Új privát üzeneted érkezett!

Köszi a képdicsiket! Ja, azt elfelejtettem tegnap (apa elvonta a figyelmemet... :oops: ), hogy a másik gyerkőc a tesómék kisfia, aki most féléves, és nem együtt volt a keresztelő, csak utána odajöttek hozzánk. Ja, és templomi kép azért nincs, mert a sógornőmék elfelejtették elhozni a digigépet a templomba... :evil: No, mindegy most már, a lényeg megvolt! :D

Katus!
Én minden helyzetben szopiztatok... :D Sógornőm pl. csak fekve tud, de én tudok akár állva is, ha a helyzet úgy hozza (lásd a kórházban a folyosón: telefon a jobb kezemben, Kende a bal cicin... :D )!

Ex!
Nagyon tuti a kép!

Pil!
Ilyet Kende is szokott csinálni, épp tegnapelőtt este "tisztelte meg" az ágyunkat... De hát úúúúúúgy tud panaszkodni, hogy ő még éhes... Különösebb bajuk nem lesz a bukástól, úgyhogy no para! :)

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Rövid leszek, mert balhémanci kiabál:))))

Pil: Én a mézet és a foghagymát tudom javasolni éngem két nap alatt rendbehozott annyira fájt a torkom, hogy beszélni sem tudtam.

Szopi: Általában ülve szoptatok, de ha el akarom gyorsan altatni akkor fekve, mert akkor ha kicsempészem a cicit a szájából nem ébred fel:)

Na megyek mert elvesztette azt a kevés türelmét is a kisasszony ami volt.

pussz

Kép
Kép
lreta
 
 


Sziasztok!
Ex! Tök jó a kép! NAggyon komoly.. ilynekor eszembe jut, hogy tegnap bújtak ki.. hmmm. Holnap meg futunk a bicikli után, amivel elzsatartak.. :)
Pogi! Akkor talizhaznánk vmikor, Macsek, term. Te is! Mármint TI is :) BOcs, kissé kemény éjszakánk volt, a fogától sok a nyál- a sok nyáltól híg a kaki- a híg kaki meg kimarta a fennekét- ez meg.. :( éjjel kikakítlanítottam, mert marta, és felébredt rá.. adtam kúpot, azt kb. fél óra múlva kikakilta :( , ezt kitakarítottam megint, és adtam homeós bogyót, ami híg széletre van.. legalább szerette.. aztán nehezen bealudt.. majd másfél óra múlva kajcsi.. hmmmmmm jó volt.. :shock:
A szopi párnát én is csak a terhességem idején használtam, most csak párnán kajál Olivér.. A párna túl nagy.. de akkor naggyon jó volt, tök jót tett a hátamnak.. :) Szopipárna- miért vagy te szopipárna? :lol: :lol: :lol:
Nagyon álmos vagyok.. Olivér meg durmol, már lassan 2,5órája.. de legalább kipiheni magát..
Majd jövök
Csajok, akkor mikor?

satuk
 
 

 
 

sziasztok!

sajnos mostanában olvasni sincs időm, így nem is szívesen írok önző módon magunkról. nekem ez az 1 kikapcsolódás jutna, de most ez sem jár nekem :(
most kivételesen alszik rázogatás nélkül a karomban, így tudok írni...szóval még szipog kicsit és a hasa is fáj, de már nem vészes, viszont úgy felkapott, hogy nem elég fogni, állandóan rázni kell a fenekét, úgyhogy ki vagyok purcanva...
annyi mindenről szeretnék írni, pedig nem olvaslak titeket, hátmég ha olvasnálak. annyit tudok, hogy van még 1 Vencel!!! :D Üdv neked, nektek!
meg én mosogatógép ellenes voltam, de férj vett használtan Niele-t -használtat még jobban nem akartam- és hát 1 áldás, főleg mikor feküdtem és férj csak be-ki pakolt, meg most is szupi! És a legjobb benne, hogy nem csak mosogat, hanem szárít is! Csuda szépek a poharaim!!!! nekünk lassan telik meg, ezért nyáron büdi volt, így muszáj volt elindítani gyakrabban. most 2 naponta megy és nem büdi, leöblítem a kajamaradékot...

van 1 nagy gondom! elfelejtettem bevenni 1 nap a Cerasettet és pont aznap volt kontroll :oops: és pont másnap-eddig soha és azóta se- utasította el Vencus a cicit. remélem nem a kistestvért érezte meg :( , mert nem lenne erőm még 1 terhességet végig feküdni aggódni, főleg úgy, hogy itt van pici Vencus...nagyon rossz érzés volt 1ébként, hogy eddig a cici mindig megvígasztalta, akkor meg mégjobban üvöltött tőle.

megjött a gyásom, pedig még azt az 1 nap táppénzhiányt nem sikerült elintézni! mostmár vajon nem is kell?, mert a háziorvos eddig nem intézkedett, bár a héten felhívta ő is az oepet és végre kitöltött 1 macskanyelvet arról az 1 napról. eddig küldeni akart a már leadott, bérszámfejtett papírért, hogy szerezzem vissza....mindenesetre beküldöm nekik, ha már ennyit akadékoskodtak.

most beleolvastam a hozzázólásokba, köszönjük a névnapi köszöntőket. másik Vencelnek én is kívánok szép hosszú életet névnapja alkalmából!

