Új privát üzeneted érkezett!

Marcianyu!

Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek a kicsi Lili születéséhez!
Gyönyörű kislány!
Várom az újabb fotókat és a mai napi beszámolót! :D

Kép
tirza
 
 


Helló Lányok!

Obea elszomorítasz. Kellimóni megnyugtatsz. Nekem "rendes" bejelentett munkahelyem van, remélem segítenek a kollégák.

Tölti
Ugyan nem beszéltük meg, hogy megírhatom-e, de gondolom nem baj, hogy elújságolom, hogy Tölti invitálására meglátogattam a Tölti családot. (autóval 10 percre lakunk egymástól). Élvezhettem Nikike huncut pillantásait, meg Ádika mosolyát. Nagyon jól éreztem magamat nállatok. Már az országos találkozón is tetszett, hogy a kezembe nyomtad Ádit gondolkodás nélkül (a többieknek, mi nem ismertük egymást előtte) és most is olyan közvetlen voltál. Ádikát megetettem, büfiztettem, a pelenkázás elmaradt, majd legközelebb. Szóval, picit belekostóltam, hogy milyen is lessz nemsokára. Köszönöm.

Marci-anyu
Sokat gondolok rátok! Próbálj azért egy picit pihenni, hisz valahonnan erőt kell merítened.

Boszi
Hírek???!!!

Szombaton 1 éves lessz a határozatunk. Olyan jó lenne már ezt a vonalzót egy babásra lecserélni :lol:

Csók mindenkinek!

Tviky

Kép
tviky
 
 


Sziasztok!

A kihelyezés dátumától jár a TGYÁS a gyámnak!!!! A családi pótlék is!
Amikor megvan a végleges határozat, és az új anyakönyvi, akkor be kell vinni, átírják az adatokat. Ennyi... A TGYÁS 160 napig jár, utánna GYED azt a gyás lejárta előtt 15 nappal lehet igényelni.

Obea! A főállás szerinti megyében kell igényelned mindent! Ha van kérdésed hívj fel nyugodtan, tábliban van a számom. (könyvelő vagyok) Ez utóbbi mindenkire érvényes, ha valahol elakadtok hívjatok, ha tudok segítek. :D

Hildusék végre beköltöztek az új házba! Internet még nincs, de reméli hamarosan lesz az is. :)

Gabszi! Nem kérhetik tőled soha többet az eredeti anyakönyvit és a határozatot!!!! Se a gyesnél se máshol, hiszen a nyilvántartásukban nem szerepelhet hogy Zsófi öribaba!!!! Hiszen vérszerintiként vagytok bejegyezve!

Puszi mindenkinek!

KépKép
jiny
 
 

 
 

Ancsúr: Köszönjük az álommanókat, segítettek ám! Nagyon jó éjszakánk volt, most is küdjed őket légyszi!!! :)

Kelimoni: Én meg úgy örültem volna, ha marad Bálintnál a régi TAJ szám, mégis újat adtak. Viviennél maradt a régi, Veronikánál még nem tudom, jövő héten megyünk intézni. (Össze-vissza csinálnak mindent, attól függ, melyik városban vagyunk??!!)

Tviky: Szerintem nagyon jó, hogy megírtad, hogy jártál a Tölti-családnál!!! Ez is a nagyszerű ebben a fórumban, hogy személyes kapcsolatok, igazi barátságok is kialakulnak :) És ugye milyen jó babázni? :wink:

A határozatotokhoz gratulálok, én is remélem, hogy hamarosan más lesz az "időszámításotok" tárgya :)

Jiny: Köszi, hogy hírt adtál Hildusékról. Örülök, hogy kész a házuk, már nagyon várjuk ide vissza! Ha beszélsz velük, sok puszit küldök nekik!
Ui: Nagyon örülök, hogy mégsem maradsz el a fórumról!!!!

Ma Vivien lógott az oviból :lol: Bábszínházba mentek a gyerekek, és ő már tegnap sírt, hogy nem akar menni, csak velem. Mivel nem tudtam megoldani, hogy elkísérjem, inkább ő is itthon maradt nagy örömmel...

Bálintnak meg annyira hiányzik már Apa, hogy este a fényképével akart elaludni... Hajnalban meg bekéredzkedett mellém az ágyba, de egy darabig még sírdogált, hogy nincs itthon apa "Apa nem, el!" és közben szomorúan rázza a kis fejét.

Marci_anyu: Ma többet tudtál babázni?? Marci hogy viseli a sok nagymamázást?
ildi_ko
 
 


Sziasztok!

Marci_Lili_anyu várjuk a fejleményeket és a mai nap élménybeszámolóját!

Obea nekem is rendes munkahelyem van, de nem tb kifizetőhely, tehát végigjártam a tortúrát. Jiny írása szerint járj el és mindig nyaggasd őket telefonon. Én már a végén a tb-nél közöltem az ügyintézővel, hogy bemegyek a kisbabával és ott megvárom, míg megcsinálja a dolgát. Erre történt valami. Igaz, hogy egyedileg értelmezte a kihelyező határozatunkat, mivel a gyámságot kerek 30 napra értelmezte, pedig az visszavonásig vagy az öf határozat jogerőre emelkedéséig szól. Ne hagyd magad lerázni. Elvileg a kihelyező határozaton is van törvényi hivatkozás, ha hasból bemondod őket, már akkor is komolyabban vesznek. (nálam bejött, igaz utánaolvastam a törvénynek)

Ancsúr köszi az álommanókat! Dávid este 8-tól reggel fél 9-ig aludt és csak fél 6-kor kelt fel enni! :D

Atan jól meggondoltad a lánytesót? Hisztipanka vasárnap hazáig hisztizett! Egyébként nem minden kislány ilyen! Reméljük hamar jön a Tegyeszes gólya!

