Új privát üzeneted érkezett!

Márti, én úgy mennék a talira! :cry:
De nem lesz kocsim, és sajnos nagyon messze vagytok tőlünk.
De az októberit megpróbálom úgy intézni, hogy mindenképpen mehessünk. :wink:
Viszont ha valamikor a város felé, pontosabban az Árpád híd, a Városliget vagy a Margitsziget felé jártok szólj, és találkozhatunk. Az nekünk sokkal közelebb van és jobban eltudok menni.
Ja, és ez mindenkire érvényes. :)

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Ja, ez lemaradt,
Julcsi igen, krumplival adtam a spenótot.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Julcsi:nem értem a hablatyolásodat!!! :lol: Úgyis kell főzni valamit!Akkor megcsinálom a husit+valamelyik salit, nem sütök kókuszkockát, csak a túrótortát csinálja meg a párom(azzal így négyen-öten(Szoni)) úgyis jóllakunk!!!!! :wink: De gyertek nyugodtan!!!!Mi örülnénk!!!! :lol: :D :P :wink: :lol: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 

 
 

Barbi, az Árpád hídhoz ki tudunk értetek menni. Megkérdeztem Árpit és azt mondta semmi gond. Na jöttök? Lecsekkoljuk?

Márti, így is vársz minket? :wink: Akkor megyünk.

KépKép
kgiulia
 
 


Na, mi van még mindenki alszik? Dorina ma úgy döntött, hogy ma korán kel. De csak azért, mert Livi kivételesen probléma nélkül visszaaludt. Persze a Livit felkiabálta, hiába vittem át másik szobába. De most meg kidölt, úgyhogy a Livi csacsog itt mellettem, Dorka meg visszaaludt. Szóval szép az élet!

KépKép
kgiulia
 
 


Mi 6 előtt keltünk , ami nagyon jó, csakhogy fél órát aludt azóta a kispöcsös!!!! :lol: Ma adtam neki először tejpépet, semmi kifogása nem volt ellene 200-at be is nyomott.Tegnap óta pedig etetőszékben eszünk!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Mi is felkeltünk ám már korán, fél 7-kor. És mivel mindkét babó egyszerre, így elvittük apát dolgozni, így ma van autóm. Délután anyumékhoz megyünk, én lelépek kicsit vásárolni, utána megyünk apáér.

Lányok, nagyon köszönöm a felajánlásokat. Este előadtam apának, hááát, ő nem nagyon akar két napos utat. De majd még meglátjuk. Senkinél nem akarjuk éjszakára is rontani a levegőt, így ha mégis megyünk egy nappal korábban, akkor majd Zsámbékon alszunk. Max. az utazóágyat kérjük kölcsön, ha addig nem sikerül találnom. Tettem hirdetést, hátha sikerül.
De okt. 2-án meglátogatjuk Mártiékat, az tuti. Én nagyon örülnék, ha mással is sikerülne találkozni, úgyhogy ha Márti volt olyan rendes, hogy felajánlott egy újabb talit, akkor mi benne vagyunk.

Barbi!
Örülök, hogy Ádám már ilyen sokat fejlődött. A lába is pikk-pakk rendben lesz. A csak jobbra fordulással szerintem ne törődj, majd menni fog balra is. Mondom ezt én, akinek a kicsi fia folyton hasra vágja magát egy jó ideje, és még mindig csak jobbra.

Márti!
Grat. a tejpépes evéshez, és az etetőszékhez. Amióta megvettem, mi is abban eszünk, nekünk nagyon bevált.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Bmo - Márti: Köszi a kedves meghívást ebbe a topikba. Nem néztem eléggé szét, és ezt később vettem észre, akkor már írtam a másik topikba. Na mindegy, valamelyikről le kell majd mondanom, mert még írok egybe, de az az én régi szívhez nőtt topikom, a gyermeknevelés címszó alatt. Oda rendszeresen írogatok. Az nem ennyire behatárolt társaság, a babák különböző korúak, a mamák a világ minden tájáról írogatnak.
Több, mint valószínű, hogy ez marad (mármint a tápszeres topik) az, ahová gyakrabban írok, mert hasonló problémákkal küszködünk szerintem, illetve a gyerkőcök is nagyjából egykorúak.
Látom a magyobbik gyereked kb. 2 éves volt, amikor született a kicsi. Mi is így szeretnénk, mert akkor maradhatnék továbbra is otthon a kicsi miatt, de nagyon félek attól, hogy hogyan fogok boldogulni.
Különben 26 éves vagyok és Erdélyben lakom. Lehet, hoyg itt bizonyos dolgok másképp működnek, mint MAgyarországon, ezért írtam le, hogy majd esetleg ne lepődjetek meg bizonyos dolgokon. :) Pl. Hogy recept néálkül lehet fogamzásgátlót venni. :roll:


Egy fotócska a lánykámról :)

Kép Ezt meg kell kaparintanom!!!!

És még egy :)
: Kép Mondtam én, hogy az enyém lesz!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Helló, Üdvözlök mindenkit!
Márti meghívására írok ide, na nem gond.

Barbie: Szióka. Olvasom, hogy a fiacskád csak jobbra hajlandó fordulni. Kriszta is. Pedig a bal felét mindig is jobban használta, arra tanult meg átfordulni, és most mégis inkább a jobb felén megy. Igaz, hogy ő még elég ritkán szokott a hátára visszafordulni hasról, de hasra seperc alatt átfordul. Szerintem se gond ez. Kinövik, mint azt, amikor kiskorukban csak egyik felükön szerettek aludni. Krisztának ez a fele a bal volt.

A lányomnak tegnapelőtt bújt ki az első fogacskája, a jobb alsó. És már kúszik hátrafelé, de ezt inkább csak mától csinálja! :)
Sziasztok! Edith

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok

Már most kivagyok. Egész délelőtt vasaltam.

Ma megkóstoltuk a körtét. Már a felénél jártunk, amikor eszembe jutott, hogy először csak egy keveset kellene kóstolni. Remélem nem lesz semmi baj.

Márti: milyen ügyes Zsombi hogy így ette a tejpépet. Milyet adtál neki?

Andi: szívesen elküldöm a Brendonos kupont, ha kell.

Barbi: Szandi is csak egy irányba tud fordulni. Hátról hasra is és hasról hátra (bár ezt nagyon-nagyon ritkán csinálja) is csak jobbra megy neki.

Julcsi: mióta itt lakunk (most lesz 4 éve), már 3x eláztattam az alattunk lakót. :oops: Évente egyszer, de idén még nem sikerült. :lol:

Azt olvastam, hogy az új típusú dolgok között kb. 2 hónap teljen el. Azaz így 4 hónaposan jön a gyümölcs és 6 hónaposan a főzelék. A hús pedig újabb 2 hónap múlva, 8 hónaposan jön. (tejtermék 10 hó (sajt, túró), direktben tej viszont csak 1 éves kortól, lisztes dolgok is egy éves kortól). Ti hogy csináltátok, mennyi idő után adtátok a különböző ételeket?

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Edith üdvözöllek közöttünk!

