Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi
Te szívtelen anya!!! :lol:
Mail ment! Kinga azért vele nem fog szenvedni, mert anno öcsikém szobájából is csak a nagy nevetgélést lehetett mindig kihallani... :)
cas
 
 


Na ez aztán az alpesi hangulat! :)
Tücsökzenén jódlizni is megtanítjuk! :lol:
Kép
cas
 
 


Boglárka
A homeós bogyó Korinak is segített. Szerintem a foga miatt kelt fel, bogyóval tud aludni, bár én csak lefekvés előtt szoktam 5 bogyót adni.

Laga
Köszi! :)
Angol: nagyon durva! Ezt mikor befizetted nem merték mondani, mi??? :o

Dm: csajok most nagyon haragudnátok, ha még pihentetnénk? Ugyanis van 1-1 (libero,baby love) csomag pelus, kaja is, sőt ez már nem is nagyon kell, mivel azt eszi, amit mi. Szóval inkább akkor lenne jó, ha pelus is kell...
nikcsi
 
 

 
 

Boglárka
A homeós bogyó Korinak is segített. Szerintem a foga miatt kelt fel, bogyóval tud aludni, bár én csak lefekvés előtt szoktam 5 bogyót adni...

Laga
Köszi!
Angol: nagyon durva! Ezt mikor befizetted nem merték mondani, mi???

Dm: csajok most nagyon haragudnátok, ha még pihentetnénk? Ugyanis van 1-1 (libero,baby love) csomag pelus, kaja is, sőt ez már nem is nagyon kell, mivel azt eszi, amit mi. Szóval inkább akkor lenne jó, ha pelus is kell...

Kori szobájának az ajtaján egy kis újítás:
Kép
nikcsi
 
 


Bocsi, hogy kétszer küldöm itten a dolgokat! :cry:

Cas
Tök jól néz ki Sebi! Még egy kavboy sapka kéne, ja és egy pisztoly vagy lasszó! :lol:
nikcsi
 
 


Nikcsi!
én viszont inkább siettetném a bevásárlás, mert kaja nuku, pelus is hétvégéig elég
döntsön a többség :lol:
szilvamag
 
 


Szilvamag,
nekünk maradt egy csomó Hipp bébikaja. Ha gondolod, akkor pénteken átadnám jutányos áron. Addig összeszámolom ha érdekel.

Cas,
angol tantónéni? Nagggyon érdekel! Légyszi pénteken hozzd el az elérhetőségét.
Honnan van ez a bőrszerkó?

Szerdán ki kezdi a Tücsökzenét? Mi megyünk :D
laga
 
 


Laga!
köszi, megegyezünk :)
a bogyó tényleg jó, estére már lényegesen kevesebb jött az orrából
szilvamag
 
 


Nikcsi: Nagyon aranyos lett Kori ajtaja! :) Sebi: lasszó?! :lol:
cas
 
 


Laga: telefonszámot viszem. Bőrcucc+póló: anyósék hozták még tavasszal síelésből. Akkor még óriási volt rá, de most pont jó, úgyhogy komolyan elgondolkodtam, hogy most ősszel ráadom, hadd hordja, az ilyet úgyse lehet még elnyűni se! Csak azt nemtom, mikor és hogyan adjam rá? Sose volt bőrgatyám, fogalmam sincs, milyen érzés hordani, és inkább hidegben jó harisnyával (no nyilván nem mínuszokban), vagy kevésbé hidegben harisnya nélkül?! Passz... Ja, és mennyire sajnálná a játszótéren a többi anyuka Sebit, hogy na ennek is milyen hülye anyja van?! :lol:
cas
 
 


Cas,
a bőrcucc állati jó poén!

