Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok !

Nyanya:természetesen lesz 1.es mosogató de egy profi franken olyan, hogy van egy mosógató része +egy kicsike "gyümölcsmosónak"mondják Kicsit drága de 1*veszi meg az ember és én is hajlamos vagyok az azonnali mosogatásra.Inkább a Zoltán ragaszkodik a mosogatógéphez.

Prenata:Igen Kolos szeme barna ,és szép és nagy és ....hú....


Nemtudom mi van vele folyamatosan panaszosan felsír és ordít,eddig ilyen nemvolt.

1*én is megetettem álmába de felesleges volt mert ugyanugy felébredt a szokott időben csak volt egy kis +a pocijában igy.

Ma odáig jutottam de. hogy nemtudtam szopiztatni annyira fáj a cicim,szó szerint fehér a fájdalomtól,vagy gyuladástól!!Nemtudom de kész vagyok!

Átmentünk a DÉDnagymamához ma de.és olyan aranyos volt Kolos egész végig nevetgélt.Mikor hazajöttünk tiszta cigi szaguak voltunk mert a nagyim ezerrel dohányzik(persze baba mellett nem)és mindene olyan szagú.Dupla fürdése lesz igy a babának ma.
Mire felvittem a babakocsit a 2.emeletre majdnem megrokkantam
nemtudom ezt mások miképpen csinálják de én kikészültem mire hazatóltam a gyereket, pedig 15percre lakik most tőlünk a dédi aki nagyon fiatalos aki még nincsen 70 éves se.Ő vitte a hordózott a gyerekkel én meg a babakocsit a 2.emeletre.!!ő jobban bírta mint én.

Édi nagyon a fiús szerkója Péternek.

Szilvi én sem tudm ki Majka párja pedig a cool-t szoktam néha hallgatni.

B.

Kép
beataa
 
 


Katus: A lecsúszott slicc nekem is feltűnt. :lol:

Ex: édes a telefonos kép, Hogy megy ez a névadó ünnepség? Nálunk nem lesz keresztelő, mert a párom elzárkózik tőle. Hol kell bejelentkezni?

Csandy: Gergő gyönyörű, és hatalmas baba lett. Én is megkönnyeztem a képeket. Az újságolvasós egy tünemény. Nem tetszettek neki a képek? (Csak mert megtépkedte)

Prenatat: Lehet, hogy a mensi miatt van. Azt mondják, hogy ilyenkor más íze van a tejnek.

A Marsi is így csinálja? Nálunk is az a rendszer, hogy kb. 2 hete éjjel 4-5 körül sír, pedig alszik. Akkor kap cicit, kb. 5perc, eközben is alszik, és utána 7-f8 körül kel.

Mézgombi: Julcsinak boldog hófordulót. Örülök, hogy nincs túl nagy gond. Persze nem jó a tejallergia. De legalább tudjátok mi a helyzet. Mit lehet csinálni a terjallergiával?

Utólag a többi babának is boldog hófordulót!

Kaja: Eddig én sem ettem sokmindet. Aztán a hétvégén anyósom hozott a piacról nagyon finom káposzta salátát. Gondoltam lesz ami lesz, maximum Máté átordítja a következő napot, de nekem most ennem kell. És nem történt semmi. :) Ezen felbuzdulva tegnapelőtt bepróbálkoztam a kukoricával. Szintén semmi. :) A babot nem szeretem. Zöldborsót meg már az elejétől eszem, miután a kórházban is azt kaptunk, gondoltam, azt lehet.

Rólunk. Tegnap megkaptuk a 4 hónapos oltás. Kicsit belázasodtunk, de már jól vagyunk. A náthánk teljesen meggyógyult. :) Az építkezéssel kicsit el vagyunk havazva, tegnap jól leszúrtuk a kivitelezőt, így talán haladni fogunk. Ő állítja, hogy időre kész leszünk, de én már nem hiszek neki. Már 3 hete 2!!!ember dolgozik a házon :evil:
Ezért is nem írtam mostanában, mert teljesen leköt ez a hülye építkezés.

Délután mindenki ennyire elfoglalt volt vagy megint behalt a babanet?

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Sziasztok!
tudom, ezer éve, de most jöttünk haza. Majd végigolvasok, csak gyorsan felteszek pár friss képet.. :)
Itt volt Zsu, és a KisKata, és haverkodtak Olivérrel.. :) Ja, hogy miért jöttek? Azon kívül, hogy hianyztunk Nekik, még .. és ezt dicsekvésképp mondom.. tappancslenyomatot csináltam nekik.. mert Olivérnek olyna jól sikerült.. gipsz pozitív. A nagyiknak csinálom kari arira.. :) -időben.. :)
A gipsztappancs- Olivéré:

Kép


Itt meg együtt a két csöppség :)

Kép

MAjd jövök még!

satuk
 
 

 
 

Ja, és maradt még egy kép.. amikor mindkettő gyereket én tartottam.. Vicces volt, de nem ejtettem el Katát.. Olivér meg ugye hozzám volt kötve..

Kép

:lol:

satuk
 
 


Sziasztok!

Az előző hsz-ekből kimaradt, hogy én nem nézem a megatáncot, valahogy nem hat meg...

