Új privát üzeneted érkezett!

Most már csak azt kéne tudnom, hogyan kell 6 kbytesnél kisebbre redukálni egy fényképet. Valahogy majd kitalálom, de ha megmondaná vki, hogy melyik kterjesztés a megfelelő, akkor előrébb lennék.

Előre is köszi.
gelcsó
 
 


Gelcsó,
a gif

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Gelcsó!

Ha végképp nem boldogulsz a kép kicsinyítésével, akkor elküldheted nekem (eredeti méretben!) és megcsinálom neked szívesen! Nagyon nagy meló lesz, kb 5 egérkatt az egész. :wink: De amíg rájöttem a titokra én is szenvedtem ám, de ez titok! :wink: Én jpg formátumban szoktam... De ahány ház annyi szokás, van több varriáns.

Kép
sasha
 
 

 
 

Hú de tele vagyok titokkal :? :twisted:

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Végre van egy kis időm irni !

Szerencsére a betegségnek lassan vége.Láz nincs,orrfolyás nincs,de azért még szivattyúzni kell Szilvi orrát,mert a váladék még sűrű.

Ilba:
Igen Fanni is vacakul volt csak nem volt láza ezért nézettem meg a dokival.

Bubek:

örülök,hogy már ti is jól vagytok.Én azért vittem Szilvit levegőzni amikor már nem volt lázas,mert olyan szépen sütött a nap nem birtam bent maradni a lakásban.

Gabi,Ilba:
Jók a talizós képek.Milyen jól elvoltak a srácok a járókában!Azért néha Livi vágyakozva tekintett a szabadság után. :D

Gabi:
Most olvastam a szüléstörténetedet és Zoliét is.Az ebéd majdnem leégett közben annyira belemerültem!Zolién az izgatottság nagyon érződik.

A többiek szüléstörténete is nagyon megható!Sasha ez a három történet.....Mindegyik más mégis milyen izgalmas!

Lányok én nem is irtam szüléstörténetet magamnak.Úgy érzem,hogy ezeket a pillanatokat sohasem felejtem el.Még Fanniéra is úgy emlékszem mintha most lett volna!Persze lehet,hogy megirom,mert szép olvasmány lenne a két lánynak!Főleg felnőtt korukban.

És kérem szépen küldjétek hozzánk az étvágycsináló manót ,mert Szilvi alig eszik vakamit,csupán 2-3 kanállal valamiből.Már olyan soványnak látom a kis testét..

Dia:
Domi se egy kövér baba,ahogy látom a súlyát!Ő se nagyon eszeget?

A talizóknak jó talizást kivánok!Remélem sok képet készitetek!

Gelcsó:

Én szivesen átküldöm Gabus szüléstörténetét,ha még nem kaptad meg!

Gabi:
A jövő héten már biztos sétálhatunk együtt!Esetleg ne menjünk a zenebölcsibe?Vanilia,Dia? :D

Kép

Kép
novum
 
 


Coolasa:

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNOK! Kép

Kép

Kép
novum
 
 


Coolasa,
én az Avatar képemmel kívánok boldog szülcsinapcsit! :wink: :lol:

És Dia, neked is!!! Neked nem az avatarommal... hanem csak úgy! :lol:

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Ja akartam mondani, hogy azért nem mentünk le MArcival, mert tegnapig azért előfordult napközben is a 37,5....sajnos. és nem mertem. De ma csak reggel volt egy 37, de szerintem az csak azért, mert felkeltünk, és utána izgett - mozgott. Azóta nem is volt még hőemelkedés sem. Szóval csak ezért nem mentünk le eddig...

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Kormi jelentem megvan a kulacsod!!!

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Na most kipróbálom mit csináltam, remélem látni lehet a képet...
gelcsó
 
 


Nahát, nem is volt olyan nehéz.
Persze ha nem kaptam volna instrukciókat, akkor biztosan nem sikerül :lol:

Köszönöm mindenkinek.

