Új privát üzeneted érkezett!

Szia Mindenkinek ismét! :D

Az alább olvasható két írást az imént találtam a www.otlettar.try.hu oldalon.Nagyon megérintettek.Szeretém megosztani Veletek.

ÉRINTS MEG

Ha kisbabád vagyok –érints meg.
Szükségem van az érintésedre, úgy, ahogyan talán sosem képzeled.
Ne csak mosdass, pelenkázz és etess.
Ringass el. Puszild meg az arcomat és simogass.
Nyugtató, lágy érintésed biztonságot és szeretet ad.

Ha gyermeked vagyok –érints meg.
Akkor is, ha dacos vagyok és elutasítalak.
Ne add fel, keress új utakat, hogy közel kerülj hozzám.
Jóéjpuszid édes álmokat hoz.
Mindennapi érintésed elmeséli, mit érzel.

Ha kamasz fiad vagyok –érints meg.
Ne hidd, hogy nem kell éreznem, hogy törődsz velem
Csak azért, mert már majdnem felnőttem.
Szükségem van szerető karjaidra, szükségem van lágy hangodra.
Az élet viharában a bennem élő gyermek érted kiált.

Ha barátod vagyok –érints meg.
Semmi sem mutatja jobban szeretetedet, mint egy meleg ölelés.
Mikor szomorú vagyok, egy gyógyító érintés mondja el, hogy szeretsz.
Azt mondja el, hogy nem vagyok egyedül.
Lehet, hogy az érintésed minden, amit kapok.

Ha életed párja vagyok –érints meg.
Talán azt hiszed, hogy szenvedélyed elég nekem.
De csak karjaid tartják távol a félelmet.
Szükségem van lágy, vigasztaló érintésedre
Mely emlékeztet, hogy olyannak szeretsz, amilyen vagyok.

Ha felnőtt gyermeked vagyok –érints meg.
Ha van is saját családom, akiket megölelhetek,
Mégis szükségem van anyám vagy apám karjára, mikor gyenge vagyok.
Szülőként máshogy látlak.
Már jobban tudlak becsülni.

Ha idős szülőd vagyok –érints meg.
Ahogy én érintettelek, mikor kicsi voltál.
Fogd a kezem, ülj közelebb, adj erőt.
Melegítsd megfáradt tagjaimat közelségeddel.
Bár a bőröm ráncos, érintésre vágyik.

Ne félj. Érints meg!

EGY GYERMEK ÜZENETE SZÜLEIHEZ

Ne vegyél nekem dolgokat, amelyekre te hiába vágytál! Ne érezz bűntudatot, ha nem tudsz megadni nekem mindent, amire fáj a fogam. Néha csak azért kérek valamit, hogy lássam, hol a határ.

Add nekem az idődet!

Kérdezd meg, mi történt az iskolában! Beszélgess velem arról, hogy mit gondolok! Érdeklődj afelől, hogyan oldom meg feladataimat! Taníts engem a jóra és mondd el, mi a rossz! Vitassuk meg terveinket! Bátoríts választásaimban! Dicsérj, ha megérdemlem. Terelj jó útra, ha tévedtem.

Higgy nekem, bízz bennem! Irányításoddal jó utat fogok választani. Ha magam mellett tudlak, nem csatlakozom bandákhoz, távol tartom magam az alkoholtól és a drogoktól. Magyarázd meg nekem a gyógyszerhasználat szabályait és figyelmeztess a droghasználat veszélyeire!

Szeress, és hagyd, hogy szeresselek! Szeress akkor is, ha rossz vagyok! Mutasd ki szeretetedet még abban az esetben is, ha nem tetszik neked a viselkedésem!

Bocsáss meg nekem! Fejezd ki megértésedet tévedésemkor! Add értésemre, hogy mindig van esély az újrakezdésre! Engedd meg, hogy tetteimért én vállaljam a felelősséget. Javíts ki, mondd el, ha tévedtem, de sose tedd ezt mások előtt! Kérlek, sose hasonlíts másokhoz, különösen ne a testvéreimhez!

Büntess meg, ha rosszat teszek! Ismerd el, ha jót cselekszem! Ne parancsolj nekem, kérj tőlem! Ez összetartozásunk érzését jelenti számomra. Ha megkérsz valamire, boldogan megteszem majd.

Bánj velem úgy, mint a legjobb barátoddal! Figyelj rám, ha szeretnék megbeszélni veled valamit. Még csak gyerek vagyok, de nekem is vannak gondjaim, aggodalmaim. Tiszteld a bánatomat, fájdalmamat!

Mondd sokszor, hogy szeretsz engem! Erősíts meg abban a tudatban, hogy különleges vagyok és mindig szeretni fogsz, bármi történjen is. Részed vagyok, valami különös dolog, a szerelem teremtett.

Megígérem, hogy megtanulok viselkedni, mondani fogom, hogy ,,bocsáss meg!”, ,,kérem szépen...”, ,,köszönöm!”, ,,sajnálom a történteket” –szóval mindent, amit elképzeltél, amikor beszélni tanítottál. Mondani fogok majd mást is, például hogy ,,szeretlek benneteket!”

Mindenek előtt tanítsatok a szeretetre, hitre és az emberek, országunk tiszteletére!

Nem akartam elérzékenyülni,de már nagyon fáradt vagyok (lehet,hogy holnap egy kicsit meg is fogom bánni,hogy bemásoltam ezt a sok szöveget;á,nem-mégsem fogom megbánni :D ),csak nem tudok aludni.Marcus viszont annál inkább.3/4 21-kor elaludt,s még mindig ugyanabban a testhelyzetben fekszik,mint ahogy betettem a kiságyba.

Remélem,Ti édes álmok ölelésében töltitek az éj óráit! :wink:

Kép
Marcus nem beteg,csak összecsípkedték a szúnyogok.Már írtottak,de még mindig mérges vérszívók támadásától kell tartanunk,ha öt után sétálni indulunk.

Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
babinti

Lányok sziasztok!

Na akkor én most megintcsak új infoval szolgálhatok Nektek!

Van Győrben egy gyermekcipő készítő kisiparos, aki bőr cipőket gyárt. Üzlete is vana Kisfaludy utcában. Táncsics Tamásnak hívják.

A www.tancsicscipo.hu oldalon meg tudjátok nézni a cipőket, és az árakat. Az oldal fejlesztés alatt áll, így csak a termékek képei, mérete és ára van fenn, de elég barátságos árai vannak.

Mivel szeretnék foglalkozni nagyon jó minőségű, és jó árú magyar cipőkkel is, most felkutattam párat.
Voltunk Szombathelyen a Siesta hazájában nemrég, és ott mondták, hogy amióta tulajdonosváltás volt a Siestánál, azóta a cipők sem olyan minőségűek. És ezt egy eladó mondta a Siesta boltban. Az áruk viszont horribilis. Inkább külföldre gyártanak.

Kriszti!
Ha úgy gondolod, hogy van rá pénz, akkor szólj nyugodtan, választassz hozzá anyagot, és akkor megrendelem.

Orsi!
Továbbra is az 1001 bútort ajánlom a Kiss János utcában. Ott van olyan, ami téged érdekel. És ha a honlapon feliratkozol a hírlevélre, egy csomó olyan akció van, hogy küldenek hírlevelet, és aki felmutatja 5-10% kedvezményt is kap a boltban.
Mi sokmindent vettünk ott, és mindennel meg vagyunk elégedve!

A győrújbaráti Kitty bútor is fenn van az interneten. Meg tudod nézni a termékeket.
http://web.axelero.hu/kitti1993/index.html
Nézd át!

