Új privát üzeneted érkezett!

ja, nem kaptuk, hanem kértem(sinlac) :D
vas

Sziasztok!

Köszi mindenkinek, jobban vagyok :) Most épp van egy kis szusszanásnyi időm, anyósom itt van, most érkezett, és már le is vitte Zsoltikát játszózni :)

Motiot,
ez tényleg sok súlyveszteség! De tulajdonképpen mitől is fogy ennyire Ábel? Értem én, hogy nincs étvágya, de miért nincs? Most a nátha óta fogyott volna ennyit? Vagy már korábban sem nagyon eszegetett?
Ahogy Szirom is írta, csak megerősíteni tudom: Zsoltikának is változnak a kedvenc ételei. A múlt nyáron zabálta a lecsót, idén alig-alig eszegetett belőle... na de a bolognai spagetti, az a kedvenc! Meg a sült krumpli és mindenféle husika. Szerintem adogass neki kedvenceket, ha kell, etesd, egyetek együtt, akkor is jobb az étvágya, vagy ha Apával eszik... Nálunk sokszor este, mikor együtt vacsizunk, akkor eszik a legjobbat Zsoltika, mert itt az apja :) Na jó, az sem túl jó, ha este eszi magát tele az ember, de mivel Zsoltika is elég vékonydongájú, ezért én is csak örülök, ha eszik!
Nagyon-nagyon régen nem láttunk képet Ábelről! Felteszel néhányat? Aztán majd mi is megítéljük, hogy sovány-e :) Na meg persze méregesd, és ne hagyd, hogy tovább fogyjon! Akkor mindenképp kell valami vizsgálat!
Még valami: a szemtelenség, stb pedig korosztályos dackorszak :D Ez van nálunk is, néha nagyon tehetetlen vagyok...

Szirom,
drukkok-drukkok mennek!!! Már én is kérdezni akartam, hogy mi újság nálatok :) Csak ugye nem jöttem, de gondoltam rátok!
Kérdésem: a kazikat hogyan tudnám visszajuttatni Neked? Ha esetleg erre jár a férjed, odaadnám neki, oksi?

Ildi,
Te hogy voltál délelőtt a tesco-ban? Két gyerekkel egyedül? :D A sinlac biztos jó, mi mondjuk nem ettük. Ugye ez tejpép? Nekünk Humana volt, nemigen aratott sikert, de gyümivel néha eszegette Zsoltika. Azért adtam neki (főleg este), hogy hátha végigalussza az éjszakát, de nem jött be :(

Te rendeltél ugye Norbis kaját? Milyen?

Rita,
hajrá Nektek is! Izgulok ám rendesen! Bár gondolom, nem jobban, mint Ti :) Ja, időközben ugye megvettük a testvérfellépőt, amit Te mutattátl, az tényleg nem jó a mi kocsinkra. De a Brendonban megmutatták, hogyan kell a veneziára felszerelni ezt a másikat, sőt ki is próbáltuk, klassz :)
Mi volt az egyetemmel?

Na, eddig látom amit látok. Én már egész tűrhetően vagyok, bár a torkom még fáj, köhögök és folyik az orrom :D De már érzem, hogy kifelé haladok a nyavalyából. Holnap pedig irány a dokinéni! Kiváncsi vagyok, mi a helyzet Laca babával... Remélem, neki nem ártott ez a megfázás!

Én is teszek fel egy fotót gyorsan. A szülinaposok közül nem nagyon van jó képünk, mert főleg videókat készített a férjem. Ezt meg ma csináltam: Zsoltika nyelve zöld a nyalókától :D Néha már kapott, mert kikönyörögte, de soha meg nem ette, ma volt az első alkalom, hogy elnyalogatott egy ilyen nyalókát. De ebből nem lesz rendszer, mert eléggé fogrontó a cucc.

Kép

Puszika!

pgaboka

Jó estét!

Gabi, te is olvasod a tavasziakat? :D
Ildi ott írta, hogy tescóztak, nem?? :D
Örülök, hogy jobban vagy, majd mondd, hogy mit monsott a doki!
Zsoltika nagyon helyes, szép a nyelve! :)
Én is nagyon-nagyon ritkán adok ilyesmit a gyerekeknek, szerintem a nyalóka a legrosszabb, meg a cukor. De ha meg egyáltalán nem kapnak, akkor tiltott gyümölcs, annál édesebb, ugye..
Nem szeretek semmit teljesen tiltani, jobb, ha megtanulják, hogyan kell mértéket tartani, nem?
A drukkokat köszönöm!

Nem gáz, hogy ennyira naprakészek vagytok a projektünket illetően? :oops:

Szirom, Vakond nadrágja :lol:
Olyan rendes vagy, naponta kétszer végigolvasol ilyen hosszú meséket? :shock:
De a vakond tényleg aranyos, enyémek még most is bírják, könyvben is, dvd-n is.
Nekünk is a héten indul a tücsökzene, Adél nagyon várja, állandóan emlegeti. :)
Jaj, még azt akartam mondani neked, Adél is UGYANÍGY mondja: "Nekem nincsen tujojudim, cucum, játékom satöbbim..."
És tök keserves arcot vág hozzá...
Néha nagyon jót mulatok rajta, máskor táncot járnak az idegeim... :?

Motiot, ugyanezt mondtam volna, mint az előttem szólók, nyugodtan adj Ábelnek azt, amit szeret, ha kell hetekig-hónapokig, lényeg, hogy egyen! Ráadásul tök jókat eszik, zöldség, krumpli, ez jó!!
Elfogyni nem fog! Ti meg egyetek mellette jóízűen, és hátha megkívánja. Ne erőltesd, akkor tuti úgyis visszautasítja, nem?
Dac, szemtelenség ANNNNNNNYIRA ismerős, Adélnál szerintem nincs rosszabb :roll:
Ma is teljesen kifeküdtem tőle, nagyon nehéz. Egészen hétköznapi mondatokat is olyan hangnemben tud előadni, hogy frászt kapok tőle. Ha tudnék kottázni bemutatnám, így a képzeletetekre bízom... :?
Doki neked mit mondott?
SÚLYOD??
Mondd már!!! :)

Ildi, bevált a hordika?
Tényleg nem akarsz már Leventének játékot venni? Egyáltalán?
Vagy csak mostanában nem?
Még olyan fiatal, nem szeret már játszani?
Nálunk Maja most éppen megint fellendülőben van játékilag, ma nem mentünk játszótérre, és egész délután tök jól elmulattak Bernáttal. Meg legózott, gyurmáztak...
Nagyon örülök, neki időnként vannak kóválygós időszakai, amikor nehezen tud magával mit kezdeni, de most jó. Már rájöttem, hogy ilyenkor egy-két újdonsággal érdemes lökést adni neki...
Hát, a játékokban mi is hasraesünk, néha iszonyúan zavar is a sok cucc, de ha látom őket, hogy milyen jókat játszanak, akkor úgy érzem, nem felesleges pénzkidobás.
De nem kioktatni akartalak ám, csak meglepődtem, és szómenésem lett.... :)
Iskolával hogy álltok, Levente mit szól hozzá?
Maja ma azt mondta, unalmas a lecke! :shock:
De szépen rávezettem, milyen jó, hogy ilyen szépeket tud rajzolni, ilyen okos, úgyhogy meggondolta magát (remélem). :)

Jaj, de sokat beszélek, de az egyetemet még elmesélem:

Nem emlékszem, meséltem-e már róla, ha ismétlem magam, BOCSÁNAT!!
Szóval kb. két hete megpróbáltam a neten keresztül regisztrálni, itt kellett vona kitölteni az adatlapot, melyet kinyomtatva kellett volna elvinni a beiratkozásra múlt pénteken.
Na, ez nem sikerült, mert a rendszer azt írta ki, hogy 500valahányezer forint tartozásom van :shock: :shock: :shock:
Kiderült, hogy amikor PhD-re jártam, azokban a félévekben, amikor halasztottam, felszámolták a tandíjat, továbbá a másfél éves szakképzésem indexdíját, beiratkozási- és diplomadíját is tartozásként jelölte...
Csak röviden: telefonok özöne, tartozás apadgatott, de nem fogyott el, beiratkoztam, de nem tudtam továbbra sem regisztrálni.
Mára sikerrel töröltek végre minden tartozást (közben múlt csütörtökön Adéllal voltam bent az Ecseri úton, azt mondták minden rendben, ez a neten mára rendeződött :evil: ).
DE a regisztrációs időszak már lezárult, így hiába nincs már tartozásom, nem tudtam semmit sem tenni továbbra sem.
Közben ez a rendszer napközben és este rendszerint nem működött, annyira túlterhelt volt. :evil:
Ma ismét (6 nap alatt harmadszor) bementem az Ecseri útra, ismét Adéllal persze, ahol VÉGRE sikerült a regisztráció!
CSODA!
Már csak annyi tennivalóm van, hogy a gyesről beszerzett igazolásomat újra kell kérni, mert azt aug 28-án keltezték, ez nem igazolja, hogy szeptemberben is gyesen vagyok, joggal nem fizetek 120000 Ft-ot. :evil:
Na, ennyi.
Közben kb huszonhárom agyvérzésem és kilencvenegy gutaütésem volt, de túléltem, ehhez képest a vizsgaidőszak piskóta lesz asszem.
Pedig már van ELTÉs rutinom elég, mégis mindig meglepődöm, de miért? :x

Na, megyek, még megpróbálok jönni, de az uram tűkön ül, netezni akar, mindenképp :wink:
Az öcsém, a gipszeslábú, meg meccset néz, választhatok: meccset nézve vasalok vagy az uram hátát nézem... :wink:
Még nem tom... :)

Pussz, ha nem jönnék!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Hali Rita!

Olyan jókat nevettem az írásodon :D Jó vicces sztori ez az egyetemi regisztráció, de azért közben bztos nem volt ennyire poénos. Különben annyira hihetetlen, az ember azt hinné, hogy ezzel a szgépes, internetes tárgyfelvétellel, vizsgára jelentkezéssel mennyire egyszerű lesz minden, aztán dehogy!

Mi az anyakönyvi hivatalban jártunk úgy, hogy ugye mentünk a házassági anyakönyvi kivonatért. Namármost kora reggel elsőnek értünk a hivatalba. III. kerületi, ha valaki esetleg ismeri: az ember bemegy egy kis szobába, onnan nyílnak kanyargós folyosóról az anyakönyvvezetők szobácskái, sehol senki, hát nekiindultunk. Beleütköztünk egy hölgybe, elmondtuk a kérésünket, oké, megcsinálja, töltsük ki ezt meg ezt. Hurrá, 5 perc és végzünk! Háromnegyed órát ültünk ott, mire megkaptuk, ugyanis az a.könyvvezető nem tudta beindítani a programot... Nagyon kedves volt, elnézést is kért, és közölte, hogy most már nagyon jól megy pedig neki a számítógép-használat, mert nem kellett szólnia a szerelőnek :D Szólhatott volna nekünk, Zsolti 5 perc alatt megoldotta volna - gondolom - a problémát, de hát nincs rá írva, hogy mi a szakmája :D

Amin kiakadtam: utánunk már senkit nem engedtek be, kint kellett várni, sehol egy eligazító tábla vagy valaki, aki elmondaná, hogy mennek a dolgok. És ott az összes várakozó füle hallatára kell elmondania az ügyfeleknek, hogy miért vannak ott... Egy másik pár (szintén várandós anyuka, meg a párja) apasági nyilatkozatot akartak tenni. Igen ám, de az anyuka elvált már 1x, és valami bírósági végzést nem hozott... Az anyakönyvvezető úgy beszélt vele, mint a kutyával! És hogy a nőgyógyászával a fogantatás időpontját is írassa be a kiskönyvébe! Micsoda hülyeség, nincs is ilyen rovat! Utsó mensi igen, az miért nem jó? Vagy utsó mensi + 2 hét... És mindezt jó hangosan, és olyan hangnemben, hogy nekem is viszketett már a tenyerem!