Gombi, Julcsikának boldog 4. hónapot!
A tejallergia miatt kérj vérvételt, akkor lesz igazán tuti, hogy az-e...szerintem.
Az biztos, hogy kevesebb tápi kéne Julcsinak, ha hozzátáplálnál. Én még mindig cumisüvegezek, ma megpróbáltam kanálból adni neki a banános tejpépet, de lökte ki a nyelvével a kanalat...viszont cumisüvegből megette, szóval tényleg marad egyelőre a cumisüveg. Én most úgy csinálom, hogy 4 kanál tápszer hígítok fel rendesen, és 2 dl-ig kiegészítem bébikajával.
Nálunk a véres széklet a campylobacter fertőzés jele volt.
Az álomban etetés nálunk nem megy, viszont nemrég etettem, és bealudt a kajálásba, nem is ette meg a 2 dl tápit, de nem aggódok, éhen halni nem fog a drágám. :D

Reni, édes a kisfiad az új rucijában. Én épp ma kaptam a bnőmtől egy szatyorral, ő is kapta, de az ő lányára még nagyok, van olyan benne, ami még Petire is az...cserélgetünk folyamatosan. :)
Én most egy receptre két doboz tápszert íratok, ez 2*600 gramm, 2502 Ft-ba kerül, és ha csak azt enne (értsd: minden etetésre csak azt kapna, ami egy evésre vagy 165 ml vagy 200 ml), akkor ez 8-9 napra elég.
A nem receptes tejpépek is hasonló árban vannak, azokból 250 gramm 700-900 Ft. Ezeket bárhol megveheted (Rossmann, DM, Cora, Tesco, stb.).

Bea, Peti dédmamája sincs 70 éves. :) Jövő januárban lesz csak ennyi. A tatám meg 77 lesz holnap. Akkor nálatok is "fiatal" a család.
Ja, és persze a dédszülők jobban bírják a strapát, mint én, Peti déltől négyig velük van.

Melinda, nem tudom, itt úgy megy, hogy csak el kell menni a Családi Irodába (nálunk ők szervezik az esküvőket és az egyéb polgári dolgokat), és ott kell "bejelentkezni". Szóval ez nem annyira hivatalos, mint a polgári esküvő, nálunk egy neves lufit és egy emléklapot kapnak a babák.
A kórházi koszt nálunk egyébként minden, csak nem bababarát... :D
Hogyhogy megkaptátok a négyhós oltást??? Én úgy tudom, hogy mindig csak betöltött hóforduló után lehet...igaz, utána négyhetenként kaphatja a baba a következőt...

Satuk, szuper ez a lenyomat!!! Én is akarok Petiről, de csak festékeset, csak egyelőre lövésem sincs, hogy hogyan fogom megvalósítani, mert egy perpétum mobile az én fiam.
Látom, edződsz a két gyerekhez. :D

Na most ennyi, a fiam jól bealudt, asszem az esti büfi megint elmarad.
Én meg megyek enni, aztán fürdés.

Pusz.
Ági

Még egy kép:
Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Satuk, miből csináltad a gipszhez a formát?

pogacsa
 
 


Ex: Nagyon édes Peti a cicával. Igazából holnap már 4 hónaposak leszünk, tehát csak 2 nap a diferencia. A 2 hónaposhoz képest megvoltak a 4 hetek.

Satuk!

Nagyon helyes pasika Olivér is. És micsoda tappancsa van! :)
Tényleg! Hogy csináltad a pozitív lenyomatot? Csináltál egy negatívot, és arra öntöttél gipszet? Ez nekem is tetszik, és tényleg tök jó lenne a mamiknak karácsonyra.

Pil! Mi van veled? Mostanság mintha kevesebbet jönnél. Amelivel minden rendben?

Nálunk is a dédi 78 éves, és el kellett kobozni tőle idén a biciklit, mert már nem figyel annyira a közlekedésnél, mint rég. Nagyon megsértődött. :)

Olvasva a hozzátápis sztorikat, úgy gondoltam megpróbálom Máténak a barackot. Délben a szájába dugtam egy kis darabot, hogy szopogassa. Akkor nem nagyon izlett neki. Aztán este megpróbáltuk neki. Akkor már ízlett, úgyhogy összenyomtam neki, és kapott két kiskanállal. Vigyorgott, mint a tejbe tök. :lol: Lehet, hogy néha kapni fog egy kicsit. De csak ritkán és keveset. Lehetőség szerint még 2 hónapig csak szoptatni szeretném. Attól tartok, ha kap más kaját, leszokik a ciciről. :oops: Persze lehet, hogy csak túlaggódom és hülyeség.
Jó éjt!

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Hellóka!

Mi még mindig nagyon szenvedünk a fogtalanságtól, ma vettem homo-bogyót, lehet, hogy jó, mert a hátán aludt el, csak hason szokott pedig. Voltunk a Papnál, megvan az ídőpont, és gondolkodunk, hogy legyen majd templomi esküvőnk is. Én tök elképzeltem, hogy akkor kéne amikor a Noi már jár, és akkor együtt hozhatnák a gyűrűket a Mátéval.

Satuk: Tök ügyik vagytok, hogy maradt nyugton addig? Mi a fiamnál csak a kezét tudtuk. Viccesen néz a Kata a képen.

Bea, Ex: Hogyhogy ilyen fiatalok a dédszülők? Na, akkor ti is azok vagytok, mi? Vagy az Anyukák szültek hamar?
Ex: Nekem is volt névadóm, és még megvan az a kanál, villa amit kaptam a névadómtól. Viszont Anyuéknak a munkahely csinálta.


Mézgombi: De akkor még mindig nem 100% a tejallergia, ugye? Mikor kezded a hozzátápit?

Pil: Azért írhatnál, mi lesz így a régi motorosokkal?

