Új privát üzeneted érkezett!

Tibicsoki,

Fanni tényleg nagyon szép!!!

Tinocska,

Innen is megy a nagy gratula. És igaza van Edinának, nem érjük be enniyvel :D

Kerekes,

Boldog szülinapot a legkisebb családtagnak!

Ezvicc,

Én is drukkolok, hgoy továbbra is minden rendben legyen!

Edit,

Nekem volt fogadott szülésznőm, és nagyon megszerettem. Már fel is vettem vele újra a kapcsolatot, másodszor is ő lesz mellettem. Eddig csupa jót hallottam a kórház szülésznőiről. Szerintem, itt is úgy van mint az orvosoknál: mindenki a sajátját ajánlja. Szerintem a dokidat kérdezd meg, hogy ő kivel szeret/szokott együtt dolgozni.


Pocakban egyébként minden rendben. Néha lelkiismeret-furdalásom van, amiért csak akkor jut eszembe a pocaklakó, ha nekimegyek a hasammal valaminek...
Dancával nincs minden rendben mostanában. Napok óta nem eszik semmit. Reggel megiszik kb. fél liter tejet, aztán egész nap semmi.
Jövő héten megyünk vérképet csináltatni, hgoy nem vérszegény-e. Szemészetre is jövő héten megyünk, lehet, hgoy jövő hétvégén már szemüveges lesz.... Mókás lenne a pofija szemüvegben.

Jó éjszakát mindenkinek!

Judit
karpijudit
 
 


Sziasztok!

Marq! még nem volt 2 éves Johanna amikor nem volt hajlandó a kiságyban aludni. Sírt ha lefektettem. azt hittem csak azért mert mellettem szeretne elaludni hát elaltattam úgy, de amikor be akartam tenni a "helyére" egyből felébredt és ki kellett venni. hát végül ő nyert és szétszedtük a kiságyat. Lassan Bulcsúnak is veszünk egy ugyanolyan ágyat mint Jojóé.

Judit! én így vagyok a második gyerköcöt váró kismamákkal. Elfelejtem hogy megkérdezni hogy hogy van. tök ciki.
az jó ha csak ilyenkor jut eszedbe, mert akkor nincs gond úgy minden rendben a babóval és Veled is szerencsére!!!! :D Örülök neki.
REmélem DAnca megússza a szemüveget. Látom szerencsére nem fogod fel tragikusan ha mégsem. Tetszik a hozzáállásod :D

Ezvicc 4örülök hogy megnyugtatod a dokid. ez nagyon fontos. jó csapat lesztek meglátod.

Edina
sidney
 
 


Karpijudit!

Ne aggódj, nálunk uez van a kajálással. Van, hogy a 2 deci kakaójával el lenne egész nap. Viszont van, hogy egész nap eszik szinte. Mondtam a dokinknak, aki megnyugtatott, hogy ebben nincs semmi extra, a gyerekek ilyenek. :D Van így 1,5-2 éves koruk körül, hogy visszacsappan a kajálás mennyisége. Azt mondta ne aggódjak, tutira eszik annyit, amennyire szüksége van 8)

Remélem most megnyugtattalak :lol:

Ezvicc!

Nagyon örülök a jó hírnek, beszéld meg a kisemberrel odabent, hogy ő csak ne törődjön semmivel, csak növekedjen szépen:)


Üdv: Eszti
fricky
 
 

 
 

Judit

Köszi a szülinapi jókivánságokat.

Zsuzsa és Bettina

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Sziasztok!

Lenne egy gyors, szolgálati kérdésem.

Volt köztetek aki a második gyerkőcnél lemondott a Gyed-ről és táppénzre ment?
Ha igen ezt tényleg az alapbérből számítják?

Üdv: Dóri
Vendég
 


Dóri,

Nálunk nem teljesen ez a helyzet, mert egy hónap lesz a GYED lejárta, és a szülés között. Én azon filóztam sokat, hogy a GYED lejárta után a szülésig menjek táppénzre, vagy már a lejárta előtt.
Végül felhívtam az OEP-t, ahol van egy olyan osztály, amelyik direkt a GYED-del foglalkozik. Ott egy nagyon kedves (!) nő/néni felvilágosított, hogy a GYED lejárta után szülésig menjek szabadságra, akkor minden juttatásom ugyanaz lesz, mint Dancánál volt/van. Azt is elmondta, hgoy a táppénzzel miért járok rosszabbul, de arra már nem emlékszem pontosan. Kitartónak kell lenni a telefonnal, de előbb-utóbb sikerül:-)

Judit
karpijudit
 
 


Sziasztok!

