Új privát üzeneted érkezett!

Beataa!
Én is közel lakom a Hősök teréhez. Kocsival 10 perc sincs.

Niki!
Milyen papagáj tenyészt a férjed? Én szeretem a papagájokat. Gyerekkoromban volt egy hullámos papagájom és 10 évet élt nálunk, pedig egy kiállításon azt mondták, hogy 7 év az átlag életkora. Úgy látszik szeretett nálunk lenni. Pedig egyszer még a farktollát is kitépte a kutyánk, mikor játékból utánakapott. Nem akarta bántani csak a földről felrepült és hírtelen odakapott a tollacska meg kiesett. Amúgy jóban voltak, mindig a madár hasát szagolgatta, amikor sikerült neki, mert többnyire elrepült vagy az orrába csípett :)

Macsek!
Hülyeség, hogy a napi 5 szopi sok, dehogy sok.

Kanyin!
Azok a gyönyörű szemek és az a vigyor a végén, nagyon édes.

Ex!
recept ment

Colett!
Az nálunk is ritka pillanat, mikor egyszerre alszanak :)
Keresztszülők: mi direkt olyat választottunk, akinek van párja. Nekem fura, ha nem párok a keresztszülők.

Kisvirág!
Ha gyarapszik rendesen akkor ne aggódj az 5 perc miatt.

BR!
Nem rossz. moso masa mosodája :)

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok,

Hat nem volt semmi a mai napunk.... Reggel 8 elott evett, azutan 1-kor kert enni, utana 5.15 korul, majd az esti furcsi utan. Minden alkalommal csak 1 cicibol volt hajlando, probalkoztam, hogy eszik-e tovabb, de megint razenditett. :( Ma osszesen 410 ml fejtem le, mar leszakad a kezem, felek, hogy inhuvely gyulladas lesz a vege. Nem merem nem lefejni, mert mi van akkor, ha par nap mulva ujra visszater az etvagya, de nekem meg elmegy a tejem? :shock:

Virag: at tudom erezni a helyzetedet szopival kapcsolatban. :(

Pogi: a reggeli 230 ugy jott ossze, hogy hajnalban nem kelt fel kajalni. Azt hittem szetdurran a mellem, mielott etettem muszaj volt megcsapolni magam.

Venczkone: sajnos cumisuvegbol sem hajlando enni, tegnap probalkoztunk, de amint rajott, hogy jon belole valami es nem sima cumi, rogton kikopte, es folytatta az uvoltest. :(

Melinda: mi a Budai Gyerekkorhazba tartozunk, oda vittuk.

Pil: ma akkor adtam neki cicit, amikor mar kerte, es csak egy mellbol etettem, majd maglatjuk a kovetkezo napok mit hoznak. Remelem Ameli nyafizasa hamar elmulik, kitartas.


Ex: hogy birja az orrod a Novorint? Nekem attol allandoan omlott a ver az orrombol! Es az izet is utaltam, mindig leszaladt a torkomra, igy kivalo alkalom volt egy kocka csokira lezsarolni a Szuleimet! :lol:

Tenyleg, Lanyok! Hogy kell helyesen irni a muszajt? j-vel, vagy ly-vel? Teljesen elbizonytalanodtam, mert itt latom igy is, ugy is. En altalaban j-vel irom, de ha rosszul teszem szoljatok mar ram legyszi!

Anyos problemak miatt :( :cry: Nekem szerencsere nagyon aranyos az Anyosom,sokat segitett, pl. szules utan 2 honapig O fozott rank a legnagyobb nyari melegben. Varrt is egy par dolgot Andrisnak, en megvettem az anyagot, es csak leadtam a rendelest. :) Halas vagyok neki... :)

Es a nap legfontosabb esemenye: ma taliztunk Dorennel, jot setaltunk. Edes a ket csemeteje, es el voltam ajulva, hogy a Laci milyen szofogado kisfiu! Kepet is csinaltak, majd valamikor felteszi, azt igerte. En nem vittem el a gepet, mert a Ferjecskeme tul nagy, az enyem meg ki tudja mikor volt hasznalva, le van merulve.

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


huhh, papagaj! Olyan allergias vagyok rajuk, hogy kb. 2 perc, es teljesen bedurran az orrom es nem kapok levegot! Ugyan ez van a macskakal is. :(

Kép

Kép
macsek7
 
 

 
 

Macsek! MUSZÁJ

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Jó reggelt!

nem tudom, hogy miért van néha nem jelenik meg az új válasz küldés ablak és akkor egyszerűen nem tudok hozzászólást írni.
Nektek is szokott ilyen lenni?

Mercy!
Nem tudom mitől sebesedett ki a cicim de mostmár javulgat.

Macsek!
Szerintem se sok a napi 5x szopi.Örülök, hogy valamennyire rendeződni látszik a szopi nálatok.
Elképzelhető, hogy egy szopi alkalmával nagyon sokat szív ki és nem lesz még éhes amikor következő alkalommal meg akarod szoptatni.
Nem semmi az orvos beállhat Mézgombi és Pil orvosához és nyithatnak egy magánrendelőt.

Pil!
Remélem Ameli "foga" jobban van már.

Bea!
Talán mostmár nem lesz semmi brutalitás elileg a kollégámimnak nagyjából sikerült felszámolni a csőcseléket.

Reni, Bl!
Nagyon szar lehet ha az embernek ilyen anyósa van szerencsére az enyém tőlünk 200 km-re lakik és kb évente 10x találkozunk, bár különösebben nincs vele bajom inkább a férjével.
Kisvirág!
Az nem lehet, hogy kende nappal 5 perc alatt kiszívja az adagját?
Én mérem még Pannát és van amikor 5 perc alatt 140 szopizok :shock:

Nyanya!
Azért kell visszamennem dolgozni mert nem lenne elég a Gyed.Ugyanis nálunk ( rendőrségen) a táppénz és a szülési szabadság alatt a teljes fizetésem jár.
Amikor Panna megfoggant akkor még nem volt betervezve hanem kb 2 év múlva szerettük, volna hogy megszülessen amikor a hiteleink lejárnak.( Le se merem írni, hogy mennyi mert hülyét kapnátok)
Tehát már akkor tudtuk, hogy én csak a 6 hónapot és némi szabadságot fogok itthon tölteni Pannával.

Szóval ha itthon maradnék akkor kb. 90.000.-ft-al lenne kevesebb a havi jövedelmünk.
nagyon szomorú vagyok, hogy nem maradhatok itthon több időt a gyerekemmel de azt hiszem a pénz elég súlyos érv ahhoz, hogy ezt a döntést meghozzuk.

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus!
Ezt most nem értem. A táppénz és a szülési alatt teljes és akkor most nem a 70%? Vagy nem volt meg a 180 napod? Mert úgy érthető. Ha rendes a gyerekorvosod, akkor sokszor írasd ki megad betegállományba a gyerekkel. Sajnálom, hogy nincs más lehetőséged.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Nyanya!
Tehát a hivatásos rendőröknek a táppénze nem a fizetés 70 %-a hanem ha valaki beteg akkor a teljes fizetését kapja meg. Ugyanez vonatkozik a szülési szabadságra is.Ezután a Gyed már nekem is csak a fizetésem 75 %-a de legfeljebb 85 ft bruttó.

