Új privát üzeneted érkezett!

Én nem tudom mi van a levegőben, de olyan álmos vagyok, hogy megint majdnem elaludtam szopi közben. Pedig éjjel 8 órákat alszunk Blankával a hajnali szopit leszámítva. :shock: Tényleg ideje hazamenni anyuékhoz, hogy szert tegyek némi extra alvásra. :wink:

Joe,
Mi a Károyl körútra járunk jógázni a Sattvába. 1 alkalom 1500 Ft, ez kb. 10 teljes óra, bérlettel olcsóbb és abból van 6 és 10 alkalmas is.

Rita,
Orvos szülőkkel a háttérben könnyűűűű. :) :) :) Na jó, csak könnyebb, biztos csomó dologban meg tudnak nyugtatni.
Kár, hogy ilyen bunkó szobatársaid voltak. Nálunk nagyon jó volt a csapat és teljes volt az egyetértés. :P

Panzej,
Örülök, hogy jobban vagy! Mennek a drukkok ezerrel! :wink:

Brik nem jelentkezett még be valakinél egy "szülős" sms-sel? :D

Sara,
Szerintem nem vagy még késésben a 3 gyerekhez. A kolleganőm most kb. annyi idős, mint te és az elsőt várja még csak. Esetleg konzultáljatok Giuliáékkal, hogy kell ikreket összehozni. :wink:

Én most egyelőre a nagyobb korkülönbségre hajlok. Talán önzés, de azt hiszem nekem is kellene, hogy a 2 manó között kicsit dolgozzam, nyüzsögjek egy kicsit, na meg másként használjam az agytekervényeimet... Főleg, mivel a nagyszülők messze vannak és a nagyobbat még ideig-óráig sem tudnám igazán kire bízni, hogy a kicsivel foglalkozzam.
Ma meséltem neki és közben nézegettük a képeket. Nagyon tetszett neki, aztán ő jól el is aludt közben. Olyan kis édes volt.

Prücsök

prucsok
 
 


Ja azt elfelejtettem, hogy mi nem megyünk a talira, mert egy kicsit messze lenne most bkv-val végigcipelni a Jencikét.

Csilla, nagyon édik a képek. (még ez is lemaradt)

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Angyalka

Ejj ejj, ilyen jó hirt titkolni itt:):) Gratula a pocaklakóhoz, és nagyon vigyázzatok ám magatokra. A következő talit talán már tudjuk hozzánk szervezni és az kicsit közelebb lesz hozzátok, remélem arra már el tudsz jönni.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 

 
 

Angyalka,
nagyon örülök Nektek! Vigyázz Magadra és jó egészséget!!! Sikonda pedig nagyon szép lesz- Pécs mellett van. és én pécsi vagyok, úgyhogy bizton állíthatom. :) Most újították fel a fürdőt - jó pihenést Nektek!
R.
rita81
 
 


Hali!
Vki nem ismeri Zsoldosne Etat (szuleszno)? Gondolkodom rajta, hogy ot megkernem... Ket eve nagyon szimpatikus volt, de az elore tudott csaszar miatt nem kertem fel. Meg igazabol nem is beszeltem sokat vele. A nagyon fiatal szulesznot meg nem szeretnek. . Tudtok rola vmit?
Udv: dorye
dory
 
 


Sziasztok,

Timi,

Köszi az infót a füllyukasztásról. Daniella kisebb korában tonhalra, tojásra, rozsra allergiás volt, most már csak tojásra. Aranyra, ezüstre is lehet allergiás lenni? Ha igen, akkor ezt hogy lehet megállapítani? Mielött még lyukat csinálnánk ezt is jó lenne tudni. Ez most jutott eszembe.

Hanna nagyon ari, de a fülbevalót sajnos nem látom. :wink:

A digitális gépünket én sem tudom használni, apánk morog is, hogy egy csomó felesleges képet készítek a hagyományossal. De én azt jobban szeretem.

Lilló, Joe
Gratula a nyugis éjszakákhoz. Így tovább!

Saara,
Szegény Vincus, fájdogál még a fütyije? Elötte is fájt és azért vitted dokihoz?

Igen, Daniella csak szopizott egy éves koráig. Kicsit paráztam is miatta. A kóstolgatást 7 hónaposan kezdtem vele, de mindent kitolt a nyelvével, nem nyelte le, két hét szenvedés után abba is hagytam, mert ordított is töle. De maszatolni, turkálni nagyon szeretett a pépekben.

A védönö és a dokinéni mondták, hogy ne izguljak e miatt, ö ilyen fajta, a kaja miatt ne stresszeljek, mert se nekem, se a gyereknek nem jó. A lényeg, hogy szépen fejlödik, jól érzi magát.

Egy évesen 12,82 kg volt és 82 cm magas, és ezt csak az anyatejnek köszönhette. Daniella februári, emlékszem, hogy január végén, mikor ebédeltünk (ö is mindig ott ült az asztalnál, hogy hátha kedvet kap más kajára) kikapott egy oldalast a tányérból és azt kezdte rágogatni. Nagyon ízlett neki. Szóval ö így kezdte.

Különben én is csak anyatejet voltam hajlandó enni egyéves koromig.

Prücsök,
Biztos, hogy nem lehet nemesfémre allergiásnak lenni?

Gabek,
Jó a kép a cipökröl.

Angyalka,
Gratula a pocaklakóhoz, vigyázz magadra! Jó pihenést nektek. Szép helyre mentek.

Lányok,
Gondolatban mi is veletek leszünk mi a talin. Jó dumcsizást, biztos klassz lesz. Brikröl tudtok vmit?

Viktorral ma voltunk méreckedni. 6,20 kg. A hosszát nem sikerült megmérni, mert akkor ébredezett és nem akarta megengedni kinyújtani a lábait, a védönö pedig nem eröszakoskodott vele.

Okt. 5-én kapja majd az elsö oltást. Kérdeztem, hogy majd a két oltás között elutazhatnánk-e Mo-ra, de azt mondta, hogy nem, mert csak a második oltástól lehet a védettséget számítani. De ha akarom egy kicsivel elöbbre lehet hozni az oltásokat. Nem akartam. Nem baj, majd tavasszal utazunk.

Ági,
Hogy álltok a pakolással? Találtál kanapét?

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Dorye


Csak ajánlani tudom neked őt!!!! Én is nála szültem, mind a két fiamat. Az elsőnél 8 óra vajudás után lett császár, végig velem volt és nagyon meg voltam vele elégedve, igy a második babámnál is őt kértem fel, pedig már előre tudtuk hogy császár lesz ez.
Ha gondolod privátban megadom az elérhetőségét.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sára

Sajnálom hogy igy megkinozták a fiadat. :( Nekem nem bántotta a dokinénink, azt mondta hogy úgy is kiürül magától. A fürdésnél mindig nézegettem neki, hogy van e ujabb kis "zsákocska", ha meg is jelent hamar kiürült és egyre lejebb lehetett huzni neki a fitymát. Bár most elviszem hogy megnézzék, mert szerintem nincs még rendesen elválva neki a bőr, mert amikor pisil van hogy nem egyenes a kifolyás. Mondjuk ezt csak most vettem igazán észre, hiszen most lett szobatiszta és igy csak most látom hogy pisil a nagy wcbe.

Gabek

Nagyon tetszett a kép a cipőkről :):) Igazi család :):)

Csilla

El kell szomoritanalak de lehet nemesfémre is allergiásnak lenni. Magam részéről az aranyon kivül mindenre az vagyok: az orvosi fémre, az ezüstre, a platinára, nikkelre, kromra, szal fém allergiám van. A fogpotlásnál is csak az egyik fajta orvosi aranyból lehet elkésziteni a pótlás fémszerkezetét, mert a többire allergiás vagyok.... "szivom is" a fogam amikor fizetni kell érte....

Itthon csinálnak erre allergia tesztet, de szerintem nálatok is simán, sőt van már olyan hogy géppel nézik meg és nincs szurkálás, kenceficézés és társai....

Még nem sikerült kanapét szerválnom, de nem adtam fel, keresek :)


Prücsök

Köszi a tippet a butorügyben, szét nézek majd ott is.


Rita

Nem is tudtam hogy te is pécsi vagy :) Én gyerek koromban rengeteget voltam Bakócán és sokat jártunk Pécsett. NAgyon szeretem azt a várost, anyum is odajárt képzőbe anno, Budapestről ha el kéne költöznöm oda bármikor szivesen :)


Még mindig nem készültünk el a fránya pakolással, már egyre jobban ugy látom ennek sose lesz vége... :( Dani ma este már itthon van velünk, nagyi nem birta tovább a kiképzést, remélem most hogy kitombolta ott magát, itthon szelidebb lesz. Pepe két napja stabilan ül és nagyon élvezi ezt az új poziciót, imád bárhol felülni és körbenézelődni :)

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Angyalka!

Gratulálok a kistesóhoz, remélem, jól vagy! Ha most 15 hetes vagy, akkor elvileg pár hét múlva azt is meg lehet majd tudni, kisfiú vagy kislány! :) Azt hiszem, én 18 hetesen tudtam meg, hogy Boti fiú lesz és tényleg....


Sára!

Szerintem a 32 éves kor egyáltalán nem késői+ Mi hárman vagyunk testvérek és anyu 36 éves volt, amikor az öcsém született.

Képzeljétek, tegnap jártam a MOM Műv.házban és kaptam egy komplett szeptemberi műsorfüzetet. Átnéztem és szerintem mi kipróbáljuk a tücsökzenét, ami jövő hétfőn indul. Felhivom majd a nőt, aki tartja, hogy mennyibe kerül és pontosan hogy néz ki a dolog.

Sára, Joe, PP, többiek, nincs kedvetek jönni?

Jelentkezem, ha tudtam beszélni a hölggyel, aki vezeti a foglalkozást!

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!

Angyalka, de joooo! Gratula a pocaklakohoz :)! Mar majdnem kifogytunk a kismamakbol :)!

Csilla, most uuugy megnyugtattal, köszönöm :) :) ! Röhögtem egy jot az oldalas sztorin, nem aprozza el a dolgokat a lyanyod :)))!
Vincusnak nem fajt a fütyije. Két kis holyagocskat fedeztünk fel rajta, azért vittük dokihoz megmutatni.
Komolyan mondom szadista a dokink! Vagy nagyon régimodi....
A maceralastol most kicsit begyalladt a fütyesz, minden este be kell kenni csipös kenöccsel, szoval szuper... :( :(
Azt hiszem keresek egy uj orvost. Ha tudtok egy jot, érdekel!

Agi, gratula Pepének az üléshez! Nalunk utana 2 hétig hawai volt, egésznap elvolt a gyerek, nézelödött, annyira élvezte az uj testhelyzetet!

Dory, én is Zsoldosné Etanal szültem, nem volt fogadott szülésznöm, de ö volt az ügyeletes. Végig velünk volt, nagyon rendes nöci, ajanlom én is!

Prücsök, most pont harmas és négyes ikrekkel almodtam... :shock:

Brik, mi van veled???

Tegnap benéztünk a MOM wellness központba és sajnos nincs ott joga, csak baba-mama torna hétfön és szerdan 11 kor. 1200 Ft 1 alkalom. A hely nem tul szimpi, a -1 szinten van, szoval kicsit bunker hangulata van.
Tücsökzene viszont van a MOM Müvhazban hetente 4 szer, oda elmegyünk pénteken.
Jogara azt hiszem mi is a Sattvaba fogunk jarni, de a 2. csoportba.


Ma sikeresen odaégettem a rizst megint :lol:,

szép napot!
saara
 
 


Szia Kinga! En mar bejelentkeztem a 15-i tücsökzenére! Nem jöttök akkor ti is??
saara
 
 


Hellóka!

Angyalka
Nagy gratula!!!!!!
Apa még mindig nem tett le a tesó projeektről, mondván nekünk úgysem jön össze olyan gyorsan! Na ja! Majd szépen rászólunk erre4 S itt leszek egy kicsivel meg egy picivel!

Csilla
Én is alergiás vagyok az ezüst fülbevalóra, ill. a bizsura, tehát sak az arany jöhet számításba. Ilyenkor besebesedik a fülem! Sajna!

Sajna tegnap nem jött össze BKV-s főpróba! :( Mire indultunk volna Katát elkapta Hiszti Manó és nem akartam még vonszolni is magammal! Mannót egyébként elég jól ismerjük, sajnos!
A védőnő szerint az erős nyáladzásunk annak köszönhető, hogy elindultak (hova?) az alsó foggyökök! Éljen!!!! :( :( :( :(

Sára
Én 33 vagyok! Tehát semmi nem késő!! :P :P

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Hát, egy picit régen jártam erre, bocs mindenkitől. Az utóbbi hetekben semmi időm nem volt a két lurkó mellett, még a gépet sem nagyon tudtam bekapcsolni, így eléggé lemaradtam...

Saara, köszi az infót, mi megyünk Dorkával, úgy néz ki.

Láttam, hogy megszületett Évi babája, nagyon gratulálunk nekik!! :)

És hát, Neked is Angyalka, ez szuper!! Irígykedem ám!!!!

Bence a héten elkezdte megint az ovit. Mit is mondjak... Ma már én is bőgve jöttem el onnan. Szabályosan le kellett fejteni rólam, borzalmas volt. :( Úgy néz ki, nagyon jó neki itthon; ez persze szuper, dehát nem könnyű így otthagyni reggelente.
Dorka meg nagylány, teljesen önálló elképzelései vannak kis életének dolgairól! :)

Bocs, de senkiről nem tudok gyakorlatilag semmit, majd próbálok visszaolvasni; azért remélem mindeki jól van, majd meséltek a találkozón!!!

Íme, gyermekeim:

Kép

és

Kép

Sziasztok!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Köszönjük a gratulációkat, aranyosak vagytok.

Jutka,
végre újra itt. Már nagyon hiányoltalak ám. De akkor csak a szokásos napi teendők tartottak tőlünk távol. :D Csak elképzelni tudom milyen rossz lehetett otthagyni a Bencét. Reménykedjünk, hogy pár nap alatt megszokja. Ha jól értem akkor a 2 évet kezdte. És hogy-hogy felvették. Nálunk aki már járt egy évet, de közben jött a tesó, azt kirakták, mondván hogy úgyis itthon az anyja. Jó, nem?

Ági, megnéztem merre is laksz, az tényleg közelebb lenne, csak nem tudom tömegközlekedéssel hogy kell odamenni. De majd ha hazajön a Jenci elmagyaráztatom merre is vagy pontosan. :oops:

Rita, én se tudtam, hogy pécsi vagy. De jó, akkor rögtön ki is használom a helyzetet. Olvastam a neten, hogy aug. 19-én átadtak egy új játszóteret az Aidinger út 2-10 alatti háztömb mögött. Ez igaz? Mert a Jencinek lakik ott egy kollegája, de ő nem tudott róla, dehát férfiból van. :lol:

Anid, hát igen, biztos most egyből összejönne, és akkor egy darabig azt hiszem téphetnéd a hajad. Én is volt hogy belegondoltam hogy mi lenne, ha most még lenne itt egy bébi, hát nem rajongtam az ötletért. :shock: . De talán így több mint két év különbséggel egy kicsit könnyebb lesz.

Sára, igyekszem behozni a lemaradást. Vincusnak meg gyors gyógyulást, lehet hogy tényleg dokit kéne váltanod. Én nem ajánlok senkit, mert hát egy kicsit messze lakok. Épp néztem a táblába, hogy szinte mindenki pesti, egy-két kivétellel.

Kedves többgyermekes anyukák, várom ám az ötleteket, tanácsokat, hogy mit nem szabad, és hogyan lehet elrontani. Mert már most parázok egy csomó mindentől. Kezdve ott, hogy hogy fogom kibírni azt a pár napot (remélhetőleg csak annnyi lesz) a korházban a Jencike nélkül. Mert ő biztos jól ellesz, de én be fogok csavarodni. Amikor írta Rita az egyágyas dolgot, belegondoltam lehet nekem is az kéne, és akkor bejöhetne a Jencike. Vagy lesz elég bajom anélkül is? Szóval tanácsra fel csajok! :oops: :roll:

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Kinga, bocsi, de valakit mindig lehagyok. Hát igen lassan már meg lehet tudni, de a Jencike nagyon titokzatos volt, és nem igazán akarta megmutatni magát. Amikor a 27. héten voltunk 4D-en akkor tudtuk meg hogy fiú lesz. Remélem a tesó már nem ilyen szégyenlős. De végülis mindegy, csak majd ha ő is fiú lesz, akkor azért már a 3-ra tényleg lányt szeretnénk.
De jó, hogy fogtok járni tücsökzenére. Majd várom a beszámolót. Mint írtam én majd itthon próbálkozom ezzel, és gyűjtöm a tapasztalatokat. :D

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok!

Dory,
én is Etánál szültem (szerintem ez az oldal sok Eta-fan-t rejteget) – szuper volt! Nagyon kedves, és a szoptatásban is ő segített legtöbbet. (Mondhatni, más egyáltalán nem segített, neki meg volt egy-két jó ötlete.)

Ági,
bizony pécsi vagyok, és vérzik a szívem, hogy nem tudunk visszaköltözni. Bár már hét éve itt fent élek, még nem tudtam megszokni. Neked rokonaid élnek Bakócán?

Anid,
a nyálzás nálunk már vagy két hónapja megy, de még nem jön egy foga sem. Legalábbis nem látszik. (Máté most három és fél hónapos.)

Szia Jutka!
De jó, hogy visszajöttél, nagyon örülök Neked!!! Még lógók neked egy emaillel, amit nem felejtettem el. Tündériek a gyerekeid!

Saara!
Nekünk jó a gyerekorvosunk, de ez a XIX. kerület. Nem tudom, milyen messze lenne neked. De ha akarod, megadom az elérhetőségét. (Pécsen tudok egy még szuperebb gyerekorvost, de talán ebből a Pécs témából már elég... :))

Nem ég oda a rizs, ha a mikróban csinálod. Egy rész rizs, két rész víz, só, vegeta, egy kanál olaj; majd 5-6 perc alatt max. fokozaton felforralni, megkeverni, utána 20 perc a kifagyasztó vagy egyéb alacsony fokozaton. Mindezt valami fedővel, mondjuk tányérral fedett jénaiban. Fontos, hogy az edény űrtartalma ne legyen sokkal nagyobb a hozzávalók terjedelménél, mondjuk dupla akkora legyen, úgy jó.

Angyalka,
hát bevallom „férfiasan” :), hogy én sem tudok róla. Pont itt van anyukám, aki ugye még most is ott lakik, de ő sem tud róla, mert az a kertváros, mi meg a belváros fölött lakunk. :( Legközelebb majd nem dicsekszem ilyen nagy hangú lokálpatriotizmussal. :)

Babamasszázs:
hol van a MOM-parkon belül? És hol lehet a környéken parkolni? Lehet, hogy mi is elnéznénk esetleg...
R.
rita81
 
 


Kép A mi kis primadonnánk. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid
 
 


Anid, csodaszép ez a lyany :)!
saara
 
 


Sziasztok!
Csak egy nagyon-nagyon gyors bejelentkezés, mert megyünk Abádszalókra hétvégézni és még be kell csomagolnom. :)

Angyalka,
gratula a pocaklakóhoz! :) Amikor én Patrikkal bent voltam a kórházban, Flórát minden nap behozta az apja és egy órát csak vele foglalkoztam, játszottam a folyosón. Nekünk ez így bevált.

Kgk, Saaara,
mi már elég régóta járunk Flórával Tücsökzenére a MOM Művházba, és most is fogunk. Csak sajnos hétfőn, mert minden más nap egyéb programunk van. Nekem eleinte iszonyatosan idegesítő volt a sok kis buta dalocska, de Flóra élvezte, aztán pedig én is megszoktam. :lol: Szerintem érdemes, de tényleg csak 6 hós kor után, sőt így is egy csomó ideig csak minimálisan tud majd részt venni a dolgokban. Az igazi akkor lesz, mikor már járnak, és tudnak körbe-körbe menni, meg ilyesmik. De addig is jó! :)

Rita,
nem MOM Park, hanem MOM Művház. :) Ugyanabban az utcában van, csak kicsit feljebb. Parkolni lehet előtte az utcán, fizetős. Illetve a MOM Parkban is, ott az első óra ingyenes, de akkor fel kell sétálni a művházig.

Nem is tudom már ki írta, de egy csomó gyerekprogram van a budai oldalon is ám! A www.gyerekprogram.lap.hu alján fel lehet iratkozni hírlevélre, minden héten küldenek infót az aktuális budapesti programokról. Meg érdemes megnézni a MOM Művház, Marczibányi téri művház, stb. honlapjait is, ezekben is szoktak jópofa dolgok lenni.

Na, mennem kell.
Ja, talira mi is megyünk, bár késni fogunk, mert Flórával babatornán leszünk fél 11-ig, aztán még haza kell jönnünk Patrikért és úgy indulunk. De megyünk!

puszi
PP
pöttöm_panna
 
 


Rita, sebaj, majd ha ott leszünk úgyis kiderül. :D

Anid, nagyon tüneményes Kata ezen a képen. Nem is értem miről szoktál beszélni, amikor azokat írod, hogy csak sír, csak sír.... :lol: :wink: :lol: :wink:

PP, és amíg játszóttál Flórával, addig mi volt Patrikkal? Pont aludt, vagy bevitted a csecsemősökhöz? De jó, hogy ennnyi mindenre jártok, én is úgy mennék, ha lenne itt a közelben is ilyen. :cry:

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok! :)

Háát, szépen elkiabáltam a múltkor az első és azóta is az utolsó szupi éjszakánkat. :( Pedig a vacsi ugyan az.
Ma reggel viszont, bekukucskáltam Boti szájába és felül kibújt 3 fogacska!
:lol: Szóval szegénykémet lehet, hogy ezek a fogacskák nem hagyták aludni. Így a jelenlegi fogacska létszám hírtelen 2-ről 5-re ugrott. 8)
Ujjujujj! Mi lesz a szopival? Megint parázhatok rendesen. Mostmár satu van. Alul felül penge fogacskák. :roll:

Prücsök, Gabek! :)
Köszi az infókat jóga és masszázs ügyben.
Nem túlkoros a Boti a jógához? (a masszázshoz ahogy Gabi írta az :( ) Mert nem igen tud nyugton maradni. Neki már csak a mászás és a felállás, a meg nem állás a program egész nap. Vagy van a csoportban idősebb baba a jógán?

Angyalka! :)
Gratulálok a kistesóhoz! Dejódejó! :D
Sikondán pedig jó pihenést kívánok! Gyönyörű hely valóban.

Csillah! :)
Dejó! Úúúúgy megnyugtattál, azzal hogy írtad hogy Daniella ilyen sokág szopizott. Képzeld a dokink egyfolytában azzal "nyaggat" hogy Boti kevés főzeléket eszik és hogy előbb etessem mással (főzivel pl) és utána jöjjön csak a szopi. Lefikázta a tejem, hogy ez már nem olyan mint régen, nem elég tápláló stb. (tök szarul esett azok után, hogy hányszor küzdötten vissza a tejemet mert szoptatni akartam/akarok/szeretek) És sikerült. De ha teletömöm Boti pociját egyéb kajával utána már lusta szopizni.
Nekünk így most tök jó. 4* eszik egy nap és mindig szopi után kínálom és eszik is. Gyümit elég sokat, a főziket nem csípi. Én nem aggódok. 9 kiló. Nem akarok egy szopit sem kihagyni. Napközben is annyira kis kiegyensúlyozott, éjszaka 1x szopik még.
Szerinte azért kel éjszaka, mert éhes. Hiába magyarázom, hogy minden kajolásnál dudára tömöm.
Szóval kicsit elszomorodtam és tanácstalan vagyok, hogy egy 7 és fél hós babát hányszor is kéne szoptatni, de én úgy érzem hogy így jó. Jó Botinak látom rajta , így nekem is. Bocsi a kisregényért!
:oops: Csak tényleg annyira rossz, hogy ez a dokink véleménye.
:(

Ági! :(
Ne haragudj, hogy nem küldöm a fotót a kanapéról.
Nem sima ügy, levitték Apukámék a pincébe.
Majd valamit kitalálok csak mindenki megy jobbra balra, mindig egyedül vagyunk, így nem valószínű hogy meg tudom oldani mostanság. :( Sorry.

A chamomilla ch12 is jó? MI ezt kaptuk a patikában.

Kgk!
Tücsökzene hétfőn? OK! :) Megyünk.
Hánykor? Nem írtad, vagy csak elnéztem? Nem találom...

Sára!
Most azon filózom, hogy a tornához is öregecskék vagyunk.
De várjunk csak! Ti idősebbek vagytok! :lol:
Vince nem kolbászolna el?
Én is akartam gyerekdokit cserélni, nehéz ügy. (nem mosott kezet a gyerek előtt.) Budaörsön ahol laktunk ott a szomszédunk gyerekorvos, tüneményes nő. Én nem mertem "szomszédot" megkérni, mert nem a legjobb. A férje urológus és jártam hozzá, de már nem. Nem jól sült el. Szóval ha nem találod túl messzinek, akkor Őt merem ajánlani.

Rita!
A Mom műv háznál sok parkolási lehetőség van, csak mind fizetős.
:(

Anid! :)
Lyánykád tünemény! Nagyon édes! :lol:
El sem hiszem, hogy a kisasszony annyit tud sírni.

Jutka! :)
Dejó, hogy jöttél. Már hiányoztál ám!
Milyen nagyot nőtt Dorka! nagyon szépek a gyerkőcök, mind a kettő! :)

Bocsi a regényért , szómenésem van. Bizti a magány teszi, már vagy 3 napja nem beszélgettem a fiamon kívül senkivel. :oops:

Holnap jön haza az Uram! :lol: Már úúúúgy várom!
5-re megyünk érte a reptérre.

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Elszállt a hsz-m, szóval újraírom:

Angyalka! Gratulálok a kistesóhoz! Örömteli pocakosodást kívánok! Remélem a "nagytesó" nem lesz nagyon féltékeny :)

Anid! Nagyon aranyos Kata! Lehet h egész nap fényképezned kellene és akkor nem sírna? :wink:
A nyálfolyás kezdetétől a fog kibújásáig akár több mint egy hónap is eltelhet, szóval ne aggódj, még nem jön az ki, csak jelzi, hogy dolgozik.

Mi is már jó régóta szenvedünk vele, van 3-4 nyűgösebb nap, aztán semmi, aztán megint jön a nyűgi. Most nagyon szenved tőle szegénykém, de még mindig nem bújt ki. Felül kettő egyszerre akar kijönni. Az éjszaka is szenvedett szegénykém ébren vagy másfél órát, adtunk neki Chamomillát (először), de nem nagyon láttam a hatását. Ma napközben egész jól elvoltunk, ezért nem adtam újabb adagot neki.

Rita! Köszi a rizstippet, kipróbálom!


Mi valószínűleg nem megyünk a talira, mert a MOM elég messze van tőlünk és még nem BKV-ztunk, szóval nem egy ilyen bonyolult úttal kellene kezdeni.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Angyalka, szívesen beszélgetek erről a talin, azt hiszem feneketlen mély kút a téma... Nagyon tudom ajánlani a Szülők iskolája sorozatból a Kistestvér születik részt, vannak benne jó ötletek, mi is használtunk belőle ezt-azt, és nagyon bevált!!!

Köszi, hogy így örültök nekem, aranyosak vagytok! De most megint megyek, ha máskor nem, kedden találkozunk!!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Angyalka,
nálunk kicsit más volt a helyzet, mert Patrik a PIC-en volt. De én a helyedben azt csinálnám, hogy kitolnám az ablakhoz, addig gyönyörködjön benne az apja. Aztán ha üvölt a baba, szóljon neked.:) De talán ennyire még a csecsemősökhöz is be lehet tolni, szerintem ilyesmikben megértőek, ha megmondod, hogy a nagyobbacska babáddal szeretnél lenni egy picit.
Egyébként merre laktok? Szerintem majdnem mindehol vannak babás programok, csak nagyon rosszul vannak marketingelve.
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok!

Rita, köszi a rizs tippet, de nincs mikronk :!: A XIX. kerület kicsit messze van azt hiszem :P!

PP, feliratkoztam a hirlevélre!
Tücsökzenére kivancsi vagyok bar tényleg ugy gondolom, hogy ezt inkabb egy kicsit kesöbb fogja igazan élvezni Vince. Azért megnézzük hogy reagal ra :P.
Ha bejön mehetünk hétfön is legközelebb.
Jo hétvégét!

Joe, hm, lehet érdekel a szomszéd doki... Elhozod a nevet, cimet a talira légyszi? Köszi!
Bizony, mi 10 honaposak vagyunk, de azt mondtak, hogy siman lehet menni tornazni ekkora babaval. Majd meglatjuk mit csinal. Na, egy kis torna :?: :P

A joganal meg altalaban 2 féle csoport van. Egy a piciknek (8-9 hos korig) és egy a nagyobbaknak (9 hotol kb 2 éves korig). Csak van valami modszerük, hogy le logjon el az összes gyerek!

Figyu, ne parazz Boti sulya miatt! 9 kilo, az tök jo! Vince 3 honappal idösebb és nincs 9 kilo (pont este mértem 8,76) ugyhogy nyugi!
A doki véleményét meg szard le! Kb olyan értelmesnek tünik, mint a miénk. (most ö sem mosott kezet a fütyi fogdosas elött!). Te csak jobban érzed mi jo Botinak! Rolad nem is beszélve!
Amugy üdv a gyümi fanok klubjaba :P!

Jutka, jo, hogy ujra itt vagy!

Na mostmar tényleg eldugulok.. :oops:

Jo éjt!
saara
 
 


Sziasztok!

Sokat gondolkoztam, hogy mit tegyek, beírjak jöjjek ide hozzátok. Remélem nem haragszotok, de én mégis úgy döntöttem hogy le kell írnom, mert ti olyan jók vagytok és szeretném leírni.
Hát az én szüléstörténetem, nem boldogsággal és örömmel fejezödött be.
Kedden 30-20-10 perces fájásaim voltak, utána sokáig 10 percesek, hivtam Ágit hogy mit tegyek ő mondta pancsi, bal oldalra fekvés és ha elmúlnak a fájások akkor ezek csak joslófájások voltak. Ki is derült hogy az volt. Vártunk aztán megindultak megint a fájások 10 percesek voltak hivtam Zsoldosné Etát, aki ugyanazt tanácsolta amit Ági, de csak nem múltak így megint beszéltünk Etával és indultunk be a kórházba. Mi 10 percre lakunk a kórháztól de félutnál már 3-4percesek voltak a fájások aztán beértünk, Valent doki megvizsgált és mondta szűk két ujjnyira ki vagyok tágulva, felvesz a szülőszobába. Aztán Eta feltett a ctg-re nem volt jó, azt mondta biztos rossz a gép hoz még egyet, hozott még egy gépet aztán az se volt jó akkor már gondoltam, hogy itt baj van. Jött egy orvos lementünk UH-ra és néztük a babát, nem volt szívhang, nem volt áramlás. És közölte velem az orvosom, hogy nem él a baba, meg kell szülnünk. Visszamentünk a szülőszobába, ahol a férjemmel is közöltük a hírt ott egymást nyugtattuk, utána vajúdás és 23.15kor megszületett Ákos, a nyakára volt tekeredve szorosan kétszer a köldökzsinór, megfulladt. Eta gyorsan elvitte a picit, mert mondtuk hogy nem szeretnénk megnézni. Túl hosszú volt a köldökzsinór. Én bennem ez a köldökzsinór hossz akkor tudatosult bennem amikor szültem a méhlepényt és kijött valami nagy darab, rákérdeztem Valent dokitól, hogy megszületett a méhlepény és erre ő azt mondta nem ez még a köldökzsinór. Kész voltam. Nagyon szörnyű volt és nehéz szülés volt. Teljesen tönkre vagyunk menve, próbálunk tovább lépni, de ehhez hosszú idő kell.
Át vitték a babát boncolni, kiderült egészséges 2500grammos baba volt. Ma mi is átmentünk mert közben úgy döntöttünk, hogy megnézzük. Gyönyörűű, formás, sötét hajú kisfiú volt.

Én szeretném megköszönni a segítséget Etának, Valent dr-nak és Áginak!Etának és Valent dr-nak külön köszönjük a lelki erőt amit kaptunk és utána és a mai napig tartó segítséget! KÖSZÖNJÜK!

Még nem tudjuk mi lesz, remélem nem baj ha néha feljövök a topicba és írok.

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Jesszusom, Brik, nem hiszem el!!!!!
Annyira sajnalom, annyit gondoltam rad, es ugy vartam hogy mi van Veled! Nem tudom mit irjak.. Ez most nagyon kiborit. Probalok megnyugodni, majdnem egyutt szultunk.
Jaj Istenem, imadkozom.
Sok-sok erot! P
panzej
 
 


Es legyszi eszedbe ne jusson itthagyni minket!
panzej
 
 


Panzej!

Te ne idegeskedj neked nem szabad, na pont ezért nem akartam beírni, mert féltettem a kismamákat.
Köszönjük, remélem lesz erőnk és meg tudunk nyugodni és előre tudunk nézni. Vigyázz magadra! És a jóra gondolj, mert ilyen nem szokott megtörténi. Ez valamiért velünk megtörtént. Ezt így akarta Isten, valamiért kiválasztotta Ákost. Nehéz, de biztos ezzel a kisfiam tanítani akart nekünk valamit, majd idővel kiderül, hogy mit!

Én drukkolok neked és szorítok!:-)
Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Jaj, Brik, egyszerűen nem tudom mit írjak. Elsőre fel se fogtam, nem hittem el. Háromszor kellett elolvasnom, mire felfogtam.
Őszinte részvétem. Imádkozom értetek, hogy eltudjátok fogadni Isten akaratát. És Ákos lelkéért is. Bocsi, de egyszerűen nem vagyok képbe.
De nehogy itthagyj minket, gyere mindig, ha tudsz.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Szia Angyalka!

Köszönjük szépen!
Én viszont gratulálok neked a kis pocaklakóhoz:-)

Köszönök nektek mindent!
Fogok jönni, szerintem sűrűn, mert kell a beszélgetés. Úgy döntöttünk, hogy csak akkor tudunk túllépni a nagy tragédián, ha Lilikének lesz testvére. Persze nem most mert úgye van a 6 hét amíg nem lehet és utána is csak akkor ha már lelkileg túl vagyunk a nehezén. Valahogy el kell engednünk ami nagyon nehéz és még nem tudom hogy hogyan. Az biztos hogy csinálunk neki emlékhelyet.

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Drága Brigi!

Szeretnék mégegyszer öszinte részvétet kívánni.
Nagyon sok erőt és kitartást ezekhez a nehéz napokhoz.
És tudod modtmár tőled ikerbabákat várok.

Millio
puszi

Lini
lini
 
 


Kedves Lini!

Nagyon köszönöm, hogy tegnap beszéltünk!! Ma szerintem délután megint kereslek.
Köszönjük remélem az hogy ennyi barátunk van és ennyi segítséget kapunk könnyebb lesz a nehéz napokon túl lenni. Most még friss ezért is nagyon nehéz:-(((

Pár hónap és remélem majd akkor bejelenthetem itt nektek, ha nem is ikreket, de azt mindenféleképp, hogy babát várok.
De ezt még egyenlőre csak sírva tudom leírni nektek:-(

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Drága Brik!

Őszinte részvétem! Nagyon megdöbbentem. Nem is tudom, mit írhatnék. :(

Ha bármiben tudok segíteni, szólj. Nyugodtan felhívhatsz telefonon ha úgy érzed, hogy beszélni szeretnél valakivel.

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Szia Brik!

Hát nem is tudom mit írjak!Már reggel olvastam mi történt,de eddig még írni sem tudtam,annyira megviselt ami veletek történt!
Őszinte résztvétem,nagyon nehéz bármit is írnom,mert a sírás kerülget!
Nagyon nehéz időszak áll most előttetek,de remélem valahogy sikerül feldolgoznotok a gyászt,és amint a természet engedi-hamarosan-öröm hírről is be tudsz számolni!
Nagyon szorítok,hogy ez minnél előbb sikerüljön!

Ha segíthetek vmiben,vagy csak beszélni szeretnél valakivel,rám számíthatsz,hívj nyugodtan!!!!!!!(a vezetékesen hívj,ha úgy gondolod)

Puszillak és sokat gondolok rátok!

Timi

Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Szia Brik!
Őszinte részvétem!
Remélem Isten ahhoz is ad erőt, hogy feldolgozzátok a tragédiát!
Nagyon sok erőt kívánok nektek, és hogy szeressétek egymást most még különlegesebben!
Szia!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Kedves Évi!

Köszönjük!Sajnos senki nem tud segíteni:-( Csak abban, ha beszélgethettek valakivel vagy ide beírhatok és válaszoltok nekem. Köszönöm, hogy hivhatlak!:-) Remélem ti jól vagytok. A babócád eszik rendesen? Jó étvágya van?

Kedves Timiban!

Köszönjük!Timi remélem én is hogy hamarosan jó hireket irhatok ide nektek! Nagyon nehéz, és most néha Lilivel is nehéz. De ő nagyon sok szeretetet ad nekem és talán így könnyebb lesz a gyászt elviselni.
Timi gyermekeid? Ákos örül a sulinak? Lilike nagyon örül, nagyon szereti:-)

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Szia Anid!

Köszönjük!
Anid nem tudom miért vehette el Ákost Isten, de én is remélem, hogy ad erőt hogy elviseljük a fájdalmat, ami most bennünk van. Az biztos hogy nekünk tanított ezzel valamit, csak még nem tudjuk mit. Nagyon megváltoztunk e pár nap alatt sokkal másképp láttunk mindent.

Remélem ti jól vagytok:-)Vigyázzatok magatokra!

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Szia Brik!

Szeretnék én is részvétet kívánni neked, őszintén. Biztos vagyok benne, hogy isten ad nektek elég lelki erőt ahhoz, hogy elfogadjátok és feldolgozzátok ezt a tragédiát.
Próbáljatok meg minél többet beszélgetni egymással, barátokkal, velünk, hátha ezzel kicsit könnyítjük a fájdalmatokat.

Puszi,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Kedves Brigi!

Én is nagyon sok erőt kivánok nektek és őszinte részvétem. Nagyon nagy szerencse, ha van erőtök úgy gondolni a történtekre, hogy ez volt Isten akarata. Én hiszek ebben és ha ebből a hitből erőt tudtok ti is meriteni, az nagyon sokat segithet.

Várunk téged ide mindig, én is remélem, hogy hamarosan jobb hirrel örvendeztetsz meg bennünket.

Kinga
kgk
 
 


Drága Brigi!

Leírni sem tudom, mennyire megrendít ez; sajnálom, ami történt; én csak bőgni tudok Veled. Ha bármiben tudunk segíteni, számíthatsz ránk; gyere mindig!!! Sok erőt kívánok most Neked, Te nagyon aranyos lány!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Draga Brigi!

El sem hiszem, ami veletek történt, fogadd öszinte részvétem!
Kivanok Nektek sok-sok eröt, szeretetet, hogy tul tudjatok lépni a nagy fajdalmon és remélem én is, hogy hamarosan örömhireket hozol nekünk!

Addig is gyere ahanyszor csak akarsz, itt vagyunk Neked, öntsd ki a lelked, ha jol esik!

Puszillak,
Sara
saara
 
 


Brik,

csak potyognak a könnyeim...

Kép

Kép
gabek
 
 


Kedves Brik,

Sírva olvastam soraid. Hihetetlen. Fogadd öszinte résztvétem! Kívánok Nektek sok eröt, hogy tovább tudjatok lépni.

Mikor bementél a kórházba és feltettek a CTG-re már nem jelzett semmit? Vagy csak az értékek voltak rosszak?

Próbáljatok a szülésznövel és a dokiddal is beszélni a történtekröl, biztos szakítanak Rátok idöt. Nagyon sajnállak.

Nekem még ´93-ban volt itt egy késöi vetélésen (21.hét). Én sem akartam látni a babát elöször, de rábeszéltek. És nagyon-nagyon jó, hogy így tettem. Lefényképezték, bebugyolálták és a kezünkbe adták. Szép nyugisan elbúcsúzhattunk a lányunktól az egyik szobában.

Imádkozom értetek. Holnap gyújtok gyertyát Ákosért, van itt egy emlékhely az egyik temetöben azoknak, akiknek távol haltak meg a szerettei, vmint akik a hamvaikat szórátták el és nem akartak sírhelyet.

És ne hagyd itt a topikot, itt vagyunk Neked.

Puszillak
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Kedves Brik,

mi nem ismerjük egymást, mert én inkább a fórum olvasója vagyok. Sírva olvastam a történetedet. Csak elképzelni tudom, hogy mi zajlik most bennetek...vagy még azt sem. Fogadjátok részvétem és kívánom nektek, hogy minél előbb örömhírről számoljatok be, ami valamelyest enyhíteni és feledtetni tudja ezt a tragédiát.

Hédi
gyurmanó
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük az együttérzést, a sok erőt amit küldtök nekünk és azt hogy jöhetek kiönteni a szívem.

Csillah köszönjük, hogy gyújtasz Ákosért gyertyát! Nagyon jól esik! Mi akkor nem láttuk Ákost a szülőszobában mert nem volt lelkierőnk megnézni, de viszont a Pathologiára átmentünk ott megnéztük viszont buták voltunk és nem vittünk fényképezőgépet, már bánom, de a szívembe itt van az arca meg mindig előttem.
Csillah mikor bejöttünk feltették a ctg-t, de nem müködött akkor azt gondoltuk rossz, utána hoztak másikat és az se akkor már gondoltam, hogy baj van és utána az uh megerősített.

Etára és Valent dokira teljes mértékben számíthatok bármikor megkereshetem őket és ha már ott tartok lelkileg akkor valószínű hogy át is beszéljük még egyszer a történteket.

Ma végre Lilikével tudtunk együtt sírni, mind kettőnknek jól esett és meséltem neki Ákosról, nagyon örült neki. Megbeszéltük, ha anya felépül akkor lesz neki kistesója. De még idő kell.

Gabek nekem is egyfolytában pottyognak, csak sokszor muszáj Lilike miatt visszatartanom, ami nagyon nehéz.:-(

Gyurmanó köszönöm neked is az együttérzést!!

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Kedves Brik

nagyon elszomorít ami veletek történt. Még most is a sírok. Kívánok nektek sok lelkierőt! Habár már nagyon rég nem írtam ide, mégis ha bármiben tudok segíteni szólj nyugodtan. És feltétlenül írj ide, mert az segít a fájdalom feldolgozásában.

Sok puszi, Julcsi.

KépKép
kgiulia
 
 


Szia Kgulia!

Látom egyszerre írtunk be. Köszönjük az együttérzést! Fogok jönni, mert nagyon jól esik az a sok szeretet, amit innen kapok töletek. Tényleg rég voltál már, gyere te is sűrűbben.

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Kedves Brik,

Nagyon sokat gondolok rátok. Sírjatok együtt, Lilikével. Beszéljetek Ákosról. Nem kell visszatartanod magad, a gyerek úgyis érzi, hogy nagy a baj, legalább ö is kisírja magát, hisz ö is elveszített egy várva várt testvért. Ez az ö gyásza is. Nagyon jó, hogy az orvossal is végig tudod beszélni a történteket. Sok idöbe telik ezt feldolgozni. Gondolatban veletek vagyok.

puszillak

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Egy ideje olvasója vagyok a fórumnak, de egyre inkább azt érzem, hogy rengeteg segítséget (lelkileg is) tudtok adni egymásnak. Hát eljutottam odáig, hogy talán nekem is jól jönne. Személyesen csak Évit ismerem (Szia Évi, tudod, az a magas lány a felkészítőről, aztán a gyerekágyon is együtt voltunk :)), de már egy kicsit a többieket is ismerősömnek érzem.
Aug. 25-én született kislányom, Anna (az egész család Pankának becézi), első gyerkőc. Még az elején járunk, és néha nem könnyű. Most szaladok is, mert jelzi, hogy bizony enne már!
Később még kérdeznék a tapasztaltabbaktól sok-sok mindent, de Panka hív.
Kedves Brik!
Ismeretlenül is sok-sok puszi és kitartást, a fájdalom enyhülni fog, és sok csoda vár még rátok!

Sziasztok,

Ági
cseragi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?