Új privát üzeneted érkezett!

Pemeske
gratula Kép

Bringa
a Fejés nincs korhoz kötve bár mikor elkezdheted és csodálkozom hogy nem fejtél még ilyen jol szopik Hanna baba ? különben azt szokták mondani hogy minden szopi után érdemes fejni ha maradt egy kis tej a cicidben.

Puszant Csics és Petike Kép
csics
 
 


Sziasztok

Pemeske
Gratulálok Gréta babához, sok tejcsit neki. Üdv közöttünk. Kép itt is.

Andysj
Nagyon szép Madison. Kép A párom Hóember csinált egy kis trükköt a képpel, elküldtem az emiledre. Remélem tetszik. Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Bringa!

Tejfagyasztás, fejés:

Ha a fagyasztó -18 fokos hütésre képes (*** jelzésü), akkor az anyatejet 3 hónapig lehet benne tárolni. Jó, ha van egy kis tartalék anyatejböl a fagyasztóban rendkivüli esetekre, de persze az is, ha csak a fözelékes idöre akarsz fejni. (Nekünk is csak 2 rekeszünk van, én sem tudok sokat fejni.)
Szóval ha ez utóbbit választod, akkor böven elég 4-5 hónapos korában fejned, hisz remélhetöleg 6 hónapos kora elött nem kell semmi kiegészités.

Hordozókendö:

Azt olvastam, hogy vannak olyan babák, aki már az elejétöl fogva jobban szeretik a függöleges helyzetben való hordozást (Nátán szerintem ilyen). Nekem karikás kendöm van és ott van olyan megkötési helyzet, amit már 1-2 hónapos kortól lehet és függöleges helyzetben van a baba (kenguruszerü, de a kengurunál sokkal jobban tartja a babát, a fejét és hátát is).
Keress ilyen megkötési helyzetet és próbáld ki, hátha ugy jobb neki.

Csics!
Ha nem akarsz túltermelést (csak a saját babát akarod eteni és nem akarsz fagyasztani), akkor egyáltalán nem biztos, hogy kell fejni. Csak az elsö idöben szokták ajánlani, amig beáll a kereslet-kinálat egyensúly (annyi termelödik, amennyit megeszik). De én két gyermek szoptatási tapasztalatából azt mondom, hogy ugy is tökéletes lehet minden, ha egyáltalán nem fejsz (ahogy ez Bringáéknál sem okozott gondot). A fejésnek probléma esetén nö meg nagyon a szerepe (pl. kevésnek tünik a tej, betegség, nem szopik rendesen...).
Viszont ilyenkor tényleg igazad van, és érdemes még a szopi után kifejni a maradékot.

Beszti (Nátán ma 11 hetes)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 

 
 

Sziasztok!

Ma, az esti furdetes utani testapolozaskor vettem eszre, hogy 3 es fel honapos lanykam combjaban egy csomo tapinthato. Ill. eddig is ereztem, hogy van ott valami, de azt gondoltam, izom. De ma az Apuka dogonyozte, es neki is feltunt, s beletette bogarat fulembe, hatha nem az. Arra gondoltam, lehet, hogy a 3 honapos oltas helye? Ti nem tapasztaltatok ilyet?
-Ildiko
afonya
 
 


"Az anyatej tárolási ideje a hõmérséklettõl függ. Szobahõmérsékleten (19-22 C fok) 10 órán keresztül tárolható. (Nyilván ne hagyd elöl sokáig ha 30 fok van.)
Hûtõben (0-4 C fok)8 napig.
A hûtõben lévõ fagyasztórekeszben 2 hétig.
Fagyasztóval kombinált hûtõben (külön ajtós fagyasztó) 3-4 hónapig.
Fagyasztószekrényben vagy ládában (-19 C fok) 6 hónapnál is tovább."

Idézet Ibolytól, aki szoptatási tanácsadó az LLL-nél.

Menta
menta
 
 


Hú, akkor én jó hülye voltam, mikor kiöntöttem, mert kinn maradt az asztalon :=(

zsani
zsani
 


Menta!

Köszi, én is okosabb lettem fagyasztás ügyben!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Ildikó,

Ha a csomó nem nagyobb egy gombostû fejénél, akkor valószínûleg, sõt biztos, hogy az oltástól van. Nálunk elég sokára is múlt el (kb. egy hét után szívódott fel).

Pötyi
pötyi
 
 


Conti,
Én is csak most voltam (múlt héten)kontrollon. Sajna a dokim 3 hétig szabin volt, és sikeresen elkerültük egymást, így csak most tudott fogadni. Szerencsére minden rendben van, viszont nekem 3 nappal azután, hogy elmúlt a gyermekágyi folyásom, meg is jött az elsõ mensi. Kicsit húzós volt 5 hétig vérezni, kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz a késõbiekben rendszeres.

