Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kari: ha van bőven tejed, akkor szerintem felesleges elkezdeni a hozzátáplálást. Nekem a védőnő és a gyerekorvos is azt mondta, hogy 6 hós koráig tökéletesen fedezi az anyatej a baba igényeit. Ha majd látod rajta esetleg, hogy éhes marad akkor elég lesz elkezdeni.

lreta

Kép
Kép
lreta

Akartam már kérdezni, hogy nektek nem szokott éjjel alvás közben fájni a hátatok/derekatok, mert nekem iszonyúan hasogat.

Most erre is vettem homeopátiás golyócskát.

Képzeljétek el, hogy tegnap elfelejtettük beadni Pannának a hasfájás elleni homeos golyszit és úgy ordított a hasfájás miatt hogy csak néztünk.Egyébként azóta nem volt ilyen rohama amióta szedi a bogyeszt.

Na megyek mert a vízcsapból is én folyok.

Kép

Kép
katus73

Kari, amíg van tejcsid, nehogy elkezd korán a hozzátápit! Pont attól szoktak nekiállni fogyni a babák, amikor a tejet felváltja részben az egyéb. Ráér az a 6 hónapig.

Amúgy képzeljétek, tegnap voltam egy babatalin, tettem fel a blogba képeket róla, nézzétek meg! Szegény babákat pakoltuk ide-oda hogy fényképezhessük őket... :D

pogacsa

Sziasztok Lányok,

a hétvégén nem tudtam jelentkezni, mert vendégeink voltak. Most próbáltam visszaolvasni.

Hozzátáplálásról:
Kari és mindenki :lol: : addig, amíg nem volt kisbabám, addig mindig azt gondoltam, hogy majd én ameddig csak lehet, anyatejjel táplálom a kisbabámat, de rá kellett jönnöm, hogy a könyvek és a gyakorlat itt is eltér. Lehet, hogy ez az én hülyeségem, de szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy egy gyerek 3 kg, vagy 4 kg amikor megszületik. Nem mindegy, hogy milyen ütemben fejlődik. Ezt csak azért írom, mert van olyan baba, aki 6 hónaposan 6 kiló és van olyan, aki már 2 hónaposan. Egy nagyobb babának már a szükségletei is nagyobbak és nem biztos, hogy azt anyatejjel ki lehet elégíteni. Mostanában kezdtem ezen gondolkodni, hogy Marcika is hatalmas ütemben fejlődik, de ahogy múlt héten beszélgettünk, szinte minden baba. Hát én nem tudom, szerintem nincs általános recept a hozzátáplálással kapcsolatban, ha egy szülő úgy érzi, hogy a gyermekének szüksége van egyéb táplálékra, szerintem nem kell megkövezni :) .
Félre ne értsetek, rosszul lennék, ha nem adhatnék anyatejet a babámnak, iszonyatosan jó érzés összebújni és tudni, hogy összetartozunk, de mégis úgy érzem, hogy az egy hülyeség, amikor szinte bűnösnek érezzük magunkat, ha 6 hónapos korig nem csak szoptatjuk a babát....
Egyébként, amikor először jelentkeztem szülés után írtam, hogy úgy néz ki, minden elvemet eldobom (ez akkoriban arra korlátozódott, hogy babóka nemcsak a kiságyban aludt, hanem megosztottuk vele a nagyágyat is, ha éppen úgy kívánta. Ha szegénykém nyüglődött, kapott cumit előzetes elhatározásom ellenére. Amikor nem volt elég a tejci, tápszerrel egészítettem ki, bármennyire is nem szerettem volna. Általában nem úgy alszik el a baba, hogy még ébren beteszem a kiságyikójába és szokja meg, hogy egyedül alszik el, hanem megpróbálom elringatni és utána fektetem a helyére. Szóval, nem minden úgy van, ahogy az a nagykönyvben le van írva...). Szerintem az a fontos, hogy az egyéni igényeknek megfelelően alakítsuk ki az életritmust, hogy mindenkinek jó legyen.
Tudom, hogy ti is azt írtátok, hogy ameddig kielégíti a szükségleteit, addig adjunk anyatejet, én csak a 6 hónapon vagyok kiakadva, mint egy kőbevésett határidő, pedig szerintem ez hülyeség, hiszen nincs 2 egyforma baba.

Na ébredezik Marcika, most mennem kell, majd jelentkezem.

Üdv.:
Eni

Kép
marcy

Pogi!
Nagyon édesek a babák a szövegeden meg nagyon jókat nevetgélek itt egymagamban.
Amikor zabálok akkor én is mindíg azzal nyugtatom magamat, hogy ebből lesz a tejecske. :oops: Néha mostmár lelkiismeretfurdelásom is van. :roll:
Úgyhogy újra elhatároztam, hogy Panna 3 hónapos korától kicsit visszafogom magam az evéssel és lehet, hogy még tornázni is fogok persze csak lightosan.

Kép

Kép
katus73

Katus: én már kitoltam ezt a határidőt a 6 hónapra! :D:D:D

Marcy, azért mondják a 6 hónapot, mert az emésztőrendszerük kb akkorra a legérettebb erre, nem csak súlyfüggő. Persze, különbözőek a babák, és én is cumiztatok meg változtattam sokat az elveken, de azért körvonalakban sztem érdemes figyelembe venni ezeket a határidőket. És tényleg csak azon esetekben értettük, ahol van elég anyatej. Ha a szükségletek mások, természetesen követni kell őket, de a csak anyatejes babáknál nem nagyon találkoztam még olyannal, aki igényelte volna a korábbi hozzátápit. Ez persze nem jelenti, hogy nincs, csak hogy valszeg ritka.

pogacsa

Sziasztok!

Ilyen sem volt vagy száz éve hogy egy napig nem irok semmit! :lol:
Katus:igen,arra gondoltam amikor a képeket kédeztem!

Szücsi,Noémi:nagyon édesek a lányok!!

A keresztelő ruhával kapcsolatban tök igazatok va,csúszkált meg minden,de mivel mindenképpen fehér ruha kellett,mi nem találtuk olyat ami nem ilyen habos babos,de alakalomhoz illene.Noéminek nagyon tuti volt az a kis ruci!!

