Új privát üzeneted érkezett!

Zsebi :)
tényleg nehéz döntés :D :D :D
mi az átalakítható mellett döntöttünk, mert úgy számoltuk, hogy ha lesz még gyerkőcünk, a fiúk akkor is maradhatnak a saját ágyukban, nekik ez nagyon sokáig jó lesz.
A kicsinek meg először lesz sima kiságy - abból úgyis van felesleg- és majd később lesz valahogy.
így most jó pár évre megoldva az ágykérdés.

a 25e ft tényleg jó ár... érdemes elgondolkozni.
A két kiságy befér a gyerkőcök szobájába?
a 70x140es egyébként az elején iszonyú nagy :D mi a felénél két összecsavart takaróval leválasztottuk, hogy kuckósabb legyen, és sokáig keresztben aludtak benne a fiúk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi!

Az új sorszámunk 115. Már nagyon várom, hogy 100 alatt legyünk. Persze jobb lenne már az első 50-ben lenni.

Timi
latimi
 
 


Szasztok kismamik,

Bocs hogy igy eltűntünk, 1 hétig Balcsin voltunk, utána meg annyi mosni meg pakolni meg takarítani való volt, még most sem értem a végére, hiszen szinte egész nyáron nem voltunk itthon...

Zsebi,

Szuper a pociképed, örülök hogy kezd minden egyenesbe jönni és már tudod élvezni....
A 70*140-es ágy tényleg alakítható heverővé, de ha spórolni akartok a hellyel szerintem a két manónak jobb lenne később emeletes ágy...persze az anyagiak is számítanak, tudom.... az biztos hogy jól körül kell nézni mindenhol.

Melcsi,
Jobbulást kívánok neked,de látod, minden rosszban van valami jó, legalább apa is el tudja már látni Pörikét:)

Norka,

Múltkor már nem tudtam írni, de azért neked is van egy családod...pont anyukád próbálja elvenni az önbizalmad, mikor te annyira rajta vagy a szopizáson...remélem nem lesz igaza, és még néhány hónapig kitart a tejcid !! Csak ne idegeskedj és ne hallgass másra mint a saját ösztöneidre :):):)

Orsi,
Részvétem a forgalmi miatt :(:(

Apa tett föl újabb képeket Mátéról-többek között ezért sem fértem hozzá a géphez a múlt héten :):) a cim még mindig
http://tzo.fw.hu
A kis drágám már eszik almát és barackot is, párolva, pépesítve, és nagyon imádja :):):)
Tiszta perpeetum mobile a kölyök, és sajnos a nyáron annyian babusgatták, hogy mostmár 5 percnél hosszabb időre le sem lehet tenni....na persze még mindig csak ülni akar, de már jobban megy neki, szépen tartja a fejét mikor fogjuk....mielőtt letámadnátok...neeeem, nem ültetjük, csak mikor ő erőszakolja ki :):) (meg a fotó kedvéért 5 másodpercre)
Szerintem a foga mostmár tényleg elkezdte fúrkálni az ínyét, mert mostanában sokszor nyüszi, bármit gyömöszöl a szájába, semmi sem elég jó - szerencsére egy cici mindig megnyugtatja
Az ujjammal kitapintottam, tényleg tiszta kemény már az ínye, bár még nem látom hogy duzzadt/gyulladt lenne, na persze ez még korai is.....

Az alvás változatlanul rapszódikus, tegnap megint egész nap aludt, ma meg csak a szokásos 3 x fél órát a kezemben....

Na eldugulok és inkább lefekszem, mert sajna engem is kerülget a nátha....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 

 
 

Kriszta!
Örülök hogy jelentkeztél és hogy még képekkel is megajándékoztál minket. :)
Hát az biztos könnyű őket elkapatni, de nem féltelek vissza fogod őt zökkenteni a régi kerékvágásba hamar. :)

Timi!
Fúúúú akkor már mindjárt 100 alatt ez nagyon nagyon nagyon jó. Süniék is hasonlóan voltak mikor rájuk villant a szerencse. Drukkolok. A táblába is betettelek és zebrát is tettem a neved mellé mert szerintem már megérdemled, de ha nem akarod akkor elveszem. :)

Orsi, Kriszta!
Azért gondolkodtunk a 70X140-es kiszágyban mert akkor lke van pár évre a "gond". Hely szempontjából megoldható, de emeleteset nem lenne érdemes venni mert ha már sulisak leszenk akkor mindenképp külön szobába szeretném tenni őket és akkor az megint macerás.

Gondolom hogy nagy nekik akkor még a kiságy de hát nőni fognak mint a gomba és tényleg mérlegelni kell mert minden annyira sokba kerül. Néha nem is tudom hogy a Brendonban meg az ilyen helyken hogy tudnak annyit forgalmazni.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok Lányok!

Timi :lol:
Ugyan rég jártam erre, de drukkolok, hogy te is mielőbb átéld azt amit itt már sokan mások! :D

Zsebi :D
Láttam a pocis képedet, aranyos! , de miért nincs fejed?
Én is most a babágy dolgon gondolkozom őrülten.
A Gyermeknevelés topik alatt van az Ikrek fórum, ott is nagyon változó, hogy ki hogy látja és hogy élte meg ezt a dolgot. Van aki azt mondja, hogy az első 2-3 hónapban elvannak 1 kiságyban, de aztán már nem férnek el meg zavarják is egymást. Én most úgy döntöttem, hogy veszek két 70x140-es kiságyat, olyat amit később át lehet alakítani és jó lesz még vagy 10 évig. Ennek van értelme, szerintem. Plusz egy pelenkázó + még valami kisszekrény. Ez egy vagyon lesz!
Azt én sem értem, hogy a Brendonban kik vásárolnak, bár mikor ott voltunk akkor is dugig volt az üzlet.
Bár, te is biztos nézegetted a neten, hogy hová érdemes elmenni, én ennél a két boltnál látok eddig "megfizethető" árakat: Minimanó - 1149 Nagy L. kir.útja 112. és a Baba diszkontbolt - 1062 Lehel u. 1/b.
Amúgy remélem jól vagytok! :lol:
Hová jársz orvoshoz, melyik kórházba? Mekkorák már a babák?