Elnézést a zavarásért, de szeretném figyelmetekbe ajánlani honlapunkat amely reményeink szerint elnyeri tetszéseteket!
Köszönettel: H. Anikó

Dekorációs falfestés, nem csak gyerekeknek!
http://www.dekofalfestes.atw.hu/
Kép
falfestolanyok
 
 


[quote="karpijudit"]D írta:karpijuditóri,

Nálunk nem teljesen ez a helyzet, mert egy hónap lesz a GYED lejárta, és a szülés között. Én azon filóztam sokat, hogy a GYED lejárta után a szülésig menjek táppénzre, vagy már a lejárta előtt.
Végül felhívtam az OEP-t, ahol van egy olyan osztály, amelyik direkt a GYED-del foglalkozik. Ott egy nagyon kedves (!) nő/néni felvilágosított, hogy a GYED lejárta után szülésig menjek szabadságra, akkor minden juttatásom ugyanaz lesz, mint Dancánál volt/van. Azt is elmondta, hgoy a táppénzzel miért járok rosszabbul, de arra már nem emlékszem pontosan. Kitartónak kell lenni a telefonnal, de előbb-utóbb sikerül:-)

Judit



Én jövő héttől szeretnék táppénzre menni, mivel veszélyeztett vagyok ezért kiírnak bármikor és az elvileg több, mint a Gyed. A kolléganőm többet kap, mint a netto fizuja volt.:P :shock: Telószámot meg tudod adni? Ezt amit neked mondtak azért nem értem, mert nálunk rajtam kívül szinte mindeki tp-re ment szülés előtt ése z nem befolyásolta a T-Gyás összegét...
Vendég
 


Judit!


Még valami, ahhoz, hogy szabira menjek aktív állományba kell kerülnöm és akkor biza kirúghatnak, nem?

És ezt le kell egyeztetni a főnökkel stb...nálunk pedig nem mindekit vesznek vissza :( :cry:
Arról nem beszélve, hogy a fizupapírom szerint idénre 15 nap szabim van, amit szintén nem értek, mivel alapból is több jár, na mindegy.
Én mindent kivettem Ágival.

Üdv: Dóri
Vendég
 


Sziasztok!

Dóri! a mh-en nem tudod megkérdezni a bérszámfejtőtől. Ő szerintem biztos ki tudja számolni hogy hogy jársz jobban.
sztem attól is függ hogy mennyi a bruttód, mert az alapján kapod a tp-t és utána a tp összegét veszi alalpul a gyednél. De azért kérdezd meg egy hozzáértőtől is. Én is bajban voltam annak idején hogy gyes vagy tp és én maradtam gyesen, mert a mh-m kiszámolták és azt mondták hosszútávon így járok jobban. Mondjuk nekem 6 évvel ezelőtti a bérem.

Holnap megyünk esküvőre és ma kiderült hogy nincs a ruhához cipője Johannának gyorsan vettem egyet nem olcsóért, aztán leszavazták a ruhát. úgyhogy gyors futás az Árkádba vettük ruhát oké, de holnap mehetek kicserélni a cipőt, mert nem megy a ruhához. Nem vagyunk egyszerűek. vmit mindig hagyunk az uccccsó pillanatra.

puszi Edina
sidney
 
 


Sid!

Mh-en nem állnak a helyzet magaslatán 8) :?

Ha a bruttótól függ a tp összege, akkor nem gond, akkor jobban járok.

Azért köszi Sid!
Vendég
 


Dóri,

Nálam azért más a helyzet, mert nekem lejár a gyed a második gyerkőc születése előtt. Így csak max. egy hónapra kell papíron visszamennem aktív állományba. Valameddig van védettség, egy hónapig biztos kitart. Az biztos, hgoy most, szülésig, jobban járnék a táppénzzel, de a szülés után viszont már valahogy másképp számolnák a dolgokat. Nem igazán emlékszem már rá, de akkor még értettem. Azt hiszem Kerekes, jobban ért a dologhoz, mint bármelyikünk:-)
A szabadság dolgot nem értem, mert a szabi jár GYED alatt is.
Én a központi OEP számot kezdtem el kitartóan hivagatni: 350-2001. Tényleg kitartó voltam:-)

Üdv,

Judit
karpijudit
 
 


Dóri!

Ha már Judit is hivatkozott rám, akkor nyilatkozom én is, bár bérelszámoló nem vagyok, de könyvelés folytán elég sokat tudok a tb-ről. Egyébként én is ui. helyzetben voltam, mint Judit.
A GYED után jár mindenkinek 30nap szabi + a rendes szabi, de ekkor már fel is mondhatnak, mivel AKTÍV kereső lettél. Itt a hangsúly az AKTÍVon van. Ha GYEDet megszüntetve mész el tp-re, akkor csak passzív tp-re mehetsz, aminek van egy záros határideje, ha jól tudom most 90 nap, és ennek leteltével fel is mondhatnak. Ilyenkor a tp. számolás is másként van, de ezt pontosan nem tudom, de az biztos, hogy kedvezőtleneb az elszámolása és utána a TGYÁS-nak is.
Egyébként az OEPnak írhatsz emailt is a honlapjukról és általában 8 napon belül válaszolnak is.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Lányok!