Forti,
De jó, hogy már nem kellenek azok a cseppek!Kép Nálunk is egyre jobban alakulnak az éjszakák, el kell, hogy újságoljam, hogy ma éjszaka 10-6-ig aludt!Kép Azt hittem rosszul látok amikor az órára néztemKép. Lili is egyre több idõt tölt ébren napközben, szinte csak 1-1 órákra alszik csak el, de szerencsére a játékai nézegetése eléggé leköti még. Olyan édes amikor elkezd magyarázni nekikKép.

Petra,
Én is csak reggel és este szoktam fejni.

Pemeske,
Nyugi, nálunk két hét volt a gázos idõszak, aztán egycsapásra minden helyrejött. Én az igény szerinti szoptatás híve vagyok, úgy látszik, hogy Lilinek is tetszik ez, mert nagyon ügyesen kialakította már a kis napirendjét. Fokozatosan szokott le az éjszakai 2X-i, most pedig már lassan az 1X-i kajcsiról is. Próbáld valahogy átvészelni ezt az idõszakot, és szerintem ne vond meg a közelségedet a babától ha ezt igényli. Én mindíg arra gondolok, hogy a baba tudja, hogy mi jó neki. Erre az idõre valami segítséget kellene beépíteni melléd. Úgy biztosan könnyebb lesz. Kitartás!Kép Tudom könnyû mondani, de hidd el változni fog hamar.

Bringa,
Nálunk is volt múltkor egy ilyen sírás. Lili még hányt is úgy belelovallta magát. Én úgy gondolom, hogy megijedt, egy idegen környezetben akartam megetetni. Nálunk a végén a papa vette fel és kiment vele az utcára sétálni, úgy nyugodott meg lassan.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Potyi, ez joval nagyobb annal. Benn van a combhusaban valahol, jol erezhetoen kitapinthato csomo. Kezdjek aggodni szerintetek?Kép

-Ildiko
afonya
 
 


Ildikó: Szerintem kérdezd meg telefonon az orvosotokat v. a védönöt. Nem vesztesz vele semmit Kép
zsani
 


Zsani!

En is erre jutottam kozbenKép Felhivtam. Doki: Igen, lehet attol, ritkan elofordul, de nem baj, mert fokozott vedettseget ad. De tudja, mit. Azert latni kene... Hozza be holnap!
RemekKép)
afonya
 
 


Ildikó,

Szerintem is ejts meg egy telefon, kijön a doki, megnézi, és akkor többet tudsz.
Én csak találgatni tudok, hogy esetleg a pici megfeszítette oltás közben a combizmát és emiatt roncsolódtak az izomrostok és egy nagyobb csomó keletkezett, ami aztán majd felszívódik. Nem tudom.
Mindenesetre ne aggódj feleslegesen.
Az elsõ gyerkõcnél én állandóan találtam valamit, a doki már szinte itt lakott, de persze, utólag mindig kiderült, hogy az, amit találtam, vagy normális, vagy gyakran elõforduló, ártalmatlan dolog.

Pötyi
pötyi
 
 


Ildikó,

Szerintem is ejts meg egy telefon, kijön a doki, megnézi, és akkor többet tudsz.
Én csak találgatni tudok, hogy esetleg a pici megfeszítette oltás közben a combizmát és emiatt roncsolódtak az izomrostok és egy nagyobb csomó keletkezett, ami aztán majd felszívódik. Nem tudom.
Mindenesetre ne aggódj feleslegesen.
Az elsõ gyerkõcnél én állandóan találtam valamit, a doki már szinte itt lakott, de persze, utólag mindig kiderült, hogy az, amit találtam, vagy normális, vagy gyakran elõforduló, ártalmatlan dolog.

Pötyi
pötyi
 
 


Menta, Beszti, Csics
Köszi a tanácsokat. Azért lassan majd lefejek egy-egy adagot ínségesebb idõkre Kép

Ildikó
Szerintem se aggódj addig, amíg nem látja szakember.

bringa és Hanna (1 hónapos)
bringa
 


Elkéstem a válasszal és ráadásul - gõzöm sincs miért - kétszer ment le a válaszom.

Sorry
Pötyi
pötyi
 
 


Lányok
ma voltunk megint a gyogytornásznál jol megtornásztata Petikét és azt mondta hogy szépen fejlödik de mondot egy rossz hirt is hogy kilépet a HEIM PÁL KORHÁZBOL mert hogy oda vitük tornára ez nem lenne baj de a gyogytornász aki kezelte az a DÉVÉNY FÉLE modszerel kezelte igy most mehetünk a DÉVÉNY ALAPITVÁNYHOZ fel a moszkva tére és fizethetek heti 4000 forintot mert hogy heti 2 alkalomal kell majd járnunk és 1 ora 2000forint ehez hozá tartozik hogy aki kezelte a korházban az ingyen csinálta de az is ki lépet és csak ö csinálta ezt a modszert .de mindegy ha kis Peti etöl a modszertöl gyogyul meg akor minden pénzt megér és bár milyen mesze elviszem .

