Új privát üzeneted érkezett!

Gabek
Altasd hálózSákban! Nekünk bevált! porszívózd az orrát!
tudom én és igazad van! Már megpuszilgattam Manót! :P

Ranpo
Amit Gabek mond az jó ötlet, bújjatok össze, és pihizzetek! Ha van tejed semmi gond nem lehet!

Ági
Mi megyünk, igaz gyerekkel, egyrészt nincs kire hagyni, másrészt tök mindegy hol sír!
Nyitásra megyünk Kata olyankor még nyugodtabb (legalábbis az volt )! :(
Tényleg! Mikor nyit a börze?

Kép
anid
 
 


Ja lemaradt! Megvolt a heti mérlegelés!

4kiló 20 deka a gyerek, viszont ahogy mértem 54cm-rel született és én 57-et mértem! Erre a 20 dkg-ra kkérdezik a húsboltban: Maradthat? :P :P :?
két hónap alatt ennyit értünk el! :? Hát nem egy Buddha típus!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, lelépünk a hétvégére.

Anid, na ezt NE, hülyeség! Hasfajos a kiscsaj, ennyi! hidd el el fog mulni ez a idöszak, ne keseredj el légysziiii! Tudom, hogy mindenki mindig ezt irja, de tényleg egyre jobb lesz ahogy telik az idö! Anyukam is mindig azt mondja , ha ki vagyok bukva, hogy pik-pak el fog mulni ez a korszak, nem tart örökké! Allitolag 3 hosan latvanyos a javulas. Ha 3 hosan nem akkor 4 honaposan! Nap mint nap nehéz, de mi az egy ember életéhez képest??? Nekem segit, ha egy kis tavolsaggal szemlélem meg a "dolgot"....

Ranpo, üdv ujra itt! Leméred a babot evés elött és utan? Eleget eszik? Vigyazni kell a mérleggel, de ilyenkor szerintem érdemes mini babonal.
Nem jo am, ha allandoan szopizik, mert ahogy Te is irtad oda a cici + neki sem jo, mert megfajdulhat a pocija a folytonos kajalastol. Probalj esetleg legalabb 2 orat varni 2 szopi között (akkor is, ha sir :( ). Nekem ez bevallt. 2 napig bömbi volt aztan mindig kivarta a 2-3 orat (=nem éhezett meg elöbb). Ha tul gyarkran eszik nem annyira éhes igy hamarabb fog megéhezni és maris megy a mokuskerék!

Még egy kérdés a kajalassal kapcsolatban (tegnap ez kihagytam). A 3 szopin kivül 3 szor eszik rizs vagy zab alapu "fözeléket" gyümölccsel, husival és egy kis zöldséggel. Szoval nem csak szopizik! Szerintetek ez igy tényleg kevés??
Valami szakembert is megkérdeznék... Tud valaki gyermek dietetikust? Vagy milyen doki a illetékes ilyenkor egyaltalan?

Na menek pakolni, jo hétvégét és jo börzézést mindekinek!
saara
 
 

 
 

Sziasztok!

Anid: ez hülyeség! Az mindegy, hogy milyen úton, de lett. Ha úgy akarták volna így se lett volna.
Nem tudom melyik a jobb. A Ti gyereketek biztosan nem fogja a kukában végezni.

Ranpo:mi is az elején egyfolytában ciciztünk, nem mondom, hogy nem volt fárasztó, de ezt igényelte.
És nem is egyfolytában esznek, hanem alszanak is közben.
Később majd beáll a ritmusa.
Legalább is én hagytam, pedig a barátnőm mondta, hogy 20-30 perc alatt kell szopiznia.Ez hülyeség szerintem. Minden gyereknek megvan a maga tempója.
Most még nagyon igényli a közelségedet és ez a szopival biztos megvan.
Gondolj bele szegény belecseppent egy teljesen más világba, ahol minden baja van, és ezeken a bajokon csak Te tudsz segíteni.

Nem tudok feltölteni képet!
Ági, vagy Valamelyikőtök nem tudodjátok, hogy mit kell beállítani a gépen ha ezt írja ki folyton?
A pop up window was blocked.
A freemailembe sem engedi a címlistámat megnyitni, sem csatolni bármit is.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Hali!
Jaj, nagyon sok a hozzászólás, sok gondolat született meg bennem, és gyorsan írom, míg el nem felejtem.

Ranpo! Én is a Sára véleményét osztom. Szerintem is az a jó, ha van két szopi között legalább 2 óra. Jól gondolod, ha rendszert akarsz vinni a dologba. A természet is azért fájdítja meg ilyenkor a mellbimbót, hogy az anyuka tartson szünetet, hisz ez az igény szerinti szoptatás mégsem teljesen az, ami, hisz nem bantu négerek vagyunk (minden pejoratív felhang nélkül!), ahol a gyerek önkiszolgáló.... Te irányítod a dolgot, és a pici azt fogadja el kész ténynek, amivel te megismerteted, hisz nem tapasztal mást. Ha kiéhezik a gyerek, többet fog szopni egyszerre, és meglátod, hogy kialakul majd egy szép ritmus, mondjuk 2,5-3 óránként. Mivel van sok tejed, egyszerre bír sokat szopni, így nagy eséllyel jól fog lakni. Meglátod kevesebbet fog sírni is, mert az újabbnál újabb adag emészteni való tej nem okoz hasfájást a pocijában. Egyszer jóllakott, az keresztül megy rajta, és mire üres a poci akkor kap újra enni. Különben a tej jó, hogy hasfájást okoz, hisz az összetételében mindig más, nem úgy mint a tápszer, ami ha egyszer bevált, akkor mindig ugyanaz. Ágyban heverészés: én ezt nem bírtam volna ki. Még mindig fekve szoptatok, ha lehet, mert így a legkényelmesebb, de én nem bírtam volna ki, hogy egész nap ágyban legyek. Szóval bőven kifejtettem a véleményemet, bizti bejön majd valamelyik megoldás neked is.

Sára! Ahogy a képeken elnéztem, elég vékony alakat vagy. Nem lehet, hogy a gyerek is amiatt gyarapszik mérsékelten? Anyukád mit mond, te hogy nőttél ilyenkor? Fotókon duci Sárika látható? :wink:

Panzej! Keletinél az Arzenál, és a Kentucky között található a fent nevezett üzlett, az a neve Textilház. Valóságos kis textilbirodalom, bár az eladók kissé rámenősek, de szemre belövik a melltartóméretedet!

Ági! Hát igen, most már elég sokat mászkálunk össze-vissza, és ha lenne egy autó, akkor még többet mennénk. Jó gyógyszer a bezártságérzés ellen!

Anid! Miért döntöttél úgy, hogy a szüleidtől távol alapítasz családot, és telepszel le? Miért nem hiszed el, hogy az anyaságra egyedül is képes vagy, és Katát nálad jobban senki nem nevelheti?
Miért hasonlítgatod Katát a többi gyerekhez? Nincs még egy gyerek, aki hozzá fogható! Kata most már itt van, valamit tanítani szeretne neked. :D

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Cirka egy hete próbálkozom a levélirással, ami, talán most, összejön!

Évi! Gratulálok nektek én is és kivánom, hogy minél előbb összecsiszolódjatok Ricsivel! Szerintem is az a jobb, ha kialakul a 2-3 óránkénti etetés rendszere, pontosan azért, ahogy Sára leirta.
A baba ritmusa és a család élete is kiszámithatóvá válik, ha tudjátok, mikor eszik, úgyhogy jól csinálod, ügyes vagy!

Lányok!
Mindenkinek köszi a válaszokat a börze ügyében, azóta megoldódott a kiscipő-kérdés. A Branch gyermekcipő boltban vettünk Botinak surranót. Ugyanannyiba került, mintha a Brendonba kiautóztunk volna, úgyhogy elég volt a Mammutig elmenni.

Képzeljétek, Boti egy hete megtanult járni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Itt rohangszik nekem fel-alá és el se lehet kapni!
Annyira édes, totyog a kis lábain, néha lecsüccsen, aztán újult erővel megy a konyhába, hogy rángassa a sütőajtót

:wink: !

Tényleg, erről jut eszembe, ti hogy oldottátok meg, hogy a gyerek ne tapizza össze a sütőt, amikor forró az ajtaja? Nekünk régi tipusú a tűzhelyünk, vagyis nem olyan az ajtaja, hogy kivül hideg marad akkor is, ha sütsz benne.
Kizárni a konyhából nehéz lenne, főleg, ha egyedül vagyok vele itthon, ezért gondoltam, hátha van valami mechanikus lehetőség a dologra.


Brigi! :P :P :P
Itt vagy még? Itt izgulok a gép előtt, tud valaki valmit?


Kinga
kgk
 
 


Gabek, köszi a belépőket, de sajnos bejelentkeztek egy vidéki ismerőseink holnapra, és hát nem lehetet lemondani. Úgyhogy nem tudunk menni.

Évi, ne izgulj, szerintem megszívlelendő Sára tanácsa, hogy az elején meg kéne mérni mennyit eszik, csak hogy lásd, hogy tényleg elég- e neki a tejcsi. Meg az összebújás is nagyon jó.

Sára, sajnálom, hogy Vincus tejallergiás lett, én is nagyon féltem, hogy a Jencike az lesz, mivel hogy nem tudtam sokáig szoptatni, ő is HA-t kapott, de 1 éves kora után már mindent. De ilyen joghurt féléket már előtte is, szerintem azt már lehet adni, úgyhogy nem hiszem hogy az a baj hogy korán adtad, később is ugyanúgy kijött volna.
De Timi jól letudta írni a példáját.
A télre meg ne is gondolj, hol van az még. Igaz tegnap előtt a fürdőbe bemelegítettünk a hajmosásra. :shock: Nem semmi, augusztusban.

Anid, ilyen hülyeségekre ne is gondolj, ha a JóIsten nem akarta volna, akkor így se jött volna össze. De most már fel voltatok rá készülve, és az elején mindenkinek nehéz. Valaki szerencsésebb, és végigalussza és eszi a gyerek az első hónapot, valaki nem. Mi se a szerencsések közé tartoztunk, de túléltük, van egy gyönyörű, okos fiunk, és ez a lényeg. Te is gondolj arra, hogy előbb-utóbb ennek is vége lesz. Tudom addig ki kell bírni, de kitartás, és néha passzold le valakinek egy kicsit. Nem kell hogy elmenj, csak esetleg vegyél egy fürdőt, közben hallgass zenét. Szorítok, hogy minél előbb túl legyetek rajta.

