Új privát üzeneted érkezett!

A salátának semmi extra íze nincs, nekem azért is mondták a husit meg a zöld dolgokat, mert hogy sápadt, nade én se vagyok csokibarna, meg nem is raktam ki a napra ropogósra sülni!!!! :roll:
Zsandi:akkor tényleg jó étvágyuk van!!!!
Arra is gondoltam hogy nem ízlik neki amit mostanában adok, de akkor tuti szemen köpne, nem udvariaskodna, hogy köszi anya ennyi elég volt, nem??? :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti én is úgy gondolom, legalábbis az Ádámon látva, ha valami nem ízlik neki nincs az az isten, amiért megenné. Szépen a szájába veszi, és egy alkalmas pillanatban kiköpi. Vagy csak kifolyatja a szájából.
Azt úgy csinálja, hogy kinyitja a száját és szépen kifolyik. Majd jól kiröhög, hogy azt hitted, én ezt megeszem? :roll:

Andi, hányadik hétre születtek a manók?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Szerintem ha nem ízlik nekik, tuti nem eszik meg. Egyszerűen csak annyira éhes, amennyit megeszik. Éhen sem maradnak, mert akkor meg balhéznak. Szóval, nem a te főztöd nem ízlik Márti.

Nekem is nagyon fura volt a salátafőzelék, amikor a védőnő a múltkor mondta. Valszeg a vastartalma miatt lehet jótékony hatása. Legalábbis gondolom annak is van, mint a többi zöld-ségnek.

Barbi!
36+3-ra születtek.

Andi
Kép
zsandi
 
 

 
 

Sziasztok

Olvasgatom, hogy ti már miket adtok a babáknak, és nem tudom mi mikor eszünk már ilyeneket. A Szandit egyelőre a tápszeren kívül semmi nem izgatja. Ehetek bármit előtte, észre se veszi. Tegnap próbáltam almát pépesen. Szinte az egészet kiköpte. Tudom, ehhez türelem kell.

Amikor olvasom, mennyit alszanak a babáitok mindig ledöbbenek, a Szandi szinte egész nap alszik. Persze, van egy-egy nap amikor aztán semmit, de ez a ritkább.
(Szandi mai napja: 9-kor úgy kellett kivenni az ágyból – evett – 10-től aludt 11-ig. Fél órát játszottunk és megint aludt 12-ig. Evette és 20 perc múlva megint aludt. És még mindig alszik.)

Ma valahogy olyan nyomott vagyok, de talán csak ettől a hülye időtől. Meg lehet fagyni a lakásba, arra meg hogy kimenjünk nem is merek gondolni.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Ja, és mindig kimarad!

Barbi, te kérdezted!
A csíkom elé én sem tudok képet rakni, de csak a babafalvás vonalzó nem engedi, a többi igen, nem is értem. De láttam már babafalvásat is képpel, úgyhogy nem lehetetlen, egyszerűen csak béna vagyok.

A lánybúcsú jövő hétvégén lesz, vagy pénteken, vagy szombaton.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok! :D

Hat remes egy ejszakam volt,hajnalban felebredtem(bocs hogy ilyesmit irok,de atlag 2-3x megyek ejjel pisilni,ami azert rossz,mert a hazunkhoz hozzaepitett eloszoba+kozlekedo tetotereben van a haloszobank,levalasztva az egesz tovabbi padlastertol,de a furdoszoba lent van)szoval mire leerek meg vissza,addigra mindig felebredek.Lenn is aludhatnank,de ugy imadjuk ezt a halot,es 1 honap mulva ugyis le kell majd koltozni,mert a pocimtol sem a lepcsot sem a labamat nem fogom latni. :wink: (legalabbis ilyesmikkel riogatnak)
100 szonak is egy a vege,az a baj hogy az en ferjem is utazo ember,(eddig ugye en is az vootam...)es ha mi tehettuk mindig mentunk egymassal.Hat ennek mostansag vege egy darabig :( Most hetfon is elutazott 3 napra Svajcba es vegre ma jon haza. :D :D En vegtelenul utalok egyedul lenni,kulonosen most. :( Na, mindegy)Szoval reggeli utan meg visszafekudtem kicsit :D

Rettenetesen elvezem hogy nem en vagyok egyedul aki ,hat nem eppen a konyha tunderei koze tartozik.Jok a receptek,lehet hogy magunknak is kiprobalok egyet-kettot.

A Harry Pottert en is olvastam,minden reszet,es lattuk az osszes filmet(volt amit tobbszor is)Imadtuk. :D
En bevallom oszinten,alig varom hogy a babocikkal meseket olvassunk,jokat jatszunk,(vegre legalisan,mert en meg most is imadom a meseket)megprobalom majd nem tulzasba vinni,de olyan jo lenne egy kis csodavilagot teremteni Nekik :D Ismeritek Mora Ferenc meseit?Hat az valami szivetmelengeto csoda.Az egesz nyelvezete,es a tortenetei... :D

Bmo,
Kepzelj magad ele egy etkezoasztalt ami egy ablak elott all,mely ablak a kertre nez.Ablak alatt lepcso vezet felfele egy teraszra,es a lepcson minden egyes etkezesnel megjelenik egy dalmata kutyus,(a mi edes kutyuskank)aki pofatlanul idonkent nyuszitve bamul teged szomoru szemekkel,es kinezi a szadbol,kezedbol,mindenunnen a kajat.
Remes erzes,keptelenseg igy enni,de olyan fule van hogy mindig meghallja az edeny csorit.Ujabban behuzom a fuggonyt,mert nem birom hogy folyton megakad a torkomon a falat.Persze Zsombival gondolom mas megoldasokhoz kell folyamodni... :lol:
Aszalt gyumi jo otlet,szeretem is,bar igyekszem azert nem 3 majdnem 5 kilos babat szulni toluk. :lol:
rillisz
 
 


Zsuzsi!

