Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta :)
ha megissza adjál, de nem feltétlenül kell, ha szopik még rendesen.
Levi nagyon-nagyon sokáig nem fogadott el plusz innivalót, és most is nagyságrendekkel kevesebbet iszik, mint Máté.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Mindenkinek nagyon szép álmokat kívánok Kicsiknek és Nagyoknak is!

[img][img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1159730239.8.gif[/img] Szép álmokat Mindenkinek [/img]

Kép

Kép
erika13
 
 


Zsebi :D
enyimLevi is 9.700 gramm... 2 éves lesz ...
hát nem 25 kg-san lesz elsős :D (max. a gimnáziumban :D)

súlyon tényleg nem érdemes aggódni szerintem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Orsi!
Hát igen akkor a te kisfiad sem az a húsos típus. De szerintem nem ez a lényeg nőjenek legyenek egészségesek aztán felnőt korukra úgyis behozza mindegyik a súlyát. :)

Jó éjszakát!

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kriszta!
Persze hogy adjál kanalazás után vizet. Én Szentkirályit adok Emesének, forralva és lehütve, és ebből annyit ihat amennyit akar, no CH ugye. Kb 1 kis cumisüveg fogy (160 gr) naponta, ha meleg van, több.
Zsebike!
40 felett nem fogják támogatni? Akkor gyorsan megyek még idén! Nekünk különben is ez az 5.lesz.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi!
Ez a terv nem tudom hogy mit fognak elfogandi és hogy lesz bevezetve mikortól ilyesmi, csak amit hallottam a tv-ben azt írtam le.
Idén még biztos nem variálnak szóval legfeljebb decemberben kezdjetek neki és akkor már jöhet a ti szempontotokbóla minek jönnie kell.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kriszta :)
Nem, nem aggódom annyira a súlya miatt, csak a kajcsizás felemészti az összes energiámat... :(
Én még nem adtam neki vizet, örülök, hogy a kajcsi lecsúszik neki, lehet, h ez a baja? És kajcsi közben szomjas? Akkor meg kell szoknia a poharat is :( , mert a cumisüveget abszolút nem szereti. :(

Melcsi :)
Péntek jó nekünk, délelőtt! Amúgy usziba most okt-ban nem megyünk, múlt héten iszonyat nagyot üvöltött, nem is úsztunk semmit :( Szept-ben 1x voltunk, mert 2 kimaradt a nózi miatt. Ezt a 2 alkalmat bepótoljuk okt-ben vasárnaponként. Aztán meglátjuk. :) Most a baba-mama tornára gyúrok, ma lett volna 1, de az átaludta (épp most), csüt-ön megint nekifutunk :)


Lassan pszichológushoz fordulok, hogy mi a baj Laura kanalazásával. Megeszik 2-3 kanállal jóízűen, tehát tudja, mi a dörgés. Majd szájzár. Ha közelít a kanál, akkor még erősebb szájzár. De nagyon ízlik neki, mert ugyanakkor a legutolsó cseppgi lenyalja magáról.
Szóval már ott tartok, hogy én vagyok a hibás, valamit rosszul csinálhatok. Vagy pont a fogzás a baj? :shock:
Ha elvonjuk a figyelmét valamivel, akkor valamivel jobb, de max. 30-40g-ot tudok neki "rendesen" adni, a többi kínszenvedés, gyerek sír, stb-stb. (1-1,5 óra/evés, és közben sír a gyerek :( ) Ugyanakkor muszáj, mert kijött a második fogacskája is és kezd körvonalazódni előttem, milyen érzés, amikor valaki harapdálja a mellemet. Már sokáig nem lesz tartható az állandó szopi... ha tudtok, segítsetek, pls.... Teljesen el vagyok keseredve miatta.

Laura kezd felülni, rémes, hogy néha mennyire igyekszik. Teljesen nekifeszül, amikor az ölemben van.
A kúszással ott tartunk, hogy elkezdte emelgetni a popóját, tehát: középhaladó fázisban vagyunk Lehet, hogy előbb fog járni, mert ha háton van, úgy jár a lába, mintha maratont akarna futni

Kép Zsebinek (2006.09.23.):
Kép

KépKép
unique
 
 


Unique!
Jól érzed, azt hiszem, a baj a Te görcsölésedben rejlik. Igy alakul ki az ördögi kör: nem eszik, nincs étvágya, stb.Valamit lazitani kéne, pl. próbálj Neki is adni 1 kanalat, hadd rakosgassa ide-oda, nem baj, ha maszatos lesz, mert ha gyorsabban eszik, a fennmaradó időt a másfél órából a takaritásnak szentelheted :lol: De tényleg, az igazság az, hogy öreg anyaként azt látom, te nagyon meg akarsz felelni az ideális anya képének. Majd ha szülsz 6-8 év mulva 1 sokadik gyereket, akkor jössz csak rá, hogy kizárólag Önmagadnak kell megfelelned, na jó, a férjednek is a gyerekgondozás során. Mivel a babának ugy lesz jó, ahogy Te kialakitod a kis életét. Szóval akulcsszó: lazits! A pszichológust felejtsd el, azért nem vagy orvosi eset!
Milyen szép kislány Laura, szerencse hogy nem priviben küldöd Zsebinek azt a képet, igy mindenki láthatja!
Jó a péntek, várunk szeretettel. Privi megy a cimmel.Puszi

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Unikque!
Betettem a táblába az új képet. Még mindig nagyon édes Laura, de rakhatnál fel nagyobbat is.

