Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok
köszönöm mindenkinek a pelusos tippeket :P

Tegnap voltunk dokinéninél, minden rendben. Eddig nem dagadt a lábam, de tegnap persze igen. Na dokinéni kijelentette, hogy hízást kicsit visszafogni, só és fűszermentes kaja. Állandóan paráztatnak....
53 kg-ról indultam és most vagyok 60 kg. Most hogy itthon vagyok tök normális a lábam. Ez az én formám...
Jövő héten megyünk uh-ra, kíváncsi vagyok, hogy kiderül-e a neme...
Tegnap sógornőmtől kaptunk egy valag ruhát. Hordozót és babakocsit. Szerintem fogunk venni használtan egy másik babakocsit, mert egy-két dolgot hiányolok belőle... de itthonra a kertbe jó lesz.

Hát néha a szüléstől én is parázok. Bár nem is a fájdalom inkább az, hogy ha vágnak utána milyen lesz.... Igaz már végigcsináltam egy HSG-t baromi erős mensis görcsökkel. Azt hittem leesek az asztalról :shock:
Nekem a mensi alatt is mindig erős görcseim voltak.

Cic
beszélj a babóval, hogy fordulnia kéne :lol:

Én már beszélgetek vele, hogy a szülésnél ügyesek és gyorsak legyünk. Remélem hallgatni fog rám....

jkzsanett
 
 


Zsanett!
Neked is volt HSG-d??? Én is túlestem rajta, és amíg mások rohangáltak utána, én nem voltam magamnál, annyira fájt.. Na de így utólag megérte! :D

Én is megdumáltam Pannával, hogy csak akkor bújik ki, ha már erős és nagy lesz. Remélem nem úgy érti, hogy megvárja a 7 kilót... :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes
Nekem tavaly volt, de az nem hozott eredményt, csak annyit, hogy elviselhetőbbek lettek a mensis napok....

jkzsanett
 
 

 
 

Szia Mindenki!
Nagyon koszonom az elmondottakat. Gorcsom az nincs. Igaz, nem is tudom, mire kellene gondolni "gorcs" alatt. Fajni meg sosem fajt. Van, hogy erzem a mehem, de azt gondolom, az csak a novekedese miatt van. Meg csak nem is kellemetlen. A baba mozog, ma is rogott mar parat, estenkent pedig mindig. Szoktam is varni az esteket, hogy megnyugodjak.
Tudjatok mit vettem eszre? Nevetes vagy siras utan lesz egy kicsit rozsaszin es aztan elmulik. Tegnap jot nevettem egy TV-musoron - aztan lattam a rozsaszint WC utan. Ma meg sirtam, mert tortent egy kis rosszdolog es eddig ugyan semmi nem volt, de a mostani WC utan megint rozsaszin... letezik, hogy a hasizom osszehuzodasara jon a ver???
kami
 
 


Sziasztok!

Mágnes, Zsanett, mi az a HSG?

Nekem sem CI értéket írnak még, hanem annyit, hogy zárt méhszáj.. de én ezt úgy fogom fel, hogy addig jó, amíg nem számot írnak, merthogy szerintem majd akkor kezd el számot írni, ha nyilik / rövidül :)

Még egy kérdés, bár szerintem ez már felmerült régebben, hogy hol vesztek relatív olcsón kismama cuccot? A gatya még csak hagyján, de nem vagyok hajlandó 8-10 eFt-ot kiadni egy blúzért....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


winnie :)


Például:
www.armania.hu
mot
 
 


Sziasztok!

Zsanett, Mágnes, mi az a HSG? :shock: :?: :roll:

Kami
, lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de biztos, hogy az a vér a hüvelyedből folyik ki? Nem lehet, hogy a bemenetnél van egy kis hámsérülésed, és attól lesz rózsaszín a wc papír? Nálam már előfordult ilyen.

Császártéma: sztem az is a mádiának köszönhető, hogy sokan lelkileg "belebetegszenek", hogy nem szültek természetes úton. Én nem hiszem, hogy nekem akkora problémát okozott volna a dolog, én nemm éreztem semmi földöntúlit, amikor Zita végre kibújt, sőt, a nemtomhányadik óra vajúdás után már elég rossz érzéseim voltak vele kapcsolatban. :(
Vendég
 


Lányok mi az a HSG? :oops:

Mot: Nagyon szófukar vagy mostanában! Mizus nálatok?

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Kami: Pihenj nagyon sokat, most az a legfontosabb. Nekem sem volt ilyne, de úgy gondolom, amíg nem görcsölcs be, addig nem lehet OLYAN NAGY baj, azért vigyázz magatokra, csak semmi emelés, semmi ácsorgás, és semmi IDEGESKEDÉS!

Nekem írja a doki a kiskönyvben azt a CI értéket. Ma megyek újra dokihoz, remélem minden ok lesz.

Tegnap voltun szülésfelkészítőn, érdekes volt, de hogy mennyi okoskodó kismama volt... az egyiknek a legfontosabb kérdése az volt, hogy a folyosón hány személyes a hűtő....agyrém! Tetszett a férjemnek is, neki ugye sokkal több volt az új info, én már itt tőletek jó sokat tanultam, de azért mindenképp megérte elmenni. Még 7x lesz.

Sziszi: gratula a rutinhoz, irány a forgalom!!!
Vendég
 


Korena: Mikor mentek 4D-re, tudod már?
Vendég
 


HSG: A méh és a petevezetékek kontrasztanyagos röntgenvizsgálata.
Nekem jódos kontrasztanyagot juttattak fel a petevezetékbe. Hát nem egy leányálom.... a bal oldalon volt egy kis letapadás, amit feloldott ez a vizsgálat.

jkzsanett
 
 


Na az en pihi napom is jol sikeruln ilatszik.Atramoltam Alex ruhait,teliket raktam elo,selejtezes,stb...Aztan ha mar ugyis benne voltam ,akkor a baba ruhakat pakoltam at.Kulon raktam az ujszulott es a kesobbi (3-12 hos)cuccokat.Rajottem hogy sapkat kell vennem,mert az meg nincs.2het mulva mar csaka mosas marad.