Puszant Csics és a lassan de javulo Petike Kép
csics
 
 


PotyiKép

Nalunk nem szokott hazhozjonni a doki, tanacsadasra szoktam vinni, ha gondom van. S mint elsobabas anyuka, minden heten van valami gondom perszeKép Ezert nem akartam ezzel zaklatni, de csak gyozott az aggodas megintKép
Bringa!
En is fejtem elso hetekben, aztan mire kelleni fog, dobhatom ki oketKép Raadasul kb 2szer probaltam eddig adni uvegbol Rekanak, de egyszer sem fogadta el, vagy nem volt igazabol ehes, vagy a cumi nem tetszett neki. Ugyhogy en szuneteltetem mar, esetleg majd felev tajekan ujra nekikezdek, addig igy kenyelmes.

Koszi a valaszokatKép
afonya
 
 


Szia Csics!

Gratula a javulashoz. Teged kulonosen szeretlek olvasni, annyira jo olvasni, hogy mennyi mindent megteszel Petikedert. Nagyon szurkolok NektekKép
afonya
 
 


Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit!
Már régóta olvaslak benneteket, de ide még nem írtam. Van egy 3,5 hónapos kislányom, Lili.

Ildikó!
Most azért "ragadtam tollat", mert ugyanaz a gondom, mint neked. Mielõtt az elõbb leültem volna olvasgatni, tisztába tettem manócskát és én is észrevettem azt a bizonyos csomót a combján. Jól megijedtem, hogy most mi is van. Én azonnal az oltásra gondoltam, hogy biztosan nem borogattam elég ideig..stb. Én is az orvosra gondoltam egybõl, de csütörtökön úgyis kell menni...nem tudom fontos-e hamarabb.
Ti mikor kaptátok? Mi mult csütörtökön.
Majd írd már meg, hogy mit szól hozzá a Ti dokitok...persze lehet, hogy én sem bírom ki addig...de az is lehet, hogy borogatni kellene tovább...és javul. (na ezt jól megbeszéltem magammal...)

bera
berka
 
 


Ildikó, Bera!

Nekem a lányomnak a 3 hónapos oltástól lett ilyen csomója. Hetekig ott volt, különösebb kezelést nem igényelt. Dokinénink kicsit szégyelte magát, hogy ilyen bénán adta be.
Csak azért szóltam bele mert én is egy aggodó anyuka vagyok aki mindentõl megijed. Azért ha lehet a doki lássa!

Üdv, K
Névtelen
 


Bera!

Mi olyan 10-ke korul kaptuk, tehat nem most. Bevallom, feltunt mar eddig is, de en nyugtattam magam, izomba kapta az oltast, attol ilyen, majd elmulik. Csakhat az Apuka aggodik a lanya labaert, ilyenek ezek a pasik, mindent a szep noi labakertKép
Szoval holnap megyunk dokihoz, majd megirom, mit mondott.
afonya
 
 


Koszi K., mi is ilyen aggodosak vagyunk, ugylatszik. En is a 3 honaposra gyanakodtam, bar en meg voltam elegedve a beadassal, mert lanykam még csak fel se sirt, sot, mosolygott kozben a dokira. De lehet, hogy ez a lanyomat dicseri, nem a dokit?Kép Na majd holnap..
afonya
 
 


Sziasztok!

Épp az esti szopi közben vagyunk, úgyhogy van egy kis idõm írni.
Csics,
nagyon klassz, hogy Peti javul!!! Csak masszíroztatni hordod, vagy kaptál feladatokat otthonra is? A Dévény-féle módszer mellett tényleg nem lehet semmi más tornát csinálni, vagy azért gyakoroltok otthon Petivel? Bocs, hogy ennyire intenzíven érdeklõdök, de picit szakmai szemmel is olvaslak Téged, úgyhogy, ha nem akarsz ide írni, írhatsz e-mailt is, cím a profilomban.

Már két napja Ádám óránként ébred, és csak szopira alszik vissza, úgyhogy kezdek kipurcani. Hihetetlen, mennyit mocorog álmában! Aztán ahogy odakúszik az ágy végéhez és beüti a fejét, egybõl felébred. Csak az vigasztal, hogy Noémi pont ugyanezt csinálta, de már szerncsére nem. Csak az õ ágya 20 centivel hosszabb és nem ért el ilyen gyorsan a végéhez.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

KépMindenkinek nevetös es egeszseges babokat kivanok!Kép

Bringa!
Boldog 1 honapossagot Hanna babanak!Kép

Mi a hetvegen a nagymamanal voltunk,a szombabtot jol birta Rebi,de vasarnap igen nyügös volt.Valahogy nem tudott igazan elaludni napközben.Aztan szegenyke mar olyan faradt volt.Hat hagytam masfel orat a cicin aludni.
DE meg egeszek a mellbimboimKép !

Ket napig nem volt csipas a szeme,de tegnap megint.Ma megint nem.HA megegyszer elkezd csipasodni,felhivom a dokinenit.Mert hogy igy ide-oda valtozik,meg nem konzultaltam öt.

Kryss&Rebecca(ma 2 honapos!)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Panda
csak tornáztatni viszem és nekünk azt mondták hogy a Dévény féle modszert nekeverjem ösze az ülésbehuzásal mert a kettö nem fér össze ezért is hagytam ott a neurologust mert ö meg azt mondta hogy az ö modszerét csinájam otthon .én nem tornáztatom csak hasra szoktam teni hogy emelgese a fejét ,nyakát .és feladatokat sem kell csinálni itthon petivel .Panda te neurologus vagy vagy gyogytornász ?

Ildiko
köszönöm a kedves soraidat jol estek .Kép

puszant mindekinek Csics és Petike Kép
csics
 
 


sziasztok!!
én Fini vagyok és még nem jártam itt.
Azt steretném kérdezni ha valaki tud segiten az én babocám 17 honapos es elég sokat közlekedik lábujjhegyen.
Szerintetek ez normális vagy vigyem el orvoshoz?
A körzetink azt mondta majd kinövi.(remélem)
ha valaki tud segiteni akkor megköszönném

üdv mindenkinek.

sziasztok!

FINI
Névtelen
 


Sziasztok!

Jartunk a gyerekorvosnal, a csomo a lababan az oltastol van, normalis jelenseg. Azert akarta latni, mert /bar ez elore csomagolt steril egyenoltas, de vegulis pl gyartaskor is erheti valami/ volt mar ra pelda, hogy a csomo belseje gennyes volt, es sebeszileg kellett feltarni, kitisztitani. Szoval nem cseszett le, hogy mit aggodokKép
afonya
 
 


Ildikó!

Köszi a tájékoztatást. Én azt gondolom, ha gennyes lenne az biztosan fájna is neki, úgyhogy én is megnyugszom és csütörtökön majd megmutatom. Akkor fogunk fülbevalózni, illetve a védõnõ akkor fúrja ki a fülét és teszi be a fülbevalót. Elõre félek, de tovább már nem akarom halogatni, eddig sem kellett volna....

Csics!

Én is drukkolok neked és Petikének. Ha nem baj, hogy megkérdezem, írd már meg, hogy mit jelent az nálatok, hogy nem tartja a fejét? Én is ismertem az ûlésbe húzós feladatot, csinálgattam is Lilivel, és kb 2,5 hónapos volt, amikor elõször tartotta. Én is meg voltam ijedve, hogy mi lehet, de mindenki csak nyugtatott. Megmutattam neurológus ismerõsnek is, aki mondta, hogy minden oké. Most 3,5 hónapos és biztosan tartja, de pl. hason utál lenni, úgyhogy nem tudom hogy lesz ebbõl kúszás-mászás, de biztosan annak is eljön az ideje... Szoval csak biztatni akarlak, mert Peti még olyan kicsi.

üdv mindenkinek
bera
berka
 
 


Fini,

A nagyobbik fiam 19 hónapos, de már egy ideje, kb. 3 hónapja sokszor lábujjhegyen jár. Mi rendszeresen járunk gyógytornára (nem ebbõl kifolyólag), és ott azt mondta a gyógytornász, hogy ez természetes jelenség, nem kell aggódni, sõt a sok lábujjhegyen járás egészséges a lúdtalp megelõzése szempontjából. Azt azonban mindig figyelni kell, hogy a lábfeje ne merevedjen be, mert ha emiatt járna lábujjhegyen, az már gond lenne. Én úgy szoktam ezt ellenõrizni, hogy mikor leguggol, megnézem, hogy lent van-e a sarka, mert ha igen, akkor tuti, hogy jól hajlik a lábfeje.
Szóval aggodalomra semmi ok, persze elõször én is megijedtem.

Pötyi
pötyi
 
 


bera!

Reka is detto ilyen, O is utal hason. Es erre.. ma eloszor, de rogton felora alatt ketszer is, hasrafordultKép Persze, egyik keze beszorult a teste ala, nomeg amugyis utal igy, szal lett is nagy sivitozas. Ez most igy lesz, amig meg nem tanul visszafordulni? Mert akkor en beleorulok. Eddig olyan jo, csondes kis nezelodos baba voltKép
Kuszas-masan: Apja szerint arconjarni fog a lanyunk, mert mar hason paros labbal rugja el magat es csuszkal, de a fejet nem emeli hozza nehaKép
Latom mar, eddig volt jo nekunkKép
-Afonya
afonya
 
 


Bera!
Az én Bettikém is utál hason lenni, már azt hittem egyedül vagyok ezzel, mert a többi anyuka mind azt írja itt, hogy imádnak hason lenni.