Kelimóni Boszival mi újság?

Szép napot mindenkinek!

Kép
madri
 
 


Sziasztok!!

Tviky: nagyon örültünk a látogatásodnak. Természetes volt,hogy a kezedbe adtam a gyermekeimet. Nemsokára Te is boldog Anyuci leszel és remélem majd én is megbabusgathatom a gyermeked :D

Képzeld a nagyadag tápszer után Ádi lefekvés előtt még egy adag tejpépet is legyűrt. Aludtunk is egész éjszaka! :)

A kis autós rágókáért még ment egy darabig a küzdelem
:) Nagyon becses mindkét gyerkőcnek :)

Ildiko, Kelimoni: Én örültem,hogy nem kaptunk uj TAJ számot. Itt ahol élünk ezt nagyon diszkréten kezelik.

Ildiko: Bálint nagyon Apás????

Ma elég nagy meglepetésben volt részem. Este bohóckodtam Ádival (csikiztem) és ő megharapott. Valami furcsa érzésem volt mert megcsikarta valami az ujjam. Hát kérem szépen alul most bujik elő 2 db fogacska.

Nikikének 10 hónaposan jött az első fogacskája. Ehhez mérten én nem is nagyon számítottam még erre. De nagyon örülök mindkettőnek.. :D

Kép

Kép
töltike
 
 


Sziasztok!
Úgy látom,nem vagyok egyedül ügyintézés ügyileg :( Mindenkinek kívánom, hogy gyorsan el tudja intézni ezeket a dolgait. Tviky, nem akartalak megijeszteni, bocsi.

Jiny, köszi szépen, ha nem jutok velük semmire, megfogadom a szavad és hívlak, ha nem gond.

MarciLilianyu: Mi újság? Majd ide is raksz fel képeket Liliről? Már nagyon várjuk :)

Jó éjt nektek :)

Íme néhány kép rólunk:

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
obea
 
 


Úgy látom, egy kicsit túlságosan lekicsinyítettem őket :oops:
Látod Tvera?! Nem vagy egyedül! :lol:
obea
 
 


MarciLilianyu!

Micsoda boldogság és hogy megérezted, ez olyan fantasztikus!
Nagyon-nagyon sok boldogságot Lili érkezéséhez!
Nagyon várom a beszámolódat!

KépKép
gilice
 
 


Ma mindenki nagyon drukkoljon Marci_anyuéknak, ma mennek a gyámhivatalba! Reméljük, hogy minden rendben lesz és hétvégén hazatérhet Lili baba! :) :) :)

Töltike: Hát én is örültem volna, ha megmarad a régi TAJ szám, olyan macera, amikor jön az új és mindenhol át kell iratni. Elég sok bonyodalom volt belőle Bálintnál.

Hajajj, Bálint naggggyon apás. Azóta, amióta Veronika megszületett. Mondjuk, ha nekem ilyen apukám lett volna, én is apás lettem volna :wink: Viszont rettenetesen rosszul kezdem tolerálni a mindennapos, hajnali 5-ös "Apaaaaaaaaa" című műsort. Ez úgy zajlik, hogy alszom békésen, és egyszercsak azt hiszem, kitört a 3. világháború, olyan ordítást hallok Bálint kiságyából. Ugrok fel, alig térek magamhoz, hogy mi van, aztán rájövök, hogy "csak" apahiány tört rá az én drága kisfiamra. Ekkor kb. 10-15 percembe telik, mire sikerül megnyugtatnom, de innentől már nincs nyugodt alvás. Fél óránként megébred és nyafog az apja után. Na mindegy, már csak 2 éjszaka :)

Gratula Ádi fogacskáihoz, biztosan neki is meg fog változni az arcocskája :)

Obea: Nagyon édesek a fényképek! A másodikat bírom legjobban, azon tisztára olyan Gréti arckifejezése, mintha azt mondaná: " Jól van már, ne nyúzzatok folyton!" :lol: Nagyon szépek vagytok!!!

Marci_anyu csak akkor fog ide fényképet feltenni Liliről, amikor már meglesz a jogerőre emelkedett örökbefogadási határozatuk - általában ez a szokás, hogy addig nem mutatjuk nyilvános helyen a baba fotóját, míg nincs a nevünkön (Veronikánál én már kivételt tettem). De ha megírod Marci_anyunak priviben az e-mail címedet és megkéred, biztos küld neked is fotót a kicsi hercegnőről! :)
ildi_ko
 
 


Sziasztok!

Látom használtak az álommanók, ezentúl rájuk parancsolok, hogy végezzék rendesen a munkájukat. :lol: :P

Obea: Nagyon jók a képek! Nagyon tetszik a babakocsis kép, a törpike úgy ül ott, mint egy kis cár. :lol: :P

Hú lányok, én ezektől félek a legjobban, az ügyintézéstől, hogy kibírjam asztalborigatás nélkül. Elég nehéz lesz, és reménykedem, hogy lesz egy normális ügyintéző mindenütt. :lol: Mert azt látom, hogy helyenként nagyon változó, hogy állnak az emberhez. Azt hiszem fogok tanácsot kérni.

Jiny: Majd hívogatlak, hogy hova menjek:))) Te olyan tuti vagy!

Menek munkába, majd írok hosszasan is. :lol:

KépKép
ancsúr
 
 


Sziasztok!