KépKép
zsuzsi78
 
 


Edith:üdv. itt :lol: Nem kell aggódni, Zsombi is csak balmenetes volt először!!! :wink: 2 év és 17 nap van köztük, egyszer biztos örülni fogok ennek, de most nagyon fárasztó , főleg hogy kicsfiam sem 1 nagy alvó!!!
Gyönyörű a lánykád!!!

Zsuzsi:én így 4 hósan gyümi, 5 hósan főzi és 6 hósan tejpép és már pici husit is adok.
Na pusza, megyek mert nyúznak :wink: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


ZSuzsi: Köszi a kedves fogadtatást!

Krisztának 4 hósan adtam először valami mást is, mint tápit. 2-3 naponta egy új dolgot. Általában többet ajánlanak, de ha valami baj van, az ennyi idő alatt megmutatkozik. Az lényeges, hogy a baba ne csak az édes, azaz gyümölcsök ízével ismerkedjen, mert akkor nehezebben fogadja el a zöldségeket. Sokan megjárták már! Gyümikkel kell kezdeni, de 2-3 hét alatt már a répát és krumplit (először csak a levét) is jó megkóstoltatni. Kriszta már kapott spenótos krumplit, bébiételest, paradicsomos krumplit, ezt én készítettem otthon (persze, csak 2 kiskanál paradicsomlével készítettem), volt, hogy tettem egy kis petrezselyemgyökeret is a főzibe. Na, meg még a sütőtököt is ajánlják, de itt még nincs szezonja és bébiételeset nem kaptam. Most 5 hónaposan adtam neki mandarinlevet, majd fokozatosan bővítem a skálát. Mindenből még nagyon keveset eszik, egyetlen tápiétel sincs még kiiktatva.
A husit viszont be kell hozni 6 hónapos korban (olyan dolgokra van szüksége belőle, amit nem kap meg máshonnan), tehéntejet pedig valóban nem jó 1 éves korig adni főételnek, de 6 hónaptól már lehet főzni vele. A babajoghurtot is kaphatja már 6-7 hónaposan. A többi tejterméket ráér tova 8-9-10 hónaposan bevezetni. Amivel vigyázni kell: fűszerek, só, cukor, méz, 1 évig ne, liszt (keksz, babapiskóta) 6 hónap előtt ne, tehéntej csak ételekben felhasználva. És ezek a legfontosabbak. Ezeket olvastam, illetve a dokinő mondta. Én amondó vagyok, hogy a tiltásokat figyelembevéve, lehet próbálkozni. Nem minden baba egyforma, de ha vlami ízlik neki, és nincs is semmi baja tőle (pl. valamilyen zöldség vagy gyümölcs) akkor minek megfosztani az örömtől. Pl. én banánt még nem adok egy ideig Krisztának, mert a tartósítására használt vegyszerek miatt szerintem nagyon káros. Tudjátok, nem a fán érik meg, hanem zölden szedik le, és amíg hozzánk jut, Isten tudja min megy keresztül.

NA, kb. ennyi, így egyszerre. Ha még eszembejut valami, még leírom. Én próbálom követni a könyveket, szakembereket, de van amikor az embernek az ösztöneire kell hallgatni, mert a könyvek szerint belebolondul, annyi az ellentmondás. :)
Sziasztok! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Ja, még almás tejpépet is kóstoltattam vele a múlt héten, de nem igazán ízlett úgy magában. Vegyítettem barackkal és akkor szerette. Forralt vízzel és nem tejjel készítettem!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Most nem tudom, hogy mi van????Zsombi du-án gyümit eszik, kb. 200 ml-t, akkor nem kér általában gyümilevet csak utána 1 órával, másféllel, kb.100 ml-t megiszik és jól elvan, de pár napja olyan sokat iszik(vagyis többet mint eddig), hogy csak kamillázok :shock: , hogy akkor eddig volt elég a gyümi????Vagy csak szomjas??? Mert nap közben nem szokott sokat inni, csak a kajákhoz 1 keveset!!!!Szerintetek?????
Zsuzsi: a Dm-es pépet adtam neki, majd holnap lehet hogy teszek bele neki gyümit is, csak ma nem készültem rá a dologra!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a mázsálásról. Hát, nem semmi. 7960 gr. Szép, nagy fiú. Megkapta az agyhártya elleni szurit, sírt. :cry: (2 hónap múlva a következő) Aztán a dokinéni megnézte a fütyköst, egy picit még hátrahúzta, megint sírt. :cry: De azt mondta, hogy nagyon szép, egyáltalán nincs letapadva (én persze lapítottam, nem árultam el, hogy én már régóta mosom). Most már orvosi engedéllyel moshatom. :D
Kaptunk valami Maltofer (azt hiszem ez a neve) cseppet, mert állítólag 6 hós korára kiürül a vas készlete. Naponta 2x kell adni.
A tápszert is megváltoztatta, most már a BEBA HA2 Aktívot eheti.
És 6 hótól jöhet a pipihusi.
Ja, és most nem írt fel tejpépet, azt mondta, már vehetek olyat, amit a DM-ben vagy a Rossmanban lehet kapni.

Ja, és mióta felébredt délelőtt a dokinéni után, azóta egyfolytában sír. Ilyet még nem csinált, szinte vígasztalhatatlna, úgyhogy felváltva sétáltunk vele az anyuval. De ez sem olyan könnyű, a majd' 8 kg-val. Szegény, borogatom a lábát, talán ez fáj.
Most végre elaludt. :(

Edith, szia. Szép a leánykád. Ő is kis mosolygós? (a képek alapján)

Örülök, hogy nemcsak az Ádám alakít megint azzal, hogy csak egy irányba fordulgat. Akkor ezek szerint mindenki kinéz magának egy oldalt, és csak azt használja. :lol:

Julcsi, aranyos vagy, köszönöm. Az a baj, hogy most meg az anyukám kitalálta, hogy mivel Mária, és ugye ma van a névnapja, ezért szombaton akarja tartani a bulit. És mivel ők itt laknak a szomszédban, (pár utca) ezért nagy valószínűséggel nem tudok meglógni előle, még ha a párom dolgozik is. :?
(Különben hányra mentek a Mártiékhoz? Hátha...)

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi:gratula a szép kis súlyhoz, nem semmi!!!!! :wink: Biztos a lába fáj szegénykémnek!!!
Zsombi is ma úgy hisztizett 1 rövid ideig nem tudtam mi a baja!!!!
A borsótól már tegnap kellett volna fájni a apocinak ugye????Vagy ma????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti,
mikor is ette a borsót? Tegnap? A fene tudja, mikor fáj tőle a hasa, ha lassabb az emésztése, akkor lehet, hogy ma.

