Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Vuka. Éreztem én, hogy nekem is vinni kell a pénzt, de legalább a kártyát :lol: Lehet elcsábulok egy játéktartóra (bár még töprengek, mert láttam máshol egy igaz drágább, de nekem jobban tetsző ilyen alkalmatosságot). Viszont az is tény, hogy utálok sorban állni, de remélem abban az idben még nem lesznek sokan :roll:

Off: Van közületek vkinek Ariston főzőlapja (gázos)? Tapasztalatok?!

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Natasa, összefoglalom: 1, Eszti akart eredendően vásárolgatni menni 2, én nem tervezek semmit venni 3, elveim egyáltalában nincsenek.

Kép Kép
coolasa
 
 


Coolasa, nincsenek elveid :!: :?: Köszi, hogy megkímlted lassan funkcionáló agysejtjeim. így már mindent értek. Azt hiszem :roll:

Ma, ha Szonja is úgy akarja, akor megnézzük, kipróbáljuk milyen a baba-mama jóga. Ahoz képest, hogy Szonja 6 hetes korától terveztem menni így a 8. hónapban nem is rossz teljesítmény :oops:

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 

 
 

Köszi Coolasa, az a lényeg, hogy funkcionáljon, a mellette lévő, hiper-szuper-csodagyerek miatt a fej/rácsvédőt úgysem nagyon fogja nézni senki :lol:

Holnap túl korán lenne a cserére? Mert az Ikeába odaérek innen kocsival hamar, ti meg úgyis ott vagytok néhány órát. Küldd el privátban a számodat, hogy ha odaérek, meg tudjam kérdezni, melyik osztályon (zárt :?: :roll: ) keresselek titeket. És akkor én rész-taliznék (micsoda szavakat, szóösszetételeket alkotunk mi itten, borzasztó :oops: )
jumam
 
 


Jumam az tök jó lenne, mert mi még nem is találkoztunk személyesen és akkor erre is sort keríthetnénk. :wink:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Vanília!

Az írásomat így kell értelmezni: :lol: :lol: :lol:
Ugyanis egy vicc akart lenni... Anyósvicc. Egyébként anyós nem biciglizik, mert a végén még tényleg elesne :twisted:

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Hát úgy látszik nem jött be megint az időjárás előrejelzés, a mai rossz időnek eddig nyoma sincsen … Szerencsére! 8)

Voltunk Tücsökzenén, hát nekem egyre jobban tetszik, és Beni sem panaszkodik. :lol:

Köszi a képdicséreteket, tudom, egy fotós veszett el bennem. Csak elég nagyon. :D

Vuka! Akkor mikor is jöttök? Petrát is ezer éve nem láttam már.
És Bubek, Tücsimami??? Na Görgőt meg ezer meg egy éve.

Kormi,
Jajj, már milyen rég betegeskedtek. Elég legyen! :twisted: Gyógyuljatok meg! :wink:
Leventének gratula!
Milyen az a Mikuláskabát? Mikulásra egy rendes utcai kabát, vagy piros Mikuláskabát? :lol:

Jumam :D ,
Beni imádja rágni a fejvédő madzagjait és alá is szívesen bújik. Jól láttad! :)

Sajtine,
Ha rátaláltál a megfelelő PO oldalra, légyszi tedd közzé! Most Beninek nagyrészt ilyen bodykat vettem, nagyon jók, nem szűk, mint pl. a C&A-s és az anyaga is elnyűhetetlen. A Brendonban és a Babycenterben 1000-1600Ft-ig vannak.

Még egy videó tegnapról:
http://www.send2u.hu/get/?f=qpW89pfzfXO6RJKfHn4L

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Gelcsó,
hányadik héten vagy? Kinél fogsz szülni?
Bocs, ha már írtad és csak én nem jól figyeltem.

Lányok, Gabus kérdezte Vaníliától, de töbiiek is leírjátok a babók születésének történetét?
Coolasa már írta, hogy igazán felemelő, meghitt császármetszésben volt része :? , az enyémet megtaláljátok a Ki tud valamit Dr. Boros Juditról c. topikban (vigyázat, egész estés :oops: )
Én különben szülésmániás vagyok, nagyon érdekelnek a történetek, azt gondolom, mindegyikből sokat lehet "tanulni", hogy mit, hogyan és hogyan ne csináljunk, válasszunk.

