Új privát üzeneted érkezett!

Dorinának mi is sok boldogat!!!

Börze
Tudtommal 8-kor szokott kezdődni...

Nikcsi
Azért ne ess pánikba, és gondolj mindig arra, hogy te annyi idősen mikor mit csináltál? És nem lett nagy bajod! Nyilván óvatosságra kell nevelni! (De kalitkába mégsem zárhatod, vagy úgy jár, mint azok a 30-as csajok, akik nem találnak pasit maguknak, mert mindenkit elmarnak mellőle a szülők... :()

Cory
Hév-vonalán.
cas
 
 


Cas
A látszat néha csal! Nem tartom magam egy minta példánynak, annak ellenére, hogy nem ittam, nem drogoztam, nem diszkóztam, és csak 3-4 évet dohányoztam. A fiúkkal elég korán kapcsolatba kerültem... :oops: Kalitkába nem akarom zárni! Vagy mégis? :roll:

Csajok
Kori 3. éjszaka nem alszik rendesen, tegnap és azelőtt elég híg volt a kakija. Mára már az orra is folyik - átlátszó, kedve jó, engergia ugyan az. Szerintem a foga lehet, már elég időszerű lenne, de szerintetek elvigyem orvoshoz? Ezt a szerdai tali miatt kérdezem, hogy a doki vagy ti mondjátok ki, hogy mehetünk-e?
nikcsi
 
 


Köszönjük Dorina nevében a névnapi köszöntéseket.

Nem tűntem el, csak nagyon lefáraszt már Sára és nagyon nincs időm semmire, Dorinának is elkezdődött a suli és még egy rengeteg apróságot kellett megvenni az iskolába, amit az első tanítási napon tud meg az ember.

Cas
Örüljenek a szüleid, hogy az öcsédet nem vették fel 8 osztályos gimibe. Eddig nagyjából összeszámoltam, hogy kb. 70e forintba van az iskolakezdés (tábor, könyv, tornaruha, tanszer, stb.) Ja! és ma mehetünk iskolaköpenyt keresni, mert még az is kell.

A múlt heti állapot szerint már 1 ujjnyira nyitva volt a méhszájam, a doki azt mondta, hogy 1 max. 2 hét lehet még hátra.
De ma éjszaka azt hittem, hogy mennünk kell.
Amint változás történik családunk létszámában Peti jelentkezni fog.
hmmc
 
 

 
 

Hmmc: hát vannak árak!!! :? Iskolaköpeny?! Létezik még ilyen?! :) És épp tegnap gondoltam rátok, hogy végül csak kihúztátok őszig! Nagyon ügyesek vagytok!!! Vigyázz magatokra, és várjuk a híreket! Már ctg-re is jársz? Ha van kedved ugorjatok be utána hozzánk, csak csörögj ránk, hogy itthon legyünk!
cas
 
 


Nikcsi: épp ezért írtam, hogy felelősségteljes gondolkodásmódra kell nevelni, és akkor nem lesz baja. A balhék felét mi sem fogjuk tudni, mert ők sem mondják majd el nekünk, ahogy mi se dicsekedtünk vele otthon. De ha helyén az esze, nagy baja nem lehet, cél, hogy lehetőleg minél kisebb hülyeségekkel ússza meg a kamaszkort! (Azért van ez a kalitka-komplexusom, mert minket bizony bezártak, sajnos öcsémet is pont ugyanúgy, mint engem, és óriási kárt okoztak vele! Nekem szerencsém volt, mert Zsombor azért kármentesített, és így képes vagyok a normális életre, de ha öcsém nem kerül el otthonról sürgősen, akkor nagy baj lesz.) :(
cas
 
 


Nikcsi
Elgondolkodtam a Kori-tej-tápi problémakörön. Azt ugye tudod, hogy a sima tápszer gyakorlatilag sima tejpor vitaminokkal-ásványianyagokkal felturbózva? Tehát ha van rá esély, hogy gondja legyen a tejjel, akkor gyakorlatilag mindegy, hogy melyiket adod, ugyanúgy bántani fogja (ahogy mondtad is, hogy mindegyiktől fáj a hasa).
Ha a savanyított tejtermékeket bírja (márpedig úgy vettem észre), akkor lehet, hogy nem erőltetném sem a tejet, sem a tápszert. Ez utóbbiból max. a hypoallergén fajtának lenne értelme, de ahhoz, hogy a dokitok ennyi idős korban felírhassa legalábbis allergológus-szakvélemény kell, úgy tudom.
De ha egy időre teljesen elhagyod a normál tejet/tápszert, szerintem akkor sincs semmi, mert elég változatosan táplálkozik, kap más tejtermékeket, tehát kiegyensúlyozott lesz étrendje úgy is.
Szerintem...
Uff! :)
cas
 
 


Na mostmár eldugulok!
Ez még nézzétek meg ti is!
http://www.elolanc.hu/modules.php?name= ... age&pid=91
cas
 
 


Sziasztok,

engem ez a börze dolog inkább az eladás szempontjából érdekelne. 2 gyerek után van egy csomó cucc és miután nem tervezünk többet, előbb-utóbb eladnám. Szóval lehet hogy majd utánajárok a dolognak. Azért köszi.

Cory,
15-én, alvás után várom a kedves társaságot. Titeket is beleértve. Jó lenne ha jönnétek, mert akkor Vilmosnak is lenne társasága. Cas buliján Vilmos eleinte minden játékot kipróbált, aztán elkezdett uncsizni, mert ott "csak babák vannak". Hát igen. Ez ilyen. Igaz Kinga már nagy, "de lány". (Most nagyon fiús korszakában van. Szombaton rendezzük neki az ovis szülinapi zsúrját. Ki is jelentette, hogy csak fiúkat hívjunk. Na meg a barátnőjét. Azért kivételek még vannak. :D )

Cas,
megkérnélek egy szívességre, ha nem gáz. Az útvonalat elküldeném neked mailben és ha lennél szíves tovább küldenéd a többieknek. Nemtom mindenki címét. Sőt, szerintem a tiédet sem.
laga
 
 


Laga
calliope@index.hu
Továbbküldöm szívesen, meg azért majd megírom a többiek címét Neked is válaszul!
Gyerekruhák: én szívesen válogatnék a fiús cuccokból őszre (ha van olyan 92 körüli méret)! Ki se vidd addig a börzére! :)
cas
 
 


hú nagy termés van :)

Laga!
ha gondolod hozd át szerdán a cuccot, hagy válogassanak a fiús mamák még a börze előtt (vagy pénteken inkább?)
a börzével kapcsolatosan itt érdeklődhetsz: http://www.bkh.t-online.hu/

Nikcsi!
én megértelek, Máté is már nézegeti a kétlövetű puskákat (ugye minket már duplán fenyeget a veszély :lol: )
de Sacinak van igaza, nem azzal védjük meg őket, ha mi óvjuk, hanem ha önmagát tudja "kontrollálni"
a védett környezet csak elnapolja a problémát
én is aranykalitkában nevelkedtem, de szerencsére némi eszet is belémtömködtek :oops:

Saci!
nincs jobb szemem, csak a gyerekruhákkal merészebb vagyok mint a sajátjaimmal :)
szilvamag
 
 


Cas! Ugye hagysz nekünk is azokból a 92-es fiúrucikból! :wink:
Amúgy nem lesz az még nagy Sebire?
aranyhold
 
 


Cas,
köszi a címed.

Ruhák: az a helyzet, hogy Teusra én simán ráadom Vilmos kinőtt ruháit. Persze kiegészítgetem némi rózsaszínnel, de volt már olyan is, hogy full kékben volt. (Főleg oltások napján, hogy ne lázasodjon be.)
Tea most olyan 86 és 92 között van és Sebi meg Matyi tuti nagyobb mint ő. Szóval addig nem adom el a cuccokat, amíg Teus tudja hordani. Amikor meg kinövi, akkor már nektek sem jó.

A link kapcsán: a mostani Óbuda újság tele van ezzel a Hajógyáris témával. Olvastátok?

Szerdán tali Szilvamagnál? Ma délután derül ki, hogy nekünk jó-e.

Van valami hír a Tücsökzenéről? Beiratkoztatok már? Hogy döntöttetek? Hányasra mentek? Én még tanácstalan vagyok, de Vilmos ovijához kellene igazítanom.
laga
 
 


Csak gyorsan!
Laga
Akkor én vevő vagyok a 80-as csajos cuccokra! :lol:
A főnök üvölt, hogy azonnal menjek!.... :wink:
nikcsi
 
 


Laga!
én is vevő lennék kinőtt ruhákra, főleg ami lányokra is ráadható :)

hol lesz a nagy turkálás??? :lol: :lol: :lol:

felhívtam ma a békási művházat, hogy mikor lesz börze
mondták, hogy szombaton, meg az október 2. szombatján is
aki a honlapjukat csinálja pedig nem teszi fel az időpontot, pedig többször is kérték
az Óbudában elvileg ott kéne lenniük
...
szilvamag
 
 


Jajj, Nikcsi!
még a múltkorira reagálva
az ovi csak ma kezdődött, isikezdésekben még nem vagyok járatos :?
szilvamag
 
 


Ma kaptunk Óbuda újságot! Benne van a börze!!!!
Szept. 9-én 8-13 óra.
aranyhold
 
 


orvosi dologra senki nem reagált... :cry:
nikcsi
 
 


Most ez nem vicc? Tényleg érdekel benneteket a sok kinőtt cuccos?

A szerdai tali ugrott nekünk:
1. fél 5kor szülői van úszás ügyben
2. negyed 6kor judo

Azt, hogy ezt a kettőt hogy fogom összeegyeztetni, azt még én sem tudom...
laga
 
 


Cas
Na én nem igazán voltam kalitkába nevelve, sőt! Az anyám, amikor megtudta, hogy szívtam cigit (8-ba) azt mondta, hogy csináljam, csak ne itt a hegyen, és apu ne tudjon róla. Talán ezért sem lettem függő! :?: :evil:
Tej-tápi: jó kis feladat volt Lacinak, az összes tápis dobozt bújja! (Mert ugye szelektív papírgyűjtés van.) Szóval igazad van, tejporból vannak, vitaminnal dúsítva. Viszont tutira a fogára vezetjük vissza ezt a dolgot (utóbbi éjszakák), mert adtunk homeos bogyót és jobb a helyzet. Az esti tej/tápi ivást nem hagynám el, mivel ilyenkor legalább iszik 2 dl-et, vagyis evvel van meg a napi 5-8 dl, ami nem sok. :cry:
A cikket nagyon köszönöm, számomra fontos volt, mást is hallani!

Szilvi
A fegyver az minimum :!: :) Viszont én találkoztam cukros bácsival, aki a bokorba akart vinni, szatirral és ezek iszonyat rossz élmények bennem (műkori edzésről hazafelé mindkét esetben).
Te olyan kis ügyes vagy, mi meg bénák turi téren, nem lehetne, hogy előbb mi szak avatatlanok keresgéljünk? :wink:
Isikezdés: a rádió másról sem szólt, csak az autósok jobban figyeljenek, stb. Tudod én reggeltől-estig a rádiót hallgatom!

Aranyhold
Akkor elkerülte a figyelmem! Hányadik oldalon van?

Laga
Részemről tényleg nem vicc! Nem látod már Szilvivel küzdök a jó darabokért! :twisted:
nikcsi
 
 


fontos közlemény :!:
sajnos a szerdai BABABULI ELMARAD!


bocs :cry:
szilvamag
 
 


Szilvi
Kár! :(

Bababuli
Na azért nem muszáj lefújni a bababulit, hozzánk jöhettek, bár most nem ígérem, hogy megint sütök palcsit!
cas
 
 


Nikcsi
Doki: ahogy jónak látod, mi bízunk benned! (Látatlanban úgyse tudnánk mondani semmit, szerintem azért nem válaszolt senki... A te gyerekedet meg amúgy is te ismered!)
cas
 
 


Alig bírom követni az eseményeket.

Nikcsi
Mire kibogoztam a nem válaszolt dokis kérdésedet, már Cas meg is válaszolta, egyetértek vele.

Aranyhold
Nem válaszoltál a porélesztőmre. Még egyszer, akkor most fel kell futtatni vagy keverjem a hozzávalókat egyszerűen össze? Én még soha nem sütöttem pogit vagy élesztős dolgokat, de Anyu mindig felfuttatta a friss élesztőt.

Találkoztam a villamosmegállóban a Tücsökzenés Esztivel (Eszti? Tök ciki, ennyit a névmemóriámról), de csak köszönni volt időnk.

Cas
Mégis bevállalsz bulit a költözés előtt? Le a kalappal előtted.
boglarka
 
 


Nikcsi! 26. oldal, jobb oldalt, lent.

Boglarka, bocs hogy nem válaszoltam, elkerülhette a figyelmem! Jól tetted, hogy rákérdeztél!
Ha kenyérsütőgéppel kevertetem ki a tészátját bárminek amibe élesztő kell, akkor soha nem futtatom fel sem a porélesztőt, sem a simát, de ha arra vetemednék, hogy kézzel dagasztom ki a cuccot, akkor mindig felfuttatom mindkettőt.
DE!!!! Megnéztem az eredeti recijét a poginak, mert akitől kaptam a receptet kézzel csinálja. Így szól:

Túrós pogácsa

50 dkg lisztben elkeversz 1 csomag porélesztőt. Hozzádolgozol 25 dkg margarint, 25 dkg túrót, 2 dl tejfölt (kefír v. joghurt is jó), 2 tojás sárgáját, 2 kk sót. Beteszed a hűtőbe pihizni egy éjszakára. Sütés előtt nem árt, ha 2-3 alkalommal nyújtod. Hüvelykujjnyi vastagra nyújtod, szaggatod, tojással megkened, szezám/len/mák/köménymagot, reszelt sajtot, szóval vmit szórsz a tetejére és forró sütőben szépre sütöd.
aranyhold
 
 


Szilvi
Ilyen se volt még! Mi történt? Baj van? :shock:

Cas
Akkor ne legyen pali, mindenki vigyen valamit. Én nem viszek ropit! :P

Kori: napi egyszer van széklete(max. 2), ami hígabb, tehát nincs egyfolytában hass-marss-a. Az orra folydogál, de átlátszó. A homeós bogyók hatására jók az éjszakák. Tehát ezek alapján azt gondolom, hogy tényleg a foga az, mert ha nem az lenne, akkor egy homeós bogyó nem segítene az éjszakákon, nem? Ezek után mit mondotok? Kedélyállapota szokásos, étvágya, na az már nem annyira jó. Amikor legelőször jött a foga, akkor alig evett. Ja és a nyála is jobban folyik, ezt már múltkor is elfelejtettem leírni.

Aranyhold
Köszi.
Ti mikortól bölcsiztek?
nikcsi
 
 


Ti már bejelentkeztetek Tücsökzenére? Hányasra akartok menni? Van konszenzus, vagy mindenki intézi a magáét?

Turka-murka: tőőőlem!

Teus állati necces 2 napja. Nagyon nyűgös és hisztis. Ha valami nem úgy történik mint ahogy ő akarja, ordít. Alig bírok vele. Tuti hogy a foga. Szerintem ez már a 46. :(
Persze tudom, hogy szenved, de mi együtt szenvedünk vele...
laga
 
 


Sziasztok!

bocs a tegnapi szűkszavúságért, de nem akartam később szólni

teljesen elfelejtettem, hogy holnap fél ötre megyek az ügyvédhez a lakásvásárlás miatt

aki megy szombaton börzézni, kérem, hogy vegyen néhány (mondjuk 3 db) rövidujjú pólót Kingának (pont 1 méter)
nem túl csiliviliset, de inkább lányos legyen (max 500 Ft/db)
szilvamag
 
 


Nikcsi! Holnap kezdjük a bölcsit, de még csak 1 órára megyünk be, ismerkedni. Utána meg pénteken, szintén 1 órára, és hivatalosan hétfőtől kezdődik a beszoktatás! :)
aranyhold
 
 


Livi!
mikor mentek Sacihoz? Adnék néhány dolgot elvinni.
szilvamag
 
 


Na megvolt a szüret, hoztam haza is bőven a termésből, úgyhogy ha jöttök, akkor a holnapi szőlő-tali lesz! :) Akkor jöttök? (Myrának is írtam smst.) Na meg egy kis muffint azért sütök... :)
cas
 
 


Szilvi: ha megyek a börzére, igyekszem nem elfelejteni a pólókat. A te cuccaidat visszafelé elküldjem Livivel?
cas
 
 


Laga: Szilvit kérdezd, a tücsökzenét ő szervezi.
cas
 
 


Szilvi! Úgy néz ki, hogy akkor holnap megyünk Saciékhoz! :)
Az jó, ha előtte beugrunk? Kb. 3 -fél 4 körül.

Nikcsi! Szerintem gyertek ti is nyugodtan.

Pogit vigyek vagy mást találjak ki?
aranyhold
 
 


Livi!
tökéletes, nekem is akkor kell indulnom
ha bejöttök jó, de ha nektek kényelmesebb a Szentendrei úton is "kiállhatok a sarokra" :)

Saci!
igen, ha Livi vállalja
de kérhetem, hogy akkor ne üresen kapjam vissza a tálat, hanem szőlővel teli :lol:
szilvamag
 
 


Laga
Te ilyenkor nem adsz Teusnak bogyót?

Szilvi
Poló Kingának, akkor ez a feladat Casnak leosztva. :D Én nem is merek ilyet vállalni, egy ilyen sas szemnek. :roll:
Megnéznélek a Szentendrei és x utca sarkán! Azt gondolom nem csak Lívi állna meg. Lívinek is adni kell, mások is kérnének... :P

Cas
Én vevő vagyok a szőlőre, mint már jeleztem. Viszont, ha Te is muffint csinálsz, akkor én mégis maradjak a ropi verziónál? :twisted: Nincs dióm, a másik sütibe pedig az nagyon kellene. Joghurtoshoz, nincs tejszínem... :x Lívi miért nem laksz közelebb?

Aranyhold
Végre legalább Te, köszönjük az engedélyt, szívesen megyünk! A pogi soha nem unalmas! :D
nikcsi
 
 


Laga!

szerda 10:10
OMK
jönnétek Ti is?
akkor felhívom Esztert, hogy legyen helyetek
szilvamag
 
 


Szilvi, inkább beugrunk, ne fáradj az útig :), úgyis hátul járunk, amíg nincsennek teljesen kész a Szentendrei úttal. :) És visszafelé is beugrunk, legkésőbb 7 körül elindulunk haza, addigra biztos hazaérsz! :)

Nikcsi, ha nem uncsi a pogi, akkor az lesz, mert más se nagyon tiltakozott, és vagy bekeverem most, gondolkodhatok másik variáción. Szóvak megyek is és bekeverek 1 adaggal. :)
aranyhold
 
 


Aranyhold
POGI!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja, és köszi, ha visszaviszed Szilvi cuccait!

Szilvi
Szőlő: már rakom is!

Nikcsi
Ha süti nélkül jössz, akkor is beengedlek ám... :)
De csinálj te is nyugodtan muffint, én körtés-fahéjasat sütök, de ha te másmilyet, az pont jó!!!
cas
 
 


körtés-fahéjas nyam-nyam
abból is kérek!!!!! :lol: :wink:
szilvamag
 
 


Ha minden jól alakul (Lilla alvása), akkor Myráék is jönnek!
cas
 
 


Szilvi
Ha hagyunk... ja és vörös áfonya is lesz benne! 8)
cas
 
 


Cas
Laci reggel megcsinálta tükörtojásnak az uccsó kettőt a főzelékre.... Szóval ugrott a muffin. :( De nem ellenkeztél a ropi ellen :twisted: na jó azért nem viszek!
Hánytól lehet menni? Kori már 10-kor lefeküdt, mivel korán kelt! :o
nikcsi
 
 


[quote="cas"]S írta:caszilvi
Ha hagyunk... ja és vörös áfonya is lesz benne! 8)

:wink:
szilvamag
 
 


Nikcsi: tőlem akár már most is jöhettek! Sebi alszik, én csak teszek-veszek, szóval gyertek minél előbb!!! Ropit is hozhatsz, csak azt kérem, hogy a konyhában egyék a külkök, ne az egész lakásban végig. (Ez a többi morzsálós kajára is vonatkozna.) Mert hát porszívózni tudunk, de Sebit még nem sikerült rászoktatni, hogy a földről ne egye meg a lepotyogó darabokat. :(
cas
 
 


Szilvamag,
asszem nekünk a 10.40-es lenne jó. Megadnád Eszter telefonszámát hogy én is be tudjak jelentkezni?
Ha beviszem Vilmost olyan 3/4 9 körül az oviba, akkor nincs mit csinálni a 9.30-asig. Szóval hazamennénk. Ha meg már haza jövünk, akkor rendet vágok itthon, mosógép - mosogatógép bekapcs, takarítónő egyeztet, gyümölcs pucol és indulás. Ez kb 10.20, szóval 10.40-re érünk oda. Majd összefutunk a váltásnál. :)
laga
 
 


Cas
Köszi a talit! És jó volt dumcsizni! :lol:
nikcsi
 
 


Saci!
köszi a szőlőt és a még finomabb sütit
tetszik Sebi inge?
szilvamag
 
 


Szilvi
Egészségetekre! :)
Az ing nagyon vagány!!! És végre hosszúujjú! Csak azt nem mondtad meg Livinek, hogy mennyivel jövök érte! (Ha szombaton találok Nektek vmit, akkor hazafelé esetleg beugrom, és akkor rendezzük...)
cas
 
 


Saci!
szombaton van az esküvő, nem tudom mikor vagyunk itthon
szerdán tücsökzene, úgyis találkozunk
szilvamag
 
 


Annyira jó, hogy még ilyen kellemes idő van! :D
Ma is sétáltunk 2 órát! Most mosok mindent, hogy gyorsan megszáradjon (téli kabátok, szőnyeg, nagy plüss állatok). :lol:
nikcsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?