Elkiabáltam, 1/2 órát aludt és már sír is. Megpróbálok vele sétálni, azt nagyon szereti. Legfeljebb zenélő babakocsival megyünk. :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Most nézem, kicsi Zsombi holnap 6 hónapos? Akkor előre is nagyon sok boldogságot Neki, puszilgasd meg helyettem. :)

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


De nem sokáig hisztizett, meg tegnap este volt a nagy pukiparádé :lol: , akkor nem szólt semmit!!!!Lehet hogy a nem alvás miiatt hisztizett!!!Ma eddig aludt 1x fél órát 1x 45 percet és 1x 1óra 20 percet!!!!!Meg nem tartott sokáig a balhé!!!A hasfájás eltart 1 darabig nem???Lehet hogy a foga?????Ma is borsót evett, majd kiderül!!!!
Igen holnap lesz fél éves a fiam!!!! :lol: Köszi előre is!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edith, üdv közöttünk. Nyugi itt jó helyen vagy. Ha ilyen szépen eszik a manókád már gyümiket, csinálhatsz neki gyümis tápot. Direkt esztek ilyen kóstolgatósan? Úgyértem direkt nem akarsz még egy hamit kiváltani gyümivel? Garcsi az első fogacskához. Nagyon megszenvedte?

Márti, szerintem ha a borsótól fájna a hasa azt még aznap éreznéd. Nem hiszem, hogy a tegnapi ebéd még most is emésztődne. Nem kakilt még (bocsi ez most lehet h. gusztustalan) borsósat? Mármint.. érted? Nem fogta meg a pociját? Kakilt rendesen? Amúgy meg szerintem szomjas kicsi fiad. Nem happolt be nagyobb adagot mint szokott? Enyimek akkor "vedelnek" ha sokat ebédelnek. Na, meg ma amúgy is jó idő van.

Barbi, még nincs fix időpont. Nektek mi lenne a jó? Na meg persze Mártiéknak?

Andi,a két utazóágy kölcsönzés még mindig áll. Odavisszük, vagy beugrotok ti érte. Ez nem gond!

Zsuzsi, én amikor a főziket elkezdtem a már megszokott dolog mellé raktam husit. Majdnem mindennap kapnak húsit. Jó mondjuk képzeljetek el egy 1X2 cm fagyott húsdarabot. Szóval nem sokat, de igyekszem minden nap, mert van benne olyan ami kell már a sok ficánkoláshoz.

Nekem ma vendégem volt. Az unscitesóm és a 4 hós lánykája. Tök fura volt kb akkor súlyú babát fogni mint a kissebbem és mégis a tartása még nem erős. Kis nyikli-nyakli volt. nagy göndör haja van és szép kék szeme. Csak egyenlőre kis ducijuci. Viszont szerintem azért, mert kissebbnek nagyon elkapatták és mindig cicit kapott ha sírt. Mondván, hogy csak úgy nyugszik meg. Nem tudom ez mennyire jó. De talán majd ha elkezd mocorogni lemozogja. na meg majd ha már mást is eszik. Most ő sem csak tejezik, hanem tápozik is. Hát ugye a jó öreg stressz!

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi:szerintem olyan 9 körülre összetudom kapni a kiscsaládomat, úgyhogy utána jöhettek bármikor!!!!!
2x is kakilt de., vagyis normális ütemben emésztett magához képest!!!!!Hogy tud örülni az ember annak, hogy normális a gyerek produktuma!!!!! :lol: :wink:
Már arra is gondoltam, hogy lehet hogy éheztetem a kölyköt :shock: ????Mert azzal a ViA-s pohárral szokatm csinálni a kajákat gyümit is főzit is, és azt megszokta enni, de utána nem balhézik, hogy kér még!!!!!Lehet hogy degeszre kéne tömni és akkor bírná a 4 órákat????De amikor csak tápi volt ő akkor is úgy evett, hogy ami épp kellett neki annyit evett, ha reggel benyomott 200 körül, akkor volt hogy második kajára csak 100-at evett!!!!De azért a 200 gyümiből, meg főziből az nem kevés ugye?????? :shock: Én már nem tudok semmit!!!!!!
Én is csináltam jégkockatartós pipicicit!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Julcsi:gyertek olyan korán szombaton ahogy csak tudtok!!!!!Anyós megint ellőtte az agyamat :evil: !!!!Most közli, hogy Roland öccséék szombaton akarják őt köszönteni(Mária) és akkor Mc donald's -os bulit csinálnak, hogy mikorra jönnek a vendégeink, mert akkor úgy szervezik!!!!Hát a nagylószart!!! :evil: Talán velünk is egyeztetni kellett volna, mindíg ezt csinálja Dávidkáékat meg kell kérdezni, de mi álljunk itt vigyázba ha őkelméjék véletlenül ráérnek!!!!!! :evil: Nem , nem és különben sem fognak szerintem ideérni, amíg Roland itthon lesz!!!!! :evil:
Ez nem a lemondása a szombatnak, nehogy bele képzelj valamit, mi ma szépen felköszöntöttük ahogy illik, majd sógorék akkor köszöntik mikor nekik alkalmas, mi ahhoz nem kellünk!!!!
Most jól kiírtam magamból!!!! :shock: :evil: Őrület!
És hova tűnt mindenki?????
Ja ma jól ki voltam nap végére, végre leültem erre a csaj inni kért, mondtam neki oldja meg!!! :shock: :lol: Na jó azért adtam neki a Zsombi üvegének a kupakjába inni, de felállni tényleg nem tudtam.Na ez mind semmi, apa szívta Zsombi orrát, nagyon kis harcias tud lenni(mármint a fiam) és ahogy mozgatta a fejét apa beszippantotta a nyelve hegyét.Zsombinak kikerekedett a szeme, apa meg jól megijedt, de megoldották!!!! 8)
Na elrakom magam holnapra, persze Zsombinak a kádban már ülni sem volt ereje, csak kamillázott, na kérem aki ilyen keveset alszik az így jár!!!!Lassan megtanulok gépírni!!!! :lol:
Joccakát mindenkinek, és irgum burgum lássuk azokat a füstjeleket!!!!!A cica karmolja meg!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Szörnyű napunk volt. A Szandi egész délután hisztizett. Szinte semmit nem aludt, aztán fél 8-kor beájult és alig tudtuk felkelteni a fürdéshez. De a kádba is Márti szavaival élve kamillázott, kajált és kidőlt.

Délután nekiálltam porszívózni, a Szandi éppen csendben volt erre csöngettek. Hát az én kedves védőnőm jött látogatóba, csak éppen szólni felejtett el.
Hozta a formáját, itt volt vagy fél órát, de semmit nem mondott. Mondtam neki, eszik gyümölcsöt, azt mondja JÓ. Mondtam mit, erre is csak azt mondta JÓ. Kérdeztem tőle, mikor adjak főzeléket. Erre azt mondja, nemsokára adhatok. Megint sokat segített.

Beszéltem anyukámmal egyelőre nem említette, hogy szombaton mi lesz. De ahogy ismerem, pénteken este fogja közölni.

Na megyek aludni.

Edit: hol jársz? Csak nem döntött le teljesen a betegség?