Puszi: Bogi
farkasbogi

Elfelejtettem még írni, hogy amiket írtam ruhákat azok nincsenek nálam, de amit én vettem magamnak, azt megnézhetitek, és megtapizhatjátok. A többiről van kép.
Ezek úgy vannak méretezve, hogy 2-4-6-8-10 stb. Ahány éves a gyerek, kb akkora a szám, de kettesével nő.

Sajnos behalt minden ingyenes szerver, így az áruház most nem működik, de hamarosan saját domainünk lesz!

Puszi
farkasbogi

Sziasztok!
Én is szeretnék csatlakozni hozzátok,mint pocakos kismama.Igaz,még csak a 10. héten tartunk,de gondolatban és lélekben már nagyon-nagyon készülök.
Jó látni,hogy mindent megbeszéltek egymással :)
Ha nem gond, lenne is egy kérdédsem.
Mi a véleményetek arról,ha olyan dokihoz járok,aki nincs bent a kórházban és inkább a szülésznőt fogadom majd meg?Sokat hallottam róla,hogy a doki az esetek nagy részében nem is jön be a kórházba ha szülsz.Én március 27-re vagyok kiírva,akkor akár már nyaralni is mehet.....bizonytalan vagyok a kérdést illetőleg és kb másfél hetem van rá,hogy eldöntsem hogy is csináljam.
Eddig Br.Balogh Ildikónál voltam,de ő csak 12 hetes korig vállal kismamagondozást.Most a Cardirexben ajánlottak valakit,akinek nyomozom a nevét :oops: ,de ő sincs a kórházban,mint szülész....... :roll:
Nagyon megköszönnék egy-két véleményt!!!!!
Köszi!
f.nóra
Győr

Jajj bocsi,még egy kérdés!Dr Hillier Balázsl hallottatok valamit????
f.nóra
Győr

Nóra:
én is Balog Ildikóhoz jártam. Én nem bántam meg h váltottam!!!!
Én a helyedben olyan dokit választanék aki vállal szülést, hisz a terhességgel is csak az van tisztában aki ebben minden nap benne van. Meg szülésnél is akadhatnak olyan dolgok amikor kell a kórezlőzmény.
Én az Ildikóvan 100 %-ig megvoltam elégedve, nekem felajánlotta h végígkíséri a terhességem, de 11 hetesen váltottam.
A mostani dokimmal meg 1000 %. :)

Jéé, pont a névnapom fog érkezni a babócád. :)
Vendég

na ez lemaradt:
szval ha nyaralni is megy a fogadott dokid, akkor sem hagy magadra, hanem átad annak akivel együtt dolgoznak. Elmond neki mindent a terhességeddel kapcsolatban. Legalábbis az enyém így csinálja.
Vendég

Köszönöm a gyors választ!Nagyon rágódom a dolgon.... :?
Remélem kisfiad Marci bőre már egyre szebb! :)
f.nóra
Győr

Szia Nóra!

Balázs jó orvos, ő tartja az egyik csoportnak a szüléselőkészítőt. Jópofa, de hatalmas keze van. Én miatta kerültem kórházba egy 14 hónapos gyerek mellett 1 hétre 32 hetes terhesen.
Neki 1110 volt a méhszájam, a rendes dokimnak meg 2100. Nem mindegy. De ettől függetlenül kiváló orvos.
Ajánlom még tiszta szívből Bodai Károlyt, Likár Zsoltot, Papp Zsoltot, Bödecs doktort, Maár Róbertet ( ő nem fiatal).

Szerintem mindenképp válassz orvost. Orvos mindenképp lesz a szülésednél. Ha más nem, az ügyeletes orvos ott lesz, mert ott kell lennie.
DE! Bármikor beüthet egy probléma, mint az én szülésemnél. Az ügyeletes orvos legyintett, mert készült haza, a saját orvosom meg azonnal a műtőbe vitt! (Likár Zsolt)

Szóval ha bármi gond van, mindenképp jól jön egy orvos, de akkor már ne idegen kezekben legyél!

Márciusban még síelni mennek a dokik :)

farkasbogi

Nóra:
köszönöm már szép a bőre. :)
Ha gondolod én szivesen megadom a dokim elérhetőségét. És meglátod.... az biztos hogy jól meg kell gondolni....
Hiller Balázst én látásból ismerem csak. Igazi nagymackó külsőre. DE jopofának tűnik. :) Szakmailag nem tudok hozzászólni, de állítólag nagyon szépen varr.
Vendég

Sziasztok!

Bogi, ne haragudj, de azért számomra kicsit érdekes, hogy tök jó márkákról hallasz rosszat... pl most a Siesta cipő, régebben a jó minőségű, boltban kapható pelenkák...
Mondjuk a Siestát én se veszem meg, mert valóban rohadt drága, de amiket eddig örököltünk, azzal maximálisan meg vagyok elégedve.
Tényleg, mi van az allergiáddal? Javulsz?

FNóra, üdv itt, és gratulálok a pocaklakóhoz!
Osztom Hajni véleményét, én is olyan orvost választanék, aki bent van szüléskor, mégha nem is folyamatosan. Egy kicsit elrettentelek, jó? :wink: Amikor én mentem szülni hajnalban, akkor egy rezidens orvos volt bent, és sajnos 4-szeri próbálkozásra sem sikerült megnéznie a magzatvizet. Ez alapból sem egy kellemes vizsgálat, de fájásokkal, bénázás miatt felsértett hüvelyfallal gondolhatod, milyen volt. Most gondold el, hogy egy ilyen béna, gyakorlatlan orvos van Veled végig a szülésed alkalmával... hát köszönöm, én nem kérek belőle.
Én a Hillier B-ról nem sokat hallottam, de az jó volt, sztem nyugodtan menj hozzá. Még nem túl felkapott, ezért biztos több ideje van foglalkozni a kismamáival.

Eszti, de jó, hogy végre jelentkeztél, és őszintén örülök, hogy Aniról kiderült, hogy egy tündér!
Vendég

Tünde!
Tényleg furcsának tűnhet, de április elején még eszembe sem jutott cipőkkel foglalkozni. Akkor még a saját üzletem sem volt meg. De ha mentek szombathelyre, és megkérdezed erről a helyieket (ők nagyon lokálpatrióták), ők is ezt mondják.

És mondom, Siesta dolgozó mondta.

És ha észrevetted, én egy győri gyártót javasoltam. Semmi közöm nincs hozzá, csak találtam a neten. Én még a boltban sem jártam, megmondom őszintén.

A pelenkákkal kapcsolatban meg nem rosszat hallottam, hanem rosszak voltak a tapasztalataim.
A Liberot nagyon utáltam, a Pampers elment, a Tescos szuper volt, DM-est soha nem vettem, mert nincs a közelünkben, Huggies meg nagyon drága volt.
Nekem meg megmondom őszintén fontos volt, hogy olcsó legyen, de ne kelljen belőle dupla annyit használni, mint a drágábbikból. És aztán kiderült, hogy a drágább nagyon rossz.
Úgyhogy én Lilinél fél éves korától Tesco pelenkát használtam, ha hoztak ajándékba, akkor használtam a Liberot, és bosszankodtam sokat. Én a pelenkákkal csak 8 hónapja foglalkozok, és előtte már 2 évig pelenkáztam gyereket.
Amúgy meg sokan vannak a barátaim közül, akik esküsznek egy-egy márkára, kipróbálták a pelenkákat, és azóta jönnek hozzám. És biztos nem azért, mert olcsó. Mindegyik meg tudná venni a drága pelenkát, ahogy eddig tették is. Nem merték kipróbálni az olcsót, mert féltek, hogy rossz. Adtam nekik párat, kipróbálták, használják. Volt olyan is, aki visszatért pl. a Huggiesra, és aztán hívott, hogy nagyon sokszor átázik, inkább venne megint pelenkát.

