Új privát üzeneted érkezett!

Kati: Eleinte sokat bukott azért altattam oldalt, de most nagyrészben háton durmol.Egyedül hason nem hajlandó feküdni.

katya: olyan furcsa, hogy egy hónappal ezelőtt amikor összefutottunk a kórházban még hogy mondtad hogy milyen messze van még mire te kerülsz sorra, erre tessék már lassan te is babázol. Beszéld meg a babócával, hogy bújjon ki reggelig, neki is jobb lenne idekint. :)

Mi kint voltunk a börzén, és jól bevásároltunk. :P
Rengeteg pocakos kismama és babóca volt kint. Szerintem jó volt, és mivel olyan nagy a választék és annyian vannak ezért ha van az embernek türelme jókat lehet turkálni. Mondjuk én vettem újakat is. Vettünk egy olyan tündéri farmer kezeslábast inggel, hogy húúúúúúúúúúúú. :shock:
Meg nagyon jó árban vettem télére vadi új anorákot, és egy bébihordozót amit magamra tudok csatolni. Én szeretek rá kijárni, megéri. És a meglepő, hogy nem csak az átlagember turkál, kint volt a Bombera Kriszta, Szandi, és Madár. (hogy milyen pici az a pali!), ők babakocsit próbáltak, amit sikeresen rátolt a lábamra,de bocsánatot kért, és akkor esett le hogy ki is ő. Hát van még mit gyakorolnia :wink:
A Libero standját kifosztották mire kiértünk, annyian vitték, biztos ingyé volt.
Meg nekem tetszett hogy a nagyobb gyerekeknek voltak programok.Szóval nekem pozitiv volt.
Ja és találkoztam kint a Dórival, ő is járt előkészítőre (ő volt az énektanárnő ha valakinek mond valamit), illetve ő aznap ment haza amikor én szültem, és előtte való este nagyokat beszélgettünk.

KépKép
lmarie

Sziasztok !

Kátya ! Köszi a pelus infót , akkor azt nem veszünk !

Annácskával, meg nagyon elkéne dumálni !! Gyözzük meg , hogy ide kint jobb !! :lol:

Ha még hazaérsz , jelentkezz !!!

Szilviéknél biztos van már baba , szerintem is !!

De talán Kátya már meg is nézhetné, igaz Annácskám !!! :lol:

lmarie ! Köszi az infót a börzéről !

Ez csak egy napos ??

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Lányok, a magzatvízvizsgálat orvosfüggő. Egyáltalán nem minden doki nézi rutinszerűen a túlhaladott terminusnál. Gergőt 2 héttel hordtam túl (és egyedül a szülőszobán kukucskálták a vizét :)) , Vikit 4 nappal, és egyszer sem volt.

De tény,hogy nagyon kellemetlen. :(

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Nagyom édesek Luca is Bazsi is.
Én mindig oldalt altatom és forgatom is, szerintem ez a legbiztonságosabb. Nem folyik vissza a kibukott tejcsi és nem melegszik túl.

Magzatvíz: Nekem nem nézték, amikor Jázmint vártam (7 órát késett). De megnézték, amikor Majával bementünk (38 hetesen). Nekem nem fájt (pedig féltem kicsit, mert hallottam rosszakat).

Edina
édi

Sziasztok!

Kati16! Ma voltunk Brendonban, megnéztem a pelust: most 149 Ft/db volt az ára.

Adri! Lmarie!
Én is néha türelmetlen vagyok, mondjuk pénteki vizsgalat után 2 órán keresztül csak bőgtem :cry: , hogy az én kisbabám miért nem siet a napvilágra. :cry: Minden egyes nap beszelek hozza, mesélek neki hogy milyen jó lesz idekint, de hiába.
Ma megint voltam az Uzsokiban: ctg tökéletes, a baba aktív, semmi összehúzódás, a magzatvíz tiszta, 1-1,5 ujjnyira vagyok nyitva, UH is rendben, a méhlepény sem nagyon öreg és még teljesíti a funkcióját. A dokim azt mondja, hogy a kisbabám nagyon jól érzi magát odabent és még nem akar kibújni, de ha nem lesz változás akkor szerdán reggel befektetnek az osztályra megfigyelésre. :shock:

Kátya

Kép
katya

Kátya, próbálj arra gondolni, hogy mostmár tényleg csak nagyon kevés van hátra!!!... Persze nagyon megértelek, én is nagyon türelmetlen voltam már a végén, pedig Lilla a kiírás előtt pár nappal megszületett... Bármilyen közhelyesen is hangzik, tudod: baba még odabent nem maradt!!! :D :D :D

És az, hogy a ctg nem mutat semmit, egyáltalán nem mérvadó... nekem sem mutatott semmit, aztán rákövetkező hajnalban mentünk a kórházba. :lol:

Kép
frusi

Kati, köszi az érdeklődést! :D :D

Velünk minden rendben, Lillácska nagyon aranyos és szépen gyarapszik. Ezen kívül éljük a babás mindennapokat, hullafáradtak vagyunk :? és minden, ami ezzel jár... :lol: :D Ma alig aludt valamit a kisasszony, még szerencse, hogy délután 3 körül elindultunk vásárolni, a kocsiban végre beszunyált a kisasszony. :D

Kicsit félek, Apa október elején megy 3 v. 4 napos csapatépítő tréningre vidékre..... mit fogok én itt kezdeni egyedül a babával?... még ha a dolgok zömét én csinálom, akkor is, azért olyan jó, hogy ő itt van, sokszor csak azzal, hogy megerősít... Plusz azért apróságokban csak segít, és a gyerekaltatás tudományában is valahogy jobban otthon van, mint én.... Huhhh, nehéz lesz az a pár nap. :(

Kép
frusi

Katya: könyörgöm ne bőgj, ne merülj ki, mert még úgy jársz mint én, és mire eljön az idő, koncentrálás helyett is bőgni fogsz már. :cry: Nagyon kitudja készíteni az embert sajna. Tudom hogy nehéz most. Szurkolok neked.

Kati: igen a börze 1 napos, de lesz majd egy november első hétvégéjén, a kismama újság szervezi, ugyan ez lesz. Talán még lesz időd kinézni, mert november közepére várod, ha jól emlékszem. :lol:

Frusi: együttérzek veled, az én férjem szeptember közepén lesz 3 napos tréningen. Illetve ha október elején nem tudunk rögtön vele menni külföldre akkor akár 1-2 hétig is egyedül leszünk. Remélem hamar megjönnek a papírjaink, és elintézik időben a házat, hogy minél hamarabb tudjunk Bazsival mi is apa után menni. :roll:

KépKép
lmarie

Katya!