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok, Lányok! Megpróbálok mindenkinek válaszolni, pedig már alig állok (ülök)! :)

Barbie: Szép az Ádám súlya, mi 7330 g voltunk tegnapleőtt. És a gyerekeink között csak pár nap a különbség. Kriszta április elsején született! :lol: :lol: :lol: :lol: :P :P :P :P NAgyon nyugodt, kiegyensúlyozott baba és igen, általában fülig ér a szája. :lol: :lol: :lol: Majd még teszek fel képeket. CSak akkor sír, ha valami baja van.

Márti: Nem értem, hogyan mondod azt, hogy pl. megevett 200ml. gyümit. Te azt üvegből adod neki, én mindent, ami hozzátápi, azt csak kanállal adom. úgy olvastam, hogy így jó. Nehezebben megy, de idővel megszokja.

kgiulia: Kiváltottam volna én eddig egy étkezést, arra gondoltam, hogy amikor betölti az 5 hónapot sikerülni is fog, de nem. Kriszta nagyon komótosan eszik, és még nagyon keveset, ahhoz, hogy jóllakjon rendesen. Volt, hogy elég sokat evett (szerintem) de 1-1,5 óra múlva ordított az éhségtől. És akkor jött a megmentő tápi. Ma is úgy volt, hogy a mandarinlvet nem tudtam olyan gyorsan adni, ahogyan ő nyelte, a spenótos-sóskás krumplit meg ette, de két-három falat után nem kellett több. Víz és ismét próba, de újra csak vagy 2 kanállal gyűrt le. És akkor rájöttem, hoyg mi a baj. Hát hígabbra kellett készítenem. mert láttam, hogy ízlik neki, tátja a száját, és mégsem kell. NA, este bevágta az egészet, amit készítettem neki. (Eddig mindig csak délelőtt vagy délben kapott mást tápin kívül, este még nem, de ettől nem hinném, hogy lenne valami baja! :) )
Fogacska: Pénteken volt nagyon nyűgös, de csak kb. fél délutánt. de ez olyan szinten volt, hogy valóban nem tudtam, mit kezdjek vel. Sétálgattunk (az ölemben volt), énekeltem, cumit adtam stb. aztán
végre elaludt, és amikor felkelt, mintha kicserélték volna. Szombatun meg 3x volt kaki, pedig általában csak 1x szokott. És lágyabb is volt a szokottnál. (Bocs') Vasárnap reggel meg kint volt a jobb alsó csücske. Olyan édesen szúr már vele! :)

Sajnálom, hogy egyeseknek (babáknak-mamáknak egyaránt) rossz napjuk volt. Kriszta ma nagyon sokat aludt. Délelőtt 2x, amit általában nem szokott, és még 2x délután is. Igaz, este olyan fáradt volt, mintha egész nap nem aludt volna, a kajcsi végét már elaludta. Böfizni sem böfizett. Aztán remélem, az éjszakája azért jó lesz.

Kívánok nektek is nyugodalmas jó éjszakát! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith:onnan tudom , hogy mennyit eszik, hogy én AVENT-es VIA pohárba teszem a kajáját, aminek van teteje, és az 2 dl-s pohár.Én is kanállal adom neki!!! :wink: Igaz az elején valami nyalogatós módszere volt, de most már nagyon ügyesen eszik kanállal!!!!

Zsuzsi:szegény Szandi :( , meg TE :( !!!!
A védőnőről ne is beszéljünk, az enyém dettó ilyan.Jó azért kaja ügyben bőbeszédűbb, de legalább nem akar meglátogatni!!!AZt hiszem csak kamillázna, ha szó nélkül beállítana, néha olyan a lakás mintha tornádó söpört volna rajta végig, és elhihetitek, hogy nem én csinálom a kupit!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Na mi a helyzet???Mindenki alszik????
Kicsi fiam megint jó korán kelt(5:20) és csak most sikerült lenyomnom!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edith:azon csodálkoztam, hogy sütőtököt nem lehet nálatok kapni bébiételben, nálunk nagyon sok féle van!!!Na meg a fogamzásgátló recept nélkül az is nagy ötlet!!!! :shock: :?

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Kezdem személyes sértésnek venni, hogy még senki nem írt semmit!!!!! :cry: :cry: :cry:
Jól kezdődött ez a nap:odégettem a zöldborsót!!!!! :shock: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Na, én is itt vagyok, tegnap már nem volt időm/erőm írni, ma meg 9-kor keltünk (először fél 6-kor, de akkor visszaaludtunk), így most jutottam ide, bár gyors próbálok lenni, mert lenne még pakolnivalóm, na meg főzőcskéznem is kell.

Tegnap nálunk light-os nap volt, mert dél körül egy nagyon aludtak a törpök (fél 11-fél 2-ig), aztán ebéd, és indultunk anyukámékhoz. Onnan elmentem vásárolni, ruhát szerettem volna a szombati esküvőre. Mondanom sem kell, mindig megállapítom, hogy nagy szar ez a város ilyen szempontból, az egyetlen jó bolt, ahol venni szerettem volna, megszűnt. Bejártam mindent, de nem találtam semmit. Tök jó, már szerda van, és nem tudom miben megyek. Mindegy, valamelyik délután el kell mennünk a Zsoltinak is öltönyt venni, majd akkor szétnézek Nagykanizsán is. (Sajna az öltönynek olyna apropója is van, hogy most feketét v. sötétet kell vennünk, mert a hétvégén meghalt motorbalesetben egy régi barátunk, akinek kedden lesz a temetése. Tegnap tudtuk meg, hogy ő az, eddig csak annyi volt a hír, hogy egy 27 éves hévízi.)

Na, elhatározásra jutottam pelenka ügyben. Befejeztem a Pampers vonalkód gyűjtést. Igazából a járássegítőre gyűjtögettem, de kiszámoltam, hogy kb. még 2-3 hónap, mire összegyűlik annyi, és még állítólag 4-5 hónap, mire megküldik, így addigra már kiröhögnek vele a gyerekek, így a meglévő 20 pontért kértem két "fecsegő telefont". Ha karácsonyra megkapjuk, már annak is fogok örülni. Így nagy felindulásomban tegnap vettem a Lidl-ben meg a Rossmann-ban pelust, majd teszteljük. Meg van itthon DM-es Babylove, meg ugyanezt, csak valami környezetbarát kivitelben. Úgyhogy újra itt a kísérletezés ideje, mint az elején. Nem, mintha a Pamperssel bármi baj lett volna, de ha ezek is vannak olyan jók, akkor minek vegyem a drágábbat, úgyis nagyon fogy.
A sütőtököt most már lehet kapni a boltokban, most terem. Szerintem nálatok is van/lesz, bár nem tudom. Én épp tegnap vettem, és ma ki is próbálom sütve, a bébiételeset szerették eddig.
Szia Edith!
Üdv itt! Nagyon szép kislányod van, gratulálok ez eslő fogacskához, és kívánom, hogy a többi is ilyen, viszonylag könnyen jöjjön. Nagyon ügyes, hogy már kúszik, sokan haladnak eleinte hátrafelé. Az én lányom is hátrafelé halad, bár nem kúszik, csak úgy valahogy. :roll:
Én is, mint Márti, VIA-s pohárban mérem a gyerekenek az adagot. 200-220 ml körül szoktak enni egyszer-egyszer, ez elég is nekik. A bolti bébiételek 160-190 g-osak, amit egy adag. Védőnőm szerint is elég nekik. Na meg nem is üvöltenek. Úgyhogy amikor már megettek ennyit, akkor én már nem adtam tápit, így váltottuk ki sorban a kajákat.

