Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zsu!
20/3337055
Győrújbarát, Árpád fej. u. 42.

Ha nagyobb ruhák kellenek, akkor mondjatok méretet, és hozatok szerdáig, mert azok nincsenek még nálam.
A méretek úgy mennek, hogy ahány éves a gyerek, annyis kb. a méret, de kettesével megy:
2,4,6...

Most vannak újak is, nagyon szépek.
Ja meg hogy kislány vagy kisfiú.
Akkor hozatok mindenből olyan méretet, ami kell, és kijöttök hozzám. De ha messze van Győrújbarát, megoldhatjuk Győrben is, hogy elmegyek hozzátok.

4D árak:
Pontosak, most kérdeztem meg:
UH 9000 Ft (erről videófelvételt készítenek, ha viszel kazettát) CD-re képek kiírása 1000 Ft (ha viszel CD-t akkoris ennyi, így érdemes ott kérni CD-t). DVD-re kiírás 2500 Ft (arra az egészet kiírják), nyomtatott kép 500 Ft/kép 10*15-ös.

Szerintem is a 26. hét után de a 34. hét előtt érdemes menni. Nekem mondjuk a 23 hetes Lilivel is szuper lett! Teljesen látszik az arca, és tényleg olyan lett :)
Katicával kétszer is voltam (18, 24. héten) egyik sem lett igazán jó, mert ő meg nem mutatta az arcát.
De élménynek élmény.

Puszi
farkasbogi

Bogi!

Köszi, köszi! :)

Andi

Kép
andykamama

Andi,

Bocsika, most értem vissza a dokitól. Tényleg hamar végeztem igy a délutáni órákban. Köszi a tippet!
Látom Bogi már meg is irta az árakat. Most olvastam a Kismamában, hogy szeptemberben 2 kismama együttes bejelentkezése esetén DVD-t kapnak ajándékba!

Megkérdeztem a dokimat, hogy melyik szülésznővel dolgozik szivesen, és Miski Timeát vagy Kópházi Anasztáziát ajánlotta!
Rémlik, hogy valaki már emlitette a Timeát.

Lányok!

Ha valakinek megvan az emlitett 2 hölgy valamelyikének vagy mindkettőnek az elérhetősége, és nem probléma, akkor ossza meg velem, mert felvenném velük a kapcsolatot.

Köszönöm

Móni
szmoni

Sziasztok!

Nem tűntem el teljesen, csak ritkán tudok ide is írni, de olvasni mindig olvaslak Benneteket. Kende babóm lefoglalja az időmet rendesen (most épp a combomon fekszik hason, és szunyál, közben durrogat nagyokat… :lol: :lol: :lol: )

Korkülönbség: mi minél kevesebbet szeretnénk, ha lehet… Tudom, hogy irtó nehéz lesz két picivel, de apa a múltkor azt mondta, hogy nem szeretné, ha a gyerekek „nagyapának” szólítanák… :D Jó, még csak 32, de hát ki tudja, összejön-e a második is olyan hamar, mint Kende.

4D: a 26. hét után érdemes menni, és a 36. hét előtt, akkor lehet a legjobb felvételeket csinálni a kicsiről.

Ma olyan jó napja volt, délelőtt kétszer is aludt egy-egy órát, most meg kettőt. Hihetetlen, mert egyik nap alig alszik (tegnapelőtt összesen másfelet napközben :? ), másnap meg rengeteget... Mindenesetre a napirendünk kezd beállni, aminek nagyon örülök, és egyre jobban elvan magával akkor is, ha épp nem játszunk vele. Már rátalál a kezére, olyan édes, amikor ezerrel tömi mindkettőt a szájába... :D

Puszi, szép délutánt!

Kép
Kép
norwell

Móni!
Szülésznő: de jó, végre tudom, kinél szültem. A vezetéknevét nem tudtam megjegyezni, csak a keresztnevét. :oops: Nem
volt fogadott szülésznőm, amikor bementem, ismerős csajszi volt az ügyeletes, de a váltás Anasztázia volt. Csajok, tiszta szívből ajánlom mindenkinek, aki még szülés előtt van!!! Fantasztikusan nagy élmény volt a szülés, mert ő azzá segített tenni! Akkor is ott volt, amikor már egy kicsit kivoltam, átlendített a nehéz pillanatokon. Neki köszönhetem, hogy végig tudtam csinálni.

Kép
Kép
norwell

Bogi!

Köszi, akkor megadom a számod a barátnőmnek. 80-86-os body érdekli ( ez biztos), kisfia van. (7 hósan ekkora a mérete).

Nem vele megyek, mert a férje viszi. Egyik nap viszont akkor én is kiugrok Krisszel,de előtte úgyis hívlak!

Juci!
Megint eltűntél!!!

Csók:

Kép
Kép
deaknezsu

Szia Móni!

Szóval, bevált a receptem! Örülök. :D
Tényleg ajánlotta a dokink (mert akkor ugye mindketten Nagy Miklóshoz járunk) Miski Timit? Az tök jó, mert én már meg is kaptam a számát: 70/4511-882. Mikorra vagy kiírva? Nem látok vonalzót és nem emlékszem, hogy hány hetes is vagy. Jól vagytok? Remélem. Tudni már a nemét a babónak?

Hú, de sokat kérdezek.... :oops:
Most hagylak válaszolni.

Andi

Kép
andykamama

Zsu!

Gyerekorvos: a nődokim (Dr. Nagy Miklós) felesége gyerekorvos és állítólag nagyon jó. Én ugyan személyes tapasztalatról (eddig) gyerek híján nem tudok beszélni, de privátban találkoztam vele. Tüneményes asszonyság. Persze ez nem minden, szakmai tudás is kell, de ez is nagyon sokat jelent. Ha gondolod, kinyomozom a rendelő címét, számát a barátnőmtől. Próba szerencse. A dokinéni az anyósa.

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok,

Andi: Igen, igen, ennek a 2 hölgynek a nevét mondta a Nagy Miklós, hogy velük szivesen dolgozik! Köszi a telefonszámot!
Szerdán töltöm be a 28. hetet. Nem tudom, hogy hogyan kell felrakni a vonalzót, igaz még nem is próbáltam.
November 28-ra vagyok kiirva, és úgy néz ki, hogy kislányom lesz. Most délután azt mondta doktor bácsi, hogy nagyon kislányos a babuci. A férjem még bizik benne, hátha rosszul látta a doki, mert ő meg van őrülve egy kisfiúért. Nekem csak az a fontos, hogy egészséges legyen és minden rendben menjen.

Norwell:Köszi az infót az Anasztáziáról! Jó az ilyen véleményeket olvasni.

Móni
szmoni

Andy:
írtam pü-t. S.o.s!!!!!!
Vendég

Sziasztok! :D

Új vagyok itt,pár szót irnék magamról:Van egy 16 hónapos kisfi-

am Szabolcs.Igen aranyos eleven kis gyerek.Koraszülött .2hó-

nappal előbb született,nincs vele semmi gond!csak a mozgásá-

ban van egy kicsit lemaradva,tehát még nem megy...Azt mondják

hogy ne aggódjak majd behozza ezt a lemaradását..hát remélem

Különben egésznap fenn van.játszik,nevetgél s igen szeret enni.

Most amivel még hogy ugy mondjam "gondom"van az a bilire va-

ló szoktatás.Most keztük csak el de hát még nem igazán sikere-

dik.Mit gondoltok?későn keztem el?