Tegnap voltunk petinek szurkolni,focizik,de én nem nagyon birom mert csak stresszelem magam,kétszer elesett,akkor már tök gyomoridegem volt,úgyhogy el is jöttem.
Elmentünk egy főzös buliba,anyósék,meg barátaik,meg sógornőmék,ott meg anyósom totál kiakasztott,már majdnem hazamentem,de addigra jött peti .
Megkérdezte hogy kérek e babgulyást.Mondtam nem,mert most ideges vagyok,még nem birok enni.majd megkérdezte 1-2-3-4-5- perc múlva is! :evil: :evil:
Aztán 10x megkérdezte eszek e palacsintát,majd 10x hogy levest,és 20x hogy kérek e krémest.Tisztára kész voltam.Mondtam Petinek beszéljen vele otthon,mert ez nem lesz igy jó.
A másik hogy Amelita elaludt a kocsiba,és őt tologatni kell mert felébred.Mondta anyós hogy együnk nyugodtan-ez már két óra múlva volt és csirkeszárny :lol: )majd ő tologatja.Egyszer csak látom hogy tolja félre a kocsit és lefékezi,majd otthagyja.Mondom tessék tologatni,erre ő,minek már elaludt. :evil: :evil: :evil: Na ezek után hazajöttünk.

Csajok,lehet én vagyok hülye,vagy pusztán rutintalan,de nem tudom elképzelni hoyg aza bundazsák amit most veszünk télre,az jövőre hogy lesz jó.Mert ha jó lenne,akkor most akkora kéne amiből ki sem látszik.Vagy nem?

Szopi,hozzátápi:küzdünk folyamatosan,egyik nap jbb,másik már pocsék,összevissza,nem értem hogy 1x miért elég,máskor miért nem :roll: :roll: ,a többi gondolatomat már nem is irom le,mert nem való ide.Fogalmam sincs hogy adjak e gyümit vagy sem,20 ember 10félét mondd,szóval fogalmam sincs semmiről.Amúgy most már minden este kell Neki pótlás,de tegnapig volt fagyasztott tejcsi,most viszont már a tápi van.A védőnő szerint adjak Neki főzeléket délután.Nem tudom.

KépKép

KépKép
pilchard

Hellóka!

Marcy: Végülis neked is igazad van, a nagyfiam is nagyon gyarapodott, 3 hós-an 7 kg. volt, és majdnem 5 hós volt amikor kezdtem mást is adni neki. Ettől függetlenül 15 hós koráig még ragaszkodott a szopihoz is. Én csak azt tartom furának amikor valaki 2 hós gyereknek kezdi a hozzátáplálást, és csodálkozik, hogy rossz evő lesz. (Ismerek ilyen Anyukát.). Szóval a te gyereked, te döntesz.

Katus: Ha nam nagyon szoktál tornázni, tényleg lassan kezd. Én mondom, aki már Kiképzést csinál Norbival, de én a terhesség alatt is nyomtam. Na, nem mintha látszana! Pont ma mondta valaki, hogy csinos vagyok, olyan asszonyos. KÖszöntem, el is szúrta a napomat!

Jelentem, van fülbevalónk! Eléggé sírt, de hát a szépségért szenvedni kell egy "nőnek". Mentem.
colett77

Colett:én is megkaptam a magamét vasárnap!!
Egy kedves rokon nénitől,hogy olyan kövér vagyok hogy nem ismer meg!!Köszi!Tudom hogy van rajtam 10 kiló plussz,de amikor a képembe vágják azt nem nagyon csipem! :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
pilchard

Pil!
Kedves kis rokonaid vannak.Az anyósod meg biztos jót akart, hogy állandóan kínálgatott.
Az ember sajnos csak a barátait válogathatja meg a rokonait nem.
Ezt neked kell eldönteni, hogy adsz-e neki főzeléket.Én a helyedbe várnék még vele mert szerintem Amelinek vannak még tartalékai.

Colett!
Egy kis hasizom gyakorlatra gondoltam mert még mindíg akkora hasam mint egy 5 hónapos terhesnek.

Már többször észrevettem, hogy amikor málnaszörpöt iszom ( bolti olyan amibe van málna) akkor több tejem van.
Egy másik topikba olvastam, hogy másoknak is használt.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!

Katus
Tudom hogy írtátok már valahol de nem találom, milyen homeós bogyót adsz a babának hasfájásra?
És azt is írd le légyszi hogy milyen rendszerességgel, naponta hányszor, evés előtt vagy után kell, és feloldva vízben vagy másképp?
Köszi

Colett
A füllyukasztást hol csinálták nektek?

Pil
Leírod hogy csinálod a közeli képeket? Használsz vakut? Nálunk anélkül mindig sötét a kép, de ha közelről vakuzok féltem a szemét, meg van hogy túl világos lesz tőle a kép...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Kisvirág,Szilvi megkaptátok az emailt???????

Encus???????

KépKép

KépKép
pilchard

Colett: én is szoptatok, ameddig tudok, sőt, miután elkezdem a hozzátáplálást utána is szeretném még szoptatni szokáig a babót, én csak azt akartam kihozni a dologból, hogy nincs olyan, hogy csak és csakis ez vagy az a dolog a jó egy babának. Mint mondtam, mindenki más, ezért bosszantanak ezek a nagyon okos könyvek. Szerintem ez csak arra jó, hogy nagyvonalakban irányt mutasson, de semmi esetre sem szabad mindenáron ragaszkodni hozzá, mert akkor az sem a mamának, sem a babának nem jó. Hiszen szerintem a sok elbizonytalanodott anyuka pont azért nem mer még akkor sem kiegészítésnek tápszert adni a babának még akkor sem, amikor pontosan tudja, hogy nagyon keveset tudott enni, és inkább nyüglődik 3-4 órán keresztül, ami szerintem sem a babának sem a mamának nem jó, mert mindenhonnét az folyik, hogy anyatej-anyatej-anyatej. Ami igaz is, de szerintem sokkal kiegyensúlyozottabb lesz mindenki, ha mondjuk már estére nem elég a tejci, akkor kis kiegészítés és mindenki boldog.
Na mindegy, egyébként nem tudom miért írom ezt, most valahogy így érzek, annak ellenére, hogy én is anyatej párti vagyok. Csak pontosan emiatt bizonytalan minden kismama, mert mindenki mást mond, ezért én már előre megnyugtattam magamat, hogy akkor sem fogok összeomlani, ha nem lesz elég tejci, hiszen nem a világ vége :) .