Úgyhogy ezek a dolgok csak véletlenül alakultak így.

Ruhákból pl. eddig a kínai meg a Tescos bodykat, ruhákat vettem meg, meg voltam velük elégedve, mert hamar kinőtték. Lili már nem nő olyan gyorsan, és most látom, hogy az átlapolós nyakú bodyk kinyúlnak, és lecsúsznak a karján, simán kibújik belőle.
A patentosak, amiket a kínaiba vettem, és magyar termék, az nagyon jó volt, csak a vasalt mintát szedték le róla a gyerekek, de amúgy minta nélkül nagyon jók voltak. De az is 800-1100 Ft között volt.
Prince Olivert soha nem vettem, nem is hallottam róla. Én a butikokban és a Brendonban sosem vásároltam ruhát, nem az én pénztárcámhoz való, gőzöm sem volt, hogy van olyan márka.
Mióta ismerem, és használom őket, már tudom mi a különbség a jó minőségű ruha, és a kevésbé jó között.

Egyébként Tünde hidd el! Égne a pofám, ha sz@rt adnék el a barátaimnak.
Valószínűleg még a ruhaneművel is várni fogok, mert csak most néztem meg a cetlit rajta, hogy kínai áru.
Én csak magyar termékkel szeretnék foglalkozni.

Na puszi: Bogi
farkasbogi

Tünde!
Tényleg furcsának tűnhet, de április elején még eszembe sem jutott cipőkkel foglalkozni. Akkor még a saját üzletem sem volt meg. De ha mentek szombathelyre, és megkérdezed erről a helyieket (ők nagyon lokálpatrióták), ők is ezt mondják.

És mondom, Siesta dolgozó mondta.

És ha észrevetted, én egy győri gyártót javasoltam. Semmi közöm nincs hozzá, csak találtam a neten. Én még a boltban sem jártam, megmondom őszintén.

A pelenkákkal kapcsolatban meg nem rosszat hallottam, hanem rosszak voltak a tapasztalataim.
A Liberot nagyon utáltam, a Pampers elment, a Tescos szuper volt, DM-est soha nem vettem, mert nincs a közelünkben, Huggies meg nagyon drága volt.
Nekem meg megmondom őszintén fontos volt, hogy olcsó legyen, de ne kelljen belőle dupla annyit használni, mint a drágábbikból. És aztán kiderült, hogy a drágább nagyon rossz.
Úgyhogy én Lilinél fél éves korától Tesco pelenkát használtam, ha hoztak ajándékba, akkor használtam a Liberot, és bosszankodtam sokat. Én a pelenkákkal csak 8 hónapja foglalkozok, és előtte már 2 évig pelenkáztam gyereket.
Amúgy meg sokan vannak a barátaim közül, akik esküsznek egy-egy márkára, kipróbálták a pelenkákat, és azóta jönnek hozzám. És biztos nem azért, mert olcsó. Mindegyik meg tudná venni a drága pelenkát, ahogy eddig tették is. Nem merték kipróbálni az olcsót, mert féltek, hogy rossz. Adtam nekik párat, kipróbálták, használják. Volt olyan is, aki visszatért pl. a Huggiesra, és aztán hívott, hogy nagyon sokszor átázik, inkább venne megint pelenkát.

Úgyhogy ezek a dolgok csak véletlenül alakultak így.

Ruhákból pl. eddig a kínai meg a Tescos bodykat, ruhákat vettem meg, meg voltam velük elégedve, mert hamar kinőtték. Lili már nem nő olyan gyorsan, és most látom, hogy az átlapolós nyakú bodyk kinyúlnak, és lecsúsznak a karján, simán kibújik belőle.
A patentosak, amiket a kínaiba vettem, és magyar termék, az nagyon jó volt, csak a vasalt mintát szedték le róla a gyerekek, de amúgy minta nélkül nagyon jók voltak. De az is 800-1100 Ft között volt.
Prince Olivert soha nem vettem, nem is hallottam róla. Én a butikokban és a Brendonban sosem vásároltam ruhát, nem az én pénztárcámhoz való, gőzöm sem volt, hogy van olyan márka.
Mióta ismerem, és használom őket, már tudom mi a különbség a jó minőségű ruha, és a kevésbé jó között.

Egyébként Tünde hidd el! Égne a pofám, ha sz@rt adnék el a barátaimnak.
Valószínűleg még a ruhaneművel is várni fogok, mert csak most néztem meg a cetlit rajta, hogy kínai áru.
Én csak magyar termékkel szeretnék foglalkozni.

farkasbogi

Bogi, nem akartalak megbántani az írásommal, bocsi!!!!
Én pl kipróbáltam a lila tescós pelenkát, a rossmannosat, dm-est, és olyat is, amit Te árulsz. Mindegyiktól tök piros lett a Zitapopsi. Hidd el, én örülnék a legjobban, ha nem a drága Liberot és Pamperst kéne megvennünk.
Brendonban eddig én is csak kuponakciós ruhát vettem, amúgy nagyrészt örököltük a ruhákat, és angol turiba járok. Kivétel a body, amit nem vennék használtan. Viszont kínaiban szeretem a Cactus Clone-t, egész jó minőség, és pamut, ami nekem a heppem, illetve Zitát a műszál kiüti.
Szóval ne hidd, hogy én sznobságból vásárolnék drágán. Ha tehetném, biztos menőznék egy kicsit, de sajna Apának nem adnak annyi lóvét. :D:D:D vagyis :cry: :cry: :(

Amúgy az tök jó, hogy magyar cuccokat árulsz. Ha tehetem, én is a magyart veszem meg ruhából, élelmiszerből is.
Vendég

Nagyon -nagyon drágák vagytok, köszönöm a jótanácsokat mindenkinek! :D
Azt hiszem jó lesz nekem H. Balázs...bár a keze...ahogy Bogi írta...kicsit nagy. :shock:
Na,azért egy próbát megér!
Puszi mindenkinek!
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Tünde!
Nem bántottál meg, csak tényleg kicsit hülyén jött ki a dolog.

A Cactus Clone rucikkal nekem az a bajom, hogy abból a jó minőségű tiszta pamut cuccok nem olyan olcsók.
Viszont amit meg tömegben gyártanak a multiknak, azok meg nem pamutok.

Mondok egy példát. Ati vett magának a Volánnál egy piacos csajnál CC zipzáras felsőt 100% pamut.
Mondta, hogy milyen jó, kéne mégegyet venni. A Tescoban volt akció. Nem túlzok TÖK UGYANAZ volt, én megvettem neki, és itthon néztük, hogy nem 100% pamut. Nem is hordja, mert feltöltődik, és csíp, meg nem is olyan a viselete sem.
És két egyforma felsője van, csak éppen az egyiket tucatra gyártották, a másikat jó minőségben. Az egyik 3500 volt a másik 1900.

A gyerekholmikban jók a CC-k tényleg. Én is csak azért a PO-t választottam, mert magyar, és kiváló minőség, nekik nincs más, csak 100% pamut termékük.
És szerintem a 950 Ft nem drága érte. Az országban állítólag a legolcsóbb vagyok. Huszasával rendelik őket még Pestről is!

Nóri!
A Balázs jó doki. Kicsit talán túl óvatos is, de ez bizonyos helyzetekben nem baj.
Sok szerencsét hozzá :)

Puszi: BOgi
farkasbogi

Szia Mindenkinek!