Vanília, ha sote-n született Ádám, hogy kavarodtál ide?
jumam
 
 


Jumam,
enyém 2005. november 19-én 20 óra valahánykor az István kórház topikban van. :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Lányok, én elküldöm a szüléstörténetemet emailben, 2 félét, az egyiket Zoli írta, a másik pedig az én szemszögemből. Elég hosszúak. :oops:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ja, és bocs attól, akit nem érdekel, de mindenkinek elküldöm. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Juman, a 32. hétben vagyok és Dr. Mészáros László az orvosom.

Van valami front ma? Nem érzem magam túl jól magam. Az idő is olyan semmilyen, néha süt egy kicsit a napocska (legalább is itt Maglódon), aztán meg mintha esni akarna. Mióta terhes vagyok rosszul érint az időjárás.
gelcsó
 
 


Látjátok, már ismételek is.
gelcsó
 
 


Sehol senki?
gelcsó
 
 


Én itt vagyok néha.

azt hiszem Julischkámnak a jobb alsó 3as és 4es foga fog kijönni először :shock: , mert folyton azon az oldalon rágja a nyelvét és az ujjait :)
jumam
 
 


Halihó!

Gabuska elolvastam a történetet, Zoliét még nem mert olyan hosszú! Az is meglesz. Nagyon jó majdenm elsírtam magam.

No megyek megkeresem az Ilbáét is.

Lányok ha nem baj, holnap én is csatlakoznék az Ikeás bagázshoz. Gyerekemnek akkut gyerek hiánya van, így tennem kell valamit. :lol:

Kép
vanília
 
 


Már megint ezeréve hogy írtam...mindig így lesz ez már???? :cry:

Sziasztok,

Üdv, Gelcsó köztünk!
Az avatarodba nem akarsz egy képet tenni magadról? Nagy pocival? :wink:
A véén mindenkinek sz.r asszem. Bár nekem csak az utsó 3 hét volt igazán nehéz! Kitartás! :wink:

Jumam,
az én szüléstörténetem a 60. oldal alján van.
ekkor tettem fel: 2005 December 26 Hétfő - 0:29

Tali:
szerintem pénteken ha lenne egy a ligetben, vagy esetleg jövő héten valamikor, akkor az tök jó lenne, mert akkor már tudnánk menni.
Jelentem Marci gyakorlatilag egy napig volt beteg hétfőn úgy igazán, mert csak akkor volt láza is. Azóta már nem folyik az orra, csak sajna reggelente hátra a torkára, amitől is elég rendesen öklendezik. Szegény....nem tudja, hogy az hogy kerül oda... :?
De ma már hőemelkedése sem volt, és össz. kettőt tüsszentett csak. Szóval asszem túl vagyunk rajta. Dokinéni aszonta, hogy azért pénteken de még megnézi. (Ő is itt volt ám hétfőn este, mert Marci hétfőn du 3h-kor már lázas volt, így inkább klihívtam.)
Eszi a Cebiont, meg a Nasivint még kapja. És ma csak kétszer szívtam az orrát, remélem nem kell többet. :roll:

De jó nektek, holnap talizók!!!! Sajna azért még nem megyünk, de pénteken az tuti hogy nem maradok a lakásban, mert nem is emlékszem rá, mikor voltunk ennyit bezárva a 4 fal közé, és már nem nagyon bírom! De Marci is kerge már... :twisted:

Ilba, majd ha nem lesz tali jövő héten - mert mondjuk szar idő lesz, akkor majd jól elmegyünk hozzátok Tücsökmamival, és akkor jól megnézhetsz minket. És viszek neked egy kódot (mit szólsz? :wink:), meg csillagot.

Na most mennem kell, mert a lábam már tök nyálas, és eddig bírta Marci...

