dokit. Mondjuk akkor még csak a megnyugvás miatt, de így utólag... A képen meg tök jól nézel ki. Bárcsak én is lennék ilyen szép... Habár én mostanság leginkább egy csüngő hasú kismalacra hasonlítok.

Zsuzsi, forralj fel vizet tegyél bele illóolajat párologni. Tegnap elszalasztottam Árpit vett citrom-eukaliptuszt és nagyon jól aludtak a csajok. Legalább illatos a lakás is. Remélem megússzátok és csak viccelt a Szandi orra.

Edith, elolvastam a másik fórumot. Valóban nem értem a lecseszést. Inkább csak a keserűségét zúdította rád.

Nálunk helyzet: beváltak a praktikák. Szerencsére jobb a helyzet orrdugulás téren. Viszont jön a köhögés. Most arra adok nekik homeos köptetőt hátha felszakítja a cuccost. Hú, ha a tél ilyen lesz ill. még ilyenebb... hát akkor utálni fogom. A C vitamin adása mellett meg tudom előzni valahogy a taknyosságot? Vagy annyi csak, hogy ne vigyem le őket szánkozni egy rövidujju bodyban és tanuljak meg reménykedni?

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi:szerintem jobb lesz a helyzet vagy majd megtanuljuk kezelni!!!! :lol:

Nekem ma megvolt a a tornám, levitt a párom a bankba, aztán jöhettünk haza bkv-val.Hát leszakadt a hátam kicsi Zsombitól!!!! :lol: Aztán kiderült hogy félre értettük egymást, mert a férjecském visszajött értünk!!!! :shock: :oops:

Ma rendet vágok, főzök, mosok takarítok, mert 7végén mindkét nap vendégeink lesznek!!!!!Mit nekem pihenés????? 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Erpé, igen a stodalt adom nekik. És reménykedek. Valamit csak kell nekik adnom, és hát végül akármire lehetnek allergiásak. Gyógyszert meg azért mégse szeretnék adni.

KépKép
kgiulia
 
 


Zsuzsi:mi előbb keltünk!!!!fél 5-fél 6-ig még véletlenül sem karat elaludni, teázott, vigyorgott az apjának, már azon voltam hogy a hátára kötöm had vigye magával!!!! :shock:

Julcsi:nekünk is jó volt a párologtatás, de ezt már mondtam én raktam bele erdeifenyőt is.Persze én is beteg vagyok, de úgy aludtam mint a bunda, nem dugult be az orrom kaptam levegőt meg minden.

Hozzánk is holnap egy barátnőm jön, egy idős a lánya a Julcsi lánykáival és még mi sem találkoztunk szülés óta!!!!!Most összejön!!!! :lol: Bár kicsit tartok tőle, mert 1x már megbántorr mikor kérdeztem, hogy miket ad már a kiscsajnak azt mondta hogy ő még az ő finom tejecskéjét eszi!!!!! :evil: Aztán felhomályosítottam, hogy nem feltételeztem hogy abba hagyták a szopit, hanem hogy azon kívül mit ad még!!!!!De szerintem most nem lesz konfliktus, én vagyok annyira jól nevelt, hogy ezt a kérdést nem fogom feszegetni!!!!! :wink:

BARBIKÁM HOVA TŰNTÉL??????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Jaj,szegenykeim ugy sajnallak Benneteket,nehez lehet most a beteg babokkal... :cry:
Dehat talan most ezek altal a betegsegek altal szepen megerosodik a vedekezo rendszeruk es majd konnyebben veszik a razosabb bacikat!Legalabbis remeljuk! :D
Azert gyogyuljatok meg mindannyian mihamarabb,mert ki kell meg hasznalni ezt a gyonyoru meleg oszi idot,nagy baba setakkal es hancurokkal a szabad levegon! :D

Julcsi,
Vegul nem telefonaltunk ,mert nem is tudom,de talan ugyis mindegy....
Meg kinnt beszeltunk 3x a novel telefonon,es vegulis en akkor ugyan tul kedvesen,de elmondtam neki mindent,amit akartam,meg Denes is.Igaz mindketten elsirtuk magunkat ,de mindegy...
A no kozolte hogy sajnalja ami tortent,es o majd jobban figyel erre ezentul,de hogy a tobbi orvos figyel-e ,hat...Tehat meg ekkor is a tobbiek moge bujt....Mindegy....
Ami a szepseget illeti,mondtam hogy ezek,, kicsinalt'' kepek es majd meglatjatok a szomoru valosagot ha talizunk :wink:
Meg tudod en is szivesen lennek mihamarabb ,,csungo hasu kismalac''...Ugyhogy legy nagyon buszke magatokra,hogy 2 ilyen csodamanotok van,es ilyen gyonyoruen nevelitek Oket,a tobbi meg ugyis hamar eltunik ,es nem is erdekes:wink:Millio puszi :)

Barbi,Eva,Edith,Zsuzsi,Edit!