Egyébként még zárszónak: nincs annál szebb dolog, amikor a baba jóllakottan a cicivel félig a szájában egy hatalmasat mosolyog, mert teli a poci :lol: :lol: :lol: .

Kép
marcy

Szücsi:jaj ,bocsi pedig akartam:A házban ngyon sok fény van,mer sok az ablakunk,de én mindig vakuzok!Meg van egy picasa nevű program(óda Pogihoz érte),ott lehet állitgatni még rajta.
Képzeljétek,a barátnőm mesélte hogy egy ismerősüknél a baba szemében nem villant a piros fény a vakukor_nem tudom máshogy megfogalmazni-ez gyanús volt nekik,és kiderült hogy agydaganata van a gyereknek :roll: :roll:

Katus:A rokon a Petié volt,de mindegy is,kedves volt nagyon :twisted:
Anyós meg nem jót akart hanem értetlen és erőszakosan tuszkolta a kaját.

Melyik boltiban van málnadarab?mi a márkája?

KépKép

KépKép
pilchard

Pil!
Nem málnadarab van benne csak igazi málna adalék is van benne nem csak málna aroma.
Egyébként most a Piroska márkájút próbáltam de azt hiszem a Szobi málnába is van gyümölcs nem csak aroma.
Már látom is lelki szemeimmel, hogy rohansz a boltba.

Szücsi!

colocynthis 9ch: naponta 2x5 golyócska,Én úgy adom, hogy egy kispohárba összetöröm kanállal ( vigyázni kell mert elég kemény és kiugrik a pohrból) és egy kiskanál forralt vizet teszek hozzá ebbe feloldom.
Azután kanállal szépen beadagolom a szájába.Olyan cuki mindíg vigyorog szereti mert jó édes.
Nekünk nagyon bevált azóta egyáltalán nics hasfájás.

Kép

Kép
katus73

Szücsi!

Mindegy, hogy evés előtt vagy után adod be.

Kép

Kép
katus73

Katus:csak kérdem,miért töröd össze?feloldódik nélkül is.
Köszi a szörpöt,még nem rohanok mert találtam itthon biomálna szörpit,házit :lol: :lol:

KépKép

KépKép
pilchard

sziasztok!

Katus: Nekünk is ezt a golyót írta fel a gyerekorvos, de 3x1 golyót. Szerinted az kevés? Én kiskanálba cseppentek egy csepp vizet beleteszem a golyót, fél óra múlva már tudom is neki adni, mert feloldódik.

Pil: a Pampers pelenka csomagolásról kell neked a figura? Mert akkor én is tudok küldeni :)

zsu

Kép
zsu11

Sziasztok!

Hétvégén nem volt gépem, mert benyaltunk valami vírusfélét. Újra kellett telepíteni...

Még mindig küzdünk a kakával :( Nem tudom mi lesz. Megint kúpozni kellett. Az egyik nap már együtt bőgtem vele. :( Valaki tud valamit javasolni, hogy ne legyen székrekedése a csöppnek?

Blackrose: édes lehet Tomika, amikor segítségből fel szeretné venni Adélt. :) De tényleg egyenlőre elég, ha csak simizi őt.
A képek nagyon klasszak :)

Doren, Lreta, Ex: köszi a választ. Ma akarom elkezdeni, hogy legalább a hétfővel kezdjem. Csak ne felejtsem el este.

Szücsi: tök jó fej lehetett az eladó csaj. Tényleg ritkaság. Klasszak a képek :)

Katus: köszi, hogy szóltál, hogy ne teába adjam a bogyót. Most vízzel kapja. Igazság az, hogy még nem tapasztaltam nagy változást. Lehet, hogy az ínye fáj. Arra is van bogyó?
Én is mérlegelek még. De le kell szoknom, mert már csak ezen a héten lesz mérlegem.
Szerintem várj egy kicsit még azzal a tornával. Az egyik ismerős csajszi is elkezdett hasizmozni és a teje is szépen apadni kezdett. Aztán abbahagyta a tornát és most van újra teje.
A szobi málnába biztos van gyümölcs, mert a barátnőm ott dolgozik és ő szokta mondani.

Wkata: mi mostanában délután a 3 órás kaja után indulunk sétálni. Nyáron viszont olyan 6 körül mentünk, amikor nem volt annyira meleg. De ha jön az ősz, tél akkor valószínű délelőtt megyünk majd, mert akkor tán enyhébb lesz az idő.
Miért nem viszed akkor amikor aludna? A jó levegőn csak jobban alszik.
A vezetést nekem is meg kéne tanulnom újra, hogy jobban tudjunk mozogni a babával. Csak félek a forgalomba. :(

Ex: Kende is akkor csinálja a jó kis bubikat, amikor nincs a közelembe a gép, és mire előszedem már visszaszívja :) Tegnap egy egész lufit fújt :)
Nagyon jók a képek. A kajlafülű tök édi. Látom Peti is vonul a kiságyba :)
Tök jó, elkezdtetek már a tápin kívül mást is enni :)

Satuk: tök tuti ez a sapis kép :)

Pil: megkaptam a mailt, és le is szedtem a képeket :)

Megyek etetni :)

Puszika
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok!

Kisvirág!
Mi "szakértők" vagyunk székrekedésben :-( mondom, amit tudok, hátha valamit nem ismersz belőle:
- szőlőcukros kamillatea a legnagyobb alvásidő (reggel) után 30-50 ml kb. két hétig éhgyomorra, utána mehet a szopi - nekünk ez segített 3-4 hetes korában a manónak
- szélcső - amikor híg cucc van megakadva, gyakran ki is folyik a csövön, de van, hogy a szélcső használata után fél órával jönnek a trottyok rendesen
- bekrémezett hőmérő - szerintem ez brutális, de az orvosunk és a védőnő is ezt mondta...
- glicerines kúp vészhelyzet esetére, nálunk már sajnos befigyelt egyszer
- korai gyümölcsös hozzátápi, akár csak pár kanál gyümölcslé
Igazából az orvos és a védőnő szerint a hőmérő és a kúp sem probléma, mert nem szokik hozzá, és nem árt vele az ember, de én azért mindkettőt elég durvának találom, és valahogy a pár kanál barack vagy alma nekem barátibbnak tűnik, de ezt mindenki maga dönti el. Én meg gondolkodom, hogy egy más hozzáállású doktorhoz talán nagyobb lenne a bizodalmam... de lehet hogy én kezelem ezt érzékenyen.
Meg nekünk még az is bevált, hogy ha én ettem nagy mennyiségű gyümölcsöt, az ezt követő napokon sosem volt probléma. És idővel javult is a helyzet nálunk, amit aztán a tápi felborított, de amikor nem kell kiegészítés, akkor most már egész jó a "termés".

