Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Persela! Nekem mondták, méghozzá az orvosi rendelőben a védőnő, meg a doki aszisztense; de még a dokinkat helyettesítő doki is sokalta a 1,5 kilót 1 hónap alatt. És akármilyen furcsa, már a kórházban a főcsecsemős-néni is azt mondta, hogy a gyerekorvos vele ijjesztgeti az anyukákat, ha túl sokat hízik a gyerek. (Ugyanis ez a nő elég jó húsban van.) Ekkor a szobából valaki megkérdezte, hogy anyatejtől el lehet-e hízni, mire azt mondta, hogy igen. Szóval innen eredt az, hogy beparáztam, hogy dagadt lesz a gyerekem. Nézzétek milyen husi! :lol:

Mindegy, azóta már több helyről megerősítették, hogy anyatejtől elhízni nem lehet és ha még most jó húsban is van a gyerkőc, amint elkezd járni a kilók huss.

Üdv.: Tündi Kép Húsgombóc Lucus
tündi76

Judit!
Én nem az utolsó hónapban aludtam a legkevesebbet és legrosszabbul, hanem a 7-8. hó táján, a hasamtól sem fértem el és hát ugye látogattam rendszeresen a wc-t. Most nincs is okom panaszra, elférek a hasamtól is, pedig nagyobb azóta és csak 2-szer megyek ki, de egész gyorsan vissza is alszom. már amikor...egy időben hajnali 4 és reggel 6 között tv-ztem, hozzáteszem, a műsor még rosszabb, mint napközben :lol:

Gabi: szerencsére sokáig tudtam dolgozni, a 33.hét táján léptem le, aztán vásárlások tömkelege következett, 2 esküvő, 1-2 hétvége nyaralás, szobát festettünk, varrtam és festegettem, orvoshoz mászkáltam...el is teltek a napok hamar.
Szerencsére még most sem húznak el a kilók, így szerdán voltunk a Várban a borfesztiválon, éjfélre értünk haza. De jó, mert így még tudok találkozni a barátainkkal, akik valami kényszerképzettől vezérelve azt hitték, én már csak a hintaszékben ringatom magam, a férjem meg örök készenlétben ül mellettem :lol:

Adri és

Kép
adri29

Lucus nem is olyan húsgombóc! én nemrég láttam egy kisfiúcskát, csak anyatejen él és tényleg húsgombóc és tiszta hurka. Pedig koraszülött volt rendesen, mostanra meg lehagyta kortársait. De azért ő is tünemény, és szerintem is majd leugrálja, lemászkálja.

Drukkolok, Pelle, légy ügyes...na meg a dokid is. Nézd meg, mi van Kátyával.

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Alvás-pihenés:amikor az elsőt vártam én sem tudtam az utolsó három hónapban rendesen aludni,viszont most nagyon jókat aludtam végig,kivéve,ha a lányom felébredt éjjel.

Tündi:hízás:szerintem is hülyeség,amit mondtak,a kisfiam kéthónapos korára megduplázta a zületési súlyát.
Nálunk is mondogatott a gyerekorvos ilyeneket,hogy csökkentsem az evések számát,de egyik fülemen be a másikon ki,mivel a lányomnál tapasztaltam,hogy ő is jól hízott,és csak akkor kezdett lassulni a hízás üteme,amikor elkezdett kúszni-mászni,kb 8-9 hónaposan.

Nikike:nem reagáltál semmit,arrra,amit írtam.

üdv

Niki
Vendég

Sziasztok!

Na ma mi is voltunk dokinéninél csipőszűrésen, tenni kell egy textilpelust a lábaközé, hogy jobban széttartsa, de nincs gond azt mondták, csak hogy erősödjön az kis izma. Voltunk tornázni is, mert a szüléskori rossz fekvés miatt javasolták a kórházban, de a gyógytornász körberöhögött minket, hogy mit akarunk, ennek a babának semmi gondja sincs. :P :P :P
Viszont javasolják mindenkinek, hogy naponta 2-3 alakalommal tegye hasra a babát pár percre ha ébren van, hogy emelgesse a fejét.

És a mai nap igazi nagy durranása (legalábbis számunkra), hogy végre megtanultunk bimbóvédő nélkül szopizni! :o
Hihetelen öröm, komolyan, ezt csak az tudhatja, akinek már volt ilyennel baja, akinek természetes volt eddig talán nem is érti. 8)
És mindezt köszönhetjük a magyar bimbóvédőnek, ami a többivel ellentétben megtanitotta neki, hogy a bimbóudvart kell bekapni, és szép nagyra tátani a szánkat. Pár hét alatt sikerült, és most már nem kell szenvednem, és végre megnyugodtam hogyha bárhol is vagyunk, most már én is tudok szoptatni, ha kell!!!! :P

:lol:

Na nem ömlengek tovább, de csatolom a hét képét!