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!
Látom tetszik a lábnyomat.. az az igazság, hogy mióta megszületett Olivér.. vagy már előtte.. :) azon gondolkodom, hogy milyen anyagot használjak, amibe bele lehet nyomni a kis lábát, és ne legyen túl kemény.. és megvan.. ! Nem sima gyurma, hanem speckó, amit még lágyítani is lehet vízzel.. ha szükség lenne rá, de szerencsére nem is kellett.. Szerencsére ezek után gyorsan ment minden, nem hiába- rajz tagozatra jártam a gimiben.. :) A puha gyurmába belenyomtam a lábacskát, ez volt a negatív, és kiöntöttem gipsszel.. Csak jelzem, Zsu kis izgő-mozgó Katájánál is sima ügy volt..
Most majd a kezét szeretném, de majd fürdés előtt. Bár nem káros az egészségre- hallottam már ilyet :) nem bízok semmit a véletlenre. Nálunk a kéz az munkaeszköz.. a cumival felváltva van bent a szájban :)
Ha van még kérdés, pontosíthatok :)
Ja, aki festeni szeretne.. van ilyen festék is, szerintem modellboltban kapható.
Joccaka!

satuk
 
 


Sziasztok!

Teljesen igazatok van,velem van a baj,de majd remélem hamar elmúlik.

Satuk:tök szuper ez a lábnyomat,nagyon teccik nekem is!Babák meg édesek!!közel laktok egymáshoz Zsuval?

Colett:mgsütöm én helyetted bmikor :wink:
én most nem adom a chamomillát,mert az a múlt heti szenvedés elmúlt,de akkor adtam és sztem azért mindenképpen használt!Én is elképzeltem hogy a gyerekeke viszik a gyűrűket,nagyon megható lenne sztem is.

Melinda:azt olvastam sok lánytól hogy nemhogy leszoktak a ciciről a kaja elkezdése után hanem még többet szopiztak,állitólag a gyümitől is éhesebbek lesznek.De ha van bőven tejcsi akkor úgyis ráértek a hozzátápival.

Ex:naná hogy nem fogunk összeveszni!! :lol: Most már tudom hogy van ilyen is.Szeretem a cicákat,meg a babákat de külön amig kicsi a baba,viszont ez a kép nagyon jó lett. :lol:

Katus:jót röhögtem,először nem is értettem miért irod hogy igyak sört :lol: de már azt sem tudok inni mert fájt tőle a gyomrom,ill.rájöttem hogy ATTÓL fájt!

Méz:nem is tudom már mit irjak Neked,jól lenne ha már kiderülne végre tuttira hogy mi a baj,mert ez a lehet ez,lehet az tök szar állapot!Majd ird hogy a hozzátápi hogy fogadta a csajszi?

KISVIRÁG?DOREN??????

Marcy:jól emlékszem hogy Neked anyukád csinált játszószőnyeget?csak mintha nem láttam volna képet róla,ha már felraktad bocsi,nem rémlik :oops: :oops:

Preni:nekem a sapija tetszik nagyon!!Szenzációs benne Petike!!

Amelita nagyon jól van amikor lát és beszélek Hozzá,akkor majd kiugrik a bőréből!Ettünk almát,barackot,kicsit csak és nem is nagyon izlik neki még mindig igy azt nem is nagyon erőltetem,viszont a krumpli teccik neki,adnám este azt hogy ne kelljen a tápi,csak fürdés után nem jó mert sok idő amig megeszi kanállal,másrészt akkor már nagyon álmos,fáradt.Tegnap este 6-kor kapta,igy elvben jó lett volna,mert fürcsi után már csak annyi tejcim van hogy arra elég hogy meglegyen az elalvás előtti cicizés,igy nem is kellettt este a tápi,csak ugye igy meg 10-kor kérte a szopit.Én meg előtte aludtam el.Na még át kell gondolni hogy hogy is lenne jó.Most meg 3-kor evett,én meg éhen haltam majdnem igy kijöttem enni,de msot már megyek alszok még kicsit.

holnap megyünk visza csipőkontrollra,előtte meg levásárolom a kuponaimat a dm-ben.
Ja,hivattam elő ott képeket,sztem nagyon csúnyák lettek :( :cry: :twisted:

Akinek most nem irtam bocsi,becsszó hogy összekapom magam!!
Pusszantás!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Pil!
Ne csináld ezt tessék jó kedvűnek lenni és írni ezerrel!
Én Katának mindíg 6 körül adtam adtam valami pépet vagy szilárd kaját (sokat :oops: )azután 7 körül fürdött, szopizott és utána reggel 6-7-ig aludt egyhuzamban.
Nekünk ez jött be, persze lehet, hogy már egy kicsit nagyobb volt mint Ameli.

Gombi,Melinda!
Boldog hófordulót a babáknak!

Reni!
Afiad annyira szép kisfiú olyan mint egy kis angyal.

Kép

Kép
katus73
 
 


Üdv!

Tegnap asszem kimaradt: mahagóni színűre színeztem a hajam, szerintem jó lett...
Gyerekem fél nyolckor kelt, evett, kb. negyed órája alszik, iga, a cucliját még nem köpte ki. Egy adag a mosásban, mindjárt teregethetek.

Pil., szerintem jobb lenne, ha napközben próbálnád a pépeket, főleg, ha Ameli nem olyan, mint Peti...értsd: eszik kanálból. :lol: A pépes dobozokon is az van, hogy két étkezés között kell adni.
És tessék gyakrabban jönni, lehetőleg jó hírekkel. Persze lehet panaszkodni is, csak gyere :!: :!: :!:
Én is hívattam elő tegnap DM-ben képet, a mieink jók lettek... Én is kitéptem a kuponokat (a képekhez is kaptam egy kuponfüzetet, és a bababónuszosokat is), majd ha lesz GYES, beváltom, amit épp akarok.