A szerzetesi témához is hozzászóltam volna, bocs hogy felhozom a témát Beata? de én hitoktató is vagyok, bár nem oktatok sajna, csak elvégeztem. az érdekelne, ha nem haragszol meg, hogy egyik végletből a másikba hogy estél, arra gondolok, ha szerzetes voltál, akkor hogy alakulhatott úgy, hogy nincs szentesítve a házasságod?
Ne haragudj, hogy ezt megkérdezem :oops: nagyon szemtelen vagyok, de nem elítélni akarlak...

másról még nem olvastam, most talán kicsit olvasok, mert eddig az ölünkben sem aludt, csak ha járkáltunk vele, de most végre alszik ugy is, hogy ülök. remélem hamarosan letehetem és nem kell úgy enni teregetni stb., hogy közben sír, mert megszakad a szívem. de csalafinta ám, úgy sír, mint aki még mindig beteg, aztán ha felveszem, elhallgat és mosolyog.

puszi mindenkinek: Mári
mári
 
 


és még valami: a hasi uh-n kimutatták, hogy üreges a veséje, 4 hónap mulva kontroll, ha addig láza lenne, akkor pisimintát kell venni, hogy nem-e húgyuti fertőzés miatt és akkor kezelés. remélem nem lesz ilyen és 4 hónap múlva az üregek eltűnnek :(
mári
 
 


és még valami: a hasi uh-n kimutatták, hogy üreges a veséje, 4 hónap mulva kontroll, ha addig láza lenne, akkor pisimintát kell venni, hogy nem-e húgyuti fertőzés miatt és akkor kezelés. remélem nem lesz ilyen és 4 hónap múlva az üregek eltűnnek :(
mári
 
 


Mári, ha még olvasol! A Zsu, mikor itt volt nálunk, akkor a kisKatájánál láttam, hogy Ő is igényli a ringatást nagyon, szóval tök jól bejött a nagy gimnasztikai labda.. Zsu ráült, rugózgatott, és Kata megnyugodott.. Így Zsu sem amortizálódott le nagyon.. hátha bejön.. Egyébként a rossmanban most 2500ft köül van pumpával !
Mentem

satuk
 
 


Sziasztok Lányok,

tegnap nem tudtam jönni, mert vendégem volt, a sétáltatásis du. 5-re lett kitolva...
Ma gyönyörű idő van Szombathelyen, imádom, amikor az ősz ilyen barátságos :) .

Pelenka: én Liberot és Huggiest használok. Nálunk is úgy volt, hogy addig, amíg a legkisebb méretet használtuk (azt hiszem 5 kg-ig) addig semmi probléma nem volt, csak most, hogy a nagyobbra váltottunk, mivel ehhez még azért pici Marci, a másikhoz már nagy, úgyhogy néha előfordul, hogy kicsorog a pisi. A kakit eddig még mindig megfogta, mégha nagyon a peremen volt is...
De szerintem ez nem a pelenka hibája, hanem a babák combja vékonyka a pelenkához :) és főleg kisfiúknál ezért tud néha a pisi kifolyni.

Szoptatás: általában ülve (90%), de nálam is előfordult már, hogy állva. Ez akkor történik, amikor már böfizett, de egy kicsit még visszateszem cicizni és közben próbálom elaltatni :) .
Fekve én sem tudok, ahhoz túl picik a melleim :) . Amikor újszülött volt, előfordult, hogy háton feküdt az ágyon és én fölé hajoltam, de ez nekem nagyon kényelmetlen és fárasztó volt, úgyhogy ez csak ritkán volt.

Pil: igen, az én anyukám készített játszószőnyeget. Még a járókáról készült fotóval is adós vagyok :) :) .


Kép játszószőnyeg + járóka

Kép Ilyen tündérke vagyok, amikor alszok :)

Kép Ha anya nincs a közelben, teknőc vigyázza az álmomat :)

Kép
marcy
 
 


ÓÓÓÓÓÓó ez naggyon édes.. és a teknőcös óóóóóóóó!! Lassan felkellene kelni Olivérnek, mert bizony unatkozom,., meg 3 órája alszik lassan, és én éjszaka akarok aludni :lol:

satuk
 
 


Sziasztok!

Tegnap elég nyűgi napunk volt, Julcsána kisasszonyra rátört az "anyázhatnék", és csak velem volt jó... Szinte semmire nem volt időm, szalad a lakás, így ma elég sok dolgom van. Nálunk a nyűgös nap általában zabálhatnékkal társul, minden kajálásra 200-at evett, és volt egy 6. kajcsi is, de az már kevesebb. Na ennek köszönhetően ma meg szenvedünk, most nem eszik túl jól.
Holnap jön fel anyukám, mert a férjem hétvégén szerepjátékozni megy, és hoz fel Julcsinak almát is a telekről, így kipróbáljuk a hozzátápit. Erről jut eszembe, hogy úgy döntöttem, ha már a férjem "kimenőt" kap, akkor én is kihasználom az alkalmat, hogy anyukám itt lesz, és este elmegyünk a barátnőmmel bulizni. :) Bár még nem tudom, a kisasszony mit fog szólni a dologhoz, de még az a szerencse, hogy anya nagyon ért a nyelvén. :)

A mi tápink egyáltalán nem drága, ez azért van, mert speckó tápi, és 90%-osra írják fel, így 4 doboz 600 Ft körül volt.

Mi sokáig Pamperst használtunk, nekem semmi gondom nem volt vele. Mondjuk Julcsának akkora csülkei vannak, hogy jól zár minden pelus, nem kell aggódni a kifolyás miatt. :lol: Most Liberó maxit vettünk, mert a Pampersből túl nagy volt a következő méret. Ezzel is meg vagyok elégedve. Nekem egyedül a popsitörlők mennek az agyamra, mindegyik egyben akar kijönni. Most vettem egy gagyibb AS márkájút, az meg tök olajos, hát néztem egyet, mikor legelőször használtam. De legalább nem ragad össze.