Stella!
Ha olvasol tőled is várunk legalább egy képet amin már nagyok a srácok kíváncsi vagyok rájuk.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Unigue :)
drága!!!! ne agyalj ezen semmit.
légyszíves, ha azt írom, hogy Levi UGYANEZT csinálta, akkor tényleg értsd szó szerint!!!!
szerinted miért szopott 10.5 hós koráig? igen bele is belement jó alkalommal 2-3 kanál, aztán vigyorogva becsukta a száját!
hagyd!!! majd megérik rá.
és tényleg NE GÖRCSÖLJ!!!!!
nem ér annyit a dolog.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Unique :-) Dani immár 16 hónapos és 11 hónapos korától nem fogadja el a kanalat. Eleinte én is erőltettem, próbáltam elvonni a figyelmét és így is jó ha lement egy fél üveg bébikaja.
Korábban nálunk bevált (fogzás idején nagyon), hogy nem pürésítettem olyan nagyon a kajáját, csak villával törtem össze. Később kezébe adtam egy főtt sárgarépát, ette. Nagyon szeretik a kenyérhéját is rágcsálni fogzáskor. Ugye mégsem az a műanyag rágóka, hanem finom ízű valami.
Most sem az a nagy kajálós típus, egyik nap több megy be, a másik nap kevesebb. Főleg zöldésgeket, húst és gyümölcsöt eszik. Már néha kanálból is, de legtöbbször kézzel és villával.

Ma voltunk tanácsadáson, 9700 gr és 80 cm a kisfiam, tehát ő sem az a dundi fajta.

De erőltetni nem szabad, mert egyrészt csak megutáltatod vele az evést, másrészt az ilyen babákból lehet később a zabálós, éhségkontroll nélküli dagadt felnőtt.
woodi
 
 


Teszek fel Daniról képet. Épp szüretelünk :-)

Kép
woodi
 
 


Halihó!

Odaát olvastam (öris oldal), hogy Kavicskáékhoz megérkezett a gólya. Egy kisfiút hozott nekik. hamarosan hazavihetik.

Kavicska jó helyen dolgozik.
Bocsi a pletyiért.

Timi
latimi
 
 


Köszi a híreket!! SZUPER!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Timi!
Köszönjük a jó hírt. Hidd el a ti gólyátok sincs már messze.

Kavicska!
Nagyon nagyon örülök várunk ám téged is majd a jó hírek beszámolásával.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Unique,

Orsiék már úgyis elmondták a tutit, de tényleg ne görcsölj...én eddig szinte soha nem mértem grammra mennyit eszik Máté kanállal....addig eszi, amíg kedve van hozzá, nyilván Laurának jut még bőven elég tejci, nem kell neki több....biztos igaz, hogy ha erőlteted, meg másfél órás maratont csinálsz az evésből, akkor előbb-utóbb teljesen elmegy a kedve tőle.... szerintem amikor megette ami jól esett neki, jól dicsérd meg és fejezzétek be az evést....és hátha minden nap egy kanállal több megy le....én például mindig megeszem a maradékot, úgy hogy Máté is lássa hogy izlik a maminak, bár ő amúgy is mindig kinézi a számból a kajákat :) Különben te szeretsz enni ????? Mert a minta mindig mi vagyunk, ezt ne felejtsd el :):):)

Kavicska,

Hurráááá, gratulálunk, remélem itt is jelentkezel majd hamarosan !!

Latimi,

Köszi a hírhozást, biztosan hamarosan nálatok is kopogtat majd ez a várva várt madár :):)

Zsebi,

Aha, néha bekukkantok a babavárókba is, de mostanában nem olvastam, köszi.....
Remélem ezt a lombik változtatást nem fogják meglépni a végén :(


Woodi,

De édes Danika, látom rendesen 'segít' neked :):):)

Melcsi,

Az ásványvizet minek forralni ? Akkor pont elmennek belőle az ásványok..... nyáron a nagy melegben én is adtam neki ásványvizet, azt amit mi is iszunk, de soha nem forraltam fel...hát majd próbálkozunk egy kis vízzel mindig evés után....
Ha rögtön szopiztatom evés után, akkor többnyire visszajön neki, ezért gondoltam hogy inkább vizet kéne adni...

Lara,

Hol vagy ? Ha jól emlékszem azt írtad októbertől dolgozol....vagy még nem jutott időd netezni ?? Hogy van Andor pajti ??


Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok lányok!!! Látom, most ide "kell" írni! :D
Bocsánat a nagy eltűnésért, próbálok majd visszaolvasni, de váratlan események elszólítottak az internet és az édes semmittevés mellől...
Képzeljétek, teljesen váratlanul sikerült eladni a lakást és egy 2 szobával nagyobb, kicsi kertes sorházat venni!!! Hát ezt intéztem az elmúlt hetekben, ha minden jól megy, a jövő hét végén költözünk. Szépséghiba, hogy ott nics se kábel se telefon, így a párom majd rádiós internetet próbál csinálni nekem, remélem sikerül. Most festenek, jövő héten rakják a padlólapot és nekem meg pakolni kellene, de csak a kis mütyüröket merem... Hogy fogunk így költözködni?
Közben a munkaszerződésem is elrendeződött, ráadásul határozatlan időre szól! A bankkölcsön is átfutott, úgyhogy a legtöbb dolog elintéződött.
A bébit a pocakomban már régóta érzem mosorogni, de 2 hete "megtáltosodott", és akkora boldogsággal tölt el a kis tornászbajnok a hasamban, nem is csinálok semmit a kis szabadidőmben csak a pocakomon a kezemmel beszélgetek vele. A 12 hetes uh-n minden rendben volt, múlt héten voltam afp-n, most lesz majd a 18 hetes uh. A 14. héten voltam uh-n a saját dokimnál is, akkor már 119 g volt a baba és 3 cm volt a fejátmérője. Most még előrébb tette a szülés várható időpontját, úgyhogy nekem különböző számítások szerint március 4 és 15 között már 4 időpontot határoztak meg. Jó, mi? Egyébként jól érzem magam és alig várom, hogy az új lakásban lakjunk és végre megint az én drága kicsi pocakmanómnak szenteljem az időmet.
A friss kismamáknak gratula (Anikó)! :lol: :lol: :lol:
Katyerina! Előkerültem, újra megtalálsz, vagy adok telefonszámot priviben, akkor el sem veszek!
Zsebi! A táblába is bekerülhetnék? (Bár most jön a kettes számú para a méhnyak állapota miatt...)
Mindenkinek puszi és 2 pakolás között próbálok visszaolvasni! :lol: :lol:

dkata
 
 


Kriszta!