Mindenkinek köszönjük a dicsérő szavakat , szerintünk is jól sikerült gyerek :lol:

Örület, h mit össze kell sakkozni szerencsétlen anyukáknak, h mivel járnak jobban.Egyébként a TB-nél, aki ezekkel a dolgokkal foglalkozik-legalábbis, aki az ablaknál ül, az tényleg nagyon kedves és segítőkész hölgy.


Ezvicc,

a kollégám feleségével detto ez történt a terhessége alatt és teljesen egészséges, értelmes kisfiút szült természetes úton.
Remélem nem lesz gond nálatok sem :lol:

Dóri, ti holnap mentek uh-ra? Drukkolunk és várjuk, a beszámolót!

Hétvégén a cukrász familia kivonult a Szeptemberfeszt nevű rendezvényre az óriás somlóival-3000 adag volt.
Hát Fannit ezerszer jobban érdekelték a bazárosok, a pónik, a hastáncos néni stb... pedig neki nem lehet egyelőre olyan kaját mutatni, amibe nem akarna belekostólni.Főleg azokat szereti, amiből nem ehet.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok, :):)

:) Szeretnem kerdezni ( akar priviben is ), hogy a Jahn Ferenc korhazban kit ajanlotok, esetleg olyan dokit, akinek kulon van maganrendelese is ??
Elore is koszi, foleg ha telefonszamot is adnatok

Szep napot:
Klari
kla
 
 


Sziasztok!
Bocsika hogy ide pofátlankodom még gyerektelenül de ez az állapot nem tart már sokáig :D mához 3 hétre vagyok kiírva.
Szeretnék kérdezni tőletek pár dolgot:
- lehet-e vinni zenét a vajúdáshoz a jfk-ba? cd, kazetta vagy rádió?
- ha szeretnék digit. csecsemőmérleget kölcsönözni a kórházból, van-e rá lehetőség és hogy működik a dolog?
- van-e a kórtermekben hűtőszekrény?
- most ez hülye kérdés de ha éjszaka jön rám a szülés gondolom a bejárati kapu zárva van, ilyenkor a felvételi rész felől közelíthető meg a kórház? és egyből fel a 8.ra?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv,
Easter
easter
 
 


Kla :lol: ,

Itt valószínüleg mindenki a saját dokiját fogja ajánlani-ha nem tévedek.
Esetleg ha van időd olvass vissza és talán azzal előrébb leszel.
Azért küldök privit, jó?

Easter,

A lila szülőszobába tuti van magnó(kazettás talán) oda biztosan lehet, ezt még anno mondta a dokim, de emlékeim szerint, amíg lement a csaszi előtt az infúzió, addig az egyik függönnyel elválasztott szülőágyon fetrengtem és ott is szólt a zene.

Hűtöszekrény az ebédlőnél van, és az biztos, h a nővérpult utáni két egyágyasnak is van egy közös hűtője, de ezt csak ugye akkor tudod használni ha azon szobák egyikében vagy.

Éjszakai műszakról nem tudok nyilatkozni.
Egyébként kinél fogsz szülni?És hogy bírod? És kisfiút vagy kislányt vártok?

KépKép
tibicsoki75
 
 


szülőszobába=szülőszobában

KépKép
tibicsoki75
 
 


Easter,

Én úgy emlékszem, hogy a lila szobában van CD lejátszó.
Éjszaka a mentőbejáraton kell bemenni, (ha szemben állsz a normál bejárattal, akkor balra pár száz méterre), onnan viszont egyből fel a 8-ra. Mi is éjszaka mentünk...
Szerintem mérleget nem lehet kölcsönözni a kórházban. Nem tudom, merrefelé laktok, de itt Zuglóban, a MInimanóban lehet, akár digitálisat is. Ill. a Kismama apróhirdetés rovatában is mindig benne van valaki/valami, ahol szintén lehet.

Judit
karpijudit
 
 


Sziasztok!


Klári! gondolom Tibicsoki megírta a dokija nevét, na őt én is nagyon tudom Neked ajánlani. Én mindkét gyermekemet Nála szültem és maximálisan meg vagyok Vele elégedve.

