Új privát üzeneted érkezett!

Gabi, nagyon édes! Mikorra vagy kiírva? Neveken gondolkodtatok már?

Kép
tokajkincse
 
 


Nagyon jó!!! :lol: Azt már én is akartam kérdezni, hogy milyen keresztneve lesz? Magyar v holland?

KépKép
editmaci
 
 


Május 1-re vagyok kiírva. Lehet, hogy a munka gyermeke lesz????? :lol: :lol:

Neveken még nem igazán gondolkoztunk. Vagyis én igen, de a férjemnek még idö kell. Szoknia kell a gondolatot. :P Tegnap az ultrahang alatt úgy elkezdett remegni, hogy el kellett engednie a kezem, mert rázott engem is magával.

Mindenképp olyan nevet szeretnénk ami mind két országban elfogadott. Nem akarom, hogy itt is vagy ott is kétszer keljen elmondania a nevét. Szerencsére a férjemnek nincs olyan igazi nyelvtörö családneve, így elég sok minden passzol hozzá.
Nekem nagyon tetszenek azok a lánynevek amik A-val kezdödnek és A-val is végzödnek. Fiúnévre még nincs igazán ötletem.
Anyóséknak ma mondjuk meg. Fél nyolcra jönnek.... Lesz nagy vigadalom.


Kép
gabcsi76
 
 

 
 

sziasztok!

Gabi! csoda kis pocaklakód van!!! :):):) Nem mondták, hogy egy kicsit idősebb kismama vagy, mint itt a vonalzódon? Persze nem tudom, mert a 8 hetes Uh-n nekünk még nem volt "emberke"formájú a babábk, a 12 hetesen meg már igen. De közte eltelt egy hónap. Szóval, most ezt jól megtárgyaltam magammal!

Orsi!

köszi az infót a pelenkakuponnal kapcsolatban! :) Most egyenlőre annyi bababónuszos "csereakciót" hajtottam végre, hogy van egy rakás liberós kuponom. :):):)

Zsombi jobban van, kicsit ment a hasa. Először az antibiotikumra gondoltam, hogy attól, de amióta nem kap kamillateát, azóta nem is fo*ik... :):D

KépKép
KépKép
anittik
 
 


9 hét és 3 napos a baba a képen. 2.5cm. Nagyon kicsike még :shock: :shock:
gabcsi76
 
 


Sziasztok!
Nagyiztunk tegnap, ma reggelre meg betojt a videókártyánk, úgyhogy élmény így a netezés, hangyányit lassúúúúúúúú.
Lili 2 napja kap kölesgolyókat- tök édesen csócsálja. Nagy nehezen csak találtam valamit, amit ő is rághat. :lol: Nagyon élvezi, hogy ő foghatja meg, és ő maga teheti a szájába.
Hajnali 3-kor úgy döntött, hogy akkor ő most felkelt, és ébresztő mindenkinek: felállt, kurjongatott, semmi pénzért nem akart visszaaludni. Most meg Forma-1-et néz az apjával, lelkesen szurkol - valakinek, mert nem jöttünk rá, hogy kit hív "BÚ"-nak. Mert csak azt fújja, hogy bú-bú-bú.

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok4 Marci is FOrma-1-et néz. Imádja a tv-t, bár tudom, hogy nem nagyon lehetne neki...
Nekünk a merevlemez haldoklik. Vettünk cd-t kimenteni rá a fontosabb dolgokat, de még nem csináltuk meg. Majd ha már késő lesz...
Azt hiszem holnap íratnom kell Marcinak tápszert. Már vagy csak 2 pohár tej van a hűtőben. Kevés neki, amit termelek. Nem tudom miért. Most elkezdtem fejni, de nem sok javulást tapasztalok. Lehet a laktoherbhez folyamodok. Megvettem, de még fel sem bontottam. Vagy ahhoz az utri micsodához. Azt hogy kell szedni Szilvi? Neked segített? Zsombor milyen tápszert kapott?

