Új privát üzeneted érkezett!

Jaj, Dia, este elfelejtettem:
A ruci azóta sincs a Corában. :cry: Pedig mindig megnézi a párom, mert mindig rajta van a listán. :wink:
Most várom az téli cuccokat, hátha lesz jó kis gatyeszos overál. kettőt kellene venni télre.
Ha van valami jó kis ruci, majd szólok! :wink:

Marci beteg lett. :cry: :cry:
Az éjjel betaknyosodott. Tüsszög, folyik az orra egyfolytában, és iszonyú nyűg....megpróbált elaludni az előbb, de sírva ébredt kb 1 perc elteltével...Reggel kiszívtam az orrát, háááát, még most is retteg az egésztől. Majdnem sírtam én is. :cry: szegénykém. és szipog, nem érti miért nem jön a levegő ahogy eddig szokott. (sose volt még taknyos)
Na, asszem a talinak lőttek. Hacsak nem pénteken lesz, és addigra meg nem gyógyul. Brühühű.... :cry: ű
Láza nincs, még hőemelkedés sem, szóval egyenlőre kivárok. Kap Cebiont, és aztán meglátjuk mi lesz 2 nap múlva.

Na, megyek eszem valamit reggelire...
(Marci a változatosság kedvéért, amíg itt irogattam, kirámolta az alsó pelenkázós-fiókot...)

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Bubek, aha, most már értem az otthonmaradást.

Vuka, a képek a pátyi szülői rezidencián készültek? Micsoda édenkert! Mások az ilyen látogatásokért vagyonokat szoktak kiadni, csak ott az van a kapra írva, hogy "arborétum".

Kép Kép
coolasa
 
 


Bubek, orrcseppezz, és szívd neki, ha kell, 10 percenként! Nagyon rossz, tudom, de ezzel el tudod kerülni a fülgyuszit, meg hogy szövődménye legyen. Szegény Marcika (és szegény Bubek...)!

Én annó sok-sok verset írogattam, még ma is megvannak, és némelyik szerintem egészen jó. :wink: Legalább is nekem tetszenek, persze ez nem azt jelenti, hogy másoknak is tetszene. :roll:
Én amúgy is imádok írni (ezért is választottam hivatásnak) - meg beszélni is.... :roll: :wink:

Bence már szerencsére jól van, alig kell szívni az orrát, de ez az egy hét, kemény volt (tényleg 10 percenként kellett porszívózni - az orrát).

Valaki nem csatlakozna egy esős napon egy Ikea és Árkád turnéhoz??? Nekem kéne vennem ezt-azt, ruhákat Bencének, meg konektor dugaszt, ajtózárót, ilyeneket. Naaaa????

Ilba, képzeld, a hétvégén Bence is elkezdte azt, amit Beni csinál profin, amikor az ujjával az alsóajkát pöckölgeti, és hozzá hangot ad ki. :) Hát valami aranyos. :) :)
Vendég
 

 
 

Coolasa,
Az elintézni valónak (interneten akartam pár dolognak utánanézni) is lőttek, ha MArci nem alszik... :(
Nem angol szakos voltam, csak középfokúm van, de volt már egy- két tanítványom. 17 évesen kezdtem tanítani az angolt, azért hogy használjam, és ne felejtsem. (suliban angol-biosz faktos voltam) És addig amíg terhes nem lettem mindig volt tanítványom. max középfokú felkészítéséig vállalok. És elvileg már januártól megint lesz egy. A szomszédunk fia. Szeretek tanítani, de sok múlik a diákon is. :wink:

Sasha, és mindenki akinek van tapasztalata:
amikor egyfolytában folyik az orra, olyankor törölgetitek? nem pirosodik ki az orra ettől? mármint az állandó törölgetéstől. én most egy pelussal törölgetem - gondolhatjátok mennyire élvezi :? :evil: - de már látom hogy kezd kicsit pirosodni. Vagy hagyjam folyni? Ti ezt hogy szoktátok?

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Bubek, szívd, mint az állat!!!! Szerintem. És minden szívás után kend be, ha van fürcsikrémed, azzal (ez a patikás fürdetőkrém), vagy ha nincs, a popsikrém is kiváló!! Én is így tettem, de még így is piros volt a nózija Bencének. Ha elalszik Marci, óvatosan kend be az orrát, akkor ugye jobban rajta marad. :) Hajrá!!
Vendég
 


Meg vegyél Sterimart, az jól feloldja a trutyit (később úgyis be fog állni), meg Nasivine-t csecsemőknek valót, az megakadályozza további fertőzést, meg az is old.
Vendég
 


Sziasztok!

