Sziasztok!
Először is, mert ez nagyon kimaradt:
Szirom: Boldog 18. szülinapot!!
:):)
Gabi: Zsoltikának is boldog szülinapot!
:):)
Itt vagyok, csak egy kicsit megfáztam, kedden elég rossz volt, még a lábam is fájt, éjszaka fejfájásra ébredtem (gondolom a cucc nem tudott távozni, és az feszítette a homlok- és arcüregemet). De tegnap óta jobb, csak még folyik az orrom.
Hétvégén meg jönnek a rokonok, úgyhogy jó lenne normális lakással várni őket. Tehermentesítésül most én is hozatom a hamit a Food-tól. Ugyan nagy a csábítás, mert náluk van egy csomó olyan hami, amit szívesen eszek (a kedvencem a Gundel palacsinta:D), de most nem kéne...
De hétvégén így is főznöm kell.
Szirom!
Igen, van akinek bejön a teszt, de én nem tudom, érdemes-e? Megnyugtatna?
Én most pl. úgy jártam, hogy a 27. nap pecsételtem, majd utána a 30. nap negatívat teszteltem. Mivel nem tudtam, hogy mikor volt pé (pont akkor nem mértem a hőmet), így nem tudtam, hogy most miért nem jött meg rendesen (terhesen egyébként nem szoktam pecsételni, tehát ez nálam nem volt beágyazódásra utaló jel), de a negatív teszt után persze letettem róla, hogy ez egy jó ciklus. Aztán nem jött meg, így inkább elkezdtem mérni a hőmet. Érdekes, de teljesen az se mutatott semmi bíztatót (36,8 és 37,1 között ugrált, de amikor én terhesen (még Nátánnál) mértem, akkor stabilan 37 vagy fölötte volt). De aztán se le nem ugrott rendesen (36,8 alá, akkor már biztosan megjött volna), se meg nem jött, így hét nap után (akkor már a 40. nap volt) teszteltem, ami pozitív lett.
Így azt következtettem ki (az együttlétek alapján), hogy a 19-20. nap környékén lehetett pé (később az UH is ezt igazolta), és ezért lehetett a pé utáni 10-11. nap környéki teszt negatív. Amúgy sem hiszem, hogy azok az iszonyú halvány csíkos tesztek, amiket ilyenkor tapasztalnak, engem megnyugtatott volna...
:D Tuti nem hittem volna magam terhesnek. Egyébként én a hőmérőzésben jobban bízok, nekem az elég pontosan jelez, nekem 1 ciklus kivételével mindig leesett rendesen (36,5-36,6 körülre), mielőtt megjött. De persze olyat is van, akinél nem...
Baba: hát...
:D Hivtalosan semmi nem tudható...
:D, orvos sem mondott semmit, a család egy része egyébként nagyon kíváncsi lenne.
:D Névben még nem döntöttük, lányt könnyű találni, abból mindig rengeteget találunk, de fiú név nehezebb. Meg változok is, azt már nem akarom adni, ami Hannánál volt jelölt.
Masszást, pezsgőfürdőt haza kell vinni
:D, ha csak ezek hiányoznak tőletek!
Képzeljétek mi is elutazunk még egy hosszú hétvégére
, ide:
http://www.adriatica.net/guide/croatia/feature/plitvice_hu.htm
Ebbe a szállóba:
http://www.adriatica.net/hotels/hd__4ji3l3g3h3n3jh5ji3p__.htm
Szállodaszinten a Medici jobbnak tűnik, na de a környék!
A Villa Medici egyébként nekem nagyon tetszik, de én Veszprémben születtem, ott él a rokonság egy része (többek között anyukám is)... Azért biztos el tudnám tölteni az időmet ott!:D
Rita!
Amúgy tök igazad van, én is úgy gondolom, hogy mindezek a "felesleges" munkák mellett is szeretek itthon lenni, és egyáltalán nem hiányzik, hogy munka után hulla fáradtan hazaessek a gyerekek és a házimunka közé.
Csak a (személyes) társas kapcsolataim lehetnének némiképp erőteljesebbek.
Nátán hivatalosan ovis. A férjem vinné, én hoznám 1-kor. De most nem jár, és úgy beszéltük meg az ovival, hogy valószínű február-márciusig nem jár (picibabával nem tudnék értemenni). Most még járhatna, de az ovi egyik felét felújítják, így 2 csoport van egy csoport helyén, egy amúgy sem nagy teremben (már 27 gyereknek is kicsi volt tavaly szerintem). Így talán jobb neki itthon, bár pont olyan korban vannak, amikor igen erőteljes az "ereszd el a hajamat". Se együtt, se külön nem jó.
:D És ez számomra igen fárasztó, néha az agyamra mennek, és akkor felhívom a férjemet, akinek kipanaszkodom magamat
. De ez meg neki lehet igen fárasztó
:D.
Meg szeretnék nekik délutánokra kreatív és fejlesztő programokat (itthonra és elmenősre is), de azt még nem sikerült megvalósítani. (Az oviban annyi mindent csinálnának, nem akarom, hogy ilyen szinten lemaradjon, bár a játék kétség kívül a legfejlesztőbb tevékenységük.)
Benit sem ő viszi és hozza mindig, csak időnként.
Lecke: hát pedig unalmas, ugye??
:D A beni már időnként a sulira is mondja, és őszintén nem is csodálkozom. De azért szükséges!
:D
Ja, ha már játék:
Ildi!
Én is kicsit meglepődtem, amit a játékról írtál, mert bár nálunk is van sok (az rokonság épp azzal is szokott bosszantani, hogy mennyi van (közben szerintem pl. azért is látszik annyinak, mert egy 15 nm-re szobába, ahol 3 gyerekágy is van, van bezsúfolva minden)), a gyereknek csak kell játék. Nekem az az alapelvem, hogy használati tárgy az szükséges dolog (pl. ruha), nem ajándék, csak max. felnőttnek vagy jóval nagyobb gyereknek. A gyereknek a játék az ajándék (vagy könyv, CD, mese, társas stb.). Ha nagyobb lesz, akkor persze már ő dönthet, hogy ha esetleg nem azt akar. Mondjuk az ágynemű még belefér, ha az az ő kívánsága is lenne!
Mondjuk nekem inkább az a bajom, hogy mit Ne vegyek meg
:D, nem az, hogy mit igen. Most pl. Beninek láttunk olyan ajándékot, amit szívesen megvennék, de elég drága. (Lego, de nem építő, hanem oktatási készletbe tartozik, az a neve, hogy "Megújuló energiák", és széllel, nappal működő dolgokat lehet vele készíteni. Persze boltban nem kapható, az importőrnél meg drága...) Majd talán karácsonyra... Ja, persze lehet, hogy még kicsi hozzá, nem tudom, de én amúgy is olyan vagyok, hogy szeretem "megelőzni az iskolát, mert így talán a nyert ismeretek nem lesznek annyira szárazak, unalmasak. pl. most megvettem neki az "Egri csillagok"-at, ami szerintem egy tök érdekes regény, ha nem kötelezőként olvassa el. Ha tetszik neki, úgyis elolvassa, ha meg nem, akkor meg vár még pár évvet, de legalább ott lesz a polcon.
:)
Bár amúgy ő olvasás szinten előrébb jár, mert most pl. egy levelezős tanulmányi versenyen (amin egyébként a részvétel önkéntes) a 2. osztályosoknak a "Pom Pom meséi" lenne a "kötelező", ő meg nyáron a 4. osztályosoknak "kötelező" "Keménykalap és Krumpliorr"-t olvasgatta, pedig senki nem erőltette (és el is vitte a suliba, mint "kedvenc nyári olvasmány"-át). De azért nagyon örülök, hogy talán sikerült vele megszerettetni az olvasást.
A Tesco-s vásárlással együttérzek veled! meg lehet oldani, de azért engem nagyon kifáraszt egy ilyen alkalom, sokkal jobban, mintha a férjemmel és a gyerekekkel mennének.
Miért tértél vissza a Food-hoz? Pedig reménykedtem
, hogy tőled majd jó sok pozitív tapasztalatot szerzünk, és meggyőzöl róla, hogy a rendelt Norbi hami tényleg fogyaszt is
.
Motiot!
Asztma?
De akkor legalább tudod, mitől voltak a tünetek.
Örülök, hogy újra eszik Ábel. Mondjuk ezzel nálunk Hannánál nem volt gond, de azért igen ingadozik. Hú, 9,9 kg tényleg nem sok, Hanna 12 kg körül van, de ő se duci. A nyers vagy főtt zöldségek jó dolgok, az jó ha megeszi (én legalábbis nagyon örülök, hogy az enyémek nagy gyümölcs és zöldség evők, nem sikerült elrontani
:D őket, pedig azért igyekeztünk
(na jó, azért a palacsintát sem vetik meg)), de persze azért ezek nem túl táplálóak. Inkább nekem kéne iyleneket ennem, de nekem az édességek is nagyon bejönnek!