Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Húúú.jó sokat írtatok a hétvégén! :lol:

Kami
Először is szupi a gép,a barátnőmnek pont ilyen van és nagyon szupi képeket tud vele csinálni!!
Az uh fotot a párom beszkennelte a munkahelyén és úgy raktam fel.De jó beállítással egész jól le is tudtuk fotozni.
Lorca
Gratula a jó uh-hoz! :D
Timo
CSíkok:Nekem az Avent krémét vagy egy bizonyos Frei olajat ajánlottak,de én is úgy hallottam mint Kami is írta,hogy bármilyen jó zsíros krém megfelel,de igazán a csíkok kialakulása a kötőszöveti adottságoktól függ.Én még nem használok ilyeneket csak a simi gyógyszertári bőrápoló krémet.
Rokica
Hát ez a Zsuzsa tényleg nagyon aranyos. :D

Képzeljétek,kaptam a páromtól egy kismamafelsőt! :lol:
Vendég
 


Szia Sagi! Jo gyors voltal! Gondoltam, hogy szkennelve van es egyben meg is nyugodtam. Az istenert se tudtam annyira elesre beallitani a gepet, hogy rendesen olvashato legyen az "uzsoki" felirat - igaz, csak a kijelzon neztem, gepre meg nem kerult fol a dolog... Hat remelem is, hogy szupi a gep, de szerintem is az. En a Canon-t imadom, a sima kameram is Canon, vizalatti, mar 4 eve szolgal es nagyon jo kepeket csinal. Imadok egyebkent fotozni, ugyhogy ha belejovok, lesz egy rakas kepunk :)))

Tok jofej a parod, hogy kismamafelsot vesz neked :) Milyen felsot kaptal? Hol vette?
kami
 
 


Kami
Szombaton kint voltunk Dunakeszin vásárolni és ott a most nyílt egy Kengurugold üzzlet,bementünk nézelődni meg ajéndékot venni és volt kismama ruci is és a kedves megkérdezte,hogy nem akarok felpróbálni egyet,hogy hogyis néznek ki egyben.Erre anniira jó volt,hogy megvette nekem.Egy sima bő blúz,hátul egy megkötővel,szép narancssárgaés ugye a megkötő miatt akár már most is tudom hordani,de a terhesség után is.Csak egy jó nadrág kellene amibe kényelmesen beleférek,na az nem volt.A legkisebb is óriási volt! :lol:
Vendég
 

 
 

Kami
Hát a legfontosabbat meg elfelejtem megkérdezni.VOLT VALAMI ÉREZHETŐ "MOCORGÁS"HÉTVÉGÉN??? :lol:
Vendég
 


Vasarnap meg ereztem valamit egy ebed utani alvas elott/alatt, de azota sajna semmi. Hat majd... remelem hamarosan megint... remelem Zsebibaba volt es nemsokara megint megrugdossa az anyjat :)

Csutortok reggel megyek a Nover utcai vedonohoz, hurra! Kivancsi vagyok, miket fog mondani... meg mit ir a kiskonyvbe... 10-tol lenne egy meeting-em, de oszinten szolva LETOJOM!!! Inkabb szepen vegighallgatom a vedonot!!!
kami
 
 


Lányok!
Mi a véleményetek a bölcsőről?Hasznos lehet,jól érzik benne magukat a babák?Na és mellé kellhet sima kiságy is?Csak azért kérdezem mert felajánlottak nekünk egy bölcsőt és már egy kiságyat is. kiságy az biztosan kell amikor már nagyobbacska,és a bölcső??Választ várnak tőlünk mert ha nem kérjük mások is várnak rá.Szerintetek?
Vendég
 


Szia Sagi,

Rokica annak idejen mintha azt irta volna, tok jo, neki is van, mintha az remlene (a foton is rajta van, amit kuldott a babaszobajukrol...) Roki, nem igy van??? Probalj meg visszakeresni a korabbi uzenetekre, ott bizti meg fogod talalni!!!
kami
 
 


Sági!

Nekünk valóban nagyon bevált a bölcső, Zsuzsa 6 hónapos koráig abban aludt velünk együtt a hálóban.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Tyühha, mennyi minden történt, ügyesen lemaradtam. Dolgozom. :cry: Látom, van babamozgás is, naggyon jóóó. Tök irigy vagyok.

Rólunk 1 picit: rosszulléteim alig-alig vannak. Vettem vmi nagyon finom kexet. Olyan, mint a háztartási, de mégsem az, kicsit édesebb. Tök jó, minden reggel ezzel kezdek, úgyhogy csak napközben vagy este kap el néha a szemét. De azért így már ki lehet bírni, sokkal jobb.

A tervek már nagyjából készen vannak, tökre örülök. Egy-két simítás, és lehet tovább intézni az ügyeket, már alig várom. Mindenképp meg akarok lenni vele, mire Babuccó megérkezik. Jajj, tartanánk már kicsit előrébb... Na de majd mindennek eljön a maga ideje.

