Új privát üzeneted érkezett!

Negyed órás? Én az elmúlt egy évben vasaltam összesen negyed órát. :oops:

Drukkolok a szundihoz!

Képzeljétek, holnap megyünk Gyöngyöshalászra (Gyöngyös melletti falu), a rokonaimhoz. Keresztszülők (nem vagyok megkeresztelve, de volt frankó tanácsi névadóm :lol:), unokatesók, azok gyerekei, összesen 5, 1 lány és 4 fiú. Egyszer látták Livit eddig élőben, egyébként csak fotóról. Már olyan régen szerettünk volna lemenni. Utoljára 5 hónapos pocival voltam ott. :( Sajnos a nagyszüleim már nem élnek, nem láthatták Livit. :(

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Jó estét!

megvolt fürdés, vacsi és kiságyban a gyerek. Apjuk sütött pizzát vacsira.

Dia a mulatság holnap lesz a Templom téren 11-20-ig. Programot sajna nem tudok nem volt sehol kiírva.

Sajtiné annyira jók a képek kérünk még!

Gabuska jó kirándulást! Nekem sajna Gyöngyösről más jut eszembe nem túl pozitív. :cry: De gyönyörű az a környék.

Vuka szerintem Perta túl lesz ezen a nyűgi korszakon. Az lehet ám, hogy unja a banánt otthon. Miért is vagytok bezárva?
Ádusz ha már meglátja, hogy veszem elő a babakocsit szó szerint belemászik. Annyir örül, hogy megyünk valahova.

Ilba javulást Beninek! Kiváncsi lennék a doki néni mit mondott volna ha épp nincs valagnyi tejed. Adj neki kétszer sültet, kekszet és teát?

Tücsökmami sajna nekem nem rémlik a linked. :cry:

Kép
vanília
 
 


Gabuska délután ám én is a VASALTAM MAJD EGY ÓRÁT!!!!!!!!!!! (most kinézek az ablakon megnézem, hogy veted ki magad az ötről :lol: )

Mamacka H. A.-t én is csíptem még az Emil Rulez idejéből. Akkor ahol még mást nem csinált.

Kép
vanília
 
 

 
 

Fürödtünk, szopikáztunk és most persze esze ágában sincs bealudni. :evil:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Vanilia mit látsz az ablakból, Gabusék házához kivonultak már a tűzoltók és a mentők? :lol:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Na jó, nagyon nyugi van, megyek aludni.
Jó éjt Vuka! :lol:

Kép
vanília
 
 


Amikor én ráérek és netezhetnék, akkor senki sincs a láthatáron.

Egyébként kísérletezek, megpróbálom Petrát simán bealtatni. Betettem a kiságyba és otthagytam, régen ilyenkor egy kicsit nyüglődött, majd elaludt. Most negyed órája hisztizik már, talán még egy kicsit kitartok, de elég nehéz, az én szívem is vele sír.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Először is nem az ötödiken, hanem a másodikon lakunk. Másodszor, csak Vukának tiltottam meg a vasalást!!!! Nnnnnnnnnnnnna! :evil:

Vanília,
ha nincs elég anyatej, van valami lötyi ilyen esetekre. Livinek is írtak, mikor fosizott 3 napig, de nem itta meg.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Petra 2 perce csöndben van, de nem merek benézni.

Ha nem itta meg Livi a lötyit, akkor mit adtál neki?

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


11 perc csönd, egy kicsit felsírt, benéztem hozzá. Alvó pozícióba tettem, cumit is odaadtam neki, kinyitotta a szemét, de próbál bealudni. Azt hiszem sikerülni fog, bár ezt még nem akarom elhinni.
Szegényt annyira sajnáltam amíg sírt, ilyenkor mindig megszólal a lelkiismeretem. :(

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Gabus, Vanília biztos úgy értette, hogy a másodikról nem kihívás kivetned magad, és te amúgy is alapos lány vagy, így kivetés céljából biztos fölmennél min. az ötödikig. Tessék, Vanilia? Ja, hogy nem kértél engem véleményed interpretálására? Szerinted engem ez gyakran befolyásol?

Vuka, egy okoska nő okoska könyvében (A Suttogó Titka I.) azt olvastam anno, hogy a gyerekek nagyon tanulékony kis lények, és kellő kitartással bármilyen rossz szokásról átszoktathatóak a jóra, így a hisztiről is nemfelvétellel. Azt persze nem tudom, hogy az írónőnek van-e gyereke. (Najó, tudom, van neki 2)

Kép Kép
coolasa
 
 


Vuka,
a tápszerét. Meg pluszban az Elektrolyt Humana-t a sók pótlására.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Coolasa köszi a bíztatást, Gabuska köszi a választ.
Megyek fogat mosok, átöltözök, megpróbálom eltenni magam holnapra. Bár még nem vagyok túl álmos, így jár az aki de. fél 11-ig alszik.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Jó éjt mindenkinek!