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Ilba írta 2005. nov. 19- én 21:42-kor:

Csak hát a fejés még nem megy jól, bár ma már ügyibb vagyok szerintem, de még így is pótolnom kell neki, mert nagyon összementek a cicik, remélem ezt az állapotot fent tudom legalább tartani,

Annyir ajót derültem rajta most. hogy ismerjük a mai állást. :lol:
Bocs Ilba, többet ilyet nem csinálok. :oops:

Amúgy Beni vaonásai annyira olyan mint pár napos korában.

Kép
vanília
 
 


Vanília ha holnap Te is jössz, akkor feltétlenül hozd Kormi kulacsát, mert akkor átveszem Tőled.

Sétáltunk egy nagyot apával együtt. Gelcsó azért nem volt senki net közelben, mert valószínűleg kint voltak a jó levegőn. Neked sem árt néha a friss levegőn a séta. :wink:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Gabus!

Nem kedvelsz? Vagy miért hagysz ki mindig a körmélekből?:( Én is Livi születéstörténet olvas MOST! :lol:
:cry:

Azt hiszem az én születéstöténeteim 3 felé vannak... Azt se tudom a Geriét leírtam-e...

Kép
sasha
 
 


Geriét megtaláltam:

Demeter Gergő április 12-én 21 óra 5 perckor 3400 g és 55 cm megszületett! 2 héttel a kiírt időpont előtt majdnem egészségesen...

A történet.

