Új privát üzeneted érkezett!

ZSuzsi!

Bocs, hogy neked külön nem is írtam, de olyan lüke vagyok Kép és olyan sokat kellett egyszerre írnom! Pedig eszemben volt (az elején Kép), hogy gratuláljak a végre teljesen leadott szakdolgozathoz Kép, Dorka rengeteg fogához Kép, a kantáros nacihoz Kép, abban nagyon édes lehet! (Egyébként is az és Árminnak is nagyon jól áll: ezeket kombináltam össze!KépKépKép)Leadtad már a leadandó papírokat mind? Csak az államvizsga van? Hajráááá!!!!) András most küzd a szakdolgozatával (vagyis nost küzd azzal, hogy nekikezdjen), de mindig talál vmi érdekesebbet KépKép Az én témám olyasmi, amihez "mindenki ért": tárgyszavakban: köz- és szakoktatás+cigányság+munkaerõpiac+regionális fejlesztés. Ha esetleg van, aki polgármester vagy iskolaigazgató (vagy a közeli rokonai azok), vagy dolgozott az NFT-n, az tud segíteni! KépKépKép

Henke! Nagyon ügyes Barni, hogy elindult!!!!! KépKépKép

JÉjé! Örömmel olvasom, hogy Panna is 8,5 kg egyévesen! Ármin ma tíz hónapos és szintén annyi, már egy-két hónapja is talán, és ha "így folytatja", az elsõ szülinapjára sem lesz több. Ehhez képest mindenki megjegyzi, hogy milyen jó húsban van ez a gyerek (szerintem vékony és izmos). Ja, és õ is 3,65-tel született. SZóval, örülök, hogy más is fejlõdik hasomló ütemben - mert azért engem havonta egyszer -kétszer elõvesz az aggódás emiatt!

Márti+Ármin, aki ma tíz hónapos!!!!!!!
márti
 
 


ZSuzsi!
Válaszolni csak elfelejtettem: szerintem én a klasszikus babanyelvet csak ritkán használom, az állatokra a rendes nevüket mondom és hozzáteszem, hogy "mit mond". pld: ez egy kutya/kutyus, azt mondja: vau-vau! A kacsára szoktuk neki mondani, hogy Hápi kacsa, azt mondja: háp-háp-háp...stb.

Hogy adsz egész husit Dorkának? Megfõzöl mondjuk egy csirkemellet (vagy mit?) és adsz neki egy akkorát a kezébe, mint egy felnõtt falatnyi? Nem túl szálasak/szárazak az ilyen ételek ahhoz, hogy lenyelje? Vagy szét tudja nyammogni? Ármin most már többfle dolgot is eszeget, de inkább csak leharapja, forgatja kicsit a szájában aztán kiköpi. Viszont mostanában hajlandó pépesített dolgokat is elfogadni néha!

Na, látjátoik, ez az eredménye, ha egy ideig nem írok naponta: most minden második (vagy mind????) hozzászólás az enyém KépKépKép

Márti+Ármin
márti
 
 


Sziasztok!

Márti: köszi a válaszokat Kép lehet, hogy van ismerõsöm, aki hasznos lenne neked. A márianosztrai polgármester lányát ismerem, és egy barátom barátnõje (pszichológus) pedig tanít a 8.ker.-ben csak cigány gyerekeket. Ha akarod megadom a számukat.

Dóri éppen apja pilotatáskáját próbálja kinyítni, a zárat tanulmányozza Kép

További jó hétvégét!

Üdv Mindenkinek
Külön gratula BARNINAK!

Zsuzsiék
zsu26
 
 

 
 

Sziasztok!

Henke! Gratula Barninak!!! Kép
Ami a vizitúra utáni írországi kiruccanást illeti, tetszik az ötlet. Mikor is megyünk??

Rebi! Szerintem is jó ötlet az a lakás téli talihelyszínnek.

Virág! Én is hiányoltalak ám! Kép Boldog félszülinapot Ráhelnek, neked meg küldök egy kis jókedvet.KépKép

Márti! Köszi, megvagyunk. Az én nyakam teljesen rendben van, a lányok még kicsit köhécselnek, de a dokinéni szerint nem komoly. Most szegény férjem a soros. Kb két hete õ is elkapott valami vírust, most meg úgy néz ki, ráhúzódott a térdére. Tegnap kezdte fájlalni, este már alig tudott rálépni. Éjjel jól felment a láza, reggelre már szédült és hányingere volt. Kihívtuk az ügyeletet, az orvos elküldte a kórházba, nézzék meg ott. Nem régen jött haza, felvágták a térdét, kinyomogatták belõle a váladékot, most betegállomány, naponta kötözés. Kapott gyógyszereket, most alszik. Szóval jövõ héten én hordom Zsófit oviba, itthon meg beteget ápolok. Remélem, gyorsan meggyógyul.

Tényleg, holnapi tali ügyben most hogy állunk? Mi mennénk, ha az idõjárás is úgy akarja. Ki jön még, és hová?

Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Ma olyan jó napunk volt Kép
Jöttek a sógornõmék a 4 lányukkal és annyira jól elbeszélgettünk A gyerekek meg felmentek az emeletre és jól eljátszottak. Tomi angyal volt, mosolygott, dumált és majdnem felállt. Na, csak kinyújtotta a lábát Kép

Utána viszont rosszabbra fordultak a dolgok, mert Doki kutyánkat séta közben megtámadta 2 kiszabadult kutya és kiharaptak a fenekébõl egy kis darabot. Szegény Zsófi rohant vele haza és sírt, annyira megijedt, pedig nem az az ijedõs fajta. Apával bevágtuk magunkat a kocsiba és Zsófistul, Dokistul odamentünk, becsöngettünk, elmondtuk a mondandónkat, aztán ... aztán vagy 5 percen keresztül szóhoz se jutottunk, mert az ürge csak mondta-mondta, hogy még sose fordult elõ ilyen, és higgyük el... stb.
Aztán hazajöttünk és megkezeltük Dokit Kép

Barninak GRATULA!!! Kép Kép Kép

Holnap reggel még benézek, és az idõtõl is függ, hogy bemegyünk-e Tomival talira. Bár most fáj egy kissé a derekam. Egyébként SZIP lenne???

üdv és jó éjt mindenkinek!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok!

Ha a szél enyhül, akkor mi megyünk talizni. SZIP!!

ANdi: párodnak jobbulást!!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Köszönjük szépen a gratulációkat!

Barni nagyon édes, mindig kicsit gyakorol, de még kis bizonytalanka, idõnként elveszíti az egyensúlyát, és akkor kileng - vagy el is dõl. Nem mindig felénk indul el, néha két bútor között, de persze felméri a távolságot, és a biztonsági feltételeket! Mit mondjak, nem az a vakmerõ típus, hanem kis óvatos, de így talán nem érhetik akkora balesetek. Kép

Andi, bármikor szívesen mennék Íro-ba, réges-régi álmom...
Szegény férjednek nem lehet könnyû... de neked se... Jobbulást!!!

Bogancsi, olyan jó nektek, hogy már ilyen sok gyerek van! Élvezem olvasni, amikor róluk írsz!
Tornázni nem Barnival mentem, mert vízitornára járok (amit amúgy tényleg csak ajánlani tudok mindekinek, nagggyyyyon hatásos). Bevittem apuhoz a WE-be, és ott vigyáztak rá õ meg a barátaink. Babás tornára Zafi+Réka jár, Beja is, akirõl tudok. MÁV-kórház!

Márti, mi is így beszélünk Barnival. Szép, nem pedig csecse, piszkos, nem pedig kakis... - az állathangok persze más téma. Mi is mondjuk: itt a kutya, azt mondja: vau-vau, kacsa: háp-háp... Gratulálunk a hónapfordulóhoz, innen már csak egy ugrás az egy év...

