Új privát üzeneted érkezett!

Domi szavaival élve:Ó Gejejt! :lol: :lol:

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Domi szavai nagyon találóak!
Átaludtuk az éjszakát cumi nélkül! Fél 7 körül kelt, akkor visszaadtam a cumit neki, így aludt 8-ig, akkor szopikáztunk és tisztába raktam, most durmol tovább, megyek én is még pihizni.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Vuka, és milyen érzés az átaludt éjszaka? Gondolom árnyalatnyit kisimultak a ráncaid...

Kép Kép
coolasa
 
 

 
 

Jó reggelt!

Tegnap nagyon bepöccentem a babanetre. Végre Ádi alszik tudtam volna írogatni és erre fel nem ment. Így elvonultam aludni. Ádi megint pocsékul aludt. Reggel hétkor már fennt volt. Én meg az óta annyira szédülök. Pedig már a kávén is túlvagyok, nem tom mi a baj.

Vuka ! Óriási gratula a jó éjszakához! Hercegnő megmutatta tud ő jó kislány is lenni. :lol:

Jól beijesztettetek a Neogranormonnal én sokszor használom. És a Bepantennel mi van? Az sem jó?

Dia jó volt talizni veletek. Domi (megint) tök cuki volt.

Gabi jók a Livicsek képek.

Kép
vanília
 
 


halihó hétfőn vagy kedden tali?

Kép
vanília
 
 


Tali: nekünk a kedd/csütörtök jó, de biztos lesz olyan (sőt ha jól emlékszem valaki már jelezte is) akinek meg csak a hétfő, úgyhogy a többség elve alapján szerveződünk majd...

Kép Kép
coolasa
 
 


Na elkiabáltam, mégsem aludt vissza Petra fél 9-kor, pedig próbálkozott. Szegénykém akkorát kakilt, hogy a nagy erőlködéstől még a reggeli tejci is visszajött az orrán, úgyhogy orrszívó, majd újabb tisztábatétel után már nem tudott visszaaludni. Helyette jó kis családi idill volt a nagyágyon. Átvittem magunkhoz és ott játszadoztunk. Elkezdte apja mellkasán a szőröket huzigálni, apjuk nyakig betakarózott, de Petrát ezzel nem lehetett becsapni, elkezdte lehúzni a takarót. Annyira édes volt, olyan jót nevettem rajtuk.
Hát igen sokkal jobb így kialudtan ébredni, a reggel is egész más.

Talira nekünk jó a kedd és a hétfő is. Egyébként most hol lenne?

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Kedves jelen lévők! Cukkinit mikortól ehet az ember gyereke?

Kép
vanília
 
 


Vanília, Esztipeszti excel táblázata 8-9 hónapos korra teszi a cukkínit.

Kép Kép
coolasa
 
 


Vanília a Kismamás táblázat szerint pedig 7 hónapos kortól, szóval bármelyiket nézzünk, már nyugodtan adhatod Ádusznak.

Nálunk is megvolt az 1. leesés, apjukra hagytam a gyereket a nagyágyon (no comment).
Na jó, nem volt az igazi, mert pont ott gurult le, aholy a kis kuckóját megcsináltuk és magával húzott egy párnát és egy takarót, tehát puhára esett. Apja még a bokáját is elkapta, szóval egy nagy hancúrozásként élte meg Petra a dolgot. Szerencsére.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Vuka. Nem mondod, hogy a lányod nemcsak hogy puha dolgokat vesz célba a szabadeséseihez, de még olyan előrelátó is, hogy párnát és takarót is visz magával hozzá...? Legközelebbi talin lesz szíves erről részletes prezentációt tartani a többi gyerkőcnek oktató jellegű bemutatóval illusztrálva...

Kép Kép
coolasa
 
 


Sziasztok!
Én voltam aki a hétfői talit írta. :roll: De csak azért írtam a hétfőt mert a hét többi napjára esőt jósolnak. :evil: Amúgy Nekünk bármikor jó. :wink: De az még jobb lenne ha nem lenne messze Kispestől. :lol:

Mariann!
Szerintem is ehet már Ádusz cukkínit. :wink: Domi is imádja. :lol:

Vuka!
Képzeld!Domi is minden reggel fél 7kor ébred. :evil: :lol: Igaz,ő éjszaka nem szokott felébredni(vannak kivételek :evil: ),viszont beszél álmában. :roll: :lol: Így én akkor is kelek amikor ő alszik mert ugye én nem tudom,hogy ő velem diskurál e vagy az álommanókkal. :twisted: Ugye érted? :lol:

Mai menü:Tegnapi leves :oops: ,rántott husi,sütős-hagymás krumplival,túrós kosárkák. :)

Pusssz,pusssz!Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Dia, miközben te pironkodsz a "tegnapi leves" kategórián, én gyorsan utánaszámoltam, hányszor főztem olyan levest, melynek elkészítéséhez a fő hozzávaló nem egy olló volt, amivel fel kellett vágni a zacskó bal sarkát... nos az eredmény nem mutatható ki a pozitív egész számok halmazán..

Kép Kép
coolasa
 
 


Hali!