Kata

Kép
wkata

Pil!
Most én is csak áztattam a gyolyócskákat.Egyébként azért töröm össze mert úgy gyorsabb.
Biztos vagyok benne, hogy a házi szörp a legjobb.
Virág!
Csak arcoskodom itt a tornázással úgysem fogom csinálni. :roll:
Megnéztem a könyvbe székrekedésre nincs homeos golyszi.

Zsu!
Nem értem miért 3x1, amikor egy adag eleve 5 golyó.
nekem a gyógyszertárba 2x5-öt írtak rá, és a könyv is ezt írja.

Kép

Kép
katus73

Helló, belló!

Nem hagynak a gyerekek aludni, most a Noi van velem, ezért megint fárasztalak titeket. :D

Szücsi: Nekünk a védőcsajszi segített. Egy nyugdíjas védőnéni csinálta, tűvel. Azt mondta olyan szép husi fülcimpája van. :)

Katus: Nem lustizni, gyerünk! Én is innék szörpöt, csak az cukros. Az édesítőszertől meg állandóan "lövöldözünk" a Noi is. Én már semmit sem ehetek, ihatok! :cry:

Más nem jut eszembe.
url=http://lilypie.com]Kép[/url]
Kép[/url]
colett77

Halihó!!!

Kari!
Az istenért, nehogy hozzátáplálj, ha van tejed!!! :D

Pogi, illetve Gergőcske! :D
Isteni a blogod, anyának nagyon jó humora van! :lol:

Katus!
Majd lemegy a plusz, ne foglalkozz most azzal! Rajtam is van vagy tíz fölöslegbe, már gondolkodtam, hogy mi lenne, ha… De nem érdekel, majd teszek érte akkor, ha Kende már nem csak szopik. (Mondjuk addigra meg már szeretném a másodikat pociba, akkor meg azért nem lehet fogyózni... :roll: )

Pil!
Na ja, anyósoknak megvan az a szuper tulajdonságuk, hogy mindig mindent jobban tudnak (mondván, hogy ők már felneveltek 1-2-3 stb. gyereket… :twisted: ). Mondom ezt annak ellenére, hogy alapból jóban vagyok az anyósommal. Bár tegnap nagyon megsértődtem, mert fájt Kende hasa, és délelőtt nem bírt elaludni. Persze ordított, én felvettem, repülőztünk. Erre azt mondta anyósom, hogy nem kéne ám mindig felkapkodni (holott már nem sír, ha egyedül van, eljátszik sokszor fél órákat is, csak akkor bömböl, ha gondja van), ja, és mikor mondtam neki, hogy látja, hogy fáj a hasa, erre közölte, hogy már el van rontva a gyerek… Engem nem érdekel az, hogy ő mit hogyan csinált 30 évvel ezelőtt, nekem most van gyerekem, akinek ha gondja van, nem fogom hallgatni az ordítást, akármit is mond. Ja, és az elkényeztetés nem ezt jelenti, szvsz...
Szerintem még ne adj Amelinek főzeléket, ha nagyon muszáj, akkor inkább tápit.

Szücsi, Noémi!
Nagyon szépek a kislányok!

Marcy!
Alapvetően egyetértek Veled, hiszen itt mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, de ettől függetlenül az anyatej a legjobb. :) Nekem sógornőm hozzáállása a furcsa, két hónaposan már teáztatta a kisfiát, holott bazi sok teje volt, most meg ad neki almát, őszibarackot, pedig még mindig sok teje van… Ja, és öt és fél hónapos a kicsi, és csak egy kilóval nehezebb Kendénél... :wink:

Mi jól vagyunk, Kende most a bal vállamon figyelget, öt perce kelt fel, még kómázik. Átálltunk a háromnaponkénti kakira, ma esedékes a következő adag, eddig még semmi, úgyhogy addig egy kicsit szenvedős. Jaj, képzeljétek, valamelyik nap ettem valamit (azóta sem tudom, mit), ami rettenetesen felfújt. Na, képzelhetitek, másnap Kende már szenvedett is, szerencsére azóta elmúlt, de nagyon rossz volt… Csak tudnám, mi volt az…
Most hasrafektettem a combomon, ringatom, és elaludt… :shock:

Pusszantás mindenkinek!

Kép
Kép
norwell

sziasztok!

Kisvirág!
nálunk is most hasfájás helyett székrekedés van, órákig nyög, nyom, és érdekes, mert az állaga meg ugyanolyan...

Hajnalban lázas volt, 38,2...és nem tudom az okát. :(
Talán kicsit megfázhatott, mert van az orrában váladék, de a multkor mikor mondtam a dokinéninek, azt mondta, a bukástól van az orrába cuccos. Nem vittem dokihoz, azt mondták, a kisbabáknál előfordul láz, ha mégegyszer lázas lesz, akkor kell...szerintetetek? Meg vajon a sok nyögés erőlködés nem-e a betegséget jelzi, mert nam vagyok biztos, hogy székrekedése van, mert ugye nem kell minden evés után kakilni egy anyatejes babának. Meg a láz a szervezet védekező mechanizmusa, nem jó, ha kúppal elfojtom, mégis mikor adjam a kúpot, hogy ne legyen lázgörcse. Véletlenül meg 1 egész kupikát kapott, mert azt hittem, hőemelkedésnél kell felet, láznál egészet :oops:
Most is nyugtalanul alszik szegénykém, remélem nincs semmi komoly baja.

Ügyintézés: katasztrófa...
dokitól megszereztem az igzolás másolatát, rögtön utána megtaláltam a kiskönyvemben, hugi szerintem oda tette...így veszítettem 1 órát-mer apukám vitt kocsival, nagy dugók, anyukám addig vigyázott Vencusra- aztán Tece utca, meglett a TAJ végre, de a Gyásommal gond van, mert 1 nap táppénz hiányzik, így nem zártak le, addig nem utalják. Nem tudom, a dokin vagy a könyvelőn kérjem számon... és még az anyaságit is el kell intézni, nem tudtam, hogy azt nem ott kell...tényleg kell bankigazolás, hogy fenn áll a számla, ha arra akarom utaltatni?...
Sír picúr, mennem kell

Puszi mindenki babójának:Mári
mári

Katus!
A homeos hasfájós bogyót fél órával kaja után kell beadni? Vagy ennél nem kell fél órát várni? Bár úgy tudom mindegyik homeopátiásnál kell a fél óra. Nekünk az evés előtti adagolás nem menne, mert igény szerint eszünk.

Pogi!
Ha van időd leírnád nekem a babatorna gyakorlatait? Miből mennyit hogyan? Van olyan nagy labdánk is, mert a fiammal a HRG tornát itthon csináljuk.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Katus, köszi :D, kipróbálom.

Colett, köszi :D, majd megkérdem én is a védőnőt

Pil, köszi :D ,
de jó nektek hogy olyan világos a házatok. Nálunk a képek zöme a fény miatt nem jó. Van ami monitoron még jónak látszik, de előhívatva sötét :cry:

Pogi
mi ez a program amit Pil írt (Picasa) és esetleg hogyan lehet hozzájutni?

Kisvirág
Székrekedéshez nem tudok hozzászólni, nekünk ellentétes gondunk van. Annának állandóan megy a hasa, a doki szerint többet eszik mint amit meg tud emészteni és a felesleg emésztetlenül távozik, ettől van. Így szegény örökké kakiban van pedig naponta legalább 10 pelust cserélünk. És ettől már piros a popsija akármit kenek rá, a neogranormon egy darabig segített de már az sem jó, a Sudecreamot próbálom... a megoldás az lenne ha a széklet nem lenne folymatos, de pelusozáskor látom hogy folyamatosan jön belőle :cry:

Van valakinek erre ötlete?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Üdv!

Ma jól megkaptam a védőnőtől, hogy várjak még két hetet, mert most még érzékeny a baba gyomra, hajlamos lesz az allerigára, stb.
Na meg, hogy kanalazzam...akkor megőszülök! Összerázom a kajcsijával, aztán majd később adom neki kanálból! Egyszer úgyis megtanul kanálból enni... :roll:

Mindegy, úgy is azt csinálom, amit én akarok... :) Ahogy Eni írta, mindenki hallgasson a szívére.
Hiába, rég volt, de MI is felnőttünk. Én pl. már 3 hósan kaptam a tejcsi mellett babakajcsit, és SEMMIRE se vagyok allergiás (kivétel a Laktoherb tea egyik alkotórésze), pedig ráadásnak több, mint 1 hónappal korábban születtem!
És ahogy Eni írja, ahány ház, annyi szokás, van aki szopi-szopi-szopi, de van aki javasolja az ízlelgetést...

Na arról nem is beszélve, hogy amikor Peti beteg lett, a dokinéni első kérdése az volt, hogy nem adtam-e neki sárgarépát, mert hogy az színezheti a székletet...mindezt két hónaposan! Szóval kinek a pap, kinek a papné.

Na most ennyi, lassan összerakodom Petit, megyünk a bnőmmel és a kislányával sétizni egy fél órácskát.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Szücsi:www.picasa.com

Ex:én meg azt nem értem hog ymiért rázod össze a tápival :roll: :roll: Ezt ird már meg légyszi,mert nem értem.

Az egyik tábor azt mondja hogy inkább tápi ha nincs elég tej,a másik meg azt hogy inkább főzelék mint táp. :roll: :roll:

Kari,Mári:Ti szoktatok olvasni akkor is amikor nem irtok sokáig????Mert volt egy kérésem,ráadásul nagy piros betűkkel irtam!

KépKép

KépKép
pilchard

Nyanya!
Én a két kajálás között szoktam neki adni. ( Kb 2 óránként szopik napközben)

Norvell!
Igazad van csak én 2007. márciusában megyek vissza dolgozni és a +10kg-om miatt nem akarnék új ruhatárat venni.
Arra gondoltam, hogy nagyon óvatosan az édességeket elhagyva biztosan sikerül legalább 5 kg-tól megszabadulni.

majd ha már nem szoptatok magától is lemennek majd a kilók.( legalábbis Kata után így volt)

Ex!
Jól értem te cumisüvegből adod Petinek a "szilárd kaját"? :shock:
Miért fárasztó a kanalazás én mindíg úgy adtam Katának a bébikaját eszembe se jutott, hogy cumisüvegből döntsem bele.

Mári!
Szerintem vidd el orvoshoz, lehet, hogy piros a torka.

Colett!
Te cukorbeteg vagy azért nem ihatsz málnaszörpöt?

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!

Kisvirág! :( a székrekedés miatt. Nálunk inkább ellenkezője van!

Szűcsi! Nálunk is mindig nagyon híg a széklet és napi 4-5-6 még mindig. Nálunk nincs posi pirosodás. Bepanthent használunk. De nagyon húzós az ára, át kellene térnem valami olcsóbbra. Használ valaki Gabi popsikenöcsöt?

Képzeljétek, hogy jártam ma! Ma voltam 6hetes kontrollon (a 9. héten :oops: ). 25 km-re van a szakrendelő, ahová mennem kellett. Vonattal mentem, tehát kötve voltam. Reggel 7-kor megszoptattam Petit. Itthon maradtak apával és egy adag lefejt tejjel. 11-re értem haza. Addigra úgy bedurrant a cicim, hogy amikor levettem a melltartót, nem csöpögött a tejem, hanem sugárban spricelt mind az 5 lyukból!!! Pedig volt már, hogy több idő kimaradt szopi nélkül. Szerintem a melltartó miatt volt. Nem szopis volt rajtam, hanem rendes, ami szerintem sokkal jobban megtartotta a mellem.

Csajok!
Amióta szoptatok teljesen édességfüggő lettem!! HELP!
Hogy tudnék lemondani róla? Korábban szinte egyáltalán nem ettem!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Nem voltunk itthon,és ezért nem voltam!