Kami
Drukkolok en is,remelem csak vak larma az egesz.Ha ennyire nincs mas tuneted akkor a pihenes csak plusz jol johet.
Gorcs az gorcs,ha erzed hogy marhan faj a hasad alul es kisugaroz a derekadra is esetelg.Tuti megismerned ha lenne,ne aggodj.

Cic
Hat a doki is megforditja allitlag a babat,de en ebbe nem igen mennek bele...

Zsanett
A labdagadas nem csak a fuszeres kajatol lehet,hanem hogy hirtelen hiztal. Nekem most nem dagad,de a Alexnal nagyon,pedig vigyaztam a soval nagyon. En 50rol kezdtem es most vagyok 59,aztert ez jo 10% sulynovekedes rovid ido alatt,ezt sem birja minden lab.tenyleg jo ha vizszintbe rakoda labad.

Winnie
Hat oszinten szolva nekem az Armania nagyon nem jott be,nagyon nagy meretu es ocska cuccok voltak.Egy dolgozo nocinek nem igen felelne meg,ha meg csak otthonra kell akkor ugye jo apa polja is.
En eleg sokat beszereztem a munka miatt es szandekozom mindet eladni (Mes meretek ) ha meglesz a baba,csak neked gondolom elobb kene,ja es a negyresze rovid ujju is.Bar nekem mindig melegem van tehat most is siman jok :wink:

Tunde
Igazad van :roll:
HSG petevezetek atjarhatosagi vizsgalat, (Nem ? ) en ugy tudom,bar nem volt benne reszem.

Szilvi
Na az nagyon jo ha a ferjed is tud menni a felkeszitore,enyem sosem tudot mert munkaidoben volt..csak en logtam meg :lol:

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok,

Voltam reggel a gyógyszertárba, hogy kérek Venerutont a viszérre, meg arra az érkidagadásra. (Az érkidagadás pontosan a lágyékomban van, ahol a lában hajlik) A gyógyszerésznő mondta, hogy a veveruton hatóanyagai bekerülnek a babához, így inkább nem kértem. Viszont mondta, hogy tuti a baba elnyomta az egyik eremet, és ezért dudoroott ki az alatta a többi ér.:(

Szóval pihi, ami nekem nem igazán megy.:((((

Kami,

Drukkolok neked, de szerintem nyugodj meg és pihenj sokat, hogy ne legyen semmi komolyabb.

csernusn
 
 


Tinu
Hát sajna nekem már volt szerencsém ahoz a hiper-szuper távírányítos ágyhoz. Nem tudom láttad-e már, a lábánál leereszthető a popsidnál meg van egy lyuk, mint a nőgyógyász vizsgálón. A hátát tényleg fel lehet emelni, de ha a lyukhoz ülsz akkor a feneked és a háttámla között kb 1 m van. Én 180 cm-es vagyok de csak félfekvésben értem el a háttámlát, aki alacsonyabb szerintem sehogy. Ez azért gáz mert minden nyomás között fel kell ülnöd ez meg ugye bazi sok plusz energia. Igaz a drága párom tarthatta volna a hátam, de annyira el volt foglalva a lent történő dolgokkal (megértem nem sokat lát ilyet az ember fia :lol: ) hogy nem tette. Én két nyomás között úgy kivoltam hogy ájultam döltem hátra és nem tudtam még egy mondatot sem kinyögni.
Pedig az én drágám ott volt az összes szülésfelkészítön és még a papás órán is (amit az Andi gyógytornász tart) ami dirikt arról szól, hogy az apukák mit tudnak segíteni a szülés alatt és hogyan. Hát ő ezek után sem volt sok segítségemre. Szerintem az apukák lelkileg tudnak segíteni. Meg a tágulási szakaszban amikor még bírsz kommunikálni, de szerintem egy felkészült szülésznő akkor is sokat tud tenni, mert ismer egy csomó praktikát amit a párod nem és nem is várható el töle.
Én pl örültem volna ha az oxitocin elött elmagyarázzák, hogy ez miért kell és hogy probléma van vagy miért, meg a mai napig nem tudom, hogy rutinból vágták a gátat, vagy mert kellett. Szerintem ezért jó a fogadott szülésznő mert ezekben felvilágosít és ismeri az igényeidet.
Persze ismétlem, nem akarlak meggyőzni, csak én már átéltem egy kissé kiszolgáltatott (nem akarok rinyálni, mert tudom, hogy máshol sokkal áldatlanabb állapotok uralkodnak) szülést és szeretném átadni a tapasztlataimat, hogy ezek tükrében tudjanak mások dönteni akik még nem szültek.

Korena
Ugye te kérdezted, hogy ki a szülésznőm? A Molnár Gabi.

Sziszi
Gratula a rutin vizsgához! Én is már vezetek ezerrel, igaz egyedül ( a gyerkőccel a hátam mögött) csak itt Pomázon.

