Üdv!
Mindenkitől bocsika, hogy nem jöttem tegnap, de úgy látszik, hogy amint hazaér a férjem, kevesebb időm van.
Délután már nekikezdtem volna az olvasásnak, de az utolsó előtti etetésnél fürdettünk, így már a kezdetnél halott dolog volt, hogy én esetleg a hozzászólások végére jutok...majd most!
Mári, remélem, hamarosan rendeződik nálatok a kakihelyzet. Peti kb. két hós koráig volt hasfájós, azóta elmúlt. Igaz, most meg néha nehezen pukizik, és fájdalmasan sír. De lehet, hogy nem ettől van... Még jó, hogy mindentől függetlenül alszik egy éjszakán át.
Lehet megkövezni, de szerintem lehet hallani, hogy mikor van baja a gyereknek. Néha én is hagyom sírni, de akkor csak hisztizik, mert ha felelemelem, azonnal elhallgat. De van olyan is, hogy meg kell nyugtatni...akkor biztosan van valami baj, ha más nem az, hogy egy kicsit kényeztetni kell. Egyébként a sírni hagyás relatív dolog, mert azért én nem hagynám 20 percnél tovább...de mondhatnám úgy is, hogy a fiam problémamegoldó képessége ezek szerint egyenlő a nullával, mert ha ő nekikezd bömbizni, nem hagyja abba.
A szopi miatt ne aggódj. A bnőm kislánya kb. 1,5 óránként eszik, ő sem méri, de két hét alatt hízott a kislánya 70 dekát a kiadási súlyához képest, ami nem rossz eredmény. És tegnap az anyukája etette cumisüvegből Bogikát, mert a bnőmnek ügyet kellett intéznie és 60 grammot evett a kicsi lány, szóval nem meglepő a gyakori evés...
Mi amit vettünk textilpelust, az mind Tetra volt, de hogy made in Hungary-e azt nem tudom...
Az orrszívó szívórészének tisztítása nálam úgy műxik, hogy széthajtottam egy gemkapcsot, és azzal nyúlok bele, majd jól kiöblítem. Az alsó tartályban nálunk soha nincs semmi, így csak azt a "nyúlványt" takarítom. Habár nekem is sok időbe telt, mire rájöttem, hogy mivel tudom kiszedni belőle a trutyit, de ez bevált.
Síkosítót mi ezer éve használunk...jó muri, epres, előtte banános volt, most készülök bizsergetős Durexet venni, ráadásul ez utóbbi olcsóbb, mint az előzők.
Nekem egyszer sem kérdezte a doki, hogy hogy állunk kontroll-ügyileg. Ja, épp nézzük az IQ-s Vágó műsort, és benne van a nőgyógyászom az orvoscsapatban.
Egyébként csatlakozom Norwellhez, súlyátadást én is vállalok!
Macsek, neked is írom, amit Márinak. Habár tény, hogy nem mindegy, mikor sír. De pl. az én 3,5 hós fiam 1,5 hónapja alig alszik napközben. De ha olyanja van, tök jól elvan magával, de olyan is van, hogy oda kell mellé ülni (feküdni) és beszélgetni kell vele.
Én azt gondolom, hogy este mindenkinek jobb, ha megnyugtatják a babát a szülők, be a kiságyba, és alszik tovább. Persze lehet, hogy ez a megnyugtatás sokáig tart, de lehet, hogy érdemesebb ezt csinálni, mint hagyni bömbizni...
Nyanya, na én ezért szoktam megnézni, hogy miért mennyit fizetek, főleg amiről tudom, hogy olcsó volt vagy épp akciós. A múltkor a Tescoban szerintem hülyének nézett a vevőszolgálatos, mert képes voltam visszakérni 10 forintot!!!
A Corában meg mindig a macskakajával szívjuk meg...