Julcsi!
Köszi mégegszer a felajánlást, majd kitaláljuk, hogy mi legyen, és ha aktuális lesz, akkor szólok.
Én azóta még nem fogtam kisebb gyerkőcöt, mióta megvannak a törpök, de a szomszédunkban van egy 1 hónapos kisbaba. Mikor láttam, nekem is eszembe jutott, hogy meg sem merném fogni. Pedig az én manóim is akkorák voltak nemrég, mint most ő.

Barbi!
Nagyon szép súlyban van Ádámod, simán nagyobb már most, mint mi vagyunk.
Maltofert mi már 2 hetes korunktól kapunk, megelőzésnek. Vigyázz vele, mert rémálom kiszedni a ruhából. :wink:

Zsuzsi!
Együttérzek, hozzám mindig bejelentés nélkül jön a védőnő. Igaz, ő legalább ellát hasznos tanácsokkal, de én sem szeretem, hogy szó nélkül jön. Múltkor fél 1-kor még pizsamában fogadtam. :oops:

Edit, Timi, Gabek?????

Andi
Kép
zsandi
 
 


Szia, Márti!

Ne sértödősködj :lol: , mert én pl. jártam itt a reggel, láttam is, hogy nekem van címezve írásod, de akkor nem volt időm válaszolni. A babó nálunk is általában korán kel, eddig a megszokott idő valamikor 5-6 között volt, de már vagy egy hete áttette 6 és 7 közé az ébredését-evését. Így sokkal jobb. Minden szempontból.

Ne haragudj, hogy írtam azt a gyümit, de látod, nekem eddig sosem jutott eszembe, hogy megmérjem, mennyit eszik belőle. De 200 ml-t még nem evett meg semmiből, azt hiszem. Én egy kis szűrőn szoktam áttörni a dolgokat (gyümölcs, zöldség egyaránt) egyedül az almát reszelem a normál házi reszelőn, és egy babatálkából adom oda neki. A gyümölcsskála még nem olyan nagy, eddig inkább csak barackot és almát adtam, meg egypárszor körtét. Tegnapelőtt adtam először mandarint, mert nagyon jó édes volt, egyáltalán nem volt savas. Ma is mandarinlevet kevertem a tejpépjébe. Tejpépet csak egyszer vagy létszer kap hetente, múlt kedden vettem először és most evett belőle harmadszor. Csak úgy simán, nem ízlik neki, pedig almás ízesítésű. Először barackkal, most mandarinnal vegyítettem.
A sütőtökös bébikajákon én is csodálkozom, mármint ahiányukon, mert hetvenhétféle volt mindenféle márkából, de egyikből sem volt sütőtökös, pedig mindenki ajánlotta és szerettem volna venni. De nem baj, nemsokára már lesz a kertekben és akkor veszek a piacon (vagy lehet lesz édesanyáméknak, anyóséknak is).
Zöldséget már írtam tegnap, miket adok, te mit adsz még Zsombornak? (Hogyan becézitek? Esetleg van fórumos beceneve? Krisztát általában csak Krisztának szólítjuk, vagy én még Krisztinkának és Violkának, mert Viola a második keresztneve).

Igen, szerintem is hülyeség, hoyg nálunk recept nélkül adnak olyan gyógyszereket, épp a másik topikban írták, hogy Magyarországon csak akkor írják fel, ha van egy évnél nem régebbi rákszűrést bizonyító papírod!

Na, most megyek, mert Kriszta Zsémbelődik.
Kellemes napot mindenkinek! Még jövök!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


NAhát! Még csoda hogy nyűglődik????, Hiszen kibújt a MÁSODIK FOGACSKÁJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A bal alsó! Szegénykém, jól rájár a rúd! :( 3 nap alatt 2 fog!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!
Rémálom éjszakánk volt. :cry: Óránként kelt sírva, alig tudtam megvigasztalni. Lázas nem volt, csak nagyon nyűgös.
Aztán 1/2 6 kor meguntam, és odavettem magam mellé. Na, így kihúztuk 8-ig, de persze folyton sírvafakadt, alvás közben.
Reggel is megmértem a lázát, semmi. De most úgy tűnik, talán nem annyira nyűgös, vissza is aludt 10 körül.

Márti, akkor mégegyszer. Sok boldog 6. hónapot Zsombinak. :D

Andi, köszi a cseppekre a tanácsot, figyelni fogok, hogy ne kenjünk össze semmit. Már így is kínlódok a barackfoltokkal, mert az inteligens mosóporom kiröhögi. :lol:

Edith, gratula a 2. fogacskához. És még csak 5 hónapos!
Lehet, hogy mi fogatlanok maradunk? :lol:

Zsuzsi, eddig a mi védőnőnk is mindig bejelentés nélkül jött. De ráfázott, mert sosem voltunk itthon. Most már végre megértette, hogy ha előtte telefonál, akkor nem csavargunk semerre. :lol:

Julcsi, köszönöm a fuvart, de nagyon úgy tűnik, hogy névnapozunk. :? Sajnos nem tudok meglépni, ráadásul a párom is dolgozik, úgyhogy mennem kell.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Máti!
Nagy-nagy gratula a fél éves nagyfiadnak!
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Na, a gépelésem hagy némi kívánnivalót maga után, szóval MÁRTI! :oops:

Andi
Kép
zsandi
 
 


)Sedith:ááá nem sértődtem meg!!!Csak olyan vacak, hogyha jövök és nem írt senki, magammal beszélgetni meg itthon is tudok!!!! :wink:
Én nem a mérés miatt rakom ebbe, bár emiatt is praktikus, hanem hogy jól rá lehet csavarni a tetejét!!!!
Megnéztem a blogodat, úgy tetszett , hogy ti is TATÁnak hívjátok a nagypapát, mi is így hívtuk a papámat, sajna már nem él.De eddig másnál nem hallottam!!!!!
Zsombi eddig evett:répa, paradicsom(anyós termesztette), sóska, krumpli, zöldborsó,sütőtök, saláta.Gyümik:alma, barack, banán, szőlő, körte.És kb. 1 hete pipihusit is rakok a főzikbe.
Gratula a fogacskához, jól nyomja a kiscsaj!!!! :lol:
Zsombinak hívjuk általában, Szoni néha Zsombojkának(ilyenkor bepisilek a nevetéstől :P ), anyós kisbetyárnak, na ezt én is átvettem, após meg néha mosolyalbumnak.Én még manófalvinak is szoktam hívni, de ne kérdezd miért!!!! :shock: :lol: Ja meg Zsombónak is , mert először Szonó csak így hívta!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsandi:hallgatok ám mindenre!!!! :lol:
Köszi a köszöntéseket!!!!