Orsi

Kép
tokajkincse
 
 


Sziasztok! :lol:
Gabi,hogy fogadták a szülők a nagy hírt! :?: :lol: :lol: :lol:

Kriszti,örülök, hogy Zsombi már jobban van.Már Lili sem szutyog annyira,tegnap is csak egyszer kellett orrszívózni az orrát.

Lili is imád tévézni,ha bent van a szobánkba rögtön odafordítja a fejét, és bámulja mint valami csodát! :shock: :?

Orsi,mindig pótolod szopi után a lefejt tejből? Én szerencsére még nem tapasztaltam, hogy kevés lenne,mert ha szopi után próbálom neki adni már nem kéri,és úgy gondolom, hogy eleget is eszik.Csak ideges lenne, ha nem lenne a ciciben tej.
A laktoherb szerintem jó, mert én ha néha iszom mindig hamarabb telik meg a cicim, bár még soha nem próbáltam egy nap 5-6 pohárral inni! :oops: :?

KépKép
editmaci
 
 


Ma megyünk mi is nagyizni,az otthoniak meg vannak őrülve, hogy csak ritkán láthatják Lilit,így ma meglátogatjuk őket. Meg legalább én is szívok egy kis friss levegőt! :)

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!

Olyan szépen összegyűlt a csapat újra, gondoltam én is csatlakoznék, mert nagyon hiányoztatok! :oops: Igaz, egyelőre egyedül, de nemsokára mi is azon leszünk, hogy ez az állapot módosuljon :wink: :oops:

Egy ideje már úgyis olvaslak benneteket, mint páran tudják. Gyanítom építő jellegű hozzászólásokkal még egy ideig nem fogok a témához hozzászólni, de a kérdéseimmel később még tuti az agyatokra megyek, igaz Orsi? :wink:

Csak ámulok-bámulok ezen a sok ügyes apróságon, hihetetlen mennyit fejlődnek napról-napra, nekem nincs a környezetemben kisbaba, szóval ez nagyon új. Remélem minden bébi teljesen egészséges lesz nemsokára, a 2 utánpótlásnak pedig szintén jó egészséget kívánok!
mara80
 
 


Éljen,éljen! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tök jó, hogy itt vagy te is! :lol:

KépKép
editmaci
 
 


Maraaaaaaaaa! :D :D :D
De jó, hogy vagy. Az emailedet majd megválaszolom, csak most annyira rohanunk megint. A párom nagyszüleihez megyünk, hogy elmondjuk dédik lesznek.

Edit, a szülök nagyon örülnek. Úgy ahogy lennie kell.
Szép napot mindenkinek.

Orsi, remélem találsz valami megoldást, majd írd meg.

Kép
gabcsi76
 
 


Sziasztok!

Hello Mariann! remélem hamarosan találkozunk!!! :) :) :)

Csajok, Zsombinak már nem megy a hasa, és ma megint 5 órát bírt ki kaja nélkül. Voltunk Szoboszlón a keresztelőt megbeszélni. Azelőtt evett, hogy elmentünk (9-kor) és csak 3/4 2-kor lett éhes. Akkor sem túlságosan, csak én erőltettem bele a kaját :lol: :lol: :lol:

gabi, akkor okés, ha ők is annyinak számolták. Mondom, csak én hittem azt, hogy a 12. hét után van emberke formája. De nagyon aranyos, ahogy itt Debiben mondják: furi! Amikor Zsombira ezt mondták először, nem tudtam elképzelni mi furcsa van ebben a gyerekben. Aztán megkérdeztem az egyik szomszéd nénit, és ő mondta, hogy a furi az aranyost jelent :!: :!: :!: :idea: Erre varrjatok gombot! :)

K

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok,jó reggelt! :lol:

Kriszti,örülök, hogy Zsombi jobban van. Kis furi! :mrgreen:
Most látom a hírekben,hogy megint a jóképű polgármesteretek nyert! :mrgreen: :lol:
Mi is voltunk tegnap Lilivel szavazni. :roll:

Szerencsére Lilinek is elmúlt a takonykór,tegnap már egyáltalán nem kellett orrszívózni az orrát,és ma reggelre is tiszta volt neki! :D
Tegnap anyu -két hete látta Lilit-annyira örült amikor megérkeztünk, hogy majdnem elbőgte magát.Tisztára el van varázsolva az unokájától! :D