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Sziasztok!

Lassan egy órája sikerült alvó pozícióba helyeznem a fiúkat (Levente a kiságyban, Benedek a szobájában a szőnyegen), s sikerült megreggeliznem. Holnap megjön a párom, írtam neki, míg kinn volt, hogy ezek után jár nekem egy gyerekmentes délelőtt.
Egyébként Benedek úgy néz ki, kezdi újra megszeretni a szobájában alvást, tegnap éjjel mindhárom ébredésénél ahelyett, mint eddig, hogy jönne a takarójával, hogy velem akar aludni, amikor meglátott, már vonult is vissza a szőnyegre, hogy feküdjek mellé, ő ott alszik.

Elképesztő mennyiséget írtok, néha szeretnék belekotyogni, de úgy néz ki, míg hármasban vagyok a fiúkkal, ez nem fog menni. Csak ilyenkor van lehetőségem normálisan ideülni, ekkorra azonban már mint a mosott sz*r, olyan vagyok.
És akkora rakás vasalnivaló vár még rám, egyszerűen azt alig értem el a héten, hogy ne nőjjön a kupac. Annakidején, mikor Benedek született, egy darabig vasalt a párom, hogy könnyítsen a dolgaimon, most, hogy két gyerekre kellene, már nem nagyon. Én azért szeretem legalább az ő cuccaikat kivasalni, hogy puhábbak legyenek.

Szétnézek még a babaszobán, legalább az egyik hobbimmal had éljek picit. Bár a héten sikerült vennem egy nagyon édes szőrös kis kocsicipőt, ami sajna épphogycsak felmegy Levente lábára. Így ha valamelyik csemet lábmérete még nem érte el a 10-10.5 cm-t, és tetszene egy Micimacis cipőcske, csak szóljon az anyukájának! (Ő meg nekem)

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Kormi, te egy hős vagy.... és jószívű is, meg kiemelten közhasznú, vagy legalábbis rendkívül gazdag... hogy még másokra is gondolsz, és idegenek kisgyerekeknek vásárolgatsz cipőt... le a kalappal :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Reggelt!

Úgy látom sikerült megelőzni a tragédiát, és Gabus is szépen kivágta magát (a helyzetből):wink: :twisted:

Jelentem politikai ügyben lenyugodtam. Úgy látszik csak addig forrt a vérem, amíg meg fel nem olvastam a lehető legtöbb infot a témáról...
Zavargások kezdetét tegnap leadta a Hír tv, mittomén hány órakor. Néztétek? Ha valaki lemaradt volna róla mint én, (párom nézte) akkor leírom, hogy tényleg az MTV volt a ludas, hiszen egy petíciót szerettek volna elolvasni és senki se foglalkozott velük, aztán történ valami (két visítás között nem füleltem eléggé, hogy mi) és elszabadult a pokol. Azt az arckifejezést azért láttam. Kb ez volt leolvasható: Igen, ránk se bagóztok, ezt nektek és nemsoká a háttérből repült valami...

Éjjel Danci megint jött, aztán ahogy felébresztett, úgy rájöttem, hogy mindjárt bepisilek, úgyhogy kimentem, de kijött utánam bőgve... felverte vele a Gerit. Apa egyenletes horkolása a háttérben tisztán kivehetően hallatszott, pedig azt hittem, még Natasáék is hallották az új házukban a duettet...

Persze kedves középső gyeremekem orrfolyása és dugulása a két hete tartó folyamatos köptető szedésére sem hagy alább, és az orrcseppet is már időn túl adagolom (elvileg az orcsepp a gyulladások megelőzése végett kell, és hát nem szeretnék fülgyulát), úgyhogy ebből jövő héten fül-orr-gégészet lesz. Persze dokinénink már előre kiadta a papírt, hogy hétfőn egészséges lesz a gyerek, ami nem baj, mert ha tényleg így lett volna, akkor nem kéne visszamenni a papírkáért, na de a Dancit teknitve ez egyáltalán nem igaz. "Nem baj", edzett már az anyuka, önállósítja magát ha kell... Egyre inkább az az érzésem, hogy ebből bölcsi nem lesz...