Ti is esztek ilyeneket, nem is sokára. Egy-két hónapja még mi sem ettünk a tápszeren kívül semmit, úgyhogy ne aggódj. Még nem kéri, majd megérik rá, és akkor csúszni fog.

Mi is nagy alvók voltunk, volt olyan időszak, amikor én is aggódtam, hogy nem túl sokat-e. Talán pont annyi idősen, mint most Szandi. De aztán szépen lassan kezdtek kitolódni a játékidők, először kaja után 1 óra, aztán másfél, most 2-2,5 óra után alszanak csak be, ha egyáltalán elalszanak.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Rillisz!
Ilyensmi vonalzód lehetne (3-as babócákból csak ilyet találtam, de a csík bármilyen lehet.)
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Andi, azért az a 36+3 nem olyan rossz az ikreknél. Vagy?
(Az Ádám 36. hétre született, de szerintem már a 35-nél kellett volna az a császár.)

Zsuzsi, épp azt akartam írni amit az Andi írt, hogy az Ádám is ennyit aludt nemrég. El sem lehetett sehova menni, mert már a babakocsi kényelmetlen volt aludni, és szinte csak addig volt ébren, amíg evett. Pár hét és változni fog.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Zsandi!!!!
Ez hihhhhetetlen,pontosan ezt a vonalzot neztem ki magunknak tegnap este. :D :D :D
Es ezt most en el tudom menteni valahogy?Illetve bocsi de ha jol szamolom mi 16 hetesek es 3 naposak vagyunk :D
De nehogy dolgozz most ezzel,vegre nekem is bele kell tanulnom a szamitogepezes rejtelmeibe... :wink:

Edit,
Szegeny kis Virag :( Minden szepet es jot Neki.!:D
Szoval Te is egyedul vagy mostansag,es hogy birod?
Ami nagyon jo,hogy a parom egesz novemberben es decemberben minden koncertjet lemondta,es egyutt leszunk.Januarban is csak 2-2 napos utja lesz,de meg ez is kerdeses a babok miatt.
A Devenyeseket csak megnyugtataskent is nyugodtan megkeresheted,ha minden rendben(biztosan)nem tartanak Titeket maguknal,mert teljesen mas a dolog szelleme.(nem penzre mennek,hanem tenyleg segitenek)Az en unokatesom is a 2 kisgyereket csak elvitte megmutatni Nekik(biztos ami biztos)es mivel minden teljesen rendben volt 1 kezelest sem kaptak,sot orultek hogy vegre egeszseges babat is lathattak maguknal,mert sajnos ez nem tipikus :(
rillisz
 
 


Na lenyomtam mind2 babót!!!De jól lefárasztottak!!!
AZ én Zsombim az életben nem aludt túl sokat, csak amíg pár hetes volt, na akkor evett meg aludt.De akkor is csinált olyanokat hogy éjjel esze ágában sem volt visszaaludni.Most már legalább éjjel alszik!!!! :lol:
Ha nappal alszik 3-4 órát az már jó!!!!

Rillisz:én szívesen kölcsönadom a Szonót.Gyakorolhatod a mesélést, meseolvasást, mesekönyv nézegetést, mindenféle formában jó neki!!!!
Előszedtem a Szoniról elpakolt ruhákat, hát jó picikék.Szoni fél évesen volt 67.5 cm Zsombi meg 2 hét múlva lesz fél éves és 74 cm!!!!Őrület, nem baj majd elajándékozom a rucikat!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Rillisz!

Febr. 18-at írtam a kiírt időponthoz, és így számolta ki. Vagy nem arra vagy kiírva?
Akkor ha megcsiánod azon az oldalon, ahol nézegetted, akkor
másold be a középső kódsort a Segédletek (fent), Profil, Alírás-hoz, és ments el, akkor minden hozzászólásod végén megjelenik.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Hat egy ilyen kis tunderket szivesen el is fogadnek,de szerintem nagyon hianyozna Neked :wink:
Imadom az ilyen cserfes kislanyokat.A keresztlanyom volt pont ez a tipus,de amikor a tesoja megszuletett,teljesen megkomolyodott.Ugyhogy vigyazzatok Ra hogy megtartsa az eredeti karakteret,csak semmi letores,lenyesegetes :D :lol:

Epp a napokban rohogtunk jokat a parommal,mert karacsonykor ,,felugrott'' hozzank az unokatesoja ferjestol es 3 kisfiastol.(ne ijedj meg nem mindenki 3-as iker a csaladban,Ok ,,csak'' testverek)
Kb.1 orat voltak nalunk... Ezalatt felforgattak az egesz hazat a zongorakat alig birtuk megmenteni Toluk,volt csatater,felfordulas,szaladas,tancolas ezalatt az 1 ora alatt.
Mi imadjuk a gyerekeket es Oket is nagyon,de fellelegeztunk amikor vegre megint ures lett a haz,es megjegyeztuk hogy 3 gyereket azert nem tudunk magunknak elkepzelni :lol:
A sors szerencsere kozbeszolt,mert bizony remes lehet az egykek elete es mi most olyan boldogok vagyunk ezzel a harom kis manoval a pocimban :D :D :D
Es remelem hogy(pozitiv ertelemben) fenekestol felforditjak majd az egesz eletunket :lol: :lol: :lol:
rillisz
 
 


Zsandi nagyon koszonom a segitseget,Te egy angyal vagy. :D
Azert ne turelmetlenkedjetek ha meg ma nem lesz vonalzom. :shock: Nalunk a gep angol nyelvu,tele szamitogepes szakszovegekkel es neha nehez rajonni hogy mi alatt mit ert.(legalabbis nekem)De igyekezni fogunk,csak lehet hogy inkabb megvarom a paromat ez ugyben,Neki jobb az angolja mint az enyem :wink:
rillisz
 
 


Hát újra itt.

Virág 1,5 órát bömbizett, mire elaludt. Áttört a 3. fogának a fele, és másik kettő is duzzadt. Frankó, mire ez kijön, folytatja a többi foga. Most meg 3/4 4-kor fel kell keltenem, mennem kell Barniért. Persze Anyámék dolgoznak, Anyósom meg csak gyalog tud közlekedni, úgy meg messze a bölcsi. Szóval nincs kit megkérjek, marad az ébresztés.

Zsuzsi! Én nem ezt a tápszert ajánlottam. A Nutriton egy sűrítőszer, mint a liszt, bármilyen kész tápszeroldatba lehet keverni, íze nincs, csak sűrűbb lesz tőle a tápi, így kevésbé bukik tőle a baba. Örülj, hogy alszik Szandi, 1 hétre elcserélhetjük a két gyereket.
Ne aggódj, Virág elmúlt 5 hónapos, és semmi mást tápszeren kívül el nem fogad. Hogy lesz ebből evés? Kétségbe vagyok esve.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Márti képei

Augusztus utolsó napján
Kép

Karba tett kézzel
Kép

Már most tudja, mi a jó!
Kép

Tündérbogyók
Kép

Vigyori
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Rillisz:abban bízhatsz, hogy minden meg fog változni.De nem csak a napirend, meg nem csak az hogy rabszolgák lesztek, hanem máshogy fogtok nézni a szüleitekre, az életre, átértékelődik minden de minden és azon fogtok filózni, hogy hogyan bírtátok ki idáig nélkülük!!!!???
Amikor a Szoni a nővéreméknél aludt nem olyan rég, te Rillisz azt hiszem akkor még nem voltál köztünk, úgy volt hogy 2 napig, de csak 1 lett belőle, mert hiányoztunk neki!!!! :wink: Szóval a naptesója(ez a szó az én kreálmányom 1 napon születtek 10 év külömbséggel) rohangált utána egész nap, amit kért inni-enni adta neki, ment pisilni vele, játszótereztek....szóval nem unatkozott!!Mikor elhoztuk bevallotta az anyjának, hogy ő nagyon kifáradt ettől az 1 naptól is , és nem érti hogy mi hogyan bírjuk!!!!!???Nővérkém meg mondta neki hogy ő 3 gyerekkel csinálta ugyanezt!!!!Úgyhogy ellettünk ismerve!!!!!! :lol:
Persze kifárad az ember, de előbb is teregettem , Zsombi a kiságyban feküdt, bekukucskáltam és teli szájjal vigyorgott...na ez minden fáradtságot megér!!!!! :wink: És hiába vagy hullafáradt, a gyerekek feltöltenek energiával, tőlük sokat lehet kapni.Ja meg Szonókámat altattam, erre megölel, és azt mondja szeretlek anya, ilyenkor arra gondol az ember hogy ezért (de minden másért is) érdemes kialvatlannak, fáradtnak , nyűgösnek lenni, mert ezeket a pillanatokat senki nem veheti el tőled, és a szegény ember is azért boldog, mert a boldogságot nem lehet pénzért megvenni!!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Bmo,

Azt hiszem nehez lenne az anyasag miszteriumat ennel szebben megfogalmazni,koszonom a szep sorokat,es azt remelem hogy mielobb en is reszese leszek ennek a csodanak!
Mar most sokszor leirhatatlan oromot erzunk csak a gondolattol ill.tudattol hogy Ok harman ennyire hozzank jottek,es bennem novekednek.Remelem melto szuleik leszunk! :)
rillisz
 
 


Felmentünk a plébániára, elég ha az egyik keresztszülő megvan bérmálkozva!!!!Választottunk gyorsan időpontot:szeptember 24.!!!Ki kell tölteni 1 nyomtatványt, és előtte 1 héttel el kell beszélgetni az atyával!!!!Szóval sínen van a dolog!!!!! :wink: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Na sziasztok!
Egész nap a csajoknak főztem a mélyhűtőbe. Van sok adag főtt-vajas sütőtök, meg kelkáposzta pipihusival. De még hátravan padlizsán, bár ezt még nem ettek, de azért megcsinálom, mert házi.