Easter! A mentőbejáratnál is van parkoló!!! Cd lejátszó mindegyik szülőszobában van sztem. Ajánlom hogy vigyél kedvenc cd-t mert én az első gyerköcöt "rádióra vajúdtam" és az elég monoton volt már egy idő után. /minden órában ugyanazok a hírek és zenék /
Hűtő minden egyágyasban van és talán tv is.
Grat a picurkához.

Edina
sidney
 
 


Sziasztok!
Hátha valakit érdekel!
Vízi foglalkozások kismamáknak
Ha várandós vagy és szeretnél felkészülni a szülésre, amely felejthetetlen élmény lehet számodra és a babád számára is, gyere el egy AquaNatal foglalkozásra! A vízben végzett gyakorlatok nagyon jó hatással vannak a várandós mamák szervezetére:
 kíméli a gerincet és az izületeket
 Csökkenti az ödémát
 Kapcsolatot teremthetsz a babáddal
 Szüléshez nélkülözhetetlen légzési és relaxációs technikákat sajátíthatsz el
 Szülés után tested hamarabb visszanyeri rugalmasságát
Várlak az AquaNatal foglalkozásain, ahol megtapasztalhatod a női kör energiáját, valamint, hogy minden nő különleges, tökéletes, és erős. Helyszín:
X. ker. Előd utca 1. szeptember 12-én kezdődik 17:00-tól egy alkalom: 1800 ft. Az első alkalom féláron.
XIII.ker. Gogol utca 5-9. (Kleopátra ház) október 2-án kezdődik 12:00-tól egy alkalom: 2200 ft az első alkalom 1200 ft.
Jelentlezhetsz: 06 70 316 93 18
agica@aquanatal.com
tik-tak
 
 


Tibicsoki, karpijudit, Sidney, köszi a gyors választ, aranyosak vagytok!
Igen, igen, tudom hol a mentőbejárat, majd arra vesszük az irányt. Erzsébeten lakunk, 5, max. 10 perc a kórház úgyhogy akár itthon is vajúdhatnék nagyrészt, de attól tartok nem fogom tudni egyértelműen felismerni a valós fájásokat és rögtön berongyolok a kórházba.... :oops: Tarcheh doktornál szülök egyébként.
Kisfiút várok és már nagyon nehezen bírom főleg éjszakánként, úgy érzem min. 6 kilás gyerek van bennem, lenyom a súlya és szétfeszít!!!
easter
 
 


Sziasztok!

Kerekes!
Tőled szeretném megkérdezni, hogy a gyed után az a harminc nap az mindenkinek jár? Én közalkalmazott vagyok, és jövő áprilisban valószínüleg aktuális lesz a dolog. Akkor jár le a gyedem.
Válaszodat előre is köszi!

kizsó
 
 


Ezvicc!

Köszi a privit, majd írok, csak éppenhogy kutyafuttában tudtam elolvasni, most is rohanóban vagyok :D
Kolléganőm is növesztett egy myomát a babája mellett, de vévig dolgozott vele, teljesen időre szült egy makkegészséges kiscsajt természetes úton. Ne ijedj meg!!! :D :D

Tibibcsoki!

Mi is kint voltunk a szept.feszten, Luca nagyon elemében volt: táncolt, többször is felült a körhintára, rohangált, mint egy félőrült :D

Sidney

Attól tartok, hogy Luca a délutáni alvást elbliccelné, ha elvennénk a rácsokat. Este gond nélkül elalszik, az altatódalok után befordul a fal felé, de du.! Ugrál, "énekel", játszik, szóval megy a show teljes gőzzel, aztán otthagyom és ált. unalmában elalszik. De ha nem lenne rács, tutira utánamjönne. Te hogy érted el, hogy bennmaradjon?
marqueza
 
 


Kizso!

A 30nap szabi mindenkinek jár, aki alkalmazottként dolgozott (nem egyéni vállalkozó például). Ez ellátás után jár, tehát ha te a GYED után mész vissza dolgozni, és nem mész el GYES-re, akkor is jár. Ez az időszak nagyon jó arra, hogy a gyerkőcöt beszoktassuk a bölcsibe. Tehát kivenni érdemes és nem kifizettetni. Ezen a 30 napon kívül van még 1 évre való rendes szabi is, ami nem halmozódik a több év alatt, míg otthon voltál (az én esetemben pl. 8 év volna), hanem csak 1 évre való jár.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Sziaszotok!

Marq! úgyhogy a mai napig ott kell feküdni mellette amíg el nem alszik. :cry: :wink: :roll:

Easter! kitartás, már biztos nincs sok. mi lesz a neve a kisfeszítőnek?