Novum, ha átküldöd a Gabuska születéstörténetét azt nagyon megköszönném:
fervin@monornet.hu
gelcsó
 
 


Ja, ez ugyan egy esküvői kép, mert épp ez volt kéznél, meg aztán eszembe jutott, hogy nagy pocival nem is csinált még rólam apa fényképet, mert mindig el voltam tűnve fényképezések alkalmával. Na majd szólok neki, hogy csináljon...
gelcsó
 
 


Gelcsó,
írtam privit.
A hsz-eid alján van egy olyan, hogy p.ü., ott meg tudod nézni.
Mi a keresztneved?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Anikó
gelcsó
 
 


Gabuska, ennyire lassú, vagy valami nem működik?
Még nem kaptam meg a leveled.
gelcsó
 
 


Gabuska, ennyire lassú, vagy valami nem működik?
Még nem kaptam meg a leveled.
gelcsó
 
 


sziasztok

olvastam Bubek a szüléstörténetedet és néhány nappal későbbről Tücsökmamiét is. Hát, egyikötöké sem volt egyszerű, nem pont ilyenről álmodozik az ember! De az a lényeg, hogy végül minden rendben lett!

Sasha, te mindig az ügyeletesél szülted a babókat? ezt értettem a történetekből, de mintha egyszer valahol Boros doktornőt említetted volna.

Köszi coolasa a fej/rács védőt, már be is üzemeltük. Nokicseket remélem tudja használni idén is a rucit, legalább jól alá tudod öltöztetni :?

Milyen talihelynek az ikea?

gelcsó, amikor írod a hozzászólást, alul va olyan, hogy melléklet feltöltése, ott tudsz feltenni nagyobb képeket is! ebből sajnos nem sok látszik belőletek
jumam
 
 


Jumam, szerintem klassz helynek bizonyult az ikea ÉTTEREM mint talihelyszín, mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy mért is gondolok vissza rá nosztalgiával így vacsoraidőben... Köszönjük a rucit, igaz-igaz, most növőfélben van Noki, és a szép ruha még pluszban motiválhatja is.
Köszönöm a köszöntéseket.
Gabus elolvastam a sztorikat, eddig csak a zuradét, tetszett a pénztárszalagos rész, mint az esemény fénypontja... amúgy én nem éreztem olyasmit ki a beszámolójából, hogy nehéznek gondolta volna Livi megszületését, inkább az volt a benyomásom, minden flottul ment. Natasa történetére meg direkt érdeklődéssel vetettem rá magam, mert császárost még nem olvastam eddig..
Vuka, dánke zer mégegyszer a babakocsiért, nagyon jó szolgálatot tett nekünk!

Kép Kép
coolasa
 
 


Na akkor, megpróbálom nagyobba

Kép
gelcsó
 
 


Vagy még nagyobba? Kép
gelcsó
 
 


Nem lett nagyobb, na mindegy. Talán azért látszik belőle valami. Majd még gyakorlok, megígérem.. :wink:
gelcsó
 
 


Gabuska, változatlanul nem kaptam meg amit küldtél. Nem tudom mi lehet az oka, pedig Esztipeszti és Ilba is küldött már privit és azokat megkaptam.
gelcsó
 
 


Sziasztok!
Bubek!
Köszike a köszöntést de szombaton leszek húúúú sok éves. :roll:

Talizósak!
Ma Svéd husigolyó volt az ebédünk,gondoltam rátok. :lol:

Sasha!
Köszike az infót,megnyugtattál. :wink: Szóval amint írtam le van tapadva a kukszi Dominál.Azt mondta a dokinő,hogy húzogassam(megjegyzem eddig is húzogattam naponta)és kamillával borogassam( :roll: ).Aztán ha nem (javul)és már nem lesz pelusos akkor irány a sebészet.A felrántásnak nem híve mert mint mondta az már maradanó élmény lenne számára.Tegnap ahogy húzogattam egy picit vérzett Neki de azt mondta nem fáj. :shock:

Ilba!
Amikor írtam Domi súlyát a fiadra gondoltam. :twisted:

Timi!
A Wekerlei zenebölcsit ajálod?Mi anno voltunk,akkor sírt Domi a zenélésnél de most már bizti élvezné.Szóval tőlem mehetünk. :wink:

Mariann!
Holnap Hunyadi játszó?Nekünk a délelőtt jó vagy 4 után.