Nóri!Szia közöttünk!Nagyon örülök Neked! :D Már Te vagy a harmadik kismama (azt hiszem),aki csatlakozott hozzánk,mióta párommal tervezgetjük Babintim mellé a kistestvért.Te vagy picúrkáddal a megtestesült isteni jel számomra... :wink:
Amikor Tünde írta,hogy náluk is megfogant a kistestvér,az az unszoló belső hang egyre hangosabbá vált,és egészen epekedve kezdtünk vágyni egy második kisbabára.De időközben elcsitultak a szenvedélyek,sőt,néha még egy enyhe,lábremegtető félelmet is átélek.Talán épp ez a legmegbízhatóbb jele (ismét aggodalmaskodó lettem,mint Marcim megfoganásakor) annak,hogy itt az idő.December környékén szeretnék ismét teherbe esni,ám időnként inkább évekkel elhalasztanám.Felmerülnek bennem olyan kérdések,ami már szinte az őrület jele,nem a felkészültségé... (Le se írom egyiket se...):P :wink: :lol:
Bizonytalanságomban egy jelre vártam.Micsoda babonaság!Akár egy kisiskolás. :P Mindenesetre,Te vagy a "Jel"-em. :lol: Belátom,butaság félelmekkel belevágni egy újabb várandósságba,de karácsonyig kigondolkodom magamból az ártó érzéseket,egy pici izgalom pedig nem árthat.
Picúrotok tervezett baba?Régóta próbálkoztok,vagy elsőre sikerült?Hogy vagy?Jelentkeznek nálad már az első trimeszterre jellemző kínok?Írj magadról.Sokat!
Én a Cardirexbe jártam egy ideig,az ottani ellátásban csalódtam.Korábban leírtam már miért.Megkísérlem idemásolni:
"...először kissé hóbortos orvost választottunk,aki a legnagyobb nyugalommal,mosolyogva riogatott folyton magzatelhalással,genetikai torzulások előfordulásával."
Ahányszor szóba kerül közöttünk az orvosválasztás témaköre,mindig megemlítem Dr. Kelemen Szilárdot.Ő volt a választott orvosunk.Sajnos a terhesgondozóban már nem rendel.A magánrendelései túzsfoltak,de a kórházban elérhető.Dr. Dúcz René az egyik váltóorvosa,ennek ellenére még a szabadsága alatt is bejött hozzánk többször.
Olvasgass vissza kicsit.Valahol a 78-79-ik oldalon találsz elég kimerítő párbeszédeket a győri orvosokról.
Kitartást a nőgyógyász-választáshoz!
Lehet,hogy mi is váltunk egy könnyebben elérhetőe.Majd meglátjuk,a vak is azt mondta... :lol:

Puszilunk Benneteket!

KépKép
KépKép
babinti

Szia Mindenkinek ismét!

El kell mesélnem egy kedves történetet,ami barátnőm testvérének kislányával esett meg.
Bibi,Abigél lassan egy éves lesz.Tündéri,csacsogó,energikus kislány.Mostanában kezdett el totyogni,és figyelni a korban hozzá illő "pasikat". :D Egyik nap elmentek egy bevásárlóközpontba.Bibit engedték körbetotyogni,mert épp olyan,mint Marcim:nem tűri sokáig a babakocsi szűk terét.Az egyik sor mellett egy másik család igyekezett megnyugtatni kisfiukat.Bibi érdeklődését azonnal felkeltette az eset.Némi fürkésző pillantás után odatotyogott a kisfiúhoz,megsimogatta,és nyomott az arcára egy puszit.Mondanom se kell,hogy a kisfiú azonnal elcsendesedett. :lol:

Marcim hasonlóképpen viselkedik időnként.Ma például a piacon (babaharisnya-vadászaton voltunk,sikerrel jártunk),egy kislányt szemelt ki magának.Addig nem nyugodott,míg oda nem engedtem hozzá.A kislány kétkedve figyelte közeledésünk,de nem tudta elkerülni Babintim simogatását,amit "tetete" szöveggel kísért.Agyonpuszilgattam...Sajnos nem maradhattunk sokáig a kislánnyal,mert menniük kellett bevásárolni.

Puszi nektek estére.

KépKép
KépKép
babinti

Nóra:
sok sikert az orvosválasztáshoz. :)
Tényleg mesélj magatokról. :))

Rucik:
mi is csak pamutot veszünk Marcó bőre miatt. Bár én legtöbb rucinkat kaptam.
A PO-t én is imádom!!! A másik fórumon egy csajtól veszem, olyan drága mindig kimegy a nagykerbe hozni nekünk topictársaknak is és besz. áron odadja.
Azért nem mindegy h 650 -750 ft vagy pedig 2000 a Brendonban.

Babinti:
édesek ez a gyerkők. :)
Vendég

Szia Babinti!
Előszöris szeretnélek ösztönözni az újabb csodára,mert Marci fiad pont jó korban van egy kistesóhoz és nincs jobb annál,mikor a kis korkülömbség miatt valóban együtt nőnek fel a gyerekek. :)
Nekem van egy hugicám,aki 16 éves...én 27 vagyok,így nem tudtunk együtt tölteni elég időt...persze pótoljuk folyamatosan :wink:
Node száz szónak is egy a vége:Ha az én kis pocaklakóm ösztönöz téged egy újabb baba vállalására,akkor ennek nagyon örülök :D :D :D :D :D :D
A terhesség -olyan csúnya ez a szó!!!! :( -első hónapjai megnehezítik az életemet.Hányinger--szerencsére csak inger-,émelygés, fáradékonyság....tehát minden van,ami a nagykönyvben meg van írva.Persze hősiesen viselem a megpróbáltatásokat.:) Szerencsém van,mert szünet van a suliban,--tanárnéni vagyok :wink: -így az első 3 hónapot kihúzom még a vakáció alatt.
Picurunkat már másfél éve tervezzük,de csak nem jött a drága.Majd teltek múltak a hónapok és nem görcsöltem tovább a dolgon.....akkor jött a hányinger-node volt már ilyen becsapós érzésem..... rutinszerűen mentem tesztet venni a patikába, unottan elvégeztem a procedúrát és vártam a szokásos 1 csíkot ........majd kiugrott a szemem,mikor 2 lett. :D
Tehát így esett a nagy eset.
Szeptembertől megyek vissza tanítani, de csak az első féfévet vállalom be...aztán elkezdem rágni a körmöm a szüléstől való félelemben :roll: ...ez a terv. :) ....remélem jól viselem majd ezt a babavárós korszakot és kiegyensúlyozott, boldog kismama leszek.
f.nóra
Győr

..."rövidke" kis beszámolóm elejét Babintinek szántam,de növekvő pocakom történetét természetesen mindenkinek,aki kíváncsi rá...majd belejövök ám.....
Amúgy normális,hogy már növekszik 10 hetesen a pocakom,vagy csak túlzásba viszem az evést????
Ja!Ma megvettem magamnak életem első kismamanaciját :) Olyan jó volt ilyeneket próbálgatni :wink:
Azt hiszem most egy kicsit leállítom magam,mert már lassan telaóe lesz az oldal az én beszámolóimmal...
:oops: puszkó
f.nóra
Győr

Szia Mindenkinek!