Na de visszatérve: teljesen egyetértek veled nyalóka-ügyben :) Naggggyon ritkán oké. Cukrot nem kap Zsoltika, mert attól még félek, hogy lenyeli. Csokit meg nem szereti :D Egyenlőre. Viszont szokott kapni babapiskótát, hát nálunk az a nasi. Ja, és a müzli, de az végülis nem baj.

Én egyáltalán nem bánom, hogy naprakészek vagyunk a babaprojektet illetően, ha Titeket nem zavar :D Én az elején babonából nem mondtam ugye... De hát mindenki másképp van ezzel! :)

Maja meg a lecke :D De szerintem ügyes vagy, hogy így vezetgeted, nehogy nagyon elmenjen a kedve az egésztől! Egyébként milyen leckéket kapnak az elsősök?

Na megyek, javulgatok, de még rámfér a pihenés :) Holnap majd dokilátogatás után jövök!

Jó éjt!

pgaboka

Jó reggelt!!!

Persze, hogy már nem volt erőm tegnap este jönni :oops:

Rita, Gabival épp akkor beszéltem telefonon, amikor a tescóban voltam, onnan tudta. :lol:
Egyébként két gyerkőccek voltam , ja.
De nyáron volt, hogy megjártam hárommal is.
Hát, nem volt egyszerű, de azért normálisan viselkedtek. :P
Olivér is múltkor kapott nyalókát először a szomszédtól.Előtte már kapott egyet, de azt eldugtam, így nem látta meg, de a szomszéd csaj a kezébe adta, így már nem tudtam tőle elvenni.
Azóta se kapott, nem is hiányzott nkei.
(ha rajtam múlik, én nem veszek neki)
Rita, most nem kap játékot, azt mondom, de ha majd elmegyek karácsonyra vásárolni, úgyis játékokkal megpakolva térek haza :lol:
Ő is eljátszik néha még a duplo legóval is :lol: , de a kis legóból is jókat épít, de úgy kell rászólni, hogy játszon már.Inkább eltesped az ágyon tévét nézne, meg gépezne egész nap.De azt meg nem lehet mindig. :roll:
Autózni szeret, csak állandóan ütközőset játszik, aztán Olivér meg ellesi tőle, aztán itt vandálkodnak, csak úgy törnek az autók :lol:

Motiot, én is azt mondom, hogy adjál nek abból sokat, amit szeret, egyen, az a lényeg.
Van, amikor Oli is alig eszik, tegnap délben pl.megint nem evett semmit, aztán este meg benyomott egy csomó kacsamájpástétomos zsemlét.
Elgondolni se tudtam volna, hogy ilyet megeszik :shock:
És falta befele :lol:

Rita, nem semmi volt ez a beiratkozásos, tandíjas történet. :shock:
De legalább most rendben van :D

Gabi, az anyakönyvesek se semmik.
Ráadásul terhes nőkkle szivóznak, köcsögök :evil: .
Az uram az már tuti rájuk borította voln az asztalt,(kicsit hirtelen haragú a drágám :lol: )

Gabi, sinlac az szentjánoskenyérmag+szója pép, és gluténmentes.Olivér evett sokat, mikor tejfehérje allargia gyanús volt.
De most láttam olyat, hogy Holle rizspép, kölespép, hárommagvas pép.......
Itt lehet őket megrendelni a neten, nem tudom árulják-e valahol boltban is.
Azt is kpróbáljuk.
A sima(bolti Nestlé, és társai tejpépeket )nem szeretem, akkor inkább "Humana HA" tejpép, amit az orvos ír fel.

Gabi, én rendeltem Norbis kaját egy hétig, abból egyet nem ettünk meg, az undorító volt, a többi ehetőre sikerült nekik, volt egy csirkemájas cucc, az kifejezetten finom volt.
De aztán visszatértem a food-hoz :roll:

Vettem tegnap luffeel orrspayt, ha bedugul az orrom.
Fújom ám, mint állat.Úgyhogy tutkó allergiás vagyok :? :( :? :(
Olyan szomorú vagyok :wink:

Szirom, Natasa már megduplázata a 3000 grammját, de ippenhogycsak :lol: (6130)
Viszont 15 centit nőtt :D
Eldöntöttétek a helyet, ahova mentek? Időpont????

Beszti????

megyek , eszek egy kis reggelit :wink:
vas

Sziasztok!

Tyűű, mennyit írtatok!

A rosszal kezdem: Miksa tegnap baromira nagyot esett az udvaron, és beverte a kőjárdába az orrát és az orrocskája alatt. Lehorzsolta, földagadt, vérzett, nagyon sírt, és nagyon el volt keseredve :cry: . Most még alszik, de már voltam bent nála, hááát, föl van dagadva most is, és félálomban is odanyúlt az orrához. Biztosan nagyon fáj neki.
A szomszéd kisfiúval rohangáltak, vadultak egyébként (már este, sötét volt), és a szánkón esett keresztül (amin én is a múlt héten). Tudom, hogy lesz még ilyen ötven, de akkor is nagyon rossz, nagyon sajnálom. És már alig várom, hogy fölébredjen, hogy lássam, mi van.

Közben pont ma akartunk elmenni neki ágyat venni. Kicsit bonyolult, mert az én autómba nem fog beférni, az tuti. Az uram mondta, hogy mondjam meg, mit kell venni, és ő megveszi. De azért én is körülnéznék szívesen az Ikeában, vennék apróságokat is, olyan régen voltam. De most ilyen orral szegény kölket nem tudom, cincáljam-e: biztosan fáj neki, ezért nem lenne jó, de biztosan esemény is lenne neki, jól érezné magát, ezért mulattatná. Nemtom.

No, fölébredt és megcsináltam a reggelijét. Rosszul néz ki eléggé, az egész orra pirosasbarna, mint egy kis bohóc :( Néha vigyorog, néha nyekereg, végülis érthető. Gép nincs itthon, fotót nem tudok tenni, de talán jobb is, így nem kompromittálom a kölket.

Ildi! Szerintem nem szójapép, hanem rizs van a Sinlacban. Úgy emlékszem, a szója nagyon allergizál. Ez meg pont olyan pép, ami tej- és gluténmentes. Nálunk tényleg nagyon bejött.

Pihi: eldöntöttük, hogy Harkány, most 19-én akartunk menni, már kértem is ajánlatot (33 ezer 2éj-2nap, félpanzióval 2 főre), ami jó is, de rájöttem, hogy nekem aznap kell megjönnie vagy nem megjönnie. Hátnemtom, ezen is vacakolok most. Ha megjön, akkor lőttek a romantikának meg a pezsgőfürdőnek. Ha meg nem, akkor meg épp azért nem mennék közös vízbe, szaunába, ilyesmibe. Nem hiszem, hogy jót tennének. Vagy szerintetek? Most azt beszéltük reggel, hogy kicsit előbb tesztelek egyet, hátha okosabbak leszünk. De ma reggel meg olyan ideges lettem megint, csak úgy, hogy szerintem ez a hónap se sikerült. Egy héttel előtte szoktam produkálni a premenstruációs szindrómákat, akkor vagyok állat.

Gabi! Szerintem ne add vissza még a kazikat, van rajtuk babatorna meg babamasszázs is!
Anyakönyvvezető: bunkóság, nem is értem, miért gondolják, hogy nekik mindent lehet. Ő mit szólna, ha nagy nyilvánosság előtt taglalnák a gyermekének fogantatási időpontját. Ami egyébként asszem azért kell, mert ha a fogantatás időpontjában még férjnél lett volna a csaj, akkor a férjének a nevére kellett volna írni a gyereket. A szabál az szabál. Csak lehetne ezt intimebben is intézni.
Nyalóka: Miksa még sosem kapott sem nyalókát, sem cukrot. A fognyűvő manókra fogom neki, de az az igazság, hogy más parám is van. A fognyűvő manókat ugye egy fogmosással azért el lehet kergetni. De mivel ő mindig rohangál, nem szeretném, ha szájában a pálcikás nyalókával esne el. Vagy a cukorral a szájában szökdécselne.

Rita! Nem semmi a sztori! Minket meg az Elmű csesztetett mostanában, már tök ciki volt a postás előtt, hogy felszólítást hoz, erre most visszaküldtek 35 ezer Ft-ot, hogy ennyi túlfizetésünk volt. Kamat persze nincs rajta...

Motiot! Jobban vagytok? Kajával hogy álltok? És neked mit mondott a doki?

Beszti! Gyere, mesélj már egy kicsit! :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, még ezt találtam, de szólj, ha eleged van! :wink:
http://nomiland.eu/product_info.php?cPa ... ac453673d1

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Rita!

Nincs elegem, tök jókat találsz :)

Jöttem hozzátok épp vigasztalódni, mert olyan ideges vagyok, hogy szétesek. Jó, hogy Miksa összefirkálta a bútort alkoholos filccel, meg nem bírt mesét találni, ami tetszett volna, de nem indokolt ez a fokú feszültség, ami bennem van. Ha ez máskor is szokott lenni mensi előtt kb. egy héttel, akkor most is meg fog jönni, ugye? :cry:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok,
megvagyunk, Ábel tegnap este már egész jól evett, mármint ahhoz képest, hogy edig nem. Apja vett magának egy dönert, abból evett egy csomó húst, aztán csináltam neki itthon vacsorára egy tavaszi levest ( zacskósat :oops: ), de tettem bele májgaluskát meg maultasche-t, ez egy itteni specialitás és általában minden gyerek szereti. Amolyan töltött táska, darált hús meg spenót meg miegyebek vannak benne. Itt sváb tortellininek mondják, de jóval nagyobb. Na mindegy, az a lényeg, hogy Ábel imásja, de most eddig ezt sem volt hajlandó megenni. Tegnap este pedig úgy falta ezt a feljavított levest, mint aki nem evett egy het, ami ugye igaz is. Aztán lefekvésnél, mikor már lekapcsoltam a villanyt is, megint kért enni. Erre én rohantam, hoztam a levest és megint jól belakott belöe, ma meg reggelire már evett szendvicset, ebédre a szomszéd kisfiúval levest a tegnap estiböl, most épp két kis csokit evett, szóval lassan megint beindula dolog, most már nem aggódok. Egyébként meg jól van, már nem lázas.
Holnap kell a dokit felhívnom a székletminta miatt, holnap jön meg az eredmény,. hogy m okozhatta ezt az egészet szegénykémnél.