Mindenkinek cupp.Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Gelcsó,
nemtom mi lehet. :roll:

Hol volt az esküvőtök, tök jó a háttér!!!!! Nem a sablon zöld tuják meg színes virágok vagy a Lánchíd. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Coolasa, boldog szülinapot! (nem úszod meg) :wink: :lol:
Vendég
 


Eszti! Hah! Pont veletek nem találkoztunk ma, de azért hálás szívvel gondolunk rád, hogy egész a célig kézben tartottad és szervezted mások taliját..

Ja, talisok, miután elváltunk, benéztünk Nokival a gyerekszemészetre, ugyanis pont ahhoz tartozunk, ami az ikea melletti egészségházban van, és megvolt a 3. szemszúrás, természetesen lányom elalélt a gyönyörtől...

Natasa, telefonod meglett?

Kép Kép
coolasa
 
 


Nem fotóztatok, talizók?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok,

én úgy elfáradtam, hogy csak na :D

Vuka,
eszembe jutott, hogy a C&A -ba is benézem.
Az egy emelettel feljebb volt. na mondom ez jó is, mert akkor megejthetjük a pelus cserét.
Erre mondja a wc-s néni lent van pelenkázó helység.
Na a...ád gondoltam magamban :lol: , mondom lent meg azt mondták, hogy fent...
Arrébb mentünk és tisztába tettem egy zugban :lol:
Szerencsére csak pisi volt.
Aludt hazáig Petra?

Az ÁRKÁD-ban még találkoztam a bari nőmmel véletlenül.
Aztán a férjem odajött 4-re értünk.

nem sok kép készült, de tessék :lol:


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
sajtine
 
 


coolasa, milyen szemszúrás, mi baja van Noki szemének?

Sajtine, mikor én beszaladtam (épp 1kor), te hol voltál? vagy csak én voltam vaksi, hogy nem láttalaK akkor bocs! :oops:
jumam
 
 


Jumam, nem te voltál vaksi, asszem Sajtiné jelenésedkor épp sürgős ügyeket intézett a svédgombócos részlegnél, ha érted mire gondolok. Később kérdezte ibolyakék szemekkel, hgoy te mikor jössz, mire kórusban válaszoltuk neki, hogy a kérdésfelvetés már aktualitását vesztette.

Nokinak könnycsatorna elzáródása van, ami gyakori kisbabáknál, lényegében annyi, hogy az egyik szeme hamarabb megtelik könnyel, és az átmosása úgy történik, hogy megszúrják a szem belső sarkát egy tűvel. Nem garantált az első alkalomra siker, nade mi már 3x-ra voltunk..

Kép Kép
coolasa
 
 


Helló!

Jumam!
Igen, jól láttad, mindhárom gyerkóc az éppen ügyeletes dokinál született... Boros dr-nő neve is felmerült, de csak azért, mert a szülés ugye rosszulléttel, hányással és hasmenéssel kezdődött és délelőtt bevitt a párom a kórházba, hogy csináljanak egy ctg-t, hogy minden ok-e. A ctg és pisi-vér és vérnyomás mérés után Ő vizsgált meg az ambulancián manuálisan... ennyi.
Egyébként Horváth Mihály volt bent a szülésnél (az a nagyon nagyon nagydarab, duplapocakos), elég kelletlenül... De nem érdekelt, mert kb 10 percet volt bent. A szülésznő hívta amikor jött a kitolási szakasz, hogy ott legyen. Ott volt a fejem mellett és mikor kijött a baba megnézte a gátat és kiment... Pedig hát igazán gyors szülés volt. 1 órát töltöttünk összesen a szülészeten, abból fél órát a vajúdóban a ctg-n és felet a szülőszobán...

