Új privát üzeneted érkezett!

Szia Mandula! :D

De jó, hogy benéztél!!!
Én is nagyon remélem, hogy hamarosan lesz neted, mert nagyon hiányzol innen!

Köszönöm a gratulát, én is nagyon örülök, hogy minden rendben Nálatok! :D :D :D

szépen haladtok a vonalzó vége felé :D

Az Emese tényleg gyönyörű név, nekem is tetszik :D

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!
Köszi az jó lenne. Csinálj sok képet és várom az élménybeszámolót is

Kép

KépKép
nyanya67

Sheila kedves!
Hát Párizsban nem lesz időd vackolni, az biztos! Annyi a gyönyörüség, hogy 2 hétig sem érnél végére, sajna mi is csak 2 napot voltunk, hát igy maradt ki a Sacre Ceur :cry: . Őszintén nem emlékszem felszini tömegközlekedésre, pedig biztos van, talán lehet, hogy a metró által nem érintett helyeken? Mi sajnos mindenhová metróval mentünk, ill. a saját buszunkkal. De ne izgulj, nem fogtok eltévedni, meg különben is ott lesz a bátor, erős és talpraesett férjed, aki minden váratlan helyzetet megold! A metró kapcsolódási ábrái nagyon érthetőek, már ha megtalálod a megfelelő alagutat :lol: . De meg fogjátok találni.
Az uram megmászatta velem az Eiffel tornyot, addig hajtott, amig volt lépcső :evil: De igaza volt, mert gyönyörü képeket csináltunk, és érdekes volt összehasonlitani a különböző magasságokból a városképet. Azért Neked igy babásan nem ajánlom, Te menj csak lifttel, de próbáld rávenni uradat, hogy lépcsőzzön. Jó kis tura :lol:
Aztán ha a Louvre-ba mentek, ne csak a festményeket nézzétek meg, mert vannak gyönyörü szobrok is, 1 lépcső tetején áll pl. Szamotrakéi Niké, kiterjesztett szárnyakkal, mintha le akarna ugrani, gyönyörü!
Fu most ugy elkaptak az emlékek, legszivesebben bekéredzkednék a bőröndödbe, csak félek, lenne 1 kis tulsuly :lol: :lol: :lol: .
Csinálj sok képet, és érezzétek nagyon jól Magatokat!
Mandula kedves!
Nagyon hiányzol ám innen, ugyhogy állj a sarkadra és szerezzél vonalat!
Örülök, hogy jól vagytok, milyen gyorsan haladsz kifelé, látom már 27 hetes!
Szóval lehet, hogy Emese lesz? Tényleg gyönyörü név, nem azért, mert a lányom viseli. De azt tudud, hogy "nomen est omen"...
Én ugy látom, Pöri rászolgál a nevére, olyan Emesés lett, hogy egyre többször szólitom az igazi nevén, igy,becézés nélkül. Szerintem nagyon nőies és végülis "ősanya" név, és ahogy tudja ringatni a maciját, meg szeretget, odabujik, ugyanakkor roppant huncut, szinte kacér, és eleven, hát ráillik a neve.
Nyanyuska drága!
Olyan rövid vagy mostanában... Irjál már a gyerekekről!
Kedves Zsengém!
Rabkri nagy titokzatosan belejentkezett mult hét elején, és utalt rá, hogy pénteken fog történni valami, amiről majd beszámol.
Dehát Rabkri( :!: :!: :!: ) nem számolt még be :!: :!: :!:

Képzeljétek, tegnap végre el akartunk menni az állatkertbe, de -Ilyen még nem volt- végigmentünk az egész Ligeten, és egyetlen parkolóhelyre nem akadtunk, viszont 3 hosszu, borzasztó hosszu sor ember tolongott a pénztárak előtt, igy a 2 dolog hatására, elhalasztottuk az állatkerti sétát, és elmentünk a Margitszigetre. Évek óta nem voltunk, pedig ott ismerkedtünk meg... :D Most is gyönyörü, ápolt, csak az a pár épület van teljesen lepusztulva, ami a pesti oldalán van :( Elsétáltunk a vadaskertig, azt viszont nagyon rendbetették, be is lehet menni. Pörit elbüvölték a pónik és az őzikék, ugy simogatta a lovacskát, mintha nem is volna olyan nagy. Majd teszek fel képet, csak ugye a macera vele... Hangosan nevetett, ahogy a paci odajött hozzánk. Ki volt akadva, amikor eljöttünk. Ez a nőcike tényleg hisztis tyuk lesz, előveszem a táblát :lol: Másztunk is 1 gyönyörü virágos réten, és találtunk igazán fáintos, "európai" játszóteret (ajánlom Nektek, egész az elején van, baloldalt, Buda felől, a stadion után, minden korosztálynak való). Szóval szép napunk volt, tele romantikus emlékekkel... Rengeteget sétáltunk a Szigeten fiatal korunkban... És most itt van nekünk ez a kincs (nagyobbik itthon aludt a szombati buli után).
Fanny kedves!
Fiad hogy van? És az idegeid? Remélem kibirtad, és csak ma tesztelsz. Nagyon drukkolok!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Hát újra itt vagyok! "Természetesen" nem bírtam ki és vasárnap hajnalban teszteltem. 20-as érzékenységű teszttel, ami már a beágyazódástól számítva a 3. napon kimutatja a terhességet, szóval negatív. Én ezt már biztosra veszem, bár még nem jött meg, de (most mielőtt írni kezdtem direkt kimentem pisilni) már vannak előjelek, hogy 1-2 napon belül meg fog jönni. Vasárnap hajnalban jól kibőgtem magam a fürdőszobában, de azóta valahogy jobban vagyok. Most már csak azt kell eldönteni, hogy belevágjunk-e a gyógyszeres kezelésbe.Érintőlegesen beszélgettünk erről a férjemmel, én úgy érzem, hogy ő inkább arra felé billen, hogy hagyjuk az egészet, magammal meg nem vagyok tisztában. Amíg úgy gondoltam, hogy ebben a hónapban sikerült, addig nagyon örültem neki, most,hogy tuti,hogy nem jött össze, inkább bizonytalan vagyok. Fogalmam sincs mi lenne a jó döntés.
Melcsi! Nálatok konkrétan tudom, hogy a férjed 47-48 (?) éves. Benned soha nem merült fel, hogy (ismerve a férfiakra vonatkozó statisztikákat) mi lesz ha véletlenül egyedül maradsz 2-3 gyerekkel? Bocsi, hogy ilyeneket kérdezek, de lehet,hogy nekem ez a fóbiám, hogy az én férjem nem lesz hosszú életű (náluk apai ágon mindenkit a szive vitt el, és hát az én férjem "mutatói" sem ideálisak) Vagy nem kell ennyire előre gondolkozni? De hát én már csak ilyen vagyok, állandóan előre tervezek, és próbálom az életem úgy irányítani (mindenféle szempontból) hogy ne érjenek meglepetések. Pl. ugye mindenki látja-hallja ezeket a megszorító intézkedéseket, most hallottam hogy Borsodban két hét alatt szüntettek meg egy gyerekotthont, nálunk most volt revizió, amely semmilyen szabálytalanságot nem állapít meg viszont a jelentést avval kezdik, hogy az intézmény működése gazdaságtalan ( naná, 4 ha-os területen, 12 épületben, 4000 m2-en,80 fős alkalmazotti gárdával átlagosan évi 35 növendékünk van!) és javasolják a minisztériumnak az intézmény gazdasági-szakmai átvilágítását. Mi van ha egy tollvonással megszüntetik az intézményt? Itt állok 42 évesen mint munkanélküli? Tudom, hogy nagyon sok munkanélküli nevel gyereket és még sem áll meg az élet, de engem ez egyáltalán nem nyugtat meg.
Valamelyikőtök kérdezte, hogy hőmérőzök e még. Igen. Ezt is azért, mert bár hülyeségnek tartom, de én semmit nem hagyok félbe ( kézimunkát, tanulást, könyvet stb.) így ezt a hónapot is még végig hőmérőzöm, de a köv. hónapot már nem kezdem el, mert egy baromság.
Kisfiam egész jól van ( olyan tartása lesz,mint egy huszárnak) holnap kell menni Ceglédre a rendősrségre, meghallgatásra, mivel 8 napon túl gyógyuló sérülése keletkezett. Én úgy gondolom nem fogunk feljelentést tenni, de azért a hivatalos köröket le kell futni.
Szép napot mindenkinek.
Fanny
fanny01

Sheila!
remélem még itthon vagy. A barátnőm kérdezi a hotel nevét, mert a héten le kellene foglalnia. Megírnál róla mindent amit most tudsz, mert mire hazajössz már késő.
köszi

Kép

KépKép
nyanya67

Helló Lányok!

Itt vagyok és írok mindenkinek privit!

Sheila!
GRATULÁLOK!!!

Jó utat, vigyázz nagyon magatokra!
Melissáról varázsolj már fel képet, ha tudsz!