Méri

Kép

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Megvagyok! :lol: Anyukám elment, sokfelé mászkáltunk. Én annyira elfáradtam hogy csak, na…. :oops: de cserébe van babakocsi, megrendelve a kiságy. :lol: A börzén találtunk csomó új és használt cuccot pl.rugit / 56, 62, 68-asokat vettünk/, badykat / ujjakat! 399.-ért :wink: /, kétrészeseket, sapi, zokni stb.…. szóval nagyon hasznos volt. Hátha ezt mind ’rendes’ :roll: boltba veszem hát nem is, tudom mennyi pénzbe került, volna…. :lol: Anyunak nagyon jó szeme van ehhez a ’turkáláshoz’ kiszúrja a max. csak 1x2x használt ruhákat. :wink: Jó lenne a következőre is menni…addigra valószínű ’lebabázok’. :P :P

Katya???? Mi lehet vele?? Már Bizti babázik, csak MI nem tudunk róla többet. :lol:
Méri: gratulálok a férjednek az álláshoz. Szerintem tök jó lesz nektek, vágjatok bele… így messzebb lesz az anyós :roll: is…Aranyos Balázs nagyon, ügyes vagy a szopival is :lol: :lol:
Frusi, Tündi: ÓÓÓÓÓ de édesek ezek a csajok! :P :lol: :P :lol:
Adri, Pele: DDDRRRUUUKKKKK értetek, :lol: :lol: el sem hiszem már itt az időtök :roll:
Szilvi: Gratulálunk neked :lol: :lol: várjuk a történetet.. :wink:
Ildikó: Védőnő, nem semmi. Én meghallgattam őket és nem ’úgy’ csináltam, az ösztöneid úgy is megmondják, mit tegyél
3 Juditunk van, ez jjjóóóó muris :lol:
Gabi: Fornetti :lol:
Persela: Nagyon jókat írtál a szopiról. :wink: Különben mindenki itt általában nagyon jókat ír, probálom jól a fejembe vésni a tudni valót. :roll:
Sziszi: Persze, már akkor válaszoltam, amikor Te írtál. Lehet hogy elkeveredett? :cry: Gratulálok a KRESZ vizsgához, :lol: köszike a táblázatot. :lol:
Kati: Hát nagyon jól nézel ki a képeken… :wink: Merci szép csaj, mintha csak tesók lennétek. :lol: Irigykedem, én vagyok itt a legöregebb.. vén banya… :oops: Már olyan régen nem láttalak…szépen pocakosodsz. :wink: Dokihoz mikor mész? Szeptember végén megy szabira, tudtad? De nem tudom pontosan a dátumot. Utolsó vérvétel mikor lesz? Voltam a védőnőnél, mondta de, én hülye elfelejtettem. :x Na most tartok 1kg plusznál. :lol: 18-án, Uh. :lol: Már alig várom ....

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Szia Niki!

Bocsi, most nem vagyok otthon, az otthoni gepemen van Vikiek elerhetosege, hetfon kulodm, egyebkent jol vannak, CSengevel mar ugyesen boldogul, de neha kicsit sokat aggodik! Szopi is eleg jol beindult nala! Mondom neki, hogy itt szoktum dumcsizni de meg nem kapott kedvet, hogy csatlakozzon!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Szasztok Csajszik! :D

Olyan jó Benneteket olvasni, megnyugtató, hogy mindannyian hasonló apróságokkal küzdünk, tényleg.... egyébként úgy érzem, mostanság kezd már némi önbizalmam lenni így anyukaság terén, ennek eddig meglehetősen híján voltam... :lol: :lol:

Friss kismamik, szerintem nagyon érdemes elmenni az Uzsokis tanfolyamokra, még ha nem is fogtok egetrengető újdonságokat hallani, azért mégis jó, megismeritek kicsit a kórházat, talán barátokra is leltek... :lol: pl. volt olyan lány, akivel a tanfolyamoról csak látásból ismertük egymást, és amikor jött a kórházba vmi. vizsgálatra (amikor én bent voltam), akkor bejött hozzám, és dumcsiztunk egy jót, olyan kellemes meglepetés volt! No persze Adri és Méri látogatásáról már nem is beszélve!! :lol: :D :D

(Adrikám, a barackotokat azóta is emlegetem, mmmm, nnnyammmm....) :D :D :D

Ma itt volt nálunk egy kedves barátnőm, 3 hónapos a babája (dupla annyi idős, mint Lilluska) :lol: :lol: hát ő is elég husika, de ezt biztosan ki fogja nőni. :lol:

Tényleg, nem csinálunk majd valamikor topiktalit??? :lol: :lol: :lol:

Kép
frusi

Sziasztok!

Jelentem ma 12:30 kor 3950 g-mal és 55 cm-rel megszuletett Anna, Katya kislanya!

Felemelo es egyben megtisztelo pillanat elkuldenem ezt a hozzaszolast!

Kép
nikike

Húúú, szép nagy baba ő is! :D :D Jól megvárakoztatott minket a kisasszony, de biztos tündérke!!

Nagy-nagy gratula nekik!! :D jajj de jó, tudtam, hogy vissza kell néznem még!! :D :D

Kép
frusi

Gratulálok Kátya!!!!
Remélem minden simán ment és sikerült természetesen szülnöd.
Jó babázást!

Méri

KépKép
lmarie

ADRI, boldog névnapot!!! :D :D

Kép
frusi

Jó olvasni itt a jó híreket, hogy végül mindenki szépen megszületik és megtanul szopizni, és szépen nő a súlya! :-) Gratulálok!

Én sem értek hozzá, de nehezen tudom elképzelni, hogy majd ne adjak annyit szopizni a kisbabának, amennyit szeretne, mert sokat hízott valaki szerint! Jaj, de rosszul hangzik! Szerintem tudják a babák, hogy mennyit kell enniük!

gabi&erik! Majd előtte beszéljük meg, ki milyen ruhában megy a szülésfelkészítőre, hogy megismerjük egymást!