No,ilyen se volt még!Ma már haradszor tudok idejönni egy picit (apa fürdeti Babintit).Ennek még meg lesz a böjtje... :wink:

Nóra!Édes vagy,hogy ösztönözni akarsz,de egy picit félreértettél. :) Nem félek egy újabb várandósságtól.Sőt!Imádtam pocakos lenni (az összes problémájával,nehézségével együtt).Erről is esett szó köztünk korábban.
Marcink is tervezett baba,akinek az érkezésére jól felkészültünk testileg-lelkilek-környezetileg.Ugyanolyan körülményeket szeretnénk a második babának is biztosítani,de Marcink iránt érzett végtelen szeretetünket alig tudjuk felfogni.A legutóbbi babatalin Piros mondta jól:gyorsan zajlanak az események.Az ész nem is követheti a szív "történéseit".Nem olyan rég hittem csak el igazán,hogy anya lehetek,hogy Marcit nem csak kis időre kaptuk,hanem Ő a miénk.
Részben mi is a viszonylagos kis korkülönbség miatt szeretnénk mielőbb kistestvért.Nekem négy tesvérem van,így van példánk kis és nagy korkülönbségre is...Másrészt bonyolult lenne a munkahelyemre visszamenni,majd újra eljönni táppénzre.Talán túl földhözragadt érvek,de ezek mellett működik bennünk egy szeretet és önszeretet táplálta vágy is.Olyan jó babázni! :wink: :D
Ugyanakkor mostanában felmerült bennem,hogy nem elhamarkodott-e ilyen gyorsan ismét babát vállalni.Néha a tervezgetés nem elég.A bizonyosság is fontos,a felkészültség annak érdekében,hogy ne kapkodva,ne zaklatottan nézzünk szembe a nehézségekkel,és teljes értékű,magabiztos emberként válhassunk kétgyermekes szülővé.
Ééééésssssss,sajnos még nem sikerült annyira lefogynom,ami csökkentené a terheségi komplikációk esélyét.Rajta vagyok az ügyön. :oops: :)
A "terhesség" szót én sem kedvelem.

Most mennem kell,mert végeztek a pancsolással.

puszi mindannyiótoknak!

KépKép
KépKép
babinti

Szép estét, éjszakát!

Nóra!

Én is köszöntelek itt, és gartulálok a picihez! Szerinetem az az első félév bőven elég lesz neked!

Maminti! /s persze mindenki/

Bennem is hónapok óta dúlnak a viharok a második bébit illetően. Hát igen, a szív és az ész nem mindig vannak egy hullámhosszon! Elmondom az én félelmeimet: vannak napok, amikor gyönyörködök kicsi fiamban, büszke vagyok rá, és úgy érzem mienk a világ, nyugodtan jöjjön még egy tünemény! Aztán, ugyanezért, hirtelen belegondolok, hogy ha még egy kicsi lenne, hogy tudnék így gyönyörködni kisfiamban, hogy bújhatnánk össze kettesben, amikor ez annyira pótolhatatlan!? Most ő teszi ki minden percemet, nappalomat, éjszakámat, ugyan, hogy tudnék ennyi törődést megadni neki egy másik kisbaba mellett? És úgyszintén a másiknak?! Nem, és nem akarok egyiknek sem kevesebbet! Félek, hogy nem tudok egyszerre két gyermeknek minden figyelmet, gondoskodást megadni! Márpedig, ha jár Krisznek, jár a kisebbnek is: de hogyan?

Hát, lehet hogy ez butaság, a férjem szerint ez "abszolút nem lenne így ", de én ezt érzem.

Ezek vannak. Megyek aludni. Jó éjt minde
nkinek!

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Megyünk enni, de írnom kellett!

Zsu!
Ha adhatok egy tanácsot, mint kétgyerekes, kis korkülönbséges anyuka, akkor azt mondom, hogy várjatok még a másodikkal.

Pontosan az van, amitől félsz. Akárhogy igyekszik az ember, NEM LEHET MINDEGYIKRE UGYANÚGY figyelni.
A szeretet az persze több lesz, de annyira szomorú vagyok, amikor arra gondolok, hogy Lilit nem tudtuk sokáig babusgatni, elkényeztetni, mert hamar jött a második.
És Katicára sem maradt annyi idő mikor csöpp volt, mint Lilire anno.

Arról nem beszélve, hogy ahogy nő Katica, egyre nehezebb lesz. Hülyeség amit mások mondtak Nekem, hogy az első 6 hónap nagyon nehéz, aztán könnyebb lesz.
Az első 6 hónapban olyan volt, mintha csak egy gyerek lenne, mert Katica csak evett, aludt, pelenkázni kellett és kész. Amióta mozog kb. 6 hónapos korától lett egyre nehezebb.
Ráadásul ő jóval elevenebb, mint Lili volt, életrevalóbb, akaratos, mint afféle második gyerek.

Persze rengeteg előnye is van ennek, de ha vártok még kb 1 évet, hogy majdnem 3 év legyen köztük, akkor már sokkal könnyebb lesz. Főleg, ha Krisz ovis lesz már.

Hajni!
Ez tök jó. :)

farkasbogi

Sziasztok!!

Bocsánat, de először most önző módon magunkról. :oops:
Kész lett Marcus allergia viszgálata. Minden negatív!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:
Bár most már főleg nem értem mitől olyan a bőre, de nagyon örülök. :)

Zsu:
Nekem még nincs 2 gyerekem, de nagyon sok ismim azt mondja h vagy 2-2.5 éves koráig vagy 5 éves kora után.
Sztem a 3-4 év a legrosszabb.
Az meg h Tőled nem kap annyi odafigyelést, azzal tudod kárpótolni hogy kap mást ami talán fontosabb egy testvért!!!!
Én szeretném ha együtt nőnének fel. :)
De a döntést Neked kell meghozni, mi max tanácsot adhatunk.
Vendég

Szia Mindenkinek!

Zsu!Érzéseid hasonlatosak az enyémekhez.Tulajdonképpen,az általad megfogalmazott kérdések azok,amiket nem mertem leírni.Botor módon azt hittem,hogy bolondság ilyeneken aggódni,hogy egyedül vagyok kétségeimmel.Megnyugodtam,nem vagyok őrült... :wink: :lol:
A szülői szerepet tanulnunk kell.Ki kell magunkban fejleszteni olyan képeségeket,amelyek lehetővé teszik,hogy figyelmünket igazságosan meg tudjuk majd osztani picinyeink között.Férjeinknek igaza lehet.Amikor már a kistestvért is magunkhoz ölelhetjük,nem fogunk azon aggódni,hogy mindkét gyermekünk megkapja-e az őket megillető szeretetet.Éjjel pont erről álmodtam.A szeretet megkétszereződik,nem osztódik.És láss csodát,ma olvastam a Nők lapjában,hogy Xantusz Barbara épp ezt mondta kislányának,amikor kisfiát várta.Lám csak,lfoglalt színésznő,s mégis hasonló kétségekkel küzd.
Párom háziasságán még változtatnia kell,s nekem is le kell gyűrnöm a bennem dörömbölő házisárkányt,de most már tudom,hogy rövidesen vállaljuk a kistestvért. :)

Hajni!Nagyon szépen fogalmaztál.Köszönöm!Mert úgy érzem,egy kicsit nekem is szóltak szavaid. Szuper,hogy marcus vizsgálata negatív lett! :!: A húgom hasonló problémával küzd.most fogunk kipróbálni egy Eskimo3 nevű terméket.Egy éves kortól adható.Esetleg nézd meg a honlapjukat,talán segíthet az utógyógyulásban.www.eskimo3.hu

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
babinti

Szia ismét!

Nóri!Annyira magammal foglalkoztam,amikor válaszoltam Neked,hogy elelejtettem gratulálni:
GRATULÁLOK POCAKLAKÓDHOZ!

:D

Szia-szia!

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!

Hajni

Ez igazán jó hír. :D A páromon látom, hogy csak a kinlódás van az allergiával, egy kisgyereknél ez gondolom triplán rossz lehet.

Nóri

Üdvözlett köztünk. Jó pocaknövesztést!!

Andi, Maminti

Köszi a kiságyas tanácsokat, de valóban már "rendes" ágyat keresek a kiscsajnak. :D

Bogi

Köszi a tippeket !