Már nagyon várom, hogy kopogtasson a gólya a hatalmas csőrével az ajtón. A tetőre is felmegyek, ha kell, csak legyen már vmi.

Azt még nem is meséltem, hogy a Mind a megyei, mind az országos milyen precízen dolgoznak. Direkt beírattuk, hogy max. 6 hónapos babát fogadunk el. Erre közlik, hogy az országos listáról ránk gondoltak: Van egy 3 éves roma ikerpár. persze nemet mondtunk. Ráadásul azt is beírtuk, hogy nyílt örökbefogadásra megyünk.

Nem értem őket. Talán túl nagy feladat, hogy átnézzék a papírokat?

Érdekes, a Gólyahír Egyesületnél mindenre annyira odafigyelnek. A tegyesznek az elnökasszony tarthatna előadást a precíz munkáról.

Még jó, hogy az Iminek csörögtek, mert velem nagyon rosszul jártak volna.

Most már nem idegellek benneteket a gondjaimmal.


Nem semmi, hogy már 6 hónapos nagyfiad van. Rohan az idő.


Woodi!
Gyönyörű Danika.

Timi
latimi
 
 


Sziasztok

Latimi
sajnálom hogy a bürokrácia ilyen ostoba nemtörődöm, csak azt nem értem, hogy miért ilyenek. Hogy miért nem olvasnak végig 1 papírt, miből tartana nekik 1 külön listát készíteni arról hogy ki hogy és mekkora babát szeretne örökbefogadni. Hát nagyon rájukférne már egy kis fejtágítás.

sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Bocs hogy kissé kimaradok, de nem is tudom mi van.

Először is Kaviccsal találkoztam kb2-3 hete hajnali 8-kor épp ment haza az éjszakásból én meg kezdtem a nappali műszakot. Mesélte, hogy kész a házuk és bent laknak csak éppen nincs net, de már olvas bennünket a kórházi neten. Mondta, hogy a Tegyeszes irányban indultak, majd a részleteket elmeséli ő, nem az én posztom és amúgy is ez olyan személyes dolog, hogy nem is tehetem. Szóval azt mondta, hogy beálltak a sorba, és az 5. sorszámot kaptak, így valószínű hogy már idén 3-an karácsonyoznak!

Kavicska,
Na akkor most Gratulálok Neked és Sanyinknak! Ez aztán gyorsan ment és én is így döntöttem volna! Remélem már hazaérkeztetek és hirtelen gyesre mentél! A két befejezetlen szobát majd csak kifested a gyes alatt!
Ma koccintunk Rátok! Bearanyoztad a napomat!

Icsilya,
Na most veled mi van, nem tudtam még visszaolvasni!

Velünk semmi extra helyzet nincs, úgy döntöttünk, hogy a 3. lombik decemberben fogigátlóval indul és január végi-február eleji transzferrel fejeződik be, ha az mégsem sikerül akkor áprilisban jönnek vissza a fagyik. Addig vadul nyomjuk a szexet, meg minden egyéb rásegítést, Szerelmem szerint – ja ez a dokim - van sansz a spontánra, és ezt még mi sem adjuk fel, sőt meg vagyok róla győződve, hogy ez fog történni, de kellenek a tervek! Ja mit veszek észre a dokinál, hogy kifordítva vettem fel a bugyim, még jó hogy csipkés lenne kívülről, így most már meglehetősen fura az érzés, de én meg nem fordítom, csak ha este megfürdök, - ja nem volt vizsgálat tehát a bugyi maradt kifordítva!
Egyetlen dolog van ami aggaszt: a júniusi méhen kívüli terhesség óta alapjáraton is magas a pulzusszámom 80-100 között, és most már papír is van róla, hogy tahikard ( na ezt nem így írják, de így ejtik), szóval most megyek vissza a házi dokihoz – ja ez korcsoportos szűrésen derült ki, persze a házi dokim tudott róla a júniusi műtét után, csak akkor azt mondták, hogy a vérveszteség miatt alakult ki átmenetileg, a vérnyomásom az jó- remélem semmi komoly, csak mondjuk eltiltanak a munkától, vagy valami, szerintem a stressztől van, de majd pénteken rádolgozunk az energiagyógyásznál! Na megszűnök!

Snorikám,
Visszaolvaslak, bár ami a dévényi tornát illeti, igaz hogy szadistának tűnik de nagyon hatásos, tessék Tamást küldeni az ilyen alkalmakra. Ismerünk ilyen babócákat és gyönyörűen fejlődtek a torna hatására, néha szadistának kell lenni, mert csak így jut az ember előre, gondolj csak bele a saját Bogi előtt helyzetedbe, azt sem vigyorogva és fájdalommentesen csináltad végig, és mégis csináltad! Szóval RAJTA! Ami kell az kell!

Latimi,
A sorszám szépen alakul, megvolt a találkozótok, vagy csak lesz, nem emlékszem pontosan a dátumra!

Kriszta,
Bűbáj ez a gyerek! A keresztelős képek is csúcsak, Zoli kiváltképp!

Woodi,
Milyen nagy lett Dani! Nagyon macho a gyerek, remélem a szőlőtaposásba is bevettétek! Sokat gondolok Rátok!