Gabus:
hiába öltözteted Livit ilyen vagány unisex ruhákba, egyre és egyre NŐCISEBB a kiscsaj :D :D

2. leesés ma hajnalban
odavettem magam mellé az ágyba, de már a múltkor is épp csak a lábát kaptam el, mert álmában mászik, most mivel annyira ki voltam pusztulva (fáradva) csak egy nagy ordításra ébredtem, puff, villany fel, Görgőci üvölt a földön.
Ezután figyeltem, még egy darabig, nehogy agyrázkódás vagy valami és ne ébredjen fel :twisted:

Mi a bánatot csináljak? Az kiságyban üvölt, a franciaágyról meg leveti magát :evil: :evil: Tudom altassam a földön. Van egy vendégszivacsunk, azon alszik apa a nappaliban (mert a kanapét lusta kihúzni :shock: ) azon alhatnánk, de az meg annyira kényelmetlen nekem, meg szét is van a derekam, hogy akkor még annyit sem aludnék mint eddig.
Tuti én rontottam el valamit, csak nem tudom hogy kéne másképp. Nálunk sajnos nem megoldás a hiszti, Bubek a tanú rá, ha egy órát kell üvöltenie megteszi, én meg azt nem tudom hallgatni.

Most mellesleg 9 óta alszik. Igaz egyetértek Vukával, nekünk is, ha nappal jól alszik, jól alszik éjjel is. Sajnos tegnap egész nap Bricostore, Baumax, ott tipródtunk, milyen legyen a padlólap, csempe stb. Szegény kölök, vinnünk kellett magunkkal.

D vitamint meddig kell adni? Én még adom, nem mondták, hogy ne adjam.

Én nem tudtam, hogy a Neogranormonban szteroid van, de őszintén szólva nem hiszem, mert akkor csak receptre adnák. Vagy nem?
Vendég
 


Tücsi, a d vitaminra mikor rákérdeztem a múltkor, nem is mondtak végidőpontot, csak azt, hogy még sooooookáig kell szedni.
Nálunk a franciaágy az egyik fal mentén van, tehát ha magamhoz veszem Nokit, én fekszem kívülre, és akkor akkor sem gurulhat le, ha elaludnék evése közben esetleg netalántán (10 esetből 9x)

Kép Kép
coolasa
 
 


Anyukák, akik nagy Skype felhasználók vagytok (úgyhogy Mancs te ezt most ugord át, haha)... ha skypon szeretnék skypos sorstársat felhívni, akkor az teljesen ingyenes? És mi kell hozzá a fejhallgatós mikrofonon kívül?

Kép Kép
coolasa
 
 


Lányok, én most nem szólók bele a tali időpontjába, mert teljes homály a jövő hetünk, ha már lesz időpont és akkor pont nem lesz programunk, akkor megyünk.

Vuka,
Bepanten is recept nélküli, így arra is vonatkozik. Biztos nincs benne egyébként olyan nagy mennyiség, ami nagyon ártana, mert akkor a lányzó nem csak azt modta volna, hogy ő nem használ ilyeneket, hanem kirántotta volna a kezemből, hogy rá ne kenjem a gyerek fenekére. Hétfő reggel felcsengetem a védőnőt, ha addig Sajtinéni nem válaszol a kérdésre, khmmmm.

Tücsimami,
Beni pl. a babakocsiban alszik nappal. Tudom, éjjelre ez nem lenne megoldás nektek, de napközben?

D vitamint nekünk még tavasz végéig kell szedni. Miért? Fingom sincs...

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Coolasa!
Szóval zacskós levesen éltek. :lol: :lol:

Gabi!
Valószínű,hogy azért tavasz végéig,mert tavasz után nyár jön és a napocskával együtt a sok-sok D vitamin. :lol: :lol:

D vitamin:Én úgy tudom 2 éves korig ajálott adni a csemetéknek.Most jut eszembe már jó pár hete elfelejtem adni Dominak. :oops:

Nálunk is volt,hogy a fal mellett volt a fágy.Egyszer Domi sírt és én ösztönösen ugrottam fel hozzá.De pont akkor az éjszaka belül aludtam...Úúúúgy ráugrottam a falra,hogy azt hittem szét megy a fejem. :lol: :lol: :evil: Rendesen megszédültem tőle. :lol:

Pusssz

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Dia,
igen, ez oké, de úgy indultunk, hogy 1 éves koráig kell adni, és aug.-ban volt 1 éves. :roll:

Falra ugrás :twisted:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Halihóóóóó! :wink:

Petikével Apukám játszik, Anyukám főz, Mbá itt dartsozik a szobában, énmeg netezek. Család többi tagja lébecol, kivéve tesómat, akit megint Miskolcra vittek helyettesíetni a Mc-ról Bp-re szállított kollegákat :shock:

Vitaminok:: amikor én rákérdeztem, a D vitaminra az volt a védőnő válasza, hogy majd jövőre visszatérünk a dologra, a K vitaminra meg az, hogy amig csak anyatejes, addig kell, később meg attól függ, hogy már mit eszik. Ha tápszert kapna, akkor már nem kellene neki a K vit., mert abban van. Pont egyik babás ismerősünk csodálkozott a K vitaminon, mert neki nem kell adnia a gyerekének. Aztán kiokoskodtuk, hogy azért, mert ott tápszer van.

Petike nagyon élvezi az ittlétet, fejlődik ezerrel. Forgás már régesrég megy, de most kifejleszette a mászás egyik újabb technikáját, hátrafelé araszol :lol: Meg púpozza a fenekét ezerrel, úgyhogy mondtam is Mbának, hogy mostmár tényleg el kellene pakolni azt a nagy rahedli üveget a szekrényről. Mást nem fogok elpakolni, de törékeny, alkohollal teli üvegcsék mégse legyenek gyerek által könnyedén elérhető magasságban.

Orrszívó: amig nagyon pici volt (1-2 hónapos) addig simán-lazán tudtam szívni az orrát. Most már olyan visítást levág, ha közelítek felé azzal a bigyulával, hogy csak na.