Egy ismerősöm most azzal riasztgatott, hogy csak addig örüljek annak, hogy Lili átalussza az éjszakát amíg három hónapos nem lesz,mert akkor megkapja a szurit,és nem alszik majd jól tőle :!: :shock:
Ti tapasztaltatok ilyen változást? Nekem elég hihetetlen. Jó most is egész nap nyűlődött a szuri után, de az éjszakát már átaludta és másnap már semmit nem lehetett észrevenni rajta.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem az a napom legszebb része, hogy amikor Lili reggel felébred, én bemegyek hozzá,és ha meglát fülig ér a szája!Csodálatos érzés! :lol: :lol: :lol:

KépKép
editmaci
 
 


Hello!
Enyém Lili nem 3, hanem 6 hónapos korától alszik rosszabbul. A tegnapi éjszaka eddig mindenen túltett, bár este 6-tól aludt, mert a bükkszentkereszti levegő kiszívta. Szóval 1-kor és 4-kor is felébredt, és cirka 1- másfél óra után sikerült visszaaltatni. Állítólag ilyenkor a sok újonnan tanult dolog miatt nem alszanak jól, mert elpocsékolt időnek tartják. :lol: Lili is visít, nevet, mászik. Éjjel. :shock:
Kittina, anno engem is kigyilkoltak a furival, illetőleg a gingyol kifejezéssel, és amitől végképp falnak mentem: napra. :shock: :lol: Egyszer egy doki kérdezte tőlem, mert kiütéses voltam, hogy nem ettem-e sok naprát? Mondom: biztos nem, mert azt se tudom, hogy mi az. Aztán felvilágosított. :lol:
Amúgy szerintem a nagymamaság eredendően hülyévé teszi a nőket. Anyám is kifordult magából... :? Szinte remeg a gyerekért...

KépKép
pedina
 
 


Hali!
Edina, nekem is így van Zsombor: hajnali 4-kor kipattan a szeme, és van, hogy 1 -1,5 óra múlva alszik csak el, addig szórakázik magának, nekem meg majd leesik a fejem. Én éjjel már nem etetem, csak teát adok neki.

Orsi, a Humana HA1-es hypoallergén tápszert eszi Zsombor. Nekem nem jött be, hogy szopi után adjak neki, így kiváltottam egy étkezést (délutánit). Először nem evett sokat belőle az új íz miatt, de aztán szépen csúszott lefelé.
Urtica urens 5CH 2x5 bogyó a nyelv alá, de előtte-utána 1/2 órával ne egyél-igyál semmit. Kézzel sem lehet hozzáérni.
Először mindenképpen próbáld ki.

Gabi! Gratulálok! :lol:

Kriszti, én nem tapasztaltam alvási problémár a szuri után.

Mara, üdv neked!

KépKép
sz.szilvia
 
 


Sziasztok,

elkezdtem dolgozni. Tegnapelött még úgy gondoltam, hogy dé jó lenne már most gyesre menni. :?
Aztán,mikor oda értem megváltozott a véleményem. Olyan jó volt egy kicsit a kolléganöimmel tereferélni, meg jó volt a srácokat látni. Ezt azt hiszem fogom hiányolni. :lol:

Kriszti, a lábacskák és kezecskék a 8. hét végén kifejlòdnek. Iszonyú gyorsan torténik minden. Vettem egy újságot, amiben minden hétre benne van, hogy mi torténik. Hihetetlen milyen iramban fejlodik ez a kis lény. Alig várom már a 12. heti ultrahangot.

Lenne is egy kérdésem. Mi a kulonbség a 3D és a 4D-s ultrahang kozott...... és hol van erre lehetoseg Misklcon :?:
Arra gondoltam, hogy anyukámat elviszem, ennél szebb szulinapi ajándékot úgyse tudnék kitalálni.