Én ilyenekért nem írok be a könyvbe, nincs értelme, hiperek, az átverés megmarad, szóval marad az, hogy fizetés, blokkellenőrzés, és ha nem az van, aminek kellett volna lennie, akkor vevőszolgálat, reklamálás, hogy a termék kevesebbe kerül, és akkor telefon a görkorisnak, árellenőrzés, tényleg igazunk van, pénzvisszafizetés. És így megspórolom a postaköltséget.
(Megjegyzem, hétfőn voltam kint a Corában, és előttem egy nőci vett valamilyen sonkát, és a vonalkód olvasó a pénztárnál a kb. 300 Ft-ra beárazott felvágottat 8500 Ft-nak vitte. Csak jól megnézte a blokkot, mert sokkalta a 20 rugót, amit fizetett...)
Kajcsi: én Petinek anyatejből is ugyanannyit adok reggelente, ha van, amennyi tápit kapna, ha nem lenne. És tökéletesen elvan vele!
A síkosítót (ha tőlem is jó) a férjem egy helyi szexshopban vette, ez 100 ml és 3200 Ft volt, a Durexet a Rossmannban néztem, a sima 900 alatt volt, a "bizsergetős" kb. 970 volt, a kiszerelése 50 ml.
Lreta, Noéminek jobbulást! Újabban Peti is szipog, de alig jön az orrából valami. Hál' Istennek nálunk nincs a szívással gond, sőt, ha megy a porszívó megnyugszik... Tegnap anyukám takarított, és még ment a porszívó, csendben volt, de amint anyukám kikapcsolta, sírt...visszakapcsolta, megint csend lett...ki érti ezt?
Ma mikor délelőtt felkelt Peti olyan édes volt, próbált a hasáról az oldalára fordulni, de csak emelgette a fenekét, és próbálta tolni magát...egyelőre nem járt sikerrel, és beleunt a próbálkozásba meg a sikertelenségbe, és nekiállt sírni.
Mi lottózunk, de én genetikai hibás egyén nem vágyom külföldre...pedig van útlevelem. Eddig Aradon, Szabadkán jártunk vásárolni és Zeltweg-ben repülős napon.
Nálunk a férjem beteg...szeretném, ha Peti nem kapná el, mert ugye csütörtökön lesz esedékes a három hós oltás.
Pil., Ameli szép súlyban van! Nem tudom, Peti szerintem súlyra több, de Ameli husisabbnak tűnik, milyen hosszú?
Egyébként én is kb. 20-25 percig bírom a sírását, aztán törődök vele, de ha nekiállok valaminek (teregetés, vasalás), azt nem szeretem abbahagyni, mert ha felkapnám, sose jutnék a végére, így meg ha befejezem, akkor tudok Petire koncentrálni.
És ha már a vigasztalásnál tartunk, nekem is laza csípőm volt, először kaptam valamit, amit nagyon-nagyon utáltam, állandóan bömböltem, mert kényelmetlen volt, de aztán a terpeszpelus helyretett.
Tábli küldve, képként, de nem kicsinyítettem, így biztosan el tudsz igazodni rajta.
Asszem, én rossz anyuka vagyok...én minden zokszó nélkül otthagyom Petit a mamáméknál, még küldve is vagyok. Nekem nincs rossz érzésem, tudom, hogy jobb kezekben nem is lehetne (még nálam sem).
Nézem a képeket...hát Ameli jól elnézett valamerre...
Az biztos, hogy Ameli a nóziját Petitől örökölte. Nálunk ma a rokonok azt találták mondani, hogy Peti tiszta öcsém. Amiben van igazság, mert én is a Molnár család vonalait vélem felfedezni benne...(a tisztán látás végett, anyukám lánykori vezetékneve Molnár)
Katus, tetszik ez a szöveg, "protokoll"...
Azt hiszem, nem vagyunk párttagok, miniszterek, stb. Szerintem hülyét kapsz, én ma az ujjamról 3 csepp kézmeleg jégkrémet adtam Törpének...kinézte a kezemből...
Lassan kezdem azt hinni, hogy a gyerekeink attól lesznek betegek, hogy mindentől óvjuk őket...
Egyébként nem baj, ha átalussza az éjszakát. Na látod, ezért nem jó, hogy állandóan méred! Ne aggódj, ha éhes lenne, felkeltené Pannát a pocija (hacsak nem beteg, mert akkor általában aluszékonyak). Inkább örülj, hogy tudsz pihenni, feltéve, hogy a cicid is hagy.
A ruhaméret problémáddal nem vagy egyedül, ahogy fentebb írtam, ma muszáj volt venni egy kényelmes melegítőnacit, én nagyon szeretem, de ami kettő van, azok szűkek, ami meg jó és kényelmes, az max. sétáltatós nacinak lesz jó addig, amíg ki nem kopik belőle az a két csík, ami a fenekén van (nem tudom, mi lehet, de eddig nem jött ki, akármit tettem rá).
Szilvi, milyen dolog ez? Jó, velem is megesett, hogy mikor kitoltuk a kocsit, észrevettem, hogy valamit nem fizettünk ki...pedig akkor még a hordozó sem volt a kocsin, sőt még Peti se volt még pocakbébi sem.
Öblítőt mindig olyat használok, aminek megtetszik az illata. Most épp Coccolino van itthon, az volt akciós a jómúltkor a Sparban, meg egy Quanto van még.
De volt már azóta Bip (nekem a zöld a kedvencem, az most olyan, mint a régi rózsaszín) és olcsó Tesco-s is. Petinek még egyik sem csapta ki a bőrét (pedig mosóporból se valami extra van itthon). Szóval én sem sensitivet használok...csak ha épp az akad a kezembe, és az illata is megfelel az orromnak, egyébként az esetek nagy többségében kékmániás vagyok.
Pénz témáról annyit, hogy ma volt a férjem egy helyen a maszekos pénzéért, és kimentünk a piacra (kaptam egy melegítőnacit), mivel hogy a párom közölte, hogy égeti a pénz a zsebét...
Igaz, hogy a végén 2000 Ft-ot költöttünk, egy ezres volt a naci (1500-ról alkudtuk le, szerintem a kínai pasas elátkozott, de ideadta), és vettünk a férjemnek és apukámnak papucsot.
Ha a Te párod tevével jönne haza, akkor az én férjemnek is púpos párja lenne...
Reni, kérhetek valamit? A profilodban az aláírás mezőből kiszednéd ezt a [/url=...hu] részt? Eddig nem jöttem rá, hogy a Te hozzászólásaid miért szélesebbek, de valószínű, hogy ezért.
A képek nagyon édesek! Ahogy nézem, a Ti Petitek is ki tud terülni.
Én már két napja próbálkozok a képtárral, de valamiért nem akarja jót...
A kakiról annyit, hogy ma Petinek olyan jól sikerült, hogy felavatta a rugiját, ami ma volt rajta először. Pedig rendesen rajta volt a pelus, de mégis kijött belőle...még a mamám otthonkája is foltos lett...
Peti, amikor ébredezik a délelőtti alvásból akkor szokott szopis szájpózokat vágni, szívja a levegőt, mert akkor már a cumija sincs a szájában.
Gombi, szupik a képek, Julcsinak még mindig eszméletlen hajszerkezete van, és Csandy kisfia is gyönyörű.
A sírásról és a házunk hangszigeteléséről annyit, hogy lassan 25 éves panelban lakunk, és még egyszer sem jöttek, hogy bömbölt Peti, pedig aztán néha rá tud zendíteni elég rendesen...
Fodrászügyben nem tudok segíteni. Nekem nagy szerencsém van, mivel az én fodrászomhoz este nyolcig bármikor mehetek, ha épp úgy érek rá, és úgy beszéljük meg.
Tornáztatónk nekünk is van, de egy kicsit rövid rajta a zsinór, de legalább újra fogom hasznosítani a zuhanyfüggöny tartókarikáit...majd arra kötöm a madzagot, és a karikát erősítem a tornáztatóra...+3 centi elég lesz.