Péntek reggel az RTL reggeliben a Marsi-Palik pár volt a vendég Vilistül. Marsi A. mondta, hogy náluk az elején elég káosz volt, mert V. egész nap evett volna, meg éjjel is. Aztán elolvasta a Coolasa által emlegetett Suttogó titka 1-2-3. c. könyvet, és abból sokat tanult, és alkalmazott is belőle dolgokat. Pl. este 8-kor lefekteti Vilit, aztán 11-kor nem várja meg, míg a gyerek felébred hogy éhes, hanem felveszi és álmában megszoptatja. Onnantól kezdve pedig reggel 7-ig szunya van. Hát nem tudom. Lehet, hogy V. enélkül is átaludná az éjszakákat (ahogy Petike is tette ezt ennyi idősen) aztán 3 hónaposan elkezd éjjelente ébredezni. Ki kéne próbálni, de félek, hogy ráébred, ha felveszem.

Kép
mancs
 
 


Jumam,
idefelé Kistarcsán keresztül mentünk, gondolatban integettem Nektek :wink: Reggelire hatalmas adag padlizsánkrém volt pirítóssal, megettem vagy 6 (egész) szelet kenyeret :oops: Azért lesz késői az ebéd. Mert szétdurranunk.

Kép
mancs
 
 


Na mi van, sehol senki? Hja, vasárnapi ebéd...
Megyek is lefelé Anyukámhoz 8)

Éjszakáink elég zűrösek még mindig. Azt vettem észre, hogy a hasa már nem fáj, de ha vmi puffasztót eszek, akkor az ő éjszakája szar. Sokat pukizik, és ráébred, ahogy feszíti a hasát. Nyűg, puki, nyűg, puki. Ez megy felváltva. Mbánál is, csak nyűg nélkül. :twisted: :oops:

Kép
mancs
 
 


Mancsi,
én vagyok, igaz csak egy-két mondat erejéig.
Meddig vagytok Ózdon?
Mi is arra mentünk tegnap, én is gondoltam Jumamra. :wink: :D
Sztem egy próbát mindenképpen megér ez az álomban szopizás. Hátha bejön.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Angolkór; a gyorsan növekvő szervezet kalcium- és foszforanyagcseréjének mélyreható zavara, melyet a D-vitamin hiánya okoz.
Mivel a kalcium és a foszfor a csontképzés elengedhetetlen alkotóeleme, a rachitis legszembeszökőbb tünetei a csontok puhaságának következményei, a hiányállapot azonban egyéb eltérésekben is megnyilvánul: pl. az izomzat lazaságában és egyidejűleg fokozott ingerlékenységében, légúti betegségekre való hajlamban.
Korai tünet a tarkó táján észlelhető craniotabes, a koponyacsontok puhasága; ugyanezen a területen fokozott izzadást is lehet észlelni, de ez magában véve még nem jelent rachitist. Ha a koponyacsont hosszabb időn át puha, a tartósan hanyatt fekvő fiatal csecsemő feje hátul ellapul. A kezeletlen rachitis később a mellkas alakváltozásaihoz, pókhashoz, görbe lábakhoz, a medence deformálódásához vezet.
A fogzás rendetlenné válhat, az izomzat feltűnően petyhüdt, a csecsemő étvágytalan, rosszkedvű, nem szívesen mozog. Súlyos esetben a kalciumhiány görcsöket is képes okozni ( spasmophilia). A rachitis felismerése és a kezelés irányítása orvosi feladat.*
A súlyos rachitis a megelőzés eredményeként ma már ritka lett; nem látni rachitis következtében nyomorékká vált embereket, akik egész életükön át hordták a megelőzhető baj következményeinek keresztjét.
A rachitist a D-vitamin hiánya okozza. A vitamin vagy (az egyébként meglehetősen kis D-vitamin-tartalmú) táplálékból ered vagy a bőrben keletkezik napfény hatására. A D-vitamin a tápcsatornából a zsírokkal együtt szívódik fel (ugyanis zsíroldékony), ezért tartós táplálkozási, emésztési vagy felszívódási zavarok fokozzák a rachitisre való hajlamot.
A nagyvárosokban a napfény alig fejtheti ki D-vitamin-képző hatását a nagyfokú légszennyeződés miatt; a szennyező anyagok éppen azokat a sugarakat szűrik ki, amelyek a leghatékonyabban befolyásolják a bőrbeli folyamatokat.
A rachitis megelőzését a csecsemőtanácsadó irányítja. Kevés olyan betegség van, amelynek megelőzése olyan könnyű volna és amely különben olyan súlyos következményeket okoz.
Rachitis megelőzése A rachitis megelőzését a csecsemő-tanácsadás keretében működő orvos és védőnő végzi. A megelőzés három pilléren nyugszik.
1. Fontos a csecsemő helyes táplálása; az anyatejes csecsemő sokkal kevésbé hajlik angolkórra, mint mesterségesen táplált kortársa.
2. Elő kell segíteni a D-vitaminnak a bőrben való természetes képződését; megfelelő, szűrt fényben történő napoztatással, a friss levegőn - és ezzel a napfényben - való tartózkodással sokat tehetünk a rachitis kifejlődése ellen.
3. A mérsékelt égövi időjárási viszonyok mellett, különösen pedig városokban, minden csecsemő D-vitamin-bevitelre szorul. Ideális a napi szükségletnek a nap mint nap történő bevitele. Feltétlenül szükséges a D-vitamin adagolása az anyának a terhesség utolsó 12 hetében és a szoptatás alatt a csecsemőnek az első életévben szinte függetlenül az évszaktól, gyermeknek a második és harmadik életév napfényben szegény hónapjaiban, néhány veszélyeztetett csoportban és bizonyos betegségek előfordulásakor.
A megelőzés lehetőségeivel kapcsolatos kérdéseinket az orvosnak, illetve a védőnőnek tegyük fel.