Zsani!
Megvettem a trapézt, 7e Ft volt, szerintem nagyon klassz. Csörög, zörög, zenél, remélem jól el fog vele szórakozni.

Lányok, nem tudom mi van Bettivel, tegnap is meg ma is nem volt hajlandó szopni délben. Tegnap azt hittem fáradt, mert vasárnap este vendégsereg volt, de ma megismételte. Ordított egy félórát, utána aludt két órát, és amikor felébredt mintha mi sem történt volna szopizott rendesen. Kiváncsi vagyok meddig csinálja ezt, holnap lesz a két hónapos oltás, megkérdezem a dokit mitõl van ez.

Szülinaposoknak pusszancs!

Conti + Betti 9 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Sziasztok!

Látom elkerülte a figyelmeteket, hogy nem vagytok egyedül. Kép
Dóri is utál hason lenni. A dokibácsi szerint tökéletesen tartja a fejét, szóval nem baj. Egy hete magától hasrafordul, a kezét is kihúzza maga alól, de 2 perc után jön a hiszti. A dokibácsi szerint nagy a pocakja és nyomja. Nem kell izgulni, szerinte ha majd könnyedén forog, akkor meg fogja szokni.
Azért tényleg jó érzés, hogy nem csak Dóri utál hason lenni. Kép

Kata és Dóri aki 5 nap múlva lesz 4 hónapos

Ui: az ismerjük meg egymást topicba raktam fel róla képeket.

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Ilke!

A fagyasztott tejcsidet én is szívesen átvettem volna,
de örülök, hogy akadt már egy kismama, aki elvitte a babájának.

Én még mindig veszem Melissának a tejcsit, egy külön kis fagyasztószekrényt is vettünk erre a célra.
Szerencsére a kismama akitõl mostanában hozzuk azt mondja,
még jó sokáig tud adni.
A címet egyébként az Anyatejmissziós Emesétól kaptam,
örök hálám érte.

És mindazoknak akik eddig adtak tejcsit az én kis Tündérkémnek, aki gyönyörûen fejlõdik, és megúszta azt a járványt , ami nemrég végigvonult a családon.
Úgy érzem sok szerepe volt ebben az anyatejnek.
Nélküle az én kislányom nagyon szorulásos lenne, nagyon kell neki ez a napi 2x 2,5dl tejcsi.
Emellett kap tápszert is,de már próbálgatjuk a fõzeléket és gyümölcsöt is, de csak pár falatot.

Egyébként szerintem anyatejet bármikor lehet, és kell is
adni a babáknak, végülis ez a természetes táplálékuk.
Én sem értem, hogy mondhat valaki ilyet, hogy már ráálltak a tápszerre és nem akarnak változtatni.
Pedig szegény baba, hogy örülne neki!

én kincsnek tartok minden csepp anyatejet, annál inkább is,
mivel nekem sajnos csak rövid ideig volt.


Andysj!!

Megnéztem Madikét, nagyon édes, és milyen nagy már!!!Kép

puszi:

Sheila és Melissa ( hétfõn lesz 5 hónapos )
Sheila
 


Bera
a Petikének pontosan gyenge hipotomiája van de szerencsére rohamosan javul.legalábis a doktorok ezt mondták hogy ezért nem tartja a nyakát,fejét.

Puszant Csics és Petike Kép
csics
 
 


Kryss
Boldog kéthónaposságot Kép
Nekünk is a szemmel van a probléma. Váladékozik, fõként az egyik. Én is próbáltam már anyatejjel, meg a doki is írt fel neomicines szemcseppet, de egyik sem használt, úgyhogy valszeg kell mennünk szemészetre. Remélem, nem kell a könnycsatornát átszúrni Kép

bringa és hanna (4 és fél hetes)
bringa
 


Bringa!

Köszi a gratulaciot!
Nalunk azt mondta a dokineni,hogy csecsemöknel ilyesmi gyakran elöfordul,nem kel izgulni.Es mosogassam csak tovabb fekete teaval,ha megint csipas.Ugyanis neha csipas es aztan megint nem.
Ö azt mondta,azzal sem ernek sokat,ha Refobacint irna fel.(antibiotikum)
Tehat itt tartunk.HA megis nagyin gyanus a szeme,ugyis megint konzultacio következik.

A könnycsatorna atszurast remelem megusszatok,az oriasi szenvedes neked is es a babonak is.(szerencsere ezt csak hallomasbol tudom)

Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Ildikó, Conti, Kata!