Ezek szerint nem csak én vagyok töketlen fecske (Kép), más férje is dolgozik hétvégén! Együttérzek veletek. KépKép
De a jövõ hét vége végre csak a miénk!!! Kép

Sziasztok, befogom a csõrömet. Mi nem megyünk holnap, a BNV a cél, hátha megszánnak, és hozzájutunk "jó oszt occsó dógokhoz", pestiesen szólva. Kép Érezzétek jól magatokat, és ne fagyjon be a feneketek! Barni is küld egy Kép-ot.

Szépjóéjt, nyugalmasat,
Henke+Barni
gesztenye
 
 


Sziasztok!

Lehet, hogy nem megyünk talira, mert holnap lesz a tücsök zene foglalkozás a mûvelõdési házban és nagyon kiváncsi vagyok rá. Megkukkoljuk, remélem Dorka jól fogja bírni, na meg én is Kép skáláznom kellene Kép
Meg ugye a záróvizsga tételeit is el kell kezdenem tanulni Kép

Henke: BNV-n mit lehet ott venni?

Jó talizást! Vigyázzatok magatokra!
Üdv: Zsuzsi
zsu26
 
 


Sziasztok!Henke!Gratulalok Barninak!Riki egyenlôre még megfordulni sem hajlando,pedig szorgalmasan gyakorolja.Néha mar elég ijesztô poziciokat vesz fel.Olyan kiflibe tud kanyarodni,hogy majdnem összeér a feje a labaval.De csak nem jön ra,hogyan fordulhatna hasra.Na de mindennek eljön az ideje. Nem telepszünk le itt,csak addig maradunk,amig a parom szerzôdése szol.Aztan megyünk tovabb,még nem tudjuk hova.Nem igazan beszélek franciaul,de az a szerencsém,hogy a középiskolaba tanultam,igy nem vagyok bajban.Persze a mai séta alkalmaval mindenki engem talalt meg,hogy merre van a metro,meg csinaljak rola fotot. Lanyok!Ez a hajhullas mikor mulik el?Az egész lakasban,mindenhol meg lehet talalni a hajszalamat.Arrol nem is beszélve,hogy amikor hajat mosok,annyi kihullik,hogy a gyereknek paròkat lehetne csinaltatni belôle.Csak addig hullik,amig szoptatok?Edit
edith16
 
 


Sziasztok

VAGY EGY ÓRÁT ÍRTAM NEKTEK DE MIRE KAPCSOLÓDTAM ELSZÁLLT AZ EGÉSZ MÁR MEGINT.

Heni!
Gratula a járó babócához! Nagyon ügyi!KépKépKép

Bogancsi
Neked is az egy fogú Tomihoz!KépKépKép

Hajam nekem is sok kihulott hogy mikor állt le nem figyeltem nálam már nem veszélyes!
Múlt nyáron voltunk a fiamal Párizsban, abban a negyedben is ahol most laktok, szerintem kicsit olyan össze-viszán modern már mint stílusát tekintve. Vagy én vagyok konzervatív nagyon, Disnyland-ben már voltatok? Szerintem szuper.

Jó éjt: Dzsili
dzsili
 
 


Sziasztok!
Huh, jó sokat olvastam, úgyhogy a felét elfelejtettem.

Henke, Márti
Ügyesek a srácok!Kép

Virág
Gyógyulj meg és örülünk, hogy újra itt vagy!Kép

Gyerekek, ahhoz az 50+-3 kilóhoz hány centisek vagytok? Mert én igencsak csontkollekció lennék... Álmom az 58-60 kg.(-10-12kgKép)

cory
Balu édes a nagy tortájával.Kép

Rebi
Lakásügy támogatva.

Edit
Nekem is nagyon hullott hónapokig. Most már nem vészes, de szerintem az õsz megint rásegít. 2 doboz erejéig szedtem a Revalidot is, az sokat segített.

Mennyien tanultok! Kicsit irigykedek, nem mintha baba mellett könnyû lenne a suliban is teljesíteni. Egyszerûen nem tudom, mit kéne még tanulni. Teljesen leépültem már agyilag.Kép Minden szinten el vagyok kényelmesedve.Kép
Na mindegy, csak azt akartam mondani, hogy hajrá lányok!Kép

Petit alig lehet megfürdetni. Nagy kád híján marad a kicsi, amiben viszont nem lehet vagy alig lehet leültetni a kölyköt. Állandóan állni akar. Persze segítséggel. Most az a legújabb hülyesége, hogy a pelenkázón vagy az ágyunkon a falhoz kúszik és beüti a fejét. Pedig tudja, hogy akadály van, szokta is tapogatni a falat. Ki érti ezt? Egyébként zeng a fal tõle, de Peti szerencsére még nem sírt. Õ tudja.
Nálatok mikor kezdõdtek az ismétlõdõ szótagok? Eddig azt hittem, már mond ilyet Peti, de nem. Most a héten viszont állandóan a be-be, bre-bre ment. Azt hittem, korábban kezdõdik a nagy beszélõsdi.

Eldugulok, talira lehet, hogy benézünk, de akkor is csak rövid idõre.
Üdv: Gorsi és Peti (7.5 hónapos)
gorsi
 
 


Sziasztok!

Na, mára jelentõsen javult az idõ, úgyhogy tali lesz! Gyertek minél többen, várunk titeket a SZIP-ben Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!
Hétvégén alig jártam erre, most meg alig gyõzök olvasni!
Talizni mi nem megyünk ma Kép.
De lesz itt egy szopis rendezvény du., oda készülnk, + tegnap éjjel Apacska hazajött a vad vizekrõl, és hozott némi mosnivalót, meg találtam itthon is, úgyhogy most Mosó Masa vagyok.
Én is csináltam joghurtos sütit, alul almás kivitelben. Fini lett!! Már el is fogyott.
Luca óriásiakat rikkantgat az ágyban Kép

Virág! Gratula a félévesnek, aki ücsörög is!
Neked meg gyógyKépKépKép a fogadra és a kedvedre is.

Barninak jó lépegetést!

PiciMaci, ha valakit kihagytam.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

Elõször is gratula minden ügyesedõ babának! Kép

Szila! Romolának sincs még egyetlen foga sem! Kép

Lányok! Gondom van: kb. 10 napja Romola minden éjjel kipisil a pelusból. Nálatok volt már ilyen? Egy-egy alkalommal nálunk is elõfordult régebben is, na de hogy minden éjszaka... Borzasztó. Reggelre állandóan csurom víz (pisi) a ruhája... Pedig nem itatom tele este sok folyadékkal, rendesen adom rá a pelust (már kicsit jobban meg is szorítom talán, mint kéne), és éjjel sem kel fel többször szopizni, mint régebben. Nem tudom, mi lehet...
Egyébként Pampers-t használunk, Romi 6,5 kilójához a Midit, ami 9 kilóig jó, nem értem, mi lehet a gond. Vagy éjszakára egy számmal nagyobbat kéne használni?
És ami érdekes az egészben, hogy a pelus sokszor nincs is tele, tehát kifolyik a pisi valahol, pedig tényleg rendesen adom rá. És mindig is Pamperst használtunk, eddig nem volt vele gond.
Volt már hasonló problémátok? Van valami ötletetek a megoldásra? (Persze, azon kívül, hogy próbáljak ki más pelusokat is. Kép )

Edit! Üdv közöttünk! Kép Én valahol azt olvastam, hogy a terhesség alatt egyáltalán nem hullik a haj, és ilyenkor tulajdonképpen csak az hullik ki, ami amúgy kihullott volna.
(Értehtõen sikerült fogalmaznom? Kép )

Sziasztok: Laura és Romola (9,5 hónapos)
p_laura
 
 


Borcsa, Gorsi, Andi3,

köszönöm. Kép

V.
Virág (fiore)
 


Sziasztok még egyszer!

Még valami:

Zsuzsi! Romola sem eszik egyáltalán gyümölcsöt, illetve csak nagyon keveset tudok beletuszkolni, még ha éhes, akkor sem. Hogy ez is mitõl lehet???