Dia!
Minden gyerek más és más, tudom, úgy csinálod ahogy gondolod én csak a saját tapasztalataimat tudom elmondani, azt, hogy a Gabival hogyan volt... A Danci ugye még pici, nem szoktam a kukiját birizgálni, de nem is nagyon szereti, úgy látom fáj neki, ha huzogatni próbálom. A Gabinak is fájt, aztán ez megváltozott. Egyszercsak kíváncsi lett a kukijára. Mikor már ugye nem volt pelenka érezte, ha felállt neki és meg tudta fogni és olyankor próbálta magának felhúzni a bőrt. Saját maga oldotta meg a kérdést tulajdonképpen. Gondolom már ilyen kicsi korban is van valami jó érzés, ha ott mozog a bőr és amiatt... Aztán 1-2 hónapja jött, hogy nézd anya teljesen hátra bírtam húzni és nem jön vissza... tényleg nem jött... riasztottam apát, adjon tippet, oszt adott :lol: És nem piszkáltam, csak kb 1-2 havonta helyzetfelmérés gyanánt próbáltam minél hátrább húzni, ahogy még nem fáj neki.
Nem csípte a sebet a pisi? Lehet, hogy nem fájt neki a sebes dolog, de a pisi csípheti és még le se lehet mosni rendesen, ha le van tapadva...

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!
Jumam, te olyan gyors voltál, hogy én is csak azért láttalak, mert pont akkor néztem fel :!: Reméltük, hogy hosszabb időre csatlakozol hozzánk :roll:

Coolasa, nagyon remélem, hogy ez volt az utolsó ilyen szúrásos beavatkozás :!: A telefon meglett! Párom találta meg beszorulva az ülés meg kárpit vagy mifene közé :oops: Pedig tuti én is megnéztem ott :twisted:
Férjednek tetszettek az ágyneműk vagy neki mind1, mert sötétben botorkál be a szobába avagy a paplan alatti dologkra koncentrál már az ajtóban?
Én ezzel a születéstörténettel úgy vagyok, hogy mindnekinek a sajátja a legszebb (bármilyen is). Bár, anno pocakosan én is rahedli ilyen történetet olvastam :lol:

Sajtine, nem vagytok semmik! Mi Szonjával itthon beájultunk. Nagyon jó volt a tali, de lefáradtam :)

Eszti, ti végül mit néztetek, vettetek az Ikeában ha már ilyen jól dumcsiztunk :D

ÉÉÉÉÉÉÉS, itthon vettem észre, hogy Szonjának felül kibújt a 2-es metszője :shock: Megvan a 3. fogacska :D Így lányom átment igazi ragadozóba. A ragadozó- zsákmány képsor íme:

Kép Kép Kép

Kép Kép
natasa1975
 
 


És még azt akartam írni, hogy
Bubek, nagyon jó az avatarod!

Gelcsó,én a nagy képen sem látok sokkal többet, de tuti teszel te még fel nagy képeket is! Ugye?
Nem értettem Bubek mért beszéltetne, miért jó az ha a szülésznőnek pofázol a fájások alatt??? De, aztán rájöttem, hogy a babóra gondolt :D :oops: Ez tényleg nagyon jó ötlet! Én jártam anno kismamajógára meg szülésfelkészítőre és ott is "beszéltünk" a babánkkal, igaz nem hangosan, de magunkban. Szerintem is hat rájuk (meg rád is).