Április 11-én este a babaszobába berakott dupla matracra feküdtem aludni, mert az jó puha, és már nagyon zsibbadós volt mindenem. Párom másnap hajnal 6 előtt indult dolgozni...
Április 12 hajnal fél 7-kor arra ébredezek, hogy hányingerem van. Felkelek és fosizok egyet, utána megyek ki a konyhába, hogy igyak egy tejeskávét. A kávésbögrével a kezemben azon gondolkodtam, hogy nem is kérek most kávét... rohamléptekben mentem is hányni. 7 előtt felhívtam a páromat, hogy hiába pont a mai napja ilyen húzós, de én rosszul vagyok, jöhetne haza. Anyósom is bejelentkezett és át is jött 8 körül. Én visszaaludtam, gyerekek is csak 9-kor keltek fel.
Hányingerem elmúlt, de a rossz közérzet, a gyengeség, a szédelgés és a fáradtság megmaradt. úgy éreztem magam, mint akit agyonvertek.
Párom hazaérkeztett 9 után nem sokkal és egyből bevonszolt az István kórházba, hogy nézzenek meg. Ctg, vérvétel, vérnyomásmérés, és pisilés következett, majd egy manuális méhszáj vizsgálat. Ctg tökéletes, minden lelet negatív, a méhszáj meg 3 cm, ja, és lehet, hogy vajúdok közben? A ctg még nem mutatott semmit, de néha keményedik a pocak...
Én semmi másra nem vágytam csak egy ágyra, hogy végre aludhassak, majdnem összeestem a végén már.
Fél egyre értünk haza, addigra anyósom is lenyomta a két gyerkőcöt, így én is aludtam 3 órát!!! Nagyon jól esett. Apró görcsök ébresztettek, amik meghatározhatatlanok voltak. NÉha keményedett, néha a gyomrom görcsölt be, néha meg alul, mint amikor fosizni kell. Szóval továbbra sem voltam jól, de ezek a görcsök csak jöttek, csak jöttek. 6 óra körül viszont már kifejezetten keményedések formájában és ugyanúgy jelentkeztek 5 percenként. Közben itthon pakolgattam, anyósom és a sógornőm pesztrálta a gyerekeket, majd belefeküdtem egy kád jó meleg, szinte forró vízbe, mert nagyon fáztam.
A görcsök teljesen elmúltak a víz hatására, én jól felmelegedtem és újúlt erővel pakoltam tovább a kórházi pakkomat. A fájások, amik még mindig keményedések voltak megmaradtak.
Este fél 8 után indultunk be az István kórházba és kb 8-ra értünk be a szülőszobára. Az autóban már 4 perces fájásaim voltak. Manuális vizsgálat következett ahol kiderült, hogy már 5 cm nyitva a méhszáj, így azonnali burokrepesztésre került sor. Fél óra ctg következett, ahol szépen kirajzolódtak a fájások amik teljesen elviselhetőek voltak de már azért fájtak, de még ellélegeztem őket. Egy másik ctg-re kapcsolt kismama meg is kérdezte, hogy vannak-e fájásaim, merthogy nem látszik rajtam...
A fájások csúcspontja nem ment magasabbra 30%-nál, ellenben a baba szívhangja nagyon szapora volt. 140-190 skálán ugrált végig. A szülésznő rögtön adott is egy hőmérőt (az előzmények tekintetében), és bizony lázas voltam, hát ezért ez a rémes szívhang!!! Azonnal vettek vért, és kötöttek be egy kanült amin kaptam vénásan egy jó nagy adag antibiotikumot a baba védelme érdekében. Ez fél 9-kor volt.
Ezután átvittek az egyik régebbi szülőszobába (ahol még a Gábor is született), de a szülőágyon nagyon kényelmetlen volt, bár a szülésznő próbált segíteni megtalálni a legkényelmesebb helyzetet. A fájások már fájtak, de még mindig csak 45%-ot mutatott a fájásmérő, de már nem is foglalkoztam vele. A fél óra nagyon gyorsan eltelt. Az 5 perces fájásokból hamarosan 3, majd 2 percesek lettek. Majd egyszercsak jött egy fájás 1 perc múlva amikoris apró székelési ingert is éreztem, de még nem szóltam senkinek. A másodig kicsit erősebb volt, a harmadiknál meg már szóltam a páromnak, hogy hívjon valakit, mert jön a baba!!! Ekkor már nem tudtam nem tolni. A szülésznő jött és megvizsgált, de még kérte, hogy ne nyomjak, mert még van egy kis pereme a méhszjnak. Így a következő fájást úgy éltem túl, hogy a két lábam felhajlítottam és hintáztattam oldalra. Hívtak egy dokit is, ha kéne ott legyen. A doki az oldalamnál nem volt valami segítőkész, nem hagyta, hogy belé kapaszkodjam, a párom már gyakorlottan segédkezett a másik oldalon, a szülésznő meg a fogadó állásnál volt. Az enyhe vajúdási fájások után elviselhetetlenek voltak a tolófájások. Emlékszem a Gabinál pont fordítva volt. Az elviselhetetlen vajúdás után megváltás volt a tolófájás...
Demeter Gergő fejecskéje az első nyomás után kibukkant, a következő fájásnál nem szabadott nyomnom, a gát védelme érdekében, csak engednem, hogy jöjjön a baba a maga tempójában. Ez is elég nehéz feladat, de inkább, mint egy gátmetszés. A rákövetkező fájásra meg is született, a burokrepesztés után 1 órával!

Gondolom, most kíváncsiak vagytok, hogy a fenébe írhatom meg a születése történetét 24 órával a születés után...

A szülőszobán szopizott egy kicsit a Gergő, de utána már nem volt hajlandó. A csecsemősök, pedig kitettek magukért. Este 11-kor ment el a párom és a csecsemősnővér hajnal 2-kor már jött a Gergővel, hogy hozta szopizni. Segített mellre tenni, de olyan udorral köpte ki a cicit, hogy olyat még nem láttam. Az éjjel többször bejött és próbáltuk mellre tenni, de nem akarta bekapni sem, és felébredni sem akart nagyon. Így hajnal 5-kor elvitte inkubátorba, mert kicsit kihűlt és mondta, hogy kell neki adni pótlást, mert nagyon lacsony a vércukra,nehogy bekómáljon. Így pohárból kapott női tejet az anyatejgyűjtő állomásról. Reggel aztán sikerült megszoptatni, de talán, ha 5-10 percet hajlandó volt szopni akkor sokat mondok. Igaz, nyeldekelt, de hát az akkor is semmiség volt. Délelőtt jött a gyerekorvos és nagyon csúnya szívzörejt hallott nála. Így ismét elvitték inkubátorba, adtak neki atibiotikumot és infúziót kapott és pótlást, női tejet pohárból. Délután megbeszéltük a gyerekorvossal, hogy megnézeti szívultrahangossal a zörejt, hogy mi lehet az, de ott már nem volt rá lehetőség, így a kicsi Gergő most a Tűzoltó utca gyerekklinika vendége. Én is eljöttem saját felelősségre a kórházból, minek maradjak, ha úgysincs ott a babám. Holnap megyek be a zárójelentésemért.
Gergő jól van, valószinű egy felszálló fertőzés miatt hallható a szívzörej ami nem is olyan vészes szerencsére. 7 napos ab kúra után hazajöhet. Holnap nézik meg a szívét az UH-val, de egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a tőlem elkapott fertőzés miatt van a baj, ami szerencsére nem komoly, csak megfigyelik az intenzíven. Inkubátorban van, de nem kap semmilyen támogatást. Nem kap oxigént, sem plusz levegőt, teljesen kiegyensúlyozott az egész gyerkőc, csakhát az a fránya szívzörej.