Sziasztok: Laura
p_laura
 
 


Sziasztok!

Laura: Dorka végre eszi a gyümit, ha azt joghurtba teszem. most így eszünk. én sem értem, miért. én maxi pelust használok, hogy legyen elég hely a pisinek-kakinak. nekem akkor szokott átázni, ha rosszul tettem rá Dorkára, mert annyira izgett-mozgott. a pampersrõl átálltunk mi is a DM-ben kapható babylove-ra, az elég jó, és nagy méretet veszek.

Cory: egy fotót sem készítettek rólad???? azért egy anyás kép jó volna ha lenne! Aranyosak a fotók ! Kép

Talizni mégis mentünk volna, ének órára máskor megyünk, de most meg bealudt Dorottya és elég meleg a kis teste, remélem nem lázas.Kép
Ha felébredne, akkor elindulunk.

Üdv: Zsuzsiék
zsu26
 
 


Lányok!

Jó talit! Kibeszélhettek Kép Sajna nálunk még tart a dögrovás Kép , nekem már jobb, de felel?tlenség lenne babócák közé menni, viszont most apán a sor Kép, de legalább ma itthon van Kép

Andi!

Párodnak jobbulást!

Virág!

Neked is jobbulást!

Heni!

Barninak gratula! Kép Mi az a vízitorna?

Borcsa!

Itt a kerületben, milyen szopis rendezvény? Aszem nekem kellene segíség. Vili vagy befelé fordítja az ajkait, vagy ha kiigazgatom a száját akkor meg csak a bimbót csócsáljaKép

Tényleg sokan tanultok. Ez kedvet csinál nekem is. Meséljetek, hogy múködk ez baba mellett? Nem is az otthoni részre gondolok, hanem a bejárásra. Én még képtelen lennék Vilit bárkire is hagyni, a szívem nem engedi, no meg a csak szopi Kép Ja és igaz az hogy a kismamáknak a fels?oktatás ingyenes?

Üdv.
Norci
norci
 
 


Itt, Kelenföldön, a Mérnök u. 30.-ban. 14:30-tól.

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

Cory! Tényleg, én is hiányoltalak a szülinapos fényképekrõl! Kép

Zsuzsi! Nekünk a dokinéni azt mondta, hogy 1 éves korig egyáltalán ne kapjon Romi tejterméket, mert az fajidegen fehérje.

Azt hiszem, megfejtettem a pelusból való kipisilés titkát. Összehasonlítottam ugyanis egy régebbi, még az utazótáskában lévõ Pampers-sel, és a két pelus között nagy különbség van: az új kb. 1 centivel szélesebb, mint a régi, és más a benne lévõ nedvszívó réteg is.
Valószínûnek tartom, hogy ducibb babáknál nem venni észre a különbséget, de az én nyurga lányomnál igen.
Szerencsémre megfigyeltem, hogy a régi gyártási helye az EU volt, amibõl kipisilt, az pedig Lengyel. Most mehetek, vadászhatom az EU-s pelust.

Sziasztok: Laura
p_laura
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a "nyaralás"-ból, és Laci kivett egy hét szabit, így egész héten együtt leszünk. Máris jobban érzem magam. Kép Jól esett a környezetváltozás, igaz, majdnem összetörem magunkat, ugyanis beleléptem egy lefolyó-aknába, és akkorát estem, mint a nagykabát. PiciLaci meg a hasamon a nandu kendõben... Kép Tõle nem láttam a nyitott aknát. Hajszálon múlt, hogy nem vágódott a beton széléhez a feje, még most is borogatják az õrangyalát. Én piszkosul összevertem magam, kezem lában kék-zöld, jópár helyen lement rólam a bõr, de saját lábamon távoztam a helyszínrõl (akik látták, nem hittek a szemüknek), és azóta már alig sántítok. Szegény Anyámat viselte meg a legjobban az eset, õ majdnem elájult, mikor minket már biztonságban tudott.

Azoknak, akiknek ismerõs a "érzelg?s-meghatódós, hangulati hullámvasutazós" állapot üzenem, hogy "csak nem!", ma már nem bírtam tovább, és vettem egy tesztet, ami nagy megkönnyebbülésemre negatív lett. Lehet, hogy szégyen-gyalázat, de én most még nem érzem felkészültnem magam a kétgyermekes anyaságra. Valószínûleg a kimerültség okozta az egészet, mert két napja Laci kel éjszaka Lacikához, és amint kialudtam magam, sokkal kiegyensúlyozottabb lettem. Kép

Most rohanok, mert kedvenc nagynénémet Editnek hívják, és még virágot is kell szerezni, mielõtt meglátogatjuk. Ha van köztünk olyan, akit "polgári nevén" Kép Editnek hívnak, annak (is Kép) boldog névnapot kívánok! Kép

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

A taliról eddig is gyakran késtünk és mégis ott voltatok. Most miért nem?Kép Szerencsére Zsuzsiék még játszótereztek, így legalább velük dumcsiztunk egy kicsit és õ mondta, hogy Mártihoz vonultatok. Azt hiszem ideje felírni a telcsiszámokat. Cory, megkérhetlek, hogy tedd közzé ismét a tiédet? Kép

A Pampers nekünk bizony gyakran kifolyt.Kép Most Liberot használunk, ill. átmenetkor BabyLove-ot.

Na megyek, utánanézek a vizitornának.

üdv: Gorsi
gorsi
 
 


Sziasztok!Most egy kicsit nyugodtabban tudok irni,mert Apa elvitte Rikit.Gyorsan csinaltam is csaszarmorzsat,remélem izleni fog Apanak.Megköszönöm a névnapi jo kivansagot,én polgari néven vagyok Edit.
BMarti!Hat ez az elvagodas nem lehetett egyszerü!Még szerencse,hogy igy megusztatok!PiciLaci hogy viselte?Nagyon megijedt?
Az elôbb csöngettek,kinyitom az ajtot és ott all Apa és Baba egy nagy csokor viraggal.Hat ugy meghatodtam.
Igen voltunk Disneyland-ben és tényleg nagyon szuper.Jövöre majd még el szeretnénk menni,amikor mar Riki is élvezni tudja.
Köszi a hajhullasra irt reakciokat!Kerestem itt valami sampont,de persze,hogy nem irjak ra a dobozokra ugy,hogy én is értsem.

EDIT
edith16
 
 


Sziasztok!

Jaj, BMárti! A frász kitört, amikor olvastalak. Remélem, most már nem fájnak a foltok, viszont jó szivárványszínû lehetsz Kép Kép

Edit:
Boldog névnapot!
Hajhullással kapcsolatban: nekem a terhesség alatt is, és a szoptatás elsõ 3 hónapjában is hullott a hajam. Már parókán gondolkoztam, aztán egyik pillanatról a másikra abbamaradt. Fogalmam sincs mitõl, mert akkor még szoptattam.

Tomi elég nyûgösen viseli a "fogjövést". Naponta legalább 6-szor rázendít és követeli, hogy vigyem föl a kiságyába, ott aztán vagy elalszik, vagy tovább bömbizik.

Jó estét mindenkinek!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok!

Szila!
Mi is fogatlanok vagyunk még, szóval nem maradtok egyedülKép Ja és kilók szempontjából se vagy egyedül, én is "csontra" annyi vagyok, mint teKép SajnaKép (Ja és ezt is úgy, hogy egy hónapja fogyózok, és így lement végre 3 kiló.)

Norci!
Jobban vagy már? Küldök ilyeneketKépKépKépKépKépKép, hátha segítenek.

Laura!
Romi eszik anyatejen kívül mást is???? Tényleg miket csinál már Romi??
Szerintem ételek szempontjából fõ a változatosság és a határozottság! Miket adsz neki??? Ha éppen mikor kínálod, nem fogadja el, kínáld meg 5 perccel késõbb, félórával késõbb... Milyen formában adod a gyümölcsöket?? Nálunk Donci csak pépesítve eszi meg (rúdmixerrel csinálom), anno reszelve kezdtük neki adni pl. az almát, végig fuldokolt, kiköpte, míg rá nem jöttünk, hogy az állagával van a gond, nem az ízével. Szóval kitartás!