Gyerekek rohan az idő, lassan 4-en köszöntik az 1.szülinapjukat, és hála istennek mindannyiuknak részesei lehettünk. Nagyon boldog vagyok! Azt azért tegyük hozzá hogy a nagy gonddal kitalált ajándékot nem tudjuk megvenni, mert nincs a játékboltokban – ugatós-ugrálós elemes kutya- .

Kellene egy jó kis tali!

Csókollak Benneteket, igyekszem gyakrabban jönni
farkasok
 
 


Latimi!
Ugy hallottam, ezen a héten lesz a Gólyahires tali, remélem kaptok 1 uj, alacsony sorszámot :)
Kavicska!
Ismeretlenül is gratulálok a kisbabához, jó egészséget és sok boldogságot kivánok sok szeretettel! Várunk, ha van időd, és kérünk képeket is!
Kriszta!
A dokinénim javasolta, hogy forraljam a vizet, mert a babának nem az ásványi anyag tartalmára van szüksége, hanem a tisztaságára. És az érdi csapviz nem a legjobb minőségü...
Unique!
Akkor találkozunk pénteken ugye? Várunk!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :)
de Te az ásványvizet forraltad, vagy nem?
azt tényleg nem kell.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok,

Kedves Melcsi :)
Megkaptam a leveledet, olyan bunkó vagyok, h nem is válaszoltam, ne haragudj meg érte, kérlek! Persze-persze, jövünk pénteken. Még hívlak majd pénteken a pontos időpont miatt :) Nektek délelőtt jó? Kb. 9.30-ra érnénk oda, ha az jó, akkor akkor. Ha nem írd meg légyszi mikor! :)

Kavicska :)
Gratulálok! Bár vártam, hogy írsz, de sebaj, így is nagy az örömöm :) Gyere ide hozzánk a topicba! :)

Na most viszont muszáj mennem, rengeteg a meló, hó eleje van :( rémes :evil: :evil: :evil:
Olvastam, köszi a tanácsokat, nagyon jól haladunk a kanalazással, egyelőre csak annyit, hogy ebédre lecsusszan min. 100g, este 6 fele 30-40g, majd este még kb 40-50g :) Szóval nem panaszkodok már :) Majd írok bővebben és válaszolok is és nagyobb képet is igyekszem (húúúú anyám, de el vagyok maradva :oops: )

Puszi

KépKép
unique
 
 


Judit!

Örülök, hogy jelentkeztél. Gyúrjatok csak a spontán babára. gyakran emlegetlek benneteket. Nagyon, de nagyon szurkolok/unk Nektek.

Melcsi!

A tali október 21-én lesz. a sorszámunk 1,5 hete volt 112. Azóta már csökkent, mert született egy kislány. hamarosan érkezik egy ikerpár is. Sajna nem hozzánk.

Timi
latimi
 
 


Kedves Unique!
Tökéletes a fél tiz. Emese ugyis csak 11 körül alszik, de utána is tudunk beszélgetni, nem kell elrohannotok!
Mi dolgod van Neked hó elején :?: Olyankor Laura több ruhát koszol, vagy mi? :lol:
Orsi!
Tudom, megoszlanak a vélemények az ásványviz forralásáról is, de én forralom. Mostanában már nem mindig...
Timi!
A multkor a Kossuthon volt délelőtt szó a Gólyahirről, de akkora volt nálunk a hangzavar, hogy nem hallottam. A 3 éves ikrek :? :shock:
Judit!
Nagyon drukkolok Nektek!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Bejött a fiam. azt mondja:
"ó dábtidádó, dábti dó. Habbe dó di dá. Debe dudi hoppá"
Valaki lefordítaná????? :shock: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

2 hete elkezdett halandzsázni, Levi nagyon profin nyomja, Máté néha... folyamatosan mondják, én meg nem értem :oops: :oops:

persze a sima szavaikat is használják :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :-) Az eleje kicsit éneklősen hangzik. A vége pedig valami leesett, azaz hoppá. Hihi, ennyit.
Nálunk Dani mondogatja a szavak első szőtagját, így a ka jelenti a kalapácsot, a kalapot, a kakaót, stb. Mivel mutogat is hozzá, meg odahív, így nagyjából tudom mit kér. :-)

Farkasok Juditja :-) Ti is sokat vagytok az eszemben.

Zsebikém :-) Eltűntél? Vagy annyi dolgod van, hogy nincs időd válaszolni?

Kavicska :-) Egyszer láttalak Téged és akkor nem is tudtunk beszélgetni, de ahogy Orsi ikreire és Lara kisfiára, no meg az nyémre néztetek a párotokkal és foglalkoztatok velük, azt hiszem nagyon jó helyre repült az a gólya. Sok-sok boldog percet kívánok hármotoknak.
woodi
 
 


Norka :-) Nekünk is mondta a dévényes gyógytornász, hog bizony ha kezeli, az fájni fog, de igaz, hogy minél hamarabb elkezdik, annál kevesebb alkalom kell, hogy helyre jöjjön a baba.