Tücsi, jöttök holnap ringatózni :?:

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


A helyzet fokozódik! :lol:
Kép

Visszaolvasok.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Daaninak is le volt tapadva anno, pedig huzigáltuk. végül a doktornéni, kb 20 hónapos korában bejelentés nélkül lerántotta :twisted: . Szegénykém, a délutáni alvásból bömbölve ébredt, mert pisilnie kellett, de visszatartotta mert fájt. :cry:
Megvolt dagadva a kis kukaca olyan volt mint egy nagyobb dió. Azt találtam ki, hogy egy lavór langyos, kamillás vízbe ültettem, ott tudott pisilni, ezt játszottuk kb 2 nap, 2 éjszaka, azután rendeződött a helyzet.
jumam
 
 


Natasa, már csak a fogzás eredményét veszed észre a lányodon? Igazán el vagy kényeztetve, más anyukák álmatlanul éjszakáznak nyáladzó kisdedeik fölött, te meg csak nyugtázod, hogy "ja, már megint?" :wink:
Itthon kb annyira érdeklődöt hímnemű családtagunk az ágyneműgarnitúrák iránt, mint én tettem volna azt újabb csavarkészletek beszerzése esetén.

Bubek, nekem is tetszik az avatar képed, csak olyan.... nem is tudom..... valami nem stimmel vele..... áh, megvan! Olyan zavaróan éles.. :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Coolasa, lehet hat a lánc :!: :?: :wink:
Te igazán nem panaszkodhatsz álmatlan éjszakákról :!:

Ilba, gratesz! Látom, látom!

Szzzzz, ezeket a fütyis dolgokat olvasni sem kellemes :(

No, lassan birtokba veszem az ágyikót :o Ti meg csak trécseljetek :P

Kép Kép
natasa1975
 
 


Sziasztok!

Talizók! Meséljetek már! Mi volt, hogy volt??? Nem mondjátok ugye, hogy csak ettetek??? :shock: :shock: :shock:

Tali!!! Kedd, október 3. Városliget. Ki jön? http://www.met.hu/omsz.php?almenu_id=we ... t=Budapest

Vuka,
az István kórház topikban november 19-nél.

Bubek,
Jó a kép!
Figyi, én nem számonkérés miatt kérdeztem a napra menést, ugye tudod? :wink:

Dia,
He??? :?: :roll: :?:

Natasa,
Édi a kis vadorzó! :D

Táblázat frissítés alatt. :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Na itt vagyok én is, bár hulla fáradtan. Nagyon kimerítő volt ez a nap. Petra viszont egész jól viselte, az Árkádban aludt egy fél órát, aztán ennyi. Sajtine képzeld, amint átléptem a metró küszöbét, Petra szeme kinyílt, gondolhatod mennyire örültem. Amúgy nagyon jó kislány volt, hazafelé végig nézelődött a metrón.

Este sütöttünk a párommal almáspitét, az én reszortom kiskuktaként az alma hámozása stb... Amíg a konyhában tevékenykedtünk Petra az etetőszékében ücsörgött és kiabálva mesélte a játékainak, hogy a szülők nem foglalkoznak vele, azt hittem megsüketülök. Viszont csináltam Petrának az almás szilvát és bevágott belőle 200-at, mindezt barack nélkül. Szóval megint meg kellett dícsérnem a drágámat.

Na megyek, mert a konyha romokban, rendet kell tennem.
Ja a süti a férjem holnapi céges bulijára készült, egy morzsa se jut belőle nekem. :cry: Nincs szive a férjecskémnek!

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Natasa,
a lánc éjszaka is a nyakában van Szonjának?

Bubek,
nekem is teccc az avatarod!

Gelcsó,
a szüléstörit elküldöm, ha egy kicsit jobban megismertük egymást. :wink:

Mamac, Jucus, Kolmol, Tücsimami, olyan ritkán írtok. :cry:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ilba köszi elolvastam.
A talira a kedd annyira nem jó nekünk, mert tanácsadásra kellene menni.

Sajtine átküldöd majd a fotókat eredeti méretben?! Köszi!

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Vuka! Hányra?

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Neveletlen gyerek...
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ilba, nekem jó, kedd csüt mindig tökély.

Gabus, Szonja nyakában úgy emlékszem éjszakára nincs a lánc, mert apuka aggódik, hogy magára tekerné. Lehet, hogy akkor tényleg nem csak vudu szemfényvesztés?