Sajnos a betegség minket is elért! :(
Vasárnap reggelre Szilvi betaknyosodott és estére már 39 fokos volt a láza.Éjszaka egy kicsit lejjebb ment,de reggelre újra tűzforró volt a kis teste.Úgyhogy kúpot kapott,most alszik.Az orrát én is mint Eszti mondta 10 percenként szivom,ha folyik én megtörölgetem,igaz nem dijazza szegény.Most annyira bágyadt,hogy az orrszivózásnál csendben tűr mindent,csak néz rám,annyira sajnálom szegényt!
Persze enni nem eszik semmit,szopizni is nehezen tud a bedugult orra miatt.Délután doki nénihez leviszem.
A tali részünkről a héten kilőve,sajnos!
Ti folyadékpótlásra mit adtok ilyenkor a gyerekeknek?Sima vizet vagy csecsemőteát?Nem nagyon akar elfogadni semmit.

Most ennyi,megyek próbálok én is pihenni valamit,mert ne sokat aludtam az éjszaka.

Kép

Kép
novum
 
 


Eszti,
Sterimár van, használom is. Nasivint meg vesz apa hazafelé. remélem.
Most megint szívtam neki, de igazából folyamatosan kellene szívni, mert ahogy abbahagyjuk, 2 perc múlva már megint folyik.... :(

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Sziasztok!
Bubek, megmentetted az életem! Már készültem leugrani, hogy ilyen szívélyes fogadtatásban részesült a segíteni akarásom :cry:
A pakolós kép reklámfotónak is elmehetne :D

:shock: a mi popsikrémünk is itt kerül kikeverésre a gyógyszertárban és 6-os számú popsikrémnek hívják. És kisebb dobozban adják mint Bubekét, de ettől még lehet, hogy au :wink:

Kérem, hogy akkor most főleg Vuka figyeljen, mert egyrészt ő kérdezte, másrészt, mert újabb lexikonbemagolással leszek vádolva, holott,...
Ma voltunk gyógytornásznál. Szonja nyaka továbbra sem kerül kezelésre, mert a hanyag tartása a hipotóniája (lazaság) miatt van és nem vészes, magától fog javulni VISZONT Vuka (és más soraim olvasni merészelő anyuka) ha a gyerek rugózik 2 lábon vagy már lépeget (nem baj egyik sem,...a rugózás kifejezetten jó) és ezt lábujjhegyen teszi nem a talpán akkor irány egy szakember! (ortopédus, gyógytornász) mert, ha így rögzül akkor nehezen korrigálható.
Szerencsére Szonja jól reagál izomzatilag a kezelésre és így csak kb 6 alkalmat kell kibírni. Tücsimami, te átérzed a helyzetet, ugy?
:(

Tali, mi ma tuti nem megyünk talizni, de elképzelhető, hogy e hét más napján már OK.

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Bubek, igen, tudom, nekünk ez éjszaka volt, akkor tényleg 5 percenként szívtam, de muszáj! Holnapra már jobb lesz, elég lesz negyed óránként szívni. :)

Szegény Szilvi! Timi, szerintem, ha elfogadja a vizet, adj neki azt, ha csak a bébiteát, akkor azt.
Vendég
 


Novum, Bubek, olvasni is rossz amiket írtok! Szegény pirinyók, hogy megszenvednek ezzel az orrdugulással :(
Jobbulást! Nektek meg kitartást!
N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Eszti, akkor nálatok már teljes a gyógyulás, ugye?

Kép Kép
natasa1975
 
 


Natasa, igen, teljes, már egyáltalán nem is fertőz, és csak ritkán kell szívni, éjszaka már nem. :) És remélem egy jó darabig nem lesz ilyen újra.
Vendég
 


Heló mindenkinek!

Köszönöm, köszönöm együttérző soraitokat, most már leszállok a témáról, a falnak is füle van :D Előbb utóbb ezt is megtalálja :evil: A dolog egyébként úgy történt, hogy előbb felháborodott, aztán ment az alpári stílusban a fröcsögés, és mivel mi nem reagáltunk, ill. 1x kultúráltan, ez még nagyobb dühöt váltott ki, olaj volt a tűzre. Úgyhogy befejeztem, nem untatok senkit a magánéleti problémáimmal.... :oops: Utólag is bocsi.

Popsikenőcs:
Nálunk is piros a popsi, és sem a Neogranormonnal, sem a gyógyszertári piros popóra valóval, sem a Sudocremmel nem tudom orvosolni. Igaz még mindig hasmars van. Heeeeeelp!!!