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Egyébként hello! :)
Kicsit morcos vagyok, mert nem mentem ma el magamnak venni semmit (tervben volt), de nagyon lepusztultam mire leléphettem volna. Az Ikeában kajáltunk. Szonja nagylányosan az etetőszékben :lol: Délelőtt meg megrendeltük az ülőgarnitúrát az új nappaliba :) Szonja nagy pénzkiadáskor mindig bekakil. Így volt ez a házvásárlásnál is meg ma is. Így hát apa pelenkázott az autóban :D
Gabus, milyen pasi ölébe ülnél te? Csak olvasok és somolygok :wink:

Van köztetek, aki még nem orrszívózott vagy csak mi vagyunk ilyen kis ártatlanok? Mondjuk nekünk is már ott figyel az eszköz a komódon, de még nem kellett beüzemelni.

Nem lenni Sajtine, de a szteroid ha jól tudom bőrön át is felszívódik? Ti nem szeretitek a gyógyszertári popsikrémet? Mi vele a baj? Nekünk teljesen jó. Igaz, ha megyünk valajová akkor a gyűszűnyi Sudocrem-et visszük, mert az nem folyik.

Vuka, az átalvást még olvasni is jól esett :D

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Natasa,
a gyógyszertári popsikrém semmit nem használ nekünk. :(

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Mancs, de ha Petike úgyis visong éjszaka, akkor nincs nagy kockázata kipróbálni a tévedhetetlen Marsi módszert, nem?

Natasa, mi sem orrszívóztunk még soha, és bár az első hónapban Noki születése után vettem biztonságérzetem fokozása céljából egy manuális kis gumis fókaalakú csodát, ám valaki erre azt mondta, hogy ne nagyon dőljek hátra az elégedettségtől, mert szükség esetén ez úgyis használhatatlan volna.

Kép Kép
coolasa
 
 


Amúgy szólni kéne Szonjababának, hogy szórakoztassa már anyuciját valami mutatvánnyal, mert még a végén bemagolja az egész orvosi nagylexikont.

Kép Kép
coolasa
 
 


Nekem mintha azt mondta volna a védőnő, hogy a D-vitamint 2 éves korig kell szedni, 1 éves korig napi egy csepp, utána pedig elég már heti 3 alkalommal.

Coolasa az a "fóka" alakú orrszívó csak arra volt jó, hogy esetleg a (orrom át) visszabukott tejcit leszívjam, de náthánál már tényleg semmit nem ért.

Gabuska én védőnénim a Sudocremet jobban díjazza, mint a Neog....-t, lehet abban kevesebb a szteroid?! Arra az esetre ajánlotta ezeket, ha nem hatna a gyógyszertári, mert mint mondta megesik az néha. Szerencsére nekünk ilyen gondunk nincs.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Sziasztok!
Ma elmentünk az Europarkba pelenkát venni,mert csak a DM-ben van olyan Pampers pelus amihez vizilós párna van ajándékba. :lol: De ha már ott voltunk anya kapott szülinapjára egy nyomtatót :wink: apa pedig egy fényképezőgépet. :twisted: Domi meg csak úgy egy Nike cipőt. :oops: :lol: Szóval kicsit többet költöttünk a tervezetnél. :oops: :lol: :lol:
Na,lépek vasalni. :evil: :evil: Pussz

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Ja,elfelejtettem!
ELADÓ!!!!!!
Egy FujiFinepix S5000 fényképezőgép,512Mb,64Mb,16Mb kártyával,töltővel és 4(új) akuval 35e ft.

HELP :!: :!: :!:

Kép
Kép
lldicsi
 
 


off
Dia, ez a fényképezőgép az, amelyik szép képeket készít, de kissé nagy kiterjedésű maga a háza, nem? Hasonlít a klasszikus objektíves fényképezőgépekre, legalábbis a rokonságban láttam ilyet, és Nokipapa fel is lelkesült most, csak én, ha már lecseréljük a miénket, jobban szeretnék olyat, ami laposabb és cipelésbarátabb... viszont most utánanéztem röpke 5 percben a neten, hogy mennyiért adják ezeket használtan, és ha felteszed a www.vatera.hu-ra, biztos 2 perc alatt elkapkodják, szerintem drágábbra is fel fogják neked licitálni a népek, főleg hogy kártyákkal együtt adod, most ment el 32000ért egy használt ugyanilyen gép, amihez egyáltalán nincs memoriakártya...
off vége

Kép Kép
coolasa
 
 


Coolasa, köszik! Máskor majd csak linkelek :? Csak nagy zavart véltem felfedezni a vitaminok mezején,.... Addig is Szonjababa az apukáját szórakoztatta :P

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Coolasa!
Igen,az a gép amire gondolsz. :wink: Köszi az ötletet.Mivel itt nincs tolongás a gépért,feltesszük oda. :wink: De szerintem is elég jó árban kínáljuk a gépet, mert csak a 512-es kártyát 2 hónapja vettük 10 ezerért. :roll:
Jó éjt!Pussz

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Jó estét!