Nekem egy sima kispárna a szopipárnám. Egy kicsit keményebb az átlagnál, így jól tarja Julcsi hátát. Én már a kórházban is ülve próbálkoztam a szopival, fekve nekem nagyon kényelmetlen.

Köszönjük a hófordulós köszöntést! :)

Ex, ez a kép üti mindegyiket! :lol:

Marcy, tényleg kis tündérek amikor alszanak... :) Tök jó a járókátok! Nekünk benga hálós van, elég gáz, hogy tök mélyről kell kihalásznom a kiscsajt. Még az a szerencse, hogy Julcsinak mindegy, nagyon jól elvan benne, csak a játékai legyenek vele. :)

Mári, sajnálom ezt a vese dolgot! :( Remélem hamar rendbe jön!

Pil, gyógypuszi a torkincádnak! A Bioparox nekem is be szokott válni. Szerintem még idő kell, és biztos alakul majd Ameli csípője!

Satuk, akkor neked is jó éjszakád volt... Bennünket meg a fölső szomszédok ébresztettek fel fél 2-kor, ez már a harmadik eset volt, így a férjem felment szólni nekik. Mindig tök hangosan ricsajoznak, tévéznek, szerintem diákok lehetnek, és albérlők. Na aztán képzeld, mi volt! Egy csaj nyitott ajtót a férjemnek, aki persze nem a legjobb kedvében volt ( 5-kor szokott kelni), kérte a tulajt, vagy a bérlőt, de egyik sem volt otthon, a csaj meg vigyorgott rá ezerrel, meg bemutatkozott neki, magyarán flörtölt vele. :shock: És még az sem zavarta, hogy a férjem mondta, hogy egy négy hónappos kisbabát is sikerült felkelteni. Szóval a csajszikám úgy tette a szépet. hogy tisztában volt vele, hogy egy családos emberrel van dolga, hát a férjem nézett is, tök megrökönyödve jött vissza...

Visszaolvasok még, mit hagytam ki...

Szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Lréta, tényleg milyen kis nőcis lett a fülbevalóval! :) Nagyon szép kislány!

Pogi, szerintem ne aggódj a cukor miatt! Én úgy tudom, hogy a terhességi cukor az öregségi cukor előjele lehet. Na az meg hol van még! :) Meg különben is csak LEHET!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok.
folyik az orrom is és a fejem is lüktet!BRÜHÜHÜHÜ!!!

Klassza játszószőnyeg,petikés kép szuper,ülve szoptatok,köszi az infókat,gyógymanókat majd jövök amint elment a burkoló.Aki nagyon tetszik Amelinek mert egész nap hangosan röhög neki.Meg kell zabálni.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil, Ex!

Köszi a hozzátápis cuccokat!

Hát, valóban az ember lánya ahány helyen olvas utána, annyifélét talál. Én valahol azt is olvastam, hogy a babák 9 hónapos korukig fogadják szívesen az új ízeket. Akkor ha valaki nem kezdi el időben lehet, hogy a babája nehezen kap rá a szilárd táplálékra?
Én 4 hós kora után mindenképpen el akarom kezdeni a gyümiket.

Marcy!
Nagyon helyes Marci!!

Méz!
Hogy tudod betartani a tejmentes diétát. Miket szoktál enni?

Reni
Kép
prenata
 
 


Pil!
Jobbulást neked!

Reni
Kép
prenata
 
 


Jajj ne haragudjatok,de egy képet feltennék ha nem baj,tegnap esti,nagyon friss
Kép

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil!
Nagyon édes Ameli. Jól be van bugyolálva!
A jobb felső sarokban mi található? ( hőmérő vagy babajelző?)

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok !

Mári :majd priviben küldőm a választ

Szopizás:én csak ülve tudok a párnával, nálunk nagyon bevált és nekünk is macis a huzat csillagokkal.

Pilchard:ez a kép egyenesen ennivaló!!!

Valaki tudjas hol találom meg a neten az angol tanfolyamot amit írtatok?

Napok óta az foglalkoztat engem mikor érdemes a 2*babucit beválalni(persze ha nem jőn hamarabb)olyan módon, h az ember anyagilag a legjobban jőjjőn ki(ha létezik ilyen)Gondolok itt a gyes gyed és egyebek 70%.ra
Ha jól gondolom akkor mire betőlti a 2.évet az első baba megkell, h szülessen a második.
vagy ha nem akkor 1 évre vissza a munkahelyre (amiben benne van a 9 hónap max.táppénzen de akkor kevesebb a pénz)és utána jőhet a gyerek.
Ennek a hátrányai:bölcsibe kell adni(nemakarom)+nem 6 ó hanem 8óban dolgozom és tutti gáz vinni és hozni a gyereket.természetesen mh.ról nemengednek el hamarabb
Arról nem is beszélve h már lassan közeleg a 3 évem és nemakarok nagymama kórban lenni a 2*baba jővetelekkor.

Ma voltam a kendőmegkőtős lánynál aki hírdeti KEMÉNY 2 PERCET SZÁNT RÁM okosabb és ügyesebb nem lettem.1 figurát megmutatott aztán szevasz...

Kolos sír megyek ..
B.