Akkor megnyugodtam, hogy nem csak az én Lilim nem szeret hason lenni. Kép Már pici korában annyira utálta, hogy inkább megtanult 1 hónaposan visszafordulni, úgyhogy hiába tettem hasra. Kép Csinálta is sokáig, de mostanában abbahagyta. Csak sír, ha hasra teszem, pedig már mindent bevetettünk. Pár percig sikerül lekötni a figyelmét, de aztán jön a bömbölés. Kép Mostanában észrevettem, hogy pucéron nem hadakozik annyira, így fürdés elõtt úgy alakítom, hogy 10-20 percig így játszunk (persze nem végig hason), hátha elõbb-utóbb megszereti ezt is. Õ is próbálgat már hasra fordulni, de nekem úgy tûnik, hogy amikor már csak egy lendület, vagy lökés hiányozna, akkor rájön, hogy Õ nem is akar hasra fordulni, és gyorsan visszalöki magát. Kép

Remélem azért elõbb-utóbb ez is megoldódik...

Ildikó!
Ez az arconjárás nagyon aranyos lehet.. Kép Kép Kép

Kata!
Megnéztem Dórit, nagyon szép kislány! Kép

Lányok!
Közületek nem volt valaki, aki a védõnõvel tetette be a fülbevalót a baba fülébe? Szerintetek mit kellene adni "cserébe" érte? Ajándékcsomag, pénz...mekkora, mennyi?
Holnap lesz a napja, de nem is tudom hogy csináljam.

bera
berka
 
 


Csics!

Se neurológus, se gyógytornász, hanem konduktor vagyok. Azért kérdeztem rá, mert a Dévény-féle módszer teljesen különbözik attól, amit én tanultam, de sok jót hallottam róla. Petivel biztos semmi komoly baj nincs, mert akkor már küldtek volna Titeket a Szabadság-hegyre, a gyermekneurológiára. Szóval, ne aggódj, hamarosan el is felejthetitek az egészet!!!!

A lábujjhegyezésrõl. Csak akkor probléma, ha nem tudja letenni a sarkát. Fini, már kezdettõl fogva lábujjhegyezett, vagy csak mostanában kezdte? Mert, ha amikor felállt és elindult, nem lábujjhegyezett, akkor semmi gond. Pötyi is írta, hogy nézd meg, leteszi-e a sarkát guggolás közben. Ha igen, minden oké.

Hasonfekvés... A gyerekek többsége utál hason lenni addig, amíg saját maga meg nem fordul. És még utána egy kicsit, amíg meg nem szokja. Noémi is ugyanígy volt, sõt Ádám sem szeret úgy lenni, viszont õ csak hason hajlandó aludni.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

bera!

Köszönjük a dícséretet! Kép
Ki akarod szúratni a pici fülét???
Miért nem löveted? Én mind a 3 lánynak lövettem. Szinte nem is fáj, nem váladékozik, stb. Nincs gond, hogy mit adj érte, mert kifizeted és kész. 1.800,- Ft a pár.
Dórinak olyan klasszul lõtték be, hogy alig sírt. Bekenték Lidocain kenõccsel, egy kicsit hagyták zsibbadni és szinte észre sem vette a gyerek. Sokkal inkább a pisztoly csattanása miatt ijedt meg.

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Kata!

Én is úgy voltam vele, hogy belövetem, de az orvos és a védõnõ is lebeszélt róla, pedig már a kozmetikussal is megbeszéltem. Azt mondták, hogy kisebb lesz a lyuk, ha belövik, könnyebben beforr, ha mondjuk majd a bölcsiben ki kell venni, a másik érv pedig az volt, hogy könnyebben begyulladhat a gyerek füle, mert amit belõnek az csak aranyozott, és sokszor elõfordul, hogy allergiás rá a gyerek, nálunk meg az apuka extra allergiás mindenre.
Szoval ezen indokok mellett beszéltek rá a lyukasztásra, mert így azonnal be tudja tenni a végleges fülbevalót. De már tényleg nem tudom mi a jobb, azért is húztuk ilyen sokáig, no meg apa nagyon sajnálja (persze én is), legszivesebben nem is tetetne.

Panda!
Szuper, hogy konduktor vagy, nagyra becsülöm a munkátokat!
Akkor lehet tõled szakmai tanácsokat kérni, ha szükséges....mint pl. hason fekvés, vagy nem fekvés?

bera
berka
 
 


bera!

Remélem nem nyakaz itt le senki, de leírok egy pár dolgot, hátha más lányos anyuka is olvassa.