Bogancsi!
Nagy-nagy gratula Tomi 1.fogához!!!!!!!KépKép Ez nem ér, lassan már mindenkinek van legalább egy foga... Mi is fogat akarunk!!!! Bár már mintha majdnem kint lenne, felülrõl az alsó kis ínyén 4 fogrece látszik, mintha az egyik duzzadtabb lenne, úgyhogy csak kijön a közeljövõben az elsõ fog nálunk is.

Henke!
Hihetetlen, milyen nagy fiú már Barni! Olyan fura olvasni, hogy már lépked, valahogy ilyenkor jön rá az ember, hogy jé eltelt pár hónap.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem elég fura belegondolni, hogy lassan 1 éve született Donci. Szinte nem is emlékszem a tavaszra, minden olyan gyorsan történt. Bezzeg pocakosan meg úgy éreztem, hogy vánszorognak a hetek.

Na mára ennyit. Képzeljétek, már csak 3-at kell aludnunk, és jönnek a nagyiék!!!!!!! Már úgy várjuk!

Puszi mindenkinek!
Nyuszimanó
nyuszimano
 
 


Sziasztok!

Szeretnék mindenkitõl bocsánatot kérni, aki eljött a talira. Mi is ott voltunk 11-12 között (nagyjából), de addigra már a többedik helyrõl üldöztek el minket, mert permetezés volt a parkban Kép Mi is szivesen maradtunk volna ott, de így nem ment Kép

Gorsi: 06-30-222-47-54

Kép meg azért nincs rólam, mert cenzúráztam õket Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Most járok itt elõször, nagy örömömre felfedeztem ezt a topicot.. Ági vagyok, 35 éves, és a fiam Bálint 2001.10.01-én születetta BM kórházban, Kazár doktornál, császármetszéssel (farfekvés). Bálint már eszik, 6 hónapig csak anyatejen élt, aztán nekiálltunk elõszõr pépeset adni (utálta, mindent szinte), most meg a darabos ételeket imádja. Öthónapos korában jött ki az elsõ foga, jelenleg nyolc van belõlük és szépen használja õket. Katonákat kap a tányérjába, azokat szépen elcsócsálja sõt, most már az összeturmixolt gyümölcsöket is megeszi. Tipp, ha nem eszik kanálról: nálunk a vilámról mindent megevett, meg a kínai evõpálcikáról, tölcsérrõl leszopogatta, csak a kanalat nem volt hajlandó a szájába venni, még akkor sem, ha õ foghatta. Persze a kajálást nem erõltettük, úgyis Óriásbébi, 80-86 ruhákt hord, és szerintem 11 kiló felett lehet (május 9-én volt 9800gr, azóta nem mértük). Másik tipp: nagyon szereti a Cheerios-t, az egy gabonapehely, olyan kis pici úszógumi alakú, és egyenként felszedegeti
A székrekedéshez szeretnék hozzászólni. Mikor még csak szopott, eleinte minden nap többször volt széklete, majd a 4 hónap tájékán ez ritkult napi 1-re, az 5.-6. hónapban folyamatosan heti 1-re (igen, jól olvastátok: heti 1 alkalomra csökkent), sõt a végfelé tíznaponta 1szer volt széklete. Azért nem izgultam, mert utánaolvastam, hogy ez normális, ha a baba nem puffad, és nem bogyós széklete (nálunk a 10. nap olyan volt, mint azelõtt: kenõcsös), és azért van , mert az anyatejet már egyre jobban hasznosítja, és az elõtej összetétele nem változott. Plusz, a doktorunk is (Veres doktor a Kismamából) is nyugtatgatott, hogy ez normális. Aztán 6 hónaposan az elsõ fõzelékek után napi 1 kakira váltottunk. Ezzel csak mindenkit meg akarok nyugtatni, persze, ha hasfájoós, vagy puffadós a gyerek, a fentiek nem érvényesek. Én nem adtam neki smemit, nem hõmérõztem, stb.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, csak elolvastam ezt a lapot, és ezek jutottak eszembe.
Amúgy a X. kerületben a Szent László tér közelében akunk, de nemsokára Törökbálinton (remélem). Magamról: orvos vagyok, pszichiáter, már amikor dolgozom (hehe), most itthon vagoyk, és fordítgatok, meg hasonló munkákat végzek, és élvezem a babázást.
agnescseh
 


Sziasztok!

Ha nem bánjátok, szívesen csatlakoznánk hozzátok.
Ákos fiam 2002. április 7-én született a II. SOTE Nõi Klinikán 3350 grammal és 54 cm-rel, hüvelyi úton.
Sárgaság miatt egy kicst tovább maradtunk a kórházban, mint szokásos, de azóra hál'Istennek semmilyen betegsége nem volt.
Egyébként a VIII. kerületben lakunk, elég sokat járunk a városban mindenfelé, már fél kézzel is felhajítom a babakocsit bármilyen tömegközlekedési eszközreKép) Ez is az anyukafitnesz része.

Egyelõre csak anyatejet kap Ákos, bár már próbálkoztam a szoktatás kedvéért gyümölcslével, de komálja dolgokat.
Akit érdekel, megtekintheti néhány régebbi fotón [url=http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=71" TARGET="_top]itt[/url]
Illetve néhánt friss képen [url=http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=139" TARGET="_top]itt[/url].

Lassan mi is elkezdjük a hozzátáplálást, van egy olyan érzésem, hogy nem lesz könnyû, mert a kanalat sem fogadja el helybõl.
Szerintetek, ha anyatejet próbálnék meg kanalazni, az segítene?

Lola
Lola
 


Szia, Ágnes! Kép SZia, Lola! Üdv itt nálunk! Kép És Persze, sziasztok, Bálint és Ákos! KépKép Elsõ babák? Lola! Merre laktok a VIII-ban? Én ott nõttem fel és éltem sokáig, - most épp "kettõtök közt" (vagyis a VIII. és a X. közt) lakom a IX.kerületben!


Andi, Cory! Nagyon megtanították Luca és Balu Árminnak a fotelbamászást! Most már egy percre sem lehet szem elõl téveszteni!

Gorsi! Nagyon egyetértek a telefonszámos ötleteddel! Kép SZerintem azért nem kéne mindenkiét közszemlére kitenni, de ha igény mutatkozik rá, vállalom, hogy aki elküldi nekem az õ számát mondjuk jövõ keddig, annak elküldöm a többiek számát tartalmazó listát e-mailben jövõ kedd után! Jó ez így? A profilomban nincs cím, úgyhogy ideírom: neth@pota.net

