Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Szilvi! Hatalmas gratula nektek!!!!!!!!!!! :D :D :D

Méri, sok sikert nektek a külföldi élethez! :D Drukkolok! Biztos vagyok abban, hogy minden rendben lesz! Majd írj nekünk! :!:

Weronica! Köszi! Remélem, nálam is bejön ez a zselé! Holnap meglátjuk! :D

Kati! Sajnos még itt vagyok. :?

Kátya

Kép
katya

ahol neked az e-mail cím van

Kép

Kép
kati16

Ó-Ó !

Szia Kátyám !!

Na akkor holnap !!! Izgulok !!

Te is ??

Nem sokára meglátjátok egymást Annával, ez nagyon izgi !

Nézzük a jó oldalát , azt sem sokan tudják pontosan mikor fognak elösször találkozni !!
De te ezt már tudod, fel tudsz rá készülni , ez is jó !

Most már csak az hiányzik ,hogy ne holnap tegye fel a zselét !
Akkor feladom !! :shock:

De ugye ez még nem változott ??

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Kati! Hat, igen, a terv alapján holnap kora reggel bemegyek az Uzsokiba, megvizsgálnak és a doki felrakja a zselét és aztán várunk, hogy mi lesz... :shock: Nagyon izgulok! Remélem minden rendben lesz! :roll:

Majd feltétlenül írok egy sms-t Nikinek!

Kátya

Kép
katya

Kátya !

Várjuk az sms-t!

Később meg a beszámolót ! :lol:

Adri ! Jaj, a nevet még mindíg nem tudjuk !
Ha nagyon izeg-mozog mindíg Lili,Bogi,Cintiának hívom!

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Kati:
Köszi az instrukciókat, persze így már meg tudtam nézni a képeket.
Ezek a nyuszik inkább tengerimalacosak, azt hiszem :?

Most is ilyen szőke vagy? Szerintem nagyon jól áll, fiatalít, ami nem azt jelenti, h már idős vagy, csak talán még fiatalabbá tesz, mint a vörös.

Kátya, akkor még egy nyugodt éjszakát kívánok, és ne izgulj, most már minden sínen van!!

Sziszike olyan rég jelentkeztél, minden rendben veletek, ugye?
Pelle, te hogy bírod még? Nehogy azt mondd, hogy Kátyához társulsz be, holott velem vagy egyidős :shock:

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Kátya, nagy-nagy drukk, majd gondolok rád holnap!!!
Adri, Pelle még egyben van, rögtön szólok, ha Soma megérkezik...
Sziszikét én is hiányoltam már ma...

Na megyek, a főnök méltatlankodik...:-)

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

sziasztok!

Kati: tok jok a kepeitek! BAro lehet ilyen fiatal anyukanak lenni, ekkora lannyal! Jartok egyutt bulizni? Vagy maj fogtok:))
Telejsen maskepp kepzeltelek el! Nyuszkok aranyosak!

Katya: nagyon izgulok erted! Sms-t varom, amint kapom jelentkezek!
Lukiban bizz meg, hulyeseget nem csinal!:)

Pelenka: pampers nekunk nagyon sz...r! Volt egy no name, amit ajandekba kaptunk az nagyon jo volt, de azota sem talaltam olyat!
Huggies persze szuper, de draga, babylove szoszo! BAr a titka tenyleg a jo csomagolas, marmint, hogy nem pisilunk ossze minden ruhat!

Ildi: vedonot tenyleg felejtsd el! Elcsepelt, de szerintem halgass az osztoneidre! Meg ha az ember faradt is megmondjak, mit kell tenni!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Sziasztok !

Lányok ! Köszi-köszi , nagyon jól esett a fiatal anyuka , meg minden ! Egyébként tök jó , hogy így mondjátok, idáig fel sem tünt annyira ,úgy elszaladt az idő !

Adri ! Vörös hajam nem is volt , csak a szőke volt lenőve , de az eredeti az barna , úgy-hogy azért én barnának vallom magam !
De az tény , hogy a világos hajszín fiatalít , általánban mindenkit , nagyon ritka akinek nem áll jól.

NIKIke ! Még nem járunk bulizni, most jelen pillanatba ebbe a kiskamasz korban vagyunk amikor is inkább a háta közepére kíván!!

Ui.: Tényleg hasonlítanak a nyuckók a t.malacra

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!!

Köszi a hiányolást mindenkinek! :)
Mostanság elhanyagoltalak titeket, de olvasgattam, amit írtatok folyamatosan, de nagyon kevés időm volt.:(
Tanultam!!!
Tegnap sikeresen levizsgáztam Kresszből.:) Annyira örültem! 20perc alatt készen lettem az 5ös asztalnál ültem és 5hibám lett.

Még 3 vizsga hátra van, olyan jó, hogy elsőre sikerült ez..2hét múlva EÜ.,de jövőhéttől már a gyakorlatra is összpontosítanom kell.:)
Most kell jogsit szereznem, mert 3gyerek mellett sztem kell..s, ha most nem teszem le, ki tudja mikor lesz rá lehetőségem.