Márti, valóban nagyon szépen megfogalmaztad az anyaságot. Miért kell beszégetni az atyával? Miről? Bocsi, tudom hülye kérdés, de nem igazán vagyok templomajáró. Árpinak mutattam hatalmas Zsombidat. Egyáltalán nem duci szerintem, viszont hosszú baba. Nem is szép a túl alacsony pasi. :)

Írtatok a salátáról. Van egyfajta íze, de nem igazán tudom megfogalmazni, nem savanyú mint a sóska. A csajoknak az volt az első zöld zöldség és akkor ettek először akkora adagot, hogy csak lestem. Persze azóta szinte minden ebédnél kisgömböc a hasuk. Na jó Livi azért mértéktartóbb. Barbi, azért próbáld ki egyszer a manónak. Jó kis vitaminbomba.

Edit, képzeld Livi tegnap megevett 200 ml tápot este. Az uzsiból maradt banán-alma pépet beleraktam és be is nyomta a kiscsaj. Ne próbálod ki. Ha nem akarna enni Virág. Szegény, már mengint az a fog. Kitartás neked!!!! Nem irigyellek egyedül a két kölökkel. De legalább Barni nincs otthon egész nap. Az is valami.

Rillisz, nyugi a végénmár 30percenként fogsz pisilni. És egész éjjel és egész nap. Nem kellemes, de ez van. Nekem a hazatéréskor az első katartikus émlényem... a pisilés. Nekem valamimet nagyon nyomhatták, mert a terhesség vége felé már nem bírtam kiüríteni a hólyagomat. Hiába ültem a WC-n éreztem, hogy pisilni kell, de nem könnyebbültem meg. Hazajöttem és végre nem kellett pisilni WC után. Akkor döbbentem rá, hogy milyen jó újra egyedül lenni. Bocsi mindenkitől a gusztustalanságokért.

Zsuzsi, én is aggódtam anno, hogy miért alszanak ennyit. Nyugi el fog múlni. :lol: :lol: :lol: Én is visszasírom néha...

Hú, egész nap annyi kérdésem vol, hogy na majd megkérdezem. Persze egy sem jut most az eszembe. Ja de. Szerintetek lehet olivaolajat használni a babáknak? Vajat és napraforgóolajat már kaptak, de nem tudom az olivát is lehet-e. Ja és mégegy. Felbuzdulva az ízesített tápszertől: vanilia izűt csinálhatok nekik? gondoltam van vaniliarúd az megfőzöm vízbe az íz miatt és abból csinálok tápot. Szerintetek? Merthogy ettek már vaniliás és fahéjas pépet is. Fahéjjal is lehet akkor?

KépKép
kgiulia
 
 


Ma délután eltűnt a vasalóm, :shock: gondoltam biztos valaki beosont és meglovasította!!!!!Áááááááááááá dehogy csak én vágtam be a szekrényem aljába!!!!! :lol: Már azt hittem meghülyültem ,mikor nem találtam sehol!!!! :oops:
Julcsi:szerintem sem kövér Zsombi, de majd meglátjátok szombaton!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Tele van a hócipőm a pelusokkal, most reggelre ebből is kifolyt!!! :evil: Kérem szépen a Rossmanos nevét. :D
És az gond ha a Zsombi kihagyja a kúszást????Nagyon úgy néz ki hogy a mászásra gyúr!!!!! :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Márti ne aggódj, de nekem már a Rossmanos-ból is kifolyt a pisi tegnap. Úgyhogy Julcsi köszönjük szépen, de nekünk ez sem vált be. Próbálkozunk tovább.
Megfigyeltem, hogy ugyen nem mindig pisil egyformán. Van, hogy 3 óra múlva még alig pisis a pelus, és olyan is van, hogy 1 óra múlva nagyon pisis. Hát, ha nagyon, akkor kifolyik. De rendesen ám!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi!!!
Én nem tudom hogy pisilnek a fiaink ilyen sokat????!!!!! :shock: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, Barbi, kis pisis fiúkat hoztatok a világra! :lol: :lol: :lol: :lol:

Márti, ne izgulj Livi az ülést hagyja ki úgy néz ki. Zsombid is nagyon siet valahova, na meg az én csajom is. Hiába, mondom, hogy a nagykönyvet kéne nekik felolvasgatnunk. Merthogy a nagykönyvben sem ez a sorrend. :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi, jaja. :?
Vagy pedig nincs más megoldás, rá kell szoktatni a szobatisztaságra hamarosan. :D