Kisördög: én kicsit lemaradva reagálok, de a mondás úgy tartja, jobb későn, mint soha. ;) Nagyon-nagyon-nagyon örülök, hogy megtartjátok a babát. Remélem, mindkettőtöknek öröme lesz a pocilakóban. Tiszta szívből gratulálok, és hajrá.

Megyek mosogatni, aztán vásárolni, majd benézek még, de valszeg írni majd csak holnap du., v. reggel. Majd meglátjuk. :)

Pusza mindenkinek.

KépKép
catrine
 
 


Hello Cat!
Jó,hogy jelentkeztél és minden rendben van veled és a babával és a tervekkel! :D :P :D :P
Vendég
 


Sziasztok! Kicsit hulye temaban, a huvelyvaladek-temaban szeretnek erdeklodni. Nektek van??? Ha igen, milyen es mennyi??? Bocsi, csak most kicsit meg vagyok ijedve: eddig viszonylag keveskes, am suru, kremszeru volt, most viszont egy nagyobb adag tavozott belolem (ezalatt max mogyoronyit ertek), ami fura, es nem is feher volt, inkabb sargas. Mi a fene volt ez??? Nincsenek felfazasos tuneteim, nem vagyok lazas, nem "csip a pisi", nem gombas, de akkor mi a pek????? Jajjajjjajj, tapasztaltabbak, lszi segitsetek!!! Epp mult heten voltam dokinal, aki aszonta, nagyon szep vagyok belulrol - erre most jon ez az ize!!! Ez normalis???
kami
 
 


Kami:

Ne aggódj, a növekedett mennyiségű hüvelyváladék terhesség alatt teljesen normális, a színe változhat átlátszótól a fehéren, sárgán kersztül a szürkésig. Amíg nincs más panaszod, nem bűzös, stb, addig normálisnak számít. Ha nagyon zavar, emlitsd meg a dokidnak. Van aki biztos ami ziher alapon automatikusan felír rá kúpot, de inkább azért mert a kismamát zavarja.

Melegen ajánlom a könyvesboltokban kapható Az a 9 hónap c. könyvet. Hónapra van lebontva benne a leggyakoribb kérdések, és tények a baba fejlődéséről és a kismama egészségügyi, stb, kérdéseiről. Szinte nem volt olyan téma ami felmerült a terhességem alatt, amire ne kaptam volna belőle választ.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Kami:

Ha angolul jó, akkor it egy cikk róla:

http://www.babycenter.com/refcap/pregna ... h/270.html

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Persze, johet angolul, mar annyira benne vagyok (epp egy f*o*s* rovarirtos vacakot forditok...). Koszi a valaszt, remeltem, hogy ilyesmit fogtok irni, teny, hogy kicsit betojtam, mert eddig ez nem volt. Remelem nem is lesz, csak valami idojaras-valtozasi reakcio a szervezetemtol vagy vmi ilyesmi... Maradjon meg a regi jo keveske kis valadek, az nem zavar...
A konyvet is megnezem, eddig csak a Spock-bibliat szereztem be, de kell valami kifejezett terhesseges dolog is, es ha neked ez bejott, nekem is tuti be fog...
Koszi megegyszer!!!
kami
 
 


Kami:

Ha az is jó angolul, az angol címe What to Expect When You're Expecting. ;) Tudom, hogy van magyar fordítása, de nekem az angol van meg, pedig szeretek belőle idézgetni, és már megfordult a fejemben, hogy csak ebből a célból megveszem magyarul :P

Egyébként a babycenter.com is nagyon jó, csomó kérdésre ott is meg lehet találni a választ, és ez ingyen van.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Egyébként nekem gyerekkönyvnek a Picik és kicsik (vagy fordítva) c. könyv vált be leginkább (ez angolul Your Baby and Child). A Spock nem az én stílusom... mondjuk ez vérmérséklet kérdése. De az is megvan... egy régebbi kiadás, lehet azóta feljavították, de az a szigorú napirend nem az én világom.

Ami nekem nagyon hasznosnak bizonyult, az a Kismama újság. Egyszer míg még Zsuzsával terhes voltam, bevetődtem egy babaruhabörzére, ahol egy anyuka az elmúlt évek Kismamáit árulta egybekötve. Hát megvettem egy évre visszamenőleg, és 1 hét alatt kiolvastam az összeset!!! Annyi de annyi hasznos információ van benne!!! Akkorra már Kismama elvonási tüneteim lettek, nem volt elég a havi 1 újság, úgyhogy az interneten keresgélve találtam egy olyan anyukát, aki az egész újságkollekcióját (Kismama, Baba Patika meg egy csomó más) eladta nekem, több mint 8 évre összegyűjtve 8000 forintért. Na azon még nem rágtam magam át.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Hat Roki, en is az eredeti nyelven szeretem a dolgokat, a kedvenc konyveim + fimjeim angolul vannak meg :) Meg van 1-2 olasz konyv is, de azt meg nem kenem annyira...
Spock-ot azert vettem meg, mert ez amolyan csaladi konyv - ha nem is kiolvasni, de bizonyos tippeket pl. betegsegeknel hasznalni jo. Ez amolyan "must" az en csaladomban meg a kornyezetemben. Elfer nalunk is.
Ti milyen gyakran jartok haza Amerikaba David szuleihez? Onnan szerzed be az eredetiket vagy a netrol rendeled?
kami
 