Elõször is nekem 4, a két nagylányomnak 3-3 lyuk van a fülében. Mind lövetve lett, egyikünknek sem volt baja vele.
A nagylányomnál (15 éve) azt mondták, hogy 4 hét után lehet kivenni. 3 hét múlva beleakadt a törölközõbe és kiesett. Észre sem vettük, mert a gyerek nem sírt. Ha már kiesett kicseréltük az aranyra.
A középsõ lányomnál már bátrabb voltam, 2 hét után kivettem. Nem fájt neki, észre sem vette, hogy kicseréltük. Kép
Dórinál azt mondták, hogy 2 hét múlva cseréljük ki. Egy hétig forgattam, alkoholoztam. Mivel egy hét után már semmi váladék nem volt, mert ugye egy nagyon pici átlátszó valami azért ilyenkor is jön, szóval egy hét után neki is kicseréltem aranyra.
Itt nálunk a kozmetikus, mielõtt elkezdte a fülbelövést, konzultált a védõnõvel és a dokibácsival. Mindketten azt monták, hogy csinálja, hiszen a babáknak így szinte nem is fáj.
Tudom, hogy ha szúrják az sem fáj jobban, de szúráskor még meg is macerálják azt a friss lyukat, amíg belerakják a fülbevalót. A lövésnél hozzá sem nyúlnak utána a lyukhoz.
Az, hogy esetleg allergiás lesz rá a lányod, szinte majdnem elkerülhetõ. Hiszen ha megvárod a hivatalos két hetet, hogy kivehesd, akkor is jóformán mire kijönne az allergiája, már az arany lesz benne.

Természetesen a Ti dolgotok, hogy hogyan csináljátok, én csak segíteni akartam, mert látom, hogy még Te magad sem tudod eldönteni. Kép
Én a picúrt nézném, hogy neki kevésbé fájjon. Márpedig a lövés után Dórit magamhoz öleltem, adtam neki egy puszit és már meg is nyugodott.
Bocsi a sok dumáért, de hát 3 lányos anyuka vagyok, van ilyenben tapasztalatom. Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


bocsi!
monták=mondták

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Bringa
nagyon sajnálom a kis Hannat hogy esetleg ki kell tisztitani a könycsatornáját e gondolj ara hogy akor nem fog váladékozni a szeme .Sajnos Petikének is kikelet tisztitania a könycsatornáját mert nem volt átjárhato de azt mondta a szemésznö hogy nem a tü szurás fáj a piciknek hanem az hogy lefogják kezüket,lábukat hogy ne mozogjanak .melesleg te ezt nem is látod mert nem engedik hogy nézd legföjebb halod de utána már tényleg jobban lesz .

Puszant Csics és Petike Kép
csics
 
 


Bringa!

Ez a könnycsatornás dolog sem egyértelmü:
Nátánnak is elég sokáig volt, és nem használt neki semmi (az antibiotikomos szemcsepp sem), aztán egyik nap ahogy jött el is múlt. Az átmosásos dologgal én lehet, hogy még várnék a helyedben, mert a szomszédunk gyermekszemész-asszisztens, és ö azt mondta, hogy náluk a baba 6 hónapos koráig nem is csinálják meg, mert 1. fáj neki 2. addig még változhat, és ahogy nö a baba, ezt is kinöheti (valószinü nálunk is ez volt). Ugyhogy mielött megcsinálnák neki, kérdezz utána máshol is, hogy biztos, hogy érdemes-e...

Conti!

Hihetetlen, hogy ezek a babák milyen egyforma dolgokat csinálnak.
Engem is ijeszteget mostanában Nátán, hogy idönként nem akarja elfogadni mindkét mellemet, pedig eddig mindig kellett neki mindkettö (legalábbis nappal, mert akkor egyben nem lehet elég sok neki). Annyira ijeszteget, hogy a napokban már megmértem, hogy egyáltalán gyarapodik-e, de igen, söt most megugrott, mert 5 nap alatt hizott 20 dekát (máskor ehhez 1 hét kell Kép). Bekapja, sir rajta, kiköpi (és igy megy párszor), mindha nem lenne elég benne (pedig épp akkor kapja meg tele). Már arra is gondoltam, hogy lehet, hogy épp az zavarja, hogy tele van (föleg, hogy van, hogy épp akkor kezd el rajta sirni, amikor a tejleadó reflexem is beindul)? És amikor ilyen gondolataim vannak, akkor visszateszem a már szopizottra...Kép (El tudom képzelni, hogy csak komfortszopizni akar, és ilyenkor zavarja, ha megy a szájába nagyon.) Igyekszem nem komolyan venni, de azért persze egy kicsit zavar, hogy pont a tele cicin sirdogál. Mindegy, mindent az ö igényei szerint.KépKép Csak az ember annyi mindent olvas (pl. szopási sztrájról), hogy akaratlanul is eszébe jut.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


SziasztokKép
Végre ismét van netünk!

Áfonya: az arconcsúszáshoz: Juli sokszor úgy alszik, hogy az orrát belefúrja a lepedöbe (azért kicsit félre van forditva a feje, de olyan mintha orron aludna), úgyhogy a mi babánk meg orronalvó. Elöször mindig nézegettem, meg visszaforgattam a fejét oldalra, de aztán láttam, hogy nem fullad meg, mert tudja mikor nem kap levegöt Kép De olyan aranyos igy. Mondtam is a férjemnek, hogy ilyen szabályosan senki nem állit be egy Rhese-felvételt felnöttnél, ez a gyerek meg magától megcsinálja Kép Látszik, hogy röntgenasszisztens az anyja Kép

zsani
zsani
 
 


Szia Sheila!

