Új privát üzeneted érkezett!

Zuglói Közösségi Nap és babaruha börze

Zuglói Közösségi Nap 2006
Zuglói Sport és Szabadidő Központ (Csömöri út 19.)
Szeptember 9. szombat, 10 órától

Védnök: Rátonyi Gábor polgármester

Program:
Ökumenikus nyitó imádság
Gyerekprogramok
Főzőverseny
Közös ebéd
Sportprogramok
Babaruha börze (ha árulni szeretnél, jelentkezz a szigetigabo@freemail.hu E-mail címen)
Egészségügyi tanácsadás és szűrések
Zenés műsorok

A belépés díjtalan!
Támogatók: IKEA, Volksbank, MAHID Rt
gabó
 
 


Jaj Lipi, ne haragudj, gyorsan betettem Szonját. Évit meg Dzsút is próbáltam, de nem tudom, jók-e a dátumok. Aki kimaradt vagy akinél helytelen adat áll, az sikítson! :D
Kép
klara
 
 


Sziasztok! :)

Ezer éve nem jelentkeztem, ég is a bőrkém miatta .... Megpróbálok újfent bekapcsolódni....

Felvettek bennünket a Tipegő utcai bölcsibe, szeptember 4-én kezdjük a beszoktatást. A hétre tervezték a gondozónénik a családlátogatást, de beteg lett az egyik gondozónéni csemetéje, így elmaradt...
Tartok a beszoktatástól, főleg attól hogy hogyan fog ott Balázs aludni. Amiatt is hogy állandóan kimászik a rácsos ágyából, és hiába a szép szó, nem hajlandó aludni. Gondolom a bölcsiben nem kiságyban alszanak a lurkók....
No meg az is biztos hogy folyton betegek leszünk az első időben. Ti adtatok vmilyen immunerősítő szert a gyerkőcnek?

Házorvos: Nekünk egyelőre dr. Perez Magda a háziorvosunk a Thököly úton, akivel teljes mértékben meg vagyunk elégedve. Viszont most hallottam a héten az egyik Anyukától a játszón hogy el fog menni szeptembertől :evil: , ha igaz ez a hír, akkor nagyon nem örülök neki. Minden évben új gyerekorvos azért az nem igazán szerencsés.... :evil:

Fodrászat: Hát nem tudom pontosan a címet, de az Egressy úton a Paskál stranddal szemközti oldalon van egy fodrászat, a fiúk - férjem és Balázs - testületileg oda járnak és mindig szépen megnyírják őket.
Dzsu :) Ja most olvasom hogy már voltatok is, akkor már nem aktuális.... (De lehet hogy pont ott amit én írtam...)

Lipi :)
Szerintem egy 2 hetes pici babánál nem lehet még napirendet kialakítani. Nálunk először teljesen kaotikus volt minden, volt hogy kimaradt az esti fürdés (nem ébresztettük fel emiatt Balázst), de aztán szépen kialakult minden.
Na meg ezen a lusta disznón is le vagyok döbbenve, hogy mondhat egy orvos egy pici emberkére ilyet....

Kép



Kép
[/url]
pledit
 
 

 
 

Sziasztok!

Csajok, volt valaki tűzijátékon? Ugye nem? :shock:
Illetve Évi, most látom egy másik topikban, hogy ti igen, de egész jól megúsztátok...
Hú, nagyon ijesztő volt a vihar itt nálunk is, a kertünkben van egy nagy fűzfa, annak a legnagyobb ágát letörte a szél, és pont a Suzukinkra esett, csodával határos módon mégsem tört be tőle. Most kb az egész udvart beborítja az az ág. Az volt a legijesztőbb, hogy kb fél perc alatt durvult be a vihar, egyik pillanatban semmi, aztán mintha dézsából öntenék a jeget...
Szóval jelentkezzetek, megvan mindenki? :roll:

Edit, szia, rég láttunk! :) A bölcsiben vannak kiságyak, de kevés, és csak egész piciket szoktak berakni. Mondjuk enyémek nem arról híresek, hogy akármilyen ágyban is aludnának délután, de ennek nem az ágy jellege az oka. :?
Tipegő utcai bölcsiről csak jót hallottam. :)
Immunerősítő: mi multivitaminokat szoktunk adni nekik, meg néha Béres cseppeket, meg régebben Vitacolant.

Évi, Kerékgyártó játszó? :)

Üdv, Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Előjöttünk mi is. Tegnap este kb. fél kilencre értünk haza. Nagymamám azután nem sokkal telefonált, hogy Velencén szélvihar tombol. Még azt gondoltam, hogy úgysem ér ide olyan hamar, hát tévedtem. Borzasztó volt. Bár itt nem éreztem olyan veszélyesnek, de mikor délelőtt lementünk sétálni és mindenhol leszaggatott faágak....

Férjem is mindenáron ki akart menni a fiúkkal, de végül szombaton megnéztük Velencén a városi tüzijátékot, ezért letett róla. Nem is tudom, mit mondjak.
Mi még a 2000-es tüzijátékon voltunk kinn a Duna-parton, ott is nagy tömeg volt, de eszembe sem jutott, hogy ez idáig fajulhat.

Klára, nektek bejött a Béres csepp? Nekünk nem nagyon. Béres rágótabletta és Vitacolan ugyancsak nem. Kipróbáltam mindenfélét.
Egyvalami bejött, de nem tudom a főszezonban hogy fog működni: fejenként egy grapefruit levét megisszák a fiúk sok mézzel a reggeli kakaó helyett. Ebben persze az is benne van, hogy tejet nem isznak már hónapok óta, csak ha elkerülhetetlen.

Lányok, volt már valaki közületek ezen a Zuglói Közösségi Napon? Milyen a hangulat arrafelé?

K
kyra
 
 


Sziasztok!

Klára!
Mi gondolkodtunk rajta, hogy kimegyünk. Zoli nagyon szereti a tűzijátékot. Ráadásul még én sem láttam olyan közelről. Aztán lebeszéltük magunkat róla, hogy picik még hozzá. Így csak az ablakból néztük, már amit lehetett. A bölcsiben volt aki kiment, de szerencsére ők még időben találtak menedéket.
Az udvarra most nem lehet kimenni, ui. leesett néhány cserép, ill. valami még nem, a fele kilóg. :( Majd talán holnap jönnek megjavítani. Kint a kukákat döntötte fel a szél. Még lehúzott redőnynél is szörnyű hangja volt ennek a viharnak. :( Ma átmentem Budára, mindenütt letört ágakat láttam. :(

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Kyra, nekünk se nagyon jött be semmiféle immunerősítő. :( A broncho-vaxomot akartam még kipróbálni, de dokinéni vmiért lebeszélt. Talán még leginkább a Béres rágótabletta meg a marslakós ért valamit. De könnyen lehet, hogy magától is megerősödött valamennyire Gellért immunrendszere. Janka meg eleve elég stramm, leszámítva a téli horrort a rotával... :?
Grapefruit-lé, na azt kizárt, hogy megigyák, akármennyi mézzel is :P A tejről meg nagyon nem akarnak lemondani... Mivel Gellért húst sem sokat eszik, nem merném ezt a fehérjeforrást is leállítani.
Szerintem ezeket a bölcsis, ovis betegségeket nem nagyon lehet kivédeni, át kell vészelni ezt az időszakot. :?