Szilvi: pontos babód volt, majd mesélj, ha kicsit ráérsz..:)
Gratulálok minden anyukának és babának.

Frusi: nagyon helyes a képeken a babód. :wink:

Pelus téma: nekünk is a pampers vált be a legjobban, bár most is mindet teszteltük.:)

Drukkolok a finish-előknek!!

TÁBLÁZAT!!!!!

1157561987.76.xls

Puszi mindenkinek!!!!

Bence:
Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok!
Gratulálok a szép babákhoz! :)
A táblázatból úgy látom, most lányok jönnek majd sorban, enyém lesz a következő kisfiú decemberben!

sziszike! Írtam neked e-mailt az adataimmal, úgy látszik, elveszett. Szül. időm: 1972.12.04 és kisfiút várok.
Puszi!
Judit
judit(34)

Sziasztok! :D

Kátyáékról semmi hír?? :? :roll: :wink:

Sziszike, gratula a KRESZ-hez!! :lol: :D Remélem, jó oktatót fogsz majd ki, és ha nem vagy elégedett vele ill. a stílusával, ha nem érzed jól magad vele, ne légy rest váltani!!!! én először egy olyan figurához kerültem, aki dohányzott a kocsiban.... :shock: :( meg amúgy soha nem mondott semmit.... utána átmentem máshoz, akitől két óra alatt többet tanultam, mint az eredetitől 30 óra alatt.... tőle aztán újabb kb. 30 órát vettem, de aztán nála már rögtön sikerült a forgalmi (előtte 2x bukfenc volt a másik oktatóval). :shock:

Adrikám, már dobogós vagy!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Nálunk volt ma a dokinéni rutinellenőrzésen, megnézte Lillácskát, hogy milyen kis husimusi. :lol:

Kép
frusi

Ja, Sziszike, ha legközelebb frissíted majd a táblázatot, nálunk kimaradtak a születési paraméterek: Lillácska 54 centivel és 3500 grammal született. :lol:

Kép
frusi

sziasztok!

frusi: semmi hir, pedig visszakapcsoltam a mobilom, de semmi!

Venczkone: jelentkezz. A szobatarsunk Balogh Viki erdeklodott, es persze en is, mit mondhatok Neki, mi van Veletek?

csok

Kép
nikike

Sziasztok!

Először is gratulálok minden új babának és családnak!

Üdv az újaknak is.

Nikike:hát igen már jó rég írtam,de olvasni szoktam,csak két gyerek mellett kevesebb az időm.
Jól vagyunk,bár a lányomnak mandulagyulladása volt,de már jól van.
Vencel nagyon tündéri baba,sokkal nyugisabb,mint Alexa volt kicsinek.Mi is megkaptuk az oltást,5810g,és 57cm.
Szóval zajlik nálunk az élet,sokat vagyunk kint a jó levegőn.
Volt már féltékenységi jelenet is a lánykám részéről,de azért nagyon édes,mindig próbálja szeretgetni a kistesót,csak ő még nem tudja olyan finoman.

Vikiékkel mi van?Tudnál küldeni vmi elérhetőségét?

Kátyáéknak megy a drukk.

Szopi témához általánosságban:én a lányomnál állandóan paráztam méricskéltem,pedig jól hízott,de mindig bebeszéltem hogy nem elég a tejem,így is tudtam szoptatni,de állandóan stresszeltem.Most se időm nincs méricskélni,meg aggódni,meg el is döntöttem,hogy nem fogok,elég akkor aggódni,ha nem hízik jól,de szerencsére nincs ilyen probléma,és így,hogy nem izgulopk sokkal könnyebben veszem és értem meg a baba jelzéseit.Szóval ne parázzon senki,bízni kell a babában.

Jó éjt mindenkinek,megpróbálok gyakrabban jönni.

Kingáról tudtok valamit?

Niki
Vendég

Sziasztok!

Mindenki nézegesse a táblázatot és, ha vkinek hiányzik vagy rosszul van beírva az adata írja meg!!

Nevek: Noémi, Kati, Judit, Persela van már 5letetek a babó névre??

Kátya: mi van veletek???Megy a drukk..majd jelentkezz.:)

Szopi: már énis írtam, sztem se jó méregetni, mert mindig más ütemben hízik a baba. Aki sokat méreget izgul, görcsöl és sokak adnak hozzátápit is ilyenkor.
Egyedül a babára kell figyelni, ha megnyugszik szopi után, jól csináltuk, elégedett a baba-semmi más nem számít!!!

A suliban előre kellett befizetni a gyakorlatot is, remélem azért tudok válogatni-idejárok a Suzuki-hoz. Úgy vettem ki, hogy nem választhatok, hanem kapok vkit, pedig a szinpátia nagyon fontos.
A sulivezető stílusát nem annyira bírtuk, de az oktató jó volt..nekem csak a 7köznap esték és a 7végék jók, szóval azért csak akadnak többen is..akkor meg remélem lehet választani.:)
Ma d.u. felhívom, mert 2napja már, hogy nem hívott vissza!

TÁBLÁZAT FRISSÍTVE!!!!!