Bocsi, kicsit hosszú lettem. :lol:

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


zseboroszlán írta: ha már sulisak leszenk akkor mindenképp külön szobába szeretném tenni őket és akkor az megint macerás.

Gondolom hogy nagy nekik akkor még a kiságy de hát nőni fognak mint a gomba és tényleg mérlegelni kell mert minden annyira sokba kerül. Néha nem is tudom hogy a Brendonban meg az ilyen helyken hogy tudnak annyit forgalmazni.


azért ezt egyeztesd velük is!!! bár a Te manóid sem egypetéjű - ahogy a fiúk sem - azért lesz köztük egy különleges kapcsolat, egyáltalán nem biztos, hogy szét akarnak majd költözni.
Ez a kapocs lazulhat, de sosem tudhatod mennyire fog lazulni.
Ha Máté kimegy az udvarra, Levi kb. 1 perc múla elkezd kiabálni, hogy "Tetó, Tetó" (=tesó), és vica versa... ha nem látják egymást, már keresik a másikat. Tudatosan is kell az én véleményem szerint ezen lazítani, 5-10 percekre pl. sétálni megyek azegyikkel, míg apával marad a másik... de azért egy ahtáron túl nem hiszem, hogy lehet.
nálunk a ház úgy épül, hogy van egy nagyobb téglalap alapú szoba, amit ha majd ők úgy akarnak, akkor le tudunk 2 kis szobává választani. Gondoltam, hogy úgy is lehet, hogy az egyik a játszós-alvós szoba lesz, a másik meg a tanulós... ha együtt akarnak maradni.
De ezt a döntést én maximálisan rájuk bízom!

huhh... bocs a hosszúságért... nem voltam kioktatós, ugye? :wink:

a másik.... lehet, hogy nálunk felszabadul 2 ikeás kiságy... egyeztessünk, ha gondolod :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Viki :)
az 1 kiságy csak akkor jó, ha nem akarsz a babák alá légzésfigyelőt tenni. Ha akarsz, akkor külön kell őket altatni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szia Orsi :lol:
A légzésfigyelővel /meg még sok minden mással/ nem vagyok képben.
Mi az, hogy alájuk tenni? Nem mellettük van?
Bocsi, de még tudatlan vagyok :cry:
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Viki :)
a légzésfigyelő 2 egyséből áll, vannak az érzékelő lapjai (2 v. 3 márkafüggő), amit a matrac alá teszel, és van egy ki-be kapcsoló egysége, ami meg a kiságyon kívül is lehet, amíg elér a madzag.
A légzésfigyelő valójában mozgást érzékel. Ezért nem lehet 2 babaát egy ágyba tenni ill. egymáshoz képest 30 cm-en belül, mert akkor a másik baba mozgását is érzékelheti a gép, és nem jelez, ha az egyikkel gond van.
ezért kell a külön ágy.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Ebben teljesen igazad van, csak hogy azért nekünk két kis félszobánk van és hát ha már íróasztal és egyéb dolgok kellenek akkor tuti nem tudok annyi mindent betenni egy szobába szóval nekem innen jött hogy talán akkor szét kell szedni őket, aztán majd meglátjuk hogy alakul. Még messze van. hihi

Egyáltalán nem voltál kioktató és nagyon is értem amit leírtál és egyet is értek vele meglátjuk hogy hogy tudjuk megoldani na és persze milyenek is lesznek a gyerekeik igényei. Aztán lehe marad külön az ágyuk a másik szobába meg lesznek az asztalok és a játékok ki tudja majd elválik. :)

Soha nem sértődöm meg ha leírják a véleményüket mások ebből lehet tanulni sok olyan dolgog van amire én nem is gondolnék Ti pedig tapasztalatból tudjátok. Szóval én mindig mindennemű építő kritikát szívesen olvasok.

Viki!
Szoktam ám olvasni a helyzetedet örülök a vegyes párosnak. :)
Én mindenképp két kiságyat veszek még akkor is ha nem lenne légzésfigyelő és először együtt lennének hisz előbb utóbb szükség lesz rá és én szeretném ha egyforma lenne amilyen formánk meg nekünk van már nem lehetne olyat kapni.
Ott a Budais topikotokon írta valamelyik lányzó a babyfan-t én ott néztem szét (neten) és még találán a leheltérinél is jobb árak vannak szóval érdemes szétnézni ott is.
Hát igen nekünk is két ágy és pelenkázó kell de ha a nagyobb fajta ágyat vesszük akkor már bolti pelenkázó nem fér el szóval apukám készít nekünk egyet. :) olyat szeretnék amiben van fiók és szekrény is. Szekrénykét nem kell vennünk mert a szobába van beépített szekrény és oda tudom tenni a ruhájukat és az egyéb dolgokat.

De valóban fel van adva a lecke azért mindenből dupla kell az ember lánya csak átgondolja mire mennyit költ.

Én a SOTE II-re járok dokihoz eddig 100%-osan meg vagyok elégedve terhes rendelésen kétszer voltam ill múlt héten vendégeskedtem az osztájukon egy hetet és hát akkor is mindig jött figyelt rám és mindig emlékszik hogy ki vagyok nem kell Ádámtól Éváig magyarázni.
Két hetente kell mindig mennem szóval elég alapos vigyázz ránk és ez jó érzés.
Nem tudom most mekkorák holnap megyek akkor megtudom szerintem mert amikor Kórházba kerültem ugyan megnéztük őket jó tüzetesen, de sajnos mikor a mérésre került volna a sor én rosszul lettem így ez elmaradt. :(

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Orsi :lol:
Köszi a felvilágosítást!

