Sziasztok!
Sági!
Gratula a kislányhoz!
Van már név? (Vagy csak én nem emlékszem rá a szita agyammal?
)
Május:
Ha nincs magánorvosod, akkor csak a kórházba tudsz bemenni, ha valami aggasztó van, nem? Szerintem is a vérzés az megér egy utat a kórházba, bár sajnos én úgy tudom, hogy a 12-14. hétig a minden vagy semmi elve érvényesül. Vagy megmarad a baba, vagy nem. Magyarul hogy nem nagyon tudnak mit csinálni a kórházban, amit te otthon ne tudnál megtenni: pihenni.
Bár az is szent igaz, hogy akinek valami oknál fogva veszélyeztetett a terhessége (pl lombik vagy korábbi vetélés) akkor arra jobban oda kell figyelni, és úgy tudom, lehet hormonokkal rásegíteni, hogy megmaradjon. De ha veszélyeztetett lennél, azt már úgyis tudnád, nem?
Az Istvánban nincs rutin beöntés és borotválás, de szerintem az összes többi orvosfüggő. Márminthogy vág-e, mennyit hagy vajúdni mielőtt császárt rendel, stb. Hallottam, hogy van ahol 6 óra vajúdás után úgy gondolják, ideje császározni. Én 17 órát vajúdtam, és nagyon örülök (annak ellenére hogy ott és akkor borzasztó volt), hogy a dokimnak nem járt el a keze és hagyott engem vajúdni. Pedig kiabáltam ám!
Főleg a végén.
Szex:
Hát. Nem állunk valami fényesen. Még az első terhességem alatt aktívabbak voltunk. Sőt, jóval. Most általában Zsuzsa mellett olyan fáradt tudok lenni, hogy csak eldőlni van kedvem. Meg ugye gyerek mellett a spontaneitás szenved... mert nem tudsz akkor nekiesni a párodnak mikor éppen megkívánod, hanem ki kell várni amíg a gyerek alszik vagy nincs ott, és huzamosabb ideig csak este szokott aludni, addigra meg már mint mondtam, dőlök be az ágyba.
Nem ideális, de ez van. Két gyerek mellett gondolom méginkább ez lesz.
Timocska!
Csini poci!
Neked is biztos átadják már a helyet!
Terhességi nyűg:
Legújabban légszomjam lesz és szédülök, főleg ha emberekkel zsúfolt helyen kell ácsorogni. Ha mozoghatok, az nem olyan rossz, de az ácsorgás nagyon rossz hatással van rám. Múltkor a Tescóban lettem majdnem rosszul mire odaértünk a pénztárhoz, ki is hívtak egy biztonsági emberkét, aki kérdezte, kell-e orvos. Az bezzeg nem jutott eszükbe, hogy egy pohár vizet hozzanak, az sokat segített volna. De mindegy. Szerintem most is a vérnyomásom esik a béka feneke alá, holnap megyek dokihoz, megméretem. Zsuzsával is volt hogy 70/50 volt. Szerintem most is nagyon alacsony. És nem lehet vele mit csinálni, múltkor is annyit mondott a dokim, igyak kávét.
Hát azt nem szoktam, de teát igen.
Május:
Még annyi, hogy én is az Istvánban szültem, és mikor berohantunk egyik hétvégén mert úgy éreztem, nem tudom felébreszteni Zsuzsát és nem mozgott aznap a hasamban, egyáltalán nem néztek hülyének hanem szépen megvizsgált az ügyeletes orvos. Az én dokim nem adta meg nekem a magántelefonszámát, ha bajom van, akkor először a kórházba megyek, és ha gáz van, hívják őt. De eddig minden Istvános doki nagyon lelkiismeretes volt.