Most kaptam egy csomó babarucit a barátnőmtől, de gondban vagyok, mert az összesből ki van vágva a címke és el sem tudom képzelni, melyik hányas méret lehet! Egy tapasztaltabb anyukával meg kell majd nézetnem!
Judit
judit(34)

Gratulálok én is Kátyának és Annának, nem kifelejtve az apucit sem. (Kíváncsi vagyok, h a szerdai zseléfelhelyezéstől mostanáig mi minden történt...)

Szerintem is járjatok a tanfolyamra, megéri, volt jó pár előadás, ahol sok újat is mondtak - bár én akkortájt még alig ismerkedtem a szakirodalommal - és tényleg jó volt megismerkedni azokkal, akikkel előtte csak fórumoztunk. A legviccesebb az, amikor leírtuk, ki milyen ruhában volt/lesz, hogy megismerjük egymást. Tudjátok, "te voltál az, aki..."

Frusi, köszi a névnaposat, igazából azért reméltem titkon, hogy Kamilla ma kikukkant, mert akkor együtt ünnepelhettük volna név-ill.szülinapunkat, dehát erről már lecsúszunk :?

Judit: mérd össze a kisruhák hosszát olyannal, amiben van címke, gondolom legalább 1 db 56-os és 62-esetek van, mármint amiben a címke is látszik.

Na jó éjt, most már mindenki térjen nyugovóra.

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Katya: gratulálunk a szép nagy babához, :lol: :lol: :lol: kiváncsi vagyok én is mi történt szerdától :? idáig :roll: Boldog babázást :P

Adri: Boldog névnapot kivánok neked, most már 'látni az út végét' :lol: nem sokára babázhatsz :lol:

Judit: szerintem is csak Adri ötletével tudod össze méricskélni a kisruhákat. :wink:

Szép napot mindenkinek :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok !

Szép jó reggelt ! :lol:

1. KÁTYA !!! Végre !!! Hatalmas gratula az egész családnak !! Kép

Én is víváncsi vagyok , hogy mi lett a szerdai zselévlel!
Figyeljétek meg nem rakta fel !! ???

Adri !! Hát tényleg !! NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT , így utólag is !!!

Tündi76 ! Nagyon finom kis hurkásak vagytok !!! Pont jó , így gyönyörű ez a szép lány !! :lol:

Méri ! Balázs mekkorát nőt , vagy csak ez a klassz kertésznaci teszi
ilyen nagy fiúvá ??? :lol:
Nagyon helyes!!

Tündi(Cc67) ! Én jövőhét kedden megyek a dokihoz 16:30-ra .
Az utolsó vérvételt azt nem tudom , sőt nem is tudok róla , megnézem !!
Én 22 hetesen voltam a terheléses vércukron (amit ált. a 24. héten csinálnak) utánna nem látok semmit , megyünk még ???

Meg lesz valami bacis , ilyen kenetes vizsgálat még , ezt múltkor mondta . Vagy valami hasonló.

Én ugyan megyek mindíg (6 hetenként ) az ellenanyag miatt .

De kedden megkérdem !

Jaaaaaaaa !! Hogy lennél már vén banya !!! Beszélsz itt hülyeségeket , fiatal leendő anyuka vagy !!! :lol:
Egy kiló plusszal !! Rajtam már 13 kg. van ! :shock:

Egyébként , múltkor az Örsön egy apuka elmesélte a történetüket míg a barátnője bent volt aki 45 éves , úgy-hogy mihez képest és miért mondasz butaságokat !!! :wink:

Különben is nemsokára tényleg fiatalodunk , majd sétálgatunk a babakocsiva, a nagy culákat majd jól előre küldjük , mintha nem is velünk lennének !! :wink: :shock: :oops: :lol: Csak viccelek

Igen-igen , tudom a szabit , már kérdeztem okt 07.-én már itthon van !!

Frusi !! Látod ,látod most már te is kezded érezni a rutint !! Apa elment már arra a pár napra ???
Vagy még nem ??

A találkozó jó öttlet , de vagy okt . közepéig vagy párhónappal utánna !! Ok ???? Ha szervezünk !!!

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Szia ! Tündi !

A addig szórakoztam evvel a regénnyel , míg beelőztél !

Puszka

Kép

Kép
kati16

Szia Kati :lol:

Látom eldölt a kislánykád neve szép név a Diána :lol:
ccuncogó67

Sziasztok!

Kátya nagyon örültünk a hírnek, olyan jó, hogy már együtt lehettek..majd mesélj mi történt veeletek, várjuk!

Kép

TÁBLÁZAT:
1157785947.12.xls

KELLEEMES 7VÉGÉT MINDENKINEK!!!!!

SZISZIKE.
sziszike1000

Nagy-nagy gratula Kátyának és Anna babának, mi is izgatottan várjuk a beszámolót!!!:-)

Kati, a Diána tényleg nagyon szép név!:-)

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

köszi, köszi.

Tünde, miért lennél vén, főként banya! Gondolj arra, hogy neked már van két szép nagy gyereked, amivel mi nem büszkélkedhetünk még :)

Nekem volt vérvétel valamikor a 32-33.hét táján, vagy mikor. A kenetlevétel később, az 35-36. táján. De már nem is tudom pontosan.

