Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bea: Én sem szoktam hagyni sírni, ha felkel gyorsan megszoptatom, 3-4 perc és már alszik is mint a bunda, ha hagynám sírdogálni, akkor sokkal kevesebbet tudnék aludni mint így.

Teszek fel egy-két képet a legújabb tudományunkról:)))) Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
lreta
 
 


Halihó!!

Na most igyekszem többször jönni,hogy ne az én szó fosásom foglaljon el egy oldalt.

Katus:
Szerintem nem csak neked meg nekem, jutott ilyen az eszünkbe. Nem önzőség, csak néha elfáradunk.

Colett:
Szemincére anyatejci!!
Na Tomi nem engedi sokszor a pelust, aztán megbízom benne, és 5 perc se telik el és pisis, így már rutinból pisiltetem. De pl. vasárnap se kapott pelust, kérdezgettünk pisilt is egyet, de aztán elfeledkezett becsurrantott. Erre le a gatya pucér seggel futkosott, megkérdeztünk továbbra is erre fogta magát és odapisilt anyumék nappalijának a közepére kb. 5 mp-cel később, hogy könyörögve volt, hogy üljön a bilire próbálkozni. Nem telt el 2 perc, oda is kakált és röhögött!!Szóval érzi meg minden, csak szószerint tojik rá.
Hát hivatalos megfogalmazás szerint Irish-pop-grunge. Szóval… régebben… úgy 4-5 éve(fú de régen volt már) még keményebben nyomták, de kezdenek el lágyulni. ;)
Amúgy nem mindig hasonlítanak engem a törpjeim, van hogy tiszta apjuk, van hogy tiszta anyám, sőőőt a tesómra is hasonlít(jó persze, mert valamennyire én is hasonlítok.)Sajnos Adus néha tiszta após(remélem kinövi, mert :( lenne ha ráhasonlítana)

Tégyleg erről jut eszembe!!!
Utazáshoz: Párizs, mert elszeretnék menni Morrison sírjához.

Ex:
Fogi gátlás mondjuk nekünk is olcsóbb a hüvely tabletta, vagy óvszer…. Főleg azt mellé gondolva, hogy az elmúlt 4 hónapban 2X volt action.
Megkerestem a könyvet amiben volt hogy a kamilla nem jó, abban nincs konkrétan hogy miért csak az hogy felnőtteknél se jó. Inkább a szemvidító fű.
Amúgy kamilla allergiára kiváló példa a fiam!!:(

Na akkor még az ami a tegnapiból ember baráti szeretetből kimaradt.

Tali:
Tök szar, hogy nem tudtunk elmenni, azért is küldtem sütit, hogy valamennyire ott lehessek, és hogy meglepjelek benneteket, mert azért érzékenyülés ide vagy oda, megkedveltem ezt a bandát. :)
Hogy miért nem mentünk. Egyszerű: Marha sokba került volna, hiszen kb.12 ezer lett volna csak az utazás. És hát nem sok értelme lett volna ennyi pénzt kiadni, hogy kb. 2 órát ott legyünk. És reggel 7 kor indulva, éjfélre hazaérve. Mert szállást nem tudtam szerezni arra az éjszakára magunknak, hogy ne kelljen két gyerekkel vagy akár csak eggyel is 460 km-t egy nap utazni millió helyen átszállva. Mert kocsink nincsen sajnos.

Szuriról:
Tegnap sikeresen megkapta a lány a 4 hónapos szurit és örömmel hallottam, hogy legközelebb 15 hónaposan kap. :) Hehehe legközelebb Toti kap 3 évesen. (vele jól meg is rémítettem az ovónénit, mert éppen jöttek az ovisok szembe mikor jöttünk haza Adussal és mondtam az Ági néninek hogy reszkessen. Tök vicces, de ugyan az lesz az ovónénije, mint nekem.)
Méret szempontjából: 6120 gramm, 66 cm.(3 cm-t nőt) és 540 grammot hízott egy hónap alatt.
A doki nem szólt végülis a nem nagyon hízáson.
Ja és nem kaptunk több Konakion-t mert elm csak 2X5-t adnak, mert nem kell végig szedni. Persze itthon vettem észre, hogy nekünk már a 3. dobozzal fogy. Na de csak nem lesz belőle baj.

Doren:
Lila kaka: Simmán csak kell hozzá egy kis zsírkrétát enni. A sógornőm napokig filózott anno hogy az unokahugom mitől kakil kéket. Aztán észre vette, hogy meg van csócsálva a zsírkréta.
Nekünk pont azért adtak olyan időpontot, amikor nincsenek sokan, mert nem lehett képet vinni, és nyugi kellett a fotózáshoz.


Iccakai sírás aztán visszaalvás:
Irigy irigy!! Régebben még tudtam így nyerni 5-10 percet, de mostanában, hogy cumisztrájk van, rögtön telitorokból üvölt ha cumit adok, ha ő éhes. Így vagy ugrom az első nyekkenésre vagy már késő és ordít. :(

Réka:
Édes Noémi!!!

Na mentem pancsizom egyet kihasználom hogy mindkettő csimota alszik.

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok!

Köszi a tippeket takonytalanításhoz, végül Fluimare-t vetetett velünk a dokinéni, azt spricceltük és utána orrszívóztunk. Manócska kezd kicsit jobban lenni, több részletben de tudott éjjel aludni, ezáltal én is. Viszont most az én torkom kezd fájdogálni :-(((((
Lehet valamit szedni szoptatás közben erre? pl. Coldrex meg ilyenek attól tartok tilosak...

Köszi,
Kata

Kép
wkata
 
 

 
 

Sziasztok,

Lreta, ez az uj tudomany, hogy mar atfordult a hasikajara? Nalunk meg mindig utalat van a hasonfekvessel.. :( Igy hogy fogja megtanulni az atfodulast???

Blackrose: tenyleg a 4 honapos szuri az utolso?
A mi dokibacsink azt mondta, hogy addig kell a Konakiont szedni, amig CSAK anyatejet kap a baba.

El akartam menni Andrissal csavarogni, de ugy bealudt, hogy nem lesz idonk. :( Elohivattunk egy csomo kepet online a Mammutban a Saturnban, nagyon olcso, azokat akartam felvenni, de igy nem jarjuk meg oda-vissza 5-ig, mert akkor lesz a kovetkezo kajalas. :( Talan majd utana...

Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Wkata: en eskuszom a C vitaminra, szoktam hasznalni Vibrocil orrcseppet is, es csopogtetes utan infralampazom. Jo meg a fodormenta tea is.

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!

Sikerült bejelentkezni a HeimP-ba ortopédiára de képzeljétek október végére tudtak már csak időpontot adni, azt mondták az összevonások miatt full-ig vannak:-(

Doren,
köszi a tippet de
Sajnos a XI. kerületbe csak extra vagy sürgőségi eseteket fogadnak azt mondták.

Exdeus,
akkor majd próbálkozom még kenguru ügyben:-)

Kisvirág,
örlük, hogy jól vagytok és a képeken is jók vagytok a férjeddel, meg babóval. Megismertem a felkészítőn is ott volt egyszer azt hiszem.

Blackrose,
élvezet téged olvasni olyan kimerítő válaszokat adsz mindenféle témáról:-)

Macsek7,
ismerős ez nálunk is,mert vagy visszük a babát is magunkkal és szoptatok ahol tudok vagy ha anyum vigyáz rá akkor meg spuri haza. De hát a lényeg azért mindig a baba és 8-10 hónaposan már könnyebb lesz biztosan.

Lányok van valakinek tapasztalata hogy foggal hogy kell szoptatni. Nálunk még csak 4 hónapos múlt és az alsó 2 kisfog szinte kint van és egyre durvábban rámharap:-( még 2-3 hónapot legalább szeretnék szoptatni, mit csináljak szerintetek?

Kari
kari
 
 


Sziasztok Csajok,

Doren: szerintem ne izgulj a tejci mennyisége miatt. Én is éjszaka szoktam fejni (azt hiszem mind a ketten hajnali 2-kor :) ) és nekem is, hol ennyi, hol annyi, de úgy néz ki nálam normalizálódott a helyzet és elég a tejci. Sőt még tudok is fagyasztani a fősulis napokra. Kb. minden 2. vagy 3. nap 150 ml-t.
Szerintem nálad sem lesz semmi gond. Napközben egyébként nem kell pótlás a babának, ugye?

BR: örülök, hogy végülis nem kellett átmosni Adél könnycsatornáját.
Kamilla: mivel Marcinak is váladékozott az első 3 hétben a szeme, ezért már a kórházban kezelni kellett, ami kamillás víz volt. Itthon is ezt használtuk, bár a védőnéni azt mondta, hogy forralt és visszahűtött vízzel kezeljük. Nem tudom, melyik a jó, Marcinak végül is nem lett tőle baja :) . A váladékozás már a múlté :) .
Nagyon szépek a gyerekeid: édesek a kendős képek és ahol a macit eszi tündéri :) .

Hasonfektetés: Marci nyaka miatt eddig nem fektethettük hasra, most már próbálkozom és úgy néz ki nem ellenkezik. Ettől függetlenül nálunk a hátonfekvés a nyerő :lol: . Most már a pelenkázón produkálja magát, úgy kinyomja a lábával a kis medecéjét, hogy nem sok kellene, hogy a hátáról hasra forduljon. Pont ma volt a védőnéni és mondta, hogy lehet segíteni neki egy összegöngyölített törölközővel, hogy megérezze a mozgás folyamatát. Persze nem a pelekázón :lol: :lol: :lol: .

Macsek: sétálás: nekem ma nem sok kedvem volt elindulni sétálni, mert este hajnali 1-kor feküdtem és reggel 3/4 6-kor keltem, de aztán összeszedtem magam és elindultunk. Hát 3 órás séta lett belőle és egy csomó mindent elintéztem közben :) . Megérte!!!

Ireta: nagyon édes Noémi, hatalmas szemei vannak :) .
Marci ált. átalussza az éjszakát, de ha felébred éjszaka akkor én is gyorsan megetetem és már alszik is tovább :) .

Oltás: Marci tegnap megkapta a 2 hónapos oltást. Amíg csak vizsgálgatta a doktorbácsi, addig nagyon virgonc volt, aztán amikor már lefogták, az nem tetszett neki (nem is csodálom), de azért túléltük egy kis sírással :) . Hőemelkedése sem lett és akkorát aludt utána, hogy csak na...

Fényképek: eddig mi is csak fényképeztünk, de nem hivattunk elő. Na de múlt héten adtunk az érzésnek és kb. 380 képet hivattunk elő. Na jó, ebből jut mindenkinek szüleim, anyósék, mamáék stb. 8000 Ft-ot otthagytunk, de nagyon szuperek lettek. Még az albumot nem csináltam meg, talán ma este.

Képzeljétek: anyukám csinált játszószőnyeget, még én sem láttam, csak annyit tudok, hogy macis lesz. Majd csinálok fényképet és mellékelem :P .

Kép Na... milyen csinos védőnénim van :)

Kép Anya elolvad, amikor így nézek rá :)

Kép
marcy
 
 


Elfelejtettem írni, hogy most már kb. 1 hete megy nálunk is a gügyögés ezerrel :) :) :) .
Hatalmas mosolygások közepette :) :) :) .
Imádja a járókáját, most is éppen ott játszik. Szuper, mert nagyon közel van a számítógéphez, így közben vele is tudok foglalkozni és veletek is tudok kommunikálni.
Kezdek éhes lenni, úgyhogy most mentem :) .

Eni

Kép
marcy
 
 


Macsek: Noémi is utált hason lenni egészen adíg amíg ennyire ki nem tudta magát emelni. Azóta viszont imádja.

Wkata: hivatalosan semmit nem lehet szedni, én mézet és fokhagymát ettem és 4 nap alatt elmúlt. A torokfájásra nagyon jó a méz 1-2 óra alatt teljesen elmulasztotta. Ja meg persze c vitamin 1000 mg/nap

Kari: ez az időpontosdi tényleg katasztrofális. A férjem vérvételre október közepére kapott időpontot. Egyszerűen katasztrófa.

Marcy: tényleg el lehet olvadni a fiad nézésétől, a lányom ki is szemelte magának :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lreta
 
 


Macsek: mi már nem szedjük a Konakiont, nálunk csak két adagot kellett végigszedni. Fura, h mindenhol más.

Torokfájósok: Tantum Verde nagyon tutis torokfertőtlenítő és szedhető szopi alatt!!!

pogacsa
 
 


Lányok!

Köszi, akkor irány a méz és a Tantum Verde, bármi is legyen az :-)
a patikus majd biztos tudja... C-vitamint vettem be magamtól, meg ittam egy lavór teát, és kalciumot is nyomtam egy pezsgőtablettányit.

K-vitamin: én is úgy tudtam, hogy amíg csak szopi van, addig kell. Ehhez képest hétfőn a dokinő közölte, hogy már nem kell. Sztem napi két kiskanálnyi barackban nem lehet annyi K-vitamin, de én nem vagyok orvos... Ráadásul semmit nem húzott át az oltási könyvünkben, csak közölte, hogy ezentúl is havonta egyszer azért mutassam meg a manót. Ha nem dumáltuk volna ki az oltási rendet, most néznék mint ló a moziban...

Nagyon szupik a képeitek!!! Nekünk mindig szemcsések :-( Páromnak nincs türelme a fényképezőgéppel nyomulni, a telefonjával szok lőni (munkája miatt eléggé hich-tech telefonja van, ami szerintem bonyolult és ronda, de végülis az övé), ha valami érdekes, és annak még nem olyan jó a minősége.
Ahogy Marci néz, az tényleg olvasztó. Ha megjavulok a dádhából, akkor én is próbálok képeket válogatni és egyet-kettőt feltenni.

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


sziasztok !
az előbb irtam vagy 2 oldalt és addig szenvedtem mig elszállt de mostmár mennem kell majd bepotólom legközelebb hali B

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!MOst csak gyorsan, mert esti nyügi van..
A Konakionról: a dokinénink is azt mondta, hogy addig kell, amig szopizik csak, és mikor már 1kiskanál bármi kaja belejut a szervezetébe, akkor már tudja a szervezete is termelni.. egyébként azt mondta, hogy megelőzésképp adják, inkább csak a koraszülötteknél nagyon fontos (Pogi! kérdezd azért ezt meg Te is!!!), mert agyvérzést kaphatnak.. :( Tehát nem a belejutott kajcsiból kapja a K vitamint, hanem az indítja be a szervezetet.. mentem

satuk
 
 


Wkata:


Torokfájásra:Homeogene 9


A fertőzéses eredetű garat- és gégehurut, illetve torokgyulladás miatt kialakult torokfájásra a BOIRON Laboratórium a Homeogene 9 homeopátiás specialitást ajánlja. A kilenc összetevőből álló szer hurutoldó hatást fejt ki, csökkenti a gyulladást és serkenti a gyógyulást.

Magas, illetve tartós láz esetén mindenképpen forduljon orvoshoz.

Adagolás:

Szokásos adagja: naponta hat-hét alkalommal egy tabletta. A tünetek enyhülésekor az alkalmazás gyakorisága csökkenthető. Amennyiben a kezelés ellenére a tünetek három napon túl sem múlnak el vagy javulás nem következik be, forduljon orvosához.

Figyelmeztetés:

Cukorbetegség esetén figyelembe kell venni, hogy a Homeogene 9 tablettánként kb. 183 mg szacharózt tartalmaz.

Mellékhatás:

Esetleg nyálfolyás léphet fel. Ha ez bekövetkezik, akkor a Homeogene 9 szedését átmenetileg abba kell hagyni.



Náthára:Coryzalia

A meghűlés, nátha vagy akut coryza, nagyon gyakori téli betegség. Vírusos vagy bakteriális eredetű, bőséges orrváladék, az orr eldugulása és tüsszögési rohamok jellemzik. Ezeket kezelni kell, nehogy komplikációk lépjenek fel.

A Coryzalia a meghűlés különböző tüneteire javallott. Szedhető akut megfázás, krónikus és allergiás nátha esetén. Krónikus allergia esetén a Coryzalia kiegészíthető homeopátiás alkati kezeléssel.

Adagolás:

Szokásos adagja: naponta óránként egy-egy drazsét lassan elszopogatni, a javulás arányában egyre ritkábban. Amennyiben a tünetek három napon túl is fennállnak és javulás nem következik be, forduljon orvosához.

Mellékhatás:

Esetleg nyálfolyás léphet fel. Ebben az esetben, Coryzalia szedését átmenetileg abba kell hagyni.

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Blackrose!

Nagyon szépen köszönöm!!!
Misimackó már elaludt (persze ki tudja meddig, de mégis, el tudott aludni, ami tök jó!), én torokfájok, holnap reggel megyünk patikába, akkor veszek mindenfélét.

(Bacimentes) pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Újra itt, Kendém szunyál fél kilenc óta, igaz, napközben alig aludt a drágám valamicskét. :?

Blackrose!
Nagyon édesek a gyerekeid! :D Igen, a legközelebbi szuritok majd csak 15 hónaposan, ennek én is marhán örültem, hogy nem szurkálják agyon a gyereket. :wink:

Éjjeli szopi: mi kétszer kelünk, kb. egy körül, és négy-fél öt körül. Azóta van ez így, amióta fél nyolckor fürcsi van, és korábban eszünk. Én akkor kiveszem a kiságyból, magam mellé teszem, és általában elalszunk mindketten szopi után, és öt körül újra kajál, de nem teszem vissza már a kiságyba.

Réka!
Noémi nagyon ügyes!

Hasonfekvés: Kendém imád hason feküdni, most is úgy tettem le (de azért majd megfordítom, ha megyünk szunyizni), a fejét meg már egy hetesen emelgette, egy hónaposan tartotta. Most kinyomja magát nemcsak az alkarjával, hanem a tenyerén is!

Marcy!
Ettől a nézéstől én is elolvadtam… :D

Doren!
Remélem, megoldódik a cicigond! Tea, homeós bogyesz, pihi és no para!

Kari!
Hát, nem tudom, mert akit én kérdeztem fogügyben, mindenki azt mondta, hogy a baba ösztönösen vigyázott a cicire, és nem harapott rá… :roll:

Kata!
Jobbulást kívánok! Torokfájás nagyon rossz dolog…

Pluszkilók: hát, rajtam is van egy tízes minimum… :roll:

Konakion: nekem azt mondta a védőnéni, hogy addig kell adni, amíg csak anyatejes. Már a harmadik dobozzal szedjük, hősiesen le szokta nyelni, de mindig fintorog tőle… Egyszer megnyaltam utána a kiskanalat, háááááát, én is fintorogtam! :twisted:

Fogigátlás: mi bízunk a szopiban, ha meg jön a tesó, úgy is jó! :D Sőt, jövő évben legkésőbb szeretnék babás lenni, persze ez nem csak rajtunk múlik… :wink:

A párnát csak azért kérdeztem, mert Kende állandóan elmászik a kiságyban úgy, hogy a lába hozzáér a rácshoz, és elnyomja magát. Gondoltam, hátha egy vékony párna visszafogná egy kicsit, de azt hiszem, nem teszek mégsem, nehogy a kis nyaka elfáradjon. Ja és az elmászás csak azért gond, mert képzeljétek: kaptunk ajándékba egy csomag Pamperst, és mióta ez van, éjjel állandóan öltöztetem, mert csupa pisi azon az oldalán, amelyiken fekszik… :evil: Tiszta dühös vagyok, mert jól betapasztom a pelust, elvileg nem folyhatna ki semmi, de hát már nem tudom, hányszor fordult elő…

Vasárnap keresztelő lesz! Majd csinálunk képeket, és teszek fel!

No, megyek, mert a zuhi még hátravan, és különben sem akarom elvenni Blackrose kenyerét... 8)

Pusszancs!!!

Kép
Kép
norwell
 
 


Jóestét!!

Macsek:
A doki elmondása szerint, ez volt az utcsó egy időre.

Marcy:
Kamillát előszeretettel ajánlják, de ….állítólag nem jó. Amúgy meg szerintem ahány ház…

Köszi a dicséretet!:)

Fényképelőhívás:

Mi egyszer úgy jártunk, hogy szintén az egész családot elakartuk látni, kb. 4 ezer lett volna, de mivel rosszul tették rá a vonalkódot meg elírták így csak alig 400 FT ba került. Pedig még vissza is kérdeztem hogy biztos. :) de volt vagy 150 kép.
Utána egy darabig nem is mertem a Rossmann környékére menni, hátha idővel rájöttek… és hát Keszthely kisváros, így ismerik az embert.

Beáta:

:( Na én ezért írok wordbe!!! És rendre mentem… meg is bolondulnék, amikor egy kb. 8 oldalas fórumos kínzó irományom elszállna.

Satuk:
Akkor nekünk már egy ideje nem is kéne szedni, mert Adussal azért már meg-meg kóstoltattam dolgokat, pl. megnyalizta az őszibarit amit eltettem neki, meg egy kanál alma levet is kapott( de nem jött be neki) de ez nem hivatalos hozzá tápi csak annyira leste mit eszek…Mondjuk belegondolva, hogy Tomi ennyi idősen, már miket evett….

Wkata:
Adél is alszik remélem legalább kettőig. És aztán is visszaalszik, mert mostanában éjjeli áriázó, és már unom!!!
Ha már tud nyugodtan aludni Misi akkor az már király, és kialussza a betegséget.
Adél kb.3 hetes volt amikor náthás volt(persze mert hülye anyósom elfelejtette mondani, hogy a pécsi unokái éppen takonykorban fetrengenek és eljött megnézni Adélt…akit ugyan csak egyszer vett fel… amúgy le se szarta de megfertőzte a gyereket)de hála az égnek meg a coryzalianak 1,5 nap alatt levonult a dolog.
meg nekem is marha gyorsan segíteni szokott!!

Norwell:

Az én kenyeremet elvenni? Ugyan. Pedig amúgy fincsi kenyerem van. Tudod Rozi&Rozi. Ja mert Rozinak hívom a kenyérsütőmet.
Én már annak is marhára örülök, hogy a szurik alkalmával csak egyszer szúrják meg, mert Tominál mind a két combba kapott szurit 3-4-5 hónaposan, plusz a Szabin cseppet, de azt szerette.

Tényleg nagyobb gyerkőcös anyuk(Doren, Colett) nem tudjátok ugye a mi gyerkőceinknek elkezdték még a szabin cseppeket, de az megszűnt , mert benne van a szuriba,de akkor őnekik is benne lesz már a 3 éves be? Vagy mi?

NA mentem aludni, mert kitudja meddig lehet.

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Üdv!

A sírásról annyit, hogyha Peti rázendít, akkor semmi se nyugtatja meg, csak ha beszélünk hozzá vagy felvesszük. Néha csak nyöszörög, na akkor én se piszkálom, mert általában csak az a gondja, hogy az aktuális helyzete nem megfelelő, ilyenkor ficereg egy kicsit, és csendben marad. :)

Macsek, ilyen fentmaradós dolog nálunk még az elején volt...hál' Istennek, mostmár nincs ilyen gondunk. A bömbizős korszak a nappalokra korlátozódik, azok közül is a tíz órás etetés előttre, a mamámékhoz való indulás előttre, és néha a séta egy részére. :)

Doren, hát már megtette! :) Épp ma hívtak a boltból, hogy kb. 1-2 hét, mire tudnak rendelni olyat, amilyet szeretnénk, még jó, hogy a mamáméknál elfér a cuccos. Ha meg addig találunk vmit itt, Szegeden, akkor szólok, hogy sztornó.
Tejcsi miatt kéretik nem aggódni. Szerintem csak az van, hogy a cicid rájött arra, hogy "feleslegesen" termelt eddig az ötödik kajcsira, és rápihen a dologra, hogy reggelre legyen elég ennivalója a lánykádnak.
Ahogy látom, csak lehet lila kakit produkálni...azért nem szeretném kipróbálni, habár amilyen izgága most a fiam, semmi sem lehetetlen. :D

Lreta, nagyon csintalan arcocskája van a lánykádnak.
Mi most ott tartunk, hogy beteszem az ágyába rendesen, nyöszizik, keresztbe fordul. És ma az ágy közepén találtam meg, átfordult a hasára...még jó, hogy körbe van rácsozva. Habár a nagyágyon nem csinál ilyet, mert az a kiságy szivacsához képest puha.

Blackrose, és mit szóltak anyukádék??? Sírtak vagy nevettek? :)
Allergia miatt :(, a hsz-ben inkább arra akartam utalni, hogy a gyerekek nagyobb hányada nem allergiás rá. És szvsz ha vki nem alkalmaz vmit, az életben nem jön rá, hogy a gyereke (vagy saját maga) allergiás valamire.
A K-vitamin miatt ne aggódj, dokija válogatja, hogy meddig adja.
Én is belegondoltam épp ma, hogy a jövő hónap első felében Peti megkapja az idei utolsó oltását, aztán már csak jövőre kell a dokinénit szuriügyben látogatni.
Jó Tominak, én is szeretném, ha ugyanaz lenne Peti óvónénije, mint nekem, de ő Deszken nyitott magánovit, és az innen messze van, másrészt nem szeretnék fizetni ezért, ha nem muszáj...és az ovit, ahova én jártam, bezárták.
Ahogy nézem, a kontroll nálatok se dívik...

Wkata, gyógyszerügyben kérdezd meg a dokidat, de szerintem mindent lehet, ami nem antibiotikum. (A többire csak óvatosságból írják rá, hogy terhesek és szoptatós anyukák ne szedjék, hidd el. Na meg egyébként is, aki terhes vagy szoptat, és beteg lesz, az haljon meg?)
Épp most néztem, a Coldrex betegtájékoztatóján csak annyi van, hogy kérdezze meg orvosát...magyarul, ha nincs egyéb bajod, és nem vagy allergiás vmelyik összetevőre, akkor nyugodtan szedheted.
Nekem pl., amit Blackrose írt (Homeogene), nem vált be...de szerintem én homeos bogyó-ellenség vagyok, vagy nem tudom. :)

Macsek, az utálat miatt ne aggódj, Peti a hátával volt ugyanígy, most már aludni is tud a hátán (úgy altatom, de az ágyába már a hasára teszem). Hidd el, meg fogja szokni, csak próbálkozz elterlni a figyelmét.
Nekem csak a jó régi Novorin orrcsepp a nyerő, semmi más...

Kari, sebaj az időpont miatt, kárpótlásul minden OK lesz. Nálunk a gyerekgyógyászati részlegekre nem kell bejelentkezni, már amennyire én tudom (kivéve azok a rendelések, amik a Sportorvosi Rendelőben vannak), de mire mi megyünk majd valahova, tutira telefonálnom kell egy párat.

Marcy, a mi pelenkázónknak elég nagy pereme van, és ott még Peti csak az oldaláig jutott el, viszont az nagyon tetszik neki. :D
Én nem tudom, szerintem Peti rám hasonlít, ami az oltásokat illeti, az eddigieknél nagyon nem érdekelte, hogy le lett fogva...és csak akkor sírt, amikor a dokinéni kihúzta a tűt, felvettem, nyugi lett, visszatettem, és vigyorgott. :) És a hőemelkedésen kívül semmi nem változott, nem aludt pl. többet, stb.
380 kép???? Jesszus! Nekünk is van egy rakattal, de én a gépen, DVD lemezen tartom, és csak 3 havonta fogok előhívatni pár darabot.
Tényleg csini a védőnénitek. :)

Bea, erre jó a txt fájl, én is abba gépelek, bemásolom, és elküldöm. :)

Norwell, miénk gyerek is állandóan ficereg, ha már félig éber, akkor kapásból keresztbe fordul az ágyában. De eddig semmi se folyt ki a pelusból, pedig a legolcsóbbak vannak itthon (Tesco-s, Cora-s).

Na dobok egy pár képet is, csak még kicsinyíteni kell.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Katus: Persze ünneplünk mindent, kivéve a névnapot. A sógornőmék sem ünneplik, a gyerekekkel sem. Mi azért szerintem fogjuk. Gyerekként én is szerettem.

Prenata: Tegyél neki színes, zenélős játékokat jobb oldalra, hátha arra oda figyel. Ha az nem jön be, próbáld meg a tv-t, vagy számítógépet. Bár az utóbbit csak végszükség esetén.

Doren: Együtt érzek veled. A mi cuccaink is a garázsba vannak, és már azt sem tudom, melyik dobozba mi van. Remélem még egy darabig nem kell téli cucc. Mi május 15-én kezdtük az építkezést, a tetőt kellett ledobni, és arra húztuk rá a lakást. Az alapozást így megspóroltuk, na meg a telek árat. :) Remélem a november azért összejön. Ha nem, akkor a kivitelezőnek kötbért kell fizetnie. Ma volt az elmű, úgyhogy már van fent áram. Most csinálják a vezetékeket, meg a belső falakat. Lehet, hogy együtt költözünk?!

Wkata: A náthától lehet zselé szerű nyálkás a kaki. Te pedig szedhetsz Propolisz tablettát. Egész jó az íze, és elmúlik a torokfájás. Ezt adta a patikus. Coldrexet és Neocitrant nem lehet, annak rajta van a papírján.

Pil: Tuti a kép, így könnyebb beazonosítani a babákat. :wink:

Hello: Máté ugyan ezt csinálja. Lehet hogy tényleg azért, mert jön a foga? Ezen felbuzdulva benyúltam a szájába. És a jobb oldalon lent, van egy kis kemény szúrós csücsök. Az a foga lehet? :)

Kari: kedden fél 2-től van csípőszűrés. Megkérdeztem, mert mi is megyünk még egy kört. Mennyi idős a baba? Én addig nem szoktam javasolni az anyukáknak a kengurut, amíg a gyerek nem tartja magát biztosan. De persze mindenki maga dönti el.

Mári: Jobbulást nektek! Próbáld meg oldalt fektetni a picúrt, akkor könnyebben kap levegőt. Máténál nekünk is bejött. Tegnap már tudott hason aludni, 1 hét után először

Ex: Köszi a nyugtatást. A doki bácsi is azt mondta, hogy ne agonizáljak, a gyerek már 2 hete beteg, és mégis hízott 300g-ot 2,5 hét alatt. :oops: Ha fogyott volna azon sem kellett volna csodálkozni. Nálunk most a projektor a „pénzkidobás” ezek a fiúk már csak ilyenek. 8)

Kisvirág: Tényleg nagyon szép. Megkönnyeztem.

BR: Jó ez a rövidítés. Nálunk is ez a helyzet az üléssel, én meg folyamatosan nyomom vissza. :D Szép kisregény lett. Gyönyörűek vagytok. Tomi és Adél is.

Útlevél, én 4 hetesen csináltattam. És pont aludt, mikor fényképeztek. Úgyhogy fel kellett ébreszteni. :( Elég röhejes lett a kép. Majd egyszer beskennelem, és felteszem.
:D
Szép estét!

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Nowell a pampers nekünk sem jött be. Van nálunk egy pelus diszkont, ott vettem most Fixiest, ez úgy tűnik, hogy jó, és csak 36 Ft darabja.

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Blackrose, tudsz nekem kenyérreceptet küldeni? Anyumék kaptak gépet, csak lusti voltam keresgélni, és kellenének a pontos adagok.

Köszike!

Képek (az első kettő telefonnal készült, és nem állókép, azért "mákos"):

Nekem is szimpi apu kispárnája
Kép

Barátkozom a cicával
Kép

Ilyen vagyok evés után (vagy helyett?)
Kép

Átfordultam, csak tudnám, hogy a kezemmel mit kezdjek
Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Bl!
Az én kislányom sem hízott csak 530 g-ot 1 hónap alatt viszont nőtt szintén 3 cm-t.Azt mondta a doki néni, hogy minimum 500 g-ot kell hízni úgyhogy ne aggódj.A csak anyatejes babák ilyenkor már nem híznak olyan sokat persze vannak kivételek.
nekünk a konakiont addig kell szedni amíg kizárólag csak szopik.

Doren!
Homeos golyó, tea, szaporító fejés , pihi.

Wkata!
Én is szarul vagyok bár nekem inkább takonykórom van.tegnap óránként szedtem CORYZALIA-t és most egy kicsit már jobban vagyok.
Egyébként torokfájásra én is a Tantum Varde-t szoktam használni.

Kari!
Mi is otktóber végére kaptunk csípőszűrésre időpontot.
Ha karistolja a cicidet a fogával akkor próbálj meg határozottan rászólni és kivenni a szájából hátha megtanulja, hogy nem szabad harapni.

éjszaka: nálunk egy pár napja felkel éjfélkor is és 4-5körül , muszály megszoptatni mert addig nyekereg( nem sír) amíg nem kap cicit.Utána egyből vissza alszik.
Eddig csak egyszer kelt föl 3 körül.
Én ehhez nem vagyok hozzászokva mert Kata ilyen idős korában már átaludta az éjszakát mondjuk ő tápszert is kapott a szopi mellé és jóval nagyobb adagokat evett meg egyszerre.

Képzeljétek el kisebesedett a jobb mellbimbóm kurvára fáj és úgy érzem magam mint amikor Panna 2 hetes volt és véresre szívta-dörzsölte a cicimet.Hová jutottunk?

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Nagyon ég a búrám hogy nem tudok irni,de annyira nyafis,nyügis Ameli,tegnap este már adtam neki panadolt annyira sirt,nagyon fájhat az inye,egész nap csak "nyávog",annyira sajnálom szegényt,és egész nap csak kézben akjar lenni.Olvasok meg minden,aztán ha tudok irok is.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil!
van egy dentinox nevű gél amivel ha bedörzsölöd az ínyét akkor az is enyhíti a fájdalmát.
Egyébként jól tetted, hogy panadolt is adtál neki én is adnék nem szeretem ha szenvednek.
van rá homeopátiás szer is de ezt gonodlom tudod.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Tegnap nálunk nagyon hisztis nap volt. Ilyet még nem csinált a fiam! Egész nap csak egy fél órát aludt. Amikor lefeküdtem mellé, szépen beszélgetett nekem, de amint felálltam, jött a nyekergés, ami egyidő után ordításba ment át. Azt hittem, hogy megfullad, úgy belehergelte magát! Este is nehezen aludt el, pedig a fél9-es szopiba elalszik. Most 10 óra volt, mire elaludt, igaz reggel 5-kor, amikor már picit ébredezett gyorsan cicire raktam és még fél 8-ig húzta a lóbört!
Én el sem tudom képzelni, hogy ha majd Peti végigalussza az éjszakát, akkor majd én felkelek fejni. Brrr.

Pil! A Dentinox-ot én is hallottam, hogy nagyon jó. Meg még a Chamomilla homeós bogyesz.

BR: Nagyon szépek a gyerekeid!

Lreta: milyen ügyi Noémi!

Ex: Látom Peti magán viseli az étlapot! :lol:

Marcy: Marci valóban nagyon csábosan tud nézni!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,

Kepzeljetek, tegnap este mar kinomban elvittuk az ugyeletre Andrist, miutan 1 orat uvoltott vigasztalanul. Furcsi utan meg akartam etetni, es megint jott a balhe, hatrahomoritott, es nem volt hajlando enni. :( Az ugyeletes azt mondta, hogy a napi 5x etkezes sok, es max csak 10 percet hagyjam szopizni, meg hogy egyebkent is tul van taplalva a baba. :( Ma reggel a sajat dokinkkal beszeltem, O meg azt mondja, hogy az 5x kaja nem is sok.
Ja, este amikor hazaertunk megint megprobaltam etetni, nem volt hajlando, betettuk az agyaba es 15 perc mulva aludt is. Ilyet meg nem csinaltunk, hogy cici nelkul aludjon el. Reggel 7-kor keltett, es amikor etetni akartam, megint csak az uvoltes volt kb. fel ora. Utana is csak ugy tudtam mellre tenni, hogy cumi a szajaban, kozel tettem a mellemhez, es gyors csere. (Ekkor legalabb evett, en meg fejhettem, meg is telt az Aventes cumisuveg 230 gramm)


Most megyek, udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok !


Okulván a tegnapin mostmár én is szövegszerkesztőben irogatok mert nagyon porul jártam.

Csak a nagyobb gondolatokat írom mert mindjárt szopíztatás lesz.
ma éjjel nemtudom mi volt de Kolos 4 kor órdítva ébredt nyakig kakisan(lehet azért mert egész nap nemtudott kakilni).Sajnos csak ordított 1 órán keresztül a cici nemkellett neki a végén kinomban a hordozóba raktam és abban álomba ringattam.Nehéz éjjel volt.

Hasonfekvés :Sajna Kolos csak a hátán fekszik inkább és ezért már ki is kopott a kis hajacxskája,amikor rövid ideig hasra fektetem akkor viszont kinyomja magát.
de utána rögtön hisztizik h fordítsam vissza.
Miképpen fog igy átfordulni?Lehet ezért később lesz majd az átfordulása?talán azért nemszeret hason lenni mert soikat eszik és nyomja a hasikáját?


Kenguru:
Mi vettünk nandu hordozókendőt és kaptunk egy profi hordozott de órdít benne nemtudom 1 percnél tovább benne tartani sajna pedig jó lenne.
A belvárosban nemtudok létezni a babakocsival, az emberek meg nem segítenek felrakni a járműre.


Orthopédia:

Kolosnak állítólag ráncasszimetriája van ezért napi 20*gyakorlatott kell csinálni a lábával,mintha kinyitnám a könyvet úgy a lábikáját kell mozgatnom.4 hónaposan ujjabb kontroll kell neki majd.

Fényképek:

A párom több mint 500 képet kiválogatott a nemtudom mennyiből de aztán nemnyomtattuk ki mert
1 túl sok pénz most minden megy a lakásba
2 iszonyú meló kinek melyik kép legyen stb
Ugy döntöttünk majd karácsonyra mindenki kap egy albumot képekkel ,addig talán lesz egy kis időnk megcsinálni

Lakás:

Tegnap megint örjőngött a férjem mert a kőmüves 2 dolgott is elszúrt,wc.ben a kiállás vagy fal részletett:igy nemfér me a kagyló +tutti lecsapodik a wc tető ha felhajtom.
Fürdőben a csővet nem jól burkolta igy a mosógép innentől kezdve nemfog beférni!!!!!!!!!!!!!!!
Az egész lakás kicsi tehát centik is számítanak de ezt nem érti a MÁJSZTRÓKA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tehát most mindent rombolni kell és még mi érezzük magunkat kellemetlenül.

Koszmó:

Már 2* olajoztam Kolos fejét és szinte eltünt a cucc róla ,köszönöm.

Munka:

Tisztára parázom mert szombaton a férjem ügyeletes a mtv.ben és a hősőktől 10 percre sem lakunk a kocsink meg a háznál van és SZOMBATON pedig ha lesz a gyülekezés a Hősőkön akkor a kocsinknak annyi+a férjemet is féltem.


Séta:

Mivel a gócpontban lakunk du.már nemszívesen megyek le a babával ki tudja egy két csukjás nemlézeng e erre EZ NEM POLITIZÁLÁS MIATT MONDTAM:!!!!



Még próbálkozom azért Kolost hasra tenni de annyira szereti nézegetni a macikákat ami az ágyára van erősíatve és zenél meg forog hogy nehéz a hasrafekvés felé stimulálni őt.


Most ennyi Beáta

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!

Tegnap nagyon rossz napom volt,csak röviden próbálom leírni,mert nem akarok ezzel senkit terhelni,de muszáj leírnom.

Szóval ott kezdődött a történet,hogy sógoromnak(férjem bátyja)tök finoman megmondtam,hogy nem tetszik,sőt rosszul esik,ahogy a feéesége a gyerekeimmel viselkedik(inkább nem részletezném milyen beszólásai vannak),és ha eljön hozzánk mindig valamiért húzza a száját,ezért megmondtam,ha nem érzi itt jól magát akkor ne jöjjön el.
Erre sógor lement anyósomhozu(itt laknak alattunk)és ezt elmondta,nem hallottam,hogy hogyan.Anyós felrontott hozzánk,mint egy fúria,és elkezdetta gyerekek előtt ordibálni,hogy én ill mi a férjemmel bántjuk az ő fiát,és vegyük tudomásul,hogy ha a sógorék nem jönnek el a keresztelőre akkor ők sem,meg további szapulások.Hát hagy ne mondjam hogy elhajtottam a fenébe,hogy ne a gyererkek előtt ordibáljon,meg milyen joigon fenyegetőzik.

Szóval olyanokat mondott,nagyon gáz,végül is kínomban már röhögtem rajta,csak ugye nap mint nap találkozunk,és nem szeretem annyira az ilyen konfliktusokat,igyekeztem nem is alapot adni ilyenekre,de ő akkor is megsértődik,ha nincs min,élvezi.Sajnos megszokta,hogy apóst és sógort irányítani tudja,páromat nem,most ő nem volt itthon,de mmiután mondtam neki,azt mondta jobb is mert csak nagyon durvákat tudott volna mondani az anyjának.
Mindegy ez van,én mostanában jó nagy ívben el fogom kerülni,és szerintm ha emiatt nem jön el a keresztelőre,akkor az az ő szegénységi bizpnyítványha,hogy ilyen iq bajnok módra reagálja le a dolgokat.

Bocs mégis kicsit hosszú lett.

Tegnap voltunk mérésen 6540g Vencel,hála istennek nagyon jól hízik.

Ma erre nagyon jó idő van,úgy,hogy sokat tudunk kint lenni,megyünk a szomszédba a kishaverunkhoz.


Macsek:nem lehetett semmi,nekem a lányom így választotta el magát,de nem ennyi idősen.Üvegből megeszi?
Tudom brutálnak hnangzik,de ha nem akar enni,próbáld meg egy etetést kihagyni,hátha akkor éhes lesz.Job ötletem nincs,végül is orvos látta,tehát nagy baja nem lehet,csak tudom,hogy nagyon idegesítő a helyzet.

Csípőszűrés:okt.3-án kell mennünk kontrollra,valami nincs rendben a jobb oldalon(uh-val nézték)egyenlőre tornáztatni kell,a kontrollon kiderül hogyan tovább.

Pénzkidobás:nekem a férjem hobbija a papagájok,tenyészti őket,van vagy 70db,elég költséges hobbi,de még mindig jobb,minthogy kocsmázzon,vag yjátékgépezzen.De szerencsére bevétel is van belőle,meg én is mindig megkapom amit szeretnék,most pl mosogató gépet,mert amikor beköltöztünk azt mondta nekem nem kell,most rájöttem mégis csak jól jönne.

Na megyek,majd még jelentkezem.

Niki
Vendég
 


Macsek: Melyik kórházba vittétek, ahol azt mondták, hogy túltáplált a gyerek, és hogy napi 5 szopi az sok? Szerintem ez hülyeség! Mi mostanában, mióta felébred 4-5 óra körül 7x eszünk. Kicsit ugyan zavar az éjszakai felébredés, mert eddig végig aludta az éjszakát, de azt az 5 percet, míg szopizik kibírom. :)

Beataa: Lehet, hogy azért sír hason, mert még levegő van a pocijába és nyomja. Próbáld meg büfiztetni, hátha segít. Na meg az érdekes játékok. Ha háton fekszik, próbálj meg inkább mellé tenni a játékokat, mint fölé, akkor kénytelen lesz egy kicsit fordulni, hogy lássa. Lakás miatt együttérzek. De ez azért gáz, hogy nem úgy csinálja, ahogy megbeszéltétek. Bontassátok vele vissza, és csinálja meg rendesen! :x Próbáljátok meg a kocsit elvinni egy kicsit messzebb, vagy valami parkolóházba.

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Sziasztok!

Már nagyon régen nem jelentkeztem. :oops: Sajnos elég kevés az időm.

Egyébként jól vagyunk. Már régen írtam, hogy a házunkat felújítják, egész nap fúrnak, faragnak. Ez egy panelnél annyit jelent, hogy ha elkezdik, akkor kiugrasz a hajad alól ijedtetben. Ezért aztán, ha jó idő van, mi kint csavargunk a picúrral. Ettől viszont annyira hozzászokott a babakocsi tologatáshoz, hogy gyakorlatilag máshogy nem is alszik.Most próbálom betörtni, hogy aludjon az ágyába. Alszik is, max. fél órát, aztán megy az üvöltés. Szóval nehéz ügy.
Visszaolvasni nem igazán van időm. Látom mindenhol van egy kis nátha. Ez nálunk is így van, még a picúr úszta meg legkönnyebben.
Szépen fejlődünk, megy nálunk is a gőgicsélés. Nagyon erősek is vagyunk. Szóval minden tuti.
Eszik rendesen, gondolom :roll: Ha túl sokat, akkor még mindig kihányja :cry: Szoktam fejni is, de sajna üvegből nem fogadja el a tejcsit, vagy csak nagyon minimálisat. Ha rájön, hogy az nem a cici, egyből üvölt.

Szeretném, ha töb tejem lenne, mert félek,hog néha nem elég neki. Most találtam egy oldalt itt a neten: boldogmama.hu. Ott lehet rendelni, de bizonyos patikákban, bababoltokban meg is vásárolható egy kapszula. Azt hiszem valami amerikai termék és csodákra képes. Az ára elég húzós, egy doboz 5000 forint. Szerintetek jó lehet? Gondoltam egyet rendelek, abból kiderül., hogy van-e értelme. Esetleg valaki próbálta már. Végül is, havonta 3-4ezer forintot így is elköltök a teára, meg a homeos bogyóra.

Na, megyek mert csomó dolog van.

Egy két képet felrakok, milyen cucik vagyunk.

Mindenkinek pusszancs, azért majd próbálok benézni.

Néztem a képeket, nagyon édesek a babák, itt mindenki olyan édes bébit szült.

Edit

Ilyen erős vagyok már.
Kép
Így fürdet a nagy tesó.
Kép
Ez egy cuki nézés.
Kép
Tudok ám vigyorogni,mint a tejbe tök.
Kép

Kép

Kép
Kép
kanyin
 
 


Sziasztok !

nemtudommi van a babával de ugyan azt csinálja mint éjjel:sír és amikor próbálom ciciztetni nem kell neki.
A baj az egészben az, hogy már a mellem kezd kipukkadni a tejtől.ha lefejem akkor meg Kolos nemeszi meg az üvegből mert annyira csak cicizik, hogy nemtudja mi az az üvegből evés.


Én butaságnak tartóm ,h valaki azt mondja sok a 5* etetés.Ha a baba kéri akkor adom!!!!
A végén az lesz A TRENDI, HOGY FOGYOKÚRÁZTASSUK A BABÁKAT??NEVETSÉGES!!!
Beáta

Kép
beataa
 
 


Sziasztok Lányok,

Marci most a kiságyban elvan, lehet, hogy neki is jön a kis foga fent, mert a nyelvével egyfolytában azt nyalogatja, az öklét tömi a szájába és csorog a nyála :) .

Macsek: elképzelhetőnek tartom, hogy tényleg elég lenne, ha ritkábban tennéd cicire a babát. Tegnap este én is azt hittem, hogy nem elég neki a tejci ezért melegítettem neki 70 ml-t. Dobhattam ki, mert rá se bírt nézni... (Ez csak azért rossz, mert úgy csinált a cicin, mintha még kellene neki, csak nincs, azután pedig nem itta meg :( ).
De azért el tudom képzelni, hogy nem lehet kellemes, amikor küzdeni kell, hogy vegye be a cicit :( .

Preni: tényleg borzasztó felkelni "csak" fejni 2 órával azután, hogy elaludtam, de muszály, mert ez a tejci a kiegészítés estére, vagy ebből tudok tartalékolni.

Beataa: Marci is csak háton szeret, most már én is próbálgatom a hasrafektetést. Néhány percig bírja, akkor is csak a kezét szopizza, aztán sírás :( . De nem keseredek el, minden nap egy kicsit többet lesz hason, muszály megszoknia és emelgetni a fejecskéjét :lol: .

Orthopedia és lakás miatt :( : hát én is kisregényt írhatnék, hogy a 2 évvel ezelötti lakásfelújításkor milyen barmokkal voltunk körülvéve, de inkább nem fárasztalak benneteket.

Nem tudom, hogy hogy fog végződni a szombati gyűlés, de örülök, hogy nem vagyok a közelébe :( . Szerintem az autótokat vigyétek el egy plaza parkolójába, vagy vmi biztonságos helyre, mert nem lehet tudni, mi lesz :( .

Wenczkone: hát nem semmi az anyósod :( , de a sógorod sem... Úgy látszik, hogy nem vette az adást... Sokszor mondják, hogy nem jó a szülőkkel együtt élni, de persze sokszor van olyan, hogy nincs más lehetőség. Túl kell élni sajna...
Mikor lesz nálatok a keresztelő? Nálunk 24-én.
A keresztszülőknek kell vinni a saját keresztlevelüket vagy vmit? Amikor a plébánián voltam nem mondtak semmit, csak azt, hogy akkor vasárnap 3/4 11-kor találkozunk a keresztelőn és hogy mi vigyük a saját családi lapunkat, amit a házasságkötéskor kaptunk, mert annak a hátoldalára lesz bejegyezve a keresztelés ténye.

Vencel szépen fejlődik :) , neked sem kell aggódni.

Férjednek tényleg különleges a hobbija :) . Egyébként mi a foglalkozása? Lehet, hogy írtad már, de elfelejtettem.

Úgy néz ki, hogy holnap elmegyek egy baba-mama szoptatós klubba, megnézem milyen.
Ami biztos, hogy hétfőnként 15h-kor babamasszázs :lol: :lol: :lol: . Már vettem is mandulaolajat Marcinak. Itthon is lehetne csinálni, van is 2 könyvem, de társaságban mégiscsak jobb :) .

Üdv.:
Eni

Kép
marcy
 
 


Üdv!

Marcy, nálunk nem mondtak semmit, csak hogy a keresztszülőnek vinnie kell egy papírt az ő lakóhelye szerint illetékes plébániáról, hogy lehet keresztszülő, meg van felkészítés, és kérdezték, hogy volt-e egyházi házasságkötésünk....a többi egyelőre passz.

Ja, most csak azért tudtam jönni, mert Peti a tíz órási etetés után bömbizett jó sokat, rátettem a pocimra, bealudt. Kb. 15 perce letettem a nagyágyra, még alszik. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Hurrá Kolos szopizott végre 190.et és elájult utána !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
beataa
 
 


Ami még kimaradt:

Katus: ennyi idő után mitől sebesedett ki a mellbimbód? Baromi fájdalmas lehet :( .

Pil: Ameli fogacskája miatt :( . Reméljük nem tart sokáig és ismét hatalmasakat mosolyog :) .

Kanyin: szupi, hogy megint itt vagy, éppen múltkor gondoltam rád, de persze sejtettem, hogy 2 gyerkőc mellett nem egyszerű az élet :) . Tündériek a kislányaid. Látom már Erikának is van fülbevalója :) .

Kapszula: fenntartásaim vannak, nem ismerem, de ha megrendeled és használod írd meg légyszi az eredményt, még jól jöhet néhányunknak :) . Egyébként mi a neve a kapszulának? Majd megnézem azt az oldalt én is.

Katus: nátha miatt :( .

Kép
marcy
 
 


Látom mások is küzdenek,ki ezzel,ki azzal. :(

Katus,Preni:egy hete kapja folyamatosan a chamomillát,a dentinoxot meg rögtön lenyalja,úgyhogy tegnap már csak apanadol volt a mentsvár,mert imád fürdeni,de este már a kádban is orditott.
Katus:jobbulást!!!

Beataa:sztem is vigyétek el vhová a kocsit,ki tudja mi lesz ott.Párod miatt meg drukkolunk hogy ne legyen nagy balhé.
Ameli szeret hason lenni,de ő meg oldalra sem fordul,és hiábe csinálom azt amit Melinda is javasol,a kedvenceit teszem az oldalához,de mivel lusti fordulni inkább keres magának mást,de leginkább nyávog hogy szórakoztassam.Azért próbáld ki,hátha Kolosnak bejön.

Niki:anyós,sógor miatt nagyon sajnállak!!Én is megint balhéztam apóssal,a régebbi tagok tudhák hogy mi is hadilábbon állunk sokszor.

Macsek:Ameli is ezt csinálta amikor etettem és nem volt éhes!Lehet Ő nem igényel már annyi kaját.Próbáld ki!

NA ,mennem kell,még jövök ha tudok.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Prenata!
Blanka is mindig jobbra néz. Doktorbácsi azt mondta, hogy tornáztassam. Én tisztábatevésekkor balra fordítom és lenyomom. És mindig úgy fekszem mellé játék közben, hogy balra kelljen fordulnia, de inkább hátat fordít nekem.

Blackrose!
Én a fiamat 14 hónapig szoptatam és éjjel nappal volt rajtam melltartó. Még tovább is tudtam volna szoptatni, de már Ő nem igényelte. Ennyit az elapadásról. Viszont a melled jól megnyúlik és ha már nem szoptatsz olyan lesz mint egy kiürült zsák, ha nem hordasz melltartót. Nyílván kényelmes szopis melltartót kell ilyenkor hordani és nem feszes divatosat.
Kersesztelő: Nálunk sem tudom hogy lesz, mert mi sem házasodtunk templomban és a kersztszülők sincsenek megkesresztelve. Nekem amúgy nem fontos, mert amúgy is ateista vagyok, de a férjem rokonságában sokan örülnének neki. Fizetni tuti nem fogok érte, akinek fontos (pl após) kifizeti ha akarja. Részemről mindegy, hogy a gyerekek meg vannak e keresztelve, de nem is tiltakozom ellene, ha ez boldoggá teszi a rokonokat.

Katus73!
Én egyáltalán nem nézlek hülyének, de jogos a feltételezés, mert annó, mikor fiamnál írtam, hogy le akarom szoktatni a 12 hónapos gyereket az éjjel 3x-i szopiról, többen nekemestek. Akkor már csak éjjel szopizott, mert a nappaliról 10 hónaposan magától állt le. Azt hiszem 1 év után már nekem is járt volna egy kis alvás, de ezt több fanatikus szoptató nem így látta. Csinálj mindent úgy ahogy neked jól esik. Azért ha még pár hetet kibírsz egy idő után átállnak 4 óránkénti szopira. Blanka már sokszor van hogy 4 óra múlva éhezik meg, bár olyan is van hogy 2 óra múlva. Nálunk elég rendszertelen.
Blanka is sokszor azért kér 2 óra múlva, mert nincs ereje annyit szopizni. Fejd le szopi után a tejet és add oda cumisüvegből, akkor tuti jóllakik. Na ezért a megjegyzésért meg az én fejemet fogják leszedni :)
Miért kell visszamenned? Nem kapsz rendesz gyedet?

Colett!
szem: vattát tunkold bele anyatejbe és törölgesd át a szemét (kívülről befele az orr fele)
Nálunk is ugyan ez a helyzet, hogy nem nagyon jut el a férjemig, hogy mit hogy csinálok a gyerekekkel. Ő mindent meg akar adni nekik, tehát ha sír azonnal felveszi a nagyobbat meg rászoktatta a szörpre, mert szegénynek én csak vizet adtam. És miért ne ihatná cumisüvegből majdnem 4 évesen. Itt én vagyok a gonosz anyuga. Fiam pl 2-3 évesen többször hozzámvágta a cumisüveget és kiabálta, hogy apa hozza. Mert apa sokkal édesebbet hoz.
Hát ez van, apukák már csak ilyenek, de Ő legalább fürdeti, tisztába teszi és mindent megcsinál.


Beataa!
sorbanállás nálunk is van a gépért, de nekem már a nagyobbig fiammal is küzdeni kell.

ahol nagyobb gyerek van és kihasználattlan gépidő: www.gribedli.hu

Doren!
nálaunk is u.ez van ciciileg, hogy egyszer semmi, máskor meg duzzad. És én is 6-7 hónapig csak szoptattam majd 14 hónapos koráig még szopizott a fiam. Most viszont úgy érzem ez nem fog menni, de nem idegesítem magam, mert egyenlőre jönnek vel a kilók a kis gombóckámra. Majd ráérek idegeskedni, ha itt a vége.

Kamilla: szárítja a bőrt, más rossz hatásról nem tudok. Viszont fertőtlenít ezért jó.

wkata!
torokfájásra nem tudom mit szedj, de a IV. kerület Árpád út 46.-ban lévő homeopátiás gyógyszertárban biztos tudnak valamit javasolni. Itt a tel számuk: 369-2642

Kari!
Addig könnyebb amíg ilyen picik, hidd el. Persze mindenki az ellenkezőjét mondja, de nekem akkor is ez a tapasztalatom. Két kaja közben csak alszanak és még nem olyan nehezek ezért könnyű mászkálni velük. Én Balázzsal is sokat vásárolgattam. Most már vele nehezebben indulok el, mert mindenért hisztizik és elrohangál.
foggal szopi: tapasztalatom nincs de ötletem igen, aztán vagy kipróbálod vagy nem. Szóval 4 hónaposan már sokmindent értenek. Ha ráharap vedd el rögtön a cicit és mondd hogy nem szabad. Ezt mindig ismételd meg, de várj pár másodpercet mielőtt visszaadod. Előbb utóbb talán megérti mit szeretnél, ha addig még nem rágta le a bimbódat :) Neki sem jó ha mindig megszakítod a szopit a harapásoknál ezért lehet inkább nem harapdál majd.
Fiamnak 9 hónaposan jött az első foga és 14 hónapos koráig szopizott, de egyszer sem harapott rá.

Marcy!
csinos, de melyik a védőnéni? :)
Már mi is gügyörészünk és mosolygunk

BR!
Egyik ismerősöm a mosógépét hívta Rozinak. Mindig mondta, hogy dolgozik a Rozi, mikor épp mosott :)

Exdeus!
Én egy csomó kenyérreceptet küldök neked, ha adsz egy emailt. Nekem anyukám a nagy sütögető.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Beáta - gratula!!! az jó sok tejci :-) a kocsit szerintem is menekítsétek el valahova máshova arra az időre, férjed miatt szorítunk, hogy ne törjön ki a káosz

Kanyin - cukik a képek tényleg, nagy mosolygós a kislányod

Niki - anyós, sógor :cry: :cry: :cry:

akartam még írni sok mindent, meg Makiról is, de üvölteni kezdett, viszont már nem volt éjjel lázas!!! :lol:

Majd még jövök.
Kata

Kép
wkata
 
 


Üdv!

Az én fiam annyira elaludt, hogy még most sem kelt fel, pedig ilyenkor már kérni szokta a kajcsiját...már meg is csináltam, Peti meg alszik. :)

Nyanya, ide jöhetnek a receptek: exdeus@freemail.hu

Bea, nálunk csak azért nincs sorbanállás, mert két gép van a lakásban, egy tesómnál, egy nálunk. :) Utóbbi gagyibb jóval, de netezni és fórumozni tökéletesen megfelel... :D
Épp ma mondta az öcsém, hogyha Peti elindul, a sajátját el fogja zárni (nagyon sokat költött rá az anyukám)... :D

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Üdv!
Az én fiacskám átaludta a kajcsi időt. Reggel fél9-kor evett. Fél12-kor gondoltam a húzom az időt délig. Lefeküdtem mellé puszilgattam, simiztem a buksiját, erre bealudt és azóta is alszik.

Csajok!

Én olyan "sikeresen" ( :oops: ) olajozgattam a babám fejét a koszmó ellen, amikor még nem is volt neki olyan, hogy most tisztára olajlerakódásos a feje. Valszeg nem mostam le alaposan. Szerintem. Most mit csináljak? A sima samponos buksimosás nem oldja fel a lerakódást. Olajozzam át ismét és keféljem át, mondjuk fogkefével? A babakefe túl puha!

Niki! :cry: Anyós, sógor miatt!
Az enyém meg mindig igérget és nem tartja be. Attól félek, hogy egyszer beszólok neki, hogy hol van, amit megígért. Júniusban vettünk egy szekrénysort. Azt mondta, hogy beszáll 100e ft-tal. Azóta is kapjuk. Pedig azért vettünk 200e ft-os szekrénysort, mert hogy úgy is beszáll a felével! Arról nem is beszélve, hogy a gyerek dolgai közül egy csomó mindenre rávágta, hogy majd ő veszi meg. (pl. autós hordozó) Még jó, hogy nem vártunk rá. Peti eddig két rugit kapott tőle. Ja, és 2x volt nálunk Peti nézőben. Mindig azzal jön, hogy mennyi dolga van. A kedvenc unokájára vigyáz minden délután, mert a gyerek délig jár óviba, mivel az anyuka még papíron gyesen van, így a gyerek délig járhat óviba. Persze az anyósomnak eszébe sem jut, hogy mikor megy a gyerekért az óviba, akkor elinduljon fél órával korábban és bejöjjön hozzánk megnézni Petit. Ja, és az óvi mellett lakunk. Szóval itt jár el mellettünk nap-mint-nap.
Bezzeg anyám, aki még aktívan dolgozik szinte minden nap megnézi az unokáját munka után. És még ő ösztönöz, hogy menjek és vigyem anyósomékhoz Petit. persze, nem szívesen megyek, mert amikor odamegyünk, akkor is a kedvenc unoka körül ugrál. Nem bír fél órára sem elszakadni tőle és petivel foglalkozni, így meg semmi értelme a látogatásnak.
Bocs, hogy ilyen hosszú lettem.

Reni
Kép
prenata
 
 


Két vagány sapis kép:

Kép

Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Hellóka!

Noi is még mindig nyügi, néha azt hiszem leharapja a kezét, annyira szenved. Persze ilyenkor jól jönne a cumi, csak nem tetszik neki. Éjszaka eljátszotta, hogy 4-kor evett, aztán 5-kor is tökre sírt. Mit tehettem, jött a cici. Aztán 9-kor kapott újra, de ahhoz képest tök sokáig evett. Ő viszont éjszaka tök sokáig cicizik, én meg majdmnem bealszom. Bezzeg nappal 5 perc alatt lezavarja.

Nagyobb gyerkőcök szurija: Ez tök jó kérdés, nem tudom mit kapnak 3 évesen. Gondolom azért tudják, hogy ők még a régi fajtákat kapták. Viszont jövő hét hétfőn rákérdezek, akkor megyünk.

Foggal szpoizás: Szerencsére a Máté nem harapott rá, talán kétszer, pedig 6 és fél hósan már volt fog. Én is felssziszentem ösztönösen, csak nézett, hogy mi a bajom.

Már nem tóm ki írta, de az a kis szúrós az fog lesz! Lassan vehettek "játszó" fogkefét, Máté szerette.

Nyanya: Ismerős a helyzet, bár az én férjem meg van győzödve arról, hogy egy baba sírhat. Érdekes módon éjszaka meg nem engedi neki. A fürdetést szereti csinálni, de a pelenkázás, csak ha muszálj.

Keresztelő: kedden megyünk a Paphoz, még nem tudom ki legyen a Keresztapa. Mert a Kersztanya a nővérem lesz, csak neki nincsen párja, igazi "szingli". A barátok közül meg senki se olyan aki...Talán a nővérem lesz a Keresztapa is. :D

Venckone: Ez jó ez a papagáj tenyésztés! Én tök szeretem őket, csak tavasszal elpusztult. Máténak azt mondtuk elröpült Afrikába a testvéreihez. Én szeretnék megint, csak várok még, hogy nagyobb legyen a Noi, mert eléggé koszolt a drága Csuri. Akkor majd reptethettek egyet ide. :D

Dentinox, Panadol: Nálunk semmi haszna sajna. Majd jön a homeós bogyi, csak nem tóm az lejárt, vehetek újat. Remélem használ, fiamnál az se jött be.

Mentem, alszanak egyszerre, el se hiszem. :D

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok,

Hello: itt a cibes torcsis kep.....

Kép

Most megyek, remelem este tudok meg jonni...

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!

Teljesen kivagyok a szopi dili miatt. Tiszta depi vagyok, hogy nem hajlandó 5 percnél tovább szopizni. Az a vicc, hogy a teát issza utána. A tápi se nagyon kell.
Annyira nem tudom most mi van. Van amikor - reggel az ágyba – órákig elnyamnyog. És hajnalban is cicizik rendesen, de napközben meg nem. Ilyenkor mi van???????

Most megyek visszaolvasok kicsit. Hátha jobb kedvem lesz.
Lehet, hogy még jövök

Puszika
Kisviri :cry:

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág:küldtem Neked emailt!!

Doren:mi a helyzet a tejcsivel????????Van ???????Drukkolok nagyon,és irj !!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Üdv!

Ma ahogy írtam, Petinek alvós napja volt. A végén kettőkor evett egy helyett, így egy órát tolódott a napirendje. Háromnegyed hétkor fürdettem, etettem, és már alszik. :)
Mátékat isten éltesse sokáig!
Peti ma is gyakorolta a hasra fordulást. :)
Tejallergiáról: ma megkérdeztem egy gyerekgasztroenterológusnak készülő bnőmet, hogy mik a jelei: szerinte hasmenés és kiütés. Szóval magában a nyálkás széklet nem lehet tünet, főleg, hogy az nem hasmenés... Szóval tessék a sarkatokra állni, és vértesztet kérni!

Kanyin, szupik a képek, bájos nézése van a kisebbik lánykádnak.

Kari, jó korán jöttek ki Niki fogai!

Pil., remélem, hamar túlesik Ameli ezen a fájós időszakon.

Reni, olajügyben nem tudok tanácsot adni...ill. tudnék, de akkor hülyének néznétek: mosogatószer. Az tutira leszedi, és nem kell belőle sok. A maiak már úgyis olyan hiperszuperek.
A szülők miatt ne akadj ki. Nálunk az én szüleim nap mint nap látják Petit, mert ugye nálunk lakunk. Anyósomhoz vasárnaponként megyünk, apósom meg kb. 3 hónapja látta először és utoljára az unokáját. Persze mindig érdeklődik, de ennyi.
Édes Peti ebben a sapiban.

Colett, az én férjem is csak muszájból pelenkáz, a múltkor már az volt, hogy mikor másodjára kellett volna pelust cserélnie, közölte, hogy én vagyok a soros. :) Én meg, hogy az ő gyereke is...szarban nem maradhat.
Keresztszülő egyvalaki is elég. Nálunk hivatalosan csak keresztanya lesz, a párja meg keresztelési tanú (na persze Petinek keresztapa).

Macsek, köszike, hogy felraktad a képet, én még mindig nem bontottam ki a miénket...

Most csak ilyen rövidke voltam.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

BR: hát tényleg jól belehúztál az írásba :) Örülök, hogy már jobb kedved van. :) Nagyon édesek a képek. A kézfogós a legédibb.

Katus: én örülnék, ha kicsikém 8-szor normálisan szopizna. De mostanában nem igen akar rendesen enni. :(

Colett: Noi szemére gyógypuszit küld Kende :)

Ex: az lehet, hogy az a vitaminos gyógyszertári popsi kenőcs 800 FT ??? vagy átvágtak minket? Nagyon cuki Peti a képeken.
Én is megkérdeztem a dokinéninket a tejallergiáról és uazt mondta, mint a barátnőd.
Annyit mondott a dokink, hogy a helyettesítő orvos túl alapos akart lenni. Hát köszi szépen.

Doren: drukk, hogy legyen még tejed. Nekem van, csak a kis drága nem akarja enni :(

Lreta: édesek a képek.

Kari: igen ő a férjem és tényleg 1-szer elcsábítottam a felkészítőre :) Gratula a fogacskákhoz.
Csípőszűrést nem csinálnak a Söfibe?

Katus: cicid miatt :( Nyugi mi is kelünk még Kendéhez. Bár jó lenne ha végigszunyálná az éjszakát.

Pil: szegény Ameli jól megszenved a fogacskáival. Kitartást nektek! Amelinek meg gyógypuszi.
Tényleg jó a Dentinox kb. 5 percig :) Legalábbis nálunk.

Macsek: hú akkor én nem szólok semmit, mert én rá tudom venni 5 perc szopira és utána jön a bömbi. 5-szöri kaja sok??? Kende meg is őrölne, ha csak 5-ször etetném. Ő kb. 7-8-szor eszik 1 nap.

Bea: szakiemberek bénasága miatt :( Panelba laktok egyébként? Mert ott tényleg minden milliméter számít.
Azt hiszem én is paráznék rendesen, ha a párom ott melózna. Nem tudtok máshová parkolni a kocsival? Azt hallottam, hogy a megrongált kocsik javítását nem fizeti a biztosító.

Kata: jobbulást neked.

Norwell: pampers pelus nálunk se jött be. Kicsurog belőle minden.

Venczkone: családi balhé miatt :(

Kanyin: jó, hogy írtál. Épp tegnap gondoltam rátok mi lehet veletek. Édesek a lányok.

Reni: nagyon vagányok a sapis képek

Éjszakai etetés: nálunk mostanában, ha éjjel eszik akkor utána igényli, hogy játszunk vele. Csak mi ezt nem igazán favorizáljuk. Tegnap is éjféltől 2-ig fent voltunk vele, mert nem akart visszaaludni :( Néha viszont eszik és 5 perc és alszik. Tán attól függ napközben mennyit aludt.

Hasra fordulás: nálunk még nem megy, de nem is fog, mert állandóan hason fekszik. :)

Konakion: azt mondta a dokinénink, hogy addig kell szedni, amíg anyatejcsit eszik a baba. Mi a 3. dobozt kezdtük meg.

Az összes kis betegnek jobbulást!

Kicsit megnyugodtam, hogy olvagattalak benneteket.
Megyek tusizok és szunya
Puszika
Kisviri

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Macsek, az az ügyeletes az Ecserin vette a diplomáját. Milyen marhaság az, h 5x szopi SOK???? Be kell szarni........
Nem semmi, h 230g-ot fejtél!!!! Nem gondolkoztál még tejleadáson? Egész jól keresnél vele!

Beáta, mi a Köztársaság térnél lakunk, és no para, nappal semmi sincs, béke van és nyugalom. Mi minden nap sétáltunk Bogyóval, mentünk katasztrófa túristának... :D Nem kell bexarni, csak éjfél körül ne mászkálj. Ja, és a mi (kölcsön!) kocsink is az utcán áll, nem bántotta senki. Lakás: :(

Niki, nem semmi az anyósod :( :( :( . Mi nincs rendben a csípőtökkel? :( Fú, a papagályok azok durvák lehetnek, főleg ilyen sokan... én egytől is kifexem kb 10 perc után, utálom a hangjukat.

Kanyin, jó h írtál! :) Lakásfelújítás: :(

Marcy, nálunk okt 29 lesz a keresztelő. igen, kell a keresztszülők keresztlevele!!! Melyik szopis klubba mész?

Katus: cicibajok :( bakker, nem is gondolná az ember, h még mindig adódhat ilyesmi...

Colett, nekünk is csak keresztapánk lesz. Pedig én szerettem volna keresztanyát is, de Ákoséknál mindig csakis házaspárok lehetnek, olyan meg nincs a környéken. Amúgy nálunk mindketten szeretünk pelenkázni, mert Bogyóka imádja, nagyokat nevetgél tőle! :)

Kisvirág: nálatok is sztrájk van??? :(

pogacsa
 
 


Sziasztok !

Kisvirág: nem panelt vettünk hanem egy 47nm2 es tégla lakást egy 8 lakásos társasházba ami kb 60éves ház.
De mivel kicsi a lakás minden cm számit.
közben kiderültek, hogy vékony a ház tűzfala csak egy sor vékony tégla ezért kell belűlről szigetelni és talán pár év múlva majd kivűlről is meglesz.
Az összes cső szétvan rohadva ,teljes csere és a villanyvezetékek kiépítése ,csaptelepek stbbbb

tehát minden..
Kolos sír apa kezébe megyek etetni mert nyűgős egész nap, nemtudom mi van ,csak panaszkodik:vajon a foga jőn vagy mi???
Mi is szedjük még a konakion de nemmondták meddig kell szedni

jó éjt mindenkinek és sok aluszkát beáta

Kép
beataa
 
 


Jóestét!!

Ex:
Hááát nem mosolyogtak!!

Holnap majd össze írom és elküldöm mailbe a kenyeres cuccot.

Katus:
Cici seb miatt :(

Pil:
Kitartás!!!

Reni:
Köszi!!

Macsek:
Totál nem sok az öt kaja, mert ha szigorúan 4 óránként szopiztatsz is 24 óra alatt hat, jó ha éjjel egyet ki hagy akkor 5… és anya tejjel nem lehet túletetni a babát én úgy tudom.
Az a 10perces dolog meg hülyeség, mert szerintem senki nem szeret hipp-hopp gyorsan kajálni, hanem nyugisan, addig amíg jól lakik.
De hogy tovább filózzak 5 szöri kajával az én hat kilós lányomnak pl. 190 gr.kéne ennie egyszerre,( messze nem eszik ennyit) max 120-at eszik, ebből következik hogy mi legalább 8 szor szopizunk. :) Sőőőőt van hogy ¾ órát is egybe. ;)

Beáta:

Adél oldalán alszik el, de aztán éjjel hátára dobja magát és neki is ki van már kopva a haja hátul. Őt próbáltam hason altatni, de kb. 2 hétig ment, aztán mérgében mert nem szeret hason lenni megtanulta magát kinyomni, visított, és mivel nem voltam gyors, mert mindezt éjjel csinálta, és félálomban voltam, gyorsan meg is tanult átfordulni. Azóta ha hasra teszem 10 mp múlva már át is fordul. Viszont pl. hátról hasra is elfordul tudja,de nem szeret hason lenni így nem csinálja…
Nekünk is kendőnk van, nagyon szeretem. Adél is. Bár van hogy lázad ellene. Kengurunk is van,de nekem a kendő jobban bejön, mert jobban eloszlik a súly.

Niki:
Fel a fejjel. És ne törődj velük, ha emiatt nem mennek a keresztelőre akkor ez az ő bajuk.
Tudom hogy szar dolog, nekem anyámmal vannak elég érdekes dolgaim, és ők is a szomszédban laknak, és óhatatlan a találkozás.
De legalább megmondtad a véleményed, nekem nem mindig jön össze.

Nekem apukám tenyésztett papagájokat, volt hogy majdnem 100 is volt, de olyan is amikor zebra pintyből volt ennyi, aztán az egyik éjjel az akkori perzsa macskánk kiengedte őket… nem bántotta őket, csak kiengedte, és vagy 80 db pici szürke madarat kellett befogni. Hehe suli előtt persze.

Kanyin:
De jó hogy jelentkeztél!!
Édes Erika nagyon!!És Edina is olyan szép, mint amilyennek emlékeztem rá :)!!


Marcy:
Baba masszázs :)

Nyanya:
A mosógép az a Masa!! :)

Kata:
:) Hogy már nincs láz !!!

Reni:
Anyós miatt :( Mondjuk én már a kezdet kezdetén kiakadtam, mert náluk is van a kedvenc unoka, aki 4 hónappal nagyobb mint Tomi, így folyton hasonlítgatva van. De pl. ha itt vannak amióta Adél meg van már kétszer volt itt, de szerintem 30 percnél tovább még nem volt a kezébe Adél. De pl. Tomival elvonul és faggatja, és kibeszélteti, hogy miket mondunk miket csinálunk.(durva nem? ) Ja aztán múltkor mikor itt volt, Tominak hozott egy játék fűnyírót, Adélnak semmit. Aztán amikor mentünk vásárolni, akkor vett mindkét gyereknek egy kis csomag pelenkát. Én meg kinéztem már az Interspar-ba azt a tehenes csörgőt amit Adél kedvenc játékai közt mutattam anno. Én fizettem, mert anyó csak a pelenkát vette, én mást is.
Aztán amikor haza jöttünk, akkor már azt dumálta anyámnak, hogy de jó most már mind a két unokájának vett ajándékot, mert Tomi kapott fűnyírót, Adél meg a csörgőt, aztán én jól felvilágosítottam, hogy neeeem azt én vettem. Rögtön égett a feje. Annak ellenére, hogy Adél az egyetlen lány unokájuk, le se szarják.(mondjuk tudom miért… mert egy lány az csak lány a fiú a gyerek :( )

Colett:
Nekünk teknősünk,volt és nem bírta anyám gondoskodását, és mikor hazajöttünk Pestről már beteg volt, és kb. egy hétre rá feldobta a bocskort. Én akkor Tominak azt mondtam, hogy elromlott. De mivel én találtam rá és elevenen él az emlékeimben milyen volt punnyadtan,így nekem mostanában nem kell teki.

Pelenkázás:
Az enyim api, meg csak bepelenkáz… meg esetleg a pisit leveszi, de a kakisnál kiabál.

Kisvirág:
:) Küldök, hogy neked is jobb legyen a kedved. Próbálj meg más pózba szoptatni nekünk bejött. Addig kereszttartásban szopizott, most honalj a favorit. Meg kicsi korában szopis párnán szopizott , aztán volt egy kisebb sztrájk, akkor nem jött be neki, most megint tetszik neki.


Jó éjt!! Mentem szunya kitudja meddig lehet!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?