Most megyek fejek neki tejecskét, hogy holnap legyen mit bevinni neki, mert most sajnos teáztatják. 160 az adagja és amennyit nem iszik meg belőle a többi infúzióban kapja. VAlószinű, hogy be fog sárgulni, így majd kékfényezni is fogják. Érdekes, hogy így előre megmondják, de nem is várok mást, hiszen nem igazán szopizott.

Kép
sasha
 
 


Akinek nem küldtem szüléstörit és kér, az szóljon! :wink:

Sajnálom, hogy nem megyünk az Ikeás talira, pedig a közlekedés is elég jó oda nekünk.

Bubek,
nagyon örülök, hogy Marci jobban van! :)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sasha,
nemtom az email címedet! Írd meg lécci! :wink: Kárpótlásul elküldöm több példányban, jó? :twisted:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ez meg a GAbié röviden:

Végre valahára hazajöttünk!!! A kórházban nagyon rossz volt, márcsak az apucihiány miatt is Gabi gyönyörü (hát persze) és szépen szopizik. Tejci is van és sajna a bimbóim sebesek lettek. Gabi olyan akár egy búvárszivattyú, iszonyu erõvel szivja a tejet
A szülésrõl majd késõbb kicsit bõvebben is irok, csak most fáradt vagyok kicsit. Idáig 1-2 óránál többet egyhuhamban és napi 4 óránál többet nem aludtam. Amikor tudtam volna akkor már elfeküdtem mindenemet azon a szar kórházi ágyon, úgyhogy olyankor muszály volt felállni és megmozgatni magam.

Hát talán annyit, hogy szerdán reggel 9-kor megrepesztették Gabi burkát és jöttek is a fájások 15 percesekkel kezdõdtek és 1 óra múlva már 7-10 percesek jöttek. Ha igy ment vona minden akkor délután 1-2 felé baba lett volna belõle. De nem mert kérem fájdalomcsillapitó inekciót amit nem kellett volna 8 cm-re kitágultam és onnan nem haladtunk semerre. Délután 4-kor kaptam oxitocyn infúziót és onnan jött a pokol! addig is fájt, de a maradék óra, másfél óra nagyon rossz volt, mert feüdnöm kellett és a kezemet sem mozdithattam és iszonyúan fájt a derekam. Nagyon megszenvedtünk, de kibújt Az ügyeletes doki sokat segitett! Kedves volt és nem hitte el nekem, hogy nem tudom kinyomni a babát! A tolófájásoknál nyomta a hasamat. Amikor nem nyomta akkor sokkal nehezebben ment. A páromnak rettenetesen sokat köszönhetek! Nélküle biztos nem ment volna. A vajúdás alatt nem tudott segiteni, mert a fájások közbe aludtam, de a kitolásnál tartott biztatott és OTT VOLT!!! Mikor már nyomtam a doki montdta, ne adjam fel mert már látja a fejét! A következõ fájásnál félig ki is jött a buksi, de a fájás elmúlt és a baba feje a köv. fájásig feszitette a hüvelyemet széjjel. Remélem senki nem jár igy, mert nagyon fáj! A köv fájásra kijött a feje, leszivták az orrát. A köv fájásra meg kijött az egész baba! Nagyon örültem, de másokkal ellentétbe én nem felejtettem el azonnal a fájásokat, hiszen a beragadt buksi még égette a hüvely kijáratát. (ja 2x vágták a gátat) A baba egybõl felsirt és csiklandozott odalent ahogy rugkapált (9/10 APGAR). Elvágták a köldökzsinórt és rögtön rámrakták Olyan jó volt, egybõl megszünt az, a félsz, hogy, hogy fogjak meg egy kisbabát Utána elvitték lemosták, lemérték felöltöztették és visszakaptam amig varrtak, meg még utána is ott volt és meg is szoptattam rögtön.