Kép Kép
coolasa
 
 



Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Coolasa,
lehet, hogy végre nem csak egy kézfogásnyi időre látjuk egymást??? :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba, tehát az úgy volt, ha már senki nem mesél, hogy találkoztunk az ikea előterében, én pl azzal a kényszerképzettel léptem be, hogy azért jöttünk pont oda, mert a többiek nézelődni, vásárolgatni szeretnének. Ehhez képest a társaság eleje - én megszeppenten hátul kullogtam - olyan biztos léptekkel vette célba az éttermet, mintha nem is egy áruházban volnánk, tele csillivilli termékkel. Elfoglaltunk egy asztalt így 5en, és váltott műszakban elszállingóztunk ebédért, én pl lazactálat ettem zöldsalátával és kaporszósszal, amit annak ellenére, hogy az ikeában voltunk, nem avar-nak vagy helsingörs-nek vagy pőangnak hívtak, hanem csak így egyszerűen "lazactál". Ott ücsörögtünk, beszélgettünk, babákat ikeás ingyenbébikoszttal etettünk kb 1.5 órán át, majd fél órát vásárolgatásra vesztegettünk (pedig az étteremben is tölthettük volna, hah) melynek során én szert tettem 3 ágyneműgarnitúrára, egy kékkockásra, egy bordókockásra és egy fehér alapon kékkel hímzettre, amiknek legkedvezőbb tulajdonsága számomra, hogy megfelel a takarónk méretének, vagyis 200x200-as, ami más üzletekben nem gyakori jelenség. Hát, ennyi, körvonalakban.

Kép Kép
coolasa
 
 


Nokicsek hogy áll fogilag?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Déltől kettőig van tanácsadás kedden. A csütörtöki nem jó, mert akkor 8-tól 10-ig van, mi meg abban az időpontban még bőven alszunk.

Beszámoló a taliról: én BKV-val pontosan 11-re értem a bejárathoz és persze sehol senki. Nemsokára befutottak Esztiék is, így megismerhettem az Ő férjét is, és láttam Bencét is, mert már rég találkoztunk. Aztán jött Natasa kicsit idegesen, mert elhagyta a mobilját és Coolasa csak az Ő számát tudta. Ekkor telefonáltam Coolasának, hogy ugyan már mi van vele, közölte késni fog, Noki kisasszony várat magára. Eközben befutott Vanília is, akivel sikerült a kulacsot cserét végre lebonyolítani Dia és Kormi nevében. Esztiék aztán elmentek vásárolni és sajna velük többet nem is találkoztunk, pedig azt mondták, hogy velünk ebédelnek. :( Ja Sajtine is megérkezett, loholt szegény nehogy késsen. Végül (hosszabb -5 perc- várakozás után) az utolsó páros is befutott. Ekkor rövidített útvonalon megkerestük a kajáldát, megetettük magunkat és a gyerekeket. Közben tök jót dumáltunk, egy-két gyerek felkereste a játszósarkot, vagy alvás céljából mentek egy kört az áruházban. Mikor már elég hangosan kezdtek kiabálni a gyerkőcök bevetettük magunkat a piactérre és eltöltöttünk egy "kis" időt ott is, mindenki tudott valamit venni. Ezek után könnyfakasztó búcsút vettünk egymástól, bár Sajtine-val mi még átmentünk az Árkádba, onnan mi negyed 4-kor jöttünk el.
Ilba megfelel ez a pár sor beszámolónak? :lol:

Jobb levelezni, mint mosogatni, csak azért írtam ennyit. Na megyek, mert sajnos a munka megvárt.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Ilba, bizony, megeshet, hogy akár még a bemutatkozáson is túljutunk majd a talin, bár a hogyvagy-köszjól párbeszédben is reménykednék szívem szerint, dehát ne akarjak túl sokat az élettől, tudom én.

Kép Kép
coolasa
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?