Nem a nagykönyv szerint viselkednek?
Engem a terhesség alatt zaklatott a védőnő azzal, hogy a szakkönyv szerint így meg úgy kell. Hát, én sem voltam egy szakkönyv szerinti kismama.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Még 1 egyszerű felnőtt kaja:tepsibe alulra szeletelt bacon szalonna rá vékonyra szeletelt sózott pipicici majd megint bacon, rá tejföl és reszelt sajt és be a sütőbe!!!!! :lol: Én ma ezt csináltam , már kész van és fincsi lett!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, azt elhiszem, hogy finom, mindent imádok benne. És így együtt összesülve baromi jó lehet.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi:bizony-bizony!!! :lol:
Kicsi fiam megint 5:40kor kelt 240 tápit bevágott, 7:40kor elaldut 2 és fél órát szunyált, most ébredt és vigyorog a kiságyban!!!!Szonót odaültettem pudingot enni, úgyhogy elszórakoztatják egymást!!!!!Zsombi még nem említette hogy éhes lenne!!!! :lol:
Na, megfőztem, most mosok, mosogatás is kész már csak rendet kéne csinálni.Csakhogy az nálunk egyenlő a lehetetlennel, mert én elpakolok , közben a kiscsaj meg csinálja a káoszt!!!!!!Tegnap is megfordult a fejemben hogy ő tüntette el a vasalót, mert az ujjafával(vagy mivel :roll: ) nagyon szeret játszani, ő is vasal rajta!!!!De nem tudtam kérdőre vonni , mert akkor szunyált. :P

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Megjott a ferjecskem es a nap is kisutott :D

Kapkodom a fejem,hogy milyen pelusokat gyartanak manapsag,ha kifolyik a pisi :roll:
Marti,
Arecept szuper,pont nekem valo 10 perces munka a konyhaban.Holnap megcsinalom,csak egy kis gombat is dobok a tetejere(imadom)Biztosan nem rontja el :D
Zsombi maszasara majd rakerdezek Annanal,de ne izgulj mert most ujra vegig neztem a kepeit,es mindegyiken egy gyonyoru tartasu eleteros ,vigyorgos kis gazficko nez vissza. :lol: Nincs itt semmi baj :wink:
rillisz
 
 


Na kellett nekem panaszkodnom Zsombi evésére, ma bevágott mindent!!! :shock: Adtam neki 1 kis üveges almapipihusit, meg amit én csináltam paradicsomos krumplit. :lol:
Rillisz:a gomba jó ötlet, így is nagyon finom :a lánykám is benyomta az adagját! :lol:
Megyek elaltatom a banyát, aztán Zsombizok, mert ő meg most kelt! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsandi:BOLDOG FÉL ÉVES SZÜLINAPOT A MANÓIDNAK!!!!!
Ugye rendben volt minden a neurológián!!!!!!?????? :shock:

Zsuzsi, Edit:kérjük a füstjeleket!!! :lol:
Kellemes hétvégét mindenkinek!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Márti, köszönjük szépen!

Mi volt tegnap? Mindenki ilyen elfoglalt? Nem pörög a topic, kérem szépen!

Voltunk a neurológián, minden rendben van. Most a négykézlábazást javasolták gyakorlásnak (csak hasra kell fordítani őket, és leteszik kezüket, lábukat. Ha kicsit előrebillentem őket, és a testsúlyuk a vállukon van, akkor másznak, ez is egy reflex. Nagyon aranyosak.) És javasolták a babaúszást, úgyhogy ma utána is járok, hogy mennyiért lehetne menni, és mikortól.

Majd jövök, de lehet hogy csak este. Zsolti 6 körül megy legénybúcsúra, nagyon jó lesz. (Mármint neki, én annyira nem örülök az egész esti cécónak egyedül, de azért megoldom ám! :wink: )

Ha sikerül, akkor ma délelőtt tesztelem a tejpépet. Kiváncsi vagyok, mennyir jön be nekik!

Andi
Kép
zsandi
 
 


Julcsi!


Kép Dorinádnak !

Andi
Kép
zsandi
 
 


Tegnap este elugrottunk vásárolni a babók nélkül, aztán elmentünk apukámhoz és jól ott ragadtunk.Mire hazaértünk már kaja idő lett volna!!!! :oops: Párom pakolászott, beállt a kocsival én megnyertem Zsombit aki már éhes-álmos-nyűgös volt, én meg majd bepisiltem.Gondoltam egyet és a kicsi fiammal mentem a wc-re!!!!Megoldottuk, aztán fogtam az egyik kezemben és úgy vetkőztem le, és őt is az ölemben vetkőztettem nem akartam lerakni mert nagyon nyűglődött, aztán irány a kád, na ott már semmi gondja nem volt!!!!! :lol:
Ja és tegnap este sem volt elég a 200 tápi, 260-at evett!!!!! :shock:
Igen tegnap nagyon eltűnt mindenki, de gondolom ez már a 7vége előszele volt!!!!!! :lol:
Nem is baj mindenki családozzon!!!! :wink:
És ma találkozunk a Julcsiékkal!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Julcsi:igen én is boldog névnapot kívánok kicsi lányodnak!!!!!!
Első névnap....ennél már csak az első szülinap lesz még jobb!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok :D

Julcsi,
Dorinanak nagy puszi a nevnapjan :D

Ugy nez ki ,ma elmegyunk kicsit tajekozodni az Ikeaba es az Arkadba (butorok,babaruhak stb.)
Ikres topicban irjak hogy milyen jo angol turik vannak,es nem is dragak.Azt is fel kell majd fedezni. :o
Azt hiszem leakadaunk majd a Libri kornyeken is mesekonyv ugyben,ugyan ez meg egy kicsit korai,de mar nem birom ki. :lol:

Marti,Julcsi
Ma talalkoztok?Jaj de jo :D Szep napot Neketek! :D

Zsandi ,
Orulok hogy minden rendben a babokkal,es irigykedem latvan a szamitogepes zsenialitasodat,milyen szepeket tudsz Te kuldeni!