Melcsi!
Én is élvezném, ha az én várandósságom oldaná meg a létszámleépítést :lol: , bár ez a hónap sem kecsegtet túl sok reménységgel. Minden évben, ahogy elkezdődik a tanév, eltűnik a hangom - nem bírom a krétaport. Fuldokolva köhögök már hetek óta, ráadásul a suliban sokkal többet kell beszélnem, mint itthon, így eröltetem a hangszálaimat.
Változatlanul nagyon helyes mindkét gyerkőcöd, olyan jó őket együtt látni. Néha nem is bánom, hogy még nem jött össze a 4. gyerkőc eddig, mert így még nagyobb lesz a korkülönbség - annyira szeretem én is nézni a nagyokat a kicsivel. Lili állandóan számolgatja, mennyit kell még aludni, mire hazajön Dorka, hívogatja telefonon, levelet ír neki.

Tényleg, tegnap nekem is írt, megpróbálom ide betenni, ha sikerül: Kép

Előre került ugyan az aláírása, de nekem így is nagyon jólesett. :)

Fanny!
Kitartás a fiadnak! Jobbulást neki! És mi lett a baráttal, akinek a védelmére kelt?
És kitartás neked is! Lesz nekünk kisbabánk, de ne bizonytalanodj el! Szerintem amíg képesek vagyunk teherbe esni, addig nem lehet gond - tudja a természet vagy a jó Isten, mit szabad és mit nem bevállalnunk! Lazíts! 8)
Egyébként nálunk István 47 éves múlt... Persze, ott van az emberben a félsz, de fiatalon is annyi minden benne van a pakliban, az életet mégsem élhetjük félelemben!

Regina!
Neked is kitartás, sikerülni fog!
Gyerekek hogy viselték az évkezdést?
Nálunk még mindig nem sikerült az átállás, Luca éjfélig olvas, Lili nem alszik napközben, de így is este 9-ig, fél 10-ig dorbézol, aztán alig tudom reggel fél 7-kor felkelteni őket.

Fermel!
Tudod, nálunk Luca majdnem belehalt a bárányhimlőbe félévesen, ezért szerettem volna beadatni Lilinek az oltást. De a dokink lebeszélt róla. Nálatok nem okozott semmiféle problémát? Nem aggályoskodott a doki?
Tanuláshoz gratulálok!
Biztosítóval zöld ágra vergődtetek?
Jöhetnek fotók tőletek is! :wink:

KrisztaNyanya!
Nem semmi Blanka súlya! :wink:
Balázzsal oviban minden rendben?

Zsenge!
Hát, Te sem unatkozol...
Nikid csodapofa! Nagyon helyes a képeken, a fiaiddal együtt!

Mandula!
De jó hallani rólad, főleg ilyen jó híreket!
Lesznek uh-képek? Esetleg pocifotó? :wink:
Milyen az új ház? Belaktátok?

Még teszek fel egy képet, most készült. Eddig Bandinak hívtuk, most derült ki, hogy Andi, és Lili kint felejtett babakocsiját bitorolja.

Kép

Szóval Ő a látszat ellenére egy vadállat: folyamatosan molesztálja Virslit, ha nem foglalkozunk vele, felugrik a lábszárunkra, Lilinek a hasára. Éjszaka meg Virslivel összebújva alszanak - olyankor merő ártatlanság 8) .

Na, megyek, vacsorát kell végre főznöm - az utóbbi másfél heten csak István főzött! Bolognait rendeltek - imádom én is...

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Végre itthonról írhatok :lol: ! Holnap megpróbálok nagyjából visszaolvasni és majd írok is!!

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
mandula35

Rabkri!
Olvastam a privit. Érdekes szituáció.
A bárányhimlő elleni oltás egyáltalán nem okozott problémát, az orvosunk sem aggályoskodott. Szerencsére nálunk a két nagy betegsége annak idején nem volt ennyire tragikus, de azért nem hiányzik senkinek sem, hogy még egyszer átéljük. (mostanában egyre többet hallok szövődményes fertőzésekről)
A biztosító végül igen korrekt volt, csak elég hosszú ideig tartott az ügyintézés.

Fanny!
Ne add fel!! Clostylt én is kaptam kétszer, meg egy alkalommal valamilyen injekciókat is. Hőmérőztem is szorgalmasan. Aztán, amikor egyiknek sem lett meg az eredménye, úgy döntöttem, hogy a természetre bízom magam. (pedig én is olyan vagyok, mint te, ha valamibe belekezdek, azt végig is csinálom) Persze azért a fejemben ott voltak a megfelelő napok. Az „eredményt” pedig már többször láthattad fényképen.

Mandula!
Remélem a T-com most már csipkedi magát, jó lenne, ha még a pici érkezése előtt lenne módod velünk „beszélgetni”.

Melcsi!
Szenzációsak a fotók. Egyetértek Rabkrivel, nagyon jó látni a nagyfiadat a kicsi lánykáddal.
Emeséről minden képen kiabál a kiegyensúlyozottság és olyan huncutul tud nézni. Szerintem nem lesz egy elveszett gyerek.

Paga!
A felvételi tájékoztató azt hiszem csak november-december tájékán jelenik meg, de ez nem 100%.(nagyobb könyvesboltban biztosan meg tudják mondani) Ahová én járok, oda nem a rendes felvételi eljárás során kellett jelentkezni, hanem július 1. volt a határidő és nem is került semmibe a jelentkezés és nem csak nekem nem. Ez ugyanis egy pedagógus továbbképzés, nem ad új szakmát, csak egy magasabb minősítést.
A diákigazolványom sajnos még nincs a kezemben, mert csak a héten kerülünk be a központi adatbázisba és majd csak akkortól lehet intézni az V. kerületben. Megjegyzem ezt eléggé furcsállom, mert már szeptember 8. óta beiratkozott hallgató vagyok és már most jogosult lennék pld. a diákbérletre (BKV). Annak idején az egyetemen kaptuk meg a diákigazolványt, nem nekünk kellett utána rohangászni.

Most hallottam egy új információt a nyelvvizsga-kötelezettséggel kapcsolatban. Valamikor írtam már, hogy 40 év felett nem feltétele a nyelvvizsga a diplomának. Péter osztályfőnöke múlt héten mesélte, hogy sajnos azt a kort nézik, amikor valaki megkezdi a tanulmányait. Ő például már betölti a 40-et mire megszerzi a második diplomáját, de kezdéskor még nem volt annyi, így neki nyelvvizsgáznia kell.

Melinda
fermel

Mandula!
Látom közben már rendeződtek a dolgok a T-commal. Várjuk az írásaidat!
Melinda
fermel

Melcsi!

Most találtam: www.tucsok-zene.hu
A Campona melletti művelődési házban (KUSZA) is tartanak foglalkozásokat. 1 éves kortól már van néptánc oktatás. Azt írják, hogy itt a népzenével ismertetik meg a gyerekeket.
Te valami ilyesmit kerestél,nem?
Melinda
fermel

Kedves Druszám!
Köszi a tippet, megnézem mindjárt!
Igen, népzenét szeretnék legjobban, majd jöhet a néptánc is, de csak ugy iskolakezdés felé... Addig táncikáljon csak ugy, ahogy én fütyülök :lol: :wink: (De ahogy elnézem, ez forditva lesz- Ő fütyül, én táncolok)
Tegnap elővettem Máté furulyáját, fujtam is Pörinek 1-2 nótát, aminek a fogására még emlékeztem, de elő kell halásznom a fogási rajzot vhonnan... Pörike rögötn riszálni meg tapsolni kezdett, nagyon tetszett Neki. Később meg Ő is fujni akarta, aztán odaadta nekem, hogy játsszak rajta. Remélem, fogékony lesz ilyesmire!
Drága Rabkri!
Örülök, hogy megvagy, irtam privit!
Hát a tegnapi események után, nem is tudom, mit gondoljak! Azaz van elképzelésem, hogy kit meg hova...
Fanny kedves!
Uram 46 éves mult. Valójában fordult meg a fejemben, hogy Pöri 15 éves korában Ő 60 éves lesz... Meg hogy a férfiak korán halnak... De! Tudod-e, hogy a kiegyensulyozott házasságban élő, rendszeres szexuális életet gyakorló férfiak sok évvel később öregszenek? Én a dolognak ebben a részében bizva, nem félek a jövőtől, a férjem családja különben is hosszu életü felmenőkkel büszkélkedhet, és szerencsére semmi sziv, vagy rák, stb.
Meg aztán, bárkivel bármi történhet, lehet hogy kilép az utcára és fejére esik 1 cserép :shock: De velem még ilyen szerencsétlenség sem történhet :lol: , mert Ő épitette a házat :lol: :lol:
Szóval: mindig volt és lesz valahogy, ez ne tartson vissza! Ha Te ugy érzed, hogy szeretnél még 1 babát, akkor annak érdekében mindent tegyél meg, nehogy később, ha már nem lehet, ugy érezd, hogy nem tettél meg mindent. Ha pedig azt érzed, hogy van 2 szép gyereked, teljes az életed, boldog vagy akkor várd az unokákat. De szerintem legfontosabb, hogy ne görcsölj, akkor biztos nem sikerül. Ha ugy fogod fel, hogy az esélyt megadod, aztán vagy sikerül, vagy nem, akkor lehet, hogy összejön hamarosan. De ha mindennél jobban vágysz a babára, akkor tovább kell menned a siker érdekében, méghozzá gyorsan.
Remélem érthető voltam.
Mandulácska!
De jó hogy van neted! Remélem ráérsz olvasgatni! Pocifotó esetleg?
Rabkri!
Nem gondolod, hogy a macseknek kéne 1 nagyobb babakocsi? :lol:
Lili-irás olyan kedves! És gyönyörü!

melcsi1967

Sziasztok!

Nyanyus!

Még itthon vagyunk, de már tiszta ideg vagyok, mert holnapután ilyenkor elvileg már ott leszünk ( 7:10-kor indul a gépünk)
és még nincs foglalva szállásunk!!!

A csaj aki kint él, és ígérte, hogy segít a foglalásban, péntek óta nem jelentkezik, épp most írtam neki mailt, hogy ma feltétlen tudnom kell biztosat, mert különben este addig fel nem állok a gép elől, míg nem találok szállást :evil:

egyébként Hotel Printemps Paris a hotel neve amit ajánlott, ha beütitek a google-ba, kiadja, sőt egy csomó mást is, ahol online lehet foglalni.
Megértem a barátnőd aggodalmát (bár nem tudom, Ők mikor utaznak) de bízom benne, hogy minden simán fog menni, vagyunk olyan talpraesettek, hogy eligazodjunk Párizsban (is), bár franciául egyikünk sem tud, angolul is csak én és Patrik egy keveset,
de vannak útikönyveink és térképeink :) meg persze optimizmusunk :)

igaz tegnap este úgy gondoltam, hogy inkább maradjunk itthon, ne hagyjuk itt Melissát :cry:
de Róma előtt is így éreztem, mégis csodás élmény volt, jó, hogy nem hagytuk ki :)

ezután úgyis hosszú ideig csak belföldre utazunk, Kismanóval nem is akarunk messzebb, és hát oly gyönyörű a mi kis országunk :) :) :) (máris honvágyam van)

Melcsi!

Szívesen elvinnélek magammal, már csak azért is, mert szerintem mi nagyon jól megértenénk egymást :)
Köszönöm megnyugtató szavaidat :)

Rabkri!

Lilike írása szívmelengetően édes :) :) :)
ígérem, most már teszek fel képeket, de olyan béna vagyok, hogy eddig nem sikerült :(
megkérem majd Patrikot, hogy segítsen, ha úgy sem megy akkor Hozzátok fordulok segítségért...
esetleg, ha valakinek lenne fölös pár perce, hogy "elmagyarázza" nekem priviben, nagyon hálás lennék:

sheila67@freemail.hu

Fanny!

Igaza van Melindának ne add fel még!!!
Melcsinek is igaza van abban, hogy nem szabad görcsölni...
én is abbahagytam a hőmérőzést ( igaz, peteérés tesztet csináltam) és úgy voltam vele, hogy az esélyt megadtam, bár nem igazán hittem benne...és lám, épp akkor sikerült :)

Tegnap voltam dokinál, Kismanó 6mm-es petezsák, "mérete" a korának megfelelő :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Hát azt hiszem reménytelen, hogy visszaolvassak mindent, de azért egy pár oldalt sikerült!

Paga! Bevált az új munkahely? Ugyanazon a területen dolgozol ahol eddig?
Babaügyben nagyon-nagyon drukkolok Nektek :) !

Rabkri! Hát igen, fura egy helyzet lehet, de remélem minden úgy alakul ahogy szeretnéd :) :!: Lili nagyon édes, az ilyen kis szösszenetek a legjobb dolgok az életünkben!!

Kriszta, Icus! Mit mondjak, minden gondotokkal együtt irigyellek benneteket, mert Ti már a kezetekben tarthatjátok a piciket :lol: ! És annyira szépek, hogy már vagy 5x megnézem minden képet!!

Fanny! Nem vagy Te sem könnyű helyzetben, de szerintem azért még egy pár hónap próbálkozás belefér! És akkor legalább megtetted ami tőled tellett! Remélem a fiad jobban van!

Melcsi! Igen a név kötelez :lol: ! És a Ti Emesétek rá is szolgál a nevére :) ! A gyermekeim meglátták a képét és teljesen el voltak ragadtatva tőle!
A babaruha áraktól egy kicsit ledöbbentem! Remélem csak a márkás ruhák ilyen drágák!

Sheila! Jó utat nektek, remélem nagy élmény lesz! És tényleg, egy darabig nem lehet majd túl messze menni!

Zsenge! Én azt hiszem teljesen elvesztettem a fonalat Veletek kapcsolatban :roll: !

Bea! Nagyon helyes a családod, és szép helyen voltatok!!

Regina! Ha jól emlékszem mostantól Te is tanulsz! Milyen a suli?

Melinda! Igen végre sikerült , és van net! De azért én eléggé csodálkoztam, hogy 3 hét kell, hogy bekössék a vezetékes telefont :!: :?: Én azt hittem örülnek ha még valaki bekötteti :roll: !

Na, azt hiszem egyenlőre elég volt belőlem!

Szép napot mindenkinek!!

KépKép
mandula35

Sheile!
köszi az infót.

hónap végén megyünk esküvőre és mivel nekem nincs csini ruhám Blankát öltöztetem magam helyett. Még egy csini harisnyát kell szerválni. A ruhapróba nem nagyon tetszett
Kép

Balázs ilyen szép emberkét rajzolt reggel
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska drága!
Hogy ez a leányzó milyen csinos lesz az esküvőn! Máris cipellőben?
Szerintem Balázs tök jól rajzol, kb. ennyi telik tőlem igy 40 felé :lol:
Sheila kedves!
Még nincs szállásotok :shock: :?: Na mindegy, hidd el, biztos kaptok akár a helyszinen is. Amikor elvitt az uram Velencébe, tiszta ideg voltam, mert csak ugy felültünk a hálókocsis vonatra. Aztán mikor leszálltunk róla kint, 5 perc mulva lett szállásunk, és ráadásul szuper! Manapság nincs lehetetlen.
Már 6 mm! Gyönyörüen haladsz, csak igy tovább, és vigyázz Magatokra!
Mandulácska!
Pöri bizony hogy rászolgál arra a részre, hohy "nem áll jól a szeme se". Eleven kis sajtkukac, és mindig mindent tudni akar és látni. Hamarosan Nektek is lesz 1 ilyen helyes kis bébitek!
Az az igazság, hogy valóban márkás cuccokat láttam, a márkanévre sajnos nem emlékszem, de nem is vettem semmit, igy "leárazva" sem. A Kenguruban szoktam vásárolni, ott zömmel magyar termékek vannak, saját márkanévvel, megfizethető árakkal, lehet hogy Miskolcon is van, mert ez 1 franchise-hálózat. És bevallom, hogy turiba is járunk, mert azért a babaruhát előbb növik ki, minthogy tönkremenjenek. Mostanában több kantáros nadrágot is turtam, ami ugye most kell a csuszó-mászó állapotában, párszáz forintokért kiváló minőségben. Sőt, pont ma 1 szuper, ujszerü téli kabátot is, 1400 Ft-ért. Szóval ki lehet fogni. Mondjuk a kiskori holmiit ujonnan vettem, illetve volt pár kölcsöncuccunk. De az igaz, hogy nem olcsók a gyerekholmik, és azért kell belőlük elég sok -szerintem-.
Van egyébként bajom is a nőcikével, és ez a nappali alvás. Egyre később tolódik délelőtt és délután is, sőt, kiabálásba is torkollik néha a gyengéd erőszakom. De kell még Neki 2x aludni, de már ott tartunk, hogy a második alvás du. 4-1/2 5 felé jön csak el. Ettől függeetlenül, este 1/2 9-kor csönd van... Nem könnyü időszak, és már nem emlékszem, hogy is volt Mátéval. Ötletek, bevált gyakorlatok valakinél?

melcsi1967

Sziasztok!

Rég nem voltam, de visszaolvasgattam. Hát először is:

SHEILA, SZÍVBŐL GRATULÁLOK A KISMANÓHOZ!!! :D :D :D
Biztosan nagyon boldogok vagytok, és kívánom hogy minden rendben legyen! Boldog babavárást!
Jó utat, és vigyázz nagyon magatokra!

Mandula, jó hogy vagy újra!
De jó hogy ilyen szépen nő a baba a pocakodban! :D
Milyen az új ház? Képek? :?:

Rabkri, Fanny
Elég sok baj megtalált titeket, kívánok mielőbbi gyógyulást a gyerkőcöknek.

Rabkri
Lili levele nagyon édes. Kitől tanult írni? Nagyon okos kislány! :D

Paga
Fiadnak is gyógyulást, és ha a kedvenc kaják csak lecsúsznak akkor azért nincs nagy baj.

Melcsi
Az a gólya éveken át váratott magára. Épp most találna ide? :lol: :?: De azért ez nagyon kedves tőled.
Nagyon helyes Pöri most is, mint mindig, legjobban az tetszik ahol bebújik az etetőszék (?) alá. És nagy élvezettel olvasom ahogy írsz róla. Arra nem válaszoltál hogy elmented ezeket a szösszeneteket valami napló félébe? Később jó lesz visszaolvasgatni. A harapdálós jelenet nagyon édes lehetett. :lol:
Népzenével kapcsolatban: talán tetszene a Kolompos CD Pörinek, ők direkt gyerekeknek zenélnek. Vagy a Ghimes együttes, és még Fábián Éva a bukovinai tájszólásával, ebben a műfajban ők a kedvenceim.

Kriszta
Márpedig a 25 gyerekkel bizonyos értelemben könnyebb, mint otthon egy kicsivel meg egy picivel. Mert a babáknak még nem tudod értelmesen elmagyarázni a dolgokat, az ovisoknak viszont már igen. Valószínűleg nem nagyon értené a kistesó hogy ne sírj drágám mert felébred a a nagyobb aki végre épp elaludt... De szerintem csak én komplikálom túl ezt a testvér dolgot. De tényleg látok sok szülőt kis korkülönbségű testvérekkel, aki kínlódik emiatt.
Nagyon jók a testvérképek, főleg ahol mind a ketten nevetnek.
:lol: És Blanka nagyon csini a fehér ruhában. :D Balázs ügyesen rajzol a korához képest!
:D

Fermel
Sok sikert a tanuláshoz!
Tényleg jó lenne gyed alatt tanulni valamit, főleg hogy fizetni sem kell érte, de egyenlőre Anna eléggé leköt, jövő ősszel meg már épp járni fog, hát az sem egy nyugis időszak a tanuláshoz. Na majd még meglátom.

Anna kb. két hete követi (néha) a szemével a mozgó tárgyat, apa kezét vagy a kiságyra függesztett játékot. Tegnap fürdés után is játszottak ilyet, és már nem csak a szemével követte hanem a fejét is fordítgatta és nevetett hozzá. Olyan édes volt, meg kell zabálni... Ezen a képen látszik, milyen kis tokás lett. Apja úgy hívja: Pufi Lufi :shock: :lol:
Kép

Vasárnap keresztelő volt, a héten varrtam Annának ruhákat, csipkés plüss kabátot, csipkés réklit arany kereszttel és csipkés sapit, mert a másik ilyet már kinőtte ( a rugit készen vettük) és rá kellett jönnöm hogy a varrás, ami egy időigényes dolog, nagyságrendekkel lassabban halad a baba mellett, mint régen, főleg ha nyűgös napunk van... :wink:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Mandula!

Nagyon szépen nődögél a kis pocaklakód. Szívesen megnézném, hogy mekkora pocakod van már!

Az Emese név tényleg szép.

És igen, jó az új munkahely. Nem lehet okom panaszra. Közel van, mindenki kedves és segítőkész. Jó a munkaidő, hétfőtől csütörtökig 9-15, pénteken 8-12-ig van törzsidő, amikor kell dolgozni, és ezen túl kötetlen, csak az a lényeg, hogy a napi 8 óra átlagban meglegyen. Én 7-16 óráig járok, illetve pénteken 7-12 óráig. Így még van 1 óra tartalékom hetente, ha esetleg valami magán elintézni valóm van. Gyalog járok, illetve reggelente általában a férjem elvisz kocsival, de haza már gyalogosan megyek. Egyébként nem csak irodai munka, elég sokat járunk ki munkaterületre. De sok tanulni valóm van, mert most az építőiparnak megint egy olyan területére kerültem, amit habár tanultam, de soha nem csináltam. És mivel önkormányzati tulajdonú a cég, az önkormányzati beruházási osztály faladatát vette át, ezért elég kötött, és sok adminisztráció van, közbeszerzések, üzembe helyezések, üzemeltetésre átadások, aktiválások, amik nem szakmai dolgok elsősorban, de kell csinálni, és még hülye vagyok hozzá, de sokat kérdezek, és egyre csak okosodom.

Fanny!

Ma voltatok a fiad ügyében meghallgatáson. Milyen volt?

Rabkri!

Nagyon édes Lili lányod levele. A görény helyett lett valami más kisállatotok?

A bolognait én is imádom, és én is pont a hétvégén vettem meg hozzá a darálthúst, meg a spagettit, és erre a fiam krumplistésztát rendelt, hát így jártam, majd legközelebb lesz bolognai.

Melinda!

Ezzel a nyelvvizsgával elkeserítettél egy kicsit, mert sajnos nyelvtudásom az nincs, és azt nem tudom, hogy bevállalnám-e, de tanulni meg szívesen tanulnék. Pedig hogy megörültem ennek az ingyenességnek.

Sheila!

Miből lesz a cserebogár, 6 mm, komoly méretekkel rendelkezik a kismanód. Vigyázz nagyon magatokra!

Nyanyus!

Nagyon csinos a kishölgy. Igazi kis királylány.

Icus!

Anna baba nagyon ügyesedik. De hát ilyen nagyon ügyes mama mellett nem is csoda. Szép ruhákat készítettél nagyon. Keresztelős képek vannak?

Barna még mindig beteg. Ma vittem vissza orvoshoz, mert hiába szedte be a gyógyszereket nem igazán javult az állapota. Azért most már jár suliba, és remélem lassan kilábal a betegségből is.

Csütörtökön lesz a 15 éves házassági évfordulónk. A férjem már nagyon készülődik, én meg nem kíváncsiskodom, mert akkor nem lesz meglepi. Ötleteket várok tőletek, hogy én mivel kedveskedhetnék neki.

Szép estét mindenkinek!

Gabi
paga

Icuskám!
Gyönyörü kisruhát varrtál Pannának! Hogy viselte a keresztelőt?
milyen figyelmes nagykislány lett! Olyan édes az a göcögős kis mosoly az arcocskáján!
Milyen rég volt az én Pörim ilyen kis falatka! És mi még meg sem kereszteltük! Tavasszal elmaradt a lombik miatt, a nyár elrepült, de most ősszel megejtjük mi is.
Különben ne gondold, hogy a gólyamama biztos nem látogat meg benneteket! Lehiggadtatok, itt van Pannácska, és a sors utjai kifürkészhetetlenek. Lehetetlen különben sincs!
De hogy az esélyt megadjuk, elküldöm feléd a prototipust Kép
Kedves Paga!
Nagyon örülök, hogy jó a munkahelyed! Barna még mindig beteg? Ez azért már hosszu, még az ugatásból is!
évfordulós tipp: tudsz verset irni? Az együtt töltött évekről, humoros formában. Nekem bejött anno, bár én a 40.szülinapjára irtam . Viszont amikor mi voltunk 15 évesek, 1 dátumot kapott, mely a Kaális első konzultációnk időpontja volt... Nagyon, nagyon örült neki...
Icus, még valami.
Nem mentettem még el az irásokat Pöriről, de ha nem lenne tul bonyolult, megtenném. Tényleg jó lenne visszaolvasni majdan. Bár vezetek 1 füzetet, de abban csak pár szóban irom le az aktuális ujdonságokat.

melcsi1967

Paga!
Nem akartalak elkeseríteni. Azért érdemes megérdeklődni a kiválasztott intézményben. A törvény pontos szövegét nem ismerem.
Egy másik topikban, amit olvasni szoktam, tegnap valaki azt írta, hogy a kismamák ingyenességét is megszűntetik. Nem tudom, hogy honnan vette ezt az információt, én semmi ilyesmit nem hallottam. Elég furcsa lenne, hogy én abban a tudatban elkezdtem egy képzést, hogy számomra majdnem végig ingyenes, aztán menetközben kiderülne, hogy mégsem. Persze lehet, hogy csak az újakra vonatkozna. Mindenesetre remélem, hogy csak rémhír.

Bencével a férjem ma fél napot a Heim Pál Kórházban töltött. Csütörtök óta tüszős mandulagyulladása van. Tegnap már egész jól volt, nem volt lázas. Estefelé viszont elkezdett fájni a hasa,a dereka és a háta is. Éjjel bementek az ügyeletre. A vizeletét is megnézték, ami negatív lett. Végül azt a következtetést vonta le az orvos, hogy ortopédiai eredetű a probléma. Mára csak nem akart szűnni a fájdalom( az alhasban is), ezért délben visszamentek a kórházba a belgyógyászatra. Ott kitartottak az eredeti verzió mellett, így az ortopédia következett. Persze ott nem találtak semmit, így következett a sebészet. Onnan végre elküldték Bencét hasi röntgenre és ultrahangra. Az ultrahanghoz viszont teli hólyag kell, Bencének viszont nagyon nem akaródzott inni(hányinger miatt). Így itt is eltelt több mint egy óra. Mire megkapták az eredményt, este fél hat lett. Nem találtak semmit, ami indokolná a görcsöket, valószínűleg a vírusos megbetegedés kísérő tünete. Felfedezték viszont, hogy a mája kissé el van zsírosodva, ezért azt javasolták, hogy figyeljünk jobban az étkezésre és a sportolást semmi esetre se hagyja abba Bence(karatézik).

Kriszta!
Nagyon csinos Blanka a kisruhában. A rajzzal kapcsolatban csatlakozom Melcsihez. Ez nálam is nagyon kritikus terület.

Icus!
Gyönyörűek a ruhácskák, nagyon ügyes vagy. Hát még Anna mosolya milyen szédítő!
Látszik milyen odaadással figyeli az apukáját.

Sheila!
Jó utat nektek! Remélem a szállással minden rendben lesz. Meg tudlak érteni, én sem tudnék elmenni a bizonytalanba.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Sziasztok!
Icus! Eszméletlenül jól tudsz varrni, nagyon irigy vagyok. Anna baba tényleg jól kigömbölyödött, és aza haj...
Fermel! Az biztos, hogy nyelvvizsga azoknak kell akik a tanulmányaikat 40 éves koruk előtt kezdték meg. A kismamáknak MÉG valóban ingyenes az oktatás, és a változásokat ( ha lesznek) csak az újonnan belépőknek szokták kötelezővé tenni, de azért látva az eseményeket én már semmit nem tartok lehetetlennek.
Tegnap voltunk Cegléden rendőrségi meghallgatáson, nagyon jó fej volt a százados aki felvette a jegyzőkönyvet, mesélte, hogy hétfőn éjjel tőlük is rendeltek fel rendőröket Pestre, fel volt mindenki háborodva, hogy milyen felkészületlenül lökték őket bele ebbe az egész helyzetbe, ők voltak azok akik a TV székháznál álltak a lépcső tetején. Szó szerint halálfélelmük volt. Mondtam is neki, hogy attól féltem, hogy Cegléden majd zárva lesz a rendőrség, a kapun a papírral hogy: Pestre mentünk. ( ugyanis olyan kihalt volt az egész épület, hogy kongott az ürességtől.) Én nagyon sajnálom, hogy néhány idióta miatt ilyen rama-zuri van a városban. Ez így senkinek sem jó.
Szóval meghallgatták a gyereket, egyből felismerte képről az elkövetőt, ismeri őt a rendőrség többször volt már ilyen testi sértése, egyébként a fiam pechére, egy egész jó sportoló, birkozó...gondolhatjátok!
Krsizrta! Tényleg nagyon nem szeret ez a lány öltözködni, pedig ha látná magát, milyen szép! Na, majd egy pár év múlva.
Egyébként otthon most nekem sincs netem, itt bent meg nagyon el vagyok havazva. Meg egy kicsit depis hangulatom van, úgyhogy egy kicsit ritkábban fogok én is jönni.
Fanny
fanny01

Sziasztok!

Kriszta! Gyönyörű Blanka ebben a ruhában, nagyon büszke lehetsz a gyermekeidre! Balázs elbújt a rajz mögé? Nagyon ügyesen rajzol!

Icus! Nahát, nem is tudom mit mondjak, Te nagyon ügyes vagy! Ha nagyobb lesz a kislányod biztos rávesz majd egy-két ruha megvarrására! Panna nagyon sokat fejlődött, és úgy látom a haja is egyre nagyobb :) !

Melcsi! Mi a lányommal szoktunk turizni, és jobban szereti az ott vásárolt ruhákat mint az újakat! Szereti az egyedi dolgokat és azt mondja az legalább nem jön szembe vele! Én a picinek is fogok ott vásárolni az biztos!

Paga! Úgy örülök, hogy tetszik az új munkahely :) ! Azért remélem ez nem akadályoz meg a babagyártásban! Tényleg jó az időbeosztás is.
Én a férjemnek az évfordulónkra egy füzetkét csináltam, aminek minden lapján van valami amit kérhet. Pl. maszírozás, kedvenc kaja stb. Szépen megrajzoltam a lapokat, nagyon örültneki. Ő legjobban azt értékeli amit sk. készítünk. Már 15 éve együtt vagytok? Ez nagyon szép :) :!:

Melinda! Hogy van Bence? Mitől zsírosodhat el egy gyerek mája??

Fanny! Mi ez a depi? A fiad gyógyulgat?

Tegnap voltam tanácsadáson. Szerencsére jó a cukrom, meg negatív minden, úgyhogy továbbra sincs semmi gond :lol: !
Majd ha hazajön valamelyik csemetém akkor csinálunk pocifotót!

Puszi

KépKép
mandula35

Tartozok néhány képpel, most bepótolom!

Először is a kutyusaink, a fekete Ő egy keverék befogadott kutyus a neve Emma. A németjuhász is befogadott Ő Marcipán és nagyon bamba kutya, de még csak 1 éves. Kép
Kép
Kép
Kép
Remélem mostmár jó lesz!

KépKép
mandula35

Ez pedig a házikónk, ha jól emlékszem csak a kertről tettem fel képet.
Kép
Kép
Kép
Kép

Persze a végleges csak jövőre lesz, ha kész lesz a tetőtér, de mi így is nagyon szeretünk itt lakni!

KépKép
mandula35

Na és végül jövök én és a "sörhas" :lol: :!: Kép
Kép
Kép

Na most jól betöltöttem az egész topicot :) !

Szép napot mindenkinek!!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Nagyon örülök, hogy minden rendben van Veletek! Csak igy tovább!
Kedves Druszám!
Mitől lesz zsiros egy gyerek mája? És fáj még most is a hasa? Jobbulást kivánok!
Fanny kedves!
Nekem az idiótákról az a véleményem, hogy ez az egész talán elkerülhető lett volna, ha a "közszolgálati Magyar" Televizió beolvassa azt a peticiót... Na meg ha nincsenek az előzmények...
Bizony, ebben az országban bármi megtörténhet, de csak egyes kiváltságosok uszhatják meg büntetés nélkül... Ugyebár a randalirozókat most majd soron kivül megbüntetik, mert példát kell statuálni, ebben az országban erőszaknak helye nincs!
Nem tudom mi lett volna a magyar történelemmel, ha fennállásunk során folyton csak türtek volna őseink, mint a birkák.
Na ez az én véleményem, bocs ha kicsit sarkos lett!

melcsi1967

Mandulácska!
Majdnem 1xre irtunk.
Először is, a pocakod: gyönyörü! De ez bébihas, és nem sörhas! Növesztgesd egészséggel!
Házikó és kert: szuper lesz!
És a kuttyok: nagyon helyesek, jól tettétek, hogy örökbe fogadtátok őket. Olyan kedvesen néznek mindketten!

melcsi1967

Mandula, Melcsi!
Bence most már jobban van, még a hátát fájlalja valamelyest. Állítólag a máj zsírosodása a túlzott kalóriabeviteltől, a túlsúlytól lehet. A sebészorvos szerint ez még gyerekkorban visszafordítható, ezért kellene kevesebbet ennie és még többet mozognia. Azért én ezen nagyon ledöbbentem, ilyenről még én sem hallottam. Ráadásul Bence az utóbbi időben nagyon sokat nyúlt. Jó, szeret enni, de melyik kamasz nem? Szegénynek pechje van, nem az apja alkatát örökölte. Péter fiam pedig reggeltől estig eszik, mégsincs rajta egy csepp felesleg sem. A gyerekorvosunkkal még nem konzultáltunk ez ügyben, mert ő is éppen beteg.

Nem szeretnék politizálni (nem is értek hozzá), de egy rövid véleményt leírnék a mostani eseményekről. Úgy gondolom, hogy bármennyire is elégedetlen valaki a mostani helyzettel, semmi sem jogosítja fel arra, hogy embertársai testi épségét veszélyeztesse és mások tulajdonában kárt tegyen. Teljesen egyetértek azzal, hogy ez bűncselekmény és igenis kapják meg az illetők a megfelelő büntetést. Az nem állapot, hogy majd nem merünk bemenni a városba, mert attól félünk, hogy épségben marad-e az autónk vagy megdobálnak-e kővel. Nagyon sokan ezt a brahi miatt csinálják, egy jó hecc nekik. Nagyon szomorú, hogy valakinek ettől lesz érdekesebb az élete, mert úgy érzi, hogy egyébként nincs elég izgalom benne.
Egyébként kérdeztem Bence barátját tegnap, hogy az iskolában beszéltek-e erről a helyzetről. Azt mondta, hogy egy tanárral sem, mert az iskolában nem lehet politizálni. Úgy gondolom, hogy az nem politizálás, ha a pedagógus elmondja a gyerekeknek, hogy nem fosztogatunk, nem támadunk a másik emberre. Egy tanárnak nemcsak a tanítás, hanem a nevelés is a feladata. Csak szerintem a kollégák félnek attól, hogy ezt valaki politizálásnak tekintené, pedig egyáltalán nem az.
Elnézést, ha mégsem voltam rövid. Igazából ezen a fórumon nem akartam erről írni, de mivel felvetettétek a témát, muszáj volt reagálnom rá.

Mindenkinek jó éjszakát kívánok!
Melinda
fermel

Kedves Druszám!
Pont én is erről kérdeztem Mátét, ők már "nagyok", de náluk sem beszélnek erről semmit a suliban.
Nem tünt fel a képeken, hogy Bence különösebben tulsulyos lenne...

melcsi1967

Jo reggelt.Sziasztok.......

Mandula kedves igazán "csini" vagy:)

Na és a kutyusok........ irigyellek,anno nekünk is volt két némethjuhászunk de mikor eladtuk a házat a kutyusokat is elajándékoztuk uj gazdiknak(panelbe nem valok) szerintem.
Ma i napig sokat gondolunk rájuk,föleg ha olyan fajtát látnak a fiaim.
Annyiba jo a helyzett,hogy a kutyákat bármikor megnézhetjuk és nem fogod elhinni de a mai napig megismernek:D(2éve) odaadtuk.

Vigyázz magatokra,nem kell egésznap pakolni(ugyis megvár a melo).

igaz politika mentes topic vagyunk de nekem is lenne pár megjegyzésem. Nos a "csöcselék" sokan igy hivják öket .én nem igy nevezném öket,mindegy szal akik ott vannak napok ota azok nem mindegyik azért megy mert balhézni akar,de sajnos és most avgy elitéltek vagy nem ha nem csinálnak semmit(balhét) a kutya se figyel fel rájuk,sajnos ez az igazság......valo igaz nem kéne kövel dobálni boldog boldogtalant de ha néztétek a tvt láthattátok ,hogy ennek volt elözménye.Nem ugy mentek oda na én szétverem a tvt!Hanem ha már elvileg szolás szabadság van akkor simán engedni kellet volna nekik a peticiot beolvasni (nem engedték) és innentöl nem volt megáljj!
Söt ne legyen igazam lesz ez még sokkal rosszabb is:(
felfogni nem tudom minek kellene ahhoz történie,hogy a kormány lemondjon,mert legyünk öszinték amig nem mondanak le nem mulik a nép haragja sem.
itt már rég nem a megszoritásokrol van szo(szerintem) hanem arrol hogy simán hülyének nézték a jonépet.itthon nem hiszitek el oylan vitákat tudunk kreálni a férjemmel mintha a parlamentben lennénk :lol:

Na mindnekinek békéssebb napokat kivánok
pápuszka Zsenge

Kép
zsenge

Jo reggelt.Sziasztok.......

Mandula kedves igazán "csini" vagy:)

Na és a kutyusok........ irigyellek,anno nekünk is volt két némethjuhászunk de mikor eladtuk a házat a kutyusokat is elajándékoztuk uj gazdiknak(panelbe nem valok) szerintem.
Ma i napig sokat gondolunk rájuk,föleg ha olyan fajtát látnak a fiaim.
Annyiba jo a helyzett,hogy a kutyákat bármikor megnézhetjuk és nem fogod elhinni de a mai napig megismernek:D(2éve) odaadtuk.

Vigyázz magatokra,nem kell egésznap pakolni(ugyis megvár a melo).

igaz politika mentes topic vagyunk de nekem is lenne pár megjegyzésem. Nos a "csöcselék" sokan igy hivják öket .én nem igy nevezném öket,mindegy szal akik ott vannak napok ota azok nem mindegyik azért megy mert balhézni akar,de sajnos és most avgy elitéltek vagy nem ha nem csinálnak semmit(balhét) a kutya se figyel fel rájuk,sajnos ez az igazság......valo igaz nem kéne kövel dobálni boldog boldogtalant de ha néztétek a tvt láthattátok ,hogy ennek volt elözménye.Nem ugy mentek oda na én szétverem a tvt!Hanem ha már elvileg szolás szabadság van akkor simán engedni kellet volna nekik a peticiot beolvasni (nem engedték) és innentöl nem volt megáljj!
Söt ne legyen igazam lesz ez még sokkal rosszabb is:(
felfogni nem tudom minek kellene ahhoz történie,hogy a kormány lemondjon,mert legyünk öszinték amig nem mondanak le nem mulik a nép haragja sem.
itt már rég nem a megszoritásokrol van szo(szerintem) hanem arrol hogy simán hülyének nézték a jonépet.itthon nem hiszitek el oylan vitákat tudunk kreálni a férjemmel mintha a parlamentben lennénk :lol:

Na mindnekinek békéssebb napokat kivánok
pápuszka Zsenge

Kép
zsenge

Sziasztok!

Sikerült megint felkavarnom a kedélyeket! Melcsi lehet,hogy félre értettél, de én tökéletesen egyetértek veled. ( és a többiekkel is)Azt gondolom, hogy mindenkinek joga van a vélemény nyílvánításhoz, és tényleg felháborító ez a hazugság áradat( amivel aZÓTA is tömik a nép fejét) én csak a vandalizmust nem támogatom, sőt úgy gondolom, hogy evvel nagyon rosszat tesznek az "ügynek", pont az ellenkezőjére fordul a dolog. Nekem meggyőződésem, hogy ezeket az embereket a háttérből valamilyen formán befolyásolják, támogatják. Érdekes, hogy ebben a nagy demokráciában a kormány oldali politikusok, élén a mimiszterelnökkel, 4 adón 50 perces műsorokban szerepelnek, a másik oldalt vagy meg se hívják vagy ha meghívják se nagyon hagyják szóhoz jutni. Nem akarok különösebben belemerülni a dolgokba, de azért az mégiscsak elgondolkoztató, hogy a miniszterelnök azt hangoztatja, hogy 1-2 év megszorítás, aztán jönnek majd az Eu-s pénzek és milyen jó lesz, a konvergencia programban viszont feketén-fehéren benne van, hogy 2015-ig nem lesz adócsökkentés.
Szóval ennyit a nagy igazmondásról, de egyébként is tele van a tököm avval, hogy állandóan nekem( és a hozzám hasonló középrétegnek) kell megszorítani a nadrágszíj(j?)at.

Mandula, tényleg gyönyörűek a kutyák!
Az én hangulatom továbbra sem valami fényes, mensi még sehol, de ma is csináltam egy tesztet és az is negatív lett, úgyhogy majd csak megjön.
Megyek dolgozni, mindenkinek szép napot Fanny
fanny01

Sziasztok!

Köszönöm a dícséreteket a kutyusok és a magam nevében is.

Én inkább nem írom le a véleményem (pedig van !) erről a mostani helyzetről, mert már tegnap jól felhúztam magam, egy itthoni vita során!

Fanny! Remélem a teszt téved :) !

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Kedves Zsengém!
Ritkán jössz, de akkor okosat szólsz...
Fanny kedves!
Valójában igaz az, hogy randalirozással tényleg nem oldható meg a helyzet, de el tudom képzelni, hogy azok az emberek is olyan reményvesztettek, hogy csak 1 kis szikra hiányzott nekik.

Én még különben gondolok cifrábbakat is, de ez a topic tényleg nem a politikáról szól...

melcsi1967

Mandula!

Nagyon csini kismami vagy! Örülök, hogy jól vagytok, hogy van netetek, és már tudsz gyakrabban hírt adni magatokról.

A ház tényleg nagyon klassz lesz, látom már vakoltatok (ha jól látom), és mindig tovább csinosítjátok, de már így is barátságos, a kert meg gyönyörű, szépen karbantartott, biztos van vele dolgotok elég.

A kutyákért meg irigy, irigy. Nekünk sajnos tavaly meghalt a kutyusunk, idén meg a malackánk. És a nőgyógyászom tanácsára, babáig nem lesz háziállatunk, bár lehet, hogy ez túlzott aggódás, de inkább megálljuk, hogy ne legyen állatunk, mintsem hogy ebből legyen gond.

Képzeljétek ma vacsorázni voltunk, házassági évforduló alkalmából, és a férjem a hátam mögött leszervezett egy hosszú hétvégét Hévízre, és már holnap délután indulunk is. A főnőknőmnél leszervezte, hogy tuti kapjak szabadságot hétfőre, és habár nem szabadság néven fog futni, mert cégszabály szerint próbaidő alatt nem kaphatok szabadságot, de mehetek. Még holnap azért én is beszélek a főnökkel, de a férjem szerint minden rendben. És előtte holnap déltől még van egy céges buli is.

Szóval nagyon aranyos férjem van, hogy így meglepett.

Szép estét mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Paga
Gyalog jársz a munkahelyedre? Ezek szerint Csepelen van. Merre?
A múltkor te kérdezted a sütit amit nem kell sütni? Kipróbáltad, vagy valaki más kipróbálta azt a kekszes-tejfölös receptet? Csak érdekelne ízlett-e mert szerintem nagyon jó.
Nagyon aranyos férjed van, jó is egy ilyen meglepetés! Jó hétvégét nektek!
Nálunk a férjem most kapott egy vicces könyvecskét, a címe a Kisbaba működése. Van belőle egy egész sorozat, pl. a Házasság működése is nagyon jó, már aki szereti az ilyesmit, ha gondolod, persze ez csak egy apróság, de jó poénok vannak benne.

Fermel
Bencének jobbulást!
Én is olvastam a kismamák tandíjmentességének megszüntetését egy másik topicban, de hivatalos forrásból nem hallottam. Ők sem nevezték meg a forrást de sokan tudnak róla…
Nagyon egyet értek veled abban, hogy a kialakult helyzetről a tanároknak beszélni kéne a gyerekekkel az iskolában. Igazad van, a nevelés legalább olyan fontos mint a tanítás, és most nagyon helyén lenne a hazaszeretet, az erkölcsi tartás, és a demokrácia mint téma.
Szerintem a politikai véleménykülönbség nem jogosít fel fosztogatásra, garázdaságra… :cry:

Sheila
A táblába beírhatom már, mikorra várjátok a babát? :D

Mandula
Nagyon csini vagy ( nem is emlékszem láttam-e már rólad képet!?) és csini a pocakod is,. Nagyon hangulatos a házatok, és ha kész lesz a tetőtér még jobb lesz. De a munkát hagyd a férfiakra, neked most más dolgod van: növesztgesd a pocidat szépen és vigyázz rá! :D

Melcsi
A keresztelő jól sikerült, 5 gyereket kereszteltek egyszerre, ő volt a legkisebb, a többi 0,5-1-2-3 éves között, ők rosszabbul bírták.A pap azzal kezdte még a szertartás előtt, hogy kéri a szülőket, készítsék ki a "hangtompítókat" ( cumi stb.). Volt aki semmi ilyet nem vitt, a gyereke meg végig nyűglődött... Annával szopiztunk indulás előtt, és persze vittünk neki cumit, cumisüveget vízzel, cumisüveget tejjel, és ezekkel felváltva szerencsésen kibírtuk a fél órás szertartást. Talán fel sem ébredt volna, ha nem kellett volna kivenni a hordozóból. Szerencsére többnyire ülni lehetett a babával, így sokkal könnyebb volt, mint ahol állva kell végig bírni. A keresztmama a férjem 12 éves keresztlánya lett, külön engedéllyel, aki persze roppant büszke erre. Az volt a dolga, hogy a kereszttel díszített réklit ráterítse Annára, az újjászületést jelképezve. A pap szépen beszélt, nem túl sokat, és Anna baba nagyon ügyesen "viselkedett", nem sokat sírt, pedig ettől féltem, mi lesz ha nagyon nyűgös lesz éppen. Sőt utána egész nap csak evett meg aludt, így tudtam a vendégekkel foglalkozni meg a konyhával, tálalás stb. Na azért másnap bepótolta... :wink:

Kép
Keresztanyuval készülődünk

Kép
indulás előtt

Kép
a keresztvíz

Kép
az áldás

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icuskám!
Hát Rajtad aztán nem látszik meg, hogy 2 hónapja szültél! Viszont a sugárzó boldogság, az igen! De a keresztmamát hallod, többnek lehet gondolni 12 évesnél. Hangtompitó eszközök :lol: ez jó szöveg. Milyen jó is ülve! Én is vagyok vkinek keresztanyja (többnek is), akinél 1,5 órát beszélt egy öreg pap bácsi, és végig kellett állni, ölben tartva a 1,5 éves gyereket :?
Kedves Paga!
Milyen jó kis meglepetés! Érezzétek nagyon jól Magatokat! Végül Te mivel készültél? Látod ez 1 rendes munkahely, próbaidő ellenére elengednek. Az ilyet hivják családbarát munkahelynek :D
Azért nem hazudtolod meg Magad, azt nézegeted a Manduláék házán, hogy bevakolták :lol: :lol: :lol:

Tegnap kibujt Pöri 5.foga! Azonkivül a macijának folyamatosan mondja, hogy brum brum, ugy ejtve a br hangokat, mintha a motor berregne. Olyan édes!
Már látom, hogy mire megy ki a bolti türelmetlensége! Tegnap megint ellátogattunk a Sparba, de már nagylányosan ülünk ám a kosárban! Pakolgatom Máténak a krémturót, Turó Rudit, stb, aminek láttán egyre hangosabban magyarázta, hogy aaa,ammammamm, közben félreérthetetlenül mutogatva, hogy Ő is kér. A pénztárnál odatettem a szalagra 1 Kinder vizilovat, Neki persze, hát olyan éles kiabálásba kezdett, hogy nem adom oda, hogy borzasztó! Meg is ettük a bolt előtt, de ugy tudja szoritani az ilyen kisebb dolgokat, hogy mikor már csak az összezárt tenyerében van, alig tudom kifejteni a kezéből, azt hiszi el akarom venni. Csupa maszat lett, a zsepi semmit nem ért. Ráadásul hazafelé előadta a vetkőzőshowt, módszeresen levette a sapkáját, majd mindkét cipőt és az egyik zoknit is. Ugy néztünk ki mint a menekültek :lol: :oops: Még jó hogy meleg volt...
Szóval nem tudom milyen hisztis tyuk lesz ebből a nőcskéből, főleg ha elkezd érthetően beszélni... Máté nem müvelt ilyesmit... Hiába, ezek a mai fiatalok :wink:

melcsi1967

Sziasztok!

Paga! Tényleg nagyon aranyos a férjed, és milyen jó, hogy még a munkahelyedről is elkért :lol: ! Érezzétek nagyon jól magatokat, pihenjetek!
Köszi a dícséretet, bár én eléggé tanknak érzem magam :lol: ! Nem tudom ki hogy volt vele, de nekem úgy tűnik most a legnagyobb az étvágyam. Pedig azért igyekszem vigyázni, csak ne lennék ilyen édesszájú :( !
A házat nem vakoltuk, kb. 3-4 éve volt vakolva!

Ma elkezdték ásni az alapot a bővítéshez, azt megcsináljuk az idén, mert a babával már rossz lenne a gyerekeken átjárni éjszaka pl. mosdatni! A tetőtér majd csak jövőre.

Icus! Csodaszép volt Anna a keresztelőn :!: És a keresztmama is nagyon bájos kislány, gondolom milyen büszke, hogy keresztmama lehet :) !
És csatlakozom Melcsihez: tényleg nem látszik rajtad, hogy 2 hónapja szültél!

Melcsi! Hát nem unatkoztok Emese mellett :) ! Gratula az 5. fogacskához! Nem nyűgösködik ilyenkor?

Szép napot mindenkinek!!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

A korábban elhangzottakhoz (tüntetés) csak annyit (és bocsi érte), hogy
1. a napi és hetilap, a média legalább 90 %-ban kormánypárti (így próbáljon a jónép okos lenni!)
2. a rendbontók állítólag felbérelt és fizetett "bunkók" voltak (szerintem hihető és akkor nem semmi aljasság van a háttérben - én valamiért el tudom hinni)
3. a fiam iskolájában beszélnek róla, mert a gyerekek bizony ismételgetik azokat a jó kis trágár mondatokat. Milyen jó "hecc" is ez nekik, szóval igen-igen jó példával jár elől a kormány. És ezt azért nem lehet szó nélkül hagyni, tehát a hazugság és a trágárság témakörét meg kell beszélni velük.
Ráadásul hittan órán végig ez volt a téma, de pártatlanul, inkább etikai megközelítéssel. És nem titkolják a tanárok, hogy kimennek demonstrálni.
regina3

Mandula!
Már nem sok választ el attól, hogy Te is a kezedben tartsd a kismanódat.
Nagyon édesek a kutyáid, Balázs imádná őket. Minden kutyát imád, de főleg a nagytestűeket.

Melcsi, fermel!
Én még ennyire sem tudok rajzolni.

Paga!
Miért nem javasolt kutya a terhesség alatt? A cicust azt tudom, hogy nem jó.

már megint nem bírom végigolvasni a topikot, mert csukódik le a szemem.

mindenkinek köszi a gyerekek dícséretét. Én is meg vagyok elégedve velük :)

Kép

KépKép
nyanya67

Mandulácska!
Pedig nagyon csini vagy!
Szerencsére az eddigi fogak mellékhatások nélkül bujtak ki. Vagyis nem teljesen, mert képzeld, már 3.-szor fordul elő, hogy benáthásodik, kicsit köhécsel is, és rettenetesen nyálzik. Mikor ez 2.-szor előfordult, a dokinéni pedig megint semmi okát nem találta a "megfázásos" tüneteknek, azt mondta, lehet hogy a foga miatt van. És most megint előjött, tehát valszeg tényleg azért. De nyüszike nincs. Sőt a héten mindennap fél kilenc tájban ébred reggel, lehet hogy ez a téli menetrend lesz nála :lol:
Tegnap megint mutatott valami ujat. A lakásban 1 db küszöb van, a fürdőszobánál. Azt nagy fenékemelésekkel szokta átugrani. Tegnap 1 névjegykártyával a tenyere alatt csuszkált épp, mikor odaért. Még figyeltem is, mit fog a küszöbnél csinálni. Hát szépen leült, felpiszkálta a földről a kártyát és átrakta a küszöbön,átugrott, majd folytatta a csuszást.
Regina!
Képzeld, Mátééknál továbbra is hallgatás van ezen a téren! Persze a gyerekek egymás közt azért mondakan ezt-azt, és fogadkoznak, ha forradalom lesz, ők is mennek :shock: :shock:
Egyébként a férjem is azon az állásponton van, hogy fizették a rendbontókat, csak szerinte nem az ellenzék... Szerintem viszont elég volt 1 kis szikra, annyi az elkeseredettség, hogy nem nagyon kellett fizetni...

melcsi1967

Melcsi!

Én sem az ellenzékre gondoltam a vandálok felbújtásával kapcsolatban.....
Egyébként jó lenne, ha mindenki tudná nézni a HírTV-t vagy az internetes híreket, mert továbbra is megy a hazudozás és az elhallgatás a kormánypártiak részéről.
Egyébként létezik egy táltos jóslat, még a II.vh utánról, ami sajnos nem sok jót ígér a mostani helyzettel kapcsolatban. De reméljük téved, bár az elmúlt évtizedek eseményei teljes egészében beigazolták a megjósoltakat.

És tudom, hogy politikamentes topic vagyunk, úgyhogy ismét bocsi ...
Egyébként viszont érdekelne mások véleménye, olyan sokszínű a világ és mindenki másképp lát dolgokat. (De azért lavinát nem akarnék elindítani.)
Persze jó, hogy legalább néhány mondat elhangzott, mégiscsak ebben élünk most és a legszörnyűbb rémség az élet minden területén a közöny, passzivitás.
regina3

Regina!
Az a baj, hogy ezt szajkózza a HirTv-n kivül minden médium, hogy az ellenzék van az erőszak mögött! Ezért aztán ezt el is hiszik az emberek, és igy fogják megnyerni a jövőheti választásokat is, meglátod! Szerintem agymosás folyik itt, és van olyan birka ez a nép, hogy nem is veszi észre! Igaza lesz Gyurcsánynak, még lesz pár álmatlan éjjele, aztán majd lecsitul a népharag és megy minden tovább!!! Tudod, hogy mi kell a népnek, kenyér és cirkusz, ezek kipipálva, szóval övék a világ! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Azért viszont nagyon haragszom, hogy Orbán lemondta a nagygyülést. Ez szerintem meghátrálás. Igenis meg kellett volna tartani, és nem is lett volna rendbontás.
Azt nem tudod, hogy az a táltos mostanra mit látott?

melcsi1967

Melcsi!
Hát igen, kenyér és cirkusz....
És a nagygyűlést én is sajnálom, kimentünk volna, így viszont a Kossuth térre mentünk f8-tól 10 utánig. És megmondom őszintén, hogy minden nagyon rendezett, kulturált volt. Nagyon sokan voltunk, a műsor jól szervezett volt: beszéd, zene váltakozott. Mászkáltunk a tömegben és senki nem lökött meg. Láttunk jónéhány sátrat, tehát valóban alszanak ott. És volt ingyen gulyás és zsíros kenyér hagymával. Láttam nagyon sok 2-3 gyerekes családot, láttam pocakos kismamát (!) és egy láb nélküli mozgássérült nőt. És rengeteg zászló lengett....
Bízom a kitartásban: minél több ember minél tovább tüntet, akkor talán lesz valami változás. És fontosnak éreztem, hogy legalább egy rövid időre kimenjek és a jelenlétemmel tiltakozzam (én ugyanis soha nem szavaztam a mostani kormányra!) és persze jó volt saját szemmel látni az eseményeket. Viszont hazatérve még a HírTV-ben is újra és újra a vandál jelenteket mutatták, ahelyett, hogy a békésen tüntető tömeget mutatták volna. Szóval az elhallgatás is alattomos dolog...
regina3

Jóslat:
mivel nem akarok pontatlan lenni, nem írom le saját szavaimmal.
Ha sikerül újra megszerezni/elolvasni, akkor kiírom a lényeget.
regina3

Regina!
Ne haragudj, de nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá. Szerintem egy gyereknek semmi keresnivalója nincs politikai rendezvényen. Én nagyon nem értek egyet azzal a szülővel, aki ilyen helyre viszi a gyermekét. Ez nem mond ellent annak, amiről korábban írtam. Nevezetesen, hogy az iskolában nem beszéltek a tanárok a gyerekekkel a sajnálatos eseményekről. Ugyanis én kizárólag az erkölcsi, etikai megvitatásra gondoltam( nem rombolunk, nem megyünk neki a másik embernek stb.). Politikát semmi esetre sem vinnék az iskolába.

Melinda
fermel

Sziasztok.....

Fermel én Veled ellentétbe,igenis megbeszélném a gyerekekkel még ha nem is politikának hivnám de a kialakult helyzetröl igenis tájékoztatni kéne a gyerekeket.Mert mit is látnak? a vandalizmust és a maguk kis eszével csak ezt fogják fel...........pedig nem erröl szol a történet.Igenis a dolgok hátterét kéne nekik elmagyarázni,Mért nöjjön fel a gyerek illuzioba? Nekik ugyan ugy joguk van tudni mibe élnek.
Te pedagogus vagy gondolom nem kell elmagyaráznom ha két gyerek beszélget mit vonnak le belöle..........Te láttad? bedobta,azta de beám........... de ,hogy mért dobta be? na ezekröl kéne velük beszélgetni.(szerintem)

Bocsi de nem tudok indulatok nélkül e témárol beszélni.

Melcsi,Pörike csudi édes lehet...a kis rafko(rafinált)
:lol:

Rabkrivel mi van?

Kép
zsenge

MELCSI
A könyvet még nem kaptam vissza, de a jóslat Máté Imre: Yotengrit c. könyvében található. Viszont az interneten sok helyen foglalkoznak vele.
Mivel másokat talán nem érdekel, ezért itt nem irkálok róla. De meg tudod itt nézni:
http://www.rockszerda.hu/index.php?pid=hirek&id=3864

illetve magyarázó szöveggel tűzdelve:

http://gportal.hu/gindex.php?pg=1062371 ... 5895614ebe

Nagyon baljóslatú, de reméljük, hogy időközben már módosult a jövőképünk. A jóslat 1947-ben készült.
regina3

Kedves Druszám!
A nagyobbakkal tényleg beszélni kellene a kialakult helyzetről az iskolában, főleg a középiskolában, mivel sok közülük már szavazóképes. És ahogy Zsenge irta, nem azt kellene hangsulyozni, hogy nem szabad randalirozni, hanem az OKOT kéne megbeszélni, AMIÉRT ez történik!
Regina!
Fel is ment a pumpám a HirTV-től, szombat este be volt kapcsolva (de minek), és ahelyett, hogy egyenes adásban ment volna a demonstráció, mindenféle töltelékmüsort adtak Vietnámról, stb. Kit érdekel? Élőben kellett volna mutatni az ott zajló eseményeket, lelkesiteni az embereket, ez ugyis nyilvánvaló jobboldali Tv (lenne), hogy menjenek minél többen. Ehelyett csak rövid hirekben számoltak be a létszám alakulásáról meg hogy ki szólalt fel. De hogy mit mondott, az titok maradt...
Én azért nem vinnék oda gyereket, igaza van Fermelnek. Ki tudja mi történhet. Pocakkal meg pláne nem...

Igy fogják agyonhallgatni ezt a hazugságot különben, hogy vandalizmus, meg randalirozás. Már az uj kampányuk is erről szól, hogy a budapestiek a nyugalomra szavaznak, stb. Meg is fogják nyerni, ez a nép tényleg elég birka ehhez. Jó az agymosás.
Ne tudjátok meg mit gondolok.

melcsi1967

Sziasztok

Melcsi drága ne mérgelödj......kicsi pont vagyunk Mi (választok) ebben az országban.
Én nem akartam elmenni szavazni,de most már juszt is :wink:
Lesz ami lesz...bár arra nagyon kivi lennék ha netán tán nem nyeri meg a baloldal a választásokat mit fognak mentségükre felhozni:)

Néztem tegnap délután a tvt(szoktam azt is) és nemzetközi körkapcsolás volt és hát a fötéma ......... gondolom tudjátok mi volt!
A legujabb verzio szerint már az EU is haragszik a nagyvezirre ugyanis velünk együtt Nekik is hazudott és ezt nem nézik L neki.Igy legyen!

Más téma...kéne mennem bölcsi után nézni,meg melohely után( de nincs kedvem) :lol:
a Hétvégén esztergomba hid ünnepély volt megprobálok fotot feltenni.ritkaszép a bazilika este kivilágitva,volt tüzijáték is
:lol:

Ja ha nem tudnátok Dorogon lakunk ,lehet ezt nem emlitettem.
Nikim hétvégén apázott, na ezt lesz nehéz megszoknom:(
Nem tudom hogy csak enyém lánykám -e ijen de ha apázik két napig utána alig tér vissza rendes kerékvágásba.érdekelne a véleményetek.

Kép

Ijen képünk is van......de jo lenne ha már pelus nélkül is sikerülne :lol:
Kép

bocsi kicsit(nagyon)setét lett a kép:(
pápusza zsenge

Kép
zsenge

Zsenge!
Nehogy már ne menjél el szavazni! Ha már van nekünk tősgyökeres magyaroknak 1 azaz egy db. szavazati jogunk, igenis élnünk kell vele! Szerencsések is vagyunk, mert ha pl. "nemzetiségiek" lennénk, már mindjárt 2 is lenne, és akkor azzal mit is kezdenénk! :evil:
Nikid :lol: biztos ami biztos!

melcsi1967

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?