Colett, igen, régebben a névadó ilyen munkahelyes izé volt, de pl. a miénk csak annyiban volt az, hogy a munkáltató fizette, de a helyszín ugyanúgy a Városháza volt. Egyébként itt nálunk 6000 Ft, szóval igazából nem egy nagy pénz...

Melinda, a hozzátápit Te érzed, de amíg van mit, a lényeg a szopi. Persze ízlelésnek bármi mehet Máténak.

Mári, ha erre jársz, boldog névnapot a kisfiadnak.

Na gyors dobok egy táblit, két részben, így talán jobban látható. Újaknak üzenem, hogyha szeretnének bekerülni, priviben küldjék el az adatokat.

Ági

Kép

Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
Pil! A Zsu elég messze lakik tőlünk, asszem azt mondta, hogy 40perc kocsival.. de megérte.. már hiányzott, és jót bandáztunk, és jókat röhögtünk.. :) Sőt, fél Pestet megnevettettük, mikor Zsu tette be a babakocsit a Trabiba, én meg tartottam a kisKatát, miközben a kenguruban Olivér nálam volt.. :) Zsu annyira rötyögött, hogy majdnem elejtette a babakocsit.. nekem jobban kellett vigyáznom, mert a bébibaba törékenyebb :) :lol: :lol:
Sétáltunk egyet a Millenáris parkban.. jó volt.. :) Ja, ott egy csomó babás csapat van.. aki erre jár, jelezzen, mert a közelben lakom..
Pusszanat

satuk
 
 


Sziasztok!
Ex:azért adom este,mert akkor nem kéne a tápi,ahogy Katus is irta,csak sajnos nem bir ki még sok időt kaja nélkül igy többször felkel enni.de majd kisérletezem.Amúgy eszik kanálból csak minden kajálás egy előke és egy pelus ,mert belenyúl a szájába,a kanalat akarja elvenni,szóval "malackodik". :lol: :lol:
KÖSZI a huggiesos felhivást,ma már meg is kaptam az első ajándékot,egy micimacis bögrét!Most majd a laposányért fogom kérni!!

Katus:szóval mint irtam én is úgy terveztem,ahogy irod,de lehet kell Neki pár nap és be is áll,majd meglátjuk!

Olyan boldog vagyok!!!Ameli regel csak egy ciciből evett és a másikból sikerült lefejnem 90ml-t,ami kb.120 éve nem fordult elő!
Lehet ez csak véletlen volt,de lehet az én bénaságom hogy máskor ez nem ment :oops: :oops: ,ugyanis Avntes mellszivóm van,és múltkorában mondtátok páran hogy a szilikon betét nélkül jobban jön a tejcsi ,én meg azóta úgy próbálkozom,erre ma reggel visszaraktam bele és 6 sugárból jött a tejcsi.Remélem ez máskor is igy lesz,mert akkor nem kellene este a tápszer.

Ja,nekünk sincs mosogatógépünk csak a helye van meg a konyhapultba kihagyva de lehet nem is lesz sose.Én nem tudom hogy akarok e

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil., nincs mit a felhívásért! :)
Én örülnék, ha Peti malackodna... Egyébként nem értem: minden dobozra (tejpép, bébikaja, stb.) azért írják, hogy kanálból add, mert a kaja tartalmaz szénhidrátot. De szerintem semmivel sem éri több ideig az ínyét a kaja, ha cumisüvegből eteted...magas.
Tejcsihez gratula, így tovább!

Mosogatógép nekem nem hiányzik, a mosogatónk egyes, és van mellette a munkaasztalon egy műanyag edényszárító. Tökéletesen elég, igaz, van amikor fél órán belül kétszer rakom dugig. :roll:

Na megyek, elvileg lassan ébrednie kéne a fiatalúrnak. A kajcsija már a termoszban figyel.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Pil! Tök jó, hogy megint itt vagy! :lol:

Csajok! Hogy megy ez a hozzátápi. Először gyümilevet adtok, aztán pár nap múlva pépet?

Pil! A krumplit hogy adod Amelinek? Mivel hígitod? A saját főzőlevével vagy tejcsivel?

Ex! Milyen pépek, amiről írtál? Mármint mi az összetevője?

Egy amerikai babás könyvben a hozzátápinál írják a rizsnyákot. Tudja valaki, hogy mi az?

Én már úgy adnék Petinek hozzátápit, pláne, hogy még van friss gyümi. Viszont sokkal kényelmesebb szoptatni, mint pacsmagolni, így szerintem még eltolom 1-2 hónappal. Persze ez tejcsifüggő. A barátnőmnek nem volt elég a teje, s nem akart tápszert adni, így 2 hósan elkezdte a gyümit. Most 4 hós lesz a baba és már napi kétszer kap hozzátápit: egyszer gyümit, másodszor főzeléket!

Csajok! Kaptunk 3 csomag Pampers pelust (ebből egy csomag Sleep&play). Mekkora egy sz@r! Azóta napi 2X minimum át kell öltöztetni Petit, mert mindig kifolyik a pisi, pedig én nem sajnálom a pelust a gyerekemtől. Még mindig napi 8-10 pelust használunk!

