Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tegnap írtam egy jó hosszú levelet ide, de valamiért nem jelent meg. Most kezdem újra:

Köszönöm a biztatást mindenkinek!

Timi megvan a 20 mozgás egy nap, köszi hogy leírtad mert igy megnyugodtam, hogy ennyi mozgás elég:-))

Kérdezhetek mindenkinek úgy indul el a magzatvíz, hogy egy pukkanás és folyik. Ha hiszitek ha nem Lilinél így volt, most meg azon parázok hogy nem fogom észre venni. Biztos hülye vagyok hogy ilyeneken agyalok:-)))

Ma megyek ctg-re, remélem okés lesz minden.

Anid örülök, hogy jól vagytok, hogy Kata jól eszik néha sírni is kell, hidd el egyre jobb lesz:-))

Lillo neked is azt tudom mondani fel a fejjel ez az idő hamar elmúlik:-)))

Prücsök örülök, hogy megérkeztetek és jól vagytok:-)) Bizony már nem sok van hátra és végre megfoghatom a kisfiam.

Jujj már úgy várom:-)))

Puszi mindenkinek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Bocsi lemaradt!

Mesa gratulálok Lucának!:-)) Ügyes, hogy sikerült neki felállni, nagyon szép kislányod van!!:-)))

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Hali!

Tök jó hogy egyeseknek van gépük, mások meg visszajöttek Triatlonból... (Konkrétan Nagyatádról)

Gabek! Érdekes, amit a gyerekorvosról írtál. A múltkor Robival is ugyanez volt. Hasra fektette a doki, hogy megnézze hogy tartja a fejét. Kiterült, mint egy gyalogbéka, zéró erőfeszítést sem volt hajlandó tenni. No megkaptam a fejtágítást. Másnap a tornán meg megdícsértek, hogy milyen szépen tartja a fejét. Nem mindegy, hogy jól érzi-e magát az adott szakember kezében. Már beszéltük ezt, hogy a gyerekorvosok mintha nem szeretnék túlzottan a gyerekeket. A miénk is ilyen. Azért nem gondolkodtam még idáig a váltáson, mert azt mondogatom, hogy Robival úgyis minden rendben lesz, azt a 2-3 szurit meg ez a doktornő is be tudja adni. Amúgy nagyon ari vagy, hogy gondoltál ránk (magadon túl) a belépőjegy történetben. Én is rögtön lecsapnék 2 jegyre, de mint mondottam nekünk kissé bizonytalan a kimenetel.

Huncut! Kösz a tanácsot, ki hinné, hogy télen nem lehet kapni rövidujjú bodyt!

Mesa! Ez a Luca egy kis dáma!

Prücsök! Én azt álmodtam, hogy Robinak kinn volt 3-4 felső foga. Ezt álmodtuk (a férjemmel együtt) már a fogzás elindulása előtt is. De volt még egy nagyon szép álmom. Tetőtérben lakunk, és a hálószobánk ablaka felett légifolyosó van. Egyik éjszaka nyitott ablak mellett azt álmodtam, hogy egy repcsi rámzuhan, és én Robikát kerestem, és rávetődtem, hogy a testemmel takarjam. Aztán felébredtem, és rájöttem, hogy csak álom volt. Fantasztikus, hogy ennyire mélyek az anyai ösztönök, hogy még csak 1-2 hónapja van kinn, de te már az életéért "reszketsz" :)

Brik! Nem sokára neked is ilyen szép álmokban lesz részed :)

KépKép
toreau
 
 

 
 

Sziasztok!

Lányok, köszi a biztatást! Annyira aranyosak vagytok!
Tegnap már jobb volt a helyzet, mintha Bálint érezte volna, hogy a végét járom, tegnap már napközben is aludt 2 órát :!: (rég nem volt ilyen), éjszaka pedig 4 körül kelt csak egyszer, igaz nem akart visszaaludni, de köztünk hagytam és ott elaludt.

Prücsök: Jó lenne menni jógára pénteken, de sajna péntek-szombaton én vagyok az ügyeletes babysitter a nagymamáméknál, mert anyáék elutaztak, és a tesóm ezeken a napokon dolgozik :( Annyira sajnálom. Beszéljük meg jövő pénteket! Mit szólsz???

Gabek: Jó lenne kimenni a babamama börzére, tök aranyos vagy, hogy gondoltál ránk, de sajna a fenti okok miatt ezt most kihagyom. :(

Brik: Kitartás! Hamarosan már a karodban tarthatod a kis Ákos babát! Addig is drukk ezerrel!

Mesa: Gratulálok Lucához! Nagyon ügyes és nagyon helyes kislány :)

Huncut: Az Árkád C&A-ban vettem nemrég egy csomó rövidujjas bodyt, 3db volt 1190Ft, nagyon jó minőségűek, én nagyon szeretem a C&A-s ruhákat. Voltak nagyobb méretek is. Jó, hogy mostanában többet jössz majd!

Tjutka, Kgiulia, Márti, Ági merre vagytok??? Nagyon régen jelentkeztek már!

Ági: mi a helyzet a babaszépségversennyel? Hogy állnak a fiúk?

Lilla

lilló
 
 


Sziasztok Lányok!


Megjöttem maratoni nyaralásunkból, mondhatom úri dolgom volt a nagymamáknál 4 hétig. Tegnap jött a mélyvíz, újra egyedül itthon --- már egész elszoktam tőle! Ráadásul Mátékánk elkapott az unokatesóitól valami vírust, és szörcsög, porszívózni kell az orrát. Majd a szívem szakad meg, szegény úgy ordít tőle. Egyébként sokat fejlődött, már ki tudja magát nyomni hason, és úgy is marad egy ideig. Aztán bemérgesedik, és kiabál. Nagyon sokat mosolyog – tündérséges, ahogy Lilla mondaná. :)

Próbáltalak visszaolvasni Titeket, de egész egyszerűen képtelenség. Azért itt-ott beleolvastam, és látom, hogy Ágiék jót nyaraltak a Balcsin, meg Gratula Évinek a babához (és sok tejcsit Nektek), és sok – sok drukk a finiselő kismamiknak! Brik, hogy bírod a gyűrődést? Nem semmi lehetett nektek végigcsinálni ezt a hol tök meleg, hol tök hideg nyarat! Anid! Olvastam a kálváriád Katával, nagyon együtt érzek Veled utólag is! Örülök, hogy megvan a megoldás! Az újakat pedig üdvözlöm, remélem, törzstaggá válnák és kitartás a várandóssághoz!

Jut eszembe: Anid, én 12 kg-t szedtem fel a várandósság alatt, és nekem is rákerült a zárójelentésre a „túlzott súlygyarapodás”. A dokim szerint elírtak valamit, és ki is húzta a záróról. (Ez nagyon jót tett a lelkemnek!...)

Hát, ennyit hirtelenjében. Remélem, még emlékeztek rám. :wink: Mikor lesz a következő tali? Ha meggyógyul a Manóka, jó lenne találkozni veletek. Lassan gondolkodhatunk valami fedett helyen.
Üdv,
Rita
rita81
 
 


Sziasztok!

Brik:Nekem nem kattant. Megfordultam az ágyon és elkezdett ömleni belőlem.
Aztán lehet, hogy akkor kattant amikor még aludtam.

Én 20 kg-ot szedtem fel és senki nem írta a zárómba,hogy elhíztam :lol:
Abból lement szülésnél 15 és visszajött 5. Úgyhogy +10kg-nál tartok.

Lassan újból összeverbuválódunk.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Gabek, engem is érdekelne a börze dolog, ha még van feles jegyed.

Liiló, örülök, hogy már egy kicsit jobban vagytok, ne aggódj, ez normális dolog. Jó szitterkedést a hétvégére.

Rita, üdv újra köztünk, jó hogy hazaértetek. Azt el tudom képzelni, hogy milyen jó dolgod volt, csak most jön majd a neheze. De gondolom gyorsan visszazökkentek. Máténak meg gyors gyógyulást.

Jutka Ti is nagyon eltüntetek, megint nyaraltok?

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Blanka tegnap óta délutánra tiszta nyűgös. :( No alvás, de nem kakis, nem fázik, nincs túlöltöztetve, nem éhes... és csak sír akkor is, ha felveszem. Még az ujját is kiköpi pár perc után. Most a déli evés óta nyűglődünk, azóta már 2x volt mellen, hátha elalszik közben, de nem jött be. :shock:
A 3. hónap küszöbén mi lehet a baja? Bekukucskáltam a szájába, de látszólag és érzetre nem fogacska. Tanácstalan vagyok. :oops:

prucsok
 
 


Sziasztok!

Prücsök! Blanka nem érzékeny a szélre? Azért kérdezem, mert ha nagyon fúj a szél, akkor Sanyika is nyűgös és lehet h nálatok is ez a baj. Más ötletem jelen pillanatban nincs. Kitartás, hamarosan elmúlik!

Lilló! Köszi az ötletet, beugrok én is a C&A-ba!
Akartam már kérdezni, hogy Bálintkának hogy sikerült ilyen gyorsan a felülés? A kezeinél fogva felhúztad ülésbe és egyszer csak megmarad úgy? Vagy hogy csináltátok? Nálunk Sanyika már vagy másfél hónapja nagyon ügyesen felhúzza magát ha fogom a kezét, de még nem tud egyedül ülni, csak ha fogom.

Rita! Együttérzek veled, mi is 3 hét "édes élet" után tegnaptól kettecskén vagyunk napközben. Szó mi szó, jelentős változás...
Máténak jobbulást!

Brik! Én feküdtem az ágyon és azt éreztem, hogy gyorsan fel kell állnom. Felugrottam és abban a pillanatban már folyt is a magzatvíz. Hidd el, észre fogod venni, ösztönösen!

Én is 20 kg-t híztam, amiből 10 ment le a kórházban és itthon visszajött még 4 és senki nem mondta, hogy elhíztam! (elég ha én érzem és tudom :( )

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Helló!

Hazament apukám és most újra egész nap egyedül szórakoztathatom a lányom! Beismerte a)sokat sír Kata, tehát nem én vagyok nyafka
b)fárasztó egyedül lekötni a figyelmét
c) rosszul eszik, és tényleg kisebb,m int a vele egykorúak, ezt as éta közben mondta, mikor a szomszéd gyerekét látta, aki fiatalabb Katától!
Szóval leellenőrzött minket!
Azért mindenképp könnyebb úgy, hogy a közelben van a család, legalább néha segítenek! De így, hogy nekem senkim nincs Pesten, így nehéz!
Ebben a bolond szélben ti lementek sétálni???

Kép
anid
 
 


Helló Gabi!
Írtam emailt, de nem ment el, azt írja válasznak, hogy a felhasználó oismeretlen! Szeretnénk a jegyeket, ha még lehet! Apa ott dolgozik hozzátok közel (Mikovényi utca) , így ha nem gond el tudná hozni!

Kép
anid
 
 


Sziasztok,

Brik,

Magzatvíz. Daniellánál szülés közben folyt el, pukkanás nélkül, Viktornál hallottam egy tompa pukkanást hajnalban, de nem tudtam mi az, negyedóra múlva felálltam és akkor kezdett folyni.



puszi

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Rita: De jó, hogy itt vagy köztünk újra. Annak már kevésbé, hgoy véget ért az "aranyélet". Tudom milyen az... mi is 4 hétig nagyiztunk a nyáron, furi volt visszaszokni itthonra.
Már nagyon várom, hogy lássam a TÜNDÉRSÉGES Mátét :) :) :)

Prücsök: Szerintem is az idő miatt ilyen Blanka. Eddig nem vetted észre rajta, hogy frontérzékeny lenne? Bálint mindig sokkal nyűgösebb, ha rossz az idő, esik, fúj, vagy csak hűvösebb van az átlagnál.

Anid: Én levittem ma is sétálni Bálintot ebben a szélben. Muszáj, mert nem lehet egész nap a lakásban lenni. Ha az erkélyre vinném ki ott nagyobb a huzat. Először kenguban voltunk lent egy háromnegyed órát, aztán meg babakocsival egy órát. Persze jól beöltöztettem és fülvédős vastag sapit adtam Rá.

Huncut: A barátnőm - akiknek tök normális védőnőjük van - mutatta, hogy hogyan lehet ültetni, a kezénél fogva húzva. Persze csak akkor, amikor már láttam benne hajlandóságot, tehát könnyen ment, tartotta a fejét és a hátát is egyenesen. Azóta már egyszer felült magától a hintaágyban, de egyébként ha felültetem, akkor üldögél néhány percig magától és nagyon élvezi, hisztizik, ha visszafektetem. Azért néhány perc után látszik rajta, hogy elfárad, mert átmegy bólogató kiskutyába. Szerintem Sanyika is úgy fog maradni előbb-utóbb. Babakocsiban még mindig fektetem, mert nem akarom, hogy terhelődjön a kis gerince.

Brik: Én tök vártam, hogy mikor fog elfolyni a magzatvízem, de nekem nem volt hajlandó magától. Én is féltem, hogy milyen lesz, meg mikor és hogyan történik, szerintem ez tök normális. Ne parázz már, egyszer túlélted, most sem lesz semmi gond! Mennek a drukkok. Gondolj arra, hogy mennyien szorítanak itt érted. :)

Jó éjt, megyek leváltani az apaszolgálatot, megyünk fürdetni!
Lilló

lilló
 
 


Sziasztok!!

Bizti észreveszem:-)) Voltunk ctg- Ákos nem nagyon mozgott, de a végére úgy beindult, hogy egyfolytában csak nyomtam a fekete gombot:-) Pénteken megyek újra, ha nem indul be addig a szülés:-) Tudom még van idő, de nagyon várom:-))

Igen egyszer átéltem már ezért nem értem hogy minek agyalok rajta:-) De érdekes hogy csak ezen:-) Mert amikor kérdezik hogy nem félsz a szüléstől, akkor én mindig azt mondom mitől félnék ez természetes én az elsőnél se féltem ott se kértem fájdalomcsillapítót, most se fogok:-)) Pedig Lilinél egy napos volt a vajúdás és egy óra tolás az kemény volt, de akkor se kellett a fájdalomcsillapító, most is úgy beszéltem meg hogy nem kell. És amikor ezt így elmesélem olyannak aki még nem szült ki van akadva.

Bocsi hogy mostanában sokat irok!!:-))

Anid ne hasonlítsd a gyermekedet más gyerekéhez mert az nem jó, egyedül is menni fog, szépen megetetted Katát és hidd el nyugi lesz:-))) Ügyesek vagytok!!:-)

Köszi a drukkokat!!!:-))))

Puszi! Jó éjt mindenkinek!!:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Köszi, hogy ilyen kedvesen fogadtok - jól esik.
Brik! Mennek a drukkok ezerrel, nagyon együttérzek veled. Én a végén már teljesen ki voltam akadva attól, hogy egyfolytában csörgött a telefon: "még mindig egyben vagytok?"

Kíváncsi leszek, milyen szülésed lesz, a második már hamarabb megy, azt mondják.

Lilla, tudod, hogy Bálintka szupergyerek?? Mi az, hogy már ül, meg foga is van!... Komolyan mondom, ha nem láttalak voplna Titeket a szülés után, nem hinném, hogy nem tagadsz le a fiad életéből pár hónapot. :D (Pedig nem lány, akinél ez érthető lenne.)
Ja, és hallottad ugye, hogy megszületett a mi kis menyasszonyjelöltünk is? :)

Prücsök!
Nem lehet, hogy a három hónapos fejlődési ugrás jün ki rajta? (Ugye csajok, van ilyen?) Nekem volt egy hét, amikor egész nap cicin akart lenne. Gyanús, hogy akkor növelte magának az adagot.

Ja, és képzeljétek, úgy néz ki,hogy összeszedem az összes bátorságom, és szept végén elhúzok egy napra --- nem tudom, mi lesz Mátéval, hagyok itthon anyatejet... szóval kicsit fázok tőle, de nem akarom kihagyni a lehetőséget.

Puszik,

Rita

Ui: Ismét kérdezem: lesz tali?
rita81
 
 


Hellóka!

Úgy látom kezdünk szépen megint összeállni!
mindenki tér vissza a nyaralásából, apától visszaszerzi a gépet! :P :P
Már én is kezdek rájönni, hogy ez a hasonlítgatás nem jó dolog! Kicsit überelős a gyereknézegetés! Ráadásul nekem még hajlamom van a parázásra is, hogy "Úr Isten ezt és ezt még nem csinálja Kata, ilyen és olyan a súlya stb!", aztrán rájövök, hogy még csak 2 hónapos! hova rohanok?!
:twisted: ilyenkor nagyon haragszo mmagamra! :twisted:

Brik
A magzatvíz miatti para tök normális!
Nagyon normális dolog, hogy nem kérsz fájdalomcsillapítót, legalábbis úgy tervezed!
Én se kértem, mert elfogadtam és sokat mondogattam, hogy ez fájni fog! Magamon nagyon meglepődtem, mert minden kis szarra nyafogok, itt fáj ott fáj,most mégse fájt! Van ilyen! Ne félj, azóta elvasaltam a kezem, volt sírás, rívás! Apa nem is hitte/hiszi el,(pedig ott volt végig) hogy tudtam szülni fájdalomcsillapító nélkül!

Rita
én tegnap hagytam itthon a ygereket az apjának, elmentem fodrászhoz! Olyan jó volt! Ha akozmetikusom hamarabb jön, akkor azt is elintéztem volna! nagyon furi volt a gyerek nélkül! Drukkolok!mi a program? (Ha szabad kérdezni?)

Lilló
Lassan a régi kezdesz lenni!! :P
A kenguruzás mikortól lehetséges? Bár a hordozókendő sem megy még! Igaz a gerince miatt még nem erőltetem.

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Anid: Köszi, örülök, ha így érzed. Én is úgy érzem, hogy kezdek kicsit jobban lenni lelkileg - fizikailag annyira nem - csak vissza kellett térnem közétek :) Na meg sokat segít, hogy megnyugtatott az a kedves doktornéni is. Jaaaa, és végre elmozdult Bálint súlya, tegnap 7250 grammnak mértük már :)

Elvileg a kenguruzást 3 hónapos kortól javasolják, de mi olyan kengurut vettünk, amit deréktámaszos és háttámlás, és nagyon szépen tartotta Bálint hátát, és nem hiszem hogy a gerincének rosszat tett volna. Most meg, hogy nagyobb és érdeklődöbb meg lehet fordítani a patentjét és előrefelé lehet benne tartani 13 kilós koráig. Már ha bírjuk majd akkora súllyal cipelni.
Ezt a kengurut tényleg tudom ajánlani, mert nagyon jó. Fillikid márkájú, asszem a Minimanóban vettük, és olyan 8000Ft körül volt.

Rita: Én is ezt kérdem: MIKOR LESZ TALI? Eltűnt a főszervező asszony, Ágnesünk. Szerintem kezdjük el szervezni, és majd bekapcsolódik, aki akar jönni.

Nem hiszem, hogy Bálint szupergyerek lenne, de nagyon jót mosolyogtam azon, hogy ezt írtad :oops: . Illetve ha az, akkor a szupergyereksége abban rejlik, hogy minimális alvással kibírja. :lol: . Ma éjszaka is dáridó volt, 4-kor kelt és utána szopi után nem aludt vissza, hanem elvolt, hangosan kacagott, sikítozott, dumált...Nappal ennek ellenére no alvás, csak ilyen 10 percek. Jól bírja na!

Igen, hallottam, hogy megszületett, sőt az egész vajúdást, szülést végigkísértem, mert online kapcsolatban volt a két apuka :) Párom már élőben is látta a kiscsajt, én csak képen, de nagyon édi, szerintem apjalánya :)

Holnap megyek masszázsra, már nagyon várom, a múltkori is tök felfrissített.

Egy kérdés a hasonló korú gyerkőcök anyuihoz (Rita, Gabi, Toreau, Dorka, Huncut,Blanka...): Nektek mennyi időt van el egyedül a gyermek, amikor nem kell oda se menni hozzá, csak úgy eljátszik magában? Ez így napra, órára, percre lebontva érdekelne.

Lilla

Ps: Ismét kérdem: Jutka, Giulia, Ágnes, Márti, PP merre jártok???

lilló
 
 


Szia Lilló,

Ez nálunk is gond volt, hogy a Gergővel szinte mindig foglalkozni kellett, mert nem nagyon volt el magában, de ez azóta már sokat javult.
Nekünk van egy hintánk (hivatalosan bébibölcső a neve) na és ezt annyira imádja, hogy akár órákat is elvan benne, már olyan is volt, hogy elaludt benne. Íme:
Kép

Tehát ez bearanyozta az életem, azóta már elég sokmindenre jut időm, mosok, vasalok, még főzök is, pedig azt korábban hanyagoltam, merthogy sok időt vesz el.

Tehát ajánlom mindenkinek, aki egy kis időt szeretne magának nyerni :) :D :lol:

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Jajj, tulajdonképpen most jövök rá, hogy mennyire hiányoztatok.

Lilla: nálunk nagyon periodikusan működik az, hogy mikor van el a Manóka. Tudod, én eredetileg mérnök vagyok, hadd szemléltessem egy függvénnyel hogyan változik a baba hangulata (piros vonal):


Kép

Szóval, a szoptatások háromóránként követik egymást, és amikor az „alaphangulat” fölött vagyunk, egész jól elvan egyedül, kb. fél óráig. Aztán van egy fél-egy óra, amikor elvan fekve, de folyamatosan szórakoztatni kell. (Nézi pl. a Euronewst, :), vagy beszélni kell hozzá, vagy csörgőt rázni.) Aztán a szoptatástól számított másfél óra után kifárad, és ha szerencsés vagyok, el tudom altatni (szaggatott piros vonal), ha meg nem, akkor csak kézben van el, és nyűgös. Ahogy halad előre a nap, egyre rövidebbek az alaphangulat fölötti periódusok, és egyre mélyebbre zuhan a hangulata szoptatás előtt. Ezt annak tudom be, hogy keveset alszik, és estére már nagyon elfárad. Remélem, elég részletes voltam. :) :)

Tali: mit szóltok a szeptember 12-höz? Ezt csak úgy mondom most, hogy feldobjunk egy időpontot. És kellene valami szimpi helyet keresni, ahol van valami WC a közelben, meg fedett is tud lenni, rossz idő esetére.

Anid,
persze, hogy szabad kérdezni. Egy állásinterjúra megyek, Brüsszelbe. Kicsit húzós lesz, hogy reggel megyek, este jövök, dehát azt mér tényleg nem akartam bevállalni, hogy kihagyjak egy éjszakát. Így is elég parázok, hogy mit csinál itthon a gyermek az anyja nélkül...

Na, megyek, mert ébredés van (nem is alszik másfél órát két etetés között – át kell gondolnom azt a függvényt :).
Üdv,
Rita


[/img]
rita81
 
 


Rita
Brüssze? Nem semmi! ehhez képest, hogy én csak a fodrászhoz mertem elmenni semmi!
ha bejön az állás, és te is a munkaadónak akkor költöztök?
Már a lehetőségért is irigyellek!

Képzeljétek most kezdődik a suli! 6 éves korom óta ez az első ősz, hogy nem megyek iskolba!
:? :shock: Nagyon furi! :shock:
Munkahelyről jut eszemben! Kormányunk és urunk miatt nem biztos az állásom!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Muszáj leszek egyetemre beiratkozni, hogy megtartsam az állásom. van egy főiskolai diplomám magyar és töri tanári, ill. egy egyetemi töriből. Ez okés is, nem akarok én érettségiztetni magyarból,meg főleg töris vonulat vagyok, de ha azt akarom, hogy megtartsanak magyarból is kell az egyetemi! tíz év tanítás után szóbeli felvételit kell tenni az ELTÉ-re fizetős szakra! :twisted:
Egyébként ez a görbe szerintem a mi kedvünket is jelenthetné! Az enyémhez nagyon hasonlít!
Rita, próbáld meg hason altatni! nekem napközbeni alvásnak ez vált be!
Kérdések:
a)A börzén vannak új dolgok is? Nem csak pelusra gondolok. Cipő,ruha? S kedvezményesen árulják ezeket?

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Lilla: Nálunk ez teljesen változó.
Néha elvan magában, de leginkább úgy,ha foglalkozom vele.
Beszélni, énekelni mindíg kell hozzá.
Csak amikor valami rosszaságon töri a fejét akkor van csöndben el.
Pl. lemászik a parkettára/hideg/, vagy pakolja le a könyveket az asztalról.

Rita:
Brüsszel az nem semmi!
Majd drukkolunk, hogy jól menjen!
Apja fog rá vigyázni?
Szerintem az a lényeg, hogy olyannal legyen, akihez hozzá van szokva.Fokozatosan is hozzá lehet szoktatni,hogy nincs mindíg ott anya.
Hál isten nálunk a nagyi beválalós, úgyhogy fél, háromnegyed napokat szokott rá vigyázni.
Teljes északa még én sem voltam el, de olyan már volt, hogy este nem én fektettem le, mert éjjel jöttem haza.
Jó a kikapcsolódás, viszont mellszívót vigyél magaddal, mert én egyszer nem vittem és borzalmas volt. Majd szétdurrantak és folytak, amikor hazaértem elkezdtem fejni és borzalmasan csomós volt és nagyon fájt.

Anid: ismerős. Az öcsém anyukája is átment ezen.
89-óta tanít középiskolában és most kellett letennie az egyetemi diplomát. Ő töri, német szakos. Szegedre járt le.

Kérdésem lenne:
Az a zenélő csodamasina, amiről raktatok fel képet,ami segítheti a gyereket a járásban, amit a pamperssel is lehet nyerni.
Mennyibe kerül?
Akartam összegyűjteni pontokat a pamperssel, de nem nagyon akar összejönni,lehet inkább vennék egyet a Norbinak.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Most néztem vissza, hogy Gyöngyusz vett olyat a Babónak.

Mikor lesz a Börze?
Az Expon lesz?

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Anid, Toreau, Angyalka
Holnap írok nektek mailt, ha nálam lesznek a jegyek, hogy hogyan adjam tovább nektek.

Anid,akkor a Te párod eljön érte :)

Toreau, ti nektek akkor most kell vagy nem? :shock:

Angyalka, te is el tudnál érte jönni Óbudára, vagy a férjed esetleg? :roll:

Ja és még egy fontos, hogy kinek hány kell, hogy a többivel tudjak kalkulálni. :P

Másnak esetleg még? :?:

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok:)

Csöpp életjel az eltüntről, lassan kezdem magam úgy érezni, mintha eggyel több szereplő lenne a Lost cimű filmben :wink: :oops:

Börze

Szombaton én is megyek a börzére és jön velem Chester/Eszter is. Ez nem az a börze amit a kismama újság szervez, az majd novemberben lesz, ha jól emlékszem, ez márciusban volt, azon nem voltam kint. Alapból úgye lesz kint egy csomó magánszemély aki szeretne túl adni gyermeke már kinött holmiain, de lesznek kint gyártók és kereskedők is, bár nem ezek lesznek a nagyobb számban. A http://babaruhaborze.hu/ oldalon felsorolták a résztvevőket...

Tali

Ha tehetjük akkor inkább a jövőhéten talizzunk, légyszi, mert akkor Dani a nagyinál lesz és igy könnyebben közlekedem csak Pepével. A helyszínt illetően, még nincs ötletem, de tornáztatom az agysejtjeimet, hogy legyen fedett hely is és természetesen illemhely is.

Sajnos még mindig nincs sok időm netezni, mert még mindig nem készültünk el teljesen a költözködéssel, és bevallom már azt se tudom hogy mikor végzünk igazán, mindig közbejön valami......

Ranpo/Évi

Nagyon sok boldogságot a családotoknak, fincsi tejcsit a babócádnak. Várjuk majd a beszámolót, gondolom már otthon vagytok és szokjátok egymást:)

Brik kitartás igy vége felé, tuti nem maradsz le a szülésedről :wink: :P :P :P :P

Mindenkinek sok puszit küldök, és bocsi, hogy nem irok többet, de már leeseik a fejem....

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Rita,
ez a függvény haláli! Nagyon jót nevettem! :lol:
Azt azért próbáljátok ki az elutazásod előtt, hogy Máté tud-e cumisüvegből inni, ha esetleg erre még nem került sor. Nem evidens, Flórának anno időbe tellett, mire megtanulta, mit kell csinálnia a cumisüveggel. :)

Szept.12 részemről OK talinak! A MOM bevásárlóközpont melletti Gesztenyés Park játszótere milyen lenne? Vagy a Millenáris, ott végül még nem voltunk.

Lilló,
aranyos vagy, hogy hiányolsz, vagyok én, nemrég bejelentkeztem. De tény, hogy idő hiányában főleg csak olvasok.
Magában való eljátszás? Hát, nálunk max. 20 perc, egy nap mondjuk 2-3-szor, a játszószőnyegén. Ezen kívül van, amikor csak az kell, hogy lássa, mi történik körülötte: ilyenkor a pihenőszékében ül és onnan szemmel tart minket - ilyenkor azért igényli, hogy őt is bevonjuk a társalgásba :D , de így félórákat el tud lenni. Van még amikor nézi a zenélő forgóját - szintén max. fél óra. Ennyi. És ezek a maximumok! A többi időben vagy eszik, vagy alszik, vagy cipelni kell(ene). :lol:
pöttöm_panna
 
 


Helló

Toreau
na ugye, hogy itt van az ősz! :(

Gabek
Nekünk két jegy kell.

Taliról
Nekünk nagyon messze van MOM park, meg még nem is BKV-tam Katával egyáltalán! Lehet hogy próba képpen fel kéne szállni egy buszra?

Dorka
Ez azért vicces, nem? De legaláb bfelpörgetem az agyam! :?
megyek! Ébresztő van!
Kicseréltük a képet! :P :P :P :P

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Ági! Végre köztünk!
Köszi, de akkor én a novemberire megyek.
Vagy ez is olyan nagy?

Kérdés:
Szombat éjszaka óta a Norbi rendszeresen felébred és ordít.
Nagyon rosszul alszik.
Nappal sem viszi túlzásba.
Nincs láza.
Mi lehet a gond?
Ugyan ott alszik.
Gondoltam ,hogy elviszem a dokihoz, de a miénk csak jövő héttől lesz megint.

Nekem jó a jövőhét, de a legbiztosabb 6-a szerda.
A helyszíneekt Ti ismeritek.

Prücsök, ha összejön és jöttök hozol nekem olyan lasztit?

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Kisebb fajta ünneplés : Bálint végigaludta az éjszakát. Fél 6-ig nyomta ugyan, de szopi után visszaaludt 8-ig. 9-kor újra evett, most megint alszik :) Tudtam, hogy egyszer csak lemerül...

PP: De jó, hogy írtál. Emlékszel, kérdeztél valamit a Feneketlen-tónál a talin, nos a válasz: lány. :wink: Remélem emlékszel még rá. :)

Lányok, köszi annak aki megírta ezt az elfoglalós dolgot. Rita mérnökasszony, Neked külön köszi a grafikont, naggggyon nagy sikert aratott itthon :)
Azért kérdeztem a dolgot, mert én nem tudom, hogy mi az ideális, amennyit a gyermeknek el kéne magát foglalnia. Nem hagyom-e túl sokat magára vagy éppen ellenkezőleg, nagyon elkapatom. Persze, tudom minden gyerek más és nem szabad hasonlítgatni...stbstbstb :) de azért jó tudni mi a helyzet máshol. Asszem mi leginkább PP-ékhez konvergálunk, az alvást leszámítva.

Gabi: Nagyon klassz ez a hinta, de nemtom hogy az én nagy 69 cm hosszú fiam beleférne-e még vajon? Ez ilyen különböző zenéket játszik? Mert van Bálintnak egy zenedoboza, ami állathangokat ad, ha megnyomja rajta az aktuális állatot, majd ha újra megnyomja akkor zenét játszik (tipikus amerikai dalokat: jingle bells, happy birthyday, areyousleepingbrotherjohn...stb) na azt nagyon bírja. Szóval egy zenélő hintában biztos jól ellenne.

Dorka: Nem lehet, hogy fogzik Norbi? Vagy emiatt a hülye idő miatt... Bálint pl nagyon front érzékeny.

Ági: jó, hogy írtál, már tegnap pont érdeklődtem Rólad Évitől, hogy élsz-e. Mondta, hogy nagy munkában vagytok! Remélem hamarosan sikerül befejezni a házikót és jól megérdemelt pihenésedet töltheted :wink:

Anid: Nagggggggggyon jó ez a kép Katáról.

Tali: Jövő héten nekem csak hétfő és kedd lenne jó, mert szerdán oltásra megyünk, csütörtökön vendégek jönnek, pénteken meg a hugomék polgári esküvője lesz. :cry:

Képzeljétek, apa beteg. Tegnap úgy jött haza, hogy rossz volt ránézni, rázta a hideg, alig bírt beszélni. Elkezdtem nyomni belé az Augmentint és bezártam a hálószobánkba, én kint aludtam a nappaliban.
Szerintetek mit csináljak, ha mégis elkapom? Szabad olyankor szoptatni? Gondolom én nem szedhetek majd semmilyen gyógyszert. Most nagyon parázok. VAgy ami mégrosszabb a Pindúr kapja el...huh belegondolni is rossz.

Puszi
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Lilló: Biztos van amit szedhetsz, ha esetleg elkapod.
Nálunk Apa 1 hónapig volt nyáron fertőző tüdőgyulladással itthon és hál isten nem kaptuk al a Norbival.
Mondjuk el lett szigetelve a gyerek szobájába.
Állítólag a szoptatás alatt a baba és a mama is védett egyes betegségekkel szemben.
De szerintem ez is hajlamfüggő.

Lehet, hogy a foga, de már másfél hónapja????
Mondjuk most lett durvább, mert eddig csak nappal nem nagyon aludt és nyüszizett, de most már éjszaka is :twisted:
É smég nem lehet semmit érezni.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, de én már csak olvasó üzemmódban tudok részt venni. :(
Szabika pocsék alvó, nappal szinte csak kóválygok, nehezen, de végre sikerült bevezetni néhány étket a szopi mellett is, eléggé megviselt ez is, mert mindenhonnan csak azt hallottam, hogy az anyatej ilyenkor már nem fedezi a szükségletet. Most napi fél adag főzinél és fél adag gyüminél tartunk :D Már túllépte a 10 kilót és még szopizik ezerrel. Igaz, folyadékot nem tudok sehogy bejutatni a szájába, így az még csak anyatej.

A talira mi is mennénk, az időpont és a hely is tökéletes, reméljük nem jön közbe semmi. Zsombinak sikerült idén nyáron harmadszorra is elkapnia a hányós vírust. :?

Most megyek, leteszem aludni Szabit, lagalábbis megpróbálom...

Puszi mindenkinek!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

A mi helyzetünket Rita grafikonja tökéletesen illusztrálja. Szopi után kb. másfél órával elálmosodik és alszik egy "Sanyika-félórát", ami 25 és 35 perc között van szinte mindig. Ha jó kedve van, akkor elvan a kiságyában egyedül kb. 10-15 percet, ha rossz, akkor csak társaságban van el, azaz valaki legyen körülötte, a tv nem elég. Amióta fel lehet húzni ülésbe, a hordozóban sem marad el, mert az egy kicsit döntött és állandóan fel akar benne ülni (persze még nem tud, ezért gyorsan felmérgeli magát :) ) Emiatt a konyhába nem tudom őt kivinni (eddig mindig a hordozóban vittem), szóval a főzés, ha van egyáltalán, több részletben megy.
Gabek csodahintájával kapcsolatban nekem is a nagyság az aggodalmam, mert már a babakocsi sem tűnik valami nagynak...

Rita! Szerintem tartsatok egy próbát mielőtt elutazol. Add oda a babát apának (pl. egy hétvégi napon) és figyeld mit és hogyan csinálnak. Ja és persze ne segíts nekik! :)

Képzeljétek! Sanyika tegnap megfordult a hátáról a hasára! Teljesen tudatosan csinálja és azóta alvás közben folyamatosan forgolódik és sokszor az oldalán alszik. Eddig ha az oldalán elaludt, akkor elég gyorsan visszagurult a hátára, amire persze felsírt, de mostmár ez megszűnt! Úgy örülök neki, ezt vártam már régóta!

Tali ügyben nekünk bármelyik időpont jó (kivételesen). :) :)

Dorka! Szerintem össze tudnánk dobni a pamperses pontokat, ha ezen múlik a dolog, nekem is akad valamennyi, szívesen odaadom. Igaz azt írták, hogy 2-3 hónapos átfutási idővel dolgoznak.

Na mostmár eldugulok, sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok lanyok!

Klassz, aktiv a forum, csak gyozze az ember visszaolvasni... :D
Leirna valaki hogy milyen egy ilyen borze? Megneztem a honlapot, de eleg kaotikus. Kismamak adnak el megunt dolgokat kismamaknak? Csak ruhak vannak,vagy pl jatekok is?

Meg egy fontos kerdes. Hollehet olcso szoptatos melltartot kapni? Voltam az Anita markaboltban, vannak szupik, nade milyen aron!!
Segitsetek, hol erdemes meg megnezni?

Koszike:
P
panzej
 
 


Sziasztok!

Panzej én Köbánya alsón a buszvégállomásnál vettem, ott volt a régi Skála nem tudom mennyire emlékszel. Ott 700ft körül szokott lenni és nagyon kényelmes:-)) Én vettem, felpróbáltam és nagyon jó!!!!:-))

Még egyben vagyok, igaz fájások ezerrel vannak:-) De jól vagyunk és ez a lényeg:-)

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!
Végre összeszedtem magam és talán van egy kis időm írni.

Dorka,
Laszti megvan, és ha minden jól megy, megyünk talira is. :)

Lilló,
A kiságyban Blanka elég jól elvan, van amikor 2 szopi közti 2-2,5 órában tök jól lefoglalja magát és el is alszik magától. De már jobban szeretne kint lenni és látni engem is.
Ehhez kerestem ma tapi lapot (azt a figurás polifoam puzzle izé), de nem kaptam :( . Persze tudom, jó a takaró is a földre terítve, de a kutyák szerteszét szálló szőre miatt az nekünk jobb lenne. Persze a legjobb az, ha szórakoztatjuk. :D
Tényleg, Bálintka már egyedül nyomkodja a zenedobozát? Tudom van 1 hónap előnye. :) Épp a minap olvastam a "nagykönyvet" és megállapítottam, hogy Blanka 3 hónaposan még nem fog, inkább csak nézegeti a játékait, de nem akarja őket megfogni igazán... :? De majd eljön ennek is az ideje, amúgy másban nincs lemaradva. :)
Apának jobbulást, sok gyógymanót!

Anid,
Kata nagyon szépen fejlődik! :wink: Jó ez a kép róla.

Pirus,
Épp gondoltam rátok a napokban. Zsombinak sok kis gyógymanót! Az oviban szedi össze mindig? :? Szabi nem semmi. Én cseppentővel szoktam itatni Blankát, ha néha szükségesnek érzem a teát...

Huncut,
Gratula Sanyikának! :wink: Ügyes fiú :)

Talit illetően nekünk hétfőn van oltás, majd meglátjuk hogyan viseli a csöppöm. :roll:

És még valami. A corában akciós az a fajta meleg takaró, amit zsákszerűre össze lehet cipzárazni + patentolni. Van mindenféle színben, ma vettem Blankának 1500 Ft-ért. (az'szem 3000-3500 körül van amúgy)

üdv,
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Lilla! Mennyi időt tölt magában a gyerek? Kb fél órákat, főleg szopi után. Egész nap szórványokban alszik max két órát, de van olyan is, hogy egész nap fél órát aludt napközben. Szerencsére éjszaka jó alvó. Amúgy tornázunk, verselünk/éneklünk, vagy szopizunk. És még mindig az autós hordiban tud úgy elüldögélni, és engem nézni, mint a Gabek fia. Mire abból kinő, addigra megtanul mászni. Már különben őt is idegesíti néha, hogy abban döntve van, és szinte fel akar ülni. Ezért nem értek egyet a nézettel, hogy nem jó a hátának. Amikor már nem jó, akkor nyüszít.

Rita! Tök vicces a grafikon! Gratulálok ehhez a brüsszeli lehetőséghez. Mikortól lenne a munka? Unatkoztál a régi helyen, vagy vonzóbb anyagiakkal bír az új hely?

Gabek! Úgy néz ki nem megyünk a börzére, nyugodtan oszd szét a jegyeket. Köszi még 1X

Panzej! Nem tudom mi számít olcsónak a szopimelltartók terén nálad. Én vettem 4000-ért Triumphot (Keletinél van egy univerzális rövidáru üzlet, vagy Újpesten a Skálában is kapható ua.) Vettem a Mária nagykerben is, kb 1500-ért, magyar termék. Az utóbbi pamut, viszont semmit nem tart. Felpróbáltam kínai modellt is, azok is 1000 körül vannak, no azzal meg az a gond, mint a kínai cipőkkel. Fogalmuk sincs, milyen egy 90 C melltartó! :roll:

Tali: Mi 9-én megyünk nyaralni, a jövő hetet pedig már a készülődés láza hatja át. Szóval úgy néz ki nem leszünk. Nektek azért jó szórakozást!

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy tetszett a grafikon – igazából már hiányzik, hogy ilyeneket gyártsak. Meg tényleg jó, hogy leírtátok a tapasztalataitokat, azt hittem, az én Mátém nem túl sokáig bírja, és ez egyedi, de úgy látszik, ez az átlag. Prücsök, neked meg áldott jó lányod van, hogy ennyit elvan egyedül!

Ami a Brüsszelt illeti: legjobban az etetéstől félek, mert tényleg nem tudja, mit kezdjen a cumisüveggel, és nem is nagyon merem rászoktatni – vagy ilyenkor már nem okozhat cumizavart (hogy utána nem tud szopni)? Most azt tervezem, hogy az Aventnek van az a lapos, gumi csőrű pohara, arra szoktatom rá. De még nem tudom, hogyan. Vizet, na azt nem szeret inni. (Injekciós fecskendőből kap most Calcimusc-ot a betegsége miatt – ami vízízű –, de úgy fintorog hogy csak na, és úgy kell beleerőltetni.) Lehet, hogy majd a Hipp gyerekteával próbálkozom. Egyébként anyukám lesz itt, vele lesz el. Vele elég sokat szokott lenni, ezzel nem lesz baj. Ja, és NE szurkoljatok, hogy sikerüljön az állásinterjú. A párom nem akar Brüsszelben élni, csak azért megyek el, mert fizetik az utat, és furdalja az oldalam, hogy milyen egy ilyen interjú. Meg aztán Brüsszelben sem voltam még. :)

Tali: ahogy nézem, most több időpont kering az éterben. Jövő hét valamelyik napja, és 12-e. Döntsük el, hogy mi legyen. Ha meggyógyulunk, nekünk is jó a jövő hét. Szerintem legyen ez, mert Ágiéknak ez jó. „Legrosszabb” esetben tartunk egy talit jövő utáni héten is. Nekem már különben is kezd bezártság érzésem lenni, pedig csak hétfő óta vagyok itthon.

Lilla: szerintem is van, amit szedhetsz ilyenkor. Meg azt hallottam, hogy ha ilyenkor beteg leszel, a szervezeted automatikusan ellenanyagot termel, és azt kapja Bálintka a tejen keresztül. (Van olyan betegség, amire ez nem igaz, de általában igen.) Úgyhogy ő még jobban védve van.

Jobbulást mindenkinek, aki valami nyavalyával küzd.
puszi,
Rita
rita81
 
 


Sziasztok!

Atyavilag, Brik,milyen fajasaid vannak? Te ugye kerek harom nappal korabbra vagy kiirva mint en??
Nalam csak kemenyedesek vannak, de semmi egyeb, es a gyerkoc olyan magasan van meg mindig, hogy en ugy tengetem napjaimat mintha heteim lennenek meg tenyleg..

Erdekelne ez az 1000 Ft-os cucc, mivel nekem 10 000-ert tudtak csak mutatni a meretemben az Anitaban. (jelenleg -el ne ajuljatok- 75D/F-nel tartok...) :oops:
Hol van ez a regi Skala Kobanyan?? Es milyen a cucc? Legombolhato?

Toreau, a Keletis dolog is erdekel, arra mar ismerosebb vagyok. Hol van az a bolt pontosabban?

Koszi a valaszokat elore is:
P
panzej
 
 


Sziasztok,

Csak gyorsan...

Lilló
Épp írni akartam, hogy gyertek el és próbáljátok ki a hintát, de ha apa beteg akkor inkább ne :-(

Szabinak már szt hiszem tényleg kicsi lenne, ugyanis 10 kg-ig ajánlott.

Anid, Angyalka
Írtam neketek mailt, hogy gyertek holnap a jegyekért.

Ági neked nem kell börze jegy, ha úgyis mész?

Na szaladok a dolgomra,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Dorka24!

Amikor én vettem a járáskönnyítőt, az 7620 Ft. volt, mégpedig a www.poppet.hu-n. egyébként ez nem zenél, az a Chicco, ami 12-13.000 ft. Fenti oldal különben nagyon jó!!!
Valakinek nem kell egy Hauck Denver 6-os 3 funkciós babakocsi 30.000 Ft-ért?
gyöngyusz
gyöngyusz
 
 


Sziasztok!

Ujra itthon par napra. Nalunk is vége az aranyéletnek, anyukam elutazott.... :( Hat... fura! Nem tudom hogy vagytok vele, én elöre rosszul vagyok a tél gondolatatol. Na de ez még odébb van, elvileg még nyar van!
Jo ujra itt lenni Veletek!

Evi gratula a manocskadhoz :D ! Sok tejcsit kivanok és varjuk tényleg a beszamolot!

Tali: Nekünk barmikor jo. Gondolkodom én is helyszin ügyben.

Lilla örülök, hogy jobban vagy mar! A kis depim utan rajöttem, nem szabad magunkat annyira hibaztatni ilyenkor! Tök normalis, hogy idönként kimegy a biztositék, emberböl vagyunk! Akarhogy is imadjuk a baboinkat ki nem kattanna be, ha hetekig nem alszik normalisan, nem nagyon jar tarsasagba és semmi ideje nincs magara?!
Amugy szerintem is szuper kiscsavo Balintka, nagyon fejlett a korahoz képest!

Anid, remélem nalatok rendezödnek a dolgok. Kata akkor most csak tapszert kap? Az uj kép nagyon édes, szép kiscsaj!

Brik, Panzej mennek a drukkok :)!

Rita, jo, hogy ujra itt vagy :)! nagyon tetszett nekem is a kis grafikonod :)! Megmutatom Apanak, ö is grafikon manias (Vincus sulygyarapodasarol is gyartott egyet :shock:...)
Akkor NEM drukkolok az interjura! (Ez ugy hangzik, mint Bence hires "nemszia" köszönése :) :))

Giulia, hova tüntél? Jol vagytok?

Agi remélem hamarosan tul lesztek a sok pakolason!

Gabek, nagyon halas lehetsz a hinta gyartojanak :wink:!

Prücsök nem semmi, hogy ilyen jol elvan Blanka egyedül!

Par szot rolunk: Mint kiderült Vincus nagyon durvan allergias a tejtermékekre :(. Kapott turosdesszertet majd 15 perc mulva azt vettem észre, hogy nem tud rendesen lélegezni, aztan jöttek a brutal kiütések. A Mosonmagyarovari korhazban töltöttünk 1 éjszakat (pesze épp uton voltunk mikor én hülye elöször adtam neki tejterméket, no comment.....) és szerencsére masnapra minden rendben volt :D :D!
Volt mar valakinél ilyesmi? PP, Agi, Jutka, Marti, Angyalka és a többi tapasztalt mami???
Azt mondta a doki, elvileg 4 éves korara kinövi ....

Amugy nem akartam neki tejterméket adni 1 éves kora elött, de a védönö a multkor kicsit beparaztatott Vincus érdekes étkezési szokasai miatt. Azota sem allunk tul jol, eszik gyümölcsöt, rizst, zabot, egy kis husit is. Zöldséget csak kis mennyiségben (elrejtve a kajaba). Plusz szopik 3x naponta. Szerinte ez nem fedi a szükségleteit. Mondjuk stagnal is a sulya eléggé. Csak nagyon keveset hizik. De közben vidam, pörgös gyerek! Most 8,6 kilonal tartunk. Pedig ami izlik neki abbol rengeteget tud enni.... de hizni nem hizik.. .
Mit gondoltok?

Na megyek, felébredt, bocs, kicsit hosszura sikerült... :roll:
saara
 
 


Saara!

Tök jó, hogy Te is visszajöttél. Elhiszem, hogy be vagy parázva, én is hétfőn eléggé ki voltam bukva, amikor először maradtam egyedül a gyerekkel 4 hét után.

Ami a "nem elég neki a tej meg egyéb kaják" c. parát illeti: szerintem mindenképp konzultálj mással is, ne csak a védőnővel. Tudod, vannak ezek a régi nézetek, akik elítélik, ha egytébláboló, netán beszélő gyerek még szopizik. De nem biztos, hogy az olyan rossz. Nekem egy kollegám azt vallja, hogy amíg a gyerek nem bírja azt enni, amit mi, addig vsak szopizzon és passz. Na, én nem értek ehhez, csak azt szeretném javasolni, hogy kérdezd meg valaki más szakértő (pl. LLL tanácsadó) véleményét is.

Toreau!
Írtam neked az előbb, de nem tette fel. Szóval, csak a kihívás miatt jelentkeztem erre az interjúra, mert nem gondoltam, hogy átjutok az első szűrön. Ez egy szakfordítói állás lenne, de még akkor sem biztos, hogy adnak állást, ha kiválogatnak. EU, és "listára" dolgoznak, hogy legyenek talonban emberek. Bár, most, hogy a közszférában, ahol eddig dolgoztam, ennyi fizetéscsökkentő intézkedést hoznak, lehet, hogy meg kéne mlg gondolni ezt a dolgot.. Többiek, bocs az off-topicért.
Na, megyek, mert ordítás van----
R.
rita81
 
 


Szia Sára!

Nekem mindegyik gyerkőcöm tejallergiás (volt)!Nálunk hamar kijött,mert ugye nem tudtam szoptatni a tejhiány miatt,ezért már a kórházban pótlást kaptunk,mindegyik gyerekkel.Ahogy emelkedett a tápszer adag,ami HA tápszer volt,kb.a 3.héten kipöttyösödtünk mindenkivel.Előtte pár napig hasmenés aztán a kiütés.Nálunk nem olyan drasztikus volt,mert nem tejterméket kapott,hanem hipoallergén tápit,az kellett volna még,ha ettől is befulladt volna valamelyik babám!
Nálunk egy éves korig semmilyen tejterméket nem kaphattak,még a pépeket sem,mert az is tej alapú.A Rebi és a Zsoli is elnőtte 2 éves korára,az Ákinak ekcémája szokott lenni,ha sok fehérjét eszik,nekem is ez volt.Viszont a Rebi 5 évesen allergiás lett-pollen és társai-tehát vmi lehet ebben az allergiás dologban.Mondanom sem kell,hogy az én gyerekkori fehérje allergiám sem múlt el nyomtalanul,és huszon évesen lettem én is pollen allergiás!Hanna is gyógytápit eszik,mert nála is a 3.héten kijött az allergia-sajnos már számítottam rá-.Most megpróbáltam pépet adni neki,nem lett kiütéses és tegnap evett krémtúrót is,attól sem lett baja.Úgy néz ki nála nem volt olyan erős ez a dolog!
Az én példáim is bizonyítják,hogy sajnos nem lehet előre megmondani,hogy mikor növi ki a gyerek,mert vannak enyhébb és drasztikusabb allergiások!
Anyukámnak is azt mondták kinövöm,hát nem igazán sikerült,de nincsenek olyan erős tüneteim,mint gyerekként,de felnőttként meg jött a másik allergia!A Rebinél és a Zsolinál már semmijen probléma nincs,ha tejterméket esznek,pedig sokat,mert szeretik!Túró,sajt,vaj,joghurt,stb.mindent megesznek!
Remélem Vincus a gyerekeim példáját követi és hamar kinövi! :lol:
Ugye nem ijesztettelek meg túlságosan,de nálunk többszörösen is előfordult,ne csüggedj el,az én gyerekeim is szépek ,jól fejlettek. :lol:

Na megint litániát írtam,gondolom már néha elegetek van belőlem!

Ui.Anid,sajnos a csípőszűréshez nem tudok hozzászolni,de szerintem nincsen későn abban a korban sem amikor nektek kell menni.Nálunk nem is szűrik rutinból,hanem a gyerekorvosok küldenek,ha úgy ítélik meg,hogy szükség van a szakorvos véleményére is!
Szegény Gabek,ha még ezzel is rá lenne szorulva "kedvenc"orvosára! :?

Mindenkinek jó éjszakát!

pusz

timi

Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Én senkit nem unok meg a hosszú hozzászólásaival, öröm olvasni, hogy milyen pozitív élmények és eredmények születnek az anyukák kitartásának köszönhetően. Igazán büszke lehet magára mindenki. Csupa szép és jól fejlődő baba. :) Na jó, sírnak is persze, dehát beszélni még nem tudnak. Blankánál is elmúlt a hét eleji nyűgi, talán csak ki kellett pihennie a nagyatádi túrát...
Én néha el is gondolkodom rajta, hogy talán sokat van egyedül, de azért közben szoktam vele foglalkozni ám. Mindig van 1 vagy 2 szopi, ami közben mesét olvasok neki, meg van a napi 20 perc jógatornánk, meg mondókázom, énekelek :roll: , sétálunk a lakásban, ilyesmi. A kedvence, ha a hátamon fekve felhúzom a térdem és hasra fektetem a lábszáramon magam felé. És már a tükörrel is ismerkedünk. :wink: Édes!
De amúgy tényleg tök jól elalszik egyedül napközben is. Most este sírt, mikor letettem, ezért járt 15 perc extra szopi :) és utána pikk-pakk el is aludt. 10-kor már én is ágyban lehetnék, ha nem neteznék. :D

Na jó, kicsit sok lesz belőlünk már, bocsi.

Panzej,
Melltartóból én Sarianat is vettem, az kb. 3500, nekem az a kedvencem. Vettem egy magyart kb. 1500-ért, ami tiszta pamut, de 3 kapcsos és csak előreforgatva tudom bekapcsolni, meg amúgy sem túl praktikus. :( Stella névre hallgat. Ma a törökbálinti corában is láttam (kéket és narancssárgát), de 75-ös semilyen kosárban nem volt, pedig jól néz ki és árban is korrekt.

Sára,
Örülök, hogy te is egyenesbe jöttél. Korábban nem is esett le, hogy most anyukád itt volt. Biztos ez is feltöltött most. :wink:
Azt akartam kérdezni tőled fürdetődézsa ügyben, hogy Vince "lebeg" benne? Most már a felső vonalig van a víz nálunk, de Blanka inkább belegörbül, szóval a kis feneke előrecsúszik, a feje meg így lesüllyed és néha nyel egy kis vizet. Mondjuk én sem vagyok egy nagy úszómágus, de ez a lebegős dolog nem megy...
:?

A telet pedig ne is emlegesd! Brrrr. :shock: Amikor havazik és szép fehér, azt szeretem, de már a ma reggeli szürkülettől is majdnem befordultam. Fel is kapcsoltam gyorsan az összes utamba eső villanyt. Ha belegondolok sötétben lesz aktuális a délutáni/esti sétánk majd, ami azért itt vidéken nem egy leányálom. :(

Na elteszem magam holnapra.
Jó éjt!

prucsok
 
 


Prucsok!
Legyszi ird meg hol vehetem meg a Sarianat! Irjatok lelohelyeket!

Jo ejszakat:
P
panzej
 
 


Panzej,
A Sarianámat én otthon Ajkán vettem, így nem tudom Pesten hol lehet kapni sajnos. :(

prucsok
 
 


Sziasztok!

Huncut: Köszi a kód felajánlást.
Ha van bármelyikőtöknek felesleges szívesen elfogadom.
Cserébe tudok adni DM-es kuponokat.

Panzej: én az Auchanba vettem szopi melltartót. Kb 2eft körül volt.
Az elején éjjel nappal hordtam,pedig mindíg is gyűlöltem.
Most már egyáltalán nem veszem fel.
Csak rakok be melltartó betétet,igaz nem ez a legjobb megoldás, de kényelmesebb.

Prucs:szerettem volna én is olyan tapit, de a barátnőm lebeszélt róla, hogy kitudja szedni a gyerek a darabjait és lenyelheti.
Ezért maradtam a takarónál.
Van járókánk is, de felváltva használom.
De a legjobban a szőnyeg vált be, mert az nem csúszik.

Gyöngyüsz: köszi! Megnézem a honlapot!
Ha nem jönnek össze a kódok, akkor lehet beinvesztálok.

A Norbi a mászást is ki akarja hagyni, egyből gugol és fel akarna állni.
Mintha az ősembert látnám.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat. Már tényleg itthon vagyunk, vasárnap kiengedtek minket. Bocsi, hogy csak most jelentkezem, de Ricsi nem hagy nekünk időt semmire.
Szerencsére tejem van, de a szopi témával nincs minden rendben. Órákon át képes rajtam lógni és szopizni 10-15 perces megszakításokkal. Éjjel ugyanezt rendezi a csipet. Apa sajnos rávezette a cumizásra, bár az sem nyugtatja meg, szájába nyomja a cumit, de hamar kiköpi és sír. Nagyon nehéz elaltatni, szinte lehetetlen, éberen alszik. Minden neszre felébred és rögtön szopizni akar. Ha megpróbálom letenni, rögötn felébred és szopizni kell, mert sír. Lányok, adjatok valami tanácsot. Vagy ez normális, hogy órákig cicin lóg? Nekem már így is sebes, véraláfutásos a mellbimbóm. :( :(
Próbálok a nappali szopiba is rendszert vinni, de néha 1,5-2 órát alszik, néha meg képes 4 órát is átaludni 2 szopi között. És hiába próbálom felébreszteni. Mit csináljak? Mit csinálok rosszul?

Szeretnék feltenni képet, de túl nagy felbontású. Hogyan tudnám lekicsinyíteni?

Bocsi, most mennem kell. Majd még jövök és leírom a szüléstörténetem is.

Puszi: Évi
ranpo
 
 


Sziasztok:)

Gabek

Nagyon szépen köszönöm a belépő felajánlást, de már kaptam egy barátnőmtől aki a babafalván igényeklte és szerencsésen kapott a 80 dbból amit kiosztottak:)

Lilla

Fel a fejjel csajszi! Tudid : minden hullámvölgy után jön egy kis hegy ami felviditja az embert:) Nagyon ügyes a pici fiad, és látod már szedett is magára ujra néhány dekát:)

Anid

Hasonló ez a börze is és szerintem tervek szerint ugyanolyan nagy lesz, mint a kismamás majd novemberben (máskülönben nem az folyna ki folyamatosan a kismamaújságból hogy hamisitják a börzéjüket....no comment... ) A lényeg: lesz sok kismama, anyuka, apuka aki túl szeretne adni a kinött gyerekholmikon, a már használaton kivül lévő játékokon, etetőszékeken, babakocsikon, összefoglalva minden ami a babának kell, kellheten... és lesznek kint gyártók és kereskedők is akik vadi új termékeket árulnak, sőt tuti kint lesz a libero is ahogy láttam és olyankor nagyon akciós szokott lenni a pelus is. Ha nincs tömegiszonyod és szeretsz kicsit boklászni akkor nagyon megéri, még ugy is ha ott veszel belépőt, mert ahogy olvastam a teljes belépő ára levásárolható.

Prücsök

Irigykedem még mindig a lányodért, tündér. (Csak azt ne mond hogy majd a harmadik kislány lesz :wink: :lol: )

Pirus

JAjj de jó hogy jelentkeztél. Szép méretei vannak Szabinak. Sajnálom Zsombit hogy ennyiszer elkapta a fránya virus :( A hozzáplálást mi a héten kezdtük meg, de eddig egyik gyümi se nyerte el tetszését amit adtam neki, ma a meggyet probáljuk meg hátha :) Fogorvosunk is hiányol már :)

Panzej

Mennek a drukkok neked is ezerrel ám. Szopis melltartónál szerintem ne ragaszkodj az olyanhoz ami lecsatolható meg társai, véleményem szerint egy jó kis rugalmas pamut bőven megteszi, főleg hogy nincsenek pamelaandersonos méreteid, (tapasztalatból mondom, mert nekem kb dupla pamelás van és kicsit macerásabb kivenni és eltenni, de a lehető legegyszerübb az volt, mint lecsatolgatni felcsatolgatni a melltartót....)
Az Auchanban szokott lenni elérhető áron, nézd meg a minőségét , sajnos nekem ott nem volt méretben igy nem is néztem meg.

Toreau

Olyan jó olvasni amikor irod hogy ide mentek, odamentek Robikával, nagyon jó hogy bátor vagy és ki mersz mozdulni :) Homeo hogy jött be? Sikerült a feloldást megoldani? Bevallom én már csak beleöntöm PEpe szájacskájába a kupakból és megvárom amig szépen elszopogatja :)

Timi

Nem vagy ám elfelejtve, csak egyszerűen alig van időm gépezni, szerintem jobban járok ha felhivlak, az gyorsabb lesz :)
Sikerült dönteni a fönöködnek?


Sára

Jó hogy ujra te is itt vagy. Sajnálom hogy tejallergiátok lett, hála egy bizonyos korra kinövik 99 % ban a gyerköcök, de nagyon kell vigyázni, mert ahogy Timi is irta átválthat egy másik fajtába.

Rita

Tetszett nagyon a grafikonod ám, igazi mérnökös volt :) :) :) MEnnek neked is a drukkok ám a problémamentes brüsszeli uthoz és hogy itthon is minden klappoljon. Általában az a végkicsengése szokott lenni egy ilyen dolognak nagyrészt hogy több volt a para mint ami tényleg szükséges lett volna:) remélem nálatok is minden rendben lesz.

Hu lányok elfogyott az időm, tudom hogy nem irtam mindenkinek, de nem vagytok elfelejtve ám, Brik kitartás és ha bármi van hivj nyugodtan:) Akinek most nem irtam annak dupla puszit küldök...

Mit szólnátok holnap egy mini talihoz a börzén?:) már aki jön:)

A jövőheti tali nyugadtan kimaradhat ha nem jön össze, megoldom én hogy valaki vigyázzon Danira 12én, csak a helyszint találjuk ki.

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Helló!

Sára
Vegyes tüzelésű a gyerek, kap tejcsit is és tápot.

pünkösdi kirájság volt a kata jósága! Minden változatlan csak annyi a különbség, hogy nekem már néha van 100ml tejcsim egyszerre!!!!!Ami ugye nagy szám nekem! És Kata ki is szopizza a háromórás etetéssel!!

Én egy kicsit elkeseredtem! Annyit küzdöttünk ezért a gyerekért és annyit vártunk rá, és most itt van. De néha annyira nehéz ezt a sok sírást hallgatni! Lehet, hogy a természet büntet, miért beleszóltunk az ő dolgába?Lehet, hogy azért nem lett spontán babánk, mert nem érdemeljük meg? Pedigg higgyétek el minde szart kitalálok már, hogy ne sírjon!
Áh!

Kép
anid
 
 


Sziasztok,

Panzej
én a múltkori börzén a Christina Moda standján vettem 1900-ért szoptatós melltartót, nekem az nagyon jó volt, a többi Anita márkájú.

Ági
a börzére én apával megyek, gyerekk nélkül. Így is elég lesz ott mindent vagy legalább a felét végigjárni, nem várakoztatnám tovább a kelleténél, tehát én a börzés talit kihagyom, de a jövő hét jó bármikor :-)

Anid
Ne keseregj, gondolj arra hogy valami baja is lehetne és az sokkal rosszabb lenne. Milyen jó, hogy egészséges, mindene rendben, és van hangja is :-) Próbálj pozitív dolgokra gondolni, és ne a hibákat keresni.
Különben is tök jól haladtok, nekem talán soha nem volt 100 ml tejem :-(

Ranpo
Én Joe-tól kaptam anno azt a jótanácsot, hogy bújjatok be az ágyba, mondjuk ha lehet egész napra, aludjatok együtt, ha kell így bármikor szopizhat melletted, odabújik vagy elengedi, és te is pihenhetsz. Nálunk úgy megy a fekve szoptatás a mai napig is , ha ő jól lakott elszundít szájában a cicimmel, és én is vele alszom. Közelség, melegség, testi kapcsolat, összebújás, nagyon jó :-)

Gergő lerúgta magáról este a takarót és reggel köhögött meg hapcizik egyfolytában, mit lehet ez ellen tenni? Adjatok tanácsot, a gyerekorvost nem hívnám fel ezért :evil: Azóta 2 hosszú ujjú van rajta, takargatom, de mit tehetek még? Van esetleg valami homeos bogyesz?

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?