Adri és

Kép
adri29

Nahát, én vagyok az első a táblázatban...
Amiben van némi csalás, bocs :? A kiskönyvembe a védőnő 14-ét írt a szülés várható időpontjára, de az orvos szerint 16-a. Én meg önkényesen a tickert 15-ére állítottam be :oops:
Szóval inkább legyen holtverseny hármunk között, úgysincs nagy jelentősége, Kamilla diktál, meg Soma....és hol van Nono-Noémi?! legutóbb még építkeztek...

Adri és

Kép
adri29

Katya! Gartulálunk!
És várjuk a beszámolót is!

Méri, szuper, hogy eldobtátok a bimbóvédőt. Én még emlékszem az érzésre, amikor már nem kellett. Csodás dolog!
Vendég

Halihó! Sziszike, köszi, hogy betettél minket a táblába! :D

ÓRIÁSI GRATULA ÉS BOLDOG SZÜLINAPOT A KIS ANNÁNAK!!!!:-)))

Persela, én is úgy örülnék neki, ha már roboghatnánk a kórházba, de egyelőre nincsenek fájások, pedig jövök-megyek, ahogy eddig is, ez a napsütés is elcsábított rögtön, most értünk haza:-))) Megnéztem a neten néhány szüléstörténetet, van akinek 1-2 héttel a szülés előtt eltávozott a nyákdugó, el is könyveltem magunkat ebbe a kategóriába jobb híjján:-))))))) *kacsintós szmájli*

Adri, hát ez tök jó, még a korunk is egyezik!!! Nagyon örülnék, ha találkoznánk a kórházban, simán megvan rá az esély!!!!!!:-))))

Mindenkinek sok puszi, további kellemetes hétvégét!!!!!!!

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle

Sziasztok !

VOlt itt egy kis kontaktus-hibus, de hál isten meg javult !

Tündi(Cc67) , Persela !! Köszönöm , hát szem. szerint még mindíg nem tökéletes a Diána, de tényleg szép és jól hangzik a vezeték névhez. És nem Cintia !!! :lol:

Kiss Diána , Dia :wink: Diána néni , hát ez már megit nem jó, de majd Dia néni lesz, ha meg öregszik egyszer...majd ! ??

Adri ! Tényeg már csak pár nap !!
És ha ügyik lesztek finiselősök akkor hárman is randizhattok az Uzsokiban !
De jó!!

Nonóék építkeztek??? Nem is emlékszem, olyan régen jelentkezett ! Mi lehet vele??? Na nem baj hátha össze futtok vele a kórházban !!

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Gratulálok Katya!

Tényleg vicces, hogy három Judit lett itt hirtelen :)

Judit: ( :lol: ) a tornán én Áginál voltam, és ő is nagyon jó volt. Én őszintén szólva attól tartottam, hogy nem lesz eléggé "fárasztóan tornás :)", de kifejezetten jól megmozgatott, miközben teljesen jó volt Zsebinek is, még a rúgkapálást is mellőzte :) Lehet, hogy kapaszkodott... :lol:

Én is megyek szerdán a szülésfelkészítőre, negem könnyű lesz megismernetek, mert nagyon göndör a hajam :)

Kérdés: közületek kinek volt apás szülése? Milyenek voltak a tapasztalataitok? az apák jártak veletek a felkészítésekre?

Puszi mindenkinek,
Judit (a harmadik :) )

KépKép
Kép
elsijud

Sziasztok!

Ez a Kátya tényleg jól megvárakoztatott minket, de reméljük, hogy mostanra már a kis Annácska és anyukája is jól vannak.

Nekem jövő héten (32.) lesz az utolsó laborvizsgálatom. Akkor vérképet, vizeletet, egy órával étkezés utáni (tej és zsemle) vércukrot fognak nézni, valamint ellenanyagszűrést is csinálnak. Bár ez utóbbit nem egészen értem, hogy miért is kell mindig annyira nézni, mivel a férjem és az én vércsoportom is Rh negatív, így elvileg az Rh negativitásom nem okozhat gondot. Lehet, hogy azt is számba veszik, hogy nem a férjemtől van a gyerek :oops: . Hát én pedig már csak tudom, hogy ez lehetetlen.

Kenetet a 36. héten csinálnak, ami nem más mint Streptococcus szűrés. Erről egy 2005-ös Kismama újságban olvastam. Azt hiszem kár volt, mert annyi szörnyűséget hordtak össze erről a hülye kórokozóról, hogy teljesen elképedtem. Ami szerintem igazán fontos az az, hogyha kitenyészik ez a kórokozó, akkor szülés közben a mamának antibiotikumot kell kapnia, hogy nehogy a baba megfertőződjön, mert igazán rá lehet ez veszélyes. Bocs lányok, ha egy kicsit fárasztalak ezzel titeket.

Juditok: én még nem tudom, hogy miben megyek a felkészítőre, de keddig eldöntom, és rövid személyleírást is közzé fogok tenni, hogy egymásra találjunk. Előtte feltétlenül egyetessünk. Az már tuti, hogy a férjem nélkül megyek, nem akarom ilyesmivel sokkolni. Jó majd ha a szülésnél helytáll, sajnos e tekintetben vannak aggályai. Majd jegyzetelek és inkább beszámolok neki a fontosabb témákról, amiről szerintem neki is tudnia kell.