Koszonjuk a torodeseteket,nagyon jo tudni hogy gondoltok rank!
Sok-sok puszi Nektek is :)

Marti,dragam! koszi hogy felraktal a topicba.Vigyazzatok magatokra a hetvegen is.Minden szepet es jot hetfoig is. :D
Delutan utazunk es hetfon jovunk.Millio puszi:Iza
rillisz
 
 


Sedith:látszik ám, hogy transzba esett Krisztád a céklától!!!!!! :lol: :wink:

Ja, meg ha már natúr boltban jártunk az illóolajok meg a lándzsásutifű miatt, kértem megfázásra valamit és a graphefruit cseppet ajánlotta a csaj, így mi felnőttek azt szedjük.Majd beszámolok róla, bár eddig még csak 2x vettem be, meg ugye én nem dőlhetek ágynak, de nincs is rá szükség jól vagyok a körülményekhez képest. :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Julcsi!

Örülök, hogy bevállt a tippem a takonykór kezelésre. Én anno ezeket Barninál kisérleteztem ki. A takonykór többször vírus eredetű, mint megfázás. Minden az orrban kezdődik, vallom én, ezért minden este fürdéskor Barninak átmosom az orrát Fluimare sóoldattal. Már egy hónapja óvodás, a nagyok már kidőltek mellőle, Ő még bírja. Kopp-kopp.
Fogzást nem tudom meddig tart. A doki szerint 5 foga jön most. Én már kész vagyok. A chamomillát próbáltam, adom is neki, sok eredménye nincs. Szerintem a fogzást csak túlélni lehet, de hathatós segítség nincs.

Kérdezted Barnust! Szóval aggasztó, de a fiam éhezik az oviban. Mert ugye kb. 1/2 9-kor reggelizik itthon, előtte ébredéskor kakaózik. Ő hétköznap akkor már oviban van, így az itthoni reggeli kimarad. Ott 9-től kapnak tízórait. Ami pl. müzli szelet 1 db, vagy túró rudi 1 db. Ritka a laktató reggeli. Az ebéd ha a fogára való eszik, ha nem, akkor a két fogásból eszik valamelyiket. Persze azzal nem lakik jól. Uzsonna pl. két vastag szelet kenyér vajjal összeragasztva. Persze a vastagsága miatt nem bírja harapni, szétveszi, de az egyik oldal van csak megvajazva, a másik az üres kenyér. Amikor hazaér, első kérdése a mit főztél anya, neki ül enni, és fél óráig abba se hagyja. Tegnap mondom neki, hogy ma krumlis csirkét sütök. Reakciója: nekem is jut belőle? Sokat főzöl anya? Hát nagyon durva. Mi lehet ott, hogy az én fiam azt kérdezi, hogy neki is jut-e belőle? Egyébként szeret járni, csak a kaja témát nem csípi.
Keresztelő ruhát, ha alszik, lefotózom és felteszem.


Zsuzsi! Hol tartotok a kajával? Gyönyörűek a szemei a kiscsajnak!
A Suttógó többi fejezetét még nem olvastam, de szerintem alvásban én nem próbálom ki.

Jövök vissza nemsokára!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Itt vagyunk, itt vagyunk, csak mindenféle ügyeket intéztünk. Tegnap meg nekem sem jött be a babanet.

Iza, a képen ugyanolyan kedves arcod van, mint amileyennek az írásaid alapján elképzeltelek. :wink: :P

Julcsi, örülök, hogy legalább az éjszakátok jobb volt.