Reni
Kép
prenata
 
 


Preni:köszi!Reményeim szerint maradok is! :lol:

Hozzátápi:1x irtam hogy olvasgattam,mindenki mást ir,mást mond,de nem meglepődünk,ismerős már ez nekünk :wink:
Pl:Egyik szerint banán mehet elsőre,másik szerint mondjuk 8 hónaposan,és igy tovább

Én igy csináltam,csinálom
Amelinek a gyümit kezdtem,barackot,majd almát.eredetileg a levét add először egy-két kiskanálnyit,majd fokozatosan emelve.De ez is mint minden abafüggő,van aki rohamléptekkel tud haladni mert igényli a baba,van a ki meg lassabban.A védőnőm azt mondta mivel Ameli jó súlyban van,adhatok rögtön pépet is,úgy is volt.Nem igazán szereti a barit sem,meg az almát sem(kivéve azt a vevesincs almát amit a talira Doren hozottt,azt csipte),igy nem erőltetem nagyon,eszik amennyit kér(még egy felet sem)
5 napig ugyanazt adtam,utána váltottam.A krumplit főzőlével pürésitem,és botmixert használok,mindent visz,nekem bevált.
Ha van sok tejcsi akkor azzal is lehet.

krumpli helyett8azt is hallottam hogy fájhat tőle a baba hasa)a védőnőm mondta(ő ezt adta)hogy lehet turmixolt főtt rizst is adni.Én csináltammagamnak múltkor gyümivel,tök finom,és azt is jól vitte a botmixer.

A rizsnyák?passz,talán rizsliszt megfőzve,de lehet hülyeséget irok.

A bolti kajákkal az a bajom hogy kevés van amibe nincs valami plussz szar amit még nem akarnék adni.Talán a hipp és a kecskeméti a legjobb.

Összeválogattam a netről pár oldalt(sokat nem érdemes mert akkor elveszek a sok okosságban)amiket én átnéztem,és elolvastam,ha vkit érdekel átküldöm szivesn emilben.


Pamperst én is utáltam!Még mindig a huggiesre esküszöm!!
:lol: :lol:

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Kata 4 hónapos volt amikor elkezdtem a hozzátápit egy hétig délben szopi után almalevet kapott ( 1.-2. nap kanálból 1-2 kanállal utána pohárból)
A következő héten már megpróbáltuk a reszelt almát abból is először csak egy két kanállal azutána egyre többet.
majd következett az őszibarack hozzákeverve az almához.
Ez így ment 5 hónapos koráig amikor kapott krumplit, ha jól emlékszem azt is az almához kevertem először.
(Azért keztem ilyen hamar a hozzátáplálást mert tápszert is kapott 2/3 anyatej és 1/3 tápszer volt a megoszlás.)

Pannánál úgy tervezem, hogy majd az 5. hónap vége felé megpróbálom szép fokozatosan az almát adni.Persze majd kiderül, hogy addig mennyi tejem lesz mert jó lenne ha nem kellene neki 6 hónapos koráig tápszert adni.

Pelenka: megint rá kellett döbbennem arra, hogy a pampers és a libero nem zár jól a combnál és a body mindíg egy kicsit kakis lesz.
A Rossmanos, Tescos és a Lidl-s pelenkából még sosem folyt ki a kakesz.

Reni!
Szerintem ha van elég tejed ne akarj hozzátáplálni egy ekkora babának.

Pil!
Mi lenne ha Ameli kezébe adnál egy kanalat? Egyébként mibe teszed Amelit amikor kanállal eteted?
Én katát a hordozóba tettem amikor ennyi idős volt.
Nem véletlenül találták ki a mellszívóba a szilikon párnácskákat. :wink:

Táblázat: Jó sokan lemorzsolódtak közülünk.

Apropó hol van Jurem, Encus, ?

A többi ritkán írót azért nem említem név szerint mert ti jöttök azért néha.

Kép

Kép
katus73
 
 


Pil!
Nekem jöhet a hozzátápi!
Puszi érte előre is.

Kép

Kép
katus73
 
 


Lányok!

Aki ad bébikaját, megmelegítitek? mármint a gyümölcsösre gondolok, nem főzelékre.
Kutyánk balhézott az utcán, most várjuk az állatorvost :-(
Pil - klassz a sok tejcsi!!! Amelinek kint van már a foga? Meddig tart általában a fogzási fájdalom? Nálunk két napja helyzet van, mihelyt elmúlt a takonykór, az ínyét kezdte fájlalni, persze kenem, meg minden, de este nagyon-nagyon sírt :cry: :cry: :cry:

Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok !

Pelenka ügyben nekem is az a véleményem a pampers tottál rossz 1 hete a párom olyatt vett mert anyós tudja az jó!!!!!!!!!!!!és azóta minden kakinál ruhacsere van+ban.
Az egyszerű olcsóbb dm pelus totál jó.Próbáltuk a babyfunost is de sz sem ok!!!Beleizadt a gyerek szó szerint.
B.

Kép
beataa
 
 


Wkata!
A gyümit nem kell melegíteni.
Mi az, hogy a kutyátok balhézott az utcán és ezért miért kell állatorvos?

Kép

Kép
katus73
 
 


Helló!

Gyors leszek, megyek aludni, elaludtak. Még mindig semmi javulás, a bogyó se segít nagyon. Bár, nem tudom, hogy ti hallottátok e, de állítólag a homo-bogyók első nap csak felersítik a tüneteket, aztán jobb. Várok, és adom még. Pedig ma szurira is megyünk, már halogattam a nátha miatt így is. Szóval szenvedés van éjszaka, és már kezdi, hogy cicizés után is sír a letevésnél. Lehet, hogy beragasztom a mellem a szájába. :D

Hozzátápi: A Hipp az tényleg jó, nincs benne tartósító. Csak óvatosan mert a Máté pl. tök rákapott, aztán már szenvedtünk azzal amit én csináltam. Persze az üveges gyümit is melegítettem neki! Ő d.e. kapott pépet, azok fincsik, én is megettem a maradékot! Ja, és mi sose ettünk tápot, szójatejjel szokott le az esti szopiról. A sima tejet azóta se szereti.

Wkata: Hát, mi már kínlódunk jó pár hete a foggal. Fiamnál is 2 hónap volt mire kíbújt, addig sírdogált.