Most viszont apa betegedett le, tegnap mondta, hogy milyen fáradt, mikor hazajöttünk a tüdödokiól. Még jól le is szúrtam szegényt, hogy persze egy óra a gyerekkel és már visít. Aztán meg elkezdte rázni a hideg, megmértem a lázát, akkor már 38 volt, aztán még ment fölfelé, de nem hajlandó beszedni semmit a mafla.
Ma persze elment dolgozni, de mondta, hogy nincs étvágya, fáradt, rossza közérzete meg ilyenek, szóval nagyjából az, mint Ábelnél, csak neki nincs hasmenése.
Remélem én nem kapom el, mert holnaptól vendégeink lesznek egészen hétföig, nem lenne túl jó, ha lebetegednék.

Én dokim meg azt mondta, hogy asztmás vagyok, de szerencsére nem a durvábbik fajtából, kaptam rá jó kis kortizonos inhaláló port, meg szükségsprayt, remélem nem fújódok föl még jobban. Szóval ennyi. Azt mondta a doki, hogy ezekkel nyugodtan sportolhatok is, meg babát is vállalhatok, nem lesz gond. Csak a terhesség alatt kell majd valszeg g-8 hetetnte tüdöfunkciótesztre mennem.

Ennyit rólunk.

Szirom, remélem Miksa orrocskája jobban van! Szegényle, bizosan nagyon fájhat neki! Puszild meg helyettem is! Ikeába szerintem meg nyugodtan menjetek el!
Az, hogy ideges vagy lehet mástól is, nem? Ne gondolj mindjárt a vörös szörnyre!!!

Rita, hát tényleg nem semmi ez a bairatkozós sztori, de azért a végére megoldódott a dolog és ez a lényeg! Olyan jó, ahogy mindg írod, hogy játszanak együtt a gyerköceid, már én is úgy várom, hogy ilyen legyen nálunk is.
Viszont apa úgy döntött, hogy még várjunk egy kicsit babaügyben, az annyit jelent, hogy még egy 3 havi adagot bekapoka gyógyszerböl, aztán december végén megy élesbe a dolog. Azt mondta apa, hogy neki ennyi még kell ahhoz, hogy tényleg ráhangolodjon a dologra és felfogja, hogy akkor most megint gyereket karunk. Megértem,nem is szóltam rá semmit. Elvégre is ketten döntünk, nem én egyedül.

Nektek azért megy a drukk!!!
Kilóim a holdon, valahol 58 és 59 között, de nem tudom pontosan. Most van megint majd 3 hónapom, hogy lemenjenek :lol:

Gabi, pihenj sokat, most így a vége fele ez fontos! Mi volt a dokinál? Mesélj!
Anyakönyvvezetö meg egy barom! Itt szerencsére nagyon kedves és segítökész mindenki, kivéve a külföldiek ügyeivel foglalkozó bandát, na öket én is legszívesebben meglincselném, még szerencse, hogy már nincs velük dolgunk.

Ildi, mi is rizspéppel kezdük a hozzátápit, az a legjobb allergia ellne,gluténmentes és Ábel szerette. Elöször simán kapta, aztán pár alkalom után tettem bele sütötököt, imádta, aztán egyre többféle zöldséget vagy gyümölcsöt. A holle termékeket nálunk reformboltokban lehet kapni, szinte mindenhol, én is szeretem, jók nagyon!

Én ma már túlvagyok egy takarításon, fözésen, szönyegtisztításon, kertibútortisztításon, nyúlketrecpucoláson , asszem ennyi volt eddig. Mára lehet, hogy elmarad a futás, pedig úgy örültem, hogy már mehetek, de fáradt vagyok nagyon.

Lányok, én annyira szégyellem, de a saját kis gondjaim miatt teljesen elfelejtettem gartulálni a szülinaposoknak!
Utólag is nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Zsoltikának és Sziromnak is!!!!!!!!!!!

Mennem kell, mert Ábel bekaksizott.
Puszi mindenkinek

Motiot
motiot

Csak pár sor!

Már tényleg csak pár hét és itt vagyok. (ja, hát nem egy hónap lesz)
Babatéma nincs hanyagolva napirendi pont most Nálunk. Szó szerint.
Munkahely, hááát, már csak kifelé látnám magamat jönni egy pár évre.
Fősuli pénteken kezdődik.

Ildikó!

Beledről majd bővebben, ha lesz otthon is net.

Puszi az egész Csapatnak: Márti
mártus

Sziasztok Lányok!

Most egy gyorsat bejelentkezek, aztán ha még bírom Zsoltika alvása után, akkor is jövök :)

Ugyanis nagyon későn aludtunk el ma délután, és a gyerkőc még itt kukorékol.

Pici Laci jól van a pocakban, 3183 grammra becsülik és a fejecskéje 33 cm. Ez utóbbi nagyon jó, Zsoltika 35-tel született, így még van egy pici növekedési lehetőség :D A méhszáj továbbra is zárt! Egyenlőre semmi jele nincs, hogy megindulna a szülés.

Viszont mindenképp kapok antibiotikumot majd a szüléskor, mert már nincs értelme tenyésztést csinálni meg újabb gyógyszereket szedegetni a streptococcus miatt.

Hát ennyi dióhéjban, ja meg ctg is volt, az is rendben van!

Márti,
gyere mielőbb, nagyon várunk!

Szirom,
szerintem már reflexből idegeskedsz! Nehéz lehet, de ne gondolj rá! Mondjuk a filccel való firkáláson én is idegeskednék... De Te szinte már azért idegeskedsz, mert látod a naptárat, közeledik a Nagy Nap, és tudod, hogy ilyenkor ideges vagy... Érted, ugye?
Egyszer jártam úgy, hogy elszámoltam a mensi időpontját, egy héttel hamarabbra. Várom, és nekem mindig úgy jött meg, hogy már a mensi előtt pár órával fájt a pocakom. 26-ik nap, kezdődő pocakfájás, de mensi sehol! És valahogy eszembe jutott, hogy leellenőrzöm, ki is derült, hogy elszámoltam, a hasfájásom egy pillanat alatt elmúlt! Ebből csak azt akarom kihozni, hogy tisztára idegi alapon is működnek ezek a dolgok. Sőt, csak úgy! :D
Tényleg, peteérés mikor volt ebben a hónapban?
Szegény Miksabuckó, puszi a fejecskéjére!

Ildi,
allergia :( Hátha segít az orrspray! Köszi az infót a Sinlacról! Mi Humana HA-t kaptunk annak idején.

Motiot,
ügyes Ábel az evéssel! Párodnak jobbulást kívánok! Babatéma :) Hát igen, ez tényleg 2 emberen múlik. Egy kérdés: a gyógyszer abbahagyása után nem kell szünetet tartanod? Általában 3 havi "szünetet" szoktak javasolni... Én is így csináltam anno: szeptemberben hagytam abba a bogyó szedését, és vártam 3 teljes, szabályos ciklust, utána a 4-ik már nem is jött meg :D Szóval csak azt akarom mondani, hogy én úgy tudom, kell valamennyi idő, hogy a ciklus visszaálljon meg kiürüljön a szervezet, nem? Lehet, hogy a Te gyógyszered más... Nőgyógyász mit mond?

Amúgy nagyon jó napunk volt ma, Zsoltika egy tündér, annyira szeretgetős, bújós, nevetős volt, hogy hihetetlen! Semmi hiszti, semmi nyafi, egy öröm volt ma vele, igaz én elég keveset voltam itthon, mert a dokilátogatás a fél napot elvette...

De ha már ott jártam (Moszkva tér), beugrottunk a Mammutba ebédelni Zsoltival :D És nézelődtem is egy kicsit, hogy esetleg majd egyszer veszek egy-két divatos holmit. Szép táskákat is láttam :D Jövő nyárra jó lenne megint csininek lenni. Bár... Már 14 kiló a plusszom!!! Ja, és nem tudom, írtam-e már, hogy a pocakom 117,5 cm volt pár napja...

Viszont a 7végén kaptam egy szuper szép poncsót! Sosem volt még ilyenem, és annyira megtetszett :D Nem tudom, mennyire lesz majd praktikus, de biztos jó lesz valamikor.

Na mos tmár megyek, puszi mindenkinek!

pgaboka

Jó reggelt!

Jót aludtam :)

Motiot! Én most is nagyon köszönöm a köszöntést, simán benne vagy még az időben :wink:

Az asztmát eddig senki sem mondta? Vagy tudtad azért? Apának jobbulást nálatok, Ábelnek meg további jó étvágyat :)

Mártus! De jó, hogy jöttél! De most már gyere rendesen és mesélj!

Gabi! Gratula Lackóhoz! Nagyon szép méretek! Most már lassan jöhet is :wink: Tényleg Zsoltikánál nyíltál előtte vagy hirtelen jött?

Idegesség: értem az érvelésedet, de én ebben nem hiszek, hogy várom, és azért jön be ez a dolog. Egyáltalán nem várom, és például a múlt hónapban vagy az előzőben nem is volt, meg is lepődtem utólag. Azért is volt a reménykedés többek között akkora, mert tök jó jelnek tekintettem. Nem gondolok ám rá, hogy húú, még egy hét, úgyhogy ideje idegesnek lennem! Egyszer csak mint derült égből a villámcsapás gyomoridegem lesz, ingerült leszek, nem lehet nekem olyat mondani, hogy az jó legyen (mondjuk a tegnapi nap egyébként is nagyon negatív volt minden szempontból), kelletlen bunkó tudok lenni, és közben kívülről látom magamat és szégyellem magam. Dupla trauma, mert megöl a lelkifuri, hogy egy ilyen tündér, huncut kölyökkel, mint az én fiam, hogy lehet türelmetlennek lenni, és szégyelljem magam. Ha nincs ez a marhaság, ugyanabban a szituban teljesen máshogyan állnék a dolgokhoz. Még a firkához is. De ma már ok, jól vagyok.
A hőm jó (bár mindig jó szokott lenni), a ciklusom is jó, 15. napon volt pé, és onnéttól nekem még 15 kell. Ma vagyok a 10-en. Eszem a méhpempőt és az E-vitamint, talán az rendezi a ciklust egy kicsit normálisabb hosszúságúra. Jó lenne. Vagy hát meg se jöjjön :)

Tényleg lányok, tesztelt valaki jó korán? Én utálom a negatív teszteket, és tartom magam ahhoz az elhatározáshoz, hogy megvárom, hogy ne jöjjön meg, szóval mondjuk a 16. nap a kitűzött cél. De most jó lenne előbb tudni, és látom a többi topikban, hogy 11-12. napokon tesztelnek pozitívakat. Szerintetek melyik teszt atomérzékeny? Mert nekem Clearblue van itthon, az és az nem az. Azért vettem olyat, mert állítólag ha már az is kimutatja, akkor tuti a baba.

Többiek?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Először is, mert ez nagyon kimaradt:

Szirom: Boldog 18. szülinapot!! :):):)
Gabi: Zsoltikának is boldog szülinapot! :):):)

Itt vagyok, csak egy kicsit megfáztam, kedden elég rossz volt, még a lábam is fájt, éjszaka fejfájásra ébredtem (gondolom a cucc nem tudott távozni, és az feszítette a homlok- és arcüregemet). De tegnap óta jobb, csak még folyik az orrom.
Hétvégén meg jönnek a rokonok, úgyhogy jó lenne normális lakással várni őket. Tehermentesítésül most én is hozatom a hamit a Food-tól. Ugyan nagy a csábítás, mert náluk van egy csomó olyan hami, amit szívesen eszek (a kedvencem a Gundel palacsinta:D), de most nem kéne...
De hétvégén így is főznöm kell.