Először is:
Kedves Marci-Lili Anyu, Apu és Marcika! :lol:
Nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek!
Tiszta szívből gratulálunk, reméljük nemsokára láthatjuk is együtt a boldog családot.
Kép


Most látom, hogy péntek óta nem is írtam :(
Annyi minden történt a héten.
Robinak szombaton becsípődött a háta egy egyszerű lehajlástól. :(
Szerencsére már sokkal jobban van, persze orvoshoz nem ment.
Kedden megvettük Robinak az új bringáját. GYEREKÜLÉSSEL és SISAKKAL Már kétszer voltunk bringázni. Miklóska jól érzi magát, csak nem lát ki Apa háta mögül Olyan ülést vettünk, amit egy gombnyomással le lehet venni és átteni a másikra. Csak sajnos még nem kaptunk olyan szerkentyűt az én bicajomra. A sisak beállítása valami tragádia volt , de most már elviseli a fején a nagylegény, de csak szigorúan addig amíg a bringán ül :wink:
Kép

Már több védőnő és orvos megkérdezte, hogy Miklóska épít-e? :? Csodálkoztam, hiszen sokszor a kiscsoportosok is inkább rombolósdit játszanak. Bántott a dolog. Hiszen kicsi fiúnk nálunk látott először kockát, 13 hónapos koráig azt sem tudta mi az. Két hete már próbálgatta egymásra tenni a műanyag poharait, óriás lego-ját, de nem okozott neki sikerélményt. Kedden elcsente a kamrából a zacskónyi mosogatószivacsom és épített. Sajnos már csak a 3. tornyot tudtam megörökíteni: :P
Kép

Tegnap lett 1,5 éves Miklóska. Megkapta az oltást. :( Tapasztalatokat kérhetek? 37,7-ig ment fel eddig a láza , nehezen hajol, combba kapta. 11-kor elaludt ülve. Eléggé rosszul viseli, csak hempereg az ágyon vagy karomon tartom és sétálunk. Még a kedvenc játékai is csak egy percig terelik el a figyelmét.

Tegnap a sógornőmék olyan aranyosak voltak Este beállítottak sütivel, amin 1,5 gyertya égett. Úgy örült :cry: :P
Kép


Örülök, hogy írtok Két hét múlva találkozunk!!!!!!
Mindenkit ölel: Süni
renóca
 
 


Süni: De jó, hogy itt vagy! :)
Olyan édes a kisfiad! :)
Nagyon ügyes, ahogy épít! :) és a szivacs sokkal jobb játék, mint a lego. :D:D:D

Mi már az új oltást kapjuk, amitől nálunk sosem volt még láz.
Ti milyet kaptok, régit vagy újat? vagy már mindenki újat kap?

Na, most sajnálom, hogy Rkata nem ír! :cry: :cry: :cry: :cry:
Nekem nagyon hiányoznak az okos válaszai. Az ilyenkre Ő mindig kapásból tudta a választ.

Hétfőn, a Kossuth Rádióban a Napközben adásában lesz szó az örökbefogadásról. :) Nikinozsó is ott lesz. :) És engem is hallhattok majd. :oops: Ma készült a felvétel, hát elég béna voltam. :oops:

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok!

Ildikó:
A "ne nyúzz már folyton" nekem is a kedvencem :lol:
Te hogy bírsz ki ilyen sokat a férjed nélkül? Peti 1 éjszakát nem aludt itthon a héten, és úgy hiányzott, mintha hónapo óta nem láttam volna. :oops: Egyébként úgy vettem észre, hogy Gréta is megérezte. Este mindig apa szokta fürdetni és akkor én fürdettem. Aztán reklamált. Lehet, hogy apát hiányolta?! :)
A cumisüvegmelegítőtök még itt van nálunk, a férjed mikor jár errefelé? Igyekszünk minél hamarabb átvinni Szabolcsékhoz.
Értem Marcianyut a képekkel kapcsolatban, köszi, hogy szóltál. :)

Renóca: ilyenek az orvosok. Lehet, hogy nincs gyerekük?! :? Nekünk is azt mondták, hogy 3 hónaposan már forognia kéne és itt a többiek nyugtattak meg, hogy még nem vagyunk lekésve semmiről. Ha látod, hogy szépen fejlődik, szerintem nincs mitől félni. Csak te látod a folyamatát, az orvosok erről nem sok mindent tudnak. Néha az az érzésem, hogy bemagolják a könyveket és azt gondolják, hogy minden gyereknek ugyanúgy kéne működnie. Milyen is lenne a világ?! És nekem nagyon tetszik az a szivacstorony :lol:
obea
 
 


Rkata ír, bár még mindig pocsék a hangulata, de nagyon hiányoztok. :)

Nekem nincs tapasztalatom a 18 hós oltásról, mivel mi még a régi rend szerint kaptunk 15 hósan, teljesen tünetmentesen vészeltük át (elvileg ott a 7. és 14. nap között léphet fel lázas állapot, kiütések). A születési idő függvényében érvényes a régi, ill. az új oltási rend:

http://www.hazipatika.com/articles/Uj_o ... 1111154236

Toronyépítés: hát ez nálunk teljesen kimaradt, most akkor az én gyerekem hülye? :P :D Micsináljak, ha egyszer nem érdekli? Ellenben több mint fél éve felismeri a színeket (fehér, fekete, barna, zöld, kék, piros, lila, rózsaszín, citromsárga (!), narancssárga), ami meg még nem "tananyag" ilyen idős korban, és a formabedobót is nagyon hamar "kivégezte", ami meg más gyereket nem izgat fel. :) Én annyit szoktam csinálni, hogy megvan Deákné B. Katalin: Anya taníts engem! c. könyve (ajánlott olvasmány :) ), időnként megnézem, kb. mit illik már Csengének csinálnia - ami alapból megvan, azt kipipálom, a többivel meg bepróbálkozom, aztán vagy érdekli, vagy nem. Ha nem, akkor kicsit később újra, de erőltetni nem fogom.