Vuka!
Hogy alakult Petra éjszakája! Sajnálatos de néha tényleg nincs más megoldás, mint berakni az ágyikóba. Gerit is be szoktam néha dobni, főleg, amikor már nemjó semmise. Felveszem, de nemjó, mert álmos és ő aludna. Cicire rakom, de nem jó, mert nem szopni akar, hanem aludni és a tejcsi zavarja! A különbség, hogy én ezt kb 15 perc alatt unom meg, nem napok alatt... :lol: Persze előrébb vagyok már pár gyerekkel.

na nyaff van a hármaska hangja hallatszik...

Kép
sasha
 
 


Kormi!

Geri az imént említette meg, hogy neki nagyon tetszene egy micimackós cipőcske, nem az amit az anyja kinézett valami csúnya kék színben... Mondtam, hogy irgum-burgum, nem kéne, de nem lehetett lebeszélni! Úgyhogy most szólok, hogy Gerinek szívügye! Abba is hagyta a nyafit a hírre, hogy lesz micackós cipője!

Részleteket kérek! Mennyi, hol, mikor és miért pont?

Kép
sasha
 
 


Vuka, engem is érdekel, hogyan éjszakáztatok... Én negyed 7kor ébredtem ma, mert Nokipapát ébresztette a telefonja, ő ugyanis 2 hetente péntek-szombat iskolába jár. És hallottam a kiságy felől egy aranyos kis diszkrét ásítást, és szöget ütött a fejemben, hogy az a kisded, amelyik alszik, az nem ásítozik, amelyik hosszú alvásból ébred, az viszont sír, méltatlankodva követeli a reggelijét, legalábbis az idevágó szakirodalom szerint. Úgyhogy odalopóztam a miénkhez a helyzet feltárása végett, és kifigyeltem, amint nyitott szemmel fürkészi a kiságya képezte tájat, én meg elképedtem, hogy milyen tapintatos, hogy nem visong. Jó tett helyébe jót várj, oda is vettem kettőnk közé, és a reggelit is megejtettük. (Persze előtte 1 másodperccel rádöbbent, hogy valamit elfelejtett, de mit is, mit is, ja megvan, és elkezdte méltatlankodva követelni a reggelijét, mely állapot egészen addig a századmásodpercig tartott, amíg meg nem kapta).

(off: Sasha, irigyellek, amiért meg tudott nyugtatni téged ama tény, hogy az mtv kereste a bajt, amiért nem olvasta be a tüntetők petícióját. Én eddig ezt nem gondoltam megoldásnak, de milyen igaz, majd legközelebb ha nem értek egyet az éves befizetendő adóm forintmennyiségével, felgyújtom az apeh-székházat. Hogy ez eddig nem jutott eszembe. Off vége)

Ma jön hozzánk a barátnőm, akivel N.E. (Noki Előtt) hetente randiztunk és váltottuk meg a világot egy csésze tea fölött a Kicsi a világ teázóban, ha ismeri valaki a helyet, azóta sajnos bezárt, de manapság csak kb havonta 1x találkozunk, nem feltétlenül Noki miatt, hanem mert én hétfő-szerdán járok hollandra, ő meg kedd-csütörtökön németre, így nehezebb összehozni, de persze attól még intenzív emailkapcsolatban is állunk. Csak hogy érzékeltessem nektek, milyen szimpatikus lény: lebilincselő személyiségén túlmenően magával hozza a Szökés teljes eredeti dvd sorozatát, meg egyéb érdekes filmeket, ÉS egy tál gőzölgő süteményt, amit reggel alkotott, és próbál útközben nem befalni. Úgyhogy még erős jellem is. Jó neki.

Kép Kép
coolasa
 
 


Sziasztok!

Ildicsi, nézegetve a szőnyeget királykéknek mondanám?! Szóval már itt csücsül a nappaliban :wink: Mondjuk az Ikeának van az a jó tulajdonsága, hogy ha nem tetszik vissza lehet vinni. Tehát, ha mégsem erre az árnyalatra gondoltl akkor lesz egy újabb utam és egy újabb lehetőség, hogy betegyek a táskámba még ezt-azt. Ma csak a szőnyeget meg az etetőszéket vettem, mert rájöttem, hogy babakocsival és a fickándozó Szonjával ez is nagy kihívás. De ez van amikor az ember férje (ember = én) dolgozik szombaton is :cry:
Nos, lefáradtam. DE ma hozzám is jön barátnő, de nem ő süt hanem én főzök ebédet. Nem mert muszáj csak mert ebédidőben jön én meg ilyen rendes vagyok :P
Megyek is, mert még éhen halunk csoportosan.