Szirom!

Igen, van akinek bejön a teszt, de én nem tudom, érdemes-e? Megnyugtatna?
Én most pl. úgy jártam, hogy a 27. nap pecsételtem, majd utána a 30. nap negatívat teszteltem. Mivel nem tudtam, hogy mikor volt pé (pont akkor nem mértem a hőmet), így nem tudtam, hogy most miért nem jött meg rendesen (terhesen egyébként nem szoktam pecsételni, tehát ez nálam nem volt beágyazódásra utaló jel), de a negatív teszt után persze letettem róla, hogy ez egy jó ciklus. Aztán nem jött meg, így inkább elkezdtem mérni a hőmet. Érdekes, de teljesen az se mutatott semmi bíztatót (36,8 és 37,1 között ugrált, de amikor én terhesen (még Nátánnál) mértem, akkor stabilan 37 vagy fölötte volt). De aztán se le nem ugrott rendesen (36,8 alá, akkor már biztosan megjött volna), se meg nem jött, így hét nap után (akkor már a 40. nap volt) teszteltem, ami pozitív lett.
Így azt következtettem ki (az együttlétek alapján), hogy a 19-20. nap környékén lehetett pé (később az UH is ezt igazolta), és ezért lehetett a pé utáni 10-11. nap környéki teszt negatív. Amúgy sem hiszem, hogy azok az iszonyú halvány csíkos tesztek, amiket ilyenkor tapasztalnak, engem megnyugtatott volna...:D:D Tuti nem hittem volna magam terhesnek. Egyébként én a hőmérőzésben jobban bízok, nekem az elég pontosan jelez, nekem 1 ciklus kivételével mindig leesett rendesen (36,5-36,6 körülre), mielőtt megjött. De persze olyat is van, akinél nem...
Baba: hát...:D:D Hivtalosan semmi nem tudható...:D:D, orvos sem mondott semmit, a család egy része egyébként nagyon kíváncsi lenne.:D:D Névben még nem döntöttük, lányt könnyű találni, abból mindig rengeteget találunk, de fiú név nehezebb. Meg változok is, azt már nem akarom adni, ami Hannánál volt jelölt.
Masszást, pezsgőfürdőt haza kell vinni :D:D, ha csak ezek hiányoznak tőletek!

Képzeljétek mi is elutazunk még egy hosszú hétvégére :) :) , ide:
http://www.adriatica.net/guide/croatia/feature/plitvice_hu.htm
Ebbe a szállóba:
http://www.adriatica.net/hotels/hd__4ji3l3g3h3n3jh5ji3p__.htm
Szállodaszinten a Medici jobbnak tűnik, na de a környék!
A Villa Medici egyébként nekem nagyon tetszik, de én Veszprémben születtem, ott él a rokonság egy része (többek között anyukám is)... Azért biztos el tudnám tölteni az időmet ott!:D

Rita!

Amúgy tök igazad van, én is úgy gondolom, hogy mindezek a "felesleges" munkák mellett is szeretek itthon lenni, és egyáltalán nem hiányzik, hogy munka után hulla fáradtan hazaessek a gyerekek és a házimunka közé.
Csak a (személyes) társas kapcsolataim lehetnének némiképp erőteljesebbek.
Nátán hivatalosan ovis. A férjem vinné, én hoznám 1-kor. De most nem jár, és úgy beszéltük meg az ovival, hogy valószínű február-márciusig nem jár (picibabával nem tudnék értemenni). Most még járhatna, de az ovi egyik felét felújítják, így 2 csoport van egy csoport helyén, egy amúgy sem nagy teremben (már 27 gyereknek is kicsi volt tavaly szerintem). Így talán jobb neki itthon, bár pont olyan korban vannak, amikor igen erőteljes az "ereszd el a hajamat". Se együtt, se külön nem jó.:D:D És ez számomra igen fárasztó, néha az agyamra mennek, és akkor felhívom a férjemet, akinek kipanaszkodom magamat :D. De ez meg neki lehet igen fárasztó :D:D.
Meg szeretnék nekik délutánokra kreatív és fejlesztő programokat (itthonra és elmenősre is), de azt még nem sikerült megvalósítani. (Az oviban annyi mindent csinálnának, nem akarom, hogy ilyen szinten lemaradjon, bár a játék kétség kívül a legfejlesztőbb tevékenységük.)
Benit sem ő viszi és hozza mindig, csak időnként.
Lecke: hát pedig unalmas, ugye?? :D:D A beni már időnként a sulira is mondja, és őszintén nem is csodálkozom. De azért szükséges! :D:D

Ja, ha már játék:

Ildi!

Én is kicsit meglepődtem, amit a játékról írtál, mert bár nálunk is van sok (az rokonság épp azzal is szokott bosszantani, hogy mennyi van (közben szerintem pl. azért is látszik annyinak, mert egy 15 nm-re szobába, ahol 3 gyerekágy is van, van bezsúfolva minden)), a gyereknek csak kell játék. Nekem az az alapelvem, hogy használati tárgy az szükséges dolog (pl. ruha), nem ajándék, csak max. felnőttnek vagy jóval nagyobb gyereknek. A gyereknek a játék az ajándék (vagy könyv, CD, mese, társas stb.). Ha nagyobb lesz, akkor persze már ő dönthet, hogy ha esetleg nem azt akar. Mondjuk az ágynemű még belefér, ha az az ő kívánsága is lenne! :D
Mondjuk nekem inkább az a bajom, hogy mit Ne vegyek meg :D:D, nem az, hogy mit igen. Most pl. Beninek láttunk olyan ajándékot, amit szívesen megvennék, de elég drága. (Lego, de nem építő, hanem oktatási készletbe tartozik, az a neve, hogy "Megújuló energiák", és széllel, nappal működő dolgokat lehet vele készíteni. Persze boltban nem kapható, az importőrnél meg drága...) Majd talán karácsonyra... Ja, persze lehet, hogy még kicsi hozzá, nem tudom, de én amúgy is olyan vagyok, hogy szeretem "megelőzni az iskolát, mert így talán a nyert ismeretek nem lesznek annyira szárazak, unalmasak. pl. most megvettem neki az "Egri csillagok"-at, ami szerintem egy tök érdekes regény, ha nem kötelezőként olvassa el. Ha tetszik neki, úgyis elolvassa, ha meg nem, akkor meg vár még pár évvet, de legalább ott lesz a polcon.:):)
Bár amúgy ő olvasás szinten előrébb jár, mert most pl. egy levelezős tanulmányi versenyen (amin egyébként a részvétel önkéntes) a 2. osztályosoknak a "Pom Pom meséi" lenne a "kötelező", ő meg nyáron a 4. osztályosoknak "kötelező" "Keménykalap és Krumpliorr"-t olvasgatta, pedig senki nem erőltette (és el is vitte a suliba, mint "kedvenc nyári olvasmány"-át). De azért nagyon örülök, hogy talán sikerült vele megszerettetni az olvasást.
A Tesco-s vásárlással együttérzek veled! meg lehet oldani, de azért engem nagyon kifáraszt egy ilyen alkalom, sokkal jobban, mintha a férjemmel és a gyerekekkel mennének.
Miért tértél vissza a Food-hoz? Pedig reménykedtem :D, hogy tőled majd jó sok pozitív tapasztalatot szerzünk, és meggyőzöl róla, hogy a rendelt Norbi hami tényleg fogyaszt is :D.

Motiot!

Asztma? :( De akkor legalább tudod, mitől voltak a tünetek.
Örülök, hogy újra eszik Ábel. Mondjuk ezzel nálunk Hannánál nem volt gond, de azért igen ingadozik. Hú, 9,9 kg tényleg nem sok, Hanna 12 kg körül van, de ő se duci. A nyers vagy főtt zöldségek jó dolgok, az jó ha megeszi (én legalábbis nagyon örülök, hogy az enyémek nagy gyümölcs és zöldség evők, nem sikerült elrontani :D:D őket, pedig azért igyekeztünk :D (na jó, azért a palacsintát sem vetik meg)), de persze azért ezek nem túl táplálóak. Inkább nekem kéne iyleneket ennem, de nekem az édességek is nagyon bejönnek!

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Beszti! Jó, hogy jöttél! :) Jobbulást neked! Nincs bioptron lámpátok? Az elég jó erre a nyavalyára, legalábbis nekünk használni szokott.

Jó pihenést nektek! De azért az adriaticára mondom, hogy indulás előtt mindent csekkoljatok újra, mert mi náluk nem kaptuk meg az eredetileg foglalt házat. Jó, nem kaptunk rosszabbat sem, meg csak pár száz méterrel volt odébb, csak gyerekkel volt fürdésre alkalmatlan a partja. Szóltak előre, hogy lesz vízvezetékelés (mert szólt nekik a tulaj, de csak ennyit mondott), és csak kicsit messzebb lehet megállni a kocsival, de rugdostam az uram, hogy akkor ezt tisztázzuk, és elkezdték felgöngyölíteni, és akkor derült ki, hogy meg sem lehet közelíteni a házat. Egyébként jó fejek voltak, és végül rajta voltak a témán (kérésre), de az én nyaralásom elcseszték.

Olvasás: biztos vagyok abban, hogy az otthoni nevelés, vagy inkább példa alapján szeret vagy nem szeret valaki olvasni. Én ahogyan visszaemlékszem, nálunk mindig mindenki olvasott valamit éppen, nemcsak a szüleim, hanem a nagyszüleim is. Anyukám nagyon korán elkezdett nekünk mesék helyett regényeket felolvasni, és nekem ez nagyon szép emlék. Pontosan nem tudom, hogy mekkora lehettem, de csak alsós koromig laktunk abban a házban, amire mindig visszagondolok, ha az esti olvasások kerülnek szóba. Elég pontosan fel tudom idézni, hogy anyu felolvasta nekünk esténként folytatásokban az Egri csillagokat, a Tüskevárt, a Bambit, az Elza és kölykeit, aztán egy halom Delfin könyvet. Gondolom, akkor már sulis lehettem azért. Mesékből a Minden napra egy meséből emlékszem a legtöbbre. Meg arra, hogy én akartam mindig olvasni :wink: Azt viszont csak elbeszélésből tudom, hogy kiscsoportos voltam (4 éves), amikor nagyon ragaszkodtam az olvasáshoz, anyu odaadta a könyvet, és tényleg olvastam. Ez mondjuk még lehetett volna fejből mondás is, mert pl. Miksa is tudja a meséit kívülről, de nem az volt, mert aztán adtak ismeretlen szöveget is, és azt is el tudtam olvasni. Lényeg a lényeg: a tesóm akkor volt elsős, és én mindig ott nyüzsögtem és zavarogtam leckeírásnál, a végén adtak nekem is füzetet meg postairónt, meg mindeny nyavalyát és leckéztem vele együtt, és akkor nyugiban voltam. Csak nem gondolták, hogy ettől megtanulok írni és olvasni is :) És azóta is nagyon szeretek, és azt szeretném, ha Miksa is szeretne. Ezért esti mesére mindig van időm, anyukámnak is mindig volt, hálás is vagyok neki érte.