Zsebi :lol:
Örülök, hogy örülsz vagy mi. :D
Igen, a Babyfun a másik üzlet, amit mindenféleképpen meg akarok nézni.
Az jó, ha van a családban olyan aki meg tudja csinálni a pelenkázót vagy bármit.
Végülis az én sógorom asztalos, de hétvégén is dolgozik állandóan így nem vagyok benne biztos, hogy készen lennének a kiságyak meg minden mire arra kerül a sor, hogy szükségünk van rájuk.
Nekünk is két gyerekszoba készült, így idővel mindenképpen külön lesznek már a szobák méretei miatt ahogy te is írtad. Persze ettől még lehetnek egymás "seggébe" állandóan. Nekem egy nővérem van aki 2 és fél évvel idősebb nálam és nagyon sokáig mindig mindenhová együtt mentünk, ez csak akkor szünt meg amikor férjhez mentem. Így nem ikrek között is lehet elég szoros a kapcsolat.
Az jó, hogy ha ennyire odafigyelnek rád. Én még nem igazán tapasztaltam meg ezt az érzést, sem a védőnőtől sem az orvosoktól. Miért kellett befeküdnöd a kórházba? Remélem semmi komoly. Én meg holnapután megyek Uh-ra.
Tegyél majd fel képet, ha adnak. :D
Na, lépek mert reggel elestem a fürdőszobában és jól beütöttem a fenekemet, kicsit lementem spárgába /amit még soha/. Soha nem csináltam még ilyet, most igen. :lol: Megyek lefekszem.

Hali
Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok,

hát nagyon szégyellem hogy így eltűntem, és reakciókat sem írok, de őrület hogy egy baba mennyire le tudja kötni az embert, Zsebikém, Orsi, Stella, ezért is sokszor juttok eszembe, vajon ikrekkel hogy lehet ezt bírni??? :shock: :roll:

Most is úgy van időm, hogy Bogi mégis visszaaludt egy kicsit, de kb. 5 percem lehet

Bogi alig alszik már napközben, maximum csak 1 órát. Emiatt aztán jó nyűgös is tud lenni, de el nem aludna. Ha leteszem, 1 perc múlva már látom is, hogy tornázik a járókában, újabb 5 perc, bömbi hogy vegyem fel. Ruhástul már 7 kiló a lelkem, és úgy érzem, estére a jártányi erőm is elfogy. Rengeteget van ölben. Már megtanulok lassan egy ujjal írni - csak mert néha ha elbóbiskol, kizárólag csak az ölemben, én meg addig Netezni próbálok. :D Hiába vinném el babakocsival, bealszik ugyan, de mire átlépjük a küszöböt hazafele jövet, már pattan ki a szeme.
Anyu elkezdte a tanévet a kis elsőseivel, remélem ez tarja benne a lelket, de egyébként depressziós és fogalmam sincsen már, mit lehetne tenni. Mindennemű segítséget elutasít. Úgyhogy a szopis beszólásán sem csodálkozom, egyszerűen mindent sötéten lát, nem feltétlen bántani akar. Sajnos úgy néz ki, mégis igaza lesz. :( Magából indult ki, velem megismétlődik. Ugyanis a múlt héten is már csak napi 3 szopira volt úgy-ahogy elég a tejem. Aztán elmentünk a Sonnentherme-be, ami nagyon szuper volt tényleg. Még a bárban a zene is klasszikus, amitől elnyugszanak a babák. Bogi rettenetesen élvezte a vizet, sikítva pancsolgatott, megjegyzem ő volt ott a legkisebb. Szépen elfogadta az ottani kiságyat és babakocsit is, nagyon elfáradt a sok újdonságtól, ezért jól aludt, napközben is. Úgyhogy akkor rengeteg tejem lett hirtelen, sőt, volt olyan, hogy mivel Bogi bealudt a cicimen, éjjel 1-kor kézzel kellett fejnem a fürdőszobában (a mellszívó már régen porosodik valahol, ezért nem is vittem, a fene se gondolta)... :shock: És mégis, hazajöttünk, nekünk is az, ami Krisztáéknál történt: rengeteg pakolás, mosás, ráadásul mégis elvállaltam kétszer dupla órát a suliban kedd és csüt reggel, stb. és kész, máris volt - nincs tej. Drasztikusan megcsappant 2 nap alatt. Úgyhogy nálam ez már tuti hogy alvás- és pihenésfüggő, és hiába rakom mellre Bogit, olyan éhes marad utána, mint a fene.

Ma egyébként mint írtam, megtartottam az órát a volt osztályomnak (már nem vagyok ofő, persze), nagyon aranyosak voltak, és jó volt kikapcsolódni. Addig apa pesztrált itthon, dehát már 10-kor mehetett is el munkába, Bogi ilyenkor még azért szundizik. Nálunk délután kezdődik a nonstop őrület. :?

Boginak egyéként már 2 hete folyik a nyála, szopogatja az alsó ajkát befele öregnénisen, és az íny is olyan fura nekem. A mellbimbót is másképp kapja be, olyan furán dörzsölgeti, fáj is. Úgyhogy ez igencsak fogzás előjel, jaj nekünk. :shock: A kezeit elkezdte használni, inkább a bal kezével nyúl, ütlegel. :lol:
Egyébként nagyon aranyos, kommunikatív, csakhát lehetne többet is nyugiban egyedül. Így semmit nem tudok szinte csinálni napközben, a kenguruval már leszakad a hátam. Hát nemtom, nemtom.. :?