OFF
Nem tudom tudtátok-e, hogy a Dévény-torna nem csak kisbabákon segít, hanem felnőtteken is. Traumás betegek, agyi keringési zavarban szenvedők (részleges, vagy teljes bénulás), stb. esetében is a baleset után minél hamarabb kell elkezdeni.
ON

Melcsi :-) Én csak a csapvizet forralom (a babatejhez) és 6 hónapos korától kapja az ásványvizet forralatlanul. Persze visszanézve most már sokkal lazább vagyok, de az elején a tápit is majdnem grammra mértem ki. :-)
woodi
 
 


Orsi!
Szerintem ez 1 nóta lesz, lehet hogy hires rapper lesz a gyerekből :lol: Tök jó amikor ezt csinálják, alig várom, hogy Emese is komolyabban rákezdje. Bár már most folyamatosan mondja, csak még nem ilyen választékos. De remekül mutogat, igy a lényeg kivehető.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Woodi!
A kisfiad jó kis kópé azon a képen!
Már én is enyhültem a konyhai dolgokkal... Pl. már nem főzöm ki a cuccost, de a férjemnél még az maradt meg, hogy ki kell, ugyhogy mikor mult hónapban kórházban voltam, szorgalmasan kifőzte minden reggel :lol:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :)
holnap elmesélem a hónapok elejét :P
jövünk!

puszi

KépKép
unique
 
 


Woodi :)
nálunk is csak mutogatással együtt érzhető ám a beszédük, no,
meg azért én jobban értem, mint egy idegen :D

Dévény tornát felnőtteken is csinálnak, pl. törés, baleset után.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi!
Hamarosan lesz majd kép, de most nem a legjobb aszámítógép és addig nem akarjuk feltölteni az újakat!

Hogy vagytok?
Mentek majd 4D-re? Kb. mikor derül ki a babák nama? Olyan kíváncsi vagyok!

Orsi!
Na ez már nem semmi. szerintem ha nem érted az egyik fiúk, kérdezd meg amásikat, hogy mit akar mondani a tesó. Tutira le tudja fordítani, ha másra nem, egy hasonló halandzsára!
Egymást remekül megértik, nem?

Unique!
Menni fog az a kanalazás.
Én is azt mondom, hogy adj a kezébe egy másik kanalat. Ne félj, azt majd beteszi a szájába és ha már egyszer kinyitotta...

Gratula a fogacskákhoz. Mi csak kínlódunk, de még nincs egy sem!
Amúgy Boti azóta sem alszik, óránként kel éjszaka!
Ez eléggé kikászít idegileg, pláne ha felkelti az Olivért is. Mert akkor én is keltem apát, aki persze morcos és mindenért én vagyok a hibás.
a dokinénink az javasolta, hogy vagyünk homeopátiás szert alvászavarra. A patikában meg hülyének néztek. Szerintük 6 hónaposan nincs olyan, hogy alvászavar. nem tudom akkor mit szólnának, ha kölcsönadnám nekik a fiamat 2-3 ájszakára!
Csak Chamomilla golyót tudtak adni. De mire feloldom egy örökkévalóság és nem is olyan hatékony, mindha eleve cseppfolyós formában lenne.

Orsi!
Te nagyon otthon vagy ebben. nincs valami ötleted, hogy milyen homeo-s bigyó tudná megnyugtatni, hogy tudjon aludni.
Lehet, hogy a fogzás az oka, de ebben sem vagyok biztos.
Felébred és sír, csukott szemmel, ha ringatom alig marad meg a karomban és baromi nehéz megnyugtatni és újra bealtatni.
Tuti nem azért csinálja mert éhes, mert szopi után is ilyen.

Kriszta!
Ti hogy álltok a fogacskákkal???

Wish!
Láttam a Dévaisban a képet!
Gyönyörüüüüüüüü!
Nálad kislányra tippelek...
Ja, és tényleg nagyon hasonló az időzítésetek: mi április 12-re voltunk kiírva :D !

Kavicska!
gratula a gólya érkezéséhez!

Renáták!
BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKTEK
Pusza

Kép
stella9
 
 


Stella :)
mindennaposak ezek a halandzsák :D inkább poénnak írtam be :D :D

alvástéma... háááát.... nekem megijednek tűnik a leírtak alaján, vagy fenn sincs, mert ez is egy lehetőség.
ha homeopátia, akkor én homeopata orvossal egyeztetnék, így vaktában nem, mert lehet, hogy valami alkati szer segítene.
fogzásra én is a chamomillát tudom.

ha otthagyod sírni, akkor mi történik?

tényelg nem lehet egyszerű így az éjszaka, hulla fáradt lehetsz.
Nem alvászavarnak gondolnám én sem két tippem van:
1. ez a megijedés, és álomban sírás
2. szivatás... tudom, hogy csúnyán hangzik, de ennyi idősen is már tudnak. ezért lenne érdekes, hogy ha ott hagyod mi történik vele.

sajnálom, hogy nem tudtam segíteni. :cry:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Reni!
Nagyon sok boldog névnapot kívánok!

Kép

Stella!
Nem hangzik túl jól ez az alvás probléma. Remélem sikerül hamar megoldani.
Októberben szeretnénk 4D-re menni és talán ott megtudjuk hogy milyen nemű babák lapulnak a pocakomban. Meglátjuk. Egy biztos olyan mozgást rendeznek hogy csak na. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Stella :-) A fentieken kívül én még 1 dolgot tudok javasolni. Madarász utcai Klinika, Alváslabor. Majd megkérdezik mi a gond, mondd csak el, de ne hagyd magad lerázni, mindenképpen kérj időpontot. (Minket 5 és fél hónaposan elküldtek, hogy ennyi idősen még nincs alvászavar, aztán meg máshol a dokinő nyilatkozott, hogy bizony 6 hónapos korra kialakul már bennük egy kis öntudat.)
A telefont valami asszisztens veszi fel és az is lehet, hogy idénre már nem is kaptok időpontot. De ne add fel!
Gyerekorvos mit mond????
woodi
 
 