CSak semmi panik, a gyerek meg fog erkezni, eppen idoben, marmint az o idejeben!:) Ha minden rendben akkor meg aztan foleg ne sirj!
Elvezd ezt a rovid kis idot, amig meg ketten vagytok a ferjeddel kint, mert aztan akarmennyire is felemelo es csodalotos dolog szulonek lenni, hat hogy is mondjam, na nem konnyu neha!:) VEge a gondtalan TV-zgetesnek, ujsag, konyvolvasnak, stb...

Bocika szerdan 5,62 kg volt tok puceran!:) Kapott oltast is, szerencsere nem lazasodott be, de cserebe van egy nagy kemenyedes a combjan, remelhetoleg majd felszivodik!
Has-koponya-csipo UH tok negativ es annyira jol viselkedett, egy nyikk nelkul turte, hogy kenegetik azzal a trutyival! MEg mosolygott is ram! Imadom a fiamat!:)

Kepzeljetek annyira mazlistak vagyunk, kaptunk ma ket nagy ikeas szatyornyi gyerek ruhat, telis tele teli cuccokkal! Annyira orulok, hogy nem kell erre kolteni, hogy el sem tudom mondani!
Tok jo zsakok, overalok, gatyok, pulcsik, kiskabatok vannak benn! Viszont nincs hely hova rakni, mert most kiderult, hogy kicsi a szekreny, ami kezdetben tokeletesen eleg volt!:) Na majd dobozolunk, mint Totek!:)

jo babazast mindenkinek!
csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Jó reggelt!

Csatlakozom azokhoz, akiknek a férje több napos tréningre megy a közeljövőben, az enyém is, jelen állás szerint a szülésünk utánra csúsztatták 1 vagy 2 héttel (persze tartok tőle, hogy nem miattunk :? ), szerencsére csak 2 napról van szó, annyit túlélünk.

Méri, miért mentek külföldre? Ilyen kicsi babával? És hosszabb távra, hogy papírok is kellenek? Vagy csak Balázs papírjaira gondoltál?

Tegnap nagyon klassz napom volt, kimentünk a Nike félmaratonra, mert egy ismerősünk is futott (gondolkoztam, elinduljak-e :lol: ), képzeljétek, 2-3 anyuka babakocsival futott, pl. az egyik ikerbabakocsival. Le a kalappal előttük, én még fénykoromban (volt ilyen?!) sem tudtam volna lefutni ennek a 21 km-nek a töredékét sem. Aztán átsétáltunk az egész városligeten, a poén, hogy 3 pár voltunk és mindhárman kismamák - pedig reggel tudtam meg, hogy a másik kettő lány is az, nem így válogatjuk a barátaink :)
A sok séta után délután egész nap az ágyon feküdtem, meg sem tudtam mozdulni, mindenhol fájt és szúrt. Nem számoltam azzal, h ennyi mozgás már megárt, leamortizál.

Kátya, ne sírj, nagyon jól elvan Anna veled így is, már most is a te kislányod, sőt, most még kicsit önző is lehetsz, szinte csak a tiéd :)

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok !

Kátya ! Köszi, ismét !! Remélem , már nem lesz időd ezt olvasni !!
Drukkolok !!És kitartást !!
Tudod mit, ne is foglalkozz Annácskával, inkább anyukázzál , amíg itt van !! :lol: Hátha ez bejön !!
Csak az a vizsgálat ne lenne !! Igaz ??

frusi ! Te meg nagyon ügyi vagy és simán fogjátok venni azt a pár napot Apa nélkül !!
Ezt is el kell kezdeni , sajna .
Menni fog, mert muszáj ! :lol:

lmarie ! Köszi neked is a börze infót , igazából csak azért érdekelt, hogyha ennyire nagy az érdeklődés , miért nem több napos ???
Egyébként , remélem már nov.elején semmikép nem tudok kimenni , elvileg okt .26.-ra vagyok kiírva .

Te jó ég ! Ti meg merre fogtok menni külföldre Apa után ???? És meddig ?

Tündi(Cc67) ! Mit vettetek a börzén ??? Jól vagytok ??

Adri ! Ti is jól vagytok , bírjátok még ?? Már nem sok idő !! :lol:

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

sziasztok!

Valaki segitsen utazas ugyben! Mit jelentenek a papirok? Mondjuk mi csak Becsig mennenk, de hogy van ez egy kisgyerekkel? Sajat utlevele lesz, vagy EU-ba eleg anyapairja?

koszi

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Sziasztok!

Itt vagyok! :lol: :lol:

Gyorsan bekukkantottam hozzátok, el vagyok csúszva némileg :oops: :oops: Itt van anyukám, aztán csak megyünk, megyünk......most is induló félben vagyunk... :lol: :lol: :lol: :lol:

A börze nagyon jó volt csajok, :lol: :lol: én úgy tudom november 19-én lesz megint azt a kismama újság, rendezi :wink:

Ahogy tudok, jövök és beszámolok részletesebben :oops: :roll: :lol: :lol: :lol:

Katya vigyázz magadra, DDDRRRUUUUKKKK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Hello Csajok és Babák!

A képek a babákról gyönyörűek.
Sajnos a bababörze nem tudom, hogy érdekeljen-e egyelőre (a 30. héten vagyunk). Fogalmam sincs, hogy mit, milyet és mikor kellene vásárolni. A ruhavásárlással megvárom a 32 hetes ultrahangot, mert talán abból következtetni tudunk, hogy mekkora is lesz a baba (ne vegyünk feleslegesen túl sok 56-os ruhát, mert lehet, hogy egyszer sem tudjuk ráadni). Nekünk egyelőre pelenkázó komódunk és kiságyunk van, ezek is csak azért, mert akciósak voltak és úgy gondoltuk, hogy ezt a jó vételt nem kellene kihagyni. Babakocsit és hordozót barátaink ígértek. Ti hogy kezdtetek hozzá a vásárláshoz?