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Halihó!
Az éjszaka egész tűrhető volt. Petra csak egyszer ébredt, akkor átmentem, visszafordítottam, betakartam, cumi a szájba. Úgy tett mint aki bealszik, de 5 perc múlva újra felsírt. Na akkor már nem mentem át, hagytam megint sírni. 3 perc múlva csönd lett és aludt reggelig. Már csak azt felejtettem el megnézni, hogy a hisztiben mennyire takarta ki magát.
Reggel viszont aránylag korán kelt, fél 7 körül. Akkor átvittem magunkhoz, mert nem akart visszaaludni, lehet, hogy ezt nem kellett volna, hiszen most nem érti este mi volt az a szigor, reggel meg megint a szülőknél. Fél 8-kor szoktunk reggelizni és gondoltam addig még pihenünk kicsit, de úgy rugdosott és forgolódott Petra a nagyágyban, hogy 7-kor feladtam. Tisztába tettem, reggeli, aztán ment vissza csicsikálni. 10 után ébredt fel.
Összességében egész jól alakultak a dolgok. Jó lenne megint visszaszoktatni, hogy el tudjon aludni egyedül az ágyában. Viszont tegnap kivételes nap volt, mert ugye nem aludt be az esti szopin. Ha ma bealszik akkor keltsem fel és kezdjük el ezt a mizériát, mert ugye azt írják az okosok, hogy nem jó, ha a gyerek a szopin alszik be.

Egyébként most megint megy a hiszti, hánykolódik lent a habtapin a játékai között.
Ma mi is megyünk "bulizni" a barátokhoz, amit én szerveztem, csak éppen a barátnőmnél, így nem gond a takarítás és a készülődés. :wink:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Jumam milyen kicsi a világ (iwiw) :lol:
A párommal mindketten Hunfalvysok voltunk, egy évfolyamra jártunk, és egy diákcsere alkalmával Németországban ismerkedtünk meg. Ki volt az oszt. főnököd?

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Coolasa!
:(

Vuka!
A reggeli szülői ágyban való kis fetrengés az nem ugyanaz az esti elalvássa. Az okosok meg mondjanak amit akarnak, az anya van a gyerekkel és ő tudja, mi a jó a babának, vagy éppen saját magának! Ha Petra bealszik a cicin, eszembe se jutna felkelteni!

puszka

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!
Kaja készül, Szonja tombol,...életveszélyesen megfenyegette a tehénkéjét :D

Vuka, én is Sashával értek egyet :lol: Egyébként ha úgy döntesz, hogy "megtanítod" Petrát aludni akor sok kitartást és elszántságot kívnok neked! Azért felébreszteni én sem ébreszteném. Nagyon kíváncsian várom a fejleményeket.

Én is gondolkodtam ezen, de nálunk annyival nehezebb a szitu, hogy egy szobában vagyunk (még) Szonjával és az esti nyafi nem beszélve az éjszakairól, szóval az a fülem mellett zajlik. És Szonja nem cumizik, az ujját is csak fogfájásnál szopizza,... De, azt hiszem (magamba szállva és elgondolkodva), hogy nem tudnám hagyni a sirdogálást (nyüglődést). A reggeli együtt ébredés meg tuti megmarad a hajnali szopik végéig, mert azt a mosolyt, amit azokon a reggeleken kapunk,...
Persze, minden gyerek és szülő más és lehet az én véleményem is változik majd. Minden esetre nyitott fülekkel hallgatom a lépéseitek.

N

Kép Kép
natasa1975
 
 


Vuka,
nekem Fazekas Annamária volt az osztályfőnököm, de ő utánunk rögtön el is jött onnan, az Alternatív Közgazdaságiba ment át.
De hát én jóval felettetek, 89-ben érettségiztem.
Majd legközelebb leírom a tanári kart is a tablóról. Pl Kovács Zsuzsa volt a magyar-töri tanár az most eszembe jutott.

Milyen kicsi a világ: és ha még elárulom neked, hogy Coolasa anyukája is odajárt!!! Ez is mostanság derült ki. Mármint, hogy ők tudták, csk én eddig nem :lol:

Olvaslak ám én titeket, csak írni nincs soha időm és energiám.

Holnap nálunk is keresztelő, aztán pedig itt az udvaron eszem-iszom, úgyhogy most is mennem kell, sok a dolog (persze azért ülök pont ma itt :? .

+a kiadóval is változások történnek, majd mesélek.
Szép napot mindenkinek!!
jumam
 
 


Natasa!
Köszi,köszi.Mint ahogy megbeszéltük telcsin,hogy se nem sötét se nem világos,tuti,hogy jót vettél. :lol: :lol:

Sasha!
Benti mamusz Micimackós cipőre gondolsz??Azt láttam a (dejkmannban)nem tom,hogy kell írni :oops: olyan 2700ft volt.