Mentem.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Tudom, hogy nagyon régen írtam, de iszonyatosan el vagyok havazva :(
De azért olvasgatlak titeket.

Noéminek jön a foga és nagyon nyűgös az egyik már áttörte az ínyét, de a másikkal még nagyon küzdünk. Szegénykém éjjszaka 2 óránként kel fel sírva akkor cicizik egy kicsit és visszaalszik, elég fárasztó, de szegénykém csak így tud aluszni. Napközben összesen 1 órát ha alszik azt is részletekben, ráadásul minden fogbigyós ecsetelőt csak 6 hónapos kortól lehet adni, így marad a rágóka és a pelus.
Na befejeztem a panaszáradatot majdcsak túl leszünk rajta.

Van azért jó hírem is van szép fülbevalónk, nagyon csini kislányok lettük, és csak picit sírtunk. teszek fel képet:)))

Pelus ügyben én is huggiest használok, mert az vált be. A pampers szerintem is k@k@.

Mosogató gépük csak manuális van, és csokival üemel, úgyhogy nem tudok hozzászólni.

A képek nagyon édesek, minden babci gyönyörű.

Na megyek, mert nyüszi van edíg tartott az alvás :cry: :cry: :cry:


Kép egy igazi hölgy vagyok Kép Kép huncut vagyok ám

Kép
Kép
lreta
 
 


lreta!
Mi a Dentinox gélt használjuk, de ezt már lehet 3hós kortól.. !!!
Ja, és a doktornénink homeózik, és ő a jánlotta, hogy ilyenkor adjak neki homeós kúpot.. naggyon megnyugtatta Olivért, végre nem sír fel fél2körül.. ilynekor szokott szenvedni.. Viburcol a kúp neve, és hivatalosan a nyugtalanságra jó. tényleg mondta, hogy ilyenkor be kell tolni egyet, semmi gond, és megnyugszik.. ez meg mindent megér. Főleg, hogy homeós..

satuk
 
 


Pil!

Légy'szi küld el a hozzátápis dolgot! Köszi, köszi, ezerszer is köszi!

Reni
Kép
prenata
 
 


Satuk: köszi szépen, ki fogom próbálni, remélem beválik.

Kép
Kép
lreta
 
 


Kutyánk kikezdett valami nagyobb kutyával és nem hitte el, hogy ez nem jó ötlet... mellkasi harapással jött be, hívtunk állatorvost, az adott egy injekciót neki, és elvitte a rendelőbe varrogatásra. 4 után lehet érte menni.

Kép
wkata
 
 


Satuk!

Sztem mi is benevezünk egy olyan kúpra... köszi a tippet.

Kép
wkata
 
 


Wkata:nem jött ki,de most nem is szenved hálistennek.

Katus:hová küldjem??


Lreta:annyira cuki Noémi!!!(utsó kép különösen tetszik)és megint azt hittem hirtelen hogy Csandy Gergője! :oops:

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil!

Köszönöm szépen!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,

Satuk: mi is a Moszkva ter kornyeken lakunk, a Millenarisban tudnank talizni.

Nalunk ket-harom napja szivas van a libero pelussal, ma mar 2x kellett atoltoztetnem, pedig eddig ez valt be. Nalunk nem a kaki folyik ki, hanem a pisi. :( Ez kb. azota van, hogy a nagyobb meretet adtam ra, a 5-8 kg-ost. Az is lehet, hogy vegre nekem kellene megtanulnom pelenkazni? :shock: :x A pampers nekunk sem valt be, azt csak akkor adok ra, amikor roviddel az esti furcsi elott kell tisztaba tenni.

A szopidili most elmult szerencsere, jo lenne tudni, hogy miert nem kellett neki, mert most vagy kevesebb a tejem, vagy sokkal tobbet megeszik, annyira, hogy szinte semmit nem tudok lefejni. Ma meg nem is fejtem, majd csak este, sajnalom az elfecserelt idot. Par nap mulva ujra elkezdem, addigra biztos beall.

Lreta: jo koran jon nalatok az elso fogacska!

Sajnos a multkori randinkrol Dorennel csak neki van kepe, en nem vittem gepet, de biztos nagyon el van havazva, azert nem tette meg fel.

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Üdv!

Nekem anno a Libero jó volt, a Pamperstől pelenkakiütéses lett. Kifolyni egyikből se folyt ki semmi...
Most Tescosból van még pár db, utána kapja a Corásat, abból holnap veszek még egy csomag midit, aztán kapja a DM-es maxit. :)

Reni, szerintem is korai még a hozzátápi.
Én ugye a tápijával rázom össze a hideg pépet, de ha kanállal adja anyuka, akkor az előzőleg kikanalazott mennyiséget mikroban fel lehet melegíteni. És kell is, mivel felbontás után csak hűtőben lehet tárolni max. 48 órát.

Hirtelen pár bébikaja:
Univeres: 55% sütőtök, víz, 10% alma, 4% körtelé sűrítmény, burgonyapehely, cukor, kukoricakeményítő, citromsav.
Elli: 37% banán, 36% alma, 24% őszibarack, cukor, citromsav.
Kecskeméti: 70% almavelő, 20% őszibarackvelő, ivóvíz, kukoricakeményítő.

Rizsnyák: konkrétan nem tudom, de mikor öcsém kicsi volt, létezett egy "tápszer", Oriza volt a neve, na az rizsnyák volt.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Pil!
jptk@freemail.hu

Réka!
Nálunk is dudorodik az egyik szemfoga :shock: de még elviselhető a fájdalma.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Pil: IGEN, szerintem is hasonlít Gergő és Noémi, régen észrevettem, de nem mertem írni :D :D

Rizsnyák: Azt nem tudom mi, nekünk a doktornő , úgy egy hónapja írt fel sinlacot, szerintem ez olyasmi. Rizsliszt, szentjánoskenyérliszt, meg csomó vitamin.