Zsu

Azért növi ki lassan Zselyke a kiságyat, mert a legkisebb van neki. És mivel nálunk lassan őrölnek a malmok, hogy még idén legyen ágya, most kezdek el nézelődni. :D
Az öcsém és köztem 2,5 év van. Anyukám azt mondta, hogy az első perctől jó nővér voltam, tehát nekünk ez ideális korkülönbség volt. :) De tényleg neked kell tudnod, hogy mikor tudsz te két gyerekkel törődni, foglalkozni.

Tündi

Azt mondják, szombattól visszatér a nyár, igy lehet, hogy nem marad el a nyaralás. Bár nem tudom a tenger mennyire hült le?

Szép napot!!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Sziasztok !

Új vagyok, Vica vagyok, 29 éves és 2 éve élek Győrben.
Most vagyok a 23. hétben és még nem választottam orvost. A Kardirex-be járok nőgyógyászhoz, de ő sajnos nem szülész, pedig irtó alapos és figyelmes. Olyan kedveséggel és féltő gonddal foglalkozik velem, mintha a lánya lennék ( a kora meg is fele ennek) De lassan tudom keresnem kell mást, akinél szülhetek. Tőle is kérdeztem kit ajánlana, de mivel ti vagytok a legkompetensebbek ebben szeretném a ti véleményeteket, tapasztalatotokat is kérni.
Nem könnyű a választás, a védőnőm szerint 28 nőgyógyász van Győrben, ezért szeretnék minnél több infót.
Nagyon megköszönném mindenkinek, aki segítene ebben a fontos kérdésben egy-egy névvel egy-két soros véleménnyel, saját vagy közeli tapasztalatból.
Különben elkeztem az elejétől olvasni a beszélgetéseteket és nagyon élvezem, most tartok a 16. oldalom.

Szóval segítetek ?

Köszi előre is !
kluivert

Szia mindenkinek!!!

Hajni!
Jól értem,hogy Marcinak még mindig nem tökéletesen jött helyre a bőre?
Ha hiszel az alternatív megoldásokban is, anyu természetgyógyász és szinte mindenre van valami természetes ellenszere.Ha érdekel, leírom hogy tudsz vele kapcsolatba lépni.

Sorsoly, Babinti,Zsu!

KöszönJÜK a gratulációkat!!!! :D :D :D

Szia Vica!

Én is most csatlakoztam az oldalhoz és hasonló kérdésekkel ostromoltam a többieket.Biztosan válaszolnak majd neked,de addigis olvass vissza egy kicsit ezen az oldalon és a 78-79. oldalt ajánlották még nekem a többiek.
Amúgy pedig gratulálok neked!!!!!

Sziasztok!
f.nóra
Győr

Köszönöm mindenkinek, h velem örültök. :)

Babinti:
természetesen Neked is szólnak a soraim, csak hát szerintem Te a döntést meghoztadm csak megerősítés kell.
Hajrá, hajrá. hajrá!!!!! :)

Nóra:
Az atópiás dermatitix soha nem 100 %-os. Az néha fellobban, néha javul. kiszámíthatatlan.
Természetgyógyászat. Hmmm is.is. Anno én ide is jártam Balog Ildikóhoz, hát nem győzött meg mondjuk úgy. :)

Vica:
Üdv itt. És gratulálunk a babócához.
Orvosválasztás. hmmm. nehéz. olvass vissza.
Az enyém Papp Zsolt. imádom
Viszont 23 hetesen sajna már nem minden orvos vállal kismamát, szval sztem mérlegelj és dönts okosan. :)
Vendég

Sziasztok!

Vica, én a 20. hetet taposom, az én orvosomat is csak ajánlani tudom. A kórházban is rendel, illetve van magánpraxisa is a belvárosban. Nagyon szeretem és szakmailag is csupa jót hallottam róla. Saccra úgy 55-60 körül járhat. Nagyon kedves, alapos. Egy kicsit fülelni kell ugyan, mert halkszavú. Az egyik diákkori szobatársam és azóta is jó barátnőm apósa, Dr. Nagy Miklós.
Gyűjtögess neveket és infót, aztán dönts gyorsan. Bár, szerintem majdnem mindegy, hogy kit választasz, mert Győrben állítólag nincs "rossz" orvos... Én is csak jókat olvastam itt a topicban is és itt bizony igen sok név felmerült már. A szülészetről és szülésznőkről szintén ezek a vélemények. Szóval, szerintem alapvetően megnyugodhatsz, jó kezekben leszel, bárhova is kerülsz. :)

Tegyél fel vonalzót a babáról. Így mindig látjuk, hogy ki hol jár az időben.

Üdv!

Andi

Kép
andykamama

Jaj, de figyelmetlen vagyok!

Üdv Nórinak is! :) :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok,

Most keveredtem erre a honlapra, és gondoltam gyorsan regisztrálok is. Még nincs 1 éve hogy Győrbe költöztem és minden szüléssel kapcsolatos téma érdekel, mert 28 hetes terhes vagyok éppen.
Dokit már választottam ( én is Dr. Nagy Miklóshoz járok, mint andykamama), de a szülésznőkről szivesen kikérném a véleményeteket.
Van valakinek jó tapasztalata?

Előre is köszi az infókat.
Móni
szmoni

Jajjjj, de jó, végre valaki az "én táboromból"!
:) :)

Szia Móni!

Örülök neked. Mikor voltál a dokibácsinál? Én szerdánként járok, és tegnap voltam legutóbb. Lehet, hogy már taliztunk is, csak nem tudjuk.

A szülésznőkkel kapcsolatban: a többiek nagy szeretettel emlegették Miski Tímeát, Tóthné Börzsei Máriát, Reiffmesser Renátát és Nagyné Szűts Pirit. Őket írtam le a füzetembe, mert buzgón jegyzetelek ám. :)
Figyelem a "nagyok" véleményét a témával kapcsolatban.

Ha már így egy orvoshoz járunk, kérdezném, hogy nem tudod-e véletlenül, mi a tarifája szüléskor? Erről nincs még infóm, és megkérdezni tőle egy kicsit cikinek tartom, pedig hát biztos nem az, meg fontos kérdés is.

Itt ülsz a gép előtt? Mert akkor írkálhatunk, én is ideragadtam. A többiek meg vagy etetnek, fürdetnek, vagy egyéb anyai teendőiket látják el. Nem ily henyélősek, mint én. :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok régiek és újak!

Az újak nem ismernek, mert ritkán tudok írni a gyereksereg és az egyebek mellett.

Reményeink szerint 3 hét múlva megnyitja kapuit egy Női Információs Klub Győrújbaráton.

Céljaink, programjaink:

Gyermeket váró párok felkészítése a szülésre
Női kreativitás fejlesztését szolgáló progamok
Jogi tanácsadás
Baba-mama klub, játszóház
Szoptatós klub

Életvezetési témákról előadások ( táplálkozás, alternatív terápiák, környezetvédelem )
"Segítsünk egymáson" információs adatbázis működtetése, amelyben a pótnagymamák, alkalmi gyermekfelügyelet, álláshelyettesítést tanácsadást vállaló kisgyermekes anyák adatai találhatók.

Szeretnénk egy olyan igazi női,-asszonyi,- anyás klubot kialakítani.
Úgy érezzük, hogy nagyon hiányoznak az igazi asszonyi közösségek. Egyik tagunk szavaival élve: " Asszonyok a fonóban" hangulatot szeretnénk kialakítani.

Később még megírom a pontos nyitást, de addig is szívesen válaszolok a kérdéseitekre.

Bea
ráhel

Sziasztok!

Mennyit írtatok mióta nem voltam. Alig győzöm a visszaolvasást.