Hat akkor egy gyonyoru hetveget mindenkinek !:D :D :D :D :D :D
rillisz
 
 


Sziasztok

Andi: boldog hófordulót a babáknak!
Kép

Julcsi: boldog névnapot Dorinának!
Kép

Elkiabáltam milyen jól alszik a Szandi, tegnap és ma szinte semmit nem aludt. Már teljesen kipurcantam. :cry: :cry: Remélem azért ennél többet fog aludni.

Haladunk a kiskanállal evéssel, ma megevett egy csomó barack-alma pépet. De utána ugyan úgy kellett neki tápszer. Kb. mennyi kajával lehet kiváltani a tápszert? Tudom, ez mindenkinél más mennyiség, de mégis?! :shock:

Márti, Julcsi: hogy sikerült a találkozó? Képeket kérünk!!

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Zsuzsi:nálam Zsombi kb. 200 ml gyümipürével lakik jól, és iszik mellé 1 kevés gyümilevet , de azt nem mindíg vagyis nem egyből hanem kicsit később!!!!!
Csináltam képeket, majd holnap elküldöm Zsandinak, ma már nincs erőm.De nagyon jó volt a Bókay kertben találkoztunk a szeptemberfeszten, a csajok tündérszépek.Dorina komolyabb, rácsodálkozós , ült a babakocsiban, kapaszkodott és rágta ezerrel a babakocsi elejét.Na ebbe beszállt Livi, Zsombi, sőt még a Szoni is megkóstolta!!!!Livi temperamentumosabb, kicsit hisztizett, de nem sokat aztán nagyokat mosolygott még akkor is mikor Zsombi csupaszívjóságból néha arcon csapta!!!!! :lol:
Én nagyon örültem , hogy találkoztunk, olyan volt mintha már ezer éve ismernénk egymást, vagyis én így éreztem, az Árpit is pedig őt csak a képeken láttam, de olyan volt mintha már találkoztunk volna!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Elaludtak a törpék, én meg egyedül szambázok a házban. Tök fura, még soha nem voltam egyedül.

Zsuzsi!
Sajnálom Szandid nemalvását, elhiszem, hogy kifáradtál.
Kaját mi úgy váltottunk ki, hogy először csak pár kanállal adtam az adott gyümiből, aztán felesben gyümi-tápszer, majd csak gyümi. Én nem tudtam azt megcsinálni, hogy adok kanalas dolgot, aztán ha még kér, akkor tápszer, mert Marci szerintem mindig képes lenne még enni. Így aztán az bolti üveges lett a mérce, mert állítólag az olyan mennyiség, amitől jóllaknak. Persze ezt is gyereke válogatja. Szóval ha annyit megeszik Szandid, akkor szerintem az már tuti elég. Bár van olyan gyerek, aki sokkal kevesebbel is beéri, mi nagy evők vagyunk.

Edit!
Mi újság veletek? Virág hogy van? Hogy haladtok a kanalazással? Lassan majd újból enni fog, de hát betett ez a betegség.
Hogy tetszik Barninak az ovi? Szeret járni? Te viszed őt oviba? Hogy telik így egy napotok? Apa hazaért?

Márti, Julcsi!
Meséljetek! Készültek képek? Várjuk ám a beszámolót! Milyen volt a Szeptemberfest?

Ma délelőtt tejpépet ettünk, így már csak kétszer ettek ma tápszert. Semmi különöset nem vettem észre, az én gyerekeim minden ízt ugyanúgy esznek. Az első kanálnál kis fintor (gondolom a csalódás, hogy nem cumisüveg), aztán evés. Bár ma Flóra vitt bele egy kis változatosságot is: 1 kanál kaja, 1 lábcsócsa, 1 kanál kaja, stb...

Barbi? Te is jól eltűntél!

Na, megyek bolyongani még egy kicsit, aztán csak elalszom én is valahogy. Apa csak holnap jön, remélen 11 körül azért hazaér, mert 12-re mennünk kell méricskélésre.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Jó reggelt!

Itt a füstjel!
Kicsit zűrösek a napjaink, amig 3 napig fújt a szél, Virág iszonyat nyűgös volt. Aztán ahogy elállt, kisangyal lett a kiscsaj. Persze pont akkor voltam velük egyedül. A pocifájás megszűnt, a vas kiürült a szervezetéből. Holnap viszem tanácsadásra, ott megbeszéljük a vasadás módját.

Holnap kezdődik az ovi, Virággal Apa lesz a beszoktatás ideje alatt. Remélem, nem lesz gond, már most izgulok, hogyan felel meg Barnus a követelményeknek. Ez az első megmérettetés.

Márti! De jó Nektek, találkoztatok Julcsival! És nem sokára Andival is lesz ikres találkozó. Irigy vagyok ám! Várjuk a képeket!

Csajok! Hogy sikerült a sütőtök?