Emlekszem, mikor meg babavaro voltal, en meg csak olvasgattam a Friss kismamakat.. oly regen volt, ugy tunik, de rohan az ido. Ti nem nosztalgiaztok, hogy milyen jo volt pocakosnak lenni?Kép Erdekes, mert az elso 3 honapot vegighanytam /elnezestKép/, a vege fele meg mar csak papucsban tudtam jarni, melegem volt, nem birtam aludni, mar szulni akartam a 38. heten, gondolom, ismerosKép
Aztan ugye azert a szules se a leanyalom, de mar akkor uuugy hianyzikKép A pocakrugdosas, meg a par napos bebi.. na ennyit a multrolKép

bera!
Reka is megfordult anno parszor hasrol hanyatt, aztan o is elfelejtetteKép De tovabbra is hason szeret aludni. Vagy ugy pontos, hogy ugy jobban alszik, nem tudom.

fulbeloves: engem annyit nyaggattak ismerosok, rokonok, miert nem lovetem be a lanyomat. En ugy gondoltam, majd O eldonti, ha akar, lesz neki. Noemg nagyon tepte a hajat, fulet "kiskorabanKép". MEg az allergiaja is ellene szolt.. szoval lemondtam rola, es inkabb rezzenestelen arccal mondom: nem, nem kisfiu, hanem kislanyKép

Bringa es Tobbiek!
Mennyire jelentos valadekozasnal kezdtetek aggodni? MErt Rekanak is neha csipas az egyik szeme sarka, de eddig abszolut nem foglalkoztatott, hisz velunk is elofordul neha, nem?Kép

Beszti!
Te meg szerencses vagy, mert olyankor csinalja a babad, amikor omlik a tejed! De nalunk 2 melles kereslet-kinalatos tejrendszer van, fejni sem fejek, szoval tultenges sosincs, es igy sokkal konnyebben elbizonytalanodok, vajon nem epp ehezik. Nomeg az a heti 10-15dkg-os hizas sem a felso hatarKép

zsani!
orronalvoKép Milyen az a Rhese-felvetel? /mindig tanul az emberKép/

-Afonya
afonya
 
 


Áfonya
én rögtön igy elszaladtam az orvoshoz szemcseppért az adot is de nem használt aztán kapot petike egy erösebet de azse használt igy a házidokinéni elküldöt a szemészetre hogy nézék meg a szemét és ott mondták hogy azért nem gyogyultmeg a szeme mert nem volt átjárhato a könycsatornája de azota szerencsére minden rendben van

puszant Csics és Petike
csics
 
 


Sziasztok!

Jó nagy forgalom, nem gyõzõm olvasni.

A Petra tegnap volt 10 hetes és már 4125g. A kiságyba is már jól elvan, nézegeti a játékait és nagyokat mosolyog. Annyira édes. Éjszaka még mindig szopizik egyszer.

Ilke
Nálam is ugyanez volt a helyzet a vérzéssel kapcsolatba és én kaptam rá penicilint mert azt mondták, hogy ez már elhúzódó vérzés. Nálad nem volt baj az 5 hét?

Kryss, Bringa
Nálunk is ez van a Petrának mindig begyullad a szeme (neki is csak az egyik). Már kétszer kaptunk rá szemcseppet (Neomicin). Én 3%-os borvízzel szoktam lemosni. Utána kb 1-2 hétig jó és megint elkezd váladékozni. Az anyatejet is próbáltam de az sem az igazi.

Bera
Én a kislányomnak már a kórházba kifúrattam a fülét de szerencsére nem sírt nagyon. Én pénzt adtam a védõnõnek a kórházba de mire te ezt olvasod addigra már lesz a kislányod fülébe fülbevaló. Vegyél Tetrán krémet!

Nektek az esti lefekvésnél egyedül alszik el a babátok?
Mikor kell elkezdeni rászoktatni, hogy az ágyába aludjon el. Én kb egy hete próbálom de mikor nagyon sír akkor mindig kiveszem.

Petra
Petra
 


Áfonya!

Örülök, hogy emlékszel rámKép
Bizony, én is gyakran nosztalgiázom, ( mostanában mindennap ).
Hihetetlen, de mintha tegnap lett volna, hogy Katával azt hittük, örökre babásak maradunk, és Melissa már majdnem öt,
Dóri pedig 4 hónapos!!!Kép

úgy rohan az idõ, nekem is hiányzik néha a pocakrugdosás,
szinte vágyom rá, hogy átélhessem újra!!

akkor meg arra vágytam, hogy megszülessen...
fura ez az élet, de csodálatos!!!Kép

Puszi: Sheila és Melissa
Sheila
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?