Először is köszöntöm az újakat!
Örülök,hogy újabb kismamák csatlakoznak hozzánk.
Gratulálok a babákhoz.

Bocsi,de most nem írok külön mindenkinek,túl sok idöm nincs.

Keszthelyen és környékén voltunk pihenni egy kicsit. Jó helyeken jártunk,majd rakok fel képeket.

A korkülönbséghez csak annyit szólnék,hogy nekünk a 2 kicsi között 3 év van. Ez lehet jó és rossz is. Ha azt nézzük,hogy Kyra már önállóan eszik,nem kell már pelenkázni,tud apróbb dolgokban segíteni a baba körül,akkor azt mondom jó. Ha viszont azt veszem,hogy ebben a korban kezdődik az érdemi foglalkozás ,akkor már nem olyan jó,mert meg kell osztanom az időmet kettőjük között. Játszani már tudnak együtt,evvel nincs gond. Szerintem nagyon hamar összenőnek.
Én féltem volna a kis korkülönbségtől. Nem a megosztott szeretetre gondolok /a szeretet valóban többszörös lesz/,hanem a kicsik körüli teendők sokaságát illetően. Gondolok itt, dupla pelenkázás,etetés stb. Ezért féltem attól,hogy ikreim lesznek. Ne vessetek meg érte,de én úgy érzem sok lenne nekem. Minden elismerésem azoké akik ezt bevállalják!
Minél nagyobb a korkülönbség a gyerekek között,annál kisebb az esély arra,hogy együtt nőjenek fel,mint barátok. De ez csak az én véleményem.Vannak körülöttem mindkét variációból testvérek, és látom az előnyöket és hátrányokat egyaránt. Én úgy érzem jól döntöttünk. Én ideálisnak tartom a 3 évet.

Puszilok Mindenkit!
Most ennyi időm volt.

Bea
beátab

Szia Andykamama!

Eltűntem pár órára, mert a férjemnek kellett a gép.

Legközelebb jövö héten hétfőn kell mennem a doki bácsinkhoz. De sokszor voltam már szerdán is, igy nem kizárt , hogy találkoztunk már.

A tarifáról már érdeklődtünk, és a férjem egyik ismerőse szült nála tavaly, akkor 50 Eft-ot adtak neki. Pont tegnap tanakodtunk, hogy akkor mennyi lehet az idei ár. De megkérdezni én sem merem, bár lehet, hogy szemrebbenés nélkül megmondaná.

Mosolyogtam, mikor irtad, hogy halk szavú. A férjem egyszer bejött velem, megnézni a babyt uh-on, és mikor kijöttünk, csak annyit mondott, hogy fogalma sincs mit dumált a doki, nem értett belőle semmit.

Egyébként Te fogsz szülésznőt fogadni? Én már azt is hallottam, hogy itt Győrben mindenki annyira kedves, hogy lehet, hogy nem is szükséges egyikhez vagy másikhoz ragaszkodni.
Nekem csak az a gondom, hogy hogyan vegyem fel a kapcsolatot a kiválasztott hölggyel.

Puszi
Móni
szmoni

Sziasztok!

Üdv köztünk Móni!

Szia Andi, de rég voltál itt.

Ráhel, Neked is üdvözlet. :)
Jó nagyon, hogy közel lesz az asszonykórus :)

Lányok!
Én a szülésznőmtől kérdeztem meg a tarifát, hogy szerinte mennyi, és azt mondta, hogy pénztárcától függően a havi vizsgálati díj 3-10 szeresét szokták adni.
Ha jól sejtem, ez most olyan 18-60 ezer forint között mozog.

Én mivel másfél éven belül kétszer szültem, mindegyiknél ugyanannyit szántunk rá (több nem is volt). Összesen 50 ezer forintot adtunk a szülésznőnek és az orvosnak. Én mondjuk császárral szültem mindegyiket, talán az is más azért.

Szülésznőt én választottam (Tóthné Börzsei Máriát) és nem bántam meg. Neki köszönhettem, hogy első lányom, Lili épségben megúszta a születését, és császárral kivették mielőtt baj lett volna.

Egyébként nem tudom ki hogy van vele, de az én lelkem nagyon lázadt a boríték ellen, hiszen mégiscsak havonta leperkáltam kemény ezreket egy maximum 8 perces vizsgálat+ találka kedvéért. Melyikünk keres ennyit 8-10 perc alatt? De a szokás és a megítélés miatt mégiscsak adtunk, de szigorúan a kórházban töltött idő legvégén. Sőt van, aki a 6 hetes kontrollon adja oda.

Na dugulok, mert késő van :)

farkasbogi

Sziasztok!

Móni!
A szülésznőt én úgy választottam,hogy megkérdeztem először a dokimat,hogy kit ajánlana,kivel dolgozna szívesen,majd ismerősöktől is érdeklődtem. Végül a dokim által mondott hölgyet választottam,mert szerintem ez egy fontos szempont,hogy a szülésznő és az orvos legyen egy hullámhosszon. Nekem nagyon bejött ez a párosítás. / Bodai-Miski Timi/
Egyszerűen felhívtam a Timit telefonon,hivatkoztam az ajánlóra és megbeszéltünk egy találkozót.
Ha kell a száma szólj.
És szerintem olyan lehetőség is van,hogy több szülésznővel is találkozol és csak utána döntessz,szimpátia alapján.
A tarifával kapcsolatban, én azt is megkérdeztem a dokimtól. És ő azt az összeget mondta amit általában kapni szokott,de azt hozzátette,tőlünk függ,amennyit mi gondolunk, ha meg leszünk vele elégedve.

Zsu!
Azért úgye nem haragudtál meg rám túlságosan :?: :wink:

Tünde!
Gratulálok a fütyis babókához!! Remélem azért tudsz a kisfiúnak is örülni.
Jó nyaralást Nektek,ha addig nem beszélnénk!
Ha megjöttök megbeszéljük a randit. Nagyon izgat a dolog,amiről beszéltünk.

Bea
beátab

Jó reggelt!

Hű, Bea, azt hittem, ma én leszek a legkoránkelőbb (mármint ami az ide való írogatást illeti), de megelőztél. :) A Miski Tímea számát azért megadhatnád nekem is, hátha úgy döntök, hogy fogadunk szülésznőt. Köszke!

Móni: köszi a tarifa infót, én is 50-re gondoltam, szerintem ez egy olyan általánosan elfogadott összeg mindenkinél. A szülésznő választással kapcsolatban: ezzel én is úgy vagyok, hogy fogalmam sincs, érdemes-e nagyon ugrálni, ha egyszer mindenki kedves/aranyos/segítőkész/stb. Másfelől, ha meggondolom, azoknak is igazuk van, akik azt állítják, hogy vele azért előzetesen tudsz beszélni/beszélgetni az "elvárásaidról", szokásokról, stb. így mégsem teljesen idegen már neked, ha élesben megy a játék. :) Tulajdonképpen még tanakodom, hogy mi legyen. Jelentkeztem szülésfelkészítőre is, a vezető védőnőhöz kellett küldeni a jelentkezést, de még semmi válasz, úgyhogy nem tom mi lesz. Azt gondoltam, ott is segítenek azért ezekben a dolgokban. Te jársz ilyenre?