Süni, ha érdekel, megnézem és leírom, mit "illik" tudnia egy Miklóska korú gyereknek és milyen feladatokkal lehet fejleszteni (bár ezt szerintem Te "hivatalból" tudod :lol: ).

Ma (előzetesen) beiratkoztunk az oviba, képzeljétek, a jövő szeptemberben induló 30 fős csoportból már több mint a fele létszám betelt. :shock:
rkata
 
 


Marci_anyu magyarhangja, jelentkezem:

Minden rendben volt a gyámhivatalban, megvannak az aláírások, megvan Marci_anyuék boldogsága :) Ma is voltak bent Lilikénél, egy kis dédelgetés és etetés erejéig, vasárnap pedig, ha minden rendben lesz, már négyesben mehetnek haza! Újdonsült kétgyermekes anyukánk nagyon köszöni a drukkokat, sok erőt adtunk neki! :)
ildi_ko
 
 


Jaj Lányok! Olyan jó, hogy vagytok!

Rkata :lol: Örülök Neked!

Süni
Úgy várom, hogy megölelgessem Miklóskát, hadja magát?

Obea
Bocsi, nem rosszból, de ne általánosíts az orvosokkal kapcsolatban :( Nekem több is van a családban. Például Muterom gyermekgyógyász, s bár nagy tapasztalattal rendelkezik, minden szakmai konferencián részt vesz, hogy fejlődjön a korral. De azzal is egyet értek, hogy nagyon nehéz jó orvost találni. Már én is kutakodom, hogy kit válasszak. Különben egy kis statisztika: a Mo-on praktizáló gyermekgyógyászok átlag életkora 56 év. Abszolút elöregedőben lévő szakma, mint a körorvosoké is. Ez van.

Mindenkinek jó hétvégét 8)

U.I. Tegnap vettem 2 db 0-00-as zoknicskát :D

Viki

Kép
tviky
 
 


Sziasztok!

Marci_Lili_anyu de jó hírek! Vasárnap már együtt lesz a család! :D Marci hogy van? Találkozott már a tesóval?

Boszi veled mi újság? Kibujt már Zora baba?

Rkata nyomon követem én is az Anya taníts engem könyvből, hogy miket és hogyan kell csinálnia Dávid babának. Igaz a teszt a keresztgyerekek voltak, mert mindkét szülőnek megvettem. Szerintem jó iránymutató.

Kelimóni mászós képet nem kapunk Gergőről?

Obea nagy szép kislányod van!

Süni mennyit nőt Miklóska a tali óta! :D Nagyon jó a szivacstorony és szép szines is!

Siminéni mi újság? Régen írtál!

Töltike gratula az új 2 foghoz!

Ildi_kó hamarosan már otthon lesz Apa és akkor Ádám kiapázhatja magát!

Ma égre-földre dicsérgették a fiamat, hogy milyen jó gyerek, milyen nyugodt. Délelőtt baba-mama klubba voltunk és 10 (!) gyerek ugrált-játszott-hangoskodott mindenfelé amerre nézett. Természetes, hogy lekötötte a gyerekzsivaly, mivel 1,5 és 3 év közöttiek voltak és igazi eleven gyerekek! Bár nem fáraztotta le annyira, amennyire szerettem volna.

Szép napot mindenkinek!

Kép
madri
 
 


Süni!
Roli múlt héten kapta meg a 18 hónapos oltást (Bár már 21 hónapos, de idáig nem sikerült beadni neki, mert vagy ő volt beteg, vagy a többiek, vagy a dokinő volt szabin.) Igazából Roli nem biztos, hogy jó példa az oltások hatásainál, mert még egytől sem lett lázas és meg sem dagadt semmije. (Mondjuk ő most a karjába kapta.)
steiff
 
 


Tviky!
Igazad van, bocsánatot kérek, nem akartalak megbántani. Nem rosszak az orvosok, csak engem is úgy megijesztettek. :roll: Nekem is van legalább 5 orvos jóbarátom, a férjem unokatestvére pedig gyermekorvos. Igaz, nem közel laknak hozzánk, de sokat vagyunk náluk és őt is nagyon jó orvosnak tartom. Anyukád egyébként biztos jó orvos :wink: Még egyszer bocsi, nem szeretek senkit megbántani... És semmiképpen nem akartam általánosítani, rosszul fejeztem ki magam. :(

Jó éjt: obea
obea
 
 


Sziasztok!

Ma 11.30-kor (hivatalosan is) örökre a szívünkbe fogadtuk Lilit!! :-) Ha minden igaz, vasárnap jöhetünk is haza, már mind a hárman nagyon várjuk!!

Nagyon köszönöm Nektek a támogatást, hogy életünknek ebben a nagyon szép és egyben nagyon nehéz időszakában mellettünk álltatok! Nem szeretnék fenyegetőzni, de ha lesz időm, írok még és képeket is küldök... :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu
 
 


Sziasztok!

Boszinál semmi változás, a hétvégét otthon töltheti. :) Tegnap esti infóim szerint. :)

Madri: nem nagyon sikerül négykarlábi képet csinálni, mert Gergő szinte egész nap áll. :D
Tegnap próbálkoztam, ami nem az igazi, de megmutatom. :)
Ez inkább kúszás még mindig.