Teszt: a pozitív nyugtatna meg :) Végülis nem tudom, lehet, hogy hülyeség korán tesztelni, mert ha negatív, az még nem jelent semmit. De ha pozitív, akkor mondjuk olyan boldog leszek, hogy a pezsgőfürdő se érdekel, akkor kirándulunk, vagy mittudomén. Úgyis rég voltam például a siklósi várban :) Tényleg, A tenkes kapitányát is olvasta nekünk anyukám:) Csak hát a szállást meg le kellene foglalni, mert ha most nem, akkor hetek múlva lesz legközelebb 3 szabad napja az uramnak. Persze lehet, hogy simán lenne szabad hely úgyis.

Pezsgőfürdő és masszázs házhoz? :wink: Bizonyos szempontból jó lenne, de igazából a kimozdulás hiányzik. Nekem legalábbis. Ha mindent házhoz viszünk, akkor akár be is zárkózhatunk, és én most már épp eléggé be vagyok zárkózva. Nem panaszként mondom, mert nagyon jól érzem magam, de kéne egy kis kimozdulás.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hali!!!

Totál nincs időm írni, Natika meghibant.Állandóan bőg, ha nincs kézben, persze most sem alszik.Itt les :shock: (ilyen szemekkel) a hordiban mellettem.
De mindjárt rá fog zendíteni.A jobb cickóm meg tök fáj.Remélem 6 hónaposan sikerül összesezdnem egy mellgyuszit.Kemény, csomós, és fáj.Már ezen lógatom Natit másfél órája, de megunta .
Olivér szerencsére alszik :D

Most mi van, megfogtok kövezni???
Én azt írtam, hogy nem veszek Leventének játékot, inkább valami értelmeset,és az ágymenűt ő is akarja.
Értelmes dolognak tartok pl. egy biciklit, amire tavasszal úgyis szüksége van.Vagy valami szerelő készletet(valami komolyabbat)De hogy vegyek egy 46. autót, meg egy17. társasjátékot, amik ott porosodnak a szekrény tetején(mert nem játszik velük), akkor MINEK??????
Könyvet neki?????
Semmi értelme.Nem szereti őket.
Tavaly is kapott egy tuti gyerek enciklopédiát, több ezerért, rá se hederít.
Mi csak"panelgyereknek " hívjuk, ezt csak a tv érdekli, meg a számítógép(érdekelné), ha engedném neki.

Nekünk este soha sem olvastak mesét, én akkor olvasok nekik, ha kérik.Olivére mostanában jött ez rá, hogy"olvass, anya".

Olivér az más tészta, ő eljátszik mindennel.
Na, mindegy, lényegtelen, be is fejezem.

Motiot, örülök, hogy Ábel újból eszik,látod megjött az étvágya. :D
Asztma az nem jó hír. :(

Végre sikerült Natasát elringatnom itt mellettem.
Beszti, jó hétvégézést nektek is.Plitvice az tök szép hely, mi is akartunk menni, amikor Horvátországba mentünk , de kimaradt.
Azt mondta az uram, majd bepótoljuk. :roll:
Annyira nem volt meggyőző a Norbis kaja, hogy egész héten azt egyem.A food-nál meg vannak tuti bevált kajáink, amit Olival tök szeretünk(pl.aranygaluska)
Holnap meglesz az ergo hordozónk :!: :D
Itt volt egy napig kipróbálásra a másik, tök tetszett Natsaának, így holnap küldik a miénket.
Remélem tetszeni fog neki hosszútávon is. :P

Hali Mártus!!!
Ne csak ígérgesd azt a gépet, vetesd is meg már apával :wink: .

Gabi, szép kis legény lesz Lackó :D , szép méretei vannak :D
Méhszáj meg még legyen is zárva :)
Antibiotikumot sajnálom, de a fő, hogy ne legyen semmi gond egyikőtökkel sem. :P
Szép táska :lol:
(én is mindig a kiegészítőket néztem terhesen)
Poncsót biztos szeretni fogod, nekem nincs, de már többször nézegettem én is.

Szirom, mizu?
Ma nincs világvége hangulatod??
Melyik bútort firkálta össze Miksa?
nekem egyszer Oli a vajszínű bőrt (de azt sima tollal)
Szegényke, hogy van a nózija??????
Tegnap meghozta apa a Sinlacot(tök elfelejtettem ezt a szójás dolgot benne,) tényleg az van ráírva, hoyg szójaallergiásoknak is való(jó barom vagyok)
Bár még nem adok neki, de legalább már nem kell feliratnom.

Motiot, és jó a Holle?
Mert kiakarom azt is próbálni.Főleg a sima rizspép izgat nagyon.

Szirom, hétközbe mentek, nem is hétvégén??
Legalább akkor nyugi lesz.
Ez tök jó ár két napért szerintem.
Siklósom mi is voltunk pár éve.

Beszti, mi se laktunk Veszprémtől túl messze(100 km kb.), de már anniyra régen voltunk.Páromnak meg a keresztanyja lakik ott.
De nem tervezzük, hogy meglátogatjuk.Pedig én bemennék tök szívesen,de az uram nem akarja, de majd rászedem, ha ott vagyunk :wink:

mennem kell, valamit csinálni cicivel, kicsit fáj :?

Rita, mikor mész először suliba???
Vagy hogyan fogsz járni egyáltalán?
Hétvégén, vagy hétközbe???
Majának meg uncsi a lecke?? :lol:
Ennyire vágja már a dolgokat? :lol: :lol:
Leventének tegnap volt egy szorgalmi színezés, szerinted megakarta csinálni???
Azt mondtam neki, ha nem színezi ki, akkor mehet 8-kor aludni(9 helyett) :lol: .Kiszínezte :lol: :lol:
Meg még plusz gyakoroltatam egy kis vonalhúzogatást :wink:

téynleg megyek masszírozni a zuhany alá :D

vas

Ildi!

Ne izélj már, senki se kövez meg :) Az olvasást se azért írtam, mert én azt gondolom, hogy mindenkinek így kell, ne hülyéskedj! Nálunk így volt, én imádtam, ezért én is így csinálom, és most nosztalgiáztam egy kicsit, mert jó volt, hogy eszembe jutott :)

Pihi: igen, hétköznap akartunk menni, mert az uram akor ér rá, nekem meg tökmindegy. De most nemtom, menjünk-e. Első két nap baromira szoktam görcsölni, a Niagara kutyafüle hozzámképest, úgy meg azé nem az igazi.

A kis Picassót meg majd azért lefotózom, ha az uram végre hazahozza a gépet. Elrettentő példának :? Egyébként egy polc belső lapját firkálta össze (ha magas lexikonokat vagy albumokat teszek oda, akkor nem fog tán látszani), meg a padlón is van firka, egy fa polcon egy kis vonal, a szerelőasztalát is kidekorálta, meg az egyik új pólóját. Alkoholos sötétkék ... meg se mozdul... A papa még nem látta.

Húzok vissza gombát pucolni...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Ildi!

Nem tudtad, hogy az otthon lévő frusztrált anyukák legjobb szórakozása a másik anyuka virtuális megkövezése?? :lol: :lol:
Nem, nem fogunk megkövezni, hisz mi nem is vagyunk frusztráltak!
Csak ez olyan, mint múltkor Szirommal a dohányzás kérdés. Pontosítottál, így már értem. Nekem más fogalmaim voltak az "értelmes" ajándékról, valahogy én azzal kapcsolatban inkább arra asszociáltam, amit írtam, hogy "hasznos" ajándékot akarsz venni. És azzal kapcsolatban nekem vannak negatív érzéseim.
A bicikli nálam játék :) , eszembe sem jutott, mint értelmes ajándék... :D:D Azt Beni is kapott 4 évesen, Nátán meg csúszdát 2 évesen (nagyon szeretett csúszdázni (Hanna is ilyen, semmi félelemérzet nincs benne, de írtam is a múltkor a csúszdaleeséséről talán)).
Egyébként én gondolkoztam Nátánnak karácsonyra trambulinon :D, de nálunk most nem férne el, pedig az biztos tetszene neki (amilyen kis ugrabugra), és jó kis mozgásfejlesztő. Ja, az nem biztos, hogy értelmes... :lol:
Amúgy pedig szerintem számítógépes dolgokat is lehet venni, olyat, ami nem romboló hatású, meg persze azért értelmesen korlátozni a számítógépezésre fordított időt.
Örülök, hogy tetszett Natinak az Ergo. :)
Neked meg jobbulást, tényleg ne legyen mellgyulladás!

Szirom!

Nekem a kimozdulás talán nem annyira hiányzik, inkább a gyerek nélküli ellazulás. Egy jó kis pezsgőfürdő kettesben a párommal esténként, miután minden gyerek elaludt... Ez még a házasságunknak is jót tenne! :D:D (Bár nem panaszkodhatok, abszolút rendben van minden, de azért ez biztos feldobná még jobban!)
Szállással remélem rendben lesz minden. Nem az Adriaticán foglalt a párom azt hiszem, mert mindha kapott volna valamit e-mailben, hogy mivel ez a Nemzeti Park területén lévő szálló, ezért csak nemtudomménmin keresztül lehet foglalni. Úgyhogy megtette úgy. Úgyhogy remélem, hogy tényleg sikerült.
Olvasni egyébként én is a bátyám elsős korában tanultam meg, nem is tudtak róla a szüleim. Anyukámék úgy vették észre (az ő elbeszélésük szerint), hogy egy nap buszra vártunk, és anyukám megkérdezte a bátyámat, hogy mi van oda kiírva, én meg rávágtam, hogy "balatoni járatok". De azóta is szeretek olvasni, és sokat szoktam. A példa megvan.
Mosolyogtam is Hannána a múlt héten, hogy bementünk a könyvesboltba és persze választott is magának rögtön könyvet. Persze ezt a játékboltban is megtenné :D:D, ha rajta múlna onnan se jönnénk ki soha üres kézzel, de ezt most én is toleráltam, főleg mert a Kisvakond történetek közül volt az egyik, keménykötésű változatban. :D Tudott valamit az, aki írta, rajzolta.
Érdekes, de én nem emlékszem, hogy anyukám mesélt volna, lehet, hogy igen, de bennem jobban megmaradtak a saját olvasásélményeim, pl. a vastag népmesekötetek (azokat szerettem alsóban a legjobban).
És sem szoktam, nálunk inkább a párom mesél, de ő sem mindennap. Meg Beni a többieknek. :D Pedig tudom, hogy kellene nekik, de én őszintén örülök, ha végre lefekszenek, és én is pihenhetek. Nem is vagyok annyira jó anya!!! :D:D:D
A firkára valami alkoholos nem megy? Pl. alkoholos ablakpucoló?? Vagy már próbáltad?

Beszti
beszti

Sziasztok,
csak egy gyors bejelentkezés, mert Ábel itt üvölt mellettem, hogy mesetv-t akar nézni!

Márti, örülök, hogy benéztél, gyere gyakrabban!!

Ildi, a cicire vigyáz, masszírozd jól ki és tedd rá Natikát, nehogy begyulladjon!

Szirom,nekem már a mensi elött 3 nappal halvány csíkom volt egy nagyon olcsó teszttel, nem tudom, hogy mit csinálj. mert ha nem mutatja még ki, akkor feleslegesen aggódsz.
Firkálás tuti jó lehetett,Ábel is elöszeretettel csinál ilyeneket!