 


Halihó!
Csak beugrok szólni, hogy a héten nem nagyon tudok jönni, nagyon sokat dolgozom, este, mikor meg hazaérek, hulla vagyok. Szerdán megyünk dokihoz, azért megírom mi volt! Remélem hétvégén több időm lesz veletek lenni!
Addig is mindenki vigyázzon magára és a babára! :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Kami:

David évente jár vissza, mert neki ott van egy nagyfia. Ez évben elmaradt, mert meg kellett operálni a szemét. :( Amúgy netről rendelem a könyveket. Én magam már 3 éve nem voltam. Pedig már mennék egy jó bevásárló körútra! :)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!
Hátha valakit érdekel!
Vízi foglalkozások kismamáknak
Ha várandós vagy és szeretnél felkészülni a szülésre, amely felejthetetlen élmény lehet számodra és a babád számára is, gyere el egy AquaNatal foglalkozásra! A vízben végzett gyakorlatok nagyon jó hatással vannak a várandós mamák szervezetére:
 kíméli a gerincet és az izületeket
 Csökkenti az ödémát
 Kapcsolatot teremthetsz a babáddal
 Szüléshez nélkülözhetetlen légzési és relaxációs technikákat sajátíthatsz el
 Szülés után tested hamarabb visszanyeri rugalmasságát
Várlak az AquaNatal foglalkozásain, ahol megtapasztalhatod a női kör energiáját, valamint, hogy minden nő különleges, tökéletes, és erős. Helyszín:
X. ker. Előd utca 1. szeptember 12-én kezdődik 17:00-tól egy alkalom: 1800 ft. Az első alkalom féláron.
XIII.ker. Gogol utca 5-9. (Kleopátra ház) október 2-án kezdődik 12:00-tól egy alkalom: 2200 ft az első alkalom 1200 ft.
Jelentlezhetsz: 06 70 316 93 18
agica@aquanatal.com
tik-tak
 
 


Jo reggelt mindenkinek.

Kepzeljetek, ma reggel az HBO-n Micimacko es a Zelefant ment, volt benne Zsebibaba is. Az anyukaja enekelt neki altatot meg olegette es en elsirtam magam... Ilyenkor a parom persze jol szorakozik, mikozben megolel, erzem, hogy razkodik a nevetestol, akkor persze fejbe vagom, hogy ne rohogjon...

De mar en is ugy szeretnem altatgatni a Zsebibabamat!!!!! Irigyeltem Kangat, de nagyon...
kami
 
 


Sziasztok!
Sajnos rossz oka van annak, hogy nem jelentkeztem. :( Pénteken elmentem a védőnőhöz, és mivel a klinikán már nem fértem be, és sürgősen kellett, ott csinálták meg az UH-t. Sajnos a kicsi szive már lassabban vert, mint kellett volna. Volt vizeletvizsgálat is, és kiderült, hogy felfáztam, így ezt a kicsi sem élte túl. Éreztem napok óta kis szurkálást a hólyagom körül, de semmi más tünetem nem volt...mostmár tudom, hogy ezért. :( Így vasárnap be kellett feküdnöm, és hétfőn megműtöttek...most engedtek haza. :(
Most nagyon rossz, de talán ennek így kellett lennie. :( :( :(
Mindenkinek nagyon szép pocakos hónapokat, és tavasszal boldog babaesőt kívánok! Sziasztok!
Vendég
 


Sziasztok!
Kisördög!
Sajnálom ami történt!De tényleg lehet,hogy ennek így kellett történnie.Biztos hamar eljön az idő amikor boldogan,tudatosan fogtok bele a babavállalásba!!!!Most tanulj,"élj"aztán jöhet a baba!
Vigyázz magadra!!!

Kami
Hallottál már az easybaby-ről?ugye mint minden sok "okosság"ez is Amerikából származik.De ez még számomra hihető is.Szóval azt mondják az okosok,hogy azok a babák akikit nagyon várnak és már magzati korban nagyon szeretnek és szülők állandó békében,nyugalomban,harmóniában élnek és várják a babát azo szülől gyermekei úgymond könnyenkezelhetők lesznek! :D Van egy munkatársa akinek állítólag ilyen a kisfia és már ilyen easybaby találkozóra is járnak.Csak pislogott amikor először volt és minden gyerek "jó" volt és kezelhető.
Hátha nekünk is összejön... :lol:
Vendég
 


Bocsi,tele van hibával,túl gyors voltam és nem figyeltem.Remélem azért értelmezhető. :?
Vendég
 


Sziasztok.

Ordi - nem semmi, amin keresztulmentel. Az egesz torteneted, az elejetol a vegeig. Nagyon sajnalom, de biztos vagyok benne, hogy erosit! Most meg talan nem erzed, de hidd el, mindennek megvan a maga oka.