1157608798.2.xls

Pusssz:Sziszike.

Bence:
Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok !

Kátyám ! Remélem már túlvagytok mindenen csak fáradt voltál !!

Nikikének lessük minden mozdulatát !!

Sziszike ! Jó, hogy tudtál kicsit jelentkezni !! KRESSZ ! Ügyi vagy ! Hát igen, azért 3 gyerek mellett kell is !
Sokkal könyebb mozogni , mint a buszra fel, le !!

Köszi a táblicskut !

Venczkone, Niki ! Te is kénytelen voltál jelentkezni, mi ??? Ügyes a mi Nikikénk !!
Örülök, hogy jól vagytok !! Alexának mielőbbi gyógyulást, remélem hamar jobban lesz !

A név !! ?? MOST KEZDÜNK kicsit kompromisszumra jutni !
Szóba jött a Bianka és a DIÁNA ??Még mindíg jobb mint a Cintia de nem szárnyalja túl a Lilit viszont a Boglárkához hasonlít a Bianka!!

Bocsi, hogy ezzel traktállak titeket, ne is figyeljetek ilyenkor oda.

Puszi ,Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok,
Na tegnap én is kipróbáltam a Brendonos tornát - és kifejezetten jó volt! Úgyhogy lányok, akit érint, merem ajánlani másnak is :)

Sziszike: nem kaptad meg a privimet? Küldtem neked én is adatokat a táblázathoz már egy hete kb. :(

Katya: nagy drukk neked!

Judit

KépKép
Kép
elsijud

Sziasztok!

Katya: nagyon kíváncsi vagyok, mi lehet már vele, itt nézegetem az oldalt elég sűrűn, hátha jön már végre hír... Kátya, nagy-nagy drukk megy!!!!!:-)

Sziszike: természetesen van lánynevünk, már a fogantatás előtt megvolt, csak egyrészt a Márkot anno addig Dorkáztuk, amíg a 8. hónapban Márkká nem változott:-), másrészt van egy barátnőm, aki bár nem jár ide, de lehet kapcsolata az oldallal, és nem akarom, hogy ő megtudja, mi lesz a csajszi neve, mert meglepinek szánom. Úgyhogy nálam majd akkor derül ki a lánynév, ha megszületett, akkor viszont Pelle rögtön meg fogja osztani veletek (majd jól megkérem rá!:-) )
Egyébként neked meg nagy drukk a vezetéshez!!!

Kati, a Biankáról jutott eszembe, én anno a Blanka névbe voltam beleszeretve...:-) Meg a Dorkába, de így, hogy Dorka, nem Dorottya vagy Dóra. Aztán jött az új, titoknév, és annyira átszerettem abba, hogy majd ha lesz 2. lányunk, az Dorka lesz, de az első tuti nem...:-)

Sziszike, még1 dolog (csak hogy ne ülhess a babérjaidon): nem tudnád a táblázatba a már megszületett babák mellé odaírni, hogy kinél születtek? Bevallom, én már nem nagyon tudom követni, de érdekelne... Persze, csak ha van erre egy kis időd!

Pussz mindenkinek, Kátyának mégegyszer nagy drukk!!!!!!!!

Kép
Kép
persela

Sziasztok !

Persela, épp most nézem , már ti is a 26. hétnél jártok !! :D
Hogy megy az idő !!

Mostmár tutin kiváncsiak vagyunk a nevére, de ne aggódj kivárjuk !!

A táblicskuba tényleg jó lenne valahova be bigyeszteni , hogy ki kinél szült , mert tényleg nem fogunk rá emlékezni !

Se Nikike,így se Kátya !! :roll:

Puszka , Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Elsősorban Sziszikéhez írok, de azért mindenkinek elmondom, hogy tegnap este a férjemmel az új táblázatot néztük és én bizony egy picit elkeseredtem :( :( , hogy nem kerültem bele. A férjem vígasztalt, hogy mit is akarok az eddigi 3 hozzászólásommal és legyek sokkal aktívabb itt a társalgóban.

Úgy látom, hogy tök jó kis csapat alakult itt ki és mindenki csőprofi. Hát amiket a szoptatásról itt összahordtatok, az nem semmi. A védőnő adott egy csomó anyagot róla (a mi védőnőnk egész normálisnak tűnik), amit annak rendje módja szerint elolvastam, de még ezek után is nehéz elhinni, hogy az én cickóimból valaha tej fog csordogálni.
Az egyik barátnőm ígért egy Medela elektromos mellszívót, amit elmondása szerint csak párszor használt, mert ő nem nagyon fejt, "marha sok" teje volt. Nem tudom, hogy illik az ilyesmit elfogadni? Szóval furi, hogy egy-két éve még az ő melléből fejték vele a tejet, novembertől meg az enyémből? Elég higiénikus lesz ha strerilizálom?

Üdv.