Nikcsi,
tegnap olvastam, hogy idén jan. 1-től gyes mellett lehet 8 órában dolgozni úgy, hogy MEGTARTOD A GYEST. Ez azért fontos, mert a gyes ideje alatt SENKIT NEM LEHET ELBOCSÁTANI! Vagyis amíg Kori 3 éves nem lesz, addig van állásod, addig meg csak vége lesz ennek a leépítési hullámnak. Nézz utána!
laga
 
 


Nikcsi, Cas,
ti mit csináltok hajnali fél 7-kor?!
laga
 
 


Ma jó esténk volt. Tegnap délután is aludt 3 órát. Persze azért beszereztem homeós bogyót is fogzásra. Kiütései nincsenek, úgyhogy valószínű a foga. Na az éjjeli játékot mi sem engedjük ám meg, de most nem volt egyszerűen mit tenni, mert 1,5 órán keresztül egyfolytában, megvígasztalhatalanul sírt, már majd hülyét kaptunk. Végül úgy aludt el, hogy ropit meg kölesgolyót adtunk, ha a foga, jót tesz neki egy kis rágicsa. Bele is aludt az evésbe.

Tücsökzene ugye holnap 10.10-kor van?

DM-ezni lehet, hogy én is megyek, de nekem nem sűrgős annyira.

Nikcsi
Szép lett az ajtó. A szomszédunktól is irigyeltem, mert ők a bejárati ajtóra írták így fel a nevüket.

Cas
És még alpesi tehenes polót is kapott Sebi? Mondjuk én is először néznék egy nagyot a játszón. Bár már láttam űrszkafanderes, berepülőpilótás kismanókat is. Jól el lehet mókázni velük. A szülőknek is egy kis szórakozás, és egyből ki lehet találni újabb játékokat a játszótéren az "alkalomhoz illően".
boglarka
 
 


Laga
Hol lehet ennek utána nézni? Tök béna vagyok itt a neten! Babanet és email ennyi a "tudásom". :(
Én max. 10 hónapot szeretnék dolgozni, mert köv. év elején kis tesót szeretnénk, vagyis, amikor Kori 3 lesz szülnék.
Én speciel várom, hogy esetleg visszaaludjon a gyerek. Mostanában vagy korán kell (5-7 között) vagy 8-9 között. Ma kegyes volt és csak 8.15 után hallottam, hogy fent van, nyögdécsel (így alszik el, és így ébrec).

Voltunk tegnap gyerekdokinál, mert még mindig hígabb a széklete, de ez is csak napi 1-szer, max. kétszer van. Doki azt mondta semmi baja, szerintem is. Mondtam, hogy az orra nagyon ritkán folyik, de nem válladékos. Váltsunk tápszert, és adott receptet Sinlac-ot kaptunk, persze Korinak az nem kell, nem is csodálom, de azért még megpróbálom.

Dm: vettünk tápit is, meg most van a sinlac is, szóval nekem nagyon nem kell semmi. Viszont, ha kb. 2-3 hét múlva, amikor kell vásárolnom, valakinek van 15 pontja, akkor lehetséges.
Jelzem, hogy emelkedtek a pelenka árai, Laci szerint 5%-kal.
nikcsi
 
 


Laga
Sebi 6-kor felébredt, tüsszögött egy sort, szólt nekem, hogy "Anya", kihoztam közénk, ahol bevackolta magát és visszaaludt. Apja fel se ébredt. Én viszont nem tudtam már visszaaludni, és így volt 1 órácska nyugim reggel.
cas
 
 


Nikcsi
Naná, hogy emelkedtek, szept. 1-től visszajött 25%-ra az áfa! :?
Sinlacot miért kaptatok? Olvasd el, miből van, és mi van benne, szinte tömény cukor az egész - minek az?
cas
 
 


El vagyok kenődve! :cry: Beszéltem egy (ill. ő még mástól is megkérdezte, hogy jól tudja-e) nővel, akitől megkérdezhettem a munkával kapcsolatos közalkalmazottas kérdéseim. Na ezt jó bonyolultan írtam....
Szóval lenne 3 hónapom, amíg nem rúghatnak ki, sőt amit Laga írt, vagyis ha gyes alatt dolgozom, akkor védett lennék. Viszont az intézményünket összevonják egy másikkal, tehát teljesen egyedi elbírálás, vagyis a fent leírtak nem érvényesek, azonnal kirúghatnak. Megoldás az lenne, hogy kihúzni 3 hónapot gyeses pénzből (-50 ezer = lehetetlen), majd terhesen visszamenni. :cry: :( :cry: :( Már abban is elbizonytalanodtam, hogy legyen-e kis tesó???? Lehet, hogy jobb lett volna, ha 2007-be szülök...
nikcsi
 