A szüléssel kapcsolatban szeretném mindenkinek írni aki parázik, hogy hál istennek a természet nagyon bölcsen alkotta meg a szülést (is) mert ha te nem akarod akkor is megszületik a baba. Higgyétek el nekem is volt olyan pillanat, hogy azt hittem, hogy ott halok meg, de nem tudom megszülni. Szerintem ha a szülés rajtunk múlna akkor sokan akár 18 éves koráig hordoznánk a gyerekeinket :lol: A baba is ki akar jönni és a tested teszi a dolgát függetlenül attól, hogy te mit szeretnél. Meg a szülés alatt átkerülsz egy másik ösztönös lét állapodba és a tudatod megszünik létezni. Én pl. egy csomó mindenre nem emlékszem, meg az időérzékelésed is megváltozik, sokkal gyorsabbnak tűnnek az események mint valójában. Én a 7,5 órás vajúdást kb 3-nak életem meg. A tágulás szerintem nem vészes, főleg ha használod a lelélegzéseket, a kitolás meg olyan amilyen de az már a vége és ez biztasson mindenkit. Nekem az volt a lélektani pillanat amikor a hasamra néztem egy nyomásnál és láttam, hogy a fele "hiányzik" és lapos. Akkor fogtam fel hogy már mindjárt kint lesz és valahonnan összeszedtem még annyi erőt és azt gondoltam, hogy most már ha a fene-fenét eszik is kinyomom a bébit.
És a dokim első mondata az volt: "látja Krisztina, maga is meg tud szülni egy babát, még ha nem is gondolta volna"

KépKép
Kép
krista
 
 


Krista, tök jó, hogy ezeket ilyen részletesen leírtad, engem legalábbis bíztattál, hogy talán / remélhetőleg képes leszek rá... :? :lol:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!
A HSG tulajdonképpen petevezeték átjárhatósági vizsgálat. katéteren kerszetül megy a kontraszt, és ha el van dugulva, akkor pár esetben "átmossák", de ez csak kis dugulás esetén, egyébként szétdurranhat. maga a folyamat nem fájdalmas, hanem, amikor a kontraszt távozik a szervezetedből, na attól meg lehet őrülni.. :cry: én kéket pisiltem. :D

Egyébként a császár miatt én sem lennék megzakkanva. Ez ugyanis szerintem nem értem, hanem a babámért van. Ha neki az a jobb, ha csaszival születik, én nem fogok elkeseredni, hogy megfosztottak a szülésélményétől. Biztosan jobb lenne, és jobban is szeretnék természetes úton szülni, dehát a végeredmény a lényeg! :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


most látom, hogy Zsanett is leírta a HSG-t.. :D Na mindegy, duplán olvashatjátok!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Haliho lallalalla!

Most jovok a dokitol es: mehszaj zarva, babo jo nagy, "kesz kiskrapek" a doki szavaival. Talalt egy eret kozvetlenul a mehszajnal (o mindig is erre gyanakodott) es bekente ezust-nitrattal. Aszonta 2 nap es elmulnak a tuneteim. Remelem igaza lesz, de eddig meg mindig igaza volt :) Aszondta, menjek vissza dolgozni, ha roviditett muszakban is, mert ott legalabb emberek kozt vagyok es nem kattogok. Nem vagyok veszelyeztetett terhes, HURRA!!!!!!!

Olyan aranyosak vagytok, hogy biztattok, nagyon jolesik am ilyenkor az embernek, ha ezt mondjak neki! Koszonom megegyszer!!!

Puszi mindenkinek, jovok meg az oromokkel is, nemcsak a problemakkal, igerem!!!!

Kami + Aron kiskrapek
kami
 
 


deszilvi: Na annak a "hűtős" kismamának nagyon nincs egyéb problámája.... kit érdekel a folyosón a hűtő? Jézus!
Legalább 5 hét még az UH-ig! Olyan nagyon messze van!!! :(


MAGZATFORDÍTÁS TÉMA:
A fordítás nem fájhat sem az anyának, sem a magzatnak

Napjainkban csak akkor van létjogosultsága a külső fordításnak, ha nem találunk kizáró tényezőt, a műtéti készenlét biztosított, és a magzat erőszak nélkül, játszi könnyedséggel fordítható. Azt sem szabad azonban elhallgatni, hogy a magzati illetve újszülöttkori egészségügyi mutatókat jelentősen nem változtatja meg a külső fordítás rutinszerű alkalmazása.

A külső fordítást úgy zajlik, hogy a kismamát éhgyomorral vesszük fel szülőszobára és 40 perces magzati szívhangvizsgálatot végzünk. Kifogástalan lelet birtokában részletes ultrahang-vizsgálatot végzünk a magzat méreteinek és helyzetének meghatározására. Ellenőrizzük a lepény helyzetét és meghatározzuk a magzatvíz mennyiségét.

A nyakszögletben látható köldökzsinór önmagában is ellenjavallja a beavatkozást. A méhszáj tágasságát hüvelyi vizsgálattal ellenőrizzük. A külső fordítást enyhe baloldali dőléssel hanyattfekvő helyzetben végezzük.

Először a magzati fart kiemeljük a medence bemenetből, majd a koponyát és a fart egy-egy kezünkkel tartva tereljük a magzatot. Előre bólintott helyzetű koponya esetén előre, bukfenc-szerűen mozgatjuk a magzatot. Optimális esetben maga a magzat végzi el a testhelyzet változtatást, nekünk csak a koponyát kell a medence felé terelni. A beavatkozást lassan, óvatosan kell végezni.

Az alkalmazott erő mértékét illetően legbiztosabb támpont az, hogy az anyának nem okozhat semmiféle fájdalmat vagy kellemetlenséget. Ilyen feltételek mellett az sem szokatlan, ha a külső fordítás félórát vesz igénybe. A 37. terhességi hét betöltése előtt nem érdemes külső fordítást végezni, mert a magzat könnyen visszafordul medencevégű fekvésbe. Ilyenkor ugyanis a magzatvíz mennyisége még viszonylag nagyobb, és méh pedig kevésbé képes összehúzódásokra.



Az Enkin-féle torna is megfordíthatja a magzatot

Akik idegenkednek az orvosi beavatkozástól, azok számára is van lehetőség, hogy elősegítsék a fejvégű fekvés kialakulását. Enkin módszerének sikerét több száz eset bizonyítja. Kivitelezése roppant egyszerű: a kismamának ébren töltött ideje minden második órájában tizenöt percet térd-könyök helyzetben kell töltenie. Közben akár olvasni, rejtvényt fejteni vagy zenét hallgatni is lehet. Így kilencvenöt százalékos az esélye annak, hogy a faros magzat két héten belül megfordul.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


krista: köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat. Biztos még rágom egy darabig a dolgot és a dokinőmet is megkérdem erről pénteken.