Kép
beataa
 
 


Pilchard!
Ez egy tuti díjnyertes fotó :)

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Bocs a zavarásért.
Aggódom a babám fejlődése miatt és a tapasztalataitokat szeretném megkérdezni, nálatok mikor kezdődött a mozgásfejlődés: hason fejemelés-tartás, kézzel kitámasztás, tárgyak után nyúlás, tárgyak megfogása.
A lányom 2 hónapos múlt de még semmi ilyet nem csinál, hason nem szeret lenni mert nem tudja tartani a fejét, tárgyak után nem nyúl, csak háton fekszik és nézelődik.
Van köztetek akinek hasonló korban még itt tartott a babája vagy ezeket már mind tudnia kéne? A dokinéni szerint még ráér. Hát nem tudom...
Köszi mindenkinek aki válaszol.
szica40
 
 


Beatee!
Szerintem mikor az első baba betölti a 2 évet, akkor kell, hogy teherbe ess a második babával. Így nem kapsz gyest, mert ahogy lejár a gyed rögtön kiírathatod magad táppénzre, de előtte még kiveszed az összegyűlt szabikat, ami teljes fizu. A táppénz úgy tudom nem alapja a köv gyed-nek, ezért az alap talán a gyed előtti fizud lesz. Ha olyan a munkahelyed, hogy terhesen nem tudnak foglalkoztatni, akkor fel is kell hogy mentsenek a munka alól, ami még jobb mint a táppénz, mert 100% fizut kapsz és beleszámít a 180 napba is. Ez lenne a legjobb Ehhez persze egy rendes munkahely kell. Nekem ez volt. Táppénzhez meg nem árt a nőgyógyásszal vagy háziorvossal beszélned, hogy tervezheted e így, mert van amelyik nem ír ki. Mondjuk ez ritka és én tuti váltanék, ha ilyen orvosaim lennének, de pont most hallottam egy ismerősömtől, hogy a háziorvosa megjegyzéseket tett, amiért táppénzre íratta a nőgyógyász, pedig nála indokolt, mert veszélyíeztetett. Erről nincs tapasztalatom, mert én többszörösen veszélyeztetett voltam így ez nem volt kérdés.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Üdv!

Pil, ez a vigyor. Egy Joker veszett el Ameliben! :D

Pogi, nekem volt GDM-em, de én a II. diabra vagyok hajlamos (ill. terhesség előtt ezem volt, most minden OK).

Lreta, kimaradt az előző hsz-ekből, hogy Noéminek szép a fülbevalója!

Szica, ne aggódj, két hónaposan még valahol normális, hogy a babák lustik.
Asszem erről Pil. tudna írni, az ő kislánya ilyen, igaz? :D
A hasra tevésnél próbáld meg elterelni a figyelmét.

Na most ennyi, húzok a bnőmhöz.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Szica: szerintem ne aggódj, az én babám is 2 hónapos múlt, mindig háton szeret lenni. Nézeget, érdeklődik, beszélget, még nem nyúl tárgyak után, csak nézi őket, vagy ha a közelébe teszek vmilyen kis figurát, akkor azt véletlenszerűen megfogja :) .

Szerintem az, hogy vkinek a kisbabája már nagyon korán felemeli a fejét, amikor hason van, az csak azért lehet, mert egyébként is hason szeret feküdni és ő ehhez van szokva. Semmilyen hátrányban nem lesz a babád :) .

Én legalábbis nem aggódom túl ezeket a dolgokat, hiszen kiegyensúlyozott, nyugodt tündéri kisbaba, gondolom a Te babád is :) .

Üdv.:

Eni

Kép
marcy
 
 


Hellóka!

Lreta: Tök egyformák ezek a Noémik, mi is kb. így "szenvedünk" a fogzástól, csak mi már mindent próbáltunk rá. Most nem tudom, hogy a homo.bogyótól lett ma jobban, vagy azért akuszékony mert tegnap szuriztunk. Lényeg, hogy éjszaka "csak" kétszer ébredt, cici és alvás. Most a fiam is kisangyal, tudtam sziesztázni, tornázni. :D

Beáta: Máté kb. másfál volt, mikor terhes lettem, és kicsit több mint 2, mire megszületett a hugi. Én szerintem így jó, bár az elején fárasztó volt nagyon. Én azért szerettem volna kis korkülömbséget, hogy nehogy akkor kelljen oviba mennie, és úgy érezze szanálva van a tesó miatt. Hülyeség tudom. Szóval gyeden voltam, aztán 2 gyest kaptam, amit lemondtam, és most terhességi gyermekágyi segélyt kapok(kapnék ha a mh.-em nem bénázna, de talán már megkapom visszamenőleg). Így több mint a gyes, na nem sokkal.

Szica: Szerintem még ne aggódj, fiam is utált hason lenni. Lényeg, hohy érdeklődő baba. De ha nagyon akartok próbálkozni, tedd hasra, és tegyél oda valami színes dolgot, hátha inspirálja.

Pil: Édi a kép. Az Ange care légzésfigyelő? Mi rajta a 25-ös? Ja, jobbulást.

Szoptatás: Én majdnem mindig ülve, néha fekve, hátha bealszik, de tegnap se jött be.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Kimaradt a nagy rohanásban.

Wkata, boldog névnapot a kisfiadnak.

Szopi: ha adok Petinek cicit, akkor fekve, nagyon tudja, merre kell fordulni, de olyan is volt, hogy állva kapott nyugicicit, és közben járkáltam vele. :D

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Megtaláltam az ingyenes nyelvtanfolyam linkjét, a gáz csak annyi, hogy "A lap nem jeleníthető meg."

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Pil: ismét egy szupi fotó :lol: . Ameli büszke lesz anyukájára, amikor már "nagylány" lesz, hogy milyen jó fotók készültek róla :lol: .

Lréta: édes a kislányod, már igazi kis hölgy :) .

Gombi: a csaj nem semmi :shock: , de nézd a jobbik oldalát kelendő a férjed :lol: :lol: :lol: , na jó, ez csak vicc volt :oops: .
Nálunk ue. volt a helyzet, hogy aki reggel 6-ra ment dolgozni, az kb. hajnali 5 órakor mindig jól bevágta a bejárati ajtót. Az 5. alkalom után mondtam férjemnek, hogy szóljon a közös képviselőnek. Egyszerre megcsináltatta az ajtót, azóta működik az a csillapító rajta.