Én most ugyanazt a pénzt kapom mint amikor dolgoztam.A terhesség előtt dolgoztam( Kata után is vissza kellett mennem amikor 9 hónapos volt) de ahogy megtudtuk, hogy babát várok azonnal kiírt a rendőrorvos mert nem igazán kismamáknak való a munka köröm.

Szóval nálunk ez az ára, hogy gyerekeink lehessenek.

A gyerekorvos pedig biztosan ki fog írni így nem a szabadságomat kell majd fogyasztani. Mert a szabadságra is szükségem lesz a nyári ovi és bölcsi szünet miatt.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk és egy gyors kérdés!
Mostanában, mintha Peti is kevesebbet enne. Általában 6X eszik egy nap, de az is előfordul, hogy 7X. Viszont tegnap átaludt egy kajcsit. 5X evett. Éppen most is alszik, pedig kajcsiznia kellene. Miatta nem aggódom a közel 7 kg-ja miatt. DE!
Most én is kezdjek el fejni, hohy nehogy megcsappanjon a tejem?
Nekem úgy tűnik, mintha mostanában több tejem lenne, legalábbis gyakran elönt a tej. Korábban nem volt jellemző!
Ja, és mostanában egy cicivel is jól lakik, pedig mindkettőt kiszokta szívni!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok Lányok,

Katus: a 85 e Ft az nettó, nem??? Legalábbis remélem...

Eni

Kép
marcy
 
 


Marcy!
A 85.000 ft sajnos bruttó ebből kell még valamit jattolni az államnak :(
Az egyik kolleganőm is a plafon Gyedet kapja és 70.000.-ft körül kap kézhez.

Reni!
Ne aggódj szerintem azért alussza át a szopit mert tele a pocakja biztosan többet szív egy alkalommal.A fiúk amúgy is nagyon nagy étkűek általában.

Kép

Kép
katus73
 
 


Reni !
A tejed biztosan nem fog elapadni szerintem csak akkor fejjél ha már nem bírod "magadba tartani".

Kép

Kép
katus73
 
 


GYED: Katus, tényleg igazad van :( , én egész eddig azt hittem, hogy nettó, hiszen ez sem vmi sok...

A gyermekgondozási díj a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 70 %-a, azzal, hogy a gyed maximálisan megállapítható bruttó összege igazodik a mindenkori minimálbérhez, a gyed legfeljbb havonja a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a lehet. Ennek megfelelően a gyermekgondozási díj 2006. évi felső határa havi 87.500 Ft lehet.

A gyermekgondozási díj összegéből az adókedvezmények figyelembevételével a személyi jövedelemadó-előleget, a biztosítottat terhelő nyugdíjjárulékot, magánnyugdíjpénztári tag esetén a magánnyugdíjpénztári tagdíjat a folyósító levonja.

Kép
marcy
 
 


Marcy!
Így teljes, köszi.

Kép

Kép
katus73
 
 


Jó reggelt Mindenkinek !!!


Ma is nyugis volt az éjszakánk ,Kolos 11.30 tól 07.00 aludt.Igy én is azt tettem.

Szopizás :
Max mi 6* eszünk mert Kolos minden éjjel alszik 7 hetes kora óta!
Persze az is igaz reggel néha megeszi a 170/190/150 váltakozó,utána viszont csak 90.et de 2 óra múlva aztán 22.00/23.00 kor megeszik 120/140 és igy éjjel tele a pocija.

Fejés:
Én minden reggel és lefekvés előtt azért még fejek
1 legyen tejem
2 nedurranjon szét a mellem utána

Hasonfekvés:
Hiába próbálom Kolos max 4 percig nézelődik kitolva magát utána ordít és beleturja a fejét a pelusba és nemkap levegőt.Még véletlenűl sem fordítaná oldalra a fejét és mereven tartja tehát képtelenség segíteni neki.

Katus 73 :
Hurrá mert már nincsenek csőcselék ,csak komoly tüntetők (mindenkinek van joga elmondani a véleményét ha normálisan teszi és nem csőcsele)
HÉTFŐN A HÚGOMMAL ERŐSEN GONDOLKODTUNK, hogy betelizünk a brfk.ra mert a fickó aki lekapta a szoborról a dolgokat polgár Tamás (Tomcet )ott lakik ahol a húgom a lakótelepen.Az már gyereknek is hülye volt.Elolvastuk a blogját és ott mindent leírt mit csinált =totál hülye.Ma már nincsen a blogban az a rész a szoborgyalázásról.De amint olvasom a blogot már elfogták de igy is kijutattott valami buta szöveget és a nője meg beirja a blogba mint egy hős iratait.

NE ÉRTSÉTEK FÉLRE mindenkinek lehet véleménye de ne igy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pelenkázás és egyébb

Nekem a férjem mindent megcsinál ha itthon van ,pelenkázik, imádja fürdetni a gyereket és MASZÍROZNI ELŐTTE ,bőfiztet és leviszi a szemetet(ha megkérem)
Az igaz nekem kell a koszmót ledőrzsőlni, az orrát kitisztítani és észben tartani mikor mit kell beadni a gyereknek....

Fejés:
Nekem nem megy a kézi fejés,csak az aventos kézi mellszívóval megy de azzal pik pak !!!
Kolos max.10 p szopizik mert nagyon erősen szív,esetleg este felé van az h lassan teszi .Amikor elég neki vagy dobálja a fejét ,vagy bealszik vagy én elveszem a cicit ha ugy látom tele van mert a cicim is tele volt és mind megette.

Nyanya 67:
A Lővőlde tér mellett lakunk addig amig nincsen kész a 14.kerületben a lakás .
Hát lehet csak november vége lesz belőle(pénz kérdése is),hihetetlen mennyi pénzt kérnek mindenért.


Utazás:

ma Verőcére megyünk (kb 1 óra és valami kocsival)du. ismerősőkhőz kiváncsi vagyok éppségben hazajutunk a belvárosban majd éjjel.Na és persze Zoli holnap 04.00 re megy dolgozni és majd éjjel v hajnalban jőn.Kitartás


Érdekesség!!

Tegnap megvette a Szaffi mesét dvd.n remélve a baba is annyira fogja szeretni mint én.
utálom a mostani meséket és esküszőm a hamupipőke ,hófehérke ,vuk és társaira...
Ezek a pokemonos izék nemjönnek be nekem.
Talán még a minimax a legjobb mesecsatorna...varázsceruzs,Mazsola és Tádé....


na ennyi mert már így is sokat irtam Beáta

Kép
beataa
 
 


Katus!
Hát az ovi és bölcsi szünetre rá is megy az egész évi szabid. Nálunk nyáron 1 hónapra bezárt az ovi és télen is volt szünet meg év közben 1-1 nap mert épp az ovónőknek értekezlet volt vagy csőtörés miatt. Szóval valami mindig van. És eddig csak 1 gyerek volt én meg nem dolgoztam. El sem tudom képzelni 2 gyerekkel ha már dolgozom. Mert ugye a bölcsi-ovi-suli bezárások nem egy időpontra esnek. Sőt a barátnőimnél az ovi más időpontban tartotta a nyári bezárást, szóval már 2 ovi sem egyformán zár. Ezt már egy szülő szabijából meg sem lehet oldani. Váltva meg sose nyaralhat együtt a család. Vajon hogy oldják meg ezt a problémát azok akiknél nincs segítség. Nálunk szerencsére a szüleimre bármikor rá lehet bízni a fiamat és már nyugdíjasok, bár apu még dolgozik.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Bea!
Küldtem privit!

Kép

Kép
katus73
 
 


Beataa!
Nekem még a koszmót is leszedi és orrot is szív. De észbentartani a dolgokat nálunk is nekem kell.
Szuper férjeink vannak :)
Lövölde térhez jártam fodrászhoz a Rózsa utcába, de már szerencsére ide a közelembe költözött a fodrászat.
A XIV. kerület meg a kedvenc kerületem. Világ életemben ott laktam, a családom még mindig ott lakik. Alig lehetett elrángatni 1 kerülettel odébb, dehát az árak döntöttek. Most már szeretek itt is lakni.
Fejés:
Kézzel nekem sem megy. Próbáltam sokszor. Elméletben tudom és rajzon is láttam, de nekem egy cseppsem jön. Viszont Aventessel nagyon gyors.
Mese:
amiket felsoroltál mind megvan nekünk és kizárólag minimax. A többi agresszív mesét nem nézheti. Azt hiszik a mai mesegyártók, hogy ha rajzfilm formájában adják le az akció és horror filmeket, akkor az nincs olyan hatással a gyerekekre.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Miután kis híján átaludta a napot Maki, este 7-től 12-ig fent volt :-( és mintha nem is lett volna álmos??? én meg hótt kinyúltam persze
viszont láza továbbra sincs, csak taknyos, ami azért már sokkal jobb
Ti mivel veszitek rá a babót, hogy tűrje el az orrszívózást?
Én nem tudok kézzel fejni, pedig megkísértett a gondolat, ahogy olvastam, hogy az Aventes kézi után még le lehet fejni kézzel... sose értettem, hogy miért van, hgoy úgy érzem, van még, de nem jön a mellszívóval már.
Keresztszülőség ügyében világosítsatok fel légyszi!!! Az a helyzet, hogy mi keresztszülők leszünk ha minden igaz, mert azon a plébánián nem kérik el az ehhez szükséges iratokat, és barátaink ragaszkodnak hozzá, hogy minket kérjenek fel. Mi viszont nem vagyunk megkeresztelve, értelemszerűen nem volt egyházi esküvőnk, tapasztalatunk ezügyben nulla. Szóval: mit ad az ember a keresztgyerekének a keresztelőn, és utána milyen eseményeken kell részt vennünk, vagy mik a szokások? Amúgy elég sokat találkozunk, és igyekszünk majd külön is foglalkozni vele (van egy nővére is), de igaziból gőzöm sincs, mit vállalunk ezzel. :oops: :oops: :oops:

Macsek! remélem, rendbe jön a szopi! Nekem már volt egy "vitám" egy dokinénivel, aki elmondta, hogy jó lenne ha a gyerek csak 4-5-ször enne, meg hogy nem lenne hasfájása, ha egyszerre 150-t enne, és az milyen jó lenne. Erre megjegyeztem, hogy a testsúlykilogrammonkénti 150 g az ő esetében kb. 1 kg. Vagy keveset eszik egyszerre, vagy ritkán eszik, de egyszerre nem fog menni... Amúgy ha nincs semmi baja, akkor hajlamos 5-ször enni (ebből 1 éjjel), és sokat, de most hogy beteg, csak kevset bír enni egyszerre, így volt hogy szigorúan számolva 10 szopi is kijött egy napra.

Pussz,
Kata

ui: kenyérsütő recepttel óvatosan, sztem gépfüggő is, mikor mi kaptuk Karácsonyra a gépet, egy bnőm küldött 10 receptet, és egy sem működött a mi gépünkkel :-(
Ja, nálunk a mosógép Edömér, valahogy fiú lett a szentem :-)

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

wkata:én úgy tudom keresztszülő csak az lehet,aki meg van kesresztelve,legalábbis a katolkiusoknál,nálunk itt kérnek papírokat.
Ajándékozás ügyben szerintem célszerű megkérdezni,hogy mit szeretnének,nálunk a kislányoknak fülbevalót szoktak,most Vencelnek a keresztszülőkkel felesben vettünk egy etetőszéket.


Papagájok:sok fajtát tenyészt a férjem,hullámosokat nimfákat,ezek az ismertebbek,meg nagyobb fajtákat is,kis sándor,nagy sándor,szilvafejű,meg ilyenek,én sem tudom az összeset,mert én annyira nem érdeklődök irántuk.
Persze a lakásban nincsenek,kint vannak a kertben,meg a pincében,jövőre tervez madárházat építeni.
Bocs,de már nem tudom mi kérdezte,hogy mi a foglalkozása a férjemnek,tűzoltó,de nem az államiaknál,hanem a százhalombattai mol finomítóban.

Hát az anyósos -sógoros dolog tegnap még érdekesebb volt,ugyanis feljött a sógornőm,a sógor és az anyós szóba sem állnak velem.Aztán elkezdtünk beszélgetni,de teljesen meddő volt a dolog,mert bármit mondtam az nem volt jó,és szerinte mindenben mi vagyunk a hibásak a férjemmel,szerintem olyan pedig nincs,hogy csak az egyik fél a hibás.És még azt is megkaptam,hogy én látszik,hogy nem ide való vagyok hanem pestről jöttem,szóval én egy pesti bunkó vagyok,amiért megmondom a véleményemet.Szerinte mindent el kell fogadni úgy,ahogy van és lenyelni mindent mindenkinek.Na hát én nem ilyen vagyok én mindenkinek megmondom a szemébe,ha nem tetszik valami,és nem egy hét múlva,mhanem akkor.Lehet ez hibe ,de ezvan.Meg olyanokat mondott,hogy mi le szarjuk anyósékat,meg nem segítünk semmit.Érdkekes ők sem,pedig nekik nincs gyerek sem,Nem hiszem,hogy én két gyerek mellett ki tudnék menni pl a kertbe kapálni,sőt a férjem sem ment soha,és én ezt a legelején letiztáztam,hogy ilyeneket én nem fogok csinálni,mert nem érdekel.
Szóüval ezekután engem nem is érdekel a dolog meg vagyok én a gyerekekkel és a férjemmel,sajnálom,hogy anyósék és ők így állnak a dolgokhoz,de ha valaki tök passzív,és csak a másikat hibáztatja akkor soha nem is lehet megbeszélni és megoldani.


Alexának begyulladt a szeme,lehet,hogy kötőhártya gyulladás,majd meglátjuk.
Nálunk az éjjelek nyugisak,háromkor kel fel enni Vencel,aztán hatkor,de csukott szemmel szik,és vissza is alszik rögtön.
Alexa meg már végig alussza az éjszakát,néha felsír,de elég átmenni ránézni,aztán alszik.

Na megyek ,mert Vencel sír.

Szép napot mindenkinek

Niki
Vendég
 


Már 1 hete bimbóvédő nélkül szopizunk, mert egyik pillanatról a másikra elutasította a bimbóvédőt. Rá lehetne venni, hogy mégis azzal, de én sem akarom, mert macerás ha nem itthon szoptatok. Viszont így nagyon fáj, főleg az elején de legalább már nem sebes. Van ötletetek, hogy mit lehetne tenni? Vagy egyszerűen várjak, hátha hozzáedződik a mellem az új helyzethez?

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok !

Wkata (de mindenki is )

Ugy gondolom a keresztelős ügyben én vagyok az aki legjobban tud erre választ adni(nem nagyképűség képpen mondom).
mert 5 évig egy római katolikus szerzeteskőzősségben voltam Olaszországban mint nővér(értd:apáca)aztán püspőki engedéllyel kijőttem.Több éven keresztűl tanultam teologiát ezért megpróbálok válaszolni a kérdésre:

Keresztszűlők:
1 hivatalosan a keresztszűlőnek kell , hogy legyen keresztlevele hiszen csak akkor tudja ellátni a majdani feledatát ,ami nem az ajándék vásárlása lenne igaziból
Keresztszülő feladata eredetileg az lenne ha véletlenül a szülők elhaláloznak akkor ő legyen az aki a keresztgyereket felneveli ,!!katolikus tanítások alapján, hittan, erkölcs stb...
2 Amennyiben a szülők élnek a keresztszülő feladata az, hogy egyengesse a gyermek s majd felnőt életet az adott hit tanításai alapján,elmenjenek együtt Sz.Misére ,amennyiben lehet Húsvét ,Kari és egyebbek alkalmával együtt legyenek stb..
Tehát semmi képpen nem az ajándékozás a lényeg..

Keresztelői ajándék általában ékszer ami véleményem szerint hülyeség...
Inkább legyen Hófehér keresztelő ruhácska ami emlék marad egy életen át(nem árt anyukával egyeztetni előtte)ha megtartja az ember.

Hivatalosan tehát a papnak kérnie kell a keresztleveleket sőt még előtte egy "elbeszélgetés "sem árt.Sajnos ma már sokhelyen elfelejtődik mert......no komment ..emberek ők is és a világ erőszakosan rátelepszik az Egyházra is...

Ja és nemárt ha az anyuka és apuka is megvan keresztelve és van egyházi eskűvő szentsége... akinek a babaáját keresztelésre viszik.Régen ez kőtelező volt manapság már ezt is elfelejtik.

Személyesen a párom és én eddig csak polgárit tettünk mert...... és a püspők jővő nyáron fog minket megesketni ezért a babát is csak akkor fogja megkeresztelni...igy normális.


Ellnézést ha túl hívatalosra sikeredett.
Beáta

Kép
beataa
 
 


Nyanya!
Szerencsére nekem évente 35 nap szabadság jár ( a rendőrök nagyobb stessznek vannak ktéve és ezért ilyen sok) és ebben az évben még nem vettem ki egy napot sem és a jövő évi is meglesz úgyhogy összesen lesz 70 nap szabim.

Mi szerencsére együtt tudunk szabira menni ( a férjemis rendőr csak ő osztályvezető neki 37 nap szabija van).
Az oviba 6 hét a szünet a bölcsibe pedig 3 hét de a bölcsink mindíg igazodik az ovihoz így könnyen meg tudjuk oldani.


Nekem anyukám még dolgozik mert csak 35.000 ft a nyugdíja pedig ledolgozott 35 évet a Képcsarnoknál.

katának én is csak a minimaxot engedem nézni meg dvd.-t.

férj: nálunk mindíg a férjem fürdeti Pannát de utána én öltöztetem fel.
Egyébként mindent megcsinál amire megkérem, talán a popsiba lázmérést nem szereti megcsinálni.
Amikor pedig kaka van akkor hív hogy: Gyere Kata te vagy a kaka felelős.

fejés: én is aventet használok (egyre ritkábban )
kézzel nem fejek de ha muszáj lenne biztosan meg tudnám csinálni.

Kép

Kép
katus73
 
 


ja és

Nyanya67


NÁLAM BEVÁLT AMIKOR AZ ELEJÉN KISEBESEDTEM:GARMASTAN KRÉM A PATIKÁBAN MEGKAPOD 1200 FT
Érdemes esti utolsó etetésnél vékonyan bekenni mert akkor jobban hat.De szopi előtt mossad le mert kicsit mentolos ize van.

Kép
beataa
 
 


Nyanya!
Hozzá kell edződnie és az beletelik egy kis időbe.Akkor te most ott tartasz mint mi amikor megszülettek a babák.
Ha sebes lenne megint akkor hagyd rajta az anyatejet és a baba nyálát megszáradni.

Bea!
Ha nem vagyok túl indiszkrét miért léptél ki? És nem utolsó sorban mi vitt rá arra, hogy belépjél közéjük?

Mindíg annyira csodálkoztam a katolikus papokon és az apácákon, hogy hogyan bírják pár nélkül. ( meghát a cölibátust)
Tudom, hogy nagyon elhivatottak és köti őket az eskü és van aki erre születik.

Egyébként nálunk a férjem mélyen vallásos ( római katolikus).

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Kicsit jobb a lelkem. Reggel 2 órát összebújva töltöttünk Kendével. Ez nekem annyira jó :)

Pogi: sajna Kende is megkergült. Bár 7-8-szor eszik egy nap, de csak 5 perceket. Lehetséges, hogy 5 perc alatt megeszi a kellő (100-120 ml.) mennyiséget? Sajna nincs már mérlegem így nem tudom mennyit eszik 5 perc alatt.

Bea: akkor tényleg minden cm számít. Jó kis felújításba kezdtetek. Tavasszal mi is átalakítottuk az egész lakásunkat, de szerencsénk volt a szakikkal, mert minden szakma megtalálható a családba.
Múltkor nagyon nyügis volt Kende és apa hirtelen előkapta a vukkot és betette a Dvd-be. Erre a gyerek tök csöndbe lett és figyelte. Olyan kis édes volt.
Örülök, hogy így leírtad a keresztszülőséget :)

BR: aranyos vagy nagyon, hogy jobb kedvre derítesz :) Már próbáltam őt össze-vissza forgatni, de nem sok sikerrel. Viszont ma reggel megint vagy 2 órát nyamnyogott az ágyba. És most 11-kor is normálisan evett. Egyáltalán nem értem mi van vele.

Nyanya: nem tudom mennyit gyarapszik, mert már nincs mérlegem. Jöv héten megyünk mérlegelésre. Szerintem várd ki, míg hozzászokik a melled az új életformához.

Macsek: iszonyat, hogy milyen keveset evett Andris. Ügyes vagy, hogy szorgalmasan fejsz. Én nem merek, mert volt hogy kaja után 1 óra múlva megint enni kért és akkor nincs mit adnom neki. Viszont van amikor nem kér, akkor meg jó lett volna lefejni. Szóval teljes káosz van. Sosem tudom mi lenne jó. Attól én is félek, hogy így szépen elapad a tejem.
Azért gyarapodtok ti?
Én a muszáj szót így írom, mert úgy tudom így kell. :)
De jó, hogy tudtatok talizni Dorennel.

Doren: mizu felétek??? Tejcsi??? Drukk megy neked!!!

Katus: tényleg lehet, hogy 5 perc alatt kiszippant 140-et??? Nem akarom elhinni. De ha Panna is megcsinálja elvileg akkor Kende megtudja. De jó lenne most az a mérleg.
A hasfájás elvileg már nincs. Lehet, hogy a homeos bogyó segített ilyen gyorsan. Nálatok van még?
Sajnálom, hogy ilyen hamar vissza kell menned dolgozni :( Nekünk is van egy rahedli hitelünk és igencsak töröm a fejem, hogy mi lesz, ha kapom a 60e ft. gyedet.

Marcy: gyed: látom utána néztél. Sajna ez van :(

Kata: nálunk csak a orrszívózás előtti cseppentést utálja. A szívást szereti. Időnként még vigyorog is. Ugy van nálunk, hogy szorosan magamhoz ölelem és úgy szippantjuk ki neki. Utána pedig kap jutalom falatkát (cicit). :lol:
Alexa szemére gyógypuszi.

Pil, Szilvi: merre vagytok???

Keresztszülőség: lehet olyat csinálni, hogy csak keresztapa van??? Nálunk az a baj, hogy a szóba jöhető keresztmamák nincsenek megkeresztelve, így ők nem lehetnek.

Pelusozás: apa nálunk időnként lecseréli és néha már öltözteti is a kicsit :) Fürdetni csak 2-szer fürdette. :) Az orrszívózást simán bevállalja, ha nekem épp más dolgom akad. Amúgy mindenbe sokat segít. Igazi minta apa.

Anyós: nekem Pécsen lakik, de jobb is. Nyáron volt itt fent 1 hónapig a testvérénél és összesen 2-szer látogatott meg mindeket. Igazán "kíváncsi" volt az unokájára. Ja és megjegyezte a 2. alkalommal, hogy milyen izé vagyok, hogy még csak fel sem vehette. Mellesleg szerencsére a gyerek végig aludt míg itt volt, így mondhattam, hogy sajnálom nem keltem fel azért, hogy megfogd. Különben sem adtam volna a kezébe :twisted: (goni vagyok)

Csajok azt vettem észre, hogy tv függő lesz a gyerekem. Már most is nézi ezerrel, mi lesz később? Mondjuk én igyekszem elterelni a figyelmét, de nem mindig sikerül.

Megyek teregetni.
Puszika
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág!

Nyugodj meg képes kiszívni Kende is 5 perc alatt azt a mennyiséget amire szüksége van.
Ezt azért tudom mert Katát is végig mértem és ő a vége felé már 200 g-ot is kiszopizott 5 perc alatt.A fiúk pedig sokkal mohóbbak és erősebbek már ami a cicit illeti :D
Ahogy nőnek egyre kevesebb idő kell ahhoz, hogy megtöltsék a pocakjukat.
Úgyhogy ne idegeskedj!!!

Hasfájás már egyáltalán nincs így a bogyót sem adom Pannusnak.

A tejed pedig nem fog elapadni mert folyamatosan szoptatsz.Szerintem csak akkor van szükség a fejésre, hogyha valami miatt tartalékolni kell az anyatejet mint példálul Poginak vagy mercynak a suli miatt.

Pil?
Hol vagy? Ennyire fáj Ameli babának a foga?
Szegény kis mosolygós tündérke.
Ha semmi nem segít akkor adj a kezébe egy nagy fémkulcsot ( nem viccelek) és azt rágcsálhatja. Meglátod nagyon jót fog tenni, hűti a fogát és tudja rajta "köszörülni".

Gombi, Pogi!
Gyertek ti is!!! Ez parancs! :D

Kép

Kép
katus73
 
 


mercy= Marcy

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus: IGENIS! :D:D:D

Beáta: Mazsoláról jut eszembe: http://index.hu/velvet/onleany/onleanyh ... .22&280923
Fú, te kiugrottál? Miért? Milyen volt benn? Hogyhogy nem házasodtatok eddig? (Bocs, ha nem szeretnél, ne válaszolj, vagy jöhet priviben is!)

TV-nk mondjuk nincs és nem is lesz.

Kata, orrszívózást nem fogják eltűrni sosem, kész közelharc.
Nálunk a mosogatógép Klementína, a proszívó pedig Samu. :D

Niki: kikérjük magunknak a pesti bunkók nevében! :D:D:D

Nyanya, sztem hozzá fog szokni a cicid! Drukk!

Kisvirág: igen, lehet, Bogyesznál is lecsökkent most a szopiidő kb két napja, max 5-10 percet tölt a cicivel, és most is csak 5ször eszik egy nap. Biztos h kiszív eleget, mert utána még mindig bukik sokat (pl épp most hányta össze a kanapét, a párnát, a pólóm, a nadrágom és az ő ruháját is, mindezt úgy, hogy a pelus ott volt a vállamon a feje alatt...). És hízik rendesen mindezek ellenére, úgyhogy nem aggódom.
És mondom: nálunk csak keresztapa lesz. Van ilyen.

pogacsa
 
 


Szerintem az ékszer szép és maradandó ajándék egy kerestelőre. És sokkal jobb emlék, mint a ruha, mert egy kersztelő ruhát egyszer adsz rá, míg az ékszert akár egy életen át hordhatja. Keresztelőruha max költözésekkor előkerül egy ládika aljából és akkor felidéz szép emlékeket. Persze nem gyémánt fülbevalóra gondolok. Én pl nagyon szép fehérarany füllbevalót vettem Blankának 4eFt-ért.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Üdv!

Gyereket leadtam, hazajöttem, jól kiosztottam a TELE 2-s csapatot, és mosok.  Na meg írok nektek.

Kisvirág, fogalmam sincs, hogy egy popsikenőcsbe milyen vitamin kell… De pl. asszem BR írta, hogy az övékbe pl. Neogranormont tesznek, na akkor lehet 800 Ft. A miénkben csak ennyi van, és eddig semmi gondunk nem volt vele.
Szopi miatt , remélem, rendeződni fog. A bnőmnél is az van, hogy a dokinéni most megkérte, hogy etesse három óránként, mert az igény szerinti szopival nem szív eleget. Nem tudom, mi lesz, mivel Bogi nagyon szereti a hasát… Mondjuk az tény, hogy inkább legyen egy kipihent anyja a gyereknek, mint egy zombi, és ezt valahogy el kell érni…
Én épp tegnap gondoltam ki, hogyha kinövi Peti a midi méretet, akkor maxiból vagy Corásat fogok venni, vagy DM-eset (Baby Soft), feltéve, ha az utóbbi beválik. Előbbit már használtuk, és rendben volt vele minden.
Nálunk tök mindegy mennyit alszik Peti napközben, este akkor is alszik, mint a tej…tiszta apja ebből a szempontból.  Igaz, ma hajnalban négykor nyöszizett, de odaadtam neki a cucliját és végül aludt hatig.
Nálunk csak keresztanya lesz, tehát egy keresztszülő elég, a másik (ellenkező nemű) a keresztelési tanú, legalábbis nálunk.
Peti is imádja a TV-t. 

Bea, remélem, szombaton elálltok vhova az autóval…szerintem is jobb lenne.
Enyim férj az orrszívást csak régebben csinálta, de akkor még ketten kellettünk hozzá, most hogy egyedül is elég hozzá valaki, rám hárul.
Rajzfilmügyben egyetértek… Nekünk még vannak régi bakelitlemezeink, hozzá lemezjátszó, és ha Peti olyan, lesz, mint öcsém, akkor meg lesz bolondulva a Süsü, a sárkányért. 
Jó a keresztszülős hsz, de szerintem ez csak kb. a nagyszüleink korában volt igaz. Értsd: már a szüleim keresztszüleiről sem tudnám elképzelni, hogy felnevelték volna a szüleimet…de mindegy.

Pogi, bátrak vagytok a kocsival kapcsolatban. Én biztos elvinném valami csendesebb helyre, már ha van ilyen Pesten mostanság.
Nekünk volt papagájunk és pintyünk is…de most macsesz van. 

BR, kenyeres cucc bármikor jöhet, már Nyanya is rámküldött egy rakattal, asszem, ha egyszer nekiállok, egy évig csak kenyeret sütök. :D
A mi dokinénink szerint egy baba kb. 20 perc alatt kiszívja a számára elegendő tejcsimennyiséget, a többi csak komfortszopi.
Enyém gyerek ma arra is rájött, hogy a hasrafordulás után hogyan kell maga alól kiszedni a kezecskéjét.  Kár, hogy a mutatványt nem láttam… Visszafele még nem megy.
Viszont rájöttem, hogyha délelőtt visszaaltatom, a hasára fogom tenni. Mert a hátán is alszik, de úgy max. 1 órát, és ma a hasán fél nyolctól kilencig alukált!
Nálunk én vagyok az egyes számú unoka, és én is vagyok a legjobban elkapatva. Hozzáteszem, én járok a legtöbbet a nagyszüleimhez, és az öcsémmel mi voltunk ott kicsinek a legtöbbet, mivel az unokatesóim a másik nagyszülőhöz lettek mindig leadva. És ez meg is látszik, habár tény, hogy ajándékügyileg és látogatásügyileg sosem volt egy kivétel sem!!!

Nyanya, receptek és a másik mél átértek, válaszoltam.
Nálunk öcsém keresztszülei egy testvérpár.

Macsek, nekem jól bírja az orrom a Novorint, jobban, mint bármi mást. A Vibrociltől kiszáradta, a Nasivin meg semmit sem ér számomra. És a Novorin legalább hat.
Az én anyósom is varr.  Igaz, Petinek még rucit nem csinált, de nem is várom el tőle. Nekem annál több rucit dobott össze, anno a menyecskeruhámat is ő varrta.

Katus, a probléma néha nálam is előfordul, de ha visszamész az előző oldalra, és aztán rá az utolsóra, akkor megjelenik, legalábbis nálam.
A lázmérés nálunk is az én reszortom, de csak azért, mert a férjem soha nincs itthon akkor.

Wkata, nálunk nincs semmi gond az orrszívással. Valamelyik nap Peti nyügi volt, de ki kellett szívjam az orrát. Bekapcsoltam a porszívót, és azonnal csend lett, talán még élvezte is. 
A keresztelőn, hogy mit adtok, az maximálisan rátok van bízva, esetleg kérdezzétek meg a gyerek szüleit, hogy mire lenne szükségük bizonyos keretek között. És pl. a mi családunkban szokás, hogy a keresztszülőt kérik fel esküvői tanúnak, de az kicsit későbbi időpontra esik. 

Venczkóné, furák ezek a családi dolgok… Nekem is voltak vitáim anyóssal, de ez annak köszönhető, hogy van köztünk sok-sok év különbség…de aztán valahogy mindig ráhagytuk a másikra, és kész.

Na lépek, mert kész lett Masa , teregetek, és megyek Petiért.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex!
Köszi a tippet legközelbb megpróbálom.

keresztelő ajándék: Amikor Katát keresztelték mindenkitől aranyékszert kapott, a keresztszüleitől arany nyakláncot.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Köszi a keresztelős válaszokat, én igazából azért vagyok gondban, mert tisztában vagyok vele, hogy hivatalosan nem lehetnénk, de a szülők (amennyiben lehetséges) ragaszkodnak hozzánk, és nem mertem nemet mondani. Különben ők katolikus anyuka és református apuka, rendesen egyházi esküvővel ellátott pár, és a nagyobbik lánynak a nagynénjéék a keresztszülei. A kicsi lányhoz pedig minket kértek fel, és én szeretném ezt úgy teljesíteni, ahogy kell, annak ellenére, hogy én magam nem vagoyk megkeresztelve. Egyébként sztem én több misén voltam az elmúlt években, mint ők, de ez azért van, mert párom nagymamija hetente megy misére, nagyon édes néni, de egészségileg eléggé megrokkant, így ha Kaposváron vagy Fonyódon vagyunk, el szoktam vele menni, egyedül már nem szívesen engedi el az ember. Ennek alapján le is vontam a tanulságot, hogy mise és mise között is óriási különbség lehet. Na, hát ezért kértem segítséget, hogy Tekla ne szenvedjen hátrányokat csak mert ilyen "láma" keresztszülei lesznek. És be is vagyok tojva, nehogy ott mégis kérjenek papírokat tőlünk, mert azért az nagyon kínos lenne...

Akinek gyereke bírja orrszívózást, azt irigy, irigy!!! Mi vörös fejjel ordítjuk végig a procedúrát, utána viszont kevésbé szörcsög, úgyhoy megkeményítem a szívem...

Enyém férj technikai (kézzel végzendő) tevékenységben nem segít, de már meséltem, hogy botkeze van általában is, ha nagy néha a kezébe kerül valami (cumi, pelus, krém, arctörléshez kendő, ruha, bármi), az nagy valószínűséggel a padlón landol hamarosan. Viszont őrült lelkesedéssel emelgeti, dumál neki, repteti, játszik vele, még dallamosan dörmög is neki. Szóval inkább segít lekötni, míg én elintézem a piszkos munkát :-)

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

VAgyok ,csak most összesűrűsödtek a dolgok,reggel voltunk dokinál mert szörcsög már egy hete,de nem kell rá semmi,majd elmúlik,meg porszivózzuk az orrát,de utálja,már ha meglátja ordit. :( Éjszak akb 100x felkellt,mindig orditva,igy reggelre zombik lettünk.utána védőnőhöz mentünk,majd boltba,próbálok mosni,takaritani,most pizzát készülök sütni,holnap megyünk egy helyre ahová semmi kedvem de úgyond nem lehet lemondani,vasárnap meg a faluban lesz babanap,megünneplik a babákat minden évben,kapnak valami ajándékot!

Macsek:jó lehetett a tali,várjuk a képeket.Ja és ugye nem gondolod hogy kibirom addig amig a következő tali lesz,szóval mit is fogsz hozni? :lol:

A keresztszülőséggel kapcsolatban:sztem ez egy felelőségteljes dolog,ha bmi történik a szülővel,a keresztszülő viseli gondját a keresztgyermeknek,ahogy Beataa leirta,.
Ajándéknak sztem az ékszer szép ajándék,ruhaügyileg tök egyetértek Nyanyával!

Niki:anyósod sem egy mintapéldány úgy látom,próbálj meg nem foglalkozni vele.

Olyan sokat irtatok,hogy kivételesen nem tudok lépést tartani.

Hajni:én olvastam máshol hogy 5 perc alatt akár 200 gr-ot is megevett baba,úgyhogy minden lehet.Kitartás!!

Katus:én a maximumot fogom kapni,családi pótlékkal eggyüt fogok kapni olyan 75-78 között,sajnos már csak egy hónap és az jön,majd pontosan megirom.Már peti is nagyon aggódik hogy hogy lesz. :(

Most megint mennem kell,este menni akarunk nagybevásárolni,mert üresa hütő,és igy sütöm a pizzát ezerrel.
Puszi

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Wkata:apaügyben dettó :lol:
eddig kb egyszer pelusozta,egyszerűen nem esnek kezére neki ezek a dolgok.Egyszer mikor Amelivel fürödtem,csináltam a vizet,addig mondtam Petinek vetkőztesse le,én meg közbe be is zsálltam a kádba,és csak vártam és vártam és vártam,aztán hallottam hogy nagy orditás és még mindig csak vártam és akkor jó sokára behozta.Nagyon nehezen ment a ruhalevétel,mert nem stabilan,erősen határozott mozdulatokkal csinálta,mert félt hogy eltöri a kezét meg ilyesmi.De amúgy jól leköti,meg eljátszik vele. :lol:

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Mennyi az a legkevesebb bruttó fizu, amivel már a maximum gyedet adják?

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Nyanya:hát ez passz,sztem ezt nem lehet igy tudni.Vagy van aki tudja?

jelntem pizza kész és isteni finom!!!

Már akartam irni párszor,ha Ameli nem lenne cicifüggő,még nnyiszer sem enne-most már csak 5-6x szopizik,mert ebből kb.3x eszik rendesen,a többi ha lemérném még sztem 50 gr sem lenne Tuti.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Nyanya!

Az előző évi fizetés átlagát nézik és annak a 70%-a lesz a gyed összege. ha ez az összeg ( 70 %) meghaladja a 87.500.-Ft-ot akkor azt te nem kaphatod meg csak a bruttó 87.500.-ft-ot.

Jól mondom lányok ugye?

Pil!
Nem hiszem, hogy csak 50-et szopna Ameli, én is úgy szoktam érezni, hogy biztosan alig szopott azután ráteszem a mérlegre és így nézek :shock: mert 120-130-140.

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus!

125.000 bruttónak a 70%-a 87.500 Ft.
Akkor a minimál bér 62.500Ft lenne bruttóban? ez durva. Hogy ezekből hogy kell nettó értéket számolni azt már nem tudom.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Nyanya!
Te mit dolgoztál mielőtt terhes lettél Blankával?

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus!
Informatikus voltam a Richterben. Miért?

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Katus!
Nem a 180 nap átlagát nézik? Hanem az egész évet? Az nálam elég gáz lenne, mert elötte gyesen voltam.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


pogacsa!
szegény Mazsoláék, ez borzasztó. Az egyik kedvenc mesém. DVD-n is megvan.

beatee!
ne privibe, engem is érdekel.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Ezer éve nem voltam, de olvaslak benneteket. :)

Tali miatt irígykedek, Mézgombival sokat talizunk, talán, Pogival, Nyanyával is összejön egyszer, nem egyszerű.
Nagyon jók a képek, tök szupi lehetett, pizzás dobozok, nem semmi. :)

A babák meg egyszerűen gyönyörűek, jó lehetett.

Téli talinak örülnék, remélem el tudunk menni.

Otthon voltunk pár napig anyuéknál, jó volt, bár Gergő beteg lett, most is gyógyszert szedünk, bár már javul hál istennek.

Ilyenkor, amikor sokáig nem vagyok, nehéz dolgokra reagálni.
De ez az én bajom :)
Jó ötlet volt, az ilyen volt, ilyen lett képek, nagyon sokat változtak a babák, de jó visszanézni Őket, amikor megszülettek.

Olvastam, hogy több mindenkinek gond a csípőultrahang, sokára van időpont....

Mi kedden voltunk a Bethesdába, senki nem volt.

Ortopédia nincs, de ultrahan van, esetleg egy telefont megér:

364-9020/244 Dr Rácz Anikó csinálja.

Rászántam magam, hogy teszek fel "korai" képet is Gergőről, Nyanyájéknak mondtam már, hogy kicst elszorul a szívem, ha nézem, nem is kicsit.

Nem baj, ha teszek fel többet?

Kép

Hét órás a Gergő, nagyon picur, itt láttam először, a műtöben elrohantak vele, önállóan lélegzett, csak segíteni kellett.
8/9 apgarja volt, szerintem nagyon ügyi volt már akkor is.

Kép
Kép

Itt már több mint egy hónapos, kb 1200 gramm. A kezemhez mérten jól látszik milyen picur, de gyönyürű, ugye. :)
Simogattam minden nap, megfogta a kezem, tudta, hogy ott van az anyukája.

Kép

Két hónapos, itt foghattam meg először, kb öt percre, vissza kelett tenni az inkubátorba, nehogy megfázzon, össze vissza puszilgattam, bár még csak maszkon keresztül lehetett.

Kép

Hazahoztuk VÉGRE 10 hetes, 2100 gramm, 41 centi , a rucit már kinőttük. :)

Kép

Pár napja, tévét nézünk, már öt kilók vagyunk, ja és fél évesek!!

Remélem nem baj, hogy több képet tettem fel?

Ex: Hogy megy a hozzátápi, kicserélhetnénk a tapasztalatokat, nekünk nehezen áll be.

Ma evett először husikát, ízlett neki.

Megpróbálok sűrűbben jönni, bár mindíg megígérem, de mindíg közbejön valami, tudom kifogás. :(

puszi mindenkinek, akik betegek, jobbulást, akik nem, vigyázzatok, sokan betegek most.

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!

Andi! csodaszépek a képeitek!!! nekem mint később csatlakozottnak (és eddig még csak 10 oldalt tudtam elolvasni előlről) minden születési kép új, de Gergő tényleg nagyon édes, és annyira pici! olyan életteli, a 8/9 szerintem meg egyenesen szuper!

Gyed - többféle számítás van, alap az elmúlt év jövedelme, ha az elmúlt évben nincs 180 napi biztosítási jogviszony (meló, köztisztviselői, vagy vállalkozói), akkor a szüléstől visszafelé is lehet számítani a 180 napi jövedelmet, ezeket mindig napi jövedelemre számítják, viszont az ellátások nem számítanak be, tehát gyes nem játszik, mert azt az államtól kapja az ember. Ez képzi az alapot, ebből jön a 70%.

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Hellóka!

Beáta: Nem fogod elhinni, de nekem ez az idióta "tomcat" az osztálytársam volt. Én egyszer a Mokkában láttam, és olyan ismerős volt...Akkor se volt normális, de kb. 3 fiú állt vekle szóba, senki se foglalkozott vele. De nem gondoltam volna, hogy ilyen zizi lesz.

Csandy: Tök édi a Gergő, férjem is meghatódott, hogy milyen pici volt. Lényeg, hogy itt kinnt hamar behozzák a lemaradást

Pil: nektek használ a panadol? Mi is nagyon tudunk szenvedni a fogtól, már lassan kibújhatna. Bár akkor jön még 19 utána, az is fájhat.

Doren: És azt meg tudtad beszélni, hogy a Lacust nem minden nap viszed oviba? Az árat nem kérdezem, csak azt, hogy 1 héten hányszor viszed? Én gondolkodom egy bölcsin, persze fizetős, csak nem tóm érdemes e arra a 5 hónapra az ovi előtt. Akkor meg oda kéna átszoktatni.

Ja, találkoztunk Szilviékkel, a babauszinál, Reni nagyon jó kislányka . Kár, hogy én csak szerdán tudok menni, mert pénteken indul, csak én bepofátlankodom a szerdaiba.

Mentem, remélem egy darabig hagy aludni a Noi.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok,

ma sűrű napunk volt, a hétvége sem lesz különb (keresztelő).

Csandy: olyan édes a kis Gergő. Annak idején nagyon izgultunk érted és a babáért, örülök, hogy megosztottad velünk a képeket. Annyira picike volt, milyen jó érzés lehetett először kézbe venni és puszilgatni :) .

Most baromi fáradt vagyok, nincs kedvem semmihez, a fényképeket akartam albumba rendezni, de szerintem már semmi nem lesz belőle :( .
Szopi klubba sem jutottunk el, mert de. éppen alukált Marci és nem volt szívem felkelteni :( .
Pogi: Szombathelyen volt (lett volna...) a szopi klub :) .

Elkészült a játszószőnyeg, már a járókában figyel :lol: . Holnap dobok fel képet, szerintem nagyon tuti.

"meseügyileg" egyetértek. Amikor még csak pocakos voltam férjem csomó mesét töltött le és írt DVD-re :P . Alig várom már, hogy együtt nézzük Mardikával, de persze nem szeretném sürgetni az időt.

Erről jut eszembe: a nővéremmel mi gyerekkorunkban imádtuk, amikor anyával diafilmeket néztünk. Kezdetben még anyukám olvasta őket, utána már mi :P . A diafilmeket eltettük, a diavetítő már tönkrement, de sikerült beszerezni egy vadi újat, de pont olyan, mint a régi (ez benne a pláne!!!). Szóval remélem a mai kor vívmányai ellenére Marci is élvezni fogja :) . Nagyon szeretném.

Mára ennyi, bocs hogy nem reagálam többet, de hulla fáradt vagyok.

Jó éjszakát :) !!!
Eni

Kép
marcy
 
 


Sziasztok lányok !!

Csak röviden mert most jöttünk haza és még sok a tennivaló és Zoli "mindjárt megy dolgózóba "

Tehát majd ha lesz egy kis időm akkor mesélek a nővérségről.De én nemszeretem azt a szót kiúgrás mert nem az volt hanem ...de majd később ha tényleg nemuntatok vele senkit.

Colett:akkor te is Angyalföldi gyerek vagy?Lehet engem is ismersz van egy fiú ikertesóm és egy húgom ....kajakoztunk stb...

Keresztelő:nem baj ha csak egy keresztszűlő van ,ajándék meg mindenki eldőnti én csak a gondolataimat irtam le...

Szopizás Kolos simán cicizik 5perc allatt 150 is,persze inkább csak reggeli evéskor.

Tv:"mi is tv függővé váltunk"azt nézi ha bevan kapcsolva ezért néha kikapcsolom.

A kocsit elviszi a párom hajnalba a mh előtt

Jó éjt

Kép
beataa
 
 


Colett, Beatee!
Milyen kicsi a világ, hogy a város két különböző pontján laktok és mindketten ismeritek azt az idiótát. Férjemék meg felismertek egy pasit aki szintén az Egis-ben dolgozik, de csak látásból ismeri. Hát most többet is megtudott róla.

marcy!
Fiamnak nem jött be a diavetítés. A mai mesékkel nem versenyezhet. Viszont imád árnyjátékozni a diavetítőnél.
Hát legalább ennyi :)

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Nyanya:a garmastan krém nagyon jó,amit Bea írt,de ha esetleg olcsóbbat szeretnél én a dm-ben vettem babylove márkájú.és 400Ft körül volt az ára,nagyon jó.Szerintem is hozzá kell edződni a cicnek,mondjuk sokat cumizni ne hagyd rajta,ha már nem eszik,mert attól fel fog ázni,és nagyon kisebesedik.

Andi:nagyon aranyosak a képek a Gergőről.meg könnyeztem,sajnos sokat láttam én is így az első kislányomat.
Egyébként én is koraszülött voltam30.hétre,azt hiszem 1 kg-val születtem,hát most nem látszik meg rajtam.Anyukám azt mondta mindent később kezdtem el csinálni,pl másfél évesen álltam fel,és csak utána kezdtem el járni.Akor még nem is voltak ilyen fejlesztő tornák,meg ennyire nem is foglalkoztak a gyerekekkel,mármint utógondozásra értem.Egyenlőre nem vettem észre magamon semmit,de néha felmerül bennem a gondolat,hogy később bármi kijöhet hiszem akkoriban nem vizsgáltak agyon.

Macsek:javul a szopi helyzet?

Pil:jobbulást Amelinek.Az is lehet,hogy a foga miatt takonyos egy kicsit.Hasa nem megy?Nálunk minden fog kibújását már tudtam a kakija szagából,már elnézést,hogy ilyeneket írok,de akkor egy jellegzetes szaga volt mindig.Alexának 9 hónaposan jött ki az első foga,de előtte nem szenvedett,és szerencsére egyikkel sem,az első kettő éjjel tört át akkor volt egy negyedóra kemény ordítás,utána mintha elvágták volna,a többinél volt a kaki,és csak azt vettük észre,hogy kint van.
Ja.egy kis pizza ide is jöhet!!!!

Wkata:szerintem azért rá kéne kérdezni a papír dolgokra a keresztelő miatt,mert az nagyon ciki lenne,ha ott derülne ki,nektek is,meg a baba szüleinek is.

Ex:miért osztottad ki a Tele 2-t?


Pogi:már akartam írni,hogy nagyon csodállak titeket,hogy így gyerek meg egyetem,előadások,konferenciák.Hogy bírjátok?Én annyira nem tudnám elképzelni.Megmondom őszíntén,hogy én egy kissé ellustultam itthon,annyi mindent terveztem,tanulást is,bár ha most nem lesz tandíjmentesség,akkor tényleg lecsúszok,mert akartam még egy diplomát.
Szóval minden elismerésem a tiétek.

Bea:engem érdekelne a történet a nővérségről.

Marcy:nekünk megmaradt a gyerekkori diavetítőnk,meg hozzá egy nagy szatyor film.Én is nagyon szerettem,kíváncsi vagyok majd a gyerrekeimre.

Szopizás:nálunk 6x eszik,ez a max.És nekünk is lerövidült az idő,mégis jól hízik.Egyébként magamon megfigyeltem,hogy így két gyerekkel tényleg rutinosabb az ember,nem is aggódom olyan dolgokon,mint Alexánál.

Nálunk apuka fürdet,tisztába tesz,Alexát etet,amit nem nagyon csinál meg,csak ha muszáj,aza gyógyszerbeadás,lázmérés,orrszívás.De ha olyan a helyzet akkor megcsinálja,pl amikor Alexa beteg volt,és kihányta a gyógyszert,simán feltakarította,pedig én azt hittem még ő is odataccsol,mert elég kényes az orra.

Ma nem leszek,mert megyünk Pestre anyukámékhoz.Azért este megpróbálok visszaolvasni.

Niki
Vendég
 


garmasztánt már a fiamnál is használtam 3 és fél éve. Most a nőgyógyászom írt fel gyógyszertári bimbóvédőt aminek a hatóanyaga ugyan az mint a garmasztánnak, de 30 Ft. Ezt használom már kezdetektől. Az elején kentem bepantennel is. Valószínű tényleg csak edződni kell, mert már egy kicsit jobb, de még mindig eléggé fáj.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?