6 hónapos korra? :D Mátéban 3 hetesen is megvolt már az öntudat :D
nagyon érdekes módon, ha 3asban voltunk, akkor nem hepciáskodott, ha anyu ott volt, akkor meg mindig a karjában ült :D
vajon miért :D

az alváslabor tényleg jó ötlet.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kedves Unique!
Olyan jó volt beszélgetni Veled!
Lányok, tudoatom, hogy itt voltak Unique-ék nálunk Laurával, és az a kislány olyan nagyot nőtt, hogy csuda, és 1 nyugodt, békés kis angyal! Persze annyi eszem nem volt, hogy csináljak pár képet!Pöri folyton gyepálni akarta, és mindig megrágta a játékát :(
Stella!
Sajnálom az éjszakai problémákat. Talán az alváslabor tényleg jó ötlet. Tanácsot adni nem tudok, nálunk egyik gyereknél sem fordult elő.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok,

Stella drága,

Abszolut megértelek :(:( Nálunk csak annyival könnyebb, hogy 1 ébren alvó van, nem kettő :( Sajnos nem hiszem hogy 1 egyértelmű megoldása lehetne ennek az alvás dolognak....próbálgatni kell különböző taktikákat, de szerintem mi nem sok mindent tehetünk, egyszer csak el fog múlni..... addig meg minden segítséget be kell vetni, hogy napközben néha tudj egy kis alvást pótolni....Nálunk egyik nap jobb, másnap rosszabb, de sokszor kelünk még mi is kétóránként.....Szerencsére Máté nem sír, csak szimplán fenn van, nyögdécsel, dumálgat , aztán kiabál. Cicivel viszont 10 perc alatt visszaalszik, néha cumival is, de az ritkább...én egyelőre feladtam a csodaszer keresést....

Nem tudom hogy megéri-e nektek ezért feljönni Pestre a Madarászba.....ha nagyon ki vagy borulva akkor egy próbát megér:(

Különben fogacskának eddig nincs még jele Máténál, vagyis az ínye marha kemény meg minden, de nem duzzadt, és egyelőre nem nyűgösebb az átlagnál...fogadjunk hogy pont a nyaraláskor (3 hét múlva) fog kijönni első :(

Melcsi,
A csapvizet én is forralom a tápszerhez, de az ásványvizet soha..... igaz hogy szerintem 20 ml-nél többet még soha nem ivott Máté.

Farkaslány,
Én is a spontánotokban hiszek :):):) Legyen úgy mint Norkáéknál :)

Unique,

Ügyesek vagytok Laurával :) Nemsokára nem fogod tudni elég gyorsan adni neki a kanalat, majd meglátod :)

Ja, tegnap voltunk 6 hónapos kontrollon és 7450 gr-ot, 68 cm-t mértek. (bár szerintem az inkább 70 cm mert egy 68-as pizsi sem jó már rá) Úgy látszik a krumpli(na meg a sütőtök, répa, zukkini) megtette a hatását :)
A csípőkontrollon is minden OK volt, a lábfejekkel is, mostmár meg vagyok nyugodva :)

A mai nap szenzációja pedig az volt, hogy Máté kb 2 perc alatt, amíg kicsit újságot olvastam, kb másfél métert haladt előre a szobában a játszószőnyegéről az asztal alá gurulással :):):):):) Olyan csendben csinálta, hogy csak akkor vettem észre mikor a lában előtt volt :) Szerencsére pont tegnap vettünk habtapit, csak még nem volt időm lemosni, holnap gyorsan feltesszük, mert nem díjaznám ha a szőnyeget enné :)

Ma végre etetőszéket is vettünk, holnap lesz a nagy nap mikor kipróbáljuk :)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Orsi!
Ha otthagyom?? Felébreszti a tesót is (és persze az egész házat).
Szerintem azzal él vissza, hogy iker és úgyis ugrunk hozzá :D!
Én is gondoltam rá, hogy hagyni kéne, de akkor hova tegyük addig az Olivért? És Boti egyáltalán nem az a magát megnyugtató fajta. Ha hulla fáradt, akkor sem alszik el, csak ha ringatják, tolják a kocsiban, vagy autóban ül. Ha simán az ágyban fekszik, akkor jusztse! Csak üvölt, de olyan hangerővel, hogy nem is tudom hova fér bele ennyi hang!

Ijedtség kizárva, mert akkor totál másképp sír.

Alváslabor... hát ez innen elég bonyolult, de ha nagyon nem akar javulni, akkor lehet, hogy csak ez marad.

Na, megyek aludni, amíg csönd van.
Köszi mindenkinek a segítséget!

Kép
stella9
 
 


Stella :)
akkor viszont az a baj, hogy nem tud elaludni... akkor meg kell tanítani neki.
én Máténál a sírva hagyás módszerét alkalmaztam és 4 este alatt megtanult elaludni magától - nálam 1.5 hónapos korában telt be a pohár, utána nem rángattam a fenekét.
az éjjeli kelésről meg 9 hós korában szoktattam le, amikor óránként kelt. 3 éjjel és nem kelt.
és igen... első éjjel Levi is visíttott, 1.5 órát a kettő... de másnap csak Máté kelt és 30 pec utána elaludt. harmadik nap meg csak 3szor kelt, hátsimi és aludt tovább.
azóta sincs semmi gond az alvással.

nehéz, de nagyon megéri.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Ha most a kisfiam engedi (aki éppen alszik még :lol: ), akkor röviden leírom a szüléstörténetem, amit többen kérdeztetek.