Zsebi, őrület, máris hogy megindult a pocakod. Mondtam. Jó nagy lesz az a végére! :P És már a 15.hétben vagy, hihetetlen.

Melcsi, ez a gyulladás fájdalmas lehetett, szegény... túlvagy rajta. Ja igen, a férfiak nagy hősök tudnak lenni, már ami a babagondozást illeti. :lol: A végén elmondják, hogy ők jobban értenek hozzá, mint mi. Egy-két kioktatás már engem is ért! :lol:

Kriszta és többiek! Most hogy Boginak már minimum felesben megy a tápi, és 3 hónapos, mikortól lehet kezdeni a nagyon ártatlan dolgokkal való hozzátáplálást? Gondolok én a reszelt almára és kekszre meg ilyenek. Baromi nagy érdeklődéssel nézi, hogy eszünk. :shock: Egyszer már nyalogatott az ujjam hegyéről főtt sárgarépát, amit a húslvesből halásztam ki, meg apja egyszer bedugta a cumiját a Danone csokipudingba. :roll:

pusz mindenkinek

Kép
Vendég
 


Sziasztok!
Én is megvagyok. Én azért nem jelentkezem, mert max arról tudnék beszámolni, hogy ma sem történt semmi :)

De azért tegnap történt. Voltunk UH-on. A baba szépen nő, már 2,46 cm. Kalimpált a kis kezecskéivel, annyira jó volt látni. Az meg külön nagyon jó érzés volt, hogy Dévai is vigyorgott végig az Uh közben és mondta, hogy milyen aranyos, hogy így illegeti magát, meg ilyesmi. Szóval örült a munkája gyümölcsének :lol:
Itt a sztárfotó is (8+6 hetes korában):
Kép

Orsi :)
Édesek lehetnek az ikrek, ezek szerint már szövegelnek. Ezen a "Tetó"-n olyan jót mosolyogtam :)

Kriszta :)
Máté már jó nagy fiú, vicces, hogy mennyit változott az újszülött képe óta. Nagyon aranyos :)

Viki :) Zsebi :)
Nekem még a Mária kis és nagykert javasolták. A XIII. ker Visegrádi és Balzac utca sarkán van és állítólag szintén olcsó. Azt nem tudom bútorok vannak-e.

Nekem egy barátnőm a bébiételt mindig a Brendonban vásárolja, azt mondta, hogy ott a legnagyobb a választék és árban a bébipapi egyedül nem drágább, mint máshol.

Nóri :)
A szomszéd kislány három hónaposan egyik napról amásikra bojkottálta a szopizást. Neki krumplit, rizst és almát adtak. Azt meg falta, mint kacsa a nokedlit. Már majdnem négy éves és eleven, mint a csík, szóval úgy tűnik nem ártott meg neki :)

Timi :)
Jó hogy haladtok. Remélem egyre gyorsabban, nemsokára tényleg eléritek a 100-at és lehet centit vágni :) Kár, hogy nem naponta.

Pusza mindenkinek!

wish
 
 


Viki!
Köszi!

Wish!
Tényleg naponta közölhetnék, hogy csökkent a sorszám.
A köv. gólyahíres talira (október) már biztosan 100 alatt lesz. Bízom benne.

Timi
latimi
 
 


Wish :lol:
Tök jó a fotód, szépen lehet látni a baba körvonalát! :D
A boltot köszi, azt is megnézzük.
Hadd kérdezzek egyet, mivel te a Dévaiba jársz, nem tudsz vmit egy Seszi nevezetű lányról? Régebben írogatott a Dévais topikra is. Asszem.

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Viki :)
Sesziről annyit tudok, hogy nagyon sokat dolgozik és nagyjából emiatt nem jelentkezik.
Lombik ügyben nem álltak le, majd valamikor őssszel lesz nekik az első. Remélem addigra abbahagyja a sok munkát és jelentkezni is fog :)

wish
 
 


Sziasztok Lányok!
Nóri!
Reszelt alma levével kell kezdeni, a répe is jó, csak ne a huslevesből, mert a tetején főve jól magába szivja a zsirt, az még nem jó Boginak. Na és a puding is csak ugy fél év mulva...
Mivel nálunk már korábban jöttek a bajok, a dokinéni hamar el is rendelte a főzeléket, krumplival kezdtük, és pár hét mulva sárgarépa, sütőtök (kb októberben lesz már), ezek egyelőre magukban. Gyümölcsökből őszibarack, alma, banán,mandarin, meggy, szép fokozatosan.
Emese a táp meg minden ellenére igen egészséges kiscsaj, eleven is 1 kicsit, szóval nem feltétlen csak a tejesbabákból lesz valaki. Ne is edd Magad ezen mostmár.

Kriszta!
Akkor jól telt a nyár! Indultok uszni?

Wish!
Milyen helyes kis lakód van! Gyere gyakrabban, mi az hogy nem történik semmi, hihetetlen változások zajlanak odabent! :wink:

Viki!
nincs 1 kép odabentről?

Timi!
Remélem gyorsan közelebb kerültök!