Délután elmentünk párom nővéréhez Erzsébetre busszal. Ádi nagyon élvezte a menőkét. Éjjel nem aludt túl jól. Mostanában vannak kevésbé rossz és nagyon rossz éjszakáink. Nekem is be kellene szerezni a Suttógó akármilyét. Nincs meg valakinek? :lol:

Vuka Ádusz háromszor esett le. Azóta ha a kiságyban alszik és puffanást hallok mindíg bennem van, hogy most esett ki belőle. Pedig nem tud (remélem). :o

Tücsi nem lehet, hogy Gergő a felfordulás miatt alszik ilyen pocsékul. Te sem vagy mostanában a nyugalom mintasztobra és tuti érzi rajtad a feszültséget.

Natasa az orvosi eszmefuttatásodhoz csak annyit fűznék hozzá, legközelebb ne tedd!!!!!!

Orrszívás sajna nálunk most napi tevékenység van olyan, hogy a kis kézi elemes izé nem hatásos. Reggel a porszívót kelett használni.


Holnap tutira nem lesz tali szerintem, sokan nincsnnek jelen a topicban.

Megyek fürödni már jó éjszaka elé nézünk.

Kép
vanília
 
 


Halló!

Egész nap anyukáméknál voltunk! Most értünk haza fél 9-re... igaz azóta már fürcsi is volt...
Gabi és Geri jól kifáradt, de a Danci bezzeg akkorát aludt délután, hogy ő még most is fent van... Apa is aludt, ő 18:15-ig húzta a lóbőrt. Nem tudom hogy fog aludni éjjel :shock:

Gabuska!
Melyik gyógyszertári kenőcsöt használjátok? Elvileg van több is. Mi az Infantumot. Az a tubusos.
Nekünk bevált!!! Vagyis inkább helyesbítek... ha a gyereknek piros akart lenni a feneke akkor piros is volt. Próbálkoztam én is a Bepantennel, Subocream-el, Körömvirágos-kamillás biokrémmel meg még a lótúróval is, de ha egyszer fogzik a gyerek és a kaka-pisi egyaránt savasabb, maróbb, akkor tök mindegy volt.
Valamelyik nap még a bölcsiben, "csak" szimplán későn vették észre a gondozónők, hogy bekakált és jól kicsípte a Daninak. Másnapra helyrehozta a gyógyszertári kenőcs gyönyörűen!!! Egy éjszaka alatt! És azért nem mindegy, hogy 1200 forint, vagy 50. A gyógyszertári kenőcsre 90%-os a támogatás, egyébként az is 500 forint lenne. (+ - 50 forint)

na megyek, mert filmnézés következik, apa már biztos elindította...

Kép
sasha
 
 


Sziasztok lányok, vagyok.

Mancs, Gabus, amíg ti rám gondoltatok, én családi-buliztam. Keresztelő (képek később, mert nem én csináltam) utáni ebédelés volt. Nekem alig volt dolgom, mindenki bevállalt valamit, tyúkhúsleves, padlizsánkrém(!), majonézeskrumpli, egybefasírt (egyben sült a sütűben), sültcsirkecomb, nyúlhúspástátom, szilváspiskóta, dióssütike, hókifli (porcukros finomság) 3 féle pogi a Daubnertől (jól írtam? Óbudán az ahová Ilbáék szoktak járni), sajtosmasni, csokitorta. Kb ennyi, még akartunk rántott húst és rizst is csinálni (a jól evő gyerekek miatt), de mivel jól laktak ebéd előtt a pogikkal és a többi nemebéddel, az elmaradt. Így is annyi kaja maradt, hogy mindenkivel küldtem haza, viszont kiderült, hogy kis összefogással 50 embert is vendégül tudnánk látni :? . Most kb 20 felnőtt és 10 gyerek volt.
Politika csak kicsit került szóba, de nem lett parázs vita, sztem azért mert az egyik részről nem volt túl agilis a „képviselő” (igaz tegnap nyomatékosan :evil: megkértem, hogy ha „provokációra” kerülne a sor, csak hm…, hm… legyen a válasza!)
Szóval békés volt, együtt voltunk, jó volt nagyon, igaz az álommanó a sokadalom miatt keveset volt nálunk, de J jól bírta. Ja és egész nap volt aki foglalkozzon vele, én alig láttam.

Tücsökmami, sztem vissza kéne mondogatnod, vagy ha nem vagy olyan, szóba se kellene állni a lüke rokonnal. A jelenlegi politikai viszonyok miatt jött ez most elő (mert mintha hét elején írtad volna, vagy véletlen)?
Az én oldalamról a család szerencsére nagyon toleráns egymás véleményével kapcsolatban, de a szüleimnek, 2002-ben 25 éves barátaikkal szakadt meg a kapcsolatuk emiatt. Anyu azóta próbált békülni levélben, de választ nem kapott :(

Bocs, hogy most megint felhoztam a témát, de azokban a napokban nem nagyon volt időm írni, csak olvastam a bnetet.

Vitaminok: a (11 éves) Zsozsónál még nem is hallottunk K vitaminról. A D-t adtam egy jó darabig, mert téli gyerek volt. Aztán a saját hanyagságom :oops: miatt és mert nyár jött és sokat voltunk levegőn, abbamaradt. Azóta is egészséges a gyermek, csontja sose tört.
A (5 éves) Danival szintén szóba se került a K vitamin, a D vitamint üvegecskéjéből is alig hiányzott 1 éves korában (nekem mindig azt mondták a D-t addig kell adni)
Julcsival 3 hónapos koráig kb 1,5 doboz Konakion fogyott, nem valószínű, hogy a maradékot még megkapja. Az előző tapasztalatok alapján. D vit. hébe-hóba.