Már előre tudtuk, hogy császár lesz, mert a gyerkőc nem fordult meg, a kérdés csak az volt, hogy mikor. Szept 17, vasárnapra voltam kiírva, előtte héten be akartak fektetni, de kialkudtam a dokimnál, hogy legalább a kiírás napját várjuk meg, így hétfő délelőttre voltam berendelve a kórházba, keddre pedig be volt programozva a műtét... Vasárnap mindent elrendeztem otthon (kaja főzés, bevásárlás, virág locsolás, takarítás, rendrakás stb.), hogy apa egy hétig "kibírja" nélkülünk. Lelkileg már felkészültem rá, hogy a kisfiunk mégsem akkor fog megszületni, amikor ő akarja, hanem amikor az orvosok jónak látják. Végülis néhány napon már igazán nem múlik semmi...
Vasárnap esete, vagyis inkább hétfő hajnalban háromnegyed egykor lefekvéshez készültünk, amikor már pizsiben, az utolsó pisilésre menet elkezdtem nagyon vérezni. Azonnal halálra rémültem, mert gyakorlatilag folyt belőlem a vér, féltem, nehogy a méhlepénnyel legyen valami. Berohantunk a kórházba, ahol megnyugtattak, hogy semmi gond "csak egy kis tágulásos vérzés". Szűk egy ujjnyira voltam nyitva, és mivel éjfélkor még kajáltam, és még fájásaim sem voltak, így a műtétet próbálták húzni - a kajára hivatkozva (na meg gondolom a dokimat sem akarták hajnalban berángatni :lol: )... Beöntést, borotválást megcsinálták, aztán befektettek a vajúdóba, hogy pihenjek. Na az már nem nagyon ment, mert megindultak a fájások, először 5 percenként, aztán már 2-3 percenként jöttek. 3-kor megint megvizsgált egy doki, aki már csak annyit mondott, hogy azonnal hívni kell a dokimat. Utólag tudtam meg, hogy ha a gyerek nem faros, akkor egy órán belül már természetes úton is meg lett volna, annyira felgyorsultak az események...
3/4 4-kor megjött a doki, addigra már előkészítettek a műtétre. Az anesztes aggódott, hogy hogy fogja beadni a gerincérzéstelenítést, mert annyira gyorsan jöttek már a fájások, altatni meg a kajálás miatt nagyon nem szeretett volna. Apától már elbúcsúzni sem tudtam, úgy rohantak velem a műtőbe (bár ezt inkább ő sérelmezte, én már nem igazán tudtam rá figyelni, annyira "fájtam" :lol: ), sikerült beadni az érzéstelenítést, és műtöttek... Én semmit nem láttam, mert elbarikádoztak zöld lepedőkkel, csak az anesztes orvos közvetített, hogy éppen mit csinálnak, mit fogok érezni, stb. Nagyon kedves volt velem. Fél 5 előtt néhány perccel nagy rángatást éreztem a hasamon, és utána hallottam, hogy már sír a kisfiam. Nekem meg sem mutatták, azonnal vitték ki a műtőből az előkészítőbe, ahol már apa várta. Persze mindenki gratulált nekem azonnal, nagyon kedvesek voltak. Miután felöltöztették, bebugyolálták, egy nővér visszahozta megmutatni, aztán apa megkapta.
Engem még "rendbeszedtek", aztán toltak a szobánkba, apa pedig tolta utánunk Márkot. Sikerült egy ágyas szobát kapni, így hétfőn elég sokat együtt lehettünk, hármasban.
A műtétet szerintem nagyon jól viseltem, már hétfőn este sikerült felkelnem, kedden pedig már szinte szaladtam. Utána napról napra jobban voltam, engem már csütörtökön elengedett a dokim, csak a gyerekorvos tartotta még egy napot bent Márkot, mert még nem kezdett el nőni a súlya. Aztán pénteken már jöhettünk is haza... :lol:
Összességében nagyon jó élmény volt a szülés, így császárosan is, nagyon jó, hogy mégsem lett programozott műtét, és a kisfiam mégiscsak akkor született meg, amikor ő szeretett volna. :lol:

A szopizás eleinte nem igazán ment, a gyerek rettentő türelmetlen, ha éhes, és a cicit nem tudta a szájába venni, ami miatt irdatlanul üvöltött. Mi azt gondoltuk, hogy nem tud szopni, így nem kínoztuk. (a csecsemősök a kórházban gyakorlatilag le sem szartak minket, hogy béna, kezdő anyukának segítsenek valamit, pedig elég sokat jártam a nyakukra, csak rámhagyták, hogy ez a gyerek tényleg nem tud szopni... ) Muszáj volt lefejni a tejet, amit cumisvegből az utolsó cseppig bevágott.
Szerencsére múlt héten kiderült, hogy a gyerek mégiscsak tud szopni, csak a cici bevétele nem egyszerű, és amikor éhes, egy cseppnyi türelme sincs azzal bajlódni, inkább üvölt torkaszakadtából. De mostmár ezt a problémát is megoldottuk, így napok óta csak ciciből eszünk :-).

Még a nappali üvöltésekkel nem tudunk mit kezdeni, egyelőre nem értjük. Néha látjuk, hogy a hasa fáj, az érthető, próbálunk is segíteni, több-kevesebb sikerrel. De máskor meg csak üvölt, számunkra érthetelen okból, kézben sem lehet megnyugtatni, úgy vonaglik, mintha éhes lenne, pedig egy órája evett. Ha lerakjuk a kiságyba egy idő után abbahagyja, de látszik hogy csak azért, mert elfáradt, és hüppög, a szája lekonyul akkor is - a szívem szakad meg miatta, hogy nem tudok segíteni neki, mert nem értem, hogy mi a baj.
Már arra is gondoltam, hogy egyszerűen túl fáradt, és emiatt nem tud elaludni? Gyakorló anyukák, nincs valami ötletetek?

puszi mindenkinek,

Almodo és Márk
almodo
 
 


Sziasztok

Almodo
Gratulálok Márkhoz, gyönyörű pici fiad lehet. Nem tudnál róla képet felrakni? Melyik kórházban szültél?
Nem próbáltad ki hogy mit csinál akkor ha akár óránként is cicire rakod? Hason v. háton altatod, v. oldtalt?
Te iszol Laktoherb teát? Én azt ittam, abban van édeskömény (szélhajtó), hátha akkor nem fájna annyit a pocija. Nekünk nem tudom hogy miért, lehet hogy ezért, de nem fájt a pocija, belőlle kijött a levegő.