Kép

Ez a jellemzőbb: :D Gergőnek jön alul két foga, emiatt a nyelve folyton ott van. :) Tehát úgy néz ki, mintha csúfolódna. :D
Marci anyu: Milyen rucink van? :D

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok!

Marci-anyu: Nagyon örülök nektek, olyan jó hogy minden rendben van és olyan gyönyörű a kislányod! :lol: :P :lol:

Kelimoni: Falatka Gergő! :lol: Képzeld amit néztünk, csak Pest területén szállítanak ki. :roll:

Tviky: Ez így van, és sajnos az a baj, hogy mint minden területen ott is vannak olyanok, akik nem végzik szívből a munkájukat, és persze ki issza meg a levét? Az az orvos, aki a hivatását tényleg szívből, és a legjobb tudása alapján végzi. :roll: Sajnos én most találkoztam sokkal, aki nem ezt teszik. :roll: :oops: De minden pályán így van ez. A kivételek sajnos rányomják a bélyegüket... :oops:

Madri: :lol: :P Akkor nagyra nőttél te is, igaz? :lol: :P

Süni: Miklóska egy angyalka! :lol: :P Haláli ahogy a szivacsokkal épít. :lol: És a babák sose működnek könyv szerint. 8)

KépKép
ancsúr
 
 


Marci,Lili anyu! Már nagyon várjuk a beszámolót na meg persze a képeket is!!! Csak mi látjuk úgy hogy Lili hasonlít Marcira?? :D

Kelimoni! Tündéri Gergő ezeken a képeken is. Azért ne nagyon mutogasd, mert a végén még valaki lecsapja a kezünkről. :lol:

Orvos téma: na erről tudnék mesélni... DE! Van olyan orvos aki ha látja és vizsgálja a gyereket, akkor sem veszi észre hogy valami baj van és szerinte anyuka túlaggódja a dolgot. És van olyan orvos aki több száz km távolságból csak a tünetek alapján majdnem tökéletesen ráérez a betegségre... Szóval Tviky, ha ezután lesz valami gondunk akkor lehet felhívlak hogy kérdezd már meg anyukádat... :D

Dóri nagyon jól van! Rengeteget eszik, és ma reggel a tiszta súlya 6170 volt. :) Próbálkozunk a kanállal is, egy két kanálkával ha elég ügyes vagyok, akkor meg is eszik. :)

KépKép
jiny
 
 


Marci,Lili_anyu, gratulálunk, örülök, hogy minden rendben ment.
Nagyon várom a beszámolót. Köszönöm a képet, nagyon édes a kislányod. :D

Kelimoni, Gergő nagyon édes, olyan nagyfiú már. :D

Süni, nagyon aranyos Miklóska, és milyen ügyesen épít.
Másfél évesen Peti sem épített még,(most se sokszor, nem a kedvenc elfoglaltsága). Szerintem, sem úgy működik, hogy az gyerekek teljesen egyformán fejlődnek, mindegyik más és más.
Az 1,5 éves oltás nálunk nem okozott problémát, szinte észre sem vette, biztos Miklóska is könnyedén túllép rajta.

Jiny, úgy örülök, hogy Dóri baba ilyen jól eszik. Remélem nem lesz ezzek probléma többé. :lol:

Kép
Kép
atan
 
 


Zsófinak kibújt a két alsó fogacskája! Egyik jobban, másik még csak kullog az első után. :lol: Vége az édes, fogatlan mosolynak! :lol:

Kata: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jiny, köszi, én is tudom, hogy nem kérhetik...a baj az, hogy ŐK nem tudják!!!! :wink:

Lányok, bocsi a gyors bejelentkezésért. A változatosság kedvéért most én vagyok tiszta taknyos. Irtó vacakul vagyok. Tegnap este mondtam,hogy : Az anyukámat akarom!!!! A férjem csak annyit mondott: Na, gyere lázat mérni, tuti lázas vagy!
Nagyon ritkán vagyok beteg és rossz beteg is vagyok!...Na , meg nincs is sok időm magammal törödni és kifeküdni, a gyerekeket nem nagyon érdekli, hogy nem vagyok jó formában!

Mindenkit puszilok, vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
ggabszi
 
 


Gabszi:
Mikor látunk fogacskás képeket? :-)
Jobbulást! Mi történt? Elkaptad valakitől v. nem öltöztél fel rendesen? Marcira én is úgy ügyelek, de sokszor azt veszem észre, nekem már megint nem sikerült az évszaknak v. az időjárásnak megfelelően... :-(
A nagypapám sajnos már nincs velünk, de imádtam és annyira jókat mondott! :-) Mikor mama megfázott, azt kérdezte tőle: Mama miért fáztál meg? Már megint meztelen s...el ültél a wc-n? :lol:

Keli:
Szupi a cucc Gergőn! :-) Azért a mászás/kúszás is nagyon jól megy már! :-)

Jiny:
Annnyyira jó, hogy Dóri végre rendesen eszik! És az is, hogy visszatértél!! :-) :-)

Süni:
Milyen nagy már a kisfiad! :-) És mennyire hasonlít!! Tudom, ennek semmi jelentősége, mégis mindig feltűnik, mikor képeket látok róla! Szerintem nagyon ügyesen építkezik és a szivacsnak biztos jobb a fogása, mint a kockáknak! :-)

Rkata:
De jó, hogy itt vagy!!!!!! :-) :-) Tegnap már csak nagyon későn tudtam volna telefonálni, jövő héten valamikor pótolom!