Edina, valaha abból írtam beszámolót, hogy hogyan változik meg a szulok lélektana, ha nagyszulok lesznek. :lol: :lol: :lol:

Kép
gabcsi76
 
 


Gabi,
A negyedik dimenzió, vagyis az idő dimenzója a különbség a 3D és a 4D között, vagyis a mozgás megtörténtével egyidőben láthatod a magzatot. A 24. hét előtt erősen alien jellegűek a babák, így leginkább a 24-30. hét között ajánlják, mert akkor már tudományosan is nyújt némi támpontot a baba fejlődéséről, viszont még nem elég nagy, így valószínűleg láthatod is összességében mindenét (ha ő is úgy akarja).

Azt hiszem, a diósgyőri kórházban van "babamozizásra" lehetőség, de hátha máshol is. A miskolciak valószínleg ebben jobban otthon vannak! :D
vbea
 
 


Köszi,

a 3D-röl láttam már képeket, de a 4D-röl még nem. Hátha látni már valamit 15 hetesen is. Nem magam miatt akarom, csak úgy szeretném anyukámmal is ezt megosztani. Az ö idejében még nem volt ultrahang. Apukám szerint a 2D ultrahangot összevissza puszilgatja.
Mivel nem tud minden percben velem lenni, ezért úgy gondolom leendö nagyiként ennyit megérdemel.
Meglátjuk.... :shock:

Kép
gabcsi76
 
 


Gabi csinálnak a Semmelweisben is 4D-s uh-ot. Mi 12 hetesen voltunk és már akkor is nagyon élveztük. Már akkor is nagyon "emberi" volt.

Vasárnap baba börze lesz a Hermannban.Voltatok már ilyenen? Érdemes kimenni?

KépKép
editmaci
 
 


De jó, hogy ezt mondod Edit. Én 15-16 hetes leszek, amikor csináltatni akarom.

Nincs meg esetleg a telefonszámuk, hogy már most megbeszélhessek egy idöpontot?

Egész délután eszek. :cry: De nem azért mert kívánom, hanem mert nagyon éhes vagyok. Szinte egy lyuk van a gyomromban. :roll:

Kép
gabcsi76
 
 


Valahol meg van a számuk,megkeresem neked!

KépKép
editmaci
 
 


AA-Med Kft. - baba-mozi: 46/560-000

Ez annak a telefonszáma amelyik a Semmelweisben van. Egy fél óráig lehet bent lenni,adnak egy dvd-t és képet is róla! :D :D :D

KépKép
editmaci
 
 


Halihó!

Segítsetek nekem légyszi :) Szeretnék valami könyvet venni a babavárásról, de olyan sok van :shock: Tudtok ajánlani valami jót, vagy esetleg olyat, amit semmiképp ne vegyek meg mert vacak? Ti egyáltalán vettetek könyvet vagy csak magazinból és netről tájékozódtatok?

Gabi, elhiszem, hogy anyukád nagyon izgatott. Elvégre olyan keveset lát, ráadásul a tesód se helyben lakik, biztos nem könnyű neki.
mara80
 
 


'Könyv kérdésben nem vagyok ott. :lol: :lol:

Képzeld Mara, tesómék jövö szeptemberbe esküsznek. Épp tegnap néztem meg a limós képeket. Milyen jó kis parti volt! :lol: :lol: :lol:

Kép
gabcsi76
 
 


Mara,én nem vettem könyvet, újságokat vettem minden hónapban, és persze el sem szakadt a kezem az egértől! :mrgreen:
Az Anyák lapja és a Baba magazin nagyon jó,ezekben van a várandósoknak is jó néhány cikk!Én még most is veszem őket, a Kismama már inkább a gyerekszületés utáni témákkal foglalkozik!
Interneten a Babaszoba.hu szerintem nagyon jó,rengeteg cikk,írás van benne a várandóságról is,és a kis pocaklakó fejlődését is nyomon lehet követni hétről-hétre képekkel együtt.
Nekem volt még egy Pocakosnaplóm,abban szintén lehet követni a fejlődést heti felbontásban,és te is írogathatsz bele.