Unique!
Már meggyógyultam! Mikor jöttök? Kezditek az uszást?
Mi holnap megyünk ujra, már nagyon várom, mondogatom is Pörinek, hogy csobbanunk. Lehet hogy már el is felejtette, 1 hónapja nem volt vizben (esténként azért fürdik)

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok

Mindenkinek szép napokat

vasárnap óta jó sokat írtatok, volt mit visszaovasni

Zseboroszlán
előre is köszi szépen a receptet, igen én úgy tudom, hogy 1 éves kor alatt nem lehet v. legalábbis nem ajánlott tojást, tejet, mézet adni a babucinak
kiságy: mi 60X120-ast kaptunk kölcsön - szerintem - legalábbis nálunk néha keskenynek bizonyul mert sokszor ringispírt játszik a kisbogárkám úgyhogy én jelenleg inkább 70X140-est vennék a helyedben
ja - és szerintem téged is megfog kérni Krizsa doktorunk, hogy 6 hetente jelets helyzetet, legalábbis nálunk így volt, csak azt sajnálom, hogy mi nem tudtuk bevinni a babucit megmutatni neki, de azért küldtem neki róla fotót, de remélem, hogy jövőre mi is meglátogatjuk őt babástól együtt összekötve a kellemest a hasznossal, csak sajnos apuci még most sem hajlik a jó irányba

Nóri
én 6hó-an adtam neki mást, de már meg is bántam, hogy a dokinénire hallgattam, habár nem biztos, hogy az ő hibája, de nekem a drágám nem igazán akar rendes kaját enni, van hogy egyik nap megeszi, 2 nap múlva meg már a látványára is órdít. Úgyhogy szerintem már most is probálgathatod a gyümölcsöket és a krumplit is.

Wish
gyönyörű a sztárfotó

Mindenkinek szép napokat kívánok

Erika
erika13
 
 


Wish :lol:
Köszi az infót.
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Kép Kép Kép

Melcsi :lol:
Megpróbálok feltenni képeket. Ezek még a 12.héten készültek.
nviki
Budapest III. kerület
 
 


No, nem valami tiszták, de ezek a mi gyerekeink :lol: :lol:
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok

Nviki
gyönyörűek a babáid, nagyon nagyon szépek!

Mindenkinek szép álmokat

Erika
erika13
 
 


Kép Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Viki!
Ágyat nem csinál apu mert az macerás nagyon de a butorokban nagyon jó már többet csinálta a lakásba.
Teszek fel képet de már régen kaptam remélem most fogok. :)
A kórházba azért kerültem mert hánytam és ment a hasam és semmi nem maradt meg bennem nehogy kiszáradjak kaptam infuziót. Valami virus vagy mi volt. :(

Nori!
Még nem tudom hogy lehet ezt bírni két babával de remélem én is helyt fogok tuni állni majd. :)
Tündéri a kislányod.
fúúúúúú tényleg nem egyszerű és apa hogy bírta a kiscsajt?
Leglaább egy kicsit kikapcsoltál.

Erika!
Igen megkért hogy jelentkezzek be 5-6 hetente telefonon és majd vár vissza minket a babákkal és kicsit előre is szaladt mert mondta ne hagyjuk az ötödik lombikot kárba veszni vár vissza a kistesóért és mókásan megjegyezte vagy tesókért. :lol:
Igen úgy körvonalazódik hogy 70X140-es lesz. :)

Viki!
A babyfan-ban láttam 70X140-es kiságyat átalakítható 14880.- + 1000 ért lehet színesbe kérni. Szerintem jól néz ki aztán azért meg kell nézni, de ez eddig a legjobb ár. :)

Wish!
Tündéri a babátok. :)
Még nem doglozol ugye?
Köszönjük a boltot azt is meg fogjuk nézni. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :lol:
Örülök, hogy "csak" egy vírus volt és már jól vagy!
Mennyiért láttál kiságyat????!!!! Az nagyon jó ár! Azonnal megyek megnézem, mondjuk holnap :lol: Köszke

Képeket majd lesem én is ha felrakod őket.

Erika :D
Köszönöm az elismerést! Büszke is vagyok rájuk.

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Viki!
Gyönyörü páros, már most látszik, mennyire érdeklődnek egymás iránt, hogy szembe vannak. Azért később beszéld rá Őket, hogy igy szembe és együtt, forduljanak fejjel lefelé :D . Fejleszthetnél 1 mércét, hogy lássuk mi is a helyzet.
Erika!
Azt gondolod, hogy korábban kellett volna kezdeni a főzeléket? Hát nem tudom, nekem nem volt ilyen gondom sose, igaz, mindkét gyerek elég korán kezdte, de megettek mindent, és most is olyanok, csak egyedül a zöldbabot utálja Máté.
Zsebike!
Megvolt a buksisimi? Nekem is anno havonta kellett helyzetjelentést mondani, a végén meg már napi kapcsolatban voltunk, és őrzöm a gratuláló sms-ét is. Fantasztikus, hogy ennyi mindenre tud időt és figyelmet forditani a rengeteg munkája mellett.
Nóri!
Azt elfelejtettem irni, hogy cukrot ne tegyél semmihez (ha lehet)

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi!
Igen meg volt a buksisimi. :) Nagyon kedves volt ismét nem csalódtam. Aztán modnta hogy majd vár vissza minket.

Viki!
Igen ennyiért van a babyfun-ban kiságy. Szerintem is nagyon jó ár. Nézd meg a honlapján vagy várjál teszek ide képet róla.

Itt a kép:
Kép

és ezeka paraméterek

* Masszív, biztonságos szerkezet
* 2 pozícióba állítható fekvőmagasság
* egyszerűen gyermekággyá alakítható
* Felületkezelés: gyermekre veszélytelen vizes bázisú lakk, pác
* Választható 2 kivehető ráccsal
* Méret: 143x76x83 cm
* több féle színben megrendelhető (szines + 1000 ft)

szóval így első ovasatra és nézésre nekem bejött de meg kell azért nézni élőben is. Ha eseteleg előbb nézed meg mint én beszámolsz milyen volt?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


erika13 írta:én 6hó-an adtam neki mást, de már meg is bántam, hogy a dokinénire hallgattam, habár nem biztos, hogy az ő hibája, de nekem a drágám nem igazán akar rendes kaját enni, van hogy egyik nap megeszi, 2 nap múlva meg már a látványára is órdít. Úgyhogy szerintem már most is probálgathatod a gyümölcsöket és a krumplit is.