Akit érdekel a kismama torna a kórházban: sajnos csak október 9-én kezdődik ( du. 5-kor a faházban). Szóval elsijud szerintem nyugodtan nézd meg addig a brendonost, majd legalább lesz összehasonlítási alapod, hogy melyik is a jobb.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Nikike, saját útlevél kell a babának, a területileg illetékes okmányirodában csinálják, időpontot kell kérni, meg nem emlékszem az illetékre, azt kérdezd meg, és nagyon fontos, hogy ott kell legyen a baba MINDKÉT szülője!!! Már nem emlékszem, milyen iratokat kell magatokkal vinni, sajna...:-( Ott fotóznak, kitöltik az igénylőt, aláírjátok, és mi egy hét múlva meg is kaptuk az útlevelet, de azért érdemes előbb megcsináltatni két-három héttel... Ha jól emlékszem, 2 évre fog szólni, nagyon kalandos lesz mondjuk egy év múlva, amikor a már kisgyerekedet próbálják meg beazonosítani egy csec semőkori fotó alapján, mi jókat nevettünk rajta:-)

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok lányok!

Itt vagyok. :? Nagyon köszönöm nektek, hogy próbáltok lelket önteni belem és megnyugtatni. :) Nagyon jól esik! :D

Ha szerdáig nem jön a baba és befektetnek az osztályra, akkor megpróbálnak zselével indítani a szülést. Volt valakinek ilyen tapasztalata? :shock: Azt mondja a doki, hogy ez a zselé egyáltalán nem art a babának, csak segít abban hogy meginduljon a szülés...

Kátya

Kép
katya

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam. Bence épp nagyival sétál lent. Nektek is nyűgösködik a babátok. Olyan bizonytalan vagyok, Bence minden evés után sírdogál akár 1-2 órát is, mire elalszik majdnem ébrednie kell és mindig nekem kell őt kelteni napközben. A szopizás se nagyon fejlődött. Most kb. 40ml-ket eszik két ciciből (bár hajnalban tök jól megy) és aztán tápozunk. Ti tényleg annyi tápot adtok nekik amennyit kérnek? És aztán kiköpik a cumit és kész? És ha jól laktak bealusznak vagy mi történik? Én úgy érzem Bence sosem lakik jól és behabzsolná mind a 100 ml-t még cicizés után is. Nem merem megkockáztatni. Apa fél, hogy felfújt túletetett gyerekünk lesz. Szerdán megyünk a gyerekorvoshoz, majd meglátom mit mond. Amúgy fejlődünk, csak lassacskán, heti 100-120 grammot. Na bocs, de még mindig görcsölök ezen az evés témán sajnos...

Tiba doki téma: én meg voltam vele elégedve bár eleinte furcsálltam, hogy alig akar látni, de annyira rendbe volt a terhességem, hogy nem volt rá szükség. Szóval nagyon laza volt és segített, elengedett uszodába is, meg minden. Szülésnél sem volt ott egyfolytában, de mindig megjelent amikor ott kellett lennie. Jött, megvizsgált, elmondta a dolgokat utasítást adott a szülésznőnek, aztán jött később. A végén neki kellett rásegíteni (ráfeküdt a hasamra) hogy kijöjjön Bence mert rövid volt a köldökzsinórja és ez állítólag visszatartotta. Emiatt én több helyen repedtem, mire vágták volna a gátat Bence kirepült (szó szerint a szülésznő úgy kapta el) és én meg repedtem. Nem tudom, hogy ez így jó volt-e de akkorra én már annyira fáradt voltam a sok "próbanyomástól" hogy örültem, hogy Bence kint van és nem kell tovább nyomnom. Utána is nagyon kedves volt, minden nap megvizsgált. Aztán elment szabira de két nagyon helyes dokira is rábízott, hogy nézzenek rám és ők engedtek haza. Párom is oda volt érte teljesen.

Na megyek, mert próbálok pihenni, hátha így több tejcsim lesz. Nem tudjátok a pszichológus lányt (Lázár Cseke Éva) hogyan lehetne elérni?

Köszi
Ildi

Kép
mildiko

Szia Ildi!
Szerintem csak egyszerűen hívd a kórházi központot és mond el, hogy kit keresel. Biztosan előbb-utóbb eléred. Lehet, hogy van csipogója is.
Üdv
Gabi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Sziasztok,

Ildi: most nézem a régi előadásos jegyzeteimet, és ha jól látom, 1360-as a melléke! (valahogy rondán írtam, ezért nem 1000%) :lol: ...próbáld meg ezen hívni! vagy ha így nem megy, szerintem nyugodtan hívd a központi számot, és kérd őt! Ja, és még az van nekem felírva, hogy kedd-szerdán van bent! ű

Nekünk is elég sokat sír Lilla, sokszor érthetetlen.... pedig nem mondhatom, hogy ő nem eszik rendesen, és mégis, sokszor nem tudok rájönni, hogy mi aggasztja szegénykémet...

...szóval, Ildi, látod -és erre igazából én is csak most kezdek rájönni- sokszor nem tudunk okosak lenni, és néha nem tudjuk a sírás okát, bárhogy is keressük, csak "tüneti" kezelést alkalmaz az ember, hogy kicsit elnyugodjon a baba... szóval most kezdek rájönni arra, hogy nem én vagyok ennyire "lúzer" :roll: :wink: hanem bizony mások is tök ugyanilyen problémákkal küzdenek. Aztán ahogy halad az idő, azért egyre magabiztosabb leszel (de bevallom, csajok, néha én még most is megméregetem Lillust evés előtt és után, mert megnyugtat, ha legalább tudom hogy szopi után 10 perccel nem azért fog sírni, mert éhes.... persze mindenki mondja nekem is, hogy felejtsem már el a mérleget, bőven elég naponta 1x mérni, de én meg az a típus vagyok, akit inkább megnyugtat)... úgyhogy az idővel biztos jobb lesz.

Tápi-ügyben nem vagyok túl tapasztalt, de Lillusnak van, hogy lefejt tejet adunk cumisüvegből, és általában abból vesszük észre, hogy jóllakott, hogy max. csak cumizgat, de nem nyel semmit, vagy csak olyan ímmel-ámmal csinál valamit....

A pihenés nagyon jót fog tenni, hidd el!! :D

Kép
frusi

Ildi, bömbi-ügyben tippek: :lol:

Azt nem próbáltátok, hogy egy picit betenni a hordozóba? nálunk azt imádja Lillácska, ha sír is, ott legtöbbször megnyugszik. Tudom, nem az ideális testhelyzet egy babának, de rövid időre nyugodtan betehetitek.

Aztán: cumi?

Illetve: nálunk sokszor bejön, hogy hasra fordítjuk a kisasszonyt, a feje természetesen oldalra nézzen, plusz cumi. Persze ez akkor biztonságos, ha van légzésfigyelőtök.