Nóra.én Dr,Hillier Balázsnál szültem s csak jót tudok mondani róla

bár nem ő volt a fogadott orvosom csak épp ő volt bennt ügyele-

ten mikor bekerültem.Mi szülésznőt választottunk,fogadtunk csak

de ő is igen rendes volt!

Sziasztok: Helga :D
helguci

Móni!

Esetleg ha döntöttél, és nem a pároddal mész felkeresni valamelyik szülésznőt, szívesen bejelentkeznék veled együtt valamelyikhez. Talán azért is jobb lenne (nekem legalábbis) "többen" menni, mert egészen más kérdések juthatnak eszünkbe, más igényeink lehetnek, és egymástól is lehetne "lesni", tanulni. Egyedül hirtelen lehet, hogy pár kérdésnél több nem is jutna eszembe. Persze, ők biztosan kitérnének minden fontos részletre.

Szóval, majd gondold meg, én például nem nagyon szeretek egyedül menni sehova. :) (De nyugodtan mondj egyértelmű nemet is, ha úgy gondolod, nem fogok megsértődni, csak egy ötlet volt) :)

Andi

Kép
andykamama

Üdv Helguci!

Örülök, hogy átjöttél. :)

Andi

Kép
andykamama

Üdv Helguci!

Örülök, hogy átjöttél. :)

Andi

Kép
andykamama

Hajni!

Válaszoltam.

Andi

Kép
andykamama

Ja, Móni!

A férjuradnak "bíztatásul" üzenem, hogy a dokink az egyik legjobb uh-s és nem jellemző, hogy tévedne, de hát, mint tudjuk 100% csak a születés pillanatában van. :) Szóval, van még remény! :) :)

Andi

Kép
andykamama

Andy!

Megköszönném, persze! Próba cseresznye! :)

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Szia Helga!
Üdv köztünk!

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de olvastál a szobatisztaságról szakirodalmat?
Egy koraszülött 16 hónapos babát szobatisztaságra nevelni? Hát nagy fába vágtad a fejszéd.
Az én lányom 29 hónapos, és semmi hajlandóságot nem mutat a szobatisztaságra, vagyis hazudok, mert 2%-ot már mutat.

Nemrég olvastam utána, hogy ha valaki két évesen kezdi a szoktatást és a gyerek még nem érett rá, akkor 3 évesen fog sikerülni, de ha valaki 3 évesen kezdi, akkoris 3 évesen sikerül.

Amíg az idegrendszere nem érett arra, hogy visszatartsa a pisit, kakit, addig hiába próbálkozol vele. Csak nyaggatásnak fogja venni, és megmakacsolja magát. Úgyhogy kérlek ne aggódj emiatt.

Vagy kérj tanácsot a gyerekorvosodtól, ha aggódsz, de ő is ezt fogja mondani.

Nem szabad azokra az anyukákra és más felnőttekre hallgatni, akik lépten nyomon azzal kérkednek, hogy az ő gyerekük másfél évesen szobatiszta lett.
Nekem pl. az agyamra megy, amikor odaállnak Lili elé, és mondják neki:
Neked még mindig van pelusod? Neked még mindig kell a cumi?

Hát aztán? Mire oviba megy, le fog szokni róluk. Még van rá 1 évünk.

Azon persze senki nem csodálkozik, hogy a két és fél éves gyerek milyen folyékonyan és érthetően beszél, hogy udvarias, szófogadó.

Szóval kérlek ne aggódj ezen a kérdésen, majd kb. másfél év múlva már aggódhatsz.

Itt van egy anyuka, aki mindhárom gyerekét 4 hónapos korától bilire ültetve kakiltatja. Pisihez kell a pelenka, de kakihoz bili. Gondolj bele micsoda kötöttség ez. És nem lesz a gyerek előbb szobatiszta. (Tudom, mert tőlem viszi a pelenkát, csak kevesebbet :) ).

Zsu!
Oké, rendben. Jó nagy baba :)

Puszi mindenkinek: Bogi
farkasbogi

Helga:
Üdv itt!
Szobatiszsagá miatt ne aggódj, majd jövőre. :)
Mi is elkezdtük orvosi/védőnői ajánlásra, de nem erőltettem, az eredmény szól, de sokszor későn. :)
De nam baj, majd jövőre megtanuljuk.

Bogi:
a mai szakirodalom 14 hós-tól!!!!! írja. Én is meglepődtem. Csodálkoztam is mikor orvos/védőnő szóbahozta.
Én irogatok a 2005. nyáriba és ott már van jópár baba, aki 80 %-ra van a nappali szobatisztaság fele. Ők 12-16 hó között vannak.
Helgának írt üzeneted meg akár bántó is lehetne, mindenki maga dönti el,h mikor kezdi. DE én spec. csalódott lennék, ha jövő nyár végén még pelusos lenne Marci.
Én abban az időben !!! 18 hósan éjjel-nappal szobatiszta voltam.
Szval gyerek és szoktatás kérdése. Maga az inger és a visszatartás 14 hónapra kialakul!!

Szülésznő:
Én is Miski Timinél szültem, nagyon sokat köszönhetek neki. Csak ajánlani tudom. :)
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Helga, és akit még nem üdvözöltem!
Sziasztok, jó hogy jöttetek, üdv itt!

Helga!

Megkérdezhetem, mért jött előbb a kis Szabolcs? Az én kisfiam Krisztofer egy éves múlt, még ő sem megy, bár 3-4 lépést néha hajlandó megtenni, szülei legnagyobb örömére! Viszont a te kicsi fiad szerintem nincs lemaradva, koraszülöttsége folytán!. A szobatisztaság fogas kérdés. A sógornőm kisfia másfél éves, ők most kezdték el gyakorolni ezt, egyenlőre nem sok sikerrel. Én egy évesen voltam szobatiszta,teljesen, de még abszolút nem próbálkozok ezzel Krissznél. Figyelgetem, hátha ad jelet, minden pelust megbeszélünk, hogy bizony televan, de nem erőltetek semmit. Én még várni fogok.

Amúgy nagyon jó témát dobtál fel! Remélem ezt jól megvitatjuk!!
Csajok! Azért az én gyerekorvosos kérdésemet se feledjétek!!

Krisztofer egyébként mostanság nagyon akaratos tud lenni, nem igazán akarja elfogadni a nem-et, pedig tudja a jelentését, mutatja is! Legújabb rosszasága, hogy azért is kinyitja a fagyasztó ajtaját, és tapogatja a jeget! Én meg frászt kapok, hogy odafagy!

Viszont egy nagyon jó dologra is rászokott! Bár mamának hív anya helyett, ahogy az igazi mamáit is, de olyan imádnivaló, amikor oda akar pl. adni valamit, és szól: Mamám!! ez valami hihetetlen! Olyan jó érzés hogy szólít valahogy!

Na, most hogy ennyi helyet foglaltam, lassan elkezdek főzni!

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
deaknezsu

Zsu!

A gyerekorvosnő-nyomozás, akit ígértem folyamatban van. Annyit már tudok, hogy a Sport utcában rendel, de a többit is kiderítem még ma. Remélem, hamarosan tudom írni.

Andi

Kép
andykamama

Ja, elnézést, jó reggelt/napot mindenkinek! Ma még nem jártam itt. :)

Andi

Kép
andykamama

Hajni!

Elnézést kérek, de tényleg.