Lakás:
Bubek, köszi a biztatást, tegnap épp a kőművesekkel balhéztam, hogy ugyan már fóliázzák be az ablakokat, mert ha az 1 millába kerülő ablakokra rámegy a malter és azt letakarítván karcos lesz (anyóséknál sajnos így van) biztos kiugrok a klotyóablakból.
Viszont van jóhír is. Anno elhívtunk egy szakit, hogy csináljon már nekünk boltívet, erre aszonta itt nálunk nem lehet különböző okok miatt. Erre kitaláltuk, hogy kivesszük az ajtótokokat és majd kirakjuk delappal (ismeritek?) erre mit találunk, ajtó kibont, eredetileg 49-ben enyhe boltívre ment rá az ajtó. Hurrá. Lesz boltív, ha kicsi is.
Mi meg a kőhöz, meg a csempéhez választunk minden színt, mert a bútorokat előbb utóbb úgyis cseréljük, neked Bubek már említett okok miatt.

Bubek:
versike :D
megint marha jók a Marciképek. Úgy látom ő is kis égedelem. Én mostanában asszem nem hívok vendéget. Na jó a babanetesek jöhetnek :D Tényleg, hozzánk is lehet ám jönni. Van nekünk zárt játszóterünk is, ami csak a miénk, hintával homokozóval, nagyon szép rendben tartott. Nos?

Szerintem az orrszívással egy ici-picit lehet ám vigyázni, mert én úgy tudom (de cáfoljatok meg), hogy a szívástól meg még inkább újratermelődik, szóval csak nagytrutyinál érdemes. Persze lehet hogy nem igaz, nekem egy vidéki barátnőmnek ezt mondta a védőnője. Nálunk is hatalmas balhé van belőle, de az első pillanattól kezdve utálta Görgő, így amikor az első hónapokban mindig tele volt az orra tejjel, akkor én nem szívtam. Egyébként az is lehet, hogy a fogzás miatt van, nálunk az első fog kijövetele előtt kapta el a takonykórt, csórikám, ahogy próbálta venni a levegőt az orrán, csak úgy fújta a buborékokat, bizony éjjelent 2x is megkínoztam. Ő meg a szomszédokat. :wink:

Vanília, Ilba, de rég találkoztunk már. :oops:
Vendég
 


Tücsimami, próbáld ki az Alsolt, Bencének egyszer volt piros a popója, akkor én is próbáltam mindent, de nekem az Alsol egy éjszaka alatt levitte. Azóta ezt használom éjszakára, nappalra a gyógyitárisat, és semmi pirosság sincs azóta sem.
Hátha nektek is beválna.
Vendég
 


Eszti, Noki szerintem szívesen csatlakozik hozzátok az Ikea-Árkád turnéhoz, és azt ígérte, ha jó leszek és tünetmentes, engem is elvisz magával. És akkor pl jöhetne a közelbenlakó, és múltkori önvallomását tekintve Ikeafüggő Natasa-család is (hihi), meg mindazok, akik ráérnek…

Bubek, ezzel az angolozással akkor nagyon profin kivédted, hogy ne menjen feledésbe a nyelv. Ezek szerint, ha jól értettelek, te inkább gyerekeket tanítottál? Én 2 kivételtől eltekintve (de már ők is közéspiskolások voltak) csak felnőtteket (ez is árulkodó tud lenni biz. szempontból, de most inkább nem alázom porig magam a kifejtésével..)

Gabus, pirospopó témakörre visszaugorva: én alig-alig krémezem Nokinak, pont mint Natasáék, belőlünk sem származhat sok osztalék a popsikenőcs-részvényeseknek, mivel ha jól utána gondolok, eddig 1 kistégely krém fogyott, meg a Sudokrém nagy része, de tudod, az a kis doboz, amit a kórházban termékmintaként adnak. De ha 1x-1x láttam, hogy pirosodik, a Sudo az tökéletesen bevált, a következő pelusozásnál már mintha elfújták volna. Neked ez nem vált be?

Novum, ó szegény Szilvi, nem csoda, hogy nem akar enni, ha a célszervén nem kap levegőt, így ezt is szájon át kell megoldania. Ilyenkor hogy kell folyadékot pótolni? Kiskanállal? Mert ugye a cumisüveggel bedugaszolom mindkét járatot…

Apropó: mikor tanulnak meg a gyerekek orrot fújni? Azért kérdem, mert úgy tűnik, isteni szerencse, hogy Noki még nem lett minimum náthás, ha egyszer mindenki beteg körülöte, de arra azért nem sokat tennék a tipmixen, hogy ez az orrfújás elsajátításáig így is marad…és ugyebár a manuális gumiorrszívó, mint többen mondjátok, csak esztétikai élményként funcionál, használati értéke nátha esetén elenyésző, szóval akkor valszeg érdemes volna még most, amíg nincs rá szükség, beszerezni egy olyan eletromos bigyulát.

Kép Kép
coolasa
 
 


Eszti:
okszi, köszi. vékonyan vagy vastagon kented? Mert már arra is gondoltam, túl vastagon kenem, és az feláztatja. Vagy ez hülyeség?
Vendég
 


Halihó!