Colett!tök jó,hogy van fülcsitek!irigy irigy

a gyrrek a karomon,így kicsit gáz írni!!!

Pil:Édesek az Amelis képek,tényleg mint egy fotós!!!!

Ex,Norwell!Nagyon jók a füles képek,jót nevettem,hogy fognak szídni maj ha nagyok lesznek!!!:):):)

Én most csináltam gúlyásleveskét!!!fincsi mincs lett!!!

Bocsi mennem kell

üvöltés van!

Puszi

Kép
szgoron

Sziasztok Csajok,

képzeljétek, lehet hogy csak véletlen (sőt valószínű). Marci kivette a szájából a cumit és fogta a kezében :lol: :lol: :lol: . Még éppen sikerült videot készítenem róla. Ennek csak azért örülök és azért osztom meg veletek, mert még csak 6 hetes :) :) :) .

Mellékelek néhány képet a kis tündérkénkről:

Kép Együtt a család :)

Kép

Kép Anya fényképez, úgyhogy vigyorgok
egyet

Kép Na végre... anya tiszta pelust ad rám

Kép Tiszta szuper itt a friss levegőn alukálni

Kép
marcy

Szilvi!
Hol tekeregtetek?

Marcy!
Nagyon helyesek vagytok a képen és Marcika nagyon cuki kisfiú.

Reni!
Sehogy nem tudsz lemondani mert egyikőnk sem tudott eddig lemodani akik édességfüggők lettünk.
A szoptatáshoz valószínűleg kellenek az üres kalóriák a szopi nagyon viszi a cukrot a szervezetből ezért kell az utánpótlás.
majd ha már nem fogsz szoptatni akkor nem fogod annyira kívánni.

Kép

Kép
katus73

Marcy:jól kikerekedett ez afiú,ritkán teszel képeket,ezért szembetünőbb.Nagyon édes!!Szép család vagytok!!

Preni:nekem nem megy sehogysem,már próbáltam többször,de megveszek a nasiért. :roll:

Nyanya:Te haragszol rám valamiért? :?:

KépKép

KépKép
pilchard

Katus! Köszi

Icus! Mi Balázs popsiját kamillateás vattával tunkolgattuk és attól szépen elmúlt. Akár a fürdővizébe is önthetsz. Ha szárítja a bőrét legfeljebb többet olajozod, én nem vettem észre hogy szárítaná. És körömvirágkrémmel kenegettük. Volt olyan hogy már nagyon csúnya volt neki és akkor írtak fel steroidos krémet, de azt csak végszükségben használtuk. Szerencsére Blankánál nincs ilyen gondunk, mert csak 4 naponta kakil, de akkor jó nagy adagot. Ebből is látszik, hogy minden baba másként hasznosítja a kaját.

Kép

KépKép
nyanya67

Katus: már 2007. márciusában visszamész dolgozni? Le a kalappal.

Preni: szerintem a gyógyszertári, amit a házidoki ír fel teljesen kielégíti az igényeket, kivéve, ha nagyon érzékeny a kis popsija a babókádnak. De ha még nem próbáltad, akkor nem tudhatod, hogy jó-e vagy sem :) . Szerintem érdemes lenne kipróbálni, mert nagyon olcsón meg lehet úszni, és azért ez fogyóeszköz :) .
Éppen én is ma néztem rá a sudo krémre, hát nem volt vmi nagy tégely (kb. akkora, mint a gyógyszertári és 1800 Ft volt a DM-ben :? ).
Én éppen ma jelentkeztem be a dokihoz, de csak jövő hét szerdára kaptam időpontot.

Kép
marcy

Pilchard!
dehogy! hogy jut eszedbe ilyen hülyeség? :oops:
Mostanában elég felületesen olvasok és egy csomó mindent kihagyok, bocsi, ha nem reagáltam valamire. Talit már nagyon várom.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Hozzátápiról már írtam, így azt hagyjuk, de még annyit, hogy málnával óvatosan, ugye aprómagvas, és a tejjel átmegy, és ez is allergiázáhat!

Katus, én este tök jól alszok... Habár a bnőm épp tegnap kérte kölcsön a szopispárnámat, hogy már nagyon fáj a háta a szopizás közben...én meg danolva adtam. :)
Ma is kaptam tőle két adag tejcsit, kb. 350 ml volt (két fejésre)...
Jól értetted, lentebb írtam az okát. Ráadásul még nagyon keveset kap!

Pil, én már kezdtelek hiányolni...jó, hogy jöttél!
Anyós miatt :(. Milyen jó, hogy én egy évben kb. 50-szer látom... :D
Bundazsák: mivel a miénk kabáttá alakítható, az még talán jó lesz rá jövöre is. Tudomásaim szerint egy idő után már kevésbé nyúlnak a babák, tehát jó eséllyel fűzök ehhez (mármint a jó ruhához) reményeket, aztán meg majd meglátom, hogy mi lesz a tényleges.
Egy az agydaganatos dolog elég durva. Még jó, hogy Petinek szép nyusziszeme lesz a vakutól.
Azért rázom össze, mert kanálból még nem nagyon megy, mert forgatja a fejét...vagyis nem forgatja, hanem megdönti, mert nem elég erős még a nyakizma, és egy idő után elfárad, és nem látom értelmét, hogy erőltessem és valszeg megőszülnék, mire megetetem. Én úgy vagyok vele, hogy megvárom, amíg jobban fogja magát tartani, akkor majd adok neki kanállal.

Szücsi, tudom, hogy Pil-től kérdezted, de pl. a mi gépünkön van makró, ezzel tökéletes közeli képeket lehet csinálni (max. 25-30 centiről, ha jól tudom, de ez gépenként változó).
A kakihoz annyit, hogy Anna korában még tökéletesen normális, hogy minden evés után kakil, mi a piros popsira kamillás krémet kaptunk (gyógyszertári készítmény).

Kisvirág, székrekedésre nincs ötletem, hál' Istennek mi nem küzdünk ezzel, a tápi mellett sem.

Mári, én is remélem, hogy semmi komoly baja nem lesz a gyerkőcnek! Majd számolj be, ha kérhetem.
Egyébként én adnék kúpot...
Az utalás esetében nem arról kell igazolás, hogy létezik a számla, hanem arról, hogy annak a számlának Te vagy a tulajdonosa!