Ma is voltunk Lilikémnél és képzeljétek bevittük Marcit is! :-) Annyira helyes volt ahogy, megsimogatta, megpuszilgatta! A szülésznő megmutatta, hogy kell cicire tenni Lilit, hááát, Marcinak volt egy nézése... :-)
Nagyon úgy néz ki, hogy holnap jöhetünk haza!!!! 10-re megyünk mind a hárman a Kisasszony elé, már annyira várjuk!!

KépKép
KépKép
marci_anyu
 
 


Sziasztok lányok!

Csak egy gyors helyzetjelentés: Egy hét kórházi pihenés után kisnagyságánk még mindig olyan jól érzi magát, hogy nem hajlandó elhagyni a vackát.
Indítani nem fognak egyelőre, várunk...

(Keddig nem is "szabad" szülni, festik a szülőszobát:):):)
szuperboszi
 
 


Süni: De jó lehet, amikor együtt bicajozik a Süni-család! :) Nemsokára már jöhet Miklóskának a tricikli ;)

A szivacstorony nagyon szuper, igazán ügyes nagyfiad van, nem csoda, hogy büszke vagy rá! :) A süti-torta milyen jó ötlet! Édes azon a képen (is) a kis arca, látszik, hogy örül! Szereti amúgy a sütiket?

Nálunk az oltások nem igazán viselték meg a gyerekeket, Veronika volt most a kivétel, mert a 3 hós oltás után 2 napig szörnyen nyűgös volt és utána be is náthásodott. :(

Kelimoni: Olyan jók a képek Gergőről! Igaza van Jinyről, még a végén meghiúsítja valaki az eljegyzéseteket és elcsaklizza a jóképű vőlegényt! ;) Látszik Gergőn, hogy egyre jobban élvezi a játszócsoportot!

Obea: Hogy bírom a férjem nélkül? Hát nehezen :( Az a jó, hogy mindig tudok hívni valakit segítségként (anyósomat, anyukámat), mert hát egyedül azért nem hinném, hogy nagyon boldogulnék. De már nagyon unom az egyedül-alvást, már komolyan gondolkodtam rajta, hogy beszoktatom az ágyamba valamelyik gyereket, félretéve minden elhatározásomat :roll: de most már csak 1 éjszakát kell kibírnom, azt meg már tudod, fél lábon is :P Egyébként nagy nyilvánosan nem is mernék panaszkodni, mert tudod mi a válasz? "Tudtad előre, hogy ez lesz! Minek mentél egy prédikátorhoz?!" :evil:

Tegnap fel akartalak hívni, de elfelejtettem, hogy ha ma ki tudtátok volna vinni Szabolcsékhoz a cumisüvegmelegítőt, akkor az Micu haza tudja holnap hozni. De ha nem, akkor majd eljut valahogy hozzánk, bocsi, hogy ilyen gondot okoztunk! :oops:

Rkata: Annyira örülök, hogy itt vagy!!!

Hát nem semmi a városi élet, így az ovit illetően is... Nálunk meg úgy vadásszák össze a gyerekeket, beveszik 3 éves koruk előtt is akár, ha már szobatiszták. Csenge is ment veletek? Tetszett neki az óvoda?

Vincus hogy van? Rég írtál róla.

Marci_anyu: Emlékezetes nap lehetett a mai is számotokra, hiszen ma találkoztak először a gyermekeid :) Édes lehetett Marci, ahogy nézte Lili cicire-tevését. Most már ki lesz a "Cicibubus"? :roll:

Jiny: Jaj, de örülök, hogy Dóri eszik! Gondolom, ez óriási megkönnyebbülés számotokra is... A gyógyszert meddig kell szednie?

Ggabszi: Jobbulást kívánok Neked, gyorsan gyógyulj meg, olyan rossz gyöngélkedni :(

Zsófinak pedig gratula a két kis fogacskához! :)
ildi_ko
 
 


Hát igen, nagyon sokan költöztek ki ide Pestről, ennek megfelelően nagyon sok (állítólag agglomerációs viszonylatban is) a gyerek. Mivel minden nap az ovi mellett megyünk el (nem is tudnánk másfelé menni, erre vezet az út :) ), Csengének már nem volt idegen, meg szoktunk is róla beszélgetni. Jövő héten meg megnézünk egy családi napközit, heti 2-3 délelőttöt szeretném, ha ott töltene el, hasonló korú gyerekek között. Én sajnos nem tudok neki olyan minőségű elfoglaltságot nyújtani Vincus mellett :oops: , és szerintem a közösség is jót tesz neki majd.

Reggel különös gonddal öltöztettem fel (villámlátogatást tettek az apjával a nagyszülőknél), mondom neki, "Kicsim, Te vagy a legcsinosabb kislány a világon!", mire ő "Anya, vasojjú bába vagyok, bocsánat (sic!)."
Most erre mit lehet mondani? :lol: :lol:

Mi meg itthon maradtunk Vincussal, sajnos továbbra sem alszik sokat napközben (nyugodtan mondhatjuk, hogy szinte semmit :wink: ), viszont folyamatos kézbenlétet igényel. A hátam teljesen kész van, de ha leteszem, pár perc múlva rázendít és semmiképpen nem akarom sokáig sírni hagyni (bár volt, aki ezt javasolta :roll: ).

Kaja után ilyen jókedvű:

Kép
rkata
 
 


Sziasztok! :)
Boszi: :) :) :) Csak eljön a Ti napotok is: :) Mi meg izgulunk szorgalmasan. :)

MarciLilianyu: Azért megnéztem volna az elképedt Marcit! :D Félő, hogy mi lesz, ha Ő is szeretné kipróbálni, amit a hugi. :)
Nálunk a családban ez mindenkinél így zajlott.

Alkalomadtán írsz majd a szopiról? :)

Ildikó: Akkor Apa nemsokára otthon. :) Végre nyugi költözik a házatokba. :)
Már egy ideje készülök írni, de sosem jutott időben eszembe: Ha kell, szívesen kölcsön adom a Suttogót. A Gólyás talira tuti kiolvasom. És akkor elviszem Neked. :)

Gabszi: Gratula a kicsi fogacskákhoz. :) Ha vannak új képeid a gyermekeidről, én nagyon várom! :)
Gyógyulj meg minél hamarabb, mert mindjárt hétfő és kezdődnek a szorgos hétköznapok. :)
( Nálunk a fokhagymás pirítós és a mézes tejcsi a varázsszer. :)

Rkata: Olyan édes kis beszólásai vannak Csengének. :D Hihetetlen, mennyire hasonlít Vincus a tesójára. Hogy csináltátok? :D
Tudom, miről beszélsz hátfájás ügyben, egész napos ölicipelés után.
Nekem mindig azt mondták: ez az időszak is el fog múlni, addig meg türelem anyuka! :D
Nem tudom, milyenek az éjszakáitok, de ha éjjel nem alszik az tuti sokkal rosszabb.

Kép Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok!

Ggabszi gyógyulj meg minél hamarabb! Gratula a fogacskákhoz! Mennyire viselte meg Zsófi babát a fogak kibujása?

Kelimóni édesek a képek Gergőről! Aranyos a kuszás-mászós kép, de a kitolt nyelvű nagyon tetszik!

Jiny de jó, hogy Dóri baba rendesen eszik és gyarapodik a súlya!

Rkata Vincus nagyon édesen mosolyog vagy ez már kacaj? Csenge mondásai zabálni valóak!

Boszi hát a kisasszony nagyon jól érzi magát! És mi történik akkor, ha nem vár keddig a kishölgy?

Kérdeztétek, hogy mindig csak mosolyog a fiam, így készítettem pár dühös képet:

Kép Nem bírom a számba venni!!!!

Kép Tessék rám figyelni!

Kép Most már kiabálok is!

Kép
madri
 
 


Keli: nem mi csináltuk, Gabika tud valamit, de azt nagyon! :)

Előkerestem Csenge 2 hónapos képét, ő így kacagott, szerintem is nagyon hasonlítanak:

Kép
rkata
 
 


RKata!

Hát: ilyet feltehetsz ám máskor is!!! :P Milyen kicsike volt még Csenge!!
Csak gyönyörködöm benne és keresem a vonásokat, amiket én már csak fogacskákkal, szöszke hajjal, naptól barna bőrrel ismerek!

Tapasztaltabb Anyukák! :D

Igazam lehet, ha azt gondolom, a kicsi babaarcon már minden vonás ott van, milyen is lesz nagyobb korában?
A nózi, a kis ajkak, a szemek, a mosoly... Csak valahogy átrendeződnek az arányok, jönnek a fogacskák, de a lényeg marad. :P

Ha volna a fényképeitek közt ilyen is-olyan is, tennétek föl nekünk? Egyet a babapofiról, egyet meg a nagyobbacska arcocskáról...
Ez olyan izgalmas dolog! :P :P :P

KépKép
amneris
 
 


Sziasztok!

Hát most én nem aludtam... Rosszat álmodtam apa költött fel. :? :oops:

Rkata: Tényleg hasonlítanak nagyon a gyerekek. És ezek a mosolyok, olyan jó nézni őket. :lol:

Madri: :lol: :P Így is tündér! :lol: :P Egyem is meg a kis párnás kacsóit. :lol:

Amneris: Szerintem is látszanak a vonások valamennyire, de azért változunk is sokat. :lol:

Jiny: Köszönöm a vidítást! :lol:

KépKép
ancsúr
 
 


HahóóóóóóóóÍgy vasárnap reggel! :)

Madri: Hú, de édes a kisfiad. :) Látszik, rajta, hogy a hozzátápi jól működik nálatok is. :D
Mikor jösztök? Jövő héten? :)

Kata: Ha nem olvasom el, hogy Csenge van a képen, simán azt mondtam volna, hogy Vincust látom, a rugi színe ellenére. :D
Csengéről egy vasorrús kép? Olyan régen láttuk. :(

Amneris: megpróbáltam képeket keresni, ahol látszik is Gergő. Nekem nagyot változott. :)
Kép Kép

És egy ma reggeli gyöngyszem. :D Csak egy percre tettem ki a lábam a hálóból. :D
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Kelimoni: Úgy várom már a talit. Megehetem a kisfiad? :lol: :P :lol: :P

KépKép
ancsúr
 
 


Sziasztok!

Marci_Lili_anyu! De jó, talán már otthon is vagytok?! Csak nézem Lili fotóját, most olyan picinek látom, pedig egyáltalán nem pici csak a csajok mostani méretéhez képest. Nosztalgiáztam és nézegettem a korai fotóinkat, miből lesz a cserebogár!?

Süni! Miklóska nagyon ügyes, jó a szivacsos kép! Milyen jó játékokat találnak maguknak és azok a fránya cimkék, mindenféle drága vackokat varnak rá! Nálunk nagyon bejönnek a cimkék!

Jiny! Jó, hogy itt vagy! Örömmel olvasom, hogy Dóri jókat eszik és szépen fejlődik!

Rkata! Neked is örülök ám! Tényleg, hogy hasonlítanak egymásra és ezek a mosolyok! Na és ezek a beszólások, mindíg megnevettet!

Ggabszi! Remélem már jobban vagy! Hamar kibújt Zsófi fogacskája! A fogatlan mosoly már a múlté, jöhet a harapdálás!