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltumk Nyíregyen. Marci nagyon jó fiú volt megint. Már tök jól megy a kocsiban való szoptatás! :lol: Egykor indultunk és fél 6 körül értünk haza. Marci végig fent volt, csak 20 percre szenderedett el. Egész úton azzal volt elfoglalva, hogy a kezét a szájába tömje( most cumi helyett ezt csinálja). Utána a pelenkát, a táskám vállpántját és a hordozója biztonsági övét kóstolgatta. Most beájulva alszik. Nekem jobban alszik, ha kifárad egész nap, nem gyötrik az élményei! Lehet még kicsi!

Robi akkor akadt ki, amikor két csomag pelenka vásárlás után( tesco, dm) még akartam a rossmannba is venni pelenkát. Mondta, hogy elég lesz ez egy darabig. Még uncsitesóm is hoz egy csomaggal a hétvégén. Ha meglátja kiakad!

A Nyíregyi Brendon sokkal jobb! Nagyobb, kedvesebbek. Csak 2db 70 000 kuponos kocsit vettek 5 perc alatt. Most nagyon jó akciók vannak azoknak, akik még szülés előtt állnak. Mondanom sem kell, hogy Robi meglátta a hintát és közölte, hogy ez kell! Mivel le lehet fixálni, így nálunk egy ideig etetőszék funkciót is el fog látni. Azért hozzá kell tennem, hogy a boltban nem tűnt nagynak.... Ez 15 kg-ig jó. Szóval nyúzhajta.

Voltunk C&A-ban is. Vettem egy overallt Marcinak a kuponos akcióban. Nagyon szép. Tök kedvesek voltak az eladók és a biztonsági őr bácsival nagyon jól elbeszélgetett a fiam. Nincs sok bébiruha ott, de ami van, az mind olyan édes. És nem is olyan vészes az ár! Még találtam egy jó meleg együttest, úgyhogy ha valaki nem tudná felhasználni a C&A-s kuponjait én szívesen cserélek!

Ma reggel felpróbáltuk a keresztelős rucit. Hát... Maradjunk abban, hogy fél órát kibír benne. Kicsit már kicsi...

Megtaláltam a gyógymódot Marci kakis gondjaira. Őszibaracklevet iszok. Valamelyik nap is csak háromszor kakilt nekem! Picit azért csikargatja a pocakját, de még mindig kevésbé rossz, mintha napokig nem tud kakilni.

Most van elég tejem. Remélem csak pár nap volt kevesebb. Egyelőre csak fejem, igaz azt is odaadom neki. Inkább nem mentem el tápszert íratni, mert akkor ha itthon van lehet hozzányúlok. Így pedig rá vagyok kényszerítve a fejésre. Nem a kedvenc időtöltésem, de inkább...

Gabi, mi is a Semmelweisben voltunk 4D-n. Kicist csalódtam benne, jobbra számítottam. Mi 14 hetesen voltunk először. Küldök képet milyen volt akkor Marci. A Diósgyőriben csak 24. hét után csinálják. Ott 9000, Semmelw. 12 000.

Mara! Jó, hogy itt vagy!

Orsi

Kép
tokajkincse
 
 


Helló!
Orsi,örülök, hogy megint van elég tejcsi. Tegnap én is ittam 1 pohárral a Laktoherbből, :shock: :? és csináltam egy Humanasat is. Ennek örömére estére olyan kemény volt mind a két cicim, hogy Lili alíg bírta bekapni! :lol: Mégiscsak lehet ezekben a löttyökben valami! Lehet, hogy csak pszichésen,de a lényeg, hogy használ. Ma már ezzel kezdem a napot!

Lili tegnap olyan nehezen akart elaludni, pedig délután sem aludt sokat. :roll: :shock: Fürdés előtt Imi mesélt neki akkor elszundított,utána meg szépen felélénkült! Imi a hasára fektette -így szokott elaludni- , ő meg felkönyökölt és csak vigyorgott! :lol: :lol: :lol: Mi meg csak ásítoztunk! :wink: Majdnem egy órát kellett győzködni, hogy alvásidő van! :roll: De jól belehúzott,6-kor kelt ma reggel! :wink:

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!

Bodyk:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=145959

Nem tudom milyen a minősége, de én már rendeltem ettől a csajtól mást. Megbízható.