Prücsök, nagyon ügyes Blanka hogy így elvan egyedül, meg alszik. Szerencséd van. Szerintem meg ahogy írtad foglalkozol vele eleget, és az nagyon jó hogy tudja, hogy nem tudsz állandóan vele lenni. Ez így normális, csak ő már korán rájött. Okos lány. :D

Na megyek pakolászni

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok!

Na, csak így egykezesen, táviratstílusban, mert a balban Máté alszik szoptatás ürügyén.

Anid!!!!! nagyon együttérzek veled, nekem is voltak hasonló gondolataim, ami tök normális, amikor az ember a teljesítőképessége határára jut. Nem lehet bírni az állandó éjszakázást, meg készenlétben állást, normális, hogy egy idő után kiborul a bili. Máté is gyakorlatilag egy hónapon keresztül üvöltött, nálunk egyértelműen a hasfájás miatt. Amikor elkezdte kapni a Gripe Watert, két napon belül mintha elvágták volna. Na jó, még most is van cirkusz, de lehet tudni, hogy azért, mert éhes, büfizni kell stb. Szóval kitartás, eltelik pár hónap, és sokkal könnyebb lesz. Addig is, próbálj meg néha kimozdulni. Naggyon sokat segít!

Ja, ezt akartam kérdezni, hogy ki meddig hordta/hordja a melltartót, úgy értem éjjel. Egy barátnőm azt mondta, hogy jó éjjel is hordani, hogy ne nyúljanak meg a mellszalagok. Mert most már nincs túltermelési válság, nem keményednek be a cicijeim, kivéve, ha véletlenül átalussza a gyermek az éjszakát.
rita81
 
 


Sziasztok!

Köszi az ötleteket. Még valamit szertnék kérdezni.
Most itt van velünk anyósom, minden lépésemet figyeli. Folyamatosan mondogatta, hogy hasfájós, hasfájós. A doki néni kint volt, ő akkor azt mondta nem hasfájós. Viszont Ricsi állandóan enne. Ma éjjel szerintem sokat evett és tényleg hasfájós lett. Fél órán át sírt, nem tudtuk megnyugtatni. Most elaludt. Mérlegünk sajnos nincs, viszont jövő héten kedden megyünk le a védőnőhöz mérésre. Nem tudom mit csináljak. Nagyon tanácstalan vagyok. Hogyan enyhíthetném a hasfájását? Papír szerint 1 óra múlva jár le a 3 óra, akkor kellene megint ennie. Keltsem fel, ha alszik? Így is hogy fáj a pocija? Anyósom azt mondja adjak neki köményes teát? Volt aki azt mondta adjak neki Infacolt. Légyszi segítsen valaki. Kezdek kiborulni. Éjjel etettem, mert folyamatosan cuppogott, ennyi kajától nekem is fájna a hasam. Anyósom szerda óta van velünk, azóta folyamatosan mondja a dolgokat. Lehet, hogy keveset eszik? Kevés a tápérték a tejemben? Már kezdem rossz anyának érezni magam.

Bocsi, de nagyon kész vagyok.

Puszi: Évi
ranpo
 
 


Ranpo
Szerintem küld el a férjed, hogy béreljen a Minimanóból mérleget. Kb. 1000 Ft egy hónapra és az elején nagyon hasznos dolog, hogy megnyugtasd magad. Aztán ha eltelt az első hónap és minden kajálás rendben megy akkor vissza is vihetitek, addigra már rutinos leszel :wink:
Gondolj arra, hogy Ricsi még nagyon kicsi és nagyon új neki minden, szoknia kell a világot és ezt az emésztést is.
Én se teát, se infacolt nem adtam, csak Gripe Watert, de azt csak 1 hónapos kora után lehet.

Ági
Mi a jövő héten kezdjük a hozzátáplálást, leírnád, hogy te mivel, mikor, milyen mennyiségben, milyen gyakran stb. kezdted? Mi a jobb neki a tiszta gyümölcs, vagy ha valami üvegeset veszek, merthogy abba nincs ami allergizálhat?
Hogyan kezdjek hozzá? :roll:

Dorka
Én nézegetem a Pampers csomagolását, de sehol sem látok rajta macit vagy mit, amit küldhetnék neked. Mi a Sleep&playt használjuk, lehet hogy az nem jó? :?

Köszi,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Ranpo de jó hallani rólatok!
Ha átküldöd a képeket a babodról én szívesen lekicsinyítem:-) Hogy vagytok? Az nagyon jó ha Ricsinek jó az étvágya:-)) Örülök, hogy minden rendben! Várjuk a szülési történeted:-) Én nagyon kivi vagyok rá.

Mi még egyben:-) Ma voltam ctg-n az jó lett a Flowmetria is jó lett. Viszont képzeljétek a babámnak mindene nőtt de a bpd-je nem. Most 86mm. Beszéltem a szülésznőmmel azt mondta ne idegeskedjek, lehet hogy pont amikor mérték elmozdult, azt mondta ilyenkor már nem nagyon lehet mérni.
Hétfőn újabb ctg. Utána este vizsgálat a dokinál. Titeket is vizsgáltak a 38-39. héten?

Puszi mindenkinek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


OKÉ Ranpo!

Akkor most vegyél egy mély levegőt!!!!
Zuhanyozz le, bőgj egy sort! EYGÉL EGY TÁBLA CSOKIT!!!!!!!!!!!!!!!!! És ne figyelj senkire, csak magadra, s a babára! Az igazi az lenne, ha anyós hazamenne és hármasban lennétek két,három napig úgy hogy apa segít mindenben, te meg csak babázol!
Utánna lehet segíteni, de csak főzni és takarítani.

Szerintem sem lehet hasfájós! Infakolt hagyd ki, csak fújjolni fog és fintorogni! Tea sem kell! Oylan pici még ne bántsd ilyen szarságokkal!
Eszik, alszik, kakil.
Ha van tejed az nagyon jó! :P :P Ennél több nem kell a babának!

A keltés jó kérdés! Szerintem hagyd békén aludni így este, fel fog kelni, ha éhes! Ha meg alszik 3-4-5 órát akkor mi van? Ott van melletted és ha kellesz(így szabolcsi tájszólással) add a cicit gyorsan!

Gondolj arra,m it össze szenvedek a tejcsi felszaporítására! Vicc, de nekem szülés után 6-7 héttel kezdett tejcsim lenni, de csak szakszosan!

Kép
anid
 
 


Sziasztok:)

Csak egy vonatfütynyi bejelentkezés:)

Gabek

Én barackkal kezdtem a hozzátápit, mivel most érik ez volt a legcélszerübb az elsőre adható gyümik közül. (az más tészta hogy ugy látom nem jön be neki, pedig három fajtát is kiprobáltam és mézédes volt még se flamozta) Meghámoztam és lereszeltem, nekem van egy kicsi csillagalaku recékkel ellátott reszelőm, azon nyomkodtam át, igy a rostokat eléggé széttépte és jó sok lé lett. Elsőre két kanálnyit adtam neki, aztán a következőnél 4 et probáltam, utána már mehetne annyi amennyit kér. Egy gyümit legalább 4 v. 5 napig adj neki, hgoy szokja az izeket. A legjobban én jártam mert amit nem evett meg Pepe azt szépen kiittam az edényből én :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:
Következő az alma lesz, csak még nem találtam elég édeset, meg vetettem már apával mélyhütőtt meggyet, azt is megprobálom majd. A körtével még várok egy hónapot mert eléggé puffasztó gyümi.
Ez egy hónapig fog igy menni, mármint hogy gyümik, utána fogom elkezdeni a zöldségeket: sárgarépa, tök, meg jöhet a rizs majd.

Vettem üveges ételeket is, mert biztos lesz olyan hogy mennünk kell és a saját gyümi elég macerás, és sajnos igy reszelve, turmixolva hamar megbarnul a levegőn. A hippnek van pici üvegese, alma, barack és banán, nézd meg majd a bolti kinálatot. Jó tanács: olvasd mindig végig hogy mit tartalmaz és lehetőleg kerüld a hozzáadott cukrot, tejet, és ha teheted az olyan gyümis keverékeket is amik déligyümölcsöket tartalmaznak: naracs, ananász és társai, ezeket majd csak egy éves kor után kéne bevezetni mert eléggé allergizálóak sajnos. (tudom hogy a banán is déligyümi, de az nem citrus féle igy elfogadottabb és eddig nem mondták rá hogy allergizál, csak fogja a székletet)

Anid

Megértem hogy egy csomo kétségbeesett gondolat támadt fel benned, ezen szerintem majdnem mindannyian átesünk. Sajnos a szüléssel nem adnak a bébihez használati utasitást, és a köldökzsinor elvágásával megszünik a jótállás és a cseregarancia :lol: :P igy nem is tudjuk visszavinni :):) Jah és direkt nem mutatják meg hogy hol lehet belőlük kivenni az elemet :)

Remélem csaltam egy csöpp mosolyt az arcodra. Én is voltam hasonló cipőben ezért tudom mondani, hogy fel a fejjel és hidd el nem véletlenül választott titeket Kata, neki ti kelletek és nektek meg ő.

A sirásos dologra probáld meg enyhités képpen a hordozókendőt, nyugodtan használhatod már nála, kösd magadra őt és biztos hogy megnyugszik a tested közelségétől, neked meg több időd lesz mert tudsz vele simán közlekedni és sok sok minden csinálni igy is hogy rajtad van manócska. Végül is nagyon érthető hogy vágyik rád, hiszen 9 hónapot együtt töltöttetek elég szoros szimbiózisban, azt nem lehet csak ugy elfelejteni.
Az esetleges pocifájásra meg kéne nézni hogy mit ettél, vagy mit ittál. A tej mennyiségét csökkensd le nagyon minimálisra amit megiszol, ha teheted hagyd el egy darabig, szoptatós teától is fájhat a pici pocija, ezért érdemes laktoherbet pl felváltani kecskerutára, mert az is tejserkentő, viszont nincs benne kömény ami nagyobb mennyiségben éppen az ellenkezőjét éri el és nem a pocifájást könnyiti hanem még fokozza is.
Általában a csecsemőkori pocifájást 3 hós környékre lazán kinövik és mintha kicserélték volna olyan békés babó lesz, no azért nem lehet ám sokáig örömködni, mert ekkor meg elkezdenek mozgolódnia fogcsirák....

nah azt hiszem mára ennyi bőven elég volt belőlem :lol: :lol:

Lányok ha valakinek sürgős válaszra van szüksége, nyugodtan hivjatok fel, ugy elöbb tudok válaszolni, mert a nethez mostanában elég ritkán jutok, de azért probálkozom :)

Holnap börze akkor, remélem mindenki tud vásárolni jó dolgokat, ha valaki szembejön velem és nem ismerem fel akkor sikitson rám, mert ilyenkor elég bamba vagyok és képes lennék még a saját anyukám mellett is elmenni....

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Kgk én még egyben:-) Köszi hogy izgulsz.:-)

Képzeljétek este beindultak a fájások éjféltől 2ig. És mikor elhatároztam, hogy na most telefonálunk, akkor minden elmúlt. De azok az igazi kemény fájások voltak, nagyon jó volt.
Erre reggel felkeltem és látom hogy megpuffadt az arcom:-)) Olyan más lett. Lassan tényleg itt a vég:-))))))))))

Köszi mindenkitől a drukkokat:-))

Puszi nektek!!:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Köszi Gabek! Nem tudom, hogy az jó-e, de vonalkód biztos van rajta. Ha leírod a számát megmondom, hogy jó-e nekem.
Köszi előre is!

Ranpo: próbáld ki az infacolt, vagy Ági bogyóit, és ha elhallgat a hasija fájt.
Ha nem, akkor keresgetni kell tovább a sírás forrását.
Kitartás!
Szerintem is hagyd aludni, ha éhes, maj jelez.

Brik:Ha még olvasol, akkor már tényleg itt a vég és a kezdet!
Drukk!
Engem is vizsgáltak folyamatosan. A 36. héttől már hetente kellett a dokihoz járnom.
Pénteken még voltunk nála, mert azt hittem szülni fogunk, de mégsem. Szombat hajnalban mentünk.

Ági: ez tök ari, amit Anidnak írtál! És milyen igaz!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Bocsi ez lemaradt:

Nektek szülés után az első menzesz előtt nagyon fájt a hasatok?
1 hete voltam a dokinál és azt mondta,hogy nincs sok hátra.Azóta van, hogy szét akar a fejem robbanni, ver a víz és görcsöl a hasam. :twisted:
Reggel mondtam a páromnak, hogy inkább szülnék még egy hugit :lol:
A terhesség alatt nem volt semmi bajom.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a sok ötletet. Azt hiszem mindent kipróbálunk szép lassan. Nagyon sír szegénykém, én meg úgy szeretnék neki segíteni. :cry:
Már a mi ágyunkban alszik a csipet.

Ági
Köszi a homeo bogyós tanácsot. Már el is küldtem apát és hozott Colocynthis 9-et. Most még az Infacolt használjuk, de ha nem jön be, akkor jönnek a bogyók. Valami csak segít. Remélem.

Brik
Drukkolok Nektek! :D :D Hamarosan találkozhatsz a picurral.
Engem is vizsgált a dokim az utolsó 2 hétben.
Köszi a segítséget, átküldök neked 1-2 képet.

Ne haragudjatok, de muszáj mennem. Csipet megint sír. :(

Ígérem, hamarosan megírom a szüléstörténetem.

Puszi: Évi
ranpo
 
 


Sziasztok!

Ranpo ment mail. A képet kétszer kicsinyítettem, hogy betudjam szúrni ide. Gyönyörűű fiad van! Mégegyszer gratulálok!!!:-)
Kép

Kép

Köszi a drukkokat!!
Én kis naiv voltam azt hittem már csak a végén vizsgálnak amikor szülünk:-)))

Puszi nektek!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Én buta a képen Ricsi van Ranpo kisfia pedig irni akartam:-) Lemaradt:-(
De gondolom ezt mindenki így gondolta:-)

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Szia Brik!

Köszi, hogy felraktad nekem a képeket. Ügyi vagy.

Közben én is itt próbálkozom, Vonalzót már sikerült készíteni és most már a kicsinyítés is egész jól megy. Találtam a gépemen egy képszerkesztőt. :D :D


Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Évi!
Fel a fejjel! 100%-ban egyetértek azzal, amit Anid írt. A legjobb az lenne, ha anyóst sikerülne kicsit elküldeni. Biztos, hogy a jószándék vezérli, de tuti nem tesz jót, ha egyfolytában azt hallod tőle, mit hogy kellene. Nem utolsó sorban a tejnek sem mindegy: ha izgulsz, nem váltódik ki a tejleadó reflex. De azok alapján, amit leírsz, szerintem nem a tejjel van a baj. A mérleg bérlése jó ötlet, kedvenc klinikánkon is leht bérelni, hálósat (3000 Ft/3 hó). Ha hetente egyszer leméred, az bőven elég, és rájössz, hogy szépen gyarapszik. HA meg ténlyeg hasfájós, elképzelhető, hogy egyik csodaszer sem segít. Ez nagyon rossz hír, és tudom, hogy a 3 hónap elképesztő messzinek tűnik, de utána hidd el sokkal jobb lesz. Próbálj annyit aludni, amennyit csak lehet, amikor a gyermek alszik, aludj Te is, és egyél rendesen! A védőnő nekem azt mondta(és ő egy jó védőnő, legalábbis eddig annak bizonyult), hogy 4 óránál többet ne hagyjam aludni napközben, szokja meg, hogy az nem az éjszaka. Éjjel viszont ne keltsem fel, örüljek, ha alszik. Nem fog álmában éhenhalni. Kivételt képez a fentiek alól, ha besárgult, mert ugye akkor keltegetni kell.

Kitartás!! Nagyon eggyüttérzek veled, mi is nagyon megszenvedtük az első hónapot.
És gyönyőrű a kisfiad!!


Brik!
Mennek a drukkok! (Engem is sűrűn vizsgált a végén a dokink..)
rita81
 
 


Sziasztok,

Ranpo,

Gyönyörü a kisfiad, mégegyszer gratulálok. Én is csak azt tudom tanácsolni, amit Anid írt. Anyóssal el, zavaró tényezö.

Múlt héten egyik délelött az RTL klubbon, a hasfájós kisbabákról volt szó. A gyerekorvost dr Kovách Istvánnak hívták, aki tanácsokat osztogatott. Látta vki?

Nekem nagyon tetszett. Tett egy összehasonlítást is, azt mondta, hogy a kisbabák annyit esznek ilyen kis korban mintha mi 10-15 kg! kaját ennénk naponta. Nem csoda, hogy a kis pocak fájdogál.
Majd szép lassan kialakul a bélrendszer baktériumflorája is, hozzászoknak a kajához.

Egy anyuka betelefonált, hogy a gyereke nem tud pukizni, ezért a gyerekorvosuk olyan szert írt fel neki, ami szeleket csinál. Ez a doki rögtön azt mondta, hogy ne adja a gyereknek tovább, mert ettöl még jobban megfájdul a hasa. Maszírozza, tegye langyos/meleg vízbe a babát amitöl ellazul és az anyatejben olyan anyagok vannak amik hozzásegítik a gyereket, hogy ezt az idöszakot minél elöbb átvészelje. Nem kell hozzátáplálás.

Szóval Ranpo, próbálj megnyugodni, nincs a babádnak semmi baja, tejednek sem, hallgass az anyai ösztönökre, ismerkedjetek egymással, ez idöbe telik. Szurkolok.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Nagyon belehúztatok megint kis grafománok, de Blanka nem hagyott mostanság géphez jutni. :)

Anid,
Biztos nagyon nehéz most Katával, de tényleg mindketten nagyon jó szülők vagytok és megérdemlitek Katát. Ő az élet ajándéka és meglátod,majd be is fogja bizonyítani. Ti meg nagyon szuperek vagytok, hogy így küzdöttetek érte! :) Az én jó gyerekem mellett már attól is el bírok keseredni, ha van néhány rosszabb napja. :?
Volt egyszer egy nehéz időszakom (ugyan még nem Blankával), amin az segített át, hogy minden napban kerestem valami pozitívumot és felírtam az asztali naptáramba. Talán hülyén hangzik, de akkor jót tett.

Ranpo,
Ricsi tüneményeses formás kis újszülött és nagyon szép baba! :P Fel a fejjel! Az első 3 hetet mi is végigszenvedtük Blankával, amíg nem állt be a szopi. 1-1,5 órákat altattam, sétáltam, énekeltem és képes volt felébredni mikor letettem a kiságyba. :? De ő nem is szopizott. :( Nálunk az segített, hogy mellette aludtam párszor és odalfekvésben szoptattam, ha kérte. És nem keltegettem se nappal, se éjjel (bár őt nem is lehetett, mert besárgult és nem hatott rá semilyen ébresztő módszer :roll: ). Meg akkoriban néhányszor kapott teát, hogy mégis igyon, de a pocakja ne teljen úgy el - azt ilyen csepegtetővel vagy kanállal.
Anyósomat amúgy én már csak akkor hívtam, amikor felkészültnek éreztem magam rá. Addig a tesóm és anyu voltak nálunk.

Ha most így utólag belegondolok az első 1 hónap a legnehezebb, legkimerítőbb. A másodikban már ráhangolódik az ember a babára, így az olyan 60-40 %-ban jó-rossz és a 3. hónaptól már tényleg kinyílik a világ. :)

Kinga,
Gratula Botinak a járáshoz! :D Ügyesek vagytok.
A tűzhely ajtó kérdés jó kérdés. Én még sosem néztem, hgy az enyém ajtaja hőálló-e, de ideje utánajárni.

Rita,
Én csak az első pár hétben hordtam melltartót éjjel, anélkül sokkal kényelmesebben tudok aludni.

Sára,
Kezdem azt hinni, hogy leköltöztetek vidékre és Pestre csak látogatóba jártok. :wink: Használjátok csak ki a jó időt.
A dézsás kérdésemet olvastad? Majd megírom mailben.

Gabek,
Nektek bejött a Sleep&Play? Nekem is van egy csomag, de szerintem kakinál nem az igazi, és mintha pisivel is hamarabb feltelne... Azért néha ráadom, hogy fogyjon, de éjszakára a hosszú alvás miatt sosem merem. :( Pedig jó lenne, mert olyan klassz vékony.

A szülés utáni első vérzés engem is érdekelne. Ugyanolyan tünetekkel jár, mint amilyen előtte volt a ciklus vagy változhat? Gondolom elsőre még nem áll be 28 napra...

Milyen volt a börze?

Mennem kell, ébred a csöpp lány.
puszi,
Prücsök

prucsok
 
 


Helló Lányok!

Köszönöm a biztató szavakat! A mostani hétvége nagyon csodás volt! A legjobb hogy apa velünk volt, így hármasban csodás az életünk!
Igazatok van, igyekszem megkeresni azt ami jó! Amikor a kórházban ott hagytu kéjszakára akkor éreztem csak igazán hogy mennyira hiányzik manó! :P :cry:
A szombati börze jó volt, vettem egy csomó mindent, amire Katának kb. 3-4 év múlva lesz szüksége! :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :shock: A méretek nem jöttek be!!!!Na mindegy! A novemberire elviszem a tesóm ,hogy segítsen! :evil:
Ma reggel meg hónapok óta először elmentem a Corába vásáolni! Annyira jó volt így kimozdulni, biztos ez is bajom volt már, a bezártság!

De a legcsodálatosabbat mégis Kata adta, egész hétvégén békés volt! Így apa s látta már mosolyogni és nemcsak sírni! Szegény hétközben mikor hazaér csak a sírós Katát látta! De olyan boldog vot hogy ő vigyázott rá a börzén is és most is és nem volt hangja sem a gyereknek!Annyira jó így együtt, hogy 100ml-ket szopizik a gyerek!

Évi
Igaza van Prücsöknek, meg kell keresni a jó pillanatokat! Nektek pl, hogy eszik, hogy van tejcsid, hogy kakil,pisil, hogy ott a fiúcska!!!!!
Ha Ági szerint 3 hós koráig sír, akkor addig! Én azt az egy hónapot már féllábon is kibírom! :lol: CSodás a fiad!!!!!!

Ági
Gondoltam is már arra, hogy megyek a Kaáliba reklamálni, kihagyták belőle a kikapcs gombot! :? Ennyi pénzért! :D :D :D :D :D :D :D :D
sajna vajas kenyér, rizs, és ehhez hasonlók mellett mitől fájhat a hasa? Tényleg lightosan eszem! Tejcsit hanyagolom, pedig imádomm!

Kép
anid
 
 


Prücsök,
kösz, hogy válaszoltál a melltartós kérdésre. Naná, hogy nekem is sokkal kényelmesebb lenne nélküle, csak attól tartok, mindent eláztatok tejjel, ha kicsit később ébred a Máté a szokottnál. És mondhatom, most emiatt a nátha miatt egyáltalán nincs rendszer az éjszakáinkba.

Ez a pozitívum dolog írogatás ismerős, én pont most hétfőn kezdtem el, mert nagyon tele volt a bugyrom. Olyan jó visszaolvasgatni. Minden kis apró hülyeséget leírok, ami aznap jó érzéssel töltött el, és mindig meglepődök, hogy 8-10 dolgot össze tudok szedni egy nap.

Sleep&Play: ez nem egy az egyben az Active Baby pelenka más mintával? Mi is azt hittük anyuval, hogy kisebb, de összehasonlítottuk egymásra fektetve őket, és teljesen ugyanannak tűntek. Nem lehet, hogy ez a Sleep&Play csak egy ügyes marketing fogás, hogy úgy látsszék, mintha javítottak volna a peluson?

Jut eszembe – nem tudjátok mi van Indigoval? Már régen járt erre, nem? És Kguila meg Joe is hiányzik! Ja, és táblánk sincs. :(

Lilla,
neked már napok óta akarok írni valamit, de ahogy leülök ide, kimegy a fejemből. Ahogy most is. :)
üdv,
Rita
rita81
 
 


Sziasztok!

Újra itthon.

Apa meggyógyult, hála az Augmentin istenségnek 3 nap alatt :) Mondjuk nekem most nagyon fáj a torkom, de szerencsére Bálinton semmi jele.

Gabi: Utólagosan is köszönöm a belépőket a bababörzére, mert mint kiderült a férjem kapott a párodtól, és végül meggyőzött, hogy menjünk el, a dédnagyszülők meglesznek nélkülünk 2 órát. :)

Vettem a Christina Moda standján én is szopis melltartót, 990Ft volt idén :) Jól be is vásároltam belőle, mert ilyen olcsón sehol nincs.

Sleep&Play: Mi mostmár túl vagyunk az összes létező igényesebb pelenkafaj kipróbálásán (Libero, Pempers, Huggies, Cien, Helen Harper...) és úgy határozott a családi tanács, hogy a Sleep and Play a menő. Ami az érdekessége, hogy a normal pempers nekünk nagyon nem jött be, de ez a Sleep and Play hihetetlen mennyiséget képes magában tartani. Hozzáteszem Bálint egy kakigyár és sokszor éjszaka is át kellett pelusozni, mert kifolyt a cucc a hátán, de mostanra ez megszűnt. (Istenem, ha ezt olvassa a Pampers marketingese lehet, hogy behív egy reklámfilmre, mert nagyon reklám dumát nyomtam :) )

Ranpo: De jó, hogy itthon vagytok! :)Nagyon cuki a kisfiad.

Saara: Örülök Neked is, hogy visszatértél. Na meg a kedves Tékozló Építkező Ágnes Asszonynak is.

Rita: Akkor Brüsszel ügyben nem drukk Neked :) Egyébként sem akarom, hogy elmenj :) Ha eszedbe jut, amit akartál hívj fel nyugodtan.

Prücsök: Bálint még nem tudatosan nyomkodja a zenedobozát, inkább csapkodja :)

Fontos kérdés: Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy a fagyasztott tejcsit hogyan kell kiolvasztani, odaadni a gyereknek?? Még soha nem volt rá szükség, de pénteken ugye esküvőre meg utána esküvői vacsira megyünk és nem biztos, hogy tudok eleget lefejni aznap, lehet szükség lesz fagyasztottra is.

Na megyek fürdetni. Jó éjt mindenkinek!
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Lilló! A fagyasztott tejcsit úgy olvaszd fel, hogy a fagyasztóból tedd a normál hűtőbe a zacsit és amikor kiolvad (elég sokáig tart, fél nappal számolhatsz nyugodtan), akkor öntsd bele egy cumisüvegbe (szerintem az üveg jobb, mint a műanyag) és meleg vízben (NE mikróban!) melegítsd fel. Ez pár perc. Praktikus ha előre beleteszed a cumisüvegbe és ha szükség van rá, akkor csak melegíteni kell. Szóval ha reggel kiveszed a fagyóból, estére jó lesz.

Nem tudom mi van ma, de Sanyika még mindig nem aludt al, pedig már 10 óra van! Máskor fél 9-9 között már alszik.

Na megyek, leváltom apát.
Jó éjt,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok:)

A bejelentkező szöveg a szokásos igy nem is ismétlem :wink: :P

Lilla:)

Fagyasztott tejcsit én ugy olvasztottam mindig fel, hogy forró vizes edénybe tette, a fagyott tejcsit tartalmazó dolgot. Pl: ha dobozban volt lefagyasztva akkor azzal együtt beleállitottam egy forróvizzel telt edénybe. Ha jégkocka zacsiban fagyasztottad le akkor vegyél ki annyi kockát amennyire szerinted szükségetek lesz, tedd egy pohárba, esetleg aventos cumisüvegbe bele is fér a jégkocka, mert annak jó nagy a szája és azt állitsd forróvizes edénybe. (Akár melegitheted is a tüzhelyen a vizet és ugy tartod bele, ha gyorsan kell mondjuk , (itt az állitást nem javasolnám, mert ugye a melegités közben az edény aljával érintkezve elolvadhat a cumisüveg, vagy amiben a fagyi tej van). Egyet tuti ne tegyél: mikróban ne melegitsd fel közvetlenül a tejet, megváltozik nagyon az ize és nem tesz jót neki.
Ha esetleg tul sok van egyben lefagyasztva és előre láthatólag nem kell az egész, akkor a melegitésd elsőre addig végezd amig éppen hogy felolvad, de még jó hideg, ekkor öntsd ki belőle ami tuti elfogy a maradékot meg tedd a hütőbe és az a következő etetésnél még simán felhasználható, hiszen nem melegitetted fel teljesen.


Börze
Mi is körbenéztünk, jó nagy tömeg volt, de jobban elviselhető volt mint a kismamáson, azon kb háromszor ekkora tömeg van, mondjuk az asztalszámok is kb 3x ennyi. Sajnáltam hogy normális bébiételes cég nem volt kint, pelenkásokból is hiányzott a pampers... azért nem mentem ki hiába, vettem néhány kabátot Daninak, meg télire Petinek egy egész jó kis bélelt kezeslábast 1600 Ftért, ami üzletben kb 9 lett volna.

Rita

Pelenkáknál már minden loturót kitalálnak csak hogy el tudják adni. A pampers most fog szeptemberben árat emelni burkoltan éppen: csökkenti a zacsiban a darabszámot. (tavaly májusban is igy emeltek árat) Sleep and Playt nem probáltam még ki, de amig tart a játékuk a vonalkód gyüjtéssel nem is nagyon fogom azt hiszem. Nekünk a normál bejött, és amióta Pepe nem kakil napjában 5 ször, csak egyszer igy nem is folyik ki a derekánál (bár ez a jelenség más pelusnál is előfordult vele).

Erről jut eszembe, hogy akinek van esetleg fölösleges pampers pelenka vonalkódja (3 as és 4 es méret , jumbó vagy óriáscsomagos ami jó) és nem gyüjti azt mi is szivesen fogadnánk, adok helyette DM es vagy Mi világunk bónokat


Anid

Sajnos hiába eszel lightosan, nem biztos hogy te miattad fáj a pocija, mivel nem csak tejcsit kap ezért simán zavarhatja őt a tápszer, és ugye abban sajnos van tej, amit jóval nehezebb neki emészteni.
A lényeg hogy most tök jól telt a hétvégétek és ez feltölti egy kicsit az embert, hidd el hogy egyre több lesz majd a mosolygós nap, mint a sirós :)

Prücsök

A piros betűs napok változhatnak, de attól függ milyen volt elötte a ciklusod, ha normális volt és nem voltak vele gondok, akkor nagy valószinűséggel most se lesznek, ugyanugy beáll a normál rendbe. Azt mondják az öreg bölcsek, hgoy akinek elötte nagyon fájós volt, azt a szülés általában rendberakja és sokkal kevésbé fog görcsölni. Véleményem szerint ez is tök emberre válogatja. Anno nekem Daninál 5 hónap után megjött, viszont jó elhuzodó lett, volt hogy 45-50 naposak voltak, ezért is voltam már bő két hónapos terhes mire észrevettem Pepe pociba telepedését.
Most meg már ugye PEpe elmult 6 hónapos és még nem jött meg...


Csilla

Láttam a műsort amit mondtál, igaza volt a dokinak, sok sok tévhit kering a kismamák körében és sok elavult több évtizedese berögzültség is.
Gratula Viktor gyarapodásához, szépen fejlődik a kis gézenguz, dobhatnál fel róla képet, meg a lányokról is :)

Évi

Nagyon szép Ricsike baba. Remélem már kicsit megnyugodtál és könnyebben veszed a dolgokat:) Kitartás és ha valami kérdésed van, nyugodtan hivj fel, nem zavarsz.
A homeos bogyó mehet nyugodtan az infacol mellett is, nem gátolja , hanem ez is segit, szal ne várj vele, hogy ha az nem segit... mehet a kettő együtt...


Dorka

Szegénykém, nem irigyellek. Remélem azóta megjött és megszüntek a görcsök. Ha végképp nem birod már akkor nyugodtan bevehetsz nospát, az mehet szopi mellett is, jobb, mint hogy végig szenvedj.

Angyalka

Tul éltétek a hétvégi rokonlátogatást? :) A novemberi börzére jó előre foglald le magadnak a napot :wink: :wink: :lol: :lol: (poénkodom, remélem nem baj:)


Kinga

Gratula Botinak a járáshoz :) Nekem meg végleg vége az arany életnek, ezentul aztán folyton mozgásban kell lenned:)

Nálunk hála a tűzhely egyrészt hőállóüveges, másrész a konyhába szereltünk fel az ajtóra rácsot, igy csak akkor tud bejönni Dani, ha megengedem neki. Azt tudom, hogy van egy szerkezet amit a lapokhoz lehet tenni, hogy oda ne nyuljon, a sütőhöz is lehet valamit kapni, de hogy pontosan mire jó azt nem tudom, de nézz körbe az ikea oldalán ott azt hiszem találsz rá ötleteket.


Nah most mennem kell, mert már leesik a fejem....Pocakosoknak mennek a drukkok, kitartás, lassan telehold lesz ha jól látom, igy majd jön a babaeső is :)

Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát, és akik régen irtak azok legalább egy élek sort irjanak be : Jutka, Joe, Júlia, Indigó, Maszat és mindenki aki hiányzik a névsorból :)

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Írtam egy szép hosszú hsz,de elszált!!Most nagyon mérges vagyok! :evil: :evil: :evil:
Már rég nem csinált ilyet velem a rendszer,hát most megkaptam én is!
Akkor mégegyszer megpróbálom összeszedni a gondolataimat!

Ranpo,
nagyon szép,formás kisfiad van!Mégegyszer gratulálok,sok tejcsit és jó egészséget mindenkinek!

Brik,
mennek a drukkok ezerrel!Mára hidegfrontot mondanak,hátha meg lesz az eredménye! :lol:

Anid,
csak csatlakozni tudok a többiek véleményéhez!ne feledd az életben a legnagybb kincs a gyermek!biztos vagyok benne,hogy Katának ti vagytok a legjobb szülei!!

Ági,
örülök,hogy most már többet tudsz jönni ide!Mindig nagyon jó tanácsokkal látod el az éppen rászoruló anyukákat! :lol:
Írtad,hogy hívhatlak nyugodtan,de akkor kérnék vmit!Add meg a vonalas tel.számotokat(ha gondolod priviben),mert a táblázatban csak a mobil van,és én itthonról nem tudok mobilozni,mert a vodának nincs térereje! :( Majd hívlak,ha nem gond! Köszike!

Nálunk zajlik az élet!
Zsoltika elkezdte az ovt!Nem volt semmi gond az átállással,megértette,hogy már oviba jár,nem a bölcsibe.Legalább ez is igatolta,hogy az értelmével nincs gond,csak a beszéddel!
már hívtam a nev.tanácsadót időpont végett,azt mondták visszahívnak,ennek már egy hete!:( Nem kapkodják el!Remélem nem felejtették el!Majd a héten ismét rájuk csörgök!
Múlt héten átszurattuk Hanna bab fülét,már van fülbevalója!
Olyan aranyos kislány arcocskája lett!:lol:
Már szinte minden evő lett,már a zöldségeket is szívesen megeszi!Már kapott babapiskótát is olyan aranyossan elcuppogja!Igaz még csak-még mindig-kettő foga van alul,de már egy hónapja nagyon meg van duzzadva a felső négy is!De úgy látszik ezek is olyan nehezen bújnak ki,mint az alsó kettő!

Szerintem is jó az új Pampers pelus a Sleep&Play,mi most vettünk először-a Pluszban 1000ft volt mindegyik méret!-de tényleg jó a nedvszívókája!Éjszaka sincs gondunk vele!A kakit is jól tartja!

Ami a mensest illeti,nekem 6 hét után megjött,mert nem szoptattam!Rendesen beállt az első után,pedig még a meddővétételem is akkor tájt volt,az sem zavarta be.Szerencsére nekem sosem volt gondom a ciklussal,mindig pontos volt!Ezért is tudtam mindig amikor nem jött meg,hogy terhes vagyok!Mert más jele nem volt!Igaz most amikor a gyógyszer mellett lettem terhes egy kicsit csodálkoztam,amikor nem jött meg,de éreztem,hogy terhes vagyok!:D

Na akkor megpróbálkozom az elküldéssel,remélem most nem törli az egészet!!!!!!!
Nem lehet mellékletet csatolni,addig meg sem próbálok küldeni,mert rossz a rendszer! :evil:
Azért megpróbálom melléklet nélkül!

T.

Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Megint én!
Most átment,bocsi a hibákért de nem olvastam át,csak küldtem,nehogy megint törölje!Igaz a melléklet feltöltés nem jó,azt írja,hogy a kapcsolat alaphelyzetbe állt!Hát ezt nem igazán értem,na mindegy!
timiban
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a lelki támogatást. Nagyon jól esik. Anyós még marad, addig amíg ki nem borulok.

Ági
Köszi a segítséget. Még egy kérdés. Minden szopi után kell használni a mellszívót?

Kitartás a pocakosoknak.

Brigi
Hogy vagytok?

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok :)

Évi

Nagyon szivesen és bármikor, ha szükségét érzed hivj fel, ha néha csak emberi szóra vágysz a sok babagügyögés mellett akkor is nyugodtan, hidd el nekem is jól esik :)

A mellszívót érdemes minden szopi után használni az elején, hogy fokozzuk a tejtermelést, mikor már beáll a kereslet kinálat akkor ugy is érezni fogod hogy nincs már rá igazán szükség. Egy idő után már nem fog annyira feszülni a cici két szopi között a szoptatási idő közeledtével, de nem kell parázni, hogy kevés lenne a tej, csak az idegrendszerünk megjegyezte hogy mennyire is van szükség, ezért nem csinál tultermelés válságot. A legtöbb tej ugy is a szopi alatt termelődik és nem a ciciben raktározódik :) :)


Timi

A rendszer rossz tréfája... engem már jó párszor átvert, és a litániáimat szépen befalatozta, azóta ha hosszabban szeretnék válaszolni, inkább wordben irom be és utána bemásolom...

Ami a telcsiszámot illeti benne van a vezetékesem is ám a táblában, csak egy kicsit tovább kell görditeni, ott van a harmincas száma alatt. Azóta beszerztem egy vodafonost is, azt majd elküldöm külön is, meg beteszem a táblába, hogy akinek olcsóbb azt hivni, az tudja.

Nah ma egész furcsa hogy csend van a házban és csak kettesben vagyunk Pepével, édes ahogy a szönyegen kuszik mászik és mindent megprobál megszerezni magának, megvizsgálni és berregni hozzá:):)

Talival akkor mi lesz csajok? hányadikán és hol és mikor.....

Még egy kérésem lenne, ha tud valaki esetleg segiteni. Mivel butorok hiányában szenvedünk eléggé, a pénzről már nem is beszélve, keresnék két személyes kinyitható kanapét. Alapállapotban ezek ugy ált. 140 cm szélesek szoktak lenni, kinyitva meg a fekvő felület ugy 100*190 körül mozog. Ha valaki tudna esetleg olcsó, használt, de még használhatót az ha szólna nagyon megköszönném. Eddig kettő lehetőségről maradtam le :(:( Hétvégén egy tutira megbeszélt vételt mondtak vissza, ugy hogy már uton voltunk érte és erre meg eladták mire majdnem odaértünk.... eléggé lelombozott a dolog...
Vagy még esetleg sarok ülőgarnitura ami érdekelne, mert az emeletre a dühöngő részünkbe semmi ülőalkalmatosság nincs, mondjuk ennek a gyerekek örülnek, én kevésbé :P :P

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Hali!

Évi!
Nagyon helyes Ricsike! Hasfájás idején még nagyon beválnak az ilyen-olyan ringató alakalmatosságok: hinta, bölcső, bébihordozó. Az infacolt viszont minden szopi előtt be kell adni, állítólag, hogy hasson. Na nekem ehhez nem volt idegzetem, inkább a sírás! Volt úgy, hogy éjszakai szopi előtt az ágyban kiborult az egész cucc, aminek az állagát hadd ne hasonlítsam valamihez :wink:
Szerintem is érdemes kifejni a tejet, legalább látod, hogy milyen sok van belőle! Én abból fejtem, amiből éppen nem szopott este lefekvés előtt. Általában azt tapasztaltam, hogy mindig visszatermelődött a kifejt tej, szóval szaporítja a mennyiséget. Szerintem felesleges a mérleg, ha eleget kakál/pisil a gyermek, rendszeresen eszik-alszik, és szemmel látható, mennyire kisimult a bőre, fényes a haja, szeme. Aztán olyan örömteli meglepi, mikor elmentek tanácsadásra, és kiderül, hogy több mint egy kilót gyarapodott. :D :D :D Amúgy nálunk már elmúlt a pocifájás, tényleg mint, akit elvágtak.

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok,

Rita
Én addig hortdtam éjjel-nappal a melltartókat, amíg csöpögött a mellem, amikor ez véget ért akkor nagyon örültem, hogy már nélküle alhatok.

Mi is voltunk a börzén, tök jó téli kabátokat vásároltunk, na persze egyet akartunk venni, de vettünk egybe overállt és láttunk még 2 tök jó kabátot, amit nem lehetett otthagyni. Persze nem tudom hova fogja ezt a sok kabátot hordani, de nagyon jól fog Gergőnek állni az tuti.

pelenka
mi is a 2 méretből a sima Pamperst használtuk, és a 3-nál váltottunk a Sleep&Playre, szerintem nagyon jó. Bár most kísérletezünk, épp a Lidl pelenkáját tesztelem, de az nagyon kemény, olyat ne vegyetek, se vettünk még Babylove-t is, ami a DM márkája, de ha az sem jön be még mindig ott figyel egy csomag Pampers :-)

Prücsök
Nekem megjött a múlt héten. Nem éreztem semmit, csak csodálkoztam a WC-n ülve, hogy nahát ismét nő lettem :P . És érzem, hogy visszarendeződnek a hormonjaim, ugyanis allergiás is lettem, és elkezdett kicsit hullani a hajam is, de nem baj, úgyis túl sok van, ja és meg is fáztam.
Korábban sem volt ezzel semmi problémám, és most sincs, én is kíváncsi vagyok hogy fog beállni a ciklusom, erről m,ég nem tudok beszámolni.
Gondoltam rád a börzén, mert eszembe jutott, hogy szeretnél venni habtapit (vagy mi a neve) ami a polifoam betűs/számos négyzetek. volt egy stand tele ilyenekkel, úgy felhívtalak volna, hogy megvegyem-e.

Találka
Légyszi ne 13-ánés ne is 14-én legyen, a többi nekünk jó, csak nehogy lemaradjunk megint a fránya oltás miatt.

Ági
Mi eladtuk a kanapénkat és annyira örültünk, hogy találtunk rá vevőt, mondjuk tök jó állapotban volt és nagyon jól járt vele aki megvette, de ha tudom, hogy kell nektek....

Lilló
Szívesen a belépőt

Rita
Milyen nyelre fordítanál?

Dorka
Gondoltam azt írom a vonalkódra, hogy fekte-fehér-fehér-fekete-fehér- fekete :lol: no de komolyan 4015400 108351, ez jó neked?

Ranpo
Nagyon szép kisbaba Ricsi :-)

Elmondom hétvégi büszkeségünket Gergőt megetettem 7-kor, 8-ra már aludt. Apa azt mondta kicsit lefekszik aludni, én olvastam, hogy hagyjam a fiúkat aludni, majd én is bealudtam, és hajnal fél 2-kor ébredtem fel. Realizáltam, hogy hoppá, elmaradt a fürdetés! és képzeljétek el a Gergő reggel fél 8-ig aludt!!!!

Na megyek, mert kimostam és az új a ruhákat lefújja a szél az erkélyről, és kezdhetem újra az egészet.

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Anid,
Ugye, hogy Katának is milyen jó baba! :) Lehet, hogy többet kéne otthon fognod apát is. :D
Blankának már én is vettem olyan ruhákat, amik sokkal később lesznek jók rá, dehát nem lehet ellenállni. :oops: :wink:

Rita,
Jó hogy ilyen sok tejed van! De így érthető, hogy hordasz éjszakára is melltartót. Esetleg egy szűk trikóval nem lehet, hogy nem mozdul el a melltartóbetét? Sajna ebben nincs tapasztalatom, talán majd a következő babánál...

Lilló,
Tök jó, hogy a dédnagyszülők is ilyen aktív bébicsőszök! :)
Pénteken sajnos nem megyünk jógára, mert utazunk Ajkára és nem érnék haza, mire apának indulnia kell (ugyanis neki lesz céges hétvégi programja, de előtt még hazadobja a női szakaszt). De ha ráérsz, mindenképp ajánlom!!! Pénteken isteni jó volt, most még magamra is volt időm, Blanka is élvezte és egy csomó új dolog volt számomra!
Annyira jó Bálintka vonalzós képe! Ha így folytatja, tuti befutó lesz Blankánál! :D

Ági,
Köszi a piros betűs :P tájékoztatást.

Timi,
Kitanulmányoztam a vonalzóidat és arra jutottam, hogy Ákos és Rebeka között szinte napra pontosan 5 év van... És mintha hasonló lenne Zsolti és Hanna baba születésnapja is...
Nem tudsz felrakni Hannáról fülbevalós képet? Már én is nagyon várom, hogy lyukasszunk! Ez kb. novemberben lesz nálunk aktuális.
És szuper, hogy Zsoltika ilyen jól vette az ovit! :) Az óvónők is jól boldogulnak vele?

Gabek,
Aranyos vagy, hogy gondoltál ránk habtapilap ügyben. :) Majd megoldom ám a hétvégén, mert anyuéknál az áruházban tutira volt, csak akkor még nem készültem venni. Ezek a hülye hipermarketek meg olyan nagyok, hogy csak a standard dolgokat találom meg bennük (ha épp nem rendezték át :roll: ).
A ciklusom amúgy korábban nekem is mindig pontos és problémamentes volt, azért is érdekel, hogy marad-e. A hajam pedig már a szülés óta hullik, ennél jobban már nem szeretném. :? :roll:

Az előbb voltunk oltáson és Blanka igazi hős volt! Csak pár másodpercig sírt, mikor a tű már szinte tövig bent volt és kész. Mire betettem a kocsiba már aludt és simán áttettem a kiságyba. :P

Kérdés: Mindenhol azt írják, hogy a babáknak kiegyensúlyozottságra és biztonságra van szükségük... Ez akkor azt jelenti, hogy ha programot akarok szervezni vagy vásárolni stb., akkor mindig nagyjából ugyanabban az időpontban, ugyananzon a napon kéne tennem? :shock: Tudom, hogy vannak, akik szigorú napirend szerint élnek, de engem nem ilyen fából faragtak. És Blankán sem látom, hogy nem érezné magát jól hirtelen felindulásból elkövetett kiruccanásaink miatt...
Na nem mintha ezen paráznék, csak úgy elgondolkodtam.

Toreau,
Mikor indultok nyaralni?

Hát ennyi, mert már túl hosszú vagyok. 8)

Prücsök

prucsok
 
 


Huncut, Ági: Köszi a segítséget tejügyben. Remélem ügyesen megoldjuk majd. Azt mondják, hogy nem minden baba eszi meg a fagyasztott tejcsit. Lehet érdemes főpróbát tartanom péntek előtt?

Gabi: A Lidl-ös pelust (Cien) mi már próbáltuk. Sajna nagyobb mennyiségű kakesznál a gyerek háta közepe is kakis. :(
Juj de irigy vagyok a nagy alvásért.
Majd a hintát lehet vmikor megnéznénk.

Prücsök: Lehet félreérthetően írtam :) nem a dédik voltak a bébiszitterek, hanem mi Náluk, mert anyuék elutaztak. A nagypapám ágyban fekszik, a nagymamám meg - finoman fogalmazva - csinál néha érdekes dolgokat, így felügyelni kellett Őket, míg anyuék nyaraltak. De végül megkértük a szomszédot, hogy nézzen Rájuk és így elsurrantunk börzézni. Vittük Bálintot is a börzére. Amíg én bent bóklásztam, addig Apa tologatta Őt kint az udvarban.
Köszönjük a bókot. Blankáról van valami friss kép, hogy megnézzük hol tart most a menyasszony jelölt? :)
Mi se megyünk pénteken jógára, mert esküvőre megyünk, majd jövő héten reméljük eljutunk.

Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!
Tegnap este visszaolvastam, de csak ma jutott időm írni is - persze, hogy már fogalmam sincs, hogy kinek mit akartam. :lol:

Lilló,
kicsit gondolkoznom kellett, hogy milyen kérdésemre írtad meg a választ, de viszonylag hamar leesett! :lol:
Fagyasztott tejet gyakran nem eszik meg a babák, mindenképpen próbáljátok ki előtte.

Anid,
az elején én is egy csomó óriási cuccot vettem még anno Flórának. Sőt, mikor még meg sem született, vettem neki egy 74-es kiskabátot, mert az annyira picinek tűnt, gondoltam, csak jó lesz születés után. Végül kb. egyévesen hordta. :) Most már jobban rááll a szemem.

Ranpo,
Ricsi nagyon helyes, még egyszer gratula! :)

Prücsök,
nekünk abszolút nincs szigorú napirendünk, ha program van, megyünk. Eddig egyik gyereknél sem tapasztaltam ebből problémát. Szerintem ha te magad nem éreznéd jól magad a szigorú napirendtől, akkor ne ragaszkodj hozzá! Amíg picik a babák, akkor úgyis elalszanak ott és amikor álmosak. Később meg fent tudnak maradni akár az alvásidejükben is, ha elég izgi nekik is a program. A legrosszabb, ami történhet, hogy nyűgösek és hisztisek lesznek, ha már nagyon fáradtak (pl. mint Flóra volt a talin, ami pont az alvásidejére esett), de akkor még mindig gyorsan hazamehettek. :wink:

Talival akkor most mi van??

puszi
PP
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok!

Kepzeljetek, borzasztoan megfaztam, nagyon faj a torkom ver a viz es folyik az orrom. Persze nem merek semmit szedni, es reszketek, hogy a tetejebe meg meg is szulhetek lassan barmikor. :cry:

Ami jo hir, hogy kaptam szopis melltartot, meghozza egy teljesen valoszinutlen helyen, ahova veletlenul csak betevedtem, a Deli pu egyik kis metroszinten levo butikjaban. 1500 volt, rogton vettem kettot. Nem is ertem, mindenhol ahol kerestem csak a karjukat tarogattak az eladok, hogy a meretemben nincs es nem is tudjak hol lehetne venni, aztan meg itt a no csak elokapta es meg jo is volt.

Egyebkent en az elozo terhessegem elejetol hordom ejszaka is a melltartot, es ugy megszoktam, hogy mar kenyelmetlen nelkule lenni. Meg kell hagyni, az elso terhesseg/szopi utan is szep maradt a mellem, hat most majd kivancsi vagyok mi lesz.

Sziasztok, megyek, alig latok a nathatol.

P
panzej
 
 


Sziasztok!


Jól vagyok:-) Ma voltam a dokinál egy ujjnyira ki vagyok tágulva, 15-20 percenként vannak fájásaim egyenlőre amik olyan 3 percig tartanak.
Már nagyon várom a kicsi fiamat:-)

Köszönöm a drukkokat!!:-)

Ha valami lesz szólunk nektek:-)) Ágin keresztül:-)
Közben Lilinek megkezdödött a suli, amit nagyon várt:-)

Puszi nektek!:-))

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Asztaaa grafoman bandat :) !

Brik, drukkkk! Mostmar tényleg nem sok van hatra!

Panzej, jajaj, jobbulast, küldök sok gyogymanot!! Neked is mennek a drukkok!

Prücsök bocs, hogy nem valaszoltam a dézsas kérdésre, akartam, de mindig akkor jutott eszembe amikor nem volt gép a közelemben... Most hazaköltöztünk, a vidéki életnek vége! Szoval. Mi kevesebb vizet töltöttünk a vödörbe az elején, nem a vonalig, de amugy sosem csuszott fölfele. Probaltatok mar kevesebb vizzel?
Irok mailt Nagyatadrol, ha lesz egy kis idöm! A pasim kivancsi a tiédre :)!
Amugy nalunk sincs fix napirend, tudom nagyabol mikor alszik a mano és probalom ugy alakitani a programot, hogy otthon legyünk ilyenkor. Különben nekem sem megy, hogy mindennap mindig ugyanakkor menjünk kocsizni, stb.
Baba-mama joga: Hogy zajlik egy alkalom? Irnatok rola par sort ? Köszi!
Nekem is nagyon tetszik, amit irtal (mindennapra leirni a pozitiv dolgokat).

Toreau, köszi, aranyos vagy! Valoban nem voltam egy dundi gyerek, Apa meg kifejezetten sovanyka volt, lehet ez a magyarazata a dolognak. Vince most 10 dekat fogyott a multhét ota :(.

Pelus: Na jövök megint a szokas dumammal :D ... A DM-ben van egy uj ALana névre hallgato "környezetbarat" pelus midi mérettöl. Nekünk nagyon bevallt, hmm, szoval ajanlom!

Fagyitej: Tényleg nem fogadjak el mindig. Inkabb olyat érdemes adni, ami nem tul régi (par hetes).

Cicifix: én sem birok nélküle aludni mar 10 honapja, tök durva! Különben ugy érzem, lepottyan :lol:!

Evi! Csatlakozom a csajokhoz, talan jobb lenne mindenkinek, ha anyos nem osztana a jo tanacsokat! Biztos joindulatbol csinalja, de hat..... Ne idegeskedj, ügyesek vagytok, menni fog minden csak kell egy kis idö mig összeismerkedtek Ricsivel! Asszem Prücsök irta, hogy az elsö honap a legnehezebb, abszolut egyetértek! Szép kisfickod van, gratulalok még egyszer!

Pirus, remélem Zsombi jobban van mar!

Gabek, annyit még az öszibarackrol, hogy ettöl elég folyos lesz a kaka altalaban, szoval ne lepödj meg!

Timi, majd irok mailt, ha lesz egy kis idöm! Gratula Zsoltinak az ovihoz!

Agi nem tudok segiteni kanapé ügyben, de résen leszek és szolok, ha hallok valamit! Mi pont foteleket akarunk kidobalni, de vidéken vannak s NAGYON csunyak, szoval nem ajanlom...

Kinga, Botinak gratula az elsö lépésekhez, nagyon édi lehet! összefuthatnank valamikor!

Anid, örülök, hogy jobb a kedved, csak igy tovabb! Egy kis kiruccanas tényleg életmentö lehet.

Tali: Ha wc és fedett hely is kell, elmehetnénk a Millenarisra (de ott nem tul jo a jatszotér Jutka elmondas szerint - vagyis nagyon nagyoknak valo). Vagy még a Gesztenyés parkba a jatszotér mellett (a jatszotér egész területe kavicsos, tehat nem tudnank ott olyan kényelmesen leülni, de mellette szép zöld fü van) ééés ott a MOM park 2 percre, ha valakinek kell wc... Mit szoltok?

Egy mensis kérdés: Honapok ota faj a hasam idönként (mensis görcs szerüség), de aztan semmi.. Nektek volt ilyen? Nekem mostmar vagy fél éve tart :(.

Na megyek, vége a fürdésnek.
Jaaaj, felfedeztünk 2 fehér holyagot a mano fütyijén (a makk aljan) :( :( Mi aaz? Ismerös valakinek?
Holnap asszem irany a doki :(.
saara
 
 


Sziasztok,

Hatalmas szélvihar volt itt du. azt hittem, hogy benyomja az ablakokat.

Prücsök,
Amíg kicsik voltak a gyerekeim, nem volt fix napirendünk. Daniellát akkor kezdtem rendszerességre szoktatni, mielött elkezdte volna az ovit. (kétévesen).

Próbáltam az ottani étkezések idejét betartani, hogy ez a változás ne zavarja meg, ha majd elkezdi. És az esti lefekvés ideje is fix volt.

Krisztivel is kétévesen kezdtem, bár nála az esti lefekvés egy kicsit elhúzódott.

Viktor még azt csinál amit akar, bár ha éjjel felébred és "beszélgetésbe" kezd, szopizás után, csak annyit mondok neki, hogy most alszunk, mert éjjel van és többet nem szólok hozzá.

A lányok este 7-kor lefekszenek, fáradtak is az egész napos rohangálások után. Én a rendszeresség híve vagyok már ebben korban.

Brik,
Megy a drukk, már nagyon a finishben vagy.

Timi,
Daniella is ki szeretné fúratni a fülét. Hogy csinálják? Fájdalmas? Utána kezelgetni kell? Próbáltam lebeszélni, de hajthatatlan. Rögtön lehet fülbevalót beletenni? Vagy sebes lesz?

Ranpo,
Együttérzésem az anyós miatt. Engem sem áldott meg az ég ezen a téren. Szerencsére mielött Viktor született, anyós elutazott Mo-ra és csak két hónap múlva jött vissza. Sajnos az a fajta, akinek nem lehet véleményt mondani, mert halálra sértödik.

Ági,
Milyen kár, hogy ilyen messze vagyunk egymástól. Mint már írtam, mi is rendezzük át a lakást és hely hiányában meg kell válnom a kanapétól. Hat éve vettem (IKEA), kék színü. :(

Írtál a fagyasztott anyatejröl. Jó ízü marad? Én 1x fagyasztottam le normális tejet, mert hazavittük apukámnak, mert imádja az itteni tejet, de annak vmi borzalmas íze lett felengedés után. Kidobtuk. Kóstoltál mar?

Küldök képeket, ha van nektek is rakjatok fel, mert olyan jó nézegetni öket.

Kép
Fürdés után

Kép
Útra készen

Kép
Így nagyon szeretem szemlélni a körülöttem lévö dolgokat

Kép
Most még szó nélkül türöm a növéreim megmozdulásait.

Kép
Piknik utáni játék

Kép
Daniella ütésre koncentrálva

Kép

Kép
Itt Krisztit figyelem

Kép
Göteborgi vidámparkban, a vadvizeken. Apa és Daniella a csónakban

Kép

Kép
Itt még csak egy hónapos vagyok.

Kép

Kép
Fürdés után, a masszírozásra várva.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!


Hát, ez tényleg egy nagggyon grafomán banda! Sebaj, ezt szeretem Bennetek.... :)

Csilla!
Jó, hogy kérdezed ezt az anyatejes dolgot: pont ma hívtam egy LLL-es szoptatási tanácsadót ilyen kérdésekkel, mert ugye, hogy megyek el. A védőnőm azt mondta, forraljam fel az anyatejet, mielőtt odaadom a gyereknek, de nekem ez nem tűnt jó ötletnek, mert hogy kimennek belőle a tápanyagok. Na, ezért hívtam fel a tanácsadót, aki elszörnyülködött, és mondta, hogy nem kell felforralni. Kicsit beszélgettünk, és direkt felhívta a figyelmem erre, amit most kérdeztél: azt mondja, az anyatej „önemésztésbe kezd”, és ezért „hányásszaga” lehet annak, amit kiolvasztasz, de nem kell kidobni, jó az. Sőt, azt is mondta, hogy a sima hűtőben 5 napig eláll, tehát oda is tegyek be egy pár adagot, mielőtt elmegyek; azt nagyobb valószínűséggel elfogadja.

Menses kérdés: emlékeztek, én azt hittem kb két hónapja, hogy megjött, de nem: csak vaklárma volt. De én is érzek hangulatingadozásban olyan tüneteket, havi rendszerességgel. Az a gyanúm, hogy ha átalussza az éjszakát majd egyszer, valamikor a manó, akkor nálunk is visszatér az élet a régi kerékvágásba.

Prücsök,
az a baj, hogy néha még így melltartóval is elmozdul... Persze Murphy szerint biztos, hogy akkor hagy ki a gyerek egy szoptatást, és lesz minden csuromtejes. De az mostanában egyre ritkább.

Gabek,
ez a fekete-fehér-fekete... ez nagyon tetszett!
Fordítás: angolról és németről magyarra. Igazából tolmácsolni jobban szeretek, mint írásban fordítani, de azért az sem lenne rossz.

Toreau,
a pocakfájás nálunk is elmúlt ám! Olyan szép így az élet!!

A baba-mama jóga engem is érdekelne. Vagy bármi, ami kimozdulással jár. Erről jut eszembe: úgy látom tali ügyben határozatlanok vagyunk. Úgyhogy akkor feldobom a labdát:
legyen

szept 12. 11:00 Millenáris.

Zárójeles kérdés: Ott le tudunk ülni valahova? Ha rossz idő van, be tudunk menekülni a fedett térbe, vagy akár a Mammutba is. (Tudom, hogy nem rajongunk az ilyen helyekért, de jobb, mint a semmi.)
Üdv,
Rita
rita81
 
 


Sára

A két hólyagocska a fütyinél az felgyülemlett váladék, természetes jelenség a fiuknál. Fagyú mirigyek müködnek ott és nem tudott még kiürülni, majd szépen felfakad és kiürül neki, ezzel a bör is feljebb kerül majd a makkon. NEm vagyok fogalmazásban vérprofi, de Daninak is volt ilyenje, ráadásul pénteki nap vettem észre, rendelési idő lejárta elött 5 perccel, ugy hivtam fel a dokinkat hogy mit csináljak, mert nekünk az egyik ki is fakadt és fehér váladék volt körbe a fityma alatt, akkor nyugtatott meg hogy nincs semmi baj, csak kiürült egy ilyen hólyagocska:) Viszont ettől függetlenül mutasd meg a dokinak, mert ugye csak a leirásod alapján probáltam a dolgot azonositani, legalább megnézi hogy hogy álltok a fitymával :)

Csilla

Mért laksz olyan messze???? :lol: :lol: A hétvégén pont egy jó kis Ikeás kétszemélyes kinyithatós kanapéról maradtam le, ami még jó állapotban is volt, külön klasz huzattal és kemény 5 ezer ftre tartotta a lányzó, de hiába egyeztem meg vele, hogy mikor hányra megyek és megveszem, mire odaértünk volna eladta másnak , brühühühü..

Csodaszép Viktor és a lányok is nagyon édik, hogy mekkorát nöttek ők is, ilyenkor mikor nézegetem a képeket érzem igazán hogy milyen gyorsan vénülök :) Nagyon tetszik a hajasbabás Viktor kép, csúccccccccs :)


Panzej

Nyugi, pihenj, szedj jó sok c vitamint, és menj el a házidokihoz megmutatni magad, mert nem lenne nyerő folyó orral szülni és várni a babódat. Ha olyan dolgot kaptál el amire AB kell azt nyugodtan szedhetsz nem lesz semmi bajotok, max meggyógyulsz tőle. A c vitamin mellé jó a calcium pezsgőtablette és a magnézium, ezek csökkentik az orrfolyást.

Brik

Annyira izgi ez az utolsó néhány nap már, mennek a drukkok ezerrel, sima, gyors és komplikáció mentes szülést kivánok. Éljétek meg a csodát a lehető legszebben a pároddal ujra :)

Lilla

Ahogy a lányok is mondták azért tartsatok elötte egy főprobát hogy elfogadja e a fagyi tejet Bálint, nehogy aznap derüljön ki, hogy nem izlik neki.

Anno Daninál használtam főzéshez fagyasztottat és tényleg más az illata, mint a frissen fejtnek, hála főzeléknek megette Dani... és anno mikor mellgyuszim volt és kellett pótlás akkor is adtam Daninak.

Gabek

Azok a vonalkodók sajnos nem jók, amiket beirtál Dorkának, csak a 3 as v a 4 es méretű, jumbo vagy óriás csomagos pampers vonalkodját fogadják el.

Kiprobáltátok a barackot? :)

Timi

Holnap délelött ha lesz egy csöpp időm hivni foglak és akkor dumcsizunk egy jót :)

Most mennem kell mert PEpe felség cicit kiván, pedig már aludhatna a kis drága:):)

sok sok puszi mindenkinek

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok,

Rita,

Hányás szaga... Nem valami étvágygerjesztö. Mint már írtam, a normál tej borzalmas volt, ha nem muszáj, akkor szerintem ne adj fagyasztottat. Csak egy napig leszel távol nem? Jó, hogy rákérdeztél erre is. Ha eddig eláll, maradjatok a simán hütött mellett.

Ági,
Jó, hogy írtál a fütyi témáról. Ebben teljesen tapasztalatlan vagyok. Mikor, mit kell csinálni vele? Emlékszem, hogy pár éve itt téma volt, beszéltétek, hogy mikor kell visszahúzni stb. Én még nem nyúltam a fürdetésen kívül hozzá.

Hát az a lány elég bunkócska volt, hogy eladta a kanapét, annak ellenére, hogy veled megegyezett.

Remélem sikerül ismét kifognod egy jó ajánlatot. Szerencse is kell. Én a pianinónkat találtam egy hírdetésben, ahogy megjött az újság már hívtam is, azt mondta a csaj, hogy a hírdetés áráért odaadja, csak vigyem. Ök házból költöztek lakásba és nem lett helye a zongorának.

Képek a fiúkról?

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Halihó!

Brik! De szépen alakulnak a dolgok! Vasárnap már azt hittem megszültél, mert egy kis időre eltűntél. Kívánom, hogy a szülésnél minden rendben menjen, és egy szép élmény legyen!

Rita! Igazán nagyszerű lehetőség lenne pedig ez a brüsszeli munka. Én inkább azt kívánom, hogy az történjen, ami mindenkinek a legjobb. Kivinnétek valamelyik nagyit bébisintérnek, apa bizti találna ott munkát, Mátéka pedig már élete első évét nagyvilági srácként kezdené. Csak rá kell hangolódni! :wink:
Éjszaka átalvás: Máté még nem produkálja? Most Robi újra fel-fel ébred, viszont rendszertelenül, úgy ahogy Lilla fia is a fogzás előtt. Én inkább örülök neki, mert oda adhatom neki a tejcsimet :P
Melltartó: én nem veszek éjszakára. Minden nap más pizsi, és hetente új ágynemű. Nem kívánom még éjszakára is azt a szorító érzést.

Csilla! Szépek Viktorka képei. A férjed svéd, (Nagyon északi a kissrác) vagy dolgozni mentetek ki, és letelepültetetek?

Prücsök! Pénteken indulunk! Már nagyon várom a nyaralást!
Én napirend híve vagyok. Már csak a magam kedvéért is, mert így nem folyik össze minden, és úgy látom a gyerekvállalás szervezés kérdése is. Szóval nekünk vannak fix pontjaink, ami az állandóságot, és a biztonságot jelenti. Ezen felül kb 2-3 alkalommal hetente jövünk-megyünk. Ha túlzásba viszem, elfárad a babó. Be kell lőni, mi az, ami még nem sok.

Anid! Olyan jó volt olvasni a múltkori örömteli soraidat!

Most elköszönök, mert még nagyokat kell takarítanom!

KépKép
toreau
 
 


Hellóka!

Tegnap megkaptuk a kéthónapos oltást! féltem tőle,hogy nagy raplo lesz! De ne így volt! Kata csak addig sírt míg beadták, ill. előtte. Szerintem azért mert hideg volt a rendelőben, ja és huzat! :twisted: Amint megkaptuk a szurit a gyerkőc elaludt és még utána, de egész nap oylan jó volt! Ez az állapot tart péntek óta! :P Olyan jó!
Tegnap este apával beszélgettek fürdés előtt, olyan finoman mondta: Ó,AU, jót sírtam!

ja és új tápot is kaptink, Nutrilo pepti a neve!
Képzeljétek a ygerkőc 2 hónap alatt 4 cm-t nőtt!! Most 58 cm és 4400g! Nyurga!
A dokinőtől kérdeztem egy két dolgot, mire közölte, hogy en olvassak annyit és józan paraszti eszem használjam a gyereknevelésben!

Csilla
Nálatok hogy megy ez az oltogatás?

Panzej
Jobbulást, és antibiotikumot valóban lehet bevenni! A gyereknek nem lesz semmi baja!Nekem bárányhimlőm lett az utolsó két hétben! Illetve ez aktivizálódott övsömör formájában.

Panzej és Brik
Mindjárt itt a vége, és találkoztok a babóitokkal! Csak aztán ügyesen! A szülés nem olyan vészes, ha elfogadod hogy ez fájni fog. Én nagyon jól elhitettem magammal, hogy hűűűde fáj majd, aztán ez temészetes lett mikor szültem és nem is fájt! (Olyan nagyon! :? :shock: Mikor kérdezik hogy fájt e szülés mindig nagyzolok, hoy enm, mert átaludtam! :? (Na ja, császározta) De addig tényleg nem!)

Évi
Hogy vagytok? Hogy vagy?

Csajok
Milyen vonalkódokat figyeltek itt?
Nevetni fogtok, de mi a Tescós lila pelust használjuk és tökéletes! Legalábbis amíg eléri az 5 kg és csak fekszik. Ha baj is történik kaki vagy pisi ügyileg az azért van mert a csajsz ficánkol amikor tisztába teszem!
Na szómenésem lett! Hát elkezdődött a suli és megy nélkülem! BRÜHAHA! :P [/img]

Kép
anid
 
 


Hellóka!

Tegnap megkaptuk a kéthónapos oltást! féltem tőle,hogy nagy raplo lesz! De ne így volt! Kata csak addig sírt míg beadták, ill. előtte. Szerintem azért mert hideg volt a rendelőben, ja és huzat! :twisted: Amint megkaptuk a szurit a gyerkőc elaludt és még utána, de egész nap oylan jó volt! Ez az állapot tart péntek óta! :P Olyan jó!
Tegnap este apával beszélgettek fürdés előtt, olyan finoman mondta: Ó,AU, jót sírtam!

ja és új tápot is kaptink, Nutrilo pepti a neve!
Képzeljétek a ygerkőc 2 hónap alatt 4 cm-t nőtt!! Most 58 cm és 4400g! Nyurga!
A dokinőtől kérdeztem egy két dolgot, mire közölte, hogy en olvassak annyit és józan paraszti eszem használjam a gyereknevelésben!

Csilla
Nálatok hogy megy ez az oltogatás?

Panzej
Jobbulást, és antibiotikumot valóban lehet bevenni! A gyereknek nem lesz semmi baja!Nekem bárányhimlőm lett az utolsó két hétben! Illetve ez aktivizálódott övsömör formájában.

Panzej és Brik
Mindjárt itt a vége, és találkoztok a babóitokkal! Csak aztán ügyesen! A szülés nem olyan vészes, ha elfogadod hogy ez fájni fog. Én nagyon jól elhitettem magammal, hogy hűűűde fáj majd, aztán ez temészetes lett mikor szültem és nem is fájt! (Olyan nagyon! :? :shock: Mikor kérdezik hogy fájt e szülés mindig nagyzolok, hoy enm, mert átaludtam! :? (Na ja, császározta) De addig tényleg nem!)

Évi
Hogy vagytok? Hogy vagy?

Csajok
Milyen vonalkódokat figyeltek itt?
Nevetni fogtok, de mi a Tescós lila pelust használjuk és tökéletes! Legalábbis amíg eléri az 5 kg és csak fekszik. Ha baj is történik kaki vagy pisi ügyileg az azért van mert a csajsz ficánkol amikor tisztába teszem!
Na szómenésem lett! Hát elkezdődött a suli és megy nélkülem! BRÜHAHA! :P [/img]

Kép
anid
 
 


Bocsi, hogy kétszer ment el ez a litánia! Így most lesz időm megtanulni a géphasználatot! Elvileg apa ebben utazik, de nem tud megtanítani! :twisted: Na majd én jól összekeverem a gépét!HIHIHI :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Elkezdek irogatni, mert mire a végére jutok elfelejtem.

Ranpo, mégegyszer gratula Ricsihez!És kitartás!
Gondolkodtam én is a Richard néven, de a Ricsik, mind rosszcsontok,akiket ismerek, úgyhogy lebeszéltem magam.

Ha zavar az anyósod,akkor inkább küld el.
Sajnos nekem már Anyukám nem tudott,tud segíteni.
De az anyósom sokat segített és abban az állapotban nagyon jó volt.
Nem vagyunk puszpajtások, de megvagyunk egymással.

Gratula Botinak!Most kezdődik a rohangászós korszak, neked is kitartás Kinga.

A mtejcsi kifagyasztásra már a CSajok válaszoltak.

Gabi köszi, de sajna nem jó az a kód.

Pelus ügyben:mi is próbáltunk az elején több félét,de akkoriban minegyikből kifolyt a kaki.
Utána sikerült jó áron venni Pamperst és azóta azt használjuk.
Az újat még nem próbáltuk.

Ági, hát még mindíg semmi, úgy vagyok, mint Saara.
Kanapé ügyben körülnézek.
A párom akart egyet venni, kinyithatósat, újat kb 20eft körül volt.
Megkérdezem hol látta.

Saara:neked már fél éve tart?
Amióta szólt a doki és megyümk valahova folyton olyan érzésem van, mintha megjött volna, de semmi.

Csilla hát tüneményesek a gyerekeid!
Hál isten :lol:
Sajna nekem eléggé fájt régen a hasam.
Egyáltalán nem várom :twisted:

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


A napirendet kihagytam:
Különösebb nincsen. Az elején akartam, hogy a fürdés egy biztos pont legyen, mert ugye az alvás, evés akkor van amikor a nagyságos úr kívánja.
Akkor mindíg bealudt fürdés előtt.
Most kb 1 hónapja fél 7 körül elkezd hisztizni, 7-ig húzzuk, fürdünk, eszünk, alszunk.
Reggel 6 körül kel,8-ig bírja, utána szunya.
8-tól este 6-ig változó.
De ezt is Ő alakította ki, nem én erőszakoltam rá.

Ma mi is elmegyünk a doki nénihez, mert másfél hete a Norbi rendszeresen felébred éjszaka, sír, nyüglődik.
Napközben nincs különösebb baja.

Használ Valamelyikőtök Huggiest?

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?