Kép

Kép

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Márti & Julcsi tali képei

Dorina megeszi a babakocsit
Kép

Livi áll a napsütésben
Kép

Livi felébredt
Kép

Zsombi hajlong a csajok előtt
Kép

Zsombi is ráhajt a babakocsira
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Tegnap csináltam Zsombinak sóskát, savanyú volt, raktam bele a krumplin kívül még almát, így is elég extrém íze lett, de kicsi fiam benyomta!!!!!! :wink:
Ja tegnap is alakított ám a banyám, leültünk enni, ő mögám ült, vele szemben 1 pasi.Én nem láttam a párom mondta, hogy a pacák tányérjából kiesett 1 sültkrumpli, Szonó fogta és visszatette, még szerencse, mert én nagyobb esélyt adtam volna annak hogy bekapja!!!!!! :lol: Aztán ott üldögéltünk Zsombit fogta apa és etettem az uzsival, erre Julcsi szól, hogy a banya szerinte pisilni akar, de úgy néz ki elintézi.Úgyis volt pont egy gyalogos ösvény mellett fogta magát és pisilt!!!!!! :lol: Volt 1 kis játszótér szerű, ott csúzdázott ezerrel a kiscsaj, a jó kis fehérgatyójában!!!!!Szóval jó volt, mi jól éreztük magunkat!!!!! :lol: :D :P 8)

Edit:szerintem ne izgulj Barni miatt, nehogy átragadjon rá!!!!Ügyes, okos kisfiú:megfog oldani mindent, nem lesz neki új a közösség élmény ,hisz a bölcsiben már beletanult!!!!!Ne aggódj(vagy csak ne annyira :wink: )!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok

Végre visszaállt a régi rendszer. Szandi 10-óta alszik. :lol:

Márti: nagyon jók a képek. Mindegyik baba gyönyörű!! Jó volt olvasni, milyen jól éreztétek magatokat.

Edit: Barninak biztos tetszeni fog az ovi, hiszen a bőlcsit is szerette. Örülök neki, hogy Virágnak már nem fáj a pocija.

Megyünk anyóshoz ebédelni. Már előre félek mibe fog belekötni. Nem is meséltem mit művelt múlthéten.
Folyton aggódik valamiért. Ahányszor bukott a Szandi, mindig sikítozott, hogy szaladjak oda. Kérdeztem tőle, miért kell folyton aggódnia?! Erre azt mondja: azért mert első gyerekünk és nem tudjuk mikor mit kell csinálni. Mondtam neki, hogy szerintem ezek a dolgok ösztönösen jönnek, és igenis tudom mit csinálok. Erre azt mondja: - hány olyan esetet hallani, amikor az anya megfojtja a gyerekét!! Köpni, nyelni nem tudtam, feltételezi, hogy megölném a gyerekemet?! Azt hiszi, attól hogy folyton hívogat, ha meg akarnám ölni, nem ölném meg?! Csak annyit tudtam kinyögni, hogy azok az esetek nem véletlenül történnek.
Komolyan mondom, nem tudom, mit képzel rólam - rólunk, ennyire rossz szülőnek tartana?

Na mindegy nem is idegesítem magamat. Szegény anyukám mindig rosszul van, amikor mesélem neki, miket mond. Az én szüleim nem ilyenek. Ők elhiszik, hogy én is lehetek „jó” anya.

KépKép
zsuzsi78
 
 


Szasztok!

Latom jo kis mozgalmas napja volt tegnap mindenkinek :D
Kepek szuperek lettek!!!
Mi is voltunk nezelodos koruton,hat az Ikea nem egy nagy durranas,bebi butor szempontbol,egyedul a pelenkazojuk tetszik,jo kis antikolt,ami aztan atalakithato fiokos szekrennye.Probalunk olyan dolgokat venni amiket aztan kesobb is tudunk hasznalni.A kisagyakkal bajban vagyunk.1.meg korai megvenni,2.ami tetszik borzaszto draga,ami olcso es megis tetszetos,nem tudjuk mennyire gagyi.
Egyaltalan mitol kisagy egy kisagy?Mit kell figyelni?A kokusz matrac a legjobb,vagy van valami mas otletetek?
Babaruhakat rengeteget kapunk,ugyhogy eloszor azokat rendszerezem es akkor kiderul mibol kell meg.
Mibol es mennyi ruhabol all egy atlagos babaruhatar?

Zsandi,Julcsi,
Ti hogy csinaljatok?Minden babanak kulon ruhatar,vagy egymas tipegoit is hordjak?Persze nyilvan Marcira nem adod a lanyos rucikat es forditva... :wink: De egynemueknel ez talan nem gond?
Korhazba miket vittetek a babaknak?

Csutortokon megyunk megint UH-ra,kivancsi vagyok most hogy allnak a fiu-lany kerdesek :wink: Talan mar biztosabb a dolog :D
rillisz
 
 


Ja,most visszalapozgattam a topic legelejere,es irto erdekes nyomon kovetni a torteneteiteket :D
En nem is tudom hogy kerultem ide,de annyira nagyon orulok hogy bevettetek a csapatba.Nagyon jol erzem magam Veletek :D :D :D
rillisz
 
 


Rillisz:szerintem kiságyat 70x120-ast érdemesebb, mint 60x120ast, nekünk kókuszmatracunk van az szellőzik, meg egyenesen tartja a babó hátát.Rucik:szerintem 1 nemű manóknál tök mindegy hogy melyik kié!!!Kell body, hosszú ujjú ,rövid(de amíg picik bőven elég a hosszúújju, mert ugysem nyár közepén jönnek!!!)Nagyon sokat nem érdemes venni mert hamar kinövik, inkább gyakrabban kell mosni,kell rugi:ujjatlan meg hosszúújju.Valami levegőztető zsák, textilpelus, mi azt 10-et vettünk mind2 manónál.Ha pici rucikban is gondolkozol, akkor harisnya, ha van "lábatlan "gatyó akkor zokni is kell.Sapó ,az elején amíg picik 1 vékony pamut sapót a lakásban is lehet rájuk adni, mert nem jó még akkor a hőháztartásuk.Ja, törölköző, piciknek fürdőlepedő amin van 1 kis zseb a buksinak abba gyorsan be lehet csavarni.
http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/gyszfo.htm, itt találsz babakelengye listát!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


persze nekem ez sose jön be :oops:
szóval www.nandu.hu és ott bal oldalt a babakelengyénél találod a listát :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Edit!
Nagyon jók a képek, mindkét csemetéd gyönyörű!
Mennyi ideig szoktatod be Barnit? Ennek van valami rendje, vagy majd ahogy Barni igényli?
Örülök, hogy elmúlt a pocifájás! Kár, hogy ezt okozta a vas. Van valami más módja is, hogy megkapja a vasat Virág, de elerülhető legyen a pocifájás? Vmi más gyógyszer, pl.

Márti, Julcsi!
Nagyon jók ezek a képek is, tündériek a gyerekek. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! És hogy ülenek már a lányok! Mi nagyon messze vagyunk ettől! Látom Zsombit magávalragadta a látvány! De aranyos! Jó a Szonis pisilős történet! :lol:

Zsuzsi!
Ne törődj anyósoddal (tudom, könnyű mondani)! Sajnos vannak olyan emberek, akik az hiszik, hogy mindent csak ők tudnak jól megcsinálni. Ez nem azt jelenti, hogy más nem, csak ők jobban. Én szeretem anyósomat, de amióta megvannak a babák, azért néha már nálam is nyílt a bicska. Pénteken pl. délután nála voltak törpök, míg mi bevásárolni mentünk. Odavittem a délutáni gyümit, hogy majd azt adja nekik. Erre mentünk értük, és mondta, hogy megetette őket tápszerrel. Mivel annyira éhesek voltak. Szóval simán felülbírál, mondván, hogy a gyümitől nem laktak volna jól. (Vagy csak nem volt kedve kanalazni, a cumisüveg egyszerűbb megoldás. :roll: ) Nem is értem, hogy lehet, hogy ránézésre két jól fejlett gyerekem van, akiket én táplálok. Már simán éhen kellett volna halniuk ezek szerint. Ennél jobban már csak azzal tud kiakasztani, hogy folyton az udvaron akarja látni a gyerekeket. Ezzel nincs is semmi gond, csak nem mindig kivitelezhető. Na, ez egy hosszú történet, majd elmesélem egyszer.
Szóval, NE TÖRŐDJ VELE, nem lesz semmi baja Szandidnak, és te tudod a legjobban, hogy mit hogyan!

Rillisz!
Izgi ez a rész is, amikor a gyerekszobát, kelengyét kell összeállítani. :lol:
Mi is sok ruhát kaptunk, de sajna egy kislánytól, így Marcinak azért kellett venni is. Viszont ha ő kapott, akkor Flórát sem hagytuk ki. De a kölcsön ruhák között is válogattam olyat, amit Marci hord.
Nálunk mindenkinek külön ruhatára van, ami egyforma, abba beleírtam, hogy melyik kié. Lehet hülyeség, de én különbséget teszek. Persze fordult már elő olyan is, hogy Marcinak épp egy bodyja sem volt tiszta vagy száraz, így Flóra rózsaszínjében díszelgett. :oops:
Sok netes oldalon találsz kelengyelistát, szerintem jó ötletek vannak benne. Arra figyelj, hogy kicsi rucikból tényleg nem érdemes sokat venni, mert pikk-pakk kinövik. És inkább téli, melegebb piciket vegyél, hiszen nyárra már tuti nagyobb kell. Pl nem érdemes ujjatlan bodyból sok 50-56-os méretet beszerezni.
Nekünk 60X120-as kiságyunk van, nem lehet átalakítani rendes ággyá, semmi extra nincs rajt. Nekem semmi bajom vele egyenlőre. Mi emeleteságyat tervezünk majd a rácsos után, ezért nem vettünk most komolyabbat.
A matrac kókusz, jobb légáteresztő, és a pisi is átfolyik rajta. :wink:
A pelenkázónk átalakítható komóddá, bár szerintem le lesz cserélve, szóval nekünk ez sem volt szempont.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Internetes oldalakat majd küldök linkben, amiken kelengyelistát találsz, de csak este lesz időm. Most rohannom kell, mert vendégeket várunk.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Ja, még ez lemaradt!

Én a kórházba a gyerekenek nem vittem semmit, mert nálunk mindent adnak. Ruhát, pelenkát, mindent. Vittem pár textilpelust, hogy szoptatáskor legyen, bár azt is kaptunk, szóval az sem kellett volna. Ezt kérdezd meg az adott kórházban, ahol szülni fogsz, hogy ott mi a szokás.
Amikor jöhettünk haza, akkor hozta Apa az előre elkészített ruhákat és hordozókat.

Andi
Kép
zsandi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?