 


Cas
Sinlac a tehéntej kerülése miatt. De már az állaga, külső megjelenése is nagyon gusztustalan! Kori nincs ehhez hozzászokva!
nikcsi
 
 


Nikcsi,
most ezt nem értem. Attól hogy összevonnak intézményeket, attól nem vonatkoznak az alkalmazottakra a törvények?! Szerintem ez kamu.
Ha terhes vagy, akkor nem rúghatnak ki. Ez annyira komoly, hogy még abban az esetben sem tehetik meg, ha még az anyuka sem tud róla!
Megoldás? Gyorsan összehozni Kori tesóját. :D
laga
 
 


Laga! Útvonal nálam is landolt, pénteken megyünk! :)

Nikcsi! Nem sok az 5 bogyó homeós cucc egy ekkora gyereknek? Én úgy tudom, ahány éves, annyi db-ot kell adni. De akik ebben járatosak javítsanak ki!

Cas! Engem is érdekel az angoltanár, eltenném 1-2 évvel későbbre az elérhetőségét. :roll:

Boglarka! Részvétem az éjszakákért! Én max magunk közé venném Matyit, ha ilyeneket csinálna, de hogy nem játszanék vele, az tuti. Ha más nem menne, akkor bizony ordítana.

Szólt akkor valaki Myráéknak? Szerintem ha jönnek, akkor mi fogjuk vinni őket!
aranyhold
 
 


Ja, azt elfeljtettem:

Laga!!! Mit vigyünk hozzátok a buliba? Vigyek pogit, mint máshová?
aranyhold
 
 


Nikcsi
Értem én, de ha már el akarjátok kerülni a tehéntejet, akkor a Sinlac helyett szerintem jobban jársz, ha veszel neki rizs-, zab- vagy szójatejet (dm-ben lehet kapni). De én még mindig azt mondom, ha a savanyított tejtermékeket bírja, akkor sincs semmi, ha egyszerűen nem iszik tejet/tápszert/sinlacot...
Ha meg nem bírja a savanyított tejcuccokat se, akkor irány egy allergológus, és hajrá HA-s tápi.
Szerintem...
cas
 
 


Nikcsi,
ezt nézd meg: www.nokvilaga.hu A tagok közt van munkajogász, próbáld meg elérni telefonon esetleg.

Aranyhold,
POGI, POGI, POGI, POGI!!! Férjem jön haza, nagy zabás! Meséltem neki a pogidról. Alig várja... :)

Beszéltek erről a tápszerdologról. Tulképp bennem is 1 hete már motoszkál egy kérdés: Tea 16 hós és 1 hete nem szopik. (Jelzem, tegnap este még volt tejem.) Soha nem kapott tápit, sőt nálunk cumisüveg sem volt. Ha már nem szopik, és ugyanazt eszi mint mi, akkor nekem most kellene neki tápit adnom pl vitaminpótlás okán? Nagyon szereti a gyümiket, rengeteget meg is eszik minden nap. Szerintetek?

Tali: hogy szokott lenni? Sütök palacsintát. A tölteléket a vendégek viszik, vagy a házigazda adja? Tudok biztosítani lekvárt, mákot. ki mit szeret még? HELP!
laga
 
 


Laga
Palacsinta: nyammm! :)
Nem muszáj ám palacsintát sütnöd! Szilvi se szokott, inkább mi viszünk mindenféle sütit, ő meg mindenféle nyúlnak való rágcsálnivalót (ld. répa, karalábé és tsai) és néha egy kis finom pizzát szokott készíteni (meg az itókát se cipeljük hozzájuk nagyon). :)
Én pl. körtés muffint terveztem a talidra... De legalábbis körtét mindenképp viszek vmilyen formában.
Tápszer: Neked is csak azt tudom szajkózni, mint Nikcsinek. Ha Teus kiegyensúlyozottan táplálkozik, és eszik mindenféle savanyított tejterméket is (sajt, joghurt, ilyesmi), és nincs vele baja, akkor szerintem felesleges tápszerrel vacakolni (mert azok is tejporból vannak vitaminokkal felturbózva), szerintem nyugodtan kóstoltasd meg vele a tejet és kész. Ha eszik mellette sok zöldet-gyümit-gabonát, akkor nem hinném, hogy vitaminhiánya lehetne. (Esetleg télre keress neki vmi gyerek-multivitamint, ha aggódsz.)
És minek kéne cumisüveg?!
Még valami eszembe jutott: a cicit utasítja el vagy a tejedet? Mert akár fejve adhatod neki bögréből is, ha megissza, és akkor megoldódott a tápi/tehéntej dilemma - vagy ez már nagyon viccesen/macerásan hangzik? :)
cas
 
 


Laga
Upsz, kicsit félreérthető lettem: eszem ágában sincs téged lebeszélni a palacsintasütésről, csak ne érezd kötelezőnek! Ha sütsz, mi visszük a tölteléket. Én viszek nutellát. Szilvi szokott túrót. Livit mindig lelejmolom mákra/dióra, és jó kis házilekvárból se fogytunk még ki. Utána már csak a kakaós/fahéjas hiányzik, bár még senki se panaszkodott. :)
cas
 
 


Laga, akkor pogi rendel!
Én szívesen eszek palacsintát, ha van kedved süss nyugodtan! Minden nap megtudnám enni! :wink:
Én már nem adnék Teusnak tápit. Matyi 13 hós koráig szopott, onnantól rendes tehéntejet iszik, mellette eszik mindefélét, és kutya baja.

Nikcsi! Mi volt az a DM-es tejpépszerű izé, amiből Saciéknál adtál kóstolót? Matyinak ízlett. A hétgabonásat viszont nem kérte. A fele még meg van, de még egyszer megkínálom a másik felével, lehet hogy csak rosszul időzítettem.
aranyhold
 
 


Laga!
mit vigyek? tölteléket a paliba vagy sütit vagy babaparadicsomot vagy mindkettőt


elnézést a figyelmetlenségemért, és utólag is :
- nagyon jó Kori ajtaja, már én is szemeztem ezekkel a betűkkel
- Sebi pedig nagyon vagány a bőrgatyójában

közkérdés
elkészült az izlandi élménybeszámolónk.
elvigyem pénteken?
szilvamag
 
 


vagy
mindhármat
:lol: :oops:
szilvamag
 
 


Laga
Van egy kolléganőm, aki 2 héttel később szült, és a férje, aki a cégnek a jogásza. Ő is ezt mondta, hogy nem lesznek semmiféle szabályok, ők már be is biztosították magukat, jön a kistesó!
Viszont barátnőmet úgy rúgták ki, hogy a köv. héten tudta meg, állapotos, közös megegyezéssel megszűnt az állása.
Kori kis tesó: anyagilag nem annyira jó, de a semminél jobb. Átgondolandó - nagyon!!!
Szerintem ne adjál tápit, inkább +vitamint (mondjuk vitacolan).

Aranyhold
Laga mondott ennyit anno, szerintem. (Ch15-ről van szó.)
Jaj már annyiszor meg akartam kérdezni a tejpépet! A Sacié Korinak se ízlett, de én is megkóstoltam és nem csodáltam (de most már kisebb adagban adom így okés). Amit mi adtunk Babylove tejpép bourbon-vaníliával.

Cas
Aha, ma másik tápit sem akart inni. Vannak ilyen időszakai, amikor besokal a tejterméktől. Amúgy kb. 1 hete van az, hogy nem akarja a bébiételt elfogadni (üveges) csak a mi kajánkat eszi. Pedig anno Mucus írta, hogy aki üvegesen nő fel, alig fogja a házi kosztot elfogadni. Nálunk ez nem probléma! :P

Boglárka
Saci talin beszéltünk a fürdetős játékokról. Corába voltunk Keresztfiamnak is, meg tesójának vásárolni, közben Kori is választott magának. Egy műanyag kacsát, vízbe való és teljesen teli, vagyis nem megy bele víz!

Szilvi
Nem lehetne inkább nálatok mozi/beszámoló? 1. Akkor kilátásban lesz nálatok egy tali, 2. meg Lagáéknál úgyis először leszünk, biztos lesz téma.... :lol:
Betűk: már mi is régóta beszéltünk róla, most voltunk megint a maxcityben és akkor nem hagytuk ki (kedvens sógornőmnek ott kell vásárolni). Legutóbb kb. fél – egy éve néztük ki.
nikcsi
 
 


Nikcsi
Látod, okos csajszi Kori, csak hallgatni kell rá, tudja ő, mi a jó neki! :lol:

Laga
Asszem megszavaztuk a palit, megyek nutellát beszerezni! :)

Tejpép
Hehe, a finom ízletes tejpépek után nem csoda, hogy a natúr nem ízlik nekik. Kóstolnák csak Sebi tápiját! Asszem undorodva köpné ki az összes lurkó! :lol: (Tényleg szörnyű!)
cas
 
 


Sziasztok,

olyan jó volt benneteket látni ma! Alig várom a pénteket.

A végsô konklúzió: palacsinta lesz és ha hoztok esetleg egy kis tölteléket, meg Aranyhold a pogit, akkor nem lesz éhenhalás. Vilmost viszem judora és az edzés közben beugrom Teussal az Eurocenterbe. Veszek innit, meg lekvárt (nagyon fogytán van a hazai), van itthon nutella, mi kell még? Légyszi beszéljétek rá Myrát, hogy ôk is jöjjenek! (Tudom mi történt, ma mondta és nagyon sajnálom, :( , de akkor is nagyon várom ôket (is).)

Nikcsi,
van még egy fontos dolog. Vilmos idejében a munkáltató írásbeli engedélye volt szükséges ahhoz, hogy gyedrôl gyesre válts. Ez volt az elsô, amit az ügyintézô kért az ablaknál. Ha ez nem volt, akkor el is köszönt azonnal. Vagyis: ha a munkáltatód ki akar rúgni, akkor egyszer?en nem engedélyezi a gyest, vagyis védettség nuku, te meg az utcán vagy secpec.
Tényleg nem akarok beleszólni, ezt nektek kell eldönteni, abszolút a ti felelôsségetek, de lehet, hogy mégis csak a kistesó a megoldás. Ha úgy is akartok, akkor miért ne most? Kori már nagy, ráadásul minél késôbbre halasztják a szülôk a kistesót, annál kevesebb az esélye, hogy tényleg be is vállalják-e. Persze ti még fiatalok vagytok, de mégis jobb úgy otthon lenni, hogy van munkahelyed. Addig meg csak lecseng a Gyurcsány-csomag minden hatása.

Ja! És az tuti, hogy NEM LEHET SENKIT SEM ELBOCSÁTANI HA TERHES!!!

Cas,
tejem még van, bár szerintem már nem számottevô. Anyatejet Teus csak cicibôl volt hajlandó elfogadni. Talán emlékeztek a kálváriámra, hogy próbáltam mindenféle módszerrel adni neki, frissen lefejtet, fagyasztottat (felengedve :) ) és sehogy sem akarta elfogadni. Csak cici. Nemtom érdemes-e pepecselni, mert esetleg rá tudnám szoktatni, hogy pohárból megkapja. Aztán lehet, hogy nem is fogadná el.
Az egyedüli dolog amin elgondolkodtam, hogy a ti babáitok még mindig tápiznak, pedig nagyobbak mint Tea. Miért? (Jó-jó, Sebi nem egy mindennapi eset kajaügyileg.)
laga
 
 


Cas,
légyszi küldd el az angol tantónéni elérhetôségét priviben, ha lehet akkor még ma. (Vagy sms-ben)
Holnap megyünk megnézni 2 csoportot, de addig meg kellene okosodnom privátóra tekintetében.
Köszi.
laga
 
 


Sziasztok!

Szilvi,
Én csak megemlítettem Nikcsinek azt a kezeslábast, mivel azt írta, hogy Korira néhány 74-es cucc is jó még. Bár nem értem.... hiszen Kori már 20 hós is elmúlt, nem?
Na, mindegy, szóval nyugodtan meg lehet nézni nálunk is (mini talit bevállalok, mármint rövidet:-), szivesen megmutizom, kisebb távolságokra is elviszem, hátha jó valamellik gyerkőcre. De akkor emilben szóljatok, arra mindig van időm, topikolni nem annyira... csak éppen most :)

Szerintetek elhajtanak a szülészetes topikban, ha feldobom, hogy van eladó alig használt babaruhánk? Leginkább a közelben lakóknak adnám tovább a cuccokat, hogy ne kelljen messze utaznunk a biznisz lebonyolításához.
Most, hogy előszedtem őket a szekrény aljáról, nagyon meg kéne válnom tőlük, mielőtt kísértésbe esek, aztán meg ... :lol:

Nikcsi,
Akkor érdekel ez a ruha Téged is?
Nyári kislány toppokból viszont lesz egy halommal, de az csak jövő szezonra lenne aktuális...
Na meg ahogy beleolvastam a tápis témába, nem értem azt se, minek is ennyi idős korban tápszer egyáltalán, ha rendes kaját meg tejtermékeket is adtok a piciknek? Vagy nem adtok és miért nem? Ennyi gyerkőc allergiás errefele? Remélem, nem!

Hmmc,
Drukkolok Nektek, hogy a baba jól időzítsen és ne kelljen a másik 2 gyerekkel éjszaka autózni a szülőszoba meg a nagyszülők között
:)
Jaj. de jó lesz Nektek! Imádom a kis "kalimpáló brekuszokat", legalább mutizzon itt valaki egyet hamar :)
Sosem írtad, mit szólnak a lányok a kistesó érkezéséhez? Vagy írtad, csak nem figyelek?

Viki
ccviki
 
 


Mi történt Myráékkal? Homályosítsatok fel lécci! (Ha nem nyilvános, akkor priviben!) És akkor nem jönnek, mert ha tuti, akkor nem zargatom őket ez miatt.

Én úgy csináltam meg a 7 gabonásat, hogy leöntöttem meleg tejjel, és tettem hozzá egy kis cukrot, és egy kis kakaóport a tetejére. MAtyi nem kérte, de én megettem, nekem ízlett! :) Ma este megkínálom megint vele, és ha nem, akkor hagyom a fenébe.
A másikat megjegyeztem, lehet, hogy fogok venni egyet, mert ha már én is dolgozni fogok, akkor lehet, hogy csak egy ilyen vacsira lesz kapacitásom. :)

Gyes. Nem értem miért kellene munkáltatói gyes igényléshez! A gyes tudtommal alanyi jogon jár a gyerkőc 3 éves koráig (bizonyos esetekben tovább is). Mi most fogjuk igényelni, de nagyon meglepődnék, ha kellene hozzá munkáltatói.
aranyhold
 
 


Laga
Erről nem tudok, hogy írásban kellene-e kérni? Amúgy a cégem kifizetőhely, vagyis nem kell sehová máshová járkálnom.
A Gyucsány már tényleg nagyon lecsenghetne, nem is értem miért találják jónak a dolgot, akik rájuk szavaztak, de inkább ne politizáljunk!
KIT LEHET/ÉRDEMES MEGKÉRDEZNI, HOGY MENNYI GYEDET KAPNÉK A MÁSODIK GYEREKRE. Munkáltatót nyílván nem...
Azért adtam eddig tápit, mert én ekcémás vagyok. :( Azt olvastam, hogy ez visszavezethető a korai tehéntejre, de Saci már felvilágosított. Viszont nem bánom, mert így + vitamint is kapott Kori!
Myrával mi történt, bár én sejtem, de azért írjátok má meg légyszi!

Viki
Kori 18 hós, és nem átlagos. Mármint kisebb, úgy arányosan, mivel mi szülők is elég kis méretűek vagyunk, a nagyszülők, dédszülőkről nem is beszélve. :cry:

Aranyhold
Nem semmi mennyi mindennel tuningoltad? És még így se kellett Matyinak?
Mégis igénylitek a gyest?
nikcsi
 
 


Nikcsi, igen igényeljük, legalábbis most ez a variáció a legújabb! :roll:
aranyhold
 
 


Aranyhold
Van még valami, mert akkor érdekel!
nikcsi
 
 


csajok vaterán ki az a nő, akinél lehet új fisher price játékokat venni?
Hmmc olyan fürdős játékot keresünk, ami nektek is van a kád szélén.
nikcsi
 
 


Laga, Aranyhold
Privi ment

Nikcsi
Mail ment. Kettő is! :)

Laga
Szerintem csak Kori és Sebi tápizik, mindketten allergiára visszavezethető okokból. Lilla is kap még, asszem Myra is csak azért azt adja tej helyett, mert kiegyensúlyozottabb a vitamin és ásványianyagtartalma, mint a sima tejnek, és a gasztrodokijuk ezt javasolta (ugye Lillánál is voltak kezdetben laktóz-bontási gondok).
Szóval csak a "problémás" gyerekek tápiznak, úgy tudom.
(De nyilatkozzanak a többiek is!)
Innentől kezdve csak ismételni tudnám magamat, szóval eldugulok. :)

Viki
szerintem ajánlgasd nyugodtan a szülészetes topicban a rucikat, sőt a gyermekek/magzatok kor szerint alatt van mégegy margitos topic olyan 6-9 hós kölkökkel, sztem kalásziak is vannak köztük, szóval onnan lenne vevőköröd asszem! :)

Szilvi
Ittmaradt a partedlitek. Pénteken igyekszem nem itthonhagyni.
cas
 
 


Viki!
nem tudom az email-címed, se telefonszámot :(
csak itt tudlak elérni
szerintem is nyugodtan rakd fel a szülészetesre
Kori és Enikő egy méretben van, ezért versengünk egymással a jobb cuccokért :wink:
mi még tervezünk kistesót, érdekelnének esetleg a kis méretek is, ha még nem adtad oda senkinek
mikor mehetünk :lol:

Cas!
pénteken várom :)

DM!!!!!
Laga előtt elmegyünk bevásárolni vagy menjek el egyedül :( ma
nekem már nagyon aktuális

Laga!
Enikő is kap néha tápit, ha már nagyon álmos én nem tudok más kaját beletömni, vagy ha ki akarok váltani valami miatt egy étkezést
Enikő nagyon "odavan érte", meglátja és repked örömében :lol:

Móni!
mi hír rólatok???????

Myra!
nem értem . . .
szilvamag
 
 


Viki!
bocs
emailt tudok :oops:
szilvamag
 
 


Nikcsi! - GYES
nekem nem kellett munkáltatói hozzájárulás, egyszerűen csak le kellett mondanom a GYEDről (Kinga másfél éves volt) és helyette a GyESt kérni. Nekem is kifizető a munkáltatóm így elég volt ez a papír.
szilvamag
 
 


Nikcsi!
babás oldalakon (noklapja, szuleteshete.hu, babanet.hu/iranytu.php, )
vannak cikkek és néhol szakértők
ők talán tudnak segíteni
szilvamag
 
 


Nikcsi
http://gportal.hu/gyerekholmi
A vaterás nevét nem tudom pontosan, de Enikőnek hívják a csajt.

Szilvi
Köszönjük kérdésedet jól vagyunk, csak nagyon fárasztó már a finish Sára mellett. Igyekszem minél tovább húzni, mert szerintem nem jó a babának, ha korábban születik. Most a 37. hét magasságában járunk, de a dokibácsi azt mondta, hogy szerinte max. a 38. hétig fogjuk kihúzni. Már két és fél hete 1 ujjnyira nyitva van a méhszáj, ezt sem lehet sokáig húzni. Pihengetni kellene, de már legalább 5 napja rajtam van a fészekrakási ösztön. Még új porszívót is vettem :) (Vagyis a szülinapomra kaptam) Tegnap voltunk a második CTG-n, minden rendben volt. 20-án a következő és a 38. heti UH (ha).
Enikőnek sok boldog névnapot, ha most tartjátok!!!