Hmmm. Nem is akartam ilyen részletesen elmesléni, csak most van egy kis energiám, de kómás vagyok azért, úgyhogy elnézést, ha kicsit kusza voltam Most már tényleg megyek és ledõlök a köv szopi elõtt kicsit

Kép
sasha
 
 


http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... tart=14150

ez meg a danié, de mivel fényképes beszámoló, így érdemes elolvasni eredetiben...

Kép
sasha
 
 


Gabus!

email címem a hsz alatt, mint e-mail cím szerepel.

Kép
sasha
 
 


Vanília,
semmi gond, pont a napokban kezdtem el kigyűjteni a hsz-eim, emlék lesz majd Beninek. :)

Azt tudnod kell viszont, hogy az elején voltak gondjaink, Beni nyelve le volt picit tapadva, mindenkit becsapott, hogy haj de jól szopizik, aztán mikor megjött a mérleg, kiderült, hogy egyre csak fogy. :(

A cickók meg ugye alkalmazkodtak, így Beni 1 és 2 hetes kora között kapott tápszert és teát kiegészítésnek. De mikor 12 naposan azt hiszem felvágták a nyelvét, rögtön megoldódott a helyzet és fél éves koráig (sőt, mivel tudjuk mekkora sikert aratott nála a hozzátápi, tehát kb. 8-9 hónapos koráig) csak anyatejet kapott. Akkoriban ezt mondja nekem valaki, hááát, megkérdem jól van-e. :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Én is szeretnék Ikeás találkozóra menni! :cry:

Natasa!
Most beszéltem Mariannal.Olyan kedves ez a csaszi,hogy elhozza Nekem a szőnyeget.Szóval légyszi vidd magaddal a holnapi talira!Mégegyszer Neked is nagyon szépen köszönöm a segítséget! :wink:

Kormi!
Viszi Mariann a kulacsot és odaadja Vukának. :wink:

Itt semmi különös nincs.Domi fél 3tól,6ig aludt szóval kemény esténk lesz. :twisted:

Ja!Voltunk tanácsadáson 1170g,Tudom ez nem sok :evil: de már legalább hízott 1 kiló 70-et. :) A kukszi le van tapadva,valószínű műtét lesz belőle. :evil:

Mindenkinek pussz.Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Dia,
az 1170g valóban nem sok. :lol:
Ha le van tapadva, akkor mikor műtik? Nincsen előtte valami alternatív gyógymód?

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Jumam, nem ijedtem ám meg a holnapi résztali tervedtől, csak eddig házon kívül tipródtam a hollandórámon, utána meg egy baráti összeröffenésen. Már be is tettem a mosógépbe a fejvédőt, holnap valszeg min. nyirkos lesz, de így jártál. Számom küldöm emailben, a privi némileg megbízhatatlan, mert időnként (=mindig) rakoncátlankodik, és akkor finom voltam.

Gabus, nekem se jött születéstörténet, míg a többiek már rég bele is fulladtak a mennyiségbe. Én is bele akarok fulladni, és ezúton tiltakozom felháborító diszkriminálásom ellen.

Kép Kép
coolasa
 
 


A levelező rendszerem megmakacsolta magát, de rajta vagyok a dolgon.

Coolasa,
email cím?