Niki: nekem a nőgyógyász ajánlotta a Venorutont. A tájékoztatóban meg az van, hogy az orvos véleményét kell kikérni. :) Szóval én időnként, mikor olyan nagynak látom a visszerem, akkor bekenem, de nem látom semmi hatását a krémnek. Nem is érzek semmit. Viszont veszek majd egy kompressziós harisnyanadrágot, ha lesz végre a méretemben.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Húúú, ma borzalmas napom volt. :cry: Iszonyatosan fájt a hasam, délben már annyira, hogy csak görnyedten tudtam menni, pedig nem is erőltettem magam, egész nap csak ültem, és vasaltam Babszem ruháit. Aztán délben lefeküdtem, aludtam 1,5 órát, de utána sem lett sokkal jobb. Kíváncsi vagyok a holnapi napra, mert most csak a frontra fogom.
Ma megszült az egyik munkatársam, 17-re volt kiírva. Szerintem neki is a front "tett be".

Sziszike!
Nagyon édesek a gyerkőcök! :D
Nagy gratula a vizsgához!!!

Mágnes!
Én úgy tudom, hogy mivel a mg görcsoldó hatású, a 36. betöltött héttől már nem ajánlják, nehogy bekavarjon a szüléskor a méhösszehúzódásoknál. De kérdezz ráa dokinál, lehet, hogy csak én emlékszem rosszul.

Winnie!
Ne parázz a fájdalomtól. Persze azt senki nem mondja, hogy nem fog fájni,de csak pozitívan szabad hozzáállni. Elvégre arra a napra/pillanatra vársz 9 hónapig!!! :D
Én (hogy is fogalmazzam) átadtam magam a fájdalomnak, hogyha fáj, akkor úgyis fáj, nem megpróbálom visszatartani a dolgokat, hanem teljesen beleélni magam, nem a jajgatásra koncentrálni, hanem a légzésre, a babára, hogy ügyesen haladjon lefelé/kifelé, stb. Az a baj, hogy egyszerűen ezt nem is tudom megfogalmazni, leírni, hogy hogyan is éltem át. Viszont a kitolás megváltás volt. Mint amikor már nagyon kell nagyvécézned, és alig várod, hogy végre nyomhass.

Szilvi!
Jól nézel ki a képen! :)
Na, szopipárnával aludtál az este?
Szerintem nagyon fontos, hogy hány személyes a hűtő a szülészeten!!! :lol:
Én meg most azon mosolygok jókat, hogy tavaly szült a kereszttesóm, és a kórházban nem volt hajlandó semmilyen ott készült kaját megenni, merthogy az sz.r (persze meg sem kóstolta), és minden nap főtt ételt kellett neki bevinni. Most meg szülésznőtanonc, és ugye a kórházban kajál, és persze uazt eszik, mint a kismamák, és most el van ájulva, hogy milyen jól főznek. Na, erre mondj neki valamit!!!

Krista!
Ez szuper, ha ca kell a lábgörcsre. Azt úgy tudom lehet inni, de majd rákérdezek a jövő héten a dokinál, mert aktuális lesz az első nst. Hihetetlen....

Kami!
Örülök, hogy minden rendben, de azért vigyázz magadra!!

Szana!
Ne is mondd! Már kezdek én is betojni :D Bár nem a félelemtől, hanem hogy sikerül-e mindent elintézni, amire a baba megjön.

Én valahogy meg tudom érteni azokat, akik lelkileg összetörnek, mert nem tudtak megszülni egy babát természetes úton. Sajna én is így voltam a szoptatás végett, mivel Jázit nem igazán sikerült szoptatnom. Mindennek tartottam magam, csak jó anyának nem, amiért nem tudtam megadni neki ezt a fontos kaját, és ez lelkileg megviselt. Most azért már túltettem magam rajta, de nagyon félek, hogyha Babszemet sem sikerül szoptatni, akkor megint lelkileg a béka se..e alatt leszek. Pedig akkor is próbálkoztam 6 héten keresztül mindennel, és most sem fogom feladni.
Szóval a csaszisok (mármint akinek nem tervezve volt, hanem véletlenül alakult így) is biztos végigmennek ilyen lelki válságon, hogy milyen anyák ők, még ezt sem tudták megoldani, stb, holott az eszükkel tudják, hogy így kellett történnie, mert különben baj lehetett volna. Én is tudtam, hogy nem hal éhen Jázmin, mert szerencsére a tápszert a kezdetektől elfogadta, de akkor is rossz érzés volt. Arról nem is beszélve, hogy még bántottak is emiatt :(


Na, mára ennyit.
Megyek, ledőlök, hátha reggelre jobb lesz.

Ja, és Mot!
Tényleg csendben vagy! Remélem nincs semmi baj!!!


Jó éjt,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok!

Fordítás:
Azt hallottam, hogy a babák szeretik a fényt és a zenét, és ha irányítjuk vele őket, akkor akár meg is fordulhatnak miatta. Azaz a hasad tetejére világítasz, vagy direkt oda teszed a zenét, akkor attól is mehet arrafelé a buksija.

Brigó!
Sikerült már megfejteni, hogy Jázminnál miért nem sikerült a szopi?
Ha szerinted tudok segíteni, akkor szívesen....
Gyakran minden esély megvan rá, hogy a második babával sikeresebbek legyenek az anyukák, ha sikerült kibogozni, hogy mitől nem jött össze először....