Még egy, illetve kettő tipp: nagyon szeretik, ha úgy körül vannak burkolgatva, vagy nem is tudom, mi erre a jó szó. Mert ugye az emlékezteti őket az anyaméhre. Pl. ha van szopis párnátok, akkor azzal, ha nincs, akkor egy összesodorgatott takaró is tökéletesen megfelel a célnak. Vagy pl. ha a lábadra teszed, úgy, mintha törökülésben ülnél, de csak az egyik lábaddal (a másikkal mindegy, mit csinálsz) :lol: és akkor egyik oldalról a lábszárad, másik oldalról a combod fogja közre a babát... Lilla sokszor ettől is megnyugszik.

Kép
frusi

Nna én is kérdezek akkor: :D :D

Mi van akkor, ha minden szopi után (de ha cumisüvegből kap, ami mostanság egyre ritkább, akkor is) jön ki tejecske a száján? olyan, mintha úgy gyűjtögette volna a kis pofijában, aztán egyszercsak plöttty. Ez az lehet (hallottam ilyesmiről), hogy gyenge még a gyomrában v. a nyelőcsövében a valamilyen záróizom? és majd kinövi?...

És: mikor kezdenek mosolyogni a babák?... Lilluska néha el-elhúzza a száját, mintha próbálkozna :lol: de ez egyelőre még mindig nagyon eseményszámba megy. Szóval az igazi mosoly(oka)t várom már nagyon...

Kép
frusi

Ja, próbáltam ezt a tár-os dolgot megcsinálni, próbaként először feltöltve néhányat a saját képeimből, de valamiért nem akar működni........ :shock: na mindegy, majd ha sikerül, szólok.

Addig is: :D

Kép

és még egy: :D

Kép [/img]

Kép
frusi

Meg még ez is jó: :D

Kép

...és ez: :lol:

Kép

Kép
frusi

Frusi, Lillácska nagyon édes :) Bence is vág néha ilyen képeket :) Mosolyogni ő sokat szokott de ez még nem az igazi, én úgy tudom kb. 6 hét után már amikor megismer jön az igazi mosoly úgyhogy Te már várhatod :)

Nagyon köszi a bíztató szavakat, örülök, hogy nem csak én küzdök ezekkel a gondokkal. Most ki fogom próbálni azt a bogyót, amit Vera ajánlott, hátha lesz több tejecske. Apropó Nektek ébred magától a babátok? Mert Bencus sajna nem kell fel magától és nekem állandóan keltegetnem kell őt. Aminek azért én sem vagyok nagy híve de másképp nem megy.

Ja cumi nekünk is megy, hasra tesszük és cumi a szájában, ettől oltárira meg tud nyugodni csak én aggódok, hogy na akkor megint még jobban leszokik majd a cicimről :cry: brrr! borzasztó de azt hiszem túl sok hülyeséget olvastam ezekről a dolgokról.... És nekünk is szokott a száján folydogálni ez-az, inkább mondjuk bukik a fiatal úr és ezt most kezdte pár napja, szerintem ezt kinövik. Kicsit talán gyorsan eszik, vagy túl sokat és visszajön egy része, de szerintem ezen nem kell aggódnunk :)

Na most már tényleg pihenek! Anyósom megjött a bébivel alszunk talán egy kicsit még 3-ig.

Puszi
Ildi

Kép
mildiko

Sziasztok !

frusi ! Ez a kislány tiszta anyja ! Gyönyörű !!

Akkor ez biztos nem büfi, tehát nem a felesleg jön ki ??
Ha nem akkor passzolok ! Gyűjtöget !
És ezt mostanában kezdte csak, vagy már régebben is csinálta?

mildiko! A barátnőméknél is állandóan sirt a kajcsi után, a fiúk hasfájósabbak ám !! És elég sokat és mohón evett ! Nem hiszem , hogy meg kéne ilyedned, próbáld meg egy kicsit tornáztatni, a térdét mindíg az ellentétes könyökéhez rakni .
Náluk 3-4 hónapos koráig meg volt ez a hasfájás, sajna, utánna mintha elvágták volna !

Kitartást !!

Tündi(Cc67) ! Akkor most jó anyukázást !! Puszi, neki is !

Puszka , Kati és

Kép

Kép
kati16

Jaj-jaj !

Kátya!! Drukkolok !! Hát ha máskor nem szerdán történik valami !!!

Nikikének küldjél üzit , hogy tudjunk rólatok és nemleszel annyira fáradt persze !!

mildikó! És mi lenne ha hagynád , hogy magától ébredjen mert éhes lesz ???

Nagyon elcsúszna minden ??

(Csak gondolkodom, hangosan .)

Jaj lányok !! Képzeljétek a húsvéti nyulaink beelőztek !! :shock:
Most mi lesz velünk !! Még nem láttunk csak egy kis nyuszit , azt is véletlen vettük észre ,mert mocorgott !
Jaj, de kis csúnya, még teljesen kopasz , egyem a kis husát !!

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Kati, nem is tudom pontosan, úgy egy hete van ez gyakrabban, hogy jön ki a szájából a tejecske. No majd megkérdezzük a védőnénit / dokinénit is, aztán majd csak mondanak valami okosságot.

Nahát, ezek a nyuszik!! :D

Ildi, én csak a legelején keltettem néha Lillácskát, amikor még nagyon-nagyon pici volt, mert akkor még aluszékonyak... de mostanában már nem keltem fel, ha ő nem éhezik meg! Egyébként én már ezt nem is értem, van, hogy 2 óra alatt megéhezik, most meg délben csak 50 gr-ot evett (egyébként többet szokott), és mégis, azóta alszik!!!! De én úgy vagyok vele, hogy ha éhes, akkor úgyis szól. :D :D

Amitől kicsit kivagyok, eddig éjjelente csak 1x kelt, úgy 3 körül, ez nagyon szuper volt, de most kezd átállni a kétszeri ébredésre, háááát, ezt nagyon nehezen bírom...... :(

Kép
frusi

Jajj, Ildi, még egy-két gondolat: :D

-az elején én is szedtem homepátiás bogyót (ha arra gondolsz), nekem bevált, pedig nem különösebben hiszek az ilyen szoptatós csodaszerekben. Én az Urtica urens nevezetű cuccot szedtem, csak figyeljetek, mert ebből is kétfajta van, az egyik tejserkentésre, a másik meg tejapasztásra.