Sziszikének írok egy privit is az adataimmal, hátha megszán és beilleszt a táblázatba.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Jajj, Gabi! Sziszike biztos csak véletlenül felejtett le, örömmel fogadunk itt mindenkit!! Ugye csajok? :lol:

Szoptatással kapcsolatban: én több okból is elképzelhetetlennek tartottam, hogy fogok tudni majd szoptatni, egészen konkrétan a lelki oldalával voltak gondjaim, és most mégis megy. Valahogy, amikor már oda jutottunk, akkor nem volt energiám parázni rajta... megmondom őszintén, nekem nem okoz különösebb örömet a szoptatás :shock: :shock: :shock: sajnos ez van... de legalább megy, megoldottuk, és Lillus boldog tőle. :D :D :D

Kép
frusi

Sziasztok!

Gabi: beraktalak!! Írtam privit, megkaptam az adataidat!!!

Judit: beraktalak téged is!!!:) Meg van a privi...bocsi.

Kati, Persela: az a baj, hogy az eredeti táblit nem tartottam meg..nem tudom ki-kihez járt, de, ha szeretnétek, persze pótoljuk....

Gabi: most olvasom a kérdésedet: szted hányan vesznek használtan ilyet??? Nagyon sokan!!! És a bolti sem steril.
Én azt mondom örülhetsz, hogy ilyen barátnőd van, köszönd meg neki.:) Van a Chicco-nak hideg fertőtlenítője vagy forró vízben kifőzni vagy mikrós...sok mód van rá. Amúgy csak arra gondolj, hogy tej volt benne, a cuclikat is, amit a baba a szájába vesz fertőtleníteni kell, de jó sokáig. Amúgy nekem a medella vállt be a legjobban-remélem neked is segít!!!

Persela: nemis ülök a babérjaimon, igen is sokat dolgozgatok.:) Gyerek mellett nem sok pihi jut, most is igyekszem, mert utánna megyek vele játszani.:)
A nevet meg kivárjuk! Bár kíváncsivá tettél....

Kati: beírtam a lehetségeseket...
Nekünk Szonja lett volna....már, ha nem lenne kukija!!

Pusssz.
sziszike1000

TÁBLÁZAT:

1157636569.75.xls

Bence:
Kép

Kép
sziszike1000

Hello!

Most már minden OK. Jajj de jó..... benne vagyok a táblázatban. Igaz, hogy aszerint a 15. hónapban születtem, de ilyen apróságokra nem adunk. Köszönöm Sziszike.

Köszi lányok a tanácsokat, megnyugtattatok, el fogom fogadni a mellszívót a barátnőmtől. Ha az szerintetek jó (megbízok a tanácsaitokban maximálisan), akkor felesleges lenne pénzt költeni rá.

Kátyának azóta már tuti, hogy van babácskája. Vajon mi lehet velük? Méri nincs még semmi info?

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Na lánykák!

Én még nem szóltam hozzá a témához, de okulásként most leírom a mi példánkat, jelezve, hogy nincs lehetetlen. Előre is bocs, ha kicsit hosszú leszek!

A Márk a 3. napján kezdett "rendesen" szopizni, bár az első perctől próbálkozott, dehát idő, míg lesz tej. Azám, csak a 4. napon meg úgy besárgult, hogy csak aludt, cici nyema. Doktornéni Uzsokiban: alkalmanként 40 ml-t egyen a gyerek, vagy baj van. Ha nem, legalább igyon vizet. Gyerek aznap semmit nem szopizott, a vizet öntöttem bele ezerrel...
Másnap doktornéni: Hát a gyerek biza még sárgább lett, szopik-e eleget. Mondtam, nem. Akkor kap-e pótlást? Mondtam, nem. Pedig ő mondta. Mondtam, nem mondta... Majd sírtam negyed órát, hogy meghal a gyerekem, mert hülye vagyok hozzá, majd felhívtam a páromat, usgyi, menjen mellszívóért, cumisüvegért. Hozta, csecsemősök sterilizálták, és onnan kezdve 2 napig a Márk üvegből kapta a lefejt tejet, mert azt legalább megette. Egy nap alatt javult a sárgasága, halleluja!
Aztán jöttek az okosok: ne etesd üvegből, leszokik a ciciről. Márk a 3. napon reggel 6-kor még üvegből kapott tejet, 9-kor (akkor már csak kicsit sárgán) vígan szopizott... A még bent töltött 3 napunk alatt egyszer-egyszer adtam neki üvegből tejet, csak hogy lássam, mennyit eszik. 6 naposan 110 ml tejet szippantott be. Főcsecsemősnéni: nem lesz ez így jó, ne hagyjam ennyit enni, gyomortágulása lesz! Belegondoltam: oké, üveggel lehet mérni, de ha ciciből eszik, mit csináljak? Időnként vegyem le, mérjem meg, és ha túllépte az X ml-t, ne adjak neki többet? Úgyhogy szopi maradt, annyi, amennyi. Üvegből is.
Márk vígan szopizott majdnem 2 hónapos koráig, amikor is egy hirtelen jött családi tragédia miatt nekem 24 óra alatt majdnem teljesen elment a tejem. Szerencsére csak majdnem. Gyerek lógott a cicin egész nap, én néha, ha már nagyon sírt, leolvasztottam egy adagot a sajnos csak csekély lefagyasztott tejmennyiségből (akkor tanultam meg, hogy inkább dobd ki a tejet, ha a gyereknek majd már nem kell, de amíg egy cseppet is eszik, mindig legyen a mélyhűtőben jó pár napi adag).
Egy nap után gyerekdoktornénihez le, mit csináljak, én szoptatni akarok, de a gyerek éhes?! Doktornéni: jó, akkor ANYUKA most kap egy tápszerreceptet, nem azért, hogy kiváltsa, csak hogy megnyugodjon, ha kellene, kiválthatná, egyébként meg szoptassak, amikor csak birok, 2 óránként fejjek, ha csak 2 cseppet is, üljek forró vizes fürdőbe és próbáljak meg a babával együtt (már úgy, hogy testközelben legyen a baba, mert az is tejserkentő) minél többet pihenni, lehetőleg ágyban.
Két napig csak fürödni keltem fel, a családom szerencsére teljesen mellettem állt, kivontak mindenből, ami nem a gyerekhez kapcsolódott... Summa summarum, egy hónapba telt, mire a Márk rendesen tudott szopni megint, de egy csepp tápszert nem kapott, 6 hónapos koráig csak szopott, majd 10 hónapos korában úgy fordult le a cicimről, hogy csak, azóta is tápszert kap tej helyett, mert én allergiás vagyok, és 2 éves koráig nem ajánlják a tejet, imádja...