Én erről a 14 hóról nem hallottam, pedig most olvastam át a könyveket, és a netes szakirodalmat.
Persze lehet, hogy direkt siklottam át rajta, mert Lili még nem mutat hajlandóságot.

Szóval nem akartam senkit megbántani.

És számomra nagyon furcsa az is, ahogy Tünde írta múltkor rám, hogy most meg véletlenül mindenkinek a rokona, vagy saját maga már 1 évesen szobatiszta volt.

A környezetemben én nem ismertem ilyet, pedig itt a lakótelepen is van kb. 70 kisgyerek. Azt az egyet leszámítva, akit 4 hónapos korától biliztetnek, de még ő sem szobatiszta, nem hallottam senkitől, hogy 2 éves kora előtt szobatiszta lett a gyerek.
A húgom már 3 éves is elmúlt mikor teljesen szobatiszta lett. A gyerekorvosom szintén azt mondta tavaly nyáron (Lili akkor volt ugye másfél éves), hogy ne kezdjem el, még nem látja érettnek hozzá.
Most is minden pelenkája tele van, naponta többször kakil, és éjjel is pisil. Egyszer-kétszer már előfordult, hogy reggel száraz volt.

Szóval nem sértésnek szántam Helgának amit írtam, csak úgy láttam szörnyen aggódik.

Viszont ami tényleg sértés lehet, de akkoris leírom.

Azt vettem észre, hogy a mai kismamák, anyukák teljesítménykényszerben élnek.
Ha nem megy 1 évesen a gyerek, katasztrófa.
Ha nem beszél folyékonyan 16-18 hónaposan, katasztrófa, orvoshoz kell vinni.
Ha nem szobatiszta 12-18 hónapos korára, tragédia.

Persze mindenki a gyereknek akarok a legjobbat címszóval tesz mindent, de azért az újdonsült, eléggé felpörgetett társadalmi elvárásoknak is feleljünk meg.

Mert mit szólnak az emberek, ha meglátják Lilit pelenkával, cumival a szájában?
Úr Isten, Te még pelenkás vagy? Cumid is van? Mi lesz így veled? És szemrehányóan néznek rám, hogy miért nem szoktattam már le ezekről, hiszen fél év múlva 3 éves lesz a gyerek.

Gondolhatjátok, hogy hiába árulok pelenkát, azért nekem is megterhelő, hogy kettőt kell még mindig pelenkáznom. Hogy próbálkozom annak ellenére, hogy Lili nem hajlandó. Ha van egy kis siker, nagyon le tud törni, ha aztán megint bepisil.

Szó mi szó, megint csak oda tudok kilyukadni, hogy Helga ne aggódjon, ha CSAK 18 hónaposan fog a gyerek leszokni a pelenkáról, de akkor se, ha csak 2-3 éves korában.

Lehet, hogy 29 évesen én már a régimódi anyukák közé tartozom, és nem tudok azonosulni minden modern nevelési módszerrel, de én azt vettem észre, hogy a gyerekeim kiegyensúlyozottak, normálisan fejlődnek, van amiben mások maradnak el jócskán tőlük, van amiben pedig ők maradnak el a többiektől. Ez így természetes.

Sziasztok: Bogi
farkasbogi

Bogi:
Én a Helgának írt első 2 sorodon akadtam fent. Nem is a leírtakon , hanem a hangnemen.
Én gyerekem nem beszél, max 1-2 szót, nem szobatiszta és nem is lesz az idén. Nem eszik egyedül, nem iszik egyedül, csak segítséggel és még sorolhatnám, tehát elhiheteted h nem csodagyerek .

Viszont el kell fogadni, ha van más vélemény.
Számomra sokszor kioktató a stílusod, és bár engem megbántani nehéz, de van sok ember aki nálam érzékenyebb.
Én spec. Helga helyében nem biztos h írnék többet. :?
Ő segítségért jött ide nem kioktatásért, hogy nem olvas szakirodalmat.
És igen, a mai gyerekek mások!!! Sokkal előbb csinálnak mindent mint 10-20-30 éve.
A koraszülöttségnek meg sztem ehhez nem sok köze van, én 2050 g-al születtem 34. hétre, nővérem 1130 g -al 29. hétre. Én 10.5 hósan indultam el, Ő 7.5 hósan. Szinte mindent előbb csinált mint én. :)
Szval egy a lényeg, ha Helga úgy érzi h érett a gyerek a szobatisztaságra akkor próbálkozzon nyugodtan, akár ír erről a szakirodalom akár nem!!
Szerencsére minden anya és minden gyerek más!!

Remélem nem volt bántó az írásom, nem annak szántam.
Vendég

Maminti drága!

Meg tudnád nekem adni Kelemen Szilárd elérhetőségeit? Nagyon megköszönném!

Bogi!

Esetleg ma is mehetnénk hozzád? 4 környékén? Mert ma a férjem is ráér.

Pusz:

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Már elnézést kértem párszor, és én sem tehetek róla, hogy ilyen a stílusom, mint ahogy Te sem.
Én olyanról is tudok, aki azért nem jön ide, mert volt aki túl ömlengős volt, vagy volt aki állandóan a kakiról írt, stb...

Mindannyian más stílusban írunk, és már megszoktuk egymást. Szerintem Ti is megszoktátok tőlem, hogy mindenről van véleményem :). Persze meg lehet győzni ha nincs igazam.

Helga!
Kérlek ha megbántottalak, nyugodtan írd meg, nem volt szándékos.
Visszaolvastam, és tényleg bunkó voltam. Nem lett volna szabad leírnom, ami először eszembe jutott, de én már csak ilyen vagyok.
Írásban legalábbis. Szóban, ha látom az illető arcát, sokszor megfontoltabb vagyok!
Belátom, hogy aggódhatsz a gyerekért, és talán kicsit jobban, vagyis féltőbb gondoskodással veszed körül őt, mint egy időre született babát. Ráadásul ha jól értettem első babáról van szó.
Én meg azt hiszem, hogy két gyerekkel már rutinosabb vagyok, és nem féltem már annyira őket, mert tudom tapasztalatból, hogy minek mi a következménye. Ráadásul én pszichológusnak készültem, és a szakirodalmat állandóan bújom, mert a szenvedély megmaradt bennem az iránt, hogy megismerjem az emberi természetet.
És ez persze egyáltalán nem biztos, hogy túl jó, mert okoskodásnak tűnhet amit írok, és ahogy leírom.

Szóval mindenkitől bocsánatot kérek.

Kicsit elvonulok lenyugodni, addig nem jelentkezem!

Zsu!
Gyertek nyugodtan. Barátnőd már hívott, ha ráér hozzátok ki őt is.

Puszi: Bogi
farkasbogi

Sziasztok!

Tényleg nagyon jó téma a szobatisztaság kérdése. És azért mert nem vagyunk egy véleményem,még nem kellene marni egymást :)
Szerintem Bogi nem kioktatásnak szánta a hozzászólását. A véleményét mondta el és mindenkinek szíve joga,hogy véleményt alkosson. Mindenki azt a tanácsot fogadja el amelyiket akarja.
Én részben Bogival értek egyet,részben Hajnival. És azért,mert én kezdtem korán a nagyfiammal és később Kyránál. A lényeg,hogy valóban a gyerek fejlődésétől függ. Erőltetni valóban nem szabad,de okosan rávezetni,segíteni neki a sikerességben viszont a mi kötelességünk. Mindannyiunknak vannak elveink,elképzeléseink gyermekeink neveléséről,de nem szabad görcsösen ragaszkodni valamihez amire a gyermekünk még nem képes. Minden szépen kialakul a maga idejében. Nem kell attól tartanunk,hogy pelenkával vagy cumival fog iskolába menni bármelyikünk csemetéje is. :lol:

Beszéljünk a cumi témáról is, ez nagyon érdekelne engem ki milyen véleménnyel van róla. Erről is 2 fajta tapasztalatom van /azért csak 2,mert Marcell még cumizik,néha néha többet,néha alig/.