Remélem mindenkinek jól telik a hétvégéje. Nekünk eddig nagyon klassz, egész nap kint voltunk a kertben és a szomszédokkal partyztunk, grilleztünk, végül egy kis fűnyírással zártuk a napot.
Mindenkinek sok puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Sziasztok!

Gratulálok Katya!Szép nagy baba.Én is kíváncsi vagyok,hogy végül mi volt,hogy volt.

Apás szülés:nekem mind háromnál bent volt a párom,először nem akartam,de aztánnagyon jó volt,hogy bent volt.Felkészítőre nem jártunk,mert nem pestiek vagyunk,egyszer bementünk a szülőszobát megnézni.
Azért is jó volt,hogy bent volt,mert egy szülésznő volt csak,és több szülés is zajlott egyszerre,szóval,ha apa nem jött volna be egy csomót egyedül lettem volna.Másrészről pedig ez neki is egy életre szóló élmény.A második szülésnél már tök rutinos volt.

Streptococcus:igen ennek a szűrésére veszik a kanatat a 35-36.hét körül.Nekem pozitív lett,így a szülés alatt kaptam antibiotikumot,meg gyógyszert is kellett szednem előtte.És a baba is kap szuriba antibiotikumot,amíg meg nem érkezik a tőle szülés után levett tenyésztés eredménye,ha nincs semmi,akkor nem kap tovább,ha igen akkor kap.

Nikike:örülök,hogy ilyen jól megy a szopi nálatok is,emlékszem,hogy aggódtál amíg ben nem indult a tejcsi.
Szépen hízik a kissrác.
Mindjárt három hónaposak.

Nekünk jövő vasárnap lesz a keresztelő,meg akkor tartjuk a lánykám második szülinapját.Csak kicsit necces a dolog,mert a leendő keresztanyukát csütörtökön műtötték vakbéllel,de már egész jól van,azt mondta ne halasszuk későbre a dolgot.Hát nem tudom.

Kinga:valami életjelet adj magatokról,már régóta nem írtál!

Jó hétvégét mindenkinek,ki kell használni ezt a szép időt.Mi is sokat vagyunk int,a gyererkek is nagyon élvezik.

Üdv:Niki
Vendég

Sziasztok Csajszik! :lol:

Kati, majd október első napjaiban utazik el Apa, elvileg most úgy néz ki, hogy vasárnap délután utazik el, és kedd délután már jön haza :lol: hát remélem, nem lesz ennél hosszabb... :?

Gabi: szerintem ha férjed nem ellenkezik, nyugodtan vond be már így az elején a dolgokba!! :lol: pl. vannak olyan előadások, ahová kifejezetten érdemes Apát is elvinni, de majd az első alkalommal elmondják úgyis, mikor milyen téma lesz, meglátjátok majd. Nálunk két előadásra jött el a férjem, az egyik a szülésről szóló volt. Meg szülőszobát is érdemes szerintem "apástul" látogatni. (erre majdnem minden előadás után lesz lehetőség).

Nálunk benn volt férjem a szülésnél, és nekem nagyon sokat számított. :lol: :lol: Persze csak akkor érdemes, ha a férjetek is kedvet érez hozzá, máskülönben persze nem...

Kép
frusi

Sziasztok !

Gabi , Venczkone ! Köszi nektek ezt a sok infót a kenet vizsgálatról !
Nagyon hasznos volt !

elsijud ! Nálunk a férjem egyáltalán nem volt szülés felkészítőn ,sem ezeken az előadásokon. (Mondanom sem kell a Mercivel én sem voltam sehol )
Szóval az én férjem nagyon utálja a kórház "szagot" rosszúl van tőle. De én már az elején nyúztam, hogy ugye nem gondolja , hogy nem jön be velem , mert az meg se fordúljon a fejében !! Úgy-hogy bejött , és amikor a doki megszólalt, hogy itt van már a feje , szép sötét haja van, na ő is oda merészkedett megnézni és el sem mozdult utánna !!! :lol:
Nagyon kellemes élmény volt neki , nem bánta meg , hogy bejött !!! Ez egy csoda !!

Én amondó vagyok , ha szeretnéd, hogy bent legyen , nyugodtan noszogasd, lehet, hogy a végén ő is megköszöni !

frusi ! Akkor még van egy kis idő, addigra még profibb leszel, de ha bármi gond lenne csak szóljál nyugodtan, majd megoldjuk !! :lol:

További kellemes vasárnapot !

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Az az igazság, hogy a párom az, aki ragaszkodik hozzá, hogy jöjjön, semmiből sem akar kimaradni :) Már attól kiborult, hogy tegnap nem tudott elkísérni az orvoshoz, ahol pedig csak a váróban ücsörgött volna :) És Én ennek nagyon-nagyon örülök is!

Ami miatt kérdezgettelek titeket, hogy úgy gondoltam, érdemes lenne neki is jönni ezekre a felkészítésekre, mivel Ő az a típus, akit egyetlen dologgal lehet kiborítani: ha tehetetlen egy helyzetben. És mivel ez Nekünk az első baba lesz, hát őszintén szólva fogalmam sincs, hogy fogom viselni az egészet, és attól félek, hogy esetleg én rosszul viselem, ő pedig nem tudja mivel tud segíteni, akkor Ő is kiborul, és akkor az már tényleg gáz lesz :shock:

Erről jut eszembe, tudja valaki mi lesz az első alkalom témája?

Puszi mindenkinek, megyek ki a kertbe, kiélvezni a jó időt :wink:

KépKép
Kép
elsijud

Judit: a legutóbbi turnusban az első alkalommal dietetikus volt a vendég, háááát, az előadássorozatot szervező hölgy utána nem győzött elnézést kérni a későbbi előadásokon az első ea. színvonala miatt... Talán most majd mást fog meghívni, vagy esetleg más témát tesz be helyette, aki nekünk beszélt dietetikus hölgy, arról csak annyit, hogy a kalciumot konzekvensen keverte a káliummal. Ami azért, lássuk be, egy eü. szakembertől elég gáz.... :shock: (mert 1x keverni, az nyelvbotlás, oké. De utána még többször elmondta, hogy milyen jók a tejtermékek "mert sok bennük a kálium". Ehhh, idióta).

De egyébként én a többi előadást hasznosnak találtam, meg azért érdemes az elsőre is elmenni, "szokni a hangulatot" :D

A másik témával kapcsolatban: bizony sokszor lehet majd olyan, hogy fogalmatok sincs, mit kell csinálni a babával (húúú nekünk is mennyi ilyen volt-van), de a lényeg szerintem az, hogy sosem szabad elveszteni az önbizalmatokat... és néha hallgassatok nyugodtan a megérzéseitekre... Amúgy most úgy látom, hogy az első 6 hét volt igazán nehéz, de mostmár kicsit jobb, ahogy egyre inkább megismerjük-kitapasztaljuk egymást Lillával. :D :D Így is vannak még nehéz pillanatok, és sokszor vagyunk hulla fáradtak, de ez utóbbin sajnos nem nagyon lehet változtatni. :shock: Na de bőségesen megéri.... :D :lol: :D :lol: :D

Kép
frusi

Sziasztok!

Már alig várom a következő UH-ot, de arra még 1hónapot legalább várnom kell.:(
Szerdán kezdem a vezetést, illetve a gyakorlatot.:)
Már nagyon várom, szegény oktató még nem tudja, hogy egy kismamát fogott ki.:)
Remélem szimpi lesz és kedves. Meg akarom modani, hogy gyorsba kellen ezt csinálnunk-én figyelek, gyakorlok meg minden, de 2hónap alatt próbáljuk meg max.
Azt mondta telefonban heti 2 alkalom, max 3, de ezt nem igéri, meg, hogy első órát duplán adja, utánna a vetés szte hatékonyabb óránként.
Ráadásul mondtam neki, hogy este fél 6-tól jó vagy 7végente, erre azt mondta, tőle elhozhatom a gyereket is, de jobb lenne napközben, mert mindenkinek este jó, őt meg a pici nem zavarja.
Lehet engem meg igen, de, ha így lesz, akkor meg is mondom neki, hisz neki kellene alkalmazkodnia hozzám.
Rossz, mert nem választhattam oktatót, kaptam vkit, akinek állítólag jók az általam megjelölt időpontok, akkor meg hozzuk is össsze!

Most ennyi: pusszi.

Hogy telt a 7végétek?

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziszike!

Szerintem is próbáld minél előbb letudni ezt a vezetést, mert ha netán a harmadik gyerkőcötök előbb megérkezik, mint a jogosítvány, akkor később hogy fogod befejezni? És ha sok idő kimarad, akkor meg kiesel a gyakorlatból. Én nem értek egyet azzal, hogy hatékonyabb, ha csak egy órát veszel egyszerre, mert ált. 45 percet jelent az óra, amiből elmegy mindig egy kicsi ez-az miatt, és mire ráállnál és belejönnél, már vége is az órának. Szerintem másfél óráig sem fárasztó koncentrálni, az elején úgyis feladatokat vesztek, nem csak köröztök a városban...
És még egy érv: nem tudom, hol vesz fel téged, de nekem messzire ki kellett buszoznom minden óra előtt, tehát 2x45 percem ment rá mindig.Na most 45 percet utazni azért, hogy csak egy órát vegyél...de persze te tudod, no meg az oktató, de tényleg lehet oktatót cserélni időközben is...
Még vmi:én a végén már minden nap v. másnap jártam vezetni, reggel 7-re, csak hogy előbb leteljen és szherintem tök jó volt így intenzíven. De lehet, h vkinek meg az jön be, ha szép lassan jön bele a vezetés örömeibe :)

Adri és

Kép
adri29

Ja, a 7vége:
elég jól telt, és mivel semmi jele, hogy most azonnal gyarapodik a család, így szombaton még gyorsan kitakarítottuk a lakást - férj segítségével, persze, gyorsan feltettünk még képeket a gyerekszoba falára, csak hogy teljes legyen az összhang :lol:

Mivel a férjem hazament vidékre oszt.találkozóra, én is lelátogattam még utoljára a szüleimhez - ezután egy ideig csak ők jönnek majd fel hozzánk.

Nekem lenne egy kérdésem: nektek az utolsó napokban keveset vagy sokat mozgott a baba? Mert nekem napok óta olyan aktív, minden hangra evickél a hasamban vagy dugdossa a lábát a hasfalamhoz, lent is feszít...nem kevesebbet kellene mocorognia már?

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Kátya! Gratulálok! Jó babázást!