Gabi!
Jó utat a szülőföldemre :wink: bár már ezt most Te nem olvasod. :roll:

Mariann!
Köszi,lehet,hogy kinézünk. :wink:

Cupp.Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Dia!

Kocsicipőre gondoltam a legkisebbnek... Már néztem pár helyen, de eddig sehol se tetszett. Igaz, nem a hipermarketekben kéne nézelődni... :wink:

Kép
sasha
 
 


Sasha,
bocsánat!

Kép Kép
coolasa
 
 


Kinek meddig kellett szedni a konakiont (k vitamint)? Nekünk még nem mondták, hgoy álljunk le vele Nokinál.... szimplán kiváncsi vagyok.

Kép Kép
coolasa
 
 


Coolasa!
Az az igazság, hogy most egy olyan kérdést tettél fel, amire feltehetőleg annyi féle válasz fog érkezni, ahány forumozó van, hacsak, nem egy az orvosuk!
A mi dokink olyan amilyen. Gabinál, még szedtük sokáig a K vitamint... mindig kérdezte, hogy van-e még, meg kell-e... Én tudjam? A Dancinál kb 2 doboz fogyott el, a Gerinek, meg az első dobozból most adtam be az utolsó ampullát kb 2-3 hete... Náluk már meg se kérdezte, hogy van-e még... vagy kell-e.
Amit olvastam itt a 4,5 év alatt:
Egyik doki szerint elég lenne akár egy ampulla is, vagy semennyi... (ugyanis a K vitaminozás egy új "szokás") ( Most nem tudom, hogy az anyatejben van, vagy elegendő raktárkészlettel születnek-e a babák, vagy...) Másik doki meg adná ameddig lehet... illetve ameddig nincs hozzátáplálva, mert bizonyos zöldség tartalmazza. Sajnos nem tudom melyik.

Na gyorsan utánanéztem és ezt találtam:

K-vitamin (Phillokinon) - zsírban
Általános
A K-vitamin zsírban oldódó vitamin, gyakran használt másik neve a phillokinon, amely egyben előfordulására is utal (philum = levél). A D-vitaminhoz hasonlóan két fő formáját különböztetjük meg, a K1 és a K2 vitamint. A K1 vitamint a zöld növények, a K2 vitamint a baktériumok szintetizálják. Néhány mesterségesen előállított K-vitamin vízben is oldódik. Szintén van provitaminja is, amit menadion-nak nevezünk.
Mihez szükséges?
A véralvadás elősegítéséhez (II, VII, IX és X. faktor)
Az egészséges csontozat kialakulásának biztosítsához, megelőzi az oszteoporózis kialakulását
Miben található meg?
Legjobb K-vitamin forrásaink a zöld leveles zöldség- és főzelékfélék, a káposzta, a brokkoli, a paraj, a tej- és tejtermékek, valamint a máj.
Hiányállapotok
K-vitamin hiányában vérzékenység, véralvadási zavarok, zsírfelszívódási- és/vagy májfunkciós zavarok jelentkezhetnek.
Túladagolás
Nagy dózisban mérgező lehet.
Ajánlott napi adag
50-65 µg. Ez a mennyiség megtalálható például 100 g savanyú káposztában, 250 g baromfimájban vagy 100 g spenótban.
Érdekesség
A K vitamint orvos is felírhatja menstruációs zavarok vagy orrvérzés kezelésére, arra azonban ügyeljünk, hogy az aszpirin és a hashajtószerek kimossák a szervezetből.


Úgy gondolom, ha már főzelékezik a Noki, akkor elhagyhatjátok a K vitamint pluszban, hiszen a túl sok nem jó belőle a fenti írás alapján.

Megbocsátva :)

Kép
sasha
 
 


Coolasa!
Az én dokinénim azt mondta addig adjam amíg szopik Domi.Így 6 és fél hónapig kapta.

Mariann!
Jó volt talizni. :wink:

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk! Nagggggyon jó volt Keresztanyuéknál, találkoztunk mindenkivel, unokatesóimmal, meg a kis porontyokkal. Na, azért nem csak kicsik vannak, az egyik már 17.

Dia!
Utólag is köszi! Jó utunk volt, Livi majdnem végig aludt, a fennmaradó időben mutogatta az autókat. Mikor tolatni kellett egy picit, tátva maradt a szája a csodálkozástól, hogy most miért mennek visszafelé a fák. :lol:

Sasha,
szerintem ha Rudi Zoltán tudta volna valami jövőbe látó gömb segítségével, hogy ez lesz, tuti beolvastatja a petíciót, akár százszor is... És az, hogy ezt nem tette meg, nem lehet magyarázat arra, ami történt. Ott lehet maradni tüntetni, de amit csináltak, az már a Balkán.