Barbi:lehet hogy a foga?????Ne aggódj Szoninak is 10 hónaposan bújt ki az első!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, nem tudom, a tegnap miatt sok oka lehet.
Fájhat a szuri, a fütyi, és lehet a foga is.

Mit hallottatok a Nurofen szirupról, ill. a Panadol Baby-ről?
Miben más, mint a lázcsillapító kúp? Melyik jobb?
Mindent meséljetek el kérlek, mert délután vennék.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Na elszállt amit írtam :evil:
Szóval én Szonónál panadolt használtam, de most a Nurofent ajánlotta a gyógyszerészcsaj.Úgy magyarázta, hogy ő úgy csinálja, hogy ha elcsípi a lázat amint szökik fel akkor a szirupot adja, de ha magas a láz már akkor kúpot!!!
Nurofen dobozára ez van írva:
"A szuszpenzió ibuprofen hatóanyagot tartalmazó, speciálisan gyermekeknek szánt narancs ízesítésű láz- és fájdalomcsillapító készítmény.Alkalmas a láz gyors és hatékony csökkentésére, valamint enyhe és mérsékelt fájdalom gyors és hatékony csillapítására olyan esetekben, mint a meghüléses és influenza-szerű tünetek, torokfájás, fogzási fájdalom,fog-,fül-,fejfájás, zúzódások és rándulások,"

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, köszönöm szépen.
Akkor ha ilyen extra nyűgös, mint például éjjel, és oka is lehet rá, akkor adhatok neki?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Én mikor a Szoni (szerintem) fogzott én adtam neki a panadolból.Olyan nehéz ezt eldönteni, de szerintem egy anya annyit már tud biztosan ha azért sír mert fáj neki valami, az olyan teljesen más visítós sírás szerintem!!!!!
De most ha fogzásra gyanakodnék akkor a chamomillát adnám, mert ugye azzal tuti nem ártasz semmit és azt hiszem az is nyugtató hatású, bár ezt a Zsuzsi jobban tudja, mert nála van a NAGYKÖNYV!!!! :lol: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Én sajnos vagy szerencsére nem tudok hozzászólni, mivel még egyiket sem próbáltuk. Én kúpot adtam eddig az oltásoknál a védőnő és a doki tanácsára, megelőzésnek, bár lehet nem kellett volna.
Ha majd aktuális lesz a fogzás, akkor én is a chamomillát szeretném kipróbálni, bár azt meg még nem tudom, hogy nálunk lehet-e kapni.
Fogzásra van még a Dentinox, de azzal azt hiszem be kell dörzsölni a fogínyt, szóval az zsibbaszt, mintsem nyugtat.

Andi
Kép
zsandi
 
 


PANADOL BABY SZUSZPENZIÓ
Speciálisan csecsemők és gyermekek részére készült, eper ízű, könnyen adagolható gyógyszer.
Hatóanyaga, a paracetamol, enyhíti a fogzás fájdalmait, a fogfájást, a torokfájást, csillapítja a meghűléssel, influenzával és gyermekkori fertőző megbetegedésekkel (mint bárányhimlő, szamárköhögés, kanyaró és mumpsz) járó lázat.
Paracetamolt tartalmaz. Más paracetamol tartalmú készítményekkel egyidejűleg nem szedhető.
3 hónapos kor alatti csecsemőknek csak akkor adható, ha az orvos kifejezetten előírja.
A készítmény cukrot nem tartalmaz.
Adása nem javallt a készítmény iránt túlérzékenyeknek, akiken pl. bőrkiütést okozhat.
Ha az orvos másképpen nem rendeli, szokásos adagolása a dobozban található adagoló kanállal:
A gyermek kora/ Adag
3 hónap - 1 év: 1/2-1 adagoló kanálnyi (2,5-5 ml)
1 év - 6 év: 1-2 adagoló kanálnyi (5-10 ml)
6 év - 12 év: 2-4 adagoló kanálnyi (10-20 ml)
Használat előtt fel kell rázni.
1 adagoló kanál 120 mg paracetamolt tartalmaz.
A gyógyszer adása 4 órán belül nem ismételhető. 24 óra alatt pedig legfeljebb 4 alkalommal vehető be az egyszeri adag.
Az előírt adagot túllépni tilos!
Máj- vagy veseelégtelenségben szenvedők csak orvosi ellenőrzés mellett használhatják.
Ha a panaszok továbbra is fennállnak orvoshoz kell fordulni.
Gyermekeknek orvosi utasítás nélkül 2-3 napon túl nem szabad adni.
Terhesség és szoptatás időszakában csak az orvos egyedi megfontolása és előírása esetén alkalmazható.
Túladagolás esetén étvágytalanság, hányinger, hányás, izzadás, általános gyengeség, rossz közérzet jelentkezhet. A fenti tünetek előfordulása esetén szedését abba kell hagyni és haladéktalanul orvoshoz kell fordulni.
Más gyógyszerrel egyidejűleg alkalmazni csak a kezelőorvos tudtával szabad, mivel az együttes alkalmazás során módosulhat a gyógyszerek hatása.
A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.
A gyógyszerkészítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Eltartása: Hűvös helyen (25 C alatt), fagytól és erős fénytől óvni kell.
K-1710
Betegtájékoztató OGYI-eng.száma: 7378/41/97

Nurofen szuszpenzió gyermekeknek

Milyen betegségek esetén használható és hogyan fejti ki hatását a Nurofen szuszpenzió?
A gyógyszerkészítmény speciálisan gyermekeknek szánt narancs ízesítésű láz- és fájdalomcsillapító készítmény. Alkalmas a fertőző betegségek és a védőoltások következtében kialakuló láz gyors és hatékony csökkentésére, valamint enyhe és mérsékelt fájdalom gyors és hatékony csillapítására olyan esetekben, mint meghűléses és influenza-szerű tünetek, torokfájás, fogzási fájdalom, fog-, fül-, fejfájás, zúzódások és rándulások. Az ibuprofen a nemszteroid gyulladáscsökkentők csoportjába tartozik, amelyek a szervezetnek a fájdalomra, gyulladásra és lázra adott kémiai válaszát tudják befolyásolni.

Milyen hatóanyagot és segédanyagot tartalmaz a készítmény?
Hatóanyag: 100 mg ibuprofenum 5 ml szuszpenzióban. Segédanyagok: Poliszorbát 80, domifen-bromid, nátrium-klorid, szacharimid-nátrium, narancs aroma, citromsav, nátrium-citrát, xantán gumi, glicerin, Maltitol oldat, tisztított víz.

Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?
Ha az előzőekben felsorolt bármely összetevővel szemben ismert túlérzékenység áll fenn, illetve, ha a gyermeknél szalicilát tartalmú vagy más nemszteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek szedésekor légzészavart, bőrkiütést, bőrviszketést vagy orrfolyást észlelt. A Nurofen szuszpenzió gyermekeknek nem adható gyógyult vagy jelenleg is fennálló fekélybetegség vagy más súlyos emésztőszervi betegség esetén 6 hónaposnál fiatalabb csecsemők számára csak kifejezett orvosi utasítás esetén adható. 7 kg alatti csecsemőknek nem adható. Terhesség vagy szoptatás ideje alatt nem szedhető - bár gyermekek számára készült, felnőttek is szedhetik a készítményt.