Judit(Elsijud)! Náunk a férjem eljött azokra az előadásokra amik érdekelték, de még a kórházba menet éjnek-évadján sem volt biztos, hogy bent lesz a szülésnél. Aztán valahogy tök természetes volt, hogy nem a folyosón várakozik (várhatott volna több, mint 10 órát :lol: ), így bent volt. Szerinte semmi hasznát nem vettem (ő is utála, ha úgy érzi, hogy tehetetlen), de nekem nagy segítség volt - hozta a labdát (nekem nagyon bejött), volt kinek nekidőlni, nyavalyogni. :D Ő nem volt olyan bátor, mint Kati férje, maradt inkább mellettem,hiába mondta a doki, hogy menjen megnézni, mert már ott a baba haja.

Lufiról tud valaki valamit? Ő is nagyon eltűnt.

Sziszike! Hajrá vezetés!

Kati! Ha még a Diánával se vagy 100%-san kibékülve, akkor keresgélj tovább, hiszen van még pár hetetek a névválasztásra. :P Sőt még a kórházban is lehet, hogy valami más név fog kibuggyanni belőled, mert amint meglátod a kiscsajt, azt mondod, hogy az a név illik rá igazán. Mi amikor megkérdezték, hogy hogy fogják hívni a gyereket egymásra vártunk, mert igazából még nem döntöttünk a két név között, bár a Luca vezetett a Csenge előtt. Aztán végül én mondtam, hogy Luca, mert sokkal inkább illett hozzá ez a név.

Lányok! Kösz a megerősítést kiló-ügyben.

Adri, Nono, Pelle! Már alig van a centiből! :lol:

Üdv.: Tündi
tündi76

Sziasztok !

Sziszike ! Már szerdán , tehát holnap után ??? Hú, de izgi !
Vezettél már , vagy most ülsz igazából elösször a volánhoz ??

Tündi76 ! Köszi a névhezvaló ötleteded, tehát még igazából gondolkodhatom!

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Adri: énis szertnék minél többet vezetni, mondtam is az okatatónak heti 3 esetleg több alkalom kellene nekem, mire ő: 2igér, de lehet a 3 is összejön.
Én sztem belemegyek a manó elhozásában is napközben, feltéve, ha jön értem, mert másképpen nehéz lenne.:)

Irottkő parknál lesz a gyakorlat egy része.
Aki jót akar szerda 18 után ne járjon arra.:)

Kati: indulást gyakoroltam már, párommal.:) Állítólag van hozzá érzékem, na majd kiderül vizsgán. :wink:

Adri: a mozgás attól füg menyi helye is van..:) Biztos azért mozog, mert jól érzi magát...nekem 8napot az első 16napot késett a 2.:) De mindkettő sima szülés volt és egy csoda!
A szobáról, kérünk képeket..kiváncsiak vagyunk... :wink:

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Lányok a kórházba beteszik a fülbevalót a kislányoknak? :roll:
Tud valaki erről valamit? :roll:

előre is köszi az infót :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Tundi: Erzsik tesz be fulbevalot, de lehet hogy csak otthon!

csok

Kép
nikike

Sziasztok!

Szülés: Egyelőre úgy tervezzük, hogy a férjem feltétlen elkísér minket és remélem segítkezik a vajúdásnál (beszélget velem, maszírozgat, stb.), így aztán talán könnyebben eltelik az idő. Ha pedig felpörögnek az események, akkor eldönti, hogy mi is legyen. Nem feltétlenül kell a lyukra koncentrálnia, a fejem mellett is meghúzhatja magát. Szerintem szép lassan majd belejön és majd ő nem akar kimenni. Minden úgy lesz, majd ahogy a helyzet kívánja.

Holnap akkor megyek a tanfolyamra. Ha jól emlékszem 17 órát mondtatok. Tudja valaki, hogy hol fogják tartani és mi lesz a téma?
Nekem kb. vállig érő hajam van és nagy hasam (ja, mindenkinek az lesz :D ). A férjem szerint egy vörös rózsát is a hajamba kéne tűzni, mint különös ismertetőjelet, de inkább leírom, hogy úgy tervezem farmerban és drapp színű pólóban megyek.
Azt hiszem elsijud-ot fel fogom akkor ismerni. Ki jön még?

Kati: Nekem tetszik a Dia név, de ha Te nem vagy vele kibékülve, akkor talán tényleg érdemes még nézelődni. Nem vagytok még elkésve.

Sziszike: Tényleg turbo fokozatra kéne kapcsolni a vezetésben. Az egyik barátnőm pár éve szintén nagy pocakkal tanult és egyszer a forgalomban meghúzták, hát épp hogy belefért neki a pótvizsga. Én is pár éve csináltam a jogsit, úgy éreztem, hogy nagyon jól megy, aztán az első vizsgán a forgalomban elbénáztam egy jobkezes utcát. Sajnos kell egy jó adag szerencse is hozzá. De szerintem nagyon élvezetesek voltak az órák, remélem Neked is tetszeni fog.

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Sziasztok!

Fülbevaló: a kórházban nem teszik bele a kiscsaj fülébe, de úgy tudom, hogy valamelyik csecsemős vállalja, hogy otthon megcsinálja.

Üdv.: Tündi
tündi76

Sziasztok!