A Neogranormon, szintén a tapasztalatok alapján, akkor kell mikor piros a popsi. Én még a gyógyszertári popsikrémet sem minden pelenkázásnál használom, ezt meg csak akkor, ha nagy a vész. De Gabus, ha Livinek folyamatosan piros, akkor lehet, hogy tényleg jó lenne valami más után néznetek. Viszont, ha ártalmas lenne, nem ajánlanák a babáknak. Gondolom. De akkor meg miért keringenek róla ilyenek???? :?: :roll:

Orrszívás: most sajnos minden nap kétszer kell alkalmaznunk, a hét eleji nátha maradványa még megvan. Hááát, mikor kicsi volt (2 hetes korában már kellett, a Papa véletlenül ránk nyitotta a fürdőszoba ajtót fürdés közben, akkor fázott meg) jobban bírta. Most is csak akkor üvölt, mikor csinálom, de akkor nagyon szegénykém. De (ez is a tapasztalat) nyugi, felnőnek mindenféle lelki sérülés nélkül.
Bár Zsónak az Égbőlpottyant mesékből a Pötyi című történetet kellett mesélnem kb egy évig minden este, ahol a kicsi pöttyös náthás lesz, de még nem tudja kifújni az orrát. Mindenki tanítgatja, mutogatják neki hogy kell, szép hímzett zsepit is kap a nagymamájától, de nem megy. Már éppen világgá akar menni, mikor találkozik a kék sárkánnyal, aki kifaggatja, miért oly bús, és ő trükkösen megtanítja lángot-orrot fújni. (Zárd össze jó erősen a szádat, vegyél egy nagy levegőt és az orrodon fújd ki a forró lángot!) mindenki boldog, taps, üdvrivalgás.
Zsó meg is tanulta, a sok meséléstől, volt mikor ő volt a mese az oviban elalvás előtt.

És még az elalváshoz is hozzá tudok szólni! És megint csak a t……….aimat tudom elmesélni. Ebben viszont biztos hogy nincs semmi tanulságos, mert rosszul csinálom. :oops: Az az alapvető hiba, hogy nem bírom a síró gyereket, pláne csecsemőt. Megszakad a szívem értük. Ebből következik, hogy kb 1,5 éves koruk után vagy még később „tanultak meg” az enyémek egyedül elaludni. Bár Daninál már az elhatározás megvolt, hogy másképp csinálom, próbáltam is, de mégsem sikerült. Ez most is megvan, kíváncsi leszek, Julcsi mennyire együttműködő!

Na most jól kiírtam magam.

Coolasa nagyon tetszett kb két oldallal odébb a szombat reggeli ébredésetek leírásában, hogy : békésen szemlélte a kiságya képezte tájat! többször eszembe jutott ma.Nincsenek véletlenül a fiók mélyén novelláid!!?? Vagy regénye(i)d?? Nem a kiadó beszél belőlem, csak nagyon tetszenek a beszámolóid. Dícséretnek vége. :wink:
meg a hsz-nek is.
jó éjt, ha nem jönnék ma már!
jumam
 
 


Coolasa, úgy tudom, hogy ha beszélni akarsz a skype-on akkor kell a fülhallgaató, vagy hangszóró és egy mikrofon , esetleg webkamera. (nekem egyik sincs), ennek hiányában csak üzenni lehet. De az első alkalommal előtte esetleg (köhömm, köhömm) meg kell osztanod az adataidat azzal aki bejelntkezett nálad. :wink:
jumam
 
 


Ilba,
mi van Benivel, meggyógyultatok?
jumam
 
 


Jumam, novella, regény nincs, egyetemi kis szöszenetek vannak (anyukám által összegyüjtögetve), amiket az egyetemi sajtóban, meg egy városi lapban "cikk"-nek csúfolva követtem el, és melyek következtében felfoghatatlan módon meg is csapott néhány évre a népszerűség szele. Végzés óta meg a bankban a kollégáimnak írogatott szakmainak álcázott leveleimben élem ki magam... Úgyhogy belőlem sem a kiadót kereső író beszél... :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Jumam,
szupi, hogy jól sikerült a keresztelő!
Biztosan azért, mert Manccsal odagondoltunk! :wink:

A neogranormon (amit Zoli neogramofonnak hív, a panadol szuszpenziót meg panadol szuperspenótnak, mer úgy olvasta a dobozon :oops:) használ a pirosságra, csak ha elbízom magam, és nem kenem neki olyankor, mikor nem látom pirosnak, a következő pelenkázásra újra kicsipi neki a ... foglamam sincs mi. :?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


fogalmam

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Halihó!

Ma beraktam az ágyikójába és egy szó nélkül elaludt. Valószínűleg megértette, hogy nagyon fáj a fejem és most egy kicsit kímélni kellene anyát (remélem egész reggelig így gondolja).

Azért du. nem ment ilyen könnyen a bealtatás. (Egy altatás története képekben :lol: )

Anyukám bekukucskál, hogy mit csinál a kisasszony, bár azért hallottuk, hogy ordít.
Kép

Akkor próbálkozzunk a friss levegővel, kis sétával, hogy mozogjon a sejhaj, és persze a jól bevált "mellkas módszer"
Kép Kép

Ez így egy kicsit fárasztó, hát improvizált Anyukám (asztal=ágy, pulcsi=takaró)
Kép Kép

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Na megyek elteszem magam holnapra, csak még keresek egy Algopirynt, mert nem bírom tovább a fejfájást.
Jó éjt mindenkinek!