Marcy, édesek a képek.

Na mára ennyi voltam.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Katus!
A málnaszörpben lehet, hogy csak aroma van, de málnát pl nem ehetsz, mert az aprómagvasok (málna, eper, ribizli, paradicsom) allergizálhatnak. Azért nézd meg azt a málnaszörpöt.

szopi: én a fiamat a 7. hónapban kezdtem hozzászoktatni az almához, banánhoz. Addig csak anyatejet kapott.

Kép

KépKép
nyanya67

Pilchard!
Nem értem, hogy mi volt az összefüggés a pirosszem és az agydaganat között. Miért nem villan ha agydaganat van?
Jaj köszi a térképet (kicsit késve köszönöm meg :))

Katus!
Én meg pont a szoptatás alatt fogytam a fiamnál. Most se híztam, sőt... de még nagyon nagy a pocakom.

Prenata!
Én már a terhesség alatt is édességfüggő voltam, pedig terhességi cukrom volt. Most aztán meg pótolok minden édességhiányt :) Én még nem gondoltam arra, hogy lemondok róla :)

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanya!
Tudom, hogy az aprómagvasok allergizálhatnak ezért nem is értettem, hogy miért ajánlják mint tejszaporítót.
Úgy néz ki, hogy nálunk nem okoz gondot mondjuk nem is viszem tulzásba a fogyasztását.

A szerencsésebbek fogynak szoptatás alatt a balszerencsésebbek híznak vagy stagnálnak szopi alatt.Én a balszerencsések közé tartozom de legalább van tejem és most ez a legfontosabb.

marcy!
Sajnos muszály visszamennem dolgozni a pénz miatt ha nem tenném akkor nem tudnánk megélni.

Szücsi!
Ha minden kötél szakad akkor a disznózyír biztosan helyre hozza a baba popsit, az alá tuti nem megy be a nedvesség.Régen amikor még nem voltak szuper popsi kenőcsök akkor ezt használták.

Kép

Kép
katus73

Hellóka!

Elég kaki éjszakánk volt, sokat pukizott, kétszer evett. Én már annyira fáradt vagyok, hogy csak a lábam visz. Talán holnap alhatok, ha a fiam Anyámnál lesz.

Katus: Dehogy, nem vagyok szerencsére cukorbeteg. Csak próbálok én is leállni a cukros dolgokról.

Prenata: Én is meg voltam veszve az édességért, most már jobb. Próbáltam a Norbis dolgokat, de attól meg csak pukizunk. Egyél édességet, csak próbálj keveset!

Pil: Nekem meg pont az ellenkezője van. Anyós a kórházba látta a Noémit, Mátét kb. 5-ször. Nem jön, mert...Nincs kocsijuk, dolgozik, legalábbis ő ezt mondja, szerntem csak...Na, nem is írom.

té itt Mentem, Mátobzódik.url=http://lilypie.com]Kép[/url]
Kép
colett77

Ez viccesen néz ki, majd csak belejövök.
colett77

Csajok!

Ti hogy tisztítjátok meg a manók füleit a fülzsírtól?
Én ma megpróbáltam a direkt babáknak való fültisztítóval, de végül a kisujjam körmével sikerült kipiszkálni. Ráadásul Peti utálja, ha a fülecskéit piszkálom.

Katus!
Sajnálom, hogy már ilyen hamar vissza kell menned dolgozni!
Én sem tudom, hogy nálunk mi lesz. Én a gyerek 2 éves korától szeretnék dolgozni, de ugye én Pestről jöttem táppénzre, oda vissza már nem megyek. Szóval itt a környéken kellene valami melóhely.
Az a legnagyobb problémám, hogy a férjecském nem tud spórolni. De olyan szinten nem, hogy kénytelen leszek eltiltani őt a saját számlájától, legalábbis akkortól, amikortól gyed-et fogok kapni. Mi januárig távházasságban éltünk. Én Pesten albérletben, és még spóroltam is. Ő meg itthon a szüleinél. Nem kellett adni se kajába, se rezsibe és mégis elvert minden pénzt. Na jó, van látszatja ( számítógéppel kapcsolatos dolgok, műszaki cikkek stb. - minden ami nem é), de közben lakást vettünk hitelre, és meg kellene fogni a pénzt. Nem tudom, mikor fog megváltozni.

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!
Megkérdeztek a 2005ös nyáriakat, a téli overálokkal kapcsolatban (köszi Nyanya, nagy ötlet volt!), és bekopizom amiket írtam.. ja, én írtam nekik, hogy Olivérre már 74es badyt vettem, de általánosítva válaszoltak.. Szóval:

Satuk! Én tavaly olyan overált vettem , ami nincsen méretezve és az eladó azt mondta, 2 éves korig jó lesz. Jó, tavaly hosszú volt az ujja, a nadrágszára, de legalább jól takarta a gyereket. Remélem igaza lesz, hogy idén még nem kell másikat vennem. De tartok tőle, hogy eztán minden évben új kell neki!

Satuk,
Először is gratulálok a babához!!! Az én kisfiam télre örökölt overállt, 80-as méretben, és kicsit nagy volt rá, de az nem volt baj. Lehet, hogy tél elején most is jó lesz rá Szerintem 80-asat vegyél, az egész télre elég lesz. Őszre szerintem érdemes venni polárból együttest, nekünk bevált. És nekem sikerült nagyon olcsón venni babakocsiba zsákot, azt mindenféleképpen ajánlom, mert praktikus és meleg. Ezeken kívül body kell még, én a rövidujjúakat jobban kihasználtam, mert a rugi vagy a póló alá inkább ezeket adtam. Éjjelre meleg hálózsákot vehetsz még, attól is függ, hogy milyen otthon a hőmérséklet. Ja, és én még harisnyát is adtam a nadrágok alá Zalánra, és nagyon szerettem, idén is fogok neki venni, tökjó kisfiúsak is vannak
Remélem tudtam segíteni, ha van még kérdés, csak írj