Nekünk 2004-ben a kórházban berakta a fülbevalót az egyik csecsemős 2000Ft-ot kellett neki fizetni,de nem udom,hogy ez hivatalos volt-e,valószínűleg fusiban ment a dolog.

Üdv:Niki
Vendég

Gabi: akkor mi már biztos találkozunk holnap :) bár az én hasam még egyáltalán nem nagy (igaz, hogy én viszont nem vagyok vékony alapban sem :?

Sziszi: én is csatlakozom az előttem szólókhoz, a vezetést minél intenzívebbre vedd, sose tudhatod, hogy milyen vizsgáztatót fogsz ki, és különben is jobb hamar túl lenni rajta :D

Képzeljétek a hétvégén kevésen múlt, hogy nem ütöttünk el egy hülye motorost! A marhája (bár nagyon sajnálom!) szabálytalanul megelőzött minket, majd megcsúszott valamin, és előttünk eldobta a motort. Pár centire a fejétől sikerült megállnunk.... Persze semmi védőruha nem volt rajta, a bukója nem volt becsatolva, elrepült a fejéről, úgyhogy feje alatt tócsa vér, lába kifordulva, szóval, minden, ahogy kell. Mentő meg 20 perc alatt ért a Margit körútra ki! Még az volt a szerencse, hogy egy orvos is jött arra kocsival, és megállt segíteni. Mit ne mondjak, nagyon ijesztő volt, Zsebi a pocakomban össze-vissza ugrabugrált, ő is megijedt! :shock:

KépKép
Kép
elsijud

Ja, az előbb elfelejtettem: azt hiszem a faházban lesz a szülésfelkészítés...

KépKép
Kép
elsijud

Sziasztok! Én is megnézem magamnak holnap ezt a szülésfelkészitöt! Remélem nem ijesztenek el semmivel az elsö alkalommal... :-) Kiváncsi vagyok, hányan leszünk, vicces lesz ennyi kismama együtt:-) Nem tudja senki, mi a téma? Fel akartam hivni a korházat, de aztán nem hivtam.

Még régebben kérdeztem, de nem nagyon kaptam választ, Ti hogy álltok a mikrohullámu sütö használatához? Terhesség alatt? Mert én használom, nem tul gyakran. Vajon árt? Ugyanez a mobiltelefonálással kapcsolatban is felmerül...

Hiuzka
hiuzka

A motorosok tényleg az örületbe tudják kergetni az embert, aztán mindig ök huzzák a rövidebbet... Az én férjem is motorozik, de szerencsére biztonságosan és jol vezet, nagyon ovatos, szeretek mögötte ülni, ha néha együtt megyünk, persze nem csak ugy védöruha nélkül!!! De sok a hülye autos is. Mindenesetre én mindig aggodom, ha motorozik, és nem benne nem bizom meg :-(
hiuzka

Jó reggelt!

Én a mikrot és a telefont is használtam végig és most is, a mikrot régebben is csak melegítésre, tehát nem valami sokat naponta.
Telefont meg rendszeresen, és semmi kihangosító...főleg az utóbbi időben, mivel egyre többen és gyakrabban hívogatnak, hogy na van-e már valami. :? (Fénymásolót is rendszeresen a munkahelyemen.)
Mi lenne? Sajnos nem sok, és azt veszem észre magamon, hogy az eddig rám jellemző türelem és nyugalom kezd elszállni, kezdek bekattanni. Szerencsére még uralom a helyzetet, el is döntöttem, hogy összeszedem magam e téren és keresek magamnak elfoglaltságokat. Másfél hónapja, hogy nem dolgozom, szerintem két nap volt max, hogy nem mozdultam ki a lakásból, de már ősidőknek tűnik.
Szóval aki csak teheti, dolgozzon minél tovább! (Hú, nem is vagyok munkamániás :lol: )

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Tündi: a füllbevalót nem rakhatják ott sajnos be.:(
Az egyik csecsemős(Erika) házhoz jön és szúrja. Azt hiszem 3000 körül volt.
Meg se érezte a kicsi aludt, amikor jött, majd felébredt és máris aludt tovább, szóval ajánlom, mert ügyes.:)

Emese: Sztem sok minden árt a babának..sok mindenre azt mondják.
ne állj a mikró előtt, ha melegítesz, de amúgy semmi gond nincs vele.
Én használom mindennap és rendszeresen, semmi gondot nem okoz, nekünk feljebb van téve a hütőre és nemis várakozom előtte.:)

Motoros: párom is motorral szeretett volna bejárni dolgozni, de mondtam neki, hogy ne tegye, mert szintén féltem az agresszív autósoktól..végül avval győztem meg, hogy eshet bármikor az eső, csúszhat az út és abban maradtunk vár még vele..:)

Jogsi: szeretném énis intenzíven csinálni, meg nem heti 2*1órákat venni, ma meg is beszélem a pasival!!
Ma d.u. megyek.
nem tudom vigyek-e cipőt, de sztem még, úgyis csak beszélni fog, meg autót mutogatni.

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Elraktározom én is Erika nevét, a fülbevaló már megvan, igaz, én várni akartam vele, mert van ez a kis parám, hogy mi van, ha mégis fiunk fog születni :shock:

Sziszike, azért vigyél cipőt, hátha mégis intenzíven bekezdetek. Na és akkor a gyerekeket is beülteted a kocsiba? :)

Adri és

Kép
adri29

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?