Vízbe kell keverni, pép lesz belőle, megdagad, mint a tejbegríz.

Nekünk azért írta fel, hogy hízzunk, én este csinálok Gergőnek, kb 120 vízből, adok hozzá gyümipépet, hogy íze legyen, bár egyébként is édeskés ízű. Lesz kb 200 pép, azt megeszi este nyolckor, reggel nyolcig alszik. :D

Néha a gyümipépbe is teszek, táplálóbb töle, nekünk bejött.

De a szomszéd baba kihányta, sőt a tesóm, mikor lisztérzékeny lett, már felnőtt volt, ezt kellett ennie, mert alultápláltnak vélték.
Ő pöttyös lett tőle.

Szerintem nekünk is csak azért írták, mert kicsik vagyunk.

A gyümipépet én sem melegítem.

puszi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Látom, pangás van.
A gyümipép alapból jó szobahőmérsékleten, de ha hűtőből szeded ki, akkor vagy kivárod, amíg felmelegszik magától vagy melegíted...szerintem. :roll:

b]Rizsnyákról találtam:[[/b]
1 liter víz, 3 evõkanál rizs
A rizst a vízzel felforraljuk, kb. 20 percig (fajtánként változhat) puhára fõzzük, majd a tûzrõl levesszük. A masszát átnyomjuk egy szûrön. A nyákot kortyonként fogyasztjuk. Kevés sóval, mézzel, gyümölcs vagy zöldséglével, (élesztõkivonattal) is ízesíthetjük.

VAGY
A rizsnyák, amelyet 10-15-ször annyi vízzel, több órán keresztül főznek pépessé...

VAGY
Elkészítése: 80-100 g tisztított rizst megmosunk, a rizst éppen ellepő vízben megpároljuk, ezután forró vízzel egy literre feltöltjük és lassan egészen puhára főzzük. A rizs fajtája szerint ez igen különböző ideig tarthat. Háromszor nyomjuk át gondosan szőrszitán, közben nem szabad túl erősen keverni. A masszát forralt vízzel 1 literre töltjük fel. A rizsnyák hidegen megszilárdul, de a meleg tejben feloldódik. Ez a készítésmód azonban már a múlté, a tejhígításokkal egyetemben.
Gyári szárított rizsnyákból sokkal könnyebben készíthetjük el az 5 vagy 10 %-os rizsnyákfőzetet. 1 teáskanálnyit púpozva teszünk 1 dl vízhez, ha 5 %-osat kívánunk készíteni, 10 %-oshoz a kétszeresét. A port először kevés vízzel elkeverjük, majd az egész kimért vizet hozzátesszük, habverővel való keverés közben felforraljuk.

Na hirtelen ennyi.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!!!

No, végre három nap után sikerült idecsüccsennem, és még így sem bizti, hogy végig érek… Dugókám szunyál, már kb. nyolc óta. Ma délután nem aludt valami sokat, számítottam rá, hogy hamar beájul.

Mári, Venczkóné!
Boldog névnapot a kisfiaitoknak!

Szilvi!
Utólag is köszi a köszöntést!

Bea!
Nagyon szépek vagytok! Kolos gyönyörű kisfiú!

Ex!
Peti az apjára ütött…

Nyanya!
Örülök, hogy megoldódott a problémátok. Cicidili úgy tűnik, mindenkinél előfordul… Nálunk még nem volt, hogy le is kopogjam: kop-kop-kop. Após:

Csandy!
Nagyon komoly a kis Gergő, mintha értené, mi van az újságban…

Reni!
Szerintem is a mensi miatt van. Állítólag más lesz az íze a tejnek, de aztán egy idő után megszokják a babák. Pampers: FOS!!! Illetve pisi, mert Kendének is kifolyik. Igaz, nem nézte a reklámot, ami szerint nem!!! :D

Melinda!
Máténak boldog hófordulót!

Rizsnyák: fúúúúúúj, mi azt ettük annak idején anyatej helyett…

Dobok néhány képet a keresztelőről (de csak gyorsan, mert apa már türelmetlen… 8) )

Kép

Kép

Kép

Pussz!

Kép
Kép
norwell
 
 


sziasztok!

kicsit hosszú napunk volt... kétszer is megjártam az egyetemet, plusz a kettő között eladtam a szopipárnám...

Satuk: én is a 4-6 vonalán lakom, talizhatunk a Millenárisban!

Pelus: a Pampers nálunk sem jött be... most Babylove van soron, szeretjük.

Nektek is elmesélem: olvastam egy cikket a cukorbetegségről, amiben azt írják, h azok lesznek terhességi cukrosok akik nagyon hajlamosak a sima cukorbetegségre is, hiszen pont emiatt jön elő. és hogy akik terh cukrosok voltak azoknak NYOLCVAN százalékuk 25 ÉVEN BELÜL tényleg cukros lesz. Ja, meg hogy akik terhességi cukrosok, azoknak SOHA nem lenne szabad abbahagyni a diétát, mert úgy késleltethetik a cukor előjöttét. Fasza. Ki is volt még cukros rajtam kívül?... :(

Asszem ma blogot sem írok. Hulla vagyok egy kicsit...

pussz!

pogacsa
 
 


Sziasztok !!!