A gyerekszobában egyébként a Zsombi gyakorloja még a felállást. Azóta a kupi azért sokkal nagyobb. De a fal nincs összefirkálva, azaz ugyanúgy néz ki mint a képen! :D

Snoopy
snoopy
 
 


Látom, jönnek az egyre érdekesebb témák.
Brigó, én is csak 3 hónapig tudtam szoptatni, és egy kicsit el is voltam keseredve, DE nem tartom/tartottam magam ettől rosszabb anyának, mint aki sokáig szoptat. Persze bízom abban, hogy most jobban sikerül, hiszen tudom a buktatókat. Sztem ez a szoptatás dolog kicsit túl van misztifikálva, szinte a csodával egyenlő dolgokkal van felruházva, sztem írtó nagy baromság.
Remélem, nem sértek meg senkit, nem vagyok ám szopi-ellenes, sőt, tudom, hogy az a legjobb a babának. De ismerek több kisbabát is, aki kizárólagos szopi mellett beteg volt, volt olyan is, akit kórházban kellett kezelni. Az én lányom még egyszer sem volt beteg, és nyugodt, kiegyensúlyozott kisbaba.
Tényleg mindenkinek szopira fel, olvassatok el mindent, kérdezzétek jól szopó babák anyukáit, de ha nem jön össze, nem dől össze a világ, nem ezen múlik, hogy mennyire vagyunk jó anyukák. :)
Vendég
 


Jó reggelt Mindenkinek! :)

Nem tüntem ám el, csak "születési helyemen" BMC-s topic ismét sikert ünnepelhetünk!!!

Pelenka, popsitörlő ügyben kérnék szépen tanácsokat? Melyiknél jó az ár/érték arány?

Tegnap nézelődtünk egy kicsit a Tesco-ban és igen jó áron van pelenka, csak nem tudom milyen minőségű! Vagy majd kiderül??

Meséljetek!!!
mot
 
 


VISZÉR: nekem nagyon viszeres a lábam. Mondtam a dokinak, hogy adjon tanácsot mit tegyünk vele. Azt mondta, hogy ahhoz, hogy egy kencefice hatásos legyen, töményen kell használni, éjszakára ráfáslizni, mellé szedni a hozzá való bogyókat, és lehet, hogy lenne értelme. Ha csak naponta bekenem az semmit nem érne. Ezért ne használjak most semmit, a szülés után átbeszéljük mit ajánl, vagy esetleg műtét. Hát szót fogadok neki és várok a szülésig.

Görcsoldó: Minden nap bekapok magneB6-t, de semmi. Hétvégén vettem kalciumot a bérestől és 3 nap alatt elvágták az éjszakai lábgörcsöket. szuper. Azért szedem tovább a magneB6-ot is. Lehet ügye együtt a kettőt??

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok,

Niki
A dokidat kerdezd meg viszerre mit lehet hasznalni kenocskent,csak tudaj melyik nem arthat a babnak.Meg oktober vegeig dolgozol??
Magnes
Igazad van a vegeredmeny a lenyeg,egy egeszseges baba.A csaszar tenyelga babaert vannem a mi kenyelmunk miatt.

Kami
Na latod,akkor megvan a barnazas oka.Foglald le magad es el is felejted.

Kolena
Hu azert ez a baba forgatas nem elhet egyszeru.En nem vallalnam ba,mert nem veletlen ha ugy fekszik egy gyerek.

Brigo
Hat ezek a kkor mar joslofajasok nalad?! Nekem is megszult a baratnom,termeszetesen fia lett :D
Nem minden korhazban foznek jol,bar ugyemlekszem a SOTE-n nem volt rossz,viszont mindig hozott valaki valamit mert allandoan ehes volam. :D
Szerintem ez a szoptatas is fel van am fujva,azt olvasod mindenhol hogy nemvagy jo anya ha nem sikerul....Nekem is rosszu lesett,bogtem is eleget miatt,de talan pont azert mert fu-fa virag azt kerdezte hogy, -es van tejed???? Ja nincs ,szegeny!!!Biztos nem volta kitarto.Hat ebben tuti az voltam,amugyis maximalista vagyok mindenben,nem tudom ki tette meg volna hogy 6 honapig minden eteteskor szoptatja a babat,pedigcsak 60ml volt vegig.... En most nagyon rakeszulok a dologra,mert sajnos anno senki nem mondta hogyez nem termesztes dolgo hanem igenis tanulni (is ) kell. Es most a lenyeg hogyvlahogylazabban fogom fe ha nem sikerulne,de kozben meg fejben erositem hogy igenis fog :roll: :wink:

Snoopy egyebkent nekem is jo tippeket adott,koszi erte 8)

Tunde
Megint igazad van :D Betgseg szopival nem igen van osszefuggesben. Alex 14 honapig meg csak taknyos sem volt,azota kob 2* lazas,tehat 2 ev kozossegben tolttot idobol 2 hetet volt itthon betegseg miatt.

Mot
Irtunk par napja apelusokrol.En a Liberot meg a DM babylove-t ajanlom.Popsitorlobe meg a Pampers jott be.
De tenyleg megtapasztalod majd a sajat babatokkal.

Kolena
En a Calcium Sandozt szedem neha pezsgotablettaban ,de altalban ejjel egy gorcssel meguszom.Szerintem elhet a kettot nyugodtan szedni.


Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Kami!

Örülök, hogy minden rendben! Aztán vigyázz a kiskrapekra... :wink:

Brigó!

Remélem minden oké, nem hangzott vmi jól, amit írtál...

Volna egy kérdésem: Mit tudtok az apasági szabadságról?

Kép
Kép
szana80
 
 


Szana :)

5 nap, ha jó az infóm.
mot
 
 


Mot!

Köszi, tegnap óta ezen agyalok : 5 vagy 10 nap; nos jobban örültem volna, ha 10 :( Na, de ne legyünk telhetetlenek, ez is több a semminél.

Kép
Kép
szana80
 
 


Kami
Örülök, hogy jobban vagy. Vigyázz magatokra...

Szana
5 nap
Gyermeke születése esetén öt munkanap munkaidő-kedvezmény illeti meg az apát, melyet legkésőbb a születést követő második hónap végéig kérésének megfelelő időpontban kell kiadni. A munkaidő-kedvezmény tartamára távolléti díj jár

Jövő héten megyünk uh-ra, kíváncsi vagyok, hogy kiderül-e a neme Pöttömkének :)

jkzsanett
 
 


Sziasztok!

