Új privát üzeneted érkezett!

Kedvest mindent evő gyerekek anyukái,

Már nagyon készülök a hozzátápira, pénteken kezdjük, akkor tölti be Gergő a 4 hónapot, ezzel kapcsolatban lenne egy csomó kérdésem:
- Mindig ugyanabban az időben adjak neki gyümölcsöt?
- Mit adjak először gyümölcsöt, vagy valami üvegeset?
- Ti hogy etetitek? Mert most én úgy etetem, hogy az ölemben ül, egyik kezemben a cumisüveg, másikkal a fejét tartom, no de a kanállal majd manőverezni is kell, és azt hiszem szükségem lesz egy harmadik kézre, vagy nálatok mi vált be?
- Melyik kajálásnál kezdjem?
- Etessem két kaja között, vagy a normál kajalás elején legyen egy kis újdonság és utána megint tápszer? Vagy hogy szoktassam át?
- Kb. mennyi idő mire kiváltok egy kajálást?
- Egy nap csak egyszer legyen újdonság, ugye?
- Igaz, hogy a gyümölcs mellé valami levet is kell adni?
- Ugy emindig csak kanállal etessem?
- Ezt is kellene mérni? Pl. 50 g alma az 50 ml tápszernek felel meg vagy hogyan?

Mindegyik kérdés után valamelyik járt volna, de lehet hogy kettő is: :roll: :shock: :oops: :?

Várom nagyon a jótanácsokat, ki hogy szokta, hogy tanulhassak :P

Nagyon köszi,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Nekünk jó a szept. 12. 11 óra Millenáris :D

Kép

Kép
gabek
 
 


Gabek:)

Probálok ésszerű és használhatót irkálni :lol: :wink: :

Én délután az uzsira adtam neki először gyümit. Mivel nálatok tápszer van, én ezért elötte adnám a gyümit és utána a tápit, anyatejeseknél forditva, hogy ne elválasszam, hanem hozzátápláljam.

Elsőre egy fajta ghyümiből probálj két kanállal adni neki, következő nap 4 el, harmadik nap annyit amennyit kér és a 4. nap is, az 5. nap megkinálhatod egy másikkal. Az idő mig teljesen ki tudod váltani az étkezést gyümivel, vagy zöldséggel. Ha nagyon nem jön be neki az a gyümi akkor adj neki másikat másnap és ami nem jött be azt majd ugy két hét mulva probáld neki ujra adni.

Van autós ülésetek, olyan hordozós? én abban etettem Pepét, mivel még az etetőszékben nem igazán tud ülni, vagy probáld meg a babakocsit háromnegyedig felhuzni a támláját és abba ültetve etetni. Jó tanács: a gyümik baromira tudnak fogni, mármint a ruhán és nagyon nem akarnak onnan kijönni, igy mielött eteted Gergőt adj rá jó nagy kendőt hogy ne lógjon ki a ruhája alóla, etetés közben kb husz kezük és tizenöt lábuk nő egy pillanat alatt :P :P :P , jah és legalább három kanalat készits oda, mert tuti hogy kell neki ami akezedben van és el akarja venni, igy könnyebb ha kéznél van a másik :) :lol:

Nem kell méregetni hogy mennyit evett, látod ugy is hogy hány kanál csuszott le, müanyag kiskanállal érdemes etetni, hogy a fém ne zavarja majd a fogacskáját...

Ha teheted először inkább a friss gyümit probáld neki adni, vagy "frissként a fagyasztottat" mint az üvegest, mert az már mást is tartalmaz nem csak gyümit. Az üveges majd jó lesz mikor utaznod kell és beleesik az étkezés.

Nah hirtelen ennyi jutott eszembe...

Toreau :)

Jó utat nektek a pihihez és jó időt is, hogy tudjatok tényleg pihenni.

Anid :)

Jó olvasni a soraidat, látod szépen rendeződnek a dolgok és Kata egy tünemény kicsi lány :)

Most mentem mert vár rám a lakás és a fene se akarja megcsinálni helyettem :)

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 

 
 

Sziasztok!

Agi, köszi a fütyis valaszt. Azért este benézünk a dokihoz, ugyis menni kell a tejallergia miatt :(. Kivancsi vagyok a véleményére is sulygyarapodas ügyben...

Dorka, igen kb féléve tart, m areggel is faj a derekam, mint szokott mensi elött/közben, de még mindig semmi. Többiek ismerös a dolog vagy tényleg menjek dokihoz?
Nekem sem hianyzik csak a kisteso projekt miatt vissza kellene allnia valamikor. Igaz, odébb van még, de emiatt asszem tényleg le fogunk szokni a szopirol 2-3 honap mulva :( , hogy feltöltödni is legyen egy kis idöm. Néha elöre örülök neki néha meg ugy gondolom nagyon nehéz lesz igy "elszakadni" egymastol :(...

Csilla, jok a képek, nagyon szép a fény is.
A fütyit 6 hos korig nem kell piszkalni. Szerintem kérdezd meg az ottani dokidat, mert több elképzelés létezik. Van aki piszkalja aztan van, aki nem nyul hozza x éves korig.

Gabek, bar nem egy jo példa a gyerköcöm hozzatapi ügyben :mrgreen: , azért megprobalok valaszolni a kérdéseidre!
- Akkor érdemes elkezdeni, mikor kipihent és vevö az ujdonsagra. Nalunk ez délelött volt, de az idöpont nem volt fix csak mindig az x-edik etetésnél probalkoztam. Viszont mindig ugyanott nagyabol (helyileg), ugyanazzal a tanyérral, kiskanallal.
- Szerintem mindenképp gyümölccsel kezdd, az az igazi. Ne hogy raszokjon az üveges kaja izére. Az üveges kajaban sokszor mas is van (rizs, stb). Ha allergias nehezebb lesz kideriteni mire pontosan.
- én pihentetöszékben etettem vagy hogy is hivjak, igy nem kell 3. kéz :wink:!
- Gergö szopizik még? Ha hozzatapi akkor 2 kaja között, ha elvalasztas elötte add.
- A könyvem szerint kb 2 hét mire kivaltasz egy kajat. Szerintem inkabb egy honap.
Az elején nagyon keveset fog enni arra készülj (1-2 kanalnyi) és érdekes pofakat vag majd :D! (fujj anya ez mi?!)
- Szerintem naponta elég egy probalkozas. és, ha nem jön be neki ne eröltesd!
- Lével lehet kezdeni pép helyett, azt talan jobban elfogadja az allaga miatt is. én péppel kezdtem, de a következönél mindenképp lével kezdjük.
- Igen kanallal etesd, de azt is probalhatod az elején, hogy az ujad végére teszel egy kis pépet és ugy a kis szajaba, ha nem tetszik neki a kiskanal (ja és müanyag kanal, hogy ne legyen hideg).
Az egyik baratnöm kisfianak nem jött be a kanal, ö a gyerköc szajaba rakja a gyümit (nagy darab, hogy fogni tudja az anyuka és ne fulladjon meg töle a gyerek!) ö meg elszopogatja, harapdalja. De idösebb gyerek, 7 honapos.
- Nem kell megmérni a kajat! Majd szép lassan növeszted az adagot, ahogy nö az étvagya.

Anid, gratula az oltashoz, ügyesek voltatok! Szerintem igaza van a dokinak, nem kell ennyit olvasni (mondja, aki olvas és parazik :wink: !)

Panzej, Brik, remélem minden rendben!

Rita, nekünk jo a szeptember 12 Millenaris!
saara
 
 


Sziasztok!

Új vagyok itt, de szeretnék néhány kérdést feltenni nektek a klinikával kapcsolatban. Márciusra várjuk a babánkat, nemrég kezdtem a dokihoz járni (Ács), de van néhány dolog, amit mindig elfelejtek megkérdezni tőle, ti viszont remélem, tudtok segíteni nekem.
A klnikán is lehet/kell fogadni szülésznőt? Tudnátok-e ajánlani valakit? Vagy van, akivel Ács doki együtt dolgozik? Kb mennyivel a szülés időpontja előtt érdemes beszélni vele?
És még egy: érdemes-e a kórház szülésfelkészítő tanfolyamára járni? Láttam, hogy jövőhéten indul, de még nem tudtam dönteni ezügyben.

Köszi előre is a segítséget!
Emese
mse9
 
 


Helló Emese! Üdv!

A tanfolyam okés! A csajokkal ott találkoztunk! Szerintem járjál! És a tornát se hagyd ki, míg birod!
Szülésznőt ráérsz a szülés előtt 1 hónappal fogadni!
A dokinak szánt kérdéseidet irogasd egy lapra, amit a terheskönyvedben tartasz és így tuti nem felejted el a kérdéseid! Én ezt csinálom most a gyerek kiskönyvével!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Brigi!
Remélem, már nem olvasod a soraimat, hanem majd csak egy hét múlva, ha Ákossal együtt rendben hazaértek! :) :) :) :) :)
Kivánok neked én is sima szülést és sok tejcsit, sokat gondolok rád!

Ez persze igaz rád is , Panzej! Remélem, jól viseled a végét, pihenj sokat!


Csilla!
Nagyon szépek a gyerekeid, köszönjük a képeket!

Gabek!
Én reszelt almát adtam először Botinak, először csak két kiskanállal, aztán, ahogy Ági irta, minden nap egyre többet, amennyit a baba elfogad.
Boti anyatejes volt, ezért én szopi előtt adtam neki az újdonságot, mert ha teleeszi magát tejjel, nem fogadta volna el az almát.

Ági!
Hogy álltok a fogas szopi kérdéssel? Sikerült Pepét leszoktatni róla, hogy megharapjon?

Sára!
Üdv újra a fővárosban!  Persze hogy összefuthatunk valamikor, ha megyünk játszótérre, felhivlak és megbeszéljük, ki hol tart, jó?
Tényleg kistesó projekt van nálatok?  Vagy még csak lesz? Milyen korkülönbséget terveztek a két baba közt?
Mi most úgy döntöttünk, hogy kb. három év legyen a két gyerek közt.
Mostanában találkoztunk kisgyerekes családokkal, és úgy láttam, ott mennek a dolgok zökkenőmentesebben, ahol kicsit nagyobb a különbség a gyerekek közt, vagyis kb. két és fél-három év. Ahol ennél hamarabb jött a második baba, ott nagyon nehezen boldogulnak, mert az idősebb gyerek is még baba, majdnem ugyanolyan gondozást igényel még, mint a kicsi és ez nagy terhet ró pluszban a szülőkre.


Képzeljétek, nagy fába vágtuk a fejszénket. Rá kellett jönnünk, hogy Botinak alvászavarai vannak és ezt ugye orvosolni kell. Találtam egy nagyon jó könyvet, az a cime, hogy ”A suttogó mindent megold” , egy amerikai nő irta és megoldásokat kinál a legtöbb problémára, ami felmerül egy baba és egy kisgyerek nevelése kapcsán.
Én azért vettem meg, mert az alvásra vonatkozó rész érdekelt és teljesen beletrafált a csaj, feketén-fehéren leirja, mi Boti baja.

Az a helyzet, hogy mi szúrtuk el, mivel hozzászoktattuk, hogy a mi ágyunkon altatjuk el. Ennek örömére, ha éjjel felébred, nem hajlandó visszaaludni a kiságyában, csak nálunk, de itt sem alszik igazán nyugodtan. Ezt a nő úgy hivja, hogy Boti „kellék-függő” lett.
Szóval most projekt van, visszaszoktatjuk őt a saját ágyába.

A nőci, aki irta, azt mondja, hogy a babagondozással kapcsolatos problémák legnagyobb része arra vezethető vissza, hogy nincs a gyereknek napirendje, vagyis össze-vissza történnek vele a dolgok napközben. Meg kell legyen az evés, alvás, ébrenlét megfelelő összhangja. Ebben az alvás játssza a kulcsszerepet, ezért a szülőnek figyelie a gyerek jelzéseit és amint azt látja, hogy a gyerek egy kicsit is álmos, azonnal vigye aludni, mert minél tovább húzzák a lefektetést, annál nyűgösebb lesz a gyerek. Ettől nehezebben is alszik el, nem piheni ki magát eléggé, emiatt nem is lesz olyan jókedvű és enni sem lesz kedve.
Szóval ez a lényeg dióhéjban.

Bocsánat, hogy ilyen bő lére eresztettem, de gondoltam nem haragszotok meg érte, mivel éppen a napirend van teritéken errefelé.

Most már dugulok, mindenkinek szép napot!

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!

Egy kis segítségre/információra lenne szükségem:)
2,5 éve szültem a II-en és novemberben újra ott fogok.
Azóta gondolom elkészültek az új részek is.
Ismeri/látta valaki a fizetős szobákat? Egyágyasak vannak csak?
A régi kórtermek változtak? Esetleg lett több baba-mama szoba?

Nagytestvér megnézhette a pici babát?

Előre is köszi, ha tud valaki segíteni.
:)
Linsey
linsey
 
 


Sziasztok!

A tegnapi szurinkat sikeresen átvészeltük. :) Se láz, se nyűgi nem volt, csak béke és alvás.

Jóga: Úgy fest a dolog, hogy az elején kb. 10 perc a baba átmaszírozása, átmozgatása. Aztán jönnek sétálós gyakorlatok a babával, meg vegyesen babával és nélküle (felette)végezhető gyakorlatok. Vannak labdás feladatok, az megint inkább a babáról szól. De mindig másként telik az az egy óra, mások a feladatok. Közben lehet szoptatni is igény szerint. A nagyobbaknak (az'szem csak 9 hós kortól) már előkerül sok kis színes műanyag labda és alagút is.

Csilla,
Fülbevalót belövő pisztollyal lőnek be. Erre vannak külön orvosi fémből készített átszúrós fülbevalók (legalább 30 féle volt, ahol én néztem), amiknek speciálisan kialakított félgömb a lezárója. Állítólag nem fáj annyira, mert a normálnál vékonyabbak ezek a fülbevalók és egy pillanat az egész, míg belövik. Egy kicsit váladékozik és alkohollal lehet fertőtlenítgetni, mert hisz ez is seb, de elvielg a fülbevaló orvosi fém volta miatt nem komoly. És ezt a fülbevalót kell addig hordani, míg meg nem szokja a fül, azaz a "seb" nem sebes már.

Rita,
A felengedett tejnek tényleg hányás szaga van, de azért érdemes megkóstolni. Nekem volt, ami megromlott, annak az íze olyan volt, mint a visszaköszönő gyomorsavnak, na az már nem ehető - szerintem. :?
Amúgy a brüsszeli munkát nem lehetne távmunkaként csinálni? Ha már nem tolmácsolni kell, "csak" fordítani... Mire való az internet?

Gabek,
Ha az autóshordozóban etetsz, ami tényleg praktikus, esetleg az is béleld ki előtte egy pelussal, és aztán Gergőt is takard le. :-) Unokaöcsémnek volt nagyon praktikus ujjas előkéje, én majd olyat tervezek beszerezni.

Kinga,
A könyv a lefektetést a napközbeni alvásokra is érti?
Mert az esti alvás nálunk korrektül 9 óra körül van. Ha 8 körül eszik Blanka, lefekvés előtt még mindenképp cicre kérezkedik, ha 1 órával korábban evett, akkor is. A napközbeni etetések már rendszeresek, de az alvása változó (hol több, hol kevesebb), de igyekszem figyelni hogy álmos-e. (Olyankor már nem játszik és nézelődik, hanem nyöszörög). És a délutáni tornát-mondókázást is igyekszem ugyanarra az időre ütemezni. Akkor ez már elég rendszeres, ugye?!

Toreau,
Ismerős a helyzet, elutazás előtt még pluszban takarítás is a pakolás mellett. :roll: Utána meg ugyanez pepitában. :) De a pihenés megéri!
Én mndenesetre a hétre takarítás sztrájkot hirdettem: no porszívó, no felmosás, esetleg majd egy kis felsöprés, de ezt a hetet Blankának és magamnak szentelem és kész. :P

Lilló,
Hát akkor remélem a jövő heti közös jóga már összejön. Bár ott is abszolút fiú többség volt eddig.

És végezetül íme egy tegnap esti kép Blankáról, amint épp a csörgőre való "ráúszást" gyakorolja. :D
Kép

prucsok
 
 


Halihó!

Kis segítségre lenne szükségem. Már egy jó ideje próbálkozunk, de nem sikerült még eddig napozó sátrat beszerezni. Nem tudtok egy tuti tippet? Esetleg van valakinek használtan eladó, vagy kölcsön tudna valaki adni egyet szept 9-19-ig?
Ági, a férjed Auchanos. Ott nincs véletlenül? Ott spéci még nem néztük, de pld a Decahlonban már készleten sincs, hívtuk őket telefonon. Nem szeretném ha Robika leégne a szeptemberi napfényben. :cry:

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok! :)

Mi is vagyunk ám, nem vesztünk el! :)
Köszönjük a hiányolást.

Szóval leginkább olvasó üzemmódban működök, vagy abban sem :(

3. hete vagyunk kettesben Botival, Apjuk külföldön melózik. Remélem ez az utolsó hét "egyedül".
Megoldható minden egyedül is, simán lehet boldogulni, de mégis annyira hiányzik. Borzasztóak az egyedül töltött esték. :(
Boti még mindig kel óránként , fél óránként éjszaka. Mára már egész jól hozzászoktam a nem alváshoz.

Minden napra szervezek valami menős programot. Boti szereti a műsort, no meg én is jobban érzem magam tőle, az idő is jobban megy. Már nagyon várjuk a talit! :D

Boti ezerrel mászik, mindenhol feláll és kapaszkodva lépeget. Egész jó az oldalazós technikája úgy már szinte szalad! 8)
Rengeteg szeretet kapok Tőle. Legújabb szokása, hogy odamászik hozzám, megkapaszkodik a nyakamba, feláll és egy hatalmas nyálas puszit nyom a pofimra, aztán mászik tovább a dolgára. :lol:
Annyira megható. Minden nap csurig tölti a szívem, annyira édes. Napközben semmi gond nincs vele, nem is sír. Ha valami nem tetszik neki és méltatlankodásra talál alkalmat akkor elkezd kiabálni olyan hőbölgősen. Ebből Anya ért és ennek megfelelően cselekszik. :)

Igyekszem sűrűbben jönni, de Bó úr igencsak méltatlan tud lenni ha be merészelem kapcsolni a gépet. Tegnap majdnem elájultam. Azt már megszoktam, hogy mondja, hogy baba (általában akkor mikor nem vele foglalkozom és a járókában ácsorog), de tegnap még hozzá tette azt is , hogy anya. Így egyben: babaanya :)
Hűha! Azt hittem halucinálok, de ez a minap többször is megismétlődött.
Járókában két kezét kiteszi, tenyerét csukogatja, nyitogatja és azt mondja közben: "agyá" =adjál :)

Na, befejeztem így is sok lesz belőlem. Bár sok a lemaradásunk! :lol:

Prücsök!
Blanka nagyon aranyos és szép. Iszonyú sokat változott a kis pofija a városligeti tali óta! És mekkorát nőtt!

Joe és

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok,

Toreau,
Köszi. Magyarok vagyunk mindketten.

Anid,
Az oltások uazok, csak itt nem oltanak tbc ellen vmint 3 hónaposan kapják az elsöt. Édes lehetett Kata ahogy az apjával beszélget. Nagyon szeretem én is Viktort nézni, ahogy formázza a kis száját.

Dorka,
Köszi a bókokat. Nekem is a pampers pelenka vált be. Voltatok dokinál? Mit mondott mitöl lehet nyugtalan?

Gabek,
Itt a hozzátápit hat hónapos kortól ajánlják elkezdeni. Ilyen koraiban nekem tapasztalatom nincs, mert Daniella egy évesen kezdett elfogadni más kaját, vele akkor kezdtem.

Saara,
Köszi az infót. Én mindig használok vakut, ha fényképezek, bár így hamarabb lemerül a gép.

Kinga,
Alvás ügyben nagyon nehéz tanácsot adni, ezer féle módszer van a gyakorlatban. Mindenki talál maga számára megfelelöt. Örülök, hogy ti is így vagytok ezzel. A lényeg a végeredmény, hogy mindenki jól érezze magát.

Prücsök,
Nagyon aranyos, szép baba Blanka. És milyen ügyes. Köszi az infót a fülbevalóról. Én nagyon szeretném még halogatni, elég macerás lehet, amíg begyógyul. Daniella meg egyébként is heti két alkalommal úszik, gondolom az sem használ a sebnek. Ezeket tudva remélem sikerül lebeszélnem.

Joe,
Gratula Boti elsö szavacskáihoz.

Rólunk annyit, hogy ma engem is elért az öszi nátha. Nem hiányzott, remélem a család többi tagja megússza.

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Megerősített a doktor néni, hogy jön a gyerek foga.
De már ennyi ideje?! :twisted:

Este bekentem az ínyét és adtam neki Panadolt.
Csodák csodájára akkor kelt fel először, amikor Apa elhajított valamit a fürdőben fél 5-kor.
Evett és aludtunk fél 7-ig.

Tegnap betoppant a védőnő :lol:
Úgyhogy ma mehetünk hozzá :?

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Jelentem sikerült megoldani a napisátor kérdést Prücsök közreműködésével! Ezúton is köszönöm a segítséget!

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Huuuuuuuuuuuuuu,hát ez nem semmi,ami ezen a forumon történik! :lol:
Hétfőn du.olvastam utoljára titeket,mára annyit írtatok,hogy csak győztem visszaolvasni!Szuper,hogy ennyi hsz van és mennyi jó tanács különböző témákban!Annyira jó idejönni,már szinte olyan,mintha mindenkit ezer éve ismernék! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ági,
most olvastam,hogy tegnap lehet,hogy hívtál.Hát nem voltam itthon,a mobilom meg lemerült! :( Ha esetleg még aktuális a dumcsizás ma itthon vagyok!!Esetleg nincs MSN-ed?+mikrofon v.kamara?Mert akkor tudnánk videofonálni ingyen!

Lillo,
majd megy a mail,de szeretnék beszélni is veled,de nem vagy elérhető az MSN-en.Ha netán időd engedi vmikor kapcsold be légyszi!!Köszike!!

Prücsök,
pontos a megállapitás vonalzó ügyben.Ákival és a Rebivel 5 év különbséggel ugyanakkor lettem terhes,október 17-én volt az utolsó mensim,júli 24-re voltam kiírva.Áki 26-án Rebi 27-én született!A Zsolival és a Hannával ugyanez a felállás,csak az utolsó mensi márc.11 ill.12,a terminus dec.18.ill.19.Zsolti 17-én,Hanna 20-án született.Teljes megállapítást nyert,hogy a fogamzóképességem csúcsa nov.eleje ill.márc.vége! :lol: :lol: :lol:
Most már csak múltidőben!!!(remélem) :wink:
A füllyukasztásról,ha hagyományosan szeretnétek átszuratni-simán tűvel és akkor egyből bekerülhet a fülbevaló-akkor azt minnél előbb tegyétek meg!Mi ezt a módszer választottuk,de nem jó eddig várni,mert jobban megviseli a babát.A Rebinek 2 hónaposan szurattuk át,az jobb volt,mert nem sírt annyira.Mert ilyenkor már azért is sírnak,hogy nem érzik magukat biztonságban és,hogy le van fogva a fejük!A szúrás nem annyira fájdalmas és a fülbevalót is hamar áthuzzák,csak a fenti dolgok jobban megviselik a nagyobb babákat!Tehát aki nagyobb gyereknek szeretné az inkább lövesse be és majd később cserélje ki!
Csilla nektek is ezt tanácsolnám!De viszont ha a gyerek már akkora,hogy meg lehet vele beszélni,akkor lehet a hagyományos módszert is,mert a tű is egy pillanat és akkor egyből bekerülhet a fülbevaló,amit mi szeretnénk.Nem kell cserélgetni!
Ezt úgy szokták,hogy amikor átszúrják a tűt akkor a tű végén található kicsi lyukba beleteszik a fülbevaló végét-amit majd be kell kapcsolni-és ahogy huzzák vissza a tűt átjön vele a fülbevaló is!Általában az ilyen kicsi fülbevalókat be lehet tenni ezzel a módszerrrel!
Sajnos nem tudok képet feltenni,mert még nincs dig.fényképezőm,és a kamera által készített képeket erre a fórumra nem tudom feltenni!Mert nem jpg-ben van és nem tudom hogyan tudom áttenni másik formátumba!Ha valaki értene ehhez is,akkor kérem segítsen,mert akkor tudnék friss képekkel szolgálni!!Köszi!!
:)
Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok! :)

Dorka! és egyéb nem alvó vagy sűrűn ébredő babók anyuciai!

Nálunk ma éjjel csoda történt. :D

Kipróbáltuk a Sinlac pépet (rengetegen ajánlották) és csodák csodájára Boti este 8-tól aludt reggel fél6-ig, szopi és durmulás tovább 8-ig!

Nem tudom mitől, mert ugye mindig megtömtük a pociját lefekvés előtt, de nem segített. Egész éjjel egy hangja nem volt. :D

Szép napot Mindenkinek!

Joe és

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Már két éjszakát végigaludtunk újra :)

Joe: Hát könnyeket csaltál a szemembe azzal, amit írtál. Annyira megható volt, a szeretet, meg az első szó :) Olyan jó, hogy megint itt vagy velünk. Gratulálok Botinak az új tudományaihoz!

Timi: Ha lesz egy cseppnyi időm, akkor bekapcsolom az MSN-t, de tegnap egész nap csaviztunk Bálinttal meg egy kismama korban szerezett barátnőmmel és kislányával. Ma meg viszem Bálintot oltásra délre, aztán meg takarítanom kell, meg valami kaját csinálni, mert este jönnek a barátaink Milánóból, szóval nagyon nem látom a nap végét. Elküdtem a vezetékes számomat is, megkaptad?
Ja, általában azért nem kapcsolom be még az MSN-t, mert akkor nem tudok szabadulni a géptől, mert záporoznak az üzik :roll: De igyekszem!

Gabi: Hogy-hogy Ti már hozzátápiztok? Tápszer mellett hamarabb kell kezdeni?

Prücsök: Nagyon ari Blanka! Köszönjük a friss fotót! Talán Bálint újra visszaszédül Hozzá, ha meglátja a talin, feltéve, ha nem lesz ott Dorka (a Jutkáé) mert múltkor Vele esett nagy lamúrba, miközben a Te lyányod Pepével kacérkodott. :wink:

Csilla: Szépek a gyerekeid, köszönjük a fotókat. :)

Linsey: Csak egyágyas van fizetősben tudtommal. A gyerekágy nem úgy néz ki, mintha változott volna, mert elég öregecske. Minden szoba baba-mama szoba, ha arra gondolsz, hogy Veled lehet-e a kicsi. A babákat pedig csak üvegen keresztül lehet bárkinek megnézni. Remélem mindenre válaszoltam, ha van kérdésed írj ám nyugodtan!

Emese: A tanfolyamot mindenképpen ajánlom, nagyon jó. Már csak azért is, mert nagyon jó kapcsolatokat lehet kialakítani a többi kismamával, amik fent is maradhatnak akár szülés után is. De egyébként is hasznos, mert sok jó dolgot mondanak el, főleg ha első babás vagy.
Utána próbáld ki a Barbi tornát is, mert nagyon klassz! (Szia Barbi! :) )
Szülésznőt lehet fogadni, de csak az utolsó néhány hétben foglalkozz ezzel, kérdezd meg a dokidat, hogy kit ajánl, kivel szeret dolgozni.

A jövő heti talit már nagyon várjuk! Remélem jó idő lesz!

Lilla

lilló
 
 


Hellóka!

Mi is mennénk a talira!
Mikor is lesz?
CSak kéne egy kis segítség4 hogy jutok el Újpest központból úgy a millenárisra, hogy ne kelljen metrózni! Oda még nem vinném le a csajszit!
Hiába nézem a térképet! Nem találok útvonalat! :( :( :( :( :( :(

Kép
anid
 
 


Anid, Lilla, köszönöm a válaszokat! Meggyőztetek, megyek tanfolyamra, végülis pont ráérek. Lehet, hogy buta kérdés, de ez olyan, amire a leendő apák is szoktak menni?
Emese
mse9
 
 


Anid: 30-as busz Hősök tere, 4-es busz Oktogon, 6-os villamos Millenáris. Ennél egyszerűbb sztem metró nélkül nincs. Mehetnél a 30-assal a Keletiig is, majd onnan 7-essel a Blahára, ahol megint 6-os villamos, de a 7-es buszt nem ajánlom, mert horror, még babakocsi nélkül is.

Emese: Szívesen! Persze, apát is viheted, vannak olyan órák (pl. szülőszoba látogatás) ahová érdemes is, de sok apuka jelölt volt a mi tanfolyamunkon is anno. Az én uram is volt kétszer. Rita barátnénk férjecskéjét már szinte nevén szólította az előadó :) És szerintem nagyon jó, hogy ott volt, mert biztos sokat tudott segíteni Ritának, tudod, több fül többet hall :) :) :)

lilló
 
 


Sziasztok!

Gyors kérdés: érdemes paradicsomot lefagyasztanom, és ha igen, héja nélkül? Mikortól lehet a babának paradicsomot adni? Májusban született, tehát január-februárra lesz 8-9 hónapos, és akkor nem nagyon van normális paradicsom. Viszont kaptunk anyósoméktól egy csomót, és ez igazi, az ő kertjükben termett, garantáltan vegyszermentes. Ezért gondoltam, hogy párat bedobnék a fagyasztóba, ha érdemes.

Prücsök,
én is gondoltam erre a távmunkára. Jó ötlet, de nem tudom, mit szólnának hozzá. Majd, ha esetleg beválogatnak, rákérdezek. Tetszik ez a takarítás sztrájkod! Milyen az az ujjas előke? Jól hangzik, ha be tudsz szerezni, majd áruld el, hogy hol sikerült! Ez a jóga engem is érdekel. Megírnátok a paramétereket? (Mikor, hol, mennyiért?)

Joe,
úgy örülök, hogy jelentkeztél! Már nagyon hiányoltalak! És szuper, hogy ilyen ügyes, aranyos a kis „Bó”! :) Milyen menős programokat szervezel? Én is úúúúúgy mennék!

Jut eszembe, jár valaki közületek tücsökzenére? Mikortól lehet kezdeni? Oda is szívesen eljárnánk a manókával. (Illetve én járnék el szívesen, ő meg majd megszereti. :))

Dorka,
látszik, hogy jön a foga? Nálunk is felborult az alvás egy ideje, lehet, hogy nálunk is azért? Látszani még nem látszik semmi, csak nagyon nyálzik, és mindent rág. (Legújabban a cicimet is, győzőm leszoktatni. Mi lesz, ha kibújik a foga????)

Timi!

Tök jó, hogy feltetted azt a mozgós képet, Máténak nagyon tetszett! :) Ha van valami képszerkesztő programod (amiben meg tudod nyitni a képeket), ott a Fájl menüpont alatt kell, hogy legyen „Mentés másként...” vagy „Save as...”. Ott elvileg át lehet állítani a fájl kiterjesztését bmp-ről, gif-ről, vagy bármiről, amiben van jpg-re.

Emese,
valóban, ott volt az uram, és nagyon hasznosnak tartotta.

Linsey,
kiegészítve, amiket (nagyon helyesen) Lilla mondott: az egyágyasba bemehetnek a látogatók.

Akkor még egyszer, hogy senkinek ne kerülje el a figyelmét:

Tali:
szept 12. 11:00 Millenáris.


Pusz,
Rita
rita81
 
 


Sziasztok!

Milyen nagy élet van itt, tök jo :)!

Joe, ügyesek vagytok, hogy ilyen jol birjatok az apatlansagot :)! Milyen programokra mentek?
Boti nagyon ügyes, hogy mar ennyi mindent csinal!

A Sinlac pép micsoda pontosan? Tejpép?

Tücsökzene engem is érdekel, ha jart mar valaki!

Rita, a paradicsomot 7 honapos kortol lehet adni (ha nem allergias ra semnki a csaladban). Szerintem héj nélkül rakd el!

Dorka, kitartas! Nalunk javul a helyzet, amikor mar latni a fogacskat.

Ujjas elöke: A bébé confort-nak van egy nagyon aranyos, az összes bababoltban kaphato szerintem. Mi vettünk egyet, de még nem nagyon hasznaljuk, szerintem jobb lesz, ha Vince nagyobb lesz és mar inkabb a vala környékére keni a kajat :)
Nekünk az Ikea féle müanyag béka partedli valt be eddig nagyon. Biztos egy anyuka tervezte, mert altalaban éppen elkapja a lepottyano kajat elöl is és oldalt is :)!

Voltunk tegnap dokinal és tényleg felgyülemlett faggyu volt a fütyinél. A dokinö lehuzta a fitymat és kiszuperalta :(. A gyerköc persze üvöltött és azota is sir, ha pisil :(.
Agi a ti dokitok mit javasolt anno? Csinalt vele valamit vagy csak hagyta? Kijön ez magatol amugy?
Kicsit bruti modszernek tartom és ezek szerint fel is szakitotta picit a fitymat, ha igy faj neki :evil: :evil:.

Finoman fogalmazva mar biztos tele van a hocipötök a kajas kérdéseimmel, bocs, de ez van...
Csilla, Daniella 1 éves koraig csak szopizott??
Mostanaban mindenféléket olvastam ( hello Anid! :)) a ferhérjékröl föleg meg a zöldségekröl, mennyire fontosak ilyen korban.
Hust nem rég kezdem el adni Vincusnak és azon aggodom, hogy fehérje hianya lehet... (10 honapos). Nalatok minden rendben volt ezek szerint?

A talit mi is nagyon varjuk! Talan egy körimélt is kellene küldeni, hogy pl. Jutka, PP, Angyalka is tudjanak rola, nem? Ha senki nem vallalkozik ra holnap megcsinalom, ha lesz egy kis idöm.
saara
 
 


Sziasztok!

Na átírtam egy képet!Megpróbálom felrakni,igaz ez 2 hete készült,még nem fülbevalós,de ha sikerrel jártam gyártok újakat és átírom,majd felrakom nektek!
Örülök,hogy tetszett a mozgós kép,majd még küldök!
Kép

Hát ez sikerült,de nem olyan éles a kép!Majd próbálok ezen is javítani!
timiban
 
 


Szia Sára!

A Sinlac olyan pép amit tejallergiásoknak ajánlanak,de természetesen mindenki eheti!Aki tejallergiás annak 90%támogatással írják fel!
Jó az íze,és lehet gyümölcsökkel,ivólékkel kombinálni,hogy ne mindig ugyan azt az ízt egye a baba!Nagyon laktató,bár amikor Hanna estére ezt eszik akkor is felkel éjjel,de nem 2 körül,hanem 4 körül!

Pusz

Timi
timiban
 
 


Sziasztok!

Akkor a mostani szerzeményem,a fülbevalós kép.Igaz ez sem éles,de majdha hazajön apa megkérem álítson a kamerán,mert gondolom ott kell! :?
Kép
timiban
 
 


Bocsi,csak a füli nem látszik! :oops: :?
timiban
 
 


Hello Mindenkinek! :)
Jó hogy megint bővülni kezd a kör, bár még vannak pár, akik nagyon eltűntek. 8)

Joe,
Boti igazán korán kezd beszélni, le a kalappal! Ez is biztos azért van, hogy elbűvölje imádott anyukáját. Tényleg nagyon megható, ahogy leírtad a puszis történetet. Igazi nőcifaló trükk egy igazi férfitól! :wink: :D

Csilla,
Szerintem nem gyógyul lassan a fülbevaló belövés sebe, dlehetvan, ha fémérzékeny a lányod esetleg és nem nemesfém fülbevalót akar betenni, mert akkor sebes lesz. Ezért ajánlják az orvosi fém fülbevalókat, illetve a tiszta nemesfémet.

Timi,
Nekem is mindkét terhességem ugyanakkorra esett, szinte napra pontosan. Csak sajnos az első baba elment. :cry:
Lehet valami a fogamzóképesség kicsúcsosodásában, bár apa nemzőképességét sem szabad figyelmen kívül hagyni. :wink: Tényleg, ti direkt 4 gyerkőcöt szerettetek volna? Én si szeretnék nagy családot, mert mi is 3-an vagyunk tesók, de néha félek is tőle a későbbi munka + az anyagiak miatt is.

Rita,
Az ujjas előke olyan, mint egy kardigán, amit fordítva adnál rá a kicsire. :lol: Szóval mintha a háta lenne elöl. Én az Elefániban láttam, ha jól emlékszem 1500-2000 Ft körül...
Tücsökzenét úgy tudom 6 hónapos kortól ajánlják. Én majd a Fehérvéri úti művházba készülök. A http://csiri-biri.hu oldalon meg tudod nézni a helyszíneket és a részleteket.

Sára,
Remélem Vincusnak hamar elmúlik a fájdalom.

Most megyek, mert ébredés van. :)

prucsok
 
 


Sziasztok!

Lilla, Rita köszönöm a válaszokat! :)

Még akkor azt hagy kérdezzem meg, volt valamelyikőtök ilyen szobában? (fizetősben?)

Az egyedüllét nem szimpatikus, a baba egyedül marad míg én a fürdőben vagyok, stb..viszont bejöhetne a kislányom is megnézni. Picit ott lenni velem, velünk..
Nagyon anyás, s tartok tőle, h hogy vészeli át az 1 hetet, amit benn töltök. (császárom lesz)
Másrészt jó volt a 6 ágyas is, mert sokat tanultam a tapasztalt többedszer szülő anyukáktól és hamarabb eltelt a benn tölött idő is. Igaz a szobatársakat ki kell fogni, mert vannak kellemetlen emlékeim is..

Tömören: tanácstalan vagyok.. :oops: :oops:
Szívesen venném a véleményeteket. :roll: :wink:

Tündi
linsey
 
 


Sziasztok!

Reggel lefelejtettem.
Elvileg nekünk is jó a 12-e.
Még kiderül, milyen kedve lesz a Norbinak :oops:
A Millenáris a Moszkva térnél van?

Rita:Még mindíg nem látszik a foga, de az elmúlt két napban borzalmasan nyűgős!
Nekünk kb 4 hónapos korában kezdődött ez az egész és még nincs eredmény :twisted:

Timiban:tüneményes a lányod!
Tényleg jó dolog lehet a nagy család, csak amiket Prucsök is írt.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok,

Pénteken elkezdtünk cipőt hordani, azóta így néz ki az előszobánk :-)

Kép

Joe
De jó neked, hogy már dumál a kis Boti :) :D

Tücsökzenére már én is rákérdeztem, valóban csak 6 hónapos kortól ajánlják, tehát még arrébb van :cry:

Lilla
A tápszeres gyerekek hozzátáplálását már 4 hónapos korától el lehet kezdeni. Mivel naponta már csak 1-szer szopik, ezért tápszeresnek tekinthető.

Linsey
Itt a fórumon senki sem volt egyágyasban, kivéve Marsi Anikót :lol:
Hozzám az őrzőbe beengedték a tesóm kisfiát, azt hitték, hogy az enyém :P
Ha visszanézel még áprilisi levelezésre nagyon sokat írtunk erről az egyágyas kontra 5 ágyas kérdésről. Azóta mindenki az 5 ágyasat választotta, de mindenféle érvek és ellenérvek is fel voltak sorakoztatva mind a kettő mellett. Az elején én is inkább az egyást választottam volna, de jól döntöttem, hogy nem az lett, nekem mondhatni nagyon jó fej szobatársaim voltak. Persze második szülésnél már van egy kis rutinod és nem vagy annyira tapasztalatlan. A lányod ha anyás így is lehet veled, csak a kisbaba közelében nem mehet.

Timi
A sinlac nemcsak olyan kaja, ami növeli pl. a gyümölcs tápértékét, de nincs íze, csak inkább sűrítő?
Receptre írják?? akkor ez gyógyszernek minősül?

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Szia Gabek!

A Sinlac nem sürítő,önmagában is van íze,édes!Nestlé termék,a pontos neve:Rizs-és szentjánoskenyérmag-alapú pép.
Tehéntejfehérje-,szójafehérje-allergia megelőzésére és kezelésére!Nyilván ha már kezelésre adják akkor gyógyszernek minősül.Nekünk mindig receptre írják,mert mi 90%-ra kapjuk.De szerintem azoknak is akik nem allergiások,csak ők nem kapnak rá támogatást,vagy ha igen akkor 50%-ot szerintem.De ezt én nem tudom.Ja,és négy hónapos kor után adható!Még azt írja,hogy teljes értékű táplálék,jó ízű,könnyen emészthető és tartalmazza a harmonikus fejlődéshezszükséges vmennyi ásványianyagot és vitamint!

Üdv,

T.

Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Én sem jeleztem vissza, hogy nekünk is jó a szept. 12, úgyhogy remélem, végre tudunk személyesen is találkozni!

Joe!
Üdv kis körünkben újra! :):)
Gratulálok Botinak a beszélgetéshez, nagyon aranyos! :)

A fogzás nálunk is négy hós korban indult úgy, ahogy irjátok.
Boti folyton rágott és ömlött a nyála, de a fogai csak 9 hónaposan bújtak elő. Addig nem volt semmilyen fájdalma sem és nyűgös sem igen volt, csak az utolsó két hétben.
Hála istennek semmi kisérő probléma nem jelentkezett, mint pl. hőemelkedés.
Azóta még két foga bújt ki, egészen hihetetlen helyen: hátul a két felső rágófoga.
Amikor ezek a fogai jöttek, már közel sem volt olyan nyűgös és adtuk neki közös barátunkat, a Chamomilla ch15-öt. Nagyon bevált nála, egy idő után ő maga mutatta, hogy kér belőle :)!


Sára!
Neked akartam irni menzi- ügyben. Én is érzek előtte kb. 10 nappal görcsöket, tényleg olyan, mintha fél órán belül be is indulna a dolog, de aztán mégsem. Volt olyan is, hogy nyilallott egyet-kettőt a derekam, pont úgy, mint, amikor megindult a szülés.
Én annyit vettem észre, hogy a ciklusom napra pontosan úgy állt vissza, mint hajdanán, szülés előtt volt - ez azért szerintem kisebb csoda a természet részéről. Az erőssége és az időtartama változott, kicsit erősebb és egy-két nappal tovább tart, de ennyi.

Gabi!
Nagyon aranyos lett az előszobátok, igazából igy teljes a kép, nem? :)


Csajok!
Hivatalosan megállapitom, hogy Brik ELTŰNT!!!!!!!!!! :) :)
Remélem, minden oké velük, és tényleg édes kettesben van immár Ákossal!
Tudtok valamit róla?


Jó éjt mindenkinek, megyünk fürdetni!

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok! :)

Lilló, Rita, Kgk!
Köszönjük a kedves fogadtatást. :D
Nagyon jól esett!

Saara!
Szegény Vincus. :(
Nagyon sajnálom. Figyu! Ti huzogattátok neki a kis fütykösét?
Mert állítólag 1 évesen már hátra kell tudni húzni teljesen. Nekünk ezt mondta a dokinéni. Vagy ha jól értelmezem, nem, mert akkor nem lett volna mit feltépni. Botinak még csak épphogy kilátszik a teteje. Remélem nem lesz baj. :roll:

Prücsök! :)
Köszönöm! Olyan arit írtál, itt vigyorgok ezerrel. :D

Rita, Saara! :)
Menős programok:
-kirándulás a Normafára, Mártonhegyre stb. babakocsival
-túra kendőben általában ügyintézés céljából (bank, babaörze, bababolt, stb)
Semmi extra. :lol:

De mostanában ezerrel keresek a neten programokat, csak az a baj, hogy javarész a pesti oldalon vannak és oda nem szívesen megyek kocsival dugózni. :( Bkvzni pedig félek. :(
Pedig csomó minden érdekelne.
Van Játékkiállítás, szívesen elmennék a Csodák Palotájába, múzeumokba. Legutóbb a Budai Labirintus csigázott fel. :lol:
Szerintem tök szupi lenne, tutira Boti is élvezné.

A Tücsökzene, baba-mama jóga, torna minket is érdekelne.
Ezek is jó programoknak tűnnek.

Ha valaki megy a MOM-ba valami babás programra, megírná ide előtte? Olyan szívesen csatlakoznánk. Vagy esetleg ha nem is megy , de infót szerez valamiről.

Timiban! :)
Nagyon aranyos a kislányod.
A Sinlac definiálását, pedig nem is lehetett volna precízebben leírni! :) Mi 889ft-ot fizettünk érte, receptre.

A tali időpont nekünk is jó, már nagyon várjuk!

Boti befalta a Sinlac adagját, ma éjjel is várjuk a csodát.

Még valami és dugulok. Ezt tegnap olvastam valahol, olyan megható:
"Az anya nem csak testét adja gyermekének, lelkét is a magáéból építi fel." /Kodály Zoltán/

Nyugodalmas jó éjszakát!

Joe és

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Gabek!
Most olvasom, hogy Gergő már csak 1x szopik?
Az hogy lehet? Hát ennyire elment a tejed?
Nagyon ari a kiscipő a nagyok között! :P

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Nekünk a kedd elég sűrű lesz, mert baba-mama klubba is be kéne nézni, meg a mérleget is vissza kell vinnem, de max késünk majd. Remélem jó idő és Blankának is jó kedve lesz majd. Az tuti, hogy nem próbálok meg kocsival odajutni, majd 4-6-os vilivel megyünk egy nagy kört. :) Szóval készülünk a talira.

Lilló,
Majd most közelebb húzódunk hozzátok, hogy teret adjunk a kölcsönös csábításnak és leszereljük a konkurenciát. :wink:

Joe,
Nagyon szép gondolat. Kodály bácsi nem csak a zenéhez értett.
Gyertek ti is jógára! Mi a most pénteket kihagyjuk, mert nem leszünk itthon, de a jövő hét tuti.

Gabek,
MOM babamasszázs ügyben van valami friss híred?
Édes a cipő triumvirátus! :P Már én is keresgéltem az őszre, de még nem találtam tetszetőset. Állítólag gyógyszertárban is lehet kapni babacipőt - jógán mondta az egyik lány és tök jól is nézett ki.

Azért ezzel a fitymahúzogatós sztorival néha elgondolkodom milyen lehet fiús anyukának lenni... :roll: De remélem mégis lesz majd alkalmam kipróbálni.

Még 1 kérdés menzi ügyben: nekem halál pontosan 28 napos volt, de fogamzásgátló mellett. Anélkül is elképzelhető, hogy pontosan visszaáll a menetrend szerinti hétfő reggel 7 órára? :? Mert azt nagyon értékelném.

Timi,
Úgy látom Hanna nagyon hasonlít rád és nagyon édes baba! :P

Na, apa ma későn jött és a következő napokban sincs kilátásban korai hazaérkezés. :( Utálom az OTP-t!

Jó éjt mindenkinek!
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Prücsök Ti hova jartok jogazni?
En hamarosan megnézem a MOM parkosat. Joe akkor majd beszamolok. Jo lenne, ha csatlakoznatok ti is! Összefuthatnank, ha errefelé jartok! Na majd megdumaljuk kedden :)!
A MOM féle babamasszazst is megkérdezem, nem tudom érdemes-e még 10 honapos gyerköccel...

Joe, mi (=Apa) huzigatjuk a fütyeszt minden este fürdi utan. Nekünk rögtön lejött szépen ezért nem is értem mit csinalt tegnap a doki.... Nem igazan volt mit felszakitani. Nagyon hatrahuzta és valoszinüleg akkor sérült meg :(.
Amugy köszönjük az együttérzést, jol esett! Ma estére szerencsére mar jobb a helyzet.
Prücsök, én sem gondoltam, hogy ilyen "bonyolult" a fütyisek élete! A kiscsajoknak jo dolguk van!

Gabek, nagggyon édi a kiscipös kép! Hol vettétek? Lassan nekünk is aktualis lesz...

Timi, köszi az infot, akkor lehet megkérjük a dokit, hogy irjon fel ilyet nekünk is. Csak gyogyszertarban lehet kapni?
Hanna fülbevaloja tényleg nem nagyon latszik, de ettöl függetlenül nagyon édi!

Kinga, de érdekes, én is szoktam ilyen szülés féle derékfajdalmat érezni néha (az enyhébb fajtabol nyilvan :)). Csak mint irtam nekem az a fura, hogy utana semmi és mar féléve tart a "jelenség".

Kisteso projekt: Mi kb 2-2,5 éves korkülönbséget szeretnénk. Az elsö idökben biztos durva, de utana szerintem jobban tudnak együtt jatszani a gyerköcök, csak ki kell birni addig :wink:!. A hugom és köztem 3 és fél év van, az mar kicsit sok szerintem.
A masik, hogy 3 manot szeretnénk és mar 32 vagyok.... Egyre inkabb ugy latom, hogy csak ketten lesznek, de majd meglatjuk :)!

Brik, Panzej mi a helyzet???

Ranpo, Te is eltüntél! Mi ujsag??

Jo éjt!
saara
 
 


Szép jó reggelt! :)

Háát, ma elég szar éjszakánk volt, hiába a Sinlac. :(
3* keltünk és fél 6 óta megy a műszak. Tegnap valóban csak valami csoda történhetett.

Prücsök!
Szívesen csatlakoznánk, de Ti hova jártok?

Saara!
Nálunk is Apa huzgodja, én félek. Nem merem. Félek, hogy elrontom. :oops: Közben rúgkapál, meg mocorog szóval nem egyszerű.
Szívesen összefutnánk Veletek! :)

.....a menős programok közül tegnap kifelejtettem, hogy heti 2-3* általában a pocakos vagy már babás barátnékkal, ismerősökkel randizgatok. Ezt azért sokkal jobban szeretjük. :)

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Hellóka!

Úgy látszik volt valami este a levegőben, mert mi is fenn vagyunk már 2-től! Azóta műsor van! Most reggel apa megfogta Katát és berakta az ágyba, közölte vele :ALVÁS! A gyerek azóta alszik! :? :?

Taliról
Lilló köszi az útinfót, de nekem nagyon bonyolult! A héten kezdem még csak BKV-s próbát! Először eljutunk (megpróbálok) Újpest központig! Ez lesz az első utunk!!! Úgy izgulok! :shock: :shock: :shock:
Tegnap kiragasztották az ajtóra, hogy 12-én kémény ellenőrzés 8-14-ig! Hátha hamar végeznek! :? :(
Szóval meglátjuk, hogy odaérünk-e?

Joe, Saara
mi sokáig nem tudtuk, hogy fiúnk vagy lányunk lesz, de én is ettől a fütyi problémától paráztam! :oops: Én is ezt gondoltam, hogy elronthatom! :oops:

Saara
Érdekes, nálunk is kistesó projekten megy a vita! Apa máris szeretné a folytatást! :? :? Így kicsi lenne a korkülönbség! :? Igaz, én megőszülnék! Bár, ha belegondolok, hogy egy hajszálon múlott az iker dolog :roll:
Apa szerint nem leszünk már fiatalok, s ha még várok 1-2 évet az késő lesz!
tudom én, hogy egy gyerek nem gyerek, két gyerek egy gyerek stb..., de nem úgy indult Katával, hogy olyan bátran bevállalnénk most egy tesót! :?

Gabek
Hogy lehet, hogy már nincs tejed? Tudom, hogy nem voltál te sem az a bőségszarú mint én, mi történt? Mikor szoptatsz? Melyikt tápot használjátok? Hányszor eteted Gergőt? Gergő nyugodt baba a tápszertől? Tehát olyan kis mosolygós, evős-alvós?

Menzi ügyben: elvileg nekem már megjött egyszer, a doki szerint. Kíváncsi vagyok hogy igaza van-e. :? :wink: Nemsokára jelentkezni-e kell! Elvileg nekem a 6 hetes kontrollon már megvolt! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Szőrnyű!!! Ebből is látszik, hogy nincs annyi tejem!

Kérdésem is volna:
Kata elkezdett nyáladzani, de rendesen! Szó szerint folyik belőle! Ez mitől lehet??? Az ugye teljesen valőszerűtlen, hogy a fogzás induljon be! Legalább legyen 1 nyugis hónap a hasfájás és fogzás között! :?

Na bedugulok! Szófosásom van, de bocsi, már olyan régóta fenn vagyok!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Tündi!
Én egyet szültem eddig, 4 ujjnyi méhszájnál vittek el császározni... de a klinikán a legkellemetlenebb élményeim jó része a szobatársaimhoz fűződik. Ha lehet választani, biztos, hogy egyágyasba akarok menni legközelebb. Nekem sokat tudtak volna segíteni kintről (anyukám, a férjem), ha beengedik a látogatókat, és legfőképp nem kell a szobatársak miatt szenvedni. Egyikőjüknek az volt a mániája, hogy az ablakoknak állandóan nyitva kell lenni, mert ő megfullad. Nem érdekelte, hogy kettőnk babája ott van az ablak alatt. (Neki nem volt ott a babája, mert az intenzívre került – persze nagyon sajnáltuk érte, de akkor is.) A szobából három anyukának nem volt ott a babája ilyen okok miatt, és mi ketten, babások éreztük úgy, hogy alkalmazkodnunk kell hozzájuk. Éjjel alig mertem tisztába tenni a babát, mert hogy sír, és felébrednek a többiek. Amikor meg éhes lett, és még nem volt elég tejem, a folyóson bolyongtam a manóval, mert szintén nem akartam a szobában zavarni a többieket. (Jellemző a nővérekre, hogy kijött az éjszakás a sírásra, és megállapította, hogy ”valami baja van ennek a gyereknek, éhes vagy szomjas” – vigyem be a csecsemősökhöz, majd azok adnak neki enni. De itt ugye ne maradjak, mert zavarom a többieket. Az nem merült fel ebben a jótét-lélekben, hogy felhívja a figyelmem a tejkonyhára, ahova be tudtam volna ülni mellre tenni a gyereket.) Úgyhogy a folyósónak azon a részén töltöttem egy órát, ahol a látogatók szoktak lenni. Ott ültem le egy padra, és amikor mellre tettem, megnyugodott a gyerek. Na, ilyen éjszakák után a szobatársaim nem voltak tekintettel arra, ha végre sikerült aludnunk a babával napközben, tök nagy zajjal közlekedtek, beszélgettek. Ja, és az egyiktől jöttek reggel a megjegyzések, hogy nem tudott aludni az éjjel... Ez különösen jót tesz az ember egyébként is labilis hangulatának. Bocs, kicsit hosszú lettem, csak úgy kijött belőlem. Lehet, hogy ha másokkal hoz össze a sors, más a véleményem. Ja, és zuhanyozni meg tudsz akkor, amikor fürdenek a babák.


Anid! Egy évet legalább várjatok, hogy felépüljön a szervezeted! Nem szabad túl hamar bevállalni a következőt, mert nő a koraszülés esélye!

Fütyitéma: én is paráztam tőle, de rájöttem, hogy mivel apukám urológus, nem kellett volna: az első adandó alkalommal megvizsgálta a gyermeket, és most is minig megnézi, ha jönnek. :D Szakmai ártalom. :D

Na dugulok,
R.
rita81
 
 


Sziasztok,

Anid
Hát igen, Gergőt már csak naponta egyszer szoptatom, egyszer még kap tejet (másét) és a többi tápszer. Már nem gyötröm magam azzal, hogy nincs tejem, ha nincs hát nincs, belenyugodtam. Hogy miért van ez így azt nem tudom, pedig helye lenne bőven. De Gergőt sem zavarja különösebben, pont ugyanúgy szereti a tápszert is, eszik, alszik, sokat mosolyog és ez a lényeg.
Mildibét eszik, nekünk ez bevált. Az alvással sincs gond, reggel általában 1/2 8-kor kel, eszik, elengedjük apát a munkába, azután visszaalszik, mint most is :D

Tényleg, micsoda jó ötlet mehetnénk a Normafára is találkozni! Van ott egy iszonyat finom réteses :wink: anno én még bringával mentem oda fel sokat, és nagyon szerettem :)

Úgy látom 2 év múlva ismét összefutunk néhányan, mert mi is kb. akkorra tervezzük a tesó projectet, én nagyon szeretnék egy kislányt is :P

Ma még felhívom a MOM-ot, ha tudok valamit jelentek.

Most csendes tevékenység gyanánt megtámadom a vasalatlan halmot.

Kép

Kép
gabek
 
 


Rita
Apukádat nem küldenéd el néha hozzánk is? :wink: :)

Kinga
Nekem azt mondták, hogy ez alapkönyv, én nagyon sokat tanultam ebből a könyvből, jó mert hasznos tanácsokat ad. Mikor hazajöttünk a kórházból még nem olvastam ki, ezért mindig ha a Gergő aludt olvastam. MIlyen jó lenne, ha itt is lenne egy hasonló Tracey, akit fel is lehet hívni :) Na jó én persze nem panaszkodom, mert Gergő nagyon jó kisbaba. :lol:

Na ki az akit érdekel a MOM féle babamasszázs?
Felhívtam őket, és ezt tudtam meg:
*Bajzát Erzsébet tartja keddenként 10 órától
*Most kedden indult, csak 4 baba volt, de egyre több lesz
*2 hónapos kortól ajánlott, kb- 5-6 hónapos koráig, vagyis amíg meg nem fordul a baba
*Vinni kell: kényelmes ruhát a babának
vízhatlan alátétet
2-3 textil pelenkát
2-3 rendeset is
kis üvegben oliva oljat (amivel sütünk olyat)
*Kerületieknek ingyenes, aki pedig nem ott lakik 1000 Ft/alkalom
*Polifoamon történik az egész, ezt adják, nem kell vinni
Megmutatja a mozdulatokat és majd igazából otthon kell gyakorolni
Na megyünk?
Most látom, hogy a tali is ezen anapon van, tehát 10-től babamasszázs, utána pedig mehetünk onnan a Millenárisra, nincs is messze :)

Na tényleg megyek vasalni

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

SOS kérdés: tudom, hogy már sokszor volt téma, de sajna nem írtam fel magamnak. Szóval valaki meg tudná nekem mondani, hogy a "közös barátunkat", azaz a Chamomilla CH15-öt hogyan kell adagolni? Mennyit ehet egy nap, milyen gyakorisággal? Azt tudom, hogy vízben kell feloldani és nehezen oldódik fel.
Sanyika két napja rettentő nyűgös, alig eszik, keveset alszik, sokat szenved, tuti a foga jön. A doki néni azt mondta kedden, hogy nagyon meg van duzzadva felül mind a kettő. Remélem hamarosan kibújnak, mert nagyon rossz látni ahogy szenved tőle és nem tudok segíteni.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Móni

Félórénként lehet 5 szemet beadni, nyüglődés mértékenek megfelelően ismételve. Müanyag kanálba tegyél forró vizet és abba tedd a bogyókat, pillanatok alatt felolvad. Bár én már Pepének a szájába teszem, felültetem a térdemre és ugy öntöm a szájába a kupakból a bogyókat:) Megvárom mig elnyamjogja és utána teszem őt le. Nagyon nagy nyüg esetén nálunk a legrosszabb esetben is max három adagot adtam be neki, utána jobb kedvű lett, de legtöbbször már az első segit:)

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Nem tudja vki,hogy mi történt a vonalzóimmal?Miért csak az utolsó kettő jelenik meg?(legalábbis nálam csak a Zsoltiét és a Hannáét látom)
Köszi ha vki segít! :?

Timi

Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Szia Ági!

Köszi a gyors választ, azt hiszem alkalmazni fogom, különösen estére, éjszakára lesz szükség rá...

Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

En meg vagyok, es egyben, bar mar nagyon erzem a veget. A natham nagyjabol elmult, csak mar olyan nehez itt a gep elott ulni, hogy csak ritkan teszem.
Remelem megtudunk Brikrol valamit hamar, ugy furja az oldalam a kivancsisag, hogy volt mint volt.

Puszi:
P
panzej
 
 


Gabek,
Hány hétig tart egy tanfolyam?
Én mennék! Addig kihagyom a helyi klubot.
Prücsök

prucsok
 
 


Prücsök
Csak 3 hét az egész, azaz 3 alkalom :-)

Kép

Kép
gabek
 
 


Akkor menjünk. Részemről rendben a jövő hét és akkor tényleg mehetünk együtt a Millenárisra. De jó lenne! :D

prucsok
 
 


Sziasztok

Mi is vagyunk, csak múlthéten elkaptam valami hülyeséget, amit persze továbbadtam az egész családnak (Jencike, mamák, papák,) Egyedül apa bírja még hősiesen. A Jencike úgy látom már kezd kilábalni belőle, de nekem még néha mindig fáj a torkom.

Ági, közben szombat reggel lemondtam a látogatókat is mert a Jencike addigra lázasodott be, meg én is nagyon ramatyul voltam. De nov-re biztos nem tervezek semmit, mert jó lenne kinézni a börzére. Csak olyan messze van.

Gabek, mi is 4 hósan kezdtük a hozzátápit, mert ugye mi is tápszereztünk. Csak elég ciki, de már alig emlékszem, hogy hogyan. Az bizti, hogy alma, barack, banánnal kezdtük, és mindig egy kanállal többet, de a többiek már ezt leírták. Én grefuit-ot is adtam a Jencikének, azóta is nagyon szereti. Persze ilyenkor nem kap, de télen igen. Na és a krumpli, jöhetett minden mennyiségben. Tényleg, de rég volt már. Érdekes volt, amikor egy szilva nagyságú krumplit főzögettem egymagában.. Úgy rémlik, hogy tápszert nem is nagyon raktam hozzá, hanem csak a saját levét. Ja és a cukkinit is nagyon szerettük.
Bocsi, hogy össze-vissza voltam, de most így írás közben jönnek elő az emlékek.

Én is úgy szerettem volna járni kismamajógára, meg a Jencikével is , masszázsra, tornára, tücsökzenére, de mind olyan messze van. Úgyhogy úgy döntöttem, ha átköltözünk, akkor én csinálok egy ilyen tücsökzenés progit a környékbelieknek. Még lehet hogy a Lillóéknak is közelebb lenne. Ezért ha majd valaki jár ilyenre, akkor érdekelne, hogy milyen is valójában.

Panzej, örülök, hogy már túl vagy a náthán, és kitartás, már nincs sok hátra.

Joe, tényleg nagyon ügyes a Boti, hogy már ennyi mindent tud. Biztos érzi, hogy neked is hiányzik apa, és így akar téged kárpótolni.

Brikről tud valaki valamit?

Prücsök, nagyon édi a kép Blankáról.
Menzes ügyben azt nem igérem, hogy visszaáll hétfő reggel 7-re, de szerintem pontos lesz. Legalábbis nekem is visszaállt a 28 napra minden gond nélkül. Igaz már nem is emlékszem, hogy mennyi idő után jött meg először.

Képzeljétek, nekünk is sikerült összehozni egy kis kiruccanást. Szept. 18-21-ig megyünk Sikondára, remélem jól fogjuk magunkat érezni. Meg főleg, hogy a Jencikének tetszeni fog.

Akkor most egy kis meglepi....
Ha már így előhoztátok a tesó témát, akkor be kell valljak valamit.
Az a helyzet, hogy ha a Jóisten is úgy akarja, akkor február végére a Jencikének lesz egy kistesója. Vagyis most 15 hetes vagyok. :lol: :lol:

Kép
Kép
angyalka2
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?