Milyen esetekben kell orvosa tanácsát kikérni a Nurofen szuszpenzió alkalmazásának megkezdése előtt?
Kérje ki orvosa tanácsát, ha a gyógyszert szedő gyermeknél vagy esetleg felnőttnél az alábbi esetek bármelyike fennáll:
már volt, illetve jelenleg is van bármilyen emésztőszervi betegsége
már volt, illetve jelenleg is van asztma betegsége
máj-, szív- vagy veseproblémái vannak,
bizonyos immunológiai megbetegedése (SLE, kevert kötőszöveti megbetegedés) van,
más gyógyszert is szed, különösen, ha: szalicilátot vagy egyéb nemszteroid fájdalomcsillapítót,
vérnyomáscsökkentő vagy vízhajtó hatású szert,
véralvadásgátlót, illetve
lítiumot, methotrexatot, vagy fenitoint tartalmazó készítményt.

Szedhet-e egyéb gyógyszert a Nurofennel egyidőben?
Az ibuprofen a véralvadásgátló tabletták és a heparin hatását fokozza. Egyéb nemszteroid gyulladáscsökkentőkkel, kortikoszteroidokkal együtt adva az emésztőszervi panaszok és a vérzés veszélye növekszik. Befolyásolja a vízhajtók hatását. Csökkenti egyes vérnyomáscsökkentők és szívritmusszabályozók hatását. Fokozza a szulfonamidok hatását.

Hogyan kell alkalmazni a készítményt?
A palack gyermekbiztos kupakkal van ellátva. A szuszpenziót minden adagolás előtt jól fel kell rázni. A csomagoláshoz mellékelt adagoló fecskendővel lehet a szükséges mennyiségeket kimérni.
Az 5 ml-es adagoló fecskendő használata:
1. Nyomja a fecskendőt határozottan az üvegnyakon látható nyílásba.
2. Rázza fel az üveg tartalmát.
3. Az adagoló fecskendő megtöltéséhez fordítsa fejjel lefelé az üveget, majd húzza finom vissza a fecskendő dugattyúját, amíg a fecskendő meg nem telik a bejelölt mércéig.
4. Fordítsa vissza az üveget, majd vegye ki az üvegből az adagoló fecskendőt.
5. A fecskendő végét a gyermek szájába helyezve nyomja lassan vissza a fecskendő dugattyúját.

Használat után helyezze vissza a kupakot. Mossa el a fecskendőt meleg vízben, majd hagyja megszáradni. Gyermekek elől elzárva tárolja.

Láz és fájdalom csillapítására a napi adag 20-30 mg ibuprofen/testsúlykg, több részletre elosztva.
6-12 hónapos csecsemőknek3-4-szer 2,5 ml naponta
1-3 éves gyermekeknek3-szor 5 ml naponta
4-6 éves gyermekeknek3-szor 7,5 ml naponta
7-9 éves gyermekeknek3-szor 10 ml naponta
10-12 éves gyermekeknek3-szor 15 ml naponta

Védőoltás után fellépő lázas állapotokban az adagolás megegyezik a fentiekkel. A maximális napi adagként megjelölt mennyiségnél többet bevenni nem szabad!

Idősek: nem szükséges az adagolás módosítása.

Milyen mellékhatásai lehetnek a Nurofen szuszpenziónak?
Ritkán fordulnak elő mellékhatások, melyek a gyógyszer szedésének abbahagyásával rendszerint gyorsan elmúlnak. A leggyakoribb mellékhatások: gyomorfájdalom, emésztési zavarok, émelygés. Egyes esetekben fekélybetegség, emésztőszervi vérzés (melynek tünete fekete széklet lehet) fordulhat elő. Ritkán különféle allergiás reakciók, mint bőrkiütés vagy légzészavar, továbbá máj- és vesefunkció károsodás, fejfájás, szédülés, hallászavar, és igen ritkán bőrhámlás és vérzékenység jelentkezhetnek. Ha a felsorolt tünetek közül bármelyiket, vagy egyéb szokatlan jelenséget tapasztal a gyermeknél a gyógyszer szedése során, azonnal függessze fel a kezelést és forduljon orvoshoz!

Figyelmeztetés!
Ha a panaszok nem enyhülnek, vagy a láz 3 nap elmúltával változatlanul fennáll vagy új tünetek kialakulását észleli, keresse fel orvosát! Idős korban gyakrabban lehet mellékhatások kialakulására számítani. Szorbit tartalma miatt arra érzékeny gyermekeknél hasmenést okozhat. Csak szükséges legkisebb adagban és legrövidebb ideig alkalmazza, mert így kisebb a mellékhatások kialakulásának lehetősége. Tartós alkalmazás szükséges az orvos által javasolt vizsgálatokat elvégeztetni. Az ajánlott adagoknál többet bevenni nem szabad!

A készítmény hatása a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre!
Bár a készítmény gyermekek számára készült, felnőttek is szedhetik. A járművezetői képességeket és a baleseti veszéllyel járó munka végzését befolyásolhatja, ezért a kezelőorvosnak egyedileg kell meghatározni, hogy a gyógyszer milyen mennyisége és mely adagolási módon történő alkalmazása mellett szabad az említett tevékenységeket végezni.

Mit tegyen, ha a maximális napi adagként megadott 20-30 mg / ttkg-nál többet adott gyermekének, illetve vett be?
Ebben az esetben azonnal forduljon orvoshoz! A túladagolás tünetei: hányinger, hányás, szédülés, alacsony vérnyomás, aluszékonyság, ritkán eszméletvesztés.

Hogyan kell tárolni a készítményt?
Szobahőmérsékleten, 30 oC alatt tárolandó. A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A gyógyszert gyermekek elől gondosan el kell zárni!

Amennyiben további kérdése lenne, beszélje meg orvosával, gyógyszerészével.
A forgalombahozatali engedély jogosultja:
Boots Healthcare international UK.

OGYI-T-6793/01
Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 20.755/41/2002

Andi
Kép
zsandi
 
 


Chamomilla

A Matricaria chamomilla (kamilla, orvosi székfű) a legközismertebb gyógynövény. Borogatásra, párologtatásra, tea készítésére általánosan használatos. A bőr különböző sérülései, betegségei esetén külső lemosószerként alkalmazzák. Pattanásos arcbőrre, bőrszárazságra, fejviszketésre, hajhullásra, sebek és kiütések gyógyítására, himlő kezelésére vagy izzasztásnál egyformán hatásos szer. Az érzékszervek, szem, fül gyulladásos állapotainak orvoslására szintén gyakran használt gyógynövény.

A néphagyomány szerint szemgyulladás, csipázás, árpa esetén borogatószerként, kamillapárnának elkészítve pedig fülfájás enyhítésére alkalmazható. A népi orvoslásban használták még a tápcsatorna gyulladásos megbetegedéseinek, a gyomorgyulladásnak és a gyomormérgezésnek az enyhítésére, de gyógyítottak vele sárgaságot is. Kisgyermekeknél szájpenész ellen öblögetőszer, az aranyereseknek pedig ülőfürdő készítésére alkalmazott növény. A néphit szerint javítja a húgyhólyaggyulladást, és használták fehérfolyásnál lemosószerként is.

A tehén vérhasa, s a disznó gyomorsülése esetén is próbálkoztak adagolásával tea formájában. A baromfiaknak ivóvizébe töltötték, a tyúkoknak teaként adták, ha tarajukon valamilyen változásokat észleltek.

Nyugtató hatása miatt a homeopátia a Chamomillát gyakran alkalmazza ingerlékeny vagy lázas gyermekeknél, gyermekkori dührohamoknál és agresszív kifakadásoknál. Adható fájdalmak iránti túlérzékenységnél, de idegfájdalmak vagy vazomotoros zavarok esetén is.

Fülgyulladás esetén, ha a gyermek egyik orcája meleg és piros, a másik oldala viszont sápadt és hidegebb, a láza magas, rendkívül izgatott, csak akkor nyugszik meg, ha felveszik és sétálnak vele, esetleg kísérőként fogzik is ebben az időszakban, akkor Chamomillát adhatunk magas hígításban.

A Chamomillára szoruló gyermek nem bírja elviselni a fájdalmakat, a környezetét, saját magát:, még azt sem szereti, ha ránéznek vagy szólnak hozzá. Az érzelmi felindulás után különböző tünetek alakulhatnak ki, de az is előfordulhat, hogy a testi tünetek előbb jelentkeznek és azokat követi a fokozott ingerlékenység.

Akkor is adhatunk Chamomillát, ha a gyermek nemcsak érzelmileg túlérzékeny, hanem fokozottan reagál a fényre, a zajra, a szagokra, az ízekre és az érintésre. Ez a szer a fájdalom csillapításánál különösen akkor hatékony, ha úgy tűnik számunkra, hogy a gyermek nagyobb fájdalmat érez, mint amekkorát betegsége indokolna.

Chamomilla a szer akkor is, ha a gyermek hasi fájdalmakra panaszkodik, bélgörcsök gyötrik és zöldes vagy felvert tojás színű hasmenése van. Ha a kisbaba hazatérése után hasi görcsökkel küzködik és éjszaka rendszerint sír, etetés után pedig állapota rosszabodik, akkor a legtöbb esetben a Chamomilla segíthet.

Vannak szülők, akik a Chamomillával szerzett jó tapasztalatok után gyakran használják a szert, mások pedig fogzás idején rutinszerűean adagolják, anélkül hogy figyelembe vennék gyermekük jellegzetes tüneteit. A Chamomilla ritkábban alkalmazva használ, gyakori szedése azonban ellenkező hatást válthat ki: ingerlékenységet vagy a dühöt idézhet elő a gyermekeknél

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok!

Árpi vagyok, Julcsi, vagyis kgiulia férje. Mivel nyomon követem az itten történteket és már ismerek személyesen is egy-két anyukát és csemetét, sőt véleményem is szokott lenni, úgy gondoltam beregelek. A számomra kissé sekélyes apukás topic helyett inkább itt szólnék, ha nem baj... ;-)

Andi, a Chamomilla homeós bogyóban a legjobb, nálunk az bevált, a lányok vígan elszopogatják. Amikor fogorvoshoz jártam, nekem is az használt.
Vendég
 


Nagyon köszönöm Nektek.
Chamomilla = kamilla?
Akkor csináljak belőle teát?
(Mert akkor inkább ezt használnám, hiszen ez teljesen természetes) De szerintem inkább veszek Nurofent is, biztos ami ziher, legyen csak itthon.
Bocsi, hogy ilyen érthetetlen vagyok. :oops:

Ez a fájdalmas sírás borzasztó. Az a nagy helyzet, hogy eddig nem volt semmi gond (lekopogom), és nem vagyok hozzászokva, hogy alig tudom megvigasztalni, és látom, hogy valami nincs rendben vele.
Ez a rohadt szuri lehet az oka, mert a fogával eddig sem volt gond.
Remélem holnapra jobb lesz.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Szia Árpi! :)
Írj csak bátran, szerintem kiváncsiak vagyunk mindannyian a véleményedre!
Köszi az infót a chamomilláról! Én is a bogyeszra gondoltam, csak ezt találtam így hirtelen. Azt hiszem Chamomilla Vulgaris CH 9 a teljes neve :?: , talán a gyógyszertárban is így kell kérni, de nem tudom ám teljesen, majd megírjátok remélem, akik már ismeritek "személyesen". :wink:

Na, majd mindjárt utána nézek kicsit részletesebben, remélem a gyerekeim is hagyják, és nem ébrednek még fel. :roll:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Szia Árpi!
Írj csak bátran, ahogy az Andi is írta, kiváncsiak vagyunk a Te véleményedre is.
És akkor kérdeznék is rögtön. (most mindenkit kifaggatok, szerintem már az agyatokra megyek. bocsi :oops: )
Szóval, lehet ezt a bogyót gyógyszertárban kapni? Vagy csak gyógynövényboltban?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Ja, most látom, hogy az Andi írta is, hogy a gyógyszertárban is így kell kéni, ezek szerint ott is kapható.
Tiszta gáz vagyok ma agyilag. Ne haragudjatok. :oops:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Semmi épkézlábat nem találok magyar nyelven a Chamomilla Vulgarisról, úgyhogy akkor még a Dentinox-ot másolom ide.

Kép
Fogzáskönnyítő csecsemők és gyermekeknek
Kiszerelés: oldat: 10 ml, gél: 10 g
Nyilvántartási szám: oldat: OGYI-557/1995, gél: OGYI-T: 6480/01
Státusz: oldat: gyógyhatású készítmény,
gél: vény nélkül kapható gyógyszer
Gyártó: Dentinox, Berlin
Tárolás: szobahőmérsékleten 25 oC alatt
Forgalmazási kör: Gyógyszertárak
Az oldat drogériákban is forgalmazható.
Eltarthatósági idő: oldat: 3 év, felbontás után 6 hónap
gél: 4 év, felbontás után 1 év
Hatóanyagok: 1 ml oldat tartalmaz: 150 mg kamillatinktúra, 5 mg polidokanol (600)
1 g gél tartalmaz: 150 mg kamilla tinktúra, 3,4 mg lidokain klorid,
3,2 mg polidokanol.
Javallat:
Csecsemőknek a fogzás, gyermekeknek a fogszabályozó készülék alkalmazásának ideje alatt, a fogínygyulladás enyhítésére.
A Dentinox N gél fogzáskönnyítő alkalmazásával az első fogacskák kibújása és valamennyi tejfog megjelenése – beleértve a későbbi rágófogakat is – fájdalom és komplikációmentessé tehető.

Egyéb fontos információ:
A gélt 3-4 hónapos kor alatt nem alkalmazható, lidokainra és cetilpiridinre érzékenyeknél nem alkalmazható.
Cukormentes, fogbarát készítmények.

Andi
Kép
zsandi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?