Klauszka, üdv köreinkben. Olyan jó, hogy még ilyenkor is jönnek újak.
Az orrszívás egyáltalán nem horror! Énszerintem gyors és hatékony, legalábbis a mi fiunknál nincs vele gond, ld. fentebb.
Zsu, tudom, hogy nem nyújt vigaszt, de már csak 1 hónap és talán elmúlik Kata hasfájóssága.
Hello, szerintem a gyerekek érzik, hogy mikor kell sírni. Én rájöttem pl., hogy akármilyen dühös vagyok, Peti mindig megnyugtat. Szerintem anyai örökség, hiszen még hulla fáradtan, mérgesen, stb. is képesek vagyunk kiszolgálni a gyerekeinket, holott altatni a párjaink is képesek lennének.
Nyaralásügyben egyetérünk (ld. fentebb).
Marcy, jó ez a mondóka. Nem tudom, szerintem mumus vagyok ezen a téren, én nem próbálkozom ilyenekkel. Petinek a Szájbergyerek jön be...nem hiába csetszerelem a miénk...
Linkért nincs mit! Egyébként ez a babaszobás oldal sok hasznos infot tartalmaz, és ha regisztrálsz, sokmindent lehet beleírni, majdnem olyan, mint egy babanapló, csak interneten.
Nem is volt annyira hosszú a hozzászólásod, majd nézd meg az enyémet, igaz, én 2 napot pótolok.
Szücsi, ha érdekel, Peti hét eleje óta szokott rá arra, hogy vacsi után ráteszem anyukámék ágyára, ott az oldalán tévézik egy kicsit, nyöszimoci, büfizés, visszatesz. Még egy kicsi tv nézés, nyöszi. Ekkor áthozom hozzánk, beteszem az apja helyére (mivel Feri mostanság ugye Pesten dolgozik), és ott cumival és textilpelus gyömöszöléssel bealszik MAGÁTÓL. De eddig altatlni kellett, most meg ugye az van, hogy le kell tenni, mert most kézben nem tetszik neki...
Fürdés: én eddig egyszer voltam a kádban Petivel, de előtte lefürödtem, és volt rajtam egy bugyi, hogy nehogy elkapjon valamit.
A külön nemű szülőről nem tudok nyilatkozni, szerintem nevelésfüggő. Mi anyuéknál lakunk, és a mai napig, ha pl. megyünk fürdeni vagy kijövünk a fürdőből, egy szál törölközőben (vagy a nélkül) vagyunk... És teljesen normálisan fejlődtünk ki szellemileg én is, és az öcsém is.
Pogi, a rokonlélek.
A szülésfelkészítőn nagyon okosak tudnak lenni, de ne feledd, hogy egyszer fogsz öblítőt használni Anna ruháinál, és szerintem sokkal jobb, ha korábban derül ki, hogy valami nem stimmel, mert ekkor még nem érzik, hogy gond van (viszket, vagy kiütéses lett), hanem csak mi, szülők vesszük észre. Én úgy vagyok vele, hogy amire allergiás, arra kicsinek is az, ha meg nem, akkor később sem lesz...szerintem.
Szupik a képek, különösen az utolsó kettő.
Norwell, mi most jól jártunk, nemrég nyílt nálunk a plázában egy CBA, és 5, azaz öt forint volt egy zsemle és 879 Ft-ért vettünk Jacobs őrölt kávét! És hétfőn láttam a Corában 99 Ft-os kenyeret, ami szvsz semmivel se rosszabb a 200 forintosnál.
Na, asszem ennyi, de még ráfrissítek az oldalra, mert vagy egy órája csak olvasok és írok. Látom, mára talán én leszek az utolsó...asszem ki fogtok utálni, mert elfáradtok, mire befejezitek az olvasást.
Na pusz.
Ági