Jártam ma a - ha jóindulatú vagyok - 80-a években! Kép Elmentem a KIrály utcai textilházba, merthogy annyit hallani, hogy az az egyik legnagyobb, meg hát közel is van - hát, katasztrófa!!!!! Azzal kezdõdött, hogy akartam az ágyunkra egy garantáltan nem gyûrõdõs leplet venni, ki is néztem már a múltkor, mikor a függönynek való anyagokat vettem, csak akkor nem volt több pénzem. SZóval, most odamentem és mondtam, hogy melyikbõl mennyit kérek. "Mire kell?" kérdezte az eladó(1) én meg jólnevelten válaszoltam, hogy mire. "Ez nem való ágytakarónak"- így õ. Mondtam, hogy én mégis kérek. Kimérte nagy fintorogva, aztán nekem szegezte a kérdést: "Jól meggondolta? Mert ha levágom, már el kell vinnie! Vigyázzon, mert raplis vagyok!" Miután még ezután sem hagytam a boltot a francba, levágta. 2 méterre újabb pult, ott lehet cérnát és köpperszalagot venni szegéshez. Mondom az eladónak (2), melyikbõl kérek 12 m-t. "Mire kell?" Én hülye még nem tanultam az elõzõbõl, válaszoltam: függönyszegéshez Kép "Akkor magának nem ez kell!" - mondja, és már mér is ki egy TÖKmásmilyet! Mondom neki, hogy kösz, el tudom dönteni, mit szeretnék. "De értse meg, hogy az nem arra való!" - így õ. Végül is lemérte nagy rosszallások közepette. (Persze, a cérna színét sem jól választottam Kép) Felmentem az emeletre paplanért: 200X220-ast akartam. Eladó(3): "ne adjak inkább két kisebbet? Egészségesebb külön takarózni!" Na, ez legalább nem akadékoskodott, mikor mégis a nagyot kértem. SZámla, áru az árukiadóban, Megyek érte, várok, 10 perc múlva megjelenik az eladó (4). Fizetek, csomagolni kezd. Mondom, ne csomagolja be papírba, csak kösse át zsineggel (a paplan zárt nylon tasakban volt, a papír ronda, zörgõs, otromba és minek). A nõ csomagol. Mondom, nem kérek papírt .... "Miért?" - kérdezi, de közben csomagol ... mondom, hogy miért nem kérem. "Nekem kötelességem becsomagolni az árut." és csomagol... De mondom nem kérek rá papírt, csak zsineget. "Nekem munkaköri kötelességem, hogy becsomagoljam az árut!" és csomagol. Kérdeztem, nem az-e a kötelessége, hogy a vevõk igényeit kiszolgálja? De csak csomagol ... Na, gondoltam, ha ilyen szar a munkaköri leírása, szólok a fõnökének, hogy módosítsák Kép Na, erre végre kibontotta a paplanomat és átkötötte zsineggel, de ahogy engem felbosszantottak itt...... !!!!!!!!! KépKépKép

Henke! A BNV jó volt? Vettetek vmit?

Márti+Ármin
márti
 
 


Sziasztok!

Márti: Balu tuti nem tanította Ármint, mert õ nem tud felmászni KépKép
A boltosok meg elmehetnek a .....

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Cory!
Akkor hozd el Balut, Ármin megtanítja! Kép

Márti
márti
 
 


Márti: Bolond vagyok én??? Hogy állandóan a sarkában kelljen lennem? Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Gorsi!

Együtt éreztem veled, a többiek se tehettek a permetezésrõl, de hiperérzékeny lelkivilágomat az ilyen csalódás nekem is mindig megviseli. Legközelebb már lesznek telefonszámok.

Ágnes, Lola!

Üdv. az osztályban.

Márti!

Nem semmi a textilházas sztorit, azt jó hogy nem kérdezték, hogy nagykorú vagy-e. A sötétítõ függonyt én is speckó nyári nadrág szövetbõl varrtam, az eladó ezen is kifeküdt Kép Kép

Képzeljétek ma mégis elvittem Vilit doihoz, mert köhécselt, meg szopi közbe furin vette a levegõt, jó kedvû láza nincs, de azért nekem még se tetszett, hát kiderült, hogy picit piros a torka, szóval õ is megfázott kicsit Kép , a doki most tök normális volt, még picit szimpi is, eddig nem csíptem.
Vili újabban annyit tornázik a hasán, hogy minden nap egyszer véletlen hanyatt fordul Kép és nagyon aranyos.

Ja és jól sejtettem, hogy jön a foga, legalábbis az ínye már meg van duzzadva, doktornõ is megerõsített.


Más. Szó volt a kilókról nemrég, képzeljétek rohamosan elekezdtem fogyni Kép Kép a múlt héten vett nadrág már leesik rólam öv nélkül, és már a régebbi farmerjaimat is be tudom gombolni, igaz még nem áll olyan jól mint régen, meg nem is annyira kényelmes, de már bíztató. Kép

Norci
norci
 
 


Sziasztok!

Az elõbb írtam jó sokat, de elszállt mire elküldhettem volnaKép

Szóval:

Ági, Lola,
üdv itt, azt osztályban!KépKép Már raklak is fel titeket a táblázatbaKép!

<pre>
Anyuka neve Gyerkõc neve Születési idõ Születési hely Lakóhely (város-kerület) Többi gyerkõc
Zsuzska(Mazsi) Bence 2001. június 16. Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIV. ker.
Sophi Robert 2001. június 18. Budapest, Szent Margit Kórház tesó(3 múlt)
Zsorka Zsófi 2001. június 20. Budapest, Szent István Kórház Budapest, Soroksár
Katus Peti 2001. június 30. Budapest, SOTE II. Üllõ
ÉvaIII Máté 2001. július 18. Budapest, SOTE II. Budapest, Óbuda
Goanna Andris 2001. július 25. Budapest, MÁV Kórház Budapest, XVIII. ker. Peti(1998)
Moni Viktória Kitti 2001. július 31. Szombathely
Andi3 Luca 2001. augusztus 16. Budapest, Kútvölgyi Kórház Kerepes Zsófi(3,5)
MancsiManó Dorka 2001. augusztus 17. Budapest, Szet István Kórház Budapest, Rákoshegy
JéJé Panna 2001. augusztus 30. Frigyes (7), Kamilla (4)
Cory Balu 2001. szeptember 12. Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XXII. ker.
Heni (Henke) Barnabás 2001. szeptember 21. Budapest, MÁV Kórház Budapest, X. ker.
Peni Benedek 2001. szeptember 23.
Remama Réka 2001. szeptember 25. Debrecen, Kenézy Kórház Debrecen
Ági Bálint 2001. október 1. Budapest, BM Kórház
Momo Timi 2001. október 8. Budapest, Szent István Kórház Albertirsa
Ladányikata Peti 2001. október 17. Budapest, SOTE II. Budapest, XIX.ker.
Lara Hanga 2001. október 24. Szeged, Nõi Klinika Szeged
Ildianyu Lili 2001. október 28. Szeged Szeged
Orsi Sziszó 2001. október 29. Pécs Budapest
Norcsi Bánk 2001. november 1. Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, Kispest Annus(6), Julcsi(3)
Bencemama Bence 2001. november 1. Budapest, Kútvölgyi Kórház Diósd
Rebi Ildikó CSENGE 2001. november 7. Budapest, MÁV Kórház Budapest, II. ker.
Christi Bálint 2001. november 9. Nagykanizsa Nagykanizsa
Márti Ármin 2001. november 15. Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
BGabi Noémi 2001. november 18. Nyíregyháza Nyíregháza Flórián(2000.január 24.)
Tikk Hanna 2001. november 21. Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIX. ker.
Nyuszimanó Donát 2001. november 25. Helsinki
Bea Ajsa Soreya 2001. november 29. Budapest, MÁV Kórház Bicske
Laura Romola 2001. november 30. Budapest, Péterfy Kórház Budapest, XVI. ker.
Zsuzsi Dorottya 2001. november 30. Budapest, MÁV Kórház
Ágci Gábor 2001. december 4. Szeged Szeged
Kata Sári 2001. december 17. Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, Gazdagrét Dani (2)
Zafi Réka 2001. december 18. Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kõbánya
Bogancsi Tomi 2001. december 18. Budapest, MÁV Kórház Telki Zsófi (1986), Juli (1987) és Dani (1990)
Danimama Dani 2001. december 20. Vancouver, Kanada Kanada
BMárti PiciLaci 2001. december 23. Budapest, Szent Margit Kórház Budapest, III. ker.
Szila Hanga 2001. december 25. Budapest, Péterfy Kórház Budakalász
Sylvike Bence 2002. január 9. Budapest, SOTE I. Budapest, Kelenföld (XI.)
Pocaklakó(Andi) Liliána 2002. január 21. Cegléd Nagykõrös Dávid(3múlt)
Jucusmamus Soma 2002. január 22. Budapest, Budai Honvéd Kórház Budapest, Kelenföld
Dzsili Napsugár 2002. január 28. Budapest, Szent Imre Kórház Márk László (1992), Máté Richárd (1996)
Gorsi Peti 2002. február 1. Budapest, MÁV Kórház Budapest, IV. ker.
Menta Helena 2002. február 3. Budapest, MÁV Kórház Budapest, III. ker.
Jandora József (Kisjósti) 2002. február 15. Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kelenföld
Szabó Borbála (Borcsa) Bátor 2002. február 25. Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, XV. ker.
Kuga Balázs 2002. március 14. Budapest,
Virág Ráhel 2002. március 14. Budapest, MÁV Kórház Budapest, XV. ker. Ruben (5), Rebeka (4), Abigél (2)
Annamari Balázs 2002. március 20. Budapest, SOTE II. Budapest, VI. ker.
Andysj Madison Shannon 2002. március 22. Carrolton, TX USA San Jose, CA Fatime(8)
Jáhneszter(sztike) Anna Júlia 2002. március 25. Budapest, Schöpf-Merei Kórház Zugló Judit Réka (7)
Zkati Máté 2002. március 27. Budapest, MÁV Kórház Budapest, XV. ker. Gábor(14), Barbara(8)
Lola Ákos 2002. április 7. Budapest, SOTE II.
Teno Bálint 2002. április 12. Budapest, BM Kórház Budapest, XVI. ker. Nóri (3)
Edit Henrik Sándor 2002. április 29. Budapest Párizs
BSzilvi Peti 2002. május 1. Budapest, II. Nõi Klinika Budapest, XIII.ker.
Zsunya Peti 2002. május 8. Budapest, Szent János Kórház Budapest
Dojika Máté 2002. május 10. Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budaörs
Borcsa Barbara Luca 2002. május 24. Budapest, HIETE Budapest, Kelenföld Réka Sarolta (1993)
Kanga-Zsebibaba Blanka Flóra 2002. május 27. Budapest, Szent István Kórház Budapest, VII. ker. Gergõ Tibor(3)
Kata007 Dóra 2002. május 29. Miskolc, Megyei Kórház Miskolc Anita(15), Daniella(7)
Norci Vili 2002. május 31. Budapest, Szent István Kórház Budapest, XI. ker.
Ildikó(Áfonya) Réka 2002. június 6. Gyõr Gyõr
Csics Peti 2002. augusztus 8. Budapest, SOTE I. Budapest, XIX. ker.
Évi Csongi 2001. Március
</pre>

Márti,
KépKép, hogy ilyen megtörtént (egyáltalán megtörténhetett) veled. Én a helyedben faképnél hagytam volna az eladókat, a levágott anyaggal, mindennel együtt.

Nekem is nagy álmom ám egy dupla paplan...Kép

Fogak nekünk is jönnek valahol, de még nagyon az alagút végén tartanak, és nagyon hosszúnak tûnik az az alagút...Kép De nem baj, addig sem harapja a cicit.Kép

Pelenka: Mi most teszteljük a Fixiest, és nekünk bejön ez is.Kép Használjuk még a Liberót, meb a BabyLove-ot.

Képzeljétek, Hanga most már mindenhol feláll, mindenhonnan pakolni akar. Nem lehet szem elõl téveszteni. Még a fürdõkádban is állni akar.Kép

És dumál egyfolytában. Meg röhög. De tényleg.Kép

Képzeljétek, az emailjeim között már vagy 3 napja naponként legalább 5-6 vírosos levélKép jön, és halvány gõzöm nincs, hogy kitõl, mert a feladó számomra tök ismeretlen. Ráadásul az axelerós emailemet nem sokan ismerik. A másik át van ide irányítva. A levélben többnyire semmi nem szerepel, vagy valami megjegyzés van, hogy funny v. ilyesmi. Szal vigyázzatok, Apa azt mondja, hogy már vírusos is lenne a gépem, ha outlookot használnék.

Hanga most talált egy régi magnókazettát, és azzal szórakozikKép, ill már a tükör elõtt illegeti magátKépKépKépKép

A suli jó nehéz lesz, de muszáj megcsinálni.
És tényleg, a GYÁS-, GYED-, GYES-EN lévõ kismamáknak TÉNYLEG INGYENES a felsõoktatás, az elsõ diploma.

Még egy dolgot kérdeznék: ti ilyen idõben már befûtötök? VAgy inkább jó vastagon felöltöztetitek a gyerkõcöt?

Na, megyek, mert mindjárt lecsapjátok a fejem, annyit írtam.

Üdv
Szila és Hanga

Ui: a Corában van akciós bébiétel: Kiskecskés fõzik és desszert (109-119 Ft), Mildi fõzik és desszert (125-129 Ft), meg nagyon klassz átkötõs badik vannak 450-ért, és rugik (olyan pizsinek való, vastagabb, vagyis olyan szöszös belül) 999-ért.
Szila
 


Szila!

Ezt nem értem, szóval csak akkor ingyenes a kismamáknak a felsõoktatás ha elsõ diploma?

Norci
norci
 
 


Sziasztok!

Norci
-Köszi az együttérzést.Kép
-Sajna igen.Kép De persze ennek is örüljünk, ill. örüljön, aki igénybe veheti.Kép


cory
köszi, bepötyögtelekKép

Ági, Lola
üdv közöttünkKép

Márti
Nem semmi sztori.Kép
A telefonszámos ötlet tuti, úgyhogy mindjárt küldöm az enyémet.

megyek játszani.Kép
Gorsi
gorsi
 
 


Norci,
én úgy emléxem, hogy a felsõoktatási tájékoztatóban benne van pontosan.

AMúgy tök jó, mert még a jegyzetekért sem kellett fizetnem.Kép

Hanga most pakolta le a videókazettákatKép. Megyek visszarámolni.Kép

Szila

Ui: Márti, én is küldöm a telefonszámom.
szila
 
 


Sziasztok!
Márti! Én is küldtem telcsiszámot.
Ma voltunk Lucával Apacska munkahelyén, a királykisasszony Óóóóriási sikert aratott. KépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

Nemreg akadtam csak ra erre a temara (eddig fokent a Szoptatas temanal nezelodtem), es mivel meg pont beleferunk, ezert csatlakoznank hozzatok Emesevel. Emese 2002. aprilis 30-an a Tetenyiben (Szent Imre korhaz) szuletett, 3 kg, 55 cm-rel, elso babank. Azota csak szopizunk, elegge jo husban van, nagyon jo kislany. A XI. keruletben lakunk a Budafoki uton. Itt a kornyeken eddig csak egyetlen kismamaval talalkoztam veletlenul ossze...Ugyhogy jo hasonlo kismamak es kisbabak gondjait oromeit legalabb itt olvasni...

Kati es Emese
katkamano
 


Cory! Hát nem, nem tûntél bolondnak! KépKépKép Attól persze még jöhet Balu!

Szila! Én is hagytam volna az anyagot, ha nem néztem volna már ki hetekkel ezelõtt és nem két órára tudtam volna elszabadulni itthonról, míg András itthon volt Árminnal. De legközelebb nem itt fogok kinézni valamit, az biztos!


Voltunk dokinál: Ármint egészségesnek és soványnak találták, vagyis ránézésre jónak, csak mikor lemérték, kiderült, hogy csak 5 dkg-t hízott aug. eleje óta. Mondtam, hogy nem éheztetem, amennyit akar, ehet, de fõleg szopizni akar, de húst hússal és fõzelékeket javasoltak. Hát, majd amit Ármin akar! Ma pld. elmart Andrástól egy szál sültkrumplit - a felét meg is ette! Kép

Most pedig a szõlõmért toporzékol, úgyhogy hámozok és magozok, mint egy gép!

Márti+Ármin
márti
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gyors felvételt az osztályba.