Kami, én is örülök, hogy minden ok, és még feküdnöd sem kell :)

Szana, hát igen, apaszabi 5 nap, no de ez is több, mint a semmi. Nálunk nem épp tökéletes az időzítés, könyvvizsgálati szakmában a január a legdurvibb szezon, érdekes lesz apának, de hát letojjuk, jön szabira és kész :) legfeljebb majd nem egyben veszi ki, hanem két részletben, közben meg jön anyu segíteni :)

Brigó, ez tényleg durván hangzott, meg perszer kezd izgi is lenni, de azért még maradjon benn az a kismanó. De az, hogy fáj a hasad folyamatosan, az nem ugyanaz, mintha görcsölne, vagy igen? vagy ez hülye kérdés volt ? :oops: :?

Mot, mi az a BMC? :oops:

Korena, én is Calcium Sandozt iszom heti párszor, az még viszonylag fincsi is.

Nektek nincs folyton melegetek? Én általában bazi fázós vagyok, mostmeg folyton úgy érzem, mintha hőemelkedésem lenne / lázas lennék, pedig nem... durvi.

Tegnap is nagy parti volt este a pocakomban, apával kommunikált Ficánka hosszasan. Apja megfogdosta a pocimat, Ficánka válaszolt rúgással, és ezt eljátszották egy párszor, tök jó volt :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Háááát, ma sem jobb a helyzet :(
Akinek volt jóslófájása, az milyen? Ugyanolyan, mint a szüléskori fájás? (Csak rendszertelen, és általában melegvíz hatására elmúlik - ezt tudom, csak a fájás típusát nem). Mert nekem inkább olyan, hogyha felállok, akkor belenyillal, utána, ha leülök, vagy lefekszek, akkor még fáj, de lassan elmúlik.
Holnapra bejelentkeztem dokihoz.
Nem akarok még szülni, be sem töltöttem a 36. hetet :cry: És annyi mindent el kellene intéznem, legalább 2 hétre még szükségem lenne!!!!

Tudom, nem valami vidám a levelem, de be vagyok most tojva. Főleg azért, hogyha befektetnek a kórházba, mi lesz Jázival, meg a sok elintéznivalóval. Persze tudom, a baba a fontosabb, de akkor is. A férjemre nem szívesen bízok semmit.


Na, megyek pihenek, du. meg még fogászatra is kellene mennem, most akarja a fogdoki lezárni azt a fogat, ami elhalt vagy 2 hete, és gyökérkezelni kellett.


Szép napot mindenkinek,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Winnie :)

Budai Meddőségi Centrum :)
mot
 
 


Brigó, hát drukkolunk, hogy minden rendben legyen, kitartás, és pihenés, és beszélj a babócával, hogy maradjon még ott benn a jó melegben :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Tegnap este volt meg egy kis izgalom - apa szegeny vacsira nem edes-savanyu martast adott a rizshez, ahogy hitte, hanem csipos-szecsuanit... Pedig olyan gyonyoruen talalt, epp csak a virag hianyzott a talcarol... Meg kortet-almat-barackot-narancsot is folvagdalt, hogy Zsebibaba vitaminhoz jusson. Gyanus volt, hogy csipett az edes-savanyu, en nagyon utalom a csiposet, de annyiban hagytam. Hanem egy ora mulva azt hittem, megszulok!!! Irdatlanul gorcsolt a hasam, feszult a pocakom, mondom NEM IGAZ, MEGISCSAK ELVETELEK????? Fekudni nem tudtam, csak beka pozban elore dolni az agyon es eleg hulyen vettem a levegot... Aztan kivanszorogtam a WC-re es egy az egyben kitrottyoltam mindent... es a baj is elmult ezzel egyutt. Szegeny apu csak ma reggel latta meg hutoben pakolaszas kozben, mit is adott nekem!!!! Ugy sajnaltam szegenyt, olyan rosszul erezte magat az esettol, pedig annyira keszult nekunk a vacsival :lol: Imadom ezt az embert, nem lehet ra haragudni, olyan kis maki!!!!

Egyebkent tol fura, hogy a gyomorfajas mennyire kihat a mehre is!!! Nem is gondoltam volna. Amig a korhazban fekudtem a mult heten, ejjel 11-kor behoztak egy a 29. heteben levo lanyt, akinek fajasai voltak. Gyorsan kapott magneziumot, infuzioban, eleg komolynak nezett ki a helyzet. Az ejjel meg 2x hanyt is. Masnap reggelre elmult minden baja - nem akartunk hinni a novernek, aki azt mondta, valami rosszat evett. Mi koze a kajanak a mehosszehuzodashoz??? Hat, van. Tegnap a sajat "mehemen" tapasztaltam. (Erdekes, kozben nem volt verzes, egy csepp se!!!) Azon gondolkozom, nem lehet-e, hogy Brigo valami olyat eszik, amit már nem szeret a szervezete. Ki tudja, meg az is lehet, hogy valami kaja miatt gorcsolget, amivel azelott nem volt baj...

Ma reggel mi is szorakoztunk apuval: a hasamra tapasztotta a kezet, en szurkaltam a pocakomat, Zsebibaba meg vidaman rugdosott. Apunak ez volt az elso ilyen elmenye, azelott mindig csak en jelentettem neki, hogy "ma is rugott a baba" meg hogy "na, most is mocorog eppen" - es hat nagyon meghato volt latni, ahogy vigyorog a kisfiacskaja rugdalozasara :)
kami
 
 


A "méhi" és a "béli" hasfájdalmakat / feszüléseket én is tök nehezen különböztetem meg egymástól...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok Lányok!

Olyan jó olvasni az írásaitokat! Már nagyon rég "szólaltam"meg, de folyamatosan követem az eseményeket! Rengeteg hasznos dolgot megbeszéltek!

Nálam közben rengeteg változás történt /lagzi, költözés, lakásátalakítás stb/, nem unatkoztam! Kiderült az is, hogy csajszi lapul a hasamban, Lilla lesz a neve. most vagyok 28 hetes.

Szeretnék bekapcsolódni újra a társalgásba, ha megengeditek!

További kellemes napot!
Réka
Vendég
 


Szia Réka!

Tök jó, hogy újra jelentkeztél, minél többen vagyunk, annál jobb! :)
És gratula az ifjú asszonynak! :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Rendben, legyen 5 nap...

Brigó!

Nos, remélem nem ilyen a joslófájás; ezeket én is szoktam érezni... :shock:
Pihizz ma, amennyit csak tudsz!!!

Kép
Kép
szana80
 
 


MOT DRÁGA APASZABI TÉMA:

A gyermek születése esetén az apát megillető munkaidő-kedvezmény

A gyermek születése esetén öt munkanap munkaidő-kedvezmény illeti meg az apát, melyet legkésőbb a szülést követő második hónap végéig kérésének megfelelő időpontban köteles a munkáltató kiadni. A munkaidő-kedvezmény tartamára távolléti díj jár.
A családtámogatási kifizetőhellyel rendelkező foglalkoztató a tárgyhónapban kifizetett családtámogatási ellátások összegéről szóló, a Magyar Államkincstár területileg illetékes igazgatóságához a tárgyhónapot követő hónap 15. napjáig benyújtandó elszámolásában mutathatja ki a tárgyhónapban számfejtett és kifizetett munkaidő-kedvezményre járó távolléti díj összegét és annak közterhét. Az elszámolást a Területi (Regionális) Igazgatóság a beérkezéstől számított három munkanapon belül megvizsgálja, és az elszámolt összegre vonatkozóan intézkedik a megállapított összeg utalásáról.
A családtámogatási kifizetőhellyel nem rendelkező munkáltató az apát megillető és kifizetett munkaidő kedvezményre járó távolléti díjat és annak közterhét az erre a célra rendszeresített nyomtatványon (amely a honlapon megtalálható) félévente - június 30-ig, illetve november 30-ig - nyújthatja be a székhelye szerinti Igazgatóságnak, amely 15 napon belül gondoskodik a kimutatott összeg átutalásáról.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok!
Ma voltam a dokinál, zárt méhszáj, minden rendben, 1174 gramm Annácska ! :D Elküldött megint terhelésre, mert nem tetszett neki a múltkori cukrom (7.8). Három hét múlva kell mennem,mert utánna 2 hét szabin lesz. És most azon jár az agyam, hogy mi lesz velem, ha ne adj Isten akkor szükségem lenne rá??
A szúrás normális, Anna feje feszíti a méhemet... :lol:

Megmutattam neki a kiskönyvemet félve, és mondtam, hogy a westink megrágta, amikor elejtettem. ... Erre elővette a mappáját, ami szét volt rágva, és közölte, hogy neki is westije van... :D

Réka: üdv itt, egyidős pocakosok vagyunk. Te mikorra vagy kiírva?

Mikortól kell jóslófájásra számítani???Nem mintha annyira sürgetném, csak jó tisztában lenni vele..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szóval a cukrom hét egész nyolc... Nem szereti a nyolcas számot úgy tűnik... :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Na marhára képben vagyok, nem is Mot kapja az infót, és most nézem már le is írtátok ugyanert bocsi... :oops:

Winnie: Én is fázós vagyok mindig, de most nekem is folyton melegem van. Mi minig egyformán éljük meg a dolgokat :lol:

Brigó: Nagyon szorítok érted, hogy bírja még a baba egy kicsit. Meleg fürdőre elmúlik?

Réka üdv újra!

Sajnos nekem semmilyen pezsgőtabletta nem jön be, mert szó szerint sz..-ul érzem tőlük magamat. Inkább a bekapható dolgokat szeretem... (tabletta :oops: )

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


na látod, Korena, egy dologban nem egyezünk, mert én meg a tablettákat kerülöm, amilyen messziről csak lehet, és inkább pezsgiben nyomom :) :) de kül igazad van. :lol:

Mágnes, tök jó nagy már babód! Én is úgy örülnék, ha 28 hét körül már 1 kg felett lenne :) a legutóbbi méricskén 455 g volt 22 hetesen... most már azért olyan 600 g-nak kalkulálom...
Ha már súlyoknál tartunk: a hízás mikor a legdurvább? mert nekem az 5. hónap teljesen jó volt, alig híztam, de most a 6.-ben brutálisan beindultam, a célom a heti fél kg, hetente mérem magam (minimum), és hát mostanában van, hogy a heti 1 kg-t is átlépem.... pedig egyáltalán nem zabálok veszettül. Napi 3 kaja megvan rendesen, de köztes nasik nem jellemzőek, és hát jó eszem édességet, de azt sem fékezhetetlenül... :oops: :? :? hogy megy ez?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Kami
Haleluja hogy minden oké nálad!

Tinu
Szívesen. Amúgy még annyit a témához, hogy van egy szülésznő ismerősöm a Margitban, vele nagyon sokat beszélgettünk a szülésekről stb. És tudom, hogy a munka nagyobb részét a szülésznők végzik, a doki csak ott van. És csak ha gáz van lép közben (ez szerintem jó is így) csak én pont ezért a szülésznőnek adnám a pénz nagyobbik részét amit a doki kap. Ők már úgyis megkopasztanak minket rendesen a magán rendeléseken.