Nnnnnna, kaptok egy-két képet máról:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Coolasa,
énisúgytom, hogy addig kell adni a Konakiont, amíg csak anyatejes a gyerek. Mikor már kapott tápszert is Livi az anyatej mellé, már nem adtam.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


K vitamin, köszi a kimerítő válaszokat, nekem is azt mondta a védőnő, hogy ameddig főzeléket nem eszik rendszeresen, addig. És még azért nem eszik rendszeresen, mert egy nap vagy gyümölcsöt, avgy főzeléket, de abból sem a zöldet, hanem gyümölccsel vegyítve, vagy tápszert vagy tejpépet kap, általában tehát napi 1-2 a nemanyatej, nehogy az meg visszaszoruljon a kisebb kereslet miatt... lényeg, hogy azért kérdeztem, mert rádöbbentem, hogy az utóbbi 2 hétben elfelejtettem adni, és ilyen trükkösen próbáltam rájönni, gbekiáltó-e volt ez a bűn. De ma már pótoltam, úgyhogy talán nem idéztem elő nagy fejlődési rendellenességeket Nokiban.... nade Sasha, hgoy valakinek meg csak 2 dobozzal mondanak, az meglepett, nahát nahát, ezt nem gondoltam volna.

Vuka, én sem hagynám Nokit éjjel sírni, már cska azért sem, mert apukájának másnap frissen és kipihenten dolgozni kell menni... de azért kisebb korában napközben minden szíreszóra nem kaptam fel (gondolom csakúgy, mint a többiek), bár ez őszíntén szólva abban az első néhány hétben volt, mikor fogalmam sem volt, vajh mért sír, csak hüppögött egész nap. Aztán vagy ügyesen megneveltem ezzel (haha, jóvicc, egyszerűen csak elfogytak az ötleteim), vagy kinőtte, és most viszont már figyelek a sírásaira, pont azért, mert csak úgy bele a vakvilágba nem szokta produkálni. Ez gondolom most roppant sokat lendített a te ügyeden...

Kép Kép
coolasa
 
 


Sziasztok!
22:00-ig tuti szalma vagyok :twisted: :cry:
K-vitamin: mi két dobozzal fogyasztottunk belőle. A vélemények tényleg megoszlanak :roll:
Gabus, látom Livi a kutyasimin meg a tyúklesen is átesett :) Az utolsó képen mit csináltok???
Jut eszembe, a köv talira visszaviszem a tőled kapott rucikat! Legutóbb elfelejtettem. Szonjára már egyik darab sem jó. A fehér kising sem, hiába tetszik nagyon. Lehet vki más boldog lehet majd benne!

No, ma volt a barátnőm. Szonja pont annyit aludt, hogy tudjunk ebédelni. Persze a produkcióit szép sorban előadta. Képzeljétek, egyfolytában állni akar. Ahogy szilárd talajt vagy valamelyik testrészem érzi a lába alatt elkezdt rugózni. És ha nem engedem akkor visít. Erre majd rákérdezek a gyógytornásznál, mert én nem hiszem, hogy a bokájának ez annyira jót tesz. Még nagyon helytelenül tartja a lábát és ő elég súlyos noha nagyrész az én karomon van ebből a tömegből. De, nem okoskodom majd a csajszi megmondja.

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Sziasztok!

Gyorsan irok aztán fürdés.

Fanni szerencsésen megérkezett a táborból,éhesen,fáradtan,koszosan.Mivel nem volt melegviz igy csak 2x fürdött,úgyhogy alig várta,hogy hazaérjünk.Kaja,fürdés.és fél 9-kor kidölt.Ma volt az élménybeszámoló ahol kiderült,hogy a fiúkkal sokkal jobban tudott beszélgetni értelmes dolgoktól, mint a lányokkal. :D

Gabus:

Jó lehett a kirándulás!Látom Livinek akadt játszópajtása!A kislány egyidős volt Livivel?

Dia,Mariann:

Milyen volt a Mihálynapi búcsú?Vettetek valamit?

Coolasa:

Én úgy emlékszem,hogy 2 hónapos koráig szedte Szilvi a D-vitamint.


Szóval azt mondjátok,hogy a kemény matrac miatt/ami nem is kemény :D /nem aludhat rosszul Szilvi.Oké csak egy kósza ötlet volt.Tudom,hogy jól szellőzik meg egészséges,de mivel Szilvi kiskorától a mi ágyunkban alukál/nem kókuszon/arra gondoltam,hogy ezt szokta meg,vagy ezt kedvelte meg.