Bea: Nyanya tök jól összefoglalta a lényeget, úgyhogy ehhez már nem is szólok hozzá :) .

Gombi: tényleg nem drága a tápitok, nekem akkor amikor vettem a Bebat 1300 Ft-ba került 1 doboz. De valószínű azért, mert nálunk csak vészhelyzet volt (gondolom a doki is tudta, hogy hülye vagyok: kezdő anyuka) és hogy igazából nincs is rá szükség. Mindenesetre receptre vettem. Szerintem akinek tényleg fontos, annak támogatják, de lehet, hogy hülye vagyok :shock: .

Kép
marcy
 
 


sziasztok

köszi a választ mindenkinek a gyerek ügyben

majd írok csak most hisztike van
egyébként a dokim kiír tuttira, de sajna én is veszélyeztetett voltam jógosan
b.

Kép
beataa
 
 


Egyre szarabb,már a gyomrom is szar! :o :( :( :(

Kaptam egy homeós füzetet,amiben ezt irja.

Fogzásra chamomilla ch15
félóránként-óránként 5 golyócska :shock: :shock:

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Larry Christenson:Hogyan rontsd el gyermeked jövőjét?

Kezdd el idejében gyermeked minden igényét teljesíteni! Így egyre inkább elhiszi, hogy a világ köteles őt kiszolgálni.Ha trágár szavakat beszél, ne vedd észre! Valahogy le kell vezetnie indulatait.Kíméld meg minden lelki neveléstől! Ezzel várj addig, amíg felnőtt nem lesz. Akkor aztán majd maga dönthet.Kíméld meg az erőlködéstől! Majd felnőtt korában törjön össze, amikor már kivédhetetlen problémákkal találkozik szembe.
Kerüld a "rossz" szót vele szemben! Ez komplexusokat ébreszt benne. Ha majd aztán disznóságai miatt szembe kerül a környezetével, meg lesz arról győződve, hogy a társadalom üldözi őt. Szépen rakj rendbe, boronálj el mindent a gyermeked után: szétszórt szobát, konfliktust a tanárokkal, rossz jegyet, beírást, hiszen neki nyugalomra, megértésre van szüksége ahhoz, hogy fölkészüljön az életre, vagy az általad elképzelt egyetemre! Így majd megszokja, hogy a felelősséget mindig valaki más cipeli.Hadd olvasson el mindent, amit adnak neki, vagy ami a keze ügyébe kerül! Csak hadd gyönyörködjék lelke és szeme a ponyvában, pornóban. De ügyelj arra, hogy steril legyen az evőeszköz és ragyogó a kristálypohár! Hisz annyiféle fertőzés van manapság.Veszekedj feleségeddel/férjeddel mennél többet a gyermeked előtt! Így nem éri váratlanul a család felbomlása. Sőt, rájön arra, hogy egy feleség csak 10-20 évig használható.Adj annyi zsebpénzt a gyermekednek, amennyit kíván! Hadd szokjon hozzá, hogy boldog életet csak megfelelő mennyiségű pénzzel lehet élni.
Ha a tanáraival vagy az elöljáróival összetűzésbe kerül, mindenképp állj az ő oldalára! Azok ugyanis előítélettel vannak gyermekeddel szemben. Így legalább rájön, hogy nincs egységes norma, erkölcs, tekintély. Ezeket magunk szabjuk meg.Taníts neki mást, mutass neki más példát, mint amit ott mutatnak, ahová magad küldted! Tökéletes erkölcsi skizofrén lesz belőle.Próbáld meg minden kívánságát kielégíteni! Egy idő múlva már ezt maga intézi el, ha kell, bármi áron.Ne vele töltsd az idődet, hanem keress mennél többet, hogy boldogabb életet élhessen, mint amit te éltél! Talál majd ő jobb társaságot a családodnál.Tanítsd meg helyezkedni! Az életben erre nagy szüksége lesz.Ha majd valóságos konfliktusba kerül, mentegesd magad: "Sohasem bírtam vele!"Készülj föl a gondokkal teli életre, mert ez biztosan bekövetkezik!

pogacsa
 
 


Pogi! Értettem.. akkor ezentúl így fogok gyereket nevelni :lol: :lol: :mrgreen: :wink:

CSajok!!!!!!!!!!! Valaki nem tud iwiw meghívók küldeni??? Előre is köszi!

Most megyek, mert alszom.. a tegnap éjszaka után kissé off vagyok.

Puszi

satuk
 
 


Satuk, hova kell? Asszem, nekem még van.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex! írtam privit! köszi!!!!
:)

satuk
 
 


Csak bejelentkezem, hogy még létezek, csak kevés időm lett.
Holnap megpróbálok normálisan írni nektek.
Puszika
Kisviri

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Satuk, meghívó ment.

Kisvirág, várom a holnapot, remélem, nincs nagy baj.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

Pil: jobblast kivanok! Ami nekem nagyon bejon ilyenkor, az a fodormenta tea, es az infralampa, egy forro furdo, es egy tuzes ejszaka Ferjecskemmel. :) Ameli edes nagyon!

Sot! Minden baba nagyon edes! Imadom nezegetni a kepeket! :)

Satuk, Pogi: Nekem a jovo heten mindegyik nap jo, kiveve a penteket.

Szoptatas: nekem is az ulve szopiztatas jott be, problemam is volt szules utan amig nem tudtam felulni, mert fekve csak kinlodtunk. Valoszinuleg az en mellem is tul kicsi hozza.

Kepzeljetek, napok ota altalaban a hajnali szopi utan teljesen ebren van a gyermek, de olyan rendes, hogy kb. fel oras gugyoges, szoszmotoles utan bealszik magatol! Es amikor reggel felebred, akkor sem a bombi jon rogton, hanem meg elszorakoztatja magat egy kicsit! Hagy nekunk is idot eszhez terni. Remelem ezzel nem kiabaltam el semmit. :wink:
Szopidili megszunt, annyira, hogy szerintem azert nem tudok szinte semmit lefejni, mert teljesen kiuriti a melleimet. Ma voltunk mazsalkodni, 150-et hizott a heten, es mar 66 cm. Kapkodok, hogy osszerakjam a 68-as meretu ruhacskakat. Ma mostam ki egy nagy adagot. Persze mar egy resze keszen van, csak nem minden.
Szalad a lakas, es a ruhatarat is at kellene rendezgetnem, de semmire nincs idom! :(((((

Na megyek aludni, udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Hova lett a vonalzom????? :shock:

Kép

Kép
macsek7
 
 


ok, megvan :)

Kép

Kép
macsek7
 
 


Beatee!
Nekem csak az elsőre kell felvinnem, de én úgy szoktam hogy háttal lépcsőzök fel és úgy húzom lépcsőfokonként a babakocsit. Lefele is így megyünk, csak akkor lépcsőfokonként lassan megyünk előre, míg a babakocsi végig vízszintben van. Ezt szoktuk a nagy patkáknál is, hogy a gyerek ne boruljon előre.
Szüléssel azért annyira nem leszel öreg még 30 évesen. Én 35 évesen szültem először és most 39 évesen a második babámat. Még mindig nem érzem magam öregnek, ráadásul a gyerekek fiatalítanak :)
Miért voltál veszélyeztetett terhes?
Irigyellek, hogy könnyen tanulsz nyelveket, nekem nagyon nehezen megy. Az olaszt imádom, olyan szép nyelv és az olaszokat is kedvelem, mert nagyon kedves emberek. Náluk már csak a szicíliaiak kedvesebbek. Úgy sajnálom, hogy a dokim nem engedett ki Rómába terhesen, mert most nem tudom 2 gyerekkel mikor jutok ki legközelebb.


Pogi!
Én mindkét gyerekkel inzulinos terhességi cukros voltam és mindkétszer visszaállt a normálisra a cukrom. Harmadik terhességnél viszont már végleg cukros maradnék, ezt megmondták, de szerintem még ez se 100%. Jól tudod, a terhességi cukor az öregkori cukorbetegség előjele, de ez nem azt jelenti, hogy rögtön inzulin. Legfeljebb öregkorunkman cukorra is szedünk bogyókat, na bumm, akkor már úgyis annyi mindenre kell szedni gyógyszert, hogy ez már belefér. Arra vigyázz, hogy a terhességi cukorbetegség, ha 1* előfordul akkor a következő terhességnél is megjelenik és minden terhességgel súlyosbodik. Nekem pl azzal súlyosbodott, hogy már az elején előjött és majdnem végig inzulinoztam. Ezt nem azért írom, hogy elrémisztjelek a köv terhességtől, csak hogy tudd. A weboldalamon összeszedtem infókat a terhességi cukorbetegségről, ha gondolod nézd meg. Szerencsére engem már nem érint, mert többet nem leszek terhes.


Katus!
Én fekve és ülve is szoptatok. Fiamat már állva is szoptattam annó. Egyedül fejenállva nem próbáltam még.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Ex! köszi!
Beáta! nemcsak anyagilag jobb a 2 év korkülönbség, de állítólag pszichológiailag is - ismerősnél tényleg volt probléma abból, hogy éppen iskolába ment az első gyerek a második születésekor, és ott vezette le a féltékenységi agresszióját, otthon angyali volt, segített fürdetni, simogatta a babát, a suliban meg verekedett... Sztem ez óvodánál is bejátszhat.
Pogi! jóóóóó.....
Pil! jobbulást, nálunk kb. 1 hétig volt beteg Misi, mi 4-5 nap alatt lettünk túl rajta, valami járvány lehet, itt a fél város beteg valamennyire a dokinénink szerint

Szopi - mi általában ülve, a legjobban az ágy szélén ülés jön be Misinek, a többi (szék, karosszék) helyen egy idő után valahogy nem jó neki, fészkelődni kezd, fekve leginkább akkor szoktunk, ha főleg csak nyugtató szopi kell, vagy reggel, amikor annyira tele vagyok, hogy kényelmesen tud úgy is szopni. Volt már olyan, hogy fekve szopi után fel kellett ülni, hogy ki tudja szívni az egészet.

Kérdésem lenne: Nektek volt már olyan, hogy álmában annyira hadonászott a manó, hogy végül felkeltette magát? Este ez volt, olyan nyugtalanul aludt, nyögött és hadonászott, de látszott, hogy közben alszik, aztán jól fejbeverte magát és felébredt. Ez ment 3-4szer (nem tudom pontosan, mert én is aludtam, csak a felébredésre ébredtem én is, és megnyugtatás után visszaájultam) tegnap éjjel. :-( mi lehet ez szerintetek?

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Ex! Juhé! siker! KÖszi..
Szóval csajok ünnepélyesen bejelentem, hogy fent vagyok az iwiwen.. Még tanulom a rendszert, valahogy eljutok hozzátok is.. :)
Megyek is nézelődni :)

satuk
 
 


Sziasztok!

Hát előkerültem :)
Nincs nálunk semmi baj. Csak ugye az volt, hogy megcsappant a tejcsim, így most minden kaja után megint szorgalmasan fejek, meg eszem a homeos bogyót, iszok, mint egy teve és ha tehetem du. kicsit lepihizek. Egyenlőre úgy néz ki újra elég a tejcsim neki. Csak este szorulunk a tápira, illetve a lefejt anyatejcsire.
A héten adtam neki már alma ivólevet is. Annyira szereti, hogy szabályos hiszti van amikor elveszem tőle. Egyszerre nem akarok sokat adni, csak olyan 40-50 ml-t. De ez kb. 1 perc alatt lenyomja (üvegből adom neki).
A náthából is nagy nehezen kigyógyultunk. :)
A másik örömhír nálunk, hogy már átalusszuk az éjszakát. Este 9 körül elalszik és reggel 4-kor van kelés. Utána kaja és visszaalszik olyan fél 8-ig. Viszont, hogy ilyen szépen alszik éjjel, így nappal kevesebbet szundizik. Kb. fél órákat. Hát így nem igazán tudok "elszabadulni" netezni.

A héten megkaptuk a 3 hós oltást is. Szerencsére csak 38 lett a láza, de semmi extra nem volt vele. Voltunk csípőszűrésen is, és ott is rendben van minden.

Szóval nagyjából ezek vannak velünk.
Most megyek és visszaolvasok, hogy veletek mi van.

Addig is puszika
Kisvirág
(remélem ma még tudok jönni)

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


A Venceleknek és a Mihályoknak nagyon boldog névnapot!!!

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok anyukák !!


Képzeljétek valami sötét fekete felhő van felettünk ami árnyékot borít ránk :
A BURKOLÓ BETARTOTT NEKÜNK.
Pénteken elmentünk a lakáselé mert ugy volt, hogy akkor átadjuk neki a kulcsot(előtte még 1* eljátszotta h nem jelentkezett)és igy hétfőn kezdi a betonozást és utána burkol kb 2/3hét mulva.
Erre nemjelent meg sehol,párom telizett neki(persze a kollégája vette fel)és nemtudott vele beszélni mert éppen havaznak és a balcsin dolgoznak majd kedden?????jőnnek vissza .
Ok később ujra telizünk neki megint a KOLLÉGA vette fel véletlenül, üzit hagytunk jelentkezzen....NEM JELENTKEZETT még a mai napig sem.
Ez azért rossz mert a bizalom elszállt és a lakás meg nemhalad.
Mikor költőzünk igy be???Soha?


VALAKI ISMER EGY MEGBÍZHATÓ BURKOLÓT AKI +KREATÍV IS ÉS BP.14.KERÜLETBEN ELVÁLlALNA MUNKÁT?

Nyanya67 :azért voltam veszélyeztetett mert 4* nagyon bevéreztem (már ment el egy babucikám)és nagyon rosszul voltam egész végig, hánytam és nembírtam felkelni,majdnem végig feküdtem.De megérte mert Kolos szép és EGÉZSÉGES

Több mint valószínű bevállalunk még 1*babát mire Kolos 2 éves lesz.persze csak ha összejőn és ....

Álltalában én azért csinálom az utolsó etetést 22.00/v 23.00 mert akkor reggel 06.00/07.00 alszik ,de utána már ritka h visszaaludna.

B.

Kép
beataa
 
 


Bea!
Összejön..... Nekem is 2* ment el babám és Blanka mégis itt van :)

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Üdv!

Nyanya, én úgy tudom, hogy nem feltétlen lesz GDM-es másodszorra is az anyuka... Nekem csak annyit mondott a belgyógyászom, hogyha tervezzük Petitesót, akkor kezdjek el diétázni, ill. ha csak úgy jön, akkor akkor, amikor kiderül, hogy babát várok, és akkor nem valószínű, hogy kijön a GDM, de ajánlja, hogy végig diétázzak.
Viszont: nekem magas lett anno a terheléses cukrom (nagyon), és az elején diétáztam, de a vége felé már nem, és sosem volt utána magas cukrom, sőt a kontroll vizsgálaton (szülés után 7 héttel) az éhgyomri cukrom magasabb volt, mint a terheléses!!!

Kisvirág, drukk, hogy tejcsivel minden rendben legyen. Jó, hogy gyógyulgattok.
Peti se alszik napközben, csak ritkán, mióta átalvós éjszakáink vannak. Igaz, most épp tentizik, hisztizett egy sort, aztán elatattam - visszatértünk az egyhónapos módszerhez, ringatni kell. De nem olyan sokáig. :D

Satuk, nincs mit, jó iwiw-ezést!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

A Bioparoxnak és Tantum Verdének hála a torkom nem fáj,de a fejem nagyon és tele vagyok takonnyal.Viszont a legszarabb a gyomrom,nem tudom mi van de még a főtt sós krumplit(mindig azt eszek ha rossza gyomrom)sem birtam megenni.Alig birok inni is.
Na de mindegy,csak elmúlik.
Köszi a gyógymanókat és képdicsérteket.

Preni:az egy légzésfigyelőnek a szobai egysége,a 25 rajta pedig a szoba hőmérséklete.Ezt Colettnek is irom.A karika meg kékes fénnyel világit éjszaka ha bekapcsolom,de mindig bevan,mert jobban látok,plussz UTÁLOM a sötétséget!!

A mézet nem birom magába megenni,de a teába raktam egy csomót,gondolom az is jobb mint a semmi.

Macsek:hát sajnos nem tudok elképzelni most egy tüzes éjszakát,mert állandóan fújom az orrom,meg alig kapok leevgőt,de ki tudja ,lehet az gyógyitana meg.Infralámpa meg nincs :(
Látod Andris egyre "jobb" fiú.Tök érdekes hogy mennyien átestünk már ezen a szopidilin.

Nyanya:úgy látom Te szakértő vagy.kérdeznék.Én úgy tudom hogy ha két éves koráig nem szülöm meg a tesót,akkor utána vissza kell menni fél évre dolgozni,hogy majd a következő gyerekre ne csak azt a huszonakármennyit kapjam meg.Vagy valami ilyesmi.
Mondjuk én nem nagyon szeretnék visszamneni,de az a huszonezer ft az lótúró.Ird már meg hogy is van ez.Lehet ám ezt irtad vmelyik nap vkinek,de én nem értettem,mert én ezekhez hülye vagyok.

Kisvirág:amint kigyógyulok csörgök és megbeszéljük a napot.ok?

Katus,Szilvi merre vagytok?

Norwell:nem is a hányás miatt aggódtam,csak úgy sajnáltam a reggel nagy örömmel lefejt tejcsit hogy igy végezte.


Satuk:JÉ!Van buksid! :lol: :lol: Már nem azért de sztem jobban nézel ki rendesen mint oroszlánfejjel,nem értelek......de Te tudod

Ameli elaludt,én meg takaritottam kicsit,csak igy betegen még az is 6x olyan lassan megy ami alapból pár perc.

Wkata:Ameli csak addig csinálta ezt amig megvolt a Moró-reflexe,nem tudom mi lehet ez.Hason nem szeret aludni?Akkor lehet nem ébredne meg .

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Köszönjük szépen a dícséreteket, nagyon büszkén hordjuk ám a fülbevalónakat :lol: :lol:

Pil: Nagyon tuti Ameli a fürcsimanós képen annyira édes!
Sok sok gyógymanót küldök neked, remélem segítenek, menjetek ki a napra amíg még lehet az is segít.
A homeos bogyeszra nekem azt mondta a gyógyszerésznő, hogy naponta csak egy golyót adhatok, Én is furcsálltam, de akkor ezekszerint mehet több is.

Marci: Tényleg tündérke a fiad, és nagyon ügyes anyukád van, hogy ilyen profi játszószőnyeget tud csinálni!

Colett: Tényleg mintha összebeszéltek volna a csajok :lol: Homeobogyóból a chamomillát próbáltad? és mennyit adtál neki egy nap?

Szica: felesleges aggódnod, a barátnőm lánya még fél évesen sem tartotta a fejét, most két éves, és fejen áll, kézen áll, bukfencezik és nagyon vagány kiscsaj egy igazi örökmozgó.

Ex: Ha nem vigyázol, a nagylegény nagyon gyorsan ki fog túrni a gép elől. :lol: :lol: :lol: Egyébként nagyon édes.

Beataa: burkoló miatt :cry: :cry: :evil: :evil: de sajna a mai munkásokra ez nagyon jellemző. Remélem sikerül találnod egy normálisat.
A második gyerkőcöt szerintem is úgy érdemes időzíteni, hogy még ne kezdődjön el a gyes mert anyagilag akkor jön ki legjobban az ember, mi is így tervezzük.

Noémi még mindíg nagyon nyűglödik a fogacskájával éjjszaka 2 óránként kelt fel cicizni, úgyhogy olyan vagyok mint egy zombi. Ráadásul kicsit meg is ilyedtem, mivel reggel mikor felkelt nem kellett neki a cici, sírt és hátrafeszítette magát, aztán rájöttem, hogy valószinűleg sokat evett az éjszaka és nem éhes, úgyhogy hagytam. Igazam lett, mert három óra múlva nagyon bekajált, de annyira mohó volt, hogy a fele vissza is jött. Most nem tudom, hogy mit csináljak, mert ha hagyom, hogy nagyon megéhezzen akkor pukkadásig eszik és kijön belőle minden, előbb meg nem nagyon akar enni.
Lenne egy kérdésem, nektek napközben mennyit alszik a babátok, mert Noémi összesen 4x30 percet ami szerintem baromi kevés. Ráadásul éjjszaka sem alszik olyan sokat, mert állt. 11-től-9-10-ig 3-4 megszakítással.

A névnaposoknak hatalmas fülecskecibálás!!!

Na pussz még megpróbálok jönni remélem Noémi is úgy akarja :lol:
Addíg is egy friss kép a hölgyről és büszke papájáról :lol:

Kép

Kép
Kép
lreta
 
 


Sziasztok !


Nyanya: Én értettem amit írtál a gyes gyed stbb pénz/babavállalással kapcsolatosan.
Csak talán annyi kérdésem lenne még,hogy amig itthon vagyok a babával a szabijaim halmozódnak?Ha igen akkor azt a legjobb a 2*2év végén kivenni nem?(ha a második baba ugy jőn, hogy az első nemtöbb mint 2 éves)Ha esetleg meg már betőltőtte a 2 évet az első és a második még nemszületett meg akkor érdemes akkor kivenni + kiíratni magamat 9 hónap táppénzre=ha nem veszélyeztetett a terhesség)igy a 2 baba között sem kell visszamenni dolgozni =nincsen bölcsibevitel

Ne értsed félre nem a munkával van a bajom hanem a bölcsivel.
B.

Kép
beataa
 
 


Átolvastam amit írtatok csak megint itt vannak a férjem fiai és ilyenkor semmire sincs időm.Majd hétfőn jövök és akkor írok bővebben.

Pil!
Addigra gyógyulj meg .

Kép

Kép
katus73
 
 


Átolvastam amit írtatok csak megint itt vannak a férjem fiai és ilyenkor semmire sincs időm.Majd hétfőn jövök és akkor írok bővebben.

Pil!
Addigra gyógyulj meg .

Kép

Kép
katus73
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?