Orsi

Kép
tokajkincse
 
 


Én is rendeltem már vmelyik babaszobás topikból P.O. bodykat, nagyon jók.
Csajok!
Nektek nem hullik nagyon a hajatok? Én már teljesen kétségbe vagyok esve, ha így haladok, tavaszra kopasz leszek....
Nem tudtok vmi megoldást? Már vasat is szedek, hátha vashiány miatt.......
Írjatok már , ha vki hallott/tud ilyesmiről! Köszike.

KépKép
sz.szilvia
 
 


ilyesmi= szoptatás alatti erős hajhullás

Edina, neked Lili kb. mikortól hagyta el a déli szopit? (úgy emlékszem azt írtad hogy már csak reggel és este szopizik)

KépKép
sz.szilvia
 
 


Szilvi,nekem is nagyon elkezdett hullani a hajam. Nem tudom mit kellene rá szedni :?: :shock:

KépKép
editmaci
 
 


Edit, egy pár magazinom nekem is van már, meg láttam a babszobát is, hogy mennyi minden van ott, de könyvmániás vagyok :D így mindenképp akarok legalább egyet.
Eni, te vettél valamilyet?

Szilvi, én azt hallottam ilyenkor "természetes" a hajhullás, mert a terhesség alatt dúsul a haj és csak a felesleget veszíted el :shock: Persze nem tudom nálad ez milyen mennyiséget jelent, ha nagyon nyugtalanít, akkor kérdezz meg egy bőrgyógyászt - ezzel jól kisegítettelek, mi? :roll: :wink:

Kriszti, Zsombi teljesen OK már?
mara80
 
 


Hello!

Orsi, egy cunda-t elcserélek veled, ha adsz érte valami finomat... :):):)

Szilvi! az én hajam is úgy hullik, hogy már idegesít. Bejelentkeztem a fodrászhoz jövő szombatra, hogy a kereszetlőre nézzek ki valahogy, de nem tudom, marad-e addigra még hajam. :o :o :o :!: :!: :!: Hihetetlen mennyiség jön ki a fejemből minden fésülködéskor. Talán nem kellene fésülködni :roll: :roll: :roll: hmmm, ez lehet a megoldás :):):) :lol: :lol:

Mara! Szerencsére gyorsan javul, már nem kap antib-ot, de a köptetőt még adom neki vagy két napig. Olyan kis édes, ahogy horkolva alszik!!! :)

Ma reggel keltett minket fél 7-kor. Persze előtte kelt 1-kor és 3/4 5-kor is. Na de nem is ez a lényeg. A Kismókus fennvolt 9-ig, akkor sikerült elalrtani, de még hogy :!: :!: :!: Aludt délig :!: :!: :!: És enni csak 1-kor kért! :):):)

Puszi, jó éjt!

K

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok!

Mara,nálam volt kölcsönben egy könyv Kismamák nagykönyve a címe. Végigkiséri a terhességet,a szülést,részletesen benne van a csecsemőgondozás,ápolás egészen 3 éves korig. Ez szerintem elég jó könyv. :wink: Rengeteg képpel!:)
Nekem a legtöbbel az volt a bajom, hogy általában külföldi volt a szerző,és szinte semmi köze nem volt a magyar terhesgondozáshoz így nehéz volt követni. Volt nálam még egy Az a csodálatos 9 hónap a címe,azt kb.a 2.hónap után adtam visza,mert nem nagyon tudtam használni. :?

Azt én is hallottam, hogy szülés után az addig bedúsult hajkorona visszaáll az eredeti mennyiségre,de nekem most hirtelen úgy elkezdett hullani :cry: :cry: :cry: ,tiszta haj az egész lakás. :( Nekem nem volt valami sok hajam terhesség előtt sem, de ezek szerint nem is lesz. :? :shock: :(
Azt mondják, hogy "okos haj elhagyja a buta fejet!" :wink: :lol:

KépKép
editmaci
 
 


Lili tegnap a szőnyegén játszott,de egy kicsit megfáradt:
Kép

Kép

KépKép
editmaci
 
 


Na, annyit tudok hogy több hajam volt mint most. Minden hajmosáskor a sírógörcs kap el, mikor egy marék hajat szedek össze. Nálunk is tiszta haj a lakás....