Vuka:

Kitartás a kis boszidhoz! :D Sajnos ez az anya imádat még sokáig el fog tartani!Ha nem tud a közelében a pici nem érzi magát biztonságban.
Most,hogy már megy Szilvi és nem lát a közelében rögtön kiabál,hogy merre vagyok és ha nem szólok vissza már jön is keresni.

Na megyek fürdetni!

Kép

Kép
novum
 
 


Coolasa, okos megfigyelések kimutatták, hogy a csupán anyatejes bébik vérzékenyebbek mint a tápszeresek vagy a már evők. DE, szerintem egyik gyermek sem vérzett még el akkor sem ha nem szedett K vitamint. És, mivel a K vitamint túl lehet adagolni, van aki óvatosabb vele.
Én nem izgulnék ha Noki tápszert meg tejpépet is kap, mert ha jól tudom azokban is van. Még azt is meg merem említeni, hogy ha emlékezetem nem csal jobban is hasznosítható mint ha csupán K vit-ban gazdag zöldséget eszik.
Ráadásul a karjain nagy kiterjedésú véraláfutások lennének, amikor az ágyhoz kötözöd kipeckelt szájjal. Bocsi, ez morbid, de Szonja is már csak röhög rajta. Neki sincs véraláfutása :wink: :oops:
N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Gabus!

Elfogadnál-e (ha jó Livire...) egy farmergatyót farmerkabáttal? Most a képekről jutott eszembe, ahogy néztem és jól meg is jegyeztem magamban, hogy milyen jól áll neki a farmergatyó... ja,hogy nekünk is van, még a Dancira kaptuk, dehát a Gergőre se lesz jó, merthogy már nem jó rá... (pocakban éppenhogy jó, egyébként hosszra meg hosszú) 12 hónaposra van elvileg és NY cityből kaptuk. Márkáját tekintve New York Baby... cuki, de csak őrzöm. Ha Livi tudja hordani még egy hónapig akkor már megérte.

Te se értetted meg, akkor biztos rosszul fogalmaztam a hsz-t... Sajnálom. Legközelebb jobban figyelek a tartalom helyes megfogalmazására.

Kép
sasha
 
 


Gabus!
Jóóók a képek. :wink: Tolatás. :lol: :lol:

Timi!
Jó volt a búcsú.Domit alig tudtuk leszedni a körhintáról,előtte meg tiszta ragacs volt a vattacukortól. :lol: :lol: Ja és Ádi ki akarta nyomni a szemét amit Domi hősiesen tűrt. :lol: A barátnőmnek vettem egy hűtőmágnest,Domi nem kapott semmit.Elég kacat van itthon meg aztán a H&M és a C&A-ból is csak ő kapot rucikat..... :wink:
Vannak képek és viseó is csak kábel nincs feltenni a gépre. :evil:
Jaaaa!Tudod kivel találkoztam???A csini operatőrrel. :lol: :lol: Összeakadt a tekintetünk. :wink: :lol:

Fanni:Szegénykém,emlékezetes lesz ez a tábor Neki. :twisted:

Mariannal beszéltük,hogy hétfőn még egy szabadban tartott talit kellene összehozni.Hm :?: :?: Mit szóltok hozzá :?: :?: Pusssz

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Sasha,
viszont szeretném érteni, de komolyan!!!!!! El fogom olvasni mégegyszer, ha Livi elaludt. :wink:
Köszönjük szépen, elfogadjuk! :)

Natasa,
hát az úúúúúgy vót, hogy a lépcsőn ültünk, Livi a térdemen ült velem szemben. Hátrahajolt és azt élvezte. Persze fogtam.

Coolasa,
ha már mást is eszik Noki az anyatejen kívül, akkor nem kőőő a konakion. Az a CSAK anyatejeseknek kell. De legtutibb, ha megkérded a dokit vagy a védőnőt. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Timi,
a kislány az unokatesóm kislánya, Virág, 8 hónap van köztük. December 1-jén lesz 2 éves, majdnem akkor, mint Domi. :D

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Halihó!