Gabi, örülök, hogy jól vagytok, pihizz sokat, Lackó méretei nagyon jók! na meg a pocidé is!!

Beszti, te isvigyázz magadra, pihend ki a betegéget. Mi sem vagyunk épp a legfittebbek, de azért alakul.

Na mennem kell tényleg, mert Ábel üvölt.
Estétöl vendégeink lesznek, nem tudom, hogy hogy fogok tudni jönni hétföig, de azért megpróbálom!

Puszi

Motiot
motiot

ILDI, NEMÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Isten őrizz, dehogy akartalak megkövezni!
Nehogy megbántsalak, mert felkötöm magam!
Csak meglepődtem azon, amit írtál, én tök játékbolond vagyok, lehet, hogy már ez megy a gyerekeim agyára... :oops:
A bicikli szerintem is sokkal értelmesebb, mint egy 46. autó, ha meg örül az ágyneműnek, az szuper, és néha amiatt keseredem el, hogy ilyesminek nem tudnak örülni (vagy nem mindig).
Sokadik autót, társast én sem vennék, csak az a baj, hogy mindig felfedezek valami újat, amitől elkezd csorogni a nyálam, elképzelem, hogy három édes gyermekem önfeledten játszogat, és hopsz! már meg is vettem. :oops:
Ez talán jobb??
Engem is kövezhetnétek bátran, de inkább ne kövezzen senki senkit, oké??
Én legalábbis nem akartam, meg szerintem senkise.
PONT.
(Ha tudtok titkot tartani, akkor elmesélem, hogyan szereztem be Bernát karácsonyi ajándékát augusztus elején :oops: .
Szóval szeretik nézegetni a Playmobil katalógust, nálunk most ez a legnagyobb sláger - kicsit ebben is benne van a kezem...
Bernát rábökött a legnagyobb várra, hogy ő ilyet fog kérni a Jézuskától. :shock:
Kicsit lesápadtam, mert megnéztem a neten, 45 rugó az a vár... :shock:
Dehát a Jézuska ugye mindent tart raktáron, tőle bármit lehet kérni...
Úgyhogy elkezdtem nézelődni az e-bayen, ez egy osztrák(vagyis nemzetközi) licitálós oldal, ahol végül le is csaptam egy tutiszuper hipergyönyörű várra, potom 15 ezer körül. Tudom, ez is horrorsok egy játékért, de azt is tudom, hogy sokáig jó lesz, szeretni fogja, akkor oké. Vagy nagyon túlzásba estem?
Ja, és megspóroltuk a postaköltséget, ami még rengeteg lett volna, mert ez éppen az ausztriai nyaralásunk előtt volt, közel lakik az eladó Bécshez, útbaejtettük, és elrejtettük a sógoromék autójában. 8)
Úgy örülök neki, mintha az enyém lenne, és alig várom a karácsonyt.
Ildi, hát normális vagyok szerinted?? :wink:
És tegnapelőtt meg az uram vett át egy adag duplót -szintén netes bizniszem volt- rózsaszín palotafalakat meg egy rakás állatot, láttátok volna a fejemet, amikor este 11-kor kicsit játszottam vele.. :oops:
Azóta már az is a karácsonyt várja...)
Hát ennyi.

Olvasás: Én most gyakoroltam önkritikát, és oda jutottam Szirom, hogy az esti tévémesének vége, mert Adél tök meghülyül tőle, bőg, hisztizik, hogy mégegyet, nelegyenutolsó áááááááááá... ezentúl olvasás lesz.
Nekem is nagyon szép emlékeim vannak, apukám az Odüsszeuszt meg a Gyűrűk urát mesélte nekünk saját szavaival, heteken át, ez utóbbit el sem olvastam, tönkretenné az emlékeimet...
Én is szeretném, ha nagy olvasók lennének, de ez is biztos a gyerekkori élmények miatt van.
Ki mit látott, mi volt fontos, azt szeretné továbbadni, nem?

Ildi, benned tudod mit bámulok? Hogy olyan nagy türelemmel vagy a gyerekeid iránt, nem akarsz nélkülük lenni, nem akarsz soha kitörni az édes börtönből... :)
Szerintem ez bámulatra méltó.
Mindenkiről tudnék valami ilyesmit mondani, de ma Ildit kényeztetem. :wink: :)

Most megyek, felkeltem Adélt, aki még horpaszt, még jövök.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Jó estét! :wink:

Szeretünk Ildi, no, ez a lényeg, nagyjából összefoglaltam asszem :lol: És jó anya vagy, baromira jó :wink:

Ajándékból én mindig ingadozom különben, mert Miksának van egy halom kacatja, néha azokkal is jót játszik, meg annak is örülök, hogy ha valami olyannak örül, ami hasznos. Ezért is örültem, hogy bedobtad az ágyneműt, mert például élete első "rendes" paplanjának, párnájának úgy örült, hogy tombolt kacagva az ágyban, hempergett, van róla videfelvétel:) Pedig addig se aludt vacak cuccban, no :)

Rita! Miksának a kedvenc játékai az uncsitesója babaháza meg a konyhaszettje, ha Szekszárdra megyünk :wink: Tök jó Bernátnak, rászabadulhat a lányok ilyen típusú játékaira. Egy fiúnak mégse vesz ilyet az ember. Mondjuk ő még autóbolond, meg szerelőbolond. Meg kisvakondbolond :)

Beszti! Jó, de rólam majdnem elmondhatjuk, hogy egy erdőben lakom. Jó fejek a mókusok, nem mondom, meg végülis vannak szomszédok is, de mégis :) És mostanába az uram olyan jófej volt, hogy bevásárolt, még azért se kellett kimennem a szigetről. Aranyos tőle, de végülis hiányzik egy kicsit az egész nyüzsi. Nem a koszos város, csak a nyüzsi.

Motiot! Reggel beáldozom ezt az új tesztet, hátha. Meglátjuk :)

Jóccakát!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Jólvan, no, semmi gond :wink:
Akkor már remélem értitek mire gondoltam :?:
Azt meg, hogy jó anya lennék, csak a gyerekeim tudnák igazán megmondani. :roll:
Az biztos, hogy szeretem, ha zsonganak körülöttem(igaz, meg is őrítettek nyáron párszor)
Tényleg hali komi szeretem, ha velem vannak.Alig várom az időt is, hogy Leventéért mehessünk a suliba.
Sőt!Azt is alig várom minden nap, hogy az uram hazaérjen :wink: (13 év után is :wink: )
Nekem az tök fontos, hogy együtt legyünk,.
Levente nélkül voltunk párszor nyaralni, de Olit már sose passzoltam le egyik mamának sem(talán csak egy délután erejéig egyszer, ha jól emlékszem, meg mikor kétszer esküvőn voltunk nyáron+ősszel tavaly, meg egyszer-kétszer mikor dokihoz jártam tavaly, akkor a barátnőm vigyázott rá)
De az más.
Levente heteket töltött ott nélkülem.Visszagondolva nem is tudom, hogy miért????
Szegényt itthonhagytuk egyszer Angliából, Korfuról, Horváto.-ból.
A többit már nem szeretném :wink:
(na, jó a 10. házassági évfordulóra azért csak kettesben mennék el az urammal)

Tudjátok mi bajom volt tegnap???
A mellgyuszit elkerültem, de iszonyúan fájt a cicim. :roll:
Belefeküdtem egy kád vízbe, masszírozgattam, nekiálltam fejni, de semmi se jött géppel, aztán kézzel nyüstöltem, aztán Natika következett, de még mindig kemény volt.Akkor láttam, hogy az egyik bimbin van valami fehér kis sz*r.
Hallottatok már tejkőről???
Hát ez valami hasonló volt(onnan tudom, hogy a tavaszi babások közül volt egy-két lánynak)
Fehér kis szar, ami elzárja a tejci útját, és nem jön ki.Na, ezért volt kemény, és fájdalmas .Este megszúrtam egy kicsit steril tűvel.Aztán utána mellőle már jött a tej.
Éjjel is kétszer ebből etettem, nehogy gáz legyen.
Most már nem fáj, nem is kemény.De a kis fehérség még ott van.Nem tudom, mit kéne kezdeni vele, hogy eltűnjön teljesen, nehogy megint ne tudjon kijönni a tejci.
Baromira fájt ám.Ahogy Olivér beraktam a gyerekülésbe a kocsiba, hozzáért, majdnem bepisiltem. :shock:
De lehet, hogy nem is tejkő volt, mert nem kemény valami volt, hanem inkább iylen hólyagos szir-sz*r.

Natika megunta a földön fetrengést
vas

Jó reggelt!

Ismét beigazolódott, hogy a korai tesztelés nem visz előrébb. Legalábbis engem. - lett, viszont miután tudom, hogy korai volt, még nem vagyok elkeseredve. Hőm fent van szépen, bár az szokott is. No, erről ennyit.

És jeges teát iszom épp, fujj cukros, de jól esik :) Aztán majd édesítővel iszom a kávét, hogy vezekeljek :)

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

De ebből még lehet pozitív, nem????? :wink: :wink: :wink:

Jeges tea cukorral éljen!!!! :lol: :lol: :lol:
vas

Hát lehet belőle pozitív, de inkább most lett volna az, annak örültem volna. 11 dpo (peteérés utáni 11 nap, a mensi meg 14-15-re szokott jönni), szóval tényleg korai, még sosem teszteltem ilyen korán. De annyit olvastam a napokban, akinek bejött, hogy mondom: egy életem, egy halálom... :wink: Babaeső van a fogamzásos topikokban, komolyan. Ilyenkor fölbátorodik az ember :lol: Namindegy :)

A tejkőről én még az életemben nem olvastam, nem hallottam. Szopis tanácsadóktól kéne megkérdezni esetleg. Tű??? Ildi, én tutira nem mertem volna. Nem tudsz ott bajt csinálni? Hívjál föl valakit, lécci, lécci!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

vas

Elolvastam. Ez elég gáz. És igazából semmit nem lehet csinálni, csak tűzoltást? Mert én ebből ezt veszem ki... És a tavaszi babásoknál - akiknek volt - elmúlt vagy még mindig küzdenek?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Elmúlt nekik azt hiszem.De sajnos meg se tudom kérdezni, mert az egyik lány nyaral, a másikhoz meg betörtek pár hete, és nincs gépük :?
Szerintem ők fejtek, szoptattak...stb.Hogy tűhöz nyúltak-e , annyira nem emlékszem
De nekem már átjárható, tehát kijön mellőle a tej, de még ott van, és ez idegesítő.
És a cici se kemény már, szép kis laza, amilyennek lenni kell,és már csak a hólyagocska fáj(na, meg amikor Natasa szopizza)
vas

Azt lenne jó tudni, mitől van. Nem? Itt az lll honlapján máshol nem írnak róla? Mert az tök jó, hogy most javulás van, csak igazából az lenne a még jobb, ha ez lenne az egyetlen, és nem képződne még sok másik helyette.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom,
sajnálom, hogy negatívat teszteltél :( Ez a clearblue még kapható??? Mert én Zsoltikával még azzal teszteltem, szerintem nagyon jó, de amikor most venni akartam februárban, akkor azt mondták, hogy az már nem kapható. Én egy Gabriel nevezetűvel próbálkoztam, 2x, teljesen rendben volt. Én egyébként a 31-ik napon teszteltem először. Elég össze-vissza ciklusaim voltak mostanában.
Namost ha jól olvasom, akkor kedd-szerda magasságában érdemes újat tesztelni :) Amúgy a mi topicunkban (a 2003. nyár végi babáknál) az egyik lány járt úgy, hogy terhes lett, de az összes létező teszt negatív eredményt adott! Mensi sehol, reggel hányinger, fáradtság: ezek voltak a tünetek, de a tesztek mind negatívak voltak!!! Orvoshoz is elég későn tudott elmenni, így várt, várt, és azóta már meg is született a kistesó náluk. Szóval ilyen is van.

Ildi,
dehogy kövezünk! Mindenki maga ismeri a legjobban a gyerekét, és tényleg nem érdemes olyat venni, amivel úgysem foglalkozik.
Én egyébként azt szeretem Zsoltikában, hogy ő nem foglalkozik túl sokat a játékokkal. A szülinapjára is a tortát kérte :) Karácsonyra meg a karácsonyfát várja nagyon! Nem pedig az ajándékokat. Persze nálunk is van dögivel játék, és bizony én is sokallom, de nálunk anyukám az, aki sokat vesz az egy szem unokának, és sokszor sajnos nem túl jó minőségű dolgokat. Pl. most a szülinapra kapott Zsoltika egy tűzoltós készletet: van benne vagy 3 tűzoltóautó, csónak, helikopter, táblák, emberkék...Igen, de már törik is szét az egész, sok kiálló pici alkatrésze is van az összes járműnek, és nagyon gyenge minőségű műanyagból van az egész. Ez egyrészt veszélyes, másrészt felesleges beruházás is volt... Szóval én ilyen szempontból nem szeretem a halmozást. Meg hát alig férünk már el, tényleg nagyon sok a játékunk.

Nálunk az esti mese szent :) Zsoltika nagyon szereti, és én is szívesen olvasok neki. De tőlem is szokta látni, hogy olvasok, mert nagyon szeretek, csak ugye az időhiány...

Tejkő: hát ilyenről sem hallottam még! Elolvastam a cikket, hát nem semmi! Remélem, Neked azért nem lesz már gondod! Amúgy nekem többször is volt mellgyuszim, sajnos ez hajlam kérdése is lehet. És még akkor is volt, amikor már jóval nagyobb volt Zsoltika, talán másfél éves... Akkor már csak kezdődő mellgyuszim volt, mert nagyon hamar orvosoltam a tüneteket. Tehát nem lett lázam, stb. Hú de rossz volt :(
De erről a tejkőről is jó tudni, mert hát minden lehet.
Azóta jobban van a cicid? előjött újabb kő?

Rita,
ez olyan jó, hogy így örülsz a gyerekek ajándékának! :D Amúgy én is ezt érzem: annyira tudok örülni Zsoltika örömének! És nagyon ügyesen szereztétek be a Playmobil-ajándékot! Egyébként nálatok a gyerekek tudnak együtt társasozni? Van-e olyan játék, ami egyszerre mindhármat leköti? Én is alig várom, hogy lássam a szőnyegen együtt autókázni vagy társasozni a két fiút! :D De erre még tényleg várni kell, mert hát hol van az még???
Adél hisztije: akkor ezentúl azért fog hisztizni, hogy még egy mesét, mééééééééég egyet!!! Leglábbis nálunk ez volt :( DE: akkor óvatosan felfüggesztettem a mesélést. Nem hoztam szóba, de abbahagytam, csak akkor olvastam este, ha kérte Zsoltika. És most megint mesélünk, mert kéri, de nagyon jól is viseli magát: ez alatt azt értem, hogy nem ugrál az ágyon és hiszti nélkül lefekszik x db mese után :D
GRoby :D Ők egyébként fel is cipelik az emeletre a vásárolt dolgokat? A mi házunkban nincs lift... Nálatok felvitték a cuccot?

Mivel még mindig nem szülök :D, ezért elmentünk egy kisebb bevásárló-körútra :) Voltunk ikeázni, ott csak egy kis fényű lámpát vettünk, hogy éjszaka, ha baj van a picivel vagy csak át kell pelusozni, ne kelljen a teljes nagy világítást felkapcsolni. Meg voltunk az Árkádban is, én most először jártam a H&M-ben, és nagyon tetszett! Csak a tömeg volt nagy :(

Ma még levágom a Zsoltik haját :) Mindkettőét!

Nálunk meg újdonság, hogy Zsoltikám rászokott egy új játékra. Ez tulajdonképpen a férjem kedvence, a Nintendo Game Cube (biztos láttatok már ilyet, olyan mint a PlayStation), és azon van egy nagyon helyes kis játék, a Super Mario Sunshine. Tényleg gyönyörű játék, semmi félelmetes, egy szigetet kell megtakarítani, és közben csillagokat meg érméket gyűjteni. Zsoltika persze nem játszik, de nagyon nézi! Az apja nagyon ügyes, ő szokott játszani esténként, de ha nincs itthon, akkor bizony magam is kontrollert kell hogy ragadjak, mert Zsoltika imádja nézni, ahogy játszunk. EGyenlőre ez nagyon leköti őt, de persze nem szeretném, ha nagyon rászokna ezekre a játékokra. Nincs is igazán sok olyan, ami az ő életkorának megfelelő... Egy Micimackósunk van még, az is aranyos, de a Mario a sláger.

Most már megyek, további szép napos 7végét mindenkinek!

pgaboka

Hahó!

Mindenki családozik, azér nem jöttök, nekem meg dolgozik az uram, sőt, nekem is lapzártáznom kéne, csak a kölyök ezt nem nagyon hagyja...

Gabi! Jó hogy jöttél :) Hogy vagy? Jóslók?

Csak tegyél mosolygósabb képet a profilodba, jó? :wink: Nem baj, hogy beledumáltam? Bocsi :oops: :lol: Te ennél sokkal-sokkal mosolygósabb vagy, és csak ezért, najó, mégeccer bocsi :oops:

Clearblue: én a DM-ben vettem a múltkor. Sokan mondták, hogy ez tuti, ha ez mutat valamit, akkor már biztos az ügy. Kedden lenne érdemes egyébként tesztelni szerintem is, de kedden akartunk utazni, úgyhogy szerintem holnap fogok. Ha negatív (szal megjön), akkor majd elmegyünk később, nem most...

Muszáj mennem, de valaki jöjjön és írjon, jó?:)

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szia Szirom!

Hát igen, elég mozgalmas hétvégénk volt :) Ma tesco-ztunk, és a parkolóban volt felállítva egy ugrálóvár, de hatalmas! Zsoltika persze mindenáron oda akart menni... Belemenni már annyira nem akart, félt a bent zajongó nagyobbaktól. De aztán csak felbátorodott, mászott, csúszott, nagyon élvezte, és alig bírtuk hazahozni! Nagyon jó volt látni őt ilyen önfeledten ugrándozni :D

Szóval nem tetszik az avatarom??? :wink: Na jó, a kedvedért teszek fel egy másikat :D Majd keresek valami mosolygósabbat :D

Nagyon-nagyon drukkolok holnapra! Reggel csinálod a tesztet? Mindenesetre már reggeltől drukkolok!

Mi meg megyünk a 3 éves oltársra, holnapra van megbeszélve a doktornénivel. Szegény Zsoltikám, még nem mondtam neki...

Többiek, mizújs mindenkivel?

pgaboka

Gabi!

Köszi a drukkot, de sajnos holnap nem hiszem, hogy tesztelek. Akartam, de csak ez a Clearblue van itthon, ezt meg még nem érdemes, mert ha jól emlékszem, az van ráírva, hogy a mensi elmaradásától számított 2. napon mutat csak ki valamit. Hétvégén meg nem mentem ki csak ezért a szigetről, sajnos annál több melóm volt :cry: Most már várok, mert úgyis közbejött egy határidős ügyintézés szerdára, úgyhogy ezekben a napokban nem utazunk :( Keresünk egy új időpontot. Ha pedig már ez a helyzet, akkor szerintem megvárom a keddet, amikor elvileg meg kellene jönnie - vagyis nem kellene megjönnie :wink: Kicsit (minimálisan) fáj a pocim néha, de hát tudom, hogy ez azt is jelentheti, hogy terhes vagyok, meg azt is hogy nem. Miksánál például simán azt hittem, hogy meg fog jönni, mert voltak mensis görcseim. Szóval még csak következtetni se tudok.

Azt akarom még mondani, hogy reggel nem látszottak a vonalzók, de most igen, és Zsoltikáé és Lackóé is csúcsszuper! :lol:

Munkával egyébként most végeztem, kissé elfáradtam, de ilyenkor fel van pörögve az agyam, és nem bírok még lefeküdni aludni.

Aranyköpés: "A vakond a városban" van egy olyan rész, ahol a kisvakond kesereg, hogy Karcsi szétvert egy kisautót: "beteg ez a kis autó, nagyon beteg". Miksa ezt szokta idézgetni, ennél sokkal hosszabban, de most nem emlékszem, mi van előtte :oops: Bezzeg a kölyök :wink: Naszóval ül a teraszon, ahol a hűtőn van egy kis majom hűtőmágnes, aminek zsinórkarjai vannak, és a tappancsai végén a mágnsesek közül már kettő híján mind elveszett, szóval alig tartja magát. Játszik ezzel a figurával és közben mondja a kisvakondot, és egyszer csak hallom: "beteg ez a kis majom, nagyon beteg". Nem semmi, hogy behelyettesítette a pontos szövegbe, nem? Én ezen úgy meglepődtem.

Zsoltikának is megy a drukk az oltáshoz! :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
akkor keddre drukkolok! Elutazás: kár, hogy el kellett halasztani, gondolom már mennétek! :) A mensiszerű fájdalom tényleg semmit sem jelent! Nekem is mindkét gyereknél volt, Lacikánál talán még sokkal erősebben, az első hetekben minden nap fájdogált a pocakom...

Jóslók: vannak, néha. Főleg éjjel, akkor veszedt erősek. Napközben ritkán, ma pl. annyit mentünk, intézkedtünk, pakoltam, stb, hogy szegény Lacika egész nap csak ringatózott a pocakban, gondolom meg sem tudott nagyon mozdulni :? Most este persze beindult!

Nekem is drukkoljatok, mert már nagyon jó lenne, ha kibújna Lackó, de esze ágában sincs :D Végülis ő tudja... De már túlhordani azért nem szeretném. Jó, ettől még messze vagyunk :D

Ma viszont összepakoltam a kórházi cuccot. Csajok, rengeteg holmit kell vinni! Mondjuk egy táska a szülőszobára, ez a kisebb csomag, de a szülészetre rengeteg minden kell... És még nem is teljes a csomag, mert van amit nem tudok bepakolni egyenlőre, hisz itthon is használom.

Mit is csináltunk még? Függönymosás volt, ezt folyamatosan csináljuk, de nagyon muszáj :) Meg szőnyegtisztítás, de jó alaposan, kefével meg Vanish-sel. Ezt Zsolti ügyködte, nagyon szorgalmasan, és tényleg sokkal szebb így a szőnyeg! Ezen kívül a tárolónkat takarítottuk ki, itt a földszinten van ugye a babakocsiknak, bicikliknek, aztán már nagyon piszkos volt.