Szia és nagyon jó babázást kívánok nektek

Erika

[img][img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1160311903.19.jpg[/img] Gratulálok [/img]

Kép

Kép
erika13
 
 


Almodo :)
gratulálunk és köszönjük a beszámolót :D

Szopis gondhoz :D nálunk levi volt ilyen, azzal spékelte meg, hogy ha "berágott" meg is feszítette magát, teljesen húrba.... de kb. 2 hónaposa kinőtte, utána igazi cicibolond lett. :D

Ha evés után nem sokkal sír a baba, akkor az nagy valószínűséggel hasfájás, a túl sok, vagy a rosszul - azaz sok levegővel benyelt kaja okozza.
Próbáld meg, hogy cicizés közben 3-5 percenként leveszed a mellről is büfizteted. Próbáld meg enyhén ülő helyzetben szoptatni, mert így a feles levegő könnyebben távozik. Figyeld, hogy jól legyen mellen, hogy minél kevesebb levegőt nyeljen.
Hirtelen ennyi ötletem van.

A tejserkentő teákkal meg érdemes vigyázni, mert pl. elég sok baba érzékeny pont az édesköményre - tudom, hogy állítólag jó a hasfájás ellen, de sok babának hasfájást okoz.
Meg kellene próbálni ezeket elhagyni.
Ill. az étrend. 1 napig próbáld meg, hogy nem eszel tejterméket, próbálj meg kenyéren és vizen élni :D szóval pl. kenyér, kalács, pici margarin, sok-sok folyadék. De ne egyél tejes terméket, paradicsomot pl. Ha ilyenkor jobb, akkor az étrended miatt fáj a pocak.

Az evés utáni 1 órában folyik az emésztés alapvetően, ha ekkor sír a baba, akkor nem azért sír mert éhes, hanem mert valamiféle gondja van a tejjel.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszönöm a tanácsokat, próbálkozunk.

A laktoherbet már próbáltam, de aztán leálltam róla, mert én is hallottam már, hogy hasfájást is okozhat. Bár szerintem alapvetően nem hasfájós Márk, de egyelőre próbálok vigyázni.
A mai nap tapasztalata alapján kezd az a gyanúm lenni, hogy mégiscsak éhes, amikor úgy ordít, mintha éhes lenne :lol: ... Eddig a doktorbácsi és védőnéni tanácsára ragaszkodtunk hozzá, hogy 3 órán belül nem kaphat újra kaját. A délutánokat, mire apa hazaért, rendszerint végig ordította, egészen a fürdetésig.
Ma beadtam a derekam, és 2x is kapott 2 óra után enni - eddig mint a kisangyal, úgy viselkedik. :lol: Persze tudom, egy nap még nem jelent semmit...

Almodo és Márk Kép
almodo
 
 


Sziasztok

Almodó
nagyon édes a pici fiad
Hány g-al született? Én a drágámat az elején 2-3 óránként etettem, ahogy ő kérte. Próbáld meg te is, hátha ő egyszerre kevesebbet eszik és azért kér gyakrabban. Van mérlegetek otthon? Nekünk a Laktoherb teától nem lett hálistennek semmi baja, de annyi előnye volt v. nem tudom hogy egyáltalán neki köszönhetem e de így legalább 3-4 hónapig tényleg csak anyatejen volt, igaz hogy ált. egy adaghoz kellett mind a 2 cici. De legalább addig csak azon volt. Most meg már nem is kell neki egy ideje.
És nem kell mindenben a dokibácsira és a védőnénire hallgatni, eleinte én is azt csináltam, mondjuk most is csak részben hallgatok rájuk és részben a családra, végül is a gyerek dönti el hogy mit szeretne enni.

Mindenkinek nagyon szép álmokat kívánok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Almodo :)
figyel :D jó, hogy 2 fiam van, mindkettőről mesélhetek.
Máté 6 hós koráig 2-2.5 óránként (!!!!) szopott, úgy hogy minden szopásnál megvolt a tankönyvi mennyiség.
sehogy sem tudtam 3 óránkéntre széthúzni.

szval nem minden babával lehet a 3 órát kíválrni, pedig tejem iszonyú sok volt, és dőlt bőven. De egyszerre ennyi fért a gyomrába.

Gyönyörű a baba!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszönöm a tanácsokat!

Annyira jó lenne, hogyha csak ilyen egyszerű lenne, hogy többet kell ennie, és akkor nem fog olyan keservesen sírni. A mai napunk nagyon jó volt, sokat aludt, és amikor ébren volt, akkor is csak nyugodtan nézelődött.
Nem is értem, hogy nem gondoltam erre korábban - valamiért vakon bíztam a "hozzáértők" tanácsában.

és köszönjük a dícséretet, szerintünk is nagyon szép baba Márk :lol: .
almodo
 
 


Almodo :)
arra azért figyelj, hogy kb. 1,5 órán belül 2szer ne szoptass.
Vannak babák, akiknek érzékeny a gyomra és ha a félig emésztettre friss tej kerül a gyomorba, akkor fájhat a pocijuk.
de ez sem igaz minden babára.
Nálunk mindkettő tudott akár 1 óra múlva is szopizni, amikor harcoltunk a tejért, mert épp kevés volt valamiért.

ügyesek vagytok nagyon!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Halihó!

Remélem, nem haragszik meg Kavicska, hogy elpletyizem, amit odaát írt. 09.22-én születettt meg a kisfiuk. Márknak hívják. Kavicska pont a szülinapjára kapta a babócát. (09.23.) Ennél szebb ajándékot el sem tudok képzelni.

ha már nem is lesz lurkónk karácsonyra, szülinapomra én is kaphatnék ilyen ajándékot.


Timi
latimi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: