Új privát üzeneted érkezett!

Edit:na igen a káromkodást hamar megtanulják, talán jobb ha odasem figyeltek, de ha igen akkor szépen el kell magyarázni, hogy eg yokos fiú nem mond ilyeneket.Nekünk is régebben kicsúszott 1-2 dolog a szánkon, amit ez a kis papagáj egyből mondott utánunk, de most ha néha valami csúnyát mond és vissza kérdezek, hogy mit mondott azt feleli hogy semmit!!!!!

Zsombim jól van szerencsére, már nem lázas, úgy látszik jót tett ez a belladonna!!!!! :lol:
Nem írigyellek a fogzás miatt, nekünk szerencsére ilyen gondunk még nincs!A chamomillát próbáltad már?????

Gratula a hozzátápihoz, látod csak rájött , hogy milyen jókat lehet enni!!!! :wink: Puszi nektek!!!!Hétfőn nem jártok felénk????? :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edit, már régóta akartam írni neked. Tök jó, hogy végre megyeget a kaja. Sőt ahogy látom ő felnőttesen nyomja. Hétfőn nem "ugrotok" fel a talira? :lol: Nagyon szépek vagytok a képeken!!!! A káromkodásra nagyon kell figyelni. A tesóm fia amikor böcsibe ment minden nap új szóval ment haza. Végül úgy káromkodott mint a kocsis. Én szégyelltem magam, tesómék meg nem tudták kezelni a helyzetet. De szerencsére kinőtte.

Timi, köszi a köszöntést. Szegény babuci. Legyen már jobban.

Márti, jól áll Zsombinak a zöld szín. Neked is köszi a köszöntést.
Na csajok találjátok már ki, hogy hány körül megyünk. Tudom még arrébb van, de már neki akarok kezdeni a szervezkedésnek.

Képzeljétek a csajok ma zsíros kenyeret ettek. Ugye ők már esznek liszeteseket (pici rántás, meg kiflinyammok, és kenyér "morzsák"). És nem is lehet úgy enni, hogy ne jönnének kunyerálni. És ízlett nekik a zsíros kenyér. Mondjuk a zsírt jól leszedtük róla, habár már azt is ettek. És a durva, hogy ha nem akarunk nekik adni patáliáznak. Mikortól lehet nekik több kenyeret adni? Mert dokinéni mondta a vajaskenyeret is, de nem merek nekik nagyobb mennyiséget adni. Vagy már adhatok nekik amennyi jólesik nekik? Nem étkezés kiváltásra gondoltam, hanem olyan "ha mi eszünk ők is ehetnek"-re. Vagy ha már lisztallergiások lennének ugye tuti kijött volna? Most mindennap kapnak pici liszteset és tejeset is(túrókrém, danonino). De meddig kell ezeket "bevezetni" szoktatni, hogy tuti ne legyen gáz. Asszem ezt most túlparázom.

KépKép
kgiulia
 
 


Lányok én ráérek hétfőn mert a férjem 8-22-ig dolgozik :( Szóval ha jól érezzük magunkat, és ti is jól éreztek minket :lol: :lol: :lol: :lol: akkor szívesen maradunk:)

Káromkodás: Lassan nekem is oda kell figyelni megint, sajnos ha felpaprikázódom, akkor nem figyelek eléggé:(
Csak azt már megszoktam hogy Bence nem tanulja el tőlem, de kata lehet hoy majd igenk, úgyhogy igyekszem odafigyelni...

Voltunk ma a pulmonológián Bencével a múltkori tüdőgyuszi+sípolás miatt, és allergiás :( csupa olyasmire ami a korai hozzátápi következménye :lol :lol :lol A háziporatkára és a parlagfűre:(

Ez tök jó, itthon ne legyünk a por miatt, kint meg ne legyünk a pollen miatt:( És adhatjuk el a 3 hete vásárolt szőnyegünket:(

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 

 
 

Sziasztok

Julcsi: boldog hófordulót a lányoknak!
A nővérem is kb. ilyenkor kezdte el adni a kenyeret a kislányának vajasan, vagy tett rá reszelt sajtot. Nagyon nehéz lehet megállni, hogy ha esztek valamit akkor abból ne adjatok nekik is.

Edit: nagyon szépek vagytok!! Drukkolok, hogy legyen egy kis szünet a fogzásban, akkor talán te is ki tudod magadat éjjel pihenni.

Márti: aranyos Zsombi spenótosan! Ízlett neki?

Zsu: lehet, hogy én vagyok ma nagyon belassulva és azért nem értem, de most akkor attól van Bencének az allergia, hogy korán kapott dolgokat?

Szandi jól van, bár most egy kicsit felment a hője. De azóta nem volt éjszakai kelés, tegnap is és ma is fél 10-kor keltünk. Lehet ennél többet kívánni?! :lol:
Inkább én vagyok nagyon ramatyul, fáj a torkom és a hátam. :cry: Ami nálam nem jó jel, ilyenkor szoktam elég rendesen belázasodni.

Talival kapcsolatba még nem tudok semmit, remélem meggyógyulunk mindketten (és persze mindenki más is) és akkor biztos megyünk!

KépKép
zsuzsi78
 
 


Na Julcsi ezt találtam így gyorsan:
Lisztérzékenység
(coeliakia)





Fogalma


Az egész életen át tartó intoleranciát a gluténnek (sikér) nevezett összetett fehérje okozza, melyet a búza-, árpa-, tönköly- durum- és a rozsliszt is tartalmaz. Az immunrendszer részvételével kialakuló folyamat, de nem jár IgE szint növekedéssel, és nem kísérik atópiás társuló betegségek.
(Lásd Mi az allergia?)
A lisztérzékenységet el kell különíteni az egyéb táplálék okozta allergiás megbetegedésektől. Fontos felismerni a lisztérzékenység és a gabonaallergia közti különbséget. Gabonaallergia esetében mind a felismerésre, mind a kezelésre és a betegség kimenetelére vonatkozóan az összes többi táplálékallergiára vonatkozó elvek érvényesek.
(Lásd Ételallergia)
Lisztérzékenység esetében más a diagnózis módja, és a javasolt terápia egész életre szóló.


Leggyakrabban a kisdedkorban alakul ki, az elválasztás során a gluténtartalmú gabonaféléknek az étrendbe történő beiktatása során. Ritkán felnőttkorban jelentkezik először.

A szervezetben ellenanyag termelődik az egyik saját fehérje, a szöveti transzglutamináz nevű enzim ellen (ezen enzim feladata a glutén lebontása). Az elfogyasztott glutén lebontódik egy gliadin nevű peptiddé. A reakciót ez az enzim-peptid komplex váltja ki az arra hajlamos egyének szervezetében.
A lisztérzékenységre való hajlamnak genetikai háttere van, emiatt a betegség örökölhető.



Tünetei

- krónikus hasmenés, halvány színű és zsírfényű emésztetlen széklet, ritkán székrekedés, hasi fájdalom
- felfúvódás, fokozott bélgáztermelődés
- a bélfal nyálkahártyájában lévő bélbolyhok tönkremennek, emiatt a tápanyagok nem tudnak rendesen felszívódni

A tünetek általában a gabona étrendbe iktatását követően 6-12 hónappal kezdődnek, rendszerint fokozatosan alakulnak ki. A betegség hevessége és a tünetek kialakulásának időpontja különböző lehet, ami összefügg azzal, hogy a glutén mikor került az étrendbe, és befolyásolja a glutén fogyasztott napi mennyisége is.
A csecsemőknél fejlődési rendellenességet, súlygyarapodási és növekedési zavart, felnőtteknél fogyást, gyengeséget, fejfájást, hajhullást, bőrkiütést, csontritkulást, vashiányt okoz, nőknél menstruációs zavarok és meddőség is felléphet.
Előfordulhat az is, hogy az alacsony növés, a vashiányos vérszegénység, a fogzománc hibás fejlődése vagy a pubertás késése az egyetlen tünet.




A kezeletlen lisztérzékenység következményei

A sérült bélnyálkahártya a vasat és vitaminokat alig képes felszívni. A táplálékban lévő allergéneket viszont átengedi. Ez étel-intoleranciát idézhet elő (pl. szójaérzékenység alakulhat ki, és mivel sok szóját használnak a gluténmentes élelmiszerekben, ez további nehézséget jelent).
A bélkárosodás további következménye lehet a laktóz-intolerancia.

A kezeletlen lisztérzékenység növeli a bélfalban a rosszindulatú nyirokdaganat (limfóma) kockázatát.

A lisztérzékenység megjelenése előtt és után is kialakulhat a cukorbetegség.

Lisztérzékenység esetén megnő egy bőrbetegség, a dermatitis herpetiformis kockázata (előfordulása a listérzékenyek mintegy 5 százalékánál).
Ennek tünetei: szimmetrikusan eloszló erősen viszkető kiütés (váll, ülep, fejbőr, térd, könyök) néha apró hólyagokkal, bélnyálkahártya károsodása, esetenként hasmenés.

A lisztérzékeny betegek, ha nem tartják a szigorú gluténmentes étrendet, fogákonyabbá válhatnak különféle pszichológiai problémára. Gyakoribb körükben a skizofrénia, mint az egészséges népesség körében.




Diagnózis

Egyetlen megbízható módja a glutén étrendből való kiiktatása előtti szövettani vizsgálat.
A vérvizsgálat kevésbé megbízható eredményt ad. Az IgA endomysium ellenanyag és a szöveti transzglutamináz IgA-ellenanyag kimutatásával történik, és a vérszérumból végzett vizsgálatok pozitivitása erős gyanút támaszt a betegség fennállására.
A diagnózist a szövettani vizsgálat erősíti meg.




Kezelése

A lisztérzékeny betegeknek egész életük folyamán szigorúan be kell tartani a gluténmentes étrendet.
A glutén távoltartásával a bél nyálkahártyája regenerálódik, a lisztérzékeny egyén egészséges életet élhet, a diétán kívül egyéb kezelésre nem szorul.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Na még egy hosszú:
Öt-hat hónapos kortól vezessük be fokozatosan a gyermek étrendjébe a gyümölcslevet (alma), majd gyümölcspépet (alma, banán, meggy, körte, őszibarack), és a főzelékeket (burgonya, sárgarépa, cékla, saláta, brokkoli, sütőtök, zöldborsó, zöldbab, spárga, spenót).

Az első fogak kibújása után felügyelet mellett nyers gyümölcsdarabokat (alma, banán, körte) is adjunk a babának, amit szívesen elrágcsál. Megpróbálkozhatunk a párolt zöldségdarabokkal is (répa, brokkoli).

Féléves kor után kezdjük el bevezetni a csirke- és pulykahúspépet (csirkemell, pulykamell) a főzelékbe keverve.

Tojássárgáját, sajtot, túrót, joghurtot, kefírt kilenc-tíz hónapos korától lehet kis mennyiségben egyenként bevezetni, ha a családban nincs allergiás megbetegedés. Ahol valamelyik szülő allergiás, ott várjunk még a tejtermékekkel pár hónapot.

Hét-nyolc hónapos koráig a baba semmi esetre se kapjon sikértartalmú gabonaféléket (kiflicsücsköt, kenyérhéjat, kekszet, ropit, babapiskótát), mivel ezek lisztérzékenységet okozhatnak.
Az allergia és ezen belül a lisztérzékenység kialakulásának kockázata csökkenthető, ha a gyermek búzaliszttartalmú táplálékot az első életévben egyáltalán nem fogyaszt.
(Lásd Lisztérzékenység)

A gyermek ne kapjon boltban kapható dobozos (konzerv) bébiételt, mivel ezek összetevői között lehet allergizáló is.
Ne kapjon a gyermek dobozos tejpépet sem, mivel ezek tehéntejből (ami a baba egyéves koráig tilos!) és gabonafélékből készülnek, ezen kívül cukrot is tartalmaznak. Ne tévessze meg a szülőket a dobozokra írt "4, 6 vagy 9 hónapos kortól ajánlott" felirat sem! Mindig olvassák el az összetevőket!

Az egészséges alapanyagokból otthon készített (tartósítószer nélküli) étel a legbiztonságosabb a baba és kisgyermek számára.

Egy-másfél éves korig ne adjunk tejet, mézet, tojásfehérjét, mákot, diót, mogyorót, mandulát, olajos magvakat, epret, kivit, ribiszkét, málnát.
A kivi főleg azoknál a gyerekeknél vált ki allergiás reakciókat, akik másra is allergiásak. A kivi-allergia jellegzetes tünetei a szájüregben jelentkező gyulladások, az ajkak, a nyelv és az arc megduzzadása, a hányás. A bármire allergiás kisgyermekek közel háromnegyede a kivire is allergiás tünetekkel reagál.
A méz a benne található különböző pollenek miatt válthat ki allergiás reakciót. A mézallergiát vagy maga a méz (a benne levő pollenek), vagy a méhméreganyag összetevőinek keresztreakciója okozza.

Cukrozott tea helyett már a kezdetektől fogva forralt és lehűtött vízzel kínáljuk a babát. Féléves kora után cukrozatlan (ásványvízzel felhigított) gyümölcslevet is kapjon a gyermek. A gyümölcslevet és főzeléket ne cukrozzuk, ne sózzuk.

Süteményeket, cukrozott desszerteket, chipset, bolti babapiskótát, cukorkákat, csokit, szénsavas üdítőitalt, tartósítószert vagy mesterséges színezéket tartalmazó élelmiszert, konzervet, füstölt húst, szalonnát, kolbászt, felvágottat minél később (két-három éves kor után) kapjon a gyermek.


Amennyiben allergiagyanú (bőrkiütés, hasmenés, hányás) merül fel valamelyik újonnan adott élelmiszerre, azonnal hagyjuk abba fogyasztását.
Keressünk fel gasztroenterológus szakembert, allergológiai szakrendelést, és vizsgáltassuk ki a gyermek esetleges élelmiszerallergiáját (bőrteszt, vérvétel, vizelet-és székletvizsgálat, asztma esetén terheléses és légzésfunkciós vizsgálatok).
Ugyanezt tegyük, ha nem is gondolunk az allergiára, de
- gyermekünk tartósan étvágytalan,
- hasmenése van,
- tartósan vagy időszakosan bőrkiütések jelennek meg rajta,
- hasa állandóan puffadt,
- esetleg tartósan rekedt,
- undorodik valamilyen ételtől,
- nem akarja meginni a tejet (lásd Csecsemőkori hasfájás).

Ha a gyermek valamilyen ételt nem fogad el, ha undorodik valamitől, soha ne erőltessük belé!

Gyakori hasfájás esetén érdemes kipróbálni a tej- és tejtermékmentes diétát pár hétig.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsuzsi:igen ízlett neki a spenót, bár egy kis almát is raktam bele, mert szerintem kevés krumplit raktam hozzá, és elég durva íze volt!!!! :oops:

Új "tudománya":tátog mint az aranyhal :shock: , hangot nem ad ki magából csak nyitogatja a száját én meg majd bepisilek a nevetéstől!!!!! :P

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsuzsi:szét vagyok esve teljesen :oops: , szóval és adod a Szandinak a Belladonnát?????Te nem szeded????Neked nem torokgyuszid van?????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Visszaolvasni sajnos nem tudok, mert Anyósoméknál vagyunk, így elég kevés időm van.
Gépem még mindig nincs, és valószínüleg nem is lesz egy darabig, mivel megkaptuk a javítás árajánlatát, 120 ezer Ft + ÁFA. Így nem javíttatjuk, majd veszünk valami gépet, de hogy mikor lesz rá keret, arról fogalmam sincs.

Mártitól kaptam egy-két infót a Rilliszékkel történtekről, amit nagyon-nagyon sajnálok, és mielőbbi felépülést és gyermekáldást kívánok nekik, és hogy sok babóca betegeskedik. Mindenki gyógyuljon meg gyorsan! Gyógypuszikat küldök!!!!

Mi megyünk hétfőn, nem tudom, hogy a tali hogy áll. Ha nem marad el betegség miatt, akkor Flóra vizsgálata után érkezünk. Majd írok SMS-t Márti. Ha elmarad a buli, akkor dobjon vki egy SMS-t (e-mail-t sem tudok olvasni ugye)
Egyenlőre egyedül vagyok a véleményemmel, hogy mindkét babót vigyük, így lehet, hogy Marci itthon marad Anyukámékkal, hogy legalább őt megkíméljük a hosszú úttól, de azért még lobbizok, én szeretném vinni.

Na, lépnem kell, lassan megyünk haza, mindenkinek szép napokat addig is, és gyógyuljatok gyorsan.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Márti, ezt az utolsót hol találtad?
Nagyon tetszik. Sokminden van benne, amivel teljesen egyetértek.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi:mindkettőt itt:
www.allergiainfo.hu
Hogy vagytok????Maja babának hogy tetszett az otthon???? :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Hát, az Ádám változatlan. Éjjel sokszor felsír, alig kap levegőt.
Ha bekapcsolom a porszívót, már ordít. :cry:
De jó a kedve, nincs láza csak az orra van bedugulva. Ja, és köhög.
A dokinéni szerint várható, hogy amikor jön a foga kicsit beteg lesz, úgy látszik ez a fog rendesen kikészíti.
Nekem fáj a torkom, és kiszakad a tüdőm, ahogy köhögök. :?
Az apja már kezd meggyógyulni, holnap már megy dolgozni.

Majácska nagyon jó baba, eszik, alszik. És egy csomó játék várta otthon. :wink: :P
Egy hangja sincs. Sajnos nem tudtunk menni hozzájuk, majd talán jövő héten.

Én már szervezkedek, hogy legyen kocsim hétfőre. Remélem addigra meggyógyulunk! Arra gondoltam, hogy ha megyek, akkor viszek pizzát, bedobjuk nálatok a sütőbe és kész. Itthon mindent rápakolok, előkészítem, hogy már csak sütni kelljen. Jó lesz?
Szeretitek egyáltalán?

Ja, csak még azt nem tudom, hogy ha meg is gyógyulunk, hogy fogunk eljutni hozzátok, mert tőlünk nézve a világ végén vagytok.
És ugye, a város szinte járhatatlan... Még nem tudom.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi, tapasztalatom szerint ilyenkor a legjobban úgy tudsz haladni, ha bejössz az Árpád-hídig, onnan át Budára, a Flóriántól a 86-os busz útvonalán le a Clark Ádám térig, aztán át az Alagúton, s fel az Alkotás útig, onnan pedig irány a BAH csomópont, balra a Gesztenyés felé lejössz, s onnan 1 perc.
Vendég
 


Árpi, köszi. Ti merről is jöttök?
Nem keresztezzük valahol az utunkat? Esetleg valahol találkoznánk?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Ja, mert azt lehagytam, hogy az alagútig még eltalálok, de utána teljesen ismeretlen. Nem jártam még arra egyedül.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Köszönöm a meghívást, de sajnos nem tudunk menni. Apa Olaszországba megy, én meg egyedül nem vállalkozom az útra.
Tegyetek majd képeket fel! Érezzétek jól magatokat!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok!

Éva vagyok, a kisfiam, Samu idén március 7-én született. A másik tavaszi születésű topicot már megtaláltam, és a minap vettem észre a ti topicotokat is.

Samu 4 és fél hónapos kora óta kap kiegészítésképp tápszert is - mivel nagyon-nagyon lelassult a gyarapodása akkortájt. 1 hónap alatt csupán 250 grammot hízott, és szegénykém nagyon sokat sírt - valószínűleg nem volt elég már a tejcsi, és éhes volt :(
Jelenleg heti 25-30 dkg-t hízik, most 8750 gramm körül jár.

Mildibé HA 1 tápszert kap azóta is. Ezzel kapcsolatban szeretnék tőletek kérdezni. Meddig javasolt adni szerintetek a HA típusú tápszert? Már hallottam olyat is, hogy féléves korig, a dokinénink pedig 1 éves korig javasolta ("ha anyáék bírják anyagilag").
Nyilván a hozzátáplálással együtt csökken a naponta elfogyasztott tápszer mennyisége is, most kb 3-4 dl-t fogyaszt naponta. Arról sem tudok semmit, hogy egyáltalán meddig szokták a gyerköcöket tápszerrel is etetni. Mikortól célszerű átállni a csak szilárd ennivalóra + természetesen az innivalókra.

Köszi előre is a válaszokat. Üdv:
Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi, úgy gondoltam, hogy mindenki azt hajtogatja hogy a korai hozzátáplálás okozza az allergiát:) Cinikus akartam lenni egy kicsit:) Biztos korán kapott port és parlagfüvet:)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

VICCELEK!!:)

Egyébként ma megkérdeztem a főorvosasszonyt erről, és (szó szerint idézek) ez volt a válasza:

" Az allergia nem megelőzhető, csak késleltethethető. Ha vkinél az érzékenység megvan, az_ki_fog_alakulni"

A lisztérzékenységről is pont így olvastam a múltkor a baba-magazinban (?).

Jaj istenem gyógyuljatok meg mihamarabb!

Márti! Biztos ne vigyek semmit? És hogyan jutok el oda tömegközlekedéssel??? Nekünk nincs autónk :(

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


[quote="b_barbie"]J írta:b_barbiea, mert azt lehagytam, hogy az alagútig még eltalálok, de utána teljesen ismeretlen. Nem jártam még arra egyedül.


Mi pont ellenkező irányból jövünk, úgyhogy nehéz lenne talizni, de az Alagúttól rém egyszerű. Nyílegyenesen (na jó lesz pár kanyar, de nem kell lefordulni semerre) az Alkotás útig jutsz, miután áthaladtál a Déli pu. vágányai felett, itt jár a 61-es villamos, és itt a Sportkórház, balra meg a TF. Na, itt balra kell menni (ha lehet balra kanyarodni, de asszem igen - ha nem, akkor kunkor a kereszteződés után az első keresztutcánál és vissza az Alkotásra), jobb kéz felől elhagyod a MOM Parkot és a Novotel szállót miközben kijössz a külsőbe, a BAH-nál jobbra letérsz, és bemész a belső sávba, ami egyenesen továbbmegy, fel a hegyre. Ahol lesz egy jobbos éles kanyar, ott balra indexelve nyílegyenesen továbbmész, aztán ahol van egy elsőbbség a szembejövő forgalommal szemben tábla, szintén továbbmész (baromi szűk rész), és innen jobbra kanyarodva szinte már ott is vagy a ház előtt.

Amúgy ajánlom a http://www.utvonalterv.hu/ oldalt ilyen esetekre, úgy tuti odatalálsz bárhova, igaz ez nem veszi figyelembe a forgalmi dugókat, tehát más utat javasol neked.
Vendég
 


erpé:azt hiszem fél éves korig írják fel a HA-sat, nekem valami olyasmit mondott a doki, majd jövő héten kiderül!!!
1 éves kor alatt nem ajánlják a tejet adni, bevallom hősiesen , hogy mi a Szoninak 2 éves koráig adtuk a tápit, de szerintem ez csak kényelmi szempont volt, mert nem tudtam , hogyan reagálna, ha már nem enné.Na királylány egyik napról a másikra úgy itta a kakaót mint a nagyok!!!!! :wink:
Szóval mi most úgy vagyunk , hogy 2x kap tápit reggel meg este a többi kaja!!
Nagyon szép a fiacskád!!!!! :lol:
Zsu majd leírom pü-ben a címet, meg hogy hogyan kell jönni.Merről szeretnél????Déli pu.,Ferenciek tere, Boráros tér, Moszkva tér????Mond meg honnan szeretnél útmutatást!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Barbi:de a Budaörsi úton is jöhetsz, és a Petőfi laktanya előtt van egy lámpa, ott fel lehet jönni jobbra, ha felrohansz a hegyre akkor balra, ott kettéágazik az út és a lenti utca az, a sarkon egyből. :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Van 1 rossz hírem:Zsombi most reggelre kipöttyöződött!!!!Halvány pöttyök ezek, nem gondolok semmi rosszra, mert nem lázas, lehet hogy 3 napos láza volt?????De nem volt annyira magas neki!!!Lemegyünk a dokihoz és majd jelentkezem, remélem nem kell lefújni a talit!!!!DE azt sem tudom ez meddig fertőz????AZt olvastam hogy nem nagy a fertőzés veszélye, de nem akarlak kitenni ennek titeket!!!!!Olyan szomorú vagyok :cry: :( , pláne ha ez nem az!!!! :evil:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, ne aggódj, minden okés lesz:) Zsombinak jobbulást:)

És én a Kökiről indulok, a 2-es metróval. Innen kellene tovább, hogy hol szálljak át és mire:)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


[quote="zsuzsófi"]M írta:zsuzsófiárti, ne aggódj, minden okés lesz:) Zsombinak jobbulást:)

És én a Kökiről indulok, a 2-es metróval. Innen kellene tovább, hogy hol szálljak át és mire:)

Zsu


A Kökin sokat kellene várni a kettes metróra, ott a hármas jár. ;-)
Vendég
 


Na, látjátok nekem nincs ilyen gondom(tájékozódás), legalábbis ebben az esetben. Jó sofőrt kell kifogni.

Zsuzsófi ponosan honnan is jöttök?

Márti, hány órára mentek le a dokihoz?

Barbi, adjál nagyfiúnak sok vitamint, meg gőzöltesd a szobát meg magatokat is. Léci, léci gyógyuljatok meg és gyertek.

Erpé, az egyes számmal jelölt tápszert csak 6 hós korig támogatják. Vagy mi. Legalábbis én így tudom. Feltétlenül tározzatok be majd a tápból. Én ha bírjuk anyagilag egy éves korig szeretném adni a tápot, pedig már esznek bizonyos tejtermékeket.

A csajaimat jól leszereltem. Néha hozok be nekik a konyhából újfajta "játékokat". A múltor a műanyag levesesmerőkanállal játszottak. Most kettő kék műanyag kancsó vagy mifenével vannak tök jól el. A kedvencük pedig: színes fagyöngyöket raktam üres ásványvizes flakonba. Hiába nem a legdrágább a legjobb.

KépKép
kgiulia
 
 


12-re megyünk a dokihoz :?

Zsu, majd írok :lol:

Barbi:jó a pizza, mi szeretjük :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Na, majd csak odatalálok, nem vagyok elveszett lány, meg hát, mégis csak pesti vagyok. :lol: :wink:

Julcsi, nyomatom a vitamint, aki ennél többet eszik naponta, az már festi magát.
Az Ádám is napi 4 almát kap. (ill. almalét) + C vitamin.
De a dokinéni megnyugtatott, amíg fogzik, ilyen nyavajás lesz. :?
És a hálóban eukaliptuszos illat lebeg. Hátha használ...

Van egy ismerősöm, ő is mesélte, hogy veszi a kisfiának a drágábbnál drágább játékokat, ő meg tök jól elvan, egy az anyjától ellopott fakanállal. :lol:

Én meg mit csináltam éjjel? Beestem a két ágy közé. :?
Ugyanis az István oldalán van a kiságy. De most éjjel nem volt itthon, így az ő oldalán aludtam, hogyha az Ádám felsír, ne kelljen körberohanni a franciaágyat.
De már azt is szoktam csinálni, hogy ha sír, akkor átvetődök az István oldalára (persze, csak ha már nem alszik) és odamegyek a kiságyhoz.
Na, éjjel is felsírt, én vetődte, és lepattantam a kiságyról. Jól bevágtam a kezem és beestem a két ágy közé. :lol: Csak ültem a földön éjszaka, és próbáltam gondolkozni, hogy most mi van?
Persze rájöttem, hogy nem kellett volna ekkora lendület, mert nem az én oldalamon aludtam. :lol: :lol: :lol:
Jó lenne, ha már elmúlna neki ez a kórság, mert az éjszakai akcióim miatt lebénulok! :wink: :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi, megnéztem volna! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


bmo, kgiulia: köszönöm a gyors választ! Úgy tünik, a mi dokinénink nem aggódik azon, mit meddig támogatnak, felírt ma reggel 2 doboz HA1es tápszert és megnyugtatott, hogy ezt 1 éves koráig eheti.
Samu jelenleg 3x eszik "szilárdat" - 10óraira gyümit, délben-koradélután zöldséget (most kisérletezünk a húsi hozzáadásával), és estefelé tejpépet vagy zöldséget. A tejpéptől sincs semmi baja, és az almás-vaníliás ízűt imádja.
Éjszaka szopizik (bár szerintem ezt csak megnyugtatásként teszi, mivel a tejcsim mennyisége igen-igen kevés szerintem) - napközben a szilárd táplálék bevezetése óta szinte egyáltalán nem fogadja el a cicit. Így ilyenkor tápszerezik :) azt lelkesen.
Üdv:
Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Barbi:majdnem leestem a székről, annyira nevettem. :lol: :P :D

Szóval megjöttünk:vagy vírus kiütés vagy valami más ütötte ki :wink: , tegnap előtt evett gesztenyés bébikaját lehet hogy az, de akkor miért nem tegnapra lett pöttyös?????No mindegy az a lényeg, hogy nem fertőz gyertek bátran!!!!!! :lol: A lánykámat is megnézettem ha már ott voltunk , ő is csak simán takonykóros :lol: !

erpé:nekünk is simán írt most Ha-s tápit, pedig meg is kérdezte mennyi idős, majd jövő héten megkérdezem a védőnőt ő ezt jobban tudja!!!!Doki meg csak írogassa nyugodtan!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Útvonal tervek:
Zsu:metróról Ferenciek terén leszálltok, ott a 8-as busszal jöttök a Novotel után még 1 megállót, ott át a zebrán és elindulni egyenesen , az út végén jobbra.

Barbi:Árpád-hídtól végig a rakparton, Erzsébet-hídon át Budára, ott a Hegyalján fel, lehet a felüljárón a Budaörsi útra jönni, ott a Petőfi laktanya előtt fel és a domb tetején balra, ahogy az előbb írtam.De ha a Hegyalján jössz, akkor jobbra van 1 kis bolt az első kanyarnál, ott nem mész fel tovább, hanem egyenesen át az úton és annak az útnak a végén jobbra , mint Zsunak.
AZt hiszem elég kimerítő voltam!!!!! :lol:

Ja és diétáztatni kell Zsombit :lol: , meg fenistil cseppet adni neki, de nem viszket szerintem így csak hintőporozom.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


A Pesti alsó rakpartot szerintem jobb kihagyni, it dolgozom a Drávánál, tudom mi van itt akkor.
Vendég
 


Oké Márti, akkor már csak egy pontos címet kérek pü-ben meg egy telszámot:) Ja meg hogy akkor mikor is menjünk? A többiek mikor jönnek?

Barbi nem vagy semmi:) És kibírtad nevetés nélkül??? Én ott röhögtem volna az éjszaka közepén magamaon egy fél órát biztos:)

Lányok a HA-s tápszer 1 éves korig tuti támogatott! Csak a sima 1-es nem ját receptre 6 hós kor után.

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Akkor passzolom a kérdést, valahogy csak idejutsz Barbi!!!! :lol: :wink:

Imént kicsi Zsombi betámadta a felmosórongyot a fürdőszobában!!!!!Most már NEM ROZOGA :MÁSZIK A FIAM!!!!!! :wink: :shock: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ezen a héten kiborít a fiam az ebédnél , de csak akkor.Eszik a kanállal, aztán nézelődik, morog mint 1 bolhás kutya :lol: , aztán adok neki teát, akkor megint eszik 1 kanállal......kevesebbet eszik az egy dolog , persze beteg volt, csak ne lenne ilyen macerás....most ez van! :?

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Bocsi az újabb beleblabláért, de az ellergia az egyik mániám (8 dologra vagyok allergáis és asztmás vagyok mellette).

Egy amerikai tanulmány kimutatta, hogy ha Márti által is idézett dolgokat betartjuk, akkor az allergia kockázata 40%ról 14%-ra csökken. Ugye ezt olyan családoknál csinlták, ahol már volt allergia, asztma, ekcéma vagy szénanátha a családban.

Zsu:
Nem vitatkozni szeretnék veled, de sajna nem tudják, hogy mi hozza ki az allergiát. Lehet a korai hozzátápi is. Sajnálom Bencét, mert szar dolog allergiásan felnőni. Teljesen függetlenül attól, hogy ez miért és mitől alakul ki. :(

Az egyik tanítványom tesója nagyon durván tejallergiás. Szegény gyerek csak nézheti, hogy mások miket esznek. Nem szeretném, ha Hannának ilyen baja lenne. Tejcukrot annyi mindenbe tesznek, hogy nem is gondolnánk. Nem is beszélve a lisztallergiáról. Iszonyat drága egy gluténmentes kenyér, vagy egyéb termék. És akkor még ott a kockázata, hogy nem mindig írják bele, hogy mi van a kajában, akármennyire kötelező. :(

Remélem nem zavartam nagyon.

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Vok:engem nem zavartál, sőt köszi!!!! :wink: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Draga MINDENKI!!

Hazaertunk....

Nagyon szeretnem megkoszonni Nektek azt a sok-sok szeretetet,odafigyelest es mindent amit kaptam,kaptunk Toletek,es azt hogy amikor a legnagyobb bajban voltunk,ennyire velunk voltatok....

Nagyon nehez idoszak van mogottunk,most minden olyan mintha meg sem tortent volna....Igaz az egesz tortenet is olyan hihetetlen volt....

A bajt ,mint vegul kiderult egy steptococus nevezetu bakterium okozta,ami a legtobb esetben terhes noknel lep fel,es ha eleri a magzatburkot,megrepesztheti,vagy a gyerekeknel nagyon sulyos betegsegeket valthat ki.
Ezert nagyon fontos hogy a terhesseg kezdeten es kozben is vegyenek kenetet.Az en orvosom ezt az egesz terhessegem alatt EGYETLEN EGYSZER sem tette meg.
Most a magyar szakmai protokolra hivatkozik,ami szerint nem kell venni.Persze ezt nem tudom elhinni hogy igaz,mindenesetre hetfon megyunk egy masik orvoshoz,es kivancsi leszek hogy mit gondol errol.
Nemetorszagban ez volt az elso dolguk!!!!!!

Most sokminden nagyon nehez,mert hullamzunk mindketten erzelmileg,ami persze tudom hogy termeszetes...
Fizikailag teljesen jol vagyok,hamar osszeszedtem magam...

Denes fantasztikus hogy hogyan harcolt ertunk,mindent megtett amit ember megtehet....
Az orvosok es a noverek is hihetetlen mi mindent elkovettek velunk,vegul megis elmentek a picik....

Olyan csodalatos kisemberek voltak,akarhanyszor meglestuk Oket az ultrahangon,egy olyan boldog legkor aradt Toluk,es ezt sugaroztak kifele is.Csak a szeretetet es a bizalmat hoztak nekunk a tobbi ember fele,es a tobbi embertol,es ez volt az O kis eletuk legragyogobb es legcsodalatosabb ertelme.Ez a tanitas mostmar orokre velunk marad es eszerint a csoda szerint kell elni az eletunket.

1 ev mulva ujra probalkozhatunk,es ha Isten engedi megismerhetjuk a szulove valas gyonyoruseget.
Tovabbra is imadjuk a gyerekeket es csodalatos erzes kis csecsemot a karomba venni(a korhazban megengedte az egyik nover a koraszulott osztalyon 2 este is)

Millio szeretettel gondolunk Ratok es gyerekeitekre es meg egyszer koszonunk mindent!Izabella
rillisz
 
 


Vok Eszti, én is allergiás vagyok, asztmás is, és majdnem az egész családom. Azt nem tudja nekem senki bemesélni hogy a pollenallergia a korai hozzátáplálás miatt van. Ez röhejes. Azt elhiszem hogy ha tejallergia alakul ki, akkor az lehet attól, hogy korán kapott tejet.
És én HISZEK abban az egymástól független orvosi véleményekben, amely szerint az allergiát nem lehet megelőzni. Ha a gyerekben kódolva van, akkor akár 1 hónaposan, akár egy évesen kap vmit, allergiás lesz rá.

A másik, hogy a mi családunkban senki nem allergiás ételre. Én se aki korán voltam hozzátáplálva, se a Fruzsi hugom, aki 14 hónapos koráig semmi, de semmi mást nem fogadott el. És mindketten allergiások vagyunk.

De ezen ne vitatkozzunk, mert engem se tud senki meggyőzni, meg én se téged. És tiszta szívből kívánom, hogy Hanna ne legyen allergiás:) sajnos azonban ennek szerintem nincs sok esélye:( a mai világban már több mint az emberek fele allergiás, és egyre több ember lesz felnőttként az:(

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Márti, gratulálok a már nem rozoga Zsombihoz! :lol: Naaaagyon ügyes! És örülök, hogy nincs komolyabb baj.

Zsu, éjszaka nem nagyon volt kedvem röhögni, meg hát az Ádám sem igen tolerálta, ordított tovább. De reggel bizony már én is röhögtem, hogy tiszta zizi vagyok.

Iza, nagyon sajnálom ami történt. Örülök, hogy legalább már fizikailag rendben vagy. A lelki sebek sajnos lassabban gyógyulnak, ehhez bizony idő kell.
Nem tudok semmi okosat mondani, de szerintem nem is kell.
Csak annyit, tudd, hogy ha csak beszélni szeretnél valakivel, kiönteni a szíved, vagy csak egyedül érzed magad, minket mindig megtalálsz.
Szeressétek egymást.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


zsuzsófi: Nem lehet a világot ilyen feketén-fehéren látni állandóan. Pláne úgy nem, hogy kerek-perec kijelentesz dolgokat, hogy igenis valami úgy van ahogy gondolod, és punktum. Pláne röhejesnek azt beállítani, amihez nem értesz egyáltalán. Anyu olyan dolgokra allergiás, amelyekkel életében nem találkozott az allergiavizsgálatig. Az szerinted mitől van? Az allergia pedig nem hajlam kérdése, hanem reakció. Oka van, és érdemes az ismert okokat megelőzni. Ettől még okozhatta más is a korai hozzátápin kívül, de ahogyan ezt az orvos sem állapíthatja meg, te sem, hogy nem. Lehet felelőtlenül fittyet hányni intelmekre, de gondolj bele néha, hogy a te elhamarkodott kijelentéseid, bebetonozott nézeteid vagy a gyermekeid egészsége a fontosabbak. Amit eddig olvastam tőled, az konokságra vall inkább, bármi áron, mintsem észérvekkel való felelősségteljes vitára. Ettől persze még lehetsz tévedhetetlen, de asszem az itt másként gondolkodóknak sincs több problémájuk a babóikkal, mint neked. Tehát arra kérlek, de ítélkezz, ne legyél felelőtlen, néha hallgass észérvekre, és ne 3 ember szavai alapján dönts, hanem gondos tájékozódás után.
Vendég
 


rillisz: Nektek már akartam írni egy kis összeszedettebb hsz-t, amire sort szeretnék még keríteni, ezért elöljáróban csak annyit: Minden tiszteletem az erőtökhöz, a hozzáállásotokhoz, úgy gondolom eddig a lehető legjobb utat választottátok a továbblépéshez. Erőt és kitartást hozzá továbbra is!
Vendég
 


Árpival egyet értek, bár én nagyon nem olvastam utána, de nem véletlen szerintem, hogy nem csirkepaprikás és pacalpörkölt az első kaja amit a babók kapnak!!!!! :roll:

Rillisz:ez most egy búcsú levél???? :shock: Ugye nem!!! :cry:

Már úgy várom a hétfőt!!!!!! :lol: :P :D

Zsuzsi:nagyon eltűntél!!!! :shock: Jobban vagy már??????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Iza:ugye nem hagysz itt minket, csak én képzelődök :shock: !!!!Eddig is nagyon jól ide illettél :wink: és ez ez után is így lesz.Mesélhetsz az utazásaitokról, a mindennapokról....legalább kikapcsolódunk mi is ahogy olvasunk téged!!!!!Nem kell úgy érezned , hogy most már nincs helyed köztünk!!!!És tényleg ha bármi bánt, ide mindíg jöhetsz!!!!! :lol:
Nekem sokat jelentene, ha írogatnál ide!!!! :P
És Dénes is jöhet nyugodtan, drev is tök jól beépült hozzánk!!!!! :lol: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok

Szandi reggel lázasan ébredt, de a reggeli után egyből visszaaludt és utána már csak hőemelkedése volt. A hangulatán ez hála istennek nem látszik. Belelendült a kuszás-mászásba, előre-hátra. Így most leköltözött a földre, hogy legyen elég helye. Ezért egész délelőtt takarítottam a nappalit, hogy egy darab macskaszőre se maradjon.
Délután meg a nagyobbik nővérem volt nálunk. Neki nincs gyereke és most nagyon jókat nevetett a Szandi mászásán.

Márti: gratulálok Zsombinak a stabil mászáshoz, most a Szandi rozoga!! :lol: :lol:
Kanállal evés nálunk mindig így néz ki! El se tudom képzelni, hogy lehet máshogy is! :wink:

Drev: a Dráva utcában dolgozol? Mi régen ott laktunk a Kárpátban!! Imádom azt a környéket!!

Rillisz: nem tudok mit mondani, nagyon sajnálom, ami veletek történt. Sokat gondolok rátok, elfelejteni nem lehet a történteket, de idővel könnyebb lesz.
Egyetértek a többiekkel, gyertek közénk bármikor, szívesen hallunk felőletek!!

Hozzátáplálás:
Én nem nagyon értek hozzá, de mindent elolvasok, és mindenki véleményét meghallgatom ezzel kapcsolatban. De a végén úgyis úgy csinálom, ahogy én gondolom, és én inkább félek mindentől, mint később baj legyen.
Se, az én se a Ferkó családjában nincs allergia, de a mai világba már semmi sem olyan, mint régen. Már a tejet sem lehet igazán tejnek nevezni.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


[quote="drev"]z írta:drevsuzsófi: Nem lehet a világot ilyen feketén-fehéren látni állandóan. Pláne úgy nem, hogy kerek-perec kijelentesz dolgokat, hogy igenis valami úgy van ahogy gondolod, és punktum. Pláne röhejesnek azt beállítani, amihez nem értesz egyáltalán. Anyu olyan dolgokra allergiás, amelyekkel életében nem találkozott az allergiavizsgálatig. Az szerinted mitől van? Az allergia pedig nem hajlam kérdése, hanem reakció. Oka van, és érdemes az ismert okokat megelőzni. Ettől még okozhatta más is a korai hozzátápin kívül, de ahogyan ezt az orvos sem állapíthatja meg, te sem, hogy nem. Lehet felelőtlenül fittyet hányni intelmekre, de gondolj bele néha, hogy a te elhamarkodott kijelentéseid, bebetonozott nézeteid vagy a gyermekeid egészsége a fontosabbak. Amit eddig olvastam tőled, az konokságra vall inkább, bármi áron, mintsem észérvekkel való felelősségteljes vitára. Ettől persze még lehetsz tévedhetetlen, de asszem az itt másként gondolkodóknak sincs több problémájuk a babóikkal, mint neked. Tehát arra kérlek, de ítélkezz, ne legyél felelőtlen, néha hallgass észérvekre, és ne 3 ember szavai alapján dönts, hanem gondos tájékozódás után.


Én nem akarok ezen vitatkozni, mert szerintem a csajok unják már :)

De: én nem jelentettem ki semmit kerek-perec, vagy ha igen, nem direkt, bocsi érte,
És nem mondom hogy 100% hogy így van, csak azt hogy én ezt hiszem, én azoknak hiszek akik ezt mondják. Akik más véleményen vannak, azok meg abban hisznek, és azoknak akik azt mondják.
Én úgy érzem, ez a helyes út amin járok, és ezzel nem közel sem vagyok egyedül. Több hozzáértő embertől is kaptam megerősítést, sok cikket olvastam a témával kapcsolatban, nekem ennyi elég.

Azt mondod anyud olyan dolgokra allergiás, amivel nem találkozott egyáltalán? Ez pontosan az én véleményem megerősítése!
Lehet pl hogy az én lányom még soha nem kapott tejet, és mégis allergiás rá (más kérdés hogy az ő korában ezt még nem lehet kimutatni). Pont anyukád (és az én) példám, erősít meg abban, hogy nem attól függ az allergia, hogy melyik gyerek mikor találkozik az adott dolgokkal. És az allergia igenis hajlam kérdése!!! A sok feltevéssel ellentétben ez bizonyított tény! Ha az egyik szülő allergiás, akkor a gyereknek 30%-al több esélye van arra, hogy allergiás lesz, ha pedig mindkettő, akkor 70 v 80 % ez az esély!
Én nem vagyok konok ember, és igenis mindennek utáánaolvasok amiben nem vagyok biztos, érdeklődöm mindattól aki ért hozzá. Én csak az "amerikai tudósok szerint" c. szövegben nem hiszek. Sokkal inkább hiszek A Heim Pál gyermekkórházban dolgozó pulmonológusnak, v. épp az én országosan elismert tüdőgyógyászomnak. Ennyi, nem több.

Ettől én nem nézem le azokat, akik máshogy gondolják, nem itélek el senkit, nem hiszem hogy konokságból teszik. Látok ugyan néhány elvakult anyukát, (nem itt) őket nem értem, de ennyi.
Velem tökéletesen békében lehet élni, ha elfogadják az én véleményemet és nem kell hallgatnom hogy milyen gonosz anya vagyok, és sajnálják a gyerekeimet. Köszönöm szépen, a gyermekeim jól vannak, mindent megteszek azért hogy a legjobbat adhassam nekik. És ezzel már nem tud nekem senki ártani.

De ha épp tudni akarod, régen ezzel nekem és a fiamnak nagyon sokat ártottak "jóakaró" anyukák. ennek köszönhetően voltam olyan depressziós, hogy nem sok híja volt nem mászok ki belőle. és majdnem örökbeadtam a fiamat!! Mert elhitették velem hogy rossz anya vagyok!

De szerencsére azóta felnőttem, és rájöttem hoy nem a névtelen nick mögé bújt vkik az isten, nem az ő véleményük számít, hanem a gyerekeimé, a férjemé, az édesanyámé, és a gyerekeim orvosaié.


Lányok bocsi, ígérem soha többé nem veszem fel a kesztyűt, de ezt még le kellett írnom. Remélem nem haragszotok meg érte. Én imádlak benneteket, akkor is ha nem vagyunk egy véleményen, és akkor is ha igen:)

Puszi,

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Így visszaolvasva (sajnos én sosem olvasom el amit írok....) tényleg ez a véleményem:)

az a "de ha tényleg tudni akarod" nem kötözködés akart lenni, nehogy félreértsd. Eléggé úgy hangzik így visszaolvasva :(

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsuzsi, örülök hogy Szandi is jól/jobban van:)

Képzeljétek el a lányomnak meg akkorát koppant a feje, hogy tényleg megijedtem! És saját magának köszönhette...ugyanis tornázott a lelkem, de úgy, hogy a mászás-pózból kinyújtotta a két lábát és hintázott előre-hátra. És túl nagy lett a lendület, előreesett és jól beverte a fejét :( Most jó piros a homloka.
De hát ez a korral jár, nem? csak újra hozzá kell szoknom :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Na végre :( Lányok ti szoktatok úgy járni hogy nincs itt a hozzászólás ablak, hanem a fórumtémák kezdődnek újra alul??? Nálam sorozatosan ez van és kezdek megőrülni tőle:(

Pedig csak 1-2 képet szeretnék feltenni...

Megpróbálom:)

Kata a huncut:

Kép


Kata ül:


Kép


Bence szerel:


Kép


Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Nagyon koszonjuk az egyutterzest mindenkinek,es persze hogy maradok,a topicban,ha nem zavarlak Benneteket.
Az eletunk reszeve valtatok mar es annyira jo olvasni minden kis tortenest a picikkel.
Most sokkal jobb minden,Denessel rengeteget beszelgetunk,ami sokat segit mindkettonknek.
Fogok en meg ketsegbeesve kerni Toletek paradicsomos krumpli receptet a babonknak,talan nem is olyan sokara....

Millio szeretet,es ha tudok valakinek segiteni valamiben,szoljatok:Iza
rillisz
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?