Hűtő téma
Igaz én csak fél napot voltam a szülés után bent és csak egy kajához volt szerencsém, de az rémes volt. Hát gondolom ezért fontos az hogy mennyi hely van a hűtőben :lol: Képzeljétek amikor egy folyosónyi anyára jut egy mini hűtő :cry:
:lol: :lol: :lol:

Brigo
Nekem a doki valami olyasmit magyarázott, hogy a terhesség előrehaladtával kiürül a Ca az erekből és ez okozza a lábgörcsöt. Ezért kell erre ezt szedni. Nekem egy "kombi" készítményem van ami egyben tartalmazza a Mg és a Ca-t. Gondolom ezért lehet együtt szedni, ja és még hat is tehát tényleg jó így.
Szopi ügyben meg ne hagyd magad, aki bántott annak mondd meg akár előre is hogy most nem vagy kíváncsi a tanácsokra és véleményekre. Hidd el én is kaptam az anyósomtól minden nap a jobbnál jobb tanácsokat de egyszer rádöbbentem, hogy ő összesen a két gyerekét nem szoptata annyi ideig mint én akkor az enyémet és azután egyszerűen elengedtem a fülem mellett amit mondott, és azt gondoltam hogy savanyú a szölő biztos. Mindig volt valami "kedves" megjegyzése amivel elbizonytalított. A drága :twisted:
Amúgy ezt másoknak is írom, keresetlen és okosabnál-okosabb tanácsokat fogtok kapni szopi ügyben mindenkitől, főleg anyáink nemzedékétől. Ezért is jó ha mindenki felvilágosult és tudja mi a hülyeség és mi nem, az ő korukban még a feles tej volt a divat és hogy a baba már 2 hetesen elkezte szokni a hazai ízeket, meg hogy nyáron ittatták vízzel mert szomjas szegény baba. Na ez és még sok másik jótanács hülyeség.

Kataa
Szopi ügyben szerintem az a tökéletes hozzáállás amit te tanusítasz. Szóval előre is gratulálok, szerintem most sikerülni fog.
Habár tényleg nem attól jó anya valaki hogy tud-e szoptatni, de amúgy az a véleményem, hogy a nők kb. 0,1 % nak nincs vagy csak kevés a tejmirigye a többi tud szoptatni, csak tudni kell hogyan és meg kell teremteni az ehez szükséges nyugodt és segítőkész légkört. Csak sajnos ez a legnehezebb.

Winnie
Nekem a Csengével tavaly februárban is olyan melegem volt, hogy a kolleganőim folyton veszekedtek velem, hogy miért szellőztetek egész nap. Pedig akkor még csak 6 hónapos voltam. Mindig kellő elismeréssel néztem azokra az anyukákra akik mondjuk augusztusban szültek és az egész nyarat végig szenvedték.

Kami
Sok helyen olvastam, hogy a hascsikarás és a hasmenés tényleg összefüggésben van, mert ilyenkor minden arrafelé lévő izom görcsöl amúgy ezt szokták kihasználni ha valaki túlhord. A csípős kaját meg kifejezetten ajánlják erre a célra. szóval csak óvatosan. :lol:

Mágnes
Ezen a westis sztorin jót nevettem. Tényleg aranyos lehetett a doki amikor megmutatta a mappáját.

Korena
Nem lehet, hogy a mesterséges édesítőszereket nem bírod. Csak azért mert én se és ezért én se iszok semmilyen pezsgőtablettát mert rosszul leszek tőle. Én ezt azóta tudom, mióta régen egyszer kipróbáltam a Canderelt mert a cégben mindenki azzal itta mindenét és 3 órán keresztül olyan rosszul voltam, hogy azt hittem bármelyik percben hányok. Amúgy az aszpartamot még magaztkárosítónak is tartják, legalább is nem hivatalosan csak a neten sok cikket lehet erről olvasni.

KépKép
Kép
krista
 
 


Szia Krista,

Engem is "megszolnak" a kollegak, ha kicsit be akarom inditani a legkondit. Van egy lany, aki most is ujjatlanban jar - na o fazni szokott, mikor "hutok". Meg nem mondtam meg neki, hogy oktoberben talan fol kellene oltozni, de ha nem valtozik a dolog, talan erre is sor kerul. En nem tudok annyira retegesen oltozni, hogy levetkozve ne legyen melegem valaki mellett, aki ujjatlanban van!

En egyebkent utalom a csiposet, tegnap, mikor ereztem, hogy kicsit csipos ez az edes-savanyu, csak azert nem szoltam, mert olyan kedves volt apuci, nem akartam elrontani az oromet. De hat a termeszet nem hagyja magat ugyebar :)
kami
 
 


Sziasztok újra!

Mágnes!
A cukrom nekem is magas lett terhelés után /8.valamennyi :? /, a védőnéni jól meg is ijesztett, hogy ez meg az lesz, de aztán megkérdeztem erről kb. 5-6 embert /dokik, egészségügyisek/ és azt mondták, hogy ne foglalkozzak vele, mert alapból tök normális. Ja, azt tudni kell, hogy elég pici vagyok /160 cm, vékony testalkat/, és nem biztos, hogy a szervezetemnek ugyanaz a cukormennyiség olyan hatású, mint a nagyobb tömegű embereknek. úgyhogy nem is foglalkozom ezzel a cukros dologgal, de azért kevesebb édeset eszem! :wink: Dec. 28-ra vagyok kiírva, de örülnék, ha már karácsonykor otthon lehetnénk! Akkor tuti, hogy a fa alá tennénk Lillát! :D

Winnie!
Velem is ez a helyzet, a 6. hónapban indult be a súlynövekedés és én sem zabálok! Már 7 kg plussznál tartok kb., mondjuk állítólag nem látszik rajtam, csak a hasam nő, de én azért észreveszem a fenekemen... Biztos a 6. hónapban kezd igazán hízni a baba is.

Kép
Vendég
 


Réka, hát ez a cukordolog tök érdekes. Egy barátnőmet 8 körüli cukorértékkel naponta inzulinoztatnak.... Az meg a másik véglet....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok, megyek első kismamajógámra :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie, hova jarsz kismamajogara???
kami
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?