Ja, Zoli verziójában van egy mondat, miszerint én az átlagnál nehezebben szültem. Hála az égnek, ez nem igaz, nemtom miért érezte így, csak azért szólók, mert régebben írtam, hogy milyen simán ment a szülés, az utolsó 1-2 órát leszámítva, aztán nehogy csodálkozzatok, hogy most mi van. :oops:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Nem tudom mihez viszonyított, mert soha nem látott még szülést előtte. :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabus, lehet, hogy olvasott olyanokat, vagy susmusolták a fülébe előre, hogy neked nem lehet majd egyszerű, amilyen kistermetű vagy, meg vékony, stb. Sok megalapozatlan hiedelem száll generációkról-generációkra. Mellesleg meg tudom érteni azt a férfit, aki miután végigélt egy szülést, szilárdan meg van róla győződve, hgoy az extranehéz volt, az egyszerűen nem lehet, hogy mindenki így születik, akkor már rég kihalt volna az emberiség.

Kép Kép
coolasa
 
 


Gabus!

Aztakutyamegamacska! Tényleg képes voltál 25x elküldeni a történeteket :lol: Azért töröltem rendesen...
Az hagyján, de meglengetted a mézesmadzagot is, mert elküldted és mégsem tudom elolvasni... Az első sorából idézek...:

"…
HĂĄt, hosszan tartĂł kitartĂł nyĂĄvogĂĄsomat meghallgatta az ĂŠn drĂĄga kislĂĄnyom ĂŠs nem vĂĄratott 25-ĂŠig!"

Na aki ezt elolvassa, annak meleg kézfogással gratulálok. Fejből mondani nem ér!!!

Dia!
Légyszi! Kérlek! Figyelj! Tudom, minden doki mást mond, tudom, hogy ki ezt ki azt szeretni, meg miegymás! DE! Nagyon-nagyon sok dokitól is és szenvedő alany anyukájától is hallottam, hogy bizony a letapadás magától oldódhat!!! Na nem holnap, hanem a pelenkás korszak után! Azaz kb 3-4 éves kor körül. Ez a minimum amit várni kéne vele!!! A Gabinak is mégcsak most 4 éves kora előtt 2 hónappal lehetett először teljesen hátrahúzni a bőrt a kukin!!!! Most azért nem érdemes még egy kisműtétnek sem alávetni, mert a pelenka alatt újra és újra letapadhat, mert a pelus leszorítja, főleg, ha tele van pisivel, pl éjjel és azért az elég nagy idővallum, hogy letapassza újra. Kérdezz meg több orvost is a témában, mármint, hogy megmutatod Domit, vagyis én megmutatnám, mindezen tények tudatában.
Mivel mást nem írtál, csak letapadást, ezért bátorkodtam írni neked, ha túl tolakodó voltam akkor bocs, de szerény hozzá nem értő személyemben megszólalt a vészharang, mert az egyszerű letapadás magától oldódhat. Van egy másik féle valami a kukival amit viszont műtéttel oldanak meg, de az nem a letapadás. De a Gabi egyik csoporttársának szintén pelenkás kor után csinálták meg!!! A pelenka nagyon nagy hatássl van a kukira, ezért nem javasolja sok doki a pelenkás kor előtt a beavatkozást. Az mi gyerekdokink is a kukis kérdésemre még a Gabival azt válaszolta, hogy ráérünk majd a témára visszatérni a pelenka elhagyása után... igaza volt.

Kép
sasha
 
 


Sasha, szerintem "hát hosszantartó, kitartó nyávogásomat meghallgatta az én drága kislányom és nem váratott 25-éig"...

Mit nyertem?

Kép Kép
coolasa
 
 


Coolasa!

Igen, nekem is sikerült elolvasni, sőt, még a első pár sort is, de mire kihámozok egy mondatot végig, elfelejtem az elejét:)) És vannak benne olyan szavak is amiket sajna sehogy se tudok megfejteni!

Nyerni? Hát egy meleg kézfogást! Majd, ha talizunk bepótolom :wink:

Gabuska!