És sütöttem nagyon fincsi kalácsot! Hát, majdnem az egész elfogyott kb. 2 óra alatt :D Még a csücske megvan holnapra. Falták a fiúk (meg én is).

Azt nem is meséltem, képzeljétek, az unokatesóméknál megszületett a 4-ik gyerkőc, 4,3 kilóval! Jujjj! Nem lehetett semmi!

Remélem, holnap nem esik az eső...
Jó éjt mindenkinek!

pgaboka

Szirom,
ehhez mit szólsz? Tetszik az új avatar kép??? Csak ez régebbi, a hajamon látszik, mert itt szőke csíkos volt... Most meg azok nincsenek benne :D

Amúgy köszi a dicséretet a vonalzókra :D

Most már elég belőlem...

pgaboka

Hahó!

Gabi! Igen, ez a kép nagyon is tetszik :)

A drukkot köszi, de sajnos azt hiszem, megint nem sikerült: leesett a hőm mára a béka feneke alá :cry: El vagyok keseredve eléggé. Bár még nem jött meg, de napok óta elindult lefelé, csak még reménykedtem, hogy visszamászik. Most már nem hiszem, hogy van remény.

De jó neked, ahogy leírtad, hogy hogyan készülődsz, úgy eszembe jutott, milyen volt, amikor mi mentünk... :wink: Ilyesmi idő volt akkor is, csak kicsit hidegebb. Óriási drukkok mennek Lacikához! :wink:

Többiek, merre jártok?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Bocs, de sikerült még jobban lerobbannom. Már javulóban volt, de újra erősebben folyik az orrom, de az még viselhető lenne. Viszont ma már alig tudok valamit csinálni, úgy fáj a fejem minden mozgásra:(. Még jó, hogy rend van, és végül rendeltem hamit (nem akartam, mondván, hogy fogok tudni főzni, de aztán mégis).
Tegnap megünnepelük Hanna szülinapját, nagyon aranyos volt, és a torta is várakozáson felüli lett. Mindig Szigetszentmiklósról rendeltük korábban, de az utóbbi alkalmakkal csak csalódás volt (nem friss, hűtőszagú :(:(). Úgyhogy most Bp. túlvégéről rendeltük, finom is volt (bár én nem tudom, nem érzek nagyon ízeket az orrom miatt, de mindenki elégedett volt :D:D), de egyedi, szép. Rakok képeket.
Hogy tetszik?

Torta tüzijátékkal:

Kép

Hanna örül:

Kép

Torta közelről:

Kép

Ajándékok:

Kép

Játék:

Kép
Kép

Igyekszem még később reagálni, de most lefekszem:).

(Szirom: Még mindig hátha nem jön meg!!!!)

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

Nagyon boldog szülinapot Hannának!

Kép

Neked pedig jobbulást, pihenj sokat!

(Horváth cuki, ugye? :wink: )

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hannának nagyon boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!
Kép

Torta elképesztően gusztusos :wink:

majd jövök később, ha gyermekeim hagyják :wink:
vas

Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vas

Pont most kapcsoltam be a gépet, de még szerencse lejöttem, mert csöngetett a postás is(egyszer :lol: )

Pöttönök alszanak :wink:

Oli is kicsit fikás lett, remélem hamar kilábal belőle.

Velünk semmi extra nem történt hétvégén, voltunk a Kikában, vettünk szuper új étkészletet, a régit meg kidobtam, annyira utáltam már. :roll:
Meg tapétacsíkot kersetünk mindenhol, de a mintás tapétánkhoz sehol se találunk egyszínű csíkot.
Csak mintásak vannak.
Még a TTL-ben kéne megnézni, de arra meg nem járunk.
Aztán tegnap csináltam ebédre egy olyan isteni lazacos cukkinis tésztát, hogy háromszor is v()ettem belőle(nem kell mondanom ki ette meg a maradékot is) :lol:
Múlt héten voltak vendégeink, és a srác Ausztriában dolgozik egy halfeldolgozóban,és hozott egy csomó halat.Lazacot főleg, én meg azt imádom :P

Cickó rendbe jött, mégse tejkő volt, mert hólyagos volt inkább, nem száraz, aztán szép lassan eltűnt, de egy pici seb maradt utána, most meg az fáj.Ugyanúgy fáj, mint a szoptatás kezdetén, amikor bekapja Natasa.Sajnos mire kicsit rendbe jönne, mindig feláztatja.
Nem gondoltam volna, hogy elő kell vennem a bimbóvédő krémet. :roll:
Mindegy, megmaradok. :wink:

Szirom, sajnálom, hogy mégse mentek, meg az egész minden hónapos mizériát, hoyg megjön-e vagy sem.
Figyu, azt találtam ki, hogy van nekünk egy szobrunk, a sógorom hozta Amcsiból, egy pasit, meg egy nőt ábrázol,( szexelős), mi csak "a termékenység szobrának" hívjuk.
És el akarjuk tüntetni a hálószobánkból végre. :lol: Mi lenne, ha kölcsönadnám :?: :?: :?: :?:
Hátha :wink:

viszsa kell olvasnom, de az előző lapon van minden, mindjárt visszatérek(rövid az agyam) :lol:
vas

Sziasztok!

Szirom, ne haragudj!!! :)

Olyan zsúfolt napjaink vannak, hogy nem tudok írni...
Maja meg múltkor megkérdezte, hogy én délután miért csak aludni meg számítógépezni tudok... :shock:

Mióta nincs délutáni pihenő (vagy minimális), időm is minimális.
Én hülye, ma megengedtem a nagyoknak, hogy ne feküdjenek le, EGYFOLYTÁBAN dumálnak, pedig olyan szépen elmagyaráztam nekik, hogy egy kicsike kis csöndre vágyom. :?
Még Adél sem alszik, bemegyek hozzá, mert megüt a guta. :x

Éjjel átjön hozzánk MINDEN éjszaka, délután meg jó ha 2-kor elalszik. Akkor persze húzza 1/2 4-4-ig, este meg kezdődik előlről minden. Korábban nem tudom letenni, mert fél kettő, mire az oviból-iskolából hazaérünk...
Nem tudom, mit tegyek... :(

Még jövök!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Navégre :)

Ildi, ha ezen múlik, bármilyen szobrot berakok a hálószobánkba :wink: Ti miért akartok szabadulni tőle? Kísért négyeske? :wink:

Mi tagadás, megvisel engem, hogy akörül forog minden, hogy végre sikerüljön.

Basszus, már fel is ébredt...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Folytatás:

Rita, tök sjnálom a délutáni herce-hurcát.
Én ezért választottam a napközit Leventének.Abszolút megoldhahatlan lett volna, ha délben megyek érte.Vagy ebéd előtt mentem volna 1-kor, de akkor meg még kajáról is kellett volna gondoskodnom, vagy fél 2 után (ebéd után), de akkor meg a törpik alszanak.Mire odaértem volna kocsival, biztos bealudtak volna az autóban.Aztán ott kirángatom őket, utána betuszkolom újból, megint elaludtak volna 2 perca alatt hazafele, és kezdődött volna előről az egész.Aztán persze már újból nem aludt volna el egyik sem. :roll:
Ezért megyek érte fél 4-kor.Ő meg nagyon jól érz ott magát, mindig könyörögnöm kell, hoyg jöjjön már haza. :lol:
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen lesz.
Én sose voltam napközis, eszembe se jutott, hogy a gyerekeimet is beadjam, de ez a megoldás tűnt a legjobbnak. :roll:
Nektek is nem lenne esteleg jobb? :P

Gabi,, nagyon jó az avatar képed.De milyen volt a másik, ami Sziromnak nem tetszet????? :lol:
Már csak 10 nap???
Natasa éppen 10 nappal előbb született :wink:
Mi volt az oltáson?????
Hoyg viselte Zsoltika? :roll:
Megmondtad neki előtte, hogy szurit kap, vagy csak ott szembesült a ténnyel???

Beszti, nagyon édes Hanna ahogy örül a tortának, és nagyon csini :P
Neked meg jobbulást :P !!!
vas

No, ez nem volt hosszú ... mármint az alvás.

Szóval ott tartottam, hogy megvisel a dolog. Ha most holnap megjön, akkor lassan irány a munkahelyem, muszáj velük beszélnem, hogy mi legyen. Remélem, nem gördítenek akadályt az elé, hogy januárig szabin maradjak. Van vagy 70 napom, és ki kell adják, illetve azt hiszem, ki is rúghatnak, ha kifizetnek előre. Muszáj lenne Miksa miatt is, hogy maradhassak, mert ha így alakul a szobatisztaság, akkor nem kezdjük egy hónap múlva az ovit. És akkor még hol van a beszoktatás...

Pihi: megyünk azért, csak nem holnap. Nagyon várom, mert alig látjuk egymást. Most is holnap este legközelebb :(

Rita! Sajnálom, hogy szét vagytok esve. Nem tudok megoldást erre az időproblémára. Illetve csak azt, ha a nagyokat más hozza el, te pedig maradsz otthon Adéllal, vagy Adél alszik mással otthon, hogy te elmehess Majáért és Bernátért. Anyukádék vagy a tesódék nem tudnának ebben segíteni? Lehet, hogy hülyeség, a körülmények pontos ismerete nélkül okoskodom, bocsi :oops:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Nem, nem kísért, de ajánlom neki, hogy eszébe se jusson :shock:
Még szerencsére nem is menstruálok újból(na, nem mintha hiányozna), meg úgyis külön szobába alszok az urammal, aztán ha néha összefutunk :oops: ,akkor meg odafigyuzunk, NEHOGY..............
Majd valamikor okt.-novemberben kéne visszamennem rákszűrésre a dokimhoz, akkor megbeszéljük a védekezést,valamit ki kell találni, mert nem szeretném ha valami gond lenne.
Tényleg nem szeretnék még egy bébit, elvetetni meg aztán főleg nem , így marad valami tuttibiztos fogamzásgátlás :wink:

Szobor meg tűnjön el :!: :!:
Kell????
Aztán ha összejön, visszadod, én meg tovább adom másnak :wink:
vas

Szirom, engem is! :(

És basszus nálunk is, még el sem aludt. Szerintem ki is hozom, nagyon nem értem, mi a baja...
A tendencia nem jó, mindenesetre... :(

(Kihoztam...)

Beszti,
nagyon jók a képek! Olyan aranyos Hanna, ahogy örül! Meg ahogy kicsik-nagyok elmerülen az ajándékbontogatásban... :)
Meg szép a torta, szépek az ajándékok!
ÉS JOBBULÁST!!!

Gabi,
hát persze, hogy drukkolok, el tudom képzelni, milyen izgatott vagy!
Ne haragudj, hogy így elbénáztam ezt az utánfutó-felpróbálást, de örülök, hogy végül sikerült vennetek. Ez is Lascal, vagy ez másfajta?
Zsoltika meg nagyon vicces a vonalzón! :D

Motiot, elmentek a vendégek?? :)
Akkor gyere!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Adjad kölcsön, ezen ne múljon :) De Ritáéknak is kéne egy :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Elfűrészeljük :lol: :lol:
(van akinek a fiú része jut, van akinek a lány)
vas

Rita? Mit szólsz? :lol: Melyik felét kéred?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?