-a nyugi tényleg rengeteget számít! én akkor kezdtem egy kicsit megnyugodni, amikor Apa mesélte, hogy beszélgetett az egyik szomszédunkkal, és kiderült, hogy ők is úgy kezdték, ahogy én. Meg gondolj arra, hogy van tápszeretek, éhen halni tehát nem fog Bence, és így ezzel a tudattal kicsit megnyugodva jobban fog menni a tejtermelés is!! aztán az első sikerek majd hozzák a többit!! :lol:

Kép
frusi

Gabi: mi a 33-34. héten kezdtünk el vásárolgatni, ruhákat talán kicsit később. Persze én is gondban vagyok, hogy mekkora lesz, nem tudom érdemes-e figyelembe venni azt, h mi mekkora méretekkel születtünk. Meg ráadásul hiába mondtak kislányt, mi van, ha mégis fiúcska, én meg már rózsaszín cuccot is vettem neki :? Persze törekszem uniszex színeket választani, de ma pl. vettem egy tünemény használt kis kordbársony hímzéses ruhát, 62-es, egyszerűen nem tudtam otthagyni, 690 ft volt és az égvilágon semmi baja, mégcsak nem is látszik, hogy használták volna. Úgy döntöttem, ha netán mégis kisfiú, valakinek elajándékozom.
Szerintem azért egy ideig biztos hord majd 56-os ruhát, pl. már nem emlékszem, kinek a babája - bocs, lányok - de 2 is 50-52 cm-rel született. na ők biztos tudnak 56-os ruhát hordani.
Amúgy engem is érdekelne...akik már néhány hónaposak vagytok, mennyi ideig tudtatok 56-os rucikat hordani?

Nyuszik? Aranyosak lehetnek. Mekkora egy újszülött nyúl? Kisebb, vagy akkora, mint egy újszülött cicus, vagy tengerimalac...látszik, városi gyerek vagyok :lol:

Lillus nagyon cuki azokban a rózsaszín rucikban. Az apuka melyik focicsapatnak drukkol? :lol:

Adri és

Kép
adri29

Adri: Apa a körmendi kosárcsapat lelkes híve!! :D :D :D ...persze az ő ötlete volt, hogy feltétlenül kell egy ilyen kép!! 8) :lol: :D

Azért a focimeccseket se veti meg. Amikor a doki nekem varratot szedett a kórházban, Apával jól elbeszélgettek a mai magyar foci helyzetéről... jól egymásra találtak Hajduval, mit ne mondjak! :D

Adri, hihetetlen, hogy mindjárt megszületik Kamilla!!! :D :D írj ám majd sms-t!! :lol:

Kép
frusi

Frusi, Téged is értesítünk, rajta vagy a listán!
Egy időben én is kijártam kosármeccsekre, a Danone Honvéd akkortájt a Körmend ellen játszott döntőket, de ez már elég rég volt :lol:

Valahányszor tolmácsoltam az egyik spanyolunknak, mert rendszeresen találkozott polgármesterekkel, mindig a magyar és a spanyol fociról beszélgettek. Én már hihetetlenül untam, de úgy tűnt, ez egy remek kapcsolatteremtő téma.

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a gyerkőcök! Luca nevében meg köszi a bókokat.

Tejcsi nálunk is rendszeresen jött ki a száján kaja után és most 3 hónaposan is elő-előfordul. Szerintem is a felesleg jön vissza.

Képzeljétek, nálunk 3 napja kitört a bélpoklosság: a kisasszony 2-2,5 óránként kajál, pedig már tök jól beálltunk a 3-4 órás kajcsira. Az éjszakát szerencsére végigalussza, én viszont hajnalban arra ébredek, hogy a megnövekedett termelés miatt fájnak a melleim, meg folyik a tej a cicimből.

Csajok! A soroksári Brendonban 68-as téli zsákok piros színben 3000 Ft-ért kaphatók 8000.- helyett. Akinek télen ekkora lesz a kislánya annak szerintem érdemes megnézni.

Nyűgösködésre: nálunk a mellé fekszem és simizem tök jól bejön enyhébb esetben, egyébként pedig a cici mindig megnyugtatja. (Cumit mi hiába vettünk, nem kell a kisasszonynak :D , pedig többször is megpróbáltuk).

Kátya: nemsokára kezedben tarhatod Annácskát! :lol:

Üdv. mindenkinek: Tündi
tündi76

Sziasztok4

Csak pár gondolat mert úrasága ma nem igazán hagy nekem nyugtot.

Ruhavásárlás: Vásároljatok, turkáljatok, és ne hagyátok az utolós percre, lehet hogy 1-2 darab nem lesz soha használva, azt vagy elajándékozhatjátok vagy jó lesz a következőnek. 8) :P :P :P
szerintem nyugodtan vegyetek ruhácskákat akár 56-akat is, nekem is azt mondták, hogy nem kell mert úgyis csak 1-2 alkalommal kell, meg mi lesz ha nagyobb+pénzkidobás stb.Így nem is voltak kisruhák, pár nappal a kórház után szaladgálhattam ruháért és akkor nem élveztem. :x
A tapasztalat, hogy az 56 cm felett születtekre is jó az 56-os még egy jó darabig. Hosszra lassabban nőnek mint kg-ra szerintem.
Nekem Bazsi 53 cm-hez venne kellett 50-es és 56-os ruhákat miután kijöttünk, mert három body+rugi nem volt elég. Arról nem is beszélve, hogy elveszett bennük, hogy tudtam volna ráadni 62-est? Nekem most 5 hetesen még mindig az 56-ost hordja, és még szerinte fogja is egy darbig, pedig már több mint 4 kg.
Én a börzén anno bevásároltam rucikból, mert ott szó szerint pár száz forintért turkáltam ki jobbnál jobb cuccokat, és hát szerintem mégha nem is tudom ráadni soha akkor se bántam meg hogy megvettem, mert megérte. Amúgy meg lehet, hogy a következőnek jó lesz, a szekrényben meg elfér. :P Arról nem is beszélve, hogy jót tesz a léleknek a vásárlás. Az én tapasztaltom az az hogy bodyból jó ha van egy rakat, mert nálunk az elején előfordult, hogy egy éjszaka alatt 3 váltás ruha is kellett amig megnem tanultunk rendesen pelenkázni, illetve fiu révén gyakran tisztába tételkor jött a pisi, és ment mindenfele.

Majd folytatom de most hivnak......

KépKép
lmarie

Méri, köszi az eddigi észrevételt is a ruhákról. Eddig megerősítette az én elméletem.
És akkor mikor, hová, miért mentek külföldre, ha nem vagyok túl indiszkrét?

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok lányok,

augusztus 25-én 11 óra 20 perckor megszületett Barnabás, 3400 grammal és 53 cm-rel.

Fogunk jelentkezni, addig is jó finiselést és pocakosodást:

Szilvi és

KépKép
szilvij

Szilvi: GRATULÁLOK!!!!! remélem te is jól vagy! Aranyos a baba :P
Most akkor Katyanak szurkoljuk csajok!

Ildi: Valószínűleg Bence azért sirdogál mert éhes (legalábbis nálunk ez volt), ha minden mást már kizártál (pelus, böfi, fázás, hascsikarás). Számold ki hogy mennyit kéne ennie (a testsúlyának az 1/6), és annyit mindenképpen kapjon meg pótlással együtt. Ha kb 4 kg akkor 650-670 között kellene enni. Én annyit adok neki amennyit kér, így napi 5-6 etetés van, és nem kell keltegetnem. Két hétig zabált, gyakran két-három fordulós volt az etetés, cici+60(tej, vagy táp ami volt éppen), majd +30, majd +20-30 egy etetés alatt, és ez igy ment egy darabig, aztán megnyugodott, és most már normálisan eszünk. Ha nem ébred akkor lefejem a tejet, és amikor kell cici+lefejt tej+ha kell pótlás. Ő most egy evésre 90-150 között eszik, éjjel általában a nagyobb értéket. Most már kiszámítható hogy mikor kel fel. Azzal hogy lefejem 1. stimulálom a tejtermelés, 2. ő is pihen és én is, 3.mégis tejet kap, ha üvegből is, és ez a lényeg. Ezzel a módszerrel már elértük, hogy egy-egy fejéskor 80 legkevesebb lejön, így minden második étkezés csak tej végre!Én is pihenhetek így, a tej is termelődik, és ő is elégedett. És nem szokott le a szopiról, és szerintem Weronica is megerősítheti ezt, ő pedig már régebb óta csinálja ezt a tej-táp dolgot. Én eddig még nem hallottam senkitől hogy leszokott volna. Ha pedig a cumi megnyugtatja akkor ez van, add neki oda. Neki se jó ha sírdogál és neked se. Ugye nincs senki a családban aki azt nyomná, hogy csak szoptass,mert ha nem összedől a világ? Rám rámváta az anyósom az ajtót amikor a múlkor már azt is megmondta hogy mikor szoptassak, én meg megmondtam hogy én tudom mikor kell szoptatnom, és mikor fejek és mikor kap pótlást.
Amúgy Bazsi még kap teát (mecsek baby-patikában kapható), mert a tápszer néha megfogja a hasát, és a teával lazul a dolog, és legalább a szelek távoznak, így nem fáj a poci.
Ha jól lakott, böfi is volt, tiszta a pelus, akkor rövidesen elalszik. Bár mostanában alvás előtt van egy 5-10 perces hiszti, de ha nem okkal sir, hagyom általában rögtön elalszik. Ha baja van, úgyis tovább sir, akkor kezdődik a kör előről. Kaja-böfi-pelus-fázás stb.

Amit Frusi irt az tényleg használ, bugyoláld be jól egy vastag pokrócba, törölközbe,pólyába. Nem is gondolnád mennyire tud néha fázni, és jól esik a szorosság is. Bazsi amióta hálózsákban alszik nyugodtabb lett. Vagy próbáld meg elterelni a figyelmét zenehallgatással, ha már nagyon kivan, vidd át a másik szobába, a környezetváltozás is kitudja zökkenteni.

KépKép
lmarie

Akik kérdezték a külföldet:
Már régóta szó volt róla, hogy jó lenne pár évre kimenni a cégen belül külföldre. A férjem egy nagymultinál dolgozik középvezetőként, aki minden országban jelen van (nem szeretném nevén nevezni, bocsi). Pár hónappal ezelőtt a svájci anyavállalat világszinten meghirdett egy felsővezetői állást közép-kelet európai régió vezetőnek, és a párom megpályázta, és több kör után megtudtuk hogy ő kapta meg, és pár hete aláírták a szerződést. Ennek egyetlen hátránya hogy a főszékhely Bukarestben van, és sokat kell utaznia Bulgáriába, stb, ezért költözünk. Igaz megéri mind szakmailag (ennél magasabb csak a vezérigazgatói pozició :P ), mind anyagilag, és persze az elitebb környékre kerülünk. Ezt kb úgy kell elképzelni, mint azokat a külföldieket akik a nyugati országokból jönnek ide, mert megéri nekik, mégha fejletlenebb is az ország ahová jönnek. Egyenlőre két évre vállaltuk, aztán meglátjuk.
Sokan mondanák hogy ők nem mennének sehová, főleg babával nem, mi pont úgy terveztük, hogy ha megyünk külföldre akkor mindenképpen kellene gyereket vállalni. Azt hogy a környezetem itt kell hagyom, nem könnyű, de a döntést közösen hozztuk.
Amúgy ő már élt Jemenben, Franicaországban, én pedig Kanadában és Angliában, szóval a vérünkben van a csavargás. Különben is Gyurcsány úr megmondta, akinek nem tetszik ellehet menni. :( Hát megint egy szakemberrel kevesebb, akit külföldön tárt karokkal fogadnak viszont. :roll:

KépKép
lmarie

Szilvi: végre, hogy rólatok is hallani, gratulálunk. nagyon aranyosak vagytok, remélem minden rendben volt és ha kicsit kipihented magad, megírod te is a "mi kis történetünk" legújabb fejezetét :)

Méri, én nem mondom, h már pedig én nem mennék külföldre kisbabával...Vannak olyan lehetőségek, amiket nem szabad kihagyni. Az anyagiakon kívül, szakmailag nagyon sokat lendíthet egy ilyen kiküldetés a férjed és ezáltal a ti életeteken is. Másrészt nem a világ végére mentek, azért onnan nem nehéz hazalátogatni időnként.
De nem árt szerintem, ha úgy érkeztek meg, h már vannak ismerőseitek, talán akkor nem érzed majd magad olyan magányosan. Pl. ha van egy másik kisgyerekes, akivel lehet közös programokat szervezni. Addigra már talán rendesen beáll Bazsi evése is, ez sem okoz majd gondot. És nyilván az egészségügyi ellátás egy olyan városrészben, ahol külföldiek laknak, nem rosszabb, mint itthon.
Csak majd akkor is írj nekünk időnként! :lol:

Anno tőlem sokan kérdezték, hogy nyelvtanár, most fordító lévén mi miért nem költözünk ki Spanyolországba, hisz milyen szép ország, stb. Szerintem belőlem hiányzik az ilyen típusú kalandvágy, én jól elvagyok itt. Megtaláltam itt is azokat a dolgokat, amik érdekelnek, és azokat az embereket, akiket szeretek, nem vágyom sem változatosabb életre, sem más jellegű kihívásokra...Persze totál megértem, ha valaki kiköltözik külföldre néhány évre. De pl. én Belgiumból is hazajöttem, amikor ösztöndíjat nyertem oda...persze mindenki totál hülyének nézett, hogy elszalasztok egy ilyen lehetőséget, de tudtam, hogy nem érezném ott olyan jól magam, mint itthon, pedig tényleg nem burokban nőttem fel.

Hát különbözőek vagyunk.

Adri és

Kép
adri29

Gabi:
köszi az infot, közben enélkül is úgy döntöttem, hogy holnap megnézem a brendonos tornát. Már csak azért is, mert ha beindul az Uzsokiban is a torna, akkor a brendonban átváltok jógára :)

Szilvi, Frusi: gratulálok a babákhoz, nagyon édesek :)

KépKép
Kép
elsijud

sziasztok!

Frusi: pedig ha csak kétszer kel éjjel lilla, az szuperjó. Maja 2 óránként képes jelentkezni + hajnal 5 után hasfájás miatt is nyügi. Ilyenkor, ha magamhoz ölelem elalszik, ha lerakom újrakezdi.

nyügi: Maja vagy éhes, vagy a hasa fáj. Ez utobbit , vagy megnyugtatja ha felveszem (testközel, vagy egy jó büfi), vagy a cici a jolyjoker. Hasra én csak a mellkasomon fektetem. Vagy kólika tartásban ringatom (ez is bevált hasfájásra).

Add valaki cseppeket a babónak hasfájásra? Melyiket, mikortól? Miket esztek, nem esztek?

Edina[/url]
édi

Sziasztok Lányok! :D

Először is hatalmas gratula Szilviéknek!!!!!!!!!!!
:lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol:

Edina, mi szopi előtt szoktunk Infacolt adni Lillusnak, bár még nem figyeltem meg, hogy akkor mindig megnyugodna, meg néha el is felejtem.... :? Ami az evést illeti, ami kifejezetten puffasztó, én olyat nem nagyon eszek, mondjuk többségüket nem is szeretem (káposzta, karfiol, karalabá, ilyenek...), de azon kívül alapvetően lecsúszik minden, amit megkívánok... :roll: persze úgy szoktam, hogy ami necces lehet (egyes gyümölcsök pl.) azt csak kis mennyiségben eszem.

Méri, sok sikert a külföldi kinntléthez!! :D Remélem, nem lesz gondotok abból, hogy magyarok vagytok, sok helyről hallottam, hogy arrafelé nem szívelnek minket.... :evil: ...viszont gondolom, interneted ott is lesz majd, és így tudsz nekünk hírt adni magatokról.... :D :D

Méri, Ildi, a mennyit-eszik témához: ezen az 1/6-os szabályon kívül van olyan is, hogy testtömegkilogrammonként 150 gr-ot kell elvileg ennie egy ilyen pici babának (pl. 4 kg-s baba: 600 gr), de pl. az előadáson a dokinő azt hiszem, 100 gr-ot mondott. Azért érdemes szem előtt tartani, hogy ahogy nekünk is változó, hogy mikor mennyit eszünk, minden babának más az étvágya....

Kép
frusi

Judit: én egy rövid ideig jártam a Brendonos tornára, maga a torna nagyon szuper, csak azért hagytam abba, mert untam a macerát, hogy mindig odamenni, átöltözni, miegymás... (metrótól sokat kellett caplatni) :shock: aztán inkább itthon tornáztam.

Illetve ami zavart mondjuk, egy alkalomra nem tudsz befizetni, csak bérletet vehetsz!!!! :shock: :evil: :shock: Na ez szerintem nagyon gáz -mi van, ha nem jön be az oktató stílusa, stb??...

Kép
frusi

Sziasztok!

Adri, én is vettem már ruhákat, 1-2 50-est, zömében 56-ost, és néhány 62-est, ez utóbbiból melegebb fajtákat is. Szerintem elkerülhetetlen egy két felesleg amíg bele nem rázódok a dologba. Én is úgy gondolom, hogy inkább legyen egy picit több, de ne a megszületése után kelljen rohangálni. És persze én sem mindíg tudok ellenálni ha meglátok valami aranyosat, a leendő nagyszülőkről nem is beszélve. :)

Imarie, biztosan hamar beilleszkedtek az új környezetbe, hisz van már tapasztalatotok. Nagy dolog, hogy a férjed nyerte a pályázatot, és biztosan jól esik neki, hogy támogatod. Szerintem az ilyen közös "vállalások" csak megerősítik a kapcsolatot. Csak azért írtam le, mert mi is voltunk, hasonló helyzetben, akkor nem volt könnyű, de úgy gondolom megérte.

Judit

Kép
jud77

Sziasztok!

Méri köszi az infókat, nagyon sokat segítetek nekem és tényleg kezdem jobban érezni magam :) Bencét muszáj kelteni mert a maga 90ml-jével is 4-5 órákat alszik és pl. este 7-8 körül vacsizik legközelebb hajnal 2-3 körül ébred. Szóval ez van, majd csak beállunk! Viszont tegnap óta sikerül egy kicsit többet fejnem és már ettől is nagyon boldog vagyok és remélem javulni fog a helyzet :) a cicizés napközben még mindig csak nagyon kicsit megy de hátha javul ez is.

Hasfájásra én Espumisan cseppet adok neki állítólag ez jobb a kisfiúknak de barátnőm Infacolt használt, neki az is bevált. Mi az a kólika tartás? Én nem tudom, de úgy látom könnyebben megnyugszik. Ja az a vicces, hogy nálunk a bebugyolálás sem használ, mert Bence utálja ha melege van és ebben Apura ütött :) ő sem bírja elviselni, szóval bugyolálhatom én, attól jobban üvölt. TEgnap pl. a hasamra fektettem és úgy szundikáltunk, mert a szelet ki nem állhatja. Szóval most a legjobb hasra teszem és cumi ettől megnyugszik és általában elalszik. Ha még mindig sír akkor éhes, amúgy meg nem tudom épp mi baja, próbálom kitalálni. Ja ő nem szól a pisis vagy kakis pelusért. Vígan el van benne, csak csodálkozó képet vág, ha bekakilt, kb. olyat, hogy most ez micsoda és ki csinált itt mit a pelusomban?! :) Szóval nem egy egyszerű kisgyerek.

Azért minden infót kimazsolázok, mert Ti sokkal jobbakat mondtok!

Nálunk senki nem a csak szopi párti sőt mindenki azt mondja a családomban ha nem megy ne erőltessük felnő az a gyerek akkor tápon. Leginkább én szeretném minél tovább ha kitartana és ezért igyekszem annyira. Bár el kell nektek mesélnem visszakaptam sajna a régi védőnőmet (visszajött betegállományból) na az egy hülye. Egyből közölte ha így folytatom a tápszerezést el fog apadni a cicim és nem tudok szoptatni és közölte, hogy felejtsem el a tápszert na és tegyem 2 óránként mellre és ne aggódjak annyit lesz tejem. Én erre bepipultam és mondtam neki ezen már túl vagyunk és hiába teszem mellre ha ideges vagyok tőle és nem jön semmi. Na és szerinte a napi 5 kaja az kevés és biztos a táptól nem kér többször kaját, stb... Mondtam is neki, hogy eddig más úton haladtunk az nekem kezd bejönni ne zavarjon össze és ne idegesítsen fel, mert örülök hogy épp kezdem magam jobban érezni. Kár hogy nem lehet védőnőt váltani, mert ettől a csajtól kinyúlok. Na bocs, de ezt le kellett írnom, hát meg vagyok én áldva!

Rucikról mi is még mindig hordjuk az 56-osokat simán jó Bencére és bizony azért kell belőle mert az első hetekben én is elhasználtam 3-4-5 ruhát mert persze hogy akkor pisilt mikor pelust cseréltünk, na meg én sem tudtam rátenni a pelust rendesen. Apropó fiús mamák nektek melyik pelus jött be úgy igazán? Mert én a Pampers-től idegbajt kaptam, most a Libero megy de abból is néha kicsorog ez-az.

Na puszi
Ildi

Kép
mildiko

Sziasztok!

Gratula SZilvinek és Barnabásnak. Várjuk a beszámolót!

Ildikot már priviben megerősítettem... :D

Nekem zselés volt a szülésem. Már írtam erről itt. Semmi gondunk nem volt. Sőt ettől a rendszertelen fájások tuti rendszeresek lettek. És 5 óra alatt bébi volt. :D Pedig, amikor bementem a szülőszobára, hogy felrakják a zselét, akkor nem gondoltam, hogy ilyen "hamar" vége lesz. :lol:

Mosolygás tök egyéni. Marci 3 hetes volt, amikor felnézett a szemembe és már mosolygott. De én úgy tudom 6 hét az átlag.

Ruhák: mi 55 cm-rel születtünk és 6 hetes korunkig hordtuk az 56-os ruhákat. És most 19 hetesen bodyból már csak a 68-as jön fel, a rugikat pedig 62-esben még éppen bekapcsolom. Most 65 cm és 7 kg a kicsifiú.

Ildi, hallgass a saját ösztöneidre. Mégiscsak te ismered jobban Bencét és nem a védőnő! Szóval hajrá! És ne idegeskedj rajta. Lhet, hogy sok tapasztalata van, de a gyerekek egyéniek és a szüleik ismerik ki őket legjobban!

Mi meg már alma és őszibarack evők lettünk időközben. Egy hét után olyan 50-60 grammot nyom be ezekből, de ez még nem helyettesít semmilyen evést sem, és ez még sokáig így lesz.

Puszi:

Vera és Marci (19 hetes)
Vendég

Pelenka témaMi babylove-ot használtunk, most meg Pamperst.
Nekem akkor nem jött ki, ha jól meghúztam, és oldalt rendesen betűrtem, mintha körbe érné a cucc. De szerintem majdnem mindegy, hogy melyik...
Vendég

Sziasztok !

Szilvij ! Gratulálunk nektek !! Hát mit mondjak , ti is nagyon gyönyörűek lettetek !! Kép

Látszik, hogy itt szerelem babák vannak ! Azért ilyen szép mindegyik!! :lol:

Adri ! A kis nyuszi kb. 8 cm. lehet, legalább is tegnap úgy nézett ki , de ma képzeld kimászott egy és mielőtt a Zsolti vissza tette volna gyorsan csináltam pár képet, kicsit nagyobbnak tűnik és már szőrösebb is !!
Én csak erre www.-s bigyóra tudok képet rakni , de azon megtudjátok nézni.

lmarie ! Én is amondó vagyok , hogy menjetek csak nyugodtak külföldre, bármi lesz is bármikor haza tudtok jönni , nincs a világ végén !!
De reméljük, hogy ott is lesz internet és betudol számolni nekünk , hogy vagytok kint az idegenben !!

Kátya, gyanusan nem kukkant be hozzánk !! ??? :lol:

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Kati:és hol a babátok neve?!

A nyuszikat nem tudom megnézni, nem hozza be a lapot. :(

Vera, klassz lehet már ott tartani, hogy gyümölcsöt is ehettek :)

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Nekünk pelenkából a Pampers jött be, (mivel ezt kapjuk, és így nem kell vennünk :P ), amúgy a titka tényleg az, hogy jól be kell türni a széleken, és kihúzni a combjánál a kisbugyrot. De azért igy is becsúszik néha egy mellé pisilés. A tisztába tevésnél mi is szenvedünk néha az éppen akkor kell pisilnemmel. :twisted:

Mi Infacolt használtunk, a 3-4 héten, akkor fájdogált többször a hasa, viszont amióta a babyteát kapja nem kell már.

Ildi: Bazsi is 8 körül vacsizik, aztán 1:30 kor kel, majd 4:30-kor, és 7-kor. És tényleg hallgas az ösztöneidre, ejtsd le magasról a védőnőt.

Ma éjszaka jó programot csinált a kisúr, így másfél órát aludtam, és 7-től délig nem aludt semmit. Most kicsit kivagyok. Most is ébren van kitettem a teraszra levegőzni, nincs erőm sétálni menni. :cry:

KépKép
lmarie

Sziasztok !

Adri ! Ott lent a profil és pü mellett van az a www

Bocsi nemtudom miért de kihozta kékbe azt a 3 w.
Nem tudtam máskép leírni , mi az hogy hívják ??

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?