Tanulság:
1. mindenki össze-vissza beszél, figyeld a gyereked és az ösztöneidet!
2. A doktornénink azt mondta: ha a gyerek 2 hét alatt akár csak 1 dekát is hízik, nincs baj. Baj akkor LEHET (nem biztos, hogy van is) ha egyáltalán nem hízik!
3. Ha tudsz, fejj és fagyaszd le, sose tudhatod, mikor jön jól!
4. Ha a gyerek pisil, kakil eleget, akkor valószínüleg eleget eszik. Én még ma is úgy figyelem a Márknál, hogy eleget eszik-e, hogy van-e legalább 1 kaki egy nap. Ha nincs, akkor másnap kicsit jobban odafigyelek a szilárd kajálására, ne csak vizet igyon a szentem! :lol:
5. Ha semmi nem jön össze, és a gyerek mégis tápszert kap, akkor fogadd el, hogy ez van, és vedd tudomásul, vésd fel nagyon az agyadba: ETTŐL TE MÉG JÓ ANYA VAGY!!! A barátnőm szüléstől kezdve nem tudott rendesen szoptatni, csak az egyik mellében volt tej, ott sem sok, először cici, amennyi van, aztán tápszer, a kisfia a Márkkal egyidős, tüneményes, egészséges, vasgyúró!

Na befejezem, mert velem lesz tele a topik! :lol: Remélem, legalább egyvalakinek tudtam segíteni!

Kép
Kép
persela

Hát, biztos csak nagyon fáradt Kátya, vagy elvesztette Nikike számát...más nem lehet :?

Úgy néz ki, én is az ő sorsára fogok jutni, ez a gyerkőc tuti nem fog/akar időre jönni, semmi jele, hogy a maradék kicsit több mint egy hétben ki akarna kukucskálni. Tudom, írtátok, hogy nektek sem mutatott semmit a ctg előtte, de nekem még jóslófájásaim is alig vannak, ha már görcsöl egy kicsit a hasam, örülök neki... De nem is fájdalmas, és elég ritka. :cry:

Mindegy, gondolom ez nem jelent semmit. És tudom Frusi, gyerek még odabent nem maradt :lol:

Szerintem is örülni kell minden kapott baba-mama cuccnak, én tökre boldog lettem volna, ha vki megdob egy mellszívóval. Így én dobtam meg a boltot egy elég szép összeggel...

Adri és

Kép
adri29

Persela, már el is vállaltam a hírvivő szerepét, stipi-stopi!:-))))

Na csajszik, tele az Uzsoki szülészete, ma nem volt egy szabad ágy sem:-))) Nst-n bevállt a csokis trükk, tényleg aktivizálta magát a Kiskalóz miután egy Sportszelettel meghoztam a kedvét!:-)

Méhszáj kinyílt, pedig tényleg nem panaszkodhatok fájásokra, tök jól elvagyok, jövök-megyek, mint a takarékszövetkezet:-)))))))))

Finiselőknek nagy drukk, sóvárogva néztem ám a fürdőköpenyes pocakokat a folyosón ma is:-))))))))

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle

Köszönöm én is a táblázatot!
Tudtok róla, hogy jövő szerdán indul a szülésfelkészítés? 17-19-ig lesz. Jön valaki? Én megyek!

A Brendonos tornát én is ajánlom, Beánál és Krisztánál voltam eddig és jó mind a kettő. A bérletet fel lehet használni különböző tanfolyamokra is, pl. elsősegély, babamasszázs, baba-mama torna, jóga, stb. A bérlet árának a felét le lehet vásárolni az áruházban.
Szerencsére nekem közel is van.
Te kinél voltál, másik Judit? :-)
Judit
judit(34)

Persela!