Ma különben történt velem egy dolog, amit meg szeretnék osztani Veletek. A villamosra felszállván nagyon örültem, hogy rögtön néhány fiatal srác (14-16 évesek) segédkezett, szinte kikapták a kezembõl a kocsit, meg annyira segíteni akartak, hogy szinte fellöktek. Sajnos miután leszálltam, észrevettem, hogy a mobilomat kivarázsolták a babakocsin levõ hálós babatáskából.. Ennyit a nagy segítségrõl, eddig mindig örültem, hogy hát milyen kedves emberek vannak, ezek után jobban fogok figyelni.

Áruházas tapasztalat: ma az Árkádban (oda mentünk ugyanis a gyerekkel) rögtön letiltottam a telefont, perzse az undok nõ nem mondta, hogy a párom hozzon ilyen meg olyan dolgokat be, úgyhogy ez is csak háromszori nekifutásra ment, mert még egyszer haza kellett a papírokért szaladni.. .
Szerencsére vén fejjel már elég jól ki tudom harcolni a dolgokat, anélkül, hogy leharapjam az ilyen kicsolgálónõk, stb. fejét. De azért magamban mindig felháborodok, hogy miért nem megy el máshová, ha utál emberekkel foglalkozni.

Lola: kanalazás: én is lefejt tejjel kezdtem, de nálunk a csõrös pohárból való ivás jött be akkor, mert az ínye duzzadt volt, és zavarta a mûanyag kanál is. Késõbb, mikor a foga jött, átszoktunk a pohárra, ezt nagyon szereti, tegnap óta bugyborékolni is tud, amit persze asztalnál nem pártolok. Eleinte nem szerette, próbáld meg, hogy odaadod neki, hadd játszon vele, elõbb-utóbb rájön , mire való az a kanál. :-)

Szila: elsõ gyerek, de még szeretnénk párat (minimum 2 még ..), remélem összejön. A szoptatás miatt egyelõre ez még csak terv, ha valamiért nem bánná, hogy Bálint ne szopjon, az ez. Amúgy szeretek szoptatni csak jó lenne már újra babát várni...

Fogmosás: ti fogkrémmel mostok? egyáltalán, mostok? Mi csak vizes fogkefével, ha Bálint engedi.
Fluor tabletta: errõl eltérõek a vélemények, a mifogorvosunk és a gyerekorovs is azt mondta, hogy majd 1,5-2 éve korában adjunk, ha Pesten lakunk. Vidken állítólag a Vízmûvek tájékoztatást adnak a fluortartalomról.
Vízrõl jut eszembe: Bálint csak vizet iszik, mivel a vezetékes nálunk nem jóízû, csökkentett ásványianyagosat. Ti mit adtok a babáknak inni? Vizet? Teát? Levet?

Üdv, Ági
anescseh
 


Sziasztok!

Csak nagyon röviden, mert hulla fáradt vagyok ... túl vagyok az elsõ sulis napon - hát rettentõen fárasztó volt, ráadásul szegény Manót ébreszteni kellett reggel .. mondjuk õ tehet róla, mert éjfélkor még kukorékolt, pedig mi már rég aludtunk volna ... viszont nap közben majdnem végig aludta, amíg nem voltam vele .. Kép és nagyon cuki, most este hazafelé az utat végig dalolászta. A végállomáson egy csomóan oda is jöttek, hogy megnézzék Kép hízott a májam Kép
A suliban az egyik tanár nagyon rendes Kép Még holnap kell megbeszélnem, hogy had ne kelljen bejárnom. A páromnak is órája van, nem tud rá viigyázni... :-/

... mennem kell, mert nyüszít ...

Rebi+Csenge

Üdv az újaknak!

GYED, GYES stb.-n lévõknek szerintem nem csak az elsõ diploma ingyenes. Az elsõ elvileg mindenkinek ingyenes, aki államilag finanszírozottra jár. Én elvileg már másoddiplomásnak számítok, de ingyenes. Csak kell vinni igazolást a GYED/GYES stb-rõl, nálunk kérték még a születési anyakönyvi kivonat (manóé!) másolatát, meg ki kellett tölteni vmi papírt. Állítólag a minisztériumban kell leadniuk. (PhD-snak is ingyenes, ha GYED-en van .. pl. ...)
Csenge két alig fogát a fogkefe szoktató gumis fogkeféjével "mossuk"... de õ magának is szokta mosni Kép

Forralt csapvizet kap még mindig...

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Sziasztok!

Kati: üdv itt Kép Én is a Szent Imrében szültem. Te kinél? Mi Budafokon lakunk a Leányka utcában.

Márti: nagyon szívesen megyünk ám! KépKépKépKép

Norci: jobbulást!!!!!

Duplapaplan: nekünk olyan van. Imádom Kép Az IKEÁban vettük már vagy 4 éve. Nekünk jó volt, mert egyikünk sem bírja a tollat, így egész olcsón jutottunk hozzá. Ha ott vesztek, akkor a meleget tuti ne válasszátok, mert megsültök alatta. Nekünk vékony van, és még ebben az idõben is tökéletes.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Hát csak ámulok, hogy mik történnek veletek!!!
Márti: elég türelmes voltál, én régen arról voltam híres, hogya piacon a kofához egyenként vágtam hozzá a narancsot, mivel becsapott és nem akarta visszaadni a pénzem, jó nagy balhé lett belõle, még rendõrök is jöttek, de a pénzemet visszakaptam, na jó ez 9 éve történt!!! Kép Szóval én biztos kellemesen elcsevegtem volna ezekkel a banyákkal! Bár mióta van Dorottya, sokkal nyugodtabb vagyok ilyen cikis helyzetekben. Csak ha vezetek, akkor válok brutálissá, na akkor ha felidegesítenek, borzasztóan tudok vezetni (duda, ordibálás, motortúráztatás, kerékcsikorgatás...) Én sem hiszem el, hogy ilyen is tudok lenni! Kép Na errõl le kell szoknom, mert Bp-en közlekedni csak nyugtatóval lehet!

Ági: nekem is 15 éves srácok lopták ki a babakocsimban lévõ pénztárcámból pár ezrest, miközben a rendelõben vártunk a dokinénire...Kép Most mit mondjak? Amíg az "Anyátok köztben" azt látják, hogy lehet nyugodtan lopni-csalni, addig mit várunk tölük?

Kaja: Dorka ma alig evett és nem is ivott, borzasztó!!!Kép Kép Annyira aggódok, szegénykém kutacsa is behorpadt. Vacsorára nagy nehezen beleöntöttem kis vizet, most jobb a kutacsa, de tuti, hogy fogyott a kislányom, olyan kis vékony lett!!! Mit csináljak? NEM AKAR FÕZELÉKET ENNI, SEM GYÜMIT, SEM TEÁT, SEM LEVET! A tejem pedig szerintem kezd apadni, legalábbis nem elég neki. Jaj, jaj, annyira rossz ez a helyzet. Ma kaptam egy homeopátiás dokinéninek a telszámát, aki a barátnõm kislányát bogyókkal rávett a rendes evésre. Ki fogom próbálni.
Megõrülök ettõl a nemevéstõl, a férjem pedig mint a hülyére úgy néz, hogy túl aggódom a dolgokat. Most is beszéltem hozzá, de meg sem hallotta, mintha nem is mellettem lenne Kép Mindjárt ráöntök egy vödör hideg vizet! Kép
Már alig várom, hogy Dorka nagyobb legyen és együtt menjünk bulizni! Kép

Hétfõ: mi kb. 12-re érkeztünk, addigra elmentek a permetezõk, jobb is lett az idõ. Gorsiék után mi még hintáztunk, lovagoltunk és csúszdáztunk, nagyon élvezte Dóri, pedig még csak 9 hónapos, jók ezek a játékok ott a SZIP-ben!

Na befejezem, csak azért írtam ennyit, mert ideges vagyok Dorottya miatt és nem akarok minden 5 percben bemenni a szobájába.

Sziasztok:
Zsuzsi és Dorottya
zsu26
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a szíves fogadtatást!

Márti,
mi az Orczy térnél lakunk. Ti merre a IX.-ben?

Ági,
én is jártam úgy, hogy a babakocsi táskából ellopták a mobilomat, hihetetlen, hogy egyes embereknek mennyi bõr van a képén.Kép(( Nem hittem volna, hogy kisgyerekes anyukától is lopnak. Fõleg ilyen aljas módon, hogy felajánlják a segítséget.

A gyes alatti tanulmányokról én is úgy tudom, hogy ingyenes, akár hanyadik diplomádat csinálod.

Lola
Lola
 


Sziasztok!

Ágnes, Lola
KépKépKépKépKépÜdv!


Márti

Részvétem "kedves eladók" ügyben, amennyire magamat ismerem már régen ott hagytam volna a zsinegével /a nyakán/
együtt! Borzasztó!
Telefonszámot én is küldenék bár még sosem voltunk talin de szeretnénk egyszer legalább találkozni veletek és apa megígérte hogy el visz minket.

Szila

Mi fûtünk. Igazábol megoszlanak a vélemények a házban ez ügyben de nem érdekel. Mi úgy döntöttünk a párommal hogy inkább pólóban ülünk itt bent mint sem nagy pulóverekben, nem beszélve a picirõl aki érdekesen mozogna nyakig felöltözve. Nem beszélve arról hogy azért õt még rendszeresen pelusozni kell ami pucér popóval jár és én sem szeretnék meztelenül lenni amikor itt bent hûvös van. Hozzá teszem elsõ este éjfél körül az anyósom az az áll.t.kihúzta a fûtést mert melege volt a három gyerek meg oda se neki.Szegény Napocskát mellém fektettem és úgy melengettem.

Napsi is mindenhová bemászik és szétpakol, a kedvence a cipõk, újságok és efféle nyalánkságok!
Õ is akárcsak Hanga röhög hangosan fõleg ha a bátyja a nyakába veszi és úgy nyargalászik vele.
Arany lányom mostanában kezdett el összefüggõ hangsorokat mondogatni pl. dededededede, nananaana, nenenenene.
Szerintem fog ügyben igaz hogy amíg nincs sokkal élvezetesebb szopiztatni mert akarva akaratlanul is megharap a baba, sõt Napcsiga direkt élvezetbõl harapdál a négy nagy fogával mindent, szabályosan mint akis kutyák tépked vele, na cicit azért nem de a kezembe a ruhámba mindenbe, játékokba is persze, beleharap. Már nevelnem kell mert én bizony határozottan rászólok, kedvesen meg nem üvöltve pesze hogy NEM szabad.Mintha értené mert egy idõre abbahagyja.

ÉTKEZÉS
Napsi most kezd el megint rendesebben kanalazni talán, érdekes, de a nem teljesen pépeset nem szereti, abból is csak a gyümik. Illetve a kis falatkás megoldás tetszik neki. Ma pl. evett pipi cicit, apró falatokban adtam a szájába amit megrágcsál, lévén neki már nagyok a fogacskái szépen el tudja harapdálni. Ó és a hús leves leve az nagyon ízlett neki /én nem teszek bele ízesítésnek csak sót mert szerintem a hús és a zöldségek adják az ízét a levesnek és persze csirke mellbõl készült/ kanálból falta.

PELUS
Nekem eddig csak a Liberó jött be, bár ez nem a reklám helye ez van. A pampers-bõl az én lányom nappal is kipisilt.

Gorsi

Nagyon édi lehet Petike ahogyan magyaráz! Napcsi is be veri még néha a kobakját meg esik kisebbeket szerencsére már nem akkorákat mint eleinte. Õ nõbõl van mert minden apróságra iszonyú ordításba kezd, ha meg sem üti magát hiszen szivacsra huppan pl. akkor is mûsorozik. Kezd olyan kis személyiség lenni. Mindig nyöszög ha valamit szeretne, a tesóit imádja vágtázik utánuk sikitozik nekik hogy jöjjenek be hozzá.....aranyos.

OFF
Ma levágattama a hosszú hajam rövidre olyan fura!

Pussz: Dzsili
dzsili
 
 


Sziasztok!

Csak egy napot nem voltam és nem gyôzlek olvasni titeket.Apa tegnap elvitte a gépet.

Bogancsi!Köszi a névnapi üdvözletet!

Agi,Lola,Kati üdv nektek!

Kati!Hat ez milyen véletlen!Rikit én is a Tétényiben szültem Aprilis 29-én.Lehet,hogy még talalkoztunk is.A nôvérpulttal szembeni szobaban voltam,azt hiszem a 24-es-ben.Bar én nem sokaig tartozkodtam ott,mert a 3. napon sajat felelôsségre tavoztam.Rohantam a babamhoz a Tüzolto utcai klinikara.Te kinél szültél?Milyen tapasztalataid vannak a korhazrol?

Lola,én is a VIII.kerületben nôttem fel a Szigony utcaban.

Tegnap este Riki megörvendeztetett egy nagy hisztivel.Egyszerüen nem birta kivarni,hogy beinduljon a tejcsi.Szivott kettôt és üvöltött.Néhany probalkozas utan mar elég volt,ha csak elfektettem a kezemben és mar sirt is.Pedig még csak ra sem nézett a cicire.Jo sokaig sirt,mint akit nyuznak.Aztan begurultam és megmostam egy kis hideg vizzel az arcat.Lehet,hogy most elszörnyülködtök,de csak azért csinaltam,mert féltem,hogy valami baja lesz az üvöltéstôl.Amiota megszületett még nem sirt ennyire.Közben mar mindent kiprobaltam,de gondolom mar azért se indult be,mert én is ideges voltam.Aztan kis jaték,szorakozas utan mar nem volt semmi gond.Megnyugodtunk mind a ketten és minden ment,mint a karikacsapas.
Közületek volt mar valakinek ilyen?

A szoptatos anyukaknak ajanlom a gyümölcslevest,mint tejserkentôt.Nekem nagyon bejött.Apa szokta csinalni,nagyon finoman tudja.

Agi!Kicsit felhaborito,ahogy elloptak a telcsidet.Egyszer nekem is ilyen segitôkészen segitett egy fiatal srac,még amikor otthon voltunk,de nekem egybôl megfordult a fejemben,hogy talan a babataskara faj a foga.Rohantam is fel a lépcsôn,egy pillanatra se vettem le a szemem rola.De én rosszul itéltem meg az illetôt.Pedig ôk is többen voltak,nem is valami jo kinézetüek,de csak az az egy segitett.

EDIT
edith16
 
 


Zsuzsi

Esetleg mivel Dorkának már van ha jól olvastam a profilodban 5 foga, hogy picire vágod nem nyomod meg ilyesmi a zöldséget, husit,hogy legyen mit rágnia de azért simán lecsusszanjon pesze a torkán akkor is ha nem sikerül megrágcsálnia, hátha úgy megeszi, Napsinak így nagyon tetszik. Õ sem egy nagy evõ és nekem ráadásul mindenki azt mondogatja még a férjem is hogy nem kéne már annyit ciciznie.Hát ha más nem fogad el? Illetve most majd kiderül....
dzsili
 
 


Edit

Ilyen cirkuszt a lányom is csinált néha szerencsére nem sokszor és fõleg akkor ha nem kapta meg mondjárt amit szeretett volna. Elõször megijesztett de már tudom hogy csak ki kell zökkenteni ebbõl valami meglepõ játékkal amire hirtelen odafigyel és szépen lassan megnyugszik. Lehet hogy nagyon fáradt volt és türelmetlen már Riki ezért nem gyõzte kivárni míg megindul a tejcsi.

Jó éjt. Dzsili
dzsili
 
 


Edit
Nálunk is elõfordul néha ez a "nemjönatejcsi" dolog. Ilyenkor megnyugtatom Petit, mászkálunk, énekelek, ilyesmi, azután újra próbáljuk és ok. Mi is sírtunk már annyira, hogy megmostam az arcát, szerintem ez nem szörnyû. Szóval minden úgy megy, mint nálatok.Kép

Gorsi
gorsi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?