Üdv Edina
sidney
 
 


Sziasztok,

Ma voltunk szemészeten. Nem elég, hogy kancsal a kislegény, de még rövidlátó is. Mindkét szeme -1,5-es. Szóval holnap mehetünk szemüveget csináltatni:-( A doktor néni nem nagyon biztatott, azt mondta, hogy valószínűleg csak egyre rosszabb lesz....
Tutok valami tippet adni, hogy szoktassam hozzá a szemüveghez?

Köszi előre is:

Judit
karpijudit
 
 


Szia easter!

Én 2 hete szültem Tarcheh dokinál. Csak jót tudok mondani róla (ismét) :lol:

Lila szobában CD-s magnó van. Én ott szültem.
Szólj előre, ha ott szeretnél szülni, és ha 1 ágyas szobát szeretnél.

Kriszti
tinocska
 
 


Kerekes!

Köszi, akkor marada Gyed, így lesz a legjobb.

Ági még tuti sokáig marada rács mögött hasonló okokból, min tLuca, ennyi pihi nekem is jár :D :lol: :lol:

Judit!

Szemüveg, nem jó, nem lehet, valahogy edzeni a pici szemét? Két évesnek -1,5 az sok, de remélem hamar hozzászokik majd.

Csajok!

Engem az érdekeln, hogy csaszikor mi lesz a magzatvízzel? előtte burkot repesztenek? És a méhlepény hogy válik le ilyenkor, vagy kiveszik és kész?
Lehet, hogy butaságnak tűnik, de napok óta ezen tűnődöm.

Üdv: Dóri
Vendég
 


Dóri,

Állítólag van rá némi esély, hogy kinővi, mert ilyen hamar észrevettük. Ráadásul fénytörési problémája is van, így cilinderes lencséje lesz. Én eddig nagyon nem értettem ilyen dolgokhoz, mindig is jó volt a szemem. A látszerész biztatott, hogy sok olyan manó jár hozzájuk szmüveget csináltatni, akik kinőtték a hasonló problémát. A férjem teljesen maga alatt van. Hát, én sem vagyok happy a dologtól, de nincs mit tenni. Kis okostojás feje van a szemüvegben, kedden lesz kész. Ő választotta a keretet.

Pocaklakóról közben kiderült, hogy újra megfordult, így most megint farfekvéses. Pedig egy pár hete már megfordult. Remélem, lesz még kedve újra irányba állni, mert így a maradék esély is elszáll a természetes szülésre. 4 hét múlva megyek megint UH-ra, majd akkor kiderül. Ha még akkor is rosszalkodik a kisasszony, akkor marad a császár...

Judit
karpijudit
 
 


Sidney,
Ádám lesz a kisfiam!

Tinocska,
remélem könnyű szülésed volt! Köszi a választ és tök jó hogy a dokimról is pozitív a vélemény! :lol:
A szülőszoba látogatáson azt mondták nem kell semmi a babának, ez tényleg így van? Se pelus, se popsitörlő semmi egyéb?
Több ágyas szoba nagyon gáz? Én 2 ágyasba szeretnék, de ki tudja milyen lesz a másik ember....

Eszter
easter
 
 


Easter!

A babának nem árt némi pelust és popsitörlőt plusszba berakni. Adnak is minden nap, meg kapsz is kis ajándékcsomagot, de nem mindig elég. Azt a pár pelust pedig apa is be tudja vinni az első látogatás alkalmával is akár.
Szoba ügyben: ha nem szeretsz egyedül lenni, mert esetleg befele forduló típus vagy, akkor mindenképpen legalább egy kétágyast válassz. Én 4 ágyasban voltam, és itt voltak ikrek is a szobában, de nem bántam meg. Én szeretem a társaságot, és legalább jó volt valakivel beszélgetni, valamint ha elmentünk fürdeni vagy wc-re, akkor a másik szobatárs addig a te picidre is rá tud figyelni. Nem minden újszülött jó gyerek. Az enyémtől volt úgy, hogy ebédelni is csak úgy tudtam menni, ha a szobatársam már végzett és addig ő dajkálta a pindúrkámat. A döntés a tiéd. Ez is egy tanács volt csak.

Dóri!
Csaszi esetén ha nem repedt meg előtte a burok, akkor először a műtét során leszívják a magzatvizet. A méhlepényt pedig ugyanúgy veszik ki a babák után. Sz sincs arról, hogy a babákat kiemelik, neked pedig a méhlepényt hagyományos úton kellene megszülnöd.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Kerekes!
Köszi a választ!
Bocsi, ha értetlenkedek, de akkor nekem jár: az öt év alatt felgyűlt rendes szabim+ még ez a 30 nap is? :oops: Akkor is, ha én úgy kezdek, hogy kiveszem a rengeteg szabimat?
Bocsi, hogy ennyit kérdezek, csak nálunk ilyenekre nem szokták felhívni a figyelmet sajnos! :?

kizsó
 
 


Kizsó!