szerintem ebben meg semmi összefüggés!
Levi 10.5 hónapos koráig szopott, és most 22 hósan nagyon jó evő. Minden babának megvan a maga ritmusa, felelőtlenségnek tartom hóbortból elkezdeni korán a hozzátáplálást, túl sok hátulütője lehet,
A babának az anyatej ill. a tápszer a mai nézetek szerint majdnek 1 éves koráig kielédítő táplálékot jelent.
nem az a 100 gr sárgarépa a maga 20 Kcaljával fogja a világot megváltani.
A szokja az ízeket meg megint csak hülyeség.

a hozzátáplálást amíg a baba jól fejlődik, kiegyensúlyozott és egészséges, nem kell erőltetni, teljesen mind1 mennyi a kora.

az emg, hogy jó vagy rossz evő egy gyerek szerintem 90%ban nevelés kérdése. Ha hagyod, hogy játszon veled, akkor megteszi és kihasználja, hogy kajaközpontú mami vagy. Ha nem foglalkozol vele, amikor nem eszik, akkor idővel ő is rájön, hogy ezzel semmit sem ér el.

a gyerekek nem hülyék :!:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Viki :)
jó fejek ezek a lurkók :D :D

Zsebi :)
tényleg jó áron találtál ágyat. a matracot bele még ne feledd :D
a mi kiságyaink nagyon-nagyon hasonlóan néznek ki :)
Kép babaágy

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
hahahaha én is pont így fogom tenni a kiságyakat és a pelenkázót. Ez tetszik. hihi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


:D :D ez tényleg mókás :D
nálunk abba a szobába máshogy be sem fért a két ágy :)

ekkora voltak benne a 2heteseink



Kép
Kép

na, ki ki? :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi :lol:
Ez nekem is tetszik! Holnap biztosan megyünk megnézni, mert du. megyek Uh-ra és előtte beugrunk az üzletbe.
Köszi mégegyszer.

Orsi :)
Én most úgy tervezem, hogy egymás mellé teszem a kiságyakat, hogy tudjanak beszélgetni meg csesztetni egymást :lol: , de persze ez még változhat.

Te meddig bírtad szoptatni őket?

Melcsi :lol:
Mérce ügyben nem nagyon vagyok képben, mert minden angolul van írva. :cry:
De, tegnap voltunk 20.hetesek. :lol:
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Zsebi :lol:
Ez nekem is tetszik! Holnap biztosan megyünk megnézni, mert du. megyek Uh-ra és előtte beugrunk az üzletbe.
Köszi mégegyszer.

Orsi :)
Én most úgy tervezem, hogy egymás mellé teszem a kiságyakat, hogy tudjanak beszélgetni meg csesztetni egymást :lol: , de persze ez még változhat.

Te meddig bírtad szoptatni őket?

Melcsi :lol:
Mérce ügyben nem nagyon vagyok képben, mert minden angolul van írva. :cry:
De, tegnap voltunk 20.hetesek. :lol:
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Na, megint megsz@patott a babanet......
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Viki :)
6 hónapig szoptak kizárólagosan, Máté a kanalazás elkezdése után hipp-hopp elválasztotta magát, 7 hónaposan már csak este és hajalban volt hajlandó szopni.
Levi a kanalazás elkezdésével extrán rácuppant a cicire :) ő 10.5 hónapig csak szopott, és 1 éves kora körül maradt el teljesen a hajnali szopi.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Köszönöm, hogy nem vettetek ki a táblából. :D

Hiányoztok nagyon, sokat gondolok rátok. :(
Nagyon nehezen jutok ide a gép elé.

Zsebi
Elküldtem akkor réges rég mégegyszer a mail-t. Azt sem kaptad meg? :(
Megváltozott a mail címem: rusznyakr@rubicom.hu
Örülök, hogy jól vagytok :D

Wish
Annyira örölök, hogy pocaklakód van :P

Stella
Robi mondta feltétlenül adjam át üdvözletét. :P

Latimi
Remélem hamarosan a 99-es hírrel jösz :P

Vigyázzatok magatokra.
Ölel mindenkit: Süni és Kép Miklóska
renóca
 
 


Süni!
Sokat gondoltam Rátok a nyáron, ismeretlenül is. Annyira bennem van, amiket irtál Miklóskáról, hogy mennyit hizott, meg hogy elindult... És most látom, milyen jókedvü,kiegyensulyozott kisfiu! Szerintem még hasonlit is Rád! Örülök, hogy sinre kerültetek! Ha tudsz, gyere gyakrabban.
Viki!
akkor már kifelé haladsz! Hogy mulik az idő! Unique nagyon szuper a mérce terén, ha gondolod, biztos szivesen segit (bár ahogy nem látom itt, biztos Ő is be van fogva :lol: )
Én is egymás mellé tenném az ágyakat, hadd nézzék egymást.
Orsi!
Az én doktornénim szerint "minden jobb, mint a tápszer", ezért döntött ugy, hogy kezdjük a főzeléket 3 hónaposan. Hozzáteszem, hogy én kifejezetten molett vagyok (szép kifejezéssel), a doki meg 1 piszkafa, és mindig az elhizással van elfoglalva, és ő ugy látja, hogy a tápszer okoz elhizást. Na tény, hogy nem is lett kövér Emese, 9 kiló. 2x kell főzeléket adnom Neki naponta, de szereti is nagyon.
Ezelőtt 16 évvel (Ti még gyerekek voltatok) a fiamnál is korán kellett kezdeni a főzeléket, akkor az volt az elv, ha van tej, akkor is el kell kezdeni az elválasztást 3 hónapos korban. Ez azést szerintem hülyeség, mára meg is dőlt. Ám azok a gyerekek is felnőttek gond nélkül.
De foglalkoztat az a kérdés, hogy mitől lesz ilyen sok ember rákos, meg mindenféle emésztési problémás? Nem lehet-e, hogy már csecsemőkortól, sőt magzati kortól figyelni kéne a táplálkozásra? Hiszen ebben a korban alapozzuk meg az egész életet.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Süni!
Nem kaptam meg de majd holnap írok neked részletesen magamról. :)
Nagyon nagyon szépek vagytok csak úgy sugároztok a boldogságól. Mi is sokat gondolunk rád és jó lenne ha sűrűbben jönnél és megosztanád a tapasztalatiat az anyasággal. :)

