Új privát üzeneted érkezett!

Gabuska,
nem is tudom, mi volt a baj, de tutira lázas volt, ehhez képest 35 fokot mutatott. S ehhez is le kellett szorítani. Aktívan éljük a dackorszak kínkeserves napjait, lassan mindegy, hogy miről van szó, csak tiltakozni lehessen ellene. Én meg már nem mindig bízom a saját megérzéseimben, hogy mennyire érzem lázasnak a gyereket, szeretem biztosra tudni, de ha nem bízhatok meg a lázmérőben sem...?

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Én is mindig bizonytalan vagyok a digitálissal, hogy most épp jót mutat-e, csak ki győzi kivárni a higanyost...

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Kormi,
én sem várom ki, ha Livinek sajtkukac van a fenekében. Mikor először lett beteg márciusban, megfigyeltem, hogy ha pl. 39 a láza, akkor 3 perc alatt felmegy kb. 38,5-re a higany. Így, ha 3 percnél áll mondjuk 37,8-on, akkor biztos nincs nagyon magas láza, akkor szirupot adok. Volt olyan is, hogy 3 percnél megnéztem, 39 volt, rögtön ment a hidegvízbe meg kapta a kúpot.
Szal én már csak saccperkábé mérem. Persze ha beteg, akkor kihasználva az alvást, megmérem mindenképpen és akkor tartom neki 10 percig a hóna alatt, de ha nyüzsög, akkor nem erőltetem.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 

 
 

Sziasztok, jó reggelt!

Ildicsi, próbálom újra küldeni a mailt. Nekem nem jött vissza. Tuti jó címet adtál meg? :roll:

Kormi, ezem a olimpiás dolgon jót nevettem :D

Akkor én is nyilatkozom gyerek ügyben,...Mi szeretnénk Szonjának kistesót. Legjobb lenne ha megszületne mire Szonja 2 éves lesz. És szeretném (valójában mind1, de mégis) ha ő is lány lenne :lol: /Ez csak azért fura, mert Szonja előtt CSAK fiút akartam./ Én nem akarok nagy pocakot nyárra,...így is gyakran vagyok rosszul a nagy melegben. Szóval, én január és május között szeretnék szülni. Szerencsére nekem nincs tűfóbiám (adtam be már magamnak is injekciót 8) ) és imádtam pocakos lenni. DE 3 gyerekem csak akkor lesz ha a 2. várandóság ikreket hoz. (Azt nem mondom, hogy soha, de nagyon nem valószínű.)

Én Szonjának eddig 2x mértem lázat (szerencsére ebből csak egyszer volt enyhe hőemelkedés), de hagyományosat használunk. Nekem ugyan van egy digitális, de az F-ben mér és macerás mindig átszámolni. Ja, én max 5 percig mérem a hőt, de inkább 2. Akkora különbség nincs sztem.

Jupppíííííí! Ma konzultálunk a festővel, hogy menyiért hajlandó kimázolni a házat. Bár, még nem tudom, hogy mit milyen színűre szeretnék. Sőt, még abban sem vagyunk biztosak, hogy melyik soba lesz Szonjáé, de egyszer eldöntjük,....remélem :roll:

Szép hétvégét mindnekinek. Majd próbálok jönni.
N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Sziasztok!

Folyamatosan olvaslak tikteket, csak írni nem volt eddig időm, viszont, azt, hogy tegnap mit szerettem volna írni azt már nem tudom és most is csak bekukkantottam, mert aránylag nyugi van.... aránylag.
Danikának a két bölcsis napjával le vagyok maradva... vagy csaka péntekkel?

Na mindegy! Csütörtökön 9-re mentünk és otthagytam 10-12-ig. (illetve 1 órára ugrottam haza megetetni a Gergőt, a többi időt meg a váróban töltöttük)Nagyon ügyes volt, nem sírt, játszott, néha átszökött a "szomszéd" csoport területére. Tényleg, mintha írtam volna már...
Pénteken már 9-12-ig hagytam ott. Bevittem és mondták, hogy délben szerettettl várnak, viszlát. Kicsit meglepődtem, nem győztem megszeretgetni, meg kicsit izgultam. De aztán felhőtlenül indultam haza egyedül és bíztam benne, hogy nem lesz semmi probléma, mármint sírás nem lesz. Nem is volt! egyész nap játszott, javarészt motorozott, és nem sírt egyáltalán! Nagyon jól elvolt. Volt egy kevésbé "fontos" dolog amitől tartottam az be is jött! Későn vették észre, hogy bekakált, ezért bíborvörösre csípte a kaka a fenekét, zacsiját és alatta is.:( De már javul...
Ma meg 9-kor ellenálhatatlan késztetést érzett a gyerek és fél órán át (kb 8:45-tól, amikor indulni szoktunk), hogy ne vonszoljon folyton az autóhoz és ne dörömböljön a kapun, hogy menjünk. Szó szerint fogta a kezem és ráncigált kifelé és mondta, hogy ku-ku (kulcs) és mutatta az autót... Hát én azt vontam le ebből, hogy menni szeretne a bölcsibe! Hétfőn már 7:45-re kell vinni, elég húzós, mert ugye eddig 7:30-kor keltettem a jónépet, most meg majd kelhetnek 7:00-kor, de ez a végső határ. És ugye a Gabit is kelthetem, mert nem áll szándékomban kétszer fordulni. Legjobb esetben is 8-ra hazaérek a Dancitól a bölcsiből és fél óra múlva meg indulhatnánk az oviba... na neeem.

na már nagyon nincs türelme a gyereknek, megyek

Kép
sasha
 
 


Vuka, az őszi kisbabák márpedig ügyesek, okosak, kedvesek, zseniálisak.... én már csak tudom, ugyanis én is az voltam. (most akkor asszem sokakat végképp segítettem, hogy inkább májusi bébit tervezzenek..)

Jucus! Éljen!

Kép Kép
coolasa
 
 


Sziasztok,

na csak életjelt adok, hogy megvagyunk, de visszaolvasni nem volt időm. (na jó, Coolasa, a képeket, megnéztem, legalább kicsit nevettem is)
Benyó a tali után este annyira betaknyosodott, hogy ihaj. :( Nem is aludtam egész éjszaka, mert kb. fél óránként az orrát szívtam. Ő szerencsére annyira fáradt volt, hogy visszaaludt, de én persze egy percet sem tudtam húnyni. (Persze Peti is ilyenkor van kétnapos értekezleten :roll: )
Szerencsére láza nem lett, másnap is sokszor szívtam neki az orrát, és most éjszaka már jól aludt, meg sokat is.

Hogy lehet ennyi takony egy ilyen pincuriban???? :shock:

Remélem mindenki más jól van! (állítólag valami takonyjárvány van, szerintem olyan ez, mint Vukáéknál)
Vendég
 


Hali!

Reggel akkor flash-ben volt részem, mint még soha :lol: Éjjel elég nyugtalanul aludt Petike, ráadásul az esti programunkat is áthúzta. Átmentünk Mbá uncsitesójához dumcsizni egyet (ők persze söröztek is :evil: ) 9-kor aludt el Petike. Erre anyós 11-kor telefonál, hogy annyira sír a gyerek hogy nem bír vele. Nyomás haza, szopi, utána lenyugodott és nagy nehezen visszaaludt. Tudtam, hogy ezek után nyugis éjszakára nem számíthatok. Így is lett. Reggel 7-kor ébredt végleg, ekkor Mbá fölkelt hozzá, pelust cserélt, átöltöztette és odarakta mellém szopizni az ágyba. Majd amikor befejezte Petike, akkor felvette és átvonultak a gyerekszobába játszani (sőt, addig az én csúcs férjem 2 inget is kivasalt!!!) és 10-kor jöttek vissza, hogy szopiidő van. Én 10-ig az ágyon elterülve akkorát aludtm, hogy csak na!!!!!

Coolasa,
egyes számú levelet 1 db. képpel megkaptam.

Natasa,
nem kaptam meg a mondókákat :cry:

Dia,
Tőled sem kaptam levelet :cry: Asszem az a baj, hogy a citromail egyszerre csak 2 vagy 3 Mb-nyi anyagot enged küldeni vagy fogadni.

Eszti,
remélem Benyófi már jobban van :wink: Még jó, hogy nincs láza!

Kistesó-téma: mi úgy indultunk, hogy 2 gyerek lesz, 3 év korkülönbséggel. Aztán most úgy vagyunk vele, hogy majd meglátjuk 3 év múlva. Már a talin kifejtettem: egyenlőre elképzelni sem tudom, hogy másvalakit is úgy tudjak szeretni, mint Petikét holott az a másik is a mi gyerekünk lenne. Meg nem tudom, hogy bírnék kettővel, amikor 1-1 vacak éjszaka annyira kikészít... Hogy mikor jöjjön az végülis mindegy. Ha a saját érdekeimet nézném, akkkor azt mondanám, hogy ősszel szülessen, hogy tavasszal és nyáron csini kismamarucikban mutogathassam a pocakom, és akkor hátha átadnák a helyet a metrón :lol: Viszont jobb lenne, ha tavasszal érkezne, március környékén. Petikénél is nagyon jó volt, hogy szinte egyből vihettük kifelé a jó időbe. Nem is tudom mit csináltam volna, ha szutyok időben még ki se mehettünk volna. Így az első fél évet szinte teljesen kint tölthette a szabadban. Nyárra meg már akkora volt, hogy simán el tudtunk vele menni pihenni, sőt, ha nem a házikó átépítésére készülnénk, elmentünk volna repcsivel is vhova. Ekkora gyerekkel még kevésbé macera, mert kaja nem kell, cickó csatolt tartozék, nem kell csapvíztől és egyéb ételmrgezésektől tartani...
Szóval majd meglátjuk, hogy mikor lesz tesó, meghogy lesz-e. Bár sztem úgyis lesz. Jó volt várandósnak lenni, és eszem ágában sincs 3 év múlva visszamenni melózni!!! :lol:
Próbálkozás: mi májustól szeptemberig le voltunk tiltva a gyerekcsinálásról a történtek miatt, bár a mhelyi dokim egyenesen fél év szünetet javasolt. Erre mi lett? Júni végén mensi (történtek után az első), júli elején lagzi, nászút, aug. elején pozitív terhességi teszt :lol: :lol: :lol: Ennyit arról, hogy fel kell készülni a szervezetnek... A nászúton alkoholt ittam, bagóztam, dorbézoltunk meg minden, és akkor már ott volt Petike, de mi még nem tudtunk róla. Kapta a kiképzést :lol: :lol: :lol:

Este ha lesz időm e-mail címet váltok, keresek vmi nagyobb tárhelyes címet, mer a tököm tele ezzel a citrommal. :evil:

Kép
mancs
 
 


Mancs!

Javasolhatom az fw.hu-? freeweb. Sose volt gondom a törléssel, mai napig őrzök leveleket, amikben képek vannak, nem is kevés, csak mert a gépre nem akarom lementeni, de kitörölni sajnálom...
www.fw.hu

Kép
sasha
 
 


Sasha,
köszi! De igazából nem is feltétlenül a tárhellyel van gondom, hanem azzal, hogy egyszerre nem tudok csak 2 vagy 3 megányi fájlt küldeni. A freewebnél mennyit lehet? A yahoo-n is gondolkozom... :roll:
Természetesen a tárhely nagysága se mindegy... :roll:

Kép
mancs
 
 


Mancs, küldjek gmailes meghívót?

Kép Kép
coolasa
 
 


Mancs, 2-13 közt küldtem a képeket, a 13. lenne az utolsó, de quota exceeded miatt visszajött két hibaüzenet.... logikusan a 2 utolsó nem ment át?

Kép Kép
coolasa
 
 


Halihóóóóóó!

Mindenki képet küld és fogad? :shock: Hol vagytok???

Jumam,
Jobbulást a barátnődnek.

Veszélyes dolgok: lehet, hogy sokan kiröhögtök, de a közvetlen környezetemben 2en haltak meg motorbalesetben és 2en szenvedtek már maradandó sérüléseket, így én megmondtam Andrásnak, hogy ha ráül 1 motorra, akkor azon nyomban vége a kapcsolatunknak, mert nincsen kedvem éjjel-nappal aggódni emiatt. Nagyon-nagyon félek a motortól. Éppen elég, ha biciklivel repeszt lefelé a Hármashatár-hegyről.
Ha majd Beni akar ehhez hasonlókat csinálni, akkor nem tudom mit fogok csinálni, remélem ez a kérdés soha nem fog felmerülni.

Kormi,
Jó ez a „minden olimpiára 1 gyerkőt!” :lol:

Minden beteg kis és nagyobb manónak jobbulást!!!!

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


sziasztok kismamák! :D

Siklós dokihoz megyünk 2 hét múlva, először fogunk elmenni a rendelésre, megírnátok mennyi 1 vizsgálat? most rákszűrésre mennénk
Nála szeretnénk szülni, gondoltam már most elkezdünk járni, egyébként decben indul a babaprojekt.

üdv és szép napot :)
panka

ha valainek van véleménye a dokiról leírná???
előre is köszönöm
ha csak privát panka123@freemail.hu
panka
panka123
 
 


Panka, nekem annyi kapcsolódási pontom volt Siklós úrhoz, hogy vele együtt végezte a császáromat az orvosom. Ő (Siklós) épp előadást tartott egy drnőnek a műtétem alatt, hogy mik a legújabb technikai vívmányok az ilyen császáros beavatkozásnál, így ha lehet, még szabatosabban és profibban dolgozott (talán), mnt tette volna amúgy. Zárójeles megjegyzés: mikor már a műtőben elkezdődött a fertőtlenítés, melynek során a kismama intim részeire is sor kerül egy fogóba zárt fertőtlenített vattacsomó segítségével, mindez már a gerincérzéstlenítés beadását követően, megkérdezte tőlem, a fertőtlenítést éreztem-e (vagyis hogy hat-e már az érzéstelenítés). Én válaszoltam, hogy nem éreztem semmit, mire fontosnak tartotta szellemesen megjegyezni, hogy reméli, a műtét után ez változni fog. Valószínűnek tartom, hogy hasonlóan sikamlós megjegyzések nélkül is el lehet végezni egy olyan műtétet, ahol a páciens egy totál meztelen nő, az orvos pedig férfi, igaz, a műtét végülis sikeres volt. Ettől függetlenül nekem ez a szitu a neve hallatán mindig eszembe fog jutni, akkor is, ha közel sem okozott feldolgozhatatlan lelki sérüléseket. Létezik emberi méltóság is, függetlenül attól, hogy a magyar kórházi folyosókra ez a forradalmi hír még nem szivárgott be...

Kép Kép
coolasa
 
 


Sziasztok!
Festő lumbágós lett. Találkozó elmaradt :? Viszont mi a háznál voltunk és Szonja nagyokat hintázott a teraszon felszerelt szobahintán :wink: Én meg locsoltam - remélem azért eső is lesz, mert nem vittem túlzásba :roll:

Sasha, ügyik vagytok!
Mancs, akkor küld az új címed és mennek a mondókák!
Coolasa? Bocsi, de nekem röhögnöm kell a történeten :) Igaz, nem velem történt, de szerintem én akkor is vihognék rajta :D

Panka, én csak arcról ismerem a Siklóst. Így max személyleírást tudok adni róla :)

Ilba, ne is mondd! Utálom a motorokat. Pont a balesetek miatt. A párom anno nagy motoros volt és most azza hozza rám a frászt, hogy majd Veresre költözésünk után is vesz egy jó kis mocit. No, neeeeem!

Eszti, Benyónak gyors takonymentességet és simán szuszogós éjszakákat!

Mentem, szopi van. Közben kopognak a szemeim az éhségtől :shock:

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Hát, Natasa, nekem nincs humorérzékem, így csak kiszolgáltatottnak és megalázónak éreztem a helyzetet, őt meg fölényeskedőnek. De mivel idegen számomra, és az is marad, nagyobb jelentőséget nem tulajdonítok a történteknek.

Kép Kép
coolasa
 
 


Na megvolnánk mi is, igazolt a távollétünk: délután sétálni voltunk a Városligetben, aztán kint voltunk a reptéren kollegáknak megmutatni az úrfit. 7-re értünk haza. Mondanom sem kell, hogy Petike hozta a jófej formáját, mindenkire vigyorgott, egy hang nélkül elvolt, ha hang jött ki a száján, az is nevetés, udvarlós-mosolygós gagyogás és örömsikoly. De akik a talin voltak, azok legalább látták, hogy mit tud művelni az én csendes, sosem síró fiam! :lol:

Coolasa,
a gmail-el mekkorát lehet küldeni? Ha Te azt mondod, hogy az jó, és megefelel (gondolom Neked ilyen is van) akkor kérek szépen meghívót. 5-ös számút most kaptam meg, a többivel küszködik az outlook :shock: Szar ez a citromail, most összesen 12 levél jön elvileg, de fogalmam sincs, átjönnek-e valaha is... :roll:
A Siklós beszólása nekem is elég megalázónak tűnik, ennyit erről, hogy tegyük meghitté a szülést, pláne a császárost (eleve kétségeim vannak egy szülés meghittségével kapcs.-ban, császárnál meg aztán méginkább) Bár ha mégegyszer szülök, én is kicsit nyugisabb és intimebb eseményként szeretném megélni. :shock:

Natasa,
itt este 8 körül jó kis zuhé volt, lehet, hogy Veresre is ment belőle?

Coolasa,
az 5-ös számú leveled most kaptam meg harmadjára :roll: :shock:

Kép
mancs
 
 


Coolasa,
már megjött a 3-as is :wink: Összesen eddig 1, 3, 4, 5, 6-os jött.

Motorozás: a munkám során jópár DURVA balesetet láttam, ahol motorosok (illetve darabjaik, maradványaik) voltak az áldozatok :shock: Valszeg emiatt borzalmasan utálok motorozni, nem is szoktam. Nem érzem magam biztonságban. Ha ott csatt van, nincs horpadt lökhárító, csak oltári nagy bukás meg a többi velejáró. Ezért örülök, hogy Mbá nem motorozik. És ha Petike egyszer azzal az agyament ötlettel állít majd haza hogy motorozni akar, kőkemény ellenkampányba fogok kezdeni.

Kép
mancs
 
 


Mivel nincs akivel levelezhetnék (mi van, mindenki bulizik szombat este lévén?!) így magamban írogatok.

Ubika, az 5-öst már negyedszer, a 3-ast másodszor kapom :lol:

Kép
mancs
 
 


Mancs, isten bizony, egyszer küldtem el neked mindent, azt is órákkal ezelőtt, úgyhogy a levelezőrendszered magánakciózik.... küldöm a gmail-es meghívót, oda még mindig minden megérkezett, amit felém küldtek, és az is, amit én másoknak..

Kép Kép
coolasa
 
 


Coolasa,
8-ig megvan mind, a többi is úton van, úgy látom. A meghívót köszi! Azt nem tudod véletlenül, hogy ezzel hány megát lehet küldeni?

A Velveten olvastam az előb, hogy Rába Tímea egyházi szertartás keretein belül is hozzáment férjéhez a Bazilikában. A ruhája a Héjja szalonból van. Nézem a képeket, erre mit látok? A csajon ugyanaz a Swarowski fejdísz van, ami rajtam volt!:D (én öltözékem is a Héjjától volt anno)

Kép
mancs
 
 


Coolasa,
12-ig megjött az összes, a 11-est kivéve. Meghívót megkaptam, de én nem beszélni hollandisch, úgyhogy bogarászom, hogy mit hogy.... :lol:

Kép
mancs
 
 



Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba,
áruld már el lécci, hogy a vonalzódon a golyók (vagy mik azok) közt hol vannak a számok? Mert akárhogy nézegetem és számolgatom, nincs összefüggés a golyók száma és Beni kora között :lol: :roll:

Kép
mancs
 
 


Ez jó, az összes kategóriából legalább 1-1 megtalálható nálunk :shock: :shock: :shock: Száműzzem az összes növényt a lakásból, vagy mi? Mászó, álló, önjáró gyerkőcös anyukák, Ti hogy oldjátok meg eme problémát? Persze azon kívül, hogy nincs otthon virág :roll:

Kép
mancs
 
 


Ilba,
akartam még: szopi megyeget?

Kép
mancs
 
 


Mér nem tecccik senkinek se az új vonalzóm???!!! Brühühü! :twisted:

Szopi van reggel, ebéd után pár korty (hogy a szar főzelék ízek eltűnjenek :D ), délutáni szunya előtt, esti lefekvéshez és éjjel.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Mancs,
Beni egyenlőre sokkal nagyobb érdeklődést mutat a kábelek, konektorok, dvd, videó, tv stb. felé, mint a virágokhoz. :D

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Mi is igazoltan voltunk ma távol, Mária napot tartottunk.

Mancs,
a mi növényeink fél éve mind anyóséknál dekkolnak. :lol: :lol: :lol:

Coolasa,
sztem a doki csak egy szerencsétlen poént próbált elsütni, de tuti leesett neki, hogy melléfogott vele. Jó párszor jártam már így (persze nem ilyen témában), hogy mondtam egy "vicceset", de nagyon rosszkor, rossz helyen. :( Nem védeni akarom ám! :wink: Én tuti vissza is szóltam volna neki, ahogy magamat ismerem...

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Mancs,
ha majd Petike megindul, ilyet ne vegyetek, mert ennyit ér:
http://www.send2u.hu/get/?f=7ILLReCQ1a2SLebkt4HJ

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Mancsi,
Zolinak is van gmailje, aszongya kafa!

Sasha,
asszem már egyszer írtad, hogy Daninak valami sebesre marta a popsiját. Segíííííííccs! Livinek folyton piros a popsija 4-5 hónapos kora óta, hol jobban, hol kevésbé. Ritkán, de az is előfordul, hogy annyira csípi neki a víz is (popsitörlő kendő pláne), hogy a kádban sem tud leülni és sír. Nem találtam semmi összefüggést kajával (egyedül a joghurtról tudom, hogy egyszer attól lett neki nagyon piros meg pöttyös is, mint a csaláncsípés), lehet, hogy a normál kaki-pisi is ennyire ki tudj csípni a bőrét?
Folyamatosan rágódok rajta, hogy mit kéne máshogy csinálni, de nem jutottam még semmire... :(

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


HELP!
Egy barack nagyon megadta magát a konyhában, de csak onnan vettem észre, hogy egy csomó muslica repkedett. Olyan vöröses a testük, undik nagyon! Most kidobtam a barackot, de a muslicák maradtak. Fújjam be őket???

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Gabus, te komolyan visszaszóltál volna enyhén hiányos öltözetben gerincérzésteleítve egy műtőágyon annak, akin kettőtök sorsa függ majd 5 percen belül? Én aránytalannak éreztem volna a kockázatot. És miből gondolod, hogy leesett neki, hogy melléfogott? Semmi nem utalt erre, gondolom megszokta, hogy ő olyan hihetetlenül jófej.

Mancs, magyar nyelv beállítása a gmailen (fene se gondolta, hogy hollandul megy át): Instellingen (jobbra fönt), taal (1. menüpont) és itt már megkeresheted a magyart. Azt nemtom, mennyit megát lehet átküldeni egyszerre, rajtad azért nem tudtam tesztelni, mert a citromail gyógytornás. A 13. kép nem ment át? Várjunk holnapig, és ha addig sem, akkor azt még elküldöm, mivel nem is az a fotó a leghomályosabb!

Kép Kép
coolasa
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam és húzok is minyá aludni!
Gabi nagyot alkotott. Tegnap a nagyi (anyósom) ment érte az ovba, mert a gyerek szeretett volna ott aludni a hétvégén.. ám legyen. Na gyerek rajcsúrozott, szaladgált, mindent lepakolt, elpakolt, kipakolt. Hajnal 3-ig nem volt hajlandó elaludni és már reggel 8-kor fent volt, vagy még korábban, mert 8-kor telcsizett anyós. (olyan mérges vagyok rá, mert kérdeztem direkt, hogy minden rendben van-e, és hogy aludt-e a gyerek. A válasza semleges volt!!!!) Dél körül ismét telefonált anyós, a párommal beszélt. Azonnal vigye haza a gyereket és oda nem mehet addig amíg meg nem neveljük! Mindent tönkretett és folytatta a rombolást, mígnem kidobta a nagyi mobilját a 4. emeletről... Nem kiejtette a kezéből, hanem direkt kidobta, hogy ne tudjon telefonálni nekünk, mert már annyira rossz volt a gyerek, hogy azzal fenyegette, hogy hív minket, hogy hozzuk haza. Erre meg kidobja a telefont! :x Eszem-faszom megáll!

Itthon is folytatta ám, azt hitte mindent lehet! A kis dögvész! Kipakolta a garázsból a szerszámokat, szaladgál, mint egy megkergült kiscsikó, persze, mert próbáltam szeretettel, de határozott nemtetszéssel fogadni őt, meg azt amit tett és ettől csak tovább fokozta a dolgot! Na anya, meddig húzhatom a húrt? Mikor szakad?
Anyám elvitte őket délután... mit van mit tenni, jött és vitte őket, csak nem ellenkeztem 8) :lol: :wink:
Most meg 1 óra 40 percet dumcsiztam a barátnőmmel aki New Yorkban él már majdnem 7 éve! jesszuskám már ilyen rég nem láttam! Hova is tűnt az az idő, el se tudom képzelni!

Gabuska!
A víz csípi, mert gyógyítja! Mondják az okosok és lehet hogy igazuk van, mert amíg nyár volt és hagytam a Dancit 1 szál kukiban rohangászni addig nem volt ilyen gond. Törlőkendőt próbáld ki a Penny Marketest. Ne nézz így, német cég gyártja, nem kínai :wink: Nagyon szeretem. Jó-jó, a Pampers, Nívea, Jhonsons mind mind jó illatú, de az illatanyagok miatt csípheti a fenekét. Nos ennek nincs illata, de íze se!!! Én sokszor az arcuka is ezzel törlöm le és hát a szájukat és a Gabi mindig mondta, hogy fúúj, de rossz íze van. És hát én is megkóstoltam és tényleg brr. Ezért direkt megkóstoltam (nem nevet!) ezt a Pennys kendőt is és nincs egyáltalán íze sem!
A másik ami szokott segíteni a kamilla főzetes ülőfürdő! Jó sok kamillafiltert forrásban lévő vízbe dobsz (én annyit szoktam amennyit nem szégyenlek) és azt beleöntöd a fürdővízébe! A másik amit megfigyeltem. Minnél melegebb a víz annál jobban csípi a feneküket. Én úgy csináltam, hogy langyos vízbe (na azért ne fázzon meg) ültettem bele a gyereket, néha szó szerint belerőszakoltam, mert nem akart beleülni, de az, hogy csípi a fenekét elmúlik! Csípi neki egy ideig, de megszűnik!!! Ugyanúgy, mintahogy (nemtudom emlékszel e még gyerekkorodból) a horzsolásokat csípi a víz, de ha beleteszed a vízbe, akkor kis idő múlva, nincs 1 perc sem, elmúlik ez az érzés. Aztán amikor már benne ült a gyerek, már nem csípte a víz, akkor engedem hozzá a meleg vizet. Sokat szellőztettem a fenekét, ha bepisil bepisil, nagy cucc! Gatya le, gatya fel, van mosógép, jó, hogy többet jár ebben az időszakban, de ez van. Kaki sem vészes... a fenekén is ugyanúgy elkenődik, csak hát ilyenkor van, hogy a bokájáig szaros a gyerek... Jó ötlet a bugyi, az a szilárdabb részeket megtartja.
Sajnos a normál pisi-kaki is ki tudja csípni a bőrét. Esetleg sűrűbben kell cserélni a pelenkát... jó nem egy gazdaságos dolog (Penny Marketes pelenka 2000 ft/csomag kb 50 db, nem-nem kapok jutalékot a reklámért... de 1500 ft, az gondolom másnak is 1500 ft és a minőségével is nagyon elégedett vagyok! Havi pelenka 6000 és én egyben megveszem mindig mindenből a havi adagot. Havi pelenka, popsitörlő, mosópor, mosogatószer és minden ami nem romlandó előre meg van véve, így 1xre el van inzézve minden)
Szóval ha talán 1-2 pisi után kicserélnéd a pelust, talán javítana a helyzeten. Szeretném megkérdezni, hogy 4-5 hónapos kora óta hány foga jött ki Livinek? Mert amikor fogzik egy gyerek, akkor a kaki-pisi savasabb, mint máskor, ezért jobban is mar, bár az okot nem tudom itt sem, de sajna így van. Lehetséges, hogy sűrűn jöttek a fogacskák és nem volt ideje a csúnya sebeknek begyógyulnia? Az egészséges rendelésen kértél-e már rá valami kencét, esetleg gyerekbőrgyógyászat? Hátha mellé jött még némi gombás beütés és akkor kenheted a popsikenőccsel kilószámra, akkor se fog elmúlni... Infantumot használok popsikenőcs gyanánt, úgy tapasztaltam, hogy ugyanolyan jó, mint a subocrem, meg a bepanten. Pénteken csípte ki nagyon a Danci fenekét a kaka, de szombatra már csak halvány rózsaszínű volt a feneke, nem bíborvörös...
Agyalok, hátha eszembe jut valami még ami talán segíthet, sajons tudom milyen rossz ez a helyzet!
Amit én csinálnék?
Kamillás ülőfrüdő, sok-sok pelenka nélküli popószellőztetés, ha pelenka kerül rá, akkor ujjnyi vastagon a popsikenőcs, kit érdekel, ha emiatt kevésbé nedvszívóbb a pelenka... Mivel ilyen régóta fennál, elvinném vagy a gyerekorvoshoz, vagy a bőrgyógyászatra, de inkább mindkettőhöz (ilyet is csináltam már, és saját belátásom és mérlegelésem alapján döntöttem, esetleg konzultálva valamelyik dokival, hogy kinek a kezelési tanácsát fogadom meg, az a szitutól függ. Ha gombás a fenék, és a háziorvos nem arra adott szert, akkor egyértelmű, hogy inkább a gombaölőt veszem meg...)

Jajj, Gabus bocsi, hogy ennyi sületlenséget írtam össz-vissza, de tényleg segíteni szeretnék valahogy és nagyon drukkolok! borzalmas a fájó popó, a vísítós pelenkázások , a kínkeserves fürdések. De tényleg bele kell erőszakolni a vízbe, hidd el, csak egy kis ideig csípi, amíg a bőre hozzá nem szokik a vízhez!!! Esetleg előtte fröcsköld be vízzel... nem tudom, türelem kell hozzá, de nekünk segített a kamillás ülőfürdő... vagy a többivel együttt... nem tuom

Kép
sasha
 
 


Coolasa,
nem voltam ott, nem láttam a fejét, de mikor velem esett meg az ilyen, igyekeztem úgy tenni, mintha mi sem történt volna. Zavaromban. :oops:
Sajna én olyan vagyok, hogy minél kiszolgáltatottabb vagyok, annál agresszívebb is... (azért ütni nem szoktam ) :wink: .

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ilba, most őszintén, melyik gyártónak jut eszébe, hogy olyan konnektorvédőt kreáljon, ami gyönyörű világító boci, és eképp minimum kihívásként fog lebegni bármely kúszómászó gyermek előtt....?
(Nekünk meg tolóajtós beépített szekrényünk van a hálóban, faltól falig csilivili tükörajtókkal, amin a napfénnyel egyetemben klasszul megcsillanhatnak majd a maszatos kis ujjlenyomatok...)

Kép Kép
coolasa
 
 


Sasha,
ne kérjél már elnézést, mert válaszolsz arra, amit kérdeztem. :wink: :D

KÖSZI!!!!

Pelenkát nagyon sűrűn cserélem, nyáron meg anélkül volt itthon jórészt. Sőt, mikor a felújítás alatt Anyuéknál voltunk, csak éjszaka volt rajta, meg ha elmentünk sétálni. Zoli szülei mások, ott nem mertem megcsinálni, hogy a szőnyegre pisiljen, pedig a textilpelenka úgy felszívja, hogy nyoma sem marad.
Fürdés előtt meg fél órát meztelen fenékkel (zokni, póló van rajta) szaladgál minden este. Örömében sikongat és rohangál össze-vissza, tök ari.
Neogranormonnal kenem, az segít, bár ha nagyon brutális a helyzet akkor még az sem. A kamillát mindenképpen kipróbálom!
Most jön az 5. foga, az első 7 hónaposan jött ki.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Coolasa,
az nem konektor védő, hanem ún. irányfény. :wink:
Én is árnyákra vetődtem egyébként a témában, mert mondtam Ilbának, hogy tegyen gyerekvédőt vagy mit a konektorba, az bent marad, ha kirántja az irányfényt, erre a videón láttam, hogy van benne. :oops: :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sasha,
bőrgyógyászat! Ez eszembe sem jutott! Mekkora marha vagyok!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Akartam pár képpel jönni, de megint szórakozik velem a kep.tar....
Összesen egy képet rakott nekem fel, megmutizom.

Szerdán vettünk a Tescoban a 250 Ft-os cuccok között aranyos csörgőket Leventének (amiket ugye később le se sz*rt, mert neki autó kell). Ez volt a cimkéjén:
Kép

Piros popsi:
fú, szegény Benedeknél volt olyan fogzáskor, hogy annyira kimarta a fenekét, hogy vérző sebek lettek rajta, mindezt igen gyorsan. Bontom ki a pelenkát, s csupa vér a kaki. Majd ott haltam meg. Leventének is volt felmart popsija, arra rögtön rámondták, hogy gomba, s boraxos popsikenőcsöt írtak rá.

Coolasa,
én is a kiszolgáltatottságot gyűlölöm leginkább az egészségügyben. Amikor Benedek született, s a hazamenetel után egy nappal újra be kellett költöznünk a kórházba, mert a teljesen szétnyílt gátsebemet altatásban hozták rendbe, na akkor voltam a leginkább ilyen helyzetben. Nőgyógyászati műtő, már elötte a várakozás is, a műtő ajtaja elött ücsörögve (hiába volt az osztályvezető főorvos az orvosom, s hiába igérte meg, hogy betesz előre a műtétek elé), szóval már ez megadta az alaphangulatot. Aztán már benn a műtőben, felszíjjazva arra a szörnyűségre, fél tucatnyi személyzet előtt derült ki, hogy elkavarták a vérképemet, márpedig anélkül nincs altatás. Személyzet szétrebbent papírokat keresni, pár perc (nekem örökkévalóság) után meglettek a papírok, ellenben eltűnt az altatóorvos (a papírokat ment keresni). Ezután már semmiség volt, hogy ahogy próbált vénát csinálni a kézfejemen, azok muris lufiként pukkantak ki... Elég sokat keresgélhetett, mert a kezem tűpárnának nézett ki utánna. És még voltak ott kalamajkáink. A muris az volt az egészben, hogy már a takarító néni is engem sajnált, ahogy híre ment, hogy miért is vagyok én újra benn a kórházban, a főnővér a végén, szintén megszánva engem, elengedte ennek a plussz egy nap fizetős szobának az árát, úgymond nem én tehettem róla. S ezek után nem csoda, hogy a fóbiáim sorában elég előkelő helyen van az orvosfóbia.
Mondjuk lehet, hogy bennem van a hiba, eléggé jámbor, lekezelhető, elhessegethető kinézetem/viselkedésem van. Pl amikor a háziorvosunk diagnosztizálta, hogy nekem mandula mögötti tályogom van, amit azonnal műteni kell, különben akár súlyos szívproblémákat is okozhat, mentünk be a Gégeklinikára az ambuláns kezelésre a beutalóval, csomaggal, egy "kedves" nővér el akart hessegetni, hogy már vége a rendelésnek, menjünk holnap (s az nem számít, hogy az orvosom szerint sűrgős lenne). Ott egy tízágyas szobába kerültem, inkább nem is részletezem.

Amiről még szerettem volna képet felrakni:
voltunk ma Auchanban, s vettünk a gyerekszobába szőnyeget!!!! Én olyan boldog lettem tőle, hogy el is felejtettem, hogy megint 4 órát aludtam az éjjel (hiába no, nem tudok úgy aludni, hogy a picurkám csak a mellkasomon, függőleges helyzetben tud aludni, másképp nem kap levegőt! (tegnap éjjeli helyzet).
Majd megmutatom, ha újra tudok képeket felrakni. Volt ám az Auchanban rengeteg jó gyerekcucc, beleszerettem egy pizsirugi+hálózsák együttesbe (2500 Ft, annyiból egy hálózsák se jön ki), piszok jó anyagú, meleg, gyönyörű volt, de a párom lányosna minősítette. De voltak igen vaskos, szépséges polárkabátok 1600 Ft-ért, még mindig voltak 5 darabos, egész jó bodyk (ujjatlan 999 Ft, hosszúujjú kb 1600 Ft/ 5 db), és olyan, de olyan csajszi cuccok! Na, kell nekem egy kiscsaj, hogy öltöztethessem :lol:

Mennem kellene aludni, csak az a bibi, hogy idegileg nem vagyok most százas, s az nálam ált. álmatlansággal jár (azaz ha elmehetnék, se tudok elmenni aludni), mindez (gyerekek általi) alvásmegvonással kombinálva hosszú távon totál kikészítő.

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Újra megpróbáltam, pár képet még megengedett (azt nem tudom, hogy mi alapján válogat a rendszer, már egy ideje gyengélkedik)

A csörgők:
Kép

Hoppá, lebuktunk:
Kép

És egy nem túl jó kép a szőnyegekről:
Kép

Most ennyit engedett.

Sziasztok!

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Kormi, én egyelőre csak annyit láttam életemben kórházakból, mint amit a szüléskor a 3 napban, meg előtte brinkmanéknál... nem volt szerencsém még ilyen extrákhoz, hogy sorbanülés műtőre várva, stb...
A szőnyeg képen is nagyon szép ám! Ez olyan mint egy rövidszőrű kiskutya? (megmagyarázom: szóval arra gondolok, hogy tömott, de puha szálakból álló, ezért diszkréten süppedős, csak amolyan talpmasszírozósan...).. Jól látom, ez 2 szőnyeg összetolva? Rákérdezhetek az árára?
Amúgy megnézném azt a 3évest, aki vígan eljátszik a csörgőkkel...

Kép Kép
coolasa
 
 


Gabus!

Nem azé, mert leírtam amit kérdeztél, hanem azé, mert egy regény kijönne belőle... :twisted: Egyébként örülök, hogyha találtál valami érdemlegeset a sasha regényben! Aztán írd majd meg mit modnott a bőrgyógyász, ha elviszed a LIvit!

Kormi!

Teccik a szőnyeg, nagyon jópofa!!!
Csörgőt én is vettem a Gerinek tegnap este. Jót mulattam a cimkén! Gondolkodtam, hogy lefényképezem és felrakom én is, de aztán kidobtam. Tulajdonképpen nem értem, hogy mi a veszélyes ebben a csörgőben, talán a gomb szemek...
Hát az már egyszer biztos, hogy a csörgők egy 3 éves legózni vágyó kisgyereket nem fognak lekötni :lol:

Írjátok itt az orvosok hozzáállását a dolgokhoz... most vagy én nem vagyok érzékeny, vagy szerencsém volt... na de 3x is? Vagy csak egyszerűen felvérteztem magam azzal, hogy sokmindent olvasok és felkészülök a legrosszabra és innentől már kellemesen csalódom? :P Bár alapjában véve mindenhez hasonlóan állok hozzá..., hogy bármi történik kellemesen csalódjak inkább, mint negatívan.

Kép
sasha
 
 


Sasha,
hát annál inkább köszi, mert kimerítő, alapos választ kaptam! :)

Kinek tartozom még tali képekkel? A hatodikai városligetieket kinek kell még küldenem? (Kiürítettem a kimenő üzeneteket, nem tudom megnézni.)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Hát, ha sehol senki, kénytelen leszek feltenni azt a képet, melynek tanúsága szerint Nokit ma sajnálatos módon letartóztatták...

Kép

Kép Kép
coolasa
 
 


Jó estét!
Coolasa, szerintem nem vagy túl érzékeny. Inkább nekem van parázna humorom még magam irányában is. Főleg ha egy kis zavar is társul hozzá. Eddig a legjobbakat férfi dokikkal poénkodtam. Sajnos a mostani dokim (ő nő) annyira nem vette a lapot. Meg nem is lehettem vele enyhén sem parázna, még azt hinné hogy,... :oops:
Ez a homályos kismaci zebrának álcázva Nokedli lenne?
A Gmail 2 GIGABÁJTot tud fogadni!
Mérgező növények: Én egyenlőre kivárok. Sztem gyerekfüggő. Van ismerősöm ahol szörnyethalt minden növény és van ahol egyik sem sínylette meg és vált áldozatául a gyerekmancsoknak. Hát igen, sok növény mérgező, de én csak azokkal vagyok nagyon óvatos amelyek nagyon mérgezőek. Így pl a tiszafa eltűnik a kertünkből. Jelenleg sok növényünk vendégeskedik, mert jött helyükre a kiságy, pelenkázó. De, már alig várom, hogy visszakerüljönek. Aztán majd vagy én tanítom Szonját vagy ő engem :roll:
Kormi, ez a tappancsos szőnyeg nagyon szép és érdekes. Engem is érdekelne, mennyiért vetted!
Minden bébijátékra rá van írva, hogy csak 3 éves kor felett adható (nem találkoztam még olyannal, amire nincs) így védi magát a gyártó az esetleges allergiától, darabka lenyeléstől stb.
Gabus, Sasha mindentleíró leveléhez nem lehet semmit sem hozzátennie. De én még megemlíteném a körömvirágkenőcsöt. Csak halkan, csak szépen, hátha,.... Persze ez is csak akkor hat ha nincs gombásodás vagy hasonlók. Nagyon tudom sajnálni a piros popsisokat, mert engem nagy túrázások után az izzadság volt, hogy kicsípte a combomat,...és tényleg nagyon csíp a víz, ha hozzáérsz, minden. Nekünk egyenlőre mákunk van, mert én Szonjánál a gyógyszertári krémet használom (Babylove popsitörlőt) de csak minimálisan (1.5 tégely 7 hónap alatt) és még soha sem volt gyanús a popsija. A kakinál azonnal cserélek, de a pisinél nem, mert hogy este sem pelenkázok (akkor csak pisi van).
Gyógypuszit livicsek popójára!
Ilba, a végén Beni lesz a megaszopis szupercsávó :wink:

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


livicsek értelemszerűen Livicsek.
A többi mellé-félreütést már nem javítom :oops:

Kép Kép
natasa1975
 
 


Sziasztok!

Valami csoda folytán mindkét gyerek alszik már....

Lett egy jobb képem is a szőnyegekről:
Kép

Ez 2 db 120*180 -as (állítólag) kézi szövésű tiszta gyapjúszőnyeg, talán ezen a képen jobban látszik, hogy elég vastag is, kb 1 cm-es, tömör, diszkréten süppedős, ahogy Coolasa tippelte. Remélem, jó hőszigetelő lesz, mindenesetre a család már letelepedett rá. Ja, darabja 7500 Ft-ra volt leértékelve. Nem mondanám olcsónak, de mivel úgyis kaptunk a családtól hozzájárulást, meg nagyon megtetszett, így elhoztuk, s nagyon örülünk neki. Egyelőre rettenetesen szöszöl, de ez az ilyen új szőnyegeknél törvényszerű. Csak ne döglődne a porszívónk, rajta van a listán egy új vétele. Ezzel kapcs. lenne egy kérdésem: elegünk lett a porzsákos porszívókból, venni akarunk egy porzsák nélkülit, sőt most kinéztem egy vízszűrőset. Van valakinek ilyen porszívóval tapasztalata?


Coolasa, nekünk is van ám rabruhánk!
Kép

Egy érv amellett, miért is nem kell engem fényképezni:
Kép

Tegnap esti képes adalék az én akkor hol is alszom kérdéshez:
Kép

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Kormi, köszi a szőnyeginfót, az ágyas képen édesek a fiúk. Arról, hogy nem kell téged fotózni most csak annyit, hogy nem értek egyet, amúgy a legtöbb szemüveges nőnek, fogalmam sincs mért, de azt vettem észre, hogy a világosabb/világosított haj sokkal jobban áll, a nem szemüvegeseknek meg egy biz kor fölött szintén, ez utóbbi pl én vagyok, ezért is tartok itthon kb 200 ft összértéket képviselő szőkítőfelszerelést, melynek felhelyezése 3 havonta 10 ujjal, szimpla belefésülős csíkok formájában kb 2 egész percet vesz igénybe, így kifogásom sincs, hogy ennyi időt mért ne pazaroljak magamra....

Kép Kép
coolasa
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?