Nem jól értelmezted a szabit. Csak egy egyszeri 30 nap jár és a rendes tárgyévi szabid. Visszamenőlegesen nem jár szabi senkinek sem, nem lehet görgetni.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Dóri!

Csaszikor-emlékeim szerint-leeresztik a magzatvizet és miután kivették a babát a méhlepényt is kiveszik-de nem akarok nagy hülyeséget írni.
Látom Kizsó is így emlékszik. :lol:
Vágástól számítva 5 percen belül kint van a baba, és még arra emlékszem, h miután visszarendezték a beleimet úgy fájt a gyomrom környéke mintha gyomorszájon vágtak volna, bár ezt akkor éreztemcsak mikor kitoltak a műtőből.
Egyébként egy csomó minden nem rémlik vagy a hirtelen műtét miatt vagy mert azt sem tudtam hol vagyok :lol:
Én délután 1 kor ültem fel az asztalra, utána előkészítés, érzéstelenítés-innen nagyon rövid időn belül már vágtak is és 13:25 kor kint volt Fanni.
Műtét elött 2 üveg infúziót is beléd diktálnak.


Judit!

Ne bánkódj a szemüveg miatt, biztosan nagyon helyes kisfiú benne Danca. Olyan jó keretek vannak már.
Farfekvés :evil:

Easter,

Azért vigyél magaddal pluszba pelust.
Én mint kezdő anyuka bénáztam, úgyhogy jól jött a plusz pelenka, de elvileg elég az amit ajiba kapsz.
Textilpeust adnak 3-at és ezt rendszeresen cserélik is.(feje alá, szopihoz stb..)

KépKép
tibicsoki75
 
 


Karpijudit

Sztem tökjó, hogy észrevettétek, hogy Dancának szemüveg kell! Ha nem lát jól, nem mozog olyan magabiztosan, esetleg nem is mer bizonyos dolgokat kipróbálni, mivel nem tud megfelelően felmérni távolságokat stb., plusz a kapcsolatteremtés is nehézkesebb, ha nem tud úgy szemkontaktust teremteni, ill. meglátni messzebbről is, hogy a másik gyerek mivel foglalatoskodik stb. Tapasztalatból mondom (sajnos) És vagy kinövi/vagy nem, de ennél nagyobb baja soha ne legyen!!! :P

Easter

Sztem vigyél magaddal mindent a kórházba, mert elég sokszor hiányában vannak ennek-annak. Így tutira ki tudják majd éjszaka is cserélni a pelust a gyerekeden. :twisted:

Sid

Azt hiszem, a gyerek kora nem garancia arra, hogy rácsok hiányában nem fog kimászni az ágyból. :P Tehát még egy darabig rácsos ágyban lesz Luca, addig adok magamnak egy kis haladékot, aztán meg hagy másszon ki, ha akar... :D :D :D Nem?

üdv. Marq
marqueza
 
 


Kerekes!
Köszi a választ, nagyon rendes vagy! Remélem nem utálsz, mert itt kérdezősködök?! :D Még egyet kérdezhetek!? Légyszi-légyszi!!! :lol: Ha gyes után mennék vissza, akkor sem él a felhalmozott szabi? :roll:

Tibicsoki!
Nem Kerekest szerettél volna írni? :lol: Én nem emlékszem, mi lett a magzatvízzel, mert én aludtam közben! :lol:

Judit!
Megkérdezhetem, hogy hogyan vizsgálják, és mivel ilyen piciknek a szemét? :D

Remélem nem bánjátok, ha teszek fel két képet Zsófiról!
Kép
Kép

kizsó
 
 


Lányok, köszi a tanácsot, akkor pakolok be, de lehet hogy majd Apa hozza másnap - már így is jó nagy tatyót viszek :D

Kizsó, édesek a gyerekeid
easter
 
 


Sziasztok!

Kizsó! dehogy baj ilyen gyönyorű kislányt öröm nézni.

Marq! nem azért fekszem mellette mert kimászik, hanem mert különben hisztizik hogy feküdjek mellé.
Bulcsú mellé meg inkább befekszem semmint a kezemben hordozzam míg el nem alszik. Hát el lettek kényeztetve.

Easter! sztem béreljetek egy utánfutót és akkor viheted a szekrény és még pakolgatni sem kell. Teherlift meg van a kórházban :D
javaslom vigyél külön papucsot a zuhanyozáshoz.
Irigyellek egy kicsit. Olyan jó dolgok előtt állsz.

Kerekes !én is azt hittem hogy jár a szabi visszamenőleg. Nekem eddig mindenki azt mondta aki ment dolgozni hogy kiveszem a szabim ennyi hónap meg annyi. Akkor ez mégsem igaz?!

üdv Edina
sidney
 
 


Csajok!
Arra az időre eső szabadságot, amit a gyed és gyes ideje alatt járt volna, azt a munkáltató köteles vagy kiadni, vagy megváltani! Tehát legjobb esetben anya otthon volt babóval ugyebár 3 évet, amiből 2,5 év volt gyed,gyes. Akkor ha mondjuk éves szinten járna vkinek pl. 23 nap szabi (merthogy ugye ez korral arányos :) ) akkor a 2,5 év alatt felhalmozott több mint 40 nap szabit, ami akárhogy is nézzük 2 hónap (munkanapokban). És a szabira eső keresetet pedig minimum a szülést megelőző keresettel kell számolni, de ha volt kollektív béremelés a cégnél, akkor a te béredet is meg kell emelnie.
Nem tudom mennyire volt érthető! De úgy gondolom, hogy ezek a feltételek csak a bankoknál, közszférában ill. multiknál lehetséges, mert a vállalkozó főnököddel kíváncsi lennék, hogyan tudod megbeszélni, hogy visszajöttél dolgozni, de két hónapig még nem is vagy igazából, de a béred az jár, a járulékodat meg fizesse utánad.....

REmélem én is tudtam kicsit segíteni :roll: : Eszti
fricky
 
 


Csajok!

Szerintetek hol lehet jó áron(reális áron) egymás melletti ikerkocsit kapni?
Olyat szeretnék amihez van mózes rész, vagy vízszintesig dönthető, lábzsákkal, esővédővel, szóval legyen jól felszerelt és ne úgy kelljen hozzá megvenni mindent.

Kaptunk egy tippet a Könyves Kálmán krt-on lévő boltot, ez elég jónak tűnik.
55e Ft és minden benne van.

Brendonban nincs igazán jó ikerkocsi, ami van, ahhoz nincs semmi.

Üdv: Dóri
Vendég
 


Eszti!

Babaprojekt hogy halad?
Vagy babonából ne kérdezzek ilyet?


ÜdvD: óri
Vendég
 


Kizsó, Sidney!

Ha a Gyes után mész vissza dolgozni, akkor is csak az említett 30nap jár és az azévi teljes szabid. Igen, Fricky azt jól írta, hogy ezt ki is veheted, vagy a munkáltatód kifizeti, és te az első naptól kezdve dolgozol. Általában kivenni szokták. Halmozni nem lehet törvényileg (Munkatörvénykönyve).
Jó is volna ha lehetne, mert akkor én egy egész évet itthon lehetnék 1998-óta folyamatosan ellátáson vagyok a 3 gyerkőc miatt.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Sziasztok!

Dóri! az egymás előtti mögötti szóba sem jöhet. nekem volt egy ismerősöm ikrei voltak Zuglóban laktak és egyedül nem tudott lemenni sétálni a dupla kocsival mert nem fért el a járdán vele.

egyébként nem tudom mennyire jöhet szóban Nálatok a használt, de van egy barátnőm és Neki van azt hiszem kétféle iker kocsija is ami egymás melletti. /Ausztriából hozta be vkinek/ még az is lehet hogy új pontosan nem tudom. Viszont én láttam jó állapotban van nagyon. A felszereltségét sajna nem tudom. Az egyik 3 kerekű volt az tuti és vízszintesig fektethető.

Zsuzsa! köszi a pontos felvilágosítás. tényleg igaz nem lehet átvinni a a tavalyi szabit.

üdv Edina
sidney
 
 


Dóri!
Halad :lol:
Csak sajna májusi babónk már nem lesz :( Hiába szorítottam a lábam össze, csak megjött a hétvégén :roll:

Igyekszünk!

Eszti
fricky
 
 


Sziasztok lányok!

Én is szeretnélek nyaggatni titeket pár kérdéssel :roll:
Mi az a szülés utáni megfigyelés? Engem figyelnek, vagy a gyereket, vagy mindekettőneket? Ez alatt hol vagyunk és mennyi ideig tart? Szülés után rögtön megkapom a babát ugye és csak a fürdetésre meg ezekre viszik el egy picit?