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Sziasztok,

Már megint tök régen írtam…
És bnet is tök lassú…ezt a hsz-t is wordben írom, és ha majd engedi, akkor felteszem. :roll:

Először is:
Tali, nekünk a szerda –csüt nem lenne jó, de akkor úgyis esni fog – Lucia szerint. Szerintem kedden talizzunk, mert akkor tök jó idő lesz még, és hátha többen látjuk a netet, és akkor tud rá reagálni még aki nem tette.
Tudomásom szerint most a Városliget jön. Ugye? (Tudom kipesti banda, most jót morogtok, hogy na ne mááár, de pedig így igazságos. Hogy legyen néha a vliget is.) :wink:
Tehát kedd Városliget- ez az én szavazatom. Eső esetén pedig péntek a következő - asszem ekkor is már jobb idő lesz.

Vitaminok, popsikrém, alvás téma:
K-vitamint nagyjából 5-5 és fél hós koráig kapta Marci úgy, hogy az első dobozt hetente, a másodikat 2 hetente, és a 2. doboz utolsó két ampulláját azt pedig 3 hetente.
Dokinéni modta, hogy ennyi idő alatt bőven felhalmozódott benne annyi, ami kitart addig, amíg a hozzátáplálással is biztosan elegendőt kap.
A D-vitamint pedig én is úgy tudom, hogy 2 éves korig (bár ezt nem a dokinénitől, hanem valahol hallottam, vagy olvastam).
Natasa, én személy szerint örültem a beollózott anyagnak a vitaminokról, tudod - ilyen beállítottságú vagyok én is, szeretem az ilyeneket jó alaposan megrágni. :wink: :oops:

Popsikrém:
nekünk olyan krémünk van, ami gyógyszertári, és csak itt van belőle Rákospalotán. Kiváló termék. Az a neve, hogy "B" féle popsikrém, és úgy keverik. Marcinak 3-4 foga is jött egyszerre, és soha egyetlen pirosság nem jelentkezett a popeszén.
Ha gondoljátok lemásolom ide a receptet (van itthon mindig tartalék), és akkor Gabi (és persze más is) esetleg tudtok a dokinénitekkel ilyen receptet iratni, hogy kipróbáljátok. Na? (az eredeti ára 1500 ft felett van 3 dl, de recepttel egész kibírható a 150 Ft. :wink:
Tényleg szívből ajánlom, mert nagyon jó krémnek tartom. Egy próbát mindenkinél megér szerintem.

Alvás:
Lehet hogy nem fogtok engem ezért szeretni, de én pl. Marcinál nagyon is azt éreztem mindig, hogy szeret - sőt nagyon szeret anyával aludni. (és anya is vele :oops: ) És nem érzem azt, hogy nem jól csináltam az altatást, mármint hogy velem volt kezdettől fogva, és bizony Marci szinte mindig a szopival alszik el este. (most kopp-kopp-kopp, megint alszunk éjjel 2 napja)
És azt gondolom, hogy az a multkori link, amit Sasha betett az alvásról, azt tök jól megerősített ebben. Mármint hogy ha szüksége van rám, akkor ott vagyok. Sokszor van, hogy Marci felébred, ha rosszat álmodik, és olyankor nagyon-nagyon szorosan tud bújni ahogy visszalszik. Meg van olyan is, hogy egyedül alszik el - azaz nem a szopival, hanem utána forog, fetrengőzik még, és egyszercsak elalszik, de ez ritkább. És ugye azt meg sem említem, hogy amikor az a légzéskihagyása volt, akkor bizony nagyon-nagyon örültem, hogy velealudtam.
Mostmár azért jól alszik a kiságyban is, de azért az éjjeli szopik még előjönnek időnként. És olyankor tök jó, hogy egy szintben vagyunk ágyilag. :lol:

Ja, és az orsszívó nálunk is halálfélelmet kelt. Bár nagyon keveset használtuk, valamikor 3 hós korban. De MArci már akkor félt a porszívótól. Most is menekül előle. :?

Eszti,
nem akartok szerdánként csatlakozni a Törpike Klubhoz? És Ti Tücsi? Mi nagyon szeretjük...Igaz Edina? :wink:

Jut eszembe,
Tücsi, ez a sógornő!!!! Petinek helyre kéne tenni asszem. Ejnye - csak hallanám meg egyszer....látod - ez az amit velem csak egyszer csinál meg valaki. legyen az családtag vagy idegen. Az ilyen annyira de annyira felháborít. De asszem te csinálod jól ha nem süllyedsz le a szintjére. Csak valahogy próbáld meg, hogy ne marjon beléd közben.
Gergő alvása:
Még az az ötletem támadt, hogy vannak ilyen ágyvédők, amit az ágy szélére lehet szerelni, pont ezekre az esetekre. Vagy esetleg az ágyban lévő matracot tegyétek le a földre, hogy akkor talán nem fájna a derekad. Esetleg azt a nagyszobába - és akkor Peti meg a hálóban aludhatna ideiglenesen, addig amíg elköltöztök, vagy amíg Gerő túl jut az anyakell- anyakell-mindenáron - korszakon..
A lakáson meg ne aggodalmaskodj, mert az sose jó. Hidd el, szép lesz, és nagyon otthonos. Már az egész elrendezése nagyon otthonos, pedig én csak a romokat láttam! :lol:
A burkolatokat meg mi úgy válogattuk, hogy előre megdumáltuk a bútorok színét, formáját, és ahhoz választottunk burkolatot. (Dezső mindig hazahozott mintát azokból, amiket terveztünk, és azt mindig vittük magunkal amikor padlólapot, csempét vagy parkettát néztünk.)

Coolasa, tényleg írhatnál....Annyira szabatos, és annyira hihetetlenül jó humorú lányzó vagy, hogy besz.rás!!! (jóvanna, nem akarok én nyalizni, de tényleg ezt gondolom) :wink:

Én csak verseket tudok fabrikálni. (Marci Banán Benőjéről is ugyebár.... :lol:) De már tök rég nem írtam. Mármint a Banán Benőn kívül. Nem is tudom miért...talán mert nincs idő elgondolkodni....? :roll:

Na jól van, már megint egy rahedlit (ezt a hülye szót, már megint....ez is olyan mint a dzsuva) írtam, tehát megint nem leszek egy hétig...heehe. De talizni mindenképp megyünk ha lesz. De holnap tutira nem, mert van egy csomó elintézni valóm. :?

Ja,
Sajtine, Natasa,
tök jó nektek, hogy kint éltetek. Volt két tanítványom, akik azért tanultak nálam angolt, hogy aztán kimenjenek. és ki is mentek, és azóta igen jól élnek. Pedig nehezen idult nekik. A srác gipszstukkókkal foglalkozott kint is - itthon is azzal kereste a kenyerét, a csajszi meg takarított kint, pedig itthon elismert projectmenedzser volt ha jól emlékszem a Plus-nál. Ennek is már vagy 7 éve. Már sajna nem is tartjuk a kapcsolatot vagy 3 éve. Lehet, azóta már ők is itthon vannak megint.

Na akkor megyek...

"Banán Benő a nevem,
Tűzpiros a tenyerem,
Színes héjjam csörgetem,
Marci Babát szeretem.
Orrom krumpli, szemem kék,
Nézd, a talpam tükörkép!
Rongylábamon táncolok,
Két kezemmel tapsolok.
Marci baba jóbarátja:
Banán Benő így vagyok!"
Kép Kép

Apa, egyél te is halat...tök fincsi, meglátod!
Kép

Mi a szösz lete ez az izé...????És miért nem lehet megfogni...????
Kép

És ezt sem lehet....de miééééééééér...???
Kép

Anarchiát akarok mindenáron!!!!!
Kép Kép

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Jó reggelt,

mielőtt végigolvasok mindent. Popsipirosság ellen: ALSOL.
Én gyógyisat használok napközben, de éjszakára, amikor nincs kaki tutira, akkor az Alsol úgy rendbevágja, ha piros, hogy csak na. Gyógyitárban vény nélkül kapható. :)
Vendég
 


Gabus!

Ha akkor csípi ki amikor nem kened be semmivel akkor két ötletem van. Vagy tényleg jön a foga és a pisinek megváltozott a PH értéke és ettől mar. Vagy... pelenka márka csere. Hátha olyan anyagok vannak a pelusban amit a pisi kiold és az irritálja... de ha előtte is ezt használtátok akkor nem tudom.... Azért egy próbát megérne, valamelyik kiscsomagos pelenka. Bár nem biztos, hogy segít, ha tényleg a pisi csípi ki neki ennyire..


Bubek!

Marcit meg kell zabálni, cuki!

Eszti!
Az Alsolt én is ismerem, mint csípésre való szert. Nekünk a dokinéni javasolta a darázs csípésére... De az is igaz, hogy bőrirritációra is jó.

puszi, mennem kell, reggeli hajtás van.

Kép
sasha
 
 


OFF

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Bubek, megyünk szívesen Törpike klubba, meg Ilbával is szeretnék menni Tücsökzenére, bár ez a kettő pont érinti egymást.... :roll:
Törpike klub hol van?
Jövő héttől tudnék menni, a héten még nem akarom társaságba vinni a takonykór miatt.
Vendég
 


Dia.... az ilyen egyszavas életigazságokra nem is azt kéne írnod, hogy OFF, hanem hogy UFF.

Bubek, te angolt tanítottáááál? Te is angolszakon végeztél?
Klassz a vers, nem sablonos, és a végén az a rím-meglepetés is figyelemfelkeltő! Én egyszer írtam csak verset (a suliba hf-ként adták fel, - versírás, mint hf, nagyon eredeti ötlet), azt is anyukám kreálta, így jó jegyet kaptam rá, de nekem soha semmilyen motivációm nem volt a költeményekre, szegénységi bizonyítvány, hogy nem csak írni, olvasni sem. Asszem a cinikus embereknek a próza jobb.

Sajtiné, engem továbbra is lázban tart, hogy mi volt az a "semmi különös", amit az usaban csináltatok 2 éves kinnélésetek alatt.

Bubek! állati vagy! Itt szervezkedsz holnapra, és a végén egy fél mondatban derül ki, hogy nem is jöttök. Pedig jó volna, mert ti vagytok a társaság egyik lelke (értitek, "egyik", született diplomata vagyok), nem tudod megoldani, hogy az esős szerdacsütörtökön ügyintézzetek? Amúgy kérdéses, hogy mi megyünk-e, mert én mintha megfáztam volna, estig ezt eldöntöm, szerencsére Noki nem kapott el semmit, de ha továbbra is náthás leszek, akkor inkább nem fertőzném meg a közös gyerekeinket (mármint babanetes "közös"-ök, mielőtt mindenki vadul elkezdene megkísérelni visszaemlékezni, hogy is volt az biz. buja, alkoholmámoros éjszaka...)

Kép Kép
coolasa
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?