Pogi!
Amilyen iramban tágultam, valszeg császár nélkül is meg lett volna 3-ra!!!!!!
Egyébként, mondom nincs semmi baj a császárral, nem akarom reklámozni, mert nekem is volt kb. 2 nagyon nehéz napom, de ha vkinek vmi miatt muszáj, az ne rettegjen tőle, mert nem érdemes!!!! És semmivel ne érezze magát kevesebbnek, amiatt, h. ő csak így tudott szülni! A lényeg a baba!!!! És, h. mindkét fél egészséges legyen!!!!!!!
Azt a közhiedelmet is szeretném eloszlatni, h. a császárosoknál később indul meg a tejtermelés!!!!!!! Én a 3. napon már mellre tehettem Gergőt, igaz csak 20 g-okat szopott (bár állítólag ez is szép mennyiség!!), de másnap hajnalban arra ébredtem, h. mindjárt szétdurrannak a melleim, hőemelkedésem van, és lelövöm azt, aki hozzáér a mellbimbómhoz!!!!!!
Nagyon-nagyon fájtak!!!!!!!
Már a gondolat elborzasztott, h. nekem erre rá kellene tennem a kis piócámat!!!!
Hálistennek a csecsemősnővérek megmutatták, hogyan kell kimasszírozni a csomókat és ráuszítottak az gépi fejőre, amivel sikerült használható állapotba hozni a tejcsárdákat!!!!!
Még így is iszonyat érzékenyek voltak, de már túlélhető szinten!!!!
Aznap már 60 g-okat nyomott le a kis morzsaporszívó ( kis nyílás, de nagy teljesítményű szívómotorral!!!!
), este viszont 100-at, ami után kezdődtek a gondok!
Hajnal kettőig nem lehetett letenni, mert annyira fájt a hasa a kis mohónak!!! Mondták, h. 60-nál ne adjak neki többet!!!! ( Mintha lenne kijelző a gyereken, h. látnám, h. mikor járunk 60-nál!!!!
) Úgyhogy másnap reggel 15-15 perc szopi után már megint 100 g-nál tartottunk!!!!
Mondták, h. fejtsem le a mellemről 10 perc után, így sikerült 60-70 körül maradnom!!!
Másnap viszont ez ütött vissza, mert tényleg a kereslet határozza meg a kínálatot, és este már üvöltött az éhségtől, pedig szárazra szopta mindkét mellemet, de nem volt bennük több, hiszen egész nap lekapkodtam a gyereket féltöltetnél!!!!
Na onnantól kezdve csak magamra hallgatok meg a gyerekre!!! Folyamatosan fejlődtünk fel 100-120-140-re, akkor veszem le mellről, ha bealszik és kiköpi!!! Igaz, h. így nem 3- ,hanem 5 óránként szopizik, de úgy tűnik neki ez a napi ritmusa, én meg hülye lennék megváltoztatni!!!!
Még most is cefetül érzékenyek a mellbimbóim, de nem akarom Gergőt megzavarni bimbóvédővel (hiszen nincsenek berepedve, csak érzékenyek!) úgyhogy inkább masszírozom őket szopi előtt, az javít vmennyit a helyzeten!!!!