Bogival is egyet kell értsek abban, amit a borítékról írt. Abszolút gyomorfordító tud lenni, hogy fizeti az ember a sok járulékot, a magánrendeléseken a sok lóvét és még a szülés is pénz kérdése legyen... Holott tulajdonképpen a szülésznő vezényeli le az egészet, csak éppen a doki a "felettese". Meg ő fejezi be, hogy rendben ment-e. Namármost, megint azzal fogok jönni, hogy öreganyáink megszültek otthon a sógorasszony, vagy bábaasszony segítségével legtöbbször minden gond nélkül. Orvos akkor minden 6-8 falura jutott 1! És akkoriban úton-útfélen szültek. (Persze, faluban gondolkozom, ott nőttem fel, de gondolom akkoriban városon sem volt ez a doktor-dömping....) No, mindegy, ebbe ne is menjünk bele, érvek-ellenérvek vannak. És nem is oda akarok kilyukadni, hogy menjünk vissza az őskorba, csupán annyi, hogy akkor is kibújtak a babák. És az is igaz, hogy nem kötelező magánrendelésre sem járni, csak valahogy (én személy szerint) úgy érzem, ha azt akarom, hogy tényleg foglalkozzanak velem, és ettől kissé nagyobb biztonságban érzem magam, akkor inkább megér nekem ennyit. (Anyukám az egészségügyben dolgozik, orvosi asszisztensként, lépten-nyomon hallja a betegektől, hogy boríték nélkül a legtöbb helyen rájuk se b..., ezen kívül anyai nagymamám igen beteges, megjártuk már vele a létező összes kórházat a környékben és bizony amíg nem ment a lóvé, még inni se adtak neki!! Annyira gyenge volt, hogy a fejét se bírta megemelni. A nővér annyit mondott, mikor megkérte, segítse elfordulni az ágyban, mert már szétmegy a bal oldala, miután 2 napja úgy feküdt, ahogy odatették, hogy neki le van szakadva a válla, nem emelgethet..., de nem szólt volna valakinek, hogy segítsen őhelyette! Aztán mamóka elkottyantotta a főorvosnak, hogy anyuka is szakmabeli, ezután nem fogadta el a borítékot hazamenetelkor. Ennyi...) :cry:

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!
Győri 36hetes kismama vagyok. Gondoltam benézek erre a fórumra mi jot lehet hallani. Itt csak győriek szoktam irni? Milyen témák vannak általában?
dinuci001

Sziasztok!

Andi!
Szülésfelkészítőre mikortól ajánlatos járni?Ráér az utolsó trimeszterig,ugye???

Üdv Dinuci!
f.nóra
Győr

Én sajnos nem jártam szülléselőkészítőre:-( Egyszerűen nem volt időm sokat melóztam de bizton mondhatom neked hogy nagyon hasznos dolognak tartják.
Lehetne kérdésem?
dinuci001

Sziasztok!

Én a Tóth Irmánál szültem, nagyon emg voltam vele elégedve, sokat jelentett, hogy ott volt velem. Én 25E-t adtam az orvosomnak, nem látom rajta azóta se, hogy kevesellte volna. A borítékolás tényleg nem szép dolog, de mivel orvost választunk, ezt bevállaljuk, mert tényleg járhatnánk a körzeti rendelésre is.
Egyébként én amondó vagyok, hogy ok, van paraszolvencia, de az irreálisan magas összegekkel mi is rontunk a dolgon. Én egy komplikációmentes szülésésrt, ahol a végén bejön az orvos, aztán összestoppol, tuti nem adnék 50-100E Ft-ot; de nem vagyunk egyformák.
Andy, valóban igaz, hogy nagyanyáink megszülték otthon a gyerekeiket, de azért ne felejtsük el, hogy akkortájt sokkal nagyobb volt a csecsemőhalál, és több anyuka halt meg a szülés szövődményeiben nem megfelelő ellátás hiányában. :(

Bea, üdv itthon, azért tudtál pihenni is? Vagy ne kérdezzek hülyeséget egy háromgyerekes anyukától? :D:D

A korkülönbség témához még annyit fűznék hozzá, hogy sztem nem mindegy, hogy a nagyobb tesó fiú vagy lány. A lányoknál 2 évesen (de lehet, hogy előbb is) már simán működik az anyai ösztön, tehát egészen másképen állnak egy kisbabához, mint egy kisfiú. Azért a fiúknál elsősorban az első számú "anyaelvonó" lesz a kistestvér, míg a lányok segítenek, játéknak tekintik.
Ha Zitának kukija lenne, akkor nekem most nem lenne pocaklakóm.

Üdv az újaknak, jó babavárást!
Vendég

Sziasztok,

Bea: Jó ötlet, hogy megkérdezted a dokit, hogy kivel dolgozik szivesen. Azt hiszem, ha legközelebb megyek a dokimhoz, rákérdezek, aztán majd mond valamit vagy valakit.

A fodrászomtól pont ma kaptam még egy nevet telefonszámmal együtt: Micskó Anikó. Ismeri valaki?

Andi:Én is jelentkeztem a védőnönél szülésfelkészitő tanfolyamra. Nem tudta megmondani, hogy pontosan mikor és hol indul. Annyit emlitett, hogy 8 alkalom szokott lenni, hetente 1, kismamatornával összekötve. Állitólag majd kapok levélben értesitést az időpontokról és a helyről.
Azért jó lenne, ha időben elindulna, hogy még végig tudjam járni.

Móni
szmoni

Á, szia Tünde, előkerültél? :) igaz, igaz, ezért is írtam aztán, hogy ne is menjünk bele ebbe a szülés kérdésbe. Mindenesetre az tényleg aggasztó, hogy el tud szaladni az a bizonyos ló a borítékot illetően. Egyébként gratula mégegyszer a kis kukishoz! Jó a kép is róla. Már nekem is van. :)
Most vasárnap mentek nyaralni? Reméljük, jó időtök lesz. Mi júli 23-tól voltunk Horváto.-ban. Azt hittem, hőgutát kapok. 38-40 fokok voltak. Ettől függetlenül szerintem 15-16 hetes létemre jobban viseltem, mint a csapat egy-két másik tagja.

Dinuci=f.nora? Ha igen, ha nem, üdv! Arra a kérdésre, hogy mikortól ajánlatos járni, hát, passz. Fogalmam nincs. Én abból indulok ki, hogy mikor indul egyáltalán. Nem tartom valószínűnek, hogy hetente, de aztán javítson ki, aki tájékozottabb. Egyenlőre ott tartok, hogy elküldtem a jelentkezésemet egy kismama barátnőmtől kapott jelentkezési lapon, de még nem kaptam választ. Várok. Eleve nem vagyok képben, hogy a védőnőknél lehet csak bejelentkezni, vagy ha felhívom a kórházat, akkor ők is foglalkoznak-e a jelentkezésekkel. (Nem vagyok győri, csak ott fogok szülni) Semmit se tudok. Mint afféle kezdő kismama. Azért is tapogatózom ezekben a topicokban, itt tapasztaltabbak vannak általában. Még a máodik félidő hátra van, hogy képbe kerüljek. :)

Andi

Kép
andykamama

Szia Móni!

Szóval, te is várakozó állásponton vagy. Remélem, hamarosan jön valami értesítő a felkészítőről. Én mindenképpen elmennék rá, szerintem csak hasznos lehet. Remélem, talizunk rajta! :)

Andi

Kép
andykamama

Andy, igen, vasárnap éjjel indulunk. 24-25 fok körül lesz, és ha hihetek az időjósoknak, eső nélkül! Apának kértünk kölcsön hátihordozót, majd abban cipeli Zitát, így tudunk kirándulgatni.

Igen, láttam Lilit, ahogy kukucskál "kifelé", nagyon kis édes ufós ő is, de majd a vége felé már jó nagy pofazacskóik lesznek!

Dinuci! Ki az orvosod? Első babát várod?
Kérdezz bátran, bár nem tudom, csak Andynak szólt-e a kérdés. :)
Vendég

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,hogy Kelemen Szilárd magánrendelésén van ultrahang?
f.nóra
Győr

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?