Kivételes alkalom, idejét sem tudom annak, hogy mikor töltöttük utáljára itthon a szombat estét.
Petra nagyon jó kislány volt ma, szóval valószínűleg azért ilyen hisztis, mert már elege volt a szobafogságból. Vendégségben, új arcok között nagyon aranyos és jól eljátszik, meg persze mondja a magáét.
Du. sétáltunk a barátaimmal a Duna partján, fagyiztunk, aztán társasoztunk. Hazafelé bementünk az Auchanba és segítettünk a másik barátnőméknek hazacipelni a cuccaikat. Annyi ember megfordult Petra után, hogy az csak na. Persze, mert kenguruban lógott az apja nyakában és azt nagyon élvezi, mosolyog ezerrel és kurjongat (ugyanez a művelet babakocsival már nehezebb lett volna).
Viszont hazafelé a kocsiban megint bealudt késő este, kb fél 9-kor, így a 10 órai szopin már nem tudtam bealtatni, szóval maradt a tegnapi módszer. Ma már sokkal jobban ment a dolog, nem hisztizett negyed órán keresztül, hanem csak 1-2 percet, aztán próbált bealudni, majd megint 1-2 perc sírás, és a végén sikerült a bealvás.
Nem akartam ilyen drasztikus lenni, de egyszerűen már tarthatatlan volt az az állapot, hogy csak a mellkasomon vagy a szopin aludt be és amint betettem a kiságyba, akkor ordított. Mégsem aludhatok úgy egész éjszaka, hogy a gyerek rajtam van.
Ha legközelebb szopin bealszik eszem ágában sem lesz felkelteni, de amikor berakom a kiságyába és felkel sírni, akkor marad ez a módszer. Majd meglátom legalábbis.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Kép Kép

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Vuka,
ennek a fiúnak az ölében én is vigyorognék! :oops: :lol:

Ez a Petra milyen jó kislány! Tudod mikor tudnánk mi társasozni Livi mellett...

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Natasa nálunk is hasonló a helyzet, Petra nagyon sokszor állni akar. Próbálom letenni a földre, de Ő befeszíti magát és áll, persze Ő sem helyesen, szóval kíváncsi leszek a gyógytornász véleményére. Nem mintha bármit is tudnék ellene tenni, csak annyit, hogy fogom rendesen, amíg le nem szakad a kezem.

Jumam KZS nekünk magyar tanított az utolsó években, nagyon jó fej tanár. Nekem még az anyukám is a Hunfalvyba járt.

Gabuska nagyon jók a Ti rokonlátogatós képeitek is. Livicsek annyira aranyos és tényleg remekül áll neki a farmergatyó (nem mintha a többi ruhácska rosszul mutatna).

Coolasa mi is csak addig szedtük a K-vitamint, amíg CSAK anyatejes volt Petra. Pedig Ő még most sem eszik túl sok mindent, szinte csak gyümit. Heti egy alkalommal kellett adnom, de mondta a védőnő, hogy valószínűleg nemsokára változás lesz és még ritkábban (kéthetente) fogják ajánlani.
A hisztivel kapcsolatban, régen is próbáltam nevelni Petrát, de nem sok értelmét láttam, és különben is mindig sajnáltam, ha sírt. Bár akkor szinte jobban tudtam miért, most néha kisség összezavarodom, mert nagyon hisztis lett.

Na megyek most már aludni, mert rajtam kívül mindenki húzza a lóbőrt már több mint fél órája.

Jó éjt mindenkinek!

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Gabuska nagyon szeret Petra társasozni, sokszor szoktunk is játszani, kedvence a kockázás, bár a snapszer is egész jól megy már neki.
Ha jobban ismernéd ezt a fiút, akkor lefagyna az arcodról a mosoly. :twisted: Ő csatlakozott legkésőbb a baráti társaságunkhoz, és a barátnőm kedvéért elég sok mindent elviselek.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Hopsz! :shock:
De Petra csípi, úgy látom. :wink: Képről nem tűnik gáznak a bácsi.

Livinek is tetszene a társas, csak nem az asztalon, hanem a földön szanaszét szórva...

----------------------
Vettem neki egy szandált májusban (ami a lábán van a képeken), hogy majd nyáron jó lesz. Aha. Szeptember végére bele is nőtt...

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sajtiné,
uncsitesóm felesége ápolónő, aszonta, hogy a neogranormonban meg a többi recept nélkül kapható popsikrémben szteroid van, ezért ő nm használja. Te is ápolónéni vagy, ugye? Mi a baj a szteroiddal, ha a popókrémben van? Nem mondta, én meg nem kérdeztem, mert másra terelődött a szó.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska az én védőnénim is mondta, hogy ezért nem ajánlja a Neogranormont. Azt mondta jó a krém, de csak akkor használjuk, ha valami baj van. (bővebb indokot sajna én sem tudok)
Attól tartok mi sem fogunk sokáig ilyen nyugodtan játszani.
A szandi jó lesz majd benti cipőnek, bár ebben a szép időben most kintre is jó, szóval szerencséd van.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Na most már tényleg mentem aludni, a szemembe is csepegtettem, így már elég homályosan látok.
Pá!

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?