A zuglói közösségi napon tavaly többen is voltunk, kellemes volt. Turkálni én nem mentem, csak néhány programot néztünk meg, és kaptunk paprikás krumplit :D

Üdv, Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Klára, én is eljutottam a broncho-ig, de azt mondták, hogy azt csak olyan gyerekeknek adják, akik egyik lázas betegségből a másikba esnek, illetve amikor náthásak, akkor rögtön lázgörccsel kezdődik a történet. Úgy voltam vele, hogy amíg itthon vagyok, addig inkább pátyolgatom őket, ha dolgoznom kell, akkor úgyis "betegen" fognak oviba járni.

De inkább az lehet, hogy folyamatosan erősödnek, változnak, mindenkinek más jön be. Vagy nem jön be. Egyébként a citrom borzasztó savanyú, a grapefruit meg ugye keserű. A citromot simán megeszik mézzel köhögőrohamra, a grapefruittal meg már úgy vannak, hogy télen felkelnek reggel és követelik. Tisztára mint a kakaót. Mondjuk korrekt adag mézet teszek bele. Érdemes kipróbálni.

Alighanem megnézzük ezt a közösségi napot. Hátha túladok egy-két rucin is.

Üdv, Kyra
kyra
 
 


Na pont ezért kértem volna én a broncho-vaxomot, mert Gellértnek volt egy ilyen éve, amikor 7 tüszős mandulagyulladása, 1 tüdőgyulladása meg asszem 4 középfülgyulladása volt zsinórban, mindegyik 40 fokos lázzal. (Tény, hogy nem lázgörccsel, de ismerősök jóval kevesebb indokkal is szedtek belőle pár kúrát, szintén lázgörcs nélkül.) Nagyon durva volt. Aztán kiszedték az összes manduláját (alig 3 évesen... :(), és azóta szinte semmi. Ja és abban az évben voltak a kruppos rohamok is. Na mindegy, ez már így alakult. :? Azóta csak keveset beteg, és azt is enyhén. :)
A citrom az oké, a savanyút azt még viccesnek is tartják, de a keserű, az duplafúj nálunk :DDD Max úgy tudnám beléjük diktálni, ha valami álnevet találnék ki, mert a grapefruitot azt ismerik, és csípőből fújolnak rá. :lol:
K.
klara
 
 


Sziasztok!

Klára, köszi a táblát, így már jobban tudom követni adolgokat! :)

Közösségi nap: mi is voltunk tavaly és tavalyelőtt is, de sajna idén pont kimarad, mert egy esküvőre megyünk aznap vidékre. :( Sajnálom, mert jó kis program volt, Zs. nagyon élvezte, és már Anikónak is tetszene. Majd jövőre! (feltéve, ha a választások után is megrendezik... - már megint nagyon optimista vagyok :?)

Dike, Ti aztán nagyon bátrak vagytok a biciklitúrával! :) Én még egy belföldi, szállodai nyaralással is rengeteget tudok problémázni...

Kyra: grépfrút mézzel: jó lehet, ki fogom próbálni, én mindkettőt szeretem! Bár mézet nem tudom mikortól lehet adni. Zsolti szereti, de Anikónak még nem próbáltam. Ők egyébként elég nagy "tejisszák" mindketten!

Edit,

Tényleg jó rég jártál erre! :) Drukkolok a bölcsihez! Jómagam az ovin izgulok, már csak 1,5 hét! :cry:

Nem tudod miért megy el a Perez doktornő? Szerintem egyszerűen kiutálták, pedig nekem is szimpi volt, amikor helyettesített, gondoltam is hogy váltani kéne, de ahogy Klára is írta, ez nem túl célszerű rendelőn belül. Valahogy a többiek (védőnő, asszisztens) nem nyilatkoztak róla túl kedvesen....

Tüzijátékon nem voltunk, soha eszembe nem jutott kimenni. Egyébként sem szeretem az ilyen jellegű programokat, meg aztán elvileg az ablakunkból jól látszik. Hát ez most nem látszott... Mindenesetre borzalmas, ami történt. :(

Állatkertbe van valakinek bérlete, nem szoktatok járni? Pont ma du. gondoltam kimegyek velük!

Pusz:
Vendég
 


Sziasztok!!

Dzsú:
Köszi mégegyser a fodrászt. szükségem is lesz rá szeptemberben , mert lagziba megyünk.

Klára:
Lengyel utca, igen az mesze van. egyik nap elsétálunk délelött is az ovi felé hátha ez is nyitva van. Magánovit nem szeretnék kicsit sokba kerül.

Eltaláltad az adatainkat!!:)


Ma megyünk délután a játszóra.Esetleg egy mai tali??

Ahogy Klára is írta voltunk a tűzijátékon vagyis csak majdnem

Mi így úsztuk meg........
[quote]T írta:egnap mi lent voltunk a tűzijátékon Még szerencse, hogy elkéstünk a deákon jöttünk fel a metróból. Ekkor volt 9 óra 2 perc, már ment a műsor.Egyszercsak hatalmas szél kezdet fújni.Még mentünk vagy 100 métert. Aztán mondtam apánka, higy forduljunk viszsa!!!
Csajok ahogy megfordultunk még nagyobb szél lett és elkezdett szakadni az eső Egy pillanat alatt szarrá áztunk!! Beálltunk egy üzlet teraszára, ott annyira nem áztunk,de akkor sem volt valami jó hely. Tanácskoztunk és úgy döntöttünk, hogy megyünk a metróhoz.Ömlött az eső tombolt a szél.... Mi meg a többi emberrel futottunk babakocsistól.
Persze én papucsban voltam Lekellett vennem, mert nem tudtam benne futni tiszta víz volt.
Szerencsére mivel az elsők közt voltunk aki leért a meróhoz.Fel is fértünk rá.Mindenki ziláltan csurom vizesen ott állt. Csak néztük egymást.Mivel mi nem voltunk még olyan sokan a Deákon így nem volt akkor a pánik.Volt kiabálás, de olyanok, hogy fussunk, siessünk stb.Hát futottunk.
Én féltem rendesen!! Flóra szerencsére nem félt, nem viselte meg ami ott volt.A metrózás nagyon tetszett neki
A kocsiban levetkőztettem a pulcsija száraz maradt a táskámban.Apa is egy szál rövidgatyában vezetett.De jól befütöttünk.
Mi még nagyon, de nagyon szerencsésen megúsztuk ezt a kalandot, de akkik bent voltak a tömegben hááát nem csodálom, hogy bepánikoltak!!! Még jó, hogy elkéstünk és viszsafordultunk!!
A szél feldöntötte a nagy virág ládákat vitte az asztalokat, székeket.röpködtek a szemetek.
Hát én többen tenme megyek tűzijátékot nézni. de apa azt mondta nem adjuk fel és legküzelebb készülünk A, B, c, d tervel is Na viccet félretéve én nem megyek többet!"
Család egész este hivogatott, hogy mi van velünk. Persze nálam nem volt mobil, de mikor hazaértünk beszéltünk velük, hogy jól vagyunk.
Nem is hallottuk volna a telefont és nem is tudtunk volna beszélni hát szakadt az eső.Meg kisebb gondunk is nagyobb volt annál, hogy telefonálgassunk."


Szombaton esküvőn voltunk a képeket [url=http://gportal.hu/picview.php?prt=176741&gid=1332540&index=1[/url]itt[/url] nézhetitek meg.

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület
 
 


Kópé, pont ma du mi is kimegyünk az állatkertbe :) Fél 5-kor, mert akkortól lehet bemenni délutáni belépővel. Lehet, hogy találkozunk? Bérletünk az nincs, de a délutáni jegy csak 600 pénz. Ja, és üdülési csekkel is lehet ám menni, de nekünk az se nincsen.
Mézet szerintem 1 éves kortól lehet, de félek, én már adtam előbb is (Gellértnek), mert nem tudtam erről, és azt hittem, csak jó lehet, egészségesebb a cukornál... :oops:
Első gyereknél tényleg annyi hülyeséget tud csinálni az ember, és tényleg nem tudja, kire hallgasson, ahogy Lipi írta.
Akkor állatkert? (Jön egy barátnőm is a két hasonló korú fiával, elég feltűnők leszünk szerintem ebben a felállásban.)
Pusz, K.
klara
 
 


Az anyakönyvvezető az anyukám :lol:
A bordó nyakkendős pasi a férjem :D

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület
 
 


Klára, akkor lehet, h összefutunk, bár mi vszínűleg egy kicsit előbb megyünk, mert Zs "természetesen" nem alszik, úgyhogy addigra már kellőképpen fáradt lesz. De f5 környékén még biztosan ott rendetlenkedünk valahol! :)

Évi, ez durva lehetett, még szerencsésen megúsztátok!

Kópé
Vendég
 


Évi, pont arra gondoltam, hogy milyen jóban vagytok az anyakönyvvezetővel! :D Akkor érthető!

Kópé
Vendég
 


Ronda nagy zuhi jön! :( Legalábbis az ablakunkból egy nagy fekete felleget látok! :( Reméljük hamar elmegy, vagy annyi a mai állatkerti programnak!
Kópé
Vendég
 


Jaj de helyes Flóra az esküvőn :) És mitől keseredett úgy neki az egyik képen a menyasszonnyal?
Anyukáddal mind a hárman nagyon hasonlítotok egymásra :) A menyasszony a barátnőd?
Akkor a mai játszó ugrik, meg holnap se jó, de csütörtök nekünk pl egyelőre jónak tűnik.
Kópé, na nehogy azt hidd, hogy ezek alszanak :D De a rendes jegy kétszer annyiba kerülne :P Ha meglátsz minket, szóljál ránk, oké?
Én is sasolok majd.
K.
klara
 
 


Nem mertünk elindulni az állatkertbe, pedig végül nem lett vihar. Ellenben lehet, hogy akkor mégis elmegyünk a Kerékgyártóra... Eh, micsoda kiszámíthatatlan idő. És vasárnap óta már tartok atermészet erejétől. :?
klara
 
 


Na mégis. Fő a határozottság. :P Mégis zoo.
klara
 
 


Klára,

De ugye nem áztatok el?
Mi is voltunk. Kb. 4-n6ig, akkor hezitáltam még egy sort, h hazainduljunk-e. Épphogy elértük a kocsit. Persze mire hazaértünk, már szinte sütött a nap! :evil: Mindegy, majd a jövő héten is megyünk, mert ez rövidke volt, azt is főleg az újonnan kialakított játszón töltöttük. :)
Bérlettel ez kevésbé dühítő!

Kópé
Vendég
 


Nem áztunk meg, behúzódtunk a majomházba, és a gorillák meg orangutanok vacsiját szemléltük. Utána még zárásig maradtunk. A bérlet borzasztó drága, pláne egy egész családnak... :( Kb 3/4 5-kor érkeztünk amúgy.
Ellenben holnap, ha nem esik, mégiscsak megyünk a Kerékgyártóra vagy másik játszóra. Ki jön még?
Pusza, K.
klara
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a drukkolást :)
Az orrmandula műtét zökkenőmentesen lezajlott, pedig náthás volt a fiam, sőt még hőemelkedése is volt, de megműtötték szerencsére.
Egy éjszakát voltunk bent, de ennyi elég is volt :roll:
Másnap már "kirúgta"a lakás oldalát is :D Remélem ezzel megoldodott az állandó betegeskedés.............

Tűzijáték: szerencsére nem mentünk a pici miatt, pedig én gondoltam rá :oops:

Üdv: Ildi

Kép
Kép
ildiko71
 
 


Kópé :)

Még nem tudom hogy miért megy a doktornénink. :( :( :(
De majd kiderítem!!!! Én nem is sejtettem hogy nem szeretik a doktornőt. Nem értem mi lehetett vele a bajuk.....
Tegnap a telefonban a védőnénink (Féder Klári), csak annyit mondott hogy nem tudja már vállalni a doktornő a bejárást.
Én nagyon nagyon sajnálom hogy elmegy, mert rendkívül alapos, lelkiismeretes orvosnak ismertük meg (amikor júniusban a Bethesda kórházban voltunk Balázzsal agyhártya gyulladás gyanújával, este bejött hozzánk megnézni hogy hogy vagyunk). Bármi kellett pl. popsikrém, vagy tápszer, szó nélkül felírta a receptet. Ha volt valami probléma, azonnal küldött tovább szakrendelésre, UH-ra.

Köszi a válaszokat immunerősítés témában. Nagyon úgy fest a dolog hogy nem lehet elkerülni a betegségeket....
A grapefruit-ról már én is hallottam hogy nagyon jó, de a keserű íze miatt én képtelen vagyok megenni. Viszont beugrott hogy láttam múltkor a gyógyszertárban grapefruit(mag?) kivonatot. Lehet hogy azt jobban bepuszilná a gyerek mint magát a gyümölcsöt.