En mindenesetre betojtam - a tegnapi sargas nyak, amirol irtam, ma feszult a pocim es amikor elolvastam Ordi levelet hat kipattantam a szekbol es atrohantam a szomszedos laborba egy UH-ra. Szegyellem, hogy igy betojtam, de most, hogy lattam a babat (aki lehet, hogy megis FIU!!!!!!), hogy mozog, hogy ver a szive, hogy latszolag minden OK, nem banom. OK, befosi vagyok! De vele minden OK! Mellekesen jegyzem meg: jo nagyot nott!!! Szep hosszu laba van, mint az apjanak. Es telleg mintha lattam volna valami pockot a labai kozott... Jajj, fiu nevet kell talalnom!!!

Sagi: nem hallottam meg az easybaby-rol, de sajna mi nem elunk allando bekeben, mostanaban kitor rajtam a hiszti es ilyenkor felzaklatom magam es a parocskamat is. Pl most az UH-n... elkezdtem bombolni, mint egy idiota!!! Erre persze beengedtek soron kivul... OK, ez most jol jott, de sajna telleg sokat morgolodom es ez nem jo. Mostantol igyekszem NEM morgolodni!!! Nem akarom, hogy az en hulyesegem miatt legyen baja ennek a kis makinak. Es teny, hogy varom, mint allat...
kami
 
 


Sági,
Nekünk nem volt bölcsőnk, így saját tapasztalat nincs. Csak annyi, hogy amit felajánlanak, azt el érdemes kérni, mivel nem tudhatod, hogy a te babád mit fog szeretni. Ha nem jön be, még mindig megkaphatja a sorban a következő.

Kami,
Nem tudom, tényleg van-e tudományos alapja a dolgoknak, de ahogy ismerősi körben szétnéztem, azt látom, hogy akinek nyugis terhessége van, megbékélt magával és a babával, sokkal nyugisabb a gyerek is. Persze lehet, hogy csak simán a vérmérsékletet örökli.

Rokica,
Ha tetszik a Kismama és úgyis ok angolul, akkor az angol Mother and Baby tényleg neked való lenne. Interneten biztos be lehet szerezni, nem tudom, ismered-e.
Spockban nekem nem is jött le igazán a kemény napirend, inkább a forradalmi (akkor) bízzunk magunkban és a babánkban hozzáállás. Nekem mondjuk a pasi már eleve az egyéb elvei miatt is szimpi, gondolok itt a pacifista Vietnami háborús dolgaira pl. Csak kár, hogy a valós életben nem volt képes követni az elveit a gyereknevelésben.

Már második napja görög salátán élek. Kicsit kezd oregáno ízű lenni a világ. Úgy elmennék egy étterembe, hogy teletömjem magam valami nagy adag nagyon káros kajával!! Anélkül persze, hogy félúton rosszul lennék tőle.
lorca
 
 


Hat en meg vagyok vele bekelve, azt erzem :) Neha megijedek, masok dolgait olvasva atgondolom, en vajon mindent megteszek-e az egeszsegunk erdekeben (mint pl ma), de szoktam simogatni, beszelgetek hozza, neha sirdogalok, mert elerzekenyulok (pl. ma reggel...). neha megtepem az apjat, mert eppen nem ugy ul a kanapen, ahogy szerintem kellene neki abban a pillanatban (ez csak pelda arra, amilyen tipusu problemaim vannak vele kapcsolatban), de alapvetoen ez a resze szerintem rendben van. Nalatok (elso babasoknal) ez nincs igy????

Ha a vermersekletemet orokli, hat jo kics felcsattanos mediterran baba lesz :) Ha az apjaet, hideg feju nemet :))

Lorca: lehet, hogy elkerulte valami a figyelmemet, de miert csak gorog salit eszel??? Orvosi utasitas???
kami
 
 


Sziasztok!
Csak gyorsan beugrok!
Réka!
Sajnálom, ami veletek történt, de talán nem véletlen. Én hiszek Istenben és tudom, minden okkal történik! Biztos nemsokára újra lesz egy kis pocaklakód, akit mindketten szívből akartok!
Kami!
Na, mi van, lehet, hogy tényleg Norbi lesz és nem Nóri? :D Szerintem tök természetes, hogy minden miatt aggódunk, hisz először tapasztaljuk meg ezeket a dolgokat! Nagyon rendesek voltak a laborban, hogy csináltak uh-t és láthattad a babádat! :)
Sági!
Mi nagyon várjuk és szeretjük Buksit, úgyhogy remélem könnyenkezelhető bébi lesz! :)

A kismama magazint én is nagyon szeretem, elő is van fizetve, mindig mindent elolvasok! :D

Most rohanok vissza dolgozni, holnap láthatom Buksit!!!! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Köszi Lorca!Végülis ha nem jön be a bölcső,fogom és visszaadom.

Kami
Te aztán nem vagy semmi,de legalább megnyugodtál,hogy minden ok Zsebibabával!!!

Megetettem Babócát egy kis töltöttpaprikával,egy jó pohár narancslével és egy barackot is kapott.Elégedett! :lol: :lol: :lol:
Lorca,még van belőle.... :wink:
Vendég
 


Hat ja, nem vagyok semmi. Kozben elmeseltem anyukamnak is a sztorit es aszonta, jol tettem. Ez az en babam, az en problemam, senki mast nem erdekel (apujan kivul persze) es ha en nem allok ki az akaratom mellett, mas nem fog. Talan ezert is jott ram a bombologorcs ott helyben, a varoteremben, a "vendgek" csak neztek, hogy ez normalis??? De leszarom! (Mar bocs...) Az en fajdalmam lesz, ha valami baja lesz, nem a dokike es nem a "vendegeke"... Annyira megremultem, jelzem, eletemben nem ereztem magam ennyire "vedtelennek"... Eloszor raadasul meg se mozdult az UH-n, csak ott fekudt... aszittem, vegem van. Aztan az UH felebresztette... HALISTENNEK!!!! Kis hulye alvos!!!!! :)

Hat ja, Timo, hazudnek, ha azt mondanam, nem lattam ott valami kukifelet... De majd jovo szerdan (AFP utan) kiderul, legalabvbis remelem, megyunk mozizni, lesz foto is... remelem megmutatja magat!!!
kami
 
 


Sziasztok!

Voltunk dokinál, babóval minden rendben, láttam UH-n is egy pár pillanatra. Csütörtökön megyek az AFP-re és három hét múlva a "nagy" genetikai ultrahangra. Majd a 20-as hetek közepén akarok 4D-re menni, mert a 18. heti UH után jó sokáig nincs más hivatalos UH. Nem is tudom, meddig. És addigra már felismerhető a baba, nem túl múmiás, de még belefér az UH látóterébe.


Érzelmesség:

Én tegnap csúcson voltam, hol bőgtem mint valami idióta, hol meg akartam ölni akivel szembekerültem (főleg utcán). Szegény Zsuzsát is megijesztettem, mert ahogy látta, hogy én sírok, ő is sírva fakadt. :( Attól meg lelkiismeretfurdalásom lett.

Én most meg pont azon morfondírozom, hogy nem-e a baba befolyásolja, hogy az ember mennyire lesz érzelmileg labilis. Mert Zsuzsával nem voltam ennyire, az tuti. Akkor is voltak érthetetlen bőgések meg ilyenek, de talán nem ennyi. Mondjuk az is igaz, hogy ez a terhesség abból a szempontból sokkal nehezebb, hogy egy csomó rossz dolog történt a közelmúltban, amit nemterhesen is nehéz lenne megemészteni (nagynéném haldoklása, David szemműtétje, az ebből fakadó pénzügyi és adminisztratív nehézségek, stb). Ráadásul most van egy gyerekem, aki mellett nem tudom magam kipihenni, illetve sokkal nehezebben. Tehát fizikailag és érzelmileg is sokkal több nehézség van most, mint akkor, ez persze lehet megindokolja, miért vagyok ilyen zizi.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Szia Roki.

En megertelek abszolute. Abban ugyan nem tudok hozzaszolni, hogy a baba befolyasolja-e az erzelmeket, mivel elso babas vagyok. Ami teny, hogy nalam tuti kozrejatszik, hogy elso baba es itt allok egy csomo fizikai valtozas (na meg hormonallis valtozas!) kozepen, amiket nem mindig tudok hova tenni. Nalad a korulmenyek nehezitenek a dolgon. Lehet, hogy inkabb sokkal erzekenyebbek vagyunk alapvetoen mindenre es emiatt borulunk ki hamarabb. ..

En szerdan megyek AFP-re jovo heten. Amiatt erdekes modon nem izgulok...
kami
 
 


Sziasztok!

Ugye nem baj hogy betolakodom egy kicsit? :lol:

Kisordog: Nagyon, nagyon sajnalom hogy Veled is ez tortent, szerencse a szerencsetlensegben hogy nem kellett megszulnod, Nekem ugyanolyan fajdalmas volt mint amikor az elso fiamat szultem.
Biztos nagyon faj most Neked de tenyleg elj, szorakozz, menj Angliaba es aztan lesz boven idod babazni majd!
Azert majd adj hirt Magadrol hogy tudjuk minden ok!

Kami: Jol tetted, talan ha en is egy kicsit eroszakosabb lettem volna a dokikkal talan meg mindig ott lenne a baba a pocakomban! Sajnos ilyennek kell lenni mert nem mindig figyelnek oda az emberre ahogy kellene!
Persze azert nem kell mindig ijedezni, egy kis barnazas semmit nem jelent de jobb felni mint megijedni!

Lanyok mindenki spuri es csinaltasson vizeletvizsgalatot es vetessen huvelykenetet is hogy biztos nincs semmilyen gyulladas ami arthat a babanak!!!

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Tonti, ugy orulok, hogy jottel!!!
Igazabol nem szandekos volt a rendeloben a hiszti, de annyira tehetetlennek ereztem magam, hogy itt a vegen meg elhajtanak es adnak idopontot x nappal kesobbre, hogy emiatt kezdtem el bogni: ertsek mar meg, hogy nem raghatom magam x napon keresztul, varva hogy sorra keruljek! Szerencsere megertettek. A huvelykenet eredmenyeert en ma megyek, vizelet meg mar volt, igaz, az elejen, de az tiszta volt. Most meg egyaltalan nem erzek felfazast.
A barnazasrol meg annyit, hogy a tesom elso babajanal az volt a jel, amit a tesom nem gondolt komolynak. Nem is szolt senkinek. Masnap megrepedt a magzatburok... Szerintem MINDENRE figyeljunk oda es egy telo erejeig zaklassuk a dokit. Nehogy ne csinaljunk valamit, amikor kellene...
Neked hogy telnek a napjaid?
kami
 
 


Sziasztok!
Csak egy kérdésem lenne. Ma elkezdett folyni a tej, egyelőre csak a bal mellemből, próbáltam a jobb-ból is kicsikarni, de egyelőre abból csak minimális jön. A balból viszont szinte folyik, ha nem "fejem" ki belőle én magam huzamosabb ideig (5-10 perc)...ha felfogtam volna, már sztem 0,5-1 dl biztosan lenne. Szerintetek ez normális? Ilyenkor úgy vislkedik a szervezet, mintha megszületett volna a baba, és ezért történik ez? Nem biztos (szerencsére), hogy ehhez sokan hozzá tudtok szólni, de azért hátha...tontica, te esetleg tudsz erre mondani vmt?
Köszönöm az együttérzést mindenkinek...borzasztó érzés, de még mindig tartom azt, hogy nincsenek véletlenek, akár pozitív, akár negatív dolog történik az emberrel. Mostmár előre nézek (próbálok). Készülök (készülünk) Angliába, ott biztosan sokkal jobb lesz majd, beindul a teljesen új élet, és talán hamarabb túljutok majd rajta, mintha itthon kellene átvészelnem ezt az időszakot...várom is már, biztosan jó lesz. Csak akkor keseredek el jobban, amikor kezembe akad a 2 kisruha, amit már megvettem a kicsinek, a kismama újság, vagy a noteszom a kiválasztott nevekkel, és babaholmik listájával...ezektől megszabadulni sem tudok, mert az ugyanolyan rossz. Az lesz a legjobb, ha elteszek mindent egy dobozba, és ott pihennek még pár évet.
Ennyit rólam! Remélem ti jól vagytok! Olvasgatlak majd titeket rendszeresn, tudni szeretném kivel mi van...talán néha majd írok is egy pár sort! Szép napot mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!
Már nagyon régen jelentkeztem, olvasni néha szoktalak titeket, de írni már nem marad időm.
Látom azóta sajnos szomorú dolgok is történtek. Tontica, Kisördög rettenetessen sajnálom, nem is tudom mit lehet ilyenkor írni.
Velem nincs semmi különös. Ma megyek dokihoz uh-ra, remélem mindent rendben talál, mert ez a sok szomorú történet engem is megijeszt.
Igyekszem újra aktívabb tag lenni!
Móni

Kép
móni23
 
 


Szia Ordi,

En azt hallottam, hogy a placenta "megszulesevel" indul meg a tejbelovelles, mivel addig az gatolta hormonalisan a tejkepzodest. Am amikor tavozik, a hormonadag is tavozik es megindul a tejcsi par nappal szules utan. Gondolom ez akkor is igy van, ha hamarabb szul az ember, netan muvi uton szul... Nem az elso vagy, aki ilyenrol szamolt be hasonlo korulmenyek kozott... El fog mulni... De azert beszelj szerintem dokival!

Kami
kami
 
 


Kisordog!

En csak azt mondani amit masok nekem mondtak hogy tejbelovelles ellen valami gyogyszert szoktak adni ugyhogy ha par nap mulva igy dagad, faj es jon belole a tej akkor menj vissza az orvoshoz.
Nekem nem adtak gyogyszert, a veteles utani 2.-3. napon voltak nekem nagyon puffadtak a melleim de aztan szepen lassan elkezdtek mind puhabbak lenni es bar meg most is jon belole tej nem fajnak es szerintem par het mulva teljesen elapad majd magatol!

Azt is mondtak hogy fejjem de szerintem ha fejtem volna az megjobban beinditotta volna ugyhogy en a helyedben hagynam hogy magatol elapadjon, nem fejnem!

Nekem is nagyon nehez volt az elso par nap de tudod mit? Foglald le magad!!! Tanulj angolul vagy mit tudjam en csak csinalj valamit ami elvonja a figyelmed es gondolj arra hogy meg annyi babad lehet amennyit csak akarsz!

Kami: Koszike, aranylag jol telnek a napjaim, nincs egy percem se, elkezdodott a bolcsibe valo beszoktatas, forditgatok, elvagyok! Holnap a parom szulinapja, holnaputan a fiame. Es holnaputan mindketto nevnapja is!

Moni: Koszonom az egyutterzest!

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Kami,
Semmi orvosi, csak nincs itthon semmi más, amit szívesen megennék. Egy kicsit válogatós lettem mostanában. Megy nagyon keveset tudok enni, nehéz kajákból meg még kevesebbet, úgyhogy ha nem akarok rosszul lenni, akkor maradnak az egészséges dolgok.
Az érzelmi hullámvasút nem csak az első babával működik. Csak a másodiknál talán könnyebb kezelni.

Tontica, Réka,
Én is nagyon sajnálom, ami veletek történt. Nem tudom, milyen lehet ezt megélni, túlélni. Remélem, hamarosan sikerül az újabb baba, a megfelelő időpontban és körülmények közé.

A tejtermeléshez nem tudok hozzászólni, de egyetértek Tonticával abban, hogy ne fejd le. Azzal fenntartod a termelést. Amíg nem fáj, addig hagyd, még ha csorog is. A gyógyszerekről azt hallottam, hogy fokozzák a fájdalmat és a feszülést. Ha nagyon feszül, akkor épp annyit fejj le, hogy ne fájjon, hagyd rá a természetre a többit.
lorca
 
 


Sziasztok! :)
Bocs, hogy csak beugrok, és rögtön dicsekszem! Nagyon-nagyon boldogok vagyunk, voltunk uh-n és láttuk Buksit! :) Nagyon élénken mocorgott, megvan mindene, két keze, két lába, két szeme! :D 62,5 mm, korának megfelelő és 82 gramm! :) A doki szerint majdnem 10 deka párizsi! :D Még van pár rövidítés a leleten, mindjárt megnézem!
Majd teszek fel nektek sztárfotót is!
Remélem jól vagytok!
Réka!
Sajnos nem tudok a tejhez hozzászólni, még sosem tapasztaltam ilyet!
Tonti!
Egyáltalán nem tolakszol, jó, hogy jössz és "beszélgetsz" velünk!
Móni!
Jó, hogy jelentkeztél, már kezdtünk aggódni érted (mondhatom ezt mindenki nevében)
Most megyek lefeküdni, nagyon álmos és fáradt vagyok!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Ja, és a nyaki redő 1,6! A doki szerint tökéletes! :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szia Timo,

Gratula a kis Parizerhez! :) En is rogton erre gondoltam, amikor nekem mondtak a sulyat Zsebinek (68,5mm / 88g) :) Nyaki redo telleg klassz! Zsebie 1,9 volt (pedig en akkor 1,3-ra emlekeztem, de a papiron 1,9 van...)

En most reggel a vedononel kezdek, aztan meg megyek a dokimhoz UH-ra a korhazba. A keddi UH utan ugyanis a leletre azt irta a ceg melletti maganklinikas doki, hogy "atlagosnal kevesebb magzatviz", amit beolvastam az en draga jotunder dokimnak, aki persze a sajat szemevel meg akar errol gyozodni (ezert kulon becsulom!!!), holott o is, a masik is azt mondta, ez semmit nem befolyasol, csak a magzat mozgasat (minel tobb van belole, annal jobban bukfencezhet a baba). Ugyhogy ma lesz mozi - ennek fenyeben az AFP utanit asszem lemondom. Nem szeretnem Zsebibabat ilyen sokszor zavarni. A 18. het meg mar ugyis mindjart itt van, amikor is a Nagy Genetikai UH kovetkezik.... Icipicit izgulok, hogy mennyire "keves" a magzatvizem es ez mit jelent, de kedden meg vidaman elfert a babam a "felete reszben", nekem nem tunt KEVESnek, csak a 12. hetinel KEVESEBBnek...

Nya, majd beszamolok. Most megyek, folebreszetm Aput...

Puszi nektek es minden jot!
Kami
kami
 
 


Sziasztok!
Timo
Gratula a kis Buksihoz!!!Jó,hogy nálatok is minden rendben van!!!!
Ugye milyen szuper jó érzés látni,hallani???!!! :P :P :P
Kami
Nem is írtad,hogy mit mondott az a doki.De biztos nem komoly,csak fő az óvatosság az ő részükről is.Majd a te dokid megnyugtat!
Tonti
Ne mond ilyet,hogy betolakodsz,minagyon örülünk neked ha jössz!!! :D
Azt hiszem tegnap éreztem Babócát.Olan volt mintha valaki belülről megnyomkodott volna és egyszerre két ponton egymáshoz közel.Lehet,hogy kezzel-lábbal kapálózott... :lol: Na azóta ki vagyok éleződve az érzésre és várom a következőt!!!
Vendég
 


Hat nem irtam, mert ezt nem mondta nekem se ott es akkor! csak masnap, mikor mentem a leletert, akkor lattam, hogy "atlagosnal kevesebb magzatviz" - mondom mi a fene??? Errol tegnap nem volt szo!!!!

Na de majd 11-kor. Az IGAZI dokim. O majd megmondja a frankot.

Voltam vedononel, jo 1 oran at beszelgettunk. Probaltuk meghallgatni Zsebibaba szivet, de csak hangosabb zorejt hallottunk a bal oldalon, kiveheto szivhangot sajna nem, de a zorej az ott volt :) Az en szivemen viszont hallottuk, mert elkaptunk valami eret :) Aszonta a magzatviz mennyisege hetrol hetre valtozik, ez most egy ilyen het volt, majd legkozelebb tobb lesz... Jofej volt, azt mondta: mindig a kovetkezo lepesre kell gondolni, a tavolabbi jovore sohasem!!! Egyenkent vegyuk az akadalyokat es ne aggodjunka miatt, mi lesz majd kesobb...

Nyatessek, Sagi, ugye hogy hamar eljott ez is???? En azota a hetvege ota 2x ereztem "valamit" de meg mindig nemtom, Zsebike volt-e... Elvileg lehetett, mar eleg nagy(nak nez ki) es ha a magzatviz is kevesebb, akkor a mozgasok jobban erezhetoek ugyebar...

Na, eszek egy banant. Ehes vagyok!!!
kami
 
 


Kami
Mi volt a dokinál????????
Vendég
 


Sziasztok!
Tegnap voltam a dokinál, olyan jó volt Babót látni, izgett-mozgott, megvan mindkét keze, lába, a gerince :D Jövő csütörtökön megyek genetikai vizsgálatra. A dokim javasolta a lombik miatt, hogy ne csak sima nyakiredő vizsgálatra menjek, hanem az Istenhegyibe kombinált vizsgálatra, így ma bejelentkeztem.

Timi,
Nagyon jó a nyakiredő eredményed, várjuk a képet!

Kami,
Nekem nem is nézték a magzatvíz mennyiségét, de persze jó, hogy mész a dokihoz mert én is megijednék.

Sági,
Nagyon jó lehet, hogy már érzed Babócát, én is, én is, én is, szeretném!!!

Móni

Kép
móni23
 
 


Szia Móni!
Örülök,hogy minden ok és ,hogy láthattad a babádat!!!Mekkora volt a baba?Most néztek nyakiredőt vagy majd a jövő héten az Istenhegyin lesz megint uh vagy csak vérvétel?Foto?
Vendég
 


Sziasztok!

Megvolt a vizsgalat - a huvelyvaladek teljesen tokeletes, illetve majdnem - van benne valami "akarmi faecalia", ami viszont minden 2. emberben van, szoval aszondta a doki, ne is beszeljunk rola, szora se erdemes.

Ami pedig a magzatvizet illeti, szerinte tokeletes!!! Megnezte a masik korhaz leletet, meg szakvelemenyt se irtak... aszondta, szerinte az lehetett, hogy a placenta teruletet nem szamoltak bele, igy tunhetett kicsinek az arany...

A babo persze ma a placenta moge bujt, ezert sem hallhattam a vedononel a szivet (gondoltam!!!), egyebkent pedig 220 gramm es kb 16 centi labastol. Eeeedes!!! vegigaludta a vizsgalatot, de a szive az vert, mint a gep!

Kami boldog!!!!!
kami
 
 


Sági,
Köszönöm szépen! A baba crl-je 4,4 cm a doki szerint a korának megfelelő. Nyaki redőt ő nem nézett. Az Istenhegyiben lesz egy vérvétel és egy részletes uh és ezek alapján állapítják meg a genetikai kockázatot.

Kami,
Örülök, hogy minden rendben és hogy ilyen boldog vagy :D

Kép
móni23
 
 


Halihó! :)
Hogy vagytok?

Köszi csajok a gratulációt, azóta szinte másra se tudok gondolni, csak Buksira! :) Már most oda vagyok érte! :D

Móni!
Örülök, hogy nálatok is minden oké és hogy láthattad a bébit! Biztos a genetikain is minden rendben lesz, úgyhogy ne izgulj!

Sági!
Tényleg a bébit érezted? Ez hihetetlen, már én is nagyon várom, hogy mikor "jelentkezik"! :) Mikor láthatunk rólad (Kami és rólad is) pocis képet? :)

Kami!
Szép méretes Zsebi, jó, hogy megnyugtatott a doki és hogy jól érzi magát odabenn a baba! :) Gondolom te is nagyon boldog vagy!

Na, hoztam képet! Ne ijedjetek meg a kis ufóképű Buksitól! Szemből látható, a bal oldali gombóc a feje, látszik a két szeme, orra és a szája is. A jobb gombóc a pocakja! :) Meghallgattuk a szívét, megnéztük a köldökzsinórban lévő áramlást, minden szuper! Legközelebb az AFP-re kell mennem!
Sajnos van rossz hír is: a dokim januárban elköltözik vidékre, így nem tud végig vállalni. Úgyhogy most mennem kell új doki után nézni! :( Pedig bíztam benne, tök rendi volt mindig!
Most megyek, mert hulla vagyok!
Holnap este megint jövök!
Addig is puszi mindenkinek és vigyázzatok magatokra!
Természetesen most sem megy a képfeltöltés, felteszem a www-s galériámba, ott megnézhetitek!
:D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?