Új privát üzeneted érkezett!

Jumam: én is úgy cselekszem, mint te, nyitok egy word doksit, és arra írogatom olvasás közben a megjegyzéseimet, aztán bemásolom ide. (Azért nem eredetileg ide jegyzetelek, mert ha sokat totojázok, a babanet keze lesújt egy alattomos levélelszállás formájában)

Kép Kép
coolasa
 
 


Jumam,
Unió Kiadó, pénzügyi-jogi szakkönyvek + Magyar Törvénytár cd. Utóbbi években bepróbálkoztunk tankönyvekkel is, de...
Nem írhatom le, mert a főnökség kinyirat egy bérgyilkossal. Szal a 150 fős kiadóból lett egy 40 fős, sőt, már annyi sem. Nem is tdom lesz-e hova visszamennem.
Nagyvonalakban annyit, hogy egy nagyon jó, lelkiismeretes beosztotti gárda + pancser vezetőség = csőd. :(

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Coolasa
jövő hónapban már diétát fog előírni ődoktornősége. :twisted:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 

 
 

Sziasztok!
Én is ideértem végre még ha nem is hiányolt senki. :twisted:

Hétfőn kezdett a festő,én kis naív azt hittem 1 nap alatt kész lesz(Domi szobája tapétázás,padló letétel,konyha tapétázás-festés,előszoba festés :shock: )és jöhetek netezni.Erre most kb:3 órája lettem kész(úgy ahogy)a takarítással,visszapakolással. :roll:

Tali:Jó lenne menni,de itthon is sok meló lenne még....Na mindegy,megyünk ha nem esik az eső és ha valaki megírja pontosan hová és mikorra menjünk. :roll:

Szeptemberfeszt:Mi is megyünk szombaton. :wink:

Üdv a nyaralásból visszatérőknek! :wink: Nagyon szupik a képek. 8)

Ági: :evil: :evil: Megkaptam az email-et köszi mindenkinek! :wink:

Mindenkinek szép álmokat!Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Akartam turkálóba menni (tudjátok, hogy ott lehet a legegyedibb gyerekruhákat venni?? C&A, H&M is van) mert a nagyok kinőttek minden őszit. De eszembe jutott , hogy a fiók alján van nekem egy 10en évvel ezelőtti, alighasznált mikrokord nadrágom. Mondok Zsozsónak, próbájjad már fel édes lyányom! Hát nem jó rá?? Pedig nem nagydarab a gyermek, csak már popsis. Hja, a régi szép idők, amikorén még kislány voltam... (és ekkora nadrágokban jártam :cry: )

Ezen felbuzdulva, az összes tavalyi téli pólómat felpróbálta.
Hmm, mosás után mennek az ő fiókjába!

Így tehát kénytelen leszek magamnak bevásárolni!!! :lol:

Babaruhát is kaptam ma 3 zacskóval, selejtezés után is maradt 2 szatyornyi, amit gondolom, hogy használnánk. Azért a feltételes mód, mert nekünk is annyi van innen-onnan, hogy jó ha 1x lesznek rajta. De olyan szépek, hogy mindegyikben szeretném 1 picit megnézni :P !!

Most már tényleg mennem kell a dolgomra!!!!!!!!!!!!!!!
jumam
 
 


Jumam,
Én Wordben írom a hsz-t, miközben olvasok. Duplán jó, mert nem tud így elszállni.
Én Óbudán lakom.
Nekem is küldd el légyszi: ilba76@freemail.hu
Jók a Julcsis képek! Ő is nagy baba, nem?

Jucus,
Nagyon drukkolok, tuti minden rendben lesz.
Akkor kezdtek neveken gondolkodni?
Örülök, hogy szimpi volt a srác.

Dia,
Képek?

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba, email ment.
jumam
 
 


Jaj, tényleg!
Jucus, mégegy kislány? 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) Tutkó semmi baja, a lányok erősek! :wink:

(A fiúk is, de ők csak nagy korukban, beeeeeeeeeeeeee!) :twisted:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ilba,
Julcsi a legutóbbi mérésen (22-én) 6400 gr volt és 64,5 cm. elég hosszú gyerek és nő mint a gomba. Sok 68as ruha már alig jó.
jumam
 
 


Gabus, azt még nem is ecseteltem, hogy a drnő szerint elkezdhetjük tejpép adását. Megkérdeztem, ezt mért kell, talán az állaga miatt, hogy szokja Noki a kevésbé folyékony dolgokat? Válasz, „hát, ezt ilyenkor be szoktuk vezetni”. Könyörgöm. Legalább belefogódzkodott volna az általam szájába adott indokba, hogy a más állag miatt kell adni, ha már nem képes önállóan semmit hazudni arra, hogy „mert a milupa orvoslátogatójától kapom a notebookomat”. Gabus, mit kell tudni a tejpépről? Szeretik-e a gyerekek, kanállal kell-e adni, mik a buktatók, milyen tüneteket idéz elő a testi folyamatokban, stb. Lécci, mivel abból a forrásból, aki ezért kapja a fizetését, nem jön át értelmes info.

Hol lesz a szeptemberfeszt, és tkp mi szól amellett, hogy családok kilátogassanak rá?

Kép Kép
coolasa
 
 


coolasa,
nem akarsz gyerekorvost váltani? Ez mintha nem lenne teljesen topon.
5 hónaposan minek tejpép????? Noémi szopik még?
jumam
 
 


Még itt vagyok UFF! :twisted:
Ilba!
Képeket majd kaptok(nem menekültök :lol: )csak szerettem volna egészben,készen megmutatni ami még szeptember végefelé lesz.

Holnap HOL,MIKOR lesz a tali :?: :?: :roll:

PETRA!
Boldog Hófordulót Neked! :lol: Tetszett az úszó autó ? :wink:
Kép

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Jó éjszakát, babák, mamák, én megyek aludni!
jumam
 
 


Coolasa,
a tejpép nagyon fincsi, olyan, mint a tejbegríz, csak még sokkal finomabb! Állagra is olyan, tehát kanalazós. Van sima, és HA-s, tejérzékeny babáknak, azt doki írja fel, a simát lehet kapni közértekben, DM-ben, Rossmannban. Van 4, 6, 8 hónapos kortól adható, meg sokféle ízesítésű, de elsőre mindenképpen a natúrt vagy max. a vaníliást add. Ha pöttyös lesz, vagy megy a hasa, akkor HA-st kell íratni a dokival. Ha attól is, akkor tejpép kilőve.
Van csokis is, azt sztem 1 év alatt hülyeség adni, csak megfogja. Eszik majd épp elég csokit nagyobb korában.
Lehet tenni bele gyümit is, vagy gyümilevet.

Mi ezt esszük:
Kép

meg ezt:
Kép

Igaz, hogy ezek 4. hós kortól vannak, de a sztracsatellás meg mittudoménmis nem szimpi nekem. A banánostól meg öklendezik a gyerök.

Remélem nem hagytam ki semmit.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Jumam, jövő héten lesz 6 hónapos. Igen, tejen él még, némi tápszer kiegészítéssel, hátha jobban hízik, de mivel 1 hónapos pilot időszak alatt ugyan azt a 10 dekát hízta, mint amúgy, 1.5 hete leálltam vele, mert azzal sem akarom tömni, ha haszna nincs, (viszont azt az 1 hónap alatt éreztem, hogy ez ördögi kör, mert érzékelhetően kevesebbet tudtam szopiztatni mennyiségileg). Hát így. Úgyhogy talán megkóstoltatom vele a tejpépet (amiről csak annyit mondott a doki, hogy ártani nem árt, és van benne kalória), de ha egyszer nekem jó Noki pont így, nincs elmaradva semmiben, viszont nem akarom tönkrevágni a későbbi fejlődését azzal, hogy műdolgokat adok neki, amik miatt esetleg később elhízás meg hasonló következhet. Szóval azt hiszem, max kóstoltatok vele tejpépet kanállal, hogy meglegyen, amit megkövetel a haza, és nem több. Ráadásul ha stimmel, amire gyanakszom, és ez a tejpép vmi finom édes dolog, akkor sztem félő az is, hogy nem fogja értékelni a gyümölcsök természetesen édes ízét, mert a műdolgok mindig intenzívebbek, hozzájukszokni is könnyebb (Asszem most Natasa, mint fő-cukorellenes demonstráló, nagyban bólogat). Ha mindenképp adni kell neki valamit, akkor én a fűszerezetlen, édesítetlen gyümölcsre és zöldségekre, főzelékekre voksolok, de egyelőre ezeket is csak kóstoltatás szinten, mert amíg cumizhat, addig nem nyúlnék bele a folyamatokba. Ő még annyira pici.

Kép Kép
coolasa
 
 


Dia,
valszeg nem lesz tali a szar idő miatt. Ha mégis, akkor sem fixáltuk még le, hogy pontosan hol.
Jó mi? :lol:

Jumam,
nektek is jó éjt! :)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Coolasa,
Beninek próbáltam a tejpépet, hátha ... de a szokásosnál nem volt nagyobb sikere.
Viszont nálam! Most csúszott le egy jó nagy adag így lefekvés előtt. Tudod? Csak, hogy éjszakára jól teli legyen a pocak. :D

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Gabi!
Köszi a választ. :wink: Aha,frankó,hogy senki nem tudja lesz e tali egyáltalán.... :roll: Ilyen tali se volt még! :lol: Ti mentek a Szeptemberfesztre???Mi 1x voltunk vagy 2 éve(?)Nekem nagyon tetszett.Gondoltuk, most kivisszük Domit egy kicsit táncizni.Remélem szép idő lesz szombaton! :wink:
Szép álmokat!Én annyira fáradt vagyok,hogy nem tudok aludni. :evil: :shock: Pusssz!

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Ja, Jumam, félreérthető voltam, nem havonta hízik 10 dekát, of course, hanem hetente, születése óta mindig. Nem hiszem, hogy dokiváltás a megoldás, mivel egy körzeti gyerekorvostól nem várok el különösebb kunsztokat, csak hogy ne csináljon nagy zűrt. Gondolkodni ott van az anyuka, mint az a személy, akinek valóban fontos a gyerek.

Gabus, oké, hogy finom, de mi szól mellette? (A doki írta fel receptre, említette, hogy vaníliás és tejmentes, akkor ez a HA lesz..) Nekem a "nem árt" respektálandó indok, csak épp annyira nem, hogy ezt csomagoljak Nokedlinek uzsonnára...

Kép Kép
coolasa
 
 


Coolasa,
a tejpép nem mű dolog. Attól, hogy dobozban van, nem ugyanaz, mint a dobozos bolognai mártás. Szal érted. Az összetevői rajta vannak a dobozon, kuksizd meg és válaszd ki a legszimpibbet. Cukor sem mindegyikben van. De természetesen forza anyatejcsi! :wink:
(De azért nem minden rossz, ami nem az. Uff! )

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ilba, akkor Beni biztos jó kipihenten ébred majd holnap reggel így, hogy anyukája telehassal ügyesen átaludta az éjszakát... :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Coolasa!
Nyugi fincsi a tejpép,nem egy ördögi eledel! :lol: De ha a kis Nokinak nem jön majd be a mami bizti elpusztítja mind. :wink:
Persze majd Te úgy is érzed,látod,tudod,hogy mi jó Nokinak és úgy fogsz cselekedni!Ne enged,hogy befolyásoljon a védőnő,doktornő!Bár nem egészen értem ő miért gyarapodik anyagilag ha Te tejpépet veszel Nokinak????Mert ugye ez nem vény köteles......

Pusssz.Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Coolasa,
az szól mellette, hogy nem anyatej helyett adod, hanem pluszban, változatosság gyanánt. Egy 6 hónaposnak már nyugodtan lehet egy kis mást is adni. Persze, ha nem fogadja el, semmi gáz, de ha igen, akkor, ahogy Ilba is írta, pl. az esti szopi előtt, hogy tele legyen a poci. Asszem Vanília is azt ad Ádusznak este. De - talán rá is van írva - akármelyik étkezésre lehet, reggel, délben, este. Vagy csak felesben, utána anyatej.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


'Reggelt!

Látom nagy forgalom volt még itten éjjel is. :)

Jumam!
Vigyorogva olvastam, hogy a lánykádra jó a nacid:) Én is mindig anyukám ruhái közt turkáltam... ha egyszer már lehetett, utána már mindig, vigyázz!:)

Coolasa!
A többiekkel ellentétben és feleslegesnek találom a tejpép adását, bár tényleg nagyon finom! Gabinál sokat próbálkoztam minden félével. Tudod, a szokásos rossz alvós, rossz evős gyerekek anyukái mindent bevetnek. De nem lett tőle se jobb evő, se jobb alvó így kiiktattuk. Ez is, mint a tápszer módosított tehéntejből lett kikutyulva, tele mindenféle jóval amit az anyatej is tartalmaz, ideális esetben. Bár Nokinak lehet csak jót tenne a tejpép, de nem értem miért azt kell bevezetni és miért nem a gyümölcsöket... a mi dokinénink és védőnőnk nem emlegetett tejpépet soha. De, de emlegetett... a barátnőmnek, de neki tápszeres volt a babája.
Szóval, remélem most legalább annyira össze vagy zavarodva, mint én :oops: :twisted:

Dia!
Jó, hogy befejeződött a felújítás:) És szép lett? Mármint az elvárásoknak megfelelő?:) A romeltakarítás a legundibb dolog, azt nemirigylem tőled:)

Talizós lányok. Rossz hír! A 36 órás előrejelzés szerint egész nap borult esős idő várható és ráadásul piszok hideg van! Nézzétek:

http://www.metnet.hu/?q=f1

puszi

Kép
sasha
 
 


Jó reggelt, nos akkor a talival mi a helyzet???
Itt elég trágya az idő, szóval szabadtéren szerintem gáz lenne a tali ma. Holnap már mondjuk jó időt mondanak... :roll:

Nekem a tejpépre azt mondták barátnőim, hogy várjak 8-9 hóig, mert azért mégiscsak cukros, meg tejes (már amelyik nem), és nagy rá az esély, hogy szeretni fogja, mert ami édes, és csúszik, azt a legtöbb gyerek szereti, dehát most még inkább ne adjak neki cukrosat.
Szóval én várok még azért egy pár hónapot, addig főzit kap vacsira.
Vagy esetleg ott a Synlac, ami mindentől mentes, azt simán ki lehet próbálni, én tervezem. :) Coolasa, esetleg próbáld ki azt, ha berzenkedsz a cukortól.

Nálunk legújabban a brokkoli csúszik, de azért a sütőtök még mindig favorit. Ma csinálok borsót. Ti azt héjjal, vagy héj nélkül adtátok? Én most még paszírozom neki majd, mikortól lehet héjjal adni??

Vuka, utólagosan boldog hófordulót!

Nagyon jók ezek a régi fotók, majd én is szkennelek be. :)

:wink:

Na, akkor mai tali kilőve?
Vendég
 


Nah, meg még visszaolvastam.
Hm, Árkád, sokat járunk oda, én nagyon szeretem, az egyetlen olyan bevásárlóközpont, amiben a kedvenc boltjaim is megtalálhatók, és nem zsúfolt, emberléptékű.
Bármikor megyünk.

Legyen ott a tali??? :wink:

Jucus, drukk, és remélem minden ok lesz!!! :)
Vendég
 


Esztipeszti!

Bizony szutyi idő van. Alig 15 fok lesz...
Borsót paszírozol? Brrr. Na azt sose csináltam, ha borsó volt a menü, inkább üvegeset vettem neki, én mint lusta nőszemély.
Borsót mint olyat csak akkor lehet adni, ha biztonságosan meg tudja rágni a héját, mert az okozhat némi gondot, pl megakad a garat felső részén és akkor jön az öklendezés. rosszabb esetben (Danci-babszemnél) követi az inger hatására a hányás. Nem emlékszem pontosan, hogy mikor kaptak borsót, de olyan 1 éves kor körül...
A brokkoli jó, tele van fincsi vitaminnal.

Kép
sasha
 
 


Halihó Mindenkinek!

Látom volt termés rendesen az éjszaka. Nálunk áramszünet volt este, emiatt nem láttam a Született feleségeket :evil: Viszont előkerült a mécses, Petrát gyertyafénynél szoptattam, aztán apával romantikáztunk, mert mit csinálhat az ember áramszünet esetén?!

A mai taliért nagyon kár.
A hófordulós köszöntéseket köszönjük szépen.

Az éjszakánk csak egy fokkal volt jobb, ma csak 14-szer keltem. Petra persze most durmol, én meg megint itt várom, hogy ébredjen kajálni.

Én is amellett vagyok, hogy a gyerkőc ismerje meg a rendes ízeket, de sajnos ez Petránál nem jön be. Igazából csak a barack jön be neki, más semmi, így most mindenhez azt kell kevernem, hogy lecsússzon. A baj csak az, hogy mindjárt vége a barackszezonnak :cry: . Egyébként meg bejön nála az összes bébiétel, szóval igencsak válogatós a kisasszony. Azért még próbálkozom amíg van barack.
Sajnos "hashajtót" is kell neki adnom, mert a múltkor is 5 napig nem volt kaki, utána meg úgy ordított, amikor nyomott, szegényt nagyon sajnáltam. A cukros kamillatea nagyon bevált, van hatása, Petra pedig imádja, csak az a hátránya, hogy jó cukros. :(

Dia most csak elöljáróban annyit, hogy az úszógumi nagyon bejött, szárazon és vízen egyaránt. Azt hiszem már raktam is fel egy olyan képet, de majd a beszámolómnál láthatsz többet is.

Na most mennem kell.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Jó reggelt csajok!

Talinak lőttek részünkről. :cry: Hülye idő. :evil:

Az anyatejben nincs cukor, ha az anyuka is fogyaszt cukrot?
És sztem nem tesznek bele a bébikajákba sem akkora mennyiséget, hogy az gáz legyen. Bár ki tugggya. Feltételezzük a jót.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Hali,
még nem olvastam vissza idő szűkében, de sajna az idő nem az igazi egy talihoz.
Viszont a jóslatok szerint hétfőn király idő lesz, 26-28 fokkal. Na mit szóltok egy hétfőre csúsztatáshoz????

NA megyek, mert Marci nyonkodná a billantyűket, pedig neki egyenlőre nem kellene a szg-hez jönni, mert már állandóan ide akar jönni...

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Lányok, én ma ki se tenném a lábam itthonról,nálunk még hatalmas szél is van!!! De fogom, pl mindjárt viszem Danit oviba...
Holnaptól meg vége a jó világnak, fél hétkor kelés, mert fél nyolckor legkésőbb el kell indulni. A papa viszi őket, de a két gyereket felkelteni, elindítani nekem is kell segíteni.
Ráadásul, vasárnap elutazik 4 napra, akkor nekem kell vinnem is őket. Anyósom addig nálunk lesz, Julcsi általában ilyenkor reggel még alszik, ők itthon maradnak.

Lehet, hogy hétfőn találkoztok? Akkor talán én is benevezek. Ja de most jut eszembe, hogy ugye akkor leszek apa nélkül, és aznap van először a fogorvosom is, bár lehet hogy oda tali nélkül sem jutok el (még nem fáj!!! :roll: ). Na mindegy, egyszer majd csak ott leszek.

Coolasa, azért furcsállottam, hogy a drnő tejpépet javasolt, mert előbb a gyümölcsöt szokták, aztán lassan zöldség és hús. Adtam én is tejpépet persze, de csak később (amikor már kiderült, hogy nagyon válogatós mindegyik :oops: )
Szerintem is cselekedj a saját fejed szerint, ill. itt is kapsz ötleteket, + a két babás barátnődtől, tehát van honnan összeszedni a számodra legszimpatikusabbat.
jumam
 
 


Jó reggelt!

Coolasa:
gratulálok a combi-zombi Nokedlihez :D :D Mi ma megyünk tanácsadásra, kíváncsi vagyok mit mondanak milyen ötletet adnak egy 8hónapos táplálására aki profi módon kifejlesztette a fejrázást már a kiskanál láttára is :D

Tegnap elcsórta az apja zsömléjét és nagy élvezettel rágcsálta. Alig-alig öklendezett. Már arra gondoltam, hogy majd csak akkor lesz hajlandó enni, ha a mi ételeinket eheti. Neki derogál a bébikaja. :twisted:

Vuka:
nálunk is ez megy kelésileg :evil: Lassan otthon is sminkelnem kellene, hogy ne rémüljek halálra ha szembemegyek a tükörrel :P

répa retek mogyoró... kinőttem a zoknim :P
Kép

új szabadalmaztatott altatási módszerek:
Kép

na erről szól manapság nálunk az fürdés:
Kép
Vendég
 


Jó reggelt!

Ilba!Nagyon boldog névnapot kivánok!!!!

www,szeptemberfeszt.hu

Itt utánanézhetsz a rendezvénynek ami Lőrincen lesz a Bókay-kertben.
Szombaton mi is kinézünk ha jó idő lesz.

Bubek:
Eddig nekünk jó a hétfő tali ügyben,mert ma mi se megyünk sehová.

Kép

Kép
novum
 
 


Részünkről a tali kilőve, kib...ott hideg van kint. Nem csodálkoznék, ha jegesmedve, esetleg pingvinraj haladna el a házunk előtt jókedvűen, vidáman...

Most ennyi, majd még jövök.

És már csepereg is :evil:

Kép
mancs
 
 


Ahogy látom, lesz még ebből szeptemberfeszt-minitali is... :lol: :lol:

Hétfő nekünk is okaj, remélem, az időjárásnak is!

Télllleeeg... Ilba, boldog névnapot kívánok!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
mancs
 
 


Sziasztok!

Ilba, boldog névnapot!
Adusz nagyon aranyos, ahogy ácsingózik :)
Görgőcske alváspózáról nem is beszélve :D
Noéminek meg csak gratulálni tudok a combikhoz! Csak most óvatosan, nehogy aztán meg narancsbőr elleni krém kelljen :lol:

A mai talira mi tuti nem megyünk. Egyébként tegnap esett le, hogy Városliget helett Népliget. Ha Mancs nem írja a buznyákokat akkor megesik, hogy a Nagy Fa alatt várlak benneteket :roll:

Coolasa, nekem is csak az a furi, hogy a gyümit meg főzit még nem mondta a dokitok. Az logikusabb lenne. Viszont szerintem semmi gáz a tejpéppel. Én pl adok Szonjának főleg miután zöldeket nem eszik a sárgákkal (répa, sütőtök) szünetelünk, mert kissé besárgult tőlük. És vacsira nem adok gyümit, mert attól sokszor kakil. Este meg nem szoktam pellust cserélni. Szóval, mi tejpépet vacsizunk majd szopizik. A tejpépek közül viszont a natúrt eszi, ízesítés nélkül. Apa meg rendszeresen abban bízik, hogy marad belőle neki is :lol:

Köhöm, nem minden cukor cukor. /Nem mennék bele a részletezésbe./Az az nem minden cukor "káros". Ami meg az édes ízt illeti,...kóstoltátok már az anyatejet? Rémesen édes :P Persze, én sem cukrozok semmit (nem is sózok) és Szonja csak vizet iszik vagy céklalevet.

Mamac, ne légy depis :!: Ez parancs, nem kérés :evil:

És most dicsekszem: Szonja egyszer az az 1x ébredt :!: 5-kor. Nem tudom lesz e folytatás ma este, de nagyon rendes volt ez tőle :D
Tegnap voltunk egy ismerős gyereknél és Szonja annyira élvezte, járt keze lába meg sikítozott, kacarászott. És a hintát is kipróbáltuk. Veszünk mi is, mert nagyon bejött a csajomnak.

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


HALI JÓ REGGELT!

Hát a tali részünkről ugrott kinéztem az ablakon és bazi nagy a szél. Ádusz alszik, ma csak négykor kelt és aztán hétkor.

Tüöcsökmami nagyon jó képek, a fürdős a legjobb! Semmi kiskacsa csak Sunsilk? Neki a piros a legjobb? :lol:

Gabuska kikérem a fiúk nevében, hogy ők csak későb......Ádusz már lepofozná Lívit, ha lenne szíves megállni. :lol: Ma du. séta, ha nems esik az eső? :o

Coolasa! Én úgy halottam, hogy tehéntejet és származékait anyatejes babának csak egy éves kor után illik. A tejpép tehéntej módosított akármivel szerintem mű dolog. Tesóm babája a vaníliásat nem volt hajlandó megenni annyira tuti jó ízű talán a banános fogyasztható. A csokisat és a szrtacsatellásat nem értem miért gyártják mintha kellene egy ekkora gyereknek csoki! A bevezetés ellen szól, ha a családban volt tej, gabona allergia.
Személy szerint én a Synlacot pártolom. Rizs és szentjánoskenyérmag alapú. Az íze hát olyan natúros. Nem rosz Ádi ízesítés nélkül eszi.
Annyit kutyulsz, olyan sűrűségűre amit akarsz és amit babó megesz. Doki írja fel, így 800 Ft.
Én vacsira adok neki, mert éjjel sokszor kelt fel szopizni mert még éhes volt. Ha Noki éjjel alszik szerintem csak kóstolgassa még, szopi után.
Mi is a gyümivel kezdtük a bavezetést. Lökött a védőnéni. :?

Na pá, takarítok szombaton vendégek jönnek! :o

Kép
vanília
 
 


Lányok, nálunk most 10kor talirontó idő van, fúj a szél és még az eső is esik, de hogy biztosra menjen az időjárás, hgoy nem mozdulunk ma ki, még rettenet hideg is van..

Dia, a mi tejpépünk vényköteles, hát így járulunk mi hozzá az orvos hawaii-i nyaralásához…

Vuka, tudod, a new yorki Nagy Áramszünet után 9 hónappal generációs robbanás volt az usában….
Csak cukros kamillával könnyítheted meg Petruska dolgát? Nekem a védőnő aszonta, mikor elkezdtük bevezetni a gyümölcsöket (3 hete), hogy arra számítsak, hogy ilyen anyagcsere nehézségeket okozhat, de ez is irányítható, mert ha a gyümölcsnek csak a levét facsarom ki, az buzdító hatású a kisgyerekeknél, ha meg rost is kerül bele, az visszatartó. És akkor az mégis fruktóz és nem szaharóz, és természetes cukrot ha jól értem szívesebben adsz neki, mint a másik típusút.

Gabus, de, szerintem az anyatejjel is adjuk a gyereknek a csokizással meg egyéb ínyencségekkel bevitt cukrot, nekem azt mondta a fogorvosom a Nokivárós időszakban az első kontrollvizsgálaton, hogy vigyázzak a nasival, mert már most megalapozom azt, hogy Nokinak milyen fogai lesznek felnőtt korára…

Kép Kép
coolasa
 
 


Készül már a hsz-em! :D
Kép Kép

Csajok! Köszi szépen!

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Akkora vihar van itt, mint ááááááááááááááááállat! :shock:

Tücsimami,
Gergő képek nagyon jók! Most lebuktattad magad, hogy nincs is kiságyatok! :twisted:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Esik az eső, ezerrel fúj a szél, erre mi történik? Megjelenik a házunk előtt egy bazi nagy emelőkosaras autó, benne 4 pasi, fejenként 1-1 láncfűrésszel. Nekiestek a szomszéd előtti hatalmas akácfának. Okés, hogy meg akarják kímélni az embert és a házát attól, hogy rádőljön, de miért épp akkor, amikor Petike alszik? ill. aludna?!?! :evil: :evil: :evil: :evil: Csak nyűglődik, 10 percenként felébred :evil: :evil: Szegénykém. Ki is vágták a fát. Örülök mint állat, erre nekiesnek itt az ablak alatt aprítani. :evil: :evil: Szétrobbanok!!! :evil: :evil: :evil:

Coolasa,
a csokis tejpépet én is szoktam ám enni! Petike még nem kap ilyeneket, de én pusztítom helyette. Amikor megszületett Petike, nekem is aszt mondta a doktornéni, hogy igyak soksok gyümilevet, de azért vigyázzak vele, mert a sok cukor se jó a babának. Ezek szerint átmegy. Én sem értem a dokinődet, hogy miért nem gyümit javasol kezdésként :shock: Biztos sokat tol neki a Milupa :twisted: Van jónéhány orvos ismerős a családban, tudom, hogy működik ez :twisted:

Engem most jól megijesztettetek... Én azt hittem, hogy hozzátápi= kezdjük a gyümikkel, zöldségekkel, aztán főzik, egyebek. Mellette anyatej, ha az nincs, akkor tápszer. Erre itt írogattok ilyeneket, hogy HA, meg Synlac és még ki tudja miket... Azt se tudom, mik ezek :shock: :shock: :shock:

Mamac,
néha nekem is van ilyen időszakom. Tök jó Petikével, imádom meg minden, de néha jó lenne napközben normális hangon felnőttként is beszélni vkihez... Meg az is bánt néha, hogy velem nyűgi, este meg ha vki átveszi (anyós, após stb.) azoknak meg vigyorog és tök jól elvan. Ez nagyon-nagyon bánt, senki ne próbálja nekem bemesélni, hogy nem unja a fejemet! A múltkor már sírtam is emiatt, amikor hallottam, hogy mással tökjól elvan a velem nyűgi Petike :cry:

Kép
mancs
 
 


Ja, ismerős csajnak másfél hónappal fiatalabb a kisfia Petikénél. Jó másfél hónapja 2 napig nem kakilt a kiskölök. A védőnő javaslatára baracklevet és paradicsomlevet adnak neki, azóta megy a kaksa.
Nos. Nekem aszonta anno a dokinő, hogy anyatejes babáknál a napi több kaki és az egy hétig semmi kaki is normális. És hogy 6 hós koráig nem kell neki mást adni, csak anyatejet. Erről ennyit. minden attól függ, hol laksz, kihez tartozol körzetileg. :shock:

Kép
mancs
 
 


Ilba nagyon ügyes Benike :!:

Na gyorsan egy pár szót a zalakarosi nyaralásunkról. A húgommal és a barátjával 5-en mentünk le (+2 bicikli a tetőcsomagtartón). Egy másfél szobás apartmanunk van a Napfény üdülőszövetkezetnél, ez azt jelenti, hogy évente 2-szer 2 hétre (fő és mellékszezon) mehetünk oda. Legközelebb novemberre vagyunk beosztva. A hugomék kapták a kis szobát Petrával együtt, bár első éjszaka annyira sírt, hogy át kellett mennem. Később lejöttek a szüleim is, akkor jó sokan voltak, aztán a hugoméknak előbb haza kellett jönniük. Szóval végig más aludt Petrával, így egy kicsit pihenhettem. Szerencsére csak az 1. éjszaka volt gázos, a többi utána egész jól telt, a szokásos 3-4 felkelés, de csak azért, hogy a cumi visszakerüljön a szájába.
Amikor jó idő volt, akkor a strandra mentünk, ha rossz volt az idő, akkor a fedett élményfürdőbe. Jó a fedett fürdő is, mert még bent is van gyerekmedence, gyereksarok játékokkal, csúzda, élményrész stb... Petra napi 1x vagy 2x fürdött, amit persze rettentően élvezett. A kinti medence nem volt a legtisztább, mert a szél kisebb virágokkal fújta tele, így nagyon jó volt, hogy vittük Dia autós úszógumiját. Kissé féltem, hogy Petra nem fog megmaradni benne, de nagyon élvezte. Bár nem rendeltetésszerűen használtuk, mert ha kidugta alul a 2 lábát, akkor eléggé előre dőlt. Így nem húztam ki alul a lábait, hanem mint egy csónakba beültettem és úgy nézett ki benne, mint egy pasa, széttárta karjait, nagy pocakját nézegette. Bent az élményben néha még merítettük is, nagyon jól bírta, tök édi ahogy már vezényszóra csukja szemét, száját, orrát.
Ja még a Liberos kendő is nagyon jól bevált, tök édi volt benne, csak fényképezni nem lehetett úgy, mert úgy leárnyékolta az arcát, hogy nem lehetett látni a szemeit.
Szóval de. ált pihengettünk, déltől este 6-ig strandoltunk, esténként bicikliztünk és játszottunk és persze jó hamar eltelt ez a tizenakárhány nap.
Ja én még minden nap negyed órás masszázson és 10 perces tangertoron (vízalatti vízsugármasszázs) voltam, amit szintén nagyon élveztem. A reumatológián előtte kiváltottam az ingyenjegyeimet, mert ez mindenkinek jár. Egyébként Coolasa a masszírozós néni már nálam is kiakadt a "hátizmaim" masszírozásánál és mondta, hogy legközelebb a gyógytornára is kérjek jegyeket.
Na nagyvonalakban ennyi történt és most jöjjön még néhány kép, mert azért már raktam fel a nyaralásról.

Kép Kép
Kép Kép Kép Kép
Kép Kép

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Mancs, én is némileg gyanakvó vagyok, Nokipapa ugyanis gyógyszergyárban dolgozik, a múltkor pedig a csáknorrisz vizsgájára egy olyan nőci vitt le minket hozzá Nokival, aki orvoslátogató. Röviden összefoglalva a beszélgetést: neki magának lelkiismereti válságot okoz a munkája..
(A gyümölcsöket már elkezdtük bevezetni, de még csak 2-t próbáltunk ki, hol vannak még a főzelékek, szóval én sem értem a sietséget. Azaz dehogynem.)

Kép Kép
coolasa
 
 


További képek
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Így altatta be Petra az apját :lol:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Mancs tudom, hogy normális ha csak 5 naponta egyszer van kaki, csak nálunk azzal már az a baj, hogy akkor nagyon megszenved Petra. Ordít, amikor kinyomja, mert már úgy fáj neki. Egyébként már kábelt fektet, nem az az anyatejes folyékony.
Sajnos a gyümilevek se jöttek be, őt még az is megfogja, szóval kissé el vagyok keseredve. Natasa meg írja, hogy nem ad Szonjának gyümit estére, mert attól kakil. Ebből is látszik, hogy Szonja gyomra mennyivel jobban felkészült a kajára, jobban is megy nekik a dolog, pedig Petra az idősebb.

Mancs ne keseredj el, az se lesz túl jó amikor Petikére rájön az anyás korszak. Petra is most néha ezt játsza. Odaadom bárkinek és elkezd sírni, rám néz, nyújtja a kezét, hogy vissza akar jönni hozzám. A lelkemnek ez nagyon jól esik, viszont rossz, hogy senkinél nincs el és nem tudok mellőle tapodtat se mozdulni.

Na megyek, mert nem jött be az altatás, Petra sír a kiságyban.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Sziasztok!
ÁÁááááá,itt is ítélet idő van,így délután rohangálhatok intézkedni Domi nélkül. :evil:

Sasha!
Már most nem az elképzeléseim szerint alakulnak a dolgok :twisted: remélem több bosszúság nem lesz!
No,meg az is bajom,hogy mindent egyszerre akarok(akarnék) és persze ez kivitelezhetetlen. :lol: :oops:
Vártalak éjszaka de nem jöttél. :lol:

Vuka!
Szupik a képek,örülök,hogy Petrának tetszett a verda. :lol: :wink:

Coolasa!
Vényköteles tejpép?? :roll: :evil:

Tali:Én a hétfőt már nem merem igérni mert ugye melózok. :evil: De: Mariann megtennéd,hogy beugrasz és elviszed Mancséknak az ajcsimat? :wink: Végre letudhatnám a hálámat Mancsbánál. :lol:

Ilba!
Boldog Névnapot Neked! :lol:
Kép

Mindenkinek cupp!Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Köszi anyucik...

Az a bajom, hogy nem érem utol magam sehogysem.... ráadásul esténként anyós após csekkolja, hogy milyen egy tyar anya vagyok... tegnap a férjem még vacsorát is csak tök későn kapott... tehát egyben tyar feleség is...
el akarok költözni...

Elkezdtem rendezgetni a családi képeinket de nagyobb káoszt sikerült produkálnom mint ami volt... mostmár a tasakokból is kikerültek a képek és szanaszét hevernek a földön én meg az idegösszeomlás határán....semmire nem elég az a 24 óra ÁÁÁÁÁÁÁ :shock: Persze, tudom, mi a francnak állok neki ilyen hülyesgégnek.... mert arra gondoltam ha most nem csinálom meg akkor sose...
...amúgy én egyszerűen nemtudok rendet rakni.... a törekvés megvan bennem, de egyszerűen nemtudom rendszerezni a dolgaimat... sajnos nem lettem rá megtanítva.... :( (persze könnyű mindent a szülőkre kenni... no majd pár év múlva én is megkapom)

Coolasa
Tejpépet én is inkább később adnék, de nem akarok okoskodni...

Vuka
Nagyon jók a képek


Ilba
Boldog névnapot... nagyon cuki a kölök... és mit üzen a megfáradt anyahadnak?

Mancs
Én is televagyok lekifurdival... mostanában azon agyaltam, hogy a gyerekem biztos elmarad a fejlődésben vagy érdektelen lesz, (láttam valami okos szuperanyaképző műsort) mert nemkapkodom fel állandóan amikor nyűglődik, de már ki vagyok....

Be kell látnom nem vagyok a szuperanyák gyöngye... de azért tökinek remélem én vagyok a favorit! :)
]

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


A H&M szerintem nagyon jó! nekem nagyon teccc tényleg az Árkádban vagy IKEA-ban is talizhatnánk, nekünk ahhoz még apa sem kell... :)



....valakinek nincs kedve képeket rendezgetni?????
no jó ez csak vicc volt... :) :D :D :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


felkelt a gyerekem... :( egyedül kepeszt az ágyon.... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?