Klara :)
Megnyugtató hogy jókat hallottál a Tipegőről. Nekem is nagyon szimpatikus volt az egész bölcsi, és a gondozónénik is.
Szeptember 4-én kezdünk, nagyon izgulok hogy hogyan fog Balázs beszokni. És persze rettenetesen féltem is. Hogyan fogja magát megvédeni, mi lesz ha elesik, lesz aki megvigasztalja....

Évi :)
Nagy szerencsétek volt, hogy sikerült idejében visszafordulnotok vasárnap. Olvasgattam az indexet.... borzasztó lehettett a vihar. És az a szörnyű hogy nincs felelős.....
Megnéztem a lagzis képeket :) , a kislányod nagyon hasonlít Rád.
:)

Jó éjt

Edit

Kép



Kép
[/url]
pledit
 
 


Sziasztok!

Klára: köszi, hogy betetted a lánykámat a táblába! :D Olyan aranyos vagy, hogy így aggódtál, hogy ki volt tüzijátékot nézni! :D Mi sem voltunk, pedig gondoltuk, hogy kimegyünk a Hősök terére, de aztán valahogy arra jutottunk, hogy Gergő esetleg félne a nagy durrogástól, a tömegbe pedig nem is vágytunk annyira. Egyszer voltunk a férjemmel a Duna-parton (még szerelmünk hajnalán - kettesben), de akkora volt a tömeg, hogy inkább szenvedtünk, semmi élvezetest nem találtunk a dologban.
Micsoda szerencse, hogy nem lett baja a kocsitoknak, szuper! :D

Edit: ugye, hogy durva, még ha viccnek szánta, akkor sem díjaztam! :D És szerintem sem lehet egy ennyire pici babánál rendszert kialakítani, szerintem azt csak nagyobb korukban lehet.

Évi: de jó, hogy így megúsztátok a vihart, borzasztó lehetett! Ahogy láttam a tévében a babakocsikkal rohanni az embereket, rettenetes! :( Flóra nagyon édes! De jó, hogy anyakönyvvezető az anyukád, szerintem szép hivatás! :D

Dóri
KépKép
KépKép
lipi
 
 


Sziasztok!

Immunerősítés:
Lackó születése óta alig volt beteg, láza is vagy kétszer volt össz-vissz olyan 38-39 körül.
Doki szerint valszeg, hogy genetikailag ilyen ellenálló, mással nem lehet magyarázni. De mikor bölcsibe indultunk mégis Béres csepp és Vitacolan keveréket adtunk neki. Most is ezt fogjuk tenni.
Sajna az étvágyát nem javította, de nem baj, nagy korában úgyis dagi lesz :)

Tüzijáték:
Nem értem, hogy lehet kigyereket iszonyú tömegbe vinni. Én régen még a BKV-zástól is rosszul voltam, egy tömött villamoson kiskölköt utaztatni is szörnyű, nemhogy az utcára vinni többszázezer felnőtt közé :(
De lehet, hogy csak én vagyok ilyen túlzottan félős...

Klarissza
klarissza
 
 


Sziasztok!!

Kópé:

igen jóban vagyunk az anyakönyvvezetővel:)

klára:
igen a menyasszony a barátőm. Együtt jártunk suliba 5 évig, utána meg együtt is dolgoztunk.
Ma megyünk a játszótérre.Remélem nem esik majd az eső...

Ildikó:
Gratulálok, hogy ilyen jól viselte a gyerkőcöd a műtétet!!

Tegnap itt voltak a sógornőmék. 21-én volt a férjem születésnapja.


Most nézem 3 éve erre a napra voltam kiírva Flórával :) Aztán végül is ráhúztam még egy hetet így lett másodika.

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok,
Évi, mentetek végül ma? Túl későn olvastam már, úgyhogy mi nem, meg nem is írtad, hogy délelőtt vagy délután... :(
Lipi, köszi :) Amúgy ti melyik játszóra jártok? A városligetbe? Vagy van ott olyan, amit nem ismerek? :roll:
Tegnap bekukkantottunk az ovinkba, mert Gellértnek már elvonási tünetei vannak. Két barátja még ott volt délután, nagyon örültek egymásnak. Jó látni, hogy ilyen kis népszerű a fiam :) Megnéztem a felvettek névsorát is, és 6 új gyerek jön, abból 4 kislány. Remélem, talál köztük barátnőt Janka :)
Évi, sajnálom, hogy nektek messze van... De amúgy nagyon jó kis ovi, ajánlanám jó szívvel :)
Mára ennyi, jó éjt, sziasztok,
Klára
klara
 
 


Sziasztok!

A férjem találta most reggel ezt a társalgót, röviden "bejelentkezem". Bosnyák térhez lakunk közel, fiam Márkó 2 éves (most volt 19-én a szülinapja), Felícia lányom 3 és fél hónapos.
Most nem írok sokat, épp csak idepattantam a gép elé, Márkó itt áll mellettem és reggelizni szeretne :)

majd próbálok jelentkezni még, ahogy jut rá időm.

sziasztok: Ági
fguba
 
 


Sziasztok!!

Klára:
Csütörtökön voltunk a játszón,meg tagnap is.Délután szoktunk menni. kb 3-tól 5-ig.
Szerintem ma is megyünk, de ez még nem bíztos, mertlehet, hogy kirándulunk valamerre.
Apának is kellene cipőt venni.

Az ovival fogalmam sincs, hogy mit csináljak?? Mivel itt csak ideiglenesen lakunk ezért nem tudom, hogy jó lenne ha itt beíratom Flórát oviba aztán köv.évben meg egy másikba.
Elég nehezen barátkozik. Azért volt 2 barátnője Kaposváron.
Nem tudom, hogy jó lenne ha most megszok egy helyet utánna meg egy másikat??? Amúgy is évvesztes .
Na majd csak kitalálom...

Tegnap voltunk a XVII.kerületben abba az új lakóparkban.Csajok, hogy az milyen gyönyörű!!! Nagyon szép házak vannak ott. A sógórnőmék ott vettek egy tök jó lakást. 80 nm 3 szoba, udvar.Nagyon jó.
Lehet, hogy mi is odamegyünk. A kaposvári házunkra van vevőnk,de bíztosat csak 2 hét múlva mondd ha a lánya is megnézte. Reméljük, hogy minnél hamarabb sikerül eladni.
Azért nézünk használt kérókat is hátha köztük is találunk megfelelőt.
Nagyon hiányzik az udvar :cry: Főleg Fórának.

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület
 
 


Ági:
Üdv itt!!

Én is nemrég csatlakoztam :lol:

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!

Szia Ági, üdv itt :) Írjál még :)

Évi, és holnap délelőtt esetleg milyen lenne nektek a játszózás? Már ha nem esik. Mert Gellért holnaptól már ovizik, de Jankával délelőtt még ráérünk. Délután mi később szoktunk kimenni, ha kimegyünk, de hétfőn ovis szülői lesz, úgyhogy akkor sehogy. Mondjuk nem tudom, a két gyerekkel hogy tudok menni, mert elvben nem vigyáznak rájuk az értekezlet idején. :(
Ovit szerintem kérdezd meg, és ha véletlenül van hely, akkor próbáljátok meg, ha meg úgysincs, akkor a kérdés legalább elintézve. :? Ha a mi ovinkat is megkérdezitek, nyugodtan hivatkozz ránk, hogy hallottad tőlünk, milyen jó ez az ovi. :P
A 17. kerület az kellemes, de eszméletlen rossz onnan a közlekedés, persze kérdés, hol dolgozik a párod. A mostani házatoknak nincs udvara? Vagy csak közös?
Amúgy itt a topikban sztem többen is áruljuk a lakásunkat :wink: Ha netán érdekel :) Mi pl már kezdjük kinőni.

Pusz, Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Ági: jó, hogy jöttél! :) Hasonló korúak a gyerekeink. :)

Klára: az Újvidék térre járunk délelőttönként. A Városligeti játszó nincs bekerítve (amelyik az Állatkertnél van), úgyhogy oda nem szeretem vinni Gergőt, mert rengeteget rohangál és a babával már lehetetlen utána szaladnom. :? A másik Városligeti játszó pedig inkább nagyoknak való. Mellette épül egy másik kicsiknek, de azt csak novemberben fogják átadni (nem is egészen értem az időzítést, ki jár játszóra novemberben :shock: ?).
Egyszer-kétszer voltunk már a Vezér útin is.

Évi: ezt a lakást bérlitek, azért ideiglenes?

Dóri
KépKép
KépKép
lipi
 
 


Sziasztok!!

Klára:
Ne haragudj, de este csak Ági hsz-ét láttam.így nem olvastam, hogy ti játszóztok de.
Hogy sikerült gyerekekkel az ovis szülői??
Beszéltem az ovival nincs hely,a hölgy azt is mondta, hogy nem is tud ajánlani itt a környéken olyan ovit ahol lenne:( Mindegy megbeszéltük apával maradunk itthon.
Aztán ha tudjuk hova költözünk akkor ott elmegyek és felvetetem várólistára hátha akkor felveszik.

17.kerületi közlekedést még nem ismerem.Busz közlekedik ott a lakóparkban tavasz óta.Elég sűrűn ahogy láttam.
A férjem a 11.kerületben dolgozik az infoparkban.
Kaposváron családi házban laktunk ott volt udvar, ezért most nagyon hiányzik.
Most egy 8 lakásos társasházban lakunk.Az udvar itt csak kocsibeálló.Amúgy nagyon jó a lakás.
Panelt vagy ilyen 6-8 lakásost társasházat nem szeretnénk.Legalább azt, hogy alattunk ne legyenek.
Amit a sógórnőmék vettek ott 2 80 nm lakás van alul, nincs közös faluk, mert a lépcsőház megy köztük.Fent van 3 lakás kb 60 nm. Udvar is nagyon jó.
Ilyen lakáson most gondolkodunk.Ha meglesz a pénz akkor megnézünk mindenféle házat, lakást, sorházat, aztán választunk.

Dóri:
Igen béreljük azért ideiglenes.

Ma nem hiszem , hogy játszózunk :cry:

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok,
Évi, kinn voltunk pedig tegnap tényleg, de inkább késő délelőtt. Ma nem megyünk. Csütörtök délután milyen?
Ovi: hát izé, a mi ovinkban, a mi csopinkban LEHET, hogy mégis lesz hely, mert egy testvérpárék elköltöztek. Gondoljátok meg, meg tudjátok-e oldani a közlekedést. Ezt ne említsd a vezetőnőnek, ha netán rákérdezel, csak azt, hogy tőlünk hallottad, h ide járunk, és szeretjük, ti csak most költöztetek ide, májusban nem tudtál jönni beiratkozni stb. Szóval most vagy soha.
A szülőire végül nem vittem be a gyerekeket, mégis el tudott jönni anyukám és játszóztak addig.
Amúgy volt egy kis balhé a szülőin, az egyik anyuka szeretett volna a gyerekének ásványvizet bevinni, a vezetőnő pedig mereven elutasította, mondván, SEMMI élelmiszert nem szabad bevinni. Elég nehéz szitu volt, mert ez a szabály tényleg létezik, ugyanakkor valahol anyukát is meg tudom érteni, van, akinek nagyon fontos ez a víz-dolog. Mi spec csapvizet iszunk, úgyhogy szerencsére nem érint a kérdés. :?
Mi társasházban lakunk, de alattunk nem lakik senki, ugyanakkor nem földszint. Ez a legjobb ebben a lakásban. A garázsok vannak a földszinten egyébként. Csak egy közös falunk van az emeleten a szomszéddal, egy emeleten két lakás van, összesen pedig hat. Az udvaron pedig nem kocsibeállók vannak, hanem fű és grillező. Mindig árnyékos.
Nem is az a baj a 17. kerülettel, hogy ne járna busz, hanem hogy miképp jut be a városba, ugyanis a bekötőutakon állandóan dugók vannak csúcsidőben. Vonattal talán jobb járni, de az a vonal nem kimondottan praktikus.

Dóri, az Újvidék térre gyalog jártok? Azért elég messze van nektek, nem? :) A városligeti játszót én sem szerettem régen, pláne két gyerekkel, egyik jobbra ment, másik balra, hozzá a tömeg... Nehéz ügy ez a játszóterezés. :P

Pusz
Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Jajj, már csak 3 nap és ovi! :( Ma du. jönnek az óvónénik családlátogatásra, holnap du. megyünk ismerkedésre az oviba, aztán péntektől élesben...

Klára, ami az ásványvizet illeti, engem is elgondolkodtattál: nálunk a gyerekek ásványvizet isznak, mi csapvizet. Alapvetően semmi bajom a csapvizzel, de az őszi-téli időszakban a Zsoltinak végig hasmenés problémái voltak (2 naponta, de laza kaki), már jártunk gasztroenterológusnál, nézték, nem lisztérzékeny-e, de semmi. Aztán eszembe jutott, hogy ez kb. azóta volt, amióta csapvizet ivott, amióta visszaálltunk az ásványvízre, megint rendben van. (aztán lehet, h csak véletlen, de másra nem tudom fogni) Ez eddig eszembe sem jutott, de tényleg! Most az oviban megint jön a csapvíz! :roll:

Évi: 17. kerület. Szerintem is borzalmas onnan a közlekedés, pláne a 11. kerületbe! Szegény férjed órákat utazgathatna! Na és még egy (az állandó problémám): a repülők. Már-már itt is elviselhetetlen, ott meg igazán alacsonyan szálldosnak a lakópark fölött (talán nem véletlenül lett helikopter lakópark? :P)

Játszótér: mi is max. az Újvidék térre szoktunk nekiindulni, mert ott tudok nagyjából kétfelé figyelni. A Kerékgyártó és Vezér útit néha -néha látogatjuk, ha arrajárunk autóval. Városliget: én sem értem, ha már ennyit költöttek rá, miért nem tudták bekeríteni? A kutyások is előszeretettel mennek keresztül arra. :evil:
Ti mostanában melyik játszóról egyeztettek?
Vendég
 


Kópé, Kerékgyártó :) De nekünk lényegében mindegy. :)
klara
 
 


Sziasztok!!

Klára:
Köszi az infót az oviról, de úgy döntöttünk, hogy olyan messze nem visszük.A reggeli tömegben 2 busszal menni,este szintén.
Az tök, jó, hogy még ásányvizet se lehet bevinni.Kaposváron se lehetett kaját bevinni, de pl, gyümölcsöt azt igen és szörpöt ha szülinap van meg ropit.
Az unokahugom is ovis egész nap nem iszik semmit, mert otthon 3 évig csak baracklevet ivott. Nem issza meg a csapvizet se az ásványvizet. Csak gratulálni tudok az anyjának ehez. (egy bátyám van).

Mi az elsőn lakunk és vannak alattunk.Nem tudom, hogy bírják ha Flóra rohangál :wink:

Mivel a sógórnőmék pár héten belül költöznek a 17.kerbe.így mire mi odajutunk, hogy házat veszünk addigra ők kitapasztalják milyen a közlekedés stb.Az szól még számunkra a kerület mellettt, hogy a sógórnőmék is ott laknak, bíztos lesz olyan amikor szükség lesz egymás segítségére.Ott legalább közel olennénk egymáshoz.

Nem hiszem, hogy megyünk a holnap a játszóra Flóra náthás és köhög :cry:

Kópé:
Repcsiket láttuk amíg ott voltunk, nem volt rosszabb mint itt. Flóra imádja őket :lol:


Jaj csajok köszi, hogy így ismeretlenül is segítetek, hogy hol jó házat venni, hol nem.
Voltunk a a hétvégén Diózsdon, mer sok házat hírdetnek ott.a honlapjuk is olyan jó volt.
Hát odamentünk, de semmi extra.A házak , utcák ok, de alig egy bolt.

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!

Sajnálom, Évi, mert biztos örülnének a lánykádnak az oviban :) Már tuti, hogy az a testvérpár nem fog ide járni. Két busz? Szerintem busz és villamos :) Vagy egy troli, ha elgyalogoltok ide hozzánk. :) De legjobb a bicikli, mi úgy járunk, amíg lehet. Nem akarlak ám rábeszélni, de én tuti megpróbálnám ;) Jobbulást Flórának!
Mondjuk az is benne van, hogy én kb megőrülnék, ha Jankus egész télen itthon lenne, halálra unnánk magunkat rossz időben, bezárva a szobába,. :P De enyémgyerekek nagyon szeretnek oviba járni, és barátkozós típusok, úgyhogy mindenkinek sokkal kellemesebb így.
Nálunk a kicsik ma délelőtt kezdték a beszoktatást, mindenki nagyon aranyos volt. :) Bár Jankát igazából jobban érdekelték a nagyok, mert őket már ismerte a bátyja révén. ;)
Ja igen, gyümölcsöket meg rágcsát mi is szoktunk bevinni, meg lekvárt, mézet is a reggelihez... Az ásványvíz az igazából kivételezés lenne, meg akkor jönne a bonyolítás, hogy ki milyen márkájút iszik, és ezt már tényleg nehéz lenne koordinálni :)
Kópé, ti hogy abszolváltátok az első napot? :)
Házvétel: hát még én magam sem tudom, hogy mi hol szeretnénk lakni, szóval részemről vak vezet világtalant. :? De a negatívumokat sok környékkel kapcsolatban valóban tudom :) Már csak az kéne, hogy valahol kellően sok pozitívum legyen végre, és hogy meg is tudjuk fizetni :D Diósd az pl túl forgalmas a balatoni út miatt, szerintem.
Nyetus, elkezdődött a tanév? Milyen a suli? És a bölcsi, ovi?
Bella, ezer éve nem írtál! Olvasol azért? Sokat dolgozol?
Eri, ti mikor mentek át az oviba? Pénteken?
Pusza, Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Klára!
Ma kezdték az ovit, és tegnap még bölcsiben voltak.
Vikinek annyira tetszett az ovi, hogy haza sem akart jönni ebéd után. :lol:
Sajnos ma még nem aludhattak ott.
Hétfőtől nagyon korán kell majd mennünk :(, hacsak nem viszi reggel majd apjuk őket oviba.

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Elnézést a zavarásért, de szeretném figyelmetekbe ajánlani honlapunkat amely reményeink szerint elnyeri tetszéseteket!
Köszönettel: H. Anikó

Dekorációs falfestés, nem csak gyerekeknek!

http://www.dekofalfestes.atw.hu/
Kép
falfestolanyok
 
 


Sziasztok!

Nem felejtkeztem el rólatok én sem, olvasgatlak néha!

Klara: Köszi, h még benne vagyunk a listában, jól esik nagyon! :)

Évi: Ismerem kicsit Kaposvárt. Jó, hogy most "erre jársz"! :)
Házat csak olyan környéken jó venni, amit ismersz! Ismerd meg azt a részt, amit kinézel magadnak, és még akkor is érnek majd meglepetések. A közlekedés nagyon megnehezíti a dolgot, hiába tűnik úgy Kaposvár után, h ha Pesten van, akkor már nincs messze a munkahelytől. Naponta ülni a dugóban elég vacak dolog, de az ember csak hónapok múlva jön rá, h mi is a baj...


Ásványvíz: Tihany téri oviban a megoldás: szülők fizetnek havi párszáz Ft-ot, és benn áll a szobában egy hordó ásványvíz, olyan csapos. Az ilyet mindig cseréli valamilyen cég, ha kiürül. A gyerekek meg folyton ihatják, nem kell kifutkosniuk.
Hátrány: Tényleg folyton itta az enyém is, és emiatt (is) gyakran becsurizott alvás közben, pedig már 6 éves múlt. Itthon sosem adok neki sokat inni ebéd után, nem is pisil be.


És a mai dilemmám:
a háromévesem hagyjam a bölcsiben, vagy vigyem oviba??? A bölcsiben imádja a gondozónénijét (és az is őt!), hétfőtől szinte minden kis csoporttársa ovis lesz, csak páran maradnak. Jönnek a kétéveskék.
Az oviban meg lett egy hely ott, ahol szerettem volna: a Mályva tér a kedvencem, mert ott vegyes csoportok vannak. Én meg azt nagyon jónak tartom.
Ma kipróbáltuk az ovit, tetszett neki.
Pár hét múlva a bölcsiben sztem nagyon egyedül lesz, a gyöngyöket is elpakolják (= feljebb teszik!) a kicsik elől, neki meg nagyon jó a kézügyessége és nagyon önálló.
Az oviban viszont amitől ódzkodok: a mindennapi testnevelés. Az ilyen kis trenírozásoktól feláll a hátamon a szőr...
Akkor inkább az unalom a bölcsibení???

Mit gondoltok???

Grapefruitmag kivonathoz:
Vigyázz!!! Én is esküdtem a grapefruitra tavasszal, aztán vettem egy grapefruitmag kivonatot ginsenggel című valamit. Higítani kellett, úgy ittam, ahogy írva volt.
Annyira beindult a begyulladt fogam, h 3 algopirinnel is fájt! Biztos h attól volt, mert egy idő után abbahagytam (először azt hittem, az mulasztja el a gyulladást, így kicsit növeltem az adagot), és akkor elmúlt, de nem jöttem rá az összefüggésre. Csak pár hét múlva újra kezdtem, és akkor megint őrülten fájni kezdett a fogam, akkor eszméltem, h attól van!
Még annyit: 2 fogam kitört ezalatt, de lehet, h ebbe a vegetáriánus étrendem is belejátszott. A húst februárban hagytam el, egy hónapja újra eszem... Hát... Nem tudom megmondani, jobb-e most. Az biztos, h amikor elhagytam, jobb lett a közérzetem. De töredeztek a körmeim pl...
Szóval ez még kísérleti stádiumban van. (A vércsoport szerinti diéta tesztelése... :) )
Minden esetre a ginsenggel most óvatos vagyok.

Remélem találtok hasznosat a hosszú hozzászólásomban.

Puszi minden kismamának!!!
Ilon

www.enyelviskola.hu

Erről mit gondoltok? (Még csak angol van, tesztelés alatt az egész)
:)
ilon
 
 


Sziasztok!

Végre megint jó a gépünk! :)
Mi szerdán megyünk először oviba.

Évi, az alvás nálunk is elég nehéz sokszor (mondjuk mióta megszületett) és nálunk még bonyolítja hogy csak akkor tudom őt letenni, ha Regina már elaludt, különben csak egymást szórakoztatják, én meg agybajt kapok. Ha meg reggel 7 után ébred fel, eleve reménytelen, mert olyan későn aludna el, hogy akkor meg este nincs alvás 10 előtt., úgyhogy ez egy ördögi kör, de remélem az ovi ezt is megoldja. Rózát egyébként én is túlhordtam ( 8 nappal ).

Edit, mi immunerősítőnek az Forewer Kids-t szedtük és eléggé bevált. Én megint ezt szeretném adni neki, nyáron nem szedtük, bár még nem tudom honnan, mert az előzőt úgy kaptuk ajándékba. A védőnénitekre irígykedek! Mikor Róza született ő járt ki helyettesíteni, és most 3 évesen is megismert minket és még a nevére is emlékezett. A grépfruit csepp állítólag nagyon jó mikrobaölő de ha ugyanarra gondolunk, rettenetesen keserű. Bár úgy hallottam van egyfajta ami nem.

Ági, szia!

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok!

Bekukkantok végre ide is :)

Ahogy olvasoma hozzászólásokat, látom, hogy sokan jártok az Újvidék térre. Mi csak sétálgatunk arra, mert Emma még csak hintázni szeret, arra meg van, hogy sorban kellene állni. Szerencsére vannak a házak között aranyos kis játszóterek.

Mostanában sokat szenvedünk a fogzás miatt, alig alszunk éjszaka, úgyhogy nem ez életem legkönnyebb időszaka. Ma itt van anyum, így szusszanhattam kicsit, no meg csavaroghattam, ami rám is fért.

Szép hétvégét!

Kép
dzsú
 
 


Sziasztok!

Dike, Ilon, rég láttalak, jó, hogy előkerültetek! :)
Dike, sikerült hazakerekeznetek a múltkor? Mi itt szinte mindenhova bicajjal járunk, de Szentendrét nem vállanám be, az biztos :D
Alvás az oviban, hát ez nálunk is neuralgikus pont :D Gellértnek meg szokták engedni, hogy rajzoljon helyette :)

Ilon, Gyertek a mi ovinkba, az is Mályva-rpogramos és vegyes csoportos. :) De testnevelés max egy héten egyszer van, akkor se mindig. Fentebb írtam, hogy úgy tűnik, váratlan üresedés lett a csoportunkban. :) Janka meg Lilla szerinted ismerhetik egymást a bölcsiből? Végül is az udvaron egymás mellett játszottak a Macik meg a Katicák. :)
Ásványvíz: de említett anyukának az se volt ám mindegy, hogy milyen fajta az ásványvíz :P Mondjuk én spec nem akarnék havi párszáz pénzt fizetni per gyerek vízért. nekünk semmi bajunk a csapvíztől. :?
Milyen vércsoportú vagy?

Kópé, mi volt az oviban???
Eri, tök jó, hogy a fiúknak tetszett! :)
Dzsú, fogzás az brrr. :( Majd túllesztek rajta...

:) Klára
klara
 
 


Klara!
Tegnap elfelejtettem a táblázatot :oops: Az születési időt jól számítottad ki :) , Törökőr a lakóhely. Köszi!

Ha jól emlékszem, még nem is tettem fel képet a lánykámról.

Íme:

Kép

Kép
dzsú
 
 


Sziasztok!

Először írok nektek, ugyanis csak most fedeztelek fel titeket....Bár hamarabb megleltelek volna Titeket!!! Akkor talán én sem járnék canossát most bölcsi ügyben.
Áprilisban bementem a Csokiba kérdezősködni, hogy mi a helyzet a jelentkezésekkel. A vezetőnő közölte, hogy májusba ne is adjam be a lapunkat ha szeptembertől nem akarom vinni a gyereket. Erre megkérdeztem, hogy de várólistára felkerülnek azok, akiket januártól szeretnének vinni, mire a válasz az volt, hogy nem. (Nem én vagyok a hülye, a barátnőm is állítja, akivel együtt mentünk be kérdezősködni)Most felhívom őket újra, hogy akkor talán mégiscsak jelentkeznénk, mert gyanús volt, hogy mindenhonnan mást hallok, mire a Csokis vezetőnő kiosztja a fejem, hogy már ne is próbálkozzak, mert reménytelen "anyuka" és egyébként is csak egy helyre adhatom be a jelentkezésemet.....NA ezek után elmentem a Mályvába. Ott rendesek voltak, de csak a nevünket és a telefonszámunkat írták fel, semmi mást. Se az anyagi helyzetünkre vonatkozó dolgot, se azt, hogy nekem is a leépítéssel megszűnik a helyem, de ha januártól visszamegyek, akkor egy másik kismama helyét átvehetem, se azt, hogy egyedül nevelem a kislányom.....Szerintem ez abszolút nem normális.....
Arról nem beszélve, hogy egy ócska füzetbe vezetik a névsort ahelyett, hogy lenne egy központi zuglói számítógépes nyilvántartás és valóban lakóhely szerint osztanák el a gyerekeket. Az a jelentkezési lap, amit a Csokiból elhoztam kb. 15 éve még rendes írógépen készült....Majdnem elhánytam magam tőle. Hol élünk??? Az igazolások, amiket kérnek szintén nevetségesek, hiszen bárki tud sógor-koma-ismerős segítségével gyártani egyet.

A Tihany téri bölcsiről mit tudtok??? Talán még azt megpróbálom. Köszönöm a segítségeteket!!!

Gyöngyusz
gyöngyusz
 
 


Sziasztok! :)

Klara:
melyik az az ovi, amelyik szintén Mályva-programos és vegyes csoportú? (Már biztos ezerszer írtad...., bocs)
"A"vércsoportú vagyok, mint az ország egyharmada.
Janka is ment eszerint oviba? Biztos ismerik egymást a bölcsiudvarról. :)

Gyöngyusz:
szia! Igen, környékbeli infók cseréjére kiváló ez a topik! :)
Én éppen ebben a 2 bölcsiben vagyok járatos! :)
A vacak füzet jól működik, ne aggódj. Épp az ilyenek miatt vannak kiskapuk, lehetőségek, míg ha központi nyilvántartás volna, akkor nem érvényesülne az emberi tényező. Ez lehet rossz (pl. ha a vezetőnő szeretne kiskirályt játszani, mint mindenki, akinek kicsi hatalom is van a kezében!), és lehet jó is (pl. egy családban meghalt az Anyuka, a vezetőnő pedig igyekezett soron kívül elintézni a bölcsődei felvételt, hogy az Apuka helyzetét segíthessen megoldani.)
Egyszóval: légy kedves, közlékeny, éreztesd, h mennyire tiszteled őket a hivatásukért(!), és akkor mindegy, mi kerül a szakadt füzetbe, úgyis megoldódik a gondod. (Ugye szóltál, h miért olyan fontos bekerülnötök?)
A Mályva térről el szoktam mondani, h volt egy gondozónő, akivel nagyon nem jöttem ki (rendszeresen a gyereket szidta helyettem, h érzelmileg hasson rám, meg jól eltolta a pisilés-ügyünket is azzal, h "csak azért is" erőltette a makacs fiamat). És mai napig ott van, épp a múlt héten köszöntünk egymásnak.
És volt a Mályvában egy kiváló gondozónéni is (másik csoportban), aki azonnal megértette, mire van szükségem nekem és a gyereknek, és állandó dícséreteivel nagyon megerősítette a gyereket (egyetlen egyszer sem sírt a bölcsiben a fiam. Ez egyesek szerint engem minősít... De hogy + vagy -, az kérdéses. :) )

A Tihany térről nagyon jó élményeim vannak. A dadust lecserélném, de hát... nem lehet minden tökéletes.

A dilemmám megoldódni látszik: azt hiszem, maradunk a bölcsiben. Az óvodavezetőnő is azt mondta, h ilyen korban még személyhez kötődnek a gyerekek.

A www.enyelviskola.hu -n hitelre is lehet tanulni!!!

Többet nem reklámozom. :)

Ilon
ilon
 
 


Sziasztok!

Ilon, Lengyel utcai :) Janka ovis, és egy csoportba jár a bátyjával. :) Ez így remek. :)
Ti nem költöztetek át a XVI. kerületbe végül? Mintha ez lett volna a terv. Középsőd is elkezdte a Waldorf-sulit?
Vércsoport, aha én is A, és nem nagyon rajongok a húsért. Akkor lehet ebben valami?

Dzsú, január elsején született a lányod? Ez tök jó lehet. :)

Gyöngyusz, mi az a Csoki? :oops: Tihany téri bölcsiről én is csak jót tudok mondani. :) És igen, próbálj meg beszélni a vezetőnővel őszintén, ő is emberből van, meg fogja érteni a helyzeteteket biztosan. :)

Klára
klara
 
 


Sziasztok!


Ovi: Üres a ház az én kisfiacskám nélkül! :cry: Anikó meg alszik, rég volt ilyen csönd! :D

Eddig -kop-kop- egész jól ment a dolog! Örömmel ment már pénteken is, ma is. A beszoktatásról azt mondták az óvónénik, hogy az első héten ottmaradhatunk velük, és amíg jól érzi magát a gyerek, addig maradjon, ehhez képest már pénteken is csak ketten árválkodtunk ott egy másik anyukával, és mikor lementek az udvarra a gyerkőcök, szóltak nekünk, hogy esetleg most otthagyhatnánk a gyerekeket, és mjd ebéd után menjünk értük. Nem pont így képzeltem, de végülis jól alakult. Zsolti is úgy tűnt felfogta a dolgot, állítólag nem sírt, csak egy kicsit hiányolt (Még jó... :wink:). Én izgatottabb voltam mint ő. Ebéd után elhoztam pénteken, de ma megpróbáljuk az ottalvást. Remélem ebből sem lesz gobnd, mert többen ebéd után mennek a gyerekért, lehet, hogy akkor már hiányolni fog.

Persze napközben Anikóval odamentünk és meglestük, de a kocsiból nem mertem kiszállni, mert féltem, hogy észrevesz. :oops:

Folyt köv. délután.

Kópé
Vendég
 


Na újra itt!

Hát haza kellett hoznom, mert nem aludt és zavarta a többieket... :(

A megbeszéltek szerint odatelefonáltam, akkor mondta az óvónéni, némileg feszült hangon, hogy a gyerek nem érti a szitut, könyvet kér stb. Értementem, de nem tudom hogyan fogom ezt megoldani, mert hosszabb távon nem tudom itthagyni az Anikót, aki ilyenkor alszik. Nem tudom ott hogy oldják meg, ahol a szülő akár akar, akár nem, nem tud érte menni, mert dolgozik.

Kérdeztem, hogy miért nem adnak neki könyvet, aztán hadd olvasgasson (tthon is ez a csendespihenő, ha már nem alszik), de mondta az óvónéni hogy egy óra ágynyugalom kell. Én is az ágyban "olvasásra" gondoltam, de ezt sem lehet. :( Így tényleg egy kínszenvedés lehet az az egy óra...

Többiek? Milyen az ovikezdés? Klára: gondolom Janka könnyebben beilleszkedett az óvodai rendbe. Alvás másutt hogy megy?


Sziszike! Veletek mi újság? Már olyan régen írtál!

Vércsoport: nekem is A, de én szeretem a husit! :D

Kópé
Vendég
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?