Orsi!
nekünk sem férne el máshogy ha már kész lesz a szoba teszek fel képet, de ezen jót muriztam. :)

Viki!
Holnap akkor várom a beszámolókat az uh-ról és a boltról.
Még babakocsit is találtam a neten jót árban is ha érdekel megmutatom azt is bár még azt sem néztem meg élőben hogy milyen tologatni meg ilyenek.

Melcsi!
Amikor látok ilyen jópofa giffet akkor azt lementem (egér jobb gomb mentés másként) és amikor aktuális beillesztem ide. :)
Kép

Anikót üdvözölhetjük majd nemsokára a körünkben ismét lett egy új kismama én annyira örülök, remélem hamarosan mer csatlakozni hozzánk.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebike!

Nagyon köszi, hogy kaptam egy zebrát. Jól esett. Szép babaágyat vesztek a babócáitoknak.
:D

Süni!

Miklóska nagyon hasonlít Rád. Örülök, hogy jól vagytok. :D
A Tegyeszes listán 1-et sem haladtunk. Ugyanannál a sorszámnál tartunk, amit kaptunk a bejelentkezéskor. Az Egyesületnél pedig december óta 84-et haladtunk.


Timi
latimi
 
 


Melcsi :)
azért ez a "minden jobb, mint a tápszer" eléggé elavult hozzáállás. az meg, hogy a tápszer hízlal megint hülyeség.
a mostani modern tápszerekkel ez már nem igaz. ellenben meg lehet nézni a csak anyatejes michelin-babákat. 6 hósan 10 kg felett.

a mai kor allergiáinak (nem csak a táplálékallergiáknak) egyik oka a nem megfelelő hozzátáplálás. túl korán, túl sokfélét. ez bőrgyógyász és allergológus berkekben elfogadott tény.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szasztok,

Norka,
Örülök hogy jó volt a Sonnentherme. Hozzátáplálás téma:
Mi eddig csak almát meg őszit eszünk, most harmadik hete, de egy barátnőm is (csak tápos a fia) már 2,5 hónapos korában kezdte gyümölcsökkel és látszólag szépen fejlődik a fia...ahogy Melcsi és Orsi is írta, minden gyereknél/védőnőnél/korszakban más-más az elfogadott... Szerintem ha úgy érzed Boginak szüksége lenne rá, próbáld meg....ha nem elég érett rá akkor úgysem fog neki kelleni, kiköpi, esetleg nem tudja megemészteni és akkor meglátod....
Alma/őszibarackkal kell kezdeni, aztán jöhet a krumpli....és a többiek....nincs meg az a csomag amit a szüléskor kaptál? Abban a Hippnek és a kecsmetétieknek is van táplálási tanácsadó füzet.
A végén mégiscsak elkezdted azt a fránya tanítást.....gondoltam hogy nem fogod kibírni nélküle, még akkor sem ha teljesen lefárasztod magad....nincs mit tenni, neked ez kell :):):)


Wish,

Csodálatos a babócád, ugye milyen hihetetlen hogy ott mozog valaki benn a pociban :):):):) Róka koma látogat-e még ?? Hogy érzed magad ?

Nviki,
Az ikrek nálad is tüneményesek:):) Milyen sok ikrünk lesz nemsokára :) Te leszel az első a mostaniak közül...nagyon izgi.

Zsebi,
Nagyon szupi ágyat találtál !! A Brendonban szerintem nem minden nagyon drága, csak a ruhák.... én elég sok mindent vettem ott, például az ágyat is...igaz csak 60*120 de az is 19,990 Ft volt. De tény hogy a Minimanó és a Lehel úti bolt olcsóbbak babakocsi és egyéb felszerelés ügyben. Nagyon várjuk majd a képeket !!

Melcsi,

Nem, nem megyünk úszni....A legjobb barátunk felesége gyógyúszást oktat és ő sem javasolta a babaúszást, ráérünk még 3-4 éves korban elkezdeni. Tornázni viszont nagyon szeretnék már végre járni, de most annyi dolgunk van....

Timi,

Drukkolok hogy a számok olvadjanak előttetek karácsonyig !!

Süni,
Nagyon jó ez a kép, mindketten ragyogtok Miklóskával :):) Olyan jó látni !!!!

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Az úszást én most szervezem a fiúknak :D
a babaúszást mi is kihagytuk, egyrészt azért, mert egyedül kivitelezhetetlen lett volna, másrészt azért, mert nem volt szimpi ez a "nyomjuk le a gyerek fejét a víz alá"-technika.
találtam olyat aki 2 éves kortól oktat rendes úszást, úgyhogy a vizicsirkék mennek majd az ösz közepétől.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kriszta :)
Hál istennek csak émelyegni szoktam, hányni még egyszer sem hánytam. Szóval igazán nem vészes a dolog.