Tápi
Nálunk Sára is tápszeres gyerek. Nem hajlandó meginni a tejet. Anyukám szerint én sem ittam meg soha, mondjuk most is max. kakaónak, de azt is nagyon ritkán.
Én nem tudom Sárát befolyásolni, hogy mit egyen. Ha éppen olyanja van akkor megeszik mindent, de van olyan is, hogy egész nap a reggeli 2,3 dl tápszerén él estig. Ha éppen olyan kedve van megeszi, amit mi eszünk, ha éppen olyan akkkor bébiételt. Azt már megfigyeltem, ha kínlódunk a fogával, akkor csak a pürés bébiétel jöhet számításba. Vannak a csajnak tartalékai, ezért nem is erőltetem az evést nála, én is utáltam, amikor belém próbálták tömni a kaját. Ha éhes úgyis eszik valamit.

Cas
Sebi nagyon menő a szerkójában, csak a korsó sört hiányolom a kezéből :)
A játszótéri anyukák pedig gondoljanak azt, amit akarnak. Én ráadok Sárára mindent, mert előbb-utóbb ugyis ki fogja nőni és akkor sajnálkozhatok utólag, hogy miért nem adtam rá.
hmmc
 
 


Ja! Lamaradt!
Kijött a 7. foga Sárának!!! Kicsit érdekes a gyerek fogzása, mert alul kint van a két középső foga, és alul jött ki az első rágófogacska. Tehát hiányzik a sorból két fog :)
hmmc
 
 


Nikcsi, semmi extra, csak annyi, hogy állítólag elég 180 napnak eltelnie, és minden megy rendesen. Úgyhogy kockáztatunk! :)

Lányok, nem tudom mi lesz a holnapi napunkkal, mert Matyinak ma reggelre elkezdett folyni az orra. Bölcsiben voltunk, mert azt mondták, hogy ennyitől vihetem nyudogtan. Most én is úgy vagyok, mint Nikcsi, hogy nem tudom eldönteni, mennyünk-e bababuliba holnap, vagy ilyen állapotban ne. (Amúgy szerintem szimpla megfázás, orvoshoz ennyivel le nem viszem az tuti.)
aranyhold
 
 


Laga!

képezeld Máténak is adtam az orrfolyás elleni homeósból és olyan allergiás reakciót produkált, hogy majdnem a halálán volt :?
az allergológus azt mondta, hogy az a baj ezekkel a homeós cucokkal, hogy nem tüntetik fel mindnig pontosan az összetevőket, ill. gyakran olyan ritka összetevőik vannak, amire nem vizsgálnak normál körülmények között allergiát és sokat rosszabbul lesznek tőle az emberek :(
szilvamag
 
 


bocs a plusz betűk miatt :oops:
szilvamag
 
 


Húúú, mennyit írtatok!

Gyes: nekünk csak engedéllyel ment. Egy ismerôsünknek is. :shock:
Lehet, hogy csak minket utál az OEP? A munkáltatónk nem kifizetôhely, vagyis be kellett mennünk a Lôportár u.-ba. Kíváncsi vagyok, hogy ha lejár a gyedetek, akkor mi lesz a helyzet. Majd tudósítsatok.

Tápi: mindent értek. Nálunk nem lesz.

Ccviki,
ti nem jönnétek talira?

Hmmc,
megkockáztatod a holnapi talit nálunk? Még egy kis csivitelés a szülés elôtt? :)

Aranyhold,
ha csak az orra folyik és nem lázas, meg semmi egyéb, akkor az belefér és jöhettek. Teusnak is van egy pici orrfolyása, de gyanús, hogy jön a jobb felsô 3-asa. Ha fölül jön foga, szokott takis lenni. Egyébként már van 16 foga. Szerintetek ez normális?
laga
 
 


Nikcsi, Aranyhold, Szilvamag,
privi ment.

Cas,
köszi a tantónénit, mingyá fel is hívom.
laga
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?