Sziasztok!
Picit jövök, aztán csinálom a dolgokat.
Rita!
Igen, szuper, hogy a párom elég rugalmasan dolgozik. Nálunk amúgy is megállapodás, hogy két hetente hétfőn "anyanap" van, azaz ilyenkor az ő dolga a gyerekezés, én meg azt csinálok, amit akarok. Ez időnként közös program, de most takarítás volt. Azért kellett így alakítanunk, mert nincs (remélem csak "még") bébiszitterünk, és vannak olyan dolgok, amik gyerekkel együtt nem végezhetők.
Mondjuk tegnap is jó dolgom volt, mert a párom Egerbe ment és elvitte a gyerekeket anyósomhoz (útba esik, Füzesabonyban lakik). Így ő unokázhatott (nem túl sokat, még nem voltak fárasztóak
), én meg egyedül voltam. Ezt most arra használtam, hogy végre megvarrtam a babaszoba és a hálószobánk függönyét. Ami szintén nem túl nagy munka, még gyerekkel együtt is lehetne, de azért jó, hogy nem kellett a gombostűkkel annyira vigyáznom.
Délutáni pihenés: szerintem jó, ha pihen, de nem aludjon. Viszont este mindenképpen hozzátok előrébb a lefekvést, szerintem az nagyon kell neki. Én ezt úgy oldom meg, hogy a többi is korábban megy, 1/2 8-ra kész vannak mindennel és mehetnek az ágyba, és utána még lehet olvasgatni, de játszani már nem, ez az elcsendesedés időszaka, már nem lesznek a játék miatt (és a viták miatt) felpörögve, könnyebben elalszanak. Aztán 8-kor villanyoltás. Hanna meg úgyis hozzánk jön és úgy alszik el.
Nekem is a párom jár szülőikre!
Meg a sulis dolgokat is ő intézi. Ez lehet, hogy másoknak fura, de ahogy Ildiéknél is, nálunk is a kicsikhez itthon korábban mindig anya kellett.
Én nem csinálok riszeshút, mert akkor megeszem!!
:(
Most megint nyavalyogni fogok, de megint szedtem fel
:(, és ez már nagyon nem tetszik. De ma tényleg kezdődik a figyelés, még van 14 hetem a szülésig.
Ildi!
Ha Nati nőtt ennyit, akkor nem gond, ha picit lassan gyarapodik. Anyatejes babákra általában igaz, hogy 4 hónapos kortól jelentősen lassul a gyarapodásuk.
Vigyorik nagyon cukik, látszik, hogy testvérek.
Mi van az Ergoval? Mi egyébként külföldről rendeltük, úgyhogy nem tudtuk itthon kipróbálni.
Gabi!
Igen, két Ergonk van. Először csak egyet vettünk, de annyira bevállt, hogy amikor Angliába készültünk, akkor rájöttünk, hogy bizony még Nátánnak is jól jöhet, ha nem kell gyalogolnia (akkor 3 éves volt, kipróbáltuk, hogy jól ül benne és mi is elbírjuk
:D), és rendeltünk még egyet. Használtuk is.
Most is jó lesz kettő, mert Hanna és a baba között sem lesz túl nagy korkülönbség.
Motiot!
Hogy sikerült a kaszálás???
:D A kert nagyon jó!
Hú, micsoda árak! Pedig mi már ezt az árat is nagyon sokalljuk itthon.
Torna hajrá!
Futás: nagyon rossz lehet, ha ennyire fulladsz.
:( De akkor ez csak időszakos?
Szirom!
Jó munkát!
:)
A konyha nálunk sem volt egyszerű, részben azért, mert mindent beüvegeltem, amit csak lehetett, másrészt mindent jegyzeteltem a gépbe, hogy mink van itthon, mert ha nem teszem, akkor soha nem tudom. Így fordulhat elő, hogy 4 doboz hámozott paradicsomkonzervünk van, viszont nincs cukor...
:D Tervezni is könnyebb, ha tudom, miből.