Madri! A dühös képek is zabálni valók!

Kelimoni! Szerintem is sokat változott Gergő! Nagyon csinos nagyfiú! Nem elég, hogy ilyen jóképű még házias is, a csajokat majd le se tudod vakarni!


Ilyen picik voltunk!
Kép

És most....!
Kép

KépKép
gilice
 
 


Egyszerűen csodálatos gyerkőceitek vannak, nem győzök bennük gyönyörködni :) Mind egytől-egyig egy kis tündér.
obea
 
 


Születése után 12 órával:
Kép

És most:
Kép

Nálunk a nagy újság: Dóri megevett egy fél banánt kanállal, úgy hogy csak villával törtem össze. :lol:

Úgy szeretem nézni a babás képeket!

Gilice! Őrület hogy mekkorát nőttek a lányok! Majd felhívlak még ma, mert orvost váltottunk, voltunk uh-on is, ami teljesen negatív!! :)

Ancsúr! Jó volt kicsit dumcsizni, de olyan gyorsan eltelt az idő... :( Lehet hogy egy egész napot kellene megszerveznünk. :lol:

Madri! Dávid is jó nagyot nőtt! Hány kg már? És a hossza?

Simineni!!!! Merre jársz???

Ildi! A refluxos gyógyszert szednie kell egy éves koráig biztos, aztán majd meglátjuk... A hörgőtágítót csak akkor kell adni ha fullad, az antibiotikum meg 10 napos kúra...

Rkata! Nem vsz tesók a gyerekeid?????? Én egészen eddig azt hittem... :oops:

Kelimoni! Úgy látom hamarosan lesz segítséged a pakolásban. :D

Gabszi! Jobbulást neked! És gratulálunk a fogacskákhoz!

Atan! Mikorra várható a tesó? Mondanak valami bíztatót a tegyesznél?

Boszi! Kitartás keddig... Mi lesz ha hamarabb akar Zóra kibújni? Csak lesz szülőszoba akkor is, nem? :)

Marci,Lili anyu! Remélem már otthon vagytok mind a négyen. Majd ha lesz egy pici időd csak annyit írj hogy minden rendben!

Obea! Csak nekem rémlik úgy hogy régen láttam képeket Grétiről?

KépKép
jiny
 
 


Jiny!
Szept. 28-án raktam fel képeket Grétiről. Kissé feljebb megtalálhatod :wink:
obea
 
 


Jiny: nem bizony :lol: :lol: , de tény, hogy az életet adók is hasonlítanak egymásra, még természetre is!
Nagyon jó ez a kép (is) Dorkáról, nagyon szép kis pofija van! :)

Eszméletlen, hogy röpül az idő... :roll:

Olyan szép idő van, elmentünk egy nagyot csavarogni Vácra, múlt héten adták át a felújított Főteret, valami csodálatosan szép lett!! Eddig is imádtam, mert olyan hangulatos városka, de most még inkább az. Jót sétáltunk, fagyiztunk a Dunaparton, aztán megebédeltünk egy dunaparti kerthelyiségben, most húzza a család a lóbőrt. :) Illetve Vincus most fog ébredni, ahogy elindultunk (fél 10 körül), bealudt, és azóta alszik! :roll: Még a pocakja sem ébresztette fel. Fényképezőgépet "természetesen" nem vittünk, pedig érdemes lett volna, Csenge iszonyúan elemében volt. :)

Egy koszoskezű vasorrú bába (a szeptemberi mozdonyderbin):

Kép

Kép
rkata
 
 


Marci-Lili_anyu magyarhangja jelentkezem:

Otthon vannak mind a négyen!!! :)
ildi_ko
 
 


Éljen, éljen, éljen! :lol: :lol:

Jiny: Bizony, ha két álló napig beszélnénk azt is bírnánk, csak a végén összeesnénk. :lol: :P

Rkata: Ezt a képet láttam már, de nagyon tetszik, nagyon szép lánykád van! :lol: :P

Gilice: Gyönyörűk, és tényleg mekkorát nőttek! :lol: :P

KépKép
ancsúr
 
 


Már nem emlékeztem, melyik topikba tettem fel. :oops: Ennél már csak a Vincus-etetős képek frissebbek, de azokat már tutira feltettem. :)
rkata
 
 


Na, nézzük, mit alkottam...
rkata
 
 


Jóvan, elsőre sikerült. :)
rkata
 
 


Rkata: Nagyon jók lettek a vonalzóid! :lol:

KépKép
ancsúr
 
 


Sziasztok Lányok!

Imádom az "akkor és most" képeket! A kis Gilicék milyen aprókák voltak - most meg ácsorognak, jönnek-mennek! :P

És Gergő! :) Kismanóból Kislegény!


Jiny!

Gratula Dórikának! Egyen csak a Kiscsillag!
Zitus úgy 3 héttel idősebb - és jó evő - mégsem eszik ám meg semmit csak úgy összetörve!
Pépesíteni kell neki mindent, különben kitolja a nyelvével! :)
Mondjuk nála nem kell aggódnom, ha esetleg valamiért nem jól eszik - éppenséggel nem fújja el a szél... :lol:
(7,5 kg a kis szentem :oops: - Olyan combija van, hogy öröm puszilgatni!)

Rayo képén jól látszik, miről is beszélek :wink: :

Kép A kis Husinyuszi... :-))



Én is kerestem "akkor és most"-ot:

Kép Aprósága...

Kép Nagysága...

KépKép
amneris
 
 


Csatlakoznék:

Akkor:
Kép

És konkrétan ma:

Kép

Kép
kajla
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?