Sajnálattal olvasom a sok beteg babócát! Lassan úgy tünik mindenkit elér a takonykór.
A popsikence szerintem két féle gyógyszertári létezik, az egyik a sárga kicsit fura szagú, a boraxos. Ami bórsavat tartalmaz és hosszú távra nem ajánlják mert bőrön keresztül is felszívódik.
A másik a fehér nálunk vaníliásnak csúfolják. Nos ezeket tölti már gyárilag a Naturland is. Van ahol meg keverik.

Gabi ha ténlyeg kipirosodik a boraxos ami jó rá, alá egy kis Neogranormon. Nekünk ez egy nap alatt helyre teszi. Amit Sasha írt a pelus váltásról nem árt megfontoli a kereszt lányom is pirosodott egyik pelus fajtától.

Bubek nagyon jók a képek és a vers nagyon tuti. Nekem nulla a költői vénám. Marcinak tényleg csívni kell. Én kipróbáltam nem olyan rossz az az orrszívózás. Két szívás között meg ne pelussal hanem textil zsepivel töröld. Akkor nem pirosodik ki annyira hamar.

Natasa a pipiskedést vajon mennyire kell komolyan venni? Úgy értendő, hogy állandóan igy áll, vagy csak néha?

Kép
vanília
 
 


Coolasa:
az elektromos szerintem igen drága, viszont a porszívóhoz csatlakoztathatót meg lehet 1-2 ezerből úszni. Nekünk van mindkettő, bár igaz én az elektromost jobban szeretem. Kb. egyforma hatékonyságúak, viszont nem kell elővennem és bukdácsolnom a porszívóba.
Vendég
 


Eszti:

Adok neki mind a kettőből,de az a baj,hogy nem fogad el semmit.Mindentől öklendezik.Lehet,hogy a torka fáj,ezért nem eszik ,iszik semmit.Ezért akarom megmutatni a dokinak.
Bence evett azért hogy megvolt fázva?

Tücsi.

Szerintem a gyakori orrszivás nem árt,hiszen mi is kifújjúk az orrunkat gyakran,ha meg vagyunk fázva.A babáknak végülis az orrszivás a fújás.
A lakás pedig tuti jó lesz ne idegeskedj.Arra gondolj,hogy mikor kész lesz milyen jó lesz benne lakni.

Bubek:

A vers nagyon jó lett.Hasonlit egy Jancsi bóhócos vershez :D
Most,hogy nézem ezeket a Marci féle pakolós képeket arra gondoltam,hogy inkább pakoljanak a gyerkőcök csak betegek ne legyenek!

Kép

Kép
novum
 
 


Tücsimami, ezt a felújításos dolgot ne is említsd! Az az említsd nyugodtan, legalább felkészülök, hogy mire számíthatunk. Bár ha belegondolok, hogy egy éve 5-en javították az 1,5nm2-es WC-ket és a végén elrontották és napok után jöhettek javítani,....
Eszti, ezzel az Alsol-os dologgal jött nekem is a védőnő legutóbb. Ő is istenítette.
Coolasa, elvileg 3 éves kor körül (nem lexikonból, még csak nem is sajátgyerek tapasztalatból, de megeshet, hogy jól informálva) tanulják meg, hogy mi az, hogy orrot fújni. Persze, vannak kiugróan ügyes és kevésbbé ügyi gyerekek e téren is. ////Azt azért hozzátenném, hogy sokszor a felnőttek is helyetelenül fújják az orrukat, mert nem szabadna mindkét orrlyukon egyszerre fújni hanem felváltva kellene,....így kisebb a veszély, hogy felszökik arcüregbe.////
Nm szltm :wink:

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Timi, igen, szerencsére Bence étvágya nem csappant, és a kedve sem, de ne felejtsük el, hogy ő nem volt lázas egy percig sem. A láz miatt bizony lehet, hogy hányikál, meg ha lázas vagyok (régen még), én sem nagyon bírok semmit befogadni. Azért próbálkozz, kiskanállal, egyszerre csak egy kortyot, az hátha nem jön ki. Aztán fél óra múlva megint egy kiskanállal. Így talán bennemarad.

Tücsi, én vékonyan kenem, illetve úgy normálisan.
Ja, és amúgy én napközben sem viszem túlzásba a kenést, csak, ha kakilt, utána kenem be, de akkor sem vastagon. (Naturlandossal, amúgy)

Coolasa, és akkor mikor lenne jó nektek? Csüti? Nekem az jónak tűnik. Többi érdekelt?

És akkor ehetnénk ebédet az Ikea-ban, úgy szeretem azokat a kis húsgombócokat, a szósszal, meg dzsemmel, meg krumplival. :wink:
Vendég
 


Vanília, a mennyire kell komolyan venni kérdésedre,... a gyerekek gyakran pipskednek hogy valamit elérjenek. Ezt nem kell komolyan venni. Ha viszont lábujjhegyen jár (tehát úgy lépked) azt komolyan kell venni! Ha úgy is áll meg akkor azt extrakomolyan kell venni!
N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Eszti:

Még akartam irni,hogy nekünk az Alsol krémet régebben orrkenőcsnek javasolta a doki.

Coolasa:

Hát ez az !Nagyon nehéz etetni,két korty aztán levegővétel,de volt amikor kiskanállal ment tényleg.
Az orrfújást általában 3 éves korra megtanulják a gyerekek,bár volt olyan 3 éves ovisom aki csak később tanulta meg.Erre jó az a mese amit Jumam is irt.

Kép

Kép
novum
 
 


Tücsökmami, hasmenésre a Smectát próbáltad? Lehet kajával is adni, hogy ne érződjön ki az íze ha emiatt esetleg elutasítaná simán vízben feloldva.
N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


A Baba ptikában az van, ha náthás a gyermek szívni kell az orrát. Gyorsabb lefoláysú a betegség.

Piros popónak még egy dolog nagyon jó a levegőztetés. :o

Kép
vanília
 
 


Timi, orrkenőcsnek is biztosan kiváló, ott is tuti leviszi a pirosságot. :)

Csajok, ilyen még nem volt (vagy csak nagyon-nagyon régen): betettem Bencét az ágyba, mert se szopi nem kellett, se semmi, de már hulla fáradt volt, egy kicsit még beszélgetett (gondolom a macijával), és aztán MAGÁTÓL elaludt. Tyűűűű!!:)
Vendég
 


Natasa, képzeld, egyszer én is majdnem kinyitottam egy lexikont, aztán belémhasított a felismerés, hogy "áh, ugyan minek, majd Natasa összefoglalja". (VICC VOLT HAHA). 3éves korbaaan? Akkor lecsapok egy porszívós bontatlanra a teszveszen... Tücsi, én is rémüldöztem gondolatban a porszívóban bukdácsolásra, de ha már elől van, hátha mást is csinálok vele.. :wink: . Az elemeseket most néztem, 6-7000 ft, porszívós meg 1000, úgyhogy ez, attól tartok, rövidre is zárta a kérdést..

Kép Kép
coolasa
 
 


Novum!

Szegény Szilvike! A láz nem hangzik valami jól:(

Bubek!
Jajj, ezek a csöppek, olyan rossz amikor betegek.
Én törölgetem az orrát a Daninak javarészt, mert mindig nem lehet szívni neki. Az orrpirosodást egy egyszerű trükkel kerülöm el. A titok a popsitörlő kendő. Az nem dörgöli ki. Igaz, a legtöbb drága mulatság, de én még mindig a Penny Marketes popsitörlőt javaslom. Nincs szaga, nincs íze és 200 forint a 80 db-os csomag! Én havonta 10 csomaggal veszek, így a két gyerek fenekére és orrára is elég és még a nagydologhoz is használjuk. (Gabinak is és nekem is...) De a 10 csomag is csak 2000 forint, míg a márkásabb fajtákból 4 csomag kerül ugyanennyibe...

Gabus!
Hol talizzunk és mikor?????????,

Kép
sasha
 
 


Eszti, nekünk a csütörtök egyelőre tökély, akkor azt a napot fenntartom erre, max satnya egészségi állapotomra tekintettel maradok majd távol, de az akkor közös érdek.. Sztem olyan 11 felé megvalósíthatnánk a csoportos jókedvű nyomulás tényállását, ha az nem korai nektek…. Annyi a megjegyeznivalóm, hogy mi valszeg nem tudunk ott enni, mert én Nokit kengurúban viszem, az meg ha ülök, nem hiszem, hogy túl kényelmes neki, így többnyire inkább jövésmenésre használom..

Kép Kép
coolasa
 
 


Sasha, de remek ötlet ez a popsitörlő zsepiként!

Most vettem egy porszívós megoldást a neten, 1000 ft-ért, és akkor legalább nyugodtan hajtom álomra a fejem, hogy ha netalántán Nokinál beütne a krach (a krach helyett először véletlenül "krack"-et írtam..), akkor már kéznél lesz.

Kép Kép
coolasa
 
 


Coolasa, remek a 11 óra. :)
Vendég
 


Sziasztok!
Coolasa!
Pont arra gondoltam reggel,hogy Off Helyett Uff-ot kellett volna írni de akkorra már elment a hozzászólásom. :lol:

Domi már tud orrot fújni. :wink:

Bubek!
Ok,köszike,légyszi nagy rucikat is nézegess! :wink:

Már csak este jövök,addig is kitartás! :lol:

Timi!
Jobbulást Szilvikének!Szegénykém.Próbáltad már a hipp kamilla teát?Domi azt ilyenkor szivesen elfogadja.

Lehet,hogy a végén nem lesz a héten tali mert mindenki lebetegszik? :roll: Nekem a péntek nem jó.Pusssz

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Sziasztok!

Timi,
gyógyuljatok gyorsan! Doki után írjál, hogy mi volt!

Lányok,
köszi mindenkinek a popós tanácsokat, tök jó fejek vagytok! Egy kisebb könyvet össze tudnék állítani belőle! :D
Pelenkát 3 félét használunk, Liberót (tépőzáras vagy bugyis) és Rossmannost, időnként veszek CBA-st. Egyiknél sem látok különbséget. Pamperst meg nem veszek rég óta, mert büdös. Még ha csak egy pici pisi van benne, akkor is.
Szintén ez az ápolónő rokonom mondta, hogy Livi elég fehér bőrű, ez már önmagában is lehet ok arra, hogy piros lesz a popója, ha keveset szellőzik. És hát ez a pelenkás korszak végéig sajnos így lesz. Nemtom, de ez is egy alternatíva. Mostmár viszont nem untatlak titeket ezzel. :wink:

Sasha,
nem gond, ha csak a jövő héten? Hogy hánykor, azt Te mond meg, te jobban be vagy táblázva.

Na megyek ablakot nyitni, mert ég a gáz 3 lábas alatt + megy a sütő és a páratartalom már 110%. :roll:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!
Én is az István kórházban szültem 15 hetes lányomat. Elalvás témában szeretnék segítséget kérni Tőletek. Igazából soha sem aludt nappal 1-2 óránál többet egyszerre, de ez mára már 2*20 percre csökkent. Persze fáradt, nyűgös, sírdogál. Éjjel eddig legalább aludt 10-12-től max 7 óráig ébredés nélkül , de most már sajnos erről is leszokott.
Ma reggelre 3 szor ébredt. Este is közelharcot kell vívni, hogy aludjon. Van valakinek ötlete mit csináljak, hogy ne szenvedjen szegény? Ölben ringatás, séta, mellé bújás- mesélés edddig nem használt. Törődjek bele, hogy neki ennyi is elég /bar szerintem nem/ vagy csak egyszerűen én rontok el valamit?
Üdv: Mariann
hanna_anyu
 
 


Képzeljétek, Noki olyan cseleseket tud, hogy ha a szeme elé teszem a kezem, tehát nem lát engem, és el akarom venni amolyan kukucska játékra, akkor nem várja meg, míg elveszem a kezem, hogy ittvagyooook, hanem a fejét mozgatja a tenyerem alá vagy fölé, attól függően, hogy honnan lát majd ki hamarabb, és leleplez... azt hittem, a piciknél még nincs tárgyállandóság képzet, legalábbis a vastag egyetemi pszicho könyvünk szerint úgy rémlik, neki erre a szemeltakarásra azt kellett volna hinnie, hogy én nem vagyok ott.... nem? (ha ez teljesen tipikus is gyerekeknél, kérlek benneteket, esetleges válaszotokban mindenképp utaljatok arra, hogy nahááát, a lányunk csodagyerek, és ilyet még nem látott a világ, stb..)

Kép Kép
coolasa
 
 


Coolasa,
Nokimár elmúlt fél éves, sokkal több esze van, mint gondolnád! Mi is ekkortájt jutottunk el oda, hogy minden nap rácsodálkoztunk, hogy naháááát, miket megért már ez a gyerök! :wink:
Persze Noki mindenképp csodagyerek, hisz csak ez az egy van belőle! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Halihó!

Petra megint nagyon szépen átaludta az éjszakát, mindezt már 3-szor egymás után, el se hiszem. Ettől függetlenül tompán még fáj a fejem.

Most megint sikerült bealtatnom, így végre van egy kis időm, hogy írjak Nektek, aztán ha időben felébred, akkor elmegyünk a baba-mama klubba, hiszen Petrának már nagyon kellene a társaság.

Egyébként péntek óta teljesen tünetmentesek vagyunk. Én azért nem szívtam túl sűrűn Petra orrát, mert nem mindig jött belőle, és szegényt csak feleslegesen kínoztam, így egy idő után áttértem arra, hogy hallgattam mikor nem kap levegőt ill. mikor szörcsög.
Coolasa a porszívós orrszívóhoz sem kell mindig porszívó, elég szájjal is szívni. Én kipróbáltam így is, úgy is, az eredmény pedig ugyanaz volt. Petra nem félt a porszívótól, szereti a hangját, majdhogynem jobban bírta, mint amikor szájjal csináltam. :)
Bubek én is pelenkával töröltem mindig Petra orrát, na jó néha az én rongyzsepimmel, ha hirtelen az volt kéznél, de szerencsére nem pirosodott be az orra. Egy idő után elkezdtem kenni a Sudocremmel, amit meglepő módon Petra nem szedett le, ott hagyta az orrán.
Kép

Coolasa a képek tényleg kint Pátyon, Anyukáméknál készültek.
A kukucska játéknál én is mindig meglepődöm a kisasszony reakcióin, rettentő ügyes benne, olyan dolgokat művel, amit nem is gondolnék. Nagyon szereti csinálni.

Esztipeszti lehet, hogy én is benne lennék egy Ikeás, Árkádos taliban, bár mi a múltkor 2x is végigjártuk az áruházat, de remélem így már tényleg nem esek megint kísértésbe. Coolasa amíg mi kajálunk, addig kölcsön tudjuk adni a babakocsit Nokinak, mert Petra akkor az etetőszéket használja. :wink:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Gabus, najó, elfogadom a válaszod, bár a szuperlativuszokat kissé mg fokozhattad volna, nade mire is számítsunk valakitől, akinek 41-es a bakancsa? Szóval jó-jó, de akkor én mért szigorlatoztam valami más színezetűről pszichológiából? Mert ez azon elhanyagolható mennyiségű témához tartozik, amire még emlékszem, és akkor tessék, BANNG, alapjaiban dől meg sziklaszilárd tudásom. Ez nem fair. Azért kiváncsi volnék olyan sztorikra, hogy ki-hol érte tetten, hogy a gyermeke értelmes lény, csak pici testben. Kezdem is: a barátnőm az 1+1/4-ed éves lányát levitte a körbekerített játszótérre, és mikor besétáltak, szórakozottan azt mondta a lányának, hogy "Sárika, csukd be utánad az ajtót". És persze Sárika visszament, és becsukta. Másik sztori, ugyanezen kislánnyal, arról beszélgettünk mi anyukák, hogy vajh mennyire lehet fogékony egy ilyen kisgyerek egy idegen nyelvre. Nagy vonalakban persze tudjuk a választ, de arról kezdtünk beszélgetni, hogy hogyan kéne ezt gyakorlatban megvalósítani, és a barátnőm feltette azt a kérdést, hogy most akkor a "kutya" szó helyett -amire a kislánya mosolyogva mondta, hogy vau-vau, mert ezt már ismeri- mondja azt, hogy "dog" ezután? Én persze kifejtettem, hogy ez szerintem nem teljesen így működik, és 1-2 percig beszéltünk más szavakról, majd én véletlenül azt találtam mondani, hogy "dog", és Sárika közölte, hogy vau-vau, pedig akkor néhány perccel azelőtt mindössze egyszer hangzott el az, hogy kutya=dog.... (ha valaki nem érti a sztorit, nem benne van a hiba, még egyszer nem tudnám elmagyarázni)

Kép Kép
coolasa
 
 


Hanna anyu sajnos az altatás egy nagyon nehéz téma, mindenki elmondja a véleményét, de sajnos minden gyerkőc más és más, így elég nehéz segíteni. A gyerekek alvási szokása pedig mindig változó. Petra is ilyen volt, elég hamar átaludta az éjszakát, éjjel 11-től reggel 7-ig, és Ő is kb. 3 hónapos korában elkezdett ébredezni. Először csak kicsit, amiből hamar vissza is aludt, aztán pedig nagyon felébredt, amiből kínszenvedés volt visszaaltatni. Mi is próbálkozunk mindennel, most éppen a szigorú szülők szereppel, vagyis hagyom hogy álomba sírja magát a gyerek, ami úgy néz ki most bejött, bár nem akarom elkiabálni. Régen ringatással aludt el, aztán simán a karjaimban, volt idő amikor csak betettem az ágyba és simán aludt, majd a szopin aludt be, aztán a mellkasomon, szóval ezt mindet már kipróbáltuk, mikor mi jön be.
Sajnos semmi okosat nem tudok mondani.

Bubek én is rettentően szeretem Petrát, tényleg jó vele aludni, de azért választottuk a külön szobát, mert egyáltalán nem alszik mélyen és minden mozdulatunkra felkelt. Az apja is ilyen és egyfolytában fészkelődik éjszaka, amire Petra mindig felkelt. Mióta külön költöztettük sokkal jobban aludt. Aztán jött ez az anyás korszak, amikor csak a mellkasomon aludt. Az számomra volt nagyon fárasztó, mert végig háton kellett feküdnöm, Petra meg rajtam, nem tudtam magamról lecsúsztatni. Ez elég kényelmetlen volt, ezért próbáltam most újra visszaszoktatni a kiságyába. Végülis nem bántam meg, mert csak az első bealtatás volt nehéz, azóta sokkal jobban viseli.
Nekünk meg van légzésfigyelőnk, így kicsit nyugodtabban alszom.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Vuka, a kölcsönbabakocsis öttletedet megvettem!!!! Köszönöm, akkor mi sem áll távolabb tőlem, mint hogy kihagyjam azokat a híres kis gombócokat.. (ugye senki nem gondolta, hogy azért örülök ennyire a babakocsis felajánlásnak, mert így Nokit nem fogja vágni üléskor a kengurú...? :wink: ). Ezért még azt is hajlandó vagyok megbocsátani Vukéna, hogy Livicsek mellett most már Petrával is osztoznom kell a csodagyerek státuszon...