Vkinek volt itt vmi mellkasbedörzsölős cucc a gyerkőcnek.
Na, ezt jól leírtam, de értitek, ugye?
Szóval a neve kéne nékem, meg hogy mire jó.

Zsombornak olyan mintha be lenne dugulva az orra (olyan mint egy kismalac) de nem jön ki semmi belőle. Egész éjszaka alig aludtam, mert szegénykém nem tudott normálisan levegőt venni.

KépKép
sz.szilvia
 
 


Szilvi nem próbáltad valamelyik orrspray-t? Ezek a tengervizesek nagyon jók,Lilinek is pillanatok alatt kitisztította az orrát! :D Nekünk Aqua Maris volt, de a Fluimare is nagyon jó, ezek hasonlóak.
Meg van az a Babyluuf nevő gyógynövényes kenőcs is,azt a Rossmannban láttam,az is jó lehet.( 999 ft. volt. az orrspray azt hiszem 1200 ft. körül volt.)

Már túl vagyunk a doktornő látogatásán,minden oké! :lol: A bőrét mutattam,mert olyan mintha száraz lenne,de azt mondta,ez inkább egy enyhe ekcéma a tejfehérjétől. Írt fel ugyan rá egy kenőcsöt,de azt mondta csodát ne várjunk tőle. :? :shock: Bekenhetjük azzal is amit fürdetéshez használunk. :roll:

KépKép
editmaci
 
 


Azt nem ismerem amivel a mellkast kell dörzsölni. :( :( :(

KépKép
editmaci
 
 


Az Aqua Maris van nekem is, kicsit jobb ugyan tőle, de nem tökéletes, csak érdekelne ez a mellkasbedörzsis.

KépKép
sz.szilvia
 
 


Lányok,
Tudom, könnyen beszélek, hiszen mindez még előttem áll, de jól tudjátok. Ennek a típusú hajhullásnak elsősorban hormonális okai vannak, túl sokat tenni ellene nem lehet. Itt most nem segít a fejbedörzsi büdös kencék és ilyesmi. Én már gyúrok rá, hosszú hajamtól félig-meddig megszabadulok jövő héten, aztán a többitől majd meglátjuk... :shock:

Mara, én a kedvenc barátnőmtől kaptam a legjobban használható könyvet. Ennek Felkészülés a babavárásra a címe, nem is egy könyv, hanem 3 darabból áll. Az egyik egy nagy visszaszámlálós naptár, a másik maga a terhesség-szülés, és van még egy kisokos ötlettára is sablonokkal. Ha a hasznosságot veszem alapul, mindenképpen ez a legjobb. Nem tudom, nálunk könyvvásárláskor az is szempont volt, hogy "kevés tudományosság, sok-sok képe legyen benne". Ezt a férjem akarta. Így pl ő is tök szívesen olvassa a Johnson's mamák és babák könyvet, abszolút képben van, mikor mi történik. Utóbbi nem heti, inkább havi bontásban követi nyomon az eseményeket, egészen 3 éves korig. Szóval én ezt a két könyvet ajánlom. Ugyanakkor egyetértek a többiekkel, a legjobb infókat a netről lehet összeszedni. :wink:
vbea
 
 


Igen,én is attól tartok,hogy hiába is szednék rá akármit nem sokat használna. :cry: :cry: :cry:

KépKép
editmaci
 
 


Edit! Egyem meg Lilit, szegény gyereket így lefárasztani :lol: :wink:

Eni, ezt a könyvet az Alexandra adta ki? Ott láttam ilyen három részeset, de be volt csomagolva és nem tudtam megnézni :evil:
A képes könyv jó ötlet, az én férjemnek is az az első kérdése, ha könyvet adnék a kezébe, hogy képek vannak-e benne :lol: :lol:

Szilvi, megnéztem neked amit egy másik fórumon írtak régebben erről, minden már szülésen átesett kismama azt mondta, hogy még ami nagyon soknak néz ki, az is normális, és sokszor csak te veszed észre és azért tűnik olyan vészesnek a dolog. Ők is írták ezt a marokszám "vedlés" dolgot, ami idővel elmúlik. De persze lehet vashiány, meg pajzsmirigy probléma is. Ha nagyon nyugtalanít, akkor inkább vizsgáltasd ki magad. Én is ilyen parázós vagyok, úgyhogy megértem, hogy nyugtalanít :roll:
mara80
 
 


Sziasztok!