Márti, most kezded te a takonykórt? Akkor csak sikerült összeköpködnünk! Nehogy már te kimaradj a jóból! :lol:

Szóval, mindenkinek ízlik a cékla, csak az Ádámnak nem? :? Sőt, neki nagyon nem.
Képzeljétek, ma megfordult hátról hasra is, és ez annyira tetszett neki, hogy már harmadszorra sikerült! Végre!!! :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi:kicsi Ádámod sem szerthet mindent a Zsombi pl: a paradicsomot nem csípi.Van ez így!!!!Attól még nem kell kiborulni!!!!! :wink:

Edit:Éhezik Barni az oviban ?:( ez szörnyű!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Barbi! A "nem ízlik a cékla" dolgon ne aggódj - nálunk első alkalommal sem a krumpli, sem a sütőtök nem jött be Samunak. Vártam néhány napot, és újra megpróbáltuk. Az általában mindig működik, ha a nemízlik dolgokhoz adok egy kis almapürét - akkor többniyre betolja ezeket az ízeket is. A második-harmadik próbálkozás meg eddig mindig sikeres volt.
Nálunk most a spenót a mumus - nagyon nem csípi egyelőre...
Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Jöjjenek a ruha képek. Még van egy rózsaszín kiskabát, egy fehér harisnya, és egy rózsaszín kiscipő, de azok ott vannak, ahol alszik, így azt nem fotóztam le.

Kép

Kép

És néhány ráadás kép:

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Éva,
ha azt mondod, hogy nálatok is másodszorra volt nagyobb lelekesedés, akkor próbálkozunk tovább.
Ja, a spenót nálunk sem igazán nyerő, de azt legalább megeszi, még ha fintorog is közben.
Samu is kis mosolygós?

Edit, a kis ruha nagyon szép!
És Virág mintha nagyon rád hasonlítana. Nem? Mondjuk a papáját nem láttam, de téged látván most azt mondom, hogy tiszta te vagy.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Megkaptam a Kismama babaszakácskönyvét. Hát nem voltam elájulva tőle. A hozzátápi kezdetét nem részletezi, inkább arra tér ki, hogy főzzön az anya egycsapásra a felnőtteknek és hogy az egyéves gyereknek. Egy csomó olyan recept van benne, amit én nem fogok megcsinálni.

Kedden voltam a piacon, és bevásároltam a kiscsajnak télire a fagyasztóba. Vettem karfiolt, brokkolit, spenótot, sütőtököt (az csak a pincében van). Ma megkezdtük a husi evést is, ízlett Virágnak. Viszont felfedeztem, hogy turmixgéppel sokkal krémesebb a zöldségpép, mint botmixerrel.

Egy anyuka ajánlotta, hogy minden éjjeli ébredésnél adjak chamomillát a kiscsajnak. Oldjak fel előre 5 golyót, majd öntsem a sötétbe a szájába kis műanyag gyógyszer adagolóval. Ha visszaaludt, megint oldjak újabb ötöt, s így tovább. Szerintetek?


Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Barbi:én is almát rakok abba amit nem szívesen eszik és úgy simán benyomja, pl:spenót!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Barbi!

Egyszerre írtunk. Inkább Apukája, azt mondják. Viszont a két gyermekem olyan egyforma csecsemőnek, hogy 10 év múlva nem tudom megmondani, melyik gyerek van a képen (ha ruhából nem derül ki). Kár, hogy Barninál még nem volt digitális gépünk, scannerünk nincs, így nem tudom megmutatni. De annyira hasonlítanak, hogy az Apja is nehezen tudta eldönteni, melyik lurkó van a képen.

Ruháról annyit, hogy én ilyen "nagylány" korban már nem akartam hófehér habos-babos szerelést, inkább maradtam a csini lányos öltözéknél.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Akkor próbálkozunk tovább a céklával. :wink:
Már csak azért is, mert rengeteg benne a vitamin és a vas.

Edit,
szerintem a ruha tök jó. És nagyon aranyos.
A husi az Ádámnak is bejött, olyan aranyosan cuppog. :lol:
Én úgy vettem észre, legalábbis nálunk, hogy ha adtam chamomillát, ha nem, akkor is felsír éjjel.

Már alig várta, hogy elmúljon az éjszakai evés, és végre végigaludja az éjszakát. Ez 4 hónaposan jött el. Volt egy jó hónapunk, amikor aludt 9-től 6-7-ig, aztán kezdődött az állandó felsírás a foga, ill. a náthája miatt. Mikor lesz ennek vége? :?

Na, elmegyünk sétálni, majd jövünk.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?