Zoli szemszögéből elolvastam és hát fantasztikus volt olvsani a sorait! Minden érzése, csodálata, imádata és izgatottsága ott van a sorok között. azt hiszem, ha azt a levelet egyszer megmutatjátok Livinek, egy könnycseppet bizonyosan láthattok az arcán.

Kép
sasha
 
 


Sasha,
igen, küldés közben beszart a rendszerem, ezért lehet, hogy szuahéli nyelven ment át neked.
Zoliét még most is megkönnyezem, ha elolvasom. Azért is jobb az ővé, mert ő aznap délután írta meg, én meg 1-2 héttel később, így az már nem lett olyan érzelgős, csak leírtam tényszerűen azt kész. :roll: Ráadásul én a fájdalomcsillapító miatt kissé homályosan emlékszem és az ő leírásából tudom, hogy is történt valójában. :D

Coolasa,
neked még el sem küldtem (mer ez a szar azóta is rossz), honnan tudod?! Tán csak nem Ilba forwaldolta tovább? :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ja, és Sasha, eskü, hogy nem direkt küldtem el sokszor, csak ez a hülye outlook. :x :evil:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabus, semmi Ilbadorward, kitaláltam! Én ededül.

Kép Kép
coolasa
 
 


Halihó!

kedves holnapi Ikeás társaság, valaki árulja el nekem hol lesz a találkozó. És ha még netán telefonszámot is adnátok meglelhetnélek benneteket. Köszi! :lol:

Kép
vanília
 
 


Coolasa,
drakulálok! :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


coolasa, köszi, de jó lett volna mosatlanul is! Én már odakészítettem a rugit, nehogy elfelejtsem, de nagyon valószínű, hogy tényleg csak beugrom majd, mert mozgalmas nep lesz.
Telefonszám még nem jött. Egyébként bejelentkeztem hozzád a skype-on, már néhány napja, de te nem fogadtad el a jelentkezést, most írtam is üzenetet, nemtudom, hogy így elmegy-e
jumam
 
 


Gabi, Coolasa, Sasha,
elküldtem őket Sasha, és Coolasa címére. nekem jó az outlookom. ;-)
na majd holnap jövök! Jó talizást holnapiaknak! Jóéjt!

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Ja, Gabi, nagyon jók!!! :D

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Bubek,
köszönöm szépen!

Coolasa,
közben Ilba is elküldte, úgyhogy dupla élvezet! :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska, Zoli beszámolója tényleg sokkal izgalmasabb,, tele érzelemmel, látszik, hogy még friss az élmény! A tiéd már visszaemlékezés inkább.

Vanília te nem írod le?
És a többiek?

Coolasa az is érdekelne, hogy császárt érzelmileg hogy él meg az ember (lánya)?
jumam
 
 


vanília, úgy tudom, az étteremnél a játszósarok+maga az étterem
jumam
 
 


Bubek, amit még akartam kérdezni, miért nem vitted le náthás Marcit a napra? Doki mondta? Nekem sok napot és levegőt javasoltak.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Előbb elfelejtettem kérdezni, hogy szerintetek hány éves korában a legideálisabb odaadni a gyereknek a születése történetét elolvasni? Mikorra jut el odáig, hogy át tudja érezni? Én pl. ha tizenévesen olvastam volna, biztosan nem hatott volna rám úgy, mint ahogy most, felnőtt fejjel. Mert úgy lenne az igazi, ha neki is futkosna a hideg a hátán olvasás közben, nemcsak elolvasná és közölné, hogy na és? mi ebben olyan nagy szám. :lol:
A babanaplón is agyaltam már, hogy mikor adjuk oda neki. :roll:
Szerintetek?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


szerintem, gyerektől is függ, milyen érett stb.
amikor tizenévesen először megkérdezi, hogyan született. És aztán mikor ő maaaga gyereket vár, akkor igazán jó talán.

A másik kettőét még nem is írtam le. Majd most bepótolom.

Addig is ezt, nektek:

http://www.send2u.hu/get/?f=V7wmqoDNdjIU4WQU8MjW
jumam
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?