Voltunk a kötelező orvosi vizsgálaton. Minden ok. Marcell 5950 gramm és 63 cm. Jó nagy baba, ha azt vesszük, hogy egy 5 hónapos kisfiú 6200 gramm és 65 cm volt , egy 7 hónapos csajszi pedig 6500 gramm és 66 cm. Ezért kell nekem olyan sok ruhát venni!
volt egy nő, 2 hetes babával. Tápszert akart íratni a picinek. Hú, csajok azt a kiabálást! Úgy lebaszták, hogy csak na! Szoptassa, aztán ha nem hízik majd írnak neki. Na, jó oké, de nem ők hallgatják mennyire sír. Nem tudom hogyan lehet kiszűrni azt, akinek tényleg nincsen teje és azt, akinek csak kedve nincsen szoptatni. Nekem aztán biztos írt volna a doki... Marci 25 dekát hízik így is hetente...

Nekem is hullik ezerrel a hajam, de mondta a fodrászom még terhesség idején, hogy ez lesz, így engem nem zavar.

Mara, én ezt a könyvet láttam a Corában és ki volt bontva. Szerintem jó kis könyv lehet. Ha egyről beszélünk. A5 méretű, olyan, hogy van egy tokja, amibe be lehet tolni a 3 könyvet, amik spirálozva vannak oldalt. Na, jól megmagyaráztam!

Orsi

Edina hol van? Rossz a gépjük?

Kép
tokajkincse
 
 


Edina jön már, írta, hogy rossza videókártyájuk, de holnaptól már lesz. :D
Orsi, ez az a könyv, és igen, az Alexandra adta ki. Szóval Mara, rajta, én szeretem. Legalábbis szinte napi rendszerességgel forgatom, ha ez mond valamit. A képek pedig valóban sokat használnak, ha egy férfi lelkére kell hatni. Az enyém mindig odavan a magzatképekért, na meg a másik kedvence, a színesbőrű csecsemő. :lol:
Orsi, Marci még mindig kisnudli egyik barátomhoz képest, aki ma írta, hogy a kislánya 4220 grammal és 61 cm-rel született. :D :D :D
vbea
 
 


Már írni akartam neked Eni, hogy mi a C&A-ban vettünk Marcinak overallt. 6000 az eredeti ára, mi kuponnal vettük 3000-ért. Szeritnem a 6000 sem annyira sok, ahogy néztem máshol. Pesten van elég sok C&A, lehet találtok többet. Itt csak kék volt, bár nektek is tökéletes!

Edit,Marcinak is vannak száraz foltjai. Én sudocremmel kenem. Jó rá.

Kép
tokajkincse
 
 


Köszi Orsi. Végül sikerült vennem 2 ezerért. :D
A Sudocrem nagyon jó, évek óta használ az ekcémámnak (is). :wink:
vbea
 
 


Halihó!
Most már vagyunk. Gyorsan megpróbálok válaszolni:
1. hajhullás: hormonális, a terhesség alatt "megdúsult" hajkorona nyeri vissza ősi formáját, semmit nem lehet tenni ellene.
2. Szilvi! Lili pár napja nem óhajt délben szopizni, tízóraira és uzsonnára már hetek óta papit kap. Így már csak reggel és este szopizik, meg én éjjel is adok neki, mert azt mondják, hogy az éjszakai szopi jó hatással van a tejtermelődésre. Amúgy ha rajta múlna tejpépet enne tejpéppel. :lol:
Én bedörzsölős kenőcsből a Babyluuf-ot ismerem...

KépKép
pedina
 
 



Mara,biztos nagyon jó lehet a könyv a leírás alapján,mostanság minden újságban lehet olvasni róla. Valamelyikben még Czeizel dr. is írt róla! :wink: :shock:

KépKép
editmaci
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?