Kolos végre elaludt miután eljött velünk a fogászatra (apa és én is rosszalkodunk fogügyben)aztán 10 kor vacsizott 90.et és utána kimentünk a hordozóval a konyhába és mi is vacsiztunk és utána Kolos REPETÁZOTT és még 90.et megevett .
Utána apa csak rázogatta és rázogatta csak nemakart elaludni.
Átvettem és rögtön ÉREZTEM hogy mi a baj,nyakig kakis volt megint.
Utána még egxy kis cici(vajon hova fér ennyi tejecske?)ÉS MOST VÉGRE ELALUDT.

Arra gondoltam elkezdek angolul tanulni(eddig semmit nemtanultam belőle teljes alap)mit ajánlotok melyik könnyvel kezdjek vagy milyen kazit/cd vegyek mert sok időm leülni nincsen csak inkább hallás után menne(a fontos az abc és kiejtés megtanulása)

Az olasz könnyen ment nekem gondolom ez sem lesz húha nehéz.

Norwell szépek a babucik
Jó éjt megyek dvd.t nézni apával(Kalózókat)

Kép
beataa
 
 


Pil!
Köszönöm szépen megkaptam.
Ez a Hipp nagyon jó csak nagyon drága, amikor Kata baba volt fele annyiba kerültek a bébi kaják mint most.
Bea!
ha jól tudom a netem van valami ingyenes angol nyelvtanfolyam kifejezetten kismamáknak azt ne kérdezd, hogy hol nem tudom.

Csajok!
Szar éjszakánk volt Panna 4x kelt fel ebből 2x szopott is, lehet hogy a foga fáj?
A hátán és az arca jobb oldalán a fülénél száraz foltokat vettünk észre lehet, hogy az viszket és azért nem tud olyan jót aludni.
Mindenesetre ma délután elvisszük az orvoshoz, hogy nézze meg.Remélem nem ekcéma.

Pogi!
Miért adod el a szopipárnát nem vált be?

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Katus:hát nagyon drága!Vettem kecskemétit pár üveggel,meg egy HIP-et és itt hon nézte milyen árkülönbség van.

Voltunk a csipőkontrollon,marad a szélespelusozás mert semmit nem javult :( :(
Este óta nem birok nyelni úg yfáj a torkom,nem segit most a Homeogene sem :( :(
A Tapicska este megitta a reggel lefejt anyatejet és jól átvágott hogy még éhes,kapott még tápit és kb10 perc múlva hányt egy akkorát hogy úsztam én is,Ő is,meg a padló is. :( :( :( :(

Ezek után nem volt "kedvem"irni már este.

Most megpróbálok elmenni a dokihoz,hogy irjon fel vmit a torkomra.
Meg jön a burkoló befejezni az elmaradt részeket,meg javitani a hibákat,úgyhogy majd csak este leszek valószinű.

Szép napot Mindenkinek!Puszi!

Csandy:akkor jó ha nem csak én látom úgy,de tényleg már 2x kevertem össze Őket :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil!
ha nagyon fáj a torkod akkor Bioparox és/vagy Tantum verde.Mindkettőt a torkba kell fújni és lehet szoptatás mellett.
Az orvos is ezt fogja javasolni.

Kép

Kép
katus73
 
 


Hú Katus,de jó hogy irtad a Bioparoxot,mindig elfelejtem,pedig van is itthon!KÖSZI!!
A másik nincs de elszalasztom petit érte Vácra!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Így megspóroltam neked egy utat az orvoshoz és azt az időt is a babanetre fordíthatod. :wink:
Nem tudod mi van Encussal? Miért nem ír ?

Kép

Kép
katus73
 
 


Üdv!

Pil., jobbulást!!!!

Katus, nekünk most csak azok a fajták vannak itthon bébikajákból, amikről tegnap írtam, ezek még az eliviselhető árkategóriában mozognak.

Norwell, szupik a képek!

Pelenka: ma kibontottam a DM BabySoft maxi pelust. Jól lerökönyödtem, mert ez a méret ugyanakkora (hanem kicsit kisebb), mint a Corás midi. :D Majd rápróbálom, de szerintem nincs különbség a kettő között. Sebaj, jó lesz a mamámékhoz...

Egy kép (hozzáértő lett a drágám):
Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Norwell!
Cici dolog megoldódott magától. Most már egyáltalán nem fáj. Azért néha dilizik mostanában. Após ma reggel 5 nap után végre hazament. Hú de bánt, hú de bánt sopánkodott az elefánt.

kérdés: nincs meg véletlen valamelyikőtöknek a Maszkabál?

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


ex!
Nagyon komoly kép :)

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Katus, a szopipárna nem nem vált be, hanem szinte sosem szoptatok ülve. Itthon általában fekve sokkal kényelmesebb, ha meg elmegyünk, akkor nem cipelem a párnát. Amúgy terhesség alatt imádtam, de egy kicsit nagy ahhoz, h nosztalgiapárna legyen belőle itt a 42 nm-en. :D

Pil: Tantum Verde szopogatós!!!!

pogacsa
 
 


Pogi!
Értem, én nem tudok fekve szoptatni csak ülve ugyanis nem nagyon ér el szájához a cicim. :oops:

Tényleg csajok ti fekve vagy ülve szoptattok?

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Katus! Én ülve szoptatok! Fekve nekem sokkal kényelmetlenebb. Na meg mostmár, a kezdeti merevségemet felengedve, beülök a tv elé és ott szoptatok. Jobban tellik az idő.
Egyébként a szopipárnával én nem tudok szoptatni! Nekem kényelmetlen. Viszont a terhesség alatt jó volt vele aludni, most pedig a baba köré rakom, mint egy támfalat. Peti imádja nézegetni, mivel macis a mintája!

Reni
Kép
prenata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?