Easter!
Én is a Viktorhoz járok:) lehet hogy találkozunk, vagy pont váltjuk egymást? Nekem mától számítva van még pont három hetem :)

Tinocska!
Milyen szülésed volt? Én is a Viktorhoz járok :)

Írjatok! :D
Szilvi
sylva
 
 


Kizsó,

Igazából azt vettük észre, hogy néha kancsaít, kifelé néz az egyik szemével. Elvittem a Rókus kórházban, mert ott van direkt kancsalság rendelés. Az első vizsgáltaon megállapították, hgoy tényleg kancsal, ráadásul mindkét szemére. Nem egyszerű megvizsgálni. Egy kis lámpával világítanak, azt kell követni a szemével, az a napocska. Mivel az ilyen pici manóknak különösen jól alkalmazkodik a szeme mindenféle rendellenesség esetén, alapesetben nem tudták megmondani, hogy mitől kancsal. Felírtak egy pupillatágító szemcseppet. A következő vizsgálat előtt azt kellett 3 napig cseppegtetni. Szegénykémet nagyon zavarta a napsütés és a fény, nem tudott védkezni ellene. Így viszont ideiglenesen kikapcsolták a szem alkalmazkodását is. Másodszor is a "napocskába" kellett nézegetni. Fénytörési baja is van, ezért cilinderes is a lencse. Azt meg ne kérdezd, hogy erre hogy an jöttek rá.....
Ma elmentünk a szmeüvegért.... Hát nem elsőre vette le, hanem másodikra. Holnap veszek rá valami gumiszerűséget, hogy ne tudja levenni. Az a legnagyobb bajom, hogy szerintem rövid úton tönkre fogja vágni.
Teszek fel egy szemüveges képet:-)
Olyan, minrt egy kis tudós:-)

Judit


Kép
Kép
karpijudit
 
 


Sziasztok!

Judit! nagyon édes Danca ebben a szemüvegben. jól áll neki!

Szilvi! a kisbabákat éjszakára elviszik /kivéve ha egyágyasban vagy és kéred hogy kinn hagyják/
reggel 7 körül kihozzák hétfő szerda péntek napokon a gyerekorvos ott vizitel a kórteremben különben más napokon beviszik 8 kor őket és a csecsemőoszt-on vizitelnek. utána visszahozzák és látogatásig kinn vannak a mamánál /5ig/ 7-kor visszahozzák őket és este 10 körül inkább utána viszik be aludni a piciket. Nekem tetszik ez a rendszer mert míg ébren vagy addig ott van és gyönyörködhetsz éjszaka pedig tudsz aludni. Persze mindenkinek más az elvárása, véleménye.
Gratulálok a babóhoz. Kisfiú vagy kislány? mi lesz a neve? apásszülésre készültök?
Jó várakozást kívánok Nektek. aztán könnyű normál szülést.
Babákat viszik vizsgálatokra is. /uh, vérvétel, ekg stb./

ÜdvE.
sidney
 
 


Szia Sidney!

Köszi az infókat. :)
Én arra gondoltam, hogy rögtön szülés után mi történik. Akkor csak arra az időre viszik el a babát amíg ellátják, meg amíg engem rendbetesznek aztán visszakapom? Van valami megfigyelési idő amit nem értettem, hogy most akkor ez kire vonatkozik, és micsoda, mert nem emlékszem, hogy a fiammal lett volan ilyen.


Most kislányt várunk :) Alisa Panka.
Apás szülés lesz és hát én is csak remélni merem, hogy a 2. könnyebb mint az első és tényleg gyorsan normál úton simán menni fog minden....elsőre nem féltem most meg már tudom mire számíthatok, és így nehezebb "várakozás"... :oops:


Szilvi
sylva
 
 


Sziasztok!

Judit!
Nagyon jól áll Dancának a szemüveg. Tényleg olyan mint egy kis tudós. 8) Biztos hamar megszokja majd.

Sylva!
Bár én császárral szültem, de úgy tudom, hogy a megfigyelési idő 2 óra. Ott lehet apa is. Téged is, és a babát is figyelik. Gondolom elvoszik előtte megfürdetni, felöltöztetni, majd együtt tölthetitek hárman a 2 órát.

Dóri!
Hogy megy az idő! Már 17 hetes vagy. :lol:

Kizsó!
Zsófi egy kis tünemény. Nagyon szép kislány :!:

Mi jól vagyunk. Gergő már tök egyedül közlekedik. Most a kertben szeret nagyon játszani. Rakosgatja a kavicsokat, a homokozóban játszik. Magyon el tud lenni órákig.
Viszont mostanában nem nagyon akar enni. Szinte semmit sem eszik. Már kezdek aggódni. Reggel szopizik, tízórai egy banán, délben pár harapás vmi, délután egy joghurt, este meg 210ml táp. Azt ennyi. Egyszerűen elfordítja a fejét, és sír, ha közelít a kanál a szájához. Jövőhéten megyünk az agyhártyelleni szurit kapja meg, asszem rákérdezek a dokinőre.

Amúgy még kb. 1 hónapig van netem. A férjem külföldön kapott egy nagyon jó állást, és költözünk. Kicsit félek az új környezettől, de nagyon szép helyre megyünk, és sűrűrn hazajárunk majd remélhetőleg.

Juc

jucus1
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?