Kép Kép
coolasa
 
 


Ja a legfontosabbat el is felejtettem írni, kibújt az első fogacskánk :!:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


...mármint úgy értem, Noki osztozik a csodagyerek státuszon fent említett személyekkel, nem én.... én azon a koron már túl vagyok, és annor sem volt igaz...

Kép Kép
coolasa
 
 


Coolasa Te inkább a csodabogár címet érdemelnéd meg :lol:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Vuka, és hol bújt ki, alul? Pot tegnap gondolkodtam azon, hogy valószínűleg meg sem tudjuk még igazán ítélni, milyen mosolya lesz a bébijeinknek, ugyanis a mostani képből a legtöbbjüknél még hiányzik egy nem elhanyagolható alkotóelem..

Kép Kép
coolasa
 
 


Húúú, de nagyon nincs jó napunk... :cry:

Szívom az orrát, és ez azt eredményezi, hogy 20 percenként ordítunk 10 percig. ez testvérek között is azt jelenti, hogy 10 percünk van ordítás nélkül, tüsszögésre evésre ivásra, alvásra...na jó alszik most is, és már egyszer aludt fél órát. (de forgolódik, és ha nem vagyok mellette, akkor 10 perc, és felébred. Ja és ma még csak hajnalban szopizott. Azóta már 2x kellett volna, de csak olyan immel-ámmal csinálta. Szegény....Megmértem, most 37,5 a hője. Fele annyi kaját eszik mint egyébként, és nem iszik többet sem. Bár legalább valamennyit iszik. Haj, nem jó, amikor beteg egy baba. Annyira veleérzek... :cry: Már most útálom, hogy ha beteg. :evil:
Beszéltem dokinénivel, aszonta ha nem változik, holnap kijön megnézi.

Timi,
egyetértek!!! Nagyon is. :cry:

Coolasa,
Igen, Marci is olyan 6 és fél hós volt, amikor elkezdte a takarót lerántani, hogy lásson minket, meg a dolgok mögé mászni, hogyha odabújtam. az is valami ehhez hasonló, gondolom. Vagy nem?
De bizony, hogy csodagyerek Noki! És nagyon ügyes is hozzá! :lol: :wink:

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Vuka, csoda-csoda... ez a lényeg.
(Kérem, a most szólásra emelkedni akaró itteni anyukákat, csak ne olyan hevesen, üljön csak mindenki vissza szépen...)

Kép Kép
coolasa
 
 


Bubek együttérzek veletek, az első 1-2 nap nagyon szar volt. :cry: Folyton mellette voltam. Viszont Petra rengetegett szopizott , de mást enni meg inni nem akart.
Novum mi is Hipp granulátumos kamilla teát iszunk egyébként, mert Petra semmi mást nem hajlandó elfogadni (se víz, se gyerek v. felnőtt tea). Na jó az ívólevek még mennének, de az még drágább.

Coolasa alul és (neki) jobb oldalt bújt ki a fogacska, ha beteszem az ujjam a szájába úgy szúr, és a kanál is jól kopog rajta. :lol:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Végre mehetnénk társaságba (baba-mama klub), erre Petra alszik. :twisted:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Vuka, köszi...!
Nem gondoltam ám, hogy azért mert külön alszotok, kevésbbé szeretnétek Petrát! Sőt, talán jobban csináljátok így! Mármint a későbbiekre nézve. :lol: :wink:
Marci meg pont a fordítottja volt mindig. Ha nem voltam a közelében, akkor nagyon rosszul aludt. Szóval én is bajban vagyok, hogy mikor fog tudni egyedül aludni.... :?
Gratula a fogacskához. (Lehet hogy van ebben a fogzási takonykórban valami...? dehát MArcinak már 8!!! foga van!!!)

hanna_anyu,
pont jókor írsz az alvási nehézségekről, mert épp téma most közöttünk is. Szerintem olvass vissza pár oldalt, mert van róla szó! :wink: Bár nagy bölcsességeket sajna mi sem tudunk, de azért talán találsz hasznos infót. Én pl. sokszor énekelek, és Marci úgy alszik el, a karomban ringatva...De ha nagyon sír, akkor általában azért teszi, mert még nem akar aludni, és jelzi hogy még nem fáradt.

Coolasa,
te is lehetsz csodagyerek. én megengedem. :lol:
És a mosolyhoz visszatérve:
(kicsit h...ly, de azért a mosoly a lényeg! :wink:)
Kép

és egy átlagos fürdési kép... :lol:
Kép

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?