Szia Satuk!
Egyáltalán nem zavarsz Nándi máj. 10-i, tehát kb 1 évvel idösebb Olivérnél, de ha jól emlékszem, ö 74-es rucikat hordott télen. 2 overálunk volt, egyiket örököltük, de vettem egy vastagabbat is. Az overálnál a lényeg, hogy végig zippes legyen, sokkal könnyebb fel-le adni. Én eleve nagyobbat vettem kicsit, igy az egész télen jó volt, bár az elején teljesen betakarta a lábát, aztán tél végére már kilógott rendesen, de annyit nem nött, hogy teljesen kinöje. persze lehet, hogy a te lurkód nagyobb ütemben növekszik majd.
Télen még rá tudtam adni a hálózsákot (vékony, alatta rugi+body) Mókikám ugyanis nem türi meg a takarót, és fütés sincs nála, a krupp miatt, igy inkább rétegesen felöltöztettük. Idén nem tudom mi lesz, mert a hálózsákot már nem türi meg, szerintem extra meleg rugit veszünk
Ahogy Rita is irta a polár rugi jó ötlet, és mi is vettünk harisnyát, a kinaiban nagyon jó minöségü, tartós, vastag, pasisat.
body: hosszú, rövidujjú. Itthon legtöbbször h.ujjú body+ mellény vagy póló volt rajta.
Babakocsiba lábzsák tényleg hasznos, mi csak tél közepére szereztünk be, de kellett volna hamarabb.

Overál szerintem 80-as kell,hogy egész tavaszig kihúzzátok. (még min.6 hónap!!)
De minden nacit úgy próbálj rá,hogy leülteted benne és kicsit felhúzod a térdét mintha szánkón ülne.Mindig felcsúszik és ki szokott lenni a lábuk.Szerintem ezért legyen egy kicsit hosszabb,inkább feltűröm.

No ennyit mindent írtak, nekem segítettek- remélem másnak is fog..

Prenata.. fülzsír.. én időnként fürdés után fülpiszkávval szedem.. nem sokat segít.. inkább kézzel. :( Tapasztalatom egyelőre ennyi.. :)

Ja, Pogi! mit tanítasz matekból? Mert én analízist, és a tanítványaim mindig keresnek utána valszámost.. ha akarod egyeztethetünk, akár priviben is..

Szép, nyugis (nem nyügis) napot mindenkinek! :D

satuk

Jajj, csajok, itt a Zsu kisKatája :) Gyönyörűűűűűűűű

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

:D

satuk

juhéééééééééé, ez az én oldalam!!! :)
:D :) :lol:
Na jó, megyek kakitlanítani :)

satuk

Sziasztok!

Mi használtunk Gabi popsikenőcsöt, és teljesen jó volt, de nekünk a gyógyszertárival sincs bajunk, úgyhogy nem tudom, ez segítség-e a Gabi minőségét illetően :oops:

Pil - anyósód miatt :cry: az enyém jó fej, főleg mert mikor náluk laktunk, arra kis híján rájuk ment a kapcsolatunk, és akkor észbe kapott nagyon, azóta (7 éve) semmibe nem szólnak bele, és amikor találkozunk, mindig rendes.

Lányok! hogy néz ki a lábzsák? mi kölcsön kaptunk babakocsit, és fogalmam sincs, hogy van-e ilyen hozzá, meg hogy mit csinál vele az ember :oops:

Katus - 2007 március már nincs is messze :cry: :cry: De nagyon erős és bátor mama vagy szerintem, hogy így kezeled. Én itthonról melózom majd, mikor hozzájutok, egyelőre csak nagyon félgőzzel, később talán már komolyabban...

Marcy - nagyon édesek vagytok a képeken!!! Nekem a családi meg a kint alvós tetszik a legjobban.

Megpróbálok két képet feltenni Misiről:
Kép
A kórházban 4 naposan.

Kép
Apával egy barátunk öreg Mercijében.

Kata

Kép
wkata

Wkata!
Egyszerűen nincs más választásom.Katánál is vissza kellett mennem dolgozni amikor 9 hónapos volt, abba majdnem belehülyültem de szerencsére nagyon jó bölcsit találtunk neki.
Panna is ebbe a bölcsibe fog járni és talán könnyebb lesz az elválás mert tudom, hogymire számíthatok.
Sosem felejtem el amikor kiléptünk a bölcsi ajtaján és ott hagytuk az én kis 9 hónapos babámat zokogtam az autóba a férjem nyugtatott de ő is a könnyeivel küzdött.
Most is potyognak a könnyeim ahogy ezt írom mert eszembe jut milyen szar érzés volt.

Megjegyzem Kata lányomnál kiegyensúlyozotabb gyereket nem ismerek és természetesen mindent hamarabb tanult meg.( Mondjuk ez nem vigasztalt)

Azt hittem, hogy majd a 2. gyerekemmel tovább maradhatok otthon de miután hamarabb érkezett mint ahogy terveztük így megint ez a helyzet állt elő.
( 2 év múlva jártak volna le a hiteleink így talán otthon maradhattam volna)

na megyek mert felkelt a kisbabucim (3 órát aludt egyhuzamba :shock: )

Bocsi, hogy ezzel fárasztottalak titeket.

Zsu!
Tündéri kislány Kata és milyen szépen tartja a fejét.

Kép

Kép
katus73

Nyanya:onnan gondoltam hogy kb.10 napja nem "beszélsz" itt velem.
Az agydaganat és villanás között fogalmam sincs mi a különbség,nekem ez fel sem tünt volna.

Ex:nem jól fogalmaztam már rájöttem,már ott elakadtam hogy mit is keversz a tápiba? :oops: :roll:

Preni:minden ami nem Te?Akkor nem is jó a házasságotok?????? :shock: :?:

Zsu:Gyönyörű!!!!!!!!!!!!!

Satuk:köszi!!

nem tudom mi lesz csajok a talin,de van egy barátnőm akivel mindennap megyünk sétálni,meg járunk egymáshoz,az Ő lánya 40 nappal fiatalabb,de nem is ez a lényeg,hanem ha rebeka elkezd sirni Amelita ordit,ill.visit mint egy kismalac.Mert megijed.de akkor is ez volt amikor Reni sirt.Bele sem merek gondolni mi lesz ha 10 baba egyszerre üvölt :shock: Vagy ha egyesével is,de Ameli mindig majd megijed és sir mindenkivel. :shock: :shock:

KépKép

KépKép
pilchard

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?