Helga!
Üdv.Neked!
És gyere csak bátran,a vélemények ne ijesszenek el tőlünk. Nem vagyunk ám veszekedősek :wink:
És senki nem akar kioktatni senkit :!: :!:
Úgye Bogi?!!!

Szülésznőre visszatérve Miski Timi egy angyal!!!!
A 2 kicsit nála szültem,sokat segített nekünk.
Annak ellenére,hogy ő még nem szült, megértően viszonyul a hisztis kismamákhoz / ez voltam én :lol: ,a harmadik szülésem kissé gyorsan zajlott/
Gátvédelmet is csinál, nekem olajokat is összeállított amivel lazítottuk a gátizomzatot.

Ultarhanggépe tudtommal a Nagy Sanyinak is van. Ő sem olcsó doki :)

Én is voltam Marcellel a győri 4d-s ultarhangon. Hát én nagyon ki voltam akadva rajta. Nagyon gyenge a gépük. Ezt az egyik ultrahangos hölgy is megerősítette.
Kyrával 4 éve Pestre jártam,hát az ottanit össze sem lehet evvel hasonlítani. Aztán az lett a vége,hogy újra Pesten kötöttem ki,mert annyira akartam látni a babót. Ott a 12 hetesen is tökéletesen látsziki minden. Mondjuk a legjobban a 32 hetes sikerült. Majd megkeresem a CD-t és rakok fel képet.

Na megyek játszani Marcellel,mert már a tépi a nadrágom :lol:

Bea
beátab

Sziasztok!

A 4D-s témához annyit, hogy én 30 hetesen voltam, és nagyon jó felvételek készültek. Pedig a kiscsaj mindent megtett, hogy ne lehessen belőle semmit látni. :D

Helga

Szerintem se aggódj. Van egy ismerősünk, ott majdnem 16 hónapos a kislány és ő is csak most kezdett el járni. De profi módon csinálja, mert már fel is tud egyedül állni. :D A lányom 1 évesen kezdett el járni, de még egyedül nem tud felállni, most 13 hónapos.
A bilizést én is próbálgatom, de általában lekésem a nagydolgot. :) Rászoktam a bilire ültetni Zselykét, de ha közli, hogy nem nem, akkor hagyom felállni. Kényszert nem akarok belőle csinálni. De remélem jövő ősszel már szobatiszta lesz.

Zsu

Nagyon aranyos lehet Krisztofer, mikor a mamit mondja. Sikerült megvenni a könyvet?

Szép napot!

Csók: orsi

Kép
sorsoly

Cső Csajok!

Ani most itt ül az ölemben, úgyhogy a türelmétől függ mennyit írhatok :lol:

Zsu,
gyerekorvost mindenképpen váltottunk volna, de a költözés miatt időszerű lesz. A dilemmám ugyanez, nem tudom ki lenne jó. A győrszemereit nem ismerem, és nem is bizti hogy hozzá szeretnénk járni. Écsi Máriát ajánlották nekem, voltunk is 1x nála, ő homeopata doki is. Engem nem győzött meg, füzetből olvasgatta h mit kellene adni Annának. Most a tanácsadáson rosszat hallottam róla, de szerintem nincs olyan orvos akiről csak jót lehet hallani :( Neked vannak tippjeid?

Ja, és ha tud valaki valami infót a szemerei dokiról, az írja meg lécci!

Ez a szobatisztaság dolog tényleg érdekes, próbáljatok a megérzéseitek alapján dönteni. Boginak szerintem igaza van a teljesítménykényszeres anyukákkal kapcsolatban, nem értem minek a versengés. Az ember a feje tetejre állhat, ha a pici nem akarja, akkor úgyse teszi meg. Én is találkozom ezzel, a sógoromék dicskszenek folyton hogy a gyerekük 3 hetesen (!) forgott, a csajnak nem volt gátmetszése, és nekik milyen jó a gyerekük stb... Totál idegesítő, főleg azért mert nekünk a kezdet nehéz volt, de nem gondolom hogy ettől mi kevesebbek lennénk mint ők.

Egyébként hadd dícsérjem 1 kicsit Anit ha már régen annyit panaszkodtam rá :lol: 1 hete átfordult jobbra, és mostanra már vissza is fordul. Balra még nem megy, de hát kit érdekel! És egyedül elalszik a kiságyban (na jó, cumival , 8) ) Szóval tüneményes lett, sokszor el sem hiszem hogy tényleg a mi lányunk :D :D

Miski Timit én is ajánlom, nekem is élménnyé tette a szülést!

Ja, és üdvözlöm az újakat!!! Örülök hogy gyarapodik a létszám!

Pusszantás Nektek!!!

Kép
Kép
esther1000

Szia Eszti!

Örülök,hogy nyugalom van körülöttetek. Ügyes Anna,hogy már forgolódik.
Mikor költöztök?
A mi gyermekorvosunk is ott rendel ahol az Écsi Mária. Szilágyi Ildikónak hívják. Nem hallottál még róla? Ő is nagyon támogatja a homeos gyógyikat. Zsunak is őt ajánlottam. Mi nagyon meg vagyunk elégedve vele. Igaz nagyon sok betege van,rendelésen sokat is kell várni,de tanácsadásra adnak időpontot jóval előbb, és akkor nem kell ott ücsörögni. Hozzánk kijár általában,csak néha szoktam bevinni Marcellt a rendelőbe. Kyrát meg soha. Őt csak itthon lehet megvizsgálni. Győrújbaráton lakik,tehát szerintem Hozzátok is ki tudna járni. Nem nagy összeg,ha érdekel majd megírom Neked. Amikor többször jött hetente,nem fogadott el pénzt csak az elején.

Itt tényleg mindenki a Miski Timinél szült. :lol:

Bea
beátab

Bea, köszi az érdeklődést, nem szeretném elkiabálni, de lehetséges hogy 2 hét múlva :lol: Már tűkön ülünk :)
Meg tudnád írni a tarifákat? Egy csanaki dokinőről is jókat hallottam, ha jól emlékszem valamilyen Zsuzsa. Ismered?

Miért nem tudok képet csatolni???? Már 2 hete próbálkozom, de nem jön össze. Pedig tök jó képek vannak!

Puszi

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok! :D

Köszönöm a jó tanácsokat,hogy válaszoltatok.Bogi válaszán nem

sértődtem meg..nem ér meg annyit..Különben meg szerintem nem

érdemes szakirodalmat olvasni mert az ir mindenfélét.Igaz.. mon-

dani is mondanak mindent.De hát ugye első gyerek ..persze,hogy

mindenkit meghallgattam ki mit mond.. :wink: S tényleg igaz,hogy

nincs két egyforma gyerek.Amit az egyik elfogadna azt amásik

nem..vagy ami az egyiknél beválik a másiknál nem stb...Ugy

próbálkoztunk különben,hogy ráültettem a bilire Szabit kezébe

adtam valamilyen játékot leültem vele szembe s vártam az ered-

ményt..egyszer sikerült is :D jó 10perc után..

:wink: azért született korábban 2hónappal mert levált a méhle-

pény s a köldökzsinór 3-szor rajt volt a kis nyakán.Semmi jele

nem volt..elkezdtem vérezni/ nem folyt el amagzat viz,nem gör-

csőltem..semmi/ majd bementünk akórházba s ugye nyilván ott

fogtak s császárral meg is szültem.2210gr-al s47cm.-el jött világ-

ra Szabolcska.Egy hónapig volt bent a kórházba ugy jártam be

szoptatni illetve etetni mert ciciből nem tudott enni igy fejnem

kellet a tejet.. :wink: Végül is 9hónapig kapta az anyatejet majd

tápszert kapott s 2-3 hete adom neki a tehén tejet.

Tényleg Ti mit gondoltok mikor lehet elkezdeni tehéntejet adni?

A védőnőm nem a legszinpatikusabb ... :evil: igy meg se kérdez-

tem tőle.

Sziasztok Helga :o
helguci

Sziasztok!

Eszti

Anna nagyon ügyes. Főleg az alvás terén. Nálunk még mindig altatás van. :( Tényleg jó lenne, ha tudnál róla képet felrakni. Lesz az új lakásban is interneted?

Helga

Én a múlt héten kezdtem el tejet adni Zselykének. Nem lett tőle semmi baja, és nemtetszését se fejezte ki. :) Még van itthon egy doboz tápszer, azt odadom neki, utánna már csak tejet fog kapni.

A cumihoz annyit, hogy én úgy voltam vele, hogy inkább a cumi, mint az ujja. :) Zselyke időszakosan használja a cumit, van olyan nap amikor egész nap a szájában van, máskor meg nem kell neki. Ő viszont rágóka helyett is a cumit használja, igy amig ki nem jönnek a fogai nem is nagyon akarom róla leszoktatni. Amúgy meg, ha kérem tőle, akkor az esetek 85%-ban odaadja.

Ha már témát dobunk fel. Lehetséges olyan, hogy egy gyerek túl sokat egyen? Néha félelmetes mennyiséget képes Zselyke elfogyasztani.

Norwell

Kende igazán kedves baba lehet. És Te, hogy vagy? Ki tudod pihenni magadat néha?

Legyetek jók!!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Zsebibab!

Én is bejelöltelek az iwiwen.

Orsi

Kép
sorsoly

Szia Mindenkinek!

Vagyok,vagyunk,csak ez a csodás napfény ismét kicsalogatott bennünket a szabad levegőre.Hosszú sétákat teszünk,négy lábon :D ,és sokat homokozunk.
Most visszaolvasok,aztán írok hozzászólást.
Úgy látom,egyre pezsgőbb a topicunk.
Annyit,de annyit írtatok....
Csak így tovább!:D

Hozzászólásomig puszi Mindannyiótoknak!

Valakik msneznek most?
Esetleg,némiképp döcögősen ugyan,én is csatlakoznék...;)

KépKép
KépKép
babinti

Szia Mindenkinek ismét!

Huhh!Végigolvastam hozzászólásaitokat.
Nem kispályáztok!:D
Remek!
Már jegyzetelnem kellett,hogy kinek,mit szeretnék írni...;)Belefogok,de aztán elolvassatok,ne ám úgy,mint a kissé érzelgős,bemásolt verseket...:D

Helga! Szia-szia-szia!Ím Te vagy az újabb bizonyítéka annak,hogy mennyit ér a kapcsolati tőke...Egyre újabb látószög,egyre táguló világkép.
Végtelenül sajnálom,hogy első várandósságod ennyire komplikált lett,de az mindannyiunkat megerősítő öröm,hogy jól vagytok.
Marcim,bár láthatod az életkor szalagon,14 hós lesz.Egy éves korától kap heti kétszer (maximum) tehéntejet.a későbbi allergiák,bélrenyheségek,stb megelőzendő.De már nyolc hós korától kapott savanyított tejterméket.Értsd kefír,joghurt,túró.Egyes bébiételgyártók,külön eljárással állítanak elő picúrkáink gyomrának nem megterhelő,tej alapú élelmiszereket.Marcim a Hipp gyümölcsduettért máig rajong.Az, amolyan gyümipép-túrókrém keverék.Többféle ízben kapható,de ha drágállanád,a jó öreg krémtúró ugyanolyan jó.Bár attól Babintim mindig bokákol.Félig vigyorogva úgy tesz,mintha meg akarna fulladni.Jó móka,gondolhatja,hogy rmüldözök egyet...:D
Megoszlanak a vélemények.Anyáink nem teketóriáztak.Négy hósan,vagy anyatej híján már előbb feles tejet adtak csemetéiknek, ezzel szemben ma már óvatosságra intenek.Egyes netes fórumokon,ahol gyermekorvos szakember válaszol a kérdésekre,nem tanácsolják az egy,másfél évnél korábbi tehéntejfogyasztást.Mert a babák gyomra még nem eléggé felkészült.De éppen emiatt kell fokozatosan bevezetni más élelmiszereket is az étrendjébe.Kicsit eltúlzottnak érzem ezt a kizárólagosságot,ugyanakkor nem tudhatjuk,20 év múlva milyen kellemetlen következményei lehetnek ehamarkodott döntéseinknek.A Kismama magazinban is hasonlót olvastam.Végül is úgy gondolom,a kulcsszó a Türelem.Babáink nevelése során sokminden hosszabb-rövidebb próbálkozás után derül ki.Hiába vannak megdönthetetlennek hitt elveink.Bár egyes kérdésekben igenis ki kell tartanunk elhatározásunk mellett (ld korábban szülői pofon,dádás fenyegetés-én abszolút ellenzem).
Ne feledjük,babáink lekérzékenyebb,legképlékenyebb életkora az első év,illetve egyes kutatók az első három,valamint első hat évet tartják.Mindenképp meghatározza viselkedésünk babánk későbbi életszemléletét,személyisége szilárdságát,magabiztosságát.Nagy felelősség,még belegondolni is riasztó.De van bennünk egyfajta pozitív anyai ösztön,ami kisegít a bajból,és senki nem állítja,hogy hibátlanul kell megfelelnünk.
Bogival kell egyetértenem.Kissé korai babád szobatisztaságra szoktatod.Az igazság az,hogy a záróizmai még nicsenek felkészülve.A korai szobatisztaság kényszer később bosszulja meg magát,felnőttkorban.Akár a szexualitásban,akár az étkezési torzulásokban,sokminden lehet.Ehhez hozzáadódik,hogy értelmi képességei,csak két éves kor körül jutnak el oda (14 hósan lehetetlen),hogy felfogja,anyu mit vár el a kakival kapcsolatban.Később is nehézséget okozhat,hogy az ő termékét,aminek úgy örül anyu,végül mégis kidobja.Akkor miért adja neki?:)A wc-ről,már ne is tegyek említést!Mi,felnőttek mit szólnánk ahhoz,ha egy óriásokra méretezett klotyóra kéne ráülnünk.A legbátrabbaknak is inába szállna a bátorsága...:DLégy bizakodó.Kitartás!
Kérlek,ne ítéld el a szakirodalmat.Nem szentírás,de magabiztosságot adó mankó.A hétköznapi pszichológia gyermekpszichológiával foglakozó könyvei nagyon jók (Varázsos évek,Kicsikről nagyokna 1-2,Kell a gyereknek a korlát...),és Ranschburd Jenő,valamint Vekerdy Tamás,illetve Mérei Ferenc,Binét Ágnes írásai.
Még egyszer:türelem.Mindannyiunknak!Élvezzük gyermekünk csodálatos fejlődését,ne erőltessünk semmit.Meghálálja.Annál nagyobb kincs nincs is ezen a világon. :D
Tényleg egy baba se marad pelenkás...
És nem a szobatisztaságot tanítjuk nekik,hiszen az biológiai érés eredménye,hanem a megfelelő eszközök használatát.
Persze én is hallgatom ám,hogy Marcim miért nem bilizik még,hisz' a bátyám is pelusmentes volt másfél évesen.
Kit érdekel?!!!!!!!;)
Ne engedjünk a kishitűségtől szenvedő,teljesítménykényszeres,betegesen versengő szülőknek.Gyermekünk egészsége számít,nem az,hogy a szomszéd,vagy a gyerekorvos,vagy bárki számunkra közömbös személy milyen epés megjegyzésekkel próbál kínozni,mert ő egyes dolgokban kudarcot vallott.
Fel a fejjel!Kívánom a legjobbakat!:D

Puszi Nektek!

(Bocsi a gépelési hibákért!:D)

KépKép
KépKép
babinti

No,folytatom. :D ;)

Andy!Hú!Egy vizsgálat 7E ft?!Hiába,ha visszaszámolnék,hogy nekünk mennyit kellett volna fizetnünk,elborzadok.Pedig,belegondolva tényleg nem sok,ha uh is van.Marcimmal heti kétszer-háromszor kellett ellenőrzésre járnunk.Uhra úgyszintén,a 26ik héttől.Persze titokban nagyon örültem az események ijetén alakulásának,hiszen sokszor láthattam picúrkám...:D
Mi 32 hetesen voltunk 4D uh-n.Viszonylag jó képet kaptunk.Bár a köldököm mögé bújt a kis kukis...
Lehet,hogy mi is Pestre fogunk menni majd annakidején.Minél erősebb az uh gép,annál jobb.Nálam úgyis nehézkesen készítettek felvételeket röcögő hájas hasam miatt.Agyrém,hogy hányszor cikiztek a túlsúly miatt.Hiába,nem tudok elég gyorsan fogyni....

Bea!Hiába szültem végül a vezetőszülésznőnél,én is Miksi Timinél kezdtem.Imádnivaló! ;)
Marcus nem cumizik.Helyesebben,apa vett neki hármat is,de csak rágogatja.Régebben nem is fogadta el,de a kezét se szopja.A nyelvével "csücsizik".Úgy tesz,mintha cici lenne a szájában.:)Mostanában pedig egy pelussal cirógatja az arcát.
Júj,képzeljétek,mi történt ma!Este annak megszokott rendje és módja szerint fürdés,fogmosás után vártam,hogy Babintim elaludjon szopizás közben.De ő nem így tett.A héten már másodszor.Ehelyett bekéretőzött a kiságyába. :!: Ott kellett mellette ülnöm.A kezem is fogta.Az Öreg néne őzikéjét is el kellett mondanom,sőt még néhány altatódalt is kikönyörgött,de a saját ágyacskájában aludt el.Cici nélkül.Jól teleszopizta magát,és önállóan elaludt.Biztos emlékeztek,micsoda kínban voltam nemrég amiatt,hogy nem kellett neki cici elalváskor néhányszor,se az összebújás,a kiságyában pedig rémület töltötte el.Lám,türelmem meghozta gyümölcsét.Azért biztos vagyok abban,hogy hajnalban fel fog ébredni,és közénk bújva nyugszik csak meg ismét.:)Még mindig jó vele aludni.Úgy át tud ölelni.És azok a reggeli puszik....!:D
Egy biztos.ha egy baba igényli a cumit,kapjon.Már csak anatómiai cumik kaphatók,így nem kell tartani attól,hogy csúnya lesz a fogsora.Bár azt nem tudom,hogy a szopáshoz szükséges mozdulattól elszokik-e,vagy sem.Nem szabad dühödten,kétségbeesetten sírni hagyni egy kisbabát.Ha a cumi megnyugtatja,miért ne kaphatna.Bár ne feleddjük,az nem pótolja a szülői szeretetet.

Zsu!
Kelemen Szilárd telefonja: 30/22-76-399
Gartulálok a "mamám"-hoz.Biztos nagyon édes,ahogy mondja!
Ja,az már járás,ha megtesz 2-3 lépést.Nyugodtan légy büszke arra,hogy Krisz már jár.Marci is így kezdte.Most pedig már szalad. :)
Ajánlhatom gyerekorvosunkat:Dr. Juhász Éva;Tihanyi Á. út 51.Szerintem megbízható,és kedves.Lehet,hogy nektek kicsit messze rendel.Megy házhoz is,de nem tudom arra felkérni mi a módja.Sok sikert.Esetleg elmesélnéd miért váltasz orvost?

Ne haragudjatok!A többieknek holnap írok,mert Papintim már nagyon hesseget a géptől.
Le van jegyzetelve,hogy kinek mit.
Ügyes leszek,és senkit nem hagyok ki...:D :lol:

Szép álmokat Mindannyiótoknak!
Puszilunk Benneteket!

KépKép
KépKép
babinti

Szép,jó reggelt Mindenkinek! :D

Míg alszanak szerelmeim,gyorsan befejezem a tegnapi monumentálisan gigantikus hozzászólást... ;) :lol:

A szobatisztaságra visszatérve.Azt tegnap kihagytam,hogy az egyik baba-mama klubban,amit az adyvárosi védőnők szerveznek,vendégként a Gézengúz Alapítvány vezetője volt a vendég.Szépen sorra vettük,miben tudnak segíteni a szülőknek,majd elkezdtünk beszélgetni a nevelés,gondozás során felmerülő általános problémákról.Kitértünk a pelushasználatra is.
Az igazgatónő,aki gyógypedagógus,terapeuta (ha jól emlékszem) azt mondta,hogy már két éves korban felkeresik a szobatisztaság problémájával,de ő mindenkit megnyugtat.Az egészséges fejlődés velejárója,hogy vannak visszaesések a szobatisztaságban,és egy babát se szabad gyorsan pelusmentessé kényszeríteni.Egy így járt ismerőse kisgyerek általános iskolásként kezdett újra bepisilni.Éjjel,nappal.A fokozatosságot itt is érdemes betartani,ezért írtam a türelmet.A lényeg,hogy nagycsoportos koráig eljusson oda a gyermek,hogy már az illemhelyet is biztonsággal használja.Gondoljunk bele:5-6 éves korra kell maradéktalanul szobatisztának lennie egy kisgyereknek.Hol vagyunk korba attól még...
Nyugavér! :lol:
És kitartást a nehézségek idején!(Semmiképp ne boruljatok ki annyira,mint én szoktam a pénzbeosztási nehézségek miatt... :wink: )

Orsi!A Brendonos kiságyjavaslat,már nagyobb gyermeknek való,de okosan alacson tervezésű,leesésgátlós ágyra vonatkozott.Megnéztem,elég hosszú.Jó,felnőttkorig nem használható,mint a mi régi kanapéink,de azért aranyosnak találtam.Sikerült már ágyat találnotok Zsezsének?Amúgy mi is hasonlóak vagyunk.Jó előre eltervezünk egy-egy vásárlást,mindent bejárunk,de mi végül mindig lemaradunk a jó vételről... :D
Babaevés témához annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy Marcim néhány hónapos korában már nagyon hurkás,kerek baba volt.Folyton azzal élcelődtek ismerősök,hogy milyen jó húsban van.Ez nagyon zavart,mert rettegek attól,hogy neki is állandó problémája lesz majd a hízékonyság miatt.Pedig csak anyatejet kapott.És hidd el,nem zabáltam már akkor sem.Kicsit enyhítve folytattam a kórházi diétához hasonló étkezést.Tehát nem lehetett zsíros a tejem...
Most pedig épp az a gondom,hogy alig eszik.Vannak napok,amikor nem fogad el mást anyatejen kívül.Pedig egész nap jön-megy,felfedez,lepakol,visszapakol,felmászik,hintázik,stb.Hogy ehet-e túl sokat egy baba?Ha Zsezse jóétkű,akkor azt mondom nem.Pont abban a korban van,amikor ráébred az ételek mámorító ízére,ráadásul megnövekedett energiaszükséglete van.A védőnőnk mesélte,hogy az egyik anyukájánál orvosváltásra került sor,mert a fél éves csecsemőjét diétáztatni akarta a doki.Anyatejes baba volt szintén.Kérdem én,mit csináljon egy anya?Éheztesse picúrkáját?Vagy futtassa körbe vele a tömböt naponta háromszor?Sokat tehetünk azért,hogy csak egészséges ételeket kapjon csöppünk,de szerintem ezzel nincs is gond.Amúgy mi a túl sok?És miből eszik túl sokat?

Móni!Gratulálok kislányotokhoz!Nálunk épp ellenkezőleg zajlottak az események.Párom titkon kislányra vágyott,úgyhogy volt nagy döbbenet,amikor 4D uh-n megmutattták Marcink férfiasságát.Ám végül könnyekig meghatódott. :) Még egyszer:gratulálok Nektek!

Zsebi!Nagyon tetszenek a fotóid az iwiw-n.Felvettelek ismerősnek. ;)

Eszti!Jó olvasni,hogy minden rendben Veletek.Gyönyörű lehet Annácskád!Írj minál többször.Éteren át küldöm a kitartást a fotók idevarázsolásához. :wink: :lol: Már nagyon szívesen elnézegetném képeiteket...

No,kibeszéltem,helyesebben kiírtam magam.Remélem,szita agyammal nem felejtkeztem el senkiről... :lol:

Szép napot mára!
Puszilunk Mindannyiótokat!

Kép Szopiünnepen,meg-megállva.
Kép Nagy munkában,szintén a szopiünnepen.

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!!

Babainti:
nagyon jók a képek!

Tejtéma:
a nyáriaknál pont emiatt volt egy "kis" vita.
Nekem a bicska nyiladozik a zsebemben mikor valaki egy 1 évesnek ad.
Én 2 éves koráig biztos nem fogok, de inkább 3!
Sajnos sokszor csak évek múlva okoz panaszt, lásd nálam, 11 évesen derült ki.
Nagynéném gyerekorvos, 7 gyerekkel, ős is írt oda, ha valakit érdekel bemásolom.
Vendég

Hajni!

Áljunk csak meg egy pillanatra,jó? Tegnap leszúrtad a Bogit a stílusa miatt, ma meg " nyíladfozik a bicska a zsebedben" ?! Hogy van ez? Állítólag különbözőek vagyunk, ahény gyerek, annyiféle, mindenki saját belátása szerint nevel....stb!!

Akkor most ÉN érezzem magam rosszul, mert Krisznek adtam 8-9 hós kora körül felestejet, majd sima tejet, Mára "ott tartunk" hogy reggel kakaót, este tejet iszik!

Hú, de rettenetes!

Én valahogy mégsem szégyellem magam......

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Sorsoly

Az én kisfiam nagyon jó evő!Mindent eszik már sőt! ha elfogy az

adagja utána is mégenne bönböl,hogy adjak még neki.Ha az utcán

sétálunk s valakinél meglát valamilyen ennivalót.. legyen az bármi:

fagyitölcsér,csoki, pogácsa.stb... már nyujtja a kis kezét s nyafog

hogy neki is kell.Tehát egésznap egyfolytában csak enne. :D de

nem látszik meg rajta,hogy olyan kis étkes sőt! :o szerintem olyan

kis"soványka"kb.10kg. s 80cm. ne tudom pontosan nem mértük

mostanság .Majd ugyis visszük a 18hónapos oltásra majd ott kide-

rül.Nagy gyerek lesz. :D bár mi is elég magasak vagyunk.A párom

186cm én 180.cm.

Szerintetek.....mennyi az ideális korkülönbség a két gyerek között?

Márminthogy ha valaki kistesót szeretne mikor vállalja az első után

a másodikat?mi a véleményetek?azért kérdem mert hogy én elég

"későn"vállaltam az elsőt..33évesen szültem Szabit s most már

"tervezzük" :D a másodikat.nincs ez túl korán még?de hát szerin-

tem most mire várjak..jövőre 35leszek..s ugy itt vannak még az

anyagiak is szerintem ezt sem hanyagolhatjuk el..ki tudja mit hoz

a jövő?

Sziasztok Helga
helguci

Zsu:
Nem, nem értek egyet a tejjel, de ez az én dolgom. Nem szóltam érte semmit, tudom, hogy adsz régóta.
Az meg, hogy megvan a vélemény sztem természetes.
De tudtommal nem írtam, olyat, hogy ZSu: olvasol Te szakirodalmat. !
Bogival tegnapit megbeszéltük.

Na belinkelem a nagynéném véleményét:

Sziasztok!

Pála Adrien vagyok, gyermekgyógyász szakorvos. 38 éves, 7 gyermek édesanyja.
Úgy gondolom, rendelkezem annyi tapasztalattal mint orvos és mint édesanya a témában, hogy találgatás nélkül csupán tényeket osszak meg Veletek.

Gondolom minden édesanyának az a célja, hogy a lehető legjobbat nyújtsa a gyermekének.
De biztosan álíthatom, hogy a tehéntej nem megfelelő táplálék egy ekkora babának! A legideálisabb az anyatej lenne, de amennyiben ez nem áll rendelkezésre abban az esetben az életkornak megfelelő csecsemőtápszer. Ez fedezi a gyermek igényeit , természetesen önmagában nem elegendő, bár nagyon sok esetben egy 1 évesnek ez a fő táplálék.
A tehéntej az egyik ( a tojásfehérje mellett) legjobban allergizáló étel. A mai orvostudomány álláspontja, hogy a lehető legkésőbb kapjon a gyerek, mivel néha csak évekkel később derül ki, hogy allergizált.
Sok esetben okoz bőrtünetet, de néha csak évek múltán.
Ezt mint orvos írtam, most innét mint édesanya:
ha egy gyermek nem kap tehéntejet semmi nem történik, de ha kap történhet. Úgy gondolom egész élete során lesz lehetősége a tehéntej fogyasztására.
Én a házi tejet ajánlom a boltival szemben. Forralva, lehűtve és maximum 1 napi hűtöben zárt edényben tárolva. A napi mennyiség semmikép ne haladja meg a 2 dl-t. Ezt egy 2-3 éves gyerekre értem.

Visszakerestem a körleves hölgy levelét:
mint orvos és mint anya is úgy gondolom, hogy az internet nagyon jó lehetőség, de nem pótolja a szakorvost. Levél helyett telefonáljon!

Bárkinek bármi kérdése van, e-mailen megteheti, ha tudok szívesen válaszolok.

További szép Napot!

Dr. Pála Adrien

Körleveles rész itt stornó.
Vendég

Vica vagyoki ismét, sziasztok !

Sajnos nem nagyon van idő irni a fórumba, de mindent követek olvasva. Sok a dolog a munkahelyemen.
A héten léptem a 24. hétbe, és csütörtökön megyek a cukorterheléses vizsgálatra.

Még nem döntöttem egy doki mellet sem, pedig nagyon sokat ajánlottatok. Az is lehet, hogy akit kiválasztok már nem vállal ilyen idősen. Ja és December 24.-re vagyok kiírva ! Nem is értem miért nem a Szűz Máriát választottam felhasználónlévként :D Szóval lehet, hogy a Karácsony miatt sem akarnak majd vállalni. Jövő hétem megyek a Kardirex-es dokimhoz, ő is megígérte segít a választásban. Jó lenne olyat választani, akinél van ultrahang is, ez olyan jó volt itt a Kardirexben ! Mindig nézhettem ahogy mozog a Drága ! :lol:
Jól akarok választani, kicsit félek a döntéstő azért halogatom.

Ja, és tök béna vagyok, a vonalzót nem sikerül felraknom :oops:

És Csajok ! Egyik gyerek szebb mint a másik !!! Büszke anyukák lehettek !!!!

VICA
kluivert

Sziasztok!

Maminti

Természetesen még nem vettük meg Zsezsének az ágyat. :D De már haladunk a cél felé. A Brendonban még nem néztem szét, de megteszem. Az Elattroban találtunk elég szépeket, elfogadható áron.
Evés téma. A tegnapi vacsorája szakította fel bennem igazán a kérdést. Ugyanis vacsorára megevett 3 db virslit 2 db paradicsomot és némi kenyeret. Ez még nekem is elég vacsira. Most 10,80 kg és 77 cm. Valóban csak annyit esznek, amennyi kell neki? Zselyke néha úgy néz ki, mint aki addig eszik amig van kajcsi előtte.

Hajni

És mi van a tejből készült ételekkel? Gondolok tejbegrizre, pudingra, egy-két főzelékre. Ez a tej téma annyira furcsa, mert mindig eszembejut gyermekkorom szlogenje: A tej élet, erő, egészség. :) Most valójában mi is a tej?

Helga

Két oldallal előrébb pont a korkülönbség volt a téma. Érdemes visszaolvasni. Amúgy meg 40 éves korodig simán szülhetsz. :D

Vica

Szerintem túl sokáig ne várj az orvosválasztással, mert tényleg kifutsz az időből. Milyen neveken gondolkoztok? Ha nem akartok sokszor költenni az ajándékokra, akkor javaslom az Ádám és Éva neveket. Egyszerre meg lenne minden ünnep. :D

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Sorsoly:
tejterméket eszik, főzit üvegeset veszek, amibe nincs tej, ha főzök megy tápszerrel habarom az övét.
De iylet hogy túró, túrórudi ( csoki nélkül), kefír ilyet kap. Ezek savanyított tejtermékek.

Igen, régen hamar adtak tejet láss engem...
De úgy gondolom, hogy ha egy mód van rá nem teszem ki ennek a gyerekem. Emlékszem milyen rossz volt, h pl. táborban nem ehettem azt amit a többiek.
Énangyon sok orvos véleményét meghalgattam, most a nagytöbbésg hajlik a 2 év fele.

Nekem ez a véleményem, remélem nem bántalak meg.
Természetesen a Te dolgod eldönteni, h mit adsz Zselykének.
Én ellenzem a tejet, márcsak azért is mert ezek a mai tartós , agyonpasztörizált tejek mások. A tápszerben tudom , h mi van és h az jó a gyerekemnek.

Pussz
Vendég

Szia Mindenkinek!

Hajni!Köszi a fotókra vonatkozó dícséretet.kissé sötétre sikerültek.
Meggyőztél a tehéntejet illetően.Belátom,hiába igyekszem, etéren mégsem voltam elég körültekintő.Végül is nem tragédia,ha elhagyjuk a tejivást,hiszen szoptatok.Ellenben a savanyított tejtermékek nem ártalmasak.Ennek utánajártam.Ha egy család rendszeres fogyasztó,hiába is próbálná távol tartani picinyét,ha az látja,hogy nem ehet azt,amit a szülei.Például sajtot.De csak azokat is egy éves kor után,kivétel a speciális babaételek.Még nem jóvátehetetlen az eddigi tejivás.
Zsu!Nyugalom! ;) :lol: Talán próbálkozzatok szójatejjel,vagy a már kapható babatejjel.Azt hiszem kecsketejből készül.

Jányok!Nem kötözködésből kérdem,de elolvastátok a Nektek címzett hozzászólásaimat?(Hajni,oké,Te biztos.;) )Nem azért írok ám,mert el vagyok telve magammal,hanem mert remek témákat vetettetek fel,és kikívánkozott belőlem a véleményem.Lehet,hogy gyerekes dolgot kérek,de ha értelemszerűen válaszra váró hozzászólást írtam,valami jelképes módon hozzátok a tudomásomra,hogy oké "meghallgattunk".Nehéz számomra egy kicsit,hogy szemtől szemben nem tudom megosztani nézeteimet Veletek,mert így nincs azonnal visszajelzésre lehetőség.
Én a babanetre úgy tekintek,mint egy levelezésre.Úgy várom az újabb és újabb írásokat,mint annakidején a barátnőm leveleit.
Tehát:Helga!Szia! ;) :D :lol: Nem négyeltél fel magadban,amikor olvastad,ha olvastad Neked címzett soraimat?
A legközelebbi társalgásig:
puszilunk Mindannyiótokat!

KépKép
KépKép
babinti

Utólag bocsi Orsi!Most látom,válaszoltál. :oops: :lol:
Külön puszilunk Titeket!
Jó étvágyat Zsezsének!

KépKép
KépKép
babinti

Babinti Drága!!!

Akkor már megérte!!!

Puszika

Ui:
csüngök minden szavadon. :) És a záróizom kialakulás 14 hónapot is nagynénémtől szedem. :) DE lehet ez is egyénfüggő.
Vendég

Sziasztok lányok!

Nóri, megmondtad már a munkahelyeden, hogy babát vársz? :)
jjudith

Sziasztok!

Igen,megmondtam.Az egyik suliban már az elején szóltam,mert ha év közben megyek el,erre egy zenesulinak fel kell készülni póttanár ügyben :)
A másik helyen pedig megvártam a bizonyos 3 hónapot vele.
Mindkét igazgató nagyon rendes volt, az általános suliban azt mondták:" ne is foglalkozz semmivel,légy boldog és csak addig dolgozz,amég jólesik."
Ez nagyon megnyugtató,mert így bármikor nyudodt szívvel megyek el, ha nem bírom a strapát.

Te még nem vagy túl a nagy vallomáson? :wink:

KépKép
f.nóra
Győr

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?