Írtam privit. :)
Vendég

Dóri! Válaszoltam!

Pelle, csak nem gondoltad, hogy nem te leszel a hírvivőnk?!:-) Egyébként meg nem akarsz te is bekerülni a táblázatba így a végén? Ugyen mondtam, hogy csokit kell enni??? :lol:

Adri, nyugi, én is azt hittem, Márk sosem jön ki, ráadásul jóslóim sem voltak, az utolsó napon keményedett úgy igazán a hasam, de se fájdalom, se görcs, se semmi... Aztán egyszercsak magzatvíz huss...

Mennem kell....

Kép
Kép
persela

Sziasztok !

Adri ! Ne izgulj , én sem ismerem a jósló fájásokat, nekem egyszer csak a 10 perces fájasokat felváltották az 5 percesek és utánna indultunk be a kórházba , mire beértünk 3 ujjnyira már nyitva voltam !

Gabi ! Naná, hogy jó kis csapat gyült itt össze , tök rendesek a csajok !! És te is itt vagy már !!

Lányok !! Akkor egy kis segítséggel bekerülhetnének a dokik is a táblicskuba, ha megírnátok ki-kinél szült

Sziszikém ! Sok köszönet még egyszer a táblikért !

Puszi , Kati és

Kép

Kép
kati16

sziasztok!

KAtyarol semmi hirem! Nem hiszem hogy illik sms-t kuldenem, szoval inkabb nem, pedig mar a gombokon volt a kezem!
Mellszivot azonnal elfogadni es minden tovabbi kapott dolognak orulni! (Siman fertotlenitheto en mindig a jo oreg forralos modszerrel szoktam mindent.Kicsit maceras de az oregek tudtak valamit ez szamomra mar sokszor kiderult!!!)
Szoptatas! Tenyleg ne parazzunk feleslegesen! Teljesen osztom Persela nezeteit, bar eddig nekem meg nem volt ilyen kalvariam!
Frusi remelem idovel Te is annyira fogod elvezni a szoptatast, mint Lillacska a szopizast! EN legalabbis leginkabb mar ezt az erzest sajnalnam, ha abba kellene hagyni! Foleg azota miota a gyerek szeme tele van ertelemmel es annyira beszedes kozben!

csok

Kép
nikike

Sziszike: kis segítség, őket megtaláltam :roll:
Ani20, Kinga, Tünde76, Venzkone, bmszsz-Andi= Csapó dr
Lufi, Zsolka= Járányi dr
F.kitti, Frusi= Hajdú dr
Méri, Mildikó= Tiba dr
Szilvi= Magosányi dr
Nikike= Lukács dr
:lol: :lol: :lol: :lol:

Válaszoltam ám a prividre :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Lemaradt :oops: weronica= Mecsér dr
ccuncogó67

Sziasztok!

Adri fel a fejjel, most már mindenórás vagy, és szurkolunk. Picur már most nagyon ragaszkodik hozzád, hisz veled a legjobb. Noszogasd egy kicsit, hogy idekint is klassz. :P

Mellszívót elfogadni!!!!!!! (mivel baromi drágák, főleg az elektromos), a Medela ráadásul jó, nekem is bejött. Bár most már az aventessel is boldogulok, sőt gyakran azt használom, hogy ne kelljen kimennem a szobából ha a pici alszik mert az elektromos zúg.
Sterilizálni kell és kész. Nekem a mikrós jött be a legjobban, ráadásul mivel mi cumival eszünk és állandóan fejek, így muszály is.

Persela: én is tanultam a kórházi dolgokból, a másodiknál már határozott elképzelésem lesz arról, hogy mit szeretnék, és én is rögtön viszem a mellszívót, mégha megint kapok olyan megjegyzést, hogy az még semmi minek, hozzá a mellszívó? Szerintem nálunk is már akkor jobban összejöttek volna a dolgok, ha "okosabb" vagyok.

Sziszi: a táblázatba ha majd frissited ird már be lécco a fiamhoz a nevét: Balázs Péter. Köszi

Ja és már mosolyog nagyokat végre!!!!!!!!! Igaziakat. :P :P :P

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Judit: én nem jártam kismama tornára. :oops:
Az elején még folytattam az aerobicot, aztán lassan átálltam a szobabiciklire és az itthoni tornára. Szóval kismama torna témában nem vagyok otthon. :?

Judit mi lesz a téma a szülésfelkészítésen? Legutóbb egy-kettőre szerettem volna elmenni a sorozatból, de lemaradtam. Ha jó a téma akkor lehet, hogy én is csatlakozok.

Ha már írok, elmesélem, hogy ma voltunk köldökzsinór vér szerződést kötni. Nem biztos, hogy mindentkit érdekel a téma, így most nem írok részleteket, de ha valaki gondolkozik rajta, és kérdése van, szívesen válaszolok.

(másik) Judit

Kép
jud77

Sziasztok!

TÁBLÁZAT!!!!!!

1157700443.8.xls

MINDENKI NÉZZE ÁT, HOGY JÓ-E ÍGY-pontosak-e az adatok. :) Hiányt pedig pótoljátok.:)
Kösszi.:)

Pelle: Adatokat küldenél te is???

Sziszike.
sziszike1000

Tornával kapcsolatban akkor ezek szerint a harmadik Juditra gondoltam, elsijud írta, hogy volt a Brendonban.
A szülésfelkészítő témáját nem tudom, én most témától függetlenül biztos elmegyek az elsőre. Ti már túl vagytok rajta?
Judit
judit(34)

Most látom, hogy 3-an vagyunk Juditok. :) Az a gyanúm, hogy a kismama tornás kérdés nem is nekem szólt. :oops:
Na mindegy, most megtudtátok, hogy nem jártam. :lol:

Sziszike: én is küldök majd adatokat a táblához, hátha az segít az eligazodásban. Bár lehet, hogy csak én keveredtem bele.

Judit

Kép
jud77

Judit(34). Nagyon egyszerre írtunk, csak te egy picit gyorsabban. :)

Judit

Kép
jud77

Sziasztok!

Kátyáról semmi hír?

Adri! Nekem sem voltak jósló fájásaim egészen a kiírt nap este 7 órájáig, aztán éjszaka irány a kórház és de. 11.12-kor megszületett Luca. :lol: Egy szó mint száz, nincs okod aggódni.

Szopi: nálunk az volt a baj, hogy Luca túl sokat hízott. Kaptam a tanácsokat, hogy csak 3 óránként egyen (hol marad az igény szerinti szoptatás?) és kevesebbet, meg hogy kapjon vizet (nem fogadja el a cumisüveget meg a cumit sem), 20 percnél tovább ne engedjem szopni stb..., mert hogy dagadt lesz a gyerek. Szenvedtünk kb. 1 hetet, aztán azt mondtam, hogy nem érdekel, a gyerekem biztosan tudja, hogy mikor éhes és mennyit akar enni. Azért aggódtam egy kicsit, egészen addig, amíg a kerületi fővédőnéni megnézte Lucust és közölte, hogy jó húsban van ugyan, de nem dagadt. Kaptam tőle egy táblicskut, amelyből látható, hogy mi az ideális súly/méret arány és a kiscsaj frankón benne van a megadott szórásban. Igaz, hogy 3 hónapos korára majdnem megduplázta a súlyát, de hát nőttek a centik is rendesen. :D Szóval egyetértek Perselával: mindenki figyelje a gyerekét és hallgasson az ösztöneire és akkor minden rendben lesz. Na és ha nincs elég tej, akkor mi van? Mint utólag megtudtam én is tápszeren nőttem fel.

Tegnap hasról hátra fordultunk! :lol: Hátról hasra még nem megy, pedig elvileg ez lenne az első lépés. Csakhogy az én lánykám nem nagyon szeret ám hason lenni.

Üdv.: Tündi
tündi76

Persela, oké, akkor áll az alku! Hú, olyan hamar eljön ám a december, amikor teljesíteni fogom a kedvös meghatalmazást, mint Márk-kistesó hírvivője, hogy csak na!!! /Pont az jutott eszembe, hogy "nemrég" tudtam meg, hogy jön az utánpótlás nálatok, aztán már a kétharmada letelt a terhességednek!!! :D

Sziszike, oké, megadom az adatokat, *pirulás* köszi, hogy beírtok engem is, pedig tényleg elbújhatok azzal a pár darab hozzászólásommal:-)))
Én szülnapom: 1977. 12. 15., Soma kisfiúnk várható szülinapja: 2006. szeptember 15., Járányi dr, és első gyerek:-)))

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle

Nos, köszi, most már nem is aggódom, hogy semmi jel arra, hogy a közeljövőben anya leszek. Csak mintha úgy tudtam volna, hogy a szervezet ezzel-azzal felkészül a szülésre, és hát az én szervezetem nagyon észrevétlenül teszi ezt...

De most, hogy Pelle írta, hogy teltházas a kórház, nem is nagyon bánom, ha várunk még egy kicsit :lol:

Ja, Pelle, nemcsak hogy egyszerre vagyunk kiírva az első babánkkal, hanem egy évben, egy hónapban is születtünk :) csak te anno megelőztél 2 héttel...remélem ezúttal annyival azért nem :(
Csak mi kislányt várunk...bár tegnap az utcán megállított egy idősebb hölgy és azt mondta, hogy "hát magának milyen szép kisfia lesz" :shock: tudjátok, a szokásos milyen alakú a pocak-eset.

Juditok...bevallom, én elvesztem a ki-kicsoda-mit írt eddig közületekben. De jó, hogy veletek is növekedett a tábor.

Tündi, gratula a fordulatokhoz. Kövér gyerek meg nincs is, ahogy csúnya sem.

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Hát itt mindig van kiért szorítani. Adri, látom most Te leszel a soros. Hogy telik a várakozás? Ülsz csak otthon és várod a fájásokat? Vagy tudsz esetleg másra is koncentrálni? Nekem még két hónapom van, de el sem tudom képzelni, hogy mi lesz a végén. Talán olyan lehet majd mint egy baromi nehéz vizsga előtt, amira már hülyére tanultad magad. Lesz majd segítséged (családi megszállás?).

Több érdekes felfedezést is tettem:
Milyen sok Juditunk van!
Legnépszerűbb ez a Csapó Doki.
Valamint, hogy van még egy pár nőgyógyász a kórházban, akinek még csak a nevét sem említettük. Talán ők nem olyan népszerűek, vagy az ő kismamájuk máshol dumcsiznak?

Én is megyek a tanfolyamra egyébként feltétlenül.

Puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Jajj, bocs Pelle! Most észlelem, hogy Adrival együtt vagytok soron. Tényleg jobb ha bekerülsz a táblázatba, mert annyian vagyunk, hogy ki tud mindenkit fejben tartani...?
Lehet, hogy egy szobában fogtok kikötni (vagy már a szülőszobában is együtt nyomultok).

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Úristen! Most látom csak, hogy amíg írogattam itt, addig észrevétlenül megettem mözel 20 dkg fornettit és sajnos közeleg az ebédidő is.
Jól kibántak velem, mert a sarki kis ócska boltba még csak most ért el a fornetti láz, azóta az egész környék odajár fornettit venni. Ebből sajnos én sem maradhatok ki, nagyon finom illat van az egész boltban mindig.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Sziasztok!

Anyatejtől elhízni? Laikus vagyok, de elég hülyén hangzik. :shock: Meg nem is minden gyerkőc fejlődik ugyanolyan ütemben nem?

Lányok nem tudtok valami csodaszert az éjszakai pihenéshez. Már elég rosszul megy. Ha van valami módszer amivel 3-ra redukálható az éjszakai felébredések száma nagyon örülnék neki. Vagy fogadjam el, hogy az utolsó hónap ezzel jár?

Adri: semmi gond, én is belekavarodtam, pedig még érintett is vagyok. :)

Judit (az egyik)

Kép
jud77

Na mi van lányok, akkor itt a forgalom reggel óta, mindenki a gép előtt ül ebben a csodaidőben???:-))))) (Itt nálunk 15 fok van, fúj a szél és esik az eső...)

Judit, az utolsó hónapban felejtsd el a pihenést, hacsak nem találsz tényleg egy csodamódszert... Emlékeim szerint az átlagos ébredések száma min. 4-5, a gyerek persze minden alkalommal mocorgásba kezd, sehogy nem tudsz feküdni, stb... Nekem a legszebb pillanatom hosszú idő után az volt, amikor 4 órával a Márk születése után HASRA feküdtem és aludtam egyszerre vagy 4 órát! :lol: Persze szülés után rögtön szintén nem tudsz majd egyszerre sokat aludni, aztán meg a baba miatt nem... szóval hosszabb időre elfelejtheted a hosszú, nyugodt éjszakai pihenést.:-) Ezek (is) az anyaság szépségei! :lol:

Pelle, beleolvastam az Indexes fórumba, hát szerintem készülődhetsz bátran, itten baba lesz hamarost!:-)

Ki írta azt a hülyeséget, hogy anyatejtől elhízni? Mármint kinek mondták? Márk, amíg csak szopott, minden kéthetes mérés között pont kétszer annyit hízott, mint az átlagos, aztán ahogy elkezdtem hozzátáplálni, a hízás üteme lelassult, mostanában már nem is hízik, mert lemozogja, és gyönyörű, formás kisgyerek, Pelle a megmondhatója! :lol: Szóval anyatejtől NEM tud elhízni a gyerek, csak a tápszerrel kell vigyázni...

Adri, neked is nagyon drukkolok, hogy kibírjatok még pár napot, amíg leürülnek az ágyak az Uzsokiban!:-)

Na megyek altatni.

Pussz!

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Akkor itt vagyok megint!

TÁBLÁZAT!!!!!!

1157715307.25.xls

Sajnos még mindig sok adat hiányzik, de, majd pótoljátok..:)
???-jellel jelöltem a táblázatban, akinek hiányzik vmi adata..

Tünde: írtál privit? Nem kaptam meg.:(

Én szoptattam minkét gyerkőcöt, Zsoltit 11hónapos koráig Annát 14hónapos koráig. Az a tapasztalatom, hogy pont annyit szopiztak, amennyire szükségük volt, az anyatej a legkönnyebben emészthető táplálék, ami a legjobb a számukra. Kincset ér minden cseppje, aki teheti szoptassa babáját, mert jobbat nem tud neki adni.:)
A tápszeres babák lustibbak, kevésbé alakul ki a kötődés és ő náluk hamarabb alakul ki a túlsúlly is sztem.
Aki szoptat, annak a babája sokkal kiengyensúllyozottabb-boldog baba.
Viszont, aki nem tudja szoptatni vmi miatt a babáját, az se keseredjen el a lényeg ne csak a cumit adjuk nekik oda, hanem vegyük kezünkbe, hogy érezzék a biztonságot, szeretet, amit adhatunk nekik.:)

Pusszi.

Kép
sziszike1000

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?