Zsebi, Viki :)
Közben megtaláltam Mária diszkont oldalát is. ( www.bebibolt.hu ) Még nem nagyon vagyok képben árakkal, de nem tűnik drágának. A Zsebi által kinázett kiságy 16.742 ft, szóval ~2000-el drágább mint a babyfun-ban, viszont a kókuszmatrac olcsóbb, 10.320 Ft, a babyfunban meg 12.250.
Ez alapján tényleg valószínűleg ez is az olcsóbb boltok közé tartozik.

wish
 
 


a kókuszmatracnak így fel ment az ára???
mikor mi vettük nem akciósan volt 7500.... nem semmi.

mintha a kenguru gold akciós papírján olvastam volna, hogy 4500 ott a kókuszmatrac.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish!
Bocsi hogy nem csörögtem rád de teljesen ki vagyok ütve aludtam egész délután és este mentünk a nagyimhoz most értem haza. :)

Igen azt néztem meg hogy van ami itt olcsobb van ami ott szóval szét kell nézni aztán dönteni mit hol veszünk meg. Én mostmár jegyzetelek mit hol mennyiért láttam aztán meglátjuk. De venni még nem merek semmit.

Orsi!
Igen már ennyi normál áron a matrac. Kár hoy még nem merek venni mert az tényleg nagyon jó ár. :P Honnan lehet ilyen akciós lapot beszerezni?

Én nem tudom melyik fiú melyik. hihi
Annyira picik voltak egyszerűen hihetetlen hogy már ekkorák nem? Meg is értem miért szeretnél megint babázni. :) Krizsa is azt mondta nekünk olyan gyorsan felnőnek hogy nem fogom tudni kiélvezni az egészet. Ezért vár vissza tesóért. hihi

Kriszta!
Igen a brendonban és a Kenguruban is ki lehet fogni jó áron dolgokat főleg ha akció van. Kenguruban vettem én a kereszt lányomnak három darabos badit 1000 forintér és elnyűhetetlen a minősége.

Viki!
Mi volt ma a dokinál? Remélem mindenki jól van odabent. Nem látták hogy milyen neműek? Mostanában mindenkinek vegyes párost látnak. hihi

Puszi nektek. Olyan jóhogy felpörögött a topik megint és van ennyi kismami akivel meg lehet beszélni a doglokat hogy mit hol hogy vegyünk. hihi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :)
én törzsvásárló vagyok, küldik.... de ha van valami szólok :D :D

a világoskék ágyas Máté, a másik Levi.
egyébként annyira nosztalgikus hangulatban vagyok... nézegettem ezeket a képeket, meg a mostani csúszdamázó-motorozó tankokat, és hihetetlen, hogy 2 éves még pocakban voltak. most meg dumálnak és pörögnek ezerrel.
annnyira de annyira jó, hogy ők vannak.
(persz e areggeli hisztikor nem egészen ebben a patetikus hangnemben gondoltam rájuk :D :D :D)

nem semmi, hogy mennyire felment az ára. körbekukkantok én is majd, hogy van- valamerre akciós....
mert majd lehet, hogy nekünk is kell min. 1 db :D :D :shock: :wink:

a vásárlással én is jó sokáig vártam, a 29. hét előtt szerintem 1-1 rugit vettem, de azokat nem bírtam ott hagyni :D

én már totál a lombik lázában égek... szóval osszátok el kettővel, ha sokat és hülyeségeket írok :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok
Orsi :lol:
Látom te is indulsz a kistesóért. :wink: Úgy néz ki, hogy én is hamarabb fogok indulni. Szórítok :!: :!:
Pusz

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló
 
 


Sziasztok

Mindenkinek szép hétvégét, szebbet mint itt nálunk az égbolt

kagyló
nagyon szép az idézet

sziasztok

Erika
erika13
 
 


Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy zavarok, de technikai segítségre lenne szükségem. Mi is szeretnénk csinálni egy olyan szép táblázatot, mint a Tietek, egy hete agyalok, de az istennek se megy. Amit józan paraszti ésszel ki lehet találni azt már kitaláltam, de mégsem megy. Szóval mindenem van képszerkesztő program, át tudom tenni jpg-be, le tudom kicsínyíteni, csak az a gond, hogy nem tudom, hogy magát a táblát milyen programban szerkesztitek meg. Megcsináltam exelben, de azt nem tudja jpg-be konvertálni. Szóval biztos nagyon egyszerű, de nekem most már egy hetemet vette el ez a feladat. Ha segítene valaki nagyon megköszönném.
Fanny
fanny01
 
 


Fanny!

Nagyon szívesen segítek. Én úgy készítem a táblát hogy excelben megcsinálom, majd kijelölöm (ezt a babásat két részre mert különben nagyonkicsik lennének a betük) először a babások részét bemásolom paint-ba ott már tudok menteni más néven jpg-be majd lekicsninyitem személy szerint ACDsee-en és akkor már csatolható is. Ezt mecsinálom a kismamis résszel is és egymás után felhelyezem ide. Kicsit macerás de nekem sem tudtak jobb megoldást mondani. Én 12 es betűmérettel írom és kb. mint a megszületett babás rész annyit érdemes egybe tenni mert különben már nem fogod tudni olvasni itt a babaneten a kicsinyítés miatt.
Sok sikert és ha még tudok segíteni kérdezz nyugodtan.

Erika!
Neked is nagyon szép napot kívánok. :)
Képzeld ilyen kikevertetnivaló hüvelykupot kaptam a dokitól a folyásomra azt mondta nincs baj csak megelőzés imádom ezt az orvost. A kupot nem annyira mert csak úgy csurog ki az emberből, de mindent a biztosnságos terhességért.

Kép Itt most épp szakad az eső, de a hétvégére jó időt mondanak.

Lányok kezdtek felélénkülni már nem bírok egész nap aludni. ma pl. kifejezetten kedvet kaptam a pakolászáshoz. A párom a hétvégén szétszedet a szobák nagy részét és hát sokmindent elrakott de az apróságok rám várnak és